NEVŞEHİR İLİ VE İLÇELERİ 2011 YILI MİYOSEN DÖNEM FOSİL YATAKLARI YÜZEY ARAŞTIRMASI BİLİMSEL RAPORU. Yrd.Doç.Dr.Okşan BAŞOĞLU 1

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NEVŞEHİR İLİ VE İLÇELERİ 2011 YILI MİYOSEN DÖNEM FOSİL YATAKLARI YÜZEY ARAŞTIRMASI BİLİMSEL RAPORU. Yrd.Doç.Dr.Okşan BAŞOĞLU 1"

Transkript

1 NEVŞEHİR İLİ VE İLÇELERİ 2011 YILI MİYOSEN DÖNEM FOSİL YATAKLARI YÜZEY ARAŞTIRMASI BİLİMSEL RAPORU Yrd.Doç.Dr.Okşan BAŞOĞLU yılı Nevşehir ili ve ilçelerinde Miyosen Dönem Fosil Yatakları Yüzey Araştırması Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Okşan BAŞOĞLU başkanlığında; Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Anadolu Medeniyetleri Müzesi nden Asuman ALPAGUT un temsilci olarak, Gazi Üniversitesi Arkeoloji Bölümü nden Arş. Gör. Simge GÖKKOYUN, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Arkeoloji Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencileri Tuğçe ŞENER ve Çilem SÖNMEZ in araştırmacı olarak katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Yüzey araştırması tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Antropolog Asuman ALPAGUT un katılımıyla başlamıştır. Teknik donanım, araç gereç ve malzeme alımlarıyla, yüzey araştırmasında ikamet edilecek yerin ayarlanması ile ilgili ön hazırlıkların arkasından tarihinde yüzey araştırmasına başlanılmış ve tarihinde sona erdirilmiştir. Yüzey araştırmamız bu yıl Nevşehir ilinin Gülşehir, Ürgüp ve Avanos ilçelerinin köylerinde gerçekleştirilmiştir. Ürgüp-Taşkınpaşa: 2011 yılı yüzey araştırmamız, 2010 yılı yüzey araştırmamız sırasında belirlemiş olduğumuz ve Ürgüp ilçesi sınırlarında yer alan Taşkınpaşa köyünde başlamıştır. Araştırmalarımız sonucu Kızılasma Mevkiinde Geç Miyosen tabakada kırmızı-kahverengi çamur taşları içinde insutu durumda yeni bir lokalite saptanmıştır. Bu lokaliteye Refik Başaran adı verilmiştir. Oldukça yüksek bir noktada bulunan lokalitede, fosil yatağının bulunduğu yer dolayısıyla örnek toplamak mümkün olmamıştır. Bu alanda fotoğraflama (Fotoğraf 1) ve koordinat alma çalışmaları yapılmıştır (Harita 1). İmkan dahilinde fauna belirlenmiştir. Tanımlanan fauna aşağıda sıralanmıştır: Takım: Artiodactyla ( Çift Toynaklılar ) Bovidae (inek, koyun, geyik vb.) Giraffidae (zürafa) Takım: Perissodactyla ( Tek Toynaklılar ) Equidae (at) Hipparion sp. Rhinocerotidae (gergedan) Takım: Proboscidea ( Hortumlular ). Gomphotheriidae (fil) 1 Gazi Üniversitesi, Teknikokullar Kampüsü, Fen-Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü, Beşevler/ANKARA obasoglu@gazi.edu.tr

2 Fotoğraf 1: Ürgüp-Taşkınpaşa Kızılasma Mevkii.

3 Ürgüp-Karain: Yine 2010 yılı yüzey araştırmamız sırasında belirlemiş olduğumuz ve Ürgüp ilçesi sınırlarında yer alan Karain köyü tekrar gözden geçirilmiştir. Bu alanları tekrar taramaktaki amacımız, yağış ve rüzgar gibi doğa olaylarıyla aşınan tabakaların daha farklı buluntulara ulaşmamızı sağlama ihtimali ve tarama yaptığımız bölgelerde açıklama yapmamıza rağmen halkta oluşan merak sonucu insan eliyle tahribatın olup olmadığını kontrol edebilmektir. Bu çalışmalarımız sonucu Karain de geçen yıla ek olarak insutu durumda olmayan equid ve bovid ailesine ait parmak kemikleri, dişler ve tanımlanamayan kemik parçaları toplanmıştır. Lokalite 2 ve Lokalite 3 olarak adlandırdığımız iki yeni bölgede buluntuların Geç Miyosen beyaz killi tabakalardan sürüklenmiş olabileceği tahmin edilmektedir. Sürüklenerek geldiği tabaka tespit edilememiştir. Alanda fotoğraflama ve koordinat alma çalışmaları yapılmış ve lokalite olarak haritada işaretlenmiştir (Harita 1, Fotoğraf 2, 3, 4). Karain in genel olarak tanımlanan faunası aşağıda sıralanmıştır: Takım: Artiodactyla ( Çift Toynaklılar ) Bovidae (inek, koyun, geyik vb.) Takım: Perissodactyla ( Tek Toynaklılar ) Equidae (at) Hipparion sp. Rhinocerotidae (gergedan) Takım: Proboscidea ( Hortumlular ) Gomphotheriidae (fil) Fotoğraf 2: Ürgüp Karain Lokalite 2.

4 Fotoğraf 3: Ürgüp Karain Lokalite 3. Fotoğraf 4: Ürgüp Karain Lokalite 2 ve lokalite 3 Fosil Buluntuları.

5 Ürgüp-Sofular: Miyosen tabakalar takip edilerek Sofular köyü Eski Kışla Mevkii inde yeni bir fosil yatağı belirlenmiştir. Fosiller, insutu durumda ve Geç Miyosen kırmızı çamur taşları içinde yer almaktadır. Bu lokaliteye Ali Tezcan adı verilmiştir. Fosillerin, domuz (suidae) ve sırtlan (hyaenidae) türlerini de içermesi oldukça önemlidir. Çünkü bu iki canlı türü, besin zinciri ve ekolojik denge açısından hominoid (insanımsı) lerin de bu alanda konaklamış olabileceğini doğrulayan türlerdir. Alanda fotoğraflama ve koordinat alma çalışmaları yapılmış ve lokalite olarak haritada işaretlenmiştir (Harita 1, Fotoğraf 5, 6). Tanımlanan fauna aşağıda sıralanmıştır: Takım: Artiodactyla ( Çift Toynaklılar ) Bovidae (inek, koyun, geyik vb.) Giraffidae (zürafa) Suidae (domuz) Takım: Perissodactyla ( Tek Toynaklılar ) Equidae (at) Hipparion sp. Rhinocerotidae (gergedan) Takım: Carnivora ( Etoburlar) Hyaenidae ( sırtlan) Takım: Proboscidea ( Hortumlular ) Gomphotheriidae (fil) Fotoğraf 5: Ürgüp-Sofular Eski Kışla Mevkii

6 Fotoğraf 6: Ürgüp - Sofular Köyü Eski Kışla Mevkii Fosil Buluntuları.

7 Ürgüp-Cemil Köy: Araştırdığımız alanlar içinde bulunan Cemil Köy de çok sayıda equid, bovid, giraf, rhino, proboscid ailesine ait diş, uzun kemik parçaları, parmak kemikleri bulunmuştur. Bunun yanı sıra Sofular da olduğu gibi Carnivor takımından mustelid (kedigiller) ailesine ait alt çene parçası ele geçmiştir. Bu buluntular lokalitenin de oldukça önemli olduğunu ortaya koymaktadır. İnsutu olmayan fosillerin sürüklenmiş ya da aşınmayla ortaya çıkmış olabileceği düşünülmektedir. Alanda fotoğraflama ve koordinat çalışmaları yapılmış, bu yeni buluntu yerine Kemal Deniz adı verilmiştir ( Harita 1, Fotoğraf 7, 8). Takım: Artiodactyla ( Çift Toynaklılar ) Bovidae (inek, koyun, geyik vb.) Giraffidae (zürafa) Takım: Perissodactyla ( Tek Toynaklılar ) Equidae (at) Hipparion sp. Rhinocerotidae (gergedan) Takım: Carnivora ( Etoburlar) Mustelidae ( kedigiller ) Takım: Proboscidea ( Hortumlular ) Gomphotheriidae (fil) Fotoğraf 7: Ürgüp - Cemil Köy Kemal Deniz Mevkii.

8 Fotoğraf 8: Ürgüp - Cemil Köy Kemal Deniz Mevkii Fosil Buluntuları.

9 Avanos-Özkonak: Avanos-Özkonak Dere Mevkii nde mevkiinde yapılan araştırmalarda birkaç parça sürüklenmiş bovid parmak kemikleri ele geçmiştir. Takip edilen kırmızı çamur taşlı Geç Miyosen seviyenin bulunduğu ancak elde bulunan lojistik şartlarla ulaşılması mümkün olmayan bir yamaç kenarı önümüzdeki sezon incelenmek üzere kaydedilmiş, gereken fotoğraflama ve koordinat alma çalışmaları yapılmıştır ( Harita 1, Fotoğraf 9, 10).. Fotoğraf 9: Avanos - Özkonak Dere Mevkii. Fotoğraf 10: Avanos - Özkonak Dere Mevkii Fosil Buluntuları.

10 Gülşehir Yeniyaylacık Hırka Dağı Mevkii: Yöre halkından alınan duyumlarla Gülşehir - Yeniyaylacık yolu üzerinde bulunan Hırka Dağı etekleri taranmış ancak bir buluntuya rastlanmamıştır. Fotoğraflama ve koordinat alma çalışmaları yapılmıştır ( Harita 1, Fotoğraf 11). Fotoğraf 11: Gülşehir - Yeniyaylacık Hırka Dağı Mevkii.

11 Bulunan tüm lokalitelerin koordinatları alınarak harita üzerinde yerleri belirlenmiştir. Böylelikle buluntu haritası çıkarılmıştır ( Harita 1 ). Araştırmamız süresince bulunan bütün lokaliteler bu şekilde koordinatlanarak Nevşehir İli nin ve Kızılırmak havzasının fosil yatakları açısından genel bir görüntüsünün elde edilmesi amaçlanmaktadır. Paleoantropoloji bilimi için çok önemli bir konumda olan Kızılırmak havzasının güney kısmını oluşturan Nevşehir bölgesi için böyle bir çalışma çok önemlidir. Çünkü bu bölge, dünya literatüründe yer edinmiş ender bulunan hominid fosillerini içeren Çorakyerler ve Çandır lokalitelerinin yer aldığı kuzey kısmının devamı niteliğindedir. Harita 1: 2011 Yılı Nevşehir İli ve İlçeleri Miyosen Dönem Fosil Yatakları Yüzey Araştırması Buluntu Noktalarını Gösterir Harita.

12 SONUÇ 2011 Nevşehir İli ve İlçelerinde gerçekleştirmiş olduğumuz Miyosen Dönem fosil yatakları yüzey araştırmasının en önemli sonucu Ürgüp-Taşkınpaşa Kızılasma Mevkii, Sofular Eski Kışla Mevkii ve Cemil Köy olmak üzere çok zengin üç yeni fosil yatağı tespit etmemizdir. İlk bulgularımıza göre çeşitli hayvan türlerinden örnekler içermesi de oldukça dikkat çekicidir. Bunun yanı sıra Gülşehir- Yeniyaylacık lokalitesi de, insitu durumda fosil ele geçirememiş olmamıza rağmen oldukça verimli olduğuna dair işaretler vermektedir. Tespit edilen lokalitelerin ve elde edilen buluntuların analiz çalışmaları yıl boyunca devam edecektir. Ancak en önemli nokta bölgenin Miyosen Dönem fosil yatakları açısından oldukça zengin göründüğü ve MTA nın daha önce yaptığı çalışmalarda da bu doğrultuda buluntular elde ettiği bilinmektedir. Bu yılki buluntularımızın bu kadar tatmin edici olması 2012 için çok daha umutlu olmamızı sağlamış ve yörede çok daha verimli yatakları tespit etme beklentisini getirmiştir. Bölgenin paleontolojik ve paleocoğrafik açıdan önemini ortaya koyma amacımızı gerçekleştirmek ancak böyle zengin lokalitelerin tespiti ile mümkün olabilecektir. Çünkü Miyosen Dönem primat evrimi açısından oldukça önemlidir. İlk hominidler ( insan ailesi ) miyosende ortaya çıkmışlardır. Miyosen Dönem e ait zengin fosil yataklarının bulunması primat bulma olasılığını güçlendirmektedir. Anadolu, Asya- Afrika-Avrupa kıtaları arasında bir köprü oluşturduğundan canlıların özellikle de insan ailesinin göçlerinin iz sürdüğü bir yarımada olarak önemini korumaktadır. Bu bölge sahip olduğu coğrafi ve jeolojik özelliklerden dolayı paleontoloji açısından bir fosil deposu halindedir. Bu havzanın batı kenarında yer alan Çandır ve Çorakyerler den hominoid (insanımsılar ) fosillerinin bulunması, bizim araştırma bölgesi içinde de bulunması olasılığını ortaya koymuştur yılı araştırma planlamamızda fosil yataklarını tespite devamı amaçlanmaktadır. Bunun yanı sıra Ürgüp ve Gülşehir formasyonlarının jeolojik olarak devamı niteliğinde Avanos ve Hacıbektaş bölgelerinin öncelikli olarak incelenmesi ve Kızılırmak yatağı boyunca kenarlardaki miyosen tabakaların belirlenmesi planlanmaktadır. Son olarak T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı nın Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğü ne, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı na, Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Gülşehir Kaymakamı Mesut Yakuta, Nevşehir Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mevlüt Çoşkun ve Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz a araştırmamıza vermiş olduğu önem ve katkılardan dolayı teşekkür etmek isterim. Yrd. Doç. Dr. Okşan BAŞOĞLU Yüzey Araştırması Başkanı

ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH KURUMU YÜZEY ARAŞTIRMASI PROJELERİ

ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH KURUMU YÜZEY ARAŞTIRMASI PROJELERİ ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH KURUMU YÜZEY ARAŞTIRMASI PROJELERİ PROJE RAPORU PROJE KODU ---------- PROJE ADI PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ NEVŞEHIR İLİ MIYOSEN DÖNEM FOSIL YATAKLARI YÜZEY ARAŞTIRMASI DOÇ.DR. OKŞAN

Detaylı

KIRŞEHİR VE YOZGAT İLLERİ NEOJEN DÖNEM OMURGALI FOSİL YATAKLARININ TESPİTİNE İLİŞKİN 2011 YILI YÜZEY ARAŞTIRMASI KAPANIŞ RAPORU

KIRŞEHİR VE YOZGAT İLLERİ NEOJEN DÖNEM OMURGALI FOSİL YATAKLARININ TESPİTİNE İLİŞKİN 2011 YILI YÜZEY ARAŞTIRMASI KAPANIŞ RAPORU KIRŞEHİR VE YOZGAT İLLERİ NEOJEN DÖNEM OMURGALI FOSİL YATAKLARININ TESPİTİNE İLİŞKİN 2011 YILI YÜZEY ARAŞTIRMASI KAPANIŞ RAPORU Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU TÜRK TARİH KURUMU BAŞKANLIĞI ANKARA

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU TÜRK TARİH KURUMU BAŞKANLIĞI ANKARA 27.11.2015 T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU TÜRK TARİH KURUMU BAŞKANLIĞI ANKARA T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün 23.07.2015 tarih

Detaylı

SUNUM İÇERİĞİ GİRİŞ AFET YÖNETİM MERKEZİNİN KURULMASI İHBARLAR VE İŞLEYİŞ AFETİN ETKİLERİ SONUÇ VE ÖNERİLER

SUNUM İÇERİĞİ GİRİŞ AFET YÖNETİM MERKEZİNİN KURULMASI İHBARLAR VE İŞLEYİŞ AFETİN ETKİLERİ SONUÇ VE ÖNERİLER 67. TÜRKİYE JEOLOJİ KURULTAYI 1 4-1 8 N İ S A N 2 0 1 4 A N K A R A 9 TEMMUZ 2012 DE SAMSUN DA YAŞANAN BÖLGESEL AFETLERİN YÖNETİMİ Aytek ERSAN, Levent UÇARLI, Emre ÇOŞKUNLU, Yusuf AYSU, Kıvanç ÇALIŞKAN,

Detaylı

Kültür ve Turizm Bakanlığından: KARABÜK KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 74.00/588 Y.ŞAŞMAZ Toplantı Tarihi ve No : 22.04.

Kültür ve Turizm Bakanlığından: KARABÜK KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 74.00/588 Y.ŞAŞMAZ Toplantı Tarihi ve No : 22.04. Kültür ve Turizm Bakanlığından: KARABÜK KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 74.00/588 Y.ŞAŞMAZ Toplantı Tarihi ve No : 22.04.2016-185 TOPLANTI YERİ Karar Tarihi ve No : 22.04.2016-3029 SAFRANBOLU

Detaylı

Ek 1 2013 YILI ÇANKIRI ÇORAKYERLER KAZI RAPORU

Ek 1 2013 YILI ÇANKIRI ÇORAKYERLER KAZI RAPORU Ek 1 2013 YILI ÇANKIRI ÇORAKYERLER KAZI RAPORU Çankırı Çorakyerler 2013 yılı kazı çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür ve Tabiat Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü 17 Haziran 2013 tarih ve 118347

Detaylı

SEKÜLER TREND 0341110029 BARıŞ ÖLMEZ. İNSANDA SEKÜLER DEĞİŞİM Türkiye de Seküler Değişim

SEKÜLER TREND 0341110029 BARıŞ ÖLMEZ. İNSANDA SEKÜLER DEĞİŞİM Türkiye de Seküler Değişim SEKÜLER TREND 0341110029 BARıŞ ÖLMEZ İNSANDA SEKÜLER DEĞİŞİM Türkiye de Seküler Değişim İnsanın fiziksel boyutlarında (antropometrik ölçülerinde) kuşaklar arasında ya da uzun bir zaman diliminde değişmelerin

Detaylı

TED Ankara Koleji'nden K-12 Bütünlüğü Çerçevesinde Anlamlı Ziyaret

TED Ankara Koleji'nden K-12 Bütünlüğü Çerçevesinde Anlamlı Ziyaret İNGİLİZCE KURS DUYURUSU Sayın Velimiz, İngilizce kursumuz 28.09.2013 12.05.2014 tarihleri arasında Cumartesi günleri 09:00 12:20 saatleri arasında yapılacaktır. Ayrıntılar için tıklayınız TED Ankara Koleji'nden

Detaylı

Ek 1 2015 YILI ÇANKIRI ÇORAKYERLER KAZI RAPORU

Ek 1 2015 YILI ÇANKIRI ÇORAKYERLER KAZI RAPORU Ek 1 2015 YILI ÇANKIRI ÇORAKYERLER KAZI RAPORU 2015 yılı Çorakyerler Kazısı, Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Türk Tarih Kurumu Başkanlığı ve Ankara Üniversitesi Rektörlüğünce sağlanan ödeneklerle

Detaylı

Omurgalılar Sistematiği

Omurgalılar Sistematiği Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kitaplar Serisi No. 181 Omurgalılar Sistematiği (Ders Kitabı) (I. Baskı) Prof. Dr. Abidin BUDAK Yrd. Doç. Dr. Ahmet MERMER Yrd. Doç. Dr. Bayram GÖÇMEN Yrd. Doç. Dr. Uğur

Detaylı

ANKARA METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜMÜZ SAYIN ERGÜN GÜLER MÜDÜRLERİ VE PERSONELİ İLE VEDALAŞTI

ANKARA METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜMÜZ SAYIN ERGÜN GÜLER MÜDÜRLERİ VE PERSONELİ İLE VEDALAŞTI ANKARA METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜMÜZ SAYIN ERGÜN GÜLER MÜDÜRLERİ VE PERSONELİ İLE VEDALAŞTI Ankara Meteoroloji Bölge Müdürü Ergün GÜLER in İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü olarak atanması dolayısıyla ve

Detaylı

Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481. Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU

Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481. Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481 Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU ÖZET ARAŞTIRMANIN ÖNEMİ ARAŞTIRMANIN AMACI ARAŞTIRMANIN ALT AMAÇLARI ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ

Detaylı

DEPREM BÖLGELERİ HARİTASI İLE İLGİLİ BAZI BİLGİLER. Bülent ÖZMEN* ve Murat NURLU**

DEPREM BÖLGELERİ HARİTASI İLE İLGİLİ BAZI BİLGİLER. Bülent ÖZMEN* ve Murat NURLU** DEPREM BÖLGELERİ HARİTASI İLE İLGİLİ BAZI BİLGİLER Bülent ÖZMEN* ve Murat NURLU** *Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi e-mail: bulentozmen@gazi.edu.tr ** Afet İşleri Genel Müdürlüğü,

Detaylı

Gazi Üniversitesi Patent Destek Birimi Deneyimleri

Gazi Üniversitesi Patent Destek Birimi Deneyimleri Teknoloji Transfer Destekleri ve Fikri Mülkiyet Hakları Ankara, 17 Ekim, 2011 Gazi Üniversitesi Patent Destek Birimi Deneyimleri A. Özge Eken Uzman Gazi Üniversitesi, Ankara İçerik Patent Destek Birimi

Detaylı

TÜBERKÜLOZ EPİDEMİYOLOJİSİ. Dr. Şükran KÖSE

TÜBERKÜLOZ EPİDEMİYOLOJİSİ. Dr. Şükran KÖSE TÜBERKÜLOZ EPİDEMİYOLOJİSİ Dr. Şükran KÖSE Nisan 2015 http://www.pbs.org// Global tuberculosis report 2014 Tüberküloz dünyanın en ölümcül bulaşıcı hastalıklarından biri olmaya devam etmektedir 2013 yılında

Detaylı

SANAT TARİHÇİSİ TANIM. Türkiye de ve dünyada yapılmış sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında inceleyen ve değerlendiren kişidir.

SANAT TARİHÇİSİ TANIM. Türkiye de ve dünyada yapılmış sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında inceleyen ve değerlendiren kişidir. TANIM Türkiye de ve dünyada yapılmış sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında inceleyen ve değerlendiren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Sanat tarihçisi; resim,

Detaylı

I. ULUSLAR ARASI AHLAT-AVRASYA KÜLTÜR VE SANAT SEMPOZYUMU 23-25 AĞUSTOS 2012 AHLAT - BİTLİS

I. ULUSLAR ARASI AHLAT-AVRASYA KÜLTÜR VE SANAT SEMPOZYUMU 23-25 AĞUSTOS 2012 AHLAT - BİTLİS Van Gölü nün hemen kuzeybatı kıyısında yer alan Ahlat, sahip olduğu taşınmaz kültür varlıklarıyla, Türk-İslam medeniyetinin en önemli tarihsel yerleşim merkezleri arasında bulunmaktadır. Ahlat çevresinde

Detaylı

Özet. Giriş. 1. K.T.Ü. Orman Fakültesi, Trabzon., 2. K.Ü. Artvin Orman Fakültesi, Artvin.

Özet. Giriş. 1. K.T.Ü. Orman Fakültesi, Trabzon., 2. K.Ü. Artvin Orman Fakültesi, Artvin. Deniz Kıyılarında Biriken Katı Atık Maddelerin Örnekleme Yoluyla Tür ve Miktar Olarak Belirlenmesine İlişkin Bir Çalışma ( Trabzon Beşirli Deresi Küçük Yoroz Burnu Arası ) 1 Hasan Zeki KALAY, 1 Sezgin

Detaylı

TURGUTREİS MART 2009 ŞUBAT 2014

TURGUTREİS MART 2009 ŞUBAT 2014 TURGUTREİS MART 2009 ŞUBAT 2014 TURGUTREİS BELEDİYE BAŞKANI MEHMET DİNÇBERK 5 YILLIK ÇALIŞMALARINDA EKONOMİK DURUMU VE YOL ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, 30 Mart

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bülteni Yıl: 3 Sayı: 13 Mart 2016 İAÜ SHMYO Diş Protez Öğrencilerine Cad-CamEğitimi 29 Şubat 2016 - İAÜ Sağlık Hizmetleri Meslek

Detaylı

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ AKTS

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ AKTS Dersin Adı GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ AKTS Eğitim Sosyolojisi Dersin Kodu EGT 209 Dersin Türü Zorunlu Dersin Seviyesi Lisans Dersin AKTS Kredisi 3 Haftalık Ders

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Kontenjanları, Başvuru Şartları, Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisansüstü Programları Lisansüstü Programlara Başvuru Tarihleri : 01-05 Ağustos 2016 Anabilim Dallarında

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2013 0

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2013 0 Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2013 0 ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜN TANIMI SITC NO : 421.4 ARMONİZE NO : 1509 Türkiye bulunduğu coğrafi konum ve sahip olduğu Akdeniz iklimi özellikleriyle, İtalya, İspanya,

Detaylı

SİGORTACILIK VE BİREYSEL EMEKLİLİK SEKTÖRLERİ 2010 YILI FAALİYET RAPORU YAYIMLANDI

SİGORTACILIK VE BİREYSEL EMEKLİLİK SEKTÖRLERİ 2010 YILI FAALİYET RAPORU YAYIMLANDI Türk sigorta ve bireysel emeklilik sektörlerine ilişkin çok derin bir kaynak olma özelliğine sahip Sigorta Denetleme Kurulu Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik Sektörleri 2010 Yılı Faaliyet Raporu yayımlandı.

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ YENİ YILI COŞKUYLA KARŞILADI

TED KAYSERİ KOLEJİ YENİ YILI COŞKUYLA KARŞILADI TED KAYSERİ KOLEJİ YENİ YILI COŞKUYLA KARŞILADI 2015-2016 Öğretim yılı birinci dönemin sonuna yaklaşırken yeni yıla güzel ve mutlu başlamak, birinci dönemin stresini atmak, kaynaşmak ve 2015 teki güzel

Detaylı

Eğitim ve Danışmanlık Hizmetinin Tanımı. 1. Proje Kapsamında Eğitim Talep Edilmiş ise, Eğitimin İçeriği Hakkında bilgi veriniz.

Eğitim ve Danışmanlık Hizmetinin Tanımı. 1. Proje Kapsamında Eğitim Talep Edilmiş ise, Eğitimin İçeriği Hakkında bilgi veriniz. Eğitim ve Danışmanlık Hizmetinin Tanımı 1. Proje Kapsamında Eğitim Talep Edilmiş ise, Eğitimin İçeriği Hakkında bilgi veriniz. Kocaeli'nin İlçe Belediyelerinde evsel atıkların toplanması ve taşımasında

Detaylı

DOĞAL KAYNAKLAR VE EKONOMİ İLİŞKİLERİ

DOĞAL KAYNAKLAR VE EKONOMİ İLİŞKİLERİ DOĞAL KAYNAKLAR VE EKONOMİ İLİŞKİLERİ Doğal Kaynak ve Ekonomi İlişkisi 1- Büyük sermaye ve doğal kaynaklara sahip gelişmiş ülkeler, doğal kaynaklardan etkin şekilde faydalanma yollarını aramaktadır. Örneğin,

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Turizm Coğrafyası Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜNDE 50 YILLIK GELİŞME ve GELECEĞE BAKIŞ. Necdet Utkanlar

DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜNDE 50 YILLIK GELİŞME ve GELECEĞE BAKIŞ. Necdet Utkanlar DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜNDE 50 YILLIK GELİŞME ve GELECEĞE BAKIŞ Necdet Utkanlar ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 50. Yıl Sempozyumu 29 Haziran 2016 MKE Ağır Silah ve Çelik fabrikası, 1932-1937

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE. : Hızlandırılmış Destek Projesi (HDP)

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE. : Hızlandırılmış Destek Projesi (HDP) ANKARA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE Proje Türü Proje No Proje Yöneticisi Proje Konusu : Hızlandırılmış Destek Projesi (HDP) : 14H0649002 : Prof. Dr. Zeynep

Detaylı

2014 HAZİRAN AYI ENFLASYON RAPORU

2014 HAZİRAN AYI ENFLASYON RAPORU 2014 HAZİRAN AYI ENFLASYON RAPORU HAZIRLAYAN 03.07.2014 Yrd. Doç. Dr. Sema ULUTÜRK AKMAN - İstatistik Araştırma Merkezi Araş. Gör. Hakan BEKTAŞ İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümü RAPOR Haziran ayında

Detaylı

VE GIDALARDA KULLANIM POTANSİYELLER YELLERİ. ÜSTÜN, Sadettin TURHAN

VE GIDALARDA KULLANIM POTANSİYELLER YELLERİ. ÜSTÜN, Sadettin TURHAN ANTİFR FRİZ Z PROTEİNLER VE GIDALARDA KULLANIM POTANSİYELLER YELLERİ N. Şule ÜSTÜN, Sadettin TURHAN Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Samsun, Türkiye Antifriz

Detaylı

ÜNİVERSİTE&OKUL VE SEKTÖR BULUŞMASI TOPLANTISI DÜZENLENDİ.

ÜNİVERSİTE&OKUL VE SEKTÖR BULUŞMASI TOPLANTISI DÜZENLENDİ. ÜNİVERSİTE&OKUL VE SEKTÖR BULUŞMASI TOPLANTISI DÜZENLENDİ. 23.05.2016 Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz ev sahipliğinde, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu kararı doğrultusunda, Üniversite Okul ve

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 26 Haziran 2015 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı

Eğitim ve Öğretim Programlarında İklim Değişikliği

Eğitim ve Öğretim Programlarında İklim Değişikliği Eğitim ve Öğretim Programlarında İklim Değişikliği Doç. Dr. Mükerrem ŞAHİN Yıldırım Beyazıt Üniversitesi www.iklimicindegisin.org UNESCO tarafından hazırlanmış olan prototip öğretim programı kapsamında

Detaylı

ALES PUAN TÜRÜ PROGRAM DOKTORA PROGRAMLARI

ALES PUAN TÜRÜ PROGRAM DOKTORA PROGRAMLARI PROGRAM ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu Ü N İ P T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

Detaylı

ARAŞTIRMA YAKLAŞIM - DESEN ve YÖNTEMLERİ

ARAŞTIRMA YAKLAŞIM - DESEN ve YÖNTEMLERİ ARAŞTIRMA YAKLAŞIMLARI ARAŞTIRMA YAKLAŞIM - DESEN ve YÖNTEMLERİ NİCEL NİTEL KARMA Mustafa SÖZBİLİR 2 Nicel, Nitel ve Karma Araştırma Nicel Araştırma Nitel Araştırma Nicel araştırma Nitel araştırma NİCEL:

Detaylı

EKİM 2015. www.perspektifs.com info@perspektifs.com twitter.com/perspektifsa

EKİM 2015. www.perspektifs.com info@perspektifs.com twitter.com/perspektifsa EKİ 1 www.perspektifs.com info@perspektifs.com twitter.com/perspektifsa PERSPEKTİF STRATEJİ ARAŞTIRA ANALİZ 1 PERSPEKTİF STRATEJİ ARAŞTIRA ANALİZ 2O1 Perspektif Strateji Araştırma; doğru, nitelikli bilginin

Detaylı

AR& GE BÜLTEN ARAŞTIRMA VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ HAZİRAN. Turizm Sektörü Genel Değerlendirmesi ve Sektörde Çalışanların İş Tatmini

AR& GE BÜLTEN ARAŞTIRMA VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ HAZİRAN. Turizm Sektörü Genel Değerlendirmesi ve Sektörde Çalışanların İş Tatmini Turizm Sektörü Genel Değerlendirmesi ve Sektörde Çalışanların İş Tatmini Nesrin YARDIMCI SARIÇAY Ülkemizde, yaz sezonunun gelmesi ile birlikte turizm sektöründe hareketlilik de hızla arttı. 1990 lı yıllarda

Detaylı

2011 YILI OVAÖREN KAZISI SONUÇ RAPORU

2011 YILI OVAÖREN KAZISI SONUÇ RAPORU 2011 YILI OVAÖREN KAZISI SONUÇ RAPORU Doç. Dr. S. Yücel ŞENYURT T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü nün 23.05.2011 tarih ve 108415 sayılı izinleri ile Nevşehir

Detaylı

Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulunda Sütçüler Yöresinde Süt Sığıcılığını Geliştirme Olanakları Paneli

Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulunda Sütçüler Yöresinde Süt Sığıcılığını Geliştirme Olanakları Paneli Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulunda Sütçüler Yöresinde Süt Sığıcılığını Geliştirme Olanakları Paneli 09 Aralık 2011 Cuma Günü Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Tarafından

Detaylı

ORMAN MÜHENDİSİ TANIM. Orman alanlarının saptanması, ağaçlandırılması, korunması, işletilmesi ve geliştirilmesi gibi konularda hizmet yürüten kişidir.

ORMAN MÜHENDİSİ TANIM. Orman alanlarının saptanması, ağaçlandırılması, korunması, işletilmesi ve geliştirilmesi gibi konularda hizmet yürüten kişidir. TANIM Orman alanlarının saptanması, ağaçlandırılması, korunması, işletilmesi ve geliştirilmesi gibi konularda hizmet yürüten kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Orman alanlarını saptar,

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2015-2016 5. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 2015-2016 5. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 SOSYAL BİLGİLER Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... SORU SAYISI : 20

Detaylı

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU I TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi Bilim Dalı öğrencisi Adem AKYOL tarafından hazırlanan Denizli İli Honaz İlçesinde

Detaylı

Türkiye Arı Yetiştiriciliğinde Çukurova Bölgesinin Yeri ve Önemi ÖZET

Türkiye Arı Yetiştiriciliğinde Çukurova Bölgesinin Yeri ve Önemi ÖZET Türkiye Arı Yetiştiriciliğinde Çukurova Bölgesinin Yeri ve Önemi Ulviye KUMOVA (1) Ali KORKMAZ (2) ÖZET Çukurova Bölgesi coğrafi konumu ve ekolojisi ile özellikle kasım-mayıs ayları arasında arıcılık faaliyetleri

Detaylı

Başkan Kocadon mimar ve mühendislerle buluştu

Başkan Kocadon mimar ve mühendislerle buluştu Başkan Kocadon mimar ve mühendislerle buluştu Bodrum Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, beraberindeki heyet ile birlikte Türk Mühendis ve Mimar Odaları

Detaylı

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI BİLİMSEL TOPLANTILARA KATILIM BİLGİ FORMU

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI BİLİMSEL TOPLANTILARA KATILIM BİLGİ FORMU KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI BİLİMSEL TOPLANTILARA KATILIM BİLGİ FORMU Katılımcının Adı, Soyadı ve Ünvanı: Akademik Birimi: Toplantıyı Düzenleyen Kurum: Toplantının Konusu ve Süresi:

Detaylı

ACEMHÖYÜK KAZILARI 2015 YILI RAPORU

ACEMHÖYÜK KAZILARI 2015 YILI RAPORU ACEMHÖYÜK KAZILARI 2015 YILI RAPORU Kültür ve Turizm Bakanlığı adına yürütülen Acemhöyük kazıları 2015 yılında 25. 06. 2015-14.09.2015 tarihleri arasında yapılmıştır. Kazı evi ve çevresindeki temizlik

Detaylı

SAĞLIKLI ÇOCUKLAR MUTLU AİLELER PROJESİ

SAĞLIKLI ÇOCUKLAR MUTLU AİLELER PROJESİ SAĞLIKLI ÇOCUKLAR MUTLU AİLELER PROJESİ PROJENİN AMACI Okul Sağlığı Kapsamında tüm Ana Sınıfı, İlköğretim 1.- 4. sınıflar arası öğrencilerinin genel sağlık taraması GENEL AMACI Öğrencileri, öğretmen ve

Detaylı

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İKY PLANLANMASI 1)Giriş 2)İK planlanması 3)İK değerlendirilmesi 4)İK ihtiyacının belirlenmesi 2 İnsanların ihtiyaçları artmakta ve ihtiyaçlar giderek çeşitlenmektedir. İhtiyaçlardaki

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 20152016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

05 AĞUSTOS 2012 ORTABAĞ-ULUDERE (ŞIRNAK) DEPREMİ BİLGİ NOTU

05 AĞUSTOS 2012 ORTABAĞ-ULUDERE (ŞIRNAK) DEPREMİ BİLGİ NOTU MADEN TETKİK VE ARAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 05 AĞUSTOS 2012 ORTABAĞ-ULUDERE (ŞIRNAK) DEPREMİ BİLGİ NOTU JEOLOJİ ETÜTLERİ DAİRESİ Yer Dinamikleri Araştırma ve Değerlendirme Koordinatörlüğü Aktif Tektonik Araştırmaları

Detaylı

El koyduğu trafik kazalarında trafik kazası tespit tutanağı düzenlemek,

El koyduğu trafik kazalarında trafik kazası tespit tutanağı düzenlemek, Karayollarında, can ve mal güvenliği yönünden trafik düzenini sağlamak ve trafik güvenliğini ilgilendiren tüm konularda alınacak önlemleri göstermek amacıyla 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu çıkarılmıştır.

Detaylı

Türkiye. 2011 İnsani Gelişme Raporu kapsamında İGE değerleri ve sıralamalarındaki değişiklikler

Türkiye. 2011 İnsani Gelişme Raporu kapsamında İGE değerleri ve sıralamalarındaki değişiklikler İnsani Gelişme Raporu 2011 Sürdürülebilirlik ve Eşitlik: Herkes İçin Daha İyi Bir Gelecek 2011 İGR Bileşik Endeksleri ile İlgili Açıklayıcı Not Türkiye 2011 İnsani Gelişme Raporu kapsamında İGE değerleri

Detaylı

COĞRAFYA BİLİM GRUBU COĞRAFYA IV KURS PROGRAMI. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği.

COĞRAFYA BİLİM GRUBU COĞRAFYA IV KURS PROGRAMI. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği. COĞRAFYA BİLİM GRUBU COĞRAFYA IV KURS PROGRAMI 1. KURUM ADI : Yedi Sistem Özel Öğretim Kursu 2. KURUMUNADRESİ :Atatürk Bulvarı No: 90/32 Kat:1-2-3-4-5-6-7-8-9 Kızılay Çankaya / ANKARA 3. KURUCUNUN ADI

Detaylı

TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KORUNAN ALANLARDA PLANLAMA SÜRECİ

TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KORUNAN ALANLARDA PLANLAMA SÜRECİ TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KORUNAN ALANLARDA PLANLAMA SÜRECİ 06 Kasım 2014, İstanbul 1 YETKİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI NIN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA 644 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE

Detaylı

ÇEŞİTLİ GEOMETRİK ŞEKİLLERİN İÇERDİĞİ MAKSİMUM KAFES NOKTASI SAYILARININ BULUNMASI

ÇEŞİTLİ GEOMETRİK ŞEKİLLERİN İÇERDİĞİ MAKSİMUM KAFES NOKTASI SAYILARININ BULUNMASI ÖZEL EGE LİSESİ ÇEŞİTLİ GEOMETRİK ŞEKİLLERİN İÇERDİĞİ MAKSİMUM KAFES NOKTASI SAYILARININ BULUNMASI HAZIRLAYAN ÖĞRENCİ: Toygar Çaparoğlu DANIŞMAN ÖĞRETMEN: Gizem Günel İZMİR 01 İÇİNDEKİLER 1. PROJENİN AMACI...

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş.

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. 14 Ağustos 2015 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı......... 6 Çekinceler..........

Detaylı

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Necmettin Erbakan Üniversitesinde öğrenim görmekte

Detaylı

Proje önerisinde bulunduğumuz 3 Gölet sahası Dere Havzası yüksek kesimlerinde yer almaktadır.

Proje önerisinde bulunduğumuz 3 Gölet sahası Dere Havzası yüksek kesimlerinde yer almaktadır. BÖLÜM 3 HİDROLOJİ 3.1 PROJE SAHASININ İKLİM KARAKTERİSTİKLERİ İklim geçit kuşağında bulunan Eskipazar da, Karadeniz ikliminin hüküm sürdüğü ılık ve yağışlı Dere Havzası ile Karasal iklimin hüküm sürdüğü

Detaylı

Türk Deri Hazır Giyim Sektöründeki Küçük Ölçekli İşletmelerin Markalaşma Düzeylerinin Araştırılması Grafik 1. İşletmelerin Sahip Oldukları Marka Sayılarının Dağılımı Grafik 2. İşletmelerin Markalara Sahip

Detaylı

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN SU KAYNAKLARINA ETKİSİ PROJESİ İklim Projeksiyonları

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN SU KAYNAKLARINA ETKİSİ PROJESİ İklim Projeksiyonları T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞKIN VE KURAKLIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN SU KAYNAKLARINA İklim Projeksiyonları Prof. Dr. Selahattin İNCECİK İTÜ

Detaylı

BÖLÜM 2. ÇORAKYERLER LOKALİTESİ 2.1. Çorakyerler Lokalitesi Konumu Çorakyerler, Çankırı Çorum havzası içerisinde yer alan ve Geç Miyosen Döneme tarihlendirilen bir fosil lokalitesidir. Kazı alanı, Çankırı

Detaylı

SOYA VE HASADI TANSU BULAT GAMZE DİDAR KIZGIR

SOYA VE HASADI TANSU BULAT GAMZE DİDAR KIZGIR SOYA VE HASADI TANSU BULAT GAMZE DİDAR KIZGIR 1 2 Soya, Japonya ve Çin gibi doğu Asya ülkelerinin en önemli tarımsal ürünlerinden biri olarak, yüzyıllardan beri, buradaki insanların temel besinlerini oluşturmuştur.

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 09/05/2014-46876

Evrak Tarih ve Sayısı: 09/05/2014-46876 Evrak Tarih ve Sayısı: 09/05/014-46876 *BELCACER* T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Dış İlişkiler Ofisi Sayı : 4136049-310.01.01.1- Konu : 014-015 Erasmus Staj Hareketliliği Seçim İlanı İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER

Detaylı

ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ

ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ Dış iklim faktörlerinin etkisini kaldırarak, gerekli özel çevre koşullarının yaratılması ile alçak ve yüksek sistemler içinde yapılan sebze, meyve ve süs bitkileri yetiştiriciliğine

Detaylı

Kültepe-Kaniş Kazıları 2013 Yılı Çalışmaları Ön Raporu 1

Kültepe-Kaniş Kazıları 2013 Yılı Çalışmaları Ön Raporu 1 Kültepe-Kaniş Kazıları 2013 Yılı Çalışmaları Ön Raporu 1 2013 yılı Kültepe-Kaniş kazıları, Prof.Dr. Fikri KULAKOĞLU başkanlığında 27.06.2013 tarihinde başlamış ve 10.11.2013 tarihinde tamamlanmıştır. Kazı

Detaylı

MATEMATİK DERSİNİN İLKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE LİSELERE GİRİŞ SINAVLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

MATEMATİK DERSİNİN İLKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE LİSELERE GİRİŞ SINAVLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ MATEMATİK DERSİNİN İLKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE LİSELERE GİRİŞ SINAVLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ Ahmet ÇOBAN Cumhuriyet Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü, SİVAS ÖZET: Bu araştırma, Matematik

Detaylı

YEMİN METNİ 05.09.2008. Mehmet ÖZTEKİN

YEMİN METNİ 05.09.2008. Mehmet ÖZTEKİN YEMİN METNİ Yüksek Lisans tezi olarak sunduğum İlköğretim 5. Sınıf Öğrencilerinin Aktif Kelime Serveti Üzerine Bir Araştırma (Düzce / Akçakoca İlçesi Örneği) adlı çalışmanın, tarafımdan bilimsel ahlak

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Geçtiğimiz hafta eğitim ve öğretim çalışmalarımızın yanı

Detaylı

ANKARA İLİ BASIM SEKTÖRÜ ELEMAN İHTİYACI

ANKARA İLİ BASIM SEKTÖRÜ ELEMAN İHTİYACI ANKARA İLİ BASIM SEKTÖRÜ ELEMAN İHTİYACI Gülnaz Gültekin*, Orhan Sevindik**, Elvan Tokmak*** * Gazi Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Matbaa Öğretmenliği Bölümü, Ankara ** Ankara Ü., Eğitim Bil. Ens.,

Detaylı

Kültür ve Turizm Bakanlığından: İZMİR 2 NUMARALI KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 35.02/1391 Toplantı Tarihi ve No : 24/02/2016-262

Kültür ve Turizm Bakanlığından: İZMİR 2 NUMARALI KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 35.02/1391 Toplantı Tarihi ve No : 24/02/2016-262 Kültür ve Turizm Bakanlığından: İZMİR 2 NUMARALI KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 35.02/1391 Toplantı Tarihi ve No : 24/02/2016-262 TOPLANTI YERİ Karar Tarihi ve No :24/02/2016-6277 İZMİR

Detaylı

Bahçe Bitkilerinin Ülke Ekonomisindeki Yeri. Doç. Dr. Yıldız Aka Kaçar

Bahçe Bitkilerinin Ülke Ekonomisindeki Yeri. Doç. Dr. Yıldız Aka Kaçar Bahçe Bitkilerinin Ülke Ekonomisindeki Yeri Doç. Dr. Yıldız Aka Kaçar Türkiye tarımın da bitkisel üretim, tek yıllık ve çok yıllık kültür bitkileriyle nadas dahil toplam 26,5 milyon ha lık bir alanda yapılmaktadır.

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ VE TEŞEKKÜR

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ VE TEŞEKKÜR ÖNEMLİ NOT: ALAN ARAŞTIRMAMIZ SONRASINDA HAZIRLANAN İLGİLİ RAPORUN İÇERİĞİNİ AÇIKLAYAN BU KISIM METNİN ORİJİNAL BAŞLIKLARINI SİZLERE AKTARMAK AMACINDADIR. SİTEMİZDE SİZLERE, SÖZ KONUSU OLAN BAŞLIKLARDAN

Detaylı

MAT223 AYRIK MATEMATİK

MAT223 AYRIK MATEMATİK MAT223 AYRIK MATEMATİK Çizgelerde Eşleme 10. Bölüm Emrah Akyar Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü, ESKİŞEHİR 2014 2015 Öğretim Yılı Bir Dans Problemi Çizgelerde Eşleme Bir Dans Problemi

Detaylı

BEUN güzel sanatlar fakültesi. BAHAR DÖNEMi. etkinlik programi

BEUN güzel sanatlar fakültesi. BAHAR DÖNEMi. etkinlik programi BEUN güzel sanatlar fakültesi BAHAR DÖNEMi etkinlik programi BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2016 YAVUZ AYHAN (Sanatçı, Öğretim Elemanı) 1981 Ankara da doğdu. 2005 Yılında Hacettepe

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI 1. GİRİŞ 1982 yılında kurulan Kamu Yönetimi Bölümümüzün 2007 2010 yılları stratejik plan ve hedeflerini ortaya koymayı amaçlayan bu çalışmada;

Detaylı

YABANCI UYRUKLU ÖZEL ÖĞRENCİ ÖNEMLİ UYARI

YABANCI UYRUKLU ÖZEL ÖĞRENCİ ÖNEMLİ UYARI ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJANLARI

Detaylı

Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulunda Sütçüler Yöresinde Orman köylerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri Paneli

Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulunda Sütçüler Yöresinde Orman köylerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri Paneli Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulunda Sütçüler Yöresinde Orman köylerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri Paneli 23 Mart 2012 Cuma Günü Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Tarafından

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2015-2016 7. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 2015-2016 7. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 SOSYAL BİLGİLER Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... SORU SAYISI : 20

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 06.06.2016 TOPLANTI SAYISI : 2016/ 14 KARAR NO: 2016 / 492 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Enstitümüz Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek

Detaylı

Holland ın Kariyer Teorisine Göre Müzik Öğretmeni Adaylarının Kişiliği

Holland ın Kariyer Teorisine Göre Müzik Öğretmeni Adaylarının Kişiliği 24 Holland ın Kariyer Teorisine Göre Müzik Öğretmeni Adaylarının Kişiliği Yrd. Doç. Dr. D. Beste CEVIK, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim

Detaylı

SERTLİK ÖLÇME DENEYLERİ

SERTLİK ÖLÇME DENEYLERİ SERTLİK ÖLÇME DENEYLERİ Sertlik nedir? Sertlik genel anlamda, malzemelerin kesmeye, çizilmeye, aşınmaya veya kendisine batırılmaya çalışılan cisimlere karşı göstermiş oldukları kalıcı şekil değiştirme

Detaylı

N O E K T Y E F İ. Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 54

N O E K T Y E F İ. Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 54 A S T P Ü N A V C O K R S N O T Y F 1 9 9 2 ÖZT: Afyon Kocatepe Üniversitesi Başmakçı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Kamil Güngör: Yüksekokulumuz Personeli ve Öğrencisiyle lçenin Sosyoekonomik, sportif,

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI. Enstitü Müdür Yrd.

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI. Enstitü Müdür Yrd. T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ : 12.06.2012 TOPLANTI NO : 4 KARAR NO : 2012/4 TOPLANTIDA BULUNANLAR : Doç. Dr. Fatih YILMAZ

Detaylı

KDV-1 BEYANNAMESİNDEKİ BELGE BİLGİLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA. (14 Temmuz 2016 İtibariyle Yapılan Düzenlemeler)

KDV-1 BEYANNAMESİNDEKİ BELGE BİLGİLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA. (14 Temmuz 2016 İtibariyle Yapılan Düzenlemeler) KDV-1 BEYANNAMESİNDEKİ BELGE BİLGİLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA (14 Temmuz 2016 İtibariyle Yapılan Düzenlemeler) Bu dokümanın bir önceki versiyonu GMS.NET 5.0.6 Güncelleme Notları nda yayınlanmıştı. Geçen süre

Detaylı

Yaratıcılık. Yağ nereye gidiyor?

Yaratıcılık. Yağ nereye gidiyor? Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Teknoloji ve Yenilik Yönetimi Dersi Yağ nereye gidiyor? Yrd. Doç. Dr. M. Volkan Türker 1 Sahibi veya yöneticisi olduğunuz firma ayçiçek yağı satın

Detaylı

SANDIKLI İLÇESİNDE NÜFUSUN GELİŞİM, DAĞILIŞ VE YOĞUNLUK ÖZELLİKLERİNİN CBS İLE ANALİZİ

SANDIKLI İLÇESİNDE NÜFUSUN GELİŞİM, DAĞILIŞ VE YOĞUNLUK ÖZELLİKLERİNİN CBS İLE ANALİZİ MARMARA COĞRAFYA DERGİSİ SAYI: 14, TEMMUZ- 2006, İSTANBUL SANDIKLI İLÇESİNDE NÜFUSUN GELİŞİM, DAĞILIŞ VE YOĞUNLUK ÖZELLİKLERİNİN CBS İLE ANALİZİ ÖZET Lütfi ÖZAV * Üzeyir YASAK ** Ege Bölgesi nin İç Batı

Detaylı

HARMANCIK KÖYÜ (TORUL/GÜMÜŞHANE) 109 ADA 2-3 PARSELLERE YÖNELIK 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU

HARMANCIK KÖYÜ (TORUL/GÜMÜŞHANE) 109 ADA 2-3 PARSELLERE YÖNELIK 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU HARMANCIK KÖYÜ (TORUL/GÜMÜŞHANE) 109 ADA 2-3 PARSELLERE YÖNELIK 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU 2014 1. AMAÇ VE KAPSAM HARMANCIK KÖYÜ-TORUL/GÜMÜŞHANE 109 ADA 2 VE 3 NUMARALI PARSELLERE

Detaylı

Bölüm 2 Algoritmalar. 2.1 Giriş

Bölüm 2 Algoritmalar. 2.1 Giriş Bölüm 2 Algoritmalar 2.1 Giriş İnsanlar ilk çağlardan beri istek veya arzularını ifade etmek çeşitli yöntemler ile anlatmaya çalışmışlardır. İlk olarak çeşitli şekil ve simgeler daha sonra ise yazının

Detaylı

İdaremizde bulunan CBS Yazılımları. Vrsiyon 5.0 9 Adet NetCAD GIS Versiyonu 8.1 olan 2 Adet ArcINFO 1 Adet Network Extensions 1 Adet Spatial Analyst E

İdaremizde bulunan CBS Yazılımları. Vrsiyon 5.0 9 Adet NetCAD GIS Versiyonu 8.1 olan 2 Adet ArcINFO 1 Adet Network Extensions 1 Adet Spatial Analyst E GAP BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI İbrahim DOĞAN Harita Mühendisi CBS KONUSUNDA İDAREMİZİN MEVCUT DURUMU İdaremizde şu an CBS konusunda çalışan birim bulunmamaktadır. Daha öncesinde Proje bazlı spesifik

Detaylı

Editörler Doç. Dr. Müslüm Akıncı & Yrd. Doç. Dr. Mustafa Avcı İDARE HUKUKU I

Editörler Doç. Dr. Müslüm Akıncı & Yrd. Doç. Dr. Mustafa Avcı İDARE HUKUKU I Editörler Doç. Dr. Müslüm Akıncı & Yrd. Doç. Dr. Mustafa Avcı İDARE HUKUKU I Yazarlar Doç.Dr.Müslüm Akıncı Yrd. Doç. Dr. Alptekin Aktalay Yrd. Doç. Dr. Didem Sevgili Yrd. Doç. Dr. Fatma Ebru Gündüz Yrd.

Detaylı

Alpin Deprem Kuşağı nda yer alan Türkiye 3 ana deprem bölgesine ayrılır. Bunlar; o.kuzey Anadolu Kuşağı (Karadeniz kıyısı boyunca) o Güney Anadolu Kuş

Alpin Deprem Kuşağı nda yer alan Türkiye 3 ana deprem bölgesine ayrılır. Bunlar; o.kuzey Anadolu Kuşağı (Karadeniz kıyısı boyunca) o Güney Anadolu Kuş 7. ÇEVRESEL ETKİLER 7.1. Fiziksel ve Biyolojik Etkiler Proje alanı genel karakteristikleri hakkında Bölüm II de geniş bilgi verilmiş olduğu için burada sadece hatırlatma kabilinden kısa bilgiler verilecektir.

Detaylı

10:15-11:00 Programın Tanıtımı Kongre Kültür Merkezi Prof. Dr. Yunus Karakoç. Kongre Kültür Merkezi Pembe Salon. Kongre Kültür Merkezi Pembe Salon

10:15-11:00 Programın Tanıtımı Kongre Kültür Merkezi Prof. Dr. Yunus Karakoç. Kongre Kültür Merkezi Pembe Salon. Kongre Kültür Merkezi Pembe Salon 26 Haziran AÇILIŞ Kongre Kültür Merkezi 10:15-11:00 Programın Tanıtımı Kongre Kültür Merkezi Prof. Dr. Yunus Karakoç Akılcı Öğrenme Teknikleri Kongre Kültür Merkezi Pembe Salon Prof. Dr. Burhanettin Dönmez

Detaylı

Bilim ve Sanat Merkezine Öğrenci Seçme Kılavuzu

Bilim ve Sanat Merkezine Öğrenci Seçme Kılavuzu NİĞDE Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Bilim ve Sanat Merkezine Öğrenci Seçme Kılavuzu 2014 İÇİNDEKİLER 1. BİLİM VE SANAT MERKEZİ... 2 2. BAŞVURU SÜRECİ... 2 2.1. Kimler Başvurabilir ya da hedef

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 2 Temmuz 2012 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyonu......... 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı

EGE BÖLGESİ 2005 2006 DÖNEMİ PAMUK EKİLİ ALANLARININ VE ÜRÜN REKOLTESİNİN UZAKTAN ALGILAMA TEKNİĞİ KULLANILARAK BELİRLENMESİ

EGE BÖLGESİ 2005 2006 DÖNEMİ PAMUK EKİLİ ALANLARININ VE ÜRÜN REKOLTESİNİN UZAKTAN ALGILAMA TEKNİĞİ KULLANILARAK BELİRLENMESİ EGE BÖLGESİ 2005 2006 DÖNEMİ PAMUK EKİLİ ALANLARININ VE ÜRÜN REKOLTESİNİN UZAKTAN ALGILAMA TEKNİĞİ KULLANILARAK BELİRLENMESİ İzmir Ticaret Borsası ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümünce

Detaylı

Güney Azerbaycan 1.Forumu Ankara'da Düzenlendi دوشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۱۷

Güney Azerbaycan 1.Forumu Ankara'da Düzenlendi دوشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۱۷ AZOH: 12-13 Mayıs Tarihlerşnde Uluslararası Güney Azerbaycan 1.Forumu Ankara da Düzenlendi.Yoğun Katılımın gözlendiği Forum,İran tarafından engellenmek istendi.ancak katılımcıların üstün çabaları ile Bütün

Detaylı

Hapsedilme, İyileştirme ve Yeniden Suç İşleme (Şükrü BİLGİÇ)

Hapsedilme, İyileştirme ve Yeniden Suç İşleme (Şükrü BİLGİÇ) Hapsedilme, İyileştirme ve Yeniden Suç İşleme (Şükrü BİLGİÇ) Ömer Faruk IŞIKLI Hapsedilme, İyileştirme ve Yeniden Suç İşleme, Şükrü Bilgiç, Vadi Yayınları, Ankara, Ekim 2012, 352 sayfa Yazar Hakkında Bilgiç,

Detaylı