ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ YUMURTALAR:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ YUMURTALAR:"

Transkript

1 SAYI:6

2 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ YUMURTALAR: Mart ayında yumurta ile çoğalan canlılar üzerinde duracağız. Yumurtaların renk ve büyüklüklerine göre gruplama çalışması, yumurtalı mutfak faaliyetleri yapacağız. Yumurta kabukları ile kolaj çalışması, seramik hamuru ile yumurtadan çıkan hayvan oluşturma çalışmalarımız olacak. Yumurtanın hacmi deneyini yapacağız. Saklı yumurtaları bulma, yumurta içindeki saklı hayvanı tahmin etme ve yumurta taşıma oyunları oynayacağız. UĞUR BÖCEKLERİ: Mart ayında uğur böceklerinin oluşumunu öğreneceğiz. Yaşamları hakkında sohbet edeceğiz. Uğur böceklerinin özelliklerini inceleyeceğiz. OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI 5 Yaş grubunda Problem Çözen Çocuk ve Sevimli Çizgiler isimli kitap çalışmalarımıza mart ayında devam ediyoruz, eğlenerek öğreniyoruz. AİLE KATILIMI İÇİN ÖNERİLER Yumurtalar ve Uğur Böcekleri konusunda araştırma yapabilir, resimlerle albüm oluşturabilirsiniz. Renk, şekil ve sayı kavramları ile ilgili çalışmalar yapabilirsiniz.

3 MÜZİK ve ORFF ETKİNLİKLERİ: Leylek ve Tilki, Ağustos Böceği ile Karınca ve Kelebek şarkılarını öğreneceğiz. Bedensel koordinasyon gerektiren belli hareketleri yapabilme, başkalarıyla ilişkilerini yönetebilme, dikkatini toplayabilme amaçlarıyla Dağ-Yankı, Şen Gemiciler, Kelebekler ve Keçiler, A-Che ve Yel Değirmeni etkinliklerini gerçekleştireceğiz. İNGİLİZCE ETKİNLİKLERİ: Mrs Elif in etkinlik saatlerinde Captain Jack 1 kitaplarımıza devam ediyoruz. 2. Ünite Kıyafetler konusunu tamamlayacağız. İkinci ve üçüncü haftalarda Ailemiz ve Ev kuralları konularını işleyeceğiz. Konuyla ilgili hikâyemizi okuyup kitaptaki alıştırmalarımızı tamamlayacağız. Ayın sonunda ise dördüncü ünite Oyuncaklar konusuna başlayacağız. Captain Jack CDROM Ünite 1 & 2 yi çocuğunuzla evde yapabilirsiniz. Miss Myra nın etkinlik saatlerinde Oxford University Press e ait hikâye serilerine devam edeceğiz. İlk hafta Six in a Bed, ikinci hafta Just for Mum, üçüncü hafta The Library ve son hafta ise The Lost Teddy hikâyelerini okuyacağız. Hikâyelerimizi okurken sayılar, aile, kütüphane ve oyuncaklar konularını da tekrarlayacağız. Hikâyelerle ilgili çalışma kağıtları tamamlayıp, sanat etkinlikleriyle renklendireceğiz. 7 Mart Cumartesi günü Oyun Günü etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Sınıfınıza ayrılan saat sizlere mail yoluyla bildirilecektir. Katılımınızı bekliyoruz. HAREKET ÇALIŞMALARI: Mart ayında her dersin başında olduğu gibi ısınma ve esneme hareketleri (streching) ile çalışmalarımıza başlayacağız. Cimnastik topu atma, fırlatma, yakalama, sektirme alıştırmaları yapacağız. Eşli itme ve çekme çalışmaları yanında topu hedefe atma oyunları oynayacağız. SERAMİK ÇALIŞMALARI: Yapılan çalışmaları kurutup pişirilmeye hazırlayacağız. Bisküvi fırınında çalışmaları pişireceğiz. Döküm yöntemiyle şekillendirme çalışmaları yapacağız. KULÜP ÇALIŞMALARI BALE ÇALIŞMALARI: Balede yürüyüş tekniklerini öğrenebilmek, parmak uçlarında doğru yürüyebilmek ve topukları doğru tutarak yürüyebilmek için çalışmalar yapacağız. BASKETBOL ÇALIŞMALARI: Isınma hareketleri (streching) ile çalışmalarımıza başlayacağız. Şut tekniğini öğreneceğiz. Grup içi maçlar yapacağız. Basketbol sevgisi kazanma amaçlı eğitsel oyunlar oynayacağız. Basketbol oyun kuralları hakkında bilgi edineceğiz.

