YÖNETM KURULU. Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı. Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili. Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YÖNETM KURULU. Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı. Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili. Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi."

Transkript

1 YÖNETM KURULU Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi Ali ÖZÇELK Yönetim Kurulu Üyesi Aye Melek ÇELKER Yönetim Kurulu Üyesi DENETÇLER Bahattin GÜLERYÜZ Fikri ACA

2 GÜNDEM PMA Plastik naat Malzemeleri A Hesap Yılına Ait Hissedarlar Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2007 Cuma Saat: Bakanlık Divanının Seçimi 2- Bakanlık Divanına Genel Kurul Toplantı Tutanaının imzalama yetkisinin verilmesi yılı Faaliyet ve Hesapları hakkında Yönetim Kurulu ve Murakıp Raporları ile 2006 Bilanço ve Kar/Zarar hesaplarının ve Baımsız Denetleme Kuruluu Raporunun okunması, müzakeresi ve onayı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Murakıpların ibraları 4- Sermaye Piyasası Kurulu nun tarih 2637 sayı, Sanayi ve Ticaret Bakanlıı nın tarih 1092 sayılı izni gerei esas sözlemenin sermaye ile ilgili 6. maddesinde yapılan tadil taslaının Genel Kurul un onayına sunulması. 5- Yönetim Kurulunca 2007 yılı için belirlenen Baımsız Denetim Kuruluu nun görüülüp karara balanması yılı içinde yapılan baıların ortakların bilgisine sunulması 7- irketin kar payı daıtım politikasının görüülmesi 8- Yönetim Kurulu Üyelerinin ve Murakıpların seçimi ve ücretlerinin tespiti 9- Yönetim Kurulu Üyelerinin T.T.K. nun 334. ve 335. maddelerinde yazılı muamelelerin ifasında gerekli iznin verilmesi 10- Dilekler ve kapanı (2)

3 Sayın Ortaklarımız, Pima, 1963 yılında plastik inaat malzemeleri üretmek üzere kurulmu ve 44 yıldır ürettii her ürünle sektöre adını vermitir yılında üretimine baladıı Türkiye'nin ilk PVC penceresi Pimapen, hem sektörün hem de PVC pencerenin adı haline gelmitir. Bugün Türkiye'de 359 üretici, 598 satıcı bayisi ile tüm yurda yayılmı bulunan Pimapen, Maestro ve Siding bayileri, Pima'ın öngördüü artlarda üretim ve uygulamaları ile PVC pencere pazarında %15 pazar payı ile lider konumda olmanın sorumluluunda ve bilincindedir. Pimapen aynı zamanda yurtdıında 28 ülkede 340 üretici bayisi ile hizmet vermektedir. Pima'ın, Gebze'deki fabrikasında TSE ve Alman DIN normlarında tüm testlerin gerçekletirildii çok modern bir laboratuvarı mevcuttur. Pimapen, sektörün TSE kalite belgesine sahip ilk markasıdır. Tasarım gelitirme, üretim, tesis ve servis içeren en kapsamlı ISO 9001 (ABS Quality Evaluations), Rusya naat Bakanlıı'nca verilen GOST-R ile Alman Profil Üreticileri Kalite Birlii tarafından verilen RAL belgelerine sahip olan Pimapen, Avrupa Pencere Üreticileri Federasyonu'nun da üyesidir. Ayrıca Pimapen'in ihracat faaliyetlerinde bulunan ülkelerde talep edilen kalite ve standartlara uygunluk belgesi de bulunmaktadır. Üretiminin % 39'unu yurtdıına ihraç eden Pima, ihracatının önemli bir bölümünü gerçekletirdii ülkelerde kalıcı olmak ve etkinliini daha fazla artırmak amacıyla bu ülkelerde yatırım yapma kararı almıtır. Bu karar dorultusunda Pima'ın sahip olduu Hollanda'da faaliyet gösteren Enwin B.V.I., Rusya'da yatırım yapmıtır ve 2007 yılının ilk yarısında PVC profil üretimine balayacaktır. Rusya'daki tüm faaliyetler Enwin B.V.I.'nın sahip olduu OOO Enwin Rus Limited Company irketi tarafından yürütülecektir faaliyet döneminde, net satı hasılatımız geçen yıla göre yaklaık %29 oranında artmı ve YTL olarak gerçeklemitir. Profildeki satı tonajımız ise %20 oranında artı göstermitir. Net satılarımızdaki bu artı karlılıımıza yansımı ve 2006 yılı konsolide karımız vergi sonrası net YTL olarak gerçeklemitir. irket 2006 yılında yaklaık 3,3 Milyon Dolar tutarında yenileme ve kapasite artırıcı ilave yatırım yaparak, üretim kapasitesini ton/yıl seviyesine çıkarmıtır yılında ise yaklaık 4,2 Milyon Dolar tutarında ilave yatırım yapılması planlanmaktadır yılı Bilanço ve Gelir Tablosu, Sermaye Piyasası Kurulu nun öngördüü ekilde hazırlanarak, baımsız denetim raporu ile birlikte tetkik ve tasviplerinize sunulmutur. Yeni faaliyet döneminin baarılı olması dileiyle saygılarımı sunarım. Ali Özçelik Yönetim Kurulu Üyesi (3)

4 PMA PLASTK NAAT MALZEMELER A YILI FAALYET RAPORU I-GR 1-Raporun Dönemi : Faaliyet Raporu 2006 yılı faaliyet sonuçlarını içermektedir. 2-Ortaklıın Ünvanı : Pima Plastik naat Malzemeleri A.. 3-Yönetim Kurulu : Ömer Tevfik Tlabar Yönetim Kurulu Bakanı Yener Can Yönetim Kurulu Bakan Vekili Ali Gülçelik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özçelik Yönetim Kurulu Üyesi Aye Melek Çeliker Yönetim Kurulu Üyesi Denetleme Kurulu Bahattin Güleryüz Fikri Aca Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin görev süreleri bir yıldır. 4- Son üç yılda daıtılan temettü oranları irketin Sermayesinin %10 'undan fazlasına sahip ortakların dökümü tarihi itibarı ile aaıda belirtilmitir. Ünvanı Pay miktarı (YTL ) Sermaye Oranı % Enka naat ve Sanayi A.. 15,705, Dier 2,294, Dönem içinde irket tarafından herhangi bir menkul kıymet çıkarılmamıtır. 6- Ortaklıın faaliyet gösterdii sektör Plastik Pencere Profili sektörüdür. Plastik Pencere Profili sektör payı %15 dir. (4)

