LĠPOFEN SR 250 mg MĠKROPELLET KAPSÜL

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "LĠPOFEN SR 250 mg MĠKROPELLET KAPSÜL"

Transkript

1 LĠPOFEN SR 250 mg MĠKROPELLET KAPSÜL FORMÜL Bir Lipofen SR mikropellet kapsül, kontrollü salım yapan 250 mg fenofibrat; boyar madde olarak titanyum dioksit ve sunset sarısı içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLER Farmakodinamik özellikler: Fenofibrat ın insandaki etki mekanizması tam olarak ortaya konulmamıģtır. Fenofibrat ın aktif metaboliti olan fenofibrik asit, trigliserid sentezini baskılamak sureti ile plazma trigliserid seviyesini belirgin biçimde düģürür. Ayrıca total kolesterol, DüĢük Dansiteli Lipoprotein, apolipoprotein B ve trigliseridce zengin lipoprotein olan Çok DüĢük Dansiteli Lipoprotein (ÇDDL) miktarında da anlamlı bir azalmaya neden olur. Buna ilave olarak trigliserid oranı yüksek lipoproteinlerin (ÇDDL gibi) yıkılmasını da hızlandırır. Fenofibrat tedavisi sırasında yüksek dansiteli lipoprotein (YDL) ile apoproteinler, apoai ve apoaii seviyelerinde de artıģ meydana gelir. Hiperlipoproteinemilerin Fredrickson Sınıflaması: Tip Artan Major Lipid Artan Lipoproteinler IIa Kolesterol LDL IIb Kolesterol Trigliseridler LDL, VLDL III Kolesterol Trigliseridler IDL IV Trigliseridler VLDL V Trigliseridler ġilomikronlar, VLDL Fenofibratın ayrıca trombosit ve eritrosit agregasyonunu önlediği, plazma fibrinojen konsantrasyonunu azalttığı ve bu özelliklerinin aterosklerozdan korunma tedavisine ek yarar sağlayabileceği belirtilmektedir. Hiperlipoproteinemili hastalarda (özellikle Tip V), plazma ürik asit düzeyleri yaklaģık % 20 oranında artar. Fenofibrat ın ürikozürik aktivitesi de vardır. Bu özelliği de hastaya ek bir yarar sağlar. Farmakokinetik özellikler: Fenofibrat ın gastrointestinal kanaldan emilimi iyidir. YavaĢ salım yapan fenofibrat formu ile kararlı durum ortalama doruk konsantrasyonu (C ss mean 13 mcg/ml) değerine oral uygulamayı takiben ortalama 6. saatte ulaģılır. Fenofibrat oral uygulamayı takiben esterazlar tarafından hızla hidrolize edilerek aktif metaboliti fenofibrik aside dönüģtürülür. Fenofibrik asidin eliminasyon yarılanma ömrü yaklaģık 20 saattir. Besinlerle birlikte alınması fenofibrat ın biyoyararlanımını artırır. Fenofibrik asit, sağlıklı ve hiperlipidemik bireylerde, serum proteinlerine % 99 oranında bağlanır. Plazmada hidrolize olmamıģ fenofibrat tespit edilmemiģtir. Fenofibrik asit öncelikli olarak glukronik asit ile konjuge olur ve idrar ile atılır. Küçük bir orandaki fenofibrik asit ise benzhidrol metabolitine dönüģür. Yine bu metabolit de glukronik asit ile konjuge olarak idrara geçer. Uygulanan dozun % 60 ı idrar ile % 25 i de feçes ile atılır.

2 Sayfa 2 (LĠPOFEN SR 250 mg MĠKROPELLET KAPSÜL) / Nobel ENDĠKASYONLAR Lipofen SR mikropellet kapsül, YetiĢkinlerde: Diyetin tek baģına yeterli olmadığı durumlarda, diyete ilave olarak, diyetten sonra kolesterol değeri yüksek kaldığında ve/veya hasta için ilave risk faktörleri varsa, -Hiperkolesterolemi (Tip IIa) ya da kombine (Tip IIb, Tip III) endojen hiperkolesterolemilerde, -Tip IV ve Tip V endojen hipertrigliseridemilerde, Dislipidemilerde baģlangıç tedavisi lipoprotein anormalliğinin tipine göre seçilecek uygun bir diyettir. Ġlaç tedavisi sırasında diyet uygulaması zorunludur. Fenofibrat ın ateroskleroz komplikasyonlarından primer ya da sekonder korunmada etkinliğini gösteren uzun süreli kontrollü çalıģmalar bulunmamaktadır. KONTRENDĠKASYONLAR: Lipofen SR mikropellet kapsül, primer biliyer siroz ve açıklanamayan kalıcı karaciğer fonksiyon anomalileri gibi ciddi karaciğer fonksiyon bozukluklarında, safra kesesi hastalıklarında, ileri derecede böbrek yetmezliklerinde ve içerdiği maddelerden herhangi birine karģı aģırı duyarlılık hallerinde, kontrendikedir. Ayrıca fenofibrat ya da yapıca benzer moleküllere özellikle ketoprofene karģı ıģığa duyarlılık reaksiyonları ortaya çıkan hastalarda, baģka bir fibrat türevini kullanmaya devam eden hastalarda ve HMG CoA redüktaz inhibitörü kullanmakta olan hastalarda da fenofibrat kontrendikedir. Çocuklarda kullanımı kontrendikedir. UYARILAR / ÖNLEMLER: Fenofibrat ın, ateroskleroz komplikasyonlarından primer ya da sekonder korunmada, etkinliğini gösteren uzun süreli kontrollü çalıģmalar bulunmamaktadır. YetiĢkin hastalarda, sigara kullanımı, hipertansiyon (kan basıncı 140/90 mmhg veya antihipertansif kullanımı), düģük HDL kolesterol seviyesi (<40 mg/dl), aile hikayesinde prematür koroner kalp hastalığı (KKH) varlığı ve yaģ (erkeklerde 45 yaģ ve üzeri, kadınlarda 55 yaģ ve üzeri) major risk faktörleridir. LDL-kolesterol için optimal seviye 100 mg/dl nin altındaki değerlerdir mg/dl arası optimal seviyenin üzeri; mg/dl arası sınırda yüksek; mg/dl arası yüksek; 190 ve üzeri çok yüksek değerler olarak kabul edilmektedir. KKH ve KKH riskine denk risk kategorisindeki bireylerde hedeflenen LDL seviyesi 100 mg/dl nin altındaki değerler olmalıdır. Ġki ya da daha fazla major risk faktörü bulunuyor ise hedeflenen LDL seviyesi 130 mg/dl nin altındaki değerlerdir.

