PERFORMANS SONUÇLARI TABLOSU ve DE ERLEND RMES 2007 YILI HEDEF. Semt Söyleflileri düzenlenmesi. 5 etkinlik 6 etkinlik (+)20 TOPLAM MAL KAYNAK HT YACI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PERFORMANS SONUÇLARI TABLOSU ve DE ERLEND RMES 2007 YILI HEDEF. Semt Söyleflileri düzenlenmesi. 5 etkinlik 6 etkinlik (+)20 TOPLAM MAL KAYNAK HT YACI"

Transkript

1 SONUÇLARI TABLOSU ve S BÜTÇE YILI 2007 YILLAR DARE STRATEJ K AMAÇ I : STRATEJ K I.I : Sosyal Hizmetlerin güçlendirilerek sürdürülmesi. Kent Kültürü ve kentlilik bilincinin gelifltirilmesi. Etkinliklerin her y l düzenli flekilde sürdürülmesini sa lamak. Çocuklar m z n kültürel geliflimi için tarihi yerlerin ve müzelerin tan t m amac yla geziler düzenlenmesi. TEN 30 gezi 34 gezi ( + ) 13 Kad nlar m za kenti tan tmak ve onlar sosyal hayat n içine sokmak amac yla geziler düzenlenmesi. 10 gezi 12 gezi ( + ) Semt Söyleflileri düzenlenmesi. 5 etkinlik 6 etkinlik (+)20 Çocuklar m z n kültürel geliflimi için tarihi yerlerin ve müzelerin tan t m amac yla geziler düzenlenmesi. htiyaca göre gerektirmemifltir. Kad nlar m za kenti tan tmak ve onlar sosyal hayat n içine sokmak amac yla geziler düzenlenmesi. htiyaca göre gerektirmemifltir. Semt Söyleflileri düzenlenmesi. htiyaca göre gerektirmemifltir. 34 Adet gezi düzenlenmifl olup 2240 ö rencinin yararlanmas sa lanm flt r. Yaz aylar nda 12 adet kad n gezisi düzenlenmifl olup 1080 kad n n yararlanmas sa lanm flt r. Eflrefpafla Söyleflileri ad alt nda Eflrefpafla Semtinin tarihi, kültürel ve sosyal yap s n konu alan flöylefliler yap lm flt r.

2 STRATEJ K AMAÇ II : STRATEJ K II.I : Beldemizin yarar na ve tan t m na yönelik d fla dönük çal flmalarda bulunulmas ve uluslar aras fonlardan yararlan lmas ; Kullan ma sunulan AB fonlar ndan yararlanmak için projeler gelifltirilmesi ve takip edilmesi; TEN Fonlar n takibi ve yeni proje üretimi. AB projeleri Çal flma biriminin kurulmas Proje çal flmalar yapmak Kullan ma sunulan fonlarla ilgili proje e itimi çal flmalar yapmak AB projeleri Çal flma biriminin kurulmas öngörülmedi Proje çal flmalar yapmak öngörülmedi Kullan ma sunulan fonlarla ilgili proje e itimi çal flmalar yapmak öngörülmedi AB projeleri çal flma birimi aç larak fonlara göre oluflturulacakt r. 55 Fonlara göre proje çal flmalar yap lacakt r. Fonlara göre e itim çal flmalar yap lacakt r. DARE STRATEJ K II.II: zmir Büyükflehir Belediyesinin EXPO 2015 ile ilgili çal flmalara destek verilmesi TEN Talebe göre çal flma yap lmas EXPO 2015' in adayl k sürecinde Büyükflehir Belediyesine destek olunmas zmirin EXPO 2015' i kazanmas ndan sonra Büyükflehir Belediyesinin talebi do rultusunda yeni faaliyetler belirlenmesi EXPO 2015' in adayl k sürecinde Büyükflehir Belediyesine destek olunmas Talebe göre zmirin EXPO 2015' i kazanmas ndan sonra Büyükflehir Belediyesinin talebi do rultusunda yeni faaliyetler belirlenmesi Talebe göre Büyükflehir Belediyesinden gelen ve gelecek olan talepler do rultusunda destek olunacakt r. zmir'in EXPO 2015'i kazanmas ndan sonra belirlenecektir.

3 TEN STRATEJ K AMAÇ III: Hizmet üretimi için iletiflim ve bilgilendirmenin yeterli düzeye ç kar lmas ve beklentilere uygun hizmet politikalar n n gerçeklefltirilmesi STRATEJ K III.I : letiflim araçlar ndan yararlanarak halka belediye hizmetleri ile ilgili bilgi aktar lmas Haz rlanan hizmet rehberlerinin ve yay nlar n vatandafllara ulaflt r lmas Vatandafllar taraf ndan en çok talep edilen kurum hizmetleri ile ilgili önemli bilgilerin yer ald hizmet rehberinin haz rlanmas Faaliyetlerin belirli periyotlarla hemflehrilere duyurulmas amac yla süreli yay n ç kar lmas Vatandafllar taraf ndan en çok talep edilen kurum hizmetleri ile ilgili önemli bilgilerin yer ald hizmet rehberinin haz rlanmas 1 Adet 1 Adet Asgari 4 ay 4 bask 5,000 5,000 Faaliyetlerin belirli periyotlarla hemflehrilere duyurulmas amac yla süreli yay n ç kar lmas 50,000 50, Hizmet Rehberinin yeniden güncellefltirilme çal flmalar devam etmektedir y l nda toplam faaliyetler ile ilgili 4 bask yap ld ve toplam adet gazete da t m yap ld. DARE TEN STRATEJ K III.II : Halk n beklentilerine uygun hizmet politikalar n n gerçeklefltirilmesi ve uygun hizmet politikalar n n belirlenmesi; Kamuoyu araflt rmalar n n ve anketlerle halk n talep ve beklentilerinin tespiti. Belediye Hizmetleri ile ilgili beklentilerin tespit edilmesi amac yla kamuoyu araflt rmalar yap lmas, stek ve sorunlar n semt baz nda tespit edilmesi amac yla anketler yap lmas Asgari 2 kez %100 Belediye Hizmetleri ile ilgili beklentilerin tespit edilmesi amac yla kamuoyu araflt rmalar yap lmas, stek ve sorunlar n semt baz nda tespit edilmesi amac yla anketler yap lmas 50,000 %100 Yeni anket çal flmas yap lamam flt r.

4 TEN STRATEJ K III.III : Kamuoyunun do ru bilgilendirilmesi, kurum imaj n n gelifltirilmesi Do ru ve düzenli bilgilendirme yap lmas. Yerel ve Ulusal Yay nlar n izlenmesi Sürekli Sürekli Bilgilendirme toplant lar düzenlenmesi Asgari 3 toplant 3 toplant Faaliyetlerin çeflitli etkinliklerde kamuoyuna duyurulmas. Sürekli Sürekli Faaliyetlerle ilgili yay n haz rlanmas 1 Bülten/3 ay 4 bülten 57 Yerel ve Ulusal Yay nlar n izlenmesi Öngörülmemifltir. Bilgilendirme toplant lar düzenlenmesi Öngörülmemifltir. Faaliyetlerin çeflitli etkinliklerle kamuoyuna duyurulmas. Öngörülmemifltir. Faaliyetlerle ilgili yay n haz rlanmas Öngörülmemifltir. Ulusal ajans ve bas n yoluyla Belediyemiz ve yerel yönetimlerle ilgili yay nlar sürekli olarak izlenmektedir. Bölgesel muhtarlar toplant s 2007 y l nda tüm bölgeler için yap ld. 888 Belediye yay n kanal ve di er iletiflim araçlar ile kamuoyuna duyurulmaktad r. Ayl k bültenler ve programlar n haz rlanmas devam etmektedir.

5 STRATEJ K AMAÇ IV : STRATEJ K IV.I : Hemflehrilerin Belediye hizmetleri ile ilgili karar ve uygulamalara kat l m n sa lanmas amac yla gerekli mekanizmalar n oluflturulmas ve etkin biçimde sürdürülmesi; Yasada öngörülen Kent Konseyi oluflturulmas ve gönüllü kat l m n sa lanmas Kent yaflayanlar n n kent yönetimine kat l m n n sa lanmas. Kent Konseyinin oluflturulmas ve çal flmalar n n sürdürülmesi %100 %100 TEN Yerel Gündem21 çal flmalar na etkin kat l m n sa lanmas Toplat say s 5 Toplant 58 Gönüllü kat l m yönetmeli i çerçevesinde ilgilileriyle ortak çal flmalar yap lmas Toplat say s Kent Konseyinin oluflturulmas ve çal flmalar n n sürdürülmesi öngörülmedi gerektirmemifltir. Yerel Gündem21 çal flmalar na etkin kat l m n sa lanmas öngörülmedi gerektirmemifltir. Gönüllü kat l m yönetmeli i çerçevesinde ilgilileriyle ortak çal flmalar yap lmas öngörülmedi gerektirmemifltir. Kent Konseyi oluflturuldu y l içerisinde, Kent Konseyi Çal flma Meclislerinden Kent, Mimarl k ve Tarihi Miras Meclisi 9 kez, Çevre ve Enerji Meclisi 8 defa, Kültür, Sanat ve Edebiyat Meclisi 9 defa, Deprem ve Zemin Sorunlar Meclisi 5 defa,kad n Meclisi 4 defa, Gençlik Meclisi 5 defa toplanm flt r. Yerel Gündem 21 çal flmalar na düzenli olarak kat l m sa lanmaktad r. Bu yönetmelik çerçevesinde ilgililerle ortak çal flmalar yap lmaktad r.

6 TEN STRATEJ K AMAÇ V : Afet Yönetim sisteminin gelifltirilmesi; STRATEJ K V.I : Do al afetlerde görev alacak belediyemiz personelinin e itimi ve emeklilik,istifa gibi nedenlerle belediyeden ayr lmalar halinde gerekli güncellemenin yap lmas ; Personelin e itimi sa lanacakt r. Belediyemiz sivil savunma görevlilerinin durumlar ndaki de iflikliklerin güncellenmesi 6 ayda bir 2 defa Sivil Savunma görevlilerine ve di er ilgili personele e itim verilmesi Y lda 1 kez 1 defa 59 Kaymakaml k Sivil Savunma Müdürlü ü Valilik kriz merkezleriyle eflgüdüm sa lanmas Sürekli Sürekli Belediyemiz sivil savunma görevlilerinin durumlar ndaki de iflikliklerin güncellenmesi Sivil Savunma görevlilerine ve di er ilgili personele e itim verilmesi Kaymakaml k Sivil Savunma Müdürlü ü Valilik kriz merkezleriyle eflgüdüm sa lanmas Öngörülmedi gerektirmemifltir. Öngörülmedi gerektirmemifltir. Öngörülmedi gerektirmemifltir. Güncellemeler düzenli olarak yap lmaktad r. Sivil savunma personeli gerekli e itimleri alm flt r. Çal flmalar ilgili kurumlarla eflgüdüm içerisinde yap lmaktad r.

7 STRATEJ K V.II: Afetlerde hasar ve zarar n azalt lmas için bilgilendirme yap lmas ve önlem al nmas Afet ve eylem plan n n yap lmas. Afet eylem plan haz rlamak ve güncellemek Plan n yap lmas ve güncellenmesi TEN Plan ve gücellemeler yap lm flt r. Di er Kurum ve Kurulufllarla eflgüdüm sa lamak htiyaç halinde Afet halinde di er bölgelere araç, gereç, malzeme deste i vermek htiyaç halinde 60 Afet eylem plan haz rlamak ve güncellemek Öngörülmedi Di er Kurum ve Kurulufllarla eflgüdüm sa lamak Öngörülmedi Afet halinde di er bölgelere araç, gereç, malzeme deste i vermek htiyaç halinde lçe Afet Destek Planlar do rultusunda gerekli ifllemler yap larak Belediyemiz personeli aras nda görev da l m yap lm fl ve l Milli Alarm Sistemi Yönergesi do rultusunda Alarm fllem görevli personelleri güncellenmifltir. Kaymakaml k Sivil Savunma Müdürlü ü ve Valilik Kriz Merkezleriyle eflgüdüm içerisinde çal flmalara devam edilmektedir. htiyaç halinde di er bölgelere araç, gereç ve malzeme deste i verilecektir.

8 TEN STRATEJ K AMAÇ VI : Spor aktivitelerinin çeflitlendirilmesi artt r lmas, teflvik edilmesi ve spor yapma olanaklar sa lanmas ; STRATEJ K VI.I : Spor faaliyetlerinin teflvik edilmesi, spor yapma olanaklar n yarat lmas ve spor faaliyetlerinin desteklenmesi; Spor okullar n n say s n n artt r lmas ve kulüplerin desteklenmesi. Çeflitli branfllarda spor okullar n n aç lmas 7 branfl 1500 adet ö renci 9 branfl 9362 ö renci ( + ) 524 Konak Belediyesi Spor Kulübünün desteklenmesi Amatör Spor Kulüplerine malzeme yard m yap lmas En az 25 Kulüp 40 Kulüp ( + ) Kad nlara ve gençlere yönelik programl sportif etkinlikler düzenlemek Kifli 1200 Kifli ( + ) 20 Çeflitli branfllarda spor okullar n n aç lmas ,00.-YTL ,00-YTL ( + ) 184 Konak Belediyesi Spor Kulübünün desteklenmesi ,00.-YTL ,00.-YTL ( + ) 111 Amatör Spor Kulüplerine malzeme yard m yap lmas ,00.-TL ,00.-YTL ( - ) 9 Kad nlara ve gençlere yönelik programl sportif etkinlikler düzenlemek ,00.-YTL içerisinde maliyetlendirilmifltir. Futbol, voleybol, basketbol, tekvando, atletizm, step - aerobik, halk oyunlar, jimnastik, bocce dallar nda spor okullar aç lm fl toplam 9362 ö rencinin faydalanmas sa lanm flt r. Spor okullar ndaki baflar l ö rencilerin Konak Belediyesi Spor Kulübüne kazand r lmas sa lanm flt r. Konak ilçe s n rlar nda bulunan amatör spor kulüblerine spor malzemesi yard m yap lm flt r. Aerobik - step ve halk oyunlar dallar nda spor okullar aç lm fl, bayanlar n ve gençlerin bu okullardan yararlanmas sa lanm flt r.

9 TEN STRATEJ K VI.II : Mevcut spor tesislerini iyilefltirme çal flmalar yap lmas ve yeni tesisler kazand r lmas Spor tesislerinin iyilefltirilmesini sa lamak. Üzümcü Okulu arkas ndaki sahan n iyilefltirilmesi ve iflletilmesi % 100 % Bas n sitesindeki tenis kortlar n n hal sahaya dönüfltürülerek iflletilmesi Limontepe, Günaltay, Kilimcitepe sahalar n n iyilefltirilmesi ve iflletilmesi % 100 % Zafer Tepe Mahallesi su deposu yan spor alan n n düzenlenmesi % 100 % Üzümcü Okulu arkas ndaki sahan n iyilefltirilmesi ve iflletilmesi Müdürlük Bütçesi Bas n sitesindeki tenis kortlar n n hal sahaya dönüfltürülerek iflletilmesi Müdürlük Bütçesi Limontepe, Günaltay, Kilimcitepe sahalar n n iyilefltirilmesi ve iflletilmesi Müdürlük Bütçesi ,00.-YTL Zafer Tepe Mahallesi su deposu yan spor alan n n düzenlenmesi Müdürlük Bütçesi ,00.-YTL Do an Emültay spor tesisi olarak faaliyete geçirilmifl olup hizmete devam etmektedir. Di er spor sahalar n n yap m ifllerinin yo un olmas nedeniyle yetifltirilememifl olup 2008 y l nda de erlendirilecektir. Limontepe, Günaltay ( Kibar Mah. ), sahalar faaliyete geçirilmifl olup, hizmete devam etmektedir. Zafer Tepe Mahallesinde 1 futbol hal saha, 2 basketbol ve 1 voleybol sahas yap lm fl olup, 2008 y l nda faaliyete geçecektir.

10 SONUÇLARI TABLOSU ve S BÜTÇE YILI DARE 2007 NSAN KAYNAKLARI VE E T M MÜDÜRLÜ Ü YILLAR TEN STRATEJ K AMAÇ I : Etkin, verimli, hizmet standartlar yüksek, saydam bir kurumsal yap n n kat l mc mekanizmalarla sa lanmas v çal flanlar n deste iyle gelifltirilmesi; STRATEJ K I.I : Kurumsal yap n n gelifltirilmesi için çal flanlara gerekli e itimlerin verilmesi; Personele e itimlerin verilmesini sa lamak. Kurum içi ve d fl e itim çal flmalar 139 ( Kifli ) 74 ( Kifli ) ( - ) 47 Hizmet çi ( Birim çi ) E itimler Belediyede ifle yeni bafllayanlar için oryantasyon e itimi verilmesi Staj E itimi 2 3 ( + ) Kurum içi ve d fl e itim çal flmalar YTL YTL ( KDV hariç ) ( - ) 96 Hizmet çi ( Birim çi ) E itimler YTL ( - ) 100 Belediyede ifle yeni bafllayanlar için oryantasyon e itimi verilmesi Staj E itimi Öngörülmedi Müdürlük Bütçesi ,590 ( - ) 40 Belediyemizde 695 memur personel istihdam edilmifl, 2007 y l için %20 sinin (139 personel) e itime tabi tutulmas hedeflenmifl ve 74 personelimize e itim verilmifltir. 1 ) çiflleri Bakanl Mahalli dareler Genel Müdürlü ünün 2007/26 say l genelgesi ile hizmetiçi e itim seminerlerinin düzenlenmesi ile ilgili usul ve esaslar belirlenmifl olup, e itim seminerlerinin say ve maliyetlerinde k s tlamaya gidilmifltir. 2) 2007 bütçesi haz rland dönemde tüm e itim hizmetleri maliyetleri Müdürlü ümüz bütçesinden ödenmekte oldu u halde, yap lan yeni düzenleme ile 01/09/2006 tarihinden geçerli olmak üzere personele ait e itim giderlerinin ba l olduklar müdürlük bütçesinden ödenmesi kararlaflt r lm flt r. Bu nedenle müdürlü ümüz personeli F.SARI, Y.GÖRGÜLÜ, T.ÇET N, M.TAfiÇI, A.KAPLAN ve Bflk.Yrd.F. fib T REN hizmetiçi e itim seminerine kat lm flt r. Sözkonusu 6 personel için YTL (KDV hariç) ödenmifltir. 3 ) Bu nedenle kifli baz nda %46.7 maliyet baz nda % 96 sapma olmufltur. nsan kaynaklar e itim süreci oluflturulabilmesi için öncelikle e itim ihtiyaçlar n n saptanmas gerekmektedir.e tim ihtiyac n n saptanabilmesi içinde personellerin görev yerleri ve görev tan mlar belirli olmal d r. Bu aç dan norm kadro çal flmalar tamamlanmadan e tim planlamas teknik aç dan mümkün de ildir. Memuriyete bafllayan 71 aday zab ta memuruna oryantasyon e itimi verilmifltir.bu e itim çerçevesinde Atatürk lkeleri,t.c. Anayasas, Devlet Teflkilet, 657 Sayl Devlet Memurlar Kanunu, nsan Haklar,Yaz flma ve Dosyalama Usulleri, Gizlilik ve Önemi, Tükçe, Devrim Tarihi, Ulusal Güvenlik, Devlet Mal n Koruma ve Tasarruf Tedbirleri, Halkla liflkiler ve Haberleflme olmak üzere temel e itimler ile kurum ve kuruluflun tan t lmas, görevleri, teflklilat, mevzuta ve zab ta görevleri olmak üzere haz rlay c e itimler verilmifltir. Yasal kontenjan 2 lise ö rencisi olmas na ra men müdürlü ümüzde 3 lise ö rencisi istihdam edilmifl olup, hedef gerçeklefltirilmifltir.

11 STRATEJ K I.II : NSAN KAYNAKLARI VE E T M MÜDÜRLÜ Ü Organizasyon yap s nda de iflikli e gidilmesi ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi Etkin ve verimli yönetiminin sa lanmas TEN Organizasyon flemas n n revizyonu ( Norm Kadro çal flmas sonucuna göre ) Tamamlanmas Tamamlanm flt r Toplam kalite anlay fl na geçilmesi. Bilgilendirme yap lmas Bigilendirme yap lm flt r 64 Organizasyon flemas n n revizyonu ( Norm Kadro çal flmas sonucuna göre ) Öngörülmedi Toplam kalite anlay fl na geçilmesi. Öngörülmedi Belediyemiz organizasyon flemas ve örgütlenme biçimi, tarih ve say l resmi gazetede yay mlanarak yürürlü e giren Belediye ve Ba l Kurulufllar ile Mahalli dare Birlikleri Norm Kadro lke ve Standartlar na Dair Yönetmelik'e uygun hale getirilerek 26 müdürlük oluflturulmufltur y l na kadar tamamlanmas planlanan Toplam Kalite Yönetimine geçifl sürecinin, 2007 y l için öncelikle personelin konuyla ilgili bilgilendirilerek; bilinç düzeyinin artt r lmas planlanm flt r.bu çerçevede y l içerisinde personele toplam kalite yönetimi ilke ve özellikleri ile ilgili personele bilgi verilmifltir.ayn zaman da baflar l personellerin ödüllendirilmesi, kurum içi iletiflim olanaklar n n gelifltirilmesi ve bu çerçevede toplant lar yap lmas ve bireysel öneri sisteminin iflletilmesi TKY nin temel ilkelerinden olup; ciddiyetle uygulanmaktad r.

12 NSAN KAYNAKLARI VE E T M MÜDÜRLÜ Ü TEN STRATEJ K I.III: Kurumsal iletiflim olanaklar n n gelifltirilmesi letiflimin gelifltirilmesinin sa lanmas Birimler aras ve birim içi periyodik koordinasyon toplant lar n n yap lmas toplant plan na uyulmas (haftada 1 olmak üzere toplam 48 toplant yap lmas ) 48 adet toplant yap lm flt r Karar ve uygulamalar n çal flanlara etkin yöntemlerle duyurulmas toplant larda sözlü olarak personelin sürekli bilgilendirilmesi personel sürekli olarak bilgilendirmifltir ntranetin gelifltirilmesi hizmetiçi e itim seminerleri ve norm kadro programlar n n yap lmas her iki program da yap lm flt r 65 Bireysel öneri sisteminin iflletilmesi ve stratejik planlama birimince de erlendirilmesi personelce hayat geçirilmesi mümkün ve fonksiyonel önerilerin verilmesi personel taraf ndan 5 adet öneri verilmifltir Öngörülmedi. Müdürlük içinde çal flanlar ile yöneticiler aras nda iletiflim kanallar n n aç k tutulmas ve yürütülen ifl ve ifllemlerde kusursuz kalite ve verimlilik art fl n n gerçeklefltrilebilmesi amacyla haftada 1 kez olmak üzere ayda 4 kez ve toplam 48 adet toplant yap lm flt r. Üst yöneticimce al nan kararlar ve söz konusu kararlar uyar nca yap lan uygulamalardaki de ifliklikler ile ifl ve ifllemlerin daha etkin ve verimli olarak yürütülebilmesi için gerekli uygulamalar yap lan toplant larda personele duyurulmufl ve personel sürekli bilgilendirilerek görüflleri al nm flt r. ntranetin gelifltirilmsi kapsam nda Bilgi fllem Müdürlü ü ile koordinasyon halinde hizmetiçi e itim seminerleri ifllemlerinin yürütüldü ü "seminer" ve personel özlük ifllerinin yürütüldü ü "personel" adl 2 adet program yap larak uygulamaya koyulmufltur. Personel taraf ndan TKY ilkeleri çerçevesinde daha kaliteli hizmet verilmesi amac yla verilen 5 adet öneri uygun bulunarak hayata geçirilmifltir.

13 STRATEJ K I.IV: NSAN KAYNAKLARI VE E T M MÜDÜRLÜ Ü Çal flanlar n memnuniyetinin sa lanmas Memnuniyetin artt r lmas Beklentilerin belirlenerek iyilefltirme çal flmalar yapmak. Kurum ve Birlikte çal flma kültürünün gelifltirilmesine yönelik aktiviteler düzenlemek beklentilerin tespiti ve gerekli çal flman n yap lmas 2 etkinlik/y l ( 2 adet kurum kültürü konulu bilgilendirme) beklentiler tespit edilmifl ve gerçeklefltirilmifltir. TEN 2 Motivasyonun yükseltilmesi için sosyal amaçl etkinlikler organize etmek 2 etkinlik/y l 2 66 Beklentilerin belirlenerek iyilefltirme çal flmalar yapmak. Öngörülmedi Kurum ve Birlikte çal flma kültürünün gelifltirilmesine yönelik aktiviteler düzenlemek Motivasyonun yükseltilmesi için sosyal amaçl etkinlikler organize etmek Öngörülmedi Öngörülmedi Toplam Kalite Yönetimi ilkeleri çerçevesinde personelin memnuniyeini artt rmak amac yla personelin beklentisinin ayl k yemek bedellerinin artt r lmas ve yaz kamplar n n düzenlenmesi oldu u saptanm flt r. Bu çerçevede: 1 ) ayl k yemek bedelleri artt r lm flt r. 2 ) Memurlara yönelik olarak sendika taraf ndan yaz kamplar n n düzenlenmesine katk da bulunulmufltur. Kurum ve Birlikte çal flma kültürünün gelifltirilmesine yönelik 2 adet etkinlik yap lmas hedefi çerçevesinde kurum kültürü konulu bilgilendirme toplant s yap lm fl olup; 2 sayfal k doküman verilmifltir Say l Belediye Kanunun 49.maddesinin son paragraf gerere ince baflar l personeller saptanarak ikramiye ile ödülendirilmifltir.ayn zamanda Toplam Kalite Yönetiminin temel ilkesi olan baflar l personellerin ödüllendirilmesi ile personellerin performanslar nda ve kurum kültürüne olan ba l l klar nda art fl görülmüfltür.

14 SONUÇLARI TABLOSU ve S BÜTÇE YILI 2007 YILLAR DARE B LG filem MÜDÜRLÜ Ü TEN STRATEJ K AMAÇ I : Hizmet üretimi için iletiflim ve bilgilendirmenin yeterli düzeye ç kar lmas ve beklentilere uygun hizmet politikalar n n gerçeklefltirilmesi; STRATEJ K I.I : Teknolojinin yayg n kullan m, h zl, güvenli iletiflim, ve bilgiye ulafl lmas Teknolojiden en üst düzeyde yararlanmak 67 e- belediye uygulamalar n n artt r lmas Sürekli Sürekli Tüm Birimlerin yaz l m donan m ihtiyac n n karfl lanmas ve güncellenmesi H zl ve güvenli bilgiye ulaflmak için teknoloji ve bilgi kullan m n artt rmak Sürekli Sürekli Sürekli Sürekli Belediye web sayfas n güncel tutmak Sürekli Sürekli Faaliyet 5 Vatandafllara internet üzerinden hizmet sunmak Sürekli Sürekli Faaliyet 6 Faaliyet 7 Faaliyet 8 Büyükflehir Belediyesi ile entegrasyonun sa lanmas Belediye meclisi oturumlar n n internetten canl olarak yay nlanmas ( Büyükflehir Belediyesinden yay n izni al nd nda ) Belediye Meclisi Encümeni kararlar n n ve gündeminin web sayfas nda yay nlanmas Tamamlanmas Tamamlanmas Tamamlanmas Tamamlanm flt r. Sürekli Tamamlanm flt r. Sürekli Tamamlanm flt r. Sürekli

15 e- belediye uygulamalar n n artt r lmas Öngörülmedi Tüm Birimlerin yaz l m donan m ihtiyac n n karfl lanmas ve güncellenmesi , , ( - ) 67 Faaliyet 5 Faaliyet 6 Faaliyet 7 H zl ve güvenli bilgiye ulaflmak için teknoloji ve bilgi kullan m n artt rmak Belediye web sayfas n güncel tutmak Vatandafllara internet üzerinden hizmet sunmak Büyükflehir Belediyesi ile entegrasyonun sa lanmas Belediye meclisi oturumlar n n internetten canl olarak yay nlanmas (Büyükflehir Belediyesinden yay n izni al nd nda) Öngörülmedi Öngörülmedi Öngörülmedi Öngörülmedi Öngörülmedi Faaliyet 8 Belediye Meclisi Encümeni kararlar n n ve gündeminin web sayfas nda yay nlanmas Öngörülmedi 68 Kentli borç sorgulama, Bölgemizin emlak rayiç bedelleri, Plan proje arfliv, Yap izinleri arfliv, düzenleme sahalar, Parselasyon, poligon, 5 y ll k imar planlar, imar aff, numarataj bilgileri, yap ruhsat bilgileri, yap kullanma izin belgeleri, evrak kay t bilgileri, iktisat ruhsat bilgileri, tescilli eski eserler listesi, ihaleler, burslar ASP program ile online olarak adresinden yay nlanmaktad r. * Belediyemiz Müdürlüklerinin istekleri ve bizim uygun gördü ümüz donan m ve yaz l mlar al nm flt r ,04ytl * Belediyemiz hizmet araçlar n n takip ve filo yönetim sistemi sat n al nmas ifli YTL civar nda bir bedeldi ve tek isteklinin ihaleye ifltirak etmesi, belgelerinin yeterlik kriterlerine uygun olmamas, ihtiyaç talebinde bulunan idarenin, flartnamede öngörülen baz hususlar n hizmetin temini aç s ndan zorunlu olmad yönünde yaz l istekte bulunmas, gerekse de ihale kapsam nda bulunan baz mal kalemlerinin stoklarda bulundu unun tesbit edilmesi nedeniyle, yap lm fl olan ihalenin iptal edilmesi ihale komisyonunun karar ve ihale yetkilisinin onay ile ihale iptal edilmifltir. * Teknik Müdürlükler için al nmas planlanan program talepleri kesinleflmedi i için di er y la aktar lm flt r. * Fiber kablo ile (Büyükflehir ba lant s, SSK bloklar nda bulanan müdürlüklerimiz, Teftifl Kurulu Müdürlü ü, Sosyal Yard m flleri Müdürlü ü, Veteriner Müdürlü ü, eski bina ile Yeni Bina aras ayr ca belediyemiz internet ba lant s metro ethernet) * Uzak birimlerimiz GSHDSL ve ADSL modemler kullan larak yap lan ba lant ile h zl ve güvenli veri al flverifli yap lmaktad r. Faaliyet 5 Faaliyet 6 Faaliyet 7 Faaliyet 8 Sürekli web sayfas güncel tutulmaktad r Sürekli vatandafllara internet üzerinden hizmet sunulmaktad r. Belediyemizin yapt icraatlar, e-belediye uygulamalar, istek flikayet formlar, müdürlük hizmetleri vb. tüm hizmetler adresinden yay nlanmaktad r. Büyükflehir Belediyesi ile entegrasyon sürekli sa lanmaktad r. Büyükflehir Belediyesinden yay n izni al narak Belediye meclisi oturumlar n n internetden canl olarak yay nlanmas sa lanmaktad r. Belediye Meclisi Encümeni kararlar n n ve gündeminin web sayfas nda yay nlanmas sa lanmaktad r.

16 B LG filem MÜDÜRLÜ Ü TEN STRATEJ K I.II : letiflim araçlar ndan yararlanarak halka belediye hizmetleri ile ilgili bilgi aktar lmas Web sayfas ndan vatandafla ulaflmak. Belediye Birimlerinin yapt çal flmalar n web sayfas nda yay nlanmas. % 100 Sürekli % 100 Sürekli Belediye Birimlerinin yapt çal flmalar n web sayfas nda yay nlanmas. Öngörülmedi. Belediyemiz Müdürlüklerinin yapt çal flmalar web sayfam zdan yay nlanmaktad r. 69 DARE STRATEJ K AMAÇ II : B LG filem MÜDÜRLÜ Ü Vatandafl n sa l n n ve huzurunun korunmas için etkin denetim çal flmalar n n yap lmas ve flikayetlerin asgari düzeye indirilmesi, bu amaçla birimlerin araç gereç ve yaz l m donan m ihtiyaçlar n n karfl lanmas ; TEN STRATEJ K II.I : Zab ta hizmetlerinde etkinli in art r lmas için teknolojik imkanlar n ve teknoloji kullan m n n art r lmas ; Belediyedeki lgili Birim ve Müdürlüklerle Zab tan n A Ba lant s n n Kurulmas Tamamlanmas % 100 Sürekli fiehrin Kritik Noktalar na Kameral zleme Sitemlerinin Kurulmas htiyaç kadar kurulumu ve iflletilmesi ( - ) 100 Belediyedeki lgili Birim ve Müdürlüklerle Zab tan n A Ba lant s n n Kurulmas fiehrin Kritik Noktalar na Kameral zleme Sitemlerinin Kurulmas Öngörülmedi ,00.- Zab ta Birimlerimizde bulunan ADSL modemler ile Müdürlü ümüzde bulunan modem aras nda internet ba lant yard m ile VPN ba lat yap lm flt r. Büyükflehir Belediyesi, zmir Valili i, Emniyet Müdürlü ü aras nda imzalanan protokol içeri inde flehrin kritik noktalar na kamera konulaca karar ç km flt r. Bu karar Büyükflehir Belediyesi Meclis Karar no: 824 Tarihi mza tarihi dir.bu sebepden Zab ta Müdürlü ümüz ile ortak ald m z bir karar ile protokol çal flmas n izlemek ve bizim gerek gördü ümüz yerde kamera kurulmamas durumunda tekrar stratejik plana almakt r.

17 STRATEJ K AMAÇ III : B LG filem MÜDÜRLÜ Ü Vatandafllara kaliteli hizmet verilmesi, tahsilat ifllemlerinin kolaylaflt r lmas ve belediyenin güçlü mali yap s n n devaml l n n sa lanmas ; TEN STRATEJ K III.I : Belediye vergi ve harç gelirlerindeki kay p kaça n n asgari düzeye indirilmesi Kay p ve kaça n önlenmesi 70 El Bilgisayarlar ile ilgili yaz l mlar yapmak ve merkez bilgisayar sistemiyle ba lant l kullanmak Tamamlanmas 0 ( - ) 100 El Bilgisayarlar ile ilgili yaz l mlar yapmak ve merkez bilgisayar sistemiyle ba lant l kullanmak Öngörülmedi y llar nda tamamlanmas uygun görülen projede entegreli olarak çal flt m z Büyükflehir Belediyesi El bilgisayar alm fl ve üzerinde programlar yapmaya bafllam flt r. Bu arge çal flmas Müdürlü ümüz taraf ndan izlenmektedir. Hesap flleri Müdürlü ü'ne konu ile ilgili bilgi verilmifltir. Hesap flleri Müdürlü ünün istekleri do rultusunda çal flmalar devam edecektir.

3. NSAN KAYNAKLARI ve E T M MÜDÜRLÜ Ü. Görev Tan m :

3. NSAN KAYNAKLARI ve E T M MÜDÜRLÜ Ü. Görev Tan m : 3. NSAN KAYNAKLARI ve E T M MÜDÜRLÜ Ü Görev Tan m : Personel ve E itim Müdürlü ü, 22/04/2006 tarih ve 26147 say l resmi gazetede yay mlanarak yürürlü e giren 29/11/2005 tarih ve 2006/9809 say l Belediye

Detaylı

30 > 35. nsan Kaynaklar. > nsan Kaynaklar Yönetimi > Personel E itimleri > Personel Otomasyonu

30 > 35. nsan Kaynaklar. > nsan Kaynaklar Yönetimi > Personel E itimleri > Personel Otomasyonu 30 > 35 nsan Kaynaklar > nsan Kaynaklar Yönetimi > Personel E itimleri > Personel Otomasyonu > nsan Kaynaklar Personele Göre fl De il, fle Göre Personel. stanbul Büyükflehir Belediyesi, Personele Göre

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

TMMOB EH R PLANCILARI ODASI TRABZON UBES III. DÖNEM (2014-2016) ÇALI MA PROGRAMI

TMMOB EH R PLANCILARI ODASI TRABZON UBES III. DÖNEM (2014-2016) ÇALI MA PROGRAMI TMMOB EH R PLANCILARI ODASI TRABZON UBES III. DÖNEM (2014-2016) ÇALI MA PROGRAMI I. KURUMSALLA MA VE ÖRGÜTLENMEN N GEL LMES Trabzon ubesi nin kurumsal ve örgütlenme yap güçlendirerek daha etkin ve verimli

Detaylı

II. AMAÇ ve HEDEFLER 6-STRATEJ K ALAN: B L fi M TEKNOLOJ LER 6.1.STRATEJ K AMAÇ: Hizmetlerin kaliteli, güvenli, verimli, h zl ve düflük maliyetle sunulmas d r. STRATEJ K HEDEF 6.1.a) Birimler aras tam

Detaylı

4. B LG LEM MÜDÜRLÜ Ü. Görev Tan m : Bilgisayar Donan mlar Bak m ve Geli tirme

4. B LG LEM MÜDÜRLÜ Ü. Görev Tan m : Bilgisayar Donan mlar Bak m ve Geli tirme 4. B LG LEM MÜDÜRLÜ Ü Görev Tan m : Bilgisayar Donan mlar Bak m ve Geli tirme Bilgi sistemleri ile ilgili olarak kurum içinde kullan lan her türlü bilgisayar donan m ve çevre birimlerinin bak m, onar m

Detaylı

TÜRK YE B L MSEL VE TEKNOLOJ K ARAfiTIRMA KURUMU DESTEK PROGRAMLARI BAfiKANLIKLARI KURULUfi, GÖREV, YETK VE ÇALIfiMA ESASLARINA L fik N YÖNETMEL K (*)

TÜRK YE B L MSEL VE TEKNOLOJ K ARAfiTIRMA KURUMU DESTEK PROGRAMLARI BAfiKANLIKLARI KURULUfi, GÖREV, YETK VE ÇALIfiMA ESASLARINA L fik N YÖNETMEL K (*) TÜRK YE B L MSEL VE TEKNOLOJ K ARAfiTIRMA KURUMU DESTEK PROGRAMLARI BAfiKANLIKLARI KURULUfi, GÖREV, YETK VE ÇALIfiMA ESASLARINA L fik N YÖNETMEL K (*) Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönetmelik, Türkiye Bilimsel

Detaylı

Tıp Fakültesi Dönem Temsilcileri Grubu Yönergesi

Tıp Fakültesi Dönem Temsilcileri Grubu Yönergesi KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dönem Temsilcileri Grubu Yönergesi Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Büyükşehir Belediyelerinin, göçle derinleşen

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Büyükşehir Belediyelerinin, göçle derinleşen Proje Amacı: İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Büyükşehir Belediyelerinin, göçle derinleşen sosyo-ekonomik entegrasyon ve çevreyle ilintili problemlerin azaltmasına yönelik kurumsal kapasitelerinin artırılmasına

Detaylı

17-19 EYLÜL 2010 TARİHLERİ ARASINDA MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE YAPILAN ADIM ÜNİVERSİTELERİ İDARİ GRUP TOPLANTI KARARLARI

17-19 EYLÜL 2010 TARİHLERİ ARASINDA MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE YAPILAN ADIM ÜNİVERSİTELERİ İDARİ GRUP TOPLANTI KARARLARI 17-19 EYLÜL 2010 TARİHLERİ ARASINDA MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE YAPILAN ADIM ÜNİVERSİTELERİ İDARİ GRUP TOPLANTI KARARLARI GENEL SEKRETERLER TOPLANTI TUTANAĞI 1-Bilginin elektronik ortamda paylaşımı

Detaylı

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Meclis Karar No: Meclis Karar Tarihi: T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM KOMİSYONLARI KOMİSYONLARIN ÇALIŞMA İLKELERİ 1- Bölüm komisyonları bir komisyon başkanı ve yeterli sayıda öğretim elemanından oluşur. Komisyon üyeleri komisyon

Detaylı

a) Birim sorumluları: Merkez çalışmalarının programlanmasından ve uygulanmasından sorumlu öğretim elemanlarını,

a) Birim sorumluları: Merkez çalışmalarının programlanmasından ve uygulanmasından sorumlu öğretim elemanlarını, NİĞDE ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, Niğde Üniversitesine bağlı olarak kurulan

Detaylı

Birimimize ba l stek ikayet Masam za 2008 y l nda 7378 adet ba vuru. yap lm olup,ilgililerine sonuçlar hakk nda bilgi verilmi tir.

Birimimize ba l stek ikayet Masam za 2008 y l nda 7378 adet ba vuru. yap lm olup,ilgililerine sonuçlar hakk nda bilgi verilmi tir. 9. BASIN, YAYIN ve HALKLA L K LER MÜDÜRLÜ Ü Görev Tan m : Konak lçe s n rlar nda içinde ya ayan vatanda lar m z Belediyemizin hizmet ve faaliyetleri konusunda bilgilendirmek, istek- ikayet ve önerileri

Detaylı

2014 YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ Açıklama

2014 YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ Açıklama OCAK Kamu İdaresi Hesaplarının Sayıştay'a verilmesi (Muhasebe i ile Muhasebe Yetkililerinin Bildirilmesi Hakkında Usul ve Esaslar gereğince hesap dönemi başında verilecek bilgiler bildirilir.) (17.12.2011

Detaylı

DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ

DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ Görev ve Yetki Tanımları DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Müdürlüğü, yürürlükteki yasal mevzuat çerçevesinde belediye kaynaklarının kamunun yararına ve ortak menfaatlerinin sağlanmasına yönelik

Detaylı

EK 2 ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ SENATOSU 2011 YILI ÖSYS KONTENJANLARI DEĞERLENDĐRME RAPORU

EK 2 ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ SENATOSU 2011 YILI ÖSYS KONTENJANLARI DEĞERLENDĐRME RAPORU EK 2 ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ SENATOSU 2011 YILI ÖSYS KONTENJANLARI DEĞERLENDĐRME RAPORU Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 1995 yılından bu yana, hazırladığı ve titizlikle uygulamaya çalıştığı Stratejik

Detaylı

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Lüleburgaz

Detaylı

dan flman teslim ald evraklar inceledikten sonra nsan Kaynaklar Müdürlü ü/birimine gönderir.

dan flman teslim ald evraklar inceledikten sonra nsan Kaynaklar Müdürlü ü/birimine gönderir. TÜB TAK BAfiKANLIK, MERKEZ VE ENST TÜLERDE ÇALIfiIRKEN YÜKSEK L SANS VE DOKTORA Ö REN M YAPANLARA UYGULANACAK ESASLAR (*) Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Esaslar n amac ; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araflt

Detaylı

YÖNETMELİK KAFKAS ÜNİVERSİTESİ ARICILIĞI GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK KAFKAS ÜNİVERSİTESİ ARICILIĞI GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 22 Mayıs 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28300 Kafkas Üniversitesinden: YÖNETMELİK KAFKAS ÜNİVERSİTESİ ARICILIĞI GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç Madde 1- (1)Bu

Detaylı

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ ADANA KENT SORUNLARI SEMPOZYUMU / 16 2008 BU BİR TMMOB YAYINIDIR TMMOB, bu makaledeki ifadelerden, fikirlerden, toplantıda çıkan sonuçlardan ve basım hatalarından sorumlu değildir. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Detaylı

1. ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜ Ü. Görev Tan m :

1. ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜ Ü. Görev Tan m : 1. ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜ Ü Görev Tan m : çinde ya ad m z 21.yüzy lda insanlar n yo un olarak ya ad klar kentlerde kaliteli ve kesintisiz belediyecilik hizmetlerine eskisinden daha fazla ihtiyaç vard r. Bu

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ATILIM ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönergenin amacı Atılım Üniversitesinin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idarî

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Amaç ve kapsam, dayanak ve tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Hizmet çi E itim Uygulamalar

Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Hizmet çi E itim Uygulamalar Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Hizmet çi E itim Uygulamalar Hmfl. Sevgili GÜREL Emekli, Ac badem Sa l k Grubu Ac badem Hastanesi, Merkezi Sterilizasyon Ünitesi, STANBUL e-posta: sgurkan@asg.com.tr H

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ Yapı Ġşleri ve Teknik Daire Başkanlığı GÖREV TANIM FORMU

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ Yapı Ġşleri ve Teknik Daire Başkanlığı GÖREV TANIM FORMU UZMANLIK ALANI BAĞLI OLDUĞU UNVAN Teknik Hizmetler Mühendis İnşaat Mühendisi Daire Başkanı Mühendis unvanının gerektirdiği yetki ve devredilmiş olan yetkiler çerçevesinde sorumlu olduğu iş ve işlemleri

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2014 YILI FAALİYET RAPORU

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2014 YILI FAALİYET RAPORU KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2014 YILI FAALİYET RAPORU PAYDAŞLARIMIZ KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2014 YILI FAALİYET RAPORU Stratejik Amaç 1: Kurumsal Tanınırlığı Artırmak Hedef 1: 2014 yılı sonuna kadar

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROJE DANIŞMANLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROJE DANIŞMANLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROJE DANIŞMANLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi

Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi EYLÜL 2014 Çevresi hakkında duyarlı, Ortak değerlere katkı sağlayan, Kirliliğin kaderimiz olmadığının farkında olan bedenen sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum

Detaylı

Sınıfı Ünvanı Derecesi Adedi. TH Mimar 1 1 2.542,72 TL. TH Ekonomist 1 1 1.629,99 TL.

Sınıfı Ünvanı Derecesi Adedi. TH Mimar 1 1 2.542,72 TL. TH Ekonomist 1 1 1.629,99 TL. Karar Tarihi : 01.03.2016 Karar No : 41850698.301.05-36 : Ücretler ve Tarifeler KARAR : Belediyemiz Teknik Hizmet Sınıfında münhal bulunan aşağıda detayı yazılı I. Dereceli Mimar ve Ekonomist kadrolarında;

Detaylı

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ERZURUM PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı, Kültür

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesislerinin kuruluşu ile çalışma usul

Detaylı

ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, Alanya Belediyesi

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

SOSYAL POLİTİKALAR VE ÇALIŞMA HAYATI

SOSYAL POLİTİKALAR VE ÇALIŞMA HAYATI 64.HÜKÜMET PROGRAMI YILI EYLEM PLANINDA BAKANLIĞIMIZIN İLGİLİ 3 Ay İçerisinde Gerçekleştirilecek Reformlar TEMEL HAK VE HÜRRİYETLER Roman Başbakanlık Aile ve Sosyal 7 Başta eğitim, istihdam ve iskân sorunları

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan

Detaylı

T.C. MERAM BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVLERİ

T.C. MERAM BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVLERİ T.C. MERAM BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVLERİ Yöneticilerin genel ve ortak görev yetki ve sorumluklarına ilişkin hükümleri yerine getirmek, Birimi yönetmek, yeterli sayı ve nitelikte

Detaylı

ÜN TE V SOSYAL TUR ZM

ÜN TE V SOSYAL TUR ZM ÜN TE V SOSYAL TUR ZM Bu ünitede turizmin çeflitlerinden biri olan sosyal turizmi daha ayr nt l bir flekilde ö renip, ülkemizdeki sosyal turizmin geliflimi hakk nda bilgiler edinece iz. Ç NDEK LER A. S

Detaylı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ. Genel Sekreterlik. AR-GE ve Projeler Şube Müdürlüğü. Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ. Genel Sekreterlik. AR-GE ve Projeler Şube Müdürlüğü. Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Genel Sekreterlik AR-GE ve Projeler Şube Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Kapsam Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

RAN SLÂM CUMHUR YET ANKARA KÜLTÜR MÜSTEfiARLI I WEB S TES H ZMETE AÇILDI www.irankulturevi.com

RAN SLÂM CUMHUR YET ANKARA KÜLTÜR MÜSTEfiARLI I WEB S TES H ZMETE AÇILDI www.irankulturevi.com NTERNET S TES TANITIMI RAN SLÂM CUMHUR YET ANKARA KÜLTÜR MÜSTEfiARLI I WEB S TES H ZMETE AÇILDI www.irankulturevi.com ran slâm nk lâb n n 25. y ldönümü münasebetiyle hizmete aç lan ran slâm Cumhuriyeti

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18 http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/03/201203... 1 of 5 6 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28225 Atatürk Üniversitesinden: YÖNETMELİK ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ASTROFİZİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

TURİZM YATIRIMCILARINA KAMU TAŞINMAZI TAHSİS ŞARTNAMESİ (DENİZLİ)

TURİZM YATIRIMCILARINA KAMU TAŞINMAZI TAHSİS ŞARTNAMESİ (DENİZLİ) T.C KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TURİZM YATIRIMCILARINA KAMU TAŞINMAZI TAHSİS ŞARTNAMESİ (DENİZLİ) Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü 2016 /1 DENİZLİ TERMAL KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ

Detaylı

G Ü N D E M. 2. Geçen birleģime ait tutanak özetinin okunması ve oylanması.

G Ü N D E M. 2. Geçen birleģime ait tutanak özetinin okunması ve oylanması. İL GENEL MECLİSİNİN 2016 YILI MAYIS AYI TOPLANTISI GENEL GÜNDEMİ (Valilik Toplantı Salonu 02.03.04.05/05/2016 tarihleri arası Eynesil İlçesi 06/05/2016) G Ü N D E M 1. Yoklama. 2. Geçen birleģime ait tutanak

Detaylı

T.C. AMASYA BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, İlkeler ve Tanımlar

T.C. AMASYA BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, İlkeler ve Tanımlar Amaç: T.C. AMASYA BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, İlkeler ve Tanımlar Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı; Amasya Belediyesi Veteriner

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı, Proje Yönetimi

Detaylı

124 SAYILI KURUMLARININ DAR TE LATI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME AMAÇ, KAPSAM, TE LAT VE GÖREVLER. Amaç ve Kapsam

124 SAYILI KURUMLARININ DAR TE LATI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME AMAÇ, KAPSAM, TE LAT VE GÖREVLER. Amaç ve Kapsam 124 SAYILI YÜKSEKÖ RET M ÜST KURULU LARI LE YÜKSEKÖ RET M KURUMLARININ DAR TE LATI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME NC KISIM AMAÇ, KAPSAM, TE LAT VE GÖREVLER NC BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç: MADDE 1. Bu

Detaylı

İDARE PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU

İDARE PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU Uluslararası düzeyde eğitim-öğretim vermek En geç 2010 yılı sonuna kadar Avrupa Üniversiteler Birliğine üye olmak Performans i Program döneminin birinci yılı içerisinde Avrupa Üniversiteler Birliğinden

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİMLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM.

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİMLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİMLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Gazi Üniversitesi Bilgi İşlem

Detaylı

T.C. İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç: MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı; Karşıyaka Belediyesi nde görevli personelin günün koşullarına uygun olarak

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MART 2016 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ

Detaylı

Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Yeşil Kart Verilerek Devlet Tarafından Karşılanması Hakkında Kanun

Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Yeşil Kart Verilerek Devlet Tarafından Karşılanması Hakkında Kanun Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Yeşil Kart Verilerek Devlet Tarafından Karşılanması Hakkında Kanun Tarihi:18.06.1992 Sayısı:3816 R.G. Tarihi:03.07.1992 R.G. Sayısı:21273 Kanun Numarası

Detaylı

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Selçuk Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini (Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesini),

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Selçuk Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini (Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesini), 31 Mart 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28250 Selçuk Üniversitesinden: YÖNETMELİK SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

Bilgi Toplumu Stratejisi Eylem Planı 2. Değerlendirme Raporu. e-dtr İcra Kurulu 26. Toplantısı 26 Aralık 2008

Bilgi Toplumu Stratejisi Eylem Planı 2. Değerlendirme Raporu. e-dtr İcra Kurulu 26. Toplantısı 26 Aralık 2008 Bilgi Toplumu Stratejisi Eylem Planı 2. Değerlendirme Raporu e-dtr İcra Kurulu 26. Toplantısı 26 Aralık 2008 DEĞERLENDİRME RAPORLARI 1. Değerlendirme Raporu 12 Haziran 2008 tarihli 24. Đcra Kurulu Toplantısında

Detaylı

T.C. ANKARA İLİ AKYURT İLÇESİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI MECLİSİ TEŞKİL EDENLER

T.C. ANKARA İLİ AKYURT İLÇESİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI MECLİSİ TEŞKİL EDENLER Karar Tarihi : 03.06.2013 Karar No : 52 Karar Konusu : Plan değişikliği yapılması. T.C. Oktay BAĞCI, Yünüs GÖRGÜLÜ, Semra ULUTAŞ, Murat UĞUR(Katılmadı), Erdoğan KARAKAŞ, Mustafa YAZICI, Özcan REFAH, Nuh

Detaylı

(ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor

(ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor (ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor Eğitimlerin 2. Ayağı 6-7 Mayıs ta Erzurum da Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye tarafından yürütülen ve temel yararlanıcısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olan Türkiye

Detaylı

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi KİHG/İŞL-005 19.08.2009 07.08.2012 2 1/8 GÜNCELLEME BİLGİLERİ Güncelleme Tarihi Güncelleme No Açıklama 11.11.2009 1 Belge içeriğinde ve belge numarasında değişiklik yapılması 07.08.2012 2 Komite, başlık,

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ 2015 MALĠ YILI. Döner Sermaye ĠĢletme Müdürlüğü FAALĠYET RAPORU

SİİRT ÜNİVERSİTESİ 2015 MALĠ YILI. Döner Sermaye ĠĢletme Müdürlüğü FAALĠYET RAPORU SİİRT ÜNİVERSİTESİ 2015 MALĠ YILI Döner Sermaye ĠĢletme Müdürlüğü FAALĠYET RAPORU Ocak 2016 1 SUNUġ Siirt Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği 14.10.2008 tarih ve 27024 sayılı Resmî Gazetede

Detaylı

SAKARYA SU VE KANALİZASYON İDARESİ ( SASKİ ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

SAKARYA SU VE KANALİZASYON İDARESİ ( SASKİ ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER SAKARYA SU VE KANALİZASYON İDARESİ ( SASKİ ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1- Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresinde görevli personelin mesleki ve teknik

Detaylı

T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK VE TANIMLAR

T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK VE TANIMLAR T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK VE TANIMLAR Amaç: Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı, Fen İşleri Müdürlüğü nün teşkilat yapısını,

Detaylı

2. Projelerle bütçe formatlar n bütünlefltirme

2. Projelerle bütçe formatlar n bütünlefltirme 2. Projelerle bütçe formatlar n bütünlefltirme Proje bütçesi haz rlarken dikkat edilmesi gereken üç aflama vard r. Bu aflamalar flunlard r: Kaynak belirleme ve bütçe tasla n n haz rlanmas Piyasa araflt

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu çalışma usul ve esasları ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu bünyesinde yer alan

Detaylı

Enstitü Sekreteri İbrahim İNAN E- Mail Adresi: ibrahim.inan@omu.edu.tr Telefon: 4829/7401

Enstitü Sekreteri İbrahim İNAN E- Mail Adresi: ibrahim.inan@omu.edu.tr Telefon: 4829/7401 Enstitü Sekreteri İbrahim İNAN E- Mail Adresi: ibrahim.inan@omu.edu.tr Telefon: 4829/7401 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 51/b maddesi gereği; Enstitü Sekreterine bağlı büro ve iç hizmet görevlerini

Detaylı

MOTORLU TAfiIT SÜRÜCÜLER KURSLARINDA KATMA DE ER VERG S N DO URAN OLAY

MOTORLU TAfiIT SÜRÜCÜLER KURSLARINDA KATMA DE ER VERG S N DO URAN OLAY MOTORLU TAfiIT SÜRÜCÜLER KURSLARINDA KATMA DE ER VERG S N DO URAN OLAY brahim ERCAN * 1- GENEL B LG : Motorlu tafl t sürücüleri kurslar, 5580 say l Özel Ö retim Kurumlar Kanunu kapsam nda motorlu tafl

Detaylı

6. ODA MERKEZ BÜRO İŞLEYİŞİ

6. ODA MERKEZ BÜRO İŞLEYİŞİ 6. ODA MERKEZ BÜRO İŞLEYİŞİ 25. Dönem Çalışma Programı nda, Odamız merkez ve şubelerin büro işleyişinde etkinliğini arttırıcı teknik alt yapının güçlendirilerek oda çalışma hedeflerine ulaşılmasına hizmet

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2011 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU Şubat 2012 İÇİNDEKİLER 1. Yönetici Özeti... 3 2. Genel Değerlendirme... 3 2.1 Kuruluşun

Detaylı

Yapı ve Deprem Yönetmelikleri, alan kullanım yönetmeliklerinin gözden geçirilmesi ve gerekiyorsa yeniden düzenlenmesi

Yapı ve Deprem Yönetmelikleri, alan kullanım yönetmeliklerinin gözden geçirilmesi ve gerekiyorsa yeniden düzenlenmesi Afet Yö netimi İnsan toplulukları için risk oluşturan afetlerin önlenmesi ve zararlarının azaltılması, afetlere karşı hazırlıklı olunması, afet anında hızlı ve etkili bir kurtarma, ilk yardım, geçici barındırma

Detaylı

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, İnegöl Belediyesi

Detaylı

GEBZE BELED YES -------------------------------------- ~

GEBZE BELED YES -------------------------------------- ~ MAR VE EH RC L K MÜDÜRLÜ Ü 3194 Say l mar Kanunu, yerle me yerleri ile bu yerlerdeki yap la malar n; plan, fen, sa l k ve çevre artlar na uygun te ekkülünü sa lamak amac yla düzenlenmi tir. Belediye ve

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRETMENİ

ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda öğrencilere ya da yetişkinlere çocuk eğitimi ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Çocuk gelişimi ile ilgili hangi

Detaylı

OTOPARK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler

OTOPARK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler OTOPARK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Amaç ve Dayanak Madde 1-3194 sayılı İmar Kanununun 37 nci ve 44 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan bu Yönetmeliğin amacı, yerleşme yerlerinde araçların

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI KAMUDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PANELİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI Uzm. Yusuf DUMAN İSG Koordinatörü / İş Güvenliği Uzmanı Mayıs/2016 (1/55) 6331 SAYILI İSG KANUNU İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

Detaylı

STRATEJ K V ZYON BELGES

STRATEJ K V ZYON BELGES STRATEJ K V ZYON BELGES BEYAZ K TAP S UNUfi Sivil toplum; demokrasi, insan haklar ve hukuk devleti kavramlar n n yerleflmesiyle ilgili taleplerden ekonomiyle ilgili endiflelere kadar sosyal yaflama dair

Detaylı

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) YEREL DÜZEYDE KURUMSAL KAPASİTENİN GELİŞTİRİLMESİ

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) YEREL DÜZEYDE KURUMSAL KAPASİTENİN GELİŞTİRİLMESİ DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) YEREL DÜZEYDE KURUMSAL KAPASİTENİN GELİŞTİRİLMESİ Eylem TAŞRA TEŞKİLATI KK 1.1 İl müdürlüklerinin eğitim ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim Aile ve Sosyal Politikalar Gıda Tarım

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, Gürsu Belediye Başkanlığı Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün Kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını

Detaylı

ATAÇ Bilgilendirme Politikası

ATAÇ Bilgilendirme Politikası ATAÇ Bilgilendirme Politikası Amaç Bilgilendirme politikasının temel amacı, grubun genel stratejileri çerçevesinde, ATAÇ İnş. ve San. A.Ş. nin, hak ve yararlarını da gözeterek, ticari sır niteliğindeki

Detaylı

SPORTĐF HĐZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2008 MALĐ YILI FAALĐYET RAPORU

SPORTĐF HĐZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2008 MALĐ YILI FAALĐYET RAPORU MALĐ YILI FAALĐYET RAPORU HARCAMA YETKĐLĐSĐ SUNUŞU Sportif hizmetler Müdürlüğü 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ile Belediyelere verilen yetkiler doğrultusunda Belediye

Detaylı

PERFORMANS SONUÇLARI TABLOSU ve DE ERLEND RMES BÜTÇE YILI 2008 YILLAR

PERFORMANS SONUÇLARI TABLOSU ve DE ERLEND RMES BÜTÇE YILI 2008 YILLAR 19. SOSYAL YARDIM LER MÜDÜRLÜ Ü Görev Tan m Ça m z n de i en ve geli en ko ullar içinde Belediyecilik anlay ndaki de i meler nda, Belediyemizin sosyal belediyecilik ilkesi ile kurulan Müdürlü ümüz ekonomik

Detaylı

2011 YILI KURUMSAL MAL DURUM VE BEKLENT LER RAPORU

2011 YILI KURUMSAL MAL DURUM VE BEKLENT LER RAPORU B LEC K ÜN VERS TES 2011 YILI KURUMSAL MAL DURUM VE BEKLENT LER RAPORU Strateji Geli tirme Dairesi Ba kanl Temmuz 2011 Ç NDEK LER SUNU 2 I. OCAK-HAZ RAN 2011 DÖNEM BÜTÇE UYGULAM A SONUÇLARI 3 A- Bütçe

Detaylı

T.C. BAYINDIR BELEDĠYESĠ BASIN YAYIN ve HALKLA ĠLĠġKĠLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKĠ VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNETMELĠK

T.C. BAYINDIR BELEDĠYESĠ BASIN YAYIN ve HALKLA ĠLĠġKĠLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKĠ VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNETMELĠK T.C. BAYINDIR BELEDĠYESĠ BASIN YAYIN ve HALKLA ĠLĠġKĠLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKĠ VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNETMELĠK I.BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu yönetmeliğin amacı, Basın

Detaylı

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ GİRİŞ Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yeni yapısıyla göreve başladığı günden bugüne yargının daha etkin ve verimli bir

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRENĐM KREDĐ VE YURTLAR KURUMU (YURTKUR) HAKKINDA GENEL BĐLGĐLER

YÜKSEK ÖĞRENĐM KREDĐ VE YURTLAR KURUMU (YURTKUR) HAKKINDA GENEL BĐLGĐLER YÜKSEK ÖĞRENĐM KREDĐ VE YURTLAR KURUMU (YURTKUR) HAKKINDA GENEL BĐLGĐLER Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), yüksek öğrenim gören öğrencilere burs ve kredi vermek, yurtlar yaptırmak ve yurt

Detaylı

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, İnegöl Belediyesi Destek Hizmetleri

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI E-Posta: bilgi@yyuedutr Web: wwwyyuedutr BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

4/A (SSK) S GORTALILARININ YAfiLILIK AYLI INA HAK KAZANMA KOfiULLARI

4/A (SSK) S GORTALILARININ YAfiLILIK AYLI INA HAK KAZANMA KOfiULLARI 4/A (SSK) S GORTALILARININ YAfiLILIK AYLI INA HAK KAZANMA KOfiULLARI Resul KURT* I. G R fi Ülkemizde 4447 say l Kanunla, emeklilikte köklü reformlar yap lm fl, ancak 4447 say l yasan n emeklilikte kademeli

Detaylı

T.C. BİLECİK İL GENEL MECLİSİ Araştırma ve Geliştirme Komisyonu

T.C. BİLECİK İL GENEL MECLİSİ Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Rapor No:01 Rapor Tarihi: 10.03.2011 muz İl Genel Meclisimizin 01.03.2011 tarih ve 2011/33 sayılı kararı doğrultusunda 08-09-10 Mart 2011 tarihlerinde toplanmıştır. İdaremiz araç parkında bulunan makine

Detaylı

ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ

ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ HASTANEMİZ KOMİTE VE EKİPLERİN İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ: Hastanedeki ekip, yönetim ekibi, komisyon ve komitelerin; hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun ve devamlılığının

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kuruluş Gerekçesi Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Yazılım Kulübü ismi ile

Detaylı

ASFALT ANT YE B R M A IR BAKIM ÜN TES BA ÖFÖR. bünyesinde bulunan i makinas ve araçlar n ihtiyac olan malzemeleri temin etmek ve bak mlar n yapt rmak

ASFALT ANT YE B R M A IR BAKIM ÜN TES BA ÖFÖR. bünyesinde bulunan i makinas ve araçlar n ihtiyac olan malzemeleri temin etmek ve bak mlar n yapt rmak 11. FEN LER MÜDÜRLÜ Ü Görev Tan m : Fen leri Müdürlü ü dari ler Birimi, Asfalt antiye Birimi ( Yap Onar m Alt Birimi, Elektrik Onar m Alt Birimi, Havuz Bak m Onar m Alt Birimi ), Yol Birimi, n aat Birimi,

Detaylı

3 9 12 13 14 29 2 5 Tablo-2: Kat l m Öncesi Mali Yard m Kapsam nda Uygulanan Hibe Programlar (devam ) Tablo-2: Kat l m Öncesi Mali Yard m Kapsam nda Uygulanan Hibe Programlar (devam ) Tablo-4:

Detaylı

İnşaat Mühendisleri Odası Kurum İçi Eğitim Kitabı (1 Eylül 2015) Öğrenci Üye İşlemleri

İnşaat Mühendisleri Odası Kurum İçi Eğitim Kitabı (1 Eylül 2015) Öğrenci Üye İşlemleri 213 Öğrenci Üye İşlemleri 214 Öğrenci üye işlemleri Öğrenci üye işlemleri Öğrenci Üye Yönetmeliği, Öğrenci Üye Sınıf ve Üniversite Temsilcileri ise İMO Öğrenci Üye Örgütlülüğü Sınıf ve Üniversite Temsilciliği

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE-1: Bu yönetmeliğin amacı ; 5393 sayılı Belediye Kanunu un 48. ve 49. maddesi gereği

Detaylı

İSG Yasası & Uygulamalar

İSG Yasası & Uygulamalar İSG Yasası & Uygulamalar Dr. Rana GÜVEN, MSc. PhD. Genel Md. Yrd. 24 Mayıs 2013, Bursa İÇERİK Güvenlik Kültürü Kavramı Dünyada ve Türkiye de İSG İSG Yasası İSG Hizmetleri Yetkilendirme Hizmetleri Çalışma

Detaylı

TETAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TETAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TETAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÖNERGE 10 BÜTÇE YÖNERGESİ T E T A Ş TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE YÖNERGESİ TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET

Detaylı

Üye Kay tlar ve Güncelleme fllemleri

Üye Kay tlar ve Güncelleme fllemleri Ankara Sanayi Odas 2007 Y l Faaliyet Raporu 44. Y l 18 Üye Kay tlar ve Güncelleme fllemleri 18.1 Kay t ve Terkin Üye say m z n artt r lmas na iliflkin yap lan çal flmalar neticesinde, 2007 y l nda 362

Detaylı

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPLU TAŞIMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPLU TAŞIMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPLU TAŞIMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu yönetmelik Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu TaşımaUlaşım

Detaylı