PGM ID & PGM-G ID Yol kaplamas bak m

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PGM ID & PGM-G ID Yol kaplamas bak m"

Transkript

1 PGM ID & PGM-G ID Yol kaplamas bakm

2 30 YILI AKIN SÜREDR DÜNYA TENCATE ÜZERNE KURULUDUR Bunun çok geçerli bir nedeni var. TenCate, çok çeitli modern inaat mühendislii uygulamalarna yönelik geosentetikler gelitirmekte ve üretmektedir. Tüm geosentetik çeitlerimize ek olarak yol ve demiryolu inaat, hidrolik yaplar ve tüneller, zemin güçlendirme ve özel geoteknik uygulama alanlar için projeye özel sistemler gelitirmekteyiz. Linz/Avusturya merkezli uluslararas irketler grubu olarak TenCate dünyann lider geosentetik tedarikçilerinden biridir. Dünya çapndaki sat örgütleri amzda hem sat hem de teknik servis konusunda yetkin personelimiz hizmetinizdedir. Avrupa, Asya ve ABDde bulunan çeitli üretim tesisleri, pazar tümüyle kapsama ve ksa teslimat süreleri taahhüt etmektedir. Sürekli teknoloji gelitirme, yeni ürün gelitirme, geosentetik tasarmmza yönelik kendi yazlmmz, jeoteknik mühendislii sentetikleri ve tekstil teknolojisi konularnda deneyimli mühendis kadrosunun olmas TenCatenin geosentetik üretimi, tasarm ve pazarlamas alanlarndaki lider konumunun iaretleridir. Hizmet ve Kalite Geoteknik sorunlar için mükemmel çözümler. Birinci snf kalite En yüksek standartlarmz onaylanmtr. TenCate Geosentetik Akademisi Teknik Bilgi transferi ve dünya çapndaki pazar varl nternet ortamnda bilgi. TenCate Tasarm Yazlm CD-ROM üzerinde veya internet ortamnda En yüksek standartlarmz onaylanmtr. Onaylanm kalite kontrol laboratuvar en yüksek standartlarda düzenli ürün testleri gerçekletirmemize olanak salamaktadr. tbu, ÖFI, ASQUAL, SINTEF gibi bamsz test enstitüleri tarafndan verilen kalite güvencesi ve kurum içi kalite kontrolü, TenCate ürünlerinin daimi birinci snf kalitesini garanti etmektedir. Teknik Bilgi transferi ve dünya çapndaki pazar varl. TenCate Geosentetik Akademisi (GSA) çerçevesinde ortaklarmza ve müterilerimize teknik bilgi sunmakta, deneyim alveriini desteklemekte ve geni, uluslararas çapta diyalog kurmaktayz. Dünya çapndaki birçok sat ofisimiz yerel distribütörler ile yakn i birliinin temelini oluturmaktadr. Bu ksa süreli teslimat süreleri ve verimli, bölgeye özgü teknik destek ile birlikte dünya çapnda pazar pay salamaktadr. Geoteknik sorunlar için optimum çözümler. TenCate, geoteknik sorunlar için mükemmel ürün tedarikinin ötesine geçen optimum çözümler sunmaktadr! Bu çözümlerin temel bileenleri projeye özel geosentetik tasarmlar ve projeye özel uygulama klavuzlardr. çevrimiçi bilgi. nternet Bilgi Platformumuz sizlere geosentetikler hakknda daha fazlasn örenme imkan vermektedir. SSS (Skça Sorulan Sorular) ve Sözlük buradaki ilk admlardr. Çevrimiçi teknik danmanlk hizmeti ile özel sorununuza yönelik bir çözüm üretiriz. Hizmetimizi ihtiyaçlarnza daha uygun hale getirmemize yardmc olduundan geri bildirimlerinize deer veririz. Tasarm yazlmmz hem internet ortamnda hem de CD-ROMda mevcuttur.

3 TENCATE LE YOL KAPLAMASI BAKIMI Eski yollarda yeni yöntemler Mevcut yol ann kabul edilebilir bir durumda muhafaza edilmesi, dünya çapndaki yol otoritelerinin kar karya olduu büyük zorluklardan biridir. Dolaysyla, odak noktas temel yol yaps ömrünün maliyet etkin ve teknik açdan güvenilir bir ekilde uzatlmasna olanak salayan bakm teknikleri ve yenileme yöntemleri üzerindedir. Dünya çapnda 30 yl akn bir süredir baarl bir ekilde kullanlan bir yöntem de geokompozitler ve kaplama keçeleri kullanlarak asfalt ve beton yollarnn bakmdr. Bu yöntem bakm aralklarn ve böylece yol ömrünü önemli ölçüde artran ekonomik bir çözüm sunmaktadr. Asfalt güçlendirme eleman olarak geokompozit. Gerilim azaltan ve membran etkisi yaratan ara katman olarak kaplama keçeleri (SAMI). Test sonucu: Geosentetik olmadan çatlaklarda yüksek gerilimler meydana gelir. Test sonucu: Geosentetik ile çatlaklarda stresler önemli ölçüde azaltlr. PGM-G ID ile krlma enerjisi: Yük öteleme erisi altndaki alan krlma kuvvetlerinin yapt ie karlk gelir. Asfalt tabakalarnn ömrünü artrr: Ara katman olarak PGM ID kullanldnda çatlak geliimi yaklak 3 kat geciktirilir. Yatay kuvvet F h [N] PGM-G ID Kontrol Krlma enerjisi Çatlak uzunluu [cm] PGM ID ve polimer modifiye bitüm ile PGM ID olmadan Kaplama yüzeyi Çatlak açlma genilii [mm] Süre [dak] PGM-G ID PGM-G ID, mekanik bal sürekli lifli örgüsüz %100 polipropilenden üretilen ve cam elyaf takviyeli yüksek dayanml bir geokompozittir. PGM ID PGM ID kaplama keçesi, optimum bitüm tutma kapasiteli %100 polipropilenden üretilen, mekanik bal sürekli lifli örgüsüz keçedir. PGM-G ID PGM ID

4 ASFALT TAKVYES Çatlak yollara bir son verir Trafik sklndaki sürekli art ve aks yükleri, mevcut yol a üzerinde büyük talepler olumasna neden olur. Katmanlar arasnda balayan yatay gerilmeler ksa süre içinde çatlak oluumuna neden olur. Ayrca yol altyapsndaki farkl oturmalar sonucunda asfalt tabakasnn çatlamasna yol açar. Bu gerilmeler yatay kuvvetlerin ve yerel farkl oturmalarn neden olduu çatlak oluumu ile sonuçlanr. PGM-G ID geokompozitleri yol otoriteleri için en uygun çözümdür. Örgüsüz geotekstilin szdrmazlk ve üniform ba etkisi ile birlikte, yüksek elastisite modüllü cam elyaflar, asfalt güçlendirmesi salar ve yol yapsnn ömrünü uzatr. PGM-G ID Cam elyaflarn mükemmel güçlendirici özelliklerini mekanik bal örgüsüz keçenin optimum bitüm tutma kapasitesi ile birletiren asfalt güçlendirmesine yönelik geokompozit. Uygulama PGM-Gnin avantajlar: Güçlendirme Düük gerilimde yüksek yük alm (< %3). Maliyet etkinlik PGM-G ID yol yüzeyinde lokal bakm için uygundur. Szdrmazlk Yamur ve oksijen, yol yapsna nüfuz edemez. Uzun ömür Bakm aralklar önemli ölçüde uzatlmtr. Gerilim giderme PGM-G ID, eski yüzeyden yeni kaplamaya çatlak yaylmasn geciktirir. Yapkanl balama PGM-G ID eski ve yeni asfalt katmanlar arasnda üniform ba salar. Uygulama Ek bir montaja gerek kalmadan serme makinesi ile kolaylkla gerçekletirilir. Geri dönüüm PGM-G ID sorunsuz bir ekilde öütülebilir. Dayanm PGM-G ID tuzlamaya kar kimyasal olarak dayanmldr. Asfaltn tamamen güçlendirilmesi Eski beton yollarn tamamen güçlendirilmesi Boylamasna oluan çatlan lokal güçlendirilmesi Kazlm kanallar üzerindeki yollarn onarm Referans proje asfalt güçlendirme Zürih Kloten Uluslararas Havaliman Bakm, sviçre TenCate nin asfalt güçlendirme uygulamalarna yönelik yüksek dayanml geokompoziti olan PGM-G ID, sviçredeki Zürih Kloten Uluslararas Havalimannn bakmnda salad faydalar etkileyici bir ekilde kantlad. Kompozit, yüksek aks yüklerine maruz kalan trafiin youn olduu bölgelerin onarmn ve çatlak oluumunu önlemek için özel olarak gelitirilmitir. Örgüsüz bileen, bitümün eit dalmn salayarak uygulamann %100 su geçirimsizliini salar. Yüksek dayanml, yüksek modüllü cam elyaflar, çatlan yaylmasn önelemek için gerilmeleri tam zamannda absorbe eder. (%2 - %3 asfalt gerilmesinde) Geokompozit ile asfalt katmanlar arasndaki mükemmel ba sayesinde tüm alanda asfalt güçlendirmesi salanr.