4 ÇOCUKLARIMIZI İSTİSMARLARDAN NASIL KORUYACAĞIZ? Son dönemlerde yaşanan olaylar, izlenilen haberler sonrasında bu soru zihinlerimizi kurcalamaya, hatta korkulu rüya haline gelmeye başladı. Ve siz istismar eden bu kişileri çoğunlukla dış görünüşlerinden anlayamazsınız. Peki ne yapacağız? Öncelikle insanları kötüleyerek, çocuğun çevresindeki herkese güvensizlik ve korku geliştirmesini sağlayarak, gözümüzün önünden ayırmayarak, sürekli başına bir şey geleceğinden endişe ederek bu işi başaramayız. Bu yaklaşım daha olumsuz sonuçlara yol açacaktır. Temel olarak dikkat edilmesi gereken noktaları şu şekilde özetleyebiliriz: 1. Çocuğunuzun yaşı ne olursa olsun, bebek bile olsa bedeni ona aittir. Çocuk bunu anlayabilmeli ve korumayı öğrenmelidir. Bu nedenle sizin çocuğunuz bile olsa, ona dokunurken dikkat ve özen göstermeli, istemediği zaman ona dokunmamalı, öpmemelisiniz. Başkalarının bunu yapmasına izin vermemelisiniz ve çocuğunuza bu konuda tepki vermeyi öğretmelisiniz. İstemediğin sürece sana kimse dokunamaz ve öpemez bunun aksi bir şey olduğunu söylemeli ve bize haber vermelisin. İfadesini çok abartılı olmadan çocuğa benimsetmelisiniz. Çocuk hayır demeyi bilmelidir. Özellikle çocuğunuza direk olarak temasta bulunan kişileri bu anlamda takip etmeli ve gerektiğinde uyarmalısınız. Özellikle aile içinde, bakıcılarda, diğer aile bireylerinde, bazen iyi niyetli de olsa bu tarz davranışları sıklıkla gözlemleyebiliriz. Ancak bu çocuğu rahatsız ediyorsa kesinlikle son verilmelidir. Yaşantımızdaki herkese şüpheyle bakacak değiliz elbette. Kabul edilebilir, doğal olan sevgi dokunması ile istismar arasında elbette fark vardır. Bu farkı duygularımız bize anlatır. Dostça dokunuşlar mutlu eder rahatlatır, ancak taciz dokunmaları kendinizi tuhaf ve kötü hissetmenize neden olur. Dokunmak, sevgiyi göstermek bir ihtiyaçtır ve bu tüm yaşamımız boyunca olacaktır. 2. Çocuğunuza istemediği şeyleri ifade edebileceğini, yetişkinlere de hayır diyebileceğini, bundan dolayı suçluluk duymamasını gerektiğini anlatın. Ona doğru gelmeyen şeyleri size iletmesini söyleyin. Çocukların her zaman abartılı söylemleri olabileceğini düşünün ama söylediklerini mutlaka araştırın ve kulak arkası etmeyin. İstemiyorsa birinin onu öpmesi veya sevgi göstermesi için zorlayıcı olmayın. 3. Vücudunda özel bölgeleri olduğunu, doktorlar ve belli özel durumlar dışında kimsenin dokunmaması gerektiğini uygun ve abartısız bir dille anlatmalısınız. Kelimelerinizi özenle seçmelisiniz. Unutmayın ki abartılı tavır ve davranış çocuğunuzun iyice korkmasına neden olacaktır. 4. Çocuğunuzda utanma duygusu gelişmeye başladığında, kendini size karşıda saklamaya başladığında onu yıkamak, tuvalet temizliği vs. için ısrarcı olmayın. Kaynak: Psikolojik Danışman Dilek Kırcaoğlu ; Çocuk İstismarı ve Çocukları Koruma Yolları

5 YAŞ GRUBU MART AYI SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ ETKİNLİK TARİH /YER Yaş 100. Gün Partisi 4 Mart 2015 Çarşamba 5 Yaş İngilizce Oyun Günü Etkinliği 7 Mart 2015 Cumartesi 12 Mart 2015 Perşembe 13:00 5 Yaş Oyuncak Müzesi Gezisi Etkinliği Oyuncak Müzesi- Göztepe Yaş Mad Science Etkinliği Mart ayı içerisinde Yaş YEŞİL Günü Etkinliği Mart Yaş Koleksiyon Sergisi Mart Yaş Çocuklarımızı İstismarlardan Nasıl Koruyacağız konulu Rehberlik BirimiToplantısı 25 Mart 2015 Çarşamba OYUNCAK GÜNÜ; öğrencilerimiz yıl boyunca her hafta PAZARTESİ günü, taşınması güç olmayan, hiçbir tehlike unsuru içermeyen, zarar gelebileceği ihtimalini göze alabileceğiniz, oyuncaklarından birini okula getiriyor ve arkadaşlarıyla birlikte oynuyor. DOĞUM GÜNLERİMİZ 25 Mart 2010 Pamir YALÇINTAŞ 29 Mart 2010 Arya Lal KAYA Doğum Günlerini Kutlar, Sağlıklı ve Mutlu Nice Seneler Dileriz.

ETKİNLİKLERİMİZ. Ses, çizgi, dikkat ve matematik kitaplarıyla çalışmalarımıza mart ayında da devam ediyoruz.

ETKİNLİKLERİMİZ. Ses, çizgi, dikkat ve matematik kitaplarıyla çalışmalarımıza mart ayında da devam ediyoruz. SAYI:6 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ YUMURTALAR: Mart ayında yumurta ile çoğalan canlılar üzerinde duracağız. Yumurtaların renk ve büyüklüklerine göre gruplama çalışması, yumurtalı mutfak faaliyetleri

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız.

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. SAYI:8 SOHBET SAATLERİ ETKİNLİKLERİMİZ ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. BİTKİLER: Bitki çeşitlerini, bitkilerin

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız.

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. SAYI:8 SOHBET SAATLERİ ETKİNLİKLERİMİZ ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. BİTKİLER: Bitki çeşitlerini, bitkilerin

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:7

ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:7 ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:7 SOHBET SAATLERİ 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkulu bir şekilde kutlayacağız. Atatürk ün hayatı hakkında öğrendiklerimizi tekrar edeceğiz.