5 II- FAALYETLER A-YATIRIMLAR 1- irket 2006 yılı içersine yaklaık USD ilave yatırım yapmıtır. Bu yatırım neticesinde üretim kapasitesi ton/yıl seviyesine çıkmıtır yılında ise yaklaık USD tutarında yatırım planlanmaktadır. 2-Yatırımlarımızın finansmanı irket fonlarından ve kısa vadeli yabancı kaynaklardan salanmaktadır yılında kapasite kullanım oranı % 74 olarak gerçeklemitir. B-MAL VE HZMET ÜRETMNE LKN FAALYETLER : 1- Kapasite Üretim Ortalama Satı Birim satı Kullanım Miktarı Maliyet Miktarı Maliyeti Yıllar Oranı % (Ton) YTL/KG (Sınai) (Ton) YTL/KG (Sınai) , , , Satı hasılatımız (Net) YTL Yurt çi Satılar Yurt Dıı Satılar TOPLAM Prodüktivite katsayıları mukayeseli olarak aaıdaki ekilde verilmitir Toplam Üretim (Ton) Toplam Personel+çi Prodüktivite Katsayısı (5)

6 C-FNANSAL YAPIYA LKN BLGLER irketimizin 2006 yılı Bilançosunun, 2005 yılı Bilançosu ile karılatırılmı bazı bilgileri aaıda belirtilmitir. 1- BLANÇO KARILATIRMASI (YTL) FARK Dönen Varlıklar % Duran Varlıklar % Kısa Vadeli Borçlar % Uzun Vadeli Borçlar % Özsermaye % Aktif Toplamı % Pasif Toplamı % 2- GELR TABLOSU KARILATIRMASI Net Satılar % Satıların Maliyeti % Esas Faaliyet Karı % Dönem Karı % Net Dönem Karı % 3-FON VE KAYNAK DAILIMI FON Dönen Varlıklarda Artı Duran Varlıklarda Artı Toplam KAYNAK Kisa Vad. Borç. Artı Uzun Vad. Borç. Artı Özsermayede Artı Toplam (6)

7 4- FNANSAL RASYOLAR FARK LKDTE ORANLARI Cari Oran 1,3 1,3 0% Acid-Test Oranı 0,08 0,08 0% MAL YAPI ORANLARI Top Borçlar/Top Aktifler 0,63 0,65-3% Özsermaye/Aktifler 0,37 0,35 6% Toplam Borçlar/Özsermaye 1,72 1,83-6% Kısa Vad Borç/Top Kaynaklar 0,57 0,59-3% Uzun Vad Borç/Top Kaynaklar 0,06 0,06 0% FAALYET ORANLARI Stok Devir Hızı 6,22 5,72 9% Alacak Devir Hızı 3,28 3,38-3% D-DAR FAALYETLER 1-Üst Yönetimin görev daılımı aaıdaki gibidir. Ömer Tevfik Tlabar Yener Can Ali Gülçelik Ali Özçelik Aye Melek Çeliker Oktay Alptekin ükrullah Akkaya Hakan Aldinç Mehmet Onur Baydan Ferda Öztürk Yönetim Kurulu Bakanı Yönetim Kurulu Bakan Vekili Yönetim Kurulu Üyesi Yönetim Kurulu Üyesi Yönetim Kurulu Üyesi Genel Müdür Teknik ler Grup Müdürü Mali ler ve Lojistik Grup Müdürü. hracat Grup Müdürü Pazarlama ve Satı Grup Müdürü olarak görev yapmılardır yılı içersinde, çalıan ortalama aylıklı personel 115, saat ücretli personel ise 63 kiidir. 3-Toplu Sözlememiz dönemini kapsamaktadır. 4-irketimizin 2006 yılı kıdem tazminatı yükümlülüü YTL dir. 5-Mensuplarımıza, ie getirip götürme, ücretsiz yemek, yılda 1 yazlık, 1 kılık elbise, iki çift ayakkabı, 2 yılda bir deri ceket-palto, yakacak bayram ve izin ücretleri, çocuk yardımı ve tahsil yardımı gibi sosyal haklar salanmaktadır. (7)

8 PMA PLASTK NAAT MALZEMELER A.. nin 31 Aralık 2006 ve 2005 Tarihlerinde Sona Eren Hesap Dönemlerine Ait Denetleme Kurulu Raporu PMA A.. GENEL KURULU NA ORTAKLIIN Ünvanı Merkezi Sermayesi Faaliyet Konusu :Pima Plastik naat Malzemeleri A.. :stanbul : YTL :Plastik Pencere Profili malatı DENETCLERN Ad ve soyadları :Bahattin Güleryüz Fikri Aca Görev süreleri : Ortak olup olmadıkları :Ortak deildirler. DENETCLERN Katıldıkları Yönetim Kurulu Toplantı Sayısı :13 Yaptıkları Denetleme Kurulu Toplantı Sayısı :12 Ortaklık hesapları defter ve belgeleri, üzerinde yapılan incelemenin kapsamı, hangi tarihlerde inceleme yapıldıı ve varılan sonuçlar :Ortaklık hesapları defter ve belgeleri üzerinden bunların doruluunun kontrolü amacı ile her ayın ilk on günü içersinde geçmi ay hesaplarına bakılmak suretiyle incelenmitir. Ayrıca 2006 yılı hesapları genel olarak 2007 Ocak, ubat aylarında incelenmitir. Bütün kayıtların belgelere uygun olduu tespit edilmi, mevzuata, irket statüsüne, aykırı bir husus görülmemitir. (8)

9 Ticaret Kanunu nun 353 üncü maddesinin 1. fıkrasının 3 numaralı bendi gereince ortaklık veznesinde yapılan sayımların sayısı ve sonuçları :irketin veznesi yıl zarfında 12 defa ansızın tefti edilmi ve hiç bir fark tespit edilmemitir. Ticaret Kanunu nun 353 üncü maddesinin 1. fıkrasının 4 numaralı bendi gereince yapılan inceleme tarihleri ve sonuçları ntikal eden ikayet, yolsuzluklar ve Bunlar hakkında yapılan ilemler :irketin defterleri, 31 Ocak 2006, 28 ubat 2006, 30 Mart 2006, 28 Nisan 2006, 31 Mayıs 2006, 30 Haziran 2006, 28 Temmuz 2006, 31 Austos 2006, 28 Eylül 2006, 31 Ekim 2006, 30 Kasım 2006, 28 Aralık 2006 tarihlerinde incelenmi kanun ve mevzuata aykırı bir husus görülmemitir. :Tarafımıza hiç bir ikayet ve yolsuzluk intikal etmemitir. Pima Plastik naat Malzemeleri A.. nin dönemi hesap ve ilemlerini Türk Ticaret Kanunu, ortaklıın esas sözlemesi ve dier mevzuat ile genel kabul görmü muhasebe ilke ve standartlarına göre incelemi bulunmaktayız. Görüümüze göre içeriini benimsediimiz tarihi itibarı ile düzenlenmi bilanço, ortaklıın anılan tarihteki gerçek mali durumunu, dönemine ait kar zarar tablosu, anılan döneme ait gerçek faaliyet sonuçlarını gerçee uygun ve doru olarak yansıtmakta ve ortaklık esas sözlemesine uygun bulunmaktadır. Bilanço, Kar Zarar cetvelinin onaylanmasını ve Yönetim Kurulu nun aklanmasını oylarınıza arz ederiz. DENETLEME KURULU BAHATTN GÜLERYÜZ FKR ACA (9)

