ÖZGEÇMİŞ VE BAŞVURU MEKTUBU YAZMA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖZGEÇMİŞ VE BAŞVURU MEKTUBU YAZMA"

Transkript

1 ÖZGEÇMİŞ VE BAŞVURU MEKTUBU YAZMA Özgeçmiş, Kar ve Kabahasanoğlu ya göre, kişiliğinizi oluşturan bilgi, beceri ve tecrübelerinizi sizi hiç tanımayan bir kişiye tanıtarak iş bulmak maksadıyla yazdığınız bir hayat özetinizdir. Özgeçmiş aslında bir pazarlama yazısı, kendinizi tanımanız için bir fırsat, zayıf ve güçlü yönlerinizi bilmenizi sağlayan ve nereden nasıl bir gelişim gösterdiğinizi raporlayan yol haritasıdır. Özgeçmiş Çeşitleri 1. Kronolojik Özgeçmiş Eğitim ve iş deneyimlerini sondan başa doru kronolojik sıraya uygun olarak tarihlendirilerek yazılmış kısaca iş tanımı ve görevlerden bahsedilen özgeçmiştir.

2 2. Fonksiyonel Özgeçmiş Çalışılan işleri daha ön plana çıkarmak amacıyla bu yöntem kullanılabilir. Çalışılan pozisyonun nitelikleri ve gerektirdiği görevler, beceri ve uzmanlıklar, yapılan proje ve başarılar ayrıntılı olarak belirtilir. Paragraflar oluşturularak yazılır. 3. Karma Özgeçmiş Kronolojik ve fonksiyonel özgeçmişin bir karışımı niteliğinde olan bu tip özgeçmişlerde tarih belirterek ayrıntılı bir şekilde çalışılan pozisyonla ilgili bilgi verilir.

3 Özgeçmiş Yazma Formatı Verilen mesajlar; Bize neden başvurdu? Bizim için neler yapabilir? Yetkinlik ve becerileriniz neler? Özellikleri işe uygun mu? Sorularının cevaplarını ve Ben sizin bu işinizi yaparım ile Ben bu işi istiyorum anlamını içermelidir. Amaç; bir iş ilanına başvurmak ve kendinizi tanıtmak olmalıdır. Okunması kolay olmalı, sıkışık olmamalıdır. Tüm sekmeler aynı hizada ve düzenli görünmelidir. Fazla uzun olmamalıdır. Bir sayfa yeterlidir; fakat yazılacak şeyler önemli ise sırf bir sayfa olmalıdır diyerek eksiltme yoluna gidilmemelidir. Önem teşkil eden tüm bilgiler özgeçmişte yer almalıdır. Başvurulan iş ile ilgili özelliklerinizi vurgulamaya özen gösterin. Başvuru yapacağınız işe ya da şirkete göre özelleştirin. Sadece o şirkete özgeçmişinizi gönderiyormuş edasını vermeye çalışın. Kendinize has bir şekilde yazmaya çalışın. Hazır kalıpları kullanmamaya özen gösterin. Fakat bunları yaparken işin dozunu kaçırmadan acayipleştirmeden gerçekleştirin. Ben kelimesini kullanmayın. Dilbilgisi ve yazım kurallarına uyun. A4 ve 80gr ağırlığındaki düz beyaz kağıt kullanın. Yazı tipi olarak Arial (10 punto) ya da Times New Roman (12 punto) kullanın. Sağdan, alttan ve üstten 3 cm ve soldan 2 cm boşluk bırakın. Kişisel bilgiler, eğitim ve iş deneyimleri gibi bölümler arasında boşluk bırakın. Başlıklar belirgin olmalıdır. Daha büyük, kalın ya da italik yazarak belirginleştirebilirsiniz. Mutlaka fotoğrafınızı ekleyin. Kesinlikle Özgeçmiş ya da Cv şeklinde bir başlık eklemeyin.

4 Özgeçmiş Bölümleri (Kronolojik Özgeçmiş) 1. Ad Soyad ve İletişim Bölümü Sayfayı ortalayarak şekildeki gibi alt alta ad soyad, adres, telefon numarası ve mail adresi yazılmalıdır. Tam bir kartvizit şeklinde görünmelidir. Ad soyad diğer bilgilere göre daha büyük ve belirgin yazılmalıdır. İki ismi olanlara sık kullanmadıkları ismin baş harfini yazması, kullandığı ismin tamamını yazması önerilir. Ad Soyad, Adres gibi başlıklar yazmayın. Fotoğrafınızı sağ köşeye koymanız önerilir. Fotoğraf vesikalık çekilmiş olmalıdır. Arka fonu renkli ya da karanlık olmamalıdır. Gömlek, kravat (erkek adaylar için), ceket gibi klasik giyimle çekilmesi önerilir. Duruşunuz ve yüz mimikleriniz samimi sıcak ve aynı zamanda resmi görünmelidir. Prezantabl bir görünüm sunulmalıdır. Ulaşım bilgileriniz açık ve net olmalıdır. Şirketten posta yoluyla gönderilen evrakların elinize ulaşması bakımından ikametgah adresiniz yerine kullandığınız adresinizi belirtmenizde fayda vardır. Mail adresinizin adınız ve soyadınızdan oluşması önemlidir. Bir cümle ya da farklı bir isimle açılan hesaplarınızı buraya yazmamanız önerilir. Bu nedenle bu tarz işlerde kullanmak üzere yeni bir hesap açabilirsiniz. Alt çizgi, üst çizgi gibi yazarken belirsiz olabilecek karakterler içermemesine dikkat edin. Gerekiyorsa nokta karakterini kullanabilirsiniz.

5 2. Kişisel Bilgiler Bölümü Şekilde yer alan bilgilerinizin yazıldığı bölümdür. Erkek adaylar için askerlik durumunu belirtmek önemlidir. 3. İş/ Kariyer Hedefi Bölümü İleride yapmak isteyeceğiniz iş, olmak istediğiniz yeri ve kariyer planınızı kısaca anlatın. Kariyer planınızın başvuracağınız işe uygun olması önem taşır. 4. Eğitim bilgileri bölümü

6 Eğer iş deneyiminiz az ise kariyer hedefinden sonra bu bölüme yer verin. Eğitim bilgilerinizi kronolojik olarak sonda başa doğru sıralayın. Sene kaybı yaptığınız dönemler işverenin dikkatini çekeceğinden buna ilişkin nedenleri sıralamak için hazırlıklı olun. İlköğretim veya lise bilgilerini yazmaya gerek yoktur. Sadece işe yönelik okuduğunuz lisenin türü önem taşıyorsa ya da derece ile bitirdiyseniz okuduğunuz liseyi belirtebilirsiniz. Okulda yaptığınız dereceleri belirtirken birincilikle bitirdim şeklinde genel bir tabir yerine 100 kişilik sınıfta bölüm birincisi oldum gibi daha net bir ifade kullanmalısınız. Diplomanızı kesinlikle eklemeyin. Şekilde görüldüğü gibi okulun adından sonra fakülteniz/yüksekokulunuz ve bölümünüz yer almalıdır. Ardından okulun bulunduğu şehir eklenmelidir. 5. İş Deneyimleri/ Stajlar En sonda en başa doğru tarih sırasına uygun olarak yazılmalıdır. Tarihlerin çelişkili olmamasına dikkat edilmelidir. Eğer hala okuyorsanız tarih yazarken başlangıç tarihi - şeklinde olmalıdır. Yani şeklinde yazılmalıdır. Belirttiğiniz deneyimler başvurduğunuz iş koluna uygun olmalıdır. Uygun ya da aynı sektörde değilse yazmanıza gerek yoktur. Çalıştığınız yerin adını yazdıktan sonra çalıştığınız pozisyonu ve bulunduğu şehri belirtmeniz gerekmektedir.