3 Sayfa 3 (LĠPOFEN SR 250 mg MĠKROPELLET KAPSÜL) / Nobel Major risk faktörü yok ya da bir tane ise hedeflenen LDL seviyesi 160 mg/dl nin altındaki değerler olmalıdır. Total kolesterol için ise 200 mg/dl nin altındaki değerler hedeflenmelidir mg/dl arası sınırda yüksek, 240 mg/dl ve üzeri ise yüksek değerler olarak kabul edilirler. Tedavinin hedefi, var olan riskler hesaplanarak LDL kolesterol seviyesinin amaçlanan sınırların altına düģürülmesidir. NCEP Expert Panel III Tedavi kılavuzuna uyularak hazırlanmıģ tablo aģağıda sunulmuģtur: Risk Kategorisi LDL Kolesterol Miktarı (mg/dl) Hedeflenen LDL Seviyesi YaĢam Tarzını DeğiĢtirmek Ġçin BaĢlangıç LDL Seviyesi Ġlaç Tedavisine BaĢlanacak LDL Seviyesi KKH veya KKH na denk risk 10 yıllık risk >%20 2+ Risk faktörü 10 yıllık risk %20 < arasındaki değerlerde ilaç tedavisi hekimin isteğine bağlıdır < yıllık risk %10-20: yıllık risk <%10: Risk faktörü < arasındaki değerlerde ilaç tedavisi hekimin isteğine bağlı Böbrek yetmezliği: Böbrek fonksiyon bozukluklarında fenofibrat dozu kreatinin klerensine göre ayarlanmalıdır. Kreatinin klerensi 50 ml/dakika nın altında olan ileri derecedeki böbrek yetmezliğinde, fenofibrik asidin klerens hızı büyük oranda azalır ve kronik kullanım süresince vücutta birikir. Buna karģılık kreatinin klerensi ml/dakika arasında olan orta dereceli böbrek yetmezliğinde fenofibrik asidin klerensi ve dağılım hacmi sağlıklı bireylerin değerlerine yaklaģır. Bu nedenle tedaviye Ģiddetli böbrek yetmezliğinde en düģük doz ile baģlanması gerekirken, orta ve hafif dereceli yetmezlikte doz ayarlamasına gerek yoktur. Ancak ürünün mevcut formları arasında böylesi ayarlamaların yapılabilmesi mümkün olmadığından, böbrek yetmezliği anılan değerlerin altında olan kiģilerin tedavisinde Lipofen SR Mikropellet Kapsül kullanılmamalıdır. Karaciğer fonksiyonu: Fenofibrat ın önerilen günlük dozlarında, serum transaminazlarının [ALT (SGPT) ve AST (SGOT)] seviyelerinde anlamlı artıģlar gözlenmiģtir. Tedavinin kesilmesinden sonra ya da devam ettiği süre içinde transaminaz seviyeleri normal değerlerine doğru gerilemiģlerdir. Transaminaz seviyelerindeki artıģın sıklığı fenofibrat dozu ile orantılıdır. Serum ALT değerlerini de içeren karaciğer fonksiyonlarının periyodik monitörizasyonu tedavi süresince yapılmalıdır. Enzim seviyeleri normal limitlerin 3 katının üzerinde kalıyorsa fenofibrat tedavisi sonlandırılmalıdır. Fenofibrat karaciğer üzerinde hepatotoksik etki meydana getirebilir. Çok uzun süreli fenofibrat tedavisi ile bağlantılı hepatosellüler, kronik aktif ve kolestatik hepatit geliģtiği bildirilmiģtir.

4 Sayfa 4 (LĠPOFEN SR 250 mg MĠKROPELLET KAPSÜL) / Nobel Kolelitiyazis: Fenofibrat kolesterolün safra içine atılmasını artırır, bu mekanizma ile safra kesesinde kolesterol taģlarının oluģmasına neden olabilir. Kolelitiyazis ten Ģüphelenildiğinde safra kesesi araģtırılmalıdır. Safra içinde taģ saptanırsa fenofibrat tedavisi sonlandırılabilir. BaĢlangıç tedavisi: Tedavi öncesi hastanın lipid seviyelerinin araģtırılması gereklidir. Kilolu hastalarda uygun bir diyet, egzersiz ve kilo verilmesi ile serum lipid seviyelerinin kontrol altına alınıp alınamayacağı kontrol edilmelidir. Ayrıca hastada diyabet ve hipotiroidizm gibi tıbbi problemler de lipid miktarlarındaki anormalliklere neden olan faktörlerdir. Bunların varlığı laboratuvar çalıģmaları ile araģtırılmalıdır. Tedavi süresince: Ġlaç tedavisi devam ettiği sürece periyodik olarak serum lipidlerinin analizleri yapılmalıdır. Bu sırada etkili olan en düģük doz saptanmalıdır. Ġki aylık tedavi süresine rağmen yeterli cevap alınamamıģ ise fenofibrat kullanımı sonlandırılmalıdır. Pankreatit: Fenofibrat, gemfibrozil ve klofibrat kullanan hastalarda direkt ilacın etkisi ile ya da safra yollarında oluģturdukları taģlara bağlı olarak pankreatit geliģebilir. AĢırı duyarlılık reaksiyonları: Fenofibrat ile tedavi sırasında çok nadiren acil müdahale ve steroid tedavisini gerektirecek Ģiddette, raģ gibi aģırı duyarlılık reaksiyonlarının geliģtiği bildirilmiģtir. Hematolojik değiģiklikler: Fenofibrat tedavisinin baģlangıcında hafif ve orta derecede hemoglobin, hematokrit ve beyaz küre sayısında azalma meydana geldiği bildirilmiģtir. Bununla birlikte kronik tedavi süresince bu değerler sabit kalırlar. Tedavi altındaki hastaların ilk 12 ay süresince periyodik olarak tam kan sayımlarının yapılması önerilmektedir. Ġskelet kası: Fibrat türevlerinin kullanımı sırasında çok nadiren de olsa myopati geliģebileceği akılda tutulmalıdır. Özellikle böbrek yetmezliği olan hastalarda, fibrat sınıfındaki ilaçlarla tedavi sırasında az sayıda rabdomyoliz tablosunun geliģtiği bildirilmiģtir. Diffüz myalji, kas hassasiyeti ve güçsüzlüğü ve/veya kreatin fosfokinaz (CPK) enzim seviyelerinde belirgin artıģ meydana gelirse myopati araģtırılmalıdır. Hastalar, nedeni açıklanamayan kas ağrısı, hassasiyeti veya güçsüzlüğü geliģtiğinde, özellikle kırıklık veya ateģ meydana gelmiģse, hekime baģvurmaları konusunda uyarılmalıdırlar. CPK seviyeleri bu Ģikayetleri bildiren kiģilerde değerlendirilmeli ve CPK seviyeleri belirgin olarak yüksek ise ya da myopati tanısı konulmuģ ise fenofibrat tedavisi sonlandırılmalıdır. Gebe ve emziren kadınlarda kullanımı: Gebelikte kullanım kategorisi C dir. Gebe kadınlarda yapılmıģ kontrollü inceleme yoktur, veya gebe kadınlarda ilaç incelenmemiģtir. Bu kategorideki ilaçlar, eğer hekim ilacın gebe kadına sağlayacağı yararın, fetüs üzerindeki potansiyel riskini haklı göstereceğine inanıyorsa kullanılmalıdır.

5 Sayfa 5 (LĠPOFEN SR 250 mg MĠKROPELLET KAPSÜL) / Nobel Fenofibrat süt emziren annelerde kullanılmamalıdır. Tedavi sürdürülüyorsa emzirmenin ya da ilaç uygulamasının sonlandırılması konusunda karar verilmelidir. YAN ETKĠLER / ADVERS ETKĠLER: Lipofen SR mikropellet kapsül tedavisi sırasında ortaya çıkan yan etkiler genellikle hafif ve geçicidir. Nadir görülürler. Klinik: Fenofibrat tedavisi sırasında gözlenen advers etkiler genellikle hafif ve geçicidir. Nadir görülürler. Ġlaç kullanımı sırasında gözlenen bazı klinik durumlar aģağıda belirtilmiģtir: Genel: Halsizlik/yorgunluk, enfeksiyonlar, flu sendromu, lokalize ağrı, baģ ağrısı, Kardiyovasküler sistem: Aritmi, Sindirim sistemi: Dispepsi, geğirme, flatulans, bulantı, kusma, Kas-iskelet sistemi: Artralji, Sinir sistemi: Libido azalması, parestezi, iģtah artıģı, baģ dönmesi, insomnia, Solunum sistemi: Öksürük, rinit, sinüzit, Deri ve yumuģak doku: RaĢ, kaģıntı, Özel duyu sistemi: Konjonktivit, kulak ağrısı, görme bozukluğu, gözlerde batma hissi, Ürogenital sistem: Poliüri, vajenit, Muhtemelen ilaca bağlı advers etkiler: Hepatit, kolelitiyazis, kolesistit, hepatomegali, myalji, myasteni, rabdomyoliz, ıģığa duyarlılık, egzema, alerjik pulmoner alveolit. Laboratuvar: Aldıkları günlük doz 200 mg olan hastaların % 8-10 kadarında SGPT ve/veya SGOT seviyelerinde normal limitlerin üst sınırının üç katına kadar artıģlar meydana geldiği bildirilmiģtir. Ayrıca kreatinin ve kan üre azotu seviyelerinde de artıģlar meydana gelebilir. Hemoglobin ve ürik asit seviyelerinde ise azalma meydana geldiği bildirilmiģtir. Ayrıca fenofibrat tedavisi sırasında anemi, lökopeni, eozinofili, trombositopeni, ve CPK enzim seviyesinde yükselme meydana geldiği de saptanmıģtır. BEKLENMEYEN BĠR ETKĠ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAġVURUNUZ. ĠLAÇ ETKĠLEġMELERĠ ve DĠĞER ETKĠLEġĠMLER: Oral antikoagülanlar: FENOFĠBRAT ĠLE BĠRLĠKTE KULLANILIRKEN, ANTĠKOAGÜLANLARIN DOZU, KANAMA KOMPLĠKASYONUNU ÖNLEYECEK SEVĠYELERDEKĠ PROTROMBĠN ZAMANINI SAĞLAYACAK MĠKTARLARA GÖRE AYARLANMALIDIR. PROTROMBĠN ZAMANI STABĠL HALE GELĠNCEYE KADAR SIK SIK PROTROMBĠN MĠKTARI TAYĠNĠ YAPILMASI ÖNERĠLMEKTEDĠR.

6 Sayfa 6 (LĠPOFEN SR 250 mg MĠKROPELLET KAPSÜL) / Nobel HMG CoA redüktaz inhibitörleri: Lipid seviyelerinde daha fazla değiģikliğin yararı, myopati, rabdomyoliz, ve akut böbrek yetmezliği gibi risklerden daha önemli olmadıkça HMG-CoA redüktaz inhibitörleri ile fenofibrat ın kombine kullanımından kaçınılmalıdır. Myopati ve böbrek yetmezliğini önlemek için, periyodik olarak CPK ölçümlerinin yapılmasının yeterli olmayacağı unutulmamalıdır. Reçineler: Safra asidini bağlayan reçineler birlikte kullanılan diğer ilaçlara da bağlandığından fenofibrat bu ilaçlar alınmadan en az 1 saat önce ya da 4-6 saat sonra kullanılmalıdır. Siklosporin: Siklosporin nefrotoksik etkisi nedeniyle, primer eliminasyon organı böbrekler olan fibrat sınıfı ilaçlar ile birlikte kullanılırken, dikkatli olunmalıdır. Fenofibrat ile nefrotoksik etkili immünsüpresan ajanlar birlikte kullanılırken fayda ve riskler dikkatli bir biçimde değerlendirilmelidir. Kombinasyon yapılması gerekli ise mümkün olan en düģük dozlar ile tedavi sürdürülmelidir. KULLANIM ġeklġ ve DOZAJ: Lipofen SR mikropellet kapsül için önerilen günlük baģlangıç dozu 250 mg'dır. YaĢlı hastalarda normal eriģkin dozu önerilir. Fenofibrat ın biyoyararlanımı aç iken daha az olduğu için Lipofen SR mikropellet kapsül gıdalarla birlikte alınmalıdır. Diyetle ilgili kısıtlamalara tedavi süresince uyulmalıdır. Serum lipid değerleri ölçülerek tedavinin sonuçları değerlendirilmelidir. Fenofibrat tedavisini takiben serum lipid düzeyleri hızla düģer. Ancak üç aylık tedaviden sonra yeterli cevap alınmamıģsa tedavi kesilmelidir. DOZ AġIMI: Doz aģımı ile ilgili herhangi bir olay bildirilmemiģtir. Spesifik antidotu yoktur. Tedavi semptomatik olmalıdır. Gastrik lavaj, semptomatik ve diğer destekleyici tedaviler uygulanmalıdır. Fenofibrat plazma proteinlerine yüksek oranda bağlandığı için hemodiyalizin doz aģımının tedavisinde etkinliği yoktur. SAKLAMA KOġULLARI: C arasında, ıģıktan koruyarak, çocukların eriģemeyecekleri yerde ve ambalajında saklayınız.

7 Sayfa 7 (LĠPOFEN SR 250 mg MĠKROPELLET KAPSÜL) / Nobel TĠCARĠ TAKDĠM ġeklġ ve AMBALAJ MUHTEVASI: Lipofen SR 250 mg Mikropellet Kapsül; 30 ve 90 kapsüllük blister ambalajlarda. Ruhsat Sahibinin Ġsim ve Adresi : NOBEL ĠLAÇ SAN. ve TĠC. A.ġ. Barbaros Bulvarı BeĢiktaĢ / ĠSTANBUL Ruhsat Tarihi ve No : / 77 Üretim Yeri Ġsim ve Adresi : NOBELFARMA ĠLAÇ SANAYĠĠ ve TĠCARET A.ġ. Sancaklar DÜZCE Prospektüs Onay Tarihi : Reçete ile satılır. Doktora danıģmadan kullanmayınız.

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablet; 120 mg feksofenadin hidroklorür ve boyar madde olarak ; titanyum dioksit, kırmızı demir oksit ve sarı demir oksit içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

EVİCAP 100 mg/2 ml I.M Enjektabl Solüsyon içeren Ampul

EVİCAP 100 mg/2 ml I.M Enjektabl Solüsyon içeren Ampul EVİCAP 100 mg/2 ml I.M Enjektabl Solüsyon içeren Ampul FORMÜLÜ Beher ampulde steril ve apirojen olarak; dl-alfa Tokoferil asetat (100 I.U) 100.0 mg Soya yağı k.m. 2.0 ml bulunur. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

Prof.Dr. Oktay Ergene. Kardiyoloji Kliniği

Prof.Dr. Oktay Ergene. Kardiyoloji Kliniği Hipertrigliseridemii id i Tedavisi i Prof.Dr. Oktay Ergene İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Hipertrigliseridemi Gelişimiş VLDL Chylomicron Liver Defective Lipolysis Remnants

Detaylı

Ġbuprofen oral uygulamadan sonra hızla absorbe olur ve uygulamadan sonra 1-2 saat içinde doruk plazma konsantrasyonuna ulaģır.

Ġbuprofen oral uygulamadan sonra hızla absorbe olur ve uygulamadan sonra 1-2 saat içinde doruk plazma konsantrasyonuna ulaģır. FORMÜLÜ : Beher SUPRAFEN draje : 400 mg ibuprofen, tatlandırıcı olarak Ģeker ve boyar madde olarak pink anstead ihtiva eder. Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikleri SUPRAFEN in etken maddesi

Detaylı

ALTĠZEM SR 60 mg MĠKROPELLET KAPSÜL

ALTĠZEM SR 60 mg MĠKROPELLET KAPSÜL ALTĠZEM SR 60 mg MĠKROPELLET KAPSÜL FORMÜL Bir Altizem SR 60 mg Kapsül 60 mg Diltiazem HCl ve kapsül boyar maddesi olarak da titanyum dioksit, indigotin ve kinolin sarısı içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLER

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

Casodex 50 mg Film Tablet

Casodex 50 mg Film Tablet 1 Casodex 50 mg Film Tablet Formül Her bir tablet 50 mg bikalutamid (INN) etken madde ve yardımcı maddeler laktoz, sodyum niģasta glikolat, polividon,magnezyum stearat, metil hidroksi propil selüloz, polietilen

Detaylı

OMEPRAZĠD 20 mg MĠKROPELLET KAPSÜL

OMEPRAZĠD 20 mg MĠKROPELLET KAPSÜL OMEPRAZĠD 20 mg MĠKROPELLET KAPSÜL FORMÜL: Bir Omeprazid kapsül mide asitine dayanıklı enterik kaplı mikropelletler halinde 20 mg Omeprazol ve kapsül boyar maddesi olarak titanyum dioksit, indigotin, kinolin

Detaylı

PENTASA 500 mg UzatılmıĢ Salımlı Tablet Mesalazin

PENTASA 500 mg UzatılmıĢ Salımlı Tablet Mesalazin PENTASA 500 mg UzatılmıĢ Salımlı Tablet Mesalazin FORMÜLÜ Bir uzatılmış salımlı tablet, etkin madde olarak 500 mg mesalazin içerir. Yardımcı maddeler: povidon, etilselüloz, magnezyum stearat, talk ve mikrokristalin

Detaylı

Hiperlipidemiye Güncel Yaklaşım

Hiperlipidemiye Güncel Yaklaşım İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Sürekli Tıp Eğitimi Etkinlikleri Sık Görülen Kardiyolojik Sorunlarda Güncelleme Sempozyum Dizisi No: 40 Haziran 2004; s. 69-74 Hiperlipidemiye Güncel Yaklaşım Prof. Dr. Hakan

Detaylı

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır.

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT tablet 100 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır.

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. TENOX KAPSÜL FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri Tenoksikam kuvvetli

Detaylı

LABORATUVAR TESTLERİNİN KLİNİK YORUMU

LABORATUVAR TESTLERİNİN KLİNİK YORUMU LABORATUVAR TESTLERİNİN KLİNİK YORUMU Alanin Transaminaz ( ALT = SGPT) : Artmış alanin transaminaz karaciğer hastalıkları ( hepatosit hasarı), hepatit, safra yolu hastalıklarında ve ilaçlara bağlı olarak

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül FORMÜLÜ: Her kapsülde mide asidine dayanıklı enterik kaplı mikropelletler halinde; Lansoprazol 30 mg Boyar madde olarak: Kinolin sarısı (E 104), İndigokarmin (E 132), Titandioksit

Detaylı

PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET

PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ Beher film tablet 5 mg finasterid ihtiva eder. Boyar maddeler: Sarı demir oksit, titanyum dioksit, indigo karmin aluminyum lake içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FENOGAL 200 mg LIDOSE Sert Jelatin Kapsül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FENOGAL 200 mg LIDOSE Sert Jelatin Kapsül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FENOGAL 200 mg LIDOSE Sert Jelatin Kapsül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Fenofibrat Yardımcı maddeler: Doymuş poliglikozlanmış gliseridler (Gelucire

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 200 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz 175 mg Yardımcı

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Nimesulide (mikronize) içermektedir. Yardımcı madde(ler): Laktoz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Her 15 ml de, 200 mg Guaifenesin bulunur. Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. : Her bir kapsül, 200 mg fenofibrat içerir.

KULLANMA TALİMATI. : Her bir kapsül, 200 mg fenofibrat içerir. KULLANMA TALİMATI FENOGAL 200 mg Lidose Sert Jelatin Kapsül Ağızdan alınır. Etkin madde : Her bir kapsül, 200 mg fenofibrat içerir. Yardımcı maddeler : Doymuş poliglikozlanmış gliseridler, makrogol 20000,

Detaylı

Diklofenak sodyum düģük ph`lardaki mide sıvısında çözünmeyen ama yüksek ph`lardaki duodenumda hemen dağılan bir kaplama ile kaplanmıģtır.

Diklofenak sodyum düģük ph`lardaki mide sıvısında çözünmeyen ama yüksek ph`lardaki duodenumda hemen dağılan bir kaplama ile kaplanmıģtır. DİFENAK 100 mg 30 Tablet Romatoid artrit, dejeneratif eklem hastalığı dahil olmak üzere ciddi osteoartrit vakaları, ankilozan spondilit, lumbalji, tendinit, tendosinovit, bursit ve diğer romatoid hastalıklar;

Detaylı

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL FORMÜLÜ : Bir Yumuşak Kapsül ; B 1 vitamini 15 mg B 2 vitamini 15 mg B 6 vitamini 10 mg B 12 vitamini 10 mcg Nikotinamid 50 mg Kalsiyum Pantotenat 25 mg D-Biotin 0.15

Detaylı

İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı

İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı HASTA BİLGİLENDİRME FORMU HİPERLİPİDEMİ Hiperlipidemi; kanda çeşitli yağların yüksekliğini

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

Ursodeoksikolik asit düşük miktarlarda insan safrasında mevcuttur.

Ursodeoksikolik asit düşük miktarlarda insan safrasında mevcuttur. Ursofalk Süspansiyon FORMÜLÜ: Her 5 ml Ursofalk süspansiyon 250mg ursodeoksikolik asit içerir. Ayrıca koruyucu olarak benzoik asit, tatlandırıcı olarak gliserol, ksilitol ve sodyum siklamat, koku maddesi

Detaylı

PİROFEN 500 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablet: Parasetamol 500 mg ihtiva eder.

PİROFEN 500 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablet: Parasetamol 500 mg ihtiva eder. PİROFEN 500 mg Tablet FORMÜLÜ: Her tablet: Parasetamol 500 mg ihtiva eder. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: PĠROFEN Tablet, etkin maddesi parasetamol olan analjezik ve antipiretik bir

Detaylı

MELOX 15 mg / 1.5 ml AMPUL. Her Melox ampul içindeki 1.5 ml enjeksiyon çözeltisinde etkin madde olarak 15 mg meloksikam bulunur.

MELOX 15 mg / 1.5 ml AMPUL. Her Melox ampul içindeki 1.5 ml enjeksiyon çözeltisinde etkin madde olarak 15 mg meloksikam bulunur. MELOX 15 mg / 1.5 ml AMPUL FORMÜL: Her Melox ampul içindeki 1.5 ml enjeksiyon çözeltisinde etkin madde olarak 15 mg meloksikam bulunur. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLER : Farmakodinamik Özellikler: Meloksikam,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MULTANZİM Draje Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. MULTANZİM Draje Ağızdan alınır. MULTANZİM Draje Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 300 mg pankreatin (en az 8000 FIP ünitesi lipaz; en az 9000 FIP ünitesi amilaz; en az 500 FIP ünitesi proteaz) ve 50 mg safra disperti (%

Detaylı

Tenoksikam, antienflamatuvar, analjezik ve antipiretik etkiye sahip bir ajandır. Tenoksikam

Tenoksikam, antienflamatuvar, analjezik ve antipiretik etkiye sahip bir ajandır. Tenoksikam TENOKSAN 20 MG KAPSÜL FORMÜLÜ Beher kapsül, 20 mg tenoksikam içerir.tenoksan kapsüldeki tenoksikam oksikamgrubundan bir tienotiazin türevidir. Kapsül boyar maddeleri: Sarı demir oksit, titanyum dioksit,

Detaylı

SĠMVAKOL 10 mg FĠLM TABLET

SĠMVAKOL 10 mg FĠLM TABLET SĠMVAKOL 10 mg FĠLM TABLET FORMÜL: Bir Simvakol 10 mg Film Tablet; 10 mg simvastatin ve boyar madde olarak titanyum dioksit, azorubine, sarı demir oksit, sunset sarısı FCF lak, indigo karmin lak içerir.

Detaylı

Euthyrox 50 µg Tablet. FORMÜLÜ: Her bir tablet 50 µg levotiroksin sodyum içerir.

Euthyrox 50 µg Tablet. FORMÜLÜ: Her bir tablet 50 µg levotiroksin sodyum içerir. Euthyrox 50 µg Tablet FORMÜLÜ: Her bir tablet 50 µg levotiroksin sodyum içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik özellikler Tiroid hormonları, vücutta bütün hücrelerin özellikle sinir sistemi hücrelerinin

Detaylı

M-ESLON 100 mg MĠKROPELLET KAPSÜL

M-ESLON 100 mg MĠKROPELLET KAPSÜL M-ESLON 100 mg MĠKROPELLET KAPSÜL FORMÜLÜ Bir M-Eslon 100 mg Mikropellet Kapsül, kontrollü salınım yapan formda 100 mg morfin sülfat ve kapsül boyar maddesi olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĠK

Detaylı

FİNARİD 5 mg FİLM TABLET

FİNARİD 5 mg FİLM TABLET FİNARİD 5 mg FİLM TABLET FORMÜL Bir Finarid Film Tablet 5 mg finasterid ve boyar madde olarak sarı demir oksit, titanyum dioksit, sunset sarısı, indigo karmin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER Finasterid,

Detaylı

SERALĠN 50 mg Çentikli Film Tablet

SERALĠN 50 mg Çentikli Film Tablet SERALĠN 50 mg Çentikli Film Tablet FORMÜLÜ Her çentikli film tablette, 50 mg sertraline eşdeğer miktarda sertralin HCI bulunur. Boyar madde: Titanyum dioksit (E 171). FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik

Detaylı

FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ:

FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ: TRĠZOL 50 mg Kapsül FORMÜLÜ: Beher kapsülde 50 mg Flukonazol vardır. Kapsül: Titandioksit, Ġndigo carmine, Jelatin. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ: Farmakodinamik Özellikleri: Flukonazol, triazol sınıfı bir

Detaylı

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2 CEFTĐNEX 300 mg FĐLM KAPLI TABLET FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 300 mg sefdinir, ayrıca boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLER: Farmakodinamik özellikleri: Ceftinex Tablet,

Detaylı

Arimidex 1 mg Film Tablet. Prospektüs

Arimidex 1 mg Film Tablet. Prospektüs 1 Arimidex 1 mg Film Tablet Prospektüs 2 Arimidex 1 mg Film Tablet Formül Her bir tablet etken madde 1 mg anastrozol ve yardımcı maddeler,laktoz,sodyum nişasta glikolat ve titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĠK

Detaylı

Zovatin 40 mg Film Tablet

Zovatin 40 mg Film Tablet Zovatin 40 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her tablette 40 mg simvastatin bulunur. Antioksidan: Butilhidroksianisol, askorbik asit Boyar madde: Titanyum dioksit, kırmızı demir oksit. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik

Detaylı

NEFRO-CARNITIN ŞURUP

NEFRO-CARNITIN ŞURUP PROSPEKTÜS NEFRO-CARNITIN ŞURUP FORMÜLÜ 1 ölçü kabı (3,3 ml), etken madde olarak, 1 gram Levo-karnitine (L-carnitine) içerir. Yardımcı maddeler olarak, Sorbitol, limon aroma, hidroklorik asid, saf su,

Detaylı

ZİNVİTAL ŞURUP FORMÜL FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

ZİNVİTAL ŞURUP FORMÜL FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ ZİNVİTAL ŞURUP FORMÜL Her 5 ml ölçekde; 66 mg ZnSO 4. 7H 2 O ( 5 mg elementel çinkoya eģdeğer) içerir. Yardımcı maddeler: Ģeker, metil paraben, portakal esansı, sunset yellow (FD&C Yellow No:6) FARMAKOLOJİK

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LOPID 600 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablet 600 mg gemfibrozil içerir. Yardımcı maddeler: Nişasta (Snowflake 12012), Nişasta, Kolloidal silikon dioksit anhidrus (Aerosil

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI ZEFFĐX 100 mg film tablet Ağızdan alınır Etkin madde: Her tablette; 100 mg lamivudin içerir. Yardımcı maddeler: Titanyum dioksit, sentetik kırmızı demir oksit, sentetik sarı demir oksit

Detaylı

EXEN 15 mg Ġ.M. AMPUL

EXEN 15 mg Ġ.M. AMPUL EXEN 15 mg Ġ.M. AMPUL FORMÜLÜ Her ampul içindeki 1.5 ml steril enjektabl çözeltide, etkin madde olarak 15 mg meloksikam bulunur. Yardımcı maddeler: Meglumin, glikofurol, poloxamer 188, sodyum klorür, glisin,

Detaylı

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı).

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı). Glucobay 100 Tablet Akarboz Formülü : 1 tablet Glucobay 100, 100 mg akarboz içerir. Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikler: Glucobay ın aktif maddesi olan akarboz bir alfa - glukozidaz inhibitörüdür.

Detaylı

LANSOPROL 30 mg ENTERĠK KAPLI MĠKROPELLET KAPSÜL

LANSOPROL 30 mg ENTERĠK KAPLI MĠKROPELLET KAPSÜL LANSOPROL 30 mg ENTERĠK KAPLI MĠKROPELLET KAPSÜL FORMÜL: Bir Lansoprol 30 mg Enterik Kaplı Mikropellet Kapsül, mide asidine dayanıklı enterik kaplı mikropelletler halinde 30 mg lansoprazol ve patent mavi

Detaylı

RENOVASKÜLER HİPERTANSİYON ŞÜPHESİ OLAN HASTALARDA KLİNİK İPUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ DR. NİHAN TÖRER TEKKARIŞMAZ

RENOVASKÜLER HİPERTANSİYON ŞÜPHESİ OLAN HASTALARDA KLİNİK İPUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ DR. NİHAN TÖRER TEKKARIŞMAZ RENOVASKÜLER HİPERTANSİYON ŞÜPHESİ OLAN HASTALARDA KLİNİK İPUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ DR. NİHAN TÖRER TEKKARIŞMAZ 20.05.2010 Giriş I Renovasküler hipertansiyon (RVH), renal arter(ler) darlığının neden

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: DİCLORAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 0,74 mg diklofenak (serbest asit şeklinde) içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Harpagophytum procumbens D.C. (Devil s Claw) kökünün kuru ekstresi 600 mg (en az % 1.2 harpagozit glikozitleri)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Harpagophytum procumbens D.C. (Devil s Claw) kökünün kuru ekstresi 600 mg (en az % 1.2 harpagozit glikozitleri) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HARPAGO 600 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Harpagophytum procumbens D.C. (Devil s Claw) kökünün kuru ekstresi 600 mg (en az

Detaylı

LABORATUVAR TESTLERİNİN KLİNİK YORUMU

LABORATUVAR TESTLERİNİN KLİNİK YORUMU LABORATUVAR TESTLERİNİN KLİNİK YORUMU Alanin Transaminaz ( ALT = SGPT) : Artmış alanin transaminaz karaciğer hastalıkları ( hepatosit hasarı), hepatit, safra yolu hastalıklarında ve ilaçlara bağlı olarak

Detaylı

1g losyon, 1.0 mg Metilprednisolon aseponat içerir (% 0.1).

1g losyon, 1.0 mg Metilprednisolon aseponat içerir (% 0.1). 1 ADVANTAN M Losyon Formülü 1g losyon, 1.0 mg Metilprednisolon aseponat içerir (% 0.1). Yardımcı maddeler Benzil alkol Polioksietilen-2-stearil alkol Polioksietilen-21-stearil alkol Disodyum edetat Farmakolojik

Detaylı

Tekfin Krem %1, 15 g ve 30 g 1.3.1 Kısa Ürün Bilgileri Aralık 2009

Tekfin Krem %1, 15 g ve 30 g 1.3.1 Kısa Ürün Bilgileri Aralık 2009 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TEKFİN KREM % 1, 15 g ve 30 g 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ 1 g krem ; 10 mg Terbinafin hidroklorür içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz. 6.1 3 FARMASÖTİK FORMU Dermal krem

Detaylı

SĠMVAKOL 20 mg FĠLM TABLET

SĠMVAKOL 20 mg FĠLM TABLET SĠMVAKOL 20 mg FĠLM TABLET FORMÜL: Bir Simvakol 20 mg Film Tablet; 20 mg simvastatin ve boyar madde olarak titanyum dioksit, azorubine, sarı demir oksit, sunset sarısı FCF lak, indigo karmin lak içerir.

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide), Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide), Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI MODET 500 mg kapsül KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Her bir kapsül 500 mg kalsiyum dobesilat içerir. Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Ketomino Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. Ketomino Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla uygulanır. KULLANMA TALİMATI Ketomino Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla uygulanır. Etkin Maddeler: (RS)-3-metil-2-okso-valerat (DL-Ġzolösin α-ketoanoloğu), kalsiyum tuzu 4-metil-2-okso-valerik asit (Lösin α-ketoanoloğu),

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐLERĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI. LIPANTHYL 267 M Kapsül 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐMĐ. Etkin madde: Yardımcı maddeler:

KISA ÜRÜN BĐLGĐLERĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI. LIPANTHYL 267 M Kapsül 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐMĐ. Etkin madde: Yardımcı maddeler: KISA ÜRÜN BĐLGĐLERĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI LIPANTHYL 267 M Kapsül 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐMĐ Etkin madde: Fenofibrat Yardımcı maddeler: Laktoz 267 mg 134.90 mg Jelatin kapsül gövdesi: Titanyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir.

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. KULLANMA TALİMATI ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: DL-alfa tokoferol, mikrokristalin selüloz, laktoz monohidrat,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Beyaz, kokusuz, yuvarlak, hafif bombeli, bir yüzü ortadan çentikli tabletler.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Beyaz, kokusuz, yuvarlak, hafif bombeli, bir yüzü ortadan çentikli tabletler. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİFİLİN SİMPLE TABLET 400 mg 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir tablet; 400 mg Dihidroksipropilteofilin içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TUSSİR 30 mg / 5ml şurup. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TUSSİR 30 mg / 5ml şurup. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TUSSİR 30 mg / 5ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Levodropropizin Yardımcı maddeler: 30 mg / 5 ml Sukroz...2.5 g/ 5 ml Gliserol.0.5 g/

Detaylı

OXXA ŞURUP. % 4 Asetilsistein Şurup Hazırlamak İçin Granül

OXXA ŞURUP. % 4 Asetilsistein Şurup Hazırlamak İçin Granül OXXA ŞURUP % 4 Asetilsistein Şurup Hazırlamak İçin Granül FORMÜLÜ Sulandırıldıktan sonra her 5 ml şurup 200 mg (%4) asetilsistein içerir. Yardımcı maddeler: Metil-propil paraben (koruyucu), portakal esansı

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI İNSUFOR 500 mg Film Tablet. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI İNSUFOR 500 mg Film Tablet. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI İNSUFOR 500 mg Film Tablet 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür 500 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR İNSUFOR, tip 2 diabetes mellitus tedavisinde, özellikle fazla kilolu

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1. Terapötik endikasyonlar Hafif ve orta dereceli ağrı ve ateşin semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1. Terapötik endikasyonlar Hafif ve orta dereceli ağrı ve ateşin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PİROFEN FORTE SUPOZİTUAR 325 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Paracetamol 325 mg Yardımcı maddeler için bölüm 6.1 e bakınız. 3. FARMASÖTİK

Detaylı

Allerset 10 mg Film Tablet

Allerset 10 mg Film Tablet Allerset 10 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablette, 10 mg setirizin dihidroklorür; ayrıca boyar madde titan dioksit bulunur. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Allerset Tablet in

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. CHOLUDEXAN 300 mg Kapsül Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. CHOLUDEXAN 300 mg Kapsül Ağızdan alınır. CHOLUDEXAN 300 mg Kapsül Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir kapsül, etkin madde olarak 300 mg ursodeoksikolik asit içerir. Yardımcı madde(ler): Mısır nişastası, Silika kolloidal susuz,

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg Yardımcı maddeler: Mannitol... 50 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

Vaxoral. Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5. Şimdi. Zamanı. KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı

Vaxoral. Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5. Şimdi. Zamanı. KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5 Şimdi KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı Yaşlılık Düşük bağışıklık Hırıltılı öksürük Kirli ortam Pasif içicilik Zamanı Tekrarlayan

Detaylı

HÉMORALGĠNE hemoroidlerin semptomatik tedavisi için rektal yolla lokal olarak uygulanmak üzere formüle edilmiģ bir preparattır.

HÉMORALGĠNE hemoroidlerin semptomatik tedavisi için rektal yolla lokal olarak uygulanmak üzere formüle edilmiģ bir preparattır. FORMÜLÜ: Klorhekzidin hidroklorür Mental 0,80 g Alüminyum subasetat Efedrine hidroklorür 0.20 g Tetrakain hidroklorür Çünko oksit 3.20 g Bizmut subgallat... Sıvağ maddeleri.. km 40.00 g FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI PULMOREST 30mg/5ml şurup 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: 1 ml şurup için: Levodropropizin 6,0 mg Yardımcı maddeler: Sakkaroz Metil paraben (E218)

Detaylı

CARDOPAN 320 mg FĠLM TABLET

CARDOPAN 320 mg FĠLM TABLET CARDOPAN 320 mg FĠLM TABLET sanovel FORMÜLÜ Her film tablet 320 mg valsartan içerir. Boyar madde: Titanyum dioksit, kırmızı demiroksit, FD&C Blue No 2, FD&C Yellow R No 6. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik

Detaylı

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir;

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir; KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NAC 200 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Asetilsistein 200 mg Yardımcı madde(ler): Aspartam (E 951) Sodyum hidrojen karbonat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LAVODROP 30 mg/5 ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Levodropropizin 30 mg/5 ml Yardımcı maddeler: Her 5 ml de; Sukroz 2.5 g Gliserin 0.5

Detaylı

Rilutek 50 mg Filmtablet

Rilutek 50 mg Filmtablet Rilutek 50 mg Filmtablet FORMÜLÜ Her film tablet 50 mg riluzol ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Amiyotrofik lateral sklerozun patogenezi

Detaylı

LABORATUVAR TESTLERİNİN KLİNİK YORUMU

LABORATUVAR TESTLERİNİN KLİNİK YORUMU LABORATUVAR TESTLERİNİN KLİNİK YORUMU Alanin Transaminaz ( ALT = SGPT) : Artmış alanin transaminaz karaciğer hastalıkları ( hepatosit hasarı), hepatit, safra yolu hastalıklarında ve ilaçlara bağlı olarak

Detaylı

30 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablette; Pioglitazon HCl 33.4 mg (30 mg Pioglitazona eşdeğer). FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ:

30 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablette; Pioglitazon HCl 33.4 mg (30 mg Pioglitazona eşdeğer). FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: GLĐFĐX 30 mg Tablet FORMÜLÜ: Her tablette; Pioglitazon HCl 33.4 mg (30 mg Pioglitazona eşdeğer). FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Farmakodinamik özellikler: Pioglitazon tiazolidindion grubu antidiyabetik bir

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LAVENİL 30 mg/5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: 5 ml de 30 mg levodropropizin bulunur. Yardımcı maddeler: Sukroz, gliserin, metil paraben (E218), propil paraben (E216), kahve aroması,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide) Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide) Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DOCALİX 500 mg kapsül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde Kalsiyum dobesilat monohidrat 500 mg Yardımcı maddeler Yardımcı maddeler için, bakınız

Detaylı

RELOKAP 550 mg Forte Film Tablet 10 ve 20 Film Tablet

RELOKAP 550 mg Forte Film Tablet 10 ve 20 Film Tablet RELOKAP 550 mg Forte Film Tablet 10 ve 20 Film Tablet FORMÜLÜ: Bir tablet ; 550mg Naproksen sodyum, (Boyar madde: Titanyum dioksit) içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Naproksen sodyum tablet, ağrılı ve

Detaylı

CARDURA 4 mg, mesilat şeklinde aktif madde olan doksazosinin 4 mg'a eşdeğer miktarlarını ihtiva eden beyaz tabletler halindedir.

CARDURA 4 mg, mesilat şeklinde aktif madde olan doksazosinin 4 mg'a eşdeğer miktarlarını ihtiva eden beyaz tabletler halindedir. CARDURA 4 mg Tablet FORMÜLÜ CARDURA 4 mg, mesilat şeklinde aktif madde olan doksazosinin 4 mg'a eşdeğer miktarlarını ihtiva eden beyaz tabletler halindedir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ FARMAKODİNAMİK ÖZELLİKLERİ

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GRİZİNC kapsül Ağızdan alınır. Etkin madde: Her kapsül 50 mg çinko (çinko sülfat heptahidrat halinde) Yardımcı maddeler: mısır nişastası, laktoz, magnezyum stearat, talk, jelatin, karmoizin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MIKOSTATIN oral süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Nistatin 100.000 ünite/ml Yardımcı maddeler: Etanol Sukroz 8,07 mg/ml 500 mg/ml

Detaylı

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS PROSPEKTÜS FORMÜLÜ : 0.45 ml lik enjektör içinde; Tinzaparin sodyum 4 500 IU Anti-Xa Sodyum asetat, 3H2O 2.25 mg Enjeksiyonluk su k.m. 0.45 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: Tinzaparin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MACMIROR COMPLEX 500 mg + 200.000 IU vajinal ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal ovül Nifuratel 500 mg; Nistatin 200.000 IU

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BATTICON Pomad 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 10.00 g Yardımcı Maddeler Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VENDİOS 600 mg tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VENDİOS 600 mg tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VENDİOS 600 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her VENDİOS tablet 600 mg diosmin içermektedir. Yardımcı maddeler: Her VENDİOS tablet povidon, mikrokristalin selüloz, mısır nişastası

Detaylı

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTOLOG rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g. kremde, Etkin madde: Ruskogenin Trimebutin Yardımcı maddeler: Setostearil alkol Propilen glikol

Detaylı

ULCOREKS 40 mg Enterik Kaplı Tablet

ULCOREKS 40 mg Enterik Kaplı Tablet ULCOREKS 40 mg Enterik Kaplı Tablet FORMÜLÜ: Her enterik kaplı tablet: 40 mg pantoprazole eşdeğer 45.1 mg pantoprazol sodyum seskihidrat ve boyar madde olarak; titanyum dioksit (E171) ve kinolin sarısı

Detaylı

LİPOPROTEİNLER. Lipoproteinler; Lipidler plazmanın sulu yapısından dolayı sınırlı. stabilize edilmeleri gerekir. kanda lipidleri taşıyan özel

LİPOPROTEİNLER. Lipoproteinler; Lipidler plazmanın sulu yapısından dolayı sınırlı. stabilize edilmeleri gerekir. kanda lipidleri taşıyan özel LİPOPROTEİNLER LİPOPROTEİNLER Lipidler plazmanın sulu yapısından dolayı sınırlı olarak çözündüklerinden, taşınmaları için stabilize edilmeleri gerekir. Lipoproteinler; komplekslerdir. kanda lipidleri taşıyan

Detaylı

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EXELDERM krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : % 1 Sulkonazol nitrat Yardımcı maddeler : Propilen Glikol Stearil alkol Setil alkol 5.000

Detaylı

Terazosin 5mg Tablet Formülü: Etkin madde: 1 tablet, 5mg terazosine eģdeğer terazosin hidroklorür içerir.

Terazosin 5mg Tablet Formülü: Etkin madde: 1 tablet, 5mg terazosine eģdeğer terazosin hidroklorür içerir. TERAUMON Terazosin 5mg Tablet Formülü: Etkin madde: 1 tablet, 5mg terazosine eģdeğer terazosin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz, mısır niģastası, talk, magnezyum stearat. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ:

Detaylı

SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin

SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin FORMÜLÜ Her Sporex Mikropellet kapsül 100 mg itrakonazol içerir. Kapsül boyar maddeleri: titanyum dioksit, eritrosin, indigotin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir çiğneme tableti, 680 mg Kalsiyum karbonat, 80 mg Magnezyum karbonat içermektedir.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir çiğneme tableti, 680 mg Kalsiyum karbonat, 80 mg Magnezyum karbonat içermektedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAGCAR ÇĠĞNEME TABLETĠ KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir çiğneme tableti, 680 mg Kalsiyum karbonat, 80 mg Magnezyum karbonat içermektedir. Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. COMBANTRIN 250 mg/5 ml oral süspansiyon Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 100 ml oral solüsyon 14,400 mg pirantel pomoat (5 mg pirantel baza eşdeğer) içerir. Yardımcı maddeler: Antifoam

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. LIPANTHYL 267 M Kapsül Ağızdan alınır. : Her bir kapsül, 267 mg fenofıbrat içerir.

KULLANMA TALĐMATI. LIPANTHYL 267 M Kapsül Ağızdan alınır. : Her bir kapsül, 267 mg fenofıbrat içerir. KULLANMA TALĐMATI LIPANTHYL 267 M Kapsül Ağızdan alınır Etkin madde : Her bir kapsül, 267 mg fenofıbrat içerir. Yardımcı maddeler : Sodyum lauril sülfat, laktoz, prejelatinize mısır nişastası, krospovidon,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI EZETROL 10 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Ezetimib 10 mg. Yardımcı maddeler: Kroskarmelloz sodyum, laktoz monohidrat, magnezyum stearat, mikrokristalin selüloz, povidon, sodyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUTAMCOD 7.5 mg/5 ml Şurup

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUTAMCOD 7.5 mg/5 ml Şurup 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUTAMCOD 7.5 mg/5 ml Şurup KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Butamirat sitrat Yardımcı maddeler: Sorbitol % 70 Etanol Sakarin sodyum Benzoik asit

Detaylı

Kronik böbrek hastalığı adeta bir salgın halini almıģ olan önemli bir halk sağlığı sorunudur.

Kronik böbrek hastalığı adeta bir salgın halini almıģ olan önemli bir halk sağlığı sorunudur. Kronik böbrek hastalığı adeta bir salgın halini almıģ olan önemli bir halk sağlığı sorunudur. Basit ve ucuz bazı testlerle erken saptandığında önlenebilir veya ilerlemesi geciktirilebilir olmasına karģın,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. SİROPAR 500 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. SİROPAR 500 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI SİROPAR 500 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. - Etkin madde: 5 ml si 500 mg piperazin hekzahidrat içerir. - Yardımcı madde (ler): Sitrik asit monohidrat, sodyum metil hidroksibenzoat, muz

Detaylı

Eslopram 20 mg 28 Çentikli Film Tablet

Eslopram 20 mg 28 Çentikli Film Tablet Eslopram 20 mg 28 Çentikli Film Tablet FORMÜLÜ Her çentikli film tablet 20 mg Sitalopram a eģdeğer 25 mg Sitalopram hidrobromür ve boyar madde olarak Titanyum dioksid (E 171) içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLER

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Coldeks Kapsül

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Coldeks Kapsül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Coldeks Kapsül 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir beher kapsül; 325 mg Parasetamol, 5 mg Fenilefrin Hidroklorür, 1 mg Klorfeniramin maleat ve 10 mg

Detaylı

FORTİNE 100 mg FİLM TABLET

FORTİNE 100 mg FİLM TABLET FORTİNE 100 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ: Her film tablet 100 mg Flurbiprofen içerir. Boyar madde: Titanyumdioksit ve FDC mavi No.2 HT içermektedir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: Flurbiprofen

Detaylı