10 KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim lkelerine Uyum Beyanı Pima Plastik naat Malzemeleri A., rekabet ve yeniliin her geçen yıl attıı PVC Pencere Profili sektöründe; hissedarlarımız, müterilerimiz ve çalıanlarımız için sürekli olarak artı deer yaratmayı amaçlamaktadır. Bu amaç dorultusunda Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim lkeleri nde yer alan prensiplerin uygulamasına azami özen gösterilmitir. irketimizin vizyon ve misyonu dorultusunda hedeflerimize ulamak için Kurumsal Yönetim Uygulamalarındaki aksaklıkların giderilmesi ve sürekli olarak iyiletirmesi esas hedefimizdir. Bu anlayı çerçevesinde irketimizin, menfaat sahipleri ile olan ilikilerinde uyguladıı bazı temel yönetim prensipleri öyledir: - Güven; ürün ve hizmetlerimizin kalitesini ve markamızın güvenilir imajını koruruz. - Dürüstlük; çalıanlarımızla, bayiilerimizle, tedarikçilerimizle, rakiplerimizle, ortaklarımızla ve dier kurum ve kurulularla ilikilerimizde dürüst davranırız. - effaflık; açık görülülüü, yaratıcılıı, katılımcılıı, bireysel geliimi tevik eden adil ve effaf çalıma ortamı yaratırız. - Müteri memnuniyeti; hızlı hizmet anlayıı ve esnek yapımızla müteri memnuniyeti odaklıyız. - Sosyal sorumluluk; irket deer ve ilkelerimiz dorultusunda, insana, doaya ve çevreye saygılıyız. irketimizin internet sitesinde, kamuyu aydınlatma ve bilgilendirme amacıyla gerekli düzenlemeler yapılmı bu dorultuda; Yatırımcı likileri ana balıı altında, Ticaret sicil bilgileri, ortaklık yapısı, yönetim kurulu, esas sözleme, mali tablo ve raporlar, genel kurul gündemi, katılanlar cetveli, toplantı tutanaı, vekaleten oy kullanma formu ve dier bilgiler ilgili menüler altına ilave edilerek kolay eriilebilir bir ekilde kamuya ve hissedarlara yayımlanmıtır. irketimiz yönetimi tüm faaliyetlerinde menfaat sahiplerine eit davranmaktadır. Ticari sır özelliinde olmayan irket veya sektör ile ilgili her türlü bilgi zamanında doru ve eksiksiz olarak kamuya duyurulmaktadır. Yönetim Kurulu ve üst yönetim, irket karlılıını, hissedarların ve dier menfaat sahiplerinin çıkarlarını ön planda tutarak effaf bir ekilde görevlerini yerine getirmektedir. Kurumsal Yönetim lkeleri dorultusunda, irketimizin muhasebe sistemi, finansal bilgilerin kamuya açıklanması, baımsız denetimi ve iç kontrol sisteminin ileyiinin ve etkinliinin gözetimi maksadıyla 28/02/2003 tarih ve 2003/02 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile Denetimden Sorumlu Komite oluturulmutur. Söz konusu komite Yönetim Kurulu Üyelerinden, Ali Özçelik ve Aye Melek Çeliker olmak üzere iki üyeden olumaktadır. (10)

11 BÖLÜM I- PAY SAHPLER 2. Pay Sahipleri le likiler Birimi: irketimiz hissedarları ile ilikilerin yürütülmesi, sorularına doru ve zamanında cevap verilmesi, irket yönetimi ile hissedarlar arasındaki iletiimin salanması ve haklarının kullandırılması gibi ilemler irketimizde Mali ler ve Lojistik Grup Müdürlüü bünyesinde yerine getirilmektedir. Bu nedenle yeni bir Pay Sahipleri le likiler Birimi kurulmamıtır. Mevcut organizasyon yapımız içersinde Pay Sahipleri le likiler Birimi nin ilevleri yerine getirilmektedir. irketimiz telefon numaralarından kolaylıkla bilgi alınabilmektedir yılı içersinde hisse senedi deiimi ve bilgi alma amaçlı olmak üzere pek çok yatırımcı bavuruları sonuçlandırılmıtır. irketimiz pay sahiplerine ilikin bilgi ve kayıtlar düzenli olarak tutulmakta ve güncellenmektedir. 3. Pay Sahiplerinin Bilgi Edinme Haklarının Kullanımı: Pay sahipleri tarafından ticari sır niteliinde olmayan, bilgi edinme maksadıyla irketimize sorulan her türlü soruya effaflık ilkemiz gerei Mali ler ve Lojistik Grup Müdürlüü ve Genel Müdürün bilgisi dahilinde tam ve gerçei dürüst bir biçimde yansıtacak ekilde ivedilikle cevap verilmektedir. Bunun yanısıra Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu Teblileri gereince yasaların öngördüü tüm bilgi ve belgeler özel durum açıklamaları ile MKB de duyurulmaktadır. Ayrıca pay sahipleri, bahsedilen bu bilgilerin tümüne adresindeki sitemizden ulaabilmektedirler. Pima Plastik naat Malzemeleri A.. Ana Sözleme sinde özel denetçi atanması talebi bireysel bir hak olarak düzenlenmemitir. Dönem içerisinde özel denetçi tayini talebi de olmamıtır. 4. Genel Kurul Bilgileri: irketimizin 2005 yılı Olaan Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan 2006 tarihinde yapılmıtır. Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde Genel Kurul toplantısında en az iki hafta önce Genel Kurula ilikin yıllık faaliyet raporu, mali tablo ve dipnotlar, baımsız denetçi raporu, kar daıtım önerisi, Genel Kurul gündemi, vekaletname formu örnei, ve toplantı gündemine ilikin dier dökümanlar irketimiz merkezinde hissedarlarımızın bilgisine hazır bulundurulmaktadır. Toplantıya davet, toplantı tarihinden en az 15 gün önce Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi ve tüm Türkiye de yayımlanan iki günlük gazetede gerekli ilanlar yapılmı, pay sahiplerinin haklarının kullandırılması salanmıtır. Genel Kurul toplantılarında tüm pay sahiplerine eit muamele edilir. Ortaklar tarafından yöneltilen her türlü soru, Genel Kurul sırasında ve sonrasında irket sırrı niteliinde olmamak kaydıyla özenle cevaplandırılmaktadır. Esas sözlemede deiiklik yapılması ile ilgili kararlar Genel Kurul un onayından geçmektedir. 5. Oy Hakları ve Azınlık Hakları: mtiyazlı oy hakkı yoktur. Esas sözlememiz gereince her bir hisse bir oy hakkına sahiptir. Pay sahiplerine vekaleten oy kullanma hakkı tanınmıtır. Oy hakkı, pay sahibi tarafından kullanılacaı gibi pay sahibi olan veya olmayan üçüncü bir ahıs tarafından da vekaleten oy kullanma esasları dorultusunda kullanılabilmektedir. Azınlık paylarının yönetimde temsiline ilikin bir düzenleme yoktur. Ayrıca birikimli oy kullanma hakkına yer verilmemektedir. (11)