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız.

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. SAYI:8 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. BİTKİLER (4-5-6 Yaş): Bitki çeşitlerini,

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ

ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ SAYI:5 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ Filler: 5 yaş grubunda Gems aktivitelerinde Filler konusunu işleyip, fillerin özelliklerini inceleyeceğiz, fillerin yaşamları hakkında sohbet edeceğiz. İcatlar-Mucitler:

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:7

ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:7 ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:7 SOHBET SAATLERİ 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkulu bir şekilde kutlayacağız. Atatürk ün hayatı hakkında öğrendiklerimizi tekrar edeceğiz.

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. 24 Kasım Öğretmenler Günü: Öğretmenler Günüyle ilgili etkinlikler yapıyoruz, Baş Öğretmen Atatürk le ilgili sohbet ediyoruz.

ETKİNLİKLERİMİZ. 24 Kasım Öğretmenler Günü: Öğretmenler Günüyle ilgili etkinlikler yapıyoruz, Baş Öğretmen Atatürk le ilgili sohbet ediyoruz. SAYI:2 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ 10 Kasım ve Atatürk :Atatürk kimdir?, Ailesinde kimler vardır?, Atatürk ün hayatı, neler yaptığı, Atatürk ün kişisel özellikleri ve 10 Kasım Atatürk ü anma günü ile

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 5 YAŞ SINIFI BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 5 YAŞ SINIFI BÜLTENİ KAVRAMLAR 1-20 Arası Sayı Tanıma ve Yazma Çalışmaları İlk-Orta Son Kavramları Önceki-Sonraki DİL ETKİNLİKLERİ Hikaye oluşturma Etkinliği Burcu ile Berk Vücudumuz Kitabının Okunması ve sohbet edilmesi 19

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. 5 Yaş grubunda Problem Çözen Çocuk ve Çizgi Çalışması isimli kitap çalışmalarımıza başlıyoruz, eğlenerek öğreniyoruz.

ETKİNLİKLERİMİZ. 5 Yaş grubunda Problem Çözen Çocuk ve Çizgi Çalışması isimli kitap çalışmalarımıza başlıyoruz, eğlenerek öğreniyoruz. SAYI:1 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ Eylül ayında Okulum ve Ben ve Ailem konularını işledik. Okulumuzu tanıdık, bölümlerini gezdik ve konumuzla ilgili etkinlikler yaptık. Ailemizde kimler var?, Evimizin

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ EVİMİZ-AİLEMİZ Aile kavramı ne demek? Ailemde kimler var? Aile bireylerimizin isimleri nelerdir? Ailemizle paylaştıklarımız

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:5

ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:5 ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:5 SOHBET SAATLERİ KAVRAMLAR VE SAYILAR: 4 Yaş gruplarımızda 10 a kadar ritmik sayma ve rakamları tanımaya yönelik çalışmalar yapacağız. Zıt Kavramlar ve Renkler konularında öğrendiklerimizi

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ KAVRAMLAR Boş - Dolu İle İlgili Çalışmalar Sert - Yumuşak İle İlgili Çalışmalar Sabah Öğle - Akşam İle İlgili Çalışmalar Daire Üçgen - Kare İle İlgili Çalışmalar GEMS/KURBAĞA MATEMATİĞİ Gölde Zıplama Oyunu

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ

ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ SAYI:7 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ MEYVELER VE SEBZELER: Sağlıklı Yaşıyoruz konusu ile birlikte meyve ve sebzeler konusunu işleyeceğiz. Sağlıklı beslenmek için gereken yiyeceklere dikkat çekerek konu

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Sevgili ATAM; Minik kalplerimizde çoşku, Gözlerimizde ışıltı, dilimizde verilen içten bir söz; GELECEK BANA EMANET, ATAM SEN RAHAT UYU!... Ekim Ayı nı geride bıraktık.

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. YAŞADIĞIMIZ ŞEHİR- İSTANBUL: Yaşadığımız şehri daha yakından tanıyabilmek için sohbet ediyoruz.

ETKİNLİKLERİMİZ. YAŞADIĞIMIZ ŞEHİR- İSTANBUL: Yaşadığımız şehri daha yakından tanıyabilmek için sohbet ediyoruz. SAYI:5 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ UZAY: Ocak ayında başladığımız uzay konusuna devam edeceğiz. Uzay konusunda gezegenler, uzay araçları, gökyüzü, astronot vb. konularını konuşup inceleyeceğiz, konuyla

Detaylı

SERPİL ŞAHİNOĞLU ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

SERPİL ŞAHİNOĞLU ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SERPİL ŞAHİNOĞLU ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OCAK AYI VELİ BÜLTENİ 5 YAŞ İNCİ TANELERİ SINIFI Sevgili anne ve babalar: Sizlere; sınıfımızda mart ayı sürecinde gerçekleştirdiğimiz bazı etkinlik

Detaylı

YARININ TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZA YARININ GÖZÜYLE BAKALIM Kİ YARINLARIMIZ AYDINLIK OLSUN.

YARININ TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZA YARININ GÖZÜYLE BAKALIM Kİ YARINLARIMIZ AYDINLIK OLSUN. 2013-2014 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM-KASIM AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ GRUPLARI YARININ TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZA YARININ GÖZÜYLE BAKALIM Kİ YARINLARIMIZ AYDINLIK OLSUN. TEMAMIZ: Kim Olduğumuz ANA FİKİR:

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI NİSAN AYI AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Tümdengelim yöntemi ile sağlık, ilkbahar tekerlemelerini

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI NİSAN AYI AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Tümdengelim yöntemi ile sağlık, ilkbahar tekerlemelerini FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI NİSAN AYI AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Tümdengelim yöntemi ile sağlık, ilkbahar tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler:

Detaylı

SINAVA HAZIRLANAN BİR ERGENİN ANNE-BABASI OLMAK

SINAVA HAZIRLANAN BİR ERGENİN ANNE-BABASI OLMAK Uzm. Psikolog Nuray ÖZBEN AVŞAR SINAVA HAZIRLANAN BİR ERGENİN ANNE-BABASI OLMAK TEOG sınavının yaklaştığı bu dönemde öğrencilerimiz de velilerimiz de haklı bir kaygı içerisindeler. Sınavlar da başarılı

Detaylı

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ KIRŞEHİR Sayı : Konu : 2012-2013 Eğitim - Öğretim Yılı Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları Çalışma Takvimi T.C.

Detaylı

KAVRAMLARIMIZ. Sayılar(10-11) -Şekiller(Daire-Üçgen-Kare) -Önce-Sonra. -Renk Tonları -İnce Kalın Taze-Bayat. -Canlı -Cansız -Uzun - Kısa -Duygularımız

KAVRAMLARIMIZ. Sayılar(10-11) -Şekiller(Daire-Üçgen-Kare) -Önce-Sonra. -Renk Tonları -İnce Kalın Taze-Bayat. -Canlı -Cansız -Uzun - Kısa -Duygularımız MART AYI BÜLTENİ KAVRAMLARIMIZ Sayılar(10-11) -Şekiller(Daire-Üçgen-Kare) -Önce-Sonra -Renk Tonları -İnce Kalın Taze-Bayat -Canlı -Cansız -Uzun - Kısa -Duygularımız -Aynı-Farklı-Benzer -Altında-Üstünde

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 6 YAŞ SINIFI MAYIS BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 6 YAŞ SINIFI MAYIS BÜLTENİ 6 YAŞ SINIFI MAYIS BÜLTENİ KAVRAMLAR Para, 1-20 sayılar Öğrenilen kavramların tekrarı PORTFOLYO İsim yazma çalışması El izim Boy uzunluğum MONTESSORİ Günlük Yaşam Becerileri Yaşadığımız Ülke: Türkiye OKUMA

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014-2015 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

ÖZEL EFDAL ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014-2015 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN. ÖZEL EFDAL ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014-2015 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN. EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Aile kavramının ne olduğunu ifade ettik. Ailemizde kimler olduğunu

Detaylı

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu

Detaylı

ANOREKTAL MALFORMASYON DERNEĞİ

ANOREKTAL MALFORMASYON DERNEĞİ ANOREKTAL MALFORMASYON DERNEĞİ www.armtr.org Yazan: Billur Demiroğulları Çizen: Yasemin Erdem Kontrol: Özlem Küçükfırat Bilgi (Çocuk Gelişim Uzmanı) Bu hikaye kitabının her türlü yayın hakkı Anorektal

Detaylı

Öğretim Yılı. Temel Eğitim

Öğretim Yılı. Temel Eğitim Öğretim Yılı Temel Eğitim ve lise döneminde öğretim yılı 1 Eylül de başlar, 30 Haziran da sona erer ve iki döneme ayrılır. 1. Dönem Eylül-Ocak, 2. Dönem Şubat-Haziran olarak düzenlenir. Dönemler arasında,

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON SINIF ETKİNLİKLERİMİZ PARTİ ETKİNLİKLERİMİZ YÜZME ETKİNLİĞİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ NO OKUL/KURUM/ KURUL/İŞLEM 1 TARİH 21 Temmuz - 12 Eylül 2014 01 Eylül - 26 Eylül 2014 Örgün ve Yaygın Eğitim nda 2 01 Eylül 2014, Pazartesi Öğretmenlerin Göreve Başlaması 3 Eğitim 4 5 6 7 9 10 8 Okul Öncesi

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 24. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 24. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 24. VELİ BÜLTENİ Okul tanıtım toplantılarımız ve ara sınıflar giriş sınavlarımız sürüyor. 8 Mart 2014 Cumartesi günü

Detaylı

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI)

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI) HAFTANIN KONULARI 1-10 EKİM SONBAHAR MEVSİMİNİ TANIYORUZ Sohbet Konularımız; Sonbahar mevsimi. Neden yağmur yağar? Rüzgar çıkıyor ağaçların yaprakları dökülüyor. Göçmen kuşlar leylek, güvercin, guguk,

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda

Detaylı

PAYLAŞIM GÜNLERİMİZ. Pazartesi (OYUNCAK GÜNÜ) : Yıl boyunca her PAZARTESİ günü, evden getireceği taşınması kolay, hiçbir tehlike unsuru

PAYLAŞIM GÜNLERİMİZ. Pazartesi (OYUNCAK GÜNÜ) : Yıl boyunca her PAZARTESİ günü, evden getireceği taşınması kolay, hiçbir tehlike unsuru PAYLAŞIM GÜNLERİMİZ Yıl boyunca haftanın her gününe özel, arkadaşlarıyla paylaşabileceği bir paylaşımı evden getirmelerini istiyoruz. Bu etkinlikle amacımız paylaşma, bir işi takip edebilme, kendine ait

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 31 MART PAZARTESİ 01 NİSAN SALI 02 NİSAN ÇARŞAMBA 03 NİSAN PERŞEMBE 04 NİSAN CUMA CUMARTESİ-PAZAR II. DÖNEM ARA TATİL II. DÖNEM ARA TATİL II. DÖNEM

Detaylı

İstanbul, 21 Eylül 2015. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Ortaokul Bilgilendirme Yazısı. Sevgili Velimiz,

İstanbul, 21 Eylül 2015. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Ortaokul Bilgilendirme Yazısı. Sevgili Velimiz, İstanbul, 21 Eylül 2015 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Ortaokul Bilgilendirme Yazısı Sevgili Velimiz, Birinci Genel Veli Toplantımızda sizlerle paylaşacağımızı bildirdiğimiz Bireysel veli öğretmen görüşme

Detaylı

ÖZEL ALTIN NESİL ÇOCUKEVİ REHBERLİK BÜLTENİ SAYI 4

ÖZEL ALTIN NESİL ÇOCUKEVİ REHBERLİK BÜLTENİ SAYI 4 ÖZEL ALTIN NESİL ÇOCUKEVİ REHBERLİK BÜLTENİ SAYI 4 Çocuk oyunları hayatın bir çekirdeğidir. Bütün insanlar orada gelişir, büyür ve oluşumu insanın en güzel ve en olumlu yetenekleri orada yükselir.(frobel)

Detaylı

3 YAŞ MASAL DÜNYASI 2018 HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

3 YAŞ MASAL DÜNYASI 2018 HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI YAZ MEVSİMİ 3 YAŞ MASAL DÜNYASI 2018 HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI *Babalar günü için sürpriz hediye *Çevremizden topladığımız farklı taşları parmak boyası ile boyuyoruz. *Serbest resim çalışmaları *Kağıt

Detaylı

DERS PROGRAMI OLUŞTURMA VE ÖĞRETİM ELEMANI GÜN-SAAT AYARLARI

DERS PROGRAMI OLUŞTURMA VE ÖĞRETİM ELEMANI GÜN-SAAT AYARLARI T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ DERS PROGRAMI OLUŞTURMA VE ÖĞRETİM ELEMANI GÜN-SAAT AYARLARI OCAK, 2016 ISPARTA 1. GİRİŞ Kampüslerde öğrenci sayısının artması, yeni bölümlerin kurulması veya ders planlarının

Detaylı

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 1-5 HAZİRAN 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Hazine Sandığı (Gems) Kavramlar Eş anlamlılar Zıt Anlamlılar Sıra Sayılar 1-100 arası ritmik sayma Sağ - Sol Kavramı Yapı materyal Kavramı 1-20

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde ilk bir haftalık süreçte;

Detaylı

MART AYI VELİ BÜLTENİ

MART AYI VELİ BÜLTENİ ,2010-2011 MART AYI VELİ BÜLTENİ Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır, İlkbaharın ilk ayı heyecanımızı arttırır. Kısaydı Şubat ayı ama bakın bize neler neler yaptırdı. Sayılar Şenliği Sayılar Şenliğimiz

Detaylı

DERS SÜRE VE PERİYOTLARI

DERS SÜRE VE PERİYOTLARI DERS SÜRE VE PERİYOTLARI Okul Öncesi Okul öncesi dönem 4 yaş grubunda dersler 08:30 da başlar ve 12:00 da sona erer. Ana sınıflarda ise dersler 08:00 da başlar, 12:00 da sona erer. Her iki yaş grubunda

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

Merkezimizde uygulanan ilk PEP-R ölçeği değerlendirme sonucuna göre ;

Merkezimizde uygulanan ilk PEP-R ölçeği değerlendirme sonucuna göre ; M. 27 tarihinde doğan M. in doğum öncesi ve doğum sonrasında her hangi bir sağlık sorunu yaşanmamıştır. Ailenin öncelikli olarak gözlerini geç açması, burnunun basık ve kulaklarının çekik oluşu dikkatini

Detaylı

PEK ANAOKULU TOHUMLAR SINIFI ŞUBAT AYI BÜLTENİ

PEK ANAOKULU TOHUMLAR SINIFI ŞUBAT AYI BÜLTENİ PEK ANAOKULU TOHUMLAR SINIFI ŞUBAT AYI BÜLTENİ ŞUBAT AYI HAFTALIK TEMALAR 3.HAFTA 1.HAFTA 2.HAFTA 4.HAFTA HABERLEŞME İLETİŞİM *Haberleşme nedir? *Nasıl haberleşiriz? *Haberleşme ile ilgili meslekler HAYVANLAR

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1 YAPILACAK İŞ Öğrencilerinin Beceri Eğitimlerinin Sona Ermesi Öğrencilerinin Beceri Eğitimi Sınav Öncesi Öğretmenler Kurulu Öğrencilerinin Beceri Eğitimi Sınavı 2 KURBAN BAYRAMI 21 Eylül 2015

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM Halk Eğitim / ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ KONU Açık Ortaokul Birinci

Detaylı

Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler İçin Kariyer Rehberliği Programları Dizisi

Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler İçin Kariyer Rehberliği Programları Dizisi Editörden Önsöz Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler için Kariyer Rehberliği Programları Dizisi, kariyer rehberliği uygulamaları yapması gereken psikolojik danışmanlar için hazırlanmış sınıf / grup rehberliği

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik. Rüzgâr

Detaylı

Sayıları hatırlayalım.

Sayıları hatırlayalım. ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL ERKİLET İLKÖĞRETİM OKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ANASINIFI YARIYIL TATİL ETKİNLİĞİ KONU: TATİL ÖDEVİ Öğrencinin Adı Soyadı: Tarih: Sayıları hatırlayalım. Noktaların üzerinden

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015. Sene başında akademik takvimde de paylaşıldığı üzere 31 Aralık ve 1 Ocak günleri okulumuz tatildir.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015. Sene başında akademik takvimde de paylaşıldığı üzere 31 Aralık ve 1 Ocak günleri okulumuz tatildir. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015 YÖNETİM KURULU TOPLANTIMIZ Sayın Rektörümüzün başkanlığında bu yılın ilk Üst Yönetim Kurulu toplantısı geçtiğimiz Salı günü okulumuzda yapıldı. İlkokul, Ortaokul

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mart ayına Hayvanlar teması ile giriş yaptık. Hayvanlar ile ilgili çeşitli sunumlar izleyerek, videolarla hayvanların

Detaylı

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Sohbetler Düzenli olmak nedir? Konulu sohbet ediyorum. Kış mevsimi ile tanışıyorum. Düzenli olduğumuzda ne kadar mutlu oluyoruz adına sohbet ediyorum.

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI İçerik Çankaya Üniversitesi İngilizce Hazırlık Sınıfı nın Amaçları Program Hedefleri Kurlar Ölçme ve Değerlendirme Bilgisayar Destekli Eğitim Elektronik İletişim

Detaylı

ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1 S.N. YAPILACAK İŞ TARİHİ 1 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması

Detaylı

T.C. KASTAM. Ğİ ü. Sayfa 1 / 7

T.C. KASTAM. Ğİ ü. Sayfa 1 / 7 T.C. KASTAM MONU VALİLİĞ Ğİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMAA TAKVİMİ 2013 Sayfa 1 / 7 KASTAMONU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 ÖĞRETİM

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ FEN

Detaylı

FMV ÖZEL NİŞANTAŞI IŞIK ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM EKO-OKULLAR PROJESİ ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU

FMV ÖZEL NİŞANTAŞI IŞIK ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM EKO-OKULLAR PROJESİ ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU FMV ÖZEL NİŞANTAŞI IŞIK ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM EKO-OKULLAR PROJESİ ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU ÇALIŞILAN KONU: SU ŞUBAT AYI: Eko-tim ile birlikte birinci dönemin değerlendirmesi

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Ocak ayında kış mevsimi, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik.hava, deniz ve kara taşıtlarıyla ilgili

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI HAZİRAN AYI BÜLTENİ HAZİRAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Babalar günü hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Babalarımızın bizim için neler yaptığını tartıştık.

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI KONULARIMIZ: *Babalar Gününü Niçin Kutluyoruz? Baba Sevgisi Babamızın

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ

YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ 2015-2016 ŞUBAT AYI BÜLTENİ STAR CLASS BU AYIN TEMASI KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ ANA HATLARIMIZ *Toplumların ve bireylerin ihtiyaçları farklı meslekleri ortaya çıkarır

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ŞUBAT AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU İLGİ KÖŞELERİ Fen ve doğa köşesi Tatil panosu köşesi Değerler eğitimi köşesi 100. gün etkinlikleri köşesi Yapboz köşesi Sevgi köşesi Diş sağlığı

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI 23 TEMMUZ PAZARTESİ 24 TEMMUZ SALI 25 TEMMUZ ÇARŞAMBA 26 TEMMUZ PERŞEMBE 27 TEMMUZ CUMA *Deniz mavisi, çimen yeşili Hayatımızda renklerin yerini araştırıyoruz. Renk tonlarının ne olduğunu öğreniyoruz.

Detaylı

Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN. Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projeleri

Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN. Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projeleri Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projeleri İçerik Giriş TÜBİTAK 2209A TÜBİTAK 2209B Örnek 2 Giriş 3 2209-A - Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma

Detaylı

TAM SAYILARLA İŞLEMLER

TAM SAYILARLA İŞLEMLER TAM SAYILARLA İŞLEMLER 5 4 3 2 1 1 TAM SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında meteorolojik gözlemler, hava tahminleri ve iklim değişiklikleri

Detaylı

HEMŞİRELİK ALANI X. SINIF GENEL BESLENME DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI

HEMŞİRELİK ALANI X. SINIF GENEL BESLENME DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI HEMŞİRELİK ALANI X. SINIF GENEL BESLENME DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI GENEL AMAÇ Besin öğeleri, besin grupları, besinlerin enerji değerleri, özel durumlar ve hastalıklarda beslenme programlarını bilme ve gerekli

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ BEBEĞİN ATEŞİ YÜKSELDİKÇE RENK DEĞİŞTİREN BEBEK TULUMU

ÖZEL EGE LİSESİ BEBEĞİN ATEŞİ YÜKSELDİKÇE RENK DEĞİŞTİREN BEBEK TULUMU ÖZEL EGE LİSESİ BEBEĞİN ATEŞİ YÜKSELDİKÇE RENK DEĞİŞTİREN BEBEK TULUMU HAZIRLAYAN ÖĞRENCİ : Ayça TEKELİ DANIŞMAN ÖĞRETMEN : Pınar ÇALIK ÖZBAY İZMİR 2016 İÇİNDEKİLER 1.Proje özeti...2 2.Projenin amacı...2

Detaylı

Yaradılışları gereği anne babalar, her zaman çocuklarının iyiliklerini düşünürler. Bunun için de onlara nasihat etmeyi elden bırakmazlar.

Yaradılışları gereği anne babalar, her zaman çocuklarının iyiliklerini düşünürler. Bunun için de onlara nasihat etmeyi elden bırakmazlar. Çocuk Eğitiminde Anne Babanın Modelliği Yaradılışları gereği anne babalar, her zaman çocuklarının iyiliklerini düşünürler. Bunun için de onlara nasihat etmeyi elden bırakmazlar. Bazı anne babalar, çocukların

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ Ocak-Şubat ayı temamız; Masal Kahramanları ve Taşıtlar TÜRKÇE DİL Sınıfımızda kuklalar ve masal kitaplarının olduğu, bir

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

En büyük boşanma sebebi ilgisizlik

En büyük boşanma sebebi ilgisizlik On5yirmi5.com En büyük boşanma sebebi ilgisizlik Türkiye'de Aile Yapısı Araştırması nda Türkiye genelinde toplam 12 bin 56 hane ile anket çalışması yapıldı. Yayın Tarihi : 25 Nisan 2012 Çarşamba (oluşturma

Detaylı

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri Sohbetler Doğruluk nedir? sorusuna cevap arıyorum. Doğruluk konulu sohbet ediyoruz. Kaplumbağa ile tavşan hikayesi okuyoruz.

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 01 Aralık - 05 Aralık 2014 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI Tema: Hava Durumu (GEMS) Kavramlar Sorumluluk Eğitimi Portfolyo Dil Gelişimi Etkinlikleri Görsel Sanat Teknikleri

Detaylı

ABAKÜS TESTMATİK MENTAL ARİTMETİK ALIŞTIRMA KİTABI TOPLAMA-ÇIKARMA ALTIN NOKTA YAYINEVİ İZMİR - 2014. Baki Yerli

ABAKÜS TESTMATİK MENTAL ARİTMETİK ALIŞTIRMA KİTABI TOPLAMA-ÇIKARMA ALTIN NOKTA YAYINEVİ İZMİR - 2014. Baki Yerli ABAKÜS TESTMATİK MENTAL ARİTMETİK ALIŞTIRMA KİTABI TOPLAMA-ÇIKARMA ALTIN NOKTA YAYINEVİ İZMİR - 0 Baki Yerli İÇİNDEKİLER.Abaküste İşlemler Alt-Üst Boncuklar... 6 + Ardışık İşlemler... 9 - Ardışık İşlemler...

Detaylı

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı 2014

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı 2014 Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı Çağrı Mektubu Yirmi birinci yüzyılda eğitim programlarının öğrencilere çok yönlü, soyut, eleştirel, yaratıcı, bağımsız düşünme, problem çözme, etkili iletişim becerileri

Detaylı

SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER PROJELERİ SÜT SAĞLIĞIM VE DUYU ORGANLARIM Duyu organlarını resimlerle gösterme. Duyu organlarının yerlerini gösterme. Duyu org

SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER PROJELERİ SÜT SAĞLIĞIM VE DUYU ORGANLARIM Duyu organlarını resimlerle gösterme. Duyu organlarının yerlerini gösterme. Duyu org 2013-2014 KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER PROJELERİ SÜT SAĞLIĞIM VE DUYU ORGANLARIM Duyu organlarını resimlerle gösterme. Duyu organlarının yerlerini gösterme. Duyu organlarının

Detaylı

SINAV KAYGISI VE BAŞAÇIKMA YÖNTEMLERİ (Verimli Ders Çalışma Teknikleri)

SINAV KAYGISI VE BAŞAÇIKMA YÖNTEMLERİ (Verimli Ders Çalışma Teknikleri) SINAV KAYGISI VE BAŞAÇIKMA YÖNTEMLERİ (Verimli Ders Çalışma Teknikleri) KAYGI NEDİR? Herhangi bir stresli durumda yaşanan ve yaşamın doğal bir parçası olan duygudur. Aşırı Kaygı ise; normal olan kaygının

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Sevgili ATAM; Minik kalplerimizde çoşku, Gözlerimizde ışıltı, dilimizde verilen içten bir söz; GELECEK BANA EMANET, ATAM SEN RAHAT UYU!... Ekim Ayı nı geride bıraktık.

Detaylı

FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKÖĞRETİM OKULU 4. SINIFA HAZIRLIK

FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKÖĞRETİM OKULU 4. SINIFA HAZIRLIK FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKÖĞRETİM OKULU 4. SINIFA HAZIRLIK Bülten Sorumlusu: Deniz FINDIK URUN Bu Sayıya Katkıda Bulunanlar: Sınıf Öğretmenleri: Emel İNANÇ Özgül AKBABA Mukaddes SÖYLEV Şükran ALPUT Tuba

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, rakam-nesne eşleştirme, gruplama çalışmalarına yer verdik. Dikkat ve ayırt etme

Detaylı

Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı

Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Türkiye Geneli Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Aynı Günı Aynte Saat Sınav tarihi 9 Son basvuru tarihi 1 Nisan Nisan CUMARTESİ CUMA 16 16 3. sınıf 4, 5, 6,7 ve 8.sınıf Saat.00 Saat 14.00 Sözel

Detaylı

TED Malatya Koleji Oda Orkestrası Yaylı Çalgılar Kursu Yönetmeliği

TED Malatya Koleji Oda Orkestrası Yaylı Çalgılar Kursu Yönetmeliği TED Malatya Koleji Oda Orkestrası Yaylı Çalgılar Kursu Yönetmeliği Şef. Yardımcı Şefler... Seçilme Şartları 9-17 yaşları arasında olmak, TED Malatya Kolejinde eğitim görmek, Orkestra enstrümanlarından

Detaylı

İlkbahar mevsiminin özelliklerini öğreniyoruz. Açıl perde açıl adlı tekerlemeyi söylüyoruz. ANADİL ETKİNLİKLERİ. Rüzgarlı-ılık, gün-ay-yıl

İlkbahar mevsiminin özelliklerini öğreniyoruz. Açıl perde açıl adlı tekerlemeyi söylüyoruz. ANADİL ETKİNLİKLERİ. Rüzgarlı-ılık, gün-ay-yıl ANADİL ETKİNLİKLERİ İlkbahar mevsiminin özelliklerini öğreniyoruz. Açıl perde açıl adlı tekerlemeyi söylüyoruz. KAVRAM GELİŞİMİ AKIL OYUNLARI YARATICILIK Rüzgarlı-ılık, gün-ay-yıl Daha önce öğrendiğimiz

Detaylı

T.C. GAZİANTEP VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. GAZİANTEP VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü T.C. GAZİANTEP VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ, TARİHİ GÜNLER

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI Ankara, 2013 1 EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI 1.KURUMUN ADI : 2.KURUMUN ADRESİ : 3.KURUCUNUN ADI : 4.PROGRAMIN

Detaylı

İLKÖĞRETİM MÜZİK DERSLERİNDE KULLANILAN REPERTUVARIN GELENEKSEL MÜZİK BOYUTU

İLKÖĞRETİM MÜZİK DERSLERİNDE KULLANILAN REPERTUVARIN GELENEKSEL MÜZİK BOYUTU Repertuvarın Gelenekles Müzik Boyutu İLKÖĞRETİM MÜZİK DERSLERİNDE KULLANILAN REPERTUVARIN GELENEKSEL MÜZİK BOYUTU Ilgım KILIÇ 1 Genel müzik eğitimi, düzey, okul ya da program ayrımı gözetmeksizin okul

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. ANA SINIFI C AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Aralık 2016 Çocuklar ne ister afişini hazırladık ve çok mutlu olduk. Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. Atatürk çalışmamızı yuvarlama tekniğini kullanarak tamamladık.

Detaylı

2014 2015 ÇİÇEK GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

2014 2015 ÇİÇEK GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ 2014 2015 ÇİÇEK GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ BUZULLAR KIŞ MEVSİMİ ENERJİ TASARRUFU HAFTASI BUZUL NEDİR? BUZUL NASILDIR? BUZULLARDA YAŞAYAN CANLILAR ESKİMO KİMLERE DENİR?NEREDE YAŞARLAR? KIŞ MEVSİMİNDE HAVA KIŞ

Detaylı

Türkçe Dil Etkinlikleri Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı

Türkçe Dil Etkinlikleri Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Türkçe Dil Etkinlikleri Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Sohbetler Yaşayan değerlerimizden Doğruluk ile ilgili sohbet ediyorum. Sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız konulu sohbet ediyorum.

Detaylı

MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI

MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI Öğrencilerimiz; okulumuzda öğrenci merkezli öğretim yöntemleriyle, problem çözme, deney yapma, tartışma ve sorgulamaya

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 30 EYLÜL PAZARTESİ 01 EKİM SALI 02 EKİM ÇARŞAMBA 03 EKİM PERŞEMBE 04 EKİM CUMA CUMARTESİ-PAZAR HAFTANIN KONUSU: DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2-3 YAŞ GRUBU ARALIK AYI EĞİTİM PROGRAMI MUTLU YILLAR

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2-3 YAŞ GRUBU ARALIK AYI EĞİTİM PROGRAMI MUTLU YILLAR 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2-3 YAŞ GRUBU ARALIK AYI EĞİTİM PROGRAMI MUTLU YILLAR 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2/3 YAŞ GRUBU ARALIK AYI EĞİTİM PROGRAMI KONULARIMIZ: *Kış mevsimi *Dünyamız ve Gökyüzü

Detaylı

Küçük Grup Sınıflarımızla; Orta Grup Sınıflarımızla; Büyük Grup Sınıflarımızla;

Küçük Grup Sınıflarımızla; Orta Grup Sınıflarımızla; Büyük Grup Sınıflarımızla; 2010-2011 Ekim Ayından herkese Merhaba Okulumuzun açılmasıyla heyecan ve sevinci bir arada yaşadığımız Eylül ayını geride bıraktık. Öğretmenlerimizle, arkadaşlarımızla tanıştık. Okulumuzu gezdik ve bölümlerini

Detaylı

CUMHURİYET İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR 2. DÖNEM ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

CUMHURİYET İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR 2. DÖNEM ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI CUMHURİYET İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR 2. DÖNEM ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi : 14/02/2014 Toplantı Saati : 11. 00 Toplantı No : 2 Toplantı Yeri :

Detaylı