5 Uygulama Scak asfalt kaplama Yol yüzeyinin temizlenmesi. Çatlak onarm çalmalar srasnda bitümlü alt katmanlar üzerine bitümlü kaplamalar uygulanr. Trafik yüküne bal olarak çeitli asfalt tipleri kullanlabilir. Kaplama tabakalar trafik gerilmelerini absorbe eder ve temel tabakay korur. Çatlaklarn (> 4 mm) ve çukurlarn doldurulmas veya düzenleyici katman uygulanmas. Efektif yaptrma tabakas olarak toplam 1,2 kg/m 2 lik bitüm tüm alan üzerine uygulanr ve serilecek geokompozitin kenarndan 10 cm da doru uzanr. Yaptrma tabakasnn tipi iklim koullarna ve kullanlacak asfalt kaplamasnn tipine baldr. PGM-G ID, özel tasarlanm serme ekipman kullanlarak yaptrma tabakasna döenir. Öngerme veya tespit (örn: çiviler) gerekli deildir. Scak asfalt kaplama (min. kalnlk 40 mm) PGM- Gnin açlmasndan hemen sonra uygulanr. Paletli tip asfalt makinelerinin kullanlmas önerilir. Asfalt karmnn scakl uygulama srasnda 160 Cyi geçmemelidir. Bu normalde 190 C asfalt plant karm scaklna karlk gelir. Yüksek ortam scaklklarnda veya yaptrma tabakasnn akmas sebebiyle, asfalt makinesinin lastiklerinin yapmasn önlemek için, palet veya tekerlek yollarna mcr veya asfalt karm serpilebilir. TenCate serme ekipman ile geosentetik uygulamas.

6 MEMBRAN ETKS (SAMI) Klasik bakm yöntemlerinden daha ekonomik Yol yüzeyindeki çatlaklar yamur suyununun ve oksijenin yüzeye nüfuz etmesine neden olur, bu da yol yapsnn erken bozulmas ile sonuçlanr. Genellikle çatlaklar, gerilmenin younlamasndan dolay yeni yüzeye yayldndan yeni asfalt kaplamasnn bakm snrl sürelidir. Bu ksr döngü ancak profesyonel inaat yöntemleri ile krlabilir. PGM ID kaplama keçesi ve bitümden oluan gerilim absorbe eden membran ara katman (SAMI stress absorbing membrane interlayer) döenerek asfalt katmanlarndaki gerilmeler önemli ölçüde azaltlr, böylece yeni kaplamann ömrü uzatlr. PGM ID Reflektif çatlamay azaltmak ve yol yaplarn etkili bir ekilde korumak için tasarlanm optimum bitüm tutma kapasitesine sahip örgüsüz keçe. Uygulama: PGM'nin avantajlar: Szdrmazlk Yamur ve oksijen yol yapsna nüfuz edemez. Gerilim giderme PGM ID, eski yüzeyden yeni kaplamaya çatlak yaylmasn geciktirir. Yapma PGM ID eski ve yeni asfalt katmanlar arasnda üniform ba salar. Isl davran PGM ID düük ortam scaklklarnda dahi iyi performans sergiler. Geri dönüüm PGM ID sorunsuz bir ekilde öütülebilir. Uygulama Ek bir tespite gerek kalmadan serme makinesi ile kolaylkla gerçekletirilir. Uzun ömür Bakm aralklar, düük kaplama kalnl ile bile önemli ölçüde uzatlmtr. Yüzey kaplama ile bakm Düzenleyici katman olmayan eski asfalt yol bakm Düzenleyici katmanl eski asfalt yol bakm Referans proje membran etkisi Avusturya B119a karayolunda sandviç yüzey kaplama uygulamas Avusturyadaki B119a federal karayolunun bakm srasnda sandviç yüzey kaplamas uygulanmtr. Yapm aamalar aadaki gibidir: Kaplama keçesini yaptrmak için ilk yaptrma tabakasnn püskürtülmesi, PGM ID döenmesi, ilk çakl ta katman (8/11 mm), ikinci yaptrma tabakas ve son olarak ikinci çakl ta katman (4/8 mm). Yaptrma tabakas olarak %70 polimer modifiye emülsiyon kullanlmtr. Birkaç ay sonra yol hala mükemmel durumdayd: Kaba yüzey dokusu ile iyi sktrlm tekerlek yollar ve düz bir yol yüzeyi. 7 yl daha geçtikten sonra hala büyük bir hasar görünmemekteydi tekerlek yollar hala iyi sktrlm ve kaba yüzey dokusunu göstermekteydi. Yüzey kaplamasnn toplam ömrünün en az 15 yla ulamas beklenebilir, bu durum bu bakm yöntemini mükemmel bir ekonomik baar haline getirmektedir.

7 Uygulama Asfalt Yüzey Kaplamas Yol yüzeyinin temizlenmesi. Çatlaklarn (> 4 mm) ve çukurlarn doldurulmas Asfalt yüzey kaplamalar, yaptrma tabakasnn ve mcrn pepee uyguland ince bitüm katmanlardr. Kaplama keçeleri ile birlikte bu yöntemler mevcut yol yapsnda szdrmazlk salar ve yolun yüzey pürüzlülüünü korur. Yaptrma tabakasnn makine ile eit dalm. lk gerekli yaptrma tabakas miktar (A) yaklak 0.9 kg/m 2 emülsiyona karlk gelir (%70). Yaptrma tabakasnn tipi iklim koullarna ve kullanlacak yüzey tipine baldr. Kaplama keçesinin döenmesine emülsiyon kürlemesi baladktan sonra balanr. PGM ID, özel tasarlanm döeme ekipmanlar kullanlarak yaptrma tabakasna döenir. Öngerme gerekli deildir. B1 ve B2 bölümlerinden oluan ikinci yaptrma tabakas miktarnn (B) eit dalm: Yapm yöntemleri Tek yüzey kaplama Yaptrma tabakasn yüzey üzerine eit püskürtün, mcr yayn ve 3 ila 5 geçi ile sktrn. lk trafik geçiinden sonra fazla mcrlar aln. Sandviç kaplama yüzey Yol yüzeyini temizleyin, mcrlar yayn ve sktrn. Daha sonra yaptrma tabakasn püskürtün ve daha küçük boyutlu ikinci mcr katmann yayn. Çift mcr katman ile yüzey kaplama tek Yaptrma tabakasn yüzey üzerine eit bir ekilde püskürtün, büyük mcrlar yayn (boluk brakarak), boluklar daha küçük mcrlarla doldurun. Çift yüzey kaplama Farkl mcr boyutlu iki tek yüzey kaplamadan olumaktadr. Daha büyük mcrlar once uygulanr. Makadam (basz destek katman üzerinde çift yüzey kaplama) Genellikle destek katmanlarn kaplamak için kullanlr. ri mcrlar yüzeye açk bir ekilde (boluk brakarak) yayn ve kilitlenme elde etmek için sktrn. Daha küçük mcr boyutlu tek yüzey kaplamalar ve azalan yaptrma tabakas miktar, üç kata kadar uygulanabilir.(üçüncü katman bir yl sonra uygulanabilir.) Kaplamay doygun hale getirmek için B1 gerekir %70 emülsiyonun yaklak 0.8 kg/m 2 si. B2 mcr yerletirmek için gerekir. Uygulanacak miktar emülsiyon üreticisinin önerilerine gore deikenlik gösterir ve kullanlacak mcrn kalite, miktar, ekil ve boyutuna baldr klasik yüzey kaplama uygulamalar için olduu gibi. Kaplamann en üst ksmna emülsiyon uygulamasndan hemen sonra gerekli mcr miktar eit bir ekilde datlr. Bu ilemi tercihen lastik tekerlekli silindirler ile sktrma ilemi izler. kili veya çok katmanl yüzey kaplamalarnda ikinci katmann yaptrma tabakasnn ilk katmanla tam temas halinde olmas salanmaldr. 1 la 3 günlük bir dönemden sonra fazla mcr uygun yol süpürme ekipman ile giderilmelidir. Nokta bakmnda kaplama kürlenmemi emülsiyona döenebilir ve daha sonra yüzey geçici trafie izin vermek için kum ile kaplanr.

8 Bu broürde verilen bilgiler, bildiimiz kadaryla gerçek ve dorudur. Ancak, yeni aratrma sonuçlar ve pratik deneyimler revizyon gerektirebilir. Burada belirtilen bilgilerden herhangi bir garanti veya yükümlülük çkarlamaz. BeNeLux Tel Central Eastern Europe Tel service.at@tencate.com Czech Republic Tel service.cz@tencate.com France / Africa Tel service.fr@tencate.com Germany Tel service.de@tencate.com Italy Tel service.it@tencate.com Near Middle East Tel service.nme@tencate.com Poland Tel service.pl@tencate.com Romania Tel service.ro@tencate.com Russia / CIS Tel service.ru@tencate.com Scandinavia / Baltics Tel service.dk@tencate.com Spain / Portugal Tel service.es@tencate.com Switzerland Tel service.ch@tencate.com UK / Ireland Tel service.uk@tencate.com TÜRKYE DSTRBÜTÖRÜ VE DAITIM : Bayar Cad..M. Fatih Öngül Sok. Odak Plaza A Blok No:5 K: Kozyata- ISTANBUL T: pbx F: TR

PGM ID & PGM-G ID Yol kaplaması bakımı

PGM ID & PGM-G ID Yol kaplaması bakımı PGM ID & PGM-G ID Yol kaplaması bakımı Protective Fabrics Space Composites Aerospace Composites Geosynthetics Industrial Fabrics Grass Advanced Armour 30 YILI AŞKIN SÜREDİR DÜNYA TENCATE ÜZERİNE KURULUDUR

Detaylı

H20 PANEL S STEM Her tür projeye uygun, güvenilir, sa lam ekonomik kolon ve perde kal b

H20 PANEL S STEM Her tür projeye uygun, güvenilir, sa lam ekonomik kolon ve perde kal b H20 PANEL SSTEM Her tür projeye uygun, güvenilir, salam ekonomik kolon ve perde kalb 1 2 çindekiler H20 Panel Sistem 4 Kalp sistemleri içinde H20 Panel 6 Tamamlanm örnek projeler 8 Sistem Elemanlar 3 H20

Detaylı

Bölüm 8 Ön Ürün ve Hzl Uygulama Gelitirme. 8lk Kullanc Tepkileri. Dört Çeit Ön Ürün. Ana Konular. Yamal Ön Ürün. Ön Ürün Gelitirme

Bölüm 8 Ön Ürün ve Hzl Uygulama Gelitirme. 8lk Kullanc Tepkileri. Dört Çeit Ön Ürün. Ana Konular. Yamal Ön Ürün. Ön Ürün Gelitirme Bölüm 8 Ön Ürün ve Hzl Uygulama Gelitirme Sistem Analiz ve Tasarm Sedat Telçeken 8lk Kullanc Tepkileri Kullanclardan tepkiler toplanmaldr Üç tip vardr Kullanc önerileri De0iiklik tavsiyeleri Revizyon planlar

Detaylı

YOL İNŞAATINDA GEOSENTETİKLERİN KULLANIMI

YOL İNŞAATINDA GEOSENTETİKLERİN KULLANIMI YOL İNŞAATINDA GEOSENTETİKLERİN KULLANIMI Erhan DERİCİ Selhan ACAR Tez Danışmanı Yard. Doç. Dr. Devrim ALKAYA Geotekstil Nedir? İnsan yapısı bir proje, yapı veya sistemin bir parçası olarak temel elemanı,

Detaylı

Zemin Güçlendirmesi için TenCate Çözümleri

Zemin Güçlendirmesi için TenCate Çözümleri GEOSYNTHETICS Zemin Güçlendirmesi için TenCate Çözümleri Protective Fabrics Outdoor Fabrics Advanced Composites Advanced Armour Geosynthetics Grass ZAYIF ZEMİN ÜZERİNDEKİ DOLGULAR Zayıf Zemin Güçlendirmesi

Detaylı

ASMOLEN UYGULAMALARI

ASMOLEN UYGULAMALARI TURGUTLU TULA VE KREMT SANAYCLER DERNE ASMOLEN UYGULAMALARI Asmolen Ölçü ve Standartlar Mart 2008 Yayn No.2 1 ASMOLEN UYGULAMALARINDA DKKAT EDLMES GEREKL HUSUSLAR Döeme dolgu tulas, kil veya killi topran

Detaylı

Zemin ve Asfalt Güçlendirme

Zemin ve Asfalt Güçlendirme Zemin ve Asfalt Güçlendirme Zemin iyileştirmenin temel amacı mekanik araçlarla zemindeki boşluk oranının azaltılması veya bu boşlukların çeşitli malzemeler ile doldurulması anlaşılır. Zayıf zeminin taşıma

Detaylı

PVC KOMPARTMAN SİSTEM

PVC KOMPARTMAN SİSTEM PVC KOMPARTMAN SİSTEM İzoforte Yalıtım İnşaat Mühendislik A.Ş. olarak; su yalıtım sistemleri, yapı kimyasalları malzeme tedariği, endüstriyel ve dekoratif zemin kaplamaları alanında faaliyet göstermekteyiz.

Detaylı

YOL YAPIMINDA ALT VE ÜST YAPI GÜÇLEND RME UYGULAMALARI PROBLEMLER VE ÇÖZÜMLER

YOL YAPIMINDA ALT VE ÜST YAPI GÜÇLEND RME UYGULAMALARI PROBLEMLER VE ÇÖZÜMLER A-PDF Watermark DEMO: Purchase from www.a-pdf.com to remove the watermark YOL YAPIMINDA ALT VE ÜST YAPI GÜÇLEND RME UYGULAMALARI PROBLEMLER VE ÇÖZÜMLER 2 YOL ÜST YAPI GÜÇLEND RME UYGULAMALARINDA KULLANILAN

Detaylı

TenCate Geosentetik çözümleri fark yarat r

TenCate Geosentetik çözümleri fark yarat r GEOSYNTHETICS TenCate Geosentetik çözümleri fark yarat r Protective Fabrics Space Composites Aerospace Composites Advanced Armour Geosynthetics Grass HER UYGULAMA Ç N B R TENCATE ÇÖZÜMÜ levler: TS/S SINIFI

Detaylı

Yüksek, a r dö emeler ve

Yüksek, a r dö emeler ve YK9 TAIYICI SKELE Yüksek, ar döemeler ve masa kalplar için ekonomik tayclk 1 çindekiler YK9 Tayc skele Döeme iskelesi, masa kalb ve merdiven kulesi olarak 6 Tamamlanm örnek projeler 10 Masa iskelesi 12

Detaylı

Sigorta irketlerinin Yaps ve Aktüerin Rolü. Aktüerler Derneği Nisan 2010

Sigorta irketlerinin Yaps ve Aktüerin Rolü. Aktüerler Derneği Nisan 2010 Sigorta irketlerinin Yaps ve Aktüerin Rolü Aktüerler Derneği Nisan 2010 Türkiye de sigortaclk ve bireysel emeklilik sektörü RKET SAYISI - NUMBER OF COMPANY 2006 2007 2008 Hayat D - Non Life (Alt adedi

Detaylı

ustan n sesine kulak ver

ustan n sesine kulak ver ustan n sesine kulak ver Türkiye, en yeni ve en modern polimer bitümlü membran tesislerinde üretilen Bitumex membran ile tan fl yor. Polimer bitümlü membran üretiminde son teknolojiyi Türkiye'ye getiren

Detaylı

Stoper Yap ve Yal t m Sistemleri A.fi.

