ÝÇÝNDEKÝLER TÜRKÇE MATEMATÝK. 1. TEMA Eþ Anlam, Zýt Anlam, Eþ Seslilik, Varlýðýn Adý TEMA Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam...

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÝÇÝNDEKÝLER TÜRKÇE MATEMATÝK. 1. TEMA Eþ Anlam, Zýt Anlam, Eþ Seslilik, Varlýðýn Adý...11. 2. TEMA Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam..."

Transkript

1 ÝÇÝNDEKÝLER TÜRKÇE 1. TEMA Eþ Anlam, Zýt Anlam, Eþ Seslilik, Varlýðýn Adý Neden-Sonuç Cümlesi, Kurallý ve Anlamlý Cümle, Deyimler, Atasözleri Konu, Ana Düþünce, Ana Duygu Nokta, Günlük, Aný, Levhalar, Harita-Kroki TEMA Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam Eylem, Varlýðý Niteleyen kelime, Özdeyiþ, Benzerlik, Farklýlýk, Karþýlaþtýrma Paragrafta Giriþ - Geliþme ve Sonuç, Paragfrafta Yardýmcý Düþünceler Paragraf Oluþturma, Virgül, Soru Ýþareti, Mektup TEMA Varlýðýn Yerine Kullanýlan Kelimeler, Cümlede Eylemin Bildirdiði Ýþi Yapan (Özne), Cümle Yorumlama Öznellik-Nesnellik, Baþlýk Kavram Haritasý, 5N 1K, Grafik ve Tablo Okuma Durum Ekleri, De nin Yazýlýþý, Ýki Nokta, Yay Ayraç, Uzun Çizgi TEMA Eylemi Niteleyen Kelimeler, Kiþilik (Karakter) Özellikleri, Benzetme, Duygusal ve Abartcý Cümleleri Tahmin Cümleleri, Gerçek ve Hayal Ürünü, Farklý Düþünmeye Yönlendiren Ýfadeler, Paragrafý Bölme, Anlatýmýn Akýþýný Bozan Cümleler Kitle Ýletiþim Araçlarý, Yapým Ekleri, Tarihlerin-Dil ve Din Adlarýnýn Yazýlýþý TEMA Baðlayýcý Kelimeler, Ön Yargý Cümleleri, Öneri (Tavsiye) Cümleleri, Yakýnma (Sitem) Cümleleri, Destekleyici ve Açýklayýcý Ýfadeler, Cümle Tamamlama Parçaya Hâkim Olan Duygu, Sanatçýnýn Kiþiliði, Karakter Özellikleri, Parçada Duyulardan Yararlanma mi nin Yazýlýþý, ki lerin Yazýlýþý, Üç Nokta, Kesme Ýþareti TEMA Eylemde Zaman, Þart (Koþul) Cümlesi, Taným Cümlesi, Soru Cümlesi, Önemli Olaný Belirtirken Kullanýlan Ýfadeler Cümle Ögeleri Anlatým Bozukluklarý Hece Düþmesi, Ünlem Ýþareti, Savaþ, Devir, Çað Adlarýnýn Yazýlýþý TEMA Gibi, Kadar, Göre, Ýçin, Üzere, Sanki, Ýle Endiþe (Kaygý), Üzülme, Uyarý (Ýkaz), Eleþtiri (Tenkit), Beðenme (Takdir) Cümleleri Özetleyen ve Sonuç Bildiren Ýfadeler, Kurum, Kuruluþ Adlarýnýn Yazýlýþý, Kýsa Çizgi, Noktalý Virgül TEMA Þikâyet (Yakýnma)-Sitem-Þaþýrma-Piþmanlýk Cümleleri, Genel ve Özel Durumlarý Bildiren Ýfadeler, Telefonda Konuþma Kurallarý, Gezegen, Yýldýz Adlarýnýn Yazýlýþý, Týrnak Ýþareti Genel Tekrar Testi MATEMATÝK Doðal Sayýlar Örüntü Oluþturma Doðal Sayýlarda Toplama ve Çýkarma Ýþlemleri Doðal Sayýlarda Zihinden Toplamý, Çýkarma - Tahmin Doðal Sayýlarda Çarpma ve Bölme Ýþlemleri Doðal Sayýlarda Çarpmý ve Bölme Ýþleminin Sonucunu Tahmin Etme - Zihinden Çarpma ve Bölme Çarpma ve Bölme Ýþlemlerinde Verilmeyeni Bulma

2 Doðal Sayýlarda Problemler Doðal Sayýlarýn Üslü Gösterimi ve Parantezli Ýþlemler Zamaný Ölçme Araþtýrma Sorularý Üretme, Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme Temel Geometrik Kavramlar Açýlar Üçgenler ve Dörtgenler Birim Kesirler, Bileþik Kesirler ve Tam Sayýlý Kesirler Kesirleri Sýralama Bir Çokluðun Ýstenen Basit Kesir Kadarýný ve Basit Kesir Kadarý Verilen Bir Çokluðun Tamamýný Bulma Kesirlerle Toplama ve Çýkarma Kesirlerle Toplama ve Çýkarma Problemleri Ondalýk Gösterim Ondalýk Gösterimleri Sýralama Ondalýk Gösterimleri Toplama ve Çýkarma Yüzdeler Uzunluk Birimleri Üçgen ve Dörtgenlerin Çevreleri Dörtgenlerin Özellikleri Üçgen ve Dörtgenlerin Açýlarý Alan Ölçme Geometrik Cisimlerin Özellikleri Geometrik Cisimlerin Açýnýmý ve Alaný FEN BÝLÝMLERÝ 1. ÜNÝTE VÜCUDUMUZ BÝLMECESÝNÝ ÇÖZELÝM Besinler ve Özellikleri Sigara ve Alkolün Zararlarý Besinlerin Sindirimi Vücudumuzda Boþaltým Vücudumuzun Bilmecesini Çözelim ÜNÝTE KUVVETÝN BÜYÜKLÜÐÜNÜN ÖLÇÜLMESÝ Kuvvetin Ölçülmesi Sürtünme Kuvveti ÜNÝTE MAENÝN DEÐÝÞÝMÝ Maddenin Hâl Deðiþimi Maddenin Ayýrt Edici Özellikleri Isý ve Sýcaklýk Isý Maddeleri Etkiler ÜNÝTE IÞIÐIN VE SESÝN YAYILMASI Iþýðýn Yayýlmasý Iþýðýn Madde ile Karþýlaþmasý Tam Gölge Sesin Yayýlmasý Sesin Farklý Ortamlarda Farklý Duyulmasý

3 5. ÜNÝTE CANLILAR DÜNYASINI GEZELÝM, TANIYALIM SOSYAL BÝLGÝLER Canlýlarý Tanýyalým Ýnsan ve Çevre Ýliþkisi Canlýlar Dünyasýný Gezelim ÜNÝTE YAÞAMIMIZIN VAZGEÇÝLMEZÝ: ELEKTRÝK Basit Bir Elektrik Devresinde Lamba Parlaklýðýný Etkileyen Deðiþkenler Devre Elemanlarýnýn Sembollerle Gösterimi ÜNÝTE YER KABUÐUNUN GÝZEMÝ Yer Kabuðunda Neler Var? Erozyon, Heyelan, Yeraltý ve Yerüstü Sularý ÜNÝTE HAKLARIMI ÖÐRENÝYORUM Gruplar ve Kurumlar Hak ve Sorumluluklar Ünite Testi ÜNÝTE ADIM ADIM TÜRKÝYE Tarihî Mekânlar - Doðal Varlýklar Kültürel Ögeler Cumhuriyetin Getirdikleri Atatürk Ýlkeleri Ünite Testi ÜNÝTE BÖLGEMÝZÝ TANIYALIM Yüzey Þekilleri ve Ýklim Nüfus ve Yerleþme Doðal Afetler Ünite Testi ÜNÝTE ÜRETTÝKLERÝMÝZ Ürettiðimiz Ürünler Ekonomi ve Ýnsan Ünite Testi ÜNÝTE GERÇEKLEÞEN DÜÞLER Buluþlar ve Teknoloji Bilim Ýnsanlarý Ünite Testi ÜNÝTE TOPLUM ÝÇÝN ÇALIÞANLAR Kurumlar ve Ýhtiyaçlar Sivil Toplum Kuruluþlarý Ünite Testi ÜNÝTE BÝR ÜLKE, BÝR BAYRAK Kurallar ve Yasalar Ülkemizin Yönetimi Ulusal Egemenlik Ünite Testi ÜNÝTE HEPÝMÝZÝN DÜNYASI Dünyamýz ve Ticaret Ortak Miras Ögeleri Ünite Testi

4 DÝN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BÝLGÝSÝ 1. ÜNÝTE ALLAH ÝNANCI Allah Ýnancý Ýbadet Konusunda Bilgilenelim Hz. Muhammed (s.a.v) ve Aile Hayatý Kur an-ý Kerim in Temel Eðitici Nitelikleri Sevinç ve Üzüntülerimizi Paylaþalým, Vatanýmýzý ve Milletimizi Seviyoruz ÝNGÝLÝZCE UNIT 1 My Daily Routine UNIT 2 My Town UNIT 3 Hello UNIT 4 Games and Hobbies UNIT 5 Health UNIT 6 Movies UNIT 7 Party Time UNIT 8 Fitness UNIT 9 The Animal Shelter UNIT 10 Festivals CEVAP ANAHTARI

5

6

7 1. TEMA EÞ ANLAM, ZIT ANLAM, EÞ SESLÝLÝK, VARLIÐIN ADI Test Öðretmen, Ahmet e üzerinde sözcükler 4. Aralýksýz çalýþmak, insan saðlýðýný olum- yazan dört kâðýt göstermiþ ve bu kâðýtlardaki sözcüklerden hangisinin zýt anlamýnýn olmadýðýný bulmasýný istemiþtir. suz yönde etkiler. cümlesindeki altý çizili sözcüðün yerine aþaðýdakilerden hangisi getirilemez? CC Gece Ýyimser Çalýþkan Kiraz B) Ýyimser C) Çalýþkan D) Kiraz 2. Aþaðýdaki kelimelerden hangileri eþ anlamlýdýr? A) tatlý tuzlu B) arzulu istekli C) yoksul zengin D) deli akýllý 3. "Yýlda bir süre aðaçlar neþelenir." Yukarýdaki cümlede kullanýlan hangi sözcüðün sesteþi vardýr? D) Durmadan grup oluþturulursa hangisi dýþta kalýr? CC 6. C) Zaman zaman A) buluþ B) icat C) deney D) keþif A) Gece B) Sürekli 5. Aþaðýdaki seçeneklerden üçü ile bir Ahmet in doðru cevap verebilmesi için bu sözcüklerden hangisini seçmesi gerekir? A) Ara vermeden Her zaman yaptýðýn gibi yine odaný özenmeden toplamýþsýn! Annenin cümlesinde özenmeden kelimesinin yerine aþaðýdakilerden hangisi getirilebilir? aaa A) yýl B) bir A) geliþigüzel B) itinayla C) aðaç D) neþelenir C) mükemmel D) isteyerek 11

8 Eþ Anlam, Zýt Anlam, Eþ Seslilik, Varlýðýn Adý 1 Test 7. Aþaðýdaki cümlelerin hangisinde yaþ kelimesi doðumdan beri geçen zaman anlamýnda kullanýlmýþtýr? A) Soðan sayarken gözlerim yaþardý. B) Aðaç yaþken eðilir. C) Bu çamaþýrlarýn hepsi yaþ. D) Oya, ergenlik yaþýna girdi. 10. Aþaðýda altý çizili sözcüklerin hangisi, cümleye farklý bir anlam katmýþtýr? A) Maçý mutlaka kazanmalýyýz. B) Bu odaya kesinlikle girmeyin. C) Bu günler de þüphesiz geçecek. D) Aslýnda evimiz size çok yakýn. 8. eziyet siyah tamirat konut tuhaf onarým vahþi ilginç çile kara ev Yukarýdaki sözcükler, eþ anlamlýlarýyla eþleþtirilirse hangisi dýþta kalýr? A) vahþi B) eziyet C) onarým D) çile 11. Yazým Kýlavuzu Sözlük Bir dilin söz varlýðýnýn belli bir sýraya göre dizilip anlamlarýnýn belirtildiði kitaba ne denir? Bekir 9. Aramak kelimesi aþaðýdaki cümlelerin hangisinde "Birini veya bir þeyi bulmaya çalýþmak" anlamýnda kullanýlmýþtýr? A) Marketin içinde gözleriyle bir þeyler aradý. B) Hapishaneye düþünce ne arayaný oldu ne soraný. C) Hastalanýnca beni bir tek o aradý. D) Ben, yemek aramam, ne olsa yerim. Kadriye Alfabe Suat Türkçe kitabý Melike Hangi öðrenci, öðretmenin sorusunu doðru cevaplamýþtýr? A) Kadriye B) Bekir C) Suat D) Melike 12

9 EÞ ANLAM, ZIT ANLAM, EÞ SESLÝLÝK, VARLIÐIN ADI TEST 2 1. Aþaðýdaki tekerlemelerde, altý çizili kelimelerden eþ sesli olanýn bulunduðu kâðýda 100 puan verdim. 3. Ayýrmak sözcüðünün Farklý davranmamak, fark gözetmemek, ayrým yapmamak anlamýnda kullanýldýðý cümle, aþaðýdakilerden hangisidir? ccc A) Kalemlerin en güzellerini kendine ayýrdý. B) Biraz gecikeceðim, yemekten bana da ayýrýn. C) Öðrencilerimin hiçbirini birbirinden ayýrmam. D) Bu bisküviyi de sana ayýrdýk. Kuzu kuzu me! Bin tepeme. Haydi gidelim Ayþe teyzeme. Karga karga "gak!" dedi, "Çýk þu dala bak!" dedi, Karga seni tutarým, Kanadýný yolarým. 4. Y Ü Z Y I L U Z A K Leylek leylek havada, Yumurtasý tavada. Leylek yumurta getirdi, Ebe yedi, bitirdi. Bir, iki, üç, dört, beþ, altý, yedi, Bunu sana kim dedi? Diyen dedi on yedi, Yaðlý böreði kim yedi? K A R A K Ý Þ Ý Irak Ak Þahýs Asýr Buna göre öðretmen, hangi kâðýda 100 puan vermiþtir? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 Yukarýdaki kelimelerin hangisinin eþ anlamý bulmacada yanlýþ verilmiþtir? (Sýralama karýþýk verilmiþtir.) A) Irak B) Ak C) Þahýs D) Asýr 2. Aþaðýdaki kelimelerle, anlam bakýmýndan bir grup oluþturulunca hangisi dýþarýda kalýr? A) sýska B) gürbüz C) cýlýz D) çelimsiz 5. Sýcakkanlý deyiminin eþ anlamlýsý aþaðýdakilerden hangisidir? A) kardeþ B) uysal C) arkadaþ D) cana yakýn 13

10 Eþ Anlam, Zýt Anlam, Eþ Seslilik, Varlýðýn Adý 2 Test 6. Aþaðýdaki cümlelerin hangisinde yalnýz kelimesi farklý bir anlamda kullanýlmýþtýr? A) Bu öðrenci yaramaz, yalnýz çok çalýþkandýr. B) Soru zordu, yalnýz bilen sýnavda iyi puan alacaktý. C) Meyvenin tadý güzel, yalnýz meyve renksizdi. 10. Tahtadaki cümlede noktalý yere hangi kelime getirilirse ödül kelimesinin zýt anlamlýsý yazýlmýþ olur? hediye D) Bu öðrenci her zamanki gibi çok yalnýzdý. ödünç Tuðrul Güzel bir iþ yapana ödül, kötülük yapana ise... verilir. 7. Hangi cümlede zýt anlamlý kelimeler bir arada kullanýlmýþtýr? A) Taze diye aldým, bayat çýktý. Mert Aslý Melek armaðan ceza B) Erken kalkan yol alýr. C) Saçýný baþýný yolmayayým. D) Siyah ve mavi bir elbiseydi. Öðretmenin sorusunu hangi öðrenci doðru cevaplamýþtýr? A) Mert B) Tuðrul C) Aslý D) Melek 8. Aþaðýdaki sözcüklerden hangileri anlam iliþkisi yönünden diðerlerinden farklýdýr? CCC- zýt anlam A) Boylu - uzun B) Saf - duru C) Enli - dar D) Kaygý - tasa 9. Sonra birdenbire bir yaðmur baþladý. cümlesindeki altý çizili sözcüðün eþ anlamlýsý aþaðýdakilerden hangisidir? A) hemen hemen B) aniden C) ardýndan D) nasýl olduysa 11. Aþaðýdaki cümlelerin hangisinde altý çizili sözcük eþ seslidir? A) Tarlalarda sarý sarý baþaklar sizi selamlayacak. B) Karalar baðlamanýn hiç de zamaný deðildi. C) Masadaki incirler iyice olgunlaþmýþtý. D) Televizyondaki filmi sanýrým izlediniz. 14

11 NEDEN-SONUÇ CÜMLESÝ, KURALLI VE ANLAMLI CÜMLE, DEYÝMLER, ATASÖZLERÝ TEST 3 Sabahleyin, parktaki bankýn üzerinde uyandýðýmda dinlendiðim için yorgunluðum kalmamýþtý. Çok acýkmýþtým. Etrafýma þöyle bir göz gezdirdim. Biraz ötede büyük bir vapurun yük indirmekte olduðunu gördüm. Hemen oraya gidip kaptaný buldum, kendisine yük taþýmak istediðimi söyledim. Birkaç saat çalýþtým. Karnýmý doyuracak kadar para kazandým. Ýki simit ve bir parça peynir aldým. Afiyetle yedim. Ýlk defa kendi kazancýmla karnýmý doyuruyordum. Hayatýmda o günkü kadar lezzetli bir kahvaltý yaptýðýmý hatýrlamýyorum. Ýlk üç soruyu parçaya göre cevaplayýnýz. 3. Yazar, kahvaltýnýn tadýný neden unutamamýþtýr? CC A) Kahvaltýda çeþit çeþit yiyecekler bulunduðu için B) Sahilde yemek yediði için C) Kendi kazandýðý parayla açlýðýný giderdiði için D) Karný iyi doyduðu için 4. Aþaðýdakilerden hangisi bir cümle deðildir? A) Huzuru senin yanýnda buldum B) Bizim memleketin daðlarý C) Dumanlý daðlarýn eteðinde evimiz var D) Okullarda yangýn tatbikatý yapýldý 1. Metindeki kiþinin yorgunluktan kurtuluþunun nedeni aþaðýdakilerden hangisi olabilir? CC A) Rahat bir yerde geceyi geçirmiþ olmasý 5. Arpa eken buðday biçmez. Altýn anahtar her kapýyý açar. B) Memleketinden uzakta olmasý C) Geceyi dinlenerek geçirmesi Furkan Cemil D) Artýk gideceði yere ulaþmýþ olmasý Halil Mehmet 2. Aþaðýdakilerden hangisi metindeki kiþinin çalýþma nedenlerinden biri deðildir? A) Para kazanmak zorunda kalmasý B) Karnýnýn aç olmasý C) Cebinde hiç parasýnýn olmamasý D) Babasýný kýrmamak istemesi Armut dalýnýn dibine düþer. Lafla peynir gemisi yürümez. Kötü davranýþýn karþýlýðý iyi olmaz. anlamýna gelen atasözümüzü hangi öðrenci doðru bilmiþtir? A) Furkan B) Cemil C) Halil D) Mehmet 15

12 Neden-Sonuç Cümlesi, Kurallý ve Anlamlý Cümle, Deyimler, Atasözleri 3 Test düþmandýr silah 4 3 sahibine bile 9. Aþaðýdaki cümlelerin hangisinde acýmamak anlamýnda bir deyim kullanýlmýþtýr? bbb A) Çalýþkan olmak beni baþarýlý kýlar. B) Bekçi, kimsenin gözünün yaþýna bakmýyordu. C) Kýzgýn tavayý tutunca caným yandý. D) Yemekler sensiz boðazýmýzdan geçmiyor. Yukarýdaki papatyanýn yapraklarýna yazýlan kelimelerle oluþturulacak kurallý ve anlamlý cümle sýralamasý, aþaðýdakilerden hangisidir? A) B) C) D) Olanlarý görünce çok þaþýrdým. Anlattýklarýný Samsun duyunca dilim tutuldu. Ýzmir Yakýnda olanlarý öðreneceksin. Bursa 7. Aþaðýdaki cümlelerin hangisinde deyim yoktur? B - 02 A) Kazayý görünce benzi kül gibi oldu. B) Hastanýn göz kapaklarýna baktý. C) Ordu, düþmaný Ýzmir de denize döktü. D) Nihayet elimiz biraz para gördü. Çalýþmaktan belim tutuldu. Hakan, içinde deyimin olduðu cümlenin bulunduðu yoldan gittiðinde hangi þehre ulaþýr? A) Samsun B) Ýzmir C) Bursa D) Hatay Hatay 8. Bu dünyada iyilik eden iyilik, kötülük eden kötülük bulur. anlamýna gelen atasözü aþaðýdakilerden hangisidir? bbb A) Hapise giren ya uslanýr ya beslenir. B) Kiþi ettiðini bulur. C) Bilmiyorum, demek insaný çok dertten kurtarýr. D) Allah tan umut kesilmez. 11. Aþaðýdaki atasözlerinden hangisinin konusu farklýdýr? A) Affetmek büyüklüðün þanýndandýr. B) Çalýþan kol bükülmez. C) Allah gayret edenin yanýndadýr. D) Çalýþan dað aþmýþ, çalýþmayanýn yolu þaþmýþ. 16

13 NEDEN-SONUÇ CÜMLESÝ, KURALLI VE ANLAMLI CÜMLE, DEYÝMLER, ATASÖZLERÝ TEST 4 1. Altýn gümüþten daha deðerli olduðu için, susmak konuþmaktan daha iyidir Ýnsaný, baþkalarýndan bir þey istemek utandýrýr. Ancak isteðidini vermeyenin daha çok utanmasý gerekir. anlamýna gelen atasözü aþaðýdakilerden hangisidir? aaa A) Ýsteyenin bir yüzü kara, vermeyenin iki yüzü... B) Ýþ, insanýn aynasýdýr. Konuþmak, susmaktan çok daha deðerlidir. 2 C) Aðlamayan çocuða meme vermezler. D) Ýnsana çok iyilik yaramaz. Susmak týpký altýn gibidir, konuþmaktan daha deðerlidir. Dinleme amacýyla susmak, güzel konuþmaktan daha iyidir Aþaðýdakilerin hangisinde el kelimesi baþka bir kelimeyle deyimleþmemiþtir? A) Kazada çocuðun eli iki yerinden kýrýlmýþ. B) El attýðý iþi mutlaka baþarýr. C) Elim darda olmasaydý sana yardým ederdim. D) Onun bunun elini eteðini öperek bu mevkilere kadar yükseldi. Söz gümüþse sükût altýndýr. atasözünün anlamýný taþýyan kamyonu satýn aldýk. Buna göre kaç numaralý kamyonu satýn aldýk? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 2. Kýzmýþ, çok öfkelenmiþ insanlarýn durumu aþaðýdaki deyimlerden hangisiyle anlatýlýr? A) Kol kanat olmuþ. B) Küplere binmiþ. C) Gözleri fal taþý gibi açýlmýþ. D) Keçileri kaçýrmýþ. 5. Barajdaki su seviyesinin artmasý sonucu.... Bu cümle aþaðýdakilerden hangisiyle tamamlanýrsa olumlu bir sonuca baðlanmýþ olur? CC A) çevre köyleri su bastý. B) etraftaki canlýlar zor durumda kaldý. C) yaz boyunca su sýkýntýsý yaþanmayacaðý söylendi. D) korku dolu saatler yaþandý. 17

5. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen. Anlatım Yöntem ve Teknikleri Anlatım Yöntem ve Teknikleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2

5. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen. Anlatım Yöntem ve Teknikleri Anlatım Yöntem ve Teknikleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam Cümlede Anlam 3 Metin Yorumu Anlatım Yöntemleri ve İfade Biçimleri Yazım ve ktalama Sözcük Türleri 7 Cümlenin Ögeleri 8 Kelime Yapısı. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Keşfetme

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF TÜRKÇE 5. SINIF 1 Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2 Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3 Okuduklarındaki

Detaylı

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam Eş ve Zıt Anlam, Eş Seslilik Kelime Grupları ve Deyimler Karşılaştırma, Sebep-Sonuç ilişkisi Öznel ve Nesnel Yargı, Atasözleri Genelden Özele, Özelden

Detaylı

5. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE TÜRKÇE 01 Sözcüğün Anlam Özellikleri 02 Sözcükler Arasındaki Anlam İlişkileri 03 Sözcük Grupları ve Deyimler - I 04 Sözcük Grupları ve Deyimler - II 05 Cümlenin Anlam Özellikleri 06 Cümleler Arası Anlam

Detaylı

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE Sözcüğün Anlam Özellikleri Sözcükler Arasındaki Anlam İlişkileri Sözcük Grupları ve Deyimler Cümlenin Anlam Özellikleri Cümleler Arası Anlam İlişkileri Cümlede Anlatım Becerileri

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER TÜRKÇE. 1. TEMA Eþ Anlam, Zýt Anlam, Eþ Seslilik...13. 2. TEMA Gerçek, Mecaz, Terim Anlam, Ad (Ýsim)...27. 3. TEMA Deyimler...

ÝÇÝNDEKÝLER TÜRKÇE. 1. TEMA Eþ Anlam, Zýt Anlam, Eþ Seslilik...13. 2. TEMA Gerçek, Mecaz, Terim Anlam, Ad (Ýsim)...27. 3. TEMA Deyimler... ÝÇÝNDEKÝLER TÜRKÇE 1. TEMA Eþ Anlam, Zýt Anlam, Eþ Seslilik....................................................13 Kurallý ve Anlamlý Cümle Oluþturma, Neden-Sonuç Cümlesi................................17

Detaylı

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA 4. YAZMA 5. GÖRSEL OKUMA VE GÖRSEL SUNU Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğunu Anlama 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma kurallarını uygulama

Detaylı

Matematik ve Türkçe Örnek Soru Çözümleri Matematik Testi Örnek Soru Çözümleri 1 Aþaðýdaki saatlerden hangisinin akrep ve yelkovaný bir dar açý oluþturur? ) ) ) ) 11 12 1 11 12 1 11 12 1 10 2 10 2 10 2

Detaylı

COŞKU 5.Sınıf Din Kültürü Konu Başlıkları

COŞKU 5.Sınıf Din Kültürü Konu Başlıkları COŞKU 5.Sınıf Din Kültürü İnsan Akıllı ve İnanan Bir Varlıktır ÜNİTE 1 Evrende Bir Düzen Vardır Allah Vardır ve Birdir Çalışırım, Allah ın Yardımına Güvenirim ve Başarırım İhlâs Suresi ve Anlamı İbadet

Detaylı

Ý Ç Ý N D E K Ý L E R

Ý Ç Ý N D E K Ý L E R ÝÇÝNDEKÝLER A. BÝRÝNCÝ ÜNÝTE: ÞEKÝLLER VE SAYILAR Nokta...9 Düzlem...10 Geometrik Cisimler ve Modelleri...12 Geometrik Cisimler ve Yüzeyleri...14 Haftanýn Testi...16 Veri Toplama - Þekil Grafiði...18 Tablo...20

Detaylı

3. FASÝKÜL 1. FASÝKÜL 4. FASÝKÜL 2. FASÝKÜL 5. FASÝKÜL. 3. ÜNÝTE: ÇIKARMA ÝÞLEMÝ, AÇILAR VE ÞEKÝLLER Çýkarma Ýþlemi Zihinden Çýkarma

3. FASÝKÜL 1. FASÝKÜL 4. FASÝKÜL 2. FASÝKÜL 5. FASÝKÜL. 3. ÜNÝTE: ÇIKARMA ÝÞLEMÝ, AÇILAR VE ÞEKÝLLER Çýkarma Ýþlemi Zihinden Çýkarma Ýçindekiler 1. FASÝKÜL 1. ÜNÝTE: ÞEKÝLLER VE SAYILAR Nokta Düzlem ve Düzlemsel Þekiller Geometrik Cisimlerin Yüzleri ve Yüzeyleri Tablo ve Þekil Grafiði Üç Basamaklý Doðal Sayýlar Sayýlarý Karþýlaþtýrma

Detaylı

CEVAP ANAHTARI www.anafen.com

CEVAP ANAHTARI www.anafen.com P A V CE I R A T H ANA www.anafen.com TÜRKÇE Tür ve Þekil Bilgisi 1.A 2.C 3.A 4.D 5.A 6.A 7.D 8.B 9.A 10.C 11.D 12.D 13.A 14.B -1 Ses Bilgisi 1.D 2.B 3.A 4.C 5.A 6.C 7.C 8.D 9.D 10.C 11.D 12.C 13.C 14.B

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER 1. ÜNÝTE 2. ÜNÝTE

ÝÇÝNDEKÝLER 1. ÜNÝTE 2. ÜNÝTE ÝÇÝNDEKÝLER. ÜNÝTE ÇEVREMÝZDEKÝ GEOMETRÝ... Açýlarý Ýsimlendirme... Açýlarý Ölçme... Açý Çeþitleri... Üçgen Çeþitleri... 7 Üçgenlerin iç Açýlarýnýn Ölçüleri Toplamý... 9 Ölçme ve Deðerlendirme... Kazaným

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER 1. TEMA 2. TEMA

ÝÇÝNDEKÝLER 1. TEMA 2. TEMA ÝÇÝNDEKÝLER 1. TEMA BÖLÜM-1 ANLAM BÝLGÝSÝ... 10 Eþ Anlamlý (Anlamdaþ) Kelimeler... 10 Karþýt (Zýt) Anlamalý Kelimeler...11 Eþ Sesli (Sesteþ) Kelimeler...12 Anlamlý ve Kurallý Cümle Oluþturma...13 Neden

Detaylı

5. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE TÜRKÇE 01 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - I 02 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - II 03 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - III 04 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - IV 05

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER 1. TEMA 2. TEMA

ÝÇÝNDEKÝLER 1. TEMA 2. TEMA ÝÇÝNDEKÝLER 1. TEMA BÖLÜM-1 ANLAM BÝLGÝSÝ... 10 Eþ Anlamlý (Anlamdaþ) Kelimeler... 10 Karþýt (Zýt) Anlamalý Kelimeler...11 Eþ Sesli (Sesteþ) Kelimeler...12 Yakýn Anlamlý Kelimeler...13 Ýsim (Ad)...13 Anlamlý

Detaylı

1. FASÝKÜL 2. FASÝKÜL

1. FASÝKÜL 2. FASÝKÜL 1. Fasikül TEMA 5 Hayal Gücü TEMA 6 Eðitsel ve Sosyal Etkinlikler r, ýt lý z. Sa ma k l ra atý a S l O ek t Se ek T T ... Ýçindekiler 5. TEMA: HAYAL GÜCÜ Açelyanýn Bir Günü Harf Hece Test 1 Kelime Test

Detaylı

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Bireysel Farklılıklar ÜNİTE 1 Duygular ve Düşünceler Duygu ve Düşüncelere Saygı Kronolojik Sıra Resmî Kimlik Belgeleri Sözlü Tarih Yöntemi Aile Tarihi Millî Kültür Ögeleri

Detaylı

Geometriye Y olculuk. E Kare, Dikdörtgen ve Üçgen E Açýlar E Açýlarý Ölçme E E E E E. Çevremizdeki Geometri. Geometrik Þekilleri Ýnceleyelim

Geometriye Y olculuk. E Kare, Dikdörtgen ve Üçgen E Açýlar E Açýlarý Ölçme E E E E E. Çevremizdeki Geometri. Geometrik Þekilleri Ýnceleyelim Matematik 1. Fasikül ÜNÝTE 1 Geometriye Yolculuk ... ÜNÝTE 1 Geometriye Y olculuk Çevremizdeki Geometri E Kare, Dikdörtgen ve Üçgen E Açýlar E Açýlarý Ölçme Geometrik Þekilleri Ýnceleyelim E E E E E Üçgenler

Detaylı

1. Böleni 13 olan bir bölme iþleminde kalanlarýn

1. Böleni 13 olan bir bölme iþleminde kalanlarýn 4. SINIF COÞMAYA SORULARI 1. BÖLÜM 3. DÝKKAT! Bu bölümde 1 den 10 a kadar puan deðeri 1,25 olan sorular vardýr. 1. Böleni 13 olan bir bölme iþleminde kalanlarýn toplamý kaçtýr? A) 83 B) 78 C) 91 D) 87

Detaylı

Coşku 5. Sınıf Türkçe

Coşku 5. Sınıf Türkçe TEMA 1: BİREY VE TOPLUM Türkçe SÖZCÜKTE ANLAM: Çok Anlamlılık, Gerçek Anlam, Mecaz Anlam, Terim, Deyim CÜMLEDE ANLAM: Öznel Yargılar (Benim düşünceme göre, bence, bana göre vb.), Nesnel Yargılar, Gerçek

Detaylı

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler - EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME LARI KONU VE KAZANIM TABLOSU. TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 1 1-4 KASIM - Seslerden heceler, hecelerden sözcükler, sözcüklerden cümle

Detaylı

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-10. kazanımlar Okul Heyecanım 11-20. kazanımlar Okul Heyecanım 21-30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7-20. kazanımlar Benim

Detaylı

Kanguru Matematik Türkiye 2015

Kanguru Matematik Türkiye 2015 3 puanlýk sorular 1. Hangi þeklin tam olarak yarýsý karalanmýþtýr? A) B) C) D) 2 Þekilde görüldüðü gibi þemsiyemin üzerinde KANGAROO yazýyor. Aþaðýdakilerden hangisi benim þemsiyenin görüntüsü deðildir?

Detaylı

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 . Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Eş - Zıt Anlamlılık ve Eş Seslilik Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Deyim, Atasözü ve Özdeyiş Hikâyenin

Detaylı

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları AKDAY 3.Sınıf Türkçe Anlam bilgisi Günlük işlerdeki diyalog Cümle bilgisi Cümleri uygun kelimelerle tamamlama Cümlede gereksiz kullanılan kelime Anlamlı ve kurallı cümleler kurma Sözlük çalışması Konu

Detaylı

Gökyüzündeki milyonlarca yýldýzdan biriymiþ Çiçekyýldýz. Gerçekten de yeni açmýþ bir çiçek gibi sarý, kýrmýzý, yeþil renkte ýþýklar saçýyormuþ

Gökyüzündeki milyonlarca yýldýzdan biriymiþ Çiçekyýldýz. Gerçekten de yeni açmýþ bir çiçek gibi sarý, kýrmýzý, yeþil renkte ýþýklar saçýyormuþ Gökyüzündeki milyonlarca yýldýzdan biriymiþ Çiçekyýldýz. Gerçekten de yeni açmýþ bir çiçek gibi sarý, kýrmýzý, yeþil renkte ýþýklar saçýyormuþ çevresine. Bu adý ona bir kuyrukluyýldýz vermiþ. Nasýl mý

Detaylı

Akıllı Deneme Takvimi

Akıllı Deneme Takvimi Akıllı Deneme Takvimi 2014-2015 SÖZÜN ÖZÜ AKILLI DENEME TAKVİMİ Ürün Adý Uygulama Tarihi Ürün Adý Uygulama Tarihi 8. Sýnýf Akýllý Deneme - 1 15 Ekim 2014 Çarþamba 5. Sýnýf Akýllý Deneme - 1 18 Kasým 2014

Detaylı

5. SINIF TATİL PROGRAMI

5. SINIF TATİL PROGRAMI AKICI OKUMA / Uygun Hızda ve Akıcı Okuma AKICI OKUMA / Yazım Kurallarına ve Noktalama İşaretlerine Dikkat Ederek Okuma AKICI OKUMA / Uygun Hızda ve Akıcı Okuma AKICI OKUMA / Yazım Kurallarına ve Noktalama

Detaylı

5. SINIF TATİL PROGRAMI

5. SINIF TATİL PROGRAMI DİL BİLGİSİ / Dil ve Cümle Bilgisi ANLAM BİLGİSİ / Gerçek, Mecaz ve Eş Anlamlı (Anlamdaş) Sözcükler DİL BİLGİSİ / Dil ve Cümle Bilgisi ANLAM BİLGİSİ / Gerçek, Mecaz ve Eş Anlamlı (Anlamdaş) Sözcükler 25

Detaylı

MERKEZİ TARİHLİ SEVİYE BELİRLEME ÇALIŞMASI (SBS) KONU DAĞILIMLARI

MERKEZİ TARİHLİ SEVİYE BELİRLEME ÇALIŞMASI (SBS) KONU DAĞILIMLARI Kelimede Anlam 7 Cümlede Anlam 6 Parçada Anlam 2 TOPLAM 15 Doğal Sayılar 4 Doğal Sayılarla Toplama 2 Doğal Sayılarla Çıkarma 3 Kesirler 2 MATEMATİK Ölçüler 3 Örüntüler 1 Geometri 3 Tablo ve Grafikler 2

Detaylı

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2 2015-2016 DENEME SINAVLARI KDS - 1 TEOG - 1 26-30 Ekim 2015 KDS - 2 14-18 Aralık 2015 TEOG - 2 KDS - 3 TEOG - 3 KDS - 4 TEOG - 4 KDS - 5 TEOG - 5 2. Sınıf HAYAT BİLGİSİ A TEMASI: OKUL HEYECANIM İşlerimi

Detaylı

Mantýk Kümeler I. MANTIK. rnek rnek rnek rnek rnek... 5 A. TANIM B. ÖNERME. 9. Sýnýf / Sayý.. 01

Mantýk Kümeler I. MANTIK. rnek rnek rnek rnek rnek... 5 A. TANIM B. ÖNERME. 9. Sýnýf / Sayý.. 01 Matematik Mantýk Kümeler Sevgili öðrenciler, hayatýnýza yön verecek olan ÖSS de, baþarýlý olmuþ öðrencilerin ortak özelliði, 4 yýl boyunca düzenli ve disiplinli çalýþmýþ olmalarýdýr. ÖSS Türkiye Birincisi

Detaylı

TÜRKÇE: Edebiyat Bilgileri - Yazým Kurallarý - Noktalama Ýþaretleri. MATEMATÝK: Geometrik Kavramlar - Çokgenler

TÜRKÇE: Edebiyat Bilgileri - Yazým Kurallarý - Noktalama Ýþaretleri. MATEMATÝK: Geometrik Kavramlar - Çokgenler 1. TÜRKÇE: Edebiyat Bilgileri - Yazým Kurallarý - Noktalama Ýþaretleri Test -1: 1.A 2.D 3.D 4.C 5.D 6.D 7.D 8.B 9.D 10.C 11.A 12.C 13.A Test -2: 1.A 2.A 3.C 4.D 5.B 6.A 7.D 8.D 9.C 10.A 11.D 12.B Test

Detaylı

Genel Yetenek Testi Örnek Soru Çözümleri

Genel Yetenek Testi Örnek Soru Çözümleri Genel Yetenek Testi Örnek Soru Çözümleri Genel Yetenek Testi Örnek Soru Çözümleri 1 2 1 1 2 Çok Sýcak Soðuk Sýcak Çok Soðuk D B C Çorba Kutuplar Yanardað Sonbahar Yukarýda yer alan 1. ve 2. kutudakiler

Detaylı

AKDAY 4.Sınıf İngilizce Konu Başlıkları

AKDAY 4.Sınıf İngilizce Konu Başlıkları AKDAY 4.Sınıf İngilizce UNIT1 IN THE CLASSROOM UNIT2 CHILDREN'S DAY UNIT3 FREE TIME UNIT4 CARTOON CHARACTERS UNIT5 MY DAY UNIT6 DOING EXPERIMENTS UNIT7 JOBS UNIT8 MY CLOTHES AKDAY 4.Sınıf Matematik Dikey

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER. Diyalog Tamamlama...24 2. Haftanýn Testi...25

ÝÇÝNDEKÝLER. Diyalog Tamamlama...24 2. Haftanýn Testi...25 ÝÇÝNDEKÝLER A. BÝRÝNCÝ TEMA: BÝREY VE TOPLUM Küçük Cemil...11 Bilgi Hazinemiz (Hikâye Yazmaya Ýlk Adým)...14 Güzel Dilimiz (Çaðrýþtýran Kelimeler - Karþýlaþtýrma - Þekil, Sembol ve Ýþaretler - Eþ Anlamlý

Detaylı

Kanguru Matematik Türkiye 2015

Kanguru Matematik Türkiye 2015 3 puanlýk sorular 1. Aþaðýdaki þekillerden hangisi bu dört þeklin hepsinde yoktur? A) B) C) D) 2. Yandaki resimde kaç üçgen vardýr? A) 7 B) 6 C) 5 D) 4 3. Yan taraftaki þekildeki yapboz evin eksik parçasýný

Detaylı

Zambak 2. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 2. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 2. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-12. kazanımlar Okul Heyecanım 13-23. kazanımlar Okul Heyecanım 23-33. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-21. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 22-32. kazanımlar Benim

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER TEMA 1. Anlam Bilgisi. Yazým Bilgisi

ÝÇÝNDEKÝLER TEMA 1. Anlam Bilgisi. Yazým Bilgisi ÝÇÝNDEKÝLER TEMA 1 Anlam Bilgisi SÖZCÜK ANLAMI...15 Gerçek Anlam...15 Mecaz Anlam...15 Yan Anlam...15 Deyimler...16 CÜMLE ANLAMI...16 Nesnel Yargýlar...16 Öznel Yargýlar...16 Koþula Baðlý Yargýlar...16

Detaylı

ÖDÜLLÜ & ÜCRETSİZ 3-4 - 5 OCAK 2014. Yazım Kuralları, Noktalama Işaretleri, Deyim, Atasözü, Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam,

ÖDÜLLÜ & ÜCRETSİZ 3-4 - 5 OCAK 2014. Yazım Kuralları, Noktalama Işaretleri, Deyim, Atasözü, Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam, STS ye k m 5. - 6. - 7 n tü ıt la a Hediye! 5. Toplam 60 soru / 75 dakika Yazım Kuralları, Noktalama Işaretleri, Deyim, Atasözü, Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam, Doğal Sayılar, Örüntüler, Doğal Sayılarda

Detaylı

5. 2x 2 4x + 16 ifadesinde kaç terim vardýr? 6. 4y 3 16y + 18 ifadesinin terimlerin katsayýlarý

5. 2x 2 4x + 16 ifadesinde kaç terim vardýr? 6. 4y 3 16y + 18 ifadesinin terimlerin katsayýlarý CEBÝRSEL ÝFADELER ve DENKLEM ÇÖZME Test -. x 4 için x 7 ifadesinin deðeri kaçtýr? A) B) C) 9 D). x 4x ifadesinde kaç terim vardýr? A) B) C) D) 4. 4y y 8 ifadesinin terimlerin katsayýlarý toplamý kaçtýr?.

Detaylı

Üçgenler Geometrik Cisimler Dönüþüm Geometrisi Örüntü ve Süslemeler Ýz Düþümü

Üçgenler Geometrik Cisimler Dönüþüm Geometrisi Örüntü ve Süslemeler Ýz Düþümü Üçgenler Geometrik isimler önüþüm Geometrisi Örüntü ve Süslemeler Ýz üþümü 119 120 Üçgenler Üçgenler 4 cm 2 cm 2 cm Yukarýdaki çubuklarýn uzunluklarý 4 cm, 2 cm ve 2 cm dir. u üç çubuðun uç noktalarýný

Detaylı

COŞKU 2.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

COŞKU 2.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları COŞKU 2.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 18. kazanımlar Okul Heyecanım 19 29. kazanımlar Okul Heyecanım 30 34. Benim Eşsiz Yuvam 1 15. kazanımar Benim Eşsiz Yuvam 16

Detaylı

Kanguru Matematik Türkiye 2015

Kanguru Matematik Türkiye 2015 3 puanlýk sorular 1. Aþaðýda verilen iþlemleri sýrayla yapýp, soru iþareti yerine yazýlmasý gereken sayýyý bulunuz. A) 7 B) 8 C) 10 D) 15 2. Erinç'in 10 eþit metal þeridi vardýr. Bu metalleri aþaðýdaki

Detaylı

5. Sınıf Sınav Soru Dağılımları

5. Sınıf Sınav Soru Dağılımları 5. Sınıf Sınav Soru Dağılımları Matematik: *Doğal sayılar(üslü sayılar dahil) *Zaman ölçümü, tablo ve grafikler, geometrik *Kavramlar (açılar dahil) *Çokgenler, üçgen ve dörtgenler Sosyal Bilgiler: Ünite:2)

Detaylı

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk)

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 3. SINIF (17 SORU) Anlamlı ve Kurallı Cümle Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler Destekleyici ve Açıklayıcı İfadeler Okuduğunu Anlama Sözlük Çalışması 5N1K

Detaylı

7. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

7. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE 07 08 09 10 Gerçek, Mecaz, Yan, Terim Anlam Eş Anlam, Zıt ve Olumsuz Anlam Eş Seslilik, Ortak Kök Kelime Gruplarında Anlam Deyimler ve İkilemeler Kelimeler Arası Anlam İlişkileri

Detaylı

ÇEVREMÝZDEKÝ GEOMETRÝ

ÇEVREMÝZDEKÝ GEOMETRÝ ÇEVREMÝZDEÝ GEOMETRÝ çýlarý Ýsimlendirme þaðýdaki masa üzerindeki açýlarý gösterelim: çýlar, köþesine yazýlan büyük harfle isimlendirilirler. çý ^ veya sembollerinden biri kullanýlarak gösterilir. Yukarýda

Detaylı

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 04.03.2010 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 04 (KDÇ - 04) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 04.03.2010 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 04 (KDÇ - 04) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI SINIF DERS KONU SORU SAYISI. SINIFLAR 0.0.00 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 0 (KDÇ - 0) (MEB YAYINEVİ) (DİĞER YAYINEVLERİ) HAYAT BİLGİSİ Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Kelimede Anlam Cümle

Detaylı

DOSYA YAYINLARI TURAN GÜNEŞ BUL. NO: 23 ÇANKAYA - ANKARA

DOSYA YAYINLARI TURAN GÜNEŞ BUL. NO: 23 ÇANKAYA - ANKARA TURKÇE BELGE EĞT..BAS.YAY.DAĞ.TİC.LTD.ŞTİ TÜRKÇE 5.SINIF 1 Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam 4 4 4 4 2 Cümlenin Anlam Özellikleri 2 2 1 1 3 Cümle Yorumu 1 1 1 1 4 Metin Yorumu ve Görsel Okuma 4 4 6 6

Detaylı

Aþaðýdaki tablodaki sayýlarýn deðerlerini bulunuz. Deðeri 0 veya 1 olan sayýlarýn bulunduðu kutularý boyayýnýz. b. ( 3) 4, 3 2, ( 3) 3, ( 3) 0

Aþaðýdaki tablodaki sayýlarýn deðerlerini bulunuz. Deðeri 0 veya 1 olan sayýlarýn bulunduðu kutularý boyayýnýz. b. ( 3) 4, 3 2, ( 3) 3, ( 3) 0 Tam Sayýlarýn Kuvveti Sýfýr hariç her sayýnýn sýfýrýncý kuvveti e eþittir. n 0 = (n 0) Sýfýrýn (sýfýr hariç) her kuvvetinin deðeri 0 dýr. 0 n = 0 (n 0) Bir sayýnýn birinci kuvveti her zaman kendisine eþittir.

Detaylı

3. Çarpýmlarý 24 olan iki sayýnýn toplamý 10 ise, oranlarý kaçtýr? AA 2 1 1 2 1. BÖLÜM

3. Çarpýmlarý 24 olan iki sayýnýn toplamý 10 ise, oranlarý kaçtýr? AA 2 1 1 2 1. BÖLÜM 7. SINIF COÞMAYA SORULARI 1. BÖLÜM DÝKKAT! Bu bölümde 1 den 10 a kadar puan deðeri 1,25 olan sorular vardýr. 3. Çarpýmlarý 24 olan iki sayýnýn toplamý 10 ise, oranlarý kaçtýr? 2 1 1 2 A) B) C) D) 3 2 3

Detaylı

MATEMATİK SORU BANKASI

MATEMATİK SORU BANKASI Bu kitap tarafından hazırlanmıştır. MATEMATİK SORU BANKASI ISBN-978-605-6067-8- Sertifika No: 748 Konu Kavrama s e r i s i Üniversiteye Hazırlık & Okula Yardımcı Bu kitabın tüm basım ve yayın hakları na

Detaylı

TEST. 8 Ünite Sonu Testi m/s kaç km/h'tir? A) 72 B) 144 C) 216 D) 288 K 25 6 L 30 5 M 20 7

TEST. 8 Ünite Sonu Testi m/s kaç km/h'tir? A) 72 B) 144 C) 216 D) 288 K 25 6 L 30 5 M 20 7 TEST 8 Ünite Sonu Testi 1. 40 m/s kaç km/h'tir? A) 72 B) 144 C) 216 D) 288 2. A noktasýndan harekete baþlayan üç atletten Sema I yolunu, Esra II yolunu, Duygu ise III yolunu kullanarak eþit sürede B noktasýna

Detaylı

MÜNEVVER ÖZTÜRK ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF SINAV TARİHLERİ VE KONULARI

MÜNEVVER ÖZTÜRK ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF SINAV TARİHLERİ VE KONULARI MÜNEVVER ÖZTÜRK ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF SINAV TARİHLERİ VE NOT: Sınav tarihleri ve Yıllık Ders Planına göre öngörülmüştür. Öğrencilere sınav öncesi TÜRKÇE 19.03.2015 Sözcükte,

Detaylı

EÞÝTSÝZLÝKLER. I. ve II. Dereceden Bir Bilinmeyenli Eþitsizlik. Polinomlarýn Çarpýmý ve Bölümü Bulunan Eþitsizlik

EÞÝTSÝZLÝKLER. I. ve II. Dereceden Bir Bilinmeyenli Eþitsizlik. Polinomlarýn Çarpýmý ve Bölümü Bulunan Eþitsizlik l l l EÞÝTSÝZLÝKLER I. ve II. Dereceden Bir Bilinmeyenli Eþitsizlik Polinomlarýn Çarpýmý ve Bölümü Bulunan Eþitsizlik Çift ve Tek Katlý Kök, Üslü ve Mutlak Deðerlik Eþitsizlik l Alýþtýrma 1 l Eþitsizlik

Detaylı

2. FASÝKÜL 1. FASÝKÜL 4. FASÝKÜL 3. FASÝKÜL

2. FASÝKÜL 1. FASÝKÜL 4. FASÝKÜL 3. FASÝKÜL . Ýçindekiler 1. FASÝKÜL 1. EMA: BÝREY VE OPLUM KURÞUN KALEM (Okuma Metni) Eþ Anlamlý Kelimeler Çaðrýþtýran Kelimeler Eþ Sesli (Sesteþ) Kelimeler SÝZ ÇÝÇEKLER OPLAYIN (Þiir) Karþýlaþtýrma Zýt (Karþýt)

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014

DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014 DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014 5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ DERSİ 1.YAZILI KONULARI 4. Ünite Kur an-ı Kerimin Temel Eğitici Nitelikleri İslam Dininin Temel Kaynağı Kur an

Detaylı

T.C. MÝLLÎ EÐÝTÝM BAKANLIÐI EÐÝTÝMÝ ARAÞTIRMA VE GELÝÞTÝRME DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI KENDÝNÝ TANIYOR MUSUN? ANKARA, 2011 MESLEK SEÇÝMÝNÝN NE KADAR ÖNEMLÝ BÝR KARAR OLDUÐUNUN FARKINDA MISINIZ? Meslek seçerken

Detaylı

TÜRKÇE (temalara göre) Öğrenme Alanı Tema Birey ve Toplum. Üretim, Tüketim, Verimlilik

TÜRKÇE (temalara göre) Öğrenme Alanı Tema Birey ve Toplum. Üretim, Tüketim, Verimlilik TÜRKÇE (temalara göre) Öğrenme Alanı Tema 1 2 3 4 5 6 Birey ve Toplum Atatürk Sözlü İletişim Okuma Sağlık ve Çevre Üretim, Tüketim, Verimlilik Bilim ve Yaşam Değerlerimiz Güzel Ülkem Türkiyem Dünyamız

Detaylı

17 ÞUBAT kontrol

17 ÞUBAT kontrol 17 ÞUBAT 2016 5. kontrol 3 puanlýk sorular 1. 20,16 ile 3,17 ondalýk sayýlarý arasýnda kaç tane tam sayý vardýr? A) 15 B) 16 C) 17 D) 18 E) 19 2. Aþaðýdaki trafik iþaretlerinden hangisinin simetri ekseni

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

5. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 5. SINIF TÜRKÇE İ KURS I VE LERİ 3 4 5 Ön bilgilerini kullanarak okuduğunu anlamlandırır. Çok anlamlılık (temel, yan, mecaz ve terim Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin

Detaylı

2014-2015 Eðitim Öðretim Yýlý ÝSTANBUL ÝLÝ ORTAOKULLAR ARASI "4. AKIL OYUNLARI TURNUVASI" Ýstanbul Ýli Ortaokullar Arasý 4. Akýl Oyunlarý Turnuvasý, 21 Þubat 2015 tarihinde Özel Sancaktepe Okyanus Koleji

Detaylı

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM)

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM) 8. SINIF (1. BÖLÜM) (Sınav Süresi : 90 dk) DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (20 SORU) Eylemsiler Cümlenin Ögeleri Eylemde Çatı Tür ve Şekil Bilgisi Fraktal Yansıyan ve Dönen Şekiller Histogram Üslü Sayılar

Detaylı

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03 TÜRKÇE 2. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 4. Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 6. Okuduklarındaki duygusal

Detaylı

KELÝME (SÖZCÜK) Aslý da babasý gibi doktor olmak istiyor. Ýþlerimiz bitmedi ki yanýnýza gelelim. Aðabeyim uzun boyludur ama ablam kýsa boyludur.

KELÝME (SÖZCÜK) Aslý da babasý gibi doktor olmak istiyor. Ýþlerimiz bitmedi ki yanýnýza gelelim. Aðabeyim uzun boyludur ama ablam kýsa boyludur. KELÝME (SÖZCÜK) Tek baþýna anlamý olan ya da tek baþýna anlamý olmadýðý hâlde cümle içinde görev yapan ses ve ses topluluklarýna kelime (sözcük) denir. "Aslý ile Canan da öðlene kadar iþleri biterse bize

Detaylı

ÇEVRE VE TOPLUM. Sel Erozyon Kuraklýk Kütle Hareketleri Çýð Olaðanüstü Hava Olaylarý: Fýrtýna, Kasýrga, Hortum

ÇEVRE VE TOPLUM. Sel Erozyon Kuraklýk Kütle Hareketleri Çýð Olaðanüstü Hava Olaylarý: Fýrtýna, Kasýrga, Hortum ÇEVRE VE TOPLUM 11. Bölüm DOÐAL AFETLER VE TOPLUM Konular DOÐAL AFETLER Dünya mýzda Neler Oluyor? Sel Erozyon Kuraklýk Kütle Hareketleri Çýð Olaðanüstü Hava Olaylarý: Fýrtýna, Kasýrga, Hortum Volkanlar

Detaylı

014-015 Eðitim Öðretim Yýlý ÝSTANBUL ÝLÝ ORTAOKULLAR ARASI "7. AKIL OYUNLARI ÞAMPÝYONASI" Ýstanbul Ýli Ortaokullar Arasý 7. Akýl Oyunlarý Þampiyonasý, 18 Nisan 015 tarihinde Özel Sancaktepe Bilfen Ortaokulu

Detaylı

6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI

6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI 1 Planlama Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam 2 Cümlede Anlam 3 4 Metin Yorumu Yazım Kuralları ktalama İşaretleri 6 Kelime Yapısı 7 Sözcük Türleri ve Tamlama 6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Süresi (Ders

Detaylı

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA 8. SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 19.10.2016 Fiilimsiler (özne - yüklem) Çarpanlar ve Katlar (8.1.1.1. 8.1.1.3. Kazanımlar) Üslü İfadeler (8.1.2.1 8.1.2.4. Kazanımlar)

Detaylı

Kanguru Matematik Türkiye 2015

Kanguru Matematik Türkiye 2015 3 puanlýk sorular 1. Ayla 1997 ve kardeþi Cemile 2001 yýlýnda doðmuþtur. Bu iki kýz kardeþin yaþlarý farký için aþaðýdakilerden hangisi her zaman doðrudur? A) 4 yýldan azdýr B) en az 4 yýldýr C) tam 4

Detaylı

MERKEZİ TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 02 (KDÇ - 02) KONU DAĞILIMLARI

MERKEZİ TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 02 (KDÇ - 02) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU. SINIFLAR 0..009 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 0 (KDÇ - 0) (MEB YAYINEVİ) (DİĞER YAYINEVLERİ) HAYAT BİLGİSİ Cümle Bilgisi Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Ritmik

Detaylı

DENEME Bu testte 40 soru bulunmaktadýr. 2. Bu testteki sorular matematiksel iliþkilerden yararlanma gücünü ölçmeye yöneliktir.

DENEME Bu testte 40 soru bulunmaktadýr. 2. Bu testteki sorular matematiksel iliþkilerden yararlanma gücünü ölçmeye yöneliktir. 1. Bu testte 40 soru bulunmaktadýr. 2. Bu testteki sorular matematiksel iliþkilerden yararlanma gücünü ölçmeye yöneliktir. 1. 3 2x +1 = 27 olduðuna göre, x kaçtýr? A) 0 B) 1 C) 2 D) 3 E) 4 4. Yukarýda

Detaylı

5.SAYI BAŞARI İZLEME 5.SINIF CEVAP ANAHTARI VE KONU DAĞILIMLARI

5.SAYI BAŞARI İZLEME 5.SINIF CEVAP ANAHTARI VE KONU DAĞILIMLARI 5.SAYI BAŞARI İZLEME 5.SINIF CEVAP ANAHTARI VE KONU DAĞILIMLARI Ders Kodu Ders Adı Soru Sayısı Kitapçık Sayısı Satır No TRK TÜRKÇE 19 1 MAT MATEMATİK 16 1 FEN FEN BİLGİSİ 16 1 SOS SOSYAL BİLGİLER 16 1

Detaylı

Kümeler II. KÜMELER. Çözüm A. TANIM. rnek... 3. Çözüm B. KÜMELERÝN GÖSTERÝLMESÝ. rnek... 1. rnek... 2. rnek... 4. 9. Sýnýf / Sayý..

Kümeler II. KÜMELER. Çözüm A. TANIM. rnek... 3. Çözüm B. KÜMELERÝN GÖSTERÝLMESÝ. rnek... 1. rnek... 2. rnek... 4. 9. Sýnýf / Sayý.. Kümeler II. KÜMLR. TNIM Küme, bir nesneler topluluðudur. Kümeyi oluþturan nesneler herkes tarafýndan ayný þekilde anlaþýlmalýdýr. Kümeyi oluþturan nesnelerin her birine eleman denir. Kümeyi genel olarak,,

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER. Noktalama Ýþaretleri- Yazým Kurallarý...117

ÝÇÝNDEKÝLER. Noktalama Ýþaretleri- Yazým Kurallarý...117 ÝÇÝNDEKÝLER HAYAT B ÝLGÝSÝ 1. TEMA: OKUL HEYECANIM Okula Hazýrlýk- Belirli Günler...7 Kiþisel Bakým- Sýnýfýmýz- Okul Kurallarýmýz...9 Sýnýfta Demokrasi-Kulüplerimiz...11 Bayraðýmýz ve Ýstiklâl Marþý mýz...13

Detaylı

AKDAY 2.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

AKDAY 2.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları AKDAY 2.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 18. kazanımlar Okul Heyecanım 19 34. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 11. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 12 25. kazanımlar AKDAY

Detaylı

TÜM DERSLER. Türkçe Matematik Fen Bilimleri Hayat Bilgisi. sınıf

TÜM DERSLER. Türkçe Matematik Fen Bilimleri Hayat Bilgisi. sınıf TÜM DERSLER Türkçe Matematik Fen Bilimleri Hayat Bilgisi sınıf. Levend Özgür AFG Matbaa 2 İÇİNDEKİLER TÜRKÇE 1. TEMA Okuma Metni: Balıkçının Oğlu... 5 Harf (Ses) Bilgisi ve Alfabetik Sıra... 7 Hece Bilgisi...

Detaylı

COŞKU 7.Sınıf Din Kültürü Konu Başlıkları

COŞKU 7.Sınıf Din Kültürü Konu Başlıkları COŞKU 7.Sınıf Din Kültürü Varlıklar Âlemi Meleklere İman Kur an a Göre Cin ve Şeytan ÜNİTE 1 Şeytanın Kötülüğünden Korunma Konusunda Kur an ın Öğütleri Toplumda Yaygın Olan Bazı Batıl İnançlar Ahirete

Detaylı

Yönergeyi dikkatlice oku. Gözden hiçbir þeyi kaçýrmamaya dikkat et. Þifrenin birini testin iþaretlenen yerine ( Adayýn Þifresi ), diðer þifreyi de

Yönergeyi dikkatlice oku. Gözden hiçbir þeyi kaçýrmamaya dikkat et. Þifrenin birini testin iþaretlenen yerine ( Adayýn Þifresi ), diðer þifreyi de ADAYIN ÞÝFRESÝ Eðitimi Geliþtirme Dairesi DENEME DEVLET OLGUNLUK SINAVI ÖÐRENCÝLERÝN BÝLGÝ VE BECERÝLERÝNÝ DEÐERLENDÝRME SEKTÖRÜ Öðrencilerin Bilgi Ve Becerilerini Deðerlendirme Sektörü BÝRÝNCÝ deðerlendiricinin

Detaylı

Spor Bilimleri Derneði Ýletiþim Aðý

Spor Bilimleri Derneði Ýletiþim Aðý Spor Bilimleri Derneði Ýletiþim Aðý Spor Bilimleri Derneði, üyeler arasýndaki haberleþme aðýný daha etkin hale getirmek için, akademik çalýþmalar yürüten bilim insaný, antrenör, öðretmen, öðrenci ve ilgili

Detaylı

MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ

MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Artık matematikten korkmuyorum. Artık matematiği çok seviyorum. Artık az yazarak çok soru çözüyorum. Artık matematikten sıkılmıyorum.

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER 1. ÜNÝTE 2. ÜNÝTE BÖLÜM 1 BÖLÜM 2 BÖLÜM 1 BÖLÜM 2 BÖLÜM 3 BÖLÜM 4 HAKLARIMI ÖÐRENÝYORUM... 9

ÝÇÝNDEKÝLER 1. ÜNÝTE 2. ÜNÝTE BÖLÜM 1 BÖLÜM 2 BÖLÜM 1 BÖLÜM 2 BÖLÜM 3 BÖLÜM 4 HAKLARIMI ÖÐRENÝYORUM... 9 ÝÇÝNDEKÝLER 1. ÜNÝTE HAKLARIMI ÖÐRENÝYORUM... 9 TOPLUMUN ÝÇÝNDEYÝM... 10 Ölçme ve Deðerlendirme... 14 Kazaným Deðerlendirme Testi - 1... 16 HAKLARIM VE SORUMLULUKLARIM... 18 Ölçme ve Deðerlendirme... 22

Detaylı

2014 2015 Eðitim Öðretim Yýlý ÝSTANBUL ÝLÝ ÝLKOKULLAR ARASI 2. Zeka Oyunlarý Turnuvasý 7 Mart Silence Ýstanbul Hotel TURNUVA PROGRAMI 09.30-10.00 10.00-10.45 11.00-11.22 11.35-11.58 12.10-12.34 12.50-13.15

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 5. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Nergiz İLİMEN, Ayben TATLICI, Selda AKTAŞ İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00/ 408 nergizilimen@anabilim.k12.tr, aybentatlici@anabilim.k12.tr,

Detaylı

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI:

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 84354975 ISBN NUMARASI: 84354975! ISBN NUMARASI:

Detaylı

ANLAM BÝLGÝSÝ YAZIM BÝLGÝSÝ DÝL BÝLGÝSÝ. Sözcükte Anlam: Çok anlamlýlýk, Gerçek. Cümlede Anlam: Öznel yargý, Nesnel

ANLAM BÝLGÝSÝ YAZIM BÝLGÝSÝ DÝL BÝLGÝSÝ. Sözcükte Anlam: Çok anlamlýlýk, Gerçek. Cümlede Anlam: Öznel yargý, Nesnel ............ Ön Söz TEMA 01 Sevgili Öðrenciler; Deðer Yayýnlarý, temelde okul derslerinize yardýmcý olmak, bu paralelde sizleri sýnavlara da hazýrlamak amacýyla Öðrenci Takipli Eðitim Seti ni hazýrladý.

Detaylı

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI:

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464! ISBN NUMARASI:

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI / 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma Kurallarını

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KEPEZ İZMİRLİOĞULLARI ORTAOKULU 5. SINIF İNGİLİZCE DERS İŞLEME YOL HARİTASI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KEPEZ İZMİRLİOĞULLARI ORTAOKULU 5. SINIF İNGİLİZCE DERS İŞLEME YOL HARİTASI 7- EKİM 0-0 -7 EYLÜL 6-0 0-0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KEPEZ İZMİRLİOĞULLARI ORTAOKULU 5. SINIF İNGİLİZCE DERS İŞLEME YOL HARİTASI SÜRE AY HAFTA SAAT KONULAR HEDEFLER KAZANIMLAR Unite : My Daily Routine (Günlük

Detaylı

Test. Sosyal Bilgiler. 1. l ll. 3. I.pusulanýn koyu renkli ibresine bakmak. II.aðaçlarýn yosunlu yüzeyine bakmak

Test. Sosyal Bilgiler. 1. l ll. 3. I.pusulanýn koyu renkli ibresine bakmak. II.aðaçlarýn yosunlu yüzeyine bakmak 1. l ll 3. I.pusulanýn koyu renkli ibresine bakmak II.aðaçlarýn yosunlu yüzeyine bakmak III.karýnca yuvalarýnýn toprak yýðýlý tarafýna bakmak Verilenlerin hangisinden faydalanan biri yönünü tespit ederken

Detaylı

Coşku 2. Sınıf Hayat Bilgisi

Coşku 2. Sınıf Hayat Bilgisi Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-12. kazanımlar Okul Heyecanım 13-23. kazanımlar Okul Heyecanım 23-33. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-21. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 22-32. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam

Detaylı

1. TEMA: OKUL HEYECANIM

1. TEMA: OKUL HEYECANIM ÝÇÝNDEKÝLER 6 HAYAT BÝLGÝSÝ 1. TEMA: OKUL HEYECANIM Okula Hazýrlýk - Arkadaþlarým ve Ben...9 Arkadaþým ve Ben - Etkileþim ve Ýletiþim...11 Saygý ve Arkadaþlýk...13 Sorunlar Çözmek Ýçindir...15 Kroki -

Detaylı

O.4.2 Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. 1. O.2.11 Okuduklarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. 1

O.4.2 Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. 1. O.2.11 Okuduklarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. 1 O.4.2 Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. O.2. Okuduklarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y.2.6 Yazılarında söz varlığından yararlanır. 2 O.2.3 Okuma öncesi okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER. Tema. Tema. Tema. www.degeryayinlari.com. Geleceðin Büyükleri olan Deðerli Öðrencilerimiz,

ÝÇÝNDEKÝLER. Tema. Tema. Tema. www.degeryayinlari.com. Geleceðin Büyükleri olan Deðerli Öðrencilerimiz, 1. Fasikül TEMA 1 Okul Heyecaným Set Olarak Satýlýr, Tek Tek Satýlmaz. ...... Ön Söz www.degeryayinlari.com Copyright Zambak Yayýncýlýk ve Eðitim Gereçleri Tic. AÞ Bu kitabýn tamamýnýn ya da bir kýsmýnýn,

Detaylı

.:: TÇÝD - Tüm Çeviri Ýþletmeleri Derneði ::.

.:: TÇÝD - Tüm Çeviri Ýþletmeleri Derneði ::. Membership TÜM ÇEVÝRÝ ÝÞLETMELERÝ DERNEÐÝ YÖNETÝM KURULU BAÞKANLIÐINA ANTALYA Derneðinizin Tüzüðünü okudum; Derneðin kuruluþ felsefesi ve amacýna sadýk kalacaðýmý, Tüzükte belirtilen ilke ve kurallara

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL COŞKUN EĞİTİM KURUMLARI İSTANBUL GENELİ MATEMATİK ŞENLİĞİ 10. MATEMATİK YARIŞMASI SORU KİTAPÇIĞI 21 MART 2009

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL COŞKUN EĞİTİM KURUMLARI İSTANBUL GENELİ MATEMATİK ŞENLİĞİ 10. MATEMATİK YARIŞMASI SORU KİTAPÇIĞI 21 MART 2009 T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL COŞKUN EĞİTİM KURUMLARI İSTANBUL GENELİ MATEMATİK ŞENLİĞİ 10. MATEMATİK YARIŞMASI SORU KİTAPÇIĞI 21 MART 2009 DİKKAT: 1.Soru kitapçıklarını kontrol ederek, baskı hatası olan

Detaylı