12 6. Kar Daıtım Politikası ve Kar Daıtım Zamanı: Pay sahiplerine kar daıtım konusunda imtiyaz tanınmamıtır. Kar daıtımı Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde gerçekletirilmektedir. Pay sahipleri daıtılacak olan kar üzerinden sahip oldukları pay oranında kar payı alma hakkına sahiptirler. Kar daıtımı yasal süreler içersinde gerçekletirilmektedir. 7. Payların Devri: irketimiz esas sözlemesinde hisse senetlerinin devrini kısıtlayıcı herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Pay devirlerinde Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu hükümleri uygulanır. BÖLÜM II KAMUYU AYDINLATMA VE EFFAFLIK 8. irket Bilgilendirme Politikası: irketimiz tabi olduu SPK ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde, faaliyetleri ile ilgili olarak açıklanması istenilen bilgi ve belgeleri zamanında, tam ve doru bir ekilde kamuoyuna açıklamaktadır. irketimiz bilgilendirme politikası olarak, SPK nın Seri:VIII. No:39 sayılı Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına likin Esaslar Teblii ne balıdır. Bu nedenle irketimiz tarafından ayrıca oluturulmu yazılı bir bilgilendirme politikası yoktur. Yasal bildirimler dıında, irket ile ilgili haber ve bilgilerin kamuoyuna hızlı ve doru bir ekilde iletilmesi için irketimiz internet siteside etkin bir ekilde kullanılmaktadır. Bu dorultuda Kamuyu Aydınlatma Esasları ve Araçları bölümünde 1.11 maddesinde belirtilen hususlar dorultusunda web sayfamız düzenlenmitir. Bilgilendime politikası ile ilgili görevli olan personel, irketimiz Muhasebe Müdürü Fikret Erdoan ve Maliyet Muhasebesi efi-murat Yalçın dır. 9. Özel Durum Açıklamaları : Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri uyarınca 2006 yılı içersinde 6 adet özel durum açıklaması MKB nda yayımlanmak üzere gönderilmitir. Herhangi bir ilave açıklama istenmemitir. 10. irket nternet Sitesi çerii: Pima Plastik naat Malzemeleri A.. nin internet sitesi adresinde hizmet vermektedir. irketimiz internet sitesinde, Kurumsal Yönetim lkeleri II. Bölüm madde te sayılan hususlar dorultusunda gerekli düzenlemeler yapılarak Yatırımcı likileri balıı altında irket bilgileri, ortaklık yapısı, yönetim kurulu, faaliyet raporları, mali raporlar, genel kurul bilgileri gibi istenen bilgi ve belgelere yer verilmitir. irketimiz, internet sitesinde yer alan bilgilerin üçüncü kiiler tarafından, üzerinde deiiklik yapılmamasına yönelik gerekli güvenlik önlemlerini almıtır. 11. Gerçek Kii Nihai Hakim Pay Sahibi / Sahiplerinin Açıklanması: irketimiz sermayesinin %87,3 ü Enka naat ve Sanayi A.. ne aittir. irketimiz hakim ortaı Enka naat ve Sanayi A.. nin Yönetim Kurulu Bakanı Sinan Tara dır. Yurt içinde ve yurt dıında inaat taahhüt ileri ve enerji santralleri yapan dünyanın sayılı kurulularından olan Enka naat ve Sanayi A.. Temmuz tarihinden itibaren MKB de ilem görmeye (12)

13 balamıtır. Enka naat ile ilgili daha detaylı bilgiye adresinden ulaılması mümkündür. 12. çeriden Örenebilecek Durumda Olan Kiilerin Kamuya Duyurulması: irketimiz içeriden örenenlerin ticareti ile ilgili düzenlenmi yasalara tam olarak uyulması amacıyla; yönetim kurulu bakanı ve üyeleri, denetçileri ve müdürleri ile görevi gerei irkete ait önemli bilgi ve belgelere ulaabilecek personelin bu bilgileri kendilerine veya üçüncü ahıslara menfaat salamak amacıyla kullanmalarını yasaklamıtır. irketimiz Yönetim Kurulu Üyeleri ile müdürleri her yıl faaliyet raporu ve genel kurul toplantıları vasıtasıyla kamuya duyurulmaktadır. irketimizde içeriden örenebilecek durumda olan kiiler aaıda belirtilmitir. Ömer Tevfik Tlabar Yönetim Kurulu Bakanı, Yener Can Yönetim Kurulu Bakan Vekili, Ali Gülçelik Yönetim Kurulu Üyesi, Ali Özçelik Yönetim Kurulu Üyesi, Aye Melek Çeliker Yönetim Kurulu Üyesi, Oktay Alptekin Genel Müdür, Nejat Çetin- Genel Müdür Danımanı, Hakan Aldinç Mali ler ve Lojistik Grup Müdürü, Mehmet Onur Baydan hracat Grup Müdürü, ükrullah Akkaya - Teknik ler Grup Müdürü, Ferda Öztürk Pazarlama ve Satı Grup Müdürü, Fikret Erdoan Muhasebe Müdürü, Simay Dalgıç Turanlı Finansman Müdürü BÖLÜM III MENFAAT SAHPLER 13. Menfaat Sahiplerinin Bilgilendirilmesi: Pay Sahipleri irketimiz hissedarları, Madde 8 irket Bilgilendirme Politikası nda belirtilen ekilde yasal bildirimler ve internet sitemiz vasıtasıyla bilgilendirilmektedir. Müteriler irketimiz ile ilgili, müterilerimizi ilgilendiren her türlü konu hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. Bünyemizdeki, Teknik Destek ve Satı Pazarlama Departmanlarımız bayiilerimizle önceden belirlenen süreçler içersinde satı ve teknik konularda toplantılar ve eitimler düzenlemektedir. Ayrıca bayiilerimizi ilgilendiren her türlü yenilik ve haberler tarafımızca yayımlanan sirkülerler vasıtasıyla bayiilere duyurulmaktadır. Ayrıca internet sitemizde de irketimiz ile ilgili bilgiler ve haberler yayımlanmaktadır. Çalıanlar irketimiz çalıanları ile ilgili tüm düzenlemeler mevcut Kanunu na ve dier yasal mevzuata uygun olarak yürütülmektedir. e alım, terfi ve iten çıkarma prosedürleri yazılı olarak düzenlenmektedir ve bu uygulamaların detayları Personel Yönetmelii nde belirtilmitir. Çalıanlar arasında güçlü iletiim ile, takım ruhu, karılıklı saygı, samimiyet, anlayı ve yardımlama çerçevesinde gelien ilikilere sahip olmayı hedeflemekteyiz. Düzenleyici Kurumlar irketimizin tüm faaliyetleri, Sermaye Piyasası Kurulu ve Türk Ticaret Kanunu düzenlemelerine tabidir. Hesaplarımız sürekli olarak SPK ve Vergi Mevzuatı çerçevesinde denetlenmektedir. Bu dorultuda hazırlanan raporlar düzenli olarak MKB ve SPK vasıtasıyla kamuya duyurulmaktadır. (13)

