BÖLÜM V. Bölüm I PRAT K ÖNER LER ARACIMIZI TANIYALIM. Sayfa 129. Sayfa 3. Bölüm II BÖLÜM VI ARACI KULLANMA TEKN K ÖZELL KLER. Sayfa 77.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BÖLÜM V. Bölüm I PRAT K ÖNER LER ARACIMIZI TANIYALIM. Sayfa 129. Sayfa 3. Bölüm II BÖLÜM VI ARACI KULLANMA TEKN K ÖZELL KLER. Sayfa 77."

Transkript

1 1 Bölüm I ARACIMIZI TANIYALIM Sayfa 3 Bölüm II ARACI KULLANMA Sayfa 77 BÖLÜM V PRAT K ÖNER LER Sayfa 129 BÖLÜM VI TEKN K ÖZELL KLER Sayfa 165 Bölüm III KONFOR ALFABET K NDEKS Sayfa 182 Sayfa 87 Bölüm IV BAKIM CITROEN YARDIM Sayfa 186 Sayfa 103

2 2

3 Bö lüm 1 A R AC IMIZI TA N I YA L I M 3 Sayfa 1 Uzaktan kumanda Anahtarlar Kap lar n, bagaj n ve motor kaputunun aç lmas Yak t doldurma 13 5 Yak t kalitesi 14 6 Katalitik konvertör 15 7 Rodaj 16 8 Kullanma pozisyonu 17 9 Ön koltuklar Hava yast klar Emniyet kemerleri Çocuk tafl ma koltuklar Arka koltuklara geçifl Arka koltuklar Arka tabla Bagaj Koruma filesi (Break) Direksiyon ayar Kumanda tablosu Kumanda tablosu göstergeleri kaz lambalar Çok ifllevli ekran Sinyalizasyon Görüfl alan Elektrikli camlar Dikiz aynalar 75-76

4 4 U Z A K TA N K U MA N D A I - 1 C A B D Merkezi Kilitleme Uzaktan kumanda tüm kap lar n ve bagaj n kilitlenmesini ve aç lmas n sa lar. Kilitlemek için A dü mesine veya açmak için B dü mesine bir kez bas n z. E er çal flmazsa, tekrarlay n z. Bu ifllemlerin gerçekleflti i sinyal lambalar n n yanmas yla görünür. : - Kilit açma = H zl yan p sönme. - Kilitleme = Yaklafl k olarak iki saniye yan k kal r. Uzaktan Kumanda Uzaktan kumandada yüksek frekansl bir vericinin kullan lmas afla da belirtilen avantajlar sa lamaktad r: - Uzaktan kumanday araç içindeyken al c n n önünde tutmak gibi bir zorunlulu un ortadan kalkmas. - Uzaktan kumandan n arac n arkas ndan ve bavullar n aras ndan çal flmas. - Uzaktan kumandan n birkaç metre mesafeden kullan lmas. Not : Yüksek frekansl di er cihazlar n (araç telefonlar, alarmlar...) ayn anda kullan m, uzaktan kumandan n ifllevini geçici olarak bozabilir. E er sürekli bir ar za söz konusu ise, uzaktan kumanday tekrar tan tma ifllemini gerçeklefltiriniz. Bak n z Uzaktan kumanda pilinin de ifltirilmesi. Kilitleme, dörtlü flaflör dü mesi üstünde bulunan ikaz lambas n n yan p sönmesiyle gösterilir. Kap lardan biri veya bagaj aç ksa veya iyi kapanmam flsa, merkezi kilitleme gerçekleflmez. Bununla birlikte kilidin aç lmas n izleyen 30 saniye herhangi bir kap aç lmam flsa, kap lar ve bagaj otomatik olarak kilitlenir. Bagaj kapa (Aç lmas ) C kumandas üstüne bir defa bas n z. Bagaj kapa kilitlemesi merkezi kilitlemeden ba ms zd r. Bak n z sayfa 10. D Dü mesi katlanm fl durumdaki uzaktan kumanda ünitesi anahtar n açmay sa lar.

5 I - 1 U Z A K TAN K U M ANDA 5 A Arac n kilitlenmesi Arac kilitlemek için A kumandas na bas n z, tavan lambalar söner ve sinyal lambalar birkaç saniye yan p söner (kilitlenmifl araç). Not : Arac kilitleme fonksiyonu, kilit açma fonksiyonuna göre üstün bir etki alan na sahiptir. Uzaktan kumandan n pilinin de ifltirilmesi Kontak aç ld nda, uzaktan kumanda üzerinde yap lan bir ifllem esnas nda kap aç k ikaz lambas yan p sönmesi, pilin bitti ini gösterir. Pile ulaflmak için kutuyu aç n z. Pil : 3 Volt luk CR Pil de ifltirildikten sonra uzaktan kumanday yeniden tan tmak gerekir. Bunun için konta aç n z sonra da istenilen ifllem bafllayana kadar uzaktan kumandan z n üç dü mesinden birine bas n z. Bu ifllem on saniye kadar sürebilir. Bitmifl pilleri atmay n z. CITROËN temsilcilerine veya pilleri toplamas onay - lanm fl noktalara (foto raf ma azalar na, vs.) b rak n z. H rs zl a karfl önlemler Arac n zdan ayr lmadan önce yap lmas gerekenler : - Tüm camlar tamamen kapat n z ve görünürde hiçbir eflya b rakmay n z. - Kontak anahtar n ç kar n z, direksiyonu ve arac n z kilitleyiniz. Bu olay için öngörülmüfl özel kart üstündeki anahtarlar n ve uzaktan kumandan n numaralar n özenle not ediniz. Uzaktan kumanda, arac n z uzaktan kilitlemeyi ve açmay sa layan genifl bir etki alan na sahiptir. Dikkat, cebinizde bile yapabilece iniz bir hareket kap lar n istenmeksizin aç lmas na neden olabilir.

6 6 A N A H TA R L A R I - 2 D Uzaktan kumanda (anahtar yerlefltirilmifl) D kumandas, uzaktan kumanda ünitesinin anahtar n açmay sa lar. Anahtarla merkezi kilitleme Anahtar, arac n tüm kilitlerini kapamay ve motoru çal flt rmay sa lar. Anahtar, sürücü veya yolcu kap s ndan kap lar n ve bagaj kapa n n kilitlenmesini ve aç lmas n sa lar. E er kap lardan biri veya bagaj kapa aç k veya iyi kapanmam flsa merkezi kilitleme gerçeklefltirilemez. Bununla birlikte, e er kilidin aç lmas ndan sonra ilk otuz saniye içersinde hiçbir kap aç lmazsa kap lar ve bagaj kapa otomatik olarak kilitlenir. Güvenli iniz için kontak kapal yken sürücü kap s n n aç lmas s ras nda e er anahtar kontaktan ç karmad ysan z sesli bir ikaz devreye girer. Not : Anahtar, ön yolcu hava yast n n devre d fl kalmas n sa lar ("Hava yast klar " bölümüne bak n z).

7 I A N A H TA R L A R mmobilizer sistemi, motor besleme sistemini kilitler. Sistem, anahtar kontaktan ç kar ld nda otomatik olarak çal fl r. Tüm anahtarlar, elektronik immobilizer içermektedir. Sadece sizin anahtarlar n z arac n z çal flt rabilir. Anahtar n z konta a yerlefltiriniz. Konta açt ktan sonra anahtar ve elektronik immobilizer aras ndaki iletiflim sa lan r. E er anahtar tan nmam flsa çal flma olanaks zd r. mmobilizer ikaz lambas E er ikaz lambas yanar veya yan p sönerse elektronik immobilizer sisteminde çal flma bozuklu u iflaret eden sesli bir ikaz devreye girer. Dört flaflör dü mesi üstünde yer alan k rm z diyod, kap lar n kapal ve elektronik immobilizer tertibat devrede olmas yla arac n korundu unu gösterir. Anahtar numaras, anahtara tak l etiketin üzerinde yer al r. Kaybedilmesi durumunda CITROËN Yetkili Servisi, size yeni anahtarlar veya uzaktan kumanda verebilecektir.

8 8 A N A H TA R L A R I - 2 Arac n sahibinin de iflmesi durumunda yeni araç sahibinin KODLU karta sahip olmas gerekir. Bu kart emin bir yerde saklay n z. Asla araç içinde b rakmay n z. KODLU KART Araç ile birlikte size bir gizli kart verilmifltir. Bu kart, elektronik immobilizer tertibat bak m n n Yetkili CITROEN Servislerince yap lmas n sa layan gizli bir girifl koduna sahiptir. Gizli bölümü kaz may n z, bu bölümün bütünlü ünün korunmas elektronik immobilizer tertibat n z güvence alt na almaktad r. Bu kart n kaybedilmesi immobilizer sisteminizin bütünlü ünü garanti etmemektedir. Tavsiye Elektronik immobilizer anahtar için, size özel bir kodu içeren kod kart emin bir yerde saklay n z (asla arac n içinde saklamay n z). Anahtarlar kaybetmeniz durumunda sadece Yetkili CITROEN Servisi size bu numaralar sayesinde yeni anahtarlar veya uzaktan kumanda sa laya cakt r. Her türlü anahtar de iflikli i için ( lave, veya de ifltirme), bütün anahtarlar n z ve gizli kart n zla birlikte Yetkili CITROEN Servisine baflvurman z zorunludur. D KKAT mmobilizer sisteminin elektrik devresini kesinlikle de ifltirmeyiniz, bu arac n çal flmamas na sebebiyet verebilir. Kod kart n n kaybedilmesi durumunda Yetkili CITROEN Servisinin önemli bir müdahale gerçeklefltirmesi gerekmektedir.

9 I K L TLER N A Ç I L M A S I D fl taraftan açma Uzaktan kumandayla veya anahtarla kilidi aç n z. Kap kolunu kendinize do ru kald r - n z. ç taraftan aç lma Kap iç kolunu kendinize do ru çekiniz. Not: Ön kap lar n aç lmas arac n aç lmas n sa lar ancak arka kap lar n aç lmas bunu sa lamaz. ç taraftan kilitleme Merkezi kumanda : Sürücü veya yolcu kap s kumandas, kap lar ve bagaj kapa n ayn anda açmay veya kilitlemeyi sa lar. Di er kap larda kumanda sadece ilgili kap üzerinde etki eder. Kap kilitlendi inde k rm z ikaz lambas art k görünmez. Çocuk güvenli i Bu tertibat, arka kap lar n içerden aç lmas n yasaklar. Bu tertibat, merkezi kilitleme sisteminden ba ms zd r. Anahtar n ucunu yuvaya yerlefltiriniz ve döndürünüz. Arka kap lar n herbirinde bulunan bir ikaz lambas, ön koltuklardan çocuklar n güvenli ini kontrol etmeyi sa lar. K rm z ikaz lambas görünüyorsa güvenlik tertibat devre d fl d r. kaz lambas siyahsa çocuk güvenli i tertibat çal fl r durumdad r.

10 10 K L TLER N A Ç I L M A S I I - 3 C A Bagaj kapa Manüel açma (Araç aç k) Plakan n ayd nlat c lar aras nda yer alan A dü mesinin yukar s na do ru bas n z. Bagaj kapa n kald r n z. Otomatik açma ( Araç aç k ) C kumandas na bir defa bas n z. Bagaj kapa n kald r n z. Otomatik açma (Araç kilitli) C kumandas na bir defa bas n z. Bagaj kapa n kald r n z. Dikkat Kapatma s ras nda bagaj kapa otomatik olarak kilitlenir. Uzaktan kumanday arac n içine b rakmay n z çünkü bagaj n kapat lmas s ras nda anahtar unut - ma ve araca bir daha girememe tehlikesi söz konusudur.

11 I K L TLER N A Ç I L M A S I * C Merkezi kilitleme sisteminden ba - ms z olarak bagaj kapa n n kilit - lenmesi Kontak anahtar aksesuar konumundaysa C kumandas na uzun bas n z. Kilitleme = k sa sesli ikaz kilitlemenin devrede oldu unu bildirir. bagaj kapa, yan kap lar kilitli veya kilitli de il olsa da sürekli kilitli kal r. Sadece uzaktan kumandan n C kumandas yla açma olas d r. Kilidin aç lmas = iki k sa sesli ikaz kilitlemenin devre d fl kald n gösterir. Bagaj kapa, yan kap larla birlikte kilitlenir veya aç l r. Kilitlerin manüel veya otomatik olarak aç lmalar olas d r. Bagaj n yal t lmas Basit bir anahtarlarla bagaja girifli engelleyerek h rs zl a karfl önlem almak için : - Arka raf yerinde olmal d r. - Arka koltu un s rtl klar kilitli olmal - d r: - K rm z ikaz lambas size bagaj n kilitlenmedi ini gösterir. - Siyah ikaz lambas size bagaj n kilitlendi ini gösterir. - Bagaj kapa kilitlenmifl olmal d r. Bagaj kapa n n kapat lmas Bagaj kapa n n iç döflemesinde yer alan tutma kollar n kullanarak bagaj kapa n indiriniz. Sonuna kadar indi inde bast r n z. *Modele veya ülkeye göre de iflir

12 1 2 I - 3 K L TL ER N A Ç I L M A S I A Motor kaputu Bu ifllem yaln zca araç dururken gerçeklefltirilmelidir. Kilidi açmak için direksiyonun solunda kumanda tablosu alt nda yer alan kumanday kendinize do ru çekiniz. Kenarda ve kaputun ortas nda bulunan A kolunu hareket ettiriniz ve kald r n z. Kapatmak için Kaputu 15 cm yüksekten serbest b rak n z indi inde çarp n z. Kaputun iyice kilitlendi ini kontrol ediniz.

13 I YA K I T D O L D U R M A * Yak t deposu kapa n açmak için, kapa kenar ndan çekiniz. Anahtarl kapak Yak t deposu kapa n açmak veya kapamak için anahtar çeyrek tur çeviriniz. Modele göre, yerine konulana kadar anahtar, yak t depo kapa nda kilitli kal r. Doldurma s ras nda, kapa flekilde görüldü ü gibi d fl kapaktaki yuvas na yerlefltiriniz. Katalitik konvertörlü modellerde kurflunsuz benzin kullan m zorunludur Katalitik konvertörlü modellerde sadece kurflunsuz benzin kullan m na uygun dar girifl borusu vard r. Deponozu doldururken tabancan n üçüncü çenti inin ötesine geçmesi için srar etmeyiniz. Aksi halde arac n zda ar za meydana gelebilir. Depo kapasitesi (litre) : -Yaklafl k 54. * Modele veya ülkeye göre D KKAT: Arac n z n motoruna uygun olmayan yak t n doldurulmas durumunda, motoru çal flt rmadan önce deponun boflalt lmas kaç n lmazd r.

14 1 4 I - 5 TAVS YE ED L EN YA K I T L A R * Yak t deposu kapa n n içine yap flt r lm fl bir etiket, arac n z için uygun olan yak tlar göstermektedir. KURfiUNSUZ BENZ N MAZOT Benzinli motorlar RON 95 yak t kullanmak üzere tasarlanm flt r, yine de daha iyi bir sürüfl için (benzinli motor, RON 98 i öneririz. * Modele ve ülkeye göre de iflebilir

15 I K ATA L T K KO N V ERT Ö R Arac n z n benzinli veya Diesel motoru, egzoz gaz ndaki zararl maddeleri azaltan bir katalitik konvertör ile donat lm flt r. D KKAT : Katalitik konvertör hassas bir elemand r. Afla da belirtilen tavsiyelere uyunuz: Sadece kurflunsuz benzin kullan - n z (benzinli model). Yak ta, CITROEN in tavsiye etti i katk maddelerinden baflkas n ilave etmeyiniz. Motor ya na, CITROEN in tavsiye ettiklerinden baflka katk maddesi ilave etmeyiniz. Motorun düzensiz çal flmas katalitik konvertörü bozabilir, bu nedenle afla da belirtilen tavsiyelere uyunuz : 1 - Servis Kitab ndaki bak m aral klar na riayet ediniz. 2 - So ukta zor çal flmas durumunda en yak n YETK L CITROEN SERV S ne baflvurunuz. 3 - Motor çal fl rken tekliyorsa, h z n z kesin ve en k sa zamanda YETK L CIT ROEN SERV S ne baflvurunuz. 4 - Mümkün olabildi ince yak t ikaz lambas yanmadan depoyu doldurunuz, çünkü çok düflük seviyedeki yak t düzensiz bir beslemeye neden olabilir. 5 - Motoru çal flt rmak amac ile arac asla çektirmeyiniz ve ittirmeyiniz. 6 - Test amac ile bile olsa bir veya birkaç buji kablosu sökük vaziyette motoru çal flt rmay n z. 7 - Motoru durdurmadan önce rölanti konumuna al n z. 8 - Arac n z kolayca alev alan maddeler üzerine sürmeyiniz veya park etmeyiniz:kuru otlar, hidrokarbonlar, vs.. (Katalitik konvertör çok s cakt r). EGZOZ GAZINA D KKAT Egsoz gazlar çok s cak oldu undan, egzoz gaz ç k fl ndan uzak durunuz ve di er kiflileri de uzaklaflt r n z. Egzoz gazlar, renksiz ve kokusuz oldu u için varl kolayl kla anlafl lamayan oldukça zehirleyici karbonmonoksit gaz içermektedir. Bu gaz n solunmas bilinç kayb na hatta ölüme bile sebebiyet verebilir. Bu nedenle arac n z n kapal veya havaland rmas iyi olmayan bir yerde çal flt r lmas çok tehlikelidir. Koruma sigortalar (Kaputun alt nda) F28 Kurflunlu benzin kullan m katalitik konvertörü bozar ve di er ekipmanlara da zarar verebilir.

16 1 6 I - 7 R O D A J * RODAJ SÜRES lk 1500 km süresince afla da belirtilen basit tavsiyelere uyulmas arac n z n performans n, sürüfl memnuniyetini ve ömrünü artt racakt r. - Arac n z yüksek motor devirlerinden sak narak kalk flta ve frenlemede ani davran fllardan kaç narak kullan n z (e er arac n zda devir saati varsa motor devrinin maksimum devrin 2/3 ünü geçmemesini sa lay n z). - Çok uzun süre ayn h zla gitmeyiniz. - Sert frenlemeden kaç n n z. lk km süresince römork çekmeyiniz. Benzinli motorlarda ilk 1000 km Dizel motorlarda ise ilk 1500 km den sonra motoru maksimum devre yavafl yavafl ç kar n z. Unutulmamal d r ki Benzinli motorlarda yaklafl k 3000 km Dizel motorlarda ise 5000 km tamamlanmadan motor maksimum performans n vermeyecektir. Garantiden yararlanabilmeniz için araç ila km aras ndayken kontrol bak m n YETK L CITROEN SERV S nde yapt rman z gerekmektedir. * Modele ve ülkeye göre de iflebilir lk bak ma kadar ki sürede motor ya seviyesini s kça kontrol ediniz, bu süre içerisinde motor ya tüketimi fazla olabilir.

17 I - 8 SÜ RÜCÜ PO Z S YON U* 17 Sürücü koltu unun ayar Yak nl k SÜRÜfi POZ SYONUNUZUN AYARI Ç N TAVS YELER (bak n z Ön koltuklar ) Sa aya n z gaz pedal nda sol aya n z ise ayak deste i üzerinde iken koltu unuzu debriyaja sonuna kadar rahatça basabilece iniz flekilde ayarlay n z. S rtl k S rtl, s rt n z koltuk taraf ndan rahatça desteklenecek flekilde ayarlay n z. Emniyet kemerlerinin tamamen etkili olabilmesi için, koltuk s rt n asla afl r derecede yat rmay n z. Koltuk Bafllar Koltuk Bafllar emniyetiniz için önemli bir rol oynamaktad r. Ayarlarken bafl n z n üst k sm na gelecek flekilde ayarlay n z yi SÜRÜfi POZ SYONLARI fiemasi Kötü (çok yak n) Kötü (çok uzak) Direksiyonun ayarlanmas ( E m n i- yet kemerleri bölümüne bak n z) Direksiyonunuzu, direksiyonu 9 : 15 pozisyonunda tutarken kollar n z çok az katl olacak flekilde ayarlay n z. Emniyet kemerinin yükseklik ayar - n n yap lmas ( Emniyet kemerleri bölümüne bak n z) Emniyet kemerinin yükseklik ayar yap l rken omuzun üstünden çapraz olarak geçmesine dikkat edilmelidir. Bu ayar yap l rken sürüfl pozisyonunuzu daha da iyilefltirmek için e er gerekli ise koltuk ayar yeniden yap labilir. * Modele ve ülkeye göre de iflebilir. ÖNEML D R Araç hareket halindeyken koltuk ayar n n yap lmas son derece tehlikelidir.

18 18 ÖN K OLT U K L A R * I * Modele ve ülkeye göre de iflir

19 I - 9 Ö N KOLT U K L A R * Bafl dayana Yükseklik ve e im ayar yap - labilir. Yükseklik bak m ndan ayarlamak için kumandaya bas n z. Kald rmak için kilit açma kumandas na bas n z ve yukar - ya do ru çekiniz. Arka koltuklara geçifl (3 kap l model) 5 6 Uzunlamas na Kumanda kolunu kald r n z ve istenilen konumu ayarlay n z. Bel k sm ayar Modele göre sa da veya solda. Diflli çark döndürünüz. Is tmal koltuklar "Sürücü mahali" bölümüne bak n z. 3 4 S rtl n katlanmas Kumanday çal flt r n z ve s rtl n e imini ayarlay n z. Sürücü koltu unu yeniden kald r n z Kumanday çal flt r n z ve istenilen konuma ayarlay n z. S rtl n katlanmas / Ön yolcu koltu u (5 kap l model) Oturma yerinin alt nda solda bir kumanda, koltu un tamamen katlanmas n sa lar. Araç belgelerinin yerlefltiril - mesi Yolcu koltu u alt ndaki yerlefltirme gözüne. Koruma sigortas (kumanda tablosu alt nda) F15 - F28 * Modele ve ülkeye göre de iflir

20 20 HAVA YASTIKLARI* I - 10 Uyar lar Hava yast n n veya yast klar n n fliflmesi s ras nda hafif bir duman ve bir ses ç kabilir, bunlar n her ikisi de sistemin içerisinde bulunan piroteknik kartufllar n patlamas ndan kaynaklan r. Bu duman zararl de ildir fakat solunum yollar nda bozukluk olan kifliler için tahrifl edici olabilir. Kazadan hemen sonra bunun tehlikeli olmad ndan emin iseniz arac terk ediniz. E er arac terkedemiyorsan z camlar veya kap lar aç n z. Patlama sesi geçici olarak hafif iflitme kayb na neden olabilir. Düflünülen tüm önlemlere uyulmas durumunda bile, yan hava yast n n fliflmesi s ras nda bafltan, gövdeden veya kollardan yaralanma tehlikesi, bu sistemin yap s ve iflleme flekli nedeniyle baz özel durumlarda olas l k d fl de ildir. Bu sistem sadece bir defa çal flt ndan, ikinci bir darbenin meydana gelmesi durumunda ifllevini tekrar yerine getirmeyecektir (ayn veya baflka bir kaza s ras nda). Sistemin YETK L CITROEN SERV S taraf ndan tekrar kurulmas zorunludur. * Modele ve ülkeye göre de iflir Hava yast klar na ait piroteknik sistemlerin de ifltirilmesi Hava yast klar kullan mdan veya araç trafi e ç kt ktan 10 y l sonra de ifltirilmelidir ve bu de ifltirme ifllemi sadece YETK L CITROEN SERV S taraf ndan yap lmal d r. Yürürlükteki güvenlik talimatlar nedeniyle, bütün müdahaleler veya kontroller sadece YETK L CITROEN SERV S taraf ndan gerçeklefltirilmelidir. Talimatlara kesin olarak uyulmadan yap lan bütün müdahaleler bedensel yaralanmalara neden olma tehlikesi tafl makla birlikte sistemin bozulmas na veya hava yast klar n n zamans z aç lmas na sebebiyet verebilir.

21 I ÖN H AVA YA S T I I* 2 1 Ön hava yast sistemi Hava yast sistemi emniyet kemerinin tamamlay c s olarak fliddetli önden çarpmalarda devreye giren ilave bir koruma sistemidir. Hava yast önden fliddetli bir çarpma an nda aniden fliflerek sürücünün ve önde oturan yolcunun* öne do ru hareketini sönümleyecek bafl ve gövdenin yaralanma riskini azaltacakt r. Ön hava yast n n fliflmesi darbenin ciddiyetine göre farkl h zda olur. Hava yast sistemi ne önden hafif darbe veya çarpmalarda, ne arkadan veya yandan çarpmalarda, ne de takla atmalarda devreye girecektir çünkü bu tür çarpmalarda hava yast sisteminin hiç bir faydas olmayacakt r. Ön hava yast Sistemin çal flmas : Önden fliddetli bir kaza olmas halinde, ön hava yast ndaki veya yolcu taraf ndaki kumanda tablosunda bulunan k r lma noktalar ndan y rt larak, hava yast klar aniden flifler. Hava yast klar sürücünün ve önde oturan yolcunun* öne do ru hareketini sönümler ve daha sonra h zl ca söner. (bu esnada hava yast n n kumafl yüzü tahrifl edebilir). Bunlar n hepsi saniyenin onda biri gibi çok k sa bir zaman dilimi içinde gerçekleflir.

22 22 H AVA YA S T I K L A R I * I - 10 Sistemin çal flmas : Yandan fliddetli bir darbe olmas an nda yan hava yast klar (darbenin geldi i tarafta), ön koltu un s rtl içerisine yerlefltirilmifl kopma noktalar y rt larak aniden flifler. Hava yast klar, önde oturan yolcunun üzerine do ru kap tablas n n hareketini sönümler ve daha sonra h zl ca söner. Bunlar n hepsi saniyenin onda biri gibi çok k sa bir zaman dilimi içerisinde gerçekleflir. Hava yast klar n n devreye girmesine neden olacak çarpma bölgeleri Yan ön hava yast klar Önemli bir yan darbe oldu u durumlarda devreye girecek için ve yukar daki flemadaki gibi bir yönlendirmeyle tasarlanm fllard r. Arac n darbeyi ald tarafta devreye girerler. Yan hava yast klar, arac n yan taraf ndan alaca hafif darbe veya vurulmalar s ras nda, ön veya arka taraftan gelecek çarpmalar s ras nda ne de büyük çarpmalar s ras nda evreye girmezler çünkü herhangi bir yarar sa lamazlar. Yan hava yast n n ifllevi, önde oturan kifli (sürücü veya ön koltuk yolcusu) ile kap tablas aras na yerleflmektir. Böylece, kar n ve gö sün yaralanma riskini azaltacakt r. * Modele ve ülkeye göre de iflir Sistem afla dakileri içerir : Gerekli oldu unda yan hava yast klar n n fliflmesini sa layacak ve arac n her iki taraf nda yer alan iki tane kumanda merkezi Kap taraf nda, ön koltuklar n (sürücü ve yolcu) s rtl k yast içersinde yer alan iki tane yan hava yast ki yan hava yast için gösterge tablosunda bir ikaz lam bas. Her kontak aç l fl nda, ikaz lambas alt saniye yanar ve sonra söner. Ar za durumunda, befl dakika yan p söner ve sonra sabit bir biçimde yan k kal r. Bu durumda veya hiç yanmad zaman en k sa süre içersinde YETK L CITROEN SERV - S ne baflvurunuz

23 I H AVA YA S T I K L A R I * 2 3 Perde hava yast klar * Önemli bir yan darbe oldu u durumlarda devreye girecek için ve yukar daki flemadaki gibi bir yönlendirmeyle tasarlanm fllard r. Arac n darbeyi ald tarafta devreye girerler. Yan hava yast klar, arac n yan taraf ndan alaca hafif darbe veya vurulmalar s ras nda, ön veya arka taraftan gelecek çarpmalar s ras nda ne de büyük çarpmalar s ras nda evreye girmezler çünkü herhangi bir yarar sa lamazlar. Yan hava yast n n ifllevi, önde oturan kifli (sürücü veya ön koltuk yolcusu) ile kap tablas aras na yerleflmektir. Böylece, kar n ve gö sün yaralanma riskini azaltacakt r. Ön yan hava yast klar * Sistemin çal flmas : Yandan fliddetli bir darbe olmas an nda yan hava yast klar ve perde (darbenin geldi i tarafta), derhal flifler. Yan hava yast kap panelinin oturan n üzerine düflmesinin h z n keser ve çabucak söner. Perde hava yast klar tavan n iç yan kenarlar ndad r ve yan kap lar boyunca uzan r. Bunlar n hepsi saniyenin onda biri gibi çok k sa bir zaman dilimi içerisinde gerçekleflir. Perde hava yast klar * * Opsiyona göre de iflebilir.

24 24 H AVA YA S T I K L A R I * I - 10 Ön hava yast klar n n kulan m na iliflkin önlemler : Emniyet kemerleri düzenli olarak kullan lmal d r. Direksiyona yerlefltirilmifl hava yast üzerine hiçbir fley koymay n z veya yap flt rmay n z, buna uyulma mas hava yast n n fliflmesi s ras nda yüzde yaralan malara neden olabilir. Kiflinin gövdesi ile ön hava yast aras nda hiçbir nesne bulunmamal d r. Direksiyon simidinin ortas ndan tutarak veya direksiyona yerlefltirilmifl hava yast üzerine ellerinizi koyarak arac kullanmay n z. Sigara içmekten kaç n n z (hava yast n n aç lmas s ras nda yanma veya yaralanma tehlikesi söz konusudur). Ön panel üzerinde veya kiflinin gövdesi ile ön hava yast aras nda hava yast n n fliflmesi s ras nda çal flmas na engel olabilecek veya ön yolcunun yaralanmas na neden olabilecek bir aksesuar veya bir nesne b rakmay n z. Araç hareket halinde iken yolcunuzun ayaklar n ön panel üzerine koymamas na dikkat ediniz. On yafl ndan küçük çocuklar n her zaman için arac n arka koltu unda oturtulmalar gerekti ini hat rlay n z (bak n z çocuk koltuklar ). Sürücü ve ön yolcu, direksiyon simidine veya kumanda tablosuna çok yak n oturmayarak hava yast klar n n aç lmas na olanak vermek için normal ve dikey pozisyonda oturma al flkanl edinmelidirler. Yan hava yast klar n n kulan m na iliflkin önlemler : Emniyet kemerleri düzenli olarak kullan lmal d r. Ön koltuklar n s rtl klar üzerine hiçbir fley koymay n z veya yap flt rmay n z, buna uyulmamas hava yast n n fliflmesi s ras nda gö üste veya kolda yaralanmalara neden olabilir. Kiflinin gövdesi ile yan hava yast aras nda hiçbir nesne bulunmamal d r. Koltuklara ancak imalatç n n önerdi i k l flar kullan n z. Sürücü ve ön yolcu, kap gövdesine gerekti inden daha fazla yaklaflmas n engellemek için normal ve dikey biçimde bir oturma konumu almaya özen göstermelidir. Perde hava yast n n kullan m önlemleri - Emniyet kemerleri düzenli olarak kullan lmal d r. - Dikmelere ve tavana asla hiçbir fley takmay n z veya yap flt rmay n z. Bu, perde hava yast klar n n fliflmesi s ras nda baflta yaralanmalara neden olabilir. - Kiflinin bedeni ile perde hava yast klar aras nda hiçbir nesne bulunmamal d r. - Sürücü ve yolcular, yan cama bafllar n gerekti inden daha fazla yaklaflt rmamaya özen göstererek normal ve dikey oturma konumunda olma al flkanl na sahip olmal d rlar. * Modele ve ülkeye göre de iflir ÖNEML D R : Emniyetiniz için s rt n z sürekli olarak s rtl a dayaman z gereklidir.

25 I HAVA YASTIKLARI* 2 5 Ön yolcu hava yast aktif ise hiç - bir zaman ön yolcu koltu una bir çocuk koltu u yerlefltirmeyiniz. Ön yolcu hava yast devre d fl b rak labilir. A Ön yolcu hava yast n n devre d - fl b rak lmas Arac n ön taraf nda s rt yola dönük bir çocuk koltu u kullanabilmek için ön yolcu hava yast n n devre d fl b rak lmas gerekmektedir, bunun için: - Kontak kapal iken anahtar A konta- na tak n z. - Anahtar OFF konumuna getiriniz, ön yolcu hava yast devre d fl b rak lm flt r. - Kontak aç k iken gösterge tablosundaki AIRBAG ikaz lambas sürekli flekilde yanar (ikaz lambas n n yan p sönmesi bir ar za oldu unu belirtir). Ön yolcu hava yast n tekrar çal fl - t rmak için Hava yast ifllevini tekrar aktif hale geçirmeyi unutmay n z, bunun için kontak kapal iken : - Anahtar tak n z ve ON konumuna çeviriniz, hava yast çal fl r durumdad r. - Gösterge tablosundaki ikaz lambas kontak aç ld nda alt saniye süresince yanar sonra sönecektir. * Modele ve ülkeye göre de iflir Bir yolcu oldu u zaman asla yolcu hava yast n devre d fl b rakmay n z (yola s rt dönük çocuk koltu u hariç).

26 26 E M N Y E T K E M E R L E R I - 11 Emniyet kemerlerinde piroteknik ön gerilme sistemi, bir kaza an nda kilitle - nen ve kemeri geren bir sistem mevcuttur Ön gerdiricilerin görevi, ön emniyet kemerlerini yolcular koltuklar nda sabit tutacak ve emniyet kemerlerinin etkisini artt racak flekilde germektir. Ön gerdiricilerle ayn anda, emniyet kemeri kilitlenir. Böylece ön emniyet kemerlerinin kilitlenmesi s ras nda kemerin sadece çok az bir k sm aç l r ve bu flekilde bir darbe s ras nda yolcular n öne f rlamas daha iyi s n rland r lm fl olur. Bir yolcu oldu u zaman asla yolcu hava yast n devre d fl b rakmay n z (yola s rt dönük çocuk koltu u hariç). Kumanda tablosundaki bir ikaz lambas, kontak aç kken sürücü kemerinin tak lmam fl oldu unu gösterir. Bir çarp flma veya acil fren durumunda, kemer sizi tutacak ve araçtan d flar f rlaman z önleyecektir. Bu nedenle hamile kad nlar dahil olmak üzere ön ve arka koltuklarda oturan tüm yolcular n emniyet kemeri takmalar yasalarca zorunludur. Uyar Ön gerilme sisteminin devreye girmesi s ras nda hafif bir duman ve bir ses ç kabilir, bunlar n her ikiside sistemin içerisinde bulunan piroteknik kartufllar n atefl almas ndan kaynaklan r. Ön gerdiricilere ait piroteknik sistemlerin de ifltirilmesi Hava yast klar kullan mdan veya araç trafi e ç kt ktan 10 y l sonra de ifltirilme lidir ve bu de ifltirme ifllemi sadece YETK L CITROEN SERV S taraf ndan yap lmal d r. Yürürlükteki güvenlik talimatlar nedeniyle, bütün müdahaleler veya kontroller sadece YETK L CITROEN SERV S taraf ndan gerçeklefltirilmelidir. Talimatlara kesin olarak uyulmadan yap lan bütün müdahaleler bedensel yaralanmalara neden olma tehlikesi tafl makla birlikte sistemin bozulmas na veya hava yast klar n n zamans z aç lmas na sebebiyet verebilir.

27 I - 11 E M N Y E T K E M E R L E R 2 7 Arac n z n ön koltuklar nda, ön gerdiricili ve sert frenleme an nda kilitlenen veya gerilen, yükseklik ayar yap labilen sarma mekanizmal kemerler mevcuttur. Arac n z n arka koltuklar kemer bloke etme tertibatl sarg mekanizmal üç noktal kemerle donat lm fl. Kemerin tak lmas : Kemerin bükülmedi inden emin olduktan sonra, düzenli bir hareketle kemeri önünüze do ru çekiniz. Kemeri kilit mekanizmas na tak n z ve kemeri çekerek iyi kilitlenip kilitlenmedi ini kontrol ediniz. Kalça kemeri mümkün oldu unca afla- ya kalça üzerine yerlefltirilmelidir ve en s k konumda olmal d r. Darbe an nda vücüdun, kemerin alt k sm ndan kaymas n engellemek için, ön koltu un s rtl n dikeye yak n bir konumda tutunuz. Emniyet kemerinin tak lmas araçta oturan bütün yolcular için bir zo - runluluktur. Koruman n en üst düzeyde olabilmesi için, emniyet kemerinin düzgün bir flekilde tak lmas önemlidir. Afla da belirtilen öneriler emniyet kemerinizi düzgün bir flekilde takman za yard mc olacakt r. Emniyet kemerinin yükseklik ayar Kemer tokas n boyunuza göre omuzunuzdan çapraz geçecek flekilde ayarlay n z (bak n z flekil). Emniyet kemerini asla boynunuzdan veya kolunuzun alt ndan geçirmeyiniz. - Emniyet kemerlerinin ayarlama ifllemi araç dururken yap lmal d r. - Emniyet kemeri takt n zda cebinizde k r labilecek veya sert birfley olma - mas na dikkat ediniz. - Emniyet kemerlerinizi gevfletmek için k skaç kullanmay n z. - Emniyet kemerinizi asla baflka bir yolcu ile berarber takmay n z. - Emniyet kemeriniz tak l iken kuca n zda çocuk tafl may n z. - Emniyet kemerinin ve ekipman n temizli ine dikkat ediniz - Emniyet kemerlerinizi YETK L CITROEN SERV S nize küçük dahi olsa her türlü kazadan sonra mutlaka düzenli olarak kontrol ettiriniz.

28 28 ÇOCUK TA fi I M A K O LT U K L A R I* I - 12 Küçük çocuklar, minyatür yetiflkinler de illerdir. Yaklafl k olarak 7/8 yafllar - na kadar bafl ve vücut aras ndaki a rl k oran yetiflkinlerden farkl l k gösterir. Sert bir fren veya bir darbe an nda, bafl a rl ve boyun kaslar n n zay fl na ba l olarak omurlarda ciddi doku zedelenmeleri meydana gelebilir. Ancak 10 yafl n üzerindeki ve 1.35 m boyunu aflan çocuklar n z araca ait emniyet kemerleri d fl nda baflka bir donan ma ihtiyaç duymazlar. flte bu nedenle birçok ülke, çocuklar n araç ile tafl nmas na, a rl k kategorilerine göre öngörülmüfl tafl ma ekipmanlar n n sat fl na ve kullan m - na yasal düzenlemeler getimifltir. Günümüzde kaza uzmanlar n n bir ço- u, afla da belirtilen tedbirlerin al nmas n öneriyorlar. Do umdan 9. aya kadar ( 10 kg a kadar ) : 3 noktal kemer yard m yla yerlefltirilebilen s rt yola dönük koltuk (sarg mekanizmal ). D KKAT 9 aydan 3 yafl na kadar (18 kg a kadar) : 2 veya 3 noktal kemer yard m yla arka koltulara yerlefltirilebilen yüzü yola dönük koltuk ( sarg mekanizmal veya orta kemerli ). Ön yolcu hava yast yla donat lm fl araçlarda e er hava yast devredeyse ön taraf na çocuk koltu u yerlefltirmeyiniz. (Devre d fl b rakmak için "Hava yast klar " bölümüne bak n z). Birçok kazan n incelenmesinden ç kar lan sonuçlar, arka koltuklar n çocuklar için en güvenli yerleflim yerleri oldu unu aç kca göstermektedir. S rt yola dönük koltuklar dahil, mümkün oldu u kadar bu ekipmanlar n bulundurulmas gere ini vurgular z.

29 I Ç OC U K TA fi I M A K O LT U K L A R I* yafl n üzerindekiler için (15 kg dan fazla olanlar) : 2 veya 3 noktal kemerle, çocu un arka koltuklarda yüzü yola bakacak biçimde yerlefltirilmesini sa layan bir kemer adaptörü. (sarg mekanizmal veya orta kemerli). (özellikle 3 ve 6 yafllar aras ndaki çocuklar için öngörülmüfltür). 3 yafl n üzerindekiler için (15 kg dan fazla olanlar) : 3 noktal kemere sahip ve büyük çocuklar n arka koltuklarda yüzü yola bakacak biçimde yerlefltirilmesine uygun olarak öngörülmüfl bir yükseltici.( sarg mekanizmal veya orta kemerli ). (özellikle 6 ve 10 yafllar aras ndaki çocuklar için öngörülmüfltür). Yasalar sadece afla da belirtilen durumlarda ön koltukta bir çocu un tafl nmas na izin verir: S rt yola dönük çocuk koltu u (ön yolcu koltu unda hava yast olmamal d r veya hava yast devre d fl b rak lm fl olmal d r). Arka koltuk böyle bir koltu un yerlefltirilmesine olanak vermiyor ise (arka koltu- un olmamas veya mentefleli olmas ). E er çocuk say s arka tarafa yerlefltirilebilecek çocuk say s ndan fazla ise. CITROËN, CITROËN Yetkili Servislerinde bulabilece iniz onaylanm fl koruma donan mlar serisini sizin için test etti ve seçti. Çocuk koltu unun sabitleflmesi I S O F I X Her iki arka koltukta bulunan ISOFIX ba lant lar, kendi fiebekesi içinde pazarlanan Marka araçlar için, UTAC da özellikle homologe edilen çocuk koltu unun yerleflitirilmesini sa lar. Çocuk koltu una entegre kilitler ISOFIX ba lant lar na çengellenir ve bu yolla güven i l i r, sa lam ve h zl bir montaj elde edilir. Emniyet kemerinin ba lanmas, yüzü yola dönük olarak monte edilmifl koltuk için z o- r u n l u d u r. En iyi güvenli i sa lamak için önde uzunlamas na "yar durufl", koltuk arkal nominal konumunda bulunan ön koltu u, çocuk koltu u ister yola do ru ister yola dönük olsun, s rtl uzunlamas na konumda olacak flekilde ayarlamak zorunludur. Montaj broflüründeki çocuk koltuk montaj talimat n uygulay n z.

30 30 Ç O CUK TA fi I M A K O LT U K L A R I I - 12 ÖN TA R A F TA A R K A TA R A F TA 0 ila 3 yafl grubu 3 ila 12 yafl g r u b u Ön tarafa yerlefltirilmek üzere onaylanm fl ve boylar na ve kilolar na göre uyarlanm fl çocuk tafl ma koltuklar : - S rt yola dönük olarak kullan lan çocuk koltu u. Boylar na ve kilolar na göre uyarlanm fl ve onaylanm fl çocuk tafl - ma koltuklar, e er araçta yok ise: -s rt yola dönük olarak kullan lan çocuk koltu u -sabit ba lant l otomobil yata. Kemer veya çocuk tafl ma koltu u her zaman zorunludur. Kuvvetle önerilen uyarlanm fl çocuk tafl ma koltuklar : - 4 yafla veya 18 kg a kadar: onaylanm fl çocuk koltu u - 5 yafltan itibaren :kemerli, onaylanm fl yükseklik ayarl minder 12 yafl n üstündeki yetiflkinler ve çocuklar Kemer zorunludur (sürücü hariç <1,50m). Kemer zorunludur.

31 I A R K A K O LT U K L A R A G E Ç fi (3 kap l m odel) 3 1 S rtl deviriniz ve ön koltu u itiniz. Daha sonra koltuk bafllang ç konumuna yerleflecektir. A Arka koltuklara geçmek veya arka koltuklardan ç kmak için A kumandas n hareket ettiriniz. * Modele ve ülkeye göre de iflir Normal konumda koltu un ve s rtl n iyice kilitlendi inden emin olunuz.

32 32 A R K A K O LT U K L A R I - 14 Katlanabilir arka koltuk Arka koltuk tamamen veya k smen katlanabilir özelliktedir. Kemer tokalar n n asma kilitlerini düzenleme klipsleri üstüne tespitleyiniz. Koltuk minderi Kay fl kullanarak minderi ön koltuklar n s rtl na do ru katlay n z. * Modele ve ülkeye göre de iflir Herhangi bir ifllemden önce Emniyet kemerlerinin herhangi bir flekilde bozulmalar n önlemek ve kemerleri s k flt rmamak için kemerleri özenle s rtl klar n yan taraflar nda tutunuz.

33 I A R K A K O LT U K L A R * 3 3 Arka bafl dayana Arka bafl dayanaklar yükseklik bak - m ndan ayarlanabilir ve sökülebilir özelliktedirler. Dayanaklar indirmek için tespit mandal na bas n z. Bafl dayanaklar n ç karmak için sonuna kadar yukar ya do ru çekiniz ve kilit açma kumandas na bas n z. S rtl k S rtl n kilidini yan taraflarda yer alan kumandalar kullanarak aç n z. Bagaj n yal t m n n kilitlenmedi inden emin olunuz. (break modeli hariç). "Kilitlerin aç lmas - Bagaj n yal t m " bölümüne bak n z. S rtl klar katlamak için bafl dayanaklar n n ç kar lmas gerekli de ildir. * Modele ve ülkeye göre de iflir

34 3 4 A R K A R A F ( S e d a n ) I B Takma : Arka raf n ba lama fleritlerini sökünüz, arka taraf n hafifçe kald r n z ve kendinize do ru çekerek ç kar n z. Düzenleme Arac n raf n ç kar n z. Araç hal s taraf ndaki raf, yuvarlak bölümü afla ya do ru olmak üzere (yan mesnetlerin alt ndan geçirerek )arka koltuk s rtl - na do ru dayay n z. Raf kald r n z ve makaralar yuvalar - na yerlefltiriniz. Takma : Raf n makaralar n yuvalar na koyunuz ve sonuna kadar itiniz. Raf ve bagaj kapa n sa lamlaflt rmak için ba lama fleritlerini ve B noktas na sabitleyiniz. Raf üstüne sert ve a r nesneler koymay n z. Bu nesneler arka cam n rezitanslar n afl nd rabilir ve ani frenleme veya darbe s ras nda tehlikeli bir biçimde f rlayabilirler.

35 I B A G A J ( S e d a n ) 3 5 Yükünüzü sabitlemek için bagaj taban nda bulunan dört sabitleme halkas n kullan n z. A r eflyalar, sert bir frenleme s ras nda güvenli i sa lamak amac yla tabanda olabildi ince ön tarafa do ru yerlefltirilmesi önerilmektedir. Düzenleme Bagaj n sa ve sol taraflar na konumland r lm fl kay fllar, çeflitli eflyalar tutturmay sa lar.

36 3 6 BAG AJ ( B r e a k ) * I A Sarg l tente Tenteyi A kolundan tutarak hafifçe kald r n z ve serbest b rak n z. Sökme : Tente sar ld ktan sonra uçlar ndan birini tununuz ve klipslerini sökmek için yatay biçimde kayd r n z daha sonra ucu kendinize do ru çekiniz. Böylece tente sökülmüfl olacakt r. Takmak için, biraz önceki ifllemin tersine gerçeklefltiriniz. Klipslenmesi, raf n her iki ucunda bulunan iki yay sayesinde otomatik olarak gerçekleflecektir. Düzenleme Aç lmas ve kapanmas dü melerin çeyrek tur çevrilmesiyle sa lanan iki aksesuar gözü, bagaj n yan cephelerine yerlefltirilmifltir. * Modele ve ülkeye göre de iflir

37 I BAGAJ ( B r e a k ) * 3 7 Çengelli kay fl Bagaj n sa a taraf na yerlefltirilmifl 3 kay fl, düz eflyalar bagaj kenar na dayal biçimde tutmay sa lar. 3 C A B Sabitleme halkalar Yüklerinizi sabitlemek için bagaj taban nda A ve B de bulunan dört sabitleme halkas n kullan n z. - C noktas nda bulunan di er iki halka, oturma yeri mafsal pimi yan nda yer almaktad r (katlanm fl arka koltuk konumu). * Modele ve ülkeye göre de iflir

38 38 K O R U M A F L E S * I - 17 ( B r e a k ) 1 2 Koruma filesi - Bir file sizi tafl nan yüklerden korumaktad r. Filenin üst çubu u, 2 noktas nda yer alan yuvalar içersine yerlefltirilebilir ve filenin alt taraf ise bagaj taban nda B ba lant noktalar na ayarlanabilir kay fllarla sabitlenir (flemaya bak n z). - E er bagaj arka koltuk katl biçimde kullan yorsan z filenin üst çubu u, 1 no.lu yuvalara yerlefltirilebilir ve filenin alt taraf C ba lant noktalar na sabitlenir (flemaya bak n z). 1 2 C B C B * Modele ve ülkeye göre de iflir

39 I D RE KS YON UN AYA R L A N M A S I 3 9 Direksiyon yükseklik ve derinlik bak m ndan ayarlanabilir özelli e sahiptir. Araç dururken önce koltu unuzu en uygun konuma ayarlay n z daha sonra direksiyon konumunu ayarlay n z. "Sürüfl konumu" bölümüne bak n z. Direksiyon yüksekli ini ve derinli ini ayarlay n z daha sonra kumanda kolunu kendinize do ru sonuna kadar çekerek kilitleyiniz. Gösterge tablosu göstergelerinin görünür durumda olduklar na dikkat ediniz. ÖNEML Güvenlik bak m ndan bu ifllemleri seyir halinde gerçeklefltirmeyiniz.

40 4 0 G Ö S T E R G E L E R I * Modele ve ülkeye göre de iflir

41 I G Ö S T E R G E L E R Yan cam bu u gidericisi 2 Sa hoparlör (Tweeter) 3 Sol yan havaland rma 4 Kumanda dü meleri: Korna Ayd nlatma Sinyaller Ön sis lambalar Arka sis lambalar 5 Gösterge paneli göstergesi 6 Radyonun direksiyondan kumandas 7 Kumanda dü meleri: Ön silecekler Cam y kama Arka silecekler Kumanda tablosu bilgisayar 8 Dörtlü flaflör 9 Merkezi havaland r c lar 10 Dijital tarih ekranl saat Çok ifllevli ekran 11 Radyo ve aksesuar gözlerinin tak laca yer 12 Klima veya s tma/havaland rma 13 Yolcu hava yast 14 Torpido gözü * Modele ve ülkeye göre de iflir 15 Sol hoparlör (Tweeter) 16 Sa yan havaland r c lar 17 Kontak anahtar Yolcu taraf hava yast n devreye sokma/etkisizlefltirme 18 Torpido gözü yada anahtar Navigasyon kumandas 19 Elektrikli ön cam kumandalar 20 Elektrikli arka cam kumandalar 21 Navigasyon kumandas 22 Arka cam n buzunun çözdürülmesi 23 Elektrikli arka camlar n kilitlenmesi 24 Çakmak voltluk aksesuar prizi 26 Elektrikli arka cam kumandalar 27 Arka küllük 28 Göz 29 Park freni 30 Vites kolu 31 Küllük 32 Kontak/Direksiyon kilidi 33 Direksiyon ayarlama kolu 34 Direksiyon ayarlama kolu 35 Park etmeye yard m sistemi 36 Farlar n ayarlanmas 37 Motor kaputunun aç lmas 38 Sigorta kutusuna eriflim kapa 39 Elektrikli dikiz aynalar n n ayar 40 Elektrikli aç l r tavan kumandas 41 Okuma spotu 42 Ön tavan lambas

42 4 2 G ÖSTER GE TA B L O S U * I Gösterge Kontak aç ld nda gösterge art arda afla dakileri gösterir : Bak m göstergesi. Motor ya seviyesi göstergesi. Toplam kilometre sayac / Günlük sayaç. Sayaç K rm z bölgeye girmeyiniz Gösterge kumandas : Toplam kilometre sayac. Günlük sayaç. Günlük sayac n s f rlanmas. Gösterge tablosu ayd nlatma reostas Ayarlama, B kumandas na basarak motor çal fl rken ve park lambalar yan k durumdayken gerçeklefltirilmelidir. * Modele ve ülkeye göre de iflir

43 I GÖST ERGE TA B L O S U * 4 3 So utma s v s s cakl k göstergesi. So utma s v s s cakl k ikaz lambas. Normal zamanda 100 O C dereceye kadar varabilecek bir s cakl belirtir. Zor kullanma koflullar nda, s cak ortamda k rm z iflaretlere yaklaflabilir. E er ikaz lambas yanarsa hemen durunuz. Konta kapat n z. Motor fanlar bir süre çal flmaya devam edebilir. -Bak m- Seviyeler ve kontroller bafll kl IV. bölümde belirtilen önlemleri alarak motoru so umaya b rak n z. Motor ya s cakl göstergesi Normal zamanda ibre, beyaz derece iflaretleri dahilinde kalmal d r. Zor kullan m koflullar nda, s cak havalarda, ibre k rm z iflaretlere yaklaflabilir. Hiçbir durumda ibre k rm z iflaretleri geçemez. E er geçmerse yavafllay n z ve mümkünse motoru durdurunuz ve seviyeleri kontrol ediniz (bak n z bölüm IV-Bak m-"seviyeler, kontroller".). Bu s nman n birçok nedeni olabilir bu yüzden en yak n CITROËN Yetkili Servisine baflvurunuz. Yak t göstergesi Düz bir alanda yak t mini ikaz lambas sürekli olarak yand nda depo yaklafl k 6 litre yak t bulunmaktad r. * Modele ve ülkeye göre de iflir Koruma sigortalar (kumanda tablosu alt nda) F3

44 4 4 GÖS TER GE TA B L O S U I BAKIM GÖSTERGES : Bak m karnesindeki bak m plan na uygun olarak gerçeklefltirilecek bir sonraki kontrolün zaman n bildirir. Çal flmas : Kontak aç l r aç lmaz ve aç ld ktan sonra birkaç saniye içersinde bak m ifllemlerini gösteren anahtar yanar; toplam kilometre göstergesi bir sonraki bak m için geri kalan kilometreyi gösterir. ( binlik ve yüzlük olarak kilometre). Bir sonraki bak m için kalan süre 500 km den daha azd r. Örnek : Bir sonraki bak ma gitmeden önce 400 km katetmelisiniz. Kontak aç ld nda gösterge yan p söner ve bak m anahtar yan p sönmeye devam eder. Bak m süresi afl lm fl Kontak her aç ld nda bak m anahtar ve geçilen kilometre zaman zaman yan p sönmektedir. Birkaç saniye sonra ya seviyesi görüntülenir, daha sonra toplam kilometre göstergesi normal çal flma konumuna döner ve gösterge, toplam kilometreyle günlük kilometreyi gösterir. Konta n aç lmas ndan birkaç saniye sonra kilometre sayac, normal çal flma konumuna döner ve gösterge toplam kilometreyle günlük kilometreyi gösterir. Konta n aç lmas ndan birkaç saniye sonra kilometre sayac, normal çal flma konumuna döner ve bak m anah - tar yan k durumda kal r.

45 I G ÖST ERG E TA B L O S U 4 5 BAKIM GÖSTERGES Bak m aral Arac n z n zor koflullarda kullan lmas durumunda, daha k sa bak m aral klar içeren "özel koflullarda" bak m plan na uymak gereklidir (Bak m karnesine bak n z). CITROËN Yetkili Servisine baflvurunuz. Uyar : iki ya boflaltma aras ndaki azami süreye kilometre s n r ndan önce ulafl lm flsa, bak m anahtar yanar ve gösterge bu süre afl ld nda "0" gösterir. 1 S f rlama CITROËN Yetkili Servisindeki yetkili, her bak mdan sonra bu ifllemi gerçeklefltirir. Bununla birlikte s f rlama ifllemini kendiniz gerçekletirecekseniz izlenmesi gereken yöntem afla daki gibidir: - Konta kapat n z. - 1 no.lu dü meye bas n z ve bas l tutunuz. - Konta aç n z. - Bir sonraki bak ma kadar kalan süre yan p söner. - Gösterge "=0" I gösterince ve bak m anahtar kayboluncaya kadar 1 no.lu dü meyi bas l tutunuz.

46 4 6 GÖSTE RG E TA B L O S U * I Motor ya seviyesi* Kontak aç ld nda bak m göstergesi, birkaç saniye görüntülenir ve ayr ca motor ya seviyesi de bir kaç saniye süreyle görüntülenir. Maxi Mini Mini seviyesini manüel ya gösterge çubu uyla kontrol ediniz. Kontrolü, motor durduktan 10 dakika sonra ve yatay bir zeminde gerçeklefltiriniz. Ya eksikli i- Çubuklar n yan p sönmesi Ya seviyesini tamamlay n z. Motorun bozulma tehlikesi söz konusudur. Yinede ya seviyesi için en güvenilir kontrol motor ya seviyesi çubu u ile saplan l r. Yan p sönme, göstergede bir çal flma bozuklu unu iflaret etmektedir. CITROËN Yetkili Servisine baflvurunuz. * Modele ve ülkeye göre de iflir

47 I G ÖS TERGE TA B L O S U 4 7 Toplam kilometre sayac - Günlük sayaçlar Konta n aç lmas ndan birkaç saniye sonra Toplam ve günlük kilometre sayaçlar n n görüntülenmesi. Birinci günlük sayaç görüntülenir (a ile gösterilir ). Dü meye hafifçe bas ld nda ikinci günlük sayaç görüntülenir (b ile gösterilir ). Günlük sayac n s f rlanmas Dü meye uzun süre bas ld nda görüntülenen günlük sayaç s f rlan r.

48 4 8 I fii KLI L AMB ALAR * I Sol sinyal lambas Bak n z "Sinyalizasyon" Sa sinyal Bak n z "Sinyalizasyon" Arka sis lambalar Bak n z "Sinyalizasyon" Dörtlü flaflörler devreye girdi inde sinyal lambalar ayn anda yanar. K sa farlar Bak n z "Sinyalizasyon" Uzun farlar Bak n z "Sinyalizasyon" Ön sis lambalar Bak n z "Sinyalizasyon" * Modele ve ülkeye göre de iflir

49 I IfiI KLI L AMBALAR * 4 9 Hava yast ikaz lambas Kontak her aç ld nda gösterge tablosundaki bir ikaz lambas birkaç saniye süresince yanar. Ar za söz konusuysa ikaz lambas yan p söner veya sürekli yanar. Bu durumda veya yanm yorsa CITROËN Yetkili Servisine baflvurunuz. n z. Ön yolcu hava yast n devreden ç karma ikaz lam - bas "Hava yast " bölümüne bak - Aç k kap uyar s Bagaj veya en az bir kap n n iyi kapanmam fl oldu unun iflaretidir. Kap uzaktan açma kumandas n n pilinin zay flad n da iflaret eder. Zorunlu durma ikaz lambas Motor çal fl rken sesli bir ikazd r* *Modele ve ülkeye göre de iflir Sürücü kemeri tak lmam fl ikaz lambas Sürücü emniyet kemeri tak lmad nda yanar Elektronik immobilizer anahtar ikaz lambas kaz lambas yan k kal rsa elektronik immobilizerde bir çal flma bozuklu u oldu unu gösteren bir sesli sinyal duyulur. ABS sistemi ABS kontrol lambas, kontak aç ld nda yanar ve yaklafl k iki saniye sonra sönmelidir. E er kontrol lambas sönmezse sistemde bir ar za söz konusu olabilir. (Bölüm II-"Frenler" e bak n z). Arka cam bu u giderme ikaz lambas "Görüntü" bölümüne bak n z. El freni ikaz lambas El freni çekili oldu unu veya tam olarak çekilmedi i çekilmedi ini gösterir. El freni indirildi inde bile ikaz lambas yan k kal rsa hemen durunuz ve CITROËN Yetkili Servisine baflvurunuz. Bölüm IV "Seviyeler" e bak n z. Fren hidroli i seviyesi ikaz lambas Fren hidroli i seviyesinin yetersiz oldu unu gösterir. E er lamba seyir halindeyken yanarsa hemen durunuz ve CITROËN Yetkili Servisine baflvurunuz. Bölüm IV "Seviyeler" e bak n z. ABS fren sistemi ikaz lambas n n fren hidroli i seviyesi ikaz lambas yla ayn anda yanmas, frenleme etkisini da tma sisteminde bir bozukluk oldu unu gösterir. Ani bir frenleme yapmaks z n durunuz. CITROËN Yetkili Servisine baflvurunuz.

50 5 0 I fiik LI GÖSTE RG E LAMBALA RI * I Motor test ikaz lambas (kendi kendine teflhis) E er ikaz lambas seyir halinde yan p sönüyor veya sürekli yan yorsa, bu enjeksiyon sisteminde, yanmada sisteminde veya kirlilik önleyici sistemde çal flma ar zas oldu unu gösterir (ülkeye göre de iflir). Acilen CITROËN Yetkili Servisinize baflvurunuz. Motor so utma suyu mini seviyesi ikaz lambas Seviyeyi kontrol ediniz (bölüm IV bak n z-bak m-"seviyeler"). Akü flarj ikaz lambas Bu ikaz lambas motor çal fl rken sönük olmal d r. E er sürekli olarak yan yorsa en yak n CITROËN Yetkili Servisine bildiriniz. * Modele ve ülkeye göre de iflir Ön fren balatalar n n afl nd - n gösteren ikaz lambas Bu ikaz lambas e er yanarsa fren pedal na bas n z, balatalar n z kontrol ettiriniz ve e er gerekliyse de ifltiriniz. Motor ya bas nc ikaz lam - bas E er araç halindeyken bu lamba yanarsa motoru durdurunuz ve ya seviyesini kontrol ediniz, (bölüm IV- Seviyeler- bölümüne bak n z). E er ya do ru bir seviyede olmas na ra men ikaz lambas yanmaya devam ediyorsa en yak n CITROËN Yetkili Servisine bildiriniz. Dizel motor ön yanma ikaz lambas Motor çal flt rma özelliklerine bak n z. Bak n z bölüm II -"Çal flt rma". So utma suyu s cakl ikaz lambas E er ikaz lambas yanarsa hemen durunuz, motoru durdurunuz, motor fan - lar bir süre çal flmaya devam ede - bilirler, belirtilen önlemleri alarak so- umas n bekleyiniz. (bak n z bölün IV-"Seviyeler"). Bu s nman n binlerce nedeni olabilir bu yüzden en yak n CITROËN Yetkili Servisine baflvurunuz. Yak t mini seviyesi ikaz lambas Düz zeminde bu lamba sürekli olarak yand nda depodaki yak t yaklafl k 6 litredir. Mazotta su ikaz lambas Olabildi inde çabuk mazot filtresini temizletiniz. Bak n z "Dizel enjeksiyon"

51 I D J TA L TAR H ATI CI SAAT * 5 1 H M D Tarihin veya saat göstergesi - Kontak aç ld nda, tarih befl saniye süresince görüntülenir daha sonra otomatik olarak saat görüntülenmesine dönüfl. - Kontak aç kken tarihi görüntülemek için D dü mesine bas n z. Not Saatin görüntülenmesi, otomatik olarak on saniye içersinde veya D dü mesine yeniden basarak geri gelir. Saat ayar Ayarlama, kontak aç kken ve tarih görüntülenirken gerçeklefltirilir. - Saati de ifltirmek için H dü mesine (birinci bölgede ayarlama) veya M dü mesine (ikinci bölgede) art arda bas n z. - "12 saatlik" veya "24 saatlik" mod seçmek için (saati de ifltirmeden), H ve M dü melere ayn anda bas n z. Tarihin ayarlanmas Ayarlama, kontak aç kken ve tarih görüntülenirken gerçeklefltirilir. - Tarihi de ifltirmek için H dü mesine (birinci bölgede ayarlama) veya M dü mesine (ikinci bölgede) art arda bas n z. - "Gün/Ay" veya "Ay/Gün" mod seçmek için (saati de ifltirmeden), H ve M dü melere ayn anda bas n z. D fl s cakl n görüntülenmesi* S cakl k +3 C ve 3 C derece aras nda yer ald nda, bir "ikaz" göstergede yan p söner (buzlanma tehlikesi). S cakl k 3 C derecenin alt ndaysa "ikaz" sürekli yanar. Not: Araç günefl alt na park edilmiflse görüntülenen s cakl k, gerçek s cakl ktan daha fazla olabilir. *Modele ve ülkeye göre de iflir Koruma sigortalar (kumanda tablosu alt nda) F8-F25

52 5 2 ÇOK FO NKS Y ONL U GÖ STERGE * I A göstergesi 1 2 A B A Gösterge fonksiyonlar na eriflim kumandas B Gösterge fonksiyonlar n ayarlama kumandas 1 Mesaj bölgesi 2 Saat veya s cakl k Kontak aç ld nda saat, s cakl k +3 C ve 3 C derece aras nda yer ald zamanlar hariç görüntülenir (buzlanma tehlikesi). Bilgilerden birini veya di erini görüntülemek için cam silecekleri kumandas na k saca bas n z. Not : Araç günefl alt na park edilmiflse görüntülenen s cakl k, gerçek s cakl ktan daha fazla olabilir. Koruma sigortalar (kumanda tablosu alt nda) F11 *Modele veya ülkeye göre de iflir Afl r h z ikaz stenilen azami h z n kontrol fonksiyonu ("mesajlar n görüntülenmesi" bölümüne bak n z). Programlanan h z afl ld durumlarda "ÇOK YÜKSEK HIZ" mesaj ve sesli sinyal. Bu h za ulaflt n zda istenilen ikaz h z n haf zaya almak veya de ifltirmek için onaylama bip sesini elde edene kadar cam silecekleri kumandas ucuna uzun uzun bas n z. ptal etme Kontak kapat ld nda. Navigasyonla donat lm fl araçlar için "Navigasyonun Özellikleri" ekine bak n z.

Seçiminizden dolay sizi kutlar ve teflekkür ederiz. Arac n z kullanmadan önce bu el kitab n dikkatle okuman z öneririz. Bu el kitab araç kullan m ve

Seçiminizden dolay sizi kutlar ve teflekkür ederiz. Arac n z kullanmadan önce bu el kitab n dikkatle okuman z öneririz. Bu el kitab araç kullan m ve KULLANIM KLAVUZU Seçiminizden dolay sizi kutlar ve teflekkür ederiz. Arac n z kullanmadan önce bu el kitab n dikkatle okuman z öneririz. Bu el kitab araç kullan m ve araç donan mlar için gerekli olan bütün

Detaylı

530.07.026 Pronti LINEA Turchia:603.83.240 Pronti LINEA IT

530.07.026 Pronti LINEA Turchia:603.83.240 Pronti LINEA IT 15:13 Pagina 1 ÖN PANEL 1 Sol kumanda kolu: d ş ayd nlatma kumandas - 2 Gösterge paneli - 3 Sağ kumanda kolu: ön cam silecek kumandas, yol bilgisayar 4 Ses sistemi - 5 Torpido gözü - 6 Ön panel kumandalar

Detaylı

SÜRÜCÜ MAHALLİ

SÜRÜCÜ MAHALLİ 4 - ELE ALIŞ SÜRÜCÜ MAHALLİ 1. Hız sabitleyici / sınırlayıcı kumandası. 2. Direksiyon ayarlama kumandası. 3. Aydınlatma ve sinyal lambaları kumandası. 4. Gösterge tablosu. 5. Sürücü Airbag'i. Korna. 6.

Detaylı

elero SoloTel Kullan m talimat Lütfen kullan m k lavuzunu saklay n z!

elero SoloTel Kullan m talimat Lütfen kullan m k lavuzunu saklay n z! SoloTel elero Kullan m talimat Lütfen kullan m k lavuzunu saklay n z! elero GmbH Antriebstechnik Linsenhofer Str. 59 63 D-72660 Beuren info@elero.de www.elero.com 309400 Nr. 18 101.5401/0305 çerik Güvenlik

Detaylı

CITROËN C5 KULLANIM KILAVUZU

CITROËN C5 KULLANIM KILAVUZU CITROËN C5 KULLANIM KILAVUZU CITROEN yenilikçi bir Ortakl k tercih ediyor 35 y ld r ortak çal flan CITROËN ve TOTAL, en ileri teknolojilere göre ayn anda motor ve ya üretirler. Referansl bir ya CITROEN

Detaylı

CITROËN C3 KULLANMA KILAVUZU

CITROËN C3 KULLANMA KILAVUZU CITROËN C3 KULLANMA KILAVUZU Size bu seçiminizden dolay teflekkür ediyor ve sizi kutluyoruz. Arac n z kullanmaya bafllamadan önce bu el kitab n dikkatlice okuyunuz. Bu kitapç k sürüfl ve ekipmanlarla ilgili

Detaylı

Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri

Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri RG36F3/BGEF İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda... 1 Uzaktan Kumandanın Özellikleri... 2 Fonksiyon düğmeleri... 3 LCD göstergeleri... 4 Düğmelerin kullanımı...

Detaylı

LB321 Oto /Taşıma Koltuğu Kullanım Kılavuzu Oto Güvenlik Koltuğunu kullanmaya başlamadan önce bu kılavuzdaki talimatları mutlaka okuyunuz.

LB321 Oto /Taşıma Koltuğu Kullanım Kılavuzu Oto Güvenlik Koltuğunu kullanmaya başlamadan önce bu kılavuzdaki talimatları mutlaka okuyunuz. LB321 Oto /Taşıma Koltuğu Kullanım Kılavuzu Oto Güvenlik Koltuğunu kullanmaya başlamadan önce bu kılavuzdaki talimatları mutlaka okuyunuz. İleride referans olabilmesi için kullanma talimatını saklı tutunuz.

Detaylı

Aracın tüm kilitlerinin açılması. Aracın tüm kilitlerinin kapatılması. 2b. : başlık simgesi. : sayfa simgesi

Aracın tüm kilitlerinin açılması. Aracın tüm kilitlerinin kapatılması. 2b. : başlık simgesi. : sayfa simgesi Dış Anahtar - Uzaktan kumanda 2a 6 Aracın tüm kilitlerinin açılması. Aracın tüm kilitlerinin kapatılması. 2b 6b İşaretler : başlık simgesi 6a : sayfa simgesi Sürgülü yan kapı 2a 17 Kulpu önce kendinize

Detaylı

T8400C, T8401C Standart Elektronik Termostat

T8400C, T8401C Standart Elektronik Termostat T8400C, T8401C Standart Elektronik Termostat ÖZELLİKLER ÜRÜN SPEFİKASYONU UYGULAMA T8400C, T8401C standart termostatları ile 24V AC ısıtma-soğutma sistemlerinin tek-kademe kontrolu sağlanır. Isıtma-soğutma

Detaylı

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3. Kireçlenme hakkında önemli hatırlatmalar 8

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3. Kireçlenme hakkında önemli hatırlatmalar 8 Kullanım Kılavuzu İçindekiler İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3 MONTAJ o Koşullar 4 o Musluğa su bağlantısının yapılması 4 Kullanım o Kuru buhar ile temizleme

Detaylı

2481 Oyuncaklı Mama Sandalyesi Kullanım Kılavuzu

2481 Oyuncaklı Mama Sandalyesi Kullanım Kılavuzu 2481 Oyuncaklı Mama Sandalyesi Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya baģlamadan önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. Ġleride referans olması için kullanma talimatını

Detaylı

GARANTİ 2 YIL VESTEL WAKE UP DESIGNER ÇALAR SAATLİ RADYO KULLANIM KILAVUZU

GARANTİ 2 YIL VESTEL WAKE UP DESIGNER ÇALAR SAATLİ RADYO KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL VESTEL WAKE UP DESIGNER ÇALAR SAATLİ RADYO KULLANIM KILAVUZU SAATL RADYO KULLANIM KILAVUZU Ayd nlatmal Gösterge Alarm veya Radyo AM/FM Radyo Al c s Erteleme fonksiyonu (5 dakika daha uyumak

Detaylı

PRC 100 BOYAMA ROBOTU C.000 KULLANIM KLAVUZU

PRC 100 BOYAMA ROBOTU C.000 KULLANIM KLAVUZU PRC 100 BOYAMA ROBOTU C.000 KULLANIM KLAVUZU NOT PRC 100 KULLANIM KLAVUZU 12 2 11 NOT PROGRAM AYARLARI Ç NDEK LER POWER BUTON 1- Ç NDEK LER... 3 GÖSTERGE Power buton ON konumuna getirildi inde ekranda

Detaylı

elero VarioTec-868 JA VarioTec-868 RM Kullan m k lavuzu Lütfen kullan m k lavuzunu saklay n z!

elero VarioTec-868 JA VarioTec-868 RM Kullan m k lavuzu Lütfen kullan m k lavuzunu saklay n z! VarioTec-868 JA VarioTec-868 RM elero Kullan m k lavuzu Lütfen kullan m k lavuzunu saklay n z! elpa elektrik pancur tic. Postane Mah.G46.Sok. Tellikent 20, Pk. 40 81700 Tuzla elpa@bilgeonline.com www.elero.com.tr

Detaylı

Kullanım kılavuzundan yararlanın

Kullanım kılavuzundan yararlanın İçindekiler Giriş... 2 Özet bilgiler... 6 Anahtar, Kapılar ve Camlar... 21 Koltuklar, Güvenlik Sistemleri... 39 Eşya saklama ve bagaj bölümleri... 57 Göstergeler ve kumanda birimleri... 67 Aydınlatma...

Detaylı

SM6-36 DM1-A ve DM1-D hücreler

SM6-36 DM1-A ve DM1-D hücreler SM6-36 DM1-A ve DM1-D hücreler Kullan m k lavuzu Müflteri Yard m Hatt 444 30 30 TR-Hotline@tr.schneider-electric.com www.schneider-electric.com.tr markas d r içindekiler Genel tan t m DM1-A kesicili hücre

Detaylı

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde)

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari

Detaylı

testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu

testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu 2 1 İçindekiler 1 İçindekiler...3 2 Güvenlik ve çevre...4 2.1. Doküman hakkında...4 2.2. Güvenliği sağlama...4 2.3. Çevreyi koruma...5

Detaylı

- TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1 1. Ürün Açıklaması Testo 417 Testo 416 Pervane Prob Ekran Kontrol tuşları Pil kompartmanı Servis kompartmanı Cihazı açma /

Detaylı

elero MemoTec Kullanım talimatı Lütfen kullanım talimatını saklayınız!

elero MemoTec Kullanım talimatı Lütfen kullanım talimatını saklayınız! MemoTec elero Kullanım talimatı Lütfen kullanım talimatını saklayınız! elero GmbH Antriebstechnik Linsenhofer Str. 59 63 D-72660 Beuren info@elero.de www.elero.com 309020 Nr. 18 100.3001/0604 çindekiler

Detaylı

elero VarioTec Kullanım talimatı Lütfen kullanım talimatını saklayınız!

elero VarioTec Kullanım talimatı Lütfen kullanım talimatını saklayınız! VarioTec elero Kullanım talimatı Lütfen kullanım talimatını saklayınız! elero GmbH Antriebstechnik Linsenhofer Str. 59 63 D-72660 Beuren info@elero.de www.elero.com 309023 Nr. 18 100.3401/0604 çindekiler

Detaylı

SIMPLY CLEVER. ŠkodaSuperb KULLANIM KILAVUZU

SIMPLY CLEVER. ŠkodaSuperb KULLANIM KILAVUZU SIMPLY CLEVER ŠkodaSuperb KULLANIM KILAVUZU Giriş Kendiniz için bir Škoda 'ya karar verdiniz - Güveniniz için içtenlikle teşekkür ederiz. Škoda'nızla birlikte, en modern teknolojili bir aracı ve günlük

Detaylı

CWC-MB Ocean Yürüteç Kullanım Kılavuzu

CWC-MB Ocean Yürüteç Kullanım Kılavuzu CWC-MB Ocean Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanım kılavuzunu saklayınız.

Detaylı

206 Sedan. Peugeot. Peugeot'yu seçmek, bir tasar m ya da teknolojiden fazlas n seçmek demek. Güzellik. Tutku. Güven. Zeka.

206 Sedan. Peugeot. Peugeot'yu seçmek, bir tasar m ya da teknolojiden fazlas n seçmek demek. Güzellik. Tutku. Güven. Zeka. 206 Sedan Peugeot Peugeot'yu seçmek, bir tasar m ya da teknolojiden fazlas n seçmek demek. Peugeot yu seçmek. Modellerimizde bulunan dört de eri; estetik, dinamizm, güvenilirlik ve yenili i yaflam biçimi

Detaylı

Alt n Öneriler Basit baz önerileri dikkate alarak can ve mal güvenli inizi etkin bir flekilde artt rabilirsiniz.

Alt n Öneriler Basit baz önerileri dikkate alarak can ve mal güvenli inizi etkin bir flekilde artt rabilirsiniz. Alt n Öneriler Basit baz önerileri dikkate alarak can ve mal güvenli inizi etkin bir flekilde artt rabilirsiniz. Gazl cihazlar n za ba lad n z gaz hortumu boyunun maksimum 150cm. olmas na ve hortum ba

Detaylı

D KEY T P S GORTALI YÜK AYIRICILAR

D KEY T P S GORTALI YÜK AYIRICILAR Dikey Sigortal Yük Ay r c lar Üç Faz Ayr Ayr Aç labilen FVS160 NH00 / 160A Üç Faz Birlikte Aç labilen Ç NDEK LER Özellikler Teknik Tablo Teknik Resimler 1 2 FVS2 NH1 / 2A FVS400 NH2 / 400A FVS60 NH / 60A

Detaylı

2 BÖLMEL OCAK DNG 322 X. Kullan m ve montaj k lavuzu. Model No. DNG 322 X Ürün No Seri No.

2 BÖLMEL OCAK DNG 322 X. Kullan m ve montaj k lavuzu. Model No. DNG 322 X Ürün No Seri No. 2 BÖLMEL OCAK Kullan m ve montaj k lavuzu DNG 322 X Model No. DNG 322 X Ürün No. 9496 00234 Seri No. VESTEL Dayan kl Tüketim Mallar Pazarlama A.fi. Ambarl Petrol Ofisi Dolum Tesisleri Yolu Avc lar 34840

Detaylı

CWJ-01U Jumbo Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz.

CWJ-01U Jumbo Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. CWJ-01U Jumbo Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanım kılavuzunu saklayınız.

Detaylı

Renault Megane 1.6 16V Expression

Renault Megane 1.6 16V Expression Renault Megane 1.6 16V Expression İlan no: 269102 İlan detayları Sahibinden 35.250 TL 17 Şub 2016 35.250 TL 10 Şub 2016 35.500 TL 05 Şub 2016 35.750 TL 05 Şub 2016 36.500 TL sahibinden FULL Renault Megane

Detaylı

Ford Fiesta Kullanýcý El Kitabý. Feel the difference

Ford Fiesta Kullanýcý El Kitabý. Feel the difference Ford Fiesta Kullanýcý El Kitabý Feel the difference Bu yayýnda bulunan bilgiler, yayýnýn baskýya hazýrlandýðý tarih itibariyle doðrudur. Geliþtirmeler yapýlabilmesi bakýmýndan, özellikleri, tasarýmý ya

Detaylı

A Product of Hard Work JCB FASTRAC 3230 XTRA

A Product of Hard Work JCB FASTRAC 3230 XTRA A Product of Hard Work JCB FASTRAC 3230 XTRA Sektörün en geniş kabini, yüksek verimli klima, maksimum konfor Traktörün ortasına yerleştirilmiş kabin Kullanımı son derece kolay kontrol paneli ve renkli

Detaylı

İçindekiler. Genel bakış. Genel Bilgiler. Kilitleme ve açma. Koltuklar ve emniyet kemerleri. Göstergeler ve kontroller. Çalıştırma ve kullanma

İçindekiler. Genel bakış. Genel Bilgiler. Kilitleme ve açma. Koltuklar ve emniyet kemerleri. Göstergeler ve kontroller. Çalıştırma ve kullanma İçindekiler Genel bakış Genel Bilgiler Kilitleme ve açma Koltuklar ve emniyet kemerleri Göstergeler ve kontroller Çalıştırma ve kullanma Konfor ve rahatlık Acil durumda Aracınızın korunması Bakım Teknik

Detaylı

Albatros2 Grafiksel Kullan c Arayüzü UI400

Albatros2 Grafiksel Kullan c Arayüzü UI400 Albatros2 Grafiksel Kullan c Arayüzü UI400 H zl Kullan m Rehberi CE1C2348tr 2014-03-31 Bina Teknolojileri 2 Bir bak ta en önemli özellikler Enerji tasarrufu Otomatik mod kullan m. Konfor ayar de eri ayar

Detaylı

TEBLİĞ. (2) Bu Tebliğ, 661/2009/AT Yönetmeliği kapsamındaki araçları ve bunlar için tasarlanan aksam, sistem ve ayrı teknik üniteleri kapsar.

TEBLİĞ. (2) Bu Tebliğ, 661/2009/AT Yönetmeliği kapsamındaki araçları ve bunlar için tasarlanan aksam, sistem ve ayrı teknik üniteleri kapsar. 10 Eylül 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29115 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: TEBLİĞ MOTORLU ARAÇLARIN VE BUNLAR İÇİN TASARLANAN RÖMORKLAR, SİSTEMLER, AKSAMLAR VE AYRI TEKNİK ÜNİTELERİN GENEL

Detaylı

Klimaanlage Klima Cihazı. Einbauanleitung Kurulum Talimatı CC 145. 12/2009 Ident Nr. 11114722A

Klimaanlage Klima Cihazı. Einbauanleitung Kurulum Talimatı CC 145. 12/2009 Ident Nr. 11114722A Klimaanlage Klima Cihazı Einbauanleitung Kurulum Talimatı CC 45 2/2009 Ident Nr. 4722A Lejant Kompresör 2 Kontrol Paneli 3 Tavan üstü klima cihazı Montaj için özel alet - Matkap 0 50 mm - Sac kesme aleti

Detaylı

P-1 Anatomik Boyun Yast Büyük. P-2 Anatomik Boyun Yast Küçük. Anatomik Yast klar. P-3 Anatomik Boyun Yast Çocuk

P-1 Anatomik Boyun Yast Büyük. P-2 Anatomik Boyun Yast Küçük. Anatomik Yast klar. P-3 Anatomik Boyun Yast Çocuk P-1 Anatomik Boyun Yast Büyük Sürekli elastik ve fleklini koruyabilen poliüretan köpükten üretilen yast k özel tasarlanan ergonomik flekliyle omuz ve boyun bölgesinin gevflemesini sa lar. Fermuarl, kolayl

Detaylı

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım ELEKTRĐKLĐ OCAK TR Kurulum Kullanım Bakım Sayın Müşterimiz! Size teşekkür eder, yaptığınız seçimden dolayı da tebrik ederiz. Dikkatle tasarlanmış, en yüksek kaliteye sahip malzemelere göre imal edilmiş

Detaylı

Installation instructions, accessories. Park yardımı, pilot (R-design) Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 67. Volvo Car Corporation

Installation instructions, accessories. Park yardımı, pilot (R-design) Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 67. Volvo Car Corporation Installation instructions, accessories Talimat No 31373899 Sürüm 1.0 Parça No. 31373890 Park yardımı, pilot (R-design) Volvo Car Corporation Park yardımı, pilot (R-design)- 31373899 - V1.0 Sayfa 1 / 67

Detaylı

Alfa147-1-5.QXP 6/19/8 1:3 PM Page 1

Alfa147-1-5.QXP 6/19/8 1:3 PM Page 1 Alfa147-1-5.QXP 6/19/8 1:3 PM Page 1 De erli Müflterimiz, Alfa Romeo yu seçti iniz için teflekkür ederiz. Alfa 147 niz, Alfa Romeo nun tipik özellikleri olan; güvenlik, konfor ve sürüfl memnuniyetini sa

Detaylı

RTX6_LRN Kod öğrenmeli Uzaktan kumanda

RTX6_LRN Kod öğrenmeli Uzaktan kumanda RTX6_LRN Kod öğrenmeli Uzaktan kumanda delab Deniz Elektronik Laboratuvarı Tel:026-348 65 2 Genel amaçlı, 6 Röle çıkışlı toggle (buton tip) geçici hafızalı (momentary) ve latch olarak çalışabilen alıcı,verici

Detaylı

6 MADDE VE ÖZELL KLER

6 MADDE VE ÖZELL KLER 6 MADDE VE ÖZELL KLER TERMOD NAM K MODEL SORU 1 DEK SORULARIN ÇÖZÜMLER MODEL SORU 2 DEK SORULARIN ÇÖZÜMLER 1. Birbirine temasdaki iki cisimden s cakl büyük olan s verir, küçük olan s al r. ki cisim bir

Detaylı

Alfa 147 Alfa 147 Alfa 147 Bu kitapta,

Alfa 147 Alfa 147 Alfa 147 Bu kitapta, De erli Müflterimiz, Alfa Romeo yu seçti iniz için teflekkür ederiz. Alfa 147 niz, Alfa Romeo nun tipik özellikleri olan; güvenlik, konfor ve sürüfl memnuniyetini sa lamak üzere dizayn edilmifltir. Bu

Detaylı

Hyundai i20 1.2 Team

Hyundai i20 1.2 Team İlan no: 275333 Hyundai i20 1.2 Team Sahibinden İlk Sahibinden Yeni İ20 Style Pan MultiMadia Navigasyon 51.500 TL İlan tarihi: 5 Nisan 2016 İlan detayları İlan detayları İl Ankara, Mamak, Mamak Model yılı

Detaylı

VESTEL EV S NEMA HOPARLÖR SET. HT Cube 9 KULLANIM KILAVUZU

VESTEL EV S NEMA HOPARLÖR SET. HT Cube 9 KULLANIM KILAVUZU VESTEL EV S NEMA HOPARLÖR SET HT Cube 9 thalatç Firma: VESTEL Dayan kl Tüketim Mallar Pazarlama A.fi. Merkez: Zorlu Plaza Avc lar 34310 stanbul Tel: (212) 456 22 00 Faks: (212) 422 02 03 www.vestel.com.tr

Detaylı

Akü voltajı Akü kapasitesi 12 V. Çelik. Delme çapı. Ahşap. Vidalama Devir. Tork ayarı. Ağırlık 14.4 V. Akü voltajı Akü kapasitesi. 1.4 Ah.

Akü voltajı Akü kapasitesi 12 V. Çelik. Delme çapı. Ahşap. Vidalama Devir. Tork ayarı. Ağırlık 14.4 V. Akü voltajı Akü kapasitesi. 1.4 Ah. Akülüler AKÜLÜ DELME V DALAMA DS 12DVF3A, 2.0 Ah / 26 Nm 2.0 Ah, 2.0 Ah Ni-Cd akü tork + delme kademesi - tork kademesi; 1-6 Nm tork aral - delme kademesi; 26 Nm max. tork 10 mm anahtars z mandren, sa

Detaylı

I-1 ANAHTARLAR, UZAKTAN KUMANDA *

I-1 ANAHTARLAR, UZAKTAN KUMANDA * I-1 ANAHTARLAR, UZAKTAN KUMANDA * 5 Uzaktan kumandalar. Uzaktan kumandalar, aşağ daki avantajlara sahip yüksek frekansl vericilerle çal ş r: - vericiyi arac n içindeki al c ya yöneltmenize gerek yoktur.

Detaylı

Balans Vanalar Termostatik Radyatör Vanalar. www.gedikdokum.com

Balans Vanalar Termostatik Radyatör Vanalar. www.gedikdokum.com www.gedikdokum.com Balans Vanalar Termostatik Radyatör Vanalar Is tma sistemlerinin balanslanmas sayesinde tüm sisteme do ru zamanda, gerekli miktarda debi ve dolay s yla gereken s her koflulda sa lanabilir.

Detaylı

Türkçe PG191. LCD Monitör. H zl Bafllatma K lavuzu

Türkçe PG191. LCD Monitör. H zl Bafllatma K lavuzu PG191 LCD Monitör H zl Bafllatma K lavuzu Güvenlik Bilgisi Monitörü ayarlamadan önce, paket ile birlikte gönderilen tüm belgeleri dikkatlice okuyunuz. Yang n veya elektrik çarpmas riskini önlemek için,

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU CAM SERAMIK OCAKLAR 126 X 136 X 137 X

KULLANMA KILAVUZU CAM SERAMIK OCAKLAR 126 X 136 X 137 X KULLANMA KILAVUZU CAM SERAMIK OCAKLAR 16 X 136 X 137 X CAM SERAM K ANKASTRE OCAK (PR 58 B-16 X Ç N )! KURULUM Tüm kurulum ifllemleri (elektrik ba lant lar ) yürürlükteki kanun ve yönetmeliklere uygun olarak

Detaylı

MD8562/8562D. 2MP. Vandal-proof. Mobile Surveillance

MD8562/8562D. 2MP. Vandal-proof. Mobile Surveillance MD8562/8562D 2MP. Vandal-proof. Mobile Surveillance Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Çalıştırma

Detaylı

K A, fi RKET. Kia uygun fiyatla yüksek kaliteli araçlar üretmeye odaklanm fl binlerce çal flan olan bir flirkettir.

K A, fi RKET. Kia uygun fiyatla yüksek kaliteli araçlar üretmeye odaklanm fl binlerce çal flan olan bir flirkettir. 0 12/5/04 14:58 Page 1 (1,1) K A, fi RKET Art k bir Kia sahibisiniz, çevrenizdekilerin Kia'n n kelime anlam na yönelik sorular yla karfl laflacaks n z. flte size baz cevaplar. Öncelikle, Kia Kore'deki

Detaylı

Konfor, ferahlık ve rahatlık

Konfor, ferahlık ve rahatlık Konfor, ferahlık ve rahatlık Pratik kapılar yana kayıp açıldığında geniş bir çalışma alanı sizi bekliyor. Geniş mesafe dolayısıyla rahat biniş-iniş ve esnek koltuk kapasitesi seçenekleri. 540mm Sınıfının

Detaylı

4P359542-2G. Kablosuz LAN Bağlantı Adaptörü <BRP069A42> Montaj Kılavuzu

4P359542-2G. Kablosuz LAN Bağlantı Adaptörü <BRP069A42> Montaj Kılavuzu 4P359542-2G Kablosuz LAN Bağlantı Adaptörü Montaj Kılavuzu Kablosuz LAN Bağlantı Adaptörü Kurulum Kılavuzu Ana sayfa: http://www.onlinecontroller.daikineurope.com Özellikler, ayar

Detaylı

Alfa 147 Alfa 147 Alfa 147 Bu kitapta,

Alfa 147 Alfa 147 Alfa 147 Bu kitapta, De erli Müflterimiz, Alfa Romeo yu seçti iniz için teflekkür ederiz. Alfa 147 niz, Alfa Romeo nun tipik özellikleri olan; güvenlik, konfor ve sürüfl memnuniyetini sa lamak üzere dizayn edilmifltir. Bu

Detaylı

M NYATÜR DEVRE KES C LER

M NYATÜR DEVRE KES C LER Anahtarl Otomatik Sigortalar Ç NDEK LER FM A... A FM A... A Otomatik Sigortalar Özellikler Teknik Tablo Sipariş Kodları Eğriler Faz - Nötr Anahtarlı Otomatik Sigortalar Özellikler Teknik Tablo Sipariş

Detaylı

5/8 Bağlantı Noktalı Gigabit Ethernet Anahtarı

5/8 Bağlantı Noktalı Gigabit Ethernet Anahtarı 5/8 Bağlantı Noktalı Gigabit Ethernet Anahtarı Kullanım Kılavuzu Onay FCC Beyanı Bu test edilmiş ve FCC Kuralları Kısım 15 de belirtilen teknik özelliklere göre B Sınıfı aygıtların sınırları ile uyumlu

Detaylı

Orijinal kullanim talimatlari. CX T çekici katarı. CX T çekici serisinin kullanım talimatlarına ek 51048070069 TR - 02/2012

Orijinal kullanim talimatlari. CX T çekici katarı. CX T çekici serisinin kullanım talimatlarına ek 51048070069 TR - 02/2012 Orijinal kullanim talimatlari CX T çekici katarı CX T çekici serisinin kullanım talimatlarına ek 1050 51048070069 TR - 02/2012 İçindekiler g 1 Önsöz Dokümantasyon bilgileri... 2 Güvenli kullanım için

Detaylı

Citroen C8 2.0 HDi SX Aut.

Citroen C8 2.0 HDi SX Aut. İlan no: 320356 Citroen C8 2.0 HDi SX Aut. Sahibinden İdeal aile aracı. 7 koltuklu otomobil ruhsatli. Konforlu. 42.500 TL İlan tarihi: 27 Ağustos 2016 İlan detayları İlan detayları İl İzmir, Selçuk Model

Detaylı

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch USB KVM Switch Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch Kullanma Kılavuzu DS-11403 (2 Portlu) DS-12402 (4 Portlu) 1 NOT Bu cihaz FCC kurallarının 15. Bölümü uyarınca,

Detaylı

Su Perisi WF 5500 KULLANMA KILAVUZU SU F LTREL ELEKTR KL SÜPÜRGE T P WFDC 18

Su Perisi WF 5500 KULLANMA KILAVUZU SU F LTREL ELEKTR KL SÜPÜRGE T P WFDC 18 Su Perisi WF 5500 SU F LTREL ELEKTR KL SÜPÜRGE T P WFDC 18 KULLANMA KILAVUZU Say n dostu; Modern tesislerde üretilmifl ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmifl olan SU PER S WF 5500 Su Filtreli

Detaylı

F1 Pop Bebek Arabası Kullanım Kılavuzu

F1 Pop Bebek Arabası Kullanım Kılavuzu F1 Pop Bebek Arabası Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. Ürünün Parçaları: 1-

Detaylı

Yenilenen Corolla Teknik ve Donanım Tablosu

Yenilenen Corolla Teknik ve Donanım Tablosu Teknik özellikler 1.33 VVT-i Comfort 1.6 VVT-i Comfort 1.6 VVT-i Comfort Extra 1.6 VVT-i Elegant Düz Vites Düz Vites Düz Vites Otomatik Vites Düz Vites Otomatik Vites ÖLÇÜLER Boy x En x Yükseklik mm 4545

Detaylı

BS02-E2 Armor Oto Güvenlik Koltuğu Kullanım Kılavuzu. Ürünü kullanmaya başlamadan önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz.

BS02-E2 Armor Oto Güvenlik Koltuğu Kullanım Kılavuzu. Ürünü kullanmaya başlamadan önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz. Tanıtım Oto güvenlik koltuğu vücut anatomisine uygun tasarımı ve fonksiyonları ile çocuğunuz içindeyken maksimum güvenlik ve konfor sağlar. BS02-E2 Armor Oto Güvenlik Koltuğu Kullanım Kılavuzu Oto güvenlik

Detaylı

www.hyundaiclubtr.com www.hyundaiclubtr.com TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

www.hyundaiclubtr.com www.hyundaiclubtr.com TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU A03A01A-GAT Çalýþtýrma Bakým Teknik Özellikler Tanýtma ve Kullanma Kýlavuzu içinde yer alan bütün bilgiler, yayýn tarihinde geçerlidir. Hyundai, yürütülmekte olan kesintisiz

Detaylı

Tekerlek sistemi Takviyeli naylon taşıyıcılar üzerinde anti statik sentetik malzeme ve dişli kayış

Tekerlek sistemi Takviyeli naylon taşıyıcılar üzerinde anti statik sentetik malzeme ve dişli kayış A-100 Teknik Özellikler Yük taşıma kapasitesi A100 : Tek kanat - 110 kg., çift kanat 140 kg. Tekerlek sistemi Takviyeli naylon taşıyıcılar üzerinde anti statik sentetik malzeme ve dişli kayış vasıtasıyla.

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ2276 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 WDD2120401B239371 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

MAKİNE VE MOTOR DERS NOTLARI 9.HAFTA

MAKİNE VE MOTOR DERS NOTLARI 9.HAFTA MAKİNE VE MOTOR DERS NOTLARI 9.HAFTA Hazırlayan: Öğr. Gör. Tuğberk ÖNAL MALATYA 2016 SUPAP SİSTEMLERİ 1. KÜLBÜTOR MEKANİZMASI Eksantrik milinden aldığı hareketle silindirlerde emme ve egzoz zamanlarının

Detaylı

Harici Ortam Kartları

Harici Ortam Kartları Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java, Sun Microsystems, Inc. Kuruluşunun ABD de tescilli markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

Üç-fazlı 480 volt AC güç, normalde-açık "L1", "L2" ve "L3" olarak etiketlenmiş vida bağlantı uçları yoluyla kontaktörün tepesinde kontak hale gelir

Üç-fazlı 480 volt AC güç, normalde-açık L1, L2 ve L3 olarak etiketlenmiş vida bağlantı uçları yoluyla kontaktörün tepesinde kontak hale gelir Kontaktörler Röle kontakları üzerinden büyük bir miktar elektrik gücü anahtarlamak için kullanıldığında kontaktör terimi ile adlandırılır.. Kontaktörler tipik olarak çoklu kontaklara sahiptir ve kontakları

Detaylı

4 KONTROL VE BAKIM. 4-1 Genel

4 KONTROL VE BAKIM. 4-1 Genel KONTROL VE BAKIM KONTROL VE BAKIM -1 Genel 1. Makinan n uzun bir süre çal mas n sa lamak için düzenli aral klarla makinan n kontrol ve bak m gereklidir. Bu yüzden düzenli bak m ve kontrole büyük önem verilmelidir.

Detaylı

Tablo 3.3. TAKV YES Z KANAL SAC KALINLIKLARI (mm)

Tablo 3.3. TAKV YES Z KANAL SAC KALINLIKLARI (mm) 3. KANAL KONSTRÜKS YONU Türk Standart ve fiartnamelerinde kanal konstrüksiyonu üzerinde fazla durulmam flt r. Bay nd rl k Bakanl fiartnamesine göre, bas nç s - n fland rmas na ve takviye durumuna bak lmaks

Detaylı

Girifl. Bu Kılavuz Nasıl Kullanılır / 1-2 Alıştırma (Rodaj) Süresi / 1-3 Kullanım Ömrü / 1-3 Üretici Firma / 1-3 Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu / 1-3

Girifl. Bu Kılavuz Nasıl Kullanılır / 1-2 Alıştırma (Rodaj) Süresi / 1-3 Kullanım Ömrü / 1-3 Üretici Firma / 1-3 Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu / 1-3 JB LHD 1.qxd 9/28/05 9:14 AM Page 1 Girifl 1 Bu Kılavuz Nasıl Kullanılır / 1-2 Alıştırma (Rodaj) Süresi / 1-3 Kullanım Ömrü / 1-3 Üretici Firma / 1-3 Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu / 1-3 JB LHD 1.qxd

Detaylı

K A, fi RKET. Art k bir Kia sahibisiniz, çevrenizdekilerin Kia'n n kelime anlam na yönelik sorular yla karfl laflacaks n z. flte size baz cevaplar.

K A, fi RKET. Art k bir Kia sahibisiniz, çevrenizdekilerin Kia'n n kelime anlam na yönelik sorular yla karfl laflacaks n z. flte size baz cevaplar. Sportage_FOREWORD //0 : Page (,) K A, fi RKET Art k bir Kia sahibisiniz, çevrenizdekilerin Kia'n n kelime anlam na yönelik sorular yla karfl laflacaks n z. flte size baz cevaplar. Öncelikle, Kia Kore'deki

Detaylı

KIRICI ve DELİCİ MATKAP MODEL RTM276 KULLANIM KLAVUZU

KIRICI ve DELİCİ MATKAP MODEL RTM276 KULLANIM KLAVUZU KIRICI ve DELİCİ MATKAP MODEL RTM276 KULLANIM KLAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER VOLTAJ GİRİŞ GÜCÜ DEVİR HIZI MAX. BETON DELME ÇAPI UÇ TİPİ 230V-50HZ 1700W 900-1900d/dk 50mm SDS MAX CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. SDS UÇ

Detaylı

Ýliþikte sunulan Servis Rehberinde Fiat ýn servis listesi, Garanti kitapçýðýnda ise garanti þartlarý ve ilave hizmetler yer almaktadýr:

Ýliþikte sunulan Servis Rehberinde Fiat ýn servis listesi, Garanti kitapçýðýnda ise garanti þartlarý ve ilave hizmetler yer almaktadýr: 001-022 BRAVO GB.qxp 12.02.2008 16:37 Page 1 Deðerli Müþterimiz, Fiat ý tercih ettiðiniz için teþekkür eder, Fiat Bravo yu seçtiðiniz için sizi tebrik ederiz. Bu kitabý, yeni Fiat Bravo nuzun tüm özelliklerini

Detaylı

www.mercedes-benz.com.tr Mercedes-Benz Orijinal Ya lar

www.mercedes-benz.com.tr Mercedes-Benz Orijinal Ya lar www.mercedes-benz.com.tr Mercedes-Benz Orijinal Ya lar Kazand ran Güç Mercedes-Benz orijinal ya lar arac n z üreten uzmanlar taraf ndan, gelifltirilmifltir. Mercedes-Benz in dilinden en iyi Mercedes-Benz

Detaylı

DD25B. VOLVO ÇİFT TAMBURLU SİLİNDİRLER 2.6 t 18.5 kw

DD25B. VOLVO ÇİFT TAMBURLU SİLİNDİRLER 2.6 t 18.5 kw DD25B VOLVO ÇİFT TAMBURLU SİLİNDİRLER 2.6 t 18.5 kw 360 görüş alanı En uygun şekilde yerleştirilmiş kızaklı koltuk, açılı silindir yatakları ve eğimli motor kaputu tasarımına sahip DD25B sektörde öncü,

Detaylı

DKEY TP SGORTALI YÜK AYIRICILAR

DKEY TP SGORTALI YÜK AYIRICILAR DKEY TP SGORTALI YÜK AYIRICILAR Dikey Sigortal Yük Ay r c lar Üç Faz Ayr Ayr Aç labilen FVS160 NH00 / 160A Üç Faz Birlikte Aç labilen Ç NDEK LER Özellikler Aksesuarlar Teknik Tablo Teknik Resimler Dikey

Detaylı

Basit Elektrik Devresi FEN VE TEKNOLOJ

Basit Elektrik Devresi FEN VE TEKNOLOJ Basit Elektrik Devresi FEN VE TEKNOLOJ Temel Kaynak 5 Yaflam m zdaki Elektrik BAS T ELEKTR K DEVRES Devrede Ampullerin n Nas l De ifltirebiliriz? Basit bir elektrik devresinde pil ampul anahtar ba lant

Detaylı

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının bağlantıları kontrol edilir. Güz ve Bahar dönemindeki

Detaylı

hp ocak kullanma kılavuzu HP1500W

hp ocak kullanma kılavuzu HP1500W HP2500W HP1000W hp ocak kullanma kılavuzu HP1500W İÇİNDEKİLER Güvenlik Tedbirleri... 4,5,6 Elektrikli Ocağın Hotplate kullanımı... 7 Önemli Uyarılar... 8,9 Sorunlar ve Çözüm Önerileri... 10 Bakım ve Temizlik...

Detaylı

1 Semboller. 3 Kurallara Uygun Kullanım. 4 Önceden Görülebilen Hatalı Kullanım Şekli. 2 Emniyet ve Tehlikeler. 1.1 İkaz Bilgileri. 1.

1 Semboller. 3 Kurallara Uygun Kullanım. 4 Önceden Görülebilen Hatalı Kullanım Şekli. 2 Emniyet ve Tehlikeler. 1.1 İkaz Bilgileri. 1. A 1 2 B 3 G H 4 C 7 5 6 I J D 8 9 10 11 12 13 12 13 K 14 E F 1 Semboller 1.1 İkaz Bilgileri İkaz bilgileri, tehlikenin niteliğine bağlı olarak aşağıda belirtilen terimlerle ifade edilmektedir: Dikkat,

Detaylı

EEE Yönetmeli ine Uygundur.

EEE Yönetmeli ine Uygundur. Lütfen önce bu k lavuzu okuyun! De erli Müflterimiz, Modern tesislerde üretilen ve titiz kalite kontrolünden geçirilmifl olan ürününüzün size en iyi verimi sunmas n istiyoruz. Bunun için, bu k lavuzun

Detaylı

ENERJĠ DAĞITIMI-I. Dersin Kredisi 4 + 0 + 0

ENERJĠ DAĞITIMI-I. Dersin Kredisi 4 + 0 + 0 ENERJĠ DAĞITIMI-I Dersin Kredisi 4 + 0 + 0 Açma-Kapama Cihazları Elektrik enerjisinin açılması, ayrılması, kesilmesi veya kapatılması işlevlerini yapan cihazlardır. Alçak Gerilim Ayırıcı Nitelikli Orta

Detaylı

FORD TOURNEO COURIER Kullanıcı El Kitabı

FORD TOURNEO COURIER Kullanıcı El Kitabı FORD TOURNEO COURIER Kullanıcı El Kitabı Bu yayında bulunan bilgiler, yayının baskıya hazırlandığı tarih itibariyle doğrudur. Sürekli geliştirmeler yapılabilmesi bakımından, özellikleri, tasarımı ya da

Detaylı

Okumufl / Mete (Ed.) Anne Babalar için Do uma Haz rl k / Sa l k Profesyonelleri için Rehber 16.5 x 24 cm, XIV + 210 Sayfa ISBN 978-975-8882-31-1

Okumufl / Mete (Ed.) Anne Babalar için Do uma Haz rl k / Sa l k Profesyonelleri için Rehber 16.5 x 24 cm, XIV + 210 Sayfa ISBN 978-975-8882-31-1 Deomed Medikal Yay nc l k Okumufl / Mete (Ed.) Anne Babalar için Do uma Haz rl k / Sa l k Profesyonelleri için Rehber 16.5 x 24 cm, XIV + 210 Sayfa ISBN 978-975-8882-31-1 Birinci bask Deomed, 2009. 62

Detaylı

Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri

Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri Geniş bir yelpazede yatay ünite uzunluğu, kolon tipi ve iş istasyonu opsiyonlarına sahip çok yönlü Dräger Ponta, daha iyi bir çalışma alanı verimliliği

Detaylı

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1199 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak) 72/5500 Maksimum tork (Nm/dev.dak) 110/3000 Uzunluk - Genişlik (mm) 4427-1748 Yükseklik

Detaylı

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1199 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak) 72/5500 Maksimum tork (Nm/dev.dak) 110/3000 Uzunluk - Genişlik (mm) 4427-1748 Yükseklik

Detaylı

4 SUNUM İLETİŞİM PEUGEOT HİZMETİNİZE BİR İNTERNET SİTESİNİ SUNAR. Başlıkların içerisinde işaretler, dikkatinizi sınıflandırılmış bir içeriğe çeker:

4 SUNUM İLETİŞİM PEUGEOT HİZMETİNİZE BİR İNTERNET SİTESİNİ SUNAR. Başlıkların içerisinde işaretler, dikkatinizi sınıflandırılmış bir içeriğe çeker: 4 SUNUM Bu kullanım kılavuzu, daha ilk kullanımından itibaren aracı tanıdık kılmak ve sık kullanılan işlevlerini öğretmek için tasarlanmıştır. Her biri kendine özel rengi sayesinde tanımlanan 10 başlıktan

Detaylı

KOMPAKT DUfi ÜN TELER

KOMPAKT DUfi ÜN TELER KOMPAKT DUfi ÜN TELER KOMPAKT DUfi ÜN TELER GENEL GÖRÜNÜfiÜ Dufl Teknesi nin modeline ba l olarak yukar daki görünüm, de iflmekle birlikte parçalar yap itibariyle ayn d r. 1- Dufl teknesi (modele göre

Detaylı

Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 23 YASAL BİLGİLER Telif Hakkı 2014 ZTE CORPORATION. Tüm hakları saklıdır. Bu yayının hiçbir bölümü ZTE Corporation'ın önceden yazılı izni olmadan fotokopi

Detaylı

OYUNCU SAYISI Oyun bir çocuk taraf ndan oynanabilece i gibi, farkl yafl gruplar nda 2-6 çocuk ile de oynanabilir.

OYUNCU SAYISI Oyun bir çocuk taraf ndan oynanabilece i gibi, farkl yafl gruplar nda 2-6 çocuk ile de oynanabilir. OYUNCA IN ADI Akl nda Tut YAfi GRUBU 4-6 yafl OYUNCU SAYISI Oyun bir çocuk taraf ndan oynanabilece i gibi, farkl yafl gruplar nda 2-6 çocuk ile de oynanabilir. GENEL KURALLAR Çocuklar n görsel belle inin

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri 2 Makinaya farklı bakış açıları sayesinde uzun veya kısa boylu operatör oturarak ya da ayakta çalışabilir - Rittal taşıyıcı kol sistemleriyle izleme ve kumanda

Detaylı

Albatros2 Grafiksel Kullanıcı Arayüzü UI400 Hızlı Kullanım Rehberi

Albatros2 Grafiksel Kullanıcı Arayüzü UI400 Hızlı Kullanım Rehberi Albatros2 Grafiksel Kullanıcı Arayüzü UI400 Hızlı Kullanım Rehberi CE1C2348tr 2014-04-23 Building Technologies Hoşgeldiniz! Hoşgeldiniz! Hem QAA74 oda ünitesi hem de AVS74 operatör ünitesini çalıştırmak

Detaylı

SmartLink Kullanım Kılavuzu Enerji SmartLink (SL) lityum-ion pili tamamen bittiğinde 2 saat içinde tamamen şarj olur. %80 şarj bir saat içinde tamamlanır. Şarj etmek için pilin bitmesini beklemeye gerek

Detaylı

BÖLÜM 6 DC Kompunt Motor Testleri

BÖLÜM 6 DC Kompunt Motor Testleri BÖLÜM 6 DC Kompunt Motor Testleri 6-1 DENEY 6-1 Düz Kompunt Motorun Ba lant ve Motor Yönü Kontrolü AMAÇ Testler tamamland ktan sonra DC Düz kompunt motorun ba lant s ve motorun devir yönü kontrolü konusunda

Detaylı

Ýliþikte sunulan Servis Rehberinde Fiat ýn servis listesi, Garanti kitapçýðýnda ise garanti þartlarý ve ilave hizmetler yer almaktadýr

Ýliþikte sunulan Servis Rehberinde Fiat ýn servis listesi, Garanti kitapçýðýnda ise garanti þartlarý ve ilave hizmetler yer almaktadýr 001-031 LINEA 1ed it.qxp 21.04.2007 10:48 Page 1 Deðerli Müþterimiz, Fiat ý tercih edip, Fiat Linea yý seçtiðiniz için size teþekkür ederiz. Bu kitabý aracýnýzýn tüm özelliklerini tanýmanýza ve onu mümkün

Detaylı