Stoper Yap ve Yal t m Sistemleri A.fi. Stoper Yap ve Yal t m Sistemleri A.fi. Stoper Membran Türkiye, en yeni ve en modern polimer bitümlü membran tesislerinde üretilen STOR membran ile tan fl yor. Polimer bitümlü membran üretiminde son teknolojiyi

Detaylı

Çatılarda Tam Koruma CONIROOF

Çatılarda Tam Koruma CONIROOF Çatılarda Tam Koruma CONIROOF En Tepeden Başlayın Bir binanın en önemli bölümlerinden biri çatısıdır. Yetersiz çatılar, yapının yalnızca işlevselliğini etkilemekle kalmaz, aynı zamanda bakım zorunluluğuyla

Detaylı

Bakım, Onarım ve Yenileme (MRO) Kılavuzları. Yeni ürünler

Bakım, Onarım ve Yenileme (MRO) Kılavuzları. Yeni ürünler Bakım, Onarım ve Yenileme (MRO) Kılavuzları Yeni ürünler 2016.2 BAKIM, ONARIM VE YENILEME (MRO) KILAVUZLARI Dormer in mevcut geniş ürün yelpazesi Bakım,Onarım ve Yenileme sektörü için geliştirilen kaliteli

Detaylı

Distribution Solutions WireSolutions. Çelik Fiber. Endüstriyel Zemin Uygulamaları

Distribution Solutions WireSolutions. Çelik Fiber. Endüstriyel Zemin Uygulamaları Distribution Solutions WireSolutions Çelik Fiber Endüstriyel Zemin Uygulamaları WireSolutions Çelik Fiber Çözümleri WireSolutions dünyanın bir numaralı çelik üreticisi ArcelorMittal grubunun bir parçasıdır.

Detaylı

Shark Serisi Malzemeye özel uygulama kılavuzları. Yeni Ürünler 2018

Shark Serisi Malzemeye özel uygulama kılavuzları. Yeni Ürünler 2018 Shark Serisi Malzemeye özel uygulama kılavuzları Yeni Ürünler 2018 SHARK LINE SHARK MALZEMEYE ÖZEL UYGULAMA KILAVUZLARI GİRİŞ Malzemeye özel uygulama kılavuzlarımız DIN standartlarına uygun ürün yelpazesiyle

Detaylı

EKG Sinyallerinde Gürültü Gidermede Ayrk Dalgack Dönüümünde Farkl Ana Dalgacklarn Ve Ayrtrma Seviyelerinin Karlatrlmas

EKG Sinyallerinde Gürültü Gidermede Ayrk Dalgack Dönüümünde Farkl Ana Dalgacklarn Ve Ayrtrma Seviyelerinin Karlatrlmas EKG Sinyallerinde Gürültü Gidermede Ayrk Dalgack Dönüümünde Farkl Ana Dalgacklarn Ve Ayrtrma Seviyelerinin Karlatrlmas Cengiz Tepe 1 Hatice Sezgin 1, Elektrik Elektronik Mühendislii Bölümü, Ondokuz May#s

Detaylı

Matematiksel denklemlerin çözüm yöntemlerini ara t r n z. 9. FORMÜLLER

Matematiksel denklemlerin çözüm yöntemlerini ara t r n z. 9. FORMÜLLER ÖRENME FAALYET-9 AMAÇ ÖRENME FAALYET-9 Gerekli atölye ortam ve materyaller salandnda formülleri kullanarak sayfada düzenlemeler yapabileceksiniz. ARATIRMA Matematiksel denklemlerin çözüm yöntemlerini aratrnz.

Detaylı

Yüksek, a r dö emeler ve

Yüksek, a r dö emeler ve YK9 TAIYICI SKELE Yüksek, ar döemeler ve masa kalplar için ekonomik tayclk 1 çindekiler YK9 Tayc skele 4 Döeme iskelesi, masa kalb ve merdiven kulesi olarak 6 Tamamlanm örnek projeler 10 Masa iskelesi

Detaylı

Dolay s yla, elektromanyetik sabit c ile elektriksel geçirgenli i ve manyetik geçirgenlik aras nda bir ili ki vard r. 3

Dolay s yla, elektromanyetik sabit c ile elektriksel geçirgenli i ve manyetik geçirgenlik aras nda bir ili ki vard r. 3 Optik Özellikler Elektromanyetik radyasyon Ik malzeme üzerinde çarptnda nasl bir etkileme olur? Malzemelerin karakteristik renklerini ne belirler? Neden baz malzemeler saydam ve bazlar yarsaydam veya opaktr?

Detaylı

[11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20]

[11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] Image not found Tarkett http://ticari.tarkett.com.tr/sites/all/themes/tarkett_b2b/logo.png Tarkett sitesinde yay?nland? (http://ticari.tarkett.com.tr) Anasayfa > Yaz?c? uyumlu PDF Veneto xf² 2.5mm Aç?klama

Detaylı

shingle nedir? Kullanım alanları

shingle nedir? Kullanım alanları SHINGLE MEMBRAN hakkımızda Veratek Yapı Ürünleri, ticari hayatına 1935 yılında başlayan Topaç Metal in tecrübesinden faydalanarak 2016 yılında faaliyet göstermeye başlamıştır. Çatı ve izolasyon konularında

Detaylı

Kod numarası tek olanlar güz dönemi, çift olanlar bahar dönemi derslerini belirtmektedir.

Kod numarası tek olanlar güz dönemi, çift olanlar bahar dönemi derslerini belirtmektedir. Kod numarası tek olanlar güz dönemi, çift olanlar bahar dönemi derslerini belirtmektedir. İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS DERSLERİ Sıra 1 İMÜ 510 Beton Katkı Maddeleri 2 İMÜ 511 Hafif İnşaat Malzemeleri

Detaylı

1 letme Dönü ümü ve Planlamas Hizmetleri

1 letme Dönü ümü ve Planlamas Hizmetleri Hizmet Tan letme Dönüümü ve s Hizmetleri SAP letme Dönüümü ve s Hizmetleri, rekabet avantaj salamak üzere Lisans Alan inovasyonunu ve dönüümünü kolaylarmay amaçlayan danmanlk ve örnekleme hizmetleri sunar.

Detaylı

Başlangıç. Beton yüzeylerin Polyurea ile korunması. Cees Moorman, BASF Polyurethanes Benelux B.V.

Başlangıç. Beton yüzeylerin Polyurea ile korunması. Cees Moorman, BASF Polyurethanes Benelux B.V. Başlangıç Beton yüzeylerin Polyurea ile korunması Cees Moorman, BASF Polyurethanes Benelux B.V. Başlangıç Bölüm 1 Akaryakıt istasyon zemininin Polyurea Sprey ile izole edilmesi Bölüm 2 Otopark zemininin

Detaylı

Sathi Kaplamalar. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN

Sathi Kaplamalar. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Sathi Kaplamalar Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Sathi Kaplama Mevcut BSK kaplama üzerine veya granüler temel tabaka üzerine astar tabakası ve yapıştırma tabakası seriminden sonra, uygun oranda kübik şekle yakın

Detaylı

Proje Döngüsünde Bilgi ve. Turkey - EuropeAid/126747/D/SV/TR_ Alina Maric, Hifab 1

Proje Döngüsünde Bilgi ve. Turkey - EuropeAid/126747/D/SV/TR_ Alina Maric, Hifab 1 Proje Döngüsünde Bilgi ve letiim Turkey - EuropeAid/126747/D/SV/TR_ Alina Maric, Hifab 1 Proje Döngüsünde Bilgi ve letiim B: Ana proje yönetimi bilgi alan B: Tüm paydalara ulamak ve iletiim kurmak için

Detaylı

Kara & Demir Yolu Zemin Güçlendirme

Kara & Demir Yolu Zemin Güçlendirme ZEMİN GÜÇLENDİRME»» Stabilize Drenaj Katmanı»» Kalıcı ve Geçici Ulaşım Yolları»» Zayıf Zemin Güçlendirme»» Spor ve Oyun Alanları»» Askeri Geçiş Yolları»» Kara ve Demir Yolu Temelleri»» Kontrollü Dolgu

Detaylı

ZEMİN KAPLAMA SİSTEMLERİ

ZEMİN KAPLAMA SİSTEMLERİ ZEMİN KAPLAMA SİSTEMLERİ İzoforte Yalıtım İnşaat Mühendislik A.Ş. olarak; su yalıtım sistemleri, yapı kimyasalları malzeme tedariği, endüstriyel ve dekoratif zemin kaplamaları alanında faaliyet göstermekteyiz.

Detaylı

FREN, ARTIK BAMBAŞKA BİR IŞIĞIN ALTINDA

FREN, ARTIK BAMBAŞKA BİR IŞIĞIN ALTINDA FREN, ARTIK BAMBAŞKA BİR IŞIĞIN ALTINDA www.hella.com/brakesystems 12 1 HER ÜRÜNDE MÜKEMMELLİK Mükemmel fren teknolojisi, profesyonel satış desteği, en son yenilikleri ve teknolojiyi takip eden birinci

Detaylı

Kalıp üretiminde. güvenilir ortağınız

Kalıp üretiminde. güvenilir ortağınız Kalıp üretiminde güvenilir ortağınız Çeliğe şekil veriyoruz Standart kalıp ürünlerinde lider konuma yükselmiş olan Meusburger, yüksek kalitede standart parça üreterek 10.000 i aşan kalıpçı ile çalışmaktadır.

Detaylı

MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI

MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI MS 991 yapısında solvent ve uçucu bileşen içermeyen 2 kompenantlı 3:1 oranında kullanılan derz, dilatasyon noktaları ve beton çatlakları için tasarlanmış

Detaylı

Cepheler için silikon reçine emülsiyon boyalar. Sürekli ve uzun vadeli koruma

Cepheler için silikon reçine emülsiyon boyalar. Sürekli ve uzun vadeli koruma Cepheler için silikon reçine emülsiyon boyalar Sürekli ve uzun vadeli koruma Cepheler için modern Ağ 2 Silikon reçine emülsiyon boyalar duvarları hem Bu ağ yapısı, yağmur ve sprey suyu, kar ıslaklığı ve

Detaylı

Tangram Etkinlii ile Çevre ve Alan Hesab *

Tangram Etkinlii ile Çevre ve Alan Hesab * Elementary Education Online, 8(2), tp: 1-6, 2009. lkö!retim Online, 8(2), öu: 1-6, 2009. [Online]: http://ilkogretim-online.org.tr Tangram Etkinlii ile Çevre ve Alan Hesab * Güney HACIÖMERO0LU 1 Sezen

Detaylı

www.velle.com.tr Metal Pigment Kaplamalar Tel.: +90 (216) 701 24 01 Faks.: +90 (216) 701 24 02

www.velle.com.tr Metal Pigment Kaplamalar Tel.: +90 (216) 701 24 01 Faks.: +90 (216) 701 24 02 www.velle.com.tr Metal Pigment Kaplamalar hava Tel.: +90 (216) 701 24 01 Faks.: +90 (216) 701 24 02 Metal Pigment Kaplamalar Metal Pigment Kaplamalar metal yüzeylerde korozyon olarak r. Bunun ötesinde

Detaylı

ASFALT KAPLAMALAR. ara katmanlar ile asfalt güçlendirmesi. Sizin yerel distribütörünüz:

ASFALT KAPLAMALAR. ara katmanlar ile asfalt güçlendirmesi. Sizin yerel distribütörünüz: ASFALT KAPLAMALAR ara katmanlar ile asfalt güçlendirmesi Glasstex in mekanik montajı hızlı ve verimlidir, tecrübeli bir ekip günde, tanker başına, 12,000 m2 ye kadar montaj yapabilmektedir. Tensar ürünleri

Detaylı

Prekast Betonarme Panelli Toprakarme İstinat Duvarları

Prekast Betonarme Panelli Toprakarme İstinat Duvarları Prekast Betonarme Panelli Toprakarme İstinat Duvarları MacRes MacRes: Tekno Maccaferri nin Prekast Betonarme Panelli Toprakarme İstinat duvarları, inşaat mühendisliği yapılarında sayısı gün geçtikçe artan

Detaylı

novasyon KalDer zmir ubesi 8. Mükemmellii Aray Sempozyomu zmir, 18 Nisan 2007 irin Elçi Technopolis Türkiye Direktörü Teknoloji Yönetim Dernei Bakan

novasyon KalDer zmir ubesi 8. Mükemmellii Aray Sempozyomu zmir, 18 Nisan 2007 irin Elçi Technopolis Türkiye Direktörü Teknoloji Yönetim Dernei Bakan novasyon KalDer zmir ubesi 8. Mükemmellii Aray Sempozyomu zmir, 18 Nisan 2007 irin Elçi Technopolis Türkiye Direktörü Teknoloji Yönetim Dernei Bakan novasyon Ekonomik ve toplumsal fayda yaratmak için ürünlerde,

Detaylı

Online teknik sayfa DFV60A-22PL65536 DFV60 TEKERLEKLI ENKODER

Online teknik sayfa DFV60A-22PL65536 DFV60 TEKERLEKLI ENKODER Online teknik sayfa DFV60A-22PL65536 DFV60 A B C D E F Resimler farklı olabilir Sipariş bilgileri Tip Stok no. DFV60A-22PL65536 1051334 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/dfv60 H I J K L M

Detaylı

http://www.suzuki-toshie.net

http://www.suzuki-toshie.net B Uygulama 03.03.2011 Bilinçli Örenim Yoluyla Yaama Gücüne Doru Yeni Afet Önleme Eitimi --- Proje Örenimi, Portfolyo Deerlendirme, Koçluk Yöntemi --- Afet Önleme ve Yeni Örenme Becerileri Proje Örenimi

Detaylı

Görsel Tasar m. KaliteOfisi.com

Görsel Tasar m. KaliteOfisi.com Görsel Tasarm KaliteOfisi.com KaliteOfisi.com un bir hizmetidir. zin alnmaksn alnt ve çoaltma yaplabilir. 2 www.kaliteofisi.com KaliteOfisi Hakknda Kalite ofisi; ülkemizde kalite bilincinin yerlemesine

Detaylı

Protectosil CIT İleri Korozyon Önleme Teknolojisi

Protectosil CIT İleri Korozyon Önleme Teknolojisi Protectosil CIT İleri Korozyon Önleme Teknolojisi 1 Protectosil CIT yatırımınızı korur! Binalar, köprüler, barajlar, tüneller, büyük otoparklar gibi betonarme yapılar önemli boyutlarda özel sektör ve kamu

Detaylı

2. Senkron motorla ayn milde bulunan uyart m dinamosunu motor olarak çal rarak yol vermek.

2. Senkron motorla ayn milde bulunan uyart m dinamosunu motor olarak çal rarak yol vermek. Senkron Motorlara Yol Verme ekilleri Bir asenkron motora gerilim uygulandnda direkt olarak yol alr. Bunun için yardmc bir düzenee ihtiyaç yoktur. Senkron motorlar ise gerilim uygulandnda direkt olarak

Detaylı

Kazısız Boru Rehabilitasyonu için Yüksek Basınçlı Esnek Boru Hatları

Kazısız Boru Rehabilitasyonu için Yüksek Basınçlı Esnek Boru Hatları 1 Kazısız Boru Rehabilitasyonu için Yüksek Basınçlı Esnek Boru Hatları Raedlinger şirket grubu Raedlinger Raedlinger RWenergy Primus Line BBZ İnşaat Mekanik PV Sistemleri Kazısız Profesyonel Şirketi Mühendislik

Detaylı

Yalıtımda yüksek performanslı güvenilir çözümler

Yalıtımda yüksek performanslı güvenilir çözümler Yalıtımda yüksek performanslı güvenilir çözümler MEMBRAN ÜRÜN KATALOĞU HAKKIMIZDA Yapı kimyasalları sektöründe 20 yılı aşkın süredir Türkiye pazarına hizmet veren firmamız, 2011 yılından itibaren hedefini

Detaylı

AMEL YATHANEDE KULLANILAN HASSAS C HAZ VE CERRAH ALETLER N

AMEL YATHANEDE KULLANILAN HASSAS C HAZ VE CERRAH ALETLER N AMELYATHANEDE KULLANILAN HASSAS CHAZ VE CERRAH ALETLERN YENDEN KULLANIMA HAZIRLANMASINDA MERKEZ STERZASYON ÜNTES ÇALIANLARININ SORUMLULUKLARI Firdevs TABAK*, lknur NANIR** *Acbadem Kozyata Hastanesi, Merkezi

Detaylı

UCRETE DP UYGULAMA YÖNTEMİ

UCRETE DP UYGULAMA YÖNTEMİ TANIMI UCRETE DP, poliüretan esaslı reçinelerin özel katkı ve kimyasallar ile modifikasyonu sonucu elde edilen, reçinelere özel dolgu ilavesi ile oluşturulan, ıslak ve kuru ortamlarda kullanılmak için

Detaylı

Güvenilir Ekipman ve Ataşman Uzmanınız

Güvenilir Ekipman ve Ataşman Uzmanınız Güvenilir Ekipman ve Ataşman Uzmanınız EIK, yüksek performanslı amfibi ekskavatör ve çeşitli toprakta hareket eden modeller için kaliteli ataşmanlar tasarlama ve üretme konusunda uzmanlaşmış isimlerden

Detaylı

Mardav EPSMANTO Is Yal t m Levhas - Gri EPS. D fltan duvar s yal t m uygulamalar nda kullan lan, karbon / grafit takviyeli EPS s yal t m levhas d r.

Mardav EPSMANTO Is Yal t m Levhas - Gri EPS. D fltan duvar s yal t m uygulamalar nda kullan lan, karbon / grafit takviyeli EPS s yal t m levhas d r. Mardav EPSMANTO Mantolama Sistemleri markas ile sunulan sistem bileflenleri, EPSMANTO Is Yal t m Levhas, EPSMANTO Yap flt rma ve S va harc, EPSMANTO Dübel, EPSMANTO Donat Filesi ve EPSMANTO Fileli Köfle

Detaylı

Online teknik sayfa. i10-m0233 Lock i10 Lock GÜVENLI KILITLEMELI SVIÇLER

Online teknik sayfa. i10-m0233 Lock i10 Lock GÜVENLI KILITLEMELI SVIÇLER Online teknik sayfa i10-m0233 Lock i10 Lock A B C D E F Aktüatör teslimat içeriğinde bulunmamaktadır Sipariş bilgileri Tip Stok no. i10-m0233 Lock 60580 Aktüatörü ayrıca sipariş ediniz. Ayrıntılar için

Detaylı

HAREKETL BASINÇ YÜKLEMES ALTINDAK HDROLK SLNDRN DNAMK ANALZ

HAREKETL BASINÇ YÜKLEMES ALTINDAK HDROLK SLNDRN DNAMK ANALZ 12. ULUSAL MAKNA TEORS SEMPOZYUMU Erciyes Üniversitesi, Kayseri 09-11 Haziran 2005 HAREKETL BASINÇ YÜKLEMES ALTINDAK HDROLK SLNDRN DNAMK ANALZ Kutlay AKSÖZ, Hira KARAGÜLLE ve Zeki KIRAL Dokuz Eylül Üniversitesi,

Detaylı

fidesgrup gürültükontrolü

fidesgrup gürültükontrolü RAYLI SİSTEMLERDE DOĞRU VE ETKİN GÜRÜLTÜ BARİYERİ ÇÖZÜMLERİ Gürültü, ülkemizde yeni farkına varılan bir problemdir. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde uzun yıllardır araştırılan ve etkileri, azaltımı ve yönetimi

Detaylı

University of Applied Sciences (Uygulamalı Bilimler Üniversitesi) Research Institute of Horticulture (Bahçecilik Araştırma Enstitüsü)

University of Applied Sciences (Uygulamalı Bilimler Üniversitesi) Research Institute of Horticulture (Bahçecilik Araştırma Enstitüsü) University of Applied Sciences (Uygulamalı Bilimler Üniversitesi) Research Institute of Horticulture (Bahçecilik Araştırma Enstitüsü) Institute of Horticulture (Bahçecilik Enstitüsü) Test Raporu FLL yöntemine

Detaylı

mükemmellik. Kenar kesmede Düzgün bahçecilik. Bahçenizle rahatlayın.

mükemmellik. Kenar kesmede Düzgün bahçecilik. Bahçenizle rahatlayın. Düzgün bahçecilik. Bahçenizle rahatlayın. Kenar kesmede mükemmellik. Make it your home. Yeni Rotak çim biçme makineleriyle evinizi yuvaya dönüştürün. Bosch'un yeni Rotak çim biçme makineleriyle tek seferde

Detaylı

MER A YLETRME ve EROZYON ÖNLEME ENTEGRE PROJES (YENMEHMETL- POLATLI)

MER A YLETRME ve EROZYON ÖNLEME ENTEGRE PROJES (YENMEHMETL- POLATLI) MER A YLETRME ve EROZYON ÖNLEME ENTEGRE PROJES (YENMEHMETL- POLATLI) I- SORUN Toprak ve su kaynaklarnn canllarn yaamalar yönünden tad önem bilinmektedir. Bu önemlerine karlk hem toprak hem de su kaynaklar

Detaylı

Karayolu Üstyapı Mühendisliğine Giriş. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN

Karayolu Üstyapı Mühendisliğine Giriş. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Karayolu Üstyapı Mühendisliğine Giriş Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN What is pavement? Bir karayolu üstyapısı, doğal zemin veya dolgu üzerine (taban zemini) üzerine, taşıt yüklerini dağıtma amacıyla yapılan

Detaylı

PATLAYICILAR LE KONTROLLÜ YIKIMI

PATLAYICILAR LE KONTROLLÜ YIKIMI 5. Uluslararasleri Teknolojiler Sempozyumu (ITS 09), 13-15 Mays 2009, Karabük, Türkiye R BETONRME SNY YPISININ BLGSYR ORTMIND PTLYICILR LE KONTROLLÜ YIKIMI THE CONTROLLED DEMOLITION OF INDUSTRIL BUILDING

Detaylı

JTHB. Serisi. Ataşmanlar. Hidrolik Kırıcılar

JTHB. Serisi. Ataşmanlar. Hidrolik Kırıcılar JTHB Serisi Ataşmanlar Hidrolik Kırıcılar Genel bakış İsterse takviyeli betondan bir kaideyi parçalıyor, isterse bir tünel sıyırıyor veya taş ocağında bir bomun ucunda çalışıyor olsun, Komatsu hidrolik

Detaylı

Yüksek performanslı karbür matkaplar

Yüksek performanslı karbür matkaplar Yüksek performanslı karbür matkaplar 2018 FORCE YÜKSEK PERFORMANSLI KARBÜR MATKAPLAR Force karbür matkap programı, ekonomiklik özelliği ile mükeel performans seviyeleri sağlar. Seri içeriği: NEW çok

Detaylı

ENSTTÜ PROGRAMLARINA BAVURABLMEK ÇN GEREKL GENEL KOULLAR

ENSTTÜ PROGRAMLARINA BAVURABLMEK ÇN GEREKL GENEL KOULLAR ENSTTÜ PROGRAMLARINA BAVURABLMEK ÇN GEREKL GENEL KOULLAR 1. Salk Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora programlarna bavuracak adaylarn, bavuracaklar programa girebilme önkouluna sahip olmalar gerekir.

Detaylı

TEMELDE SU YALITIMI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

TEMELDE SU YALITIMI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TEMELDE SU YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TEMELDE SU YALITIMI Yapıların zeminle temas eden bölümlerinin

Detaylı

Eti de TPM ve Kazandrdklar ET RKETLER GRUBU ET RKETLER GRUBU Bisküvi, Kek ve Çikolata alannda 315 çeit ürün 5 ayr üretim tesisi 200.000 ton/yl üretim Toplam 580 milyon USD yllk sat cirosu 190.000 sat noktas

Detaylı

Ders Notları 2. Kompaksiyon Zeminlerin Sıkıştırılması

Ders Notları 2. Kompaksiyon Zeminlerin Sıkıştırılması Ders Notları 2 Kompaksiyon Zeminlerin Sıkıştırılması KONULAR 0 Zemin yapısı ve zemindeki boşluklar 0 Dolgu zeminler 0 Zeminin sıkıştırılması (Kompaksiyon) 0 Kompaksiyon parametreleri 0 Laboratuvar kompaksiyon

Detaylı

/ / /

/ /  / 1 +90 553 002 76 43 / +90 212 568 88 95 2 www.dogaltassiva.com / www.easystoneturkiye.com / www.sivadatasdevri.com www.dogaltassiva.com EASYSTONE Adana Süs Havuzu ve Peyzaj Uygulaması 3 EASYSTONE İstanbul

Detaylı

UYGULAMA DETAYLARI. 7 Ahşap çatı detayı. 8 Soğuk hava deposu detayı.

UYGULAMA DETAYLARI. 7 Ahşap çatı detayı. 8 Soğuk hava deposu detayı. UYGULAMA DETAYLARI 1 Cephe mantolama, denizlik bölgesi detayı. 2 Cephe mantolama, doğrama üstü detayı. 3 Cephe yalıbaskı detayı. 4 Üzerinde gezilmeyen çatı detayı. 5 Üzerinde gezilen çatı detayı. 6 Bahçe

Detaylı

Anketler ne zaman kullanlr? Ünite 6 Anketlerin Kullanm. Temel Konular. Soru Tipleri. Açk-uçlu ve kapal anketler. Anketler. Anketler de0erlidir, e0er;

Anketler ne zaman kullanlr? Ünite 6 Anketlerin Kullanm. Temel Konular. Soru Tipleri. Açk-uçlu ve kapal anketler. Anketler. Anketler de0erlidir, e0er; Ünite 6 Anketlerin Kullanm Sistem Analiz ve Tasarm Sedat Telçeken Anketler ne zaman kullanlr? Anketler de0erlidir, e0er; Organizasyonun elemanlar geni/ olarak da0lm/sa Birçok eleman projede rol almaktaysa

Detaylı

DÖfiEMELERDE ISI YALITIMI

DÖfiEMELERDE ISI YALITIMI TOPRA A BASAN DÖfiEME DETAYLARI ARAKAT DÖfiEME DETAYI 1- Döfleme kaplamas 2- fiap 3- Bir kat serbest su yal t m örtüsü (XPS kullan l rsa ay r c keçe tabakas ) 4- Is yal t m 5- Su yal t m örtüsü 6- Grobeton

Detaylı

Online teknik sayfa. i12-sb213 i12s ELEKTROMEKANIK GÜVENLIK SVICI

Online teknik sayfa. i12-sb213 i12s ELEKTROMEKANIK GÜVENLIK SVICI Online teknik sayfa i-sb3 is i-sb3 is A B C D E F Aktüatör teslimat içeriğinde bulunmamaktadır Sipariş bilgileri Tip Stok no. i-sb3 6025059 Aktüatörü ayrıca sipariş ediniz. Ayrıntılar için "Aksesuar" bölümüne

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 0580 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Cenova PORTOFİNO'DA SATILIK PRESTİJLİ VİLLA Portofino'nun muhte?em

Detaylı

KOMPAKT ÇÖZÜMLERİ OTOMASYON CONTROLLED BY

KOMPAKT ÇÖZÜMLERİ OTOMASYON CONTROLLED BY KOMPAKT OTOMASYON ÇÖZÜMLERİ CONTROLLED BY TYPE #1 Tek makine uygulamaları için mükemmel çözüm Yüksek hızda yükleme & boşaltma 4 kg parça yükleme & boşaltma kapasitesi Torna, freze ve taşlama tezgahları

Detaylı

ÇATI KAPLAMASI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

ÇATI KAPLAMASI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATI KAPLAMASI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATI KAPLAMASI Çatı kaplaması için kullanılan malzemeler şunlardır.

Detaylı

www.mercedes-benz.com.tr Mercedes-Benz Orijinal Ya lar

www.mercedes-benz.com.tr Mercedes-Benz Orijinal Ya lar www.mercedes-benz.com.tr Mercedes-Benz Orijinal Ya lar Kazand ran Güç Mercedes-Benz orijinal ya lar arac n z üreten uzmanlar taraf ndan, gelifltirilmifltir. Mercedes-Benz in dilinden en iyi Mercedes-Benz

Detaylı

Proctor testi zeminin farklı nem oranları için tekrarlanır ve elde edilen en üst yoğunluk ve su muhtevası grafiği çizilerek en uygun su muhtevası

Proctor testi zeminin farklı nem oranları için tekrarlanır ve elde edilen en üst yoğunluk ve su muhtevası grafiği çizilerek en uygun su muhtevası Sıkıştırma Sıkıştırma, zemin parçacıklarının mekanik olarak daha yakın olmaları için zorlanmalarıyla aralarındaki boşluk oranının azaltılması sonucu zemin yoğunluğunun artmasıdır. Konsolidasyon sıkıştırma

Detaylı

Gümrük hizmetlerinde fark yaratan, fayda sağlayan yaklaşım.

Gümrük hizmetlerinde fark yaratan, fayda sağlayan yaklaşım. www.borgumruk.com Gümrük hizmetlerinde fark yaratan, fayda sağlayan yaklaşım. Biz kimiz? Bor Gümrük, kurulduğu 1984 yılından itibaren Türkiye çapında hizmet ağını genişleterek, farklı sektörlerde deneyim

Detaylı

DENZCLKTE KULLANILAN GRP / PVC SANDVÇ YAPILARIN KIRILMA TOKLUUNA ÇEVRENN ETKS

DENZCLKTE KULLANILAN GRP / PVC SANDVÇ YAPILARIN KIRILMA TOKLUUNA ÇEVRENN ETKS DOKUZ EYLÜL ÜNVERSTES FEN BLMLER ENSTTÜSÜ DENZCLKTE KULLANILAN GRP / PVC SANDVÇ YAPILARIN KIRILMA TOKLUUNA ÇEVRENN ETKS Cemal KOÇHAN Haziran, 2008 ZMR DENZCLKTE KULLANILAN GRP / PVC SANDVÇ YAPILARIN KIRILMA

Detaylı

BÖLÜM 2 D YOTLU DO RULTUCULAR

BÖLÜM 2 D YOTLU DO RULTUCULAR BÖLÜ 2 DYOTLU DORULTUCULAR A. DENEYN AACI: Tek faz ve 3 faz diyotlu dorultucularn çalmasn ve davranlarn incelemek. Bu deneyde tek faz ve 3 faz olmak üzere tüm yarm ve tam dalga dorultucular, omik ve indüktif

Detaylı

Malzemelerin Elektriksel. Özellikleri. Elektron hareketlili i letkenlik Enerji bant yap lar. Tan mlar

Malzemelerin Elektriksel. Özellikleri. Elektron hareketlili i letkenlik Enerji bant yap lar. Tan mlar Bölüm 7: Elektriksel Özellikler CEVAP ARANACAK SORULAR... Elektriksel iletkenlik ve direnç nasl tarif edilebilir? letkenlerin, yariletkenlerin ve yaltkanlarn ortaya çkmasnda hangi fiziksel süreçler bulunmaktadr?

Detaylı

Bitufa Waterproofing BV

Bitufa Waterproofing BV Taahhüt K91669-01 Düzenleme 2016-04-01 Yerine geçtiği taahhüt Sayfa 1 / 5 KIWA BEYANI Ürün Belgelendirmeye ilişkin Kiwa Yönetmeliklerine uygun olarak düzenlenmiş bu Taahhüt ile Kiwa, bu ürün belgesinde

Detaylı

Sıkıştırma enerjisi arttıkça optimum su muhtevası azalmakta, kuru birim hacim ağırlık artmaktadır. Optimum su muhtevasına karşılık gelen birim hacim

Sıkıştırma enerjisi arttıkça optimum su muhtevası azalmakta, kuru birim hacim ağırlık artmaktadır. Optimum su muhtevasına karşılık gelen birim hacim KOMPAKSİYON KOMPAKSİYON Zeminlerin stabilizasyonu için kullanılan en ucuz yöntemdir. Sıkıştırma, zeminin kayma mukavemetini, şişme özelliğini arttırır. Ancak yeniden sıkışabilirliğini, permeabilitesini

Detaylı

CON-ak TABLE OF CONTENTS. MK4 & CON-ak

CON-ak TABLE OF CONTENTS. MK4 & CON-ak ÇNDEKLER TABLE OF CONTENTS CON-ak MK4 & CON-ak MK4 SYSTEM Giri Kalite HALAT THE STRESSING DEMETLER TENDON VE BLEENLER AND ITS COMPONENTS Giri 7 Telli Halat (Strand) Metal/PE-PP Koruge Kanal (Duct) Hareketli

Detaylı

ISI HTYACI KMLK BELGES

ISI HTYACI KMLK BELGES ISI HTYACI KMLK BELGES Pafta / Ada / Parsel Proje Tarihi Bina Tan(m( YÖNETM BNALARI l / lçe ZMR Cadde bina numaras( Belediye Kullan(lacak Yak(t Türü FUEL OL Proje Sahibi Müsaade edilen maksimum Hesaplanan

Detaylı

OTOPARK SU YALITIM VE KAPLAMA SİSTEMİ (CONIDECK)

OTOPARK SU YALITIM VE KAPLAMA SİSTEMİ (CONIDECK) OTOPARK SU YALITIM VE KAPLAMA SİSTEMİ (CONIDECK) 1. Genel Altı yaşam alanı ve üzeri otopark (veya üzerinde mekanik etkiler olan tüm alanlar) olarak kullanılan yapıların su yalıtımı ve kaplama sistemi olarak

Detaylı

ÖZGEÇM. Mustafa Güle,en, Termoplastik kompozit malzeme üretimi, mekanik özelliklerin tespiti, Dumlup0nar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü (2005).

ÖZGEÇM. Mustafa Güle,en, Termoplastik kompozit malzeme üretimi, mekanik özelliklerin tespiti, Dumlup0nar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü (2005). ÖZGEÇM 1. Ad Soyad : Mehmet ENEL 2. Doum Tarihi :19.04.1966 3. Unvan :Yrd. Doç. Dr. 4. Örenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yl Lisans Makine Müh. stanbul Teknik Üniversitesi 1989 Yük. Lisans Makine Müh.

Detaylı

Derz sızdırmazlığı için PVC esaslı Su Tutucu Bantlar

Derz sızdırmazlığı için PVC esaslı Su Tutucu Bantlar Ürün Bilgi Föyü Düzenleme 06.01.2009 Revizyon no.: 0 Identification no: 01 07 03 01 023 0 000001 Sika -Su Tutucu Bantlar Derz sızdırmazlığı için PVC esaslı Su Tutucu Bantlar Construction Ürün Tanımı Kullanım

Detaylı

KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt Boyası

KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt Boyası KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt sı Asfalt yüzeyler için dekoratif renkli kaplama Genel Bilgi : KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt sı asfalt ve beton yüzeylere uygulanan, dekoratif renkli yüzey kaplama sistemidir. Paket

Detaylı

Bitümento BT2K 600. Bitümento BT2K 600 İki bileşenli, esnek, su bazlı, elyaf takviyeli, çimento ve kauçuk bitüm esaslı su yalıtım malzemesi

Bitümento BT2K 600. Bitümento BT2K 600 İki bileşenli, esnek, su bazlı, elyaf takviyeli, çimento ve kauçuk bitüm esaslı su yalıtım malzemesi Bitümento BT2K 600 Bitümento BT2K 600 İki bileşenli, esnek, su bazlı, elyaf takviyeli, çimento ve kauçuk bitüm esaslı su yalıtım malzemesi Kullanım Yerleri Temel, perde duvar ve bodrum gibi zemin altı

Detaylı

FORMULA Reinigungstechnik. Orijinal Güvenlik.

FORMULA Reinigungstechnik. Orijinal Güvenlik. Orijinal! Almanya da üretilmiştir. ***** FORMULA 600 /STEP 100 Otomatik Yürüyen Merdiven Temizleme Makinesi (Islak) Teknik Veri Uzunluk x Genişlik x Yükseklik: 1094 x 540 x 1001 mm Çalışma Genişliği: 520

Detaylı

L SANS YERLE T RME SINAVI 1

L SANS YERLE T RME SINAVI 1 LSANS YERLETRME SINAVI MATEMATK TEST SORU KTAPÇII 9 HAZRAN 00. ( )( + ) + ( )( ) = 0 eitliini salayan gerçel saylarnn toplam kaçtr?. ( )( ) < 0 eitsizliinin gerçel saylardaki çözüm kümesi aadaki açk aralklarn

Detaylı

BÖLÜM 6. ASFALT BETONU KAPLAMALARDA MEYDANA GELEN BOZULMALAR, NEDENLERİ VE İYİLEŞTİRİLMELERİ 6.1. Giriş Her çeşit kaplamada; -trafik etkisi -iklim

BÖLÜM 6. ASFALT BETONU KAPLAMALARDA MEYDANA GELEN BOZULMALAR, NEDENLERİ VE İYİLEŞTİRİLMELERİ 6.1. Giriş Her çeşit kaplamada; -trafik etkisi -iklim BÖLÜM 6. ASFALT BETONU KAPLAMALARDA MEYDANA GELEN BOZULMALAR, NEDENLERİ VE İYİLEŞTİRİLMELERİ 6.1. Giriş Her çeşit kaplamada; -trafik etkisi -iklim şartları - don etkisi - yol inşaatının uygun olmayan mevsimde

Detaylı

PROMANTO MANTOLAMA SİSTEMLERİNİ OLUŞTURAN ÜRÜNLER

PROMANTO MANTOLAMA SİSTEMLERİNİ OLUŞTURAN ÜRÜNLER PROMANTO MANTOLAMA SİSTEMLERİNİ OLUŞTURAN ÜRÜNLER Promanto Isı Yalıtım Levhası Yapıştırma Harcı Shapemate IB Isı Yalıtım Levhası Promanto Isı Yalıtım Levhası Sıva Harcı Kale Silastar Promanto Dübel Promanto

Detaylı

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr Spor sahaları için çok amaçlı zemin kaplaması www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr GRIPPER Spor GRIPPER mevcut alanların spor sahalarına dönüştürülmesi veya eski spor sahalarının yenilenmesi için geliştirilmiş,

Detaylı

T.C. BABAKANLIK Hazine Müstearl. T.C. Babakanlk Hazine Müstearl

T.C. BABAKANLIK Hazine Müstearl. T.C. Babakanlk Hazine Müstearl T.C. BABAKANLIK Hazine Müstearl BLGLENDRME TOPLANTISI 10.03.2010 Sunum Plan Tarihçe Görev ve Sorumluluklar Tekilat Yaps Dier Kurumlarla likiler Kariyer Olanaklar Soru Cevap Tarihçe Osmanl Devletinde; Hazine,

Detaylı

Keynesyen makro ekonomik modelin geçerli oldu(u bir ekonomide aa(daki ifadelerden hangisi yanltr?

Keynesyen makro ekonomik modelin geçerli oldu(u bir ekonomide aa(daki ifadelerden hangisi yanltr? SORU 31: 3 / 4 Bir ekonomide kii ba üretim fonksiyonu y = 2k biçiminde verilmektedir. Nüfus art hz %2, teknik ilerleme hz %2 ve amortisman oran %6 iken tasarruf oran da %30 ise bu ekonomideki kii ba sermaye

Detaylı

HİDROLİK GÜÇ ÜNİTESİ Hidrolik hortum

HİDROLİK GÜÇ ÜNİTESİ Hidrolik hortum - 1 -- 10. 10.1 Genel lar uçlarında rekorlar bulunan basınca dayanıklı elastik özel hortumlardır. Elastik kısım üç parçadan oluşur: α. İç hortum. Sızdırmazlığı sağlayan kısımdır ve içinden geçen sıvıya

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

Şişe ve Teneke Endüstrisi Güvenli Taşıma Çözümleri

Şişe ve Teneke Endüstrisi Güvenli Taşıma Çözümleri Şişe ve Teneke Endüstrisi Güvenli Taşıma Çözümleri Sistematik Çözümler Şişe Çemberleme Yüksek üretim kapasitesine uygun her palet katını yatay çemberleme (Endsealerteknolojisi) Inline-Uygulamalar (Şişelerin

Detaylı

Beklentilerin çok ötesinde bir banyo deneyimi... CeraWall. Hemzemin duşlar için duvardan drenaj sistemi

Beklentilerin çok ötesinde bir banyo deneyimi... CeraWall. Hemzemin duşlar için duvardan drenaj sistemi Beklentilerin çok ötesinde bir banyo deneyimi... CeraWall. Hemzemin duşlar için duvardan drenaj sistemi Hemzemin duş ve inovasyon CeraWall ile tüm dilekleriniz gerçek olacak Olağanüstü tasarımın farkını

Detaylı