14 14. Menfaat Sahiplerinin Yönetime Katılımı irketimiz bünyesinde katılımcı bir yönetim anlayıına ve ekip ruhuna büyük önem verilmektedir. Bu dorultuda tüm çalıanların irket yönetimine katılımını salamak maksadıyla, belirlenen konularda çözüm üretme amacıyla çalıma grupları oluturulmaktadır. irket üst yönetimi, performansı ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik olarak yapılan bu grup çalımalarının sonucunda yeni politikalar belirlemektedir. Böylece çalıanlarında yönetime katılımı ve motivasyonu salanmaktadır. 15. nsan Kaynakları Politikası nsan kaynakları politikamız; irketimizin hedef ve vizyonu dorultusunda çalıanların motivasyonunu ve buna balı olarak verimliliini artırmak ve bu çerçevede ücretlendirme, eitim, kariyer planlama gibi insan kaynakları araçlarını kullanmaktır. nsan kaynakları politikamız gerei çalıanlar arasında hiç bir ekilde ayrımcılık yapılmaz, tüm personelimize eit davranılır. Her çalıan, görevini dikkat ve titizlikle yerine getirmek, irket kalite ilkelerine uymak, ii ile ilgili yasal kuralları ve deiiklikleri izlemekle yükümlüdür. Pima çalıanları; salıklı, bilgili ve çada, kiisel geliimine önem veren, çevresi ile ilikilerinde pozitif fark yaratan, yaratıcı, üretken, disiplinli, sorumlu, inisiyatif kullanabilen, ahlaklı, sosyal, ekip ruhuna sahip ve gelecee güvenle bakan insanlardır. Sendikalı personel ile yönetim arasındaki ilikileri yürütmek için personelimizden Mehmet Karabey ve Hakan Sönmez sendika temsilcisi olarak atanmıtır. 16. Müteri ve Tedarikçilerle likiler Hakkında Bilgi Deerlerimiz içersinde; ürün ve hizmetlerimizin kalitesini ve markamızın güvenilir imajını korumak, bu dorultuda müteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak ilk sırada yer almaktadır. Bu amaçla müterilerin beklenti ve ikayetlerine hızlı cevap veren, satı sonrası servisi güçlü, teknolojik destek ile iletiimini güçlendiren, güvene dayalı ilikiler gelitirerek, memnun müterilerini potansiyel reklamcı olarak kullanabilen ve ölçülebilir müteri memnuniyetinin gerekliliine inanan ve ibirliini gelitiren bir firma olmayı hedefliyoruz. Müteri ikayetleri konusunda no.lu Pimapen Tüketici Danıma Hattı mız hizmet vermektedir. Müterilerden gelen ürünümüz ile ilgili her türlü ikayet ve sorun hızlı ve etkin bir ekilde çözümlenmektedir. Teknik destek ve satı elemanlarımız düzenli olarak bayii ziyaretleri yaparak yenilikler hakkında bayiilerimizi bilgilendirilmektedir. Tedarikçilerle ilikilerimiz Satınalma Departmanı tarafından yürütülmektedir. Satınalma ilemleri, ihtiyacımıza en hızlı ve kaliteli ekilde cevap verecek birden fazla firmadan teklif alma yöntemi ile yapılmaktadır. Tedarikcilerimizle, vizyonumuza da paralel olarak, kazan kazandır anlayıı ile ekillenen güvene dayalı uzun vadeli ilikilere sahip olmak amacımızdır. irketimizin her çalıanı müteri ve tedarikçilerle ilikilerde; i etii ve kalite prensiplerini ön planda tutmak, dürüst, güvenilir ve onurlu olmak koulu ile, kalite, hız, kolaylık, nezaket ve saygıya önem vermek, her kii ve kurulua eit davranmakla yükümlüdür. 17. Sosyal Sorumluluk irketimiz tüm faaliyetlerinde, karlılıın yanısıra çevreye saygı ve toplumsal faydanın gözetilmesi ilkeleri dorultusunda hareket etmektedir. Bu dorultuda, Pima Plastik naat Malzemeleri A.. PVC Kapı ve Pencere sektörünü gelitirilmek, üretimi Avrupa normlarına (14)

15 uygun standartlar çerçevesinde buluturmak, montaj, satı öncesi ve sonrası kaliteyi yükseltmek, bu konularda standartlar gelitirmek, tüketiciyi korumak gibi hedefler oluturarak sektörün önde gelen dier firmaları ile birlikte PÜKAD Plastik Profil Üreticileri Kalitebirlii Dernei nin kurulmasına öncülük etmitir. Pükad ın hedefleri arasında; bitmi pencereyi, profilinden aksesuarına, contasından, camına, üretim makinelerinden, standartlara uygun pencerenin yerine takılmasına kadar her eyi standart altına almak, Plastik Pencere sektörüne hizmet vermek üzere Pencere Okulu açarak, doru üretim, doru montaj, doru servis vermek, bu konuda eitimli insanlar yetitirmek ve sektöre kazandırmak, Tam Müteri Memnuniyeti salamak üzere tüketiciyi bilinçlendirmektir. BÖLÜM IV YÖNETM KURULU 18. Yönetim Kurulunun Yapısı, Oluumu ve Baımsız Üyeler irketimiz Yönetim Kurulu Üyeleri: Ömer Tevfik Tlabar Yönetim Kurulu Bakanı, Yener Can Yönetim Kurulu Bakan Vekili, Ali Gülçelik Yönetim Kurulu Üyesi, Ali Özçelik Yönetim Kurulu Üyesi, Aye Melek Çeliker Yönetim Kurulu Üyesi ve Oktay Alptekin Genel Müdür olarak görev yapmaktadırlar. irketimizin tabi olduu yasal mevzuat çerçevesinde yönetim kurulu üyeleri seçiminde herhangi bir ayrım ve kısıtlama yer almadıından, baımsız üye adı altında yönetim kurulu üyesi atanmamıtır. irketimiz yönetim kurulu üyeleri aynı zamanda Enka Grubuna balı dier irketlerde de yönetim kurulu üyelii yapmaktadırlar. (15)

16 Pima Plastik naat Malzemeleri A.. Yönetim Kurulu Üyeleri ve dier grup irketlerindeki görevleri aaıdaki gibidir. Ömer Tevfik TLABAR Pima A.. Yönetim Kurulu Bakanı Susanba A.. Yönetim Kurulu Bakanı Metra Akdeniz Dı Tic. A.. Yönetim Kurulu Bakanı Enka Pazarlama A.. Yönetim Kurulu Bakanı Enka Teknik A.. Yönetim Kurulu Bakanı Burtrak A.. Diagno Tıbbi Cih. A.. Gretsch-Unitas A.. Yönetim Kurulu Bakanı Yönetim Kurulu Bakanı Yönetim Kurulu Bakan Vekili Yener CAN Pima A.. Yönetim Kurulu Bakan Vekili Ali GÜLÇELK Pima A.. Yönetim Kurulu Üyesi Tita A.. Yönetim Kurulu Üyesi Ali ÖZÇELK Pima A.. Yönetim Kurulu Üyesi Susanba A.. Yönetim Kurulu Üyesi Burtrak A.. Metra Akdeniz Dı Tic. A.. Yönetim Kurulu Üyesi Mali ve dari ler Müaviri Enka Pazarlama A.. Mali ve dari ler Müaviri Aye Melek ÇELKER Pima A.. Yönetim Kurulu Üyesi Enka Pazarlama A.. Finansman Koordinatörü Metra Akdeniz Dı Tic. A.. Finansman Koordinatörü Oktay ALPTEKN Pima A.. Genel Müdür Grets-Unıta A.. Yönetim Kurulu Üyesi S.G.S.S. Enka Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi 19. Yönetim Kurulu Üyelerinin Nitelikleri irketimizin Yönetim Kurulu Üye seçiminde aranan asgari nitelikler, SPK Kurumsal Yönetim lkeleri IV. Bölümünün 3.1.1, ve maddelerinde belirtilen nitelikler ile örtümektedir. Bu nitelikleri taımayan yönetim kurulu üyesi bulunmamaktadır. (16)

17 20. Misyon, Vizyon ve Stratejik Hedefler Yönetim Kurulumuz Pima Plastik naat Malzemeleri A.. nin vizyon, misyon ve hedeflerini açık ve anlaılır bir ekilde belirlemitir. Vizyon, misyon ve hedeflere ilikin bilgiler internet sitemizde yeralmaktadır. Vizyonumuz: Gücünü takım çalımasından alarak, girdii her alanda liderlii hedefleyen, deerlerini kazanca çeviren uluslararası bir firma olmak. Misyonumuz: Amacımız; irketimizin temel deerlerinden ödün vermeden, güçlü bilgi birikimimizi teknoloji ile birletirerek, ürün ve hizmetlerimizle fark yaratarak, marka imajımızı ve pazar payımızı gelitirmektir. Deerlerimiz: - Ürün ve hizmetlerimizin kalitesini ve markamızın güvenilir imajını koruruz. - Menfaat sahipleri ile ilikilerimizde dürüst davranırız. - Açık görülülüü, yaratıcılıı, katılımcılıı, bireysel geliimi tevik eden adil ve effaf çalıma ortamı yaratırız. - Hızlı hizmet anlayıı ve esnek yapımızla müteri memnuniyeti odaklıyız. - nsana, doaya ve çevreye saygılıyız. - irketimizin uzun süreli varlıını korumak için akılcı riskler alırız. - Çalıanlarımızı irket deer ve ilkelerimiz dorultusunda memnun ederiz. 21. Risk Yönetim ve ç Kontrol Mekanizması Alacaklarımızın tahsili konusundaki risk yönetimi, irket içinde kurulan bir komisyon tarafından 15 günde bir yapılan toplantılarda yapılmaktadır. Yönetim Kurulu üyemiz Sn. Ali Özçelik in bakanlık ettii bu toplantılara, irket avukatları ve Satı Pazarlama Grup Müdürlüü ve Mali ler ve Lojistik Grup Müdürlüü nün yöneticileriyle bir kaç çalıanı katılır. Bu toplantılarda tüm bayilerin borç- teminat durumu ve hukuki takip balatılan bayilerin dava durumları, hangi aamada bulunulduu gözden geçirilir. Dier konularla ilgili karılaılabilecek riskler her yıl yapılan Bütçe Toplantılar ında gözden geçirilir.bu toplantılara Genel Müdür ve Bölüm Yöneticileri katılır.gelecek yılın ekonomik verileri, sektörün durumu, irketin pazar payı irdelenir ve gerek ekonomi gerekse sektörde karılaılabilecek olası dalgalanmalar karısında alınacak pozisyonlar belirlenir. Her ay hazırlanan Fiili Durum-Bütçe Karılatırma Raporları nda ise sapmalar tartıılır ve gerekiyorsa yeni pozisyonlar alınır. 22. Yönetim Kurulu Üyeleri ile Yöneticilerin Yetki ve Sorumlulukları Yönetim Kurulu üyeleri ve yöneticilerin yetki ve sorumlukları esas sözlemede ve imza sirkülerinde belirtilmitir. Yönetim Kurulu Üyeleri ahsi menfaatleri ile ilgili hususların müzakerelerine itirak edemezler. Kanunun 332 ve 349. maddelerinde tanzim olan hükümler mahfuzdur. irket ile ilgili ilerin icrası safhasında yönetim kurulu üyelerinden veya hissedarlardan olan veya olmayan bir veya birkaç ahısa temsil yetkisi ve müdürlük sıfatı verilebilir. Yönetim Kurulu, Müdürlere irket namına imza salahiyeti ve irketi temsil yetkisi verebilir. Türk Ticaret Kanunun maddeleri hükümleri mahfuzdur. (17)

18 23. Yönetim Kurulunun Faaliyet Esasları Yönetim Kurulu, irket ileri gerektirdikçe toplanır. Türk Ticaret Kanununun 330. maddesi hükümleri mahfuzdur. Yönetim Kurulun 2006 yılı içersinde 13 adet toplantı yapmıtır. Toplantılar ile ilgili bilgilendirme ve koordinasyon genel müdürlük sekreterlii tarafından yapılmaktadır. Yönetim Kurulu, bakan veya bakan vekili tarafından toplantıya çaırılır. SPK Kurumsal Yönetim lkeleri nin IV. Bölümünün üncü maddesinde yer alan konularda yönetim kurulu toplantılarına fiilen katılım salanır. Toplantıda alınan kararlar, konuulan konular ve karı oylar toplantı zaptına geçirilir ve denetçilere bildirilir. Ayrıca üyeler ve denetçiler görüülmesini istedikleri konuların gündeme alınmasını Bakan dan isteyebilirler. Yönetim Kurulu en az dört üyesi ile toplanır ve toplantıda bulunan üyelerden en az üçünün olumlu oyu ile karar alır. Üyelerin aırlıklı oy hakkı yoktur. 24. irketle Muamele Yapma ve Rekabet Yasaı Esas sözlemede yazılı olduu üzere irketimizin yönetim kurulu bakanı ve üyeleri için Sermaye Piyasası Kurulu ve Türk Ticaret Kanunu nun yasakladıı hususlar dıında T.T.K nun 334. ve 335. maddelerinde yazılı ilemlerin yapılabilmesi konusunda Genel Kurul dan izin alınmaktadır. 25. Etik Kurallar irketimiz çalıanlarının tutum ve davranıları ile irket içindeki ve dıındaki dier kii ve kurulular ile olan ilikilerde uyulacak kural ve ilkeler tarihinde irket tarafından yayımlanan Personel Yönetmelii nin 25. maddesinde Çalıanın Sorumluluu ve Etii lkeleri balıı altında tanımlanmıtır. Görevde Özen Sorumluluu Her çalıan, görevini dikkat ve titizlik ile yerine getirmek, irket kalite ilkelerine uymak, ii ile ilgili yasal kuralları ve deiiklikleri izlemek, görevini yerine getirmek için gerekli bilgileri elde etmekten sorumludur. Personel özen sorumluluunu yerine getirirken, iin gereklerine ve gösterdii niteliklere uygun olarak beklenen ve aynı ya da benzer ilerde çalıanlardan daha az olmayan, verimlilik ve performansla çalımasını sürdürür. Personel, çalıma arkadalarının bu sorumluluu yerine getirmelerini engelleyecek davranılarda da bulunmamalı ve dier çalıanların görevlerini yapmalarını engellememelidir. irket Yararını Gözetme ve Zarar Verici Eylemlerden Kaçınma Sorumluluu (18)

19 Her çalıan, görevi ile ilgili kararları verirken, irketin yararlarını ön planda tutmak ve irketi zarara sokacak her türlü eylem ve ilemden kaçınmak zorundadır. Çalıanlar, irket ile ilgili her türlü para, resmi belge, araç ve gereçleri korumak, güvenliini salamak ve özel gereksinimler için kullanmamakla yükümlüdürler. Çalıanlar, iverenin müteri listesi, müteri dosyaları, irket defterleri, yazıma bilgileri ile iverenin dier dosya ve kayıtlarındaki ticari, mali, teknik belge ve bilgilerle birlikte; çeitli alanlarda kullanılan irkete özgü metodlara, çalıma biçimine, i hacmine, hazırlanan ve hazırlanmakta olan projelere, mülkiyeti veya fikri hakları iverene ait olan hususlara ilikin bilgi ve belgeleri iverenin yazılı onayı olmadan açıklayamaz, özel faaliyeti için veya ücret karılıı olsun veya olmasın baka kurum ve kuruluların yararına kullanamaz, kullandıramaz. Her çalıan, irketi zor duruma sokacak, saygınlıını zedeleyecek her türlü faaliyet ve davranıtan kaçınmakla yükümlüdür. Sır Saklama Sorumluluu Her çalıan, görevi ile ilgili olarak örendii, ancak açıklanmasında sakınca bulunan, gizli kalması gereken bilgileri saklamakla yükümlüdür. Üçüncü Kiiler ve Kurulularla likilerde Özen Sorumluluu Her çalıan, üçüncü kiiler ve kurulularla ilikilerde, irket i etii ve kalite prensiplerini ön planda tutmak zorundadırlar. Çalıanlar, görevleri nedeniyle özel veya tüzel kiilerden yarar salamaya çalıamaz ve hiç kimse ve kurulua yasal olmayan bir ödeme ya da yardım teklif edemez. Çalıanlar, müteriler ile ilikilerinde dürüst, güvenilir ve onurlu olmak koulu ile, kalite, hız, kolaylık, nezaket ve saygıyı ön planda tutmak, müteri memnuniyetini salamak her kii ve kurulua eit davranmakla yükümlüdürler. Çalıma artlarına Uyma Sorumluluu Çalıanlar, Hukuku Mevzuatı ve yönetmelikler ile belirlenen çalıma artlarına, iin yürütümü ve iyerindeki davranılarına ilikin olarak iveren ve vekillerince verilen sözlü ve yazılı talimatlara, i disiplinine, i salıı ve güvenlii kurallarına uymakla yükümlüdür. Çalıma Düzenine Uyma Sorumluluu Çalıanlar, iyeri çalıma düzenine ve çalıma sürelerine uymak, çalıma sürelerinin balama ve biti zamanları ile ara dinlenmelerine uygun hareket etmek ve bu yönden aksama olmaksızın i görme borcunu yerine getirmekle yükümlüdür. Çalıanlar, davranıları ile dier çalıanların çalıma düzenlerini bozmaya yönelik davranılarından da kaçınmakla yükümlüdür. Çalıanların, çalıma saatlerinin tümünü irkete adamaları esastır. Özel iler ile bu süre irket aleyhine geçirilmemelidir. (19)

20 Çalıanlar, -Genel Müdür onayı olmaksızın- baka hiçbir yerden gelir temin edecek çalımalarda bulunamaz, baka kurulularda yönetim ve danımanlık görevleri alamazlar. Çalıanların gereken onaylar olmadıkça kurulula ilgili olarak basın ve yayına demeç ve bilgi verme hakları bulunmamaktadır. Sorumluluk ve Etii lkelerine Uyum ve Aykırı Hareket Edenleri Bildirme Sorumluluu Çalıanların, irket kültürü ve i etii dorultusunda hareket etmeleri esas olduu gibi; ayrıca çalıanlar, irket Sorumluluk ve Etii ilkelerine aykırı hareket edenleri, olabildiince belgelendirerek ve objektif olarak deerlendirerek en kısa zamanda ilgili birimlere bildirmekle yükümlüdürler. Çıkar Çatıması lkelerine Uyma Sorumluluu Çalıanlar, görevlerini yerine getirirken, kendisine veya ailesine ilikin çıkarların etkisi altında kalmaksızın, kuruluun çıkarlarını üstün tutarak karar almakla yükümlüdürler. Kiisel Bilgileri ve Deiiklikleri Bildirme Sorumluluu Çalıanlar, ailevi, medeni ve adres durumundaki deiiklikler ile sözlemeler ve yönetmelikler ile düzenlenen haklar ve yükümlülükler açısından esas alınan kiisel, ailevi veya yakınları ile ilgili bilgileri ve bunların dayanaı belgeleri bildirmek ve vermekle sorumludurlar. Tebligat adresi kiinin en son bildirdii adres olup; bu adrese yapılan tebligatlar, kendisine yapılmı sayılır. 26. Yönetim Kurulunda Oluturulan Komitelerin Sayı, Yapı ve Baımsızlıı Denetimden Sorumlu Komite irket Sermaye Piyasası Kanunu Seri X, No:19 teblii gereince Denetimden Sorumlu Komite oluturmu ve bu komiteye yönetim kurulu üyelerinden Ali Özçelik ve Aye Melek Çeliker eçilmitir. Komite; irketin muhasebe sistemi, iç kontrol sisteminin denetlenmesi, baımsız denetim ve mali tabloların kamuya duyurulması gibi ilemlerin gözetimini yapar. irketin muhasebe ve iç kontrol sistemi ile baımsız denetimiyle ilgili olarak irkete ulaan ikayetlerin incelenmesi, sonuca balanması, irket çalıanlarının, irketin muhasebe ve baımsız denetim konularındaki bildirimlerinin gizlilik ilkesi çerçevesinde deerlendirilmesi konularında uygulanacak yöntem ve kriterler denetimden sorumlu komite tarafından belirlenir. irketimiz Yönetim Kurulu Üyeleri arasında baımsız üye niteliinde üye bulunmaması nedeniyle, Kurumsal Yönetim Komitesi oluturulmamıtır. Kurumsal Yönetim lkelerine uyum ile ilgili çalımalar Yönetim Kurulu gözetiminde Mali ler ve Lojistik Grup Müdürlüü bünyesinde yerine getirilmektedir. 27. Yönetim Kuruluna Salanan Mali Haklar irket yönetim kurulu üyelerine ödenecek ücretin ekli ve tutarı her yıl Genel Kurul tarafından tespit ve ilan edilir. irket herhangi bir yönetim kurulu üyesine veya yöneticiye borç vermemi ve kredi kullandırmamıtır. (20)

21 BAIMSIZ DENETM RAPORU Pima Plastik naat Malzemeleri Anonim irketi Yönetim Kurulu na Pima Plastik naat Malzemeleri Anonim irketi ve balı ortaklıklarının (irket) 31 Aralık 2006 tarihi itibariyle hazırlanan ve ekte yer alan konsolide bilançosunu ve aynı tarihte sona eren yıla ait konsolide gelir tablosu ile önemli muhasebe politikalarının özetini ve dipnotlarını denetlemi bulunuyoruz. Finansal Tablolarla lgili Olarak irket Yönetiminin Sorumluluu irket yönetimi bu finansal tabloların Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) nca yayımlanan finansal raporlama standartlarına göre hazırlanması ve dürüst bir ekilde sunumundan sorumludur. Bu sorumluluk, finansal tabloların hata veya hile ve usulsüzlükten kaynaklanan önemli yanlılıklar içermeyecek biçimde hazırlanarak, gerçei dürüst bir ekilde yansıtmasını salamak amacıyla gerekli iç kontrol sisteminin tasarlanmasını, uygulanmasını ve devam ettirilmesini, koulların gerektirdii muhasebe tahminlerinin yapılmasını ve uygun muhasebe politikalarının seçilmesini içermektedir. Baımsız Denetim Kuruluunun Sorumluluu Sorumluluumuz, yaptıımız baımsız denetime dayanarak bu finansal tablolar hakkında görü bildirmektir. Baımsız denetimimiz, SPK tarafından yayımlanan baımsız denetim standartlarına uygun olarak gerçekletirilmitir. Bu standartlar, etik ilkelere uyulmasını ve baımsız denetimin, finansal tabloların gerçei doru ve dürüst bir biçimde yansıtıp yansıtmadıı konusunda makul bir güvenceyi salamak üzere planlanarak yürütülmesini gerektirmektedir. Baımsız denetimimiz, finansal tablolardaki tutarlar ve dipnotlar ile ilgili baımsız denetim kanıtı toplamak amacıyla, baımsız denetim tekniklerinin kullanılmasını içermektedir. Baımsız denetim tekniklerinin seçimi, finansal tabloların hata veya hile ve usulsüzlükten kaynaklanıp kaynaklanmadıı hususu da dahil olmak üzere önemli yanlılık içerip içermediine dair risk deerlendirmesini de kapsayacak ekilde, mesleki kanaatimize göre yapılmıtır. Bu risk deerlendirmesinde, irket in iç kontrol sistemi göz önünde bulundurulmutur. Ancak, amacımız iç kontrol sisteminin etkinlii hakkında görü vermek deil, baımsız denetim tekniklerini koullara uygun olarak tasarlamak amacıyla, irket yönetimi tarafından hazırlanan finansal tablolar ile iç kontrol sistemi arasındaki ilikiyi ortaya koymaktır. Baımsız denetimimiz, ayrıca irket yönetimi tarafından benimsenen muhasebe politikaları ile yapılan önemli muhasebe tahminlerinin ve finansal tabloların bir bütün olarak sunumunun uygunluunun deerlendirilmesini de içermektedir. Baımsız denetim sırasında temin ettiimiz baımsız denetim kanıtlarının, görüümüzün oluturulmasına yeterli ve uygun bir dayanak oluturduuna inanıyoruz.

22 Görü Görüümüze göre, iliikteki konsolide finansal tablolar Pima Plastik naat Malzemeleri Anonim irketi'nin ve balı ortaklıklarının 31 Aralık 2006 tarihi itibariyle finansal durumunu ve aynı tarihte sona eren yıla ait finansal performansını, SPK tarafından yayımlanan finansal raporlama standartları çerçevesinde doru ve dürüst bir biçimde yansıtmaktadır. Güney Baımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müavirlik Anonim irketi An Affiliated Firm of Ernst & Young International eyda Oltulu, SMMM Sorumlu Ortak, Badenetçi 28 Mart 2007 stanbul, Türkiye (2)

23 KONSOLDE BLANÇO (Para Birimi Yeni Türk Lirası (YTL)) VARLIKLAR Dipnot Referansları Baımsız Baