1- Application Form / Accommodation 2- Transkript (İngilizce) 3- Learning Agreement 4- Öğrenci Bilgi Formu 5- Pasaport 6- Kabul Belgesi ve Vize

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1- Application Form / Accommodation 2- Transkript (İngilizce) 3- Learning Agreement 4- Öğrenci Bilgi Formu 5- Pasaport 6- Kabul Belgesi ve Vize"

Transkript

1

2

3 1- Application Form / Accommodation 2- Transkript (İngilizce) 3- Learning Agreement 4- Öğrenci Bilgi Formu 5- Pasaport 6- Kabul Belgesi ve Vize İşlemleri 7- Banka İşlemleri 8-Sigorta İşlemleri 9- OLS 10- Sözleşme

4 Ofisimize teslim edilecek 4 temel belge: Elden teslim edilecek belgeler: 1. Öğrenci Bilgi Formu 2. İngilizce Transkript 3. Application Form Kurul Kararı ile gelecek olan belgeler: 4. 1 adet Orijinal Learning Agreement

5 TÜM ÖĞRENCİLERİN BAŞVURULARINI DIŞ İLİŞKİLER VE AB ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE 12 HAZİRAN 2015 TARİHİNE KADAR İLETMESİ GEREKMEKTEDİR. BU TARİHE KADAR HERHANGİ BİR BELGE İLE BAŞVURU YAPMAYAN ÖĞRENCİLER ERASMUS HAKKINDAN FERAGAT ETMİŞ KABUL EDİLECEKTİR.

6 TR-IZMIR-02

7

8 NOMINATION Bazı kurumlar başvuru işlemlerinizi yapmadan önce Erasmus bölüm koordinatörünüz tarafından seçildiğinizi ifade eden resmi bir mail (nomination) istemektedir. Aksi takdirde başvuru formuna erişmeniz mümkün olmayabilir.

9 Bölüm/Fakülte/Yüksekokul/ Enstitü Koordinatörünüzle temasa geçerek gideceğiniz üniversitenin bilgi paketini (information package) ve kurs kataloğunu (course catalogue) detaylı şekilde inceleyiniz. Gideceğiniz üniversitenin Erasmus+ kabul prosedürü için gerekli belgeleri, son başvuru tarihlerini ve akademik takvimini gideceğiniz üniversitenin web sayfasından araştırınız ve öğreniniz. ( yolu ile de öğrenebilirsiniz.)

10 Gideceğiniz üniversitenin başvuru formunu (application form) ve eğer isteniyorsa diğer belgeleri (dil belgesi, konaklama, transkript, özgeçmiş, motivasyon mektubu, Vesikalık fotoğraf gibi) eksiksiz ve elektronik ortamda doldurarak bir kopyasını ofisimize teslim ediniz. Başvuru formunuzda ofisimizce imzalanması gereken bir bölüm olup olmadığını dikkatlice kontrol ediniz. Online application bölümü var ise bu başvuru yapıldıktan sonra çıktısı alınarak ofisimize teslim ediniz.

11 Belgelerinizin takip edilmesi ve gideceğiniz üniversitenin öngördüğü tarihler içerisinde karşıya ulaştırılması sizin sorumluluğunuzdadır. Gideceğiniz üniversiteye göndereceğiniz belgelerde son başvuru tarihlerine çok dikkat etmelisiniz.

12 Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğü tarafından doldurulması, hazırlanması ve/veya imzalanması/mühürlenmesi gereken kısımlar yaklaşık 1 hafta sürebilmektedir. Dolayısıyla en az 1 hafta önceden Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir.

13 Müdürlüğümüzün görüşme saatleri ve dur.

14 Kalacağınız yer: Gideceğiniz üniversitenin web sitesinde genellikle "Accommodation Form" bulunmaktadır. Eğer gideceğiniz üniversitenin web sitesinde böyle bir bilgiye ulaşamadıysanız, karşı üniversite yetkililerine göndererek bu konuda yardım isteyiniz. Gideceğiniz üniversite size konaklama imkanı sağlamıyor olsa bile, gideceğiniz kentteki konaklama imkanları hakkında sizi bilgilendirecektir. Kalacağınız yeri bulma sorumluluğu öğrenciye aittir!!!

15

16 Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ndan alacağınız 1adet «İngilizce Transkript» belgesini Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğüne teslim ediniz.

17

18 Gideceğiniz üniversitenin kurs kataloğunu (course catalogue) inceleyerek yurt dışında alacağınız dersleri ve bu derslerin bölümünüzde almanız gereken hangi derslere karşılık geldiğini Koordinatörünüzle birlikte belirleyerek Learning Agreement (Öğrenim Anlaşması) belgesini hazırlayınız. Belge mutlaka elektronik ortamda hazırlanmalı ve Bölüm/Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Yönetim Kurulu Kararı ile Müdürlüğümüze gönderilmelidir.

19

20

21

22

23

24 !!!LEARNING AGREEMENT BELGESİ ERASMUSUN EN ÖNEMLİ BELGESİDİR!!!

25 Yurt dışında bir dönemde en az ECTS kredisi alınmalıdır. İki kurum arasındaki kredi farkı bir dönem için maksimum 5 ECTS olmalıdır. Yurt dışında 2 dönem bulunacak öğrencilerimiz ise toplamda en az ECTS kredisi almalıdır. İki kurum arasındaki kredi farkı toplamda maksimum 10 ECTS olmalıdır.

26 Belgede yer alan Sending Institution Departmental Coordinator kısmı bölüm koordinatörünüz tarafından imzalanacaktır. Sending Institution Academic Coordinator bölümü Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğü tarafından imzalatılacaktır. İmzaları ve mühürleri tamamlandıktan sonra Learning Agreement belgenizi Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğünden alabilirsiniz.

27 Tüm başvuru belgeleriniz eksiksiz olarak tamamlandıktan sonra evraklarınızı gideceğiniz üniversiteye posta ya da yolu ile şahsen iletmeniz gerekmektedir.

28 Erasmus öğrencisi olarak yurtdışına çıkmadan önce Learning Agreement belgenizin gideceğiniz üniversite tarafından imzalı ve mühürlü olarak onaylanarak ofisimize geri dönmüş olması gerekmektedir. Onaylı Learning Agreement belgesi olmayan öğrencilerle Erasmus sözleşmesi imzalanmayacaktır.

29 LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZ: Tez aşamasında yurtdışına Erasmus öğrencisi olarak gidecek olan Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri, Learning Agreement belgelerine tez konularını yazacaklardır. Tez Önerilerinin kabul edildiğine dair enstitü kararının bir kopyasını ofisimize teslim etmeleri gerekmektedir. Yurtdışına çıkmadan önce bağlı bulundukları enstitüyü yurt dışına çıkacaklarına ilişkin dilekçe ile bilgilendirmeleri ve izinli sayıldıklarını gösteren kurul kararının Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğüne iletilmesi gerekmektedir. Tez çalışması yapacak olan doktora öğrencilerinin, ilgili Enstitülerden Doktora Yeterliliklerini geçtiklerine dair belgenin bir kopyasını Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.

30 Ege Üniversitesinde kadrolu olan lisansüstü öğrenciler Resmi Görevlendirme Belgesi alarak Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğüne teslim etmelidir.

31

32 Öğrenci Bilgi Formunda istenen kişisel bilgiler dışındaki istenen Bölüm ve Ülke Kod bilgileri gibi veriler için şubemizin internet sitesindeki ( Kodlar Tablosuna başvurmanız yeterli olacaktır. İletişim bilgilerinizi (Adres, adresi, cep telefonu numarası, ev telefonu numarası) tam olarak vermeniz zorunludur. El yazısı ile ve eksik doldurulan formlar kabul edilmeyecektir. Öğrenci Bilgi Formunu dijital ortamda eksiksiz doldurup elden Dış İlişkiler ve AB Şube Müdürlüğüne teslim ediniz.

33

34

35 Lisans: F Yüksek Lisans: S Doktora: T

36

37 Gideceğiniz üniversiteye başvuru formunuzu gönderdikten sonra kabul yazınızı (acceptance letter) bekleme aşamasında pasaport işlemlerine başlayınız. Harçsız Öğrenci Pasaportu çıkartmak için Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğünden yazı alınız. Bu yazı, İzmir ili dışında geçerli değildir!!! Ayrıca bu süreçte gideceğiniz ülke konsolosluğu ile temasa geçiniz ve vize için gerekli belgeleri öğreniniz.

38 Emniyet Müdürlüğü tarafından, ilk defa pasaport alacak olan öğrencilerimizden pasaport cüzdan bedeli alınacaktır. Yeşil pasaportu olan öğrencilerimizin de sorun yaşamamak için vize almaları gerekmektedir. Görev pasaportu (Gri pasaport) ile ilgili olarak ise Personel Daire Başkanlığı na danışılmalıdır.

39

40 Gideceğiniz üniversiteye başvuru formunuzu gönderdikten sonra kabul yazınızı (acceptance letter) beklemeniz gerekmektedir. Bu belge başvuru formunda verdiğiniz adrese gelecektir. Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğüne gelen belgeler ise sizlere mutlaka ulaştırılacaktır.

41 Acceptance Letter göndermesi için gideceğiniz üniversiteye zaman tanıyın, acele etmeyin!!! Ancak vize işlemlerinin uzun bir süreç olduğunu ve Acceptance Letter belgesi olmadan vize işlemlerine başlayamayacağınızı nazik bir şekilde hatırlatabilirsiniz.

42 Gideceğiniz ülke konsolosluğundan vize için gerekli belgeleri öğreniniz. Yurtdışındaki üniversiteden kabul yazınız (acceptance letter) geldikten sonra vize işlemlerine başlayınız. Ofisimize gelerek Vize Yazısı alınız. Bu yazı, sizin Erasmus öğrencisi olduğunuzu ve alacağınız toplam hibeyi gösteren bir belgedir. Vize alma sorumluluğu size aittir. Vize işlemlerinin uzun zaman aldığını göz önünde bulundurarak, işlemlere zamanında başlayınız.

43

44 Hibe sözleşmeniz gereği, gideceğiniz ülkelere göre sizlere ödenecek olan hibenin hesaplarınıza aktarılabilmesi için Halkbankası Bornova Şubesi nden Euro hesabı açtırmanız gerekmektedir. Sözleşmeden önce, banka Euro hesap cüzdan fotokopinizi AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü ne mutlaka getirmelisiniz. Hesap mutlaka sizin adınıza olmak zorundadır ve hesap numarası bırakmayan öğrencilerin hibeleri aktarılmayacaktır.

45

46 Öğrenim Hareketliliği Faaliyetine katılan tüm öğrencilerin zorunlu olan Genel Sağlık Sigortası yaptırmaları ve bir kopyasını Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğüne teslim etmeniz gerekmektedir. Zorunlu olan sigortayı yaptırmayan öğrencilerimizle hibe sözleşmesi imzalanmayacaktır. Yabancı ülkelerin ve üniversitelerin sağlık sigortası ile ilgili uygulamaları farklılıklar göstermektedir. Gideceğiniz üniversite sizden ayrıca bir sigorta yaptırmanızı isteyebilir.

47 Almanya ya gidecek SGK kapsamında sağlık güvencesi olan öğrenciler Türk-Alman Sosyal Güvenlik Sözleşmesi nden faydalanarak güvencelerini AT-11 belgesi sayesinde yurt dışında da devam ettirebilirler. Bu konuda, Sosyal Güvenlik Kurumuna danışınız ve bizden konuyla ilgili yazı isteyiniz. Söz konusu yazı için ofisimize kabul mektubunuzun bir kopyasını iletmeniz gerekmektedir.

48

49

50

51 Vizenizi aldıktan ve OLS sınavını tamamladıktan sonra yurtdışına çıkış yapmanızdan en fazla 10 gün önce mutlaka şahsen Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğüne gelerek; üniversite ile sözleşme belgesini imzalayınız. Size hibenizin aktarılabilmesi için bu sözleşmeyi şahsen imzalamanız gerekmektedir. Sözleşme mutlaka vizenizi aldıktan sonra imzalanacaktır.

52 Öğrenim hareketliliğine katılan öğrencilere ödemeleri iki taksitte yapılır. İlk ödeme olarak öğrencinin gitmesi "öngörülen" süreye göre hesap edilen toplam hibenin %80'i ödenir. Bu ödeme, tahmini süreye göre yapılan bir avans ödemesidir. İkinci taksit (%20) öğrenim dönemi sonunda, kesin gerçekleşme süresi «katılım belgesi (statement)» ve başarı durumu dikkate alınarak yapılır.

53 Öğrenim anlaşmasında belirlenen ders programının ECTS kredisinin üçte ikisinde başarılı olamayan öğrencinin kalan ödemesinin kısmen veya tamamen yapılmaması veya yapılmış bulunan ödemesinin iadesinin istenmesi hakkı saklıdır.

54 Ögrencilerimizin Erasmus faaliyetlerinin geçerli sayılabilmesi için yurt dışında 3 tam ayı (90 günü) doldurmaları zorunludur. Öğrencilerin, zorunluluk nedeniyle (ailevi sebepler, sağlık sebepleri gibi) planlanan hareketlilik faaliyeti döneminden erken dönmesi durumunda, öğrencinin yurtdışında kaldığı süre karşılığı hibe miktarı öğrencide bırakılmak üzere, fazladan ödenen hibenin iadesi istenir. Öğrencinin belgeli gerekçe göstermeksizin faaliyet dönemini tamamlamaması halinde ise bütün hibe geri alınır.

55 Öğrencinin öğrenim faaliyeti ile ilgisi olmadan tatil günleri hariç 1 haftadan fazla süre ile misafir olduğu şehirden / ülkeden ayrılması durumunda ayrı kaldığı süreler için hibe ödemesi yapılamaz. Daha önce yapılmış olsa bile bu dönem verilen hibenin iadesi talep edilir.

56 Erasmus öğrencileri için haberleşme ve duyuru amacı ile açtığımız facebook grubuna üye olunuz. EGE ÜNİVERSİTESİ ERASMUS İTALYA GRUBU EGE ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ALMANYA GRUBU EGE ÜNİVERSİTESİ ERASMUS POLONYA GRUBU

57 Katkı payı ödemekle yükümlü olan öğrencilerimizin öğrencilik haklarının devam etmesi için Ege Üniversitesindeki katkı paylarını yurt dışında oldukları süre içinde ödemeleri gerekmektedir. Internet üzerinden ders seçmeden boş kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

58 Erasmus öğrencisi olarak seçildiğiniz halde farklı nedenlerden dolayı yurtdışına gitmeme kararı aldıysanız, mutlaka acil olarak Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğüne bilgi veriniz ve iptal durumunda bölümünüze dilekçe vererek kurul kararı ile Müdürlüğümüze iletilmesini sağlayınız.

59 Ofisimize teslim edilecek 4 temel belge: Elden teslim edilecek belgeler: 1. Öğrenci Bilgi Formu 2. İngilizce Transkript 3. Application Form Yönetim Kurulu Kararı ile gelecek olan belgeler: 4. 1 adet Orijinal Learning Agreement 12 HAZİRAN 2015

60 GİDECEĞİNİZ ÜNİVERSİTEYE GÖRE, OFİSİMİZDEN İLETİŞİM KURMANIZ GEREKEN KİŞİLER :

61 Meryem ACAN Tel: Deniz IŞIK Tel: Çağrı LİMAN Tel: Dr. Ayşe DURĞAN DBEYS Tel: ayse.durgan.dbeys@ege.edu.tr ALMANYA / İTALYA POLONYA ALMANYA / BULGARİSTAN ALMANYA / İSPANYA

62 TEŞEKKÜR EDERİZ DIŞ İLİŞKİLER VE AB ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ www.eu.ege.edu.tr Öğrenci Hareketliliği Uygulamaları başlığını, Erasmus öğrenciliğiniz boyunca takip etmelisiniz. NOMINATION Başvuru işlemlerinizi yapmadan önce gideceğiniz

Detaylı

ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ www.eu.ege.edu.tr Öğrenci Hareketliliği Uygulamaları başlığını, Erasmus öğrenciliğiniz boyunca takip etmelisiniz. NOMINATION Başvuru işlemlerinizi yapmadan önce gideceğiniz

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR Seçim öncesi başvuru işlemleri 1. Erasmus yabancı dil sınavının başvuru tarihlerini takip etmek. 2. Yabancı dil sınavına girmek.

Detaylı

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU Erasmus+ Programı kapsamında staj yapılacak kuruluşlar hangileri olabilir? Erasmus+ Programı kapsamında Yerleştirme/staj

Detaylı

Erasmus Öğrencileri için Oryantasyon Konferansı. Gazi Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü

Erasmus Öğrencileri için Oryantasyon Konferansı. Gazi Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü 2012-2013 Erasmus Öğrencileri için Oryantasyon Konferansı Gazi Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü 2 Erasmus öğrencilerinin sorumlulukları Gidecekleri üniversitenin son başvuru

Detaylı

Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü

Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü Avrupa Komisyonu (ec.europa.eu) Ulusal Ajanslar (www.ua.gov.tr) Ulusal Erasmus + ofisleri (erasmus.beun.edu.tr) Yerleştirildiğin üniversitenin web

Detaylı

SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL

SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL Birim/bölüm koordinatörünüz ve Uluslararası Ofis le sürekli irtibat halinde olmanız gereken bu süreçte çeşitli yükümlülükleriniz olduğunu bilmeli, aşağıda belirtilen

Detaylı

Bu belgenin fakülte / Y.okul/ Enstitü yönetim kurulunda onaylanması gerekmektedir.

Bu belgenin fakülte / Y.okul/ Enstitü yönetim kurulunda onaylanması gerekmektedir. Bu el kitabı Erasmus kapsamında yurt dışına gitmek isteyen öğrencilerimize, pratik bilgiler sağlaması amacıyla Fakültemiz Erasmus Koordinatörlüğü tarafından hazırlanmıştır. 1. Erasmus Programı çerçevesinde

Detaylı

GİTMEDEN ÖNCE YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER

GİTMEDEN ÖNCE YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER GİTMEDEN ÖNCE YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER Not: Bu bilgilendirme formunda ismi geçen tüm belgeleri Erasmus Birimizin web sitesinde faydalı dökümanlar başlığı altında bulabilirsiniz. İLK ADIM Erasmus Birimi

Detaylı

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir.

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir. Staj Hareketliliği Nedir? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya

Detaylı

Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı

Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı 17 Aralık 2015 Fen Fakültesi-Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu Prof. Dr. E.Ş. Nazlı Arda Erasmus Kurum Koordinatörü ADIM 1 Gidilecek üniversitenin

Detaylı

2015-2016 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU

2015-2016 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU 2015-2016 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS SÜRECİ ERASMUS SEÇİMİ İLK AŞAMA: KARŞI ÜNİVERSİTEYE BAŞVURU EVRAKLARI KABUL MEKTUBU KABUL SONRASI TESLİM EDİLECEK BELGELER

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2019 2020 ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ öğrenim ve staj hareketliliğine hak kazandıktan sonra neler yapmalıyım ve süreci nasıl takip edeceğim?

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ YERİ BULMA Öğrenciler, Easmus+ Erasmus Programı Staj Hareketliliği kapsamında Öğrenim hareketliliğinde olduğu gibi Staj hareketliliğinde

Detaylı

Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 24 MAYIS 2011

Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 24 MAYIS 2011 Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı U L U S L A R A R A S I İ L İ Ş K İ L E R B İ R İ M İ 24 MAYIS 2011 Erasmus Programı nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri

Detaylı

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Bilgilendirme Toplantısı HOŞGELDİNİZ!

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Bilgilendirme Toplantısı HOŞGELDİNİZ! Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Bilgilendirme Toplantısı HOŞGELDİNİZ! ERASMUS YOL HARİTASI Tunceli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü İletişim Bilgileri Uluslararası İlişkiler Koordinatörü:

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU 2017-2018 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS SÜRECİ ERASMUS SEÇİMİ İLK AŞAMA: KARŞI ÜNİVERSİTEYE BAŞVURU EVRAKLARI KABUL MEKTUBU KABUL SONRASI TESLİM EDİLECEK BELGELER

Detaylı

ERASMUS + ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ KILAVUZU

ERASMUS + ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ KILAVUZU ERASMUS + ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ KILAVUZU 1/20 İlk Aşama: Başvuru Evrakları Application form (üniversiteden bize gönderilen evrakların sorunsuz ulaşması açısından ofisin adresi yazılacak)

Detaylı

2015 2016 DEĞİŞİM PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. 27-29 Nisan 2015

2015 2016 DEĞİŞİM PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. 27-29 Nisan 2015 2015 2016 DEĞİŞİM PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27-29 Nisan 2015 AVRUPA KOMİSYONU AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TC ULUSAL AJANS http://ec.europa.eu/ http://www.abgs.gov.tr/ http://www.ua.gov.tr/ İletişim

Detaylı

DEĞİŞİM PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Ekim 2017

DEĞİŞİM PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Ekim 2017 2017 2018 DEĞİŞİM PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Ekim 2017 İletişim ve Sorular Bilgi HESABINIZA NASIL ULAŞIRSINIZ? SİS sayfanıza gelen duyurular ile e- posta kutunuz aynı şey değildir. Kişisel email

Detaylı

ERASMUS YOL HARİTASI

ERASMUS YOL HARİTASI ERASMUS YOL HARİTASI SÜRECİN BAŞLAMASI SDÜ Erasmus Kurum Koordinatörlüğü öğrencinin Erasmus+ aday öğrencisi olduğuna dair gerekli bilgilendirmeyi misafir olacağı üniversiteye e-posta ile bildirir. Karşı

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018 2019 ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ öğrenim hareketliliğine hak kazandıktan sonra neler yapmalıyım ve süreci nasıl takip edeceğim? BİLDİRİMLERİNİZİN

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU SON BAŞVURU TARİHİ 30 MART 2015 1 Erasmus Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının programa katılan

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE ERASMUS OFİSİ DUYURU

ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE ERASMUS OFİSİ DUYURU ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE ERASMUS OFİSİ DUYURU 2017 / 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI, GÜZ ve BAHAR YARIYILLARI, ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ, PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA ve 2018 YAZ DÖNEMİ

Detaylı

ERASMUS + PROGRAMI Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO

ERASMUS + PROGRAMI Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO ERASMUS + PROGRAMI 2017-18 Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO 11.04.2017 Erasmus Değişim Programı nedir? Erasmus Değişim Programı, Avrupalı

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KRİTERLERİ: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Başka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye'de

Detaylı

ERASMUS OFİSİ DUYURU. BAŞVURU ve DEĞERLENDİRME TAKVİMİ. İstanbul Gedik Üniversitesi Kartal Yerleşkesi. D Blok 6. Kat Erasmus Ofisi

ERASMUS OFİSİ DUYURU. BAŞVURU ve DEĞERLENDİRME TAKVİMİ. İstanbul Gedik Üniversitesi Kartal Yerleşkesi. D Blok 6. Kat Erasmus Ofisi ERASMUS OFİSİ DUYURU 2018 / 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI, 2017-1-TR01-KA103-037998, 2018-1-TR01-KA103-049979* GÜZ ve BAHAR YARIYILLARI, ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ, PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM

Detaylı

İLAN TARİHİ 3 Mart 2014. SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014

İLAN TARİHİ 3 Mart 2014. SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014 2013-2014 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU İLAN TARİHİ 3 Mart 2014 SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014 Erasmus Stajı Nedir? Staj (yerleştirme), bir yararlanıcının programa

Detaylı

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır. Erasmus öğrencisi olmak için nasıl başvurabilirim? Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Detaylı

Erasmus programından öğrenci statüsünde bir kereden fazla yararlanamazsınız.

Erasmus programından öğrenci statüsünde bir kereden fazla yararlanamazsınız. Erasmus öğrencisi olmak için nasıl başvurabilirim? Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler online olarak Erasmus Ofisine başvuru

Detaylı

Erasmus+ Staj Hareketliliği Yol Haritası

Erasmus+ Staj Hareketliliği Yol Haritası Erasmus+ Staj Hareketliliği Yol Haritası Erasmus+ programı ile yurtdışında eğitim görmek üzere seçildiğiniz andan itibaren www.dib.firat.edu.tr internet sitemizi, duyuruları ve e-posta adreslerinizi sık

Detaylı

2014-2015 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU

2014-2015 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU 2014-2015 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS SÜRECİ ERASMUS SEÇİMİ İLK AŞAMA: KARŞI ÜNİVERSİTEYE BAŞVURU EVRAKLARI KABUL MEKTUBU KABUL SONRASI TESLİM EDİLECEK BELGELER

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON PROGRAMI

AKADEMİK YILI ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON PROGRAMI 2017-2018 AKADEMİK YILI ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON PROGRAMI ERASMUS PROGRAMI Erasmus Programı, Avrupalı Yükseköğretim Kurumlarının birbirleri ile iş birliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir

Detaylı

2011-2012 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3. EK HİBE DUYURUSU İLAN TARİHİ: 11 MAYIS 2012 SON BAŞVURU TARİHİ: 17 MAYIS 2012

2011-2012 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3. EK HİBE DUYURUSU İLAN TARİHİ: 11 MAYIS 2012 SON BAŞVURU TARİHİ: 17 MAYIS 2012 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3. EK HİBE DUYURUSU İLAN TARİHİ: 11 MAYIS 2012 SON BAŞVURU TARİHİ: 17 MAYIS 2012 Üniversitemizin 2011-2012 öğretim yılında Erasmus Hareketlilik

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER 2018 2019 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı gelen ve giden öğrenci ile gelen öğretim üyesi listeleri

Detaylı

ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI (STUDENT MOBILITY) 2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2014-30 Eylül 2015

ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI (STUDENT MOBILITY) 2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2014-30 Eylül 2015 ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI (STUDENT MOBILITY) 2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2014-30 Eylül 2015 Erasmus plus programı nedir? Nereden bilgi alabilirim? Başvuru tarihleri nedir? Kimler

Detaylı

ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI

ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI Erasmus+ programı ile yurtdışında eğitim görmek üzere seçildiğiniz andan itibaren www.dib.firat.edu.tr internet sitemizi, duyuruları ve e-posta adreslerinizi

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Bahar Dönemi KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Bahar Dönemi KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER 2018 2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi, Mevlana Değişim Programı gelen ve giden öğrenci ile gelen

Detaylı

Erasmus+ Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 1. Erasmus Değişim Programı Nedir?

Erasmus+ Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 1. Erasmus Değişim Programı Nedir? Erasmus+ Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 1. Erasmus Değişim Programı Nedir? Erasmus değişim programı, yükseköğretim kurumu öğrencilerinin bir akademik yıl içerisinde eğitimlerinin bir veya iki

Detaylı

AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: MART 2017

AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: MART 2017 2017-2018 AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: 13-28 MART 2017 Staj (yerleştirme), bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya

Detaylı

ERASMUS BAŞVURU SÜRECİ

ERASMUS BAŞVURU SÜRECİ ERASMUS BAŞVURU SÜRECİ Lisans ve Önlisans Genel not ortalamasının 2,20 olması Hazırlık sınıfı hariç Kafkas Üniversitesi nde en Öğrencilerin Erasmus Programından az iki yarıyıl okumuş olması Yararlanabilmeleri

Detaylı

2013 2014 ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE (AB OFİSİ DUYURUSUDUR)

2013 2014 ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE (AB OFİSİ DUYURUSUDUR) 2013 2014 ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE (AB OFİSİ DUYURUSUDUR) Değerli Öğrencilerimiz, Aşağıdaki uyarıları dikkatle okumanızı ve uyarılar konusunda gereken hassasiyeti göstermenizi

Detaylı

AKADEMIK YıLı MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

AKADEMIK YıLı MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2017-2018 AKADEMIK YıLı MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 24.04.17, 11:00, M2 Konferans Salonu MEVLANA DEĞIŞIM PROGRAMı HAKKıNDA Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ SÜRECİ KABUL MEKTUBU ERASMUS SEÇİMİ TRAINEESHIP BELGESININ HAZIRLANMASI SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI VİZE PASAPORT İŞLEMLERİ HİBELERİN YATIRILMASI

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU Dikkat edilmesi gereken hususlar: ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU 1. Staj hareketliliği için kurumlar arasında ikili anlaşma olmasına gerek yoktur. Öğrencilerin staj yerlerini kendilerinin bulması

Detaylı

ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Ulusal Ajans tarafından üniversitemize tahsis edilen hibe miktarı kesinleşmediğinden seçim sonucunda ilan edilen öğrenciler ADAY ÖĞRENCİ olarak ilan edilmiştir. Seçim sonuçları,

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI Erasmus+ Programı kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden

Detaylı

2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON PROGRAMI

2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON PROGRAMI 2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON PROGRAMI Erasmus programı, Avrupa daki yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON SUNUMU

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON SUNUMU 2017-2018 ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON SUNUMU ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ NEDİR? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurt dışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj faaliyeti,

Detaylı

ERASMUS PROJE DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ

ERASMUS PROJE DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ ERASMUS+ 2018 PROJE DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ Erasmus+ Programı Öğrenci Staj Hareketliliği çerçevesinde 2018 Proje Dönemi nde programdan yararlanmak isteyen Hitit Üniversitesi öğrencileri

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI 2018-2019 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON SUNUMU Mevlana Değişim Programı Belgeler Burslar Konaklama, Ulaşım, Vize Diğer

Detaylı

Düzce Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü. ERASMUS+ PROGRAMI VE HAREKETLİLİKLER ÇALIŞTAYI 27 Eylül 2018

Düzce Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü. ERASMUS+ PROGRAMI VE HAREKETLİLİKLER ÇALIŞTAYI 27 Eylül 2018 Düzce Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ERASMUS+ PROGRAMI VE HAREKETLİLİKLER ÇALIŞTAYI 27 Eylül 2018 Erasmus+ Yükseköğretim Türkiye Ulusal Ajans http://www.ua.gov.tr/ KA-103 Yükseköğretim Öğrenci

Detaylı

2013-2014 ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU

2013-2014 ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU 2013-2014 ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS SÜRECİ ERASMUS SEÇİMİ GİDİLECEK ÜNİVERSİTEYE BAŞVURU EVRAKLARININ GÖNDERİLMESİ KABUL MEKTUBU KABUL SONRASI TESLİM EDİLECEK BELGELER VİZE PASAPORT

Detaylı

4 ADIMDA ERASMUS. Artık kabul mektubunuzu beklemeye başlayabilirsiniz.

4 ADIMDA ERASMUS. Artık kabul mektubunuzu beklemeye başlayabilirsiniz. 4 ADIMDA ERASMUS 1.Adım - Işık AB Ofisine Başvuru Başvuru tarihleri içinde AB Ofisine başvurunuzu yapın. Yerleştirme sonuçlarını kontrol edin. Yerleştiğiniz okula nominasyonunuz yapıldı, yani aday olarak

Detaylı

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Bu hareketlilik faaliyeti, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI Erasmus+ Programı kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden

Detaylı

LOGO. Erasmus + Staj Hareketliliği Oryantasyonu

LOGO. Erasmus + Staj Hareketliliği Oryantasyonu LOGO Erasmus + Staj Hareketliliği Oryantasyonu Staj Faaliyeti Nedir? İşletmeler Eğitim merkezleri Araştırma Merkezleri işletme tanımına uyan diğer kuruluşlar STAJ YERLERİ İşletme Tanımına Giren Kuruluşlar

Detaylı

BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS PROGRAMI ÖĞRENCĠ DEĞĠġĠM HAREKETLĠLĠĞĠ. BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER OFĠSĠ

BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS PROGRAMI ÖĞRENCĠ DEĞĠġĠM HAREKETLĠLĠĞĠ. BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER OFĠSĠ BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS PROGRAMI ÖĞRENCĠ DEĞĠġĠM HAREKETLĠLĠĞĠ BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER OFĠSĠ ERASMUS NEDĠR? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ İÇİN HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ VE YAZ DÖNEMİ İÇİN

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ 31 OCAK 2017 1 Erasmus+ Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının

Detaylı

Bahar Dönemi

Bahar Dönemi 2012-2013 Bahar Dönemi İLAN TARİH : 17 Eylül 2012 SON BAŞVURU TARİH : Kastamonu Üniversitesi 2012-2013 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ LLP/ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI Başvuru yapmadan önce tüm

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İÇİN ERASMUS+ DERS VERME VE DERS ALMA HAREKETLİLİĞİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İÇİN ERASMUS+ DERS VERME VE DERS ALMA HAREKETLİLİĞİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İÇİN ERASMUS+ DERS VERME VE DERS ALMA HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ Ders Verme ve Ders Alma Hareketliliği ne katılmak isteyen Üniversitemiz akademik ve

Detaylı

ERASMUS+ Programı. Giden Öğrenci Hareketliliği. Uzm. Nurgül BÜYÜKKALAY Erasmus+ & Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü 19 Nisan 2018

ERASMUS+ Programı. Giden Öğrenci Hareketliliği. Uzm. Nurgül BÜYÜKKALAY Erasmus+ & Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü 19 Nisan 2018 ERASMUS+ Programı Giden Öğrenci Hareketliliği Uzm. Nurgül BÜYÜKKALAY Erasmus+ & Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü 19 Nisan 2018 2018-2019 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Başvuru

Detaylı

Aşağıdaki uyarıları dikkatle okumanızı ve uyarılar konusunda gereken hassasiyeti göstermenizi önemle rica ederiz;

Aşağıdaki uyarıları dikkatle okumanızı ve uyarılar konusunda gereken hassasiyeti göstermenizi önemle rica ederiz; 2015-2016 Akademik Yılında ERASMUS+ kapsamında Öğrenim hareketliliği faaliyetlerinden yararlanacak öğrencilerimizin dikkatine! Değerli Öğrencilerimiz, Aşağıdaki uyarıları dikkatle okumanızı ve uyarılar

Detaylı

ERASMUS TOPLANTISI 2017

ERASMUS TOPLANTISI 2017 ERASMUS TOPLANTISI 2017 Erasmus+ Nedir? Erasmus programı üniversite öğrencilerinin Avrupa ülkelerinde eğitim almasını sağlayan bir değişim programıdır. Erasmus+ Nedir? Daha önceki dönemde Türkiye sadece

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ

ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 2016-2017 ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİ KİTAPÇIĞI İÇİNDEKİLER 1. GİTMEDEN ÖNCE YAPMANIZ GEREKENLER.. 3-4 2. BELGELER.. 5-6 2.1. Staj yapacağınız kuruma gitmeden önce tamamlamanız / yanınıza

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU Dikkat edilmesi gereken hususlar: ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU 1. Staj hareketliliği için kurumlar arasında ikili anlaşma olmasına gerek yoktur. Öğrencilerin staj yerlerini kendilerinin bulması

Detaylı

2014-2015 AKADEMİK YILI

2014-2015 AKADEMİK YILI 2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2 ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Meşelik Yerleşkesi, 26480 ESKİŞEHİR Tel: 222 229 0433 (direkt)

Detaylı

2015-2016 Erasmus + Programı Güz Dönemi. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği İlanı

2015-2016 Erasmus + Programı Güz Dönemi. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği İlanı 2015-2016 Erasmus + Programı Güz Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği İlanı 2015-2016 Akademik yılı Güz dönemi için Erasmus Programı kapsamında öğrenci öğrenim hareketliliği yapılacaktır. Değişim öğrencileri

Detaylı

ERASMUS+ KA107 ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİ KİTAPÇIĞI Uluslararası İlişkiler Birimi İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ

ERASMUS+ KA107 ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİ KİTAPÇIĞI Uluslararası İlişkiler Birimi İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KA107 2016-2017 ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİ KİTAPÇIĞI Uluslararası İlişkiler Birimi İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ 1. HAREKETLİLİK ÖNCESİ YAPMANIZ GEREKENLER: 1. Avrupa ve Uluslararası İlişkiler

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2017-2018 Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi 30.11.2017 http://erasmus.yasar.edu.tr ERASMUS+ Programı Öğrenim Hareketliliği

Detaylı

ERASMUS BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ UYGULAMA EL KİTABI

ERASMUS BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ UYGULAMA EL KİTABI ERASMUS BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ UYGULAMA EL KİTABI GÖREV VE SORUMLULUKLAR 1- http://www.tau.edu.tr/akademik/uluslararasi_iliskiler adresinde yer alan Erasmus web sayfasındaki bilgileri düzenli olarak takip

Detaylı

İçerik Tam Tanınma Oryantasyon Programları Vize İkamet İzni Sigorta

İçerik Tam Tanınma Oryantasyon Programları Vize İkamet İzni Sigorta KA1 Süreçleri-2 Önemli Ayarlamalar GÜLECE ŞENEL Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Danışman 22-23 MAYIS 2017, KAYSERİ YENİ BAŞLAYANLAR TOPLANTISI İçerik Tam Tanınma Oryantasyon Programları Vize İkamet

Detaylı

Hibe hesaplamaları hakkında bilgiler,

Hibe hesaplamaları hakkında bilgiler, Hibe hesaplamaları hakkında bilgiler, Erasmus süreciniz tamamlandığında nihai hibe hesaplamanız ofisimize teslim edeceğiniz belgeler arasında bulunan Katılım Sertifikanız üzerinde yer alan tarihlere göre

Detaylı

ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI

ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI Erasmus+ programı ile yurtdışında ders vermek üzere seçildiğiniz andan itibaren www.dib.firat.edu.tr internet sitemizi, duyuruları ve e-posta adreslerinizi

Detaylı

ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI

ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI Erasmus+ programı ile yurtdışında ders vermek üzere seçildiğiniz andan itibaren www.dib.firat.edu.tr internet sitemizi, duyuruları ve e-posta adreslerinizi

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI / ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI / ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI / ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1-(1) Bu Yönerge üç bölümden oluşmaktadır:

Detaylı

Öğrenim hareketliliğine seçildikten sonra neler yapmalısınız?

Öğrenim hareketliliğine seçildikten sonra neler yapmalısınız? Erasmus+ programı ile yurtdışında eğitim görmek üzere seçildiğiniz andan itibaren erasmus.cbu.edu.tr internet sitemizi, duyuruları ve @ogr.cbu.edu.tr uzantılı e- posta adreslerinizi sık sık kontrol ediniz!!!

Detaylı

Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü

Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü ERASMUS+ Programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği

Detaylı

Erasmus + Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı

Erasmus + Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi Erasmus + Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 14.12.2018 AVRUPA KOMİSYONU DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı TÜRKİYE ULUSAL

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Personel Hareketliliği Tanıtım Kitapçığı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Personel Hareketliliği Tanıtım Kitapçığı ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Erasmus Personel Hareketliliği Tanıtım Kitapçığı Erasmus Staff Mobility Erasmus Personel Hareketliliği - Teaching Mobility / Ders Verme Hareketliliği - Staff Training Mobility/

Detaylı

İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI Erasmus+ Personel Hareketliliği faaliyetine başvurmak isteyen akademik

Detaylı

ERASMUS PLUS PROGRAMI. 2016-2017 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2016-30 Eylül 2017

ERASMUS PLUS PROGRAMI. 2016-2017 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2016-30 Eylül 2017 ERASMUS PLUS PROGRAMI 2016-2017 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2016-30 Eylül 2017 Erasmus plus programı nedir? Nereden bilgi alabilirim? Başvuru tarihleri nedir? Kimler başvurabilir? Seçim nasıl yapılıyor?

Detaylı

Erasmus + Staj Hareketliliği Oryantasyonu

Erasmus + Staj Hareketliliği Oryantasyonu Erasmus + Staj Hareketliliği Oryantasyonu Staj Faaliyeti Nedir? İşletmeler Eğitim merkezleri Araştırma Merkezleri işletme tanımına uyan diğer kuruluşlar STAJ YERLERİ İşletme Tanımına Giren Kuruluşlar Büyüklükleri,

Detaylı

MSGSÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

MSGSÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği hakkında ve süresince; SIKÇA SORULAN SORULAR, BELGE VE İŞLEM ADIMLARI, GENEL SÜREÇ, ONLINE SİSTEM konularıyla ilgili detaylı bilgi. MSGSÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

Detaylı

T. C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS ÖĞRENCĠ - PERSONEL DEĞĠġĠMĠ YÖNERGESĠ AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

T. C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS ÖĞRENCĠ - PERSONEL DEĞĠġĠMĠ YÖNERGESĠ AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR T. C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS ÖĞRENCĠ - PERSONEL DEĞĠġĠMĠ YÖNERGESĠ Amaç AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR MADDE 1 (1) Bu yönerge, Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrencileri ile akademik ve idari personelin

Detaylı

2016 2017 DEĞİŞİM PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Nisan 2016

2016 2017 DEĞİŞİM PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Nisan 2016 2016 2017 DEĞİŞİM PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Nisan 2016 İletişim ve Sorular Bilgi HESABINIZA NASIL ULAŞIRSINIZ? Buraya tıklayınız www.bilgi.edu.tr Buraya tıklayınız Öğrenci mail adresiniz Name.Surname@Bilgiedu.tr

Detaylı

1. Eşleştirme listelerinin ilanından sonra Uluslararası İlişkiler Ofisi, yerleşen öğrenci adaylarını

1. Eşleştirme listelerinin ilanından sonra Uluslararası İlişkiler Ofisi, yerleşen öğrenci adaylarını DEĞİŞİM SÜRECİ Yerleşen Öğrencilerin Hazırlık Süreci 1. Eşleştirme listelerinin ilanından sonra Uluslararası İlişkiler Ofisi, yerleşen öğrenci adaylarını gidecekleri karşı kuruma e-posta yoluyla bildirir.

Detaylı

ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR DÖNEMİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR!

ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR DÖNEMİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR! T.C BATMAN ÜNİVERSİTESİ Farabi Koordinatörlüğü FARABİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ 2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR DÖNEMİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR! Başvuru Tarihi : 01-15 Mart 2019 FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Gelen Öğrenci (staj) Birimi İş Akış Süreci

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Gelen Öğrenci (staj) Birimi İş Akış Süreci T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Kurum Koordinatörlüğü Gelen Öğrenci (staj) İş Akış Süreci Sorumlular İş Akış Şeması (Başvuru Süreci) Mevzuat Ve S.Ü. İlgili Bölüm anlaşmalar Staj Gelen nominasyonlar ve teklifler

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi TS-EN-ISO 9001

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi TS-EN-ISO 9001 Evrak Tarih ve Sayısı : 07/11/2016-E.31908 *BENFU1MH* T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi TS-EN-ISO 9001 KALİTE SİSTEM BELGESİ Sayı : 85858666-310.01.01.1- Konu

Detaylı

Başvuru Kriterleri: Sayfa 1 / 2

Başvuru Kriterleri: Sayfa 1 / 2 T. C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ Başvuru Kriterleri: 1- Erasmus+ Yükseköğretim

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2016/2018 PROJE YILI ERASMUS+ ANADOLU STAJ KONSORSİYUMU ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak görev

Detaylı

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Lisansüstü Başvurular 2 Yabancı Uyruklu Lisansüstü Başvurular 1-ALES

Detaylı

BİLGİ NOTU BAŞVURU SÜRECİ

BİLGİ NOTU BAŞVURU SÜRECİ ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ BİRİMİ BİLGİ NOTU İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Erasmus Koordinatörlüğü Giden Öğrenci Birimi olarak görevimiz, bir sonraki eğitim-öğretim yılı için yapılacak Erasmus başvuruları

Detaylı

Konsolosluk Birimi Çalışma Saatleri. Bu sitede yer alan Portekiz ve Türk Resmi Tatillerini kontrol etmeyi lütfen unutmayınız.

Konsolosluk Birimi Çalışma Saatleri. Bu sitede yer alan Portekiz ve Türk Resmi Tatillerini kontrol etmeyi lütfen unutmayınız. Konsolosluk Birimi Çalışma Saatleri Portekiz Vatandaşları için 09:30-12:30 ve 14:30-16:00 arası (haftaiçi) Vize Başvuruları Öncelikle lütfen randevu alınız (E-mail: sconsular@ancara.dgaccp.pt Tel: 0312

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ KOORDİNATÖRÜ REKTÖR/REKTÖR YARDIMCISI KOORDİNATÖRLÜK BİRİMLERİ Selçuk Üniversitesi üst yönetimi tarafından belirlenen amaç ve ilkelere uygun olarak; koordinatörlüğün

Detaylı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI 05.06.2014

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI 05.06.2014 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI 05.06.2014 Feragat Web sitemizdeki Feragat Dilekçesi bilgisayar ortamında doldurulup imzalanmalıdır. Sonuçlar açıklandıktan

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR. 1. Erasmus programı neler kazandırır?

SIKÇA SORULAN SORULAR. 1. Erasmus programı neler kazandırır? SIKÇA SORULAN SORULAR 1. Erasmus programı neler kazandırır? Üniversitelere kazandırdıkları Uluslararası tecrübe ve itibar Çok kültürlü ve uluslu ortamda eğitim Hoşgörü ve kültürler arası diyalog Tanıtım

Detaylı