7 6. Akademik Çalışmalar Bölümü Yazdığınız tez ya da makalelerinizi bu bölümde belirtebilirsiniz. Eğer yayımlanmış bir makaleniz varda yayımlandığı yeri de eklemenizde fayda vardır. Şekildeki gibi makalenin başlığı ve çalışmanın türü yazılmalıdır. 7. Katılınan Eğitim ve Seminerler Bölümü Katıldığınız eğitimin adı, eğitimi veren kişinin adı, eğitimin verildiği yerin adı, şehri ve sizin eğitimdeki rolünüz sırayla belirtilmelidir. 8. Kullanılan Envanterler/Makineler Bölümü

8 Bölümünüz doğrultusunda kullandığınız testler, aletler bu bölümde belirtilir. Yine başvurduğunuz işe uygun değilse yazmanıza gerek yoktur. İyi, orta, başlangıç seviyesinde şeklinde derecelendirme ile ne kadar hakim olduğunuzu belirtmelisiniz. 9. Yabancı Dil Bölümü Bildiğiniz yabancı dilin okuma, anlama, konuşma ve yazma bölümlerinde ne kadar hakim olduğunuzu derecelendirme yoluyla belirtmelisiniz. Eğer hepsi aynı düzeydeyse tek tek detaylandırmanıza gerek yoktur. Direkt orta, iyi, ileri düzeyde şeklinde belirtmeniz yeterlidir. 10. Bilgisayar Bölümü Bildiğiniz ya da kullandığınız programları işin niteliğine uygun olarak yazmanız gerekmektedir.

9 11. İlgi Alanları Bölümü Yapmaktan hoşlandığınız hobilerinizi ifade edebilirsiniz. Bu sizin hem sosyal hem de grup çalışmalarına uyumlu olacağınız yönünde gizli bir mesajdır. Ayrıca işverenin de aynı tarz hobilerden hoşlanma ihtimali olduğunda diğer adaylara göre size kendini daha yakın hissedecektir. Hobilerinizi belirtirken genel yüzeysel ifadelerden kaçının. Daha spesifik örnekler verin. Örneğin, kitap okumak yerine macera romanları okumak diyebilirsiniz. Bu sizin genel kalıplarla yazmadığınızı göstermiş olur. 12. Referanslar Bölümü Sizi tanıyan gerek okuldaki hocalarınız, gerekse çalıştığınız ya da staj yaptığınız yerdeki insanların adlarını vermeniz gerekmektedir. Akraba, eş, dost gibi yakın kişilerin adlarını vermeyin. Referanslara eklemeden önce kişiyi bilgilendirmeniz ve iznini almanız önemlidir. Kişinin haberi olmadan bilgilerini referansta belirtmeyin. İzni alınmadan eklenme durumunun birkaç sakıncası vardır. Bunlara değinecek olursak;

10 Sizin hakkınızda bilgi sahibi olmak isteyen işverenler tarafından referanslarından biri aradığında, kişinin sizin yazdığınızdan haberi yoksa sizi hatırlayamadığı için işverene aniden sizi tanımadığını söyleyebilir. Sizin izinsiz böyle bir şeye kalkışmasından ötürü size kızarak bilerek karşı tarafa olumsuz şeyler söyleyebilir. Sizinle ilgili olumlu fikirlere sahip olmayabilir. Bu şekilde kendi olumsuz fikirlerini paylaşabilir. Özgeçmiş İle İlgili İpuçları Başlığına özgeçmiş ya da cv yazmayın. İş ilanına cevaben yazıyorsanız iş ilanın kodu, tarihi, yayınladığı yer ile ilgili bilgileri özgeçmişe değil başvuru mektubuna yazın. Başvurduğunuz pozisyonla ilişkili özelliklerinizi vurgulayın. Başvuru mektubunda kariyer hedefinizi yazdıysanız özgeçmişte belirtmenize gerek yoktur. Yanlış bilgi vermeyin. Gereksiz kelime kullanmayın. Siyasi mesaj içeren ifadeler kullanmayın. Olumlu cümleler kullanın. Kendinizi açık ve net bir şekilde ifade edin. İş çevrenizden isimleri kullanarak onların isimleriyle pirim yapmaya çalışmayın. Değişik formatlarda yazabilirsiniz. Tek tip bir kalıp yoktur. Bitince başkasına kontrol ettirin.

11

12

13 Kapak Yazısı/ Başvuru Mektubu Sayın: Tarih: Unvanı Şirket Adı Şirket Adresi.. tarihli. Gazetesinde yer alan iş ilanınızda belirttiğiniz pozisyon ile ilgileniyorum. Söz konusu pozisyonun; deneyim, bilgi ve becerilerime uygun olduğunu düşünüyorum.. şirketinde.. olarak çalıştığım süre içerisinde yaptığım Pazar araştırmaları ve analizler ile yeni iş olanakları geliştirerek şirketimi karlılığını önemli ölçüde arttırdım. Bugüne kadar görev yaptığım şirkete araştırmacı, yenilikçi ve fırsat yaratan bir rol alarak, şirketimin daha etkin bir yapıya kavuşmasını sağladım. Araştırmacı kişiliğim, yenilikçi yapım ve bugüne kadar gösterdiğim performans ve geniş tecrübem ile şirketiniz için de son derece yararlı olacağıma inanıyorum. Özgeçmişim ektedir. Şubat ayı içerisinde görüşme için uygun olabilirim. Pozisyonun gereklerini ve benim bunlara uygunluğumu görüşmek üzere haberinizi bekliyorum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla. Adınız soyadınız İmzanız Özgeçmişte belirtilmeyen noktaları ekleyebileceğiniz bir pazarlama yazısıdır. İşe veya şirkete olan ilginizi ve motivasyonunuzu belirtmelisiniz. İşin gerekliliklerine ve işverenin ihtiyacına uygun olan deneyimlerinizi ve özelliklerinizi eklemelisiniz. Daha çok güçlü yanlarınızdan bahsetmelisiniz. Okunduğunda heyecan ve merak uyandıracak bir edayla yazmanız gerekmektedir. Karşı tarafı diliniz ve üslubunuzla etkilemelisiniz. Özgeçmişte belirttiğiniz konulara yer vermeyin. Unutmayın bu özgeçmiş değildir. Özgeçmişinizi incelemeleri için öne atılan fırsat yazısıdır. Başvuru mektubuna özgeçmişinizi ekleyerek gönderin. Ulaştıktan birkaç gün sonra cevap gelmiyorsa siz arayarak durum hakkında bilgilendirme isteyin. Nasıl yazacağınıza ilişkin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri şeklinde ayrılan paragrafların içerikleri aşağıda yer almaktadır;

14 Giriş; Mektubu yazma amacı İş ilanına cevap ise iş ilanı kodu, tarihi ve yayınlanan yeri belirtme Kendinizi pozisyonla ilişkili olarak tanıtma Belirtilen pozisyonun açık olup olmadığını sorgulama Kariyer beklentileriniz yer almalıdır. Gelişme; Kısa ve açık bir ifadeyle pozisyonla ve şirketle neden ilgilendiğinizi Hangi özelliklerinizin avantaj olduğunu Neden sizi değerlendireceklerini Sahip olduğunuz niteliklere örnekler verme Şirkete ve kadroya dayalı bilginizi belirtmelisiniz. Sonuç; Ulaşmak istediğiniz sonuç Görüşmek için ne zaman müsait olduğunuzu Size nasıl ulaşabileceklerini Mülakat için randevu beklediğinizi yazmalısınız. Psikolog Pınar Can Kaynakça: Bedük, A., ve Mete, O. (2007). Kariyerinize C Vitamini. Ankara: Gazi Kitapevi. Odabaşı, S. (2008). Kariyer Yönetimi. İstanbul: Kumsaati Yayınları. Öner, M. (2004). Adayanlar Ve Arayanlar İçin İş Başa Düştü. İstanbul: Hayat Yayınları. Terzi, S. (2015, Ağustos). Kariyer Rehberi. İstanbul, Türkiye.

http://kariyer.ieu.edu.tr

http://kariyer.ieu.edu.tr ÖZGEÇMİŞİ ANLAMAK Öncelikle özgeçmişin nedir ve ne işe yarar açıklığa kavuşturalım. Özgeçmiş kim olduğunuzu, eğitim ve deneyimlerinizi içeren iyi sunulmuş bir özettir. Özgeçmişin tek amacı bir staja veya

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. ÖZGEÇMİŞ TÜRLERİ 2. ÖZGEÇMİŞ BÖLÜMLERİ 3. ÖZGEÇMİŞ YAZILIRKEN YAPILAN 10 HATA 4. ETKİLİ ÖZGEÇMİŞ İÇİN

İÇİNDEKİLER 1. ÖZGEÇMİŞ TÜRLERİ 2. ÖZGEÇMİŞ BÖLÜMLERİ 3. ÖZGEÇMİŞ YAZILIRKEN YAPILAN 10 HATA 4. ETKİLİ ÖZGEÇMİŞ İÇİN İÇİNDEKİLER 1. ÖZGEÇMİŞ TÜRLERİ 2. ÖZGEÇMİŞ BÖLÜMLERİ 3. ÖZGEÇMİŞ YAZILIRKEN YAPILAN 10 HATA 4. ETKİLİ ÖZGEÇMİŞ İÇİN ÖZGEÇMİŞ TÜRLERİ Özgeçmişinizi vurgulamak istediğiniz özellikleriniz ve geçmiş deneyimlerinizi

Detaylı

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bitirme Projesi Yazım Kılavuzu

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bitirme Projesi Yazım Kılavuzu BİTİRME PROJESİ YAZIM KILAVUZU I. BÖLÜMLER Bitirme Projesi, belirli bir konu hakkında yapılan bir araştırmayı tüm yönleriyle açıklayan ve doğrulayan dökümandır. Çalışma konusu hakkında günümüze kadar yapılmış

Detaylı

CV yi hazırlayıp göndermenin amacı, iş/staj mülakatına davetiye almaktır. Yani CV, iş/staj bulma sürecindeki ilk ve bu yüzden en önemli aşamadır.

CV yi hazırlayıp göndermenin amacı, iş/staj mülakatına davetiye almaktır. Yani CV, iş/staj bulma sürecindeki ilk ve bu yüzden en önemli aşamadır. Kariyer Merkezi CV HAZIRLARKEN... CV, olumlu bir ilk izlenim uyandırman ve profesyonel olarak kendini göstermen için en önemli araçlardan biridir. Sahip olduğun beceriler ile başvurduğun pozisyonun gerektirdiği

Detaylı

Öz geçmiş, insanın hayatını, kabiliyetini, yeteneğini, iş yapma gücü ve tecrübelerini ortaya koyan bir belgedir. Yani insanın o güne kadar elde

Öz geçmiş, insanın hayatını, kabiliyetini, yeteneğini, iş yapma gücü ve tecrübelerini ortaya koyan bir belgedir. Yani insanın o güne kadar elde ÖZGEÇMİŞ HAZIRLAMA Öz geçmiş, insanın hayatını, kabiliyetini, yeteneğini, iş yapma gücü ve tecrübelerini ortaya koyan bir belgedir. Yani insanın o güne kadar elde ettiği becerilerin özetidir. Özgeçmiş

Detaylı

PERSONEL SEÇME ve YERLEŞTİRME. Doç. Dr. Yasemin ÖZDEMİR

PERSONEL SEÇME ve YERLEŞTİRME. Doç. Dr. Yasemin ÖZDEMİR B PERSONEL SEÇME ve YERLEŞTİRME Doç. Dr. Yasemin ÖZDEMİR İK seçim sürecinin başvuruların kabulü, ön görüşme ve başvuru formu doldurma aşamalarını, İK seçim sürecinin önemli birer unsuru olan başvuru formu

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği. Staj Defteri. Adı Soyadı Numarası

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği. Staj Defteri. Adı Soyadı Numarası ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Staj Defteri Adı Soyadı Numarası Ay, 2014 RESİM Öğrencinin Adı Soyadı Fakülte Numarası Fimanın Adı Staja Başlama ve Bitiş

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Kurumsal Mail Yazışma Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Kurumsal Mail Yazışma Standardı Dök. No: AUZEF-SS-3.1-08 Yayın Tarihi: 10.06.2015 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 5 İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ... 2 2. KAPSAM... 2 3. SORUMLULAR... 2 4. DETAYLAR... 2 4.1. Konu Satırını Kullanmak... 2 4.2. Selamlaşma...

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS BİTİRME TEZİ YAZIM KURALLARI 2015 İÇİNDEKİLER 1. GENEL YAZIM KURALLARI... 3 1.1. Kullanılacak Kağıt... 3 1.2. Sayfa Yapısı, Safya Düzeni

Detaylı

TİP C KISA DÖNEM PROGRAMLARI

TİP C KISA DÖNEM PROGRAMLARI Kıbrıs Türk Toplumuna yönelik AB Bursları Programı Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte ve British Council tarafından uygulanmaktadır Kıbrıs Türk Toplumuna yönelik AB Bursları Programı 2016/17 Akademik

Detaylı

CV HAZIRLAMA VE MÜLAKAT TEKNİKLERİ

CV HAZIRLAMA VE MÜLAKAT TEKNİKLERİ CV HAZIRLAMA VE MÜLAKAT TEKNİKLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ KARİYER TANIMI Bireyin, başlangıç yaptığı, yaşamının üretken yıllarını kullanarak geliştirdiği ve genelde çalışma hayatının sonuna dek

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili hangi

Detaylı

SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÖDEVİ YAZIM YÖNERGESİ 1. SAYFA DÜZENİ

SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÖDEVİ YAZIM YÖNERGESİ 1. SAYFA DÜZENİ SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÖDEVİ YAZIM YÖNERGESİ 1. SAYFA DÜZENİ Sayfanın üstünde 2.5 cm, altında ise 1,5 cm boşluk bırakılacaktır; sol kenar boşluğu 3 cm, sağ kenar 2 cm olacaktır (bkz. EK-1). Sayfa numaraları

Detaylı

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İKY PLANLANMASI 1)Giriş 2)İK planlanması 3)İK değerlendirilmesi 4)İK ihtiyacının belirlenmesi 2 İnsanların ihtiyaçları artmakta ve ihtiyaçlar giderek çeşitlenmektedir. İhtiyaçlardaki

Detaylı

ANKARA İLİ BASIM SEKTÖRÜ ELEMAN İHTİYACI

ANKARA İLİ BASIM SEKTÖRÜ ELEMAN İHTİYACI ANKARA İLİ BASIM SEKTÖRÜ ELEMAN İHTİYACI Gülnaz Gültekin*, Orhan Sevindik**, Elvan Tokmak*** * Gazi Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Matbaa Öğretmenliği Bölümü, Ankara ** Ankara Ü., Eğitim Bil. Ens.,

Detaylı

Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi AUAd

Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi AUAd Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi AUAd auad.anadolu.edu.tr Başlarken AUAd Yazım Kuralları sayfasından size uygun olan şablonu seçiniz. Microsoft Word 2010 ortamı ya da üstü sürümü kullanınız.

Detaylı

YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇERÇEVE KURS PROGRAMI

YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇERÇEVE KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇERÇEVE KURS PROGRAMI Ankara, 2016 İÇİNDEKİLER YAYGIN EĞİTİM KURSLARI ÇERÇEVE PROGRAMI... 1 1. GENEL AÇIKLAMALAR...

Detaylı

Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler İçin Kariyer Rehberliği Programları Dizisi

Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler İçin Kariyer Rehberliği Programları Dizisi Editörden Önsöz Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler için Kariyer Rehberliği Programları Dizisi, kariyer rehberliği uygulamaları yapması gereken psikolojik danışmanlar için hazırlanmış sınıf / grup rehberliği

Detaylı

Sanat ve Tasarım Doktora Programı

Sanat ve Tasarım Doktora Programı Sanat ve Tasarım Doktora Programı Başvuru Dosyasının İçeriği: 1) Adayların sanatsal çalışmalarını ve CV lerini içeren bir dosya. Adaylardan sınav öncesinde dosya teslimi istenecek aynı zamanda mülakat

Detaylı

Suna Kuşadalı, PMP Esra Erdem

Suna Kuşadalı, PMP Esra Erdem Suna Kuşadalı, PMP Esra Erdem Değişen Dünya Koşullarında İşveren Beklentileri İş fırsatlarını etkin olarak takip etme Özgeçmiş (CV) Hazırlarken İş Görüşmesinde Şirket hedeflerini gerçekleştirecek kişisel

Detaylı

*Notu yazan kişinin iletmek istediği önemli noktalar net, açık, basit ve kısa şekilde, yazı okunaklı olmalı,

*Notu yazan kişinin iletmek istediği önemli noktalar net, açık, basit ve kısa şekilde, yazı okunaklı olmalı, 2) RESMİ OLMAYAN NOTLAR Herhangi bir iş yerinde ve yakın çevredeki samimi insanlar arasında bazen kısa mesajlar göndermek, bazen de bir belge ya da koliyi havale etmek için üzerine kısa bilgiler yazılır.

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KILAVUZU

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KILAVUZU T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ KILAVUZU STAJ KILAVUZU I. GENEL İLKELER 1 Mühendislik ve Tasarım Fakültesi ne bağlı Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret

Detaylı

Değerlendirme testleri:

Değerlendirme testleri: Değerlendirme testleri: yatırımınızın karşılığını almak Çalışanlara ve adaylara yönelik değerlendirme testleri, yeteneklerin belirlenmesinde başvurulacak etkin bir yoludur. Sistematik bir yaklaşımdan uzak

Detaylı

1. BİTİRME TEZİ / PROJESİ NASIL HAZIRLANMALIDIR? Bitirme tezi, uzun bir çalışma süresinde edinilen bilgileri, deneyimleri içereceği için iyi

1. BİTİRME TEZİ / PROJESİ NASIL HAZIRLANMALIDIR? Bitirme tezi, uzun bir çalışma süresinde edinilen bilgileri, deneyimleri içereceği için iyi 1. BİTİRME TEZİ / PROJESİ NASIL HAZIRLANMALIDIR? Bitirme tezi, uzun bir çalışma süresinde edinilen bilgileri, deneyimleri içereceği için iyi düzenlenmiş bir yazılı sunum, konu ile ilgilenenler için yararlı

Detaylı

SINAVA HAZIRLANAN BİR ERGENİN ANNE-BABASI OLMAK

SINAVA HAZIRLANAN BİR ERGENİN ANNE-BABASI OLMAK Uzm. Psikolog Nuray ÖZBEN AVŞAR SINAVA HAZIRLANAN BİR ERGENİN ANNE-BABASI OLMAK TEOG sınavının yaklaştığı bu dönemde öğrencilerimiz de velilerimiz de haklı bir kaygı içerisindeler. Sınavlar da başarılı

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ Bu anket, bölümümüzdeki öğrencilerin 2015-2016 öğretim bahar yarıyılına ait öğretim sonuçlarının değerlendirilmesi ve sürecin

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ VE ESER ÖNERİSİ HAZIRLAMA ESASLARI

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ VE ESER ÖNERİSİ HAZIRLAMA ESASLARI T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ VE ESER ÖNERİSİ HAZIRLAMA ESASLARI 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu Tez ve Eser Önerisi Hazırlama Esasları nın amacı, Adıyaman Üniversitesi, Sosyal Bilimler

Detaylı

BİLİŞİM SUÇLARI VE GÜVENLİK İNTERNETTE ALIŞVERİŞ

BİLİŞİM SUÇLARI VE GÜVENLİK İNTERNETTE ALIŞVERİŞ BİLİŞİM SUÇLARI VE GÜVENLİK İNTERNETTE ALIŞVERİŞ İNTERNETTE ALIŞVERİŞ ÜYE OLURKEN Bir internet alışveriş sitesine üye olurken; ad, soyad, telefon numarası, adres ve kredi kartı numarası gibi önemli bilgileri

Detaylı

GELENEKSEL EL SANATLARI TEKNİKERİ

GELENEKSEL EL SANATLARI TEKNİKERİ TANIM Geçmişten gelen geleneksel el sanat örneklerini, teknoloji ile kendi öz değerlerini birleştirerek, turizm, ekonomi ve kültürümüze katkıda bulunacak el sanat ürünlerini tasarlama, geliştirme ve uygulama

Detaylı

YAYIM İLKELERİ VE MAKALE YAZIM KURALLARI. Yayım İlkeleri

YAYIM İLKELERİ VE MAKALE YAZIM KURALLARI. Yayım İlkeleri YAYIM İLKELERİ VE MAKALE YAZIM KURALLARI Yayım İlkeleri 1. Türkiyat Mecmuası, İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından Bahar ve Güz olmak üzere yılda iki sayı çıkarılan hakemli

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Çalışma Soruları Hazırlama Klavuzu

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Çalışma Soruları Hazırlama Klavuzu Dök. No: AUZEF-SS-2.2-04 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 5 1. Amaç... 1 2. Kapsam... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. 3. Sorumlular... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. 4. Tanımlar...

Detaylı

Bilimsel bir Bildiri veya Makale Nasıl Yazılır ve Yayımlanır?

Bilimsel bir Bildiri veya Makale Nasıl Yazılır ve Yayımlanır? Bilimsel bir Bildiri veya Makale Nasıl Yazılır ve Yayımlanır? Yrd.Doç.Dr.Banu Diri Müh. 1 Ahlak, Haklar ve İzinler Bilim, özellikle dürüst kişileri seçmez ya da içine almaz. Onları sadece, aldatmanın ödüllendirilmediği

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular Sıkça Sorulan Sorular EBS Online Başvuru Sistemi 1. EBS on-line başvuru sisteminde yeni bir hesap nasıl açabilirim? Öncelikle dili seçin. (İngilizce ya da Türkçe) Yeni Kullanıcı Oluştur seçeneğini tıklayın

Detaylı

FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ

FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, fen bilgisi konularıyla (fizik, kimya, biyoloji) ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Fen bilgisi konusu ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481. Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU

Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481. Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481 Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU ÖZET ARAŞTIRMANIN ÖNEMİ ARAŞTIRMANIN AMACI ARAŞTIRMANIN ALT AMAÇLARI ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ

Detaylı

Tablo 1 Eğitim Bilimleri Temel Alanı

Tablo 1 Eğitim Bilimleri Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 3 Bilgisayar Öğretim Teknolojileri Eğitimi 11 4 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi 11 2 Eğitim Bilimleri 11 5 Güzel Sanatlar Eğitimi 11 6 Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar

Detaylı

Tezde yer alacak bölümlerin sunuş sırası aşağıdaki düzende olmalıdır;

Tezde yer alacak bölümlerin sunuş sırası aşağıdaki düzende olmalıdır; TEZ BÖLÜMLERİNİN SUNUŞ SIRASI Tezde yer alacak bölümlerin sunuş sırası aşağıdaki düzende olmalıdır; 1. Dış kapak 2. İçindekiler 3. Kısaltmalar 4. Çizelge listesi 5. Şekil listesi 6. Özet 7. Giriş 8. Diğer

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI Stajın Yapıldığı İş Yerinin Adı ve Kısa Adresi Öğrencinin; Okul No Adı Soyadı Bölümü Programı T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.9 TOPRAK SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.9 TOPRAK SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.9 TOPRAK SU KAYNAKLARI Toprak-Su Kaynakları Bölüm Başkanı Dök.No KAİM.İKS.FRM.34 Sayfa No 1 / 3 İŞİN KISA TANIMI: Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü üst yönetimi

Detaylı

MEVZUATA VİZYONER BAKIŞ DERGİSİ YAYIN KURULU PRENSİPLERİ

MEVZUATA VİZYONER BAKIŞ DERGİSİ YAYIN KURULU PRENSİPLERİ MEVZUATA VİZYONER BAKIŞ DERGİSİ YAYIN KURULU PRENSİPLERİ 1.TANIMLAR Bu kurallar, Bilişim Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği İktisadi İşletmesi -BEKAD Yayınları nın bilimsel yayın organı olan Mevzuata Vizyoner

Detaylı

DEVLET KEMER TAKIYOR. Kamu Aracı Kullanan Sürücüler ve Kurum Yöneticileri için Emniyet Kemeri Kullanımı Farkındalık Projesi. Doç. Dr.

DEVLET KEMER TAKIYOR. Kamu Aracı Kullanan Sürücüler ve Kurum Yöneticileri için Emniyet Kemeri Kullanımı Farkındalık Projesi. Doç. Dr. 1 DEVLET KEMER TAKIYOR Kamu Aracı Kullanan Sürücüler ve Kurum Yöneticileri için Emniyet Kemeri Kullanımı Farkındalık Projesi Doç. Dr. Tuncay DURNA 27.02.2015 2 Paydaşlar İPA Türkiye Bölümü Başkanlığı TUGAM

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 22 Şubat 2016 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı

Yaratıcılık. Yağ nereye gidiyor?

Yaratıcılık. Yağ nereye gidiyor? Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Teknoloji ve Yenilik Yönetimi Dersi Yağ nereye gidiyor? Yrd. Doç. Dr. M. Volkan Türker 1 Sahibi veya yöneticisi olduğunuz firma ayçiçek yağı satın

Detaylı

YEREL POLİTİKALAR DERGİSİ NİN AMACI Yerel Politikalar Dergisi dört ayda bir yayınlanacak olup, yerel siyaset, yönetim, demokrasi, ekonomi, kültür ve

YEREL POLİTİKALAR DERGİSİ NİN AMACI Yerel Politikalar Dergisi dört ayda bir yayınlanacak olup, yerel siyaset, yönetim, demokrasi, ekonomi, kültür ve YEREL POLİTİKALAR DERGİSİ NİN AMACI Yerel Politikalar Dergisi dört ayda bir yayınlanacak olup, yerel siyaset, yönetim, demokrasi, ekonomi, kültür ve planlama gibi temel konuları kapsayan bir yayın politikası

Detaylı

Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN. Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projeleri

Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN. Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projeleri Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projeleri İçerik Giriş TÜBİTAK 2209A TÜBİTAK 2209B Örnek 2 Giriş 3 2209-A - Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma

Detaylı

ADALET MESLEK ELEMANI

ADALET MESLEK ELEMANI TANIM Adli yargı ve infaz kurumlarında hakim ve savcılara yardımcı eleman olarak çalışan kişidir. A- GÖREVLER - Vatandaşların başvurularını kaydeder, - Bu başvuruları mahkemelere iletir, - Yargıçların

Detaylı

Fiziki Varlık Yönetimi Talep Modülü Kullanıcı Kitabı

Fiziki Varlık Yönetimi Talep Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi Talep Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi - Talep Modülüne Genel Bakış Şirketler bu modülü kullanarak tüm şubelerindeki şirket araçlarıyla ilgili alış,satış, değiştirme

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1- Fen Edebiyat Fakültesi ne bağlı İstatistik bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi

Detaylı

Akaryakıt kaçakçılığına geçit yok

Akaryakıt kaçakçılığına geçit yok Akaryakıt kaçakçılığına geçit yok Ağustos 28, 2012-12:23:11 Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bu yılın ilk 6 aylık döneminde yakalanan kaçak akaryakıt miktarının 30 bin 800 ton olduğunu bildirdi.

Detaylı

SERAMİK TEKNİKERİ TANIM

SERAMİK TEKNİKERİ TANIM TANIM Seramik hammaddelerinden mutfak ve süs eşyaları, fayans ve banyo takımları gibi malzeme ve eşyaların yapımı ile ilgili olarak planlanan işleri yürüten kişidir. A- GÖREVLER - Ürünleri biçimlendireceği

Detaylı

STAJ DEFTERİNİN HAZIRLAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR

STAJ DEFTERİNİN HAZIRLAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR Sayfa 1 / 5 EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR 1) Doldurmuş olduğunuz defterler düzenli ve bütünlüğü tam olarak teslim edilmelidir. Bu nedenle defterler: El yazısı ile doldurulmuşsa; yazılar okunabilir ve kabul

Detaylı

WORDPAD. Hızlı erişim araç çubuğu ve dosya menüsü. Kayıt, yazdırma ve sayfa yapısına yönelik işlemlerin

WORDPAD. Hızlı erişim araç çubuğu ve dosya menüsü. Kayıt, yazdırma ve sayfa yapısına yönelik işlemlerin Donatılar-WordPad WORDPAD WordPad Windows 7 işletim sistemi ile birlikte gelen bir kelime işlemci programıdır WordPad programı not defterinden daha gelişmiş özelliklere sahiptir ve oldukça kullanışlıdır.

Detaylı

Buğra Öner Kocukeli. DİNLEME ve ANLAMA

Buğra Öner Kocukeli. DİNLEME ve ANLAMA Buğra Öner Kocukeli Yabancı dil öğrenirken tüm dünyayı sınıfınız gibi kullanabilirsiniz. Biraz istekli, biraz yaratıcı, biraz da keşfetmeye hazır olun, yeter! Başlarda çok kolay olmayacak, buna kendinizi

Detaylı

Administrator tarafından yazıldı. Çarşamba, 30 Eylül 2009 18:52 - Son Güncelleme Cumartesi, 14 Ağustos 2010 10:20

Administrator tarafından yazıldı. Çarşamba, 30 Eylül 2009 18:52 - Son Güncelleme Cumartesi, 14 Ağustos 2010 10:20 Mesaj Takip Yazılımı Mesaj Takip Yazılımını Yüklediğiniz Telefona Gelen Ve Giden Mesajları Kendi Cep Telefonunuzdan Takip Etmenize Olanak Sağlar. Mesaj Gönderip Alan Kişinin Cep Telefonuna Yüklü Yazılım

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 26 Haziran 2015 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı

ÖZEL GÜVEN TIP MERKEZİ

ÖZEL GÜVEN TIP MERKEZİ ÖZEL GÜVEN TIP MERKEZİ Hanife Meltem YILDIZ, Zeynep ERDOĞAN, Elif Simay ENGİN, Fatma ÖZDEMİR, Mervenur AYDEMİR Strateji Raporu BBY 352 İçerik Yönetimi 26 MART 2016 Amaç BBY 352 İçerik Yönetimi dersi kapsamında

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR Soru: 2213 Yurt Dışı Lisansüstü Burs programına ilişkin sorularımı kime sorabilirim? Cevap: Sorularınızı bideb2213@tubitak.gov.tr adresine gönderiniz. Soru: BİDEB (Bilim İnsanı Destekleme

Detaylı

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ MEZUNLARI İKÜ ULUSLARARASI TİCARET EĞİTİMİNİ DEĞERLENDİRME ANKETİ RAPORU

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ MEZUNLARI İKÜ ULUSLARARASI TİCARET EĞİTİMİNİ DEĞERLENDİRME ANKETİ RAPORU T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ MEZUNLARI İKÜ ULUSLARARASI TİCARET EĞİTİMİNİ DEĞERLENDİRME ANKETİ RAPORU 2015-2016 Akademik yılında Uluslararası Ticaret Bölümünden mezun olacak

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 19 Mart 2014 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı

Bireysel ve Kurumsal Eğitim Hizmetleri YILI KATALOĞU

Bireysel ve Kurumsal Eğitim Hizmetleri YILI KATALOĞU ASKO KARİYER Bireysel ve Kurumsal Eğitim Hizmetleri 2010 YILI KATALOĞU Sayfa 2 ASKO KARİYER HAKKINDA; Misyonumuz Geleceği yönlendirmeyi hedefleyen ve gelişimin sınırı olmadığına inanan her bireyin kendi

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI İçerik Çankaya Üniversitesi İngilizce Hazırlık Sınıfı nın Amaçları Program Hedefleri Kurlar Ölçme ve Değerlendirme Bilgisayar Destekli Eğitim Elektronik İletişim

Detaylı

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN BİLİM ŞENLİĞİ PROJE PAZARI SAMSUN 2016 * PROJE PAZARI ilimiz ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ödüllü bir çalışmadır. 01-02 Haziran 2016

Detaylı

STAJ DEFTERİNİN HAZIRLAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR

STAJ DEFTERİNİN HAZIRLAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR Sayfa 1 / 5 EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR 030X10X ACBDE FGJHKL İş Gün 1) Doldurmuş olduğunuz defterler düzenli ve bütünlüğü tam olarak teslim edilmelidir. Bu nedenle defterler: El yazısı ile doldurulmuşsa;

Detaylı

Opex Kullanım Kılavuzu

Opex Kullanım Kılavuzu Opex Kullanım Kılavuzu Programı çalıştırdıktan sonra kullanıcı giriş ekranında yetkili adı ve şifreyi girerek programı kullanıma açabilirsiniz. Programı çalıştırdığımızda karşımıza girilen çağrıların listelendiği

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI Tezin yazımında kullanılacak kağıt A4 standardında olmalıdır. Metin yazılırken her sayfanın sol kenarından, sağ kenarından

Detaylı

JAPONCA VE JAPON KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARI BURSU (NİKKENSEİ) BAŞVURU DOSYASI HAZIRLAMA REHBERİ

JAPONCA VE JAPON KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARI BURSU (NİKKENSEİ) BAŞVURU DOSYASI HAZIRLAMA REHBERİ JAPONCA VE JAPON KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARI BURSU (NİKKENSEİ) BAŞVURU DOSYASI HAZIRLAMA REHBERİ NOTLAR 1- Tüm açıklamaları lütfen dikkatle okuyunuz. 2- Aşağıdaki durumlarda başvuru dosyanız kabul edilmeyecektir:

Detaylı

FUAR RAPORU 3.ULUSLARARASI MOBİLYA, DEKORASYON, HALI, EV TEKSTİLİ VE EŞYALARI FUARI

FUAR RAPORU 3.ULUSLARARASI MOBİLYA, DEKORASYON, HALI, EV TEKSTİLİ VE EŞYALARI FUARI FUAR RAPORU 3.ULUSLARARASI MOBİLYA, DEKORASYON, 21-25 Kasım 2013 CEZAYİR FUAR HAKKINDA 3. ALGERIA DECOREXPO, 21 25 Kasım 2013 tarihleri arasında Atılım Fuarcılık ve Elan Expo işbirliğinde SAFEX Fuar Alanı'nda

Detaylı

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Kısa Özet. Tasarım Hakkında Ne Biliyorsunuz? Tasarım Amacı Nedir?

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Kısa Özet. Tasarım Hakkında Ne Biliyorsunuz? Tasarım Amacı Nedir? Grup İsmi Tasarım Raporu Fatmanur UYSAL Kısa Özet Tasarım raporumda öncelikle amacımı belirledim. Otomasyonumun ana taslağını nasıl oluşturduğumu ve bu süreçte neler yaptığıma karar verdim. Otomasyonumun

Detaylı

HİZMET TİCARETİ İSTATİSTİKLERİ PROJESİ. 21 Şubat 2013

HİZMET TİCARETİ İSTATİSTİKLERİ PROJESİ. 21 Şubat 2013 HİZMET TİCARETİ İSTATİSTİKLERİ PROJESİ 21 Şubat 2013 SUNUM PLANI Hizmet Ticareti İstatistikleri Neden Önemli? Mevcut Durumda Ülkemiz Hizmet Ticareti İstatistikleri Eksiklikler, Problemler Yapılan Çalışmalar

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş.

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. 14 Ağustos 2015 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı......... 6 Çekinceler..........

Detaylı

Sayıları hatırlayalım.

Sayıları hatırlayalım. ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL ERKİLET İLKÖĞRETİM OKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ANASINIFI YARIYIL TATİL ETKİNLİĞİ KONU: TATİL ÖDEVİ Öğrencinin Adı Soyadı: Tarih: Sayıları hatırlayalım. Noktaların üzerinden

Detaylı

Mimari Aydınlatma Teknikleri (MİM 652) Ders Detayları

Mimari Aydınlatma Teknikleri (MİM 652) Ders Detayları Mimari Aydınlatma Teknikleri (MİM 652) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Aydınlatma Teknikleri MİM 652 Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI 1. GİRİŞ Bu kılavuzun amacı; Atatürk Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü nde hazırlanan yüksek

Detaylı

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016 2017 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşulları Doktora Programları TÜRÜ / DERECE ALES PUANI (%50)

Detaylı

TEKNİK RESİM. Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi. Ölçülendirme

TEKNİK RESİM. Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi. Ölçülendirme TEKNİK RESİM 2010 Ders Notları: Mehmet Çevik Dokuz Eylül Üniversitesi 2/33 nin Gereği ve Önemi Ölçekler Ölçek Çeşitleri Elemanları Ölçü Çizgisi Ölçü Rakamı Ölçü Sınır Çizgisi Açı ve Yay Ölçüleri Yay si

Detaylı

TÜBİTAK öğrenci projelerine başvuru (2209 nolu proje) TÜBİTAK sanayi projelerine başvuru (2241 nolu proje)

TÜBİTAK öğrenci projelerine başvuru (2209 nolu proje) TÜBİTAK sanayi projelerine başvuru (2241 nolu proje) 1 BİTİRME TEZİ 3. sınıf öğrencileri, bahar döneminin ilk haftasında konularını bölüm öğretim elemanları ile görüşerek 2209 ve 2241 TÜBİTAK projelerine proje teklifinde bulunurlar. Projeler en fazla iki

Detaylı

STAJ DEFTERİNİN HAZIRLAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR

STAJ DEFTERİNİN HAZIRLAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR Sayfa 1 / 5 EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR 030X10X ACBDE FGJHKL İş Günü 1) Doldurmuş olduğunuz defterler düzenli ve bütünlüğü tam olarak teslim edilmelidir. Bu nedenle defterler: El yazısı ile doldurulmuşsa;

Detaylı

RAPOR HAZIRLAMA KURALLARI

RAPOR HAZIRLAMA KURALLARI 1. Temel Bilgiler RAPOR HAZIRLAMA KURALLARI Makine Mühendisliği öğrencilerinin hazırlayacakları tüm rapor, bitirme ödevi ve dönem raporlarını bu belgede açıklandığı biçimde hazırlamaları amaçlanmaktadır.

Detaylı

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge,

Detaylı

OTOMOTİV MÜHENDİSİ TANIM. Kamyon, otobüs, minibüs, otomobil gibi motorlu kara taşıtlarını planlayan ve üretimini denetleyen kişidir.

OTOMOTİV MÜHENDİSİ TANIM. Kamyon, otobüs, minibüs, otomobil gibi motorlu kara taşıtlarını planlayan ve üretimini denetleyen kişidir. TANIM Kamyon, otobüs, minibüs, otomobil gibi motorlu kara taşıtlarını planlayan ve üretimini denetleyen kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Otomotiv mühendisinin görevleri makine mühendisinin

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI : NUMARASI : E-MAIL ADRESİ : TELEFON NUMARASI: STAJ YAPILAN

Detaylı

AR& GE BÜLTEN ARAŞTIRMA VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ HAZİRAN. Turizm Sektörü Genel Değerlendirmesi ve Sektörde Çalışanların İş Tatmini

AR& GE BÜLTEN ARAŞTIRMA VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ HAZİRAN. Turizm Sektörü Genel Değerlendirmesi ve Sektörde Çalışanların İş Tatmini Turizm Sektörü Genel Değerlendirmesi ve Sektörde Çalışanların İş Tatmini Nesrin YARDIMCI SARIÇAY Ülkemizde, yaz sezonunun gelmesi ile birlikte turizm sektöründe hareketlilik de hızla arttı. 1990 lı yıllarda

Detaylı

Patent Talebi Sunma Formu Örneğini Doldurma Koşulları ve Ekleri

Patent Talebi Sunma Formu Örneğini Doldurma Koşulları ve Ekleri Yatırma Koşulları Patent talebi sunarken ayrıntılı koşullar Irak Cumhuriyeti'nde patent talebinde bulunan, Ölçüm ve Kalite Kontrolü Merkez Teşkilatı Bölümü'ndeki Patent Bürosu'nda patent için talep sunma

Detaylı

İLAÇ, BİYOLOJİK VE TIBBİ ÜRÜNLER BAŞKAN YARDIMCILIĞI KLİNİK İLAÇ ARAŞTIRMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI. A. ARAŞTIRMA A.1 Araştırmanın açık adı:

İLAÇ, BİYOLOJİK VE TIBBİ ÜRÜNLER BAŞKAN YARDIMCILIĞI KLİNİK İLAÇ ARAŞTIRMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI. A. ARAŞTIRMA A.1 Araştırmanın açık adı: Sayfa No: 1/8 A. ARAŞTIRMA A.1 Araştırmanın açık adı: A.2 Varsa protokol kod numarası: A.3 Araştırma başvurusunun yapıldığı başka ülkeler var mı? Evet Hayır A.3.1 A.3 e cevabınız evet ise lütfen ülkeleri

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 Ön Koşul Dersleri Yazma Becerileri 1 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu

Detaylı

Horton'nun (2001) belirttiği üzere web tabanlı öğretim ortamlarında genel olarak kullanılan ders yapıları aşağıdaki gibidir:

Horton'nun (2001) belirttiği üzere web tabanlı öğretim ortamlarında genel olarak kullanılan ders yapıları aşağıdaki gibidir: Genel Ders Yapılarından Birinin Seçilmesi Bir dersin ana temelini dersin amaçları belirler. Bu amaçlar doğrultusunda dersi küçük parçalara ayırarak sunarsınız. Her parça öğrenme tecrübeleri, etkinlikleri,

Detaylı

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTE DERGİSİ GENEL YAYIN İLKELERİ YÖNERGESİ

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTE DERGİSİ GENEL YAYIN İLKELERİ YÖNERGESİ ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTE DERGİSİ GENEL YAYIN İLKELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1)Bu yönergenin amacı, Ardahan Üniversitesi

Detaylı

tarih ve 06 sayılı Akademik Kurul tutanağının I nolu ekidir. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU

tarih ve 06 sayılı Akademik Kurul tutanağının I nolu ekidir. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU İSTANBUL 2017 1 GİRİŞ İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne teslim edilecek Yüksek Lisans ve Doktora tezleri

Detaylı

MATEMATİK DERSİNİN İLKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE LİSELERE GİRİŞ SINAVLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

MATEMATİK DERSİNİN İLKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE LİSELERE GİRİŞ SINAVLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ MATEMATİK DERSİNİN İLKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE LİSELERE GİRİŞ SINAVLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ Ahmet ÇOBAN Cumhuriyet Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü, SİVAS ÖZET: Bu araştırma, Matematik

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Staj Raporu Öğrencinin Adı-Soyadı T.C. Numarası : Bölümü : : (Times New Roman Kalın 16 Font) ESKİŞEHİR T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ

Detaylı

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce II ENG102 Bahar 2 2 0 4 3,5 Ön Koşul Ders(ler)i ENG101 Dersin

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ YAZIM VE YAYIM KURALLARI

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ YAZIM VE YAYIM KURALLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ YAZIM VE YAYIM KURALLARI Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (ASBED) daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış

Detaylı

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ İNSAN HAKLARI MERKEZİ HABERİMİZ OLSUN! İnsan Hakları İzleme Raporlama ve Arşivleme Projesi (İHİRAP)

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ İNSAN HAKLARI MERKEZİ HABERİMİZ OLSUN! İnsan Hakları İzleme Raporlama ve Arşivleme Projesi (İHİRAP) TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ İNSAN HAKLARI MERKEZİ HABERİMİZ OLSUN! İnsan Hakları İzleme Raporlama ve Arşivleme Projesi (İHİRAP) Avukatlar olarak, mesleğimizi sürdürürken birçok insan hakkı ihlali yaşar ya

Detaylı

SANAT TARİHÇİSİ TANIM. Türkiye de ve dünyada yapılmış sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında inceleyen ve değerlendiren kişidir.

SANAT TARİHÇİSİ TANIM. Türkiye de ve dünyada yapılmış sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında inceleyen ve değerlendiren kişidir. TANIM Türkiye de ve dünyada yapılmış sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında inceleyen ve değerlendiren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Sanat tarihçisi; resim,

Detaylı

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ POLİS EVİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ (MRKZ)

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ POLİS EVİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ (MRKZ) İşgücü İstemi (00003062520) Profil statüsü aktif olmayanlar iş başvurusunda bulunamazlar. Bu ilana Kişisel Durumu "Normal" olanlarla birlikte "TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan)" olanlar da başvurabilir.

Detaylı

NAKIŞ ÖĞRETMENİ. TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, nakış ile ilgili eğitim veren kişidir.

NAKIŞ ÖĞRETMENİ. TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, nakış ile ilgili eğitim veren kişidir. TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, nakış ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Nakış ile ilgili hangi bilgi, beceri,

Detaylı

İşletme türleri nelerdir? Nasıl Sınıflandırılır?

İşletme türleri nelerdir? Nasıl Sınıflandırılır? İşletme türleri nelerdir? Nasıl Sınıflandırılır? KONUYA BAŞLARKEN Yaşadığınız çevredeki işletmeleri dikkate alarak hukuki bakımından sınıflandırmaya çalışınız. İşletmelerin genellikle ortaklık şeklinde

Detaylı

HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ

HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ EK : 2 HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ Müzik Ödülü Müzik Ödülü: Ortaokul öğrenimi boyunca Müzik dalında rol model olmuş, branşında okul içi ve dışındaki etkinliklere katılmaya istekli

Detaylı

Kalite Kontrol Çemberleri (Kalite Çemberleri)

Kalite Kontrol Çemberleri (Kalite Çemberleri) Kalite Kontrol Çemberleri (Kalite Çemberleri) - 1 Kalite Çemberleri - 2 Kalite Çemberleri TKY nin en önemli bileşenleri; Takım çalışması Herkesin katılımı Bir işletmede yapılan işlere ilişkin problemleri

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU LEFKOŞA 2014 28 İÇİNDEKİLER 1.Genel Kurallar... 1.1. Genel Yazım Kuralları... 1.2. Etik Kurallar... 2.Tez Önerisi Hazırlama

Detaylı