Zaman Yönetimi. Hiç yapılmaması gereken bir şeyi çok iyi yapmak için plan yapmak kadar zaman kaybı olan birşey yoktur.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Zaman Yönetimi. Hiç yapılmaması gereken bir şeyi çok iyi yapmak için plan yapmak kadar zaman kaybı olan birşey yoktur."

Transkript

1 Zaman Yönetimi Hiç yapılmaması gereken bir şeyi çok iyi yapmak için plan yapmak kadar zaman kaybı olan birşey yoktur. GENEL BAKIŞ Operasyon Danışmanı rolünde henüz yeni olduğunuz ve işinizi iş başında öğrendiğiniz için, sürekli olarak zamanın yetersiz olduğunu ve edindiğiniz tüm yeni bilgiler karşısında şaşkına döndüğünüzü hissedebilirsiniz. Yeni bir pozisyona geçtiğinizde bu tür hislerin olması her ne kadar bekleniyor olsa da, bu duyguların üstesinden gelmek için anında atabileceğiniz adımlar da vardır. Hedefleriniz üzerinde odaklandığınızda, işinizi öncelik sırasına koyup, hedeflere dayalı sınırlar belirlediğinizde, o hedeflere ulaşmak için geçireceğiniz zamanı daha başarılı birşekilde yönetebilirsiniz. Bu bölüm, sizin zaman yönetimi alışkanlığı geliştirmenize yardımcı olmak üzere bazı çalışma sayfaları ve bilgiler içermektedir. Burada öğrendiklerinizi uyguladığınızda gün içinde daha çok zaman yaratabileceksiniz. HEDEFLER Zamanınızı etkin bir şekilde yönetmenin ilk adımı belirgin uzun vadeli hedefler oluşturmaktır. Hedefler nereye doğru gittiğinizi gösteren net bir vizyona sahip olmanızı sağlar. Hangi istikamete doğru gittiğinizi bildiğiniz zaman, sizi oraya götürecek haftalık ve günlük aktiviteler geliştirebilirsiniz. Uzun vadeli hedeflerden başlayarak daha belirgin haftalık ve günlük planlara geçmeniz sizin önceliklerinizi belirlemenize ve hedefe kilitlenmenize yardımcı olur.

2 BIRAKIN ÖNCELİKLER TAKVİMİNİZİ PLANLASIN Eğer aktiviteler ve randevular olarak düşüncek olursanız acil olan şeylerden fırsat bulup yapmanız gerekenler için hiçbir zaman yeterli zaman bulamazsınız. Çalışma takviminizi siz, bölgeniz ve Restoran Müdürleriniz tarafından paylaşılan hedef ve amaçlar şeklinde planlayın. Öncelikler üzerinde odaklanmak sizin daha etkin çalışmanızı sağlar. Bu aynı zamanda, acil ama önemsiz işlerle dikkatinizin dağılmaması açısından da önemlidir. Daha fazla bilgi almak için Etkili Yönetim Uygulamaları Kursu nun (EMP), Zaman Yönetimi bölümünü gözden geçirin. ÇABALARINIZI ODAKLAYIN Açıkcası, tüm aktiviteleriniz için yeterli zaman bulabileceğinize güvenmeyin. Etkin danışmanlar önemsiz görevleri erteleyerek doğru olan şeyleri tamamlamayı tercih ederler. İşleyen iki strateji vardır: İlk olarak, hedef ve öncelikleri doğru belirlemek. Bu çabalarınızın anlamlı olduğunu gösterir. İkinci olarak da, çabalarınızı odaklamak. ACİL DEĞİL, ANCAK ÖNEMLİ Zamanınızı öncelik sırasına koymanıza yardımcı olacak diğer bir yaklaşım da, aktivitelerinizi aşağıdaki görülen, Franklin Covey in Önceliklendirme Matriksi ndeki dört alandan birine sınıflandırma modelidir. Sonuç olarak, Acil Olmayan, Ancak Önemli olan aktiviteler üzerinde ne kadar zaman geçirirseniz o kadar etkin olursunuz. ACİL & ÖNEMLİ (örn; Restoranlarınızdan birinde yangın çıktı). Bu aktiviteler normalde takviminizde yer almaz, ancak gün içinde yapılacaklar listesinde yer alabilir. (Örn; tamamlama tarihi son güne gelmiş görevler, krizler, ve şimdi yapılması gereken diğer görevler) ACİL DEĞİL, ANCAK ÖNEMLİ Bu aktivitler takviminizde ve günlük yapılacaklar listesinde yer almalıdır. (Örn;Bir Restoran Müdürü adayı ile mülakat). ACİL & ÖNEMLİ DEĞİL Normalde bu aktiviteler takviminizde yer almaz ancak gün içinde planladığınız görevleri yapmanızı engeller. (örn; Telefonlar, notlar, gelecek dönem bölge toplantısında hangi ürünlerin servis edileceğini soran yazılı bir mesaj aldınız.) ACİL DEĞİL& ÖNEMLİ DEĞİL Bu aktiviteler takviminizde ve yapılacaklar listesinde yer almamalıdır. (Örn;Gelecek dönem bölge toplantısını nerede ve nasıl bir gündemle yapacaksınız?).

3 AKTİVİTE İpucu: Acil olmayan, ama önemli olan aktiviteler için sarı kalem, acil ve önemli olmayan aktiviteler için de yeşil kalem kullanın. ACİL OLMAYAN, ANCAK ÖNEMLİ OLAN AKTİVİTE 1. Adım: Takviminizdeki son iki haftayı gözden geçirin Acil olmayan, ama önemli olan aktiviteleri vurgulayın. Acil ve önemli olmayan aktiviteleri vurgulayın. Zamanınızı son iki hafta nasıl geçirdiniz? 2. Adım: Takviminizdeki gelecek iki haftayı gözden geçirin. Acil olmayan, ancak önemli olan aktiviteleri vurgulayın. Bu aktivitelerin planlandığı şekilde tamamlandığından emin olun. Acil ve önemli olmayan aktiviteleri vurgulayın. Bu aktivitelerin içinden üstünü çizebileceğiniz aktiviteler var mı? 1. Takviminizi gözden geçirdikten sonra kendiniz hakkında ne öğrendiniz?

4 Sabah rutinim sabah erkenden, hiçbir şey yapmadan önce, dünün sonuçlarına bakarım, mesajlarımı kontrol ederim, geri dönmem gereken telefonlar varsa onları ararım ve gün için kendimi organize ederim... ÇALIŞMALARINIZI PLANLAYIN...PLANINIZI ÇALIŞTIRIN Zamanı kontrol edemeyeceğimizi biliyoruz. Hepimizin gün içinde tam 24 saati var, ne azı, ne de fazlası. Ancak dakikalarımızı, saatlerimizi, gün ve haftalarımızı oluşturan saatleri yönetebileceğimizi fark ettiğimizde zaman bir kaynak haline gelir. Bu önerileri koçunuzla tartışın. İŞİNİZİ PLANLAYIN Hepimiz az zamanda çok iş yapmak isteriz. Biz buna daha çok çalışmak değil daha akıllıca çalışmak diyoruz. Akıllıca çalışmak demek iyi bir planla başlamak demektir... ve bunu şu şekilde yapabilirsiniz: Erken plan yapın. İyi bir plan için, araştırma yapmak, planı geliştirmek ve bunu iletmek zaman alır. Kendinize, ayın başından en az on gün öncesine zaman tanıyın. Yöneticinizle konuşun. Yeni ayın amaçlarını belirlemeden önce geçen ay üzerinde çalıştığınız amaçları tartışın. Tüm amaçlarınıza ulaşamadıysanız, neden ulaşamadığınızı konuşun. Neyi daha farklı yapabilirdiniz? Tamamlanmamış projelerin yeni plana nasıl dahil edileceğine karar verin. Son olarak, yeni amaçlarınız üzerinde tartışın ve hemfikir olun planınız bu yeni amaçlarla başlayacaktır. İnsanlarınızla konuşun. Yöneticinizle yaptığınız konuşmanın aynısını size bağlı çalışan insanlarla yapın. Onların amaçları üzerinde tartışın ve anlaşmaya varın. Amaçları düzenli tutmanız, doğru amaç ve aktiviteler üzerinde çalışmanız amaçlarınızı başarmanızda büyük rol oynayacaktır. Rutin aktiviteleri sıralayın. Bazı işlerin her ay yapılması gerekir... bunları planınıza yerleştirin. Öncelik sırasına koyun. Bazen herşeyi başarmanız imkansızdır. Mutlak surette yapılması gereken işlere ve yapılırsa iyi olur dediğiniz işlere karar verin. Planınızı buna göre düzenleyin. Planınızı kayıt altına alın ve plana bağlı kalın. Amaçlarınızı belgeleyin ve sonrada aktivitelerinizi planlayın. Planınızı başarmak için programınızda gerçekten yeterli zamanınız var mı? Planınızı yöneticinize ve birlikte çalışatığınız insanlara iletin. İyi düşünülmüş bir planınız olduğunu bildiklerinde, insanların sizi sekteye uğratmaya olasılığı düşüktür. Size bağlı çalışan insanların kendi planlarını size iletmelerini sağlayın. Bu planlar, üzerinde hemfikir olduğunuz amaçların başarılmasını sağlayabilecek mi?

5 PLANINIZI UYGULAYIN İyi bir planınız var, şimdi bunu uygulamaya koyun. Unutmayın: Sürekli olarak iş hedeflerinize bakın. Her gün yapılacaklar listesi kullanın. Her gün için amaç ve öncelikler belirleyin. Önemli işlere öncelik verin. Sürekli olarak kendinize... Zamanımı en iyi şekilde kullanıyor muyum? diye sorun. Amaçlarınıza ulaşmanızı engelleyecek, işinizi bölen veya dikkatinizi dağıtan şeyler üzerinde zaman harcamayın. Size bağlı çalışan insanları takip edin. Zamanlarını etkin bir şekilde kullanmalarına yardımcı olun. Hayır demekten korkmayın. Hepimiz bizi planımızdan uzaklaştırabilecek taleplerle karşılaşabiliyoruz. Bazen hayır demekte sakınca yoktur. Sadece güzel bir şekilde söylenmelidir. Unutmayın, zaman sınırlı bir kaynaktır.

6 AKTİVİTE ÇALIŞMANIZI PLANLAYIN PLANI UYGULAYIN Aşağıdaki yazıda belirtilen önerileri gözden geçirin. Yeni sorumluluklarınızı düşünün. Daha etkin ve verimli olmanıza yardımcı olması açısından, en iyi uygulamaları alıp yeni rolünüzde nasıl kullanabilirsiniz? Bu önerileri uygulayabilme yollarını yazın. Yanıtlarınızı koçunuzla tartışın. İŞİNİZİ PLANLAYIN (AMAÇLARIM NELER?) ZAMANIMI DAHA İYİ PLANLAMAM İÇİN BU ÖNERİLERİ NASIL KULLANABİLİRİM? Erken plan yapın Patronunuzla konuşun İnsanlarınızla konuşun Rutin aktiviteleri listeleyin Öncelik sırasına koyun Planınızı kağıda yazın ve bağlı kalın Planınızı yöneticinize ve size bağlı çalışan insanlara iletin Size bağlı çalışan insanların planlarını size iletmelerini sağlayın. PLANINIZI ÇALIŞTIRIN Sürekli iş hedeflerinize bakın. Günlük yapılacaklar listesi kullanın. Sürekli olarak kendinize Zamanımı en iyi şekilde kullanıyor muyum diye sorun. Size bağlı çalışan insanları takip edin. Hayır demekten korkmayın.

7 Verimli ve etkin olmanızı engelleyen bir takım baskılardan, öncelikler ve streslerden oluşmuş, halihazırda yerleşik alışkanlıklarınız bulunmaktadır. Şimdi, yeni rolünüze girerken bazı değişikliklerde bulunmayı düşünmenizin tam zamanı. Birazdan, mevcut aktivitelerinize bakmanıza yardımcı olacak bir çalışma yapacaksınız ve etkinliğinizi neyin artırdığını veya azaltığını değerlendireceksiniz. AKTİVİTE Not: Tüm görevlerinizi tamamlamakta zorlandığınızı fark ettiğinizde bu aktiviteyi tekrarlamanız faydalı olacaktır. DAHA ÇOK, DAHA AZ AKTİVİTESİ Kutuya çek işareti () koyarak bu adımı tamamladığınızı gösterin. 1. Aktiviteleri sıralayın. Çalışma haftanızı oluşturan aktivitleri sıralayın (örneğin, maillerinizi kontrol etmek) 2. Mevcut zaman. Her aktivite için her hafta yaklaşık ne kadar zaman gerektiğini hesaplayın. Mevcut zaman sütünuna bu saatleri kayıt edin (örneğin, mailler için günde 1 saat geçiriyorsanız, mevcut sütununa beş iş günü için 5 saat yazın.) 3. Toplam hafta. Çalışma haftanızı toplayın. Not: Bu toplamı gözden geçirin ve gerçekten çalıştığınız saatleri yansıtığını doğrulayın. 4. Daha çok zaman geçirin/daha az zaman geçirin. Başarınız için nelerin gerçekten önemli olduğunu ve nelerin boşa zaman kaybı olduğunu düşünün. Hangi aktiviteler sizin daha çok zamanınızı hak ediyor? Zaman yatırımınızı nerede azaltabilirsiniz? Uygun sütuna çek işareti () koyun ( örneğin, maillerle daha az zaman geçirmeyi ve takım toplantılarında daha çok zaman geçirmeyi düşünebilirsiniz). 5. Düzeltilmiş yeni bir zaman planı oluşturun. Her aktivite için saatleri ayarlayın ve haftalık saatleri toplayın. 6. Koç değerlendirmesi. Yeni zaman planınızı koçunuzla gözden geçirin. Zamanınızı nasıl geçireceğinize dair planınızda yapacağınız değişikliklerin hedefleri başarmanıza yardımcı olacağı konusunda koçunuzdan onay alın.

8 AKTİVİTE MEVCUT DAHA ÇOK ZAMAN GEÇİR DAHA AZ ZAMAN GEÇİR YENİ ZAMAN PLANI Mailler Yönetici ile toplantı/ telefon görüşmeleri Eğitimim ve kişisel gelişimim Restoran Müdürleriyle telefon görüşmeleri Raporlar hazırlamak Restoran aciliyetleri Restoran ziyaretleri Takım toplantıları Restoran müdürlerinin eğitimi/gelişimi Restoranlar arası ulaşım Genel telefon konuşmaları Plan yapmak ve dosyalarımı organize etmek Sesli mesaj Diğer Diğer Diğer Diğer TOPLAM

9 AKTİVİTE İpucu:Aşağıdaki kutucuklara bölge restoranlarıyla ilgili istatistiki bilgileri yazmak isteyebilirsiniz. ÇABALARINIZI ODAKLAMA AKTİVİTESİ Bölgenizdeki her restoranın bugünkü durumu hakkında bilgi toplayın. 1. Tablodaki her bir alanda, restoranlarınızdan hangisi en büyük fırsat alanınız? (örneğin, gelişmelerin en çok nerede olumlu değişimle sonuçlanacağını düşünüyorsunuz). Kutuya () işareti koyun. 2. Değerlendirmenizin sonuçlarını gözden geçirin. Bölgenizde ortak fırsatlar mevcut mu? En büyük fırsat alanı olarak gördüğünüz kutuya () işareti koyun. 3. Koçunuzla değerlendirmenizi tartışın. Zamanınızı yeniden nasıl odaklayabilirsiniz? 1. Adım: EN BÜYÜK FIRSAT RESTORAN İNSAN KST SATIŞ KAR 2.Adım: BÖLGE

10 Restoran Müdürüyle en büyük fırsat alanları üzerinde çalışmak üzere zamanınızı nasıl odaklayabilirsiniz (veya yeniden odaklanabilirsiniz)? Zamanınızı daha iyi kullanmak açısından bölgenizde hangi alanlar üzerinde odaklanabilirsiniz? Koçun aşağıda ayrılan kısma yorumlarını yazmasını isteyin. Koç için yönlendirmeler: Yeni Operasyon Danışmanı ile şu an yaptığınız görüşmeden edindiğiniz ana noktaları (sizin bakış açınızla) özetleyiniz. Özetlediğiniz ana noktalar bir yönlendirme öneri, koçluk ve tavsiye içermelidir. Böylelikle, Operasyon Danışmanı verdiğiniz bilgilerden yararlanarak başarılarının gelecekte devam etmesini sağlayabilir.

11 Sonunu düşünerek işe başla.. Ayın sonunda, başarı nasıl gözükecek? Başarılı olduğumdan emin olmak için zamanımı nasıl planlayabilirim? Keşke o zamanlar... bazı taleplere hayır demeyi ve önemli ile acil arasındaki farkı bilebilseydim. PLANLAMA TAKVİMİ: Aktivitelerinizi planlamak için kağıt takvim, bilgisayar veya başka bir araç kullanabilirsiniz. Hangi aracı kullanırsanız kullanın, süreç ve alışkanlıklar hep aynı kalacaktır. Aşağıda aylık planınızı oluştururken önerilen bazı adımlar göreceksiniz: Amaçlar. Aylık İnsan, KST, Kar ve Satış amaçlarınızı görebileceğiniz, kolayca hatırlayabileceğiniz bir yere kayıt edin. Amaçlarınızı yazın! Elde Edilen Başarılar. Yöneticinizle ve çalışanlarınızla paylaşmak üzere geçen ayın amaçlarından ulaştığınız başarıları ayrı bir sayfaya kayıt edin. Rutinler. Günlük, haftalık ve aylık rutin aktivitelerinizi çalışma takviminizdeki belirgin günlere transfer edin. Haftalık Aktiviteler. Restoranınızda gelişen hareket planlarına destek veren ve içinde rol aldığınız aktiviteleri ele alan bir Haftalık Aktivite listesi oluşturun. Belirli günlere bu aktivitelerle ilgili görevleri kayıt edin ve ne yapacağınızı belirtin koçluk yapma, takipte bulunma vs. Kişisel gelişim. O ay için belirlemiş olduğunuz amaçlara bağlı olarak gelişen hareket planınızı oluşturun. YARARLI İPUÇLARI Aylık özel - Restoran Yönetim Aktivitelerini veya Orta Kademe Yönetim Aktivitelerini belirlemek için kontrol listesi kullanın. Seçilen aktiviteleri özel günlere kayıt edin (örneğin ; Kasım ayı tatilsonrası saatler). Kağıt işleri, telefon görüşmeleri ve mailler gibi idari işlere bakmak için zamanınızı programlayın. Günün her dakikasını programa koymayın. Ay içinde planlamadığınız aktivitelere vakit bırakabilmek için birkaç zaman dilimini ayırıp, bunları esnek zaman olarak takviminize planlayın. Her ay bir tam günü veya birkaç yarım günü Esnek Zaman altında planlamak isteyebilirsiniz. Sizin için önemli olan diğer aktiviteleri de haftalık planınıza programlayın (örneğin, egzersiz veya sosyal aktiviteler gibi). Her hafta özel hayatınızdaki Rol ve Hedeflerinizi sıralayın. Kişisel aktivitelerinizi belirgin günlere kayıt edin. Ay sonunda tamamladığınız amaçları Amaçlar ve Başarılanlar olarak kayıt edin. Bunları koçunuzla paylaşın. Her restoran Müdürüyle Değerlendirme/ÖnDeğerlendirme seansları yapın. Mevcut hedef ve amaçlarınızı tartışın. Çalışma takvimlerinize bakın. Son 30 günde nelerin tamamlandığını gözden geçirin. Gelecek 30 gün için hazırladığınız planın ön değerlendirmesini yapın. Bu plan hedeflerinize ulaşmanızı sağlayacak mı?

12 AKTİVİTE ZAMAN YÖNETİMİ: KOÇUNUZLA AKTİVİTELERİ TARTIŞMAK 1. Bölüm: Gözden geçirmek. Zaman yönetimi üzerinde bazı çalışmaları tamamladınız. Koçunuzla birlikte çalışma kağıtlarını ve takip sorularını tartışın. Zamanınızı daha iyi yönetebilmeniz için koçunuzdan önerilerde bulunmasını ve yararlı ipuçları vermesini isteyin. Aktiviteyi tartıştıktan sonra kutuya ()işareti koyun. Acil Değil, Ancak Önemli bir Aktivite. Çalışmanızı Planlayın Planı Uygulayın Daha Çok, Daha Az Aktivitesi. Çabalarınızı Odaklama Aktivitesi. 2. Bölüm: Takvimi Gözden Geçirmek Koçunuzla birlikte gelecek ayın takvimini gözden geçirin. Planınız belirgin mi? Hedeflerinizi başarmanıza yardımcı olur mu? Ulaşılabilir mi? Gerçekçi mi? 3. Bölüm: Senaryo Yeni çalışma arkadaşlarınıza ve her bir restoranınıza kendinizi tanıtmak üzere yoğunlaştınız. Hangi restoranlarınızın yüksek veya düşük öncelikli olduğunu belirlediniz. Restoranlarınızdan biri (zayıf perfomans gösteren, düşük hacimli bir restoran) sizden planladığınızdan daha fazla zaman talep ediyor. Daha iyi olan restoranlarınızda daha az zaman geçirip bu restoranın talep ettiği ilgiyi gösterir misiniz yoksa planınıza sadık mı kalırsınız? Bu senaryoyu koçunuzla tartışın.

BEYİN GÜCÜNÜ KULLANARAK ZAMANI YÖNETMEK - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

BEYİN GÜCÜNÜ KULLANARAK ZAMANI YÖNETMEK - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Geri getirilmesi olanaksız tek şey zamandır. Bazı insanlar zamanı planlı kullanırken, bazıları da cömertçe harcar. Zaman, öncelikler doğrultusunda kullanılırsa kontrol altına alınabilir. Önceliklerin belirlenmesi,

Detaylı

Proje Yönetimi Çalışma Sayfası

Proje Yönetimi Çalışma Sayfası Proje Yönetimi Çalışma Sayfası Bu çalışma sayfası bir projenin her aşamasını planlamanızda size yardımcı olur. Bu çalışma sayfasından projeleriniz için gerektiği kadar çoğaltın ve bütün alanların doldurulduğundan

Detaylı

Hareket Planlarının Hazırlanması

Hareket Planlarının Hazırlanması Hareket Planlarının Hazırlanması Temel Hareket Planlarının Gözden Geçirilmesi Restoran yöneticiliği olan önceki görevinizden dolayı, hareket planları geliştirme konusuna aşinasınız. Ancak, burada bir hareket

Detaylı

Koçluk, danışanın problemlerini çözüme ulaştırmak ve yolunu aydınlatmaktır.

Koçluk, danışanın problemlerini çözüme ulaştırmak ve yolunu aydınlatmaktır. BEN BĐR YAŞAM KOÇUYUM 7.SEANS Koçluk ve danışmanlık Bazen öyle zamanlar olur ki danışanlarınızın koçluk hizmetinin sınırları içinde olmayan problemlerine yardım etme durumunda kalırsınız. Böyle zamanlarda

Detaylı

2.50 VERSİYONUMUZDA YER ALACAK, YENİ TEORİK DERS PROGRAMI KILAVUZU

2.50 VERSİYONUMUZDA YER ALACAK, YENİ TEORİK DERS PROGRAMI KILAVUZU 2.50 VERSİYONUMUZDA YER ALACAK, YENİ TEORİK DERS PROGRAMI KILAVUZU 1 ĐÇĐNDEKĐLER 1. Teorik Ders Programı Hazırlık Aşamaları ve Kontroller... 3 2. Personel ve Derslikler.... 4 3. Teorik Program Đçin Grup

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kluzem Panel Kullanımı Öğrenci Sürümü 2 Hazırlayan: Uzman Süleyman ASLAN Uzaktan Eğitim Merkezi İletişim Bilgileri Kluzem Müdürü Yrd.

Detaylı

NASIL BAŞLANIR? www.hepsipropada.com

NASIL BAŞLANIR? www.hepsipropada.com NASIL BAŞLANIR? YENİ ÜYE DEĞERLENDİRME FORMU YENİ ÜYE DEĞERLENDİRME FORMU EKSPRES ÇABUK YAKUT Başlangıç Tarihi:../../ Bitiş Tarihi :../../ EKSPRES ÇABUK YAKUT Eğitim Bilgileri İlk Kitap 15 Gün içinde X2

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK SPOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PLANLI DERS ÇALIŞMA

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK SPOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PLANLI DERS ÇALIŞMA YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK SPOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PLANLI DERS ÇALIŞMA Planlı Çalışma Nedir? Amacımıza ulaşmak için hangi dersi ne kadar

Detaylı

Ege: Kağıtları, plastikleri ve camları geri dönüşüm kutusuna atarız.

Ege: Kağıtları, plastikleri ve camları geri dönüşüm kutusuna atarız. 08.01.2016 DENİZATI SINIFI NDAN HERKESE MERHABA; Bu hafta Geri dönüşüm ve Tasarruf konumuz ile ilgili çalışmalarımıza başladık. Değerler eğitimi konumuz olan Birlikte yaşam ve Dostluk konumuza da giriş

Detaylı

Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi

Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi Kullanıcı Kılavuzu [Sürüm 1.0-23.12.2015] 1 İçindekiler Kurulum İşlemleri / İlk Kullanım...3 Hızlı başlangıç...4 Etkinlik planlama...5 Yemek Planlama...5 Servis Planlama...5

Detaylı

Restoranda sonuçlara ulaşmak için, danışman olarak, restoran müdürleri ile birlikte çalışmanız gerekiyor.

Restoranda sonuçlara ulaşmak için, danışman olarak, restoran müdürleri ile birlikte çalışmanız gerekiyor. Etkili Koçluk Tanım Kişinin, kendi başına elde edeceği başarıdan daha fazla başarıya ulaşmasını sağlamak için kendi içindeki performans cevherini çıkarmasına yardımcı olmaktır. Operasyon Danışmanı için

Detaylı

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve Hayatın hemen hemen her alanında bir şekilde karşımıza çıkan Facebook ve Twitter, İngilizce öğrenmek için iyi bir araç olabilir mi? İngilizce eğitimi uzun ve önemli bir süreçtir. Genelde ilkokul çağlarında

Detaylı

EV ÖDEVİ SAVAŞLARINA SON

EV ÖDEVİ SAVAŞLARINA SON EV ÖDEVİ SAVAŞLARINA SON Ev ödevi; öğrencilerin o gün okulda öğrendiklerini pekiştirmesini, velilerin de çocuklarının eğitim sürecine eşlik etmesini sağlayan bir fırsattır. Ev ödevi öğrencilerin; ertesi

Detaylı

ÖNSÖZ. Gaziantep Kolej Vakfı Ortaokul Rehberlik Birimi

ÖNSÖZ. Gaziantep Kolej Vakfı Ortaokul Rehberlik Birimi ÖNSÖZ Hayat tek kullanımlık bilet gibidir ve onu nasıl, nerede, kimle ve ne şekilde kullanacağımız da bizim seçimimizdir. İnsan ömrü herkes için eşit olmamakla birlikte, zamanı değerlendirme fırsatı herkes

Detaylı

1. Lütfen Araştırın!

1. Lütfen Araştırın! GENEL BİLGİLER Bu dokümantasyonu meydana getirmekteki temel amacımız, belirsizlikleri asgari düzeye indirgemek ve bazı konularda düşünmenizi sağlamaktır. Birçoğunuzun ilk defa duyduğu bu hizmetlerle ilgili

Detaylı

İstanbul Bilgi Üniversitesi ne Hoş Geldiniz! Öğrenci İşleri

İstanbul Bilgi Üniversitesi ne Hoş Geldiniz! Öğrenci İşleri İstanbul Bilgi Üniversitesi ne Hoş Geldiniz! Öğrenci İşleri Adım Adım Lisans ve Önlisans Öğrencileri İçin Ders Kaydı 3 Adım adım bilmeniz gerekenler; Ders kayıtları için RANDEVU Ders kayıtları için ANAHTAR

Detaylı

Öğrencilerin Dikkate Alması Gereken 13 Verimli Ders Çalışma Yöntemi

Öğrencilerin Dikkate Alması Gereken 13 Verimli Ders Çalışma Yöntemi Öğrencilerin Dikkate Alması Gereken 13 Verimli Ders Çalışma Yöntemi 1. Amaçlarınızı belirleyin Başarılı olabilmek için mutlaka amacın açık ve net bir tanımının yapılmış olması, kişinin buna inanması gerekir.

Detaylı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Verimli Çalışma. Edinilmiş çalışma alışkanlıkları

Verimli Çalışma. Edinilmiş çalışma alışkanlıkları Verimli Çalışma Edinilmiş çalışma alışkanlıkları Bir üniversite öğrencisi olarak sizden beklenilen, bağımsız bir öğrenci olmanızdır. Kimse nasıl çalışmanız gerektiğini sizden daha iyi bilemez, ancak size

Detaylı

Koç Üniversitesi nde ders verme tecrübelerim BURAK ÖZBAĞCI 2013

Koç Üniversitesi nde ders verme tecrübelerim BURAK ÖZBAĞCI 2013 Koç Üniversitesi nde ders verme tecrübelerim BURAK ÖZBAĞCI 2013 2002 yılından beri Koç Üniversitesi nde lisans ve lisansüstü toplam 16 farklı dersi, 35 farklı şubede anlattım. 8-10 kişilik küçük sınıflara

Detaylı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Kurumlar İçin Dünya Kalite Ayı Kutlama Kılavuzu

Kurumlar İçin Dünya Kalite Ayı Kutlama Kılavuzu Kurumlar İçin Dünya Kalite Ayı Kutlama Kılavuzu Her yıl Kasım ayı dünya çapında kalite farkındalığını arttırmak, devamlı iyileştirme ve performans mükemmellik alanı ve kalite profesyonelliğinin artırılması

Detaylı

Gürcan Banger SANGEM 1

Gürcan Banger SANGEM 1 Gürcan Banger SANGEM 1 Pazarlama Pazarlama; tüketicinin ihtiyaçlarını karşılayacak ürün ve hizmetlerin tedarik edilmesidir. Pazarlama; müşterinin ne istediğini keşfetmek, şirketin ürünlerini bu isteği

Detaylı

Lync Toplantısı Zamanlama Görünümler arasında geçiş yapma Takviminizi paylaşma Hava durumuna göre plan yapma Geçerli saat işaretçisi

Lync Toplantısı Zamanlama Görünümler arasında geçiş yapma Takviminizi paylaşma Hava durumuna göre plan yapma Geçerli saat işaretçisi Takvim Hızlı Başlangıç Kılavuzu Lync Toplantısı Zamanlama Lync 2013 sayesinde çevrimiçi buluşarak yüz yüze görüşebilir veya yol yapmaktan kurtulabilirsiniz. Görünümler arasında geçiş yapma İş akışınıza

Detaylı

ZAMAN YÖNETİMİ. Gürcan Banger

ZAMAN YÖNETİMİ. Gürcan Banger ZAMAN YÖNETİMİ Gürcan Banger Zamanım m yok!... Herkes, zamanının yetersizliğinden şikâyet ediyor. Bu şikâyete hak vermek mümkün mü? Muhtemelen hayır!... Çünkü zaman sabit. Hepimizin sahip olduğu zaman

Detaylı

Hayatta ya da ev işlerinde daha iyi organize olmak için, profesyonellerin önerdiği bu 20 yolu deneyebilirsiniz.

Hayatta ya da ev işlerinde daha iyi organize olmak için, profesyonellerin önerdiği bu 20 yolu deneyebilirsiniz. Organize Olmanın 20 Kolay Yolu Hayatta ya da ev işlerinde daha iyi organize olmak için, profesyonellerin önerdiği bu 20 yolu deneyebilirsiniz. 1. Depolama alanları açın Evinizde rahatça hareket edebilmeniz

Detaylı

T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Öğrenci Staj Yönergesi

T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Öğrenci Staj Yönergesi T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Öğrenci Staj Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak Amaç ve Kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge, Bursa Orhangazi Üniversitesi

Detaylı

SAP PORTAL DERS SEÇİMİ KILAVUZU

SAP PORTAL DERS SEÇİMİ KILAVUZU SAP PORTAL DERS SEÇİMİ KILAVUZU SAP portal üzerinde ders seçimi için dikkat edilecek konular aşağıda yer almaktadır: 1. SAP portal kullanırken Internet Explorer veya Google Chrome kullanmalısınız. Internet

Detaylı

Zaman ve Öncelik Yönetimi Hedef ve İş Planlama Eğitimi. Devrim Ersöz

Zaman ve Öncelik Yönetimi Hedef ve İş Planlama Eğitimi. Devrim Ersöz Zaman ve Öncelik Yönetimi Hedef ve İş Planlama Eğitimi Devrim Ersöz 1 Ajandamız Zaman kavramı Zamanın değerini hesaplama Zaman tuzakları Ajanda telefonu ve e-postayı verimli kullanma Çalışma masası organizasyonu

Detaylı

Seviye 3 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 3 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 3 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte gelecek iki haftanın çalışma planı! Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 6-7 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI AMAÇ, KAPSAM, İŞLEYİŞ ve DEĞERLENDİRME Amaç Bu dersin amacı, öğretmen adayının kazanmış olduğu bilgi ve becerileri okul ortamında uygulamak ve mesleğin gerektirdiği nitelikleri kazanmaktır.

Detaylı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

GELECEK KARİYER ADIMINIZI BELİRLEMEK

GELECEK KARİYER ADIMINIZI BELİRLEMEK GELECEK KARİYER ADIMINIZI BELİRLEMEK İş aramaya karar verdiniz. İş başvurularına başlamadan önce 3 şey hakkında net olmanız önemli: İdeal işinize kavuşmak; bu 3 faktörün birbiriyle örtüştüğü durumda mümkün.

Detaylı

UNLEASH CONVERSION, HER TÜKETİCİNİN BİR ŞEYLER SATIN ALMASINA YARDIM ETTİĞİMİZ ANLAMINA GELİR.

UNLEASH CONVERSION, HER TÜKETİCİNİN BİR ŞEYLER SATIN ALMASINA YARDIM ETTİĞİMİZ ANLAMINA GELİR. DÖNÜŞÜM ÜZERİNDE ETKİNİZ OLABİLİR! UNLEASH CONVERSION, HER TÜKETİCİNİN BİR ŞEYLER SATIN ALMASINA YARDIM ETTİĞİMİZ ANLAMINA GELİR. ASLA "HAYIR" DEMEYİN Tüketicileri Nike.com'a yönlendirin. Ürün nereden

Detaylı

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ YÖNERGESİ

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ YÖNERGESİ KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER Amaç...1 Kapsam...1 Dayanak...1 Tanım ve Kısaltmalar...1 Kuruluşu ve Görevleri...1 Örgüt Yapısı...1 Organların

Detaylı

Seviye 1 Ünite 4 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 4 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 4 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

TIP EĞİTİMİ ÇALIŞMA KOLU KÜÇÜK ÇALIŞMA GRUPLARI BAŞVURULARI

TIP EĞİTİMİ ÇALIŞMA KOLU KÜÇÜK ÇALIŞMA GRUPLARI BAŞVURULARI Değerli Tıp Eğitimi Gönüllüleri, TIP EĞİTİMİ ÇALIŞMA KOLU KÜÇÜK ÇALIŞMA GRUPLARI BAŞVURULARI Sizlere bu seneki Küçük Çalışma Grubu başvurularını duyurmaktan büyük mutluluk duyarız. Bu sene Ulusal Tıp Eğitimi

Detaylı

E-TWINNING BİTLİS İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ. E-TWINNING ARAÇLARI

E-TWINNING BİTLİS İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ.   E-TWINNING ARAÇLARI E-TWINNING BİTLİS İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ https://etwinningbitlis.weebly.com/ E-TWINNING ARAÇLARI E- Twinning de üç kademe bulunmaktadır. Masaüstü 2 Herkese açık olan Portal 1 TwinSpace 3 1. Kademe: Genel (Herkese

Detaylı

Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler

Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler 10 uygulaması kolay tasarruf ipucu Seyahatin en büyük engellerinden bir tanesi bütçe... Keseyi yönetememek sadece gitmenizin değil, gittiğinizde

Detaylı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Uludağ Projesi, İlk Adımlar (Kalite Takımı)

Uludağ Projesi, İlk Adımlar (Kalite Takımı) Uludağ Projesi, İlk Adımlar (Kalite Takımı) A. Murat Eren (meren@uludag.org.tr) 16 Mart 2005 Özet Bu belgede Uludağ Projesi Kalite Takımı nın amacından, nasıl bu takımın bir üyesi olunabileceğinden bahsedilmeye

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU Sayı: Konu: TİM.OAİB.GSK.ORG.2014/1098-18093 Rekabette İnovasyon İçin Liderlik Ankara, 09/09/2014 SİRKÜLER ( G-2014) Sayın Üyemiz, Genel Sekreterliğimiz bünyesinde düzenlenen Kişisel Gelişim

Detaylı

ÇOCUKLARINIZA VERĐMLĐ DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞINI NASIL KAZANDIRABĐLĐRSĐNĐZ?

ÇOCUKLARINIZA VERĐMLĐ DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞINI NASIL KAZANDIRABĐLĐRSĐNĐZ? ÇOCUKLARINIZA VERĐMLĐ DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞINI NASIL KAZANDIRABĐLĐRSĐNĐZ? Çocukların okula başlaması ile birlikte, onların verimli ve etkili ders çalışma becerilerinin geliştirilmesi de çok önem kazanmaktadır.

Detaylı

BNCH-03 AYARLANABİLİR MEKİK SEHPASI KULLANMA KILAVUZU

BNCH-03 AYARLANABİLİR MEKİK SEHPASI KULLANMA KILAVUZU BNCH-03 AYARLANABİLİR MEKİK SEHPASI KULLANMA KILAVUZU 1 Herhangi bir egzersiz yada kondisyon programına başlamadan önce tam bir sağlık muayenesine ihtiyaç duyup duymadığınızı görmek için kişisel doktorunuza

Detaylı

Eşler bonusu ve daha esnek ebeveynlik zamanı

Eşler bonusu ve daha esnek ebeveynlik zamanı Federal Aile, Yas lılar, Kadın ve Gençlik Bakanlıg ı EbeveynParası Yeni nesil uyumluluk Eşler bonusu ve daha esnek ebeveynlik zamanı 3 Önsöz yeni bir aile yaşamına atılan ilk adımdır. Çocukları doğduktan

Detaylı

Ders: Görsel senaryo taslağının önemi

Ders: Görsel senaryo taslağının önemi Ders: Görsel senaryo taslağının önemi İletişim, harika bir prodüksiyonun anahtarıdır. Fikirlerinizi görselleştirmek için görsel senaryo taslakları kullanın ve etkili bir çekim planlayın. Çizilecek içerik

Detaylı

Google Dokümanları Kullanmak

Google Dokümanları Kullanmak Google Dokümanları Kullanmak 1. Kullanıcı Girişi ve Genel Ayarlar Google ana sayfasındaki Dokümanlar bağlantısından veya docs.google.com web bağlantı adresinden kullanıcı girişi yapabilir ve Dokümanlar

Detaylı

TATİL VAKTİ KISA BİR ARA

TATİL VAKTİ KISA BİR ARA OKAN EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ Lise Veli Bülteni TATİL VAKTİ KISA BİR ARA KISA BİR ARA! Öğrencilerimiz yoğun bir eğitim öğretim dönemini geride bıraktılar. 2 hafta sürecek

Detaylı

Sağlık Geçmişim E Nabız sisteminde sağlık verileriniz varsa bu sayfa e Nabız sistemine girdiğinizde gördüğünüz ilk ekrandır(şekil3a).

Sağlık Geçmişim E Nabız sisteminde sağlık verileriniz varsa bu sayfa e Nabız sistemine girdiğinizde gördüğünüz ilk ekrandır(şekil3a). E NABIZ SAĞLIK GEÇMİŞİM Sağlık Geçmişim E Nabız sisteminde sağlık verileriniz varsa bu sayfa e Nabız sistemine girdiğinizde gördüğünüz ilk ekrandır(şekil3a). Şekil3a. Sağlık Geçmişim Ekranı Size ait gerçekleşmiş

Detaylı

Seviye 2 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 2 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 2 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 6-7 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Giriş... 2 EBA Ders EBA İçerik...18 EBA Yardım EBA Dosya EBA Uygulamalar EBA Paylaşım EBA E-Kurs...

Giriş... 2 EBA Ders EBA İçerik...18 EBA Yardım EBA Dosya EBA Uygulamalar EBA Paylaşım EBA E-Kurs... Giriş....... 2 EBA Ders... 4 EBA İçerik...18 EBA Yardım... 18 EBA Dosya... 19 EBA Uygulamalar... 20 EBA Paylaşım... 20 EBA E-Kurs... 21 EBA (Eğitim Bilişim Ağı) günden güne büyümekte olan bir portal olup;

Detaylı

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR?

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? BEYNİ ÖĞRENMEYE HAZIRLAMAK 1. Fizyolojik Hazırlık Duruşunuzu Düzeltin İyi Beslenin Sağlığınıza Dikkat Edin Olumlu Yüz İfadesi Oluşturun Hareket Edin Gerginlikten

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ Bu staj yönergesi Celal Bayar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencilerinin Üretim ve Yönetim stajları sırasında yapmaları gereken çalışmaları içermektedir. Staj, öğrencinin öğrenim hayatı boyunca

Detaylı

Windows XP Professional Kurulumu

Windows XP Professional Kurulumu Windows XP Professional Kurulumu ve YönetimiY Kuruluma Geçmeden Önce XP HOME EDİTİON / XP PROFESSİONAL ONAL ARASINDAKİ FARK Şimdi Kuruluma Geçelim elim XP Cd mizi takıyoruz ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz

Detaylı

6.SINIF MATEMATİK DERSİ PROJE GÖREVİ

6.SINIF MATEMATİK DERSİ PROJE GÖREVİ 6.SINIF MATEMATİK DERSİ PROJE GÖREVİ PROJE KONUSU:SINIF İSTATİSTİKLERİ/Okulumuz 6-7-8.sınıf öğrencilerinin öncelikle kız-erkek sayılarının daha sonra tuttuğu takım,en sevdiği ders ve hangi mesleği seçmek

Detaylı

YÖNETİCİLER İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ

YÖNETİCİLER İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ SİRKÜLER (G-2014) YÖNETİCİLER İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ Sayın Üyemiz, OAİB bünyesinde Dale Carnegie Training aracılığıyla Yöneticiler için Liderlik eğitimi düzenlenmesi planlanmaktadır. Söz konusu eğitim için

Detaylı

Bireylerin zamanlarını etkin biçimde kullanmalarını sağlayarak verimliliklerini arttırmak.

Bireylerin zamanlarını etkin biçimde kullanmalarını sağlayarak verimliliklerini arttırmak. AMAÇ Bireylerin zamanlarını etkin biçimde kullanmalarını sağlayarak verimliliklerini arttırmak. OKUYUCU HEDEFLERİ 1. Zaman yönetiminin önemini açıklayabilecek. 2. Zaman tuzaklarını açıklayabilecek. 3.

Detaylı

Şablon 1: Kurumsal Düzenlemeler

Şablon 1: Kurumsal Düzenlemeler Şablon 1: Kurumsal Düzenlemeler 1: Kurumsal Düzenlemeler 2: Yöntem ve Veri Dokümantasyonu 3: KG/KK Prosedürlerinin Tanımlanması 4: Arşivleme Sisteminin Tanımlanması 5: Kilit Kategori Analizi 6: Ulusal

Detaylı

Tarih: imza.

Tarih: imza. Bu yıl her şeyin mümkün olduğuna inanıyorum. Tarih: bir sonraki imza yıl YearCompass ve Invisible University International gönüllüleri tarafından hazırlanmıştır. Békéssy László, Csúth Zsófia, Freisinger

Detaylı

Küçük İşletmelere Danışmanlık. İşinizi büyütmek mi istiyorsunuz? Yolunu biliyoruz.

Küçük İşletmelere Danışmanlık. İşinizi büyütmek mi istiyorsunuz? Yolunu biliyoruz. Küçük İşletmelere Danışmanlık İşinizi büyütmek mi istiyorsunuz? Yolunu biliyoruz. Rusya Belarus Ukrayna Moldova Hırvatistan Romanya Bosna Hersek Sırbistan Karadağ Kosova Gürcistan Arnavutluk Ermenistan

Detaylı

2011$ Çocuklu'Yaşam'Merkezi'' İlkiz&Özcan&Sönmez&

2011$ Çocuklu'Yaşam'Merkezi'' İlkiz&Özcan&Sönmez& Çocuklu'Yaşam'Merkezi'' İlkiz&Özcan&Sönmez& 2011$ Sahip&olduğunuz&ebeveynlik&değerlerinize&uygun,&size&özgü& koçluk& alın,& hayalini& kurduğunuz& mutlu& aile& hayatının& tadına&çıkarın&&& $ ÇOCUKLU$YAŞAM$MERKEZİ$

Detaylı

Seviye 1 Ünite 1 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 1 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 1 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

SINIFTA ÖĞRENME ZAMANININ YÖNETİMİ

SINIFTA ÖĞRENME ZAMANININ YÖNETİMİ Zaman Kavramının Önemi SINIFTA ÖĞRENME ZAMANININ YÖNETİMİ Zaman tasarruf edilemez Kiralanamaz, satın, ödünç alınamaz Çoğaltılamaz Geri döndürülemez Yalnızca kullanılır Yrd. Doç. Dr. Çetin ERDOĞAN cerdogan@yildiz.edu.tr

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular Sıkça Sorulan Sorular EBS Online Başvuru Sistemi 1. EBS on-line başvuru sisteminde yeni bir hesap nasıl açabilirim? Öncelikle dili seçin. (İngilizce ya da Türkçe) Yeni Kullanıcı Oluştur seçeneğini tıklayın

Detaylı

ETKILI SUNUM SıRLARı

ETKILI SUNUM SıRLARı ETKILI SUNUM SıRLARı Temel Hazırlıklar Başarılı bir sunum yaptığınız hazırlığa bağlıdır. Bu bölümde etkili bir sunum yapmak için gereken sağlam zemini nasıl kuracağınız anlatılıyor. Bu zemin yaratıcı düşünmeyi,

Detaylı

Giriş. Firma Uygulaması Kullanım Kılavuzu. Çalışan girişi: Cep telefonu Şifre

Giriş. Firma Uygulaması Kullanım Kılavuzu. Çalışan girişi: Cep telefonu Şifre Giriş Çalışan girişi Çalışan girişi: Cep telefonu Şifre Üye olma: Bu uygulamaya üye olamazsınız. Kullanıcı bilgilerinizi şirket yetkilinizden istemelisiniz. Şifrenizi unuttuysanız: Şifre kutucuğundaki

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Derslere Erişim... 3 Ders Kayıtlarına Erişim... 9 Eğitmene Ulaşma/ Mesaj Gönderme...

Detaylı

BU ÜÇ HAFTA NE YAPALIM?

BU ÜÇ HAFTA NE YAPALIM? BU ÜÇ HAFTA NE YAPALIM? En az 6 aydır sınava hazırlanıyorsun. Ya gerçekten çalıştın hakkını vererek, ya da çalışmadığını düşündün. Ama dışarıdan biri baktığında senin saatlerce kendi geleceğini elleriyle

Detaylı

İş Kazalarının Önlenmesi konusunda Öneriler

İş Kazalarının Önlenmesi konusunda Öneriler İş Kazalarının Önlenmesi konusunda Öneriler Z.İlhan ÖLÇER ( İnşaat Yüksek Mühendisi) A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı 11 Ocak 2016 Pazartesi İş Güvenliğinin Önceliğiniz Olduğunu Söylemeyin! İş yerindeki güvenliği

Detaylı

Hayalindeki Kadını Kendine Aşık Etmenin 6 Adımı - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Hayalindeki Kadını Kendine Aşık Etmenin 6 Adımı - Genç Gelişim Kişisel Gelişim on günlerde mevsimsel geçiş döneminin verdiği miskinlikle aklıma yazılabilecek bir yazı gelmiyordu. Bugün kardio antrenmanımı yaparken,aklıma sevgili olmamak için yapman gerekenler adlı yazım geldi. Bende

Detaylı

SAĞLIKLI KALP İÇİN AKTİF YAŞAM

SAĞLIKLI KALP İÇİN AKTİF YAŞAM SAĞLIKLI KALP İÇİN AKTİF YAŞAM SAĞLIKLI KALP İÇİN AKTİF YAŞAM Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri de kalp hastalıklarıdır. Bu kavram içinde birçok farklı hastalık bulunsa da, dünyada ve ülkemizde

Detaylı

İş yerinde tedavi ve ilaç kullanma

İş yerinde tedavi ve ilaç kullanma İş yerinde tedavi ve ilaç kullanma İş yerinde ilaç kullanma Çalışma saatleri esnasında reçeteli ya da reçetesiz ilaç mı almanız gerekiyor? Evet ise, nasıl organize edeceğiniz, saklayacağınız üzerinde düşünmeli

Detaylı

VİZE SINAVLARINA NASIL DAHİL OLABİLİRİM?

VİZE SINAVLARINA NASIL DAHİL OLABİLİRİM? VİZE SINAVLARINA NASIL DAHİL OLABİLİRİM? RIHLE İslamî İlimler Akademisi 2016 Güz Dönemi RIHLE Uzaktan eğitim merkezi olarak sizlere Vize ve Final sınavlarına nasıl giriş yapabileceğinize dair yardım makalesi

Detaylı

PROJE: WEBWISE PARENTS (WEB UZMANI EBEVEYNLER) EBEVEYNLER İÇİN ANKET

PROJE: WEBWISE PARENTS (WEB UZMANI EBEVEYNLER) EBEVEYNLER İÇİN ANKET PROJE: WEBWISE PARENTS (WEB UZMANI EBEVEYNLER) EBEVEYNLER İÇİN ANKET Yaşınız: Mezuniyet: İlkokul / Lise / Üniversite Baba Anne 1- Kaç çocuğunuz var? Kız(lar). Erkek(ler). 2- Kaç yaşındalar? Kız(lar)...

Detaylı

Birey Okulları Office 365

Birey Okulları Office 365 Birey Okulları Office 365 Birey Okulları Microsoft ile Office 365 Exchange Plan 1 anlaşması sağlamıştır. Peki Office 365 nedir? Birey Office 365, Microsoft tarafından sağlanan e-posta (adsoyad@bireyokullari.com)

Detaylı

http://kariyer.ieu.edu.tr

http://kariyer.ieu.edu.tr ÖZGEÇMİŞİ ANLAMAK Öncelikle özgeçmişin nedir ve ne işe yarar açıklığa kavuşturalım. Özgeçmiş kim olduğunuzu, eğitim ve deneyimlerinizi içeren iyi sunulmuş bir özettir. Özgeçmişin tek amacı bir staja veya

Detaylı

LİSE REHBERLİK SERVİSİ

LİSE REHBERLİK SERVİSİ LİSE REHBERLİK SERVİSİ Verimli Ders Çalışma Ders çalışma konusunda bir çoğunuz da çeşitli şikayetler vardır. Bir kısmınız ders çalışmaya başlamakta güçlük çekerken Bir kısmınız çalışma esnasında derse

Detaylı

NENE HATUN MESLEKi VE TEKNiK ANADOLU LiSESi REHBERLiK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ AYLIK BÜLTEN BAŞARI

NENE HATUN MESLEKi VE TEKNiK ANADOLU LiSESi REHBERLiK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ AYLIK BÜLTEN BAŞARI NENE HATUN MESLEKi VE TEKNiK ANADOLU LiSESi REHBERLiK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ AYLIK BÜLTEN BAŞARI SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI MESLEK SEÇİMİ Çağımızın En Büyük Hastalığı: Sosyal Medya! SOSYAL AĞLARIN

Detaylı

Yaz Tatili Nasıl Değerlendirilmeli?

Yaz Tatili Nasıl Değerlendirilmeli? Yaz Tatili Nasıl Değerlendirilmeli? 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ 14 Eylül Pazartesi gelecek eğitim öğretim yılının ilk zili, çalacak. 7-11 Eylül de okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul

Detaylı

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE Eğitim Koçluğu Sertifika programı öğrencilerin okul, aile ve özel yaşamındaki

Detaylı

GİRİŞİMCİLİKTE İŞ PLANI (Yapım - Uygulama) BUSINESS PLAN IN ENTREPRENEURSHIP (Planning - Application)

GİRİŞİMCİLİKTE İŞ PLANI (Yapım - Uygulama) BUSINESS PLAN IN ENTREPRENEURSHIP (Planning - Application) GİRİŞİMCİLİKTE İŞ PLANI (Yapım - Uygulama) BUSINESS PLAN IN ENTREPRENEURSHIP (Planning - Application) GİRİŞİMCİLİKTE İŞ PLANI İş planı: Kurulması düşünülen işletmenin detaylarını içeren yazılı belgeye

Detaylı

SİTE KULLANIMI. Sepete Ürün Ekleme. Sepeti Onaylama

SİTE KULLANIMI. Sepete Ürün Ekleme. Sepeti Onaylama SİTE KULLANIMI Üye Girişi Anasayfa Sepete Ürün Ekleme Sepeti Onaylama Sipariş Adımları Fatura Bilgisi Teslimat Bilgisi Teslimat Yönetimi Ödeme Seçeneği Sipariş Onaylama Üyelik Bilgileri Düzenlemeleri Hesap

Detaylı

7/24 destek hattı AirTouch Üç yıl garanti

7/24 destek hattı AirTouch Üç yıl garanti www.airties.com AirTouch Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 YM.AP.4420.UM.TR.D00REV22022010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu 300 Mbps Kablosuz Yaşam Noktası Air 4420 Adım 1 Kablolama

Detaylı

BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber

BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber Bireysel Eğitim Planı nedir? Bireysel Eğitim Planı yazılı bir plandır. Tek bir özel öğrencinin güçlü yanlarını ve ihtiyaçlarını, bu öğrencinin ihtiyaçlarını

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY Odanızı yeniden düzenlemek, ne zamandır ertelediğiniz işleri gerçekleştirmek, yeni bir dil öğrenmek, bir spora başlamak bir enstrüman çalmayı öğrenmek. Okul dışında etkinliklere

Detaylı

ÇOCUĞUMUN OKUMA ALIġKANLIĞINI VE DÜġÜNME BECERĠSĠNĠ DESTEKLĠYORUZ

ÇOCUĞUMUN OKUMA ALIġKANLIĞINI VE DÜġÜNME BECERĠSĠNĠ DESTEKLĠYORUZ Sayfa1 ÇOCUĞUMUN OKUMA ALIġKANLIĞINI VE DÜġÜNME BECERĠSĠNĠ DESTEKLĠYORUZ Çocuğunuzun Planlı ÇalıĢmasını Destekleyiniz. Bu amaçla, oyun ve çalışma saatlerini önceden düzenleyiniz. Çalışma kadar dinlenmenin

Detaylı

VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER

VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER Önsöz Sevgili Çalışma Arkadaşlarım, Şirketimiz için net stratejik öncelikler ve iddialı hedef ler belirledik. Henkel de iş performansımızı arttırmamızda, önceliklerimizi

Detaylı

Aslı Zülal Çizim: Ayşe İnan Alican

Aslı Zülal Çizim: Ayşe İnan Alican Aslı Zülal Çizim: Ayşe İnan Alican Bilim Çocuk dergisinin 158. sayısının ekidir. Yalnızca Fotoğrafları Kullanarak Bir Öykü Anlatın Yalnızca fotoğrafları kullanarak bir öykü anlatmaya ne dersiniz? Söz gelimi

Detaylı

Aktivite 8. Saati Yen Sıralama ağları

Aktivite 8. Saati Yen Sıralama ağları Aktivite 8 Saati Yen Sıralama ağları Özet Bilgisayarlar hızlı olsalar da, problemleri çözme hızları sınırlıdır. Bu işleri hızlandırmanın bir yolu birkaç bilgisayar kullanarak problemin her bir parçasını

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler

ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE Amaç BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler MADDE 1 Bu yönerge, Üniversitenin misyon, vizyon ve temel değerlerinin

Detaylı

EĞİTMEN KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN KULLANIM KILAVUZU ALMS kullanıcılarının talepleri yönünde geliştirilecek ve istedikleri şekilde değişiklikler yapabilecekleri dinamik bir yapıda tasarlandı. Bu değişiklikleri yapma yetkisi sistem

Detaylı

Projelerle Öğretme. Modül 1

Projelerle Öğretme. Modül 1 Modül 1 Projelerle Öğretme Bu Defter Intel Öğretmen Programı Çevrimiçi Temel Kursu kapsamında kullanılacaktır. Tüm kurs boyunca, düşüncelerinizi çevrimiçi araçlara ya da bu deftere kayıt edebilirsiniz.

Detaylı

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu ÖNSÖZ Akademik LMS (ALMS), Türkiye'deki yüksek öğrenim kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak

Detaylı

Satış Servisi Müşterilerinizin soru ve problemlerine satıştan önce ve sonra nasıl cevap vereceksiniz?

Satış Servisi Müşterilerinizin soru ve problemlerine satıştan önce ve sonra nasıl cevap vereceksiniz? Web Sitesi Hazırlarken İş Stratejisi Birçok firma başarısını web sitesine olan ziyaret sayısı ile ölçer. Hâlbuki gerçek başarı genel olarak belirlenen strateji ile ilgilidir. Web tasarımcıları ile çalışmaya

Detaylı

www.airties.com Kablosuz yaşam YM.AR.5050.UM. TR.D01REV08032010

www.airties.com Kablosuz yaşam YM.AR.5050.UM. TR.D01REV08032010 www.airties.com YM.AR.5050.UM.TR.D01REV08032010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu ADSL2+ 4 Port Modem Air 5050 Adım 1 Kablolama Bu doküman içerisinde anlatılan tüm işlemler aynı zamanda Air 5050 kolay

Detaylı

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih Vodafone dan Office 365 Satış temsilcisi ismi Tarih Yeni Office 365 Paketleri Bir işletmenin tüm temel çalışma ihtiyaçlarını karşılayacak üretkenlik paketi Sadece Office uygulamalarını güncellemek isteyen

Detaylı

DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ Günlük Plan Hazırlarken ve Uygularken Yapmanız Gerekenler DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENCİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA PLANLAMA VE UYGULAMALARI Planınıza öncelikle acil

Detaylı

KGRP de PLANLAR. Prof. Dr. Serap NAZLI. Prof. Dr. SERAP NAZLI

KGRP de PLANLAR. Prof. Dr. Serap NAZLI. Prof. Dr. SERAP NAZLI KGRP de PLANLAR Prof. Dr. Serap NAZLI PLAN NEDİR? Program ile plan aynı değildir. Program bir PDR etkinliğinin tasarlanmasıdır. KGRP programdır ve 3 öğeden oluşur. Planlama, bir öğretim yılı içinde yapılması

Detaylı

Problem cözme. Meryem Bayrak Aile Seminer IGMG Köln Bölgesi 18.Ocak 2014

Problem cözme. Meryem Bayrak Aile Seminer IGMG Köln Bölgesi 18.Ocak 2014 Problem cözme Meryem Bayrak Aile Seminer IGMG Köln Bölgesi 18.Ocak 2014 Ailede sorun yaratan konular Evliliklerde uyumsuzluk yaratan, dayanısmayı engelleyen durumlar zamanla sorun yaratan konular haline

Detaylı

Örnek ÇalıĢma 1 ÖĞRENME ġekġllerġne VE SEVĠYELERĠNE GÖRE FARKLILAġTIRILMIġ EĞĠTĠM Sevgi DENĠZ Güzin Dinçkök Ġlköğretim Okulu, Sınıf Öğretmeni Özet:

Örnek ÇalıĢma 1 ÖĞRENME ġekġllerġne VE SEVĠYELERĠNE GÖRE FARKLILAġTIRILMIġ EĞĠTĠM Sevgi DENĠZ Güzin Dinçkök Ġlköğretim Okulu, Sınıf Öğretmeni Özet: Örnek ÇalıĢma 1 ÖĞRENME ġekġllerġne VE SEVĠYELERĠNE GÖRE FARKLILAġTIRILMIġ EĞĠTĠM Sevgi DENĠZ Güzin Dinçkök Ġlköğretim Okulu, Sınıf Öğretmeni Özet:Eğitim sistemimizin oldukça büyük ve geniş bir müfredata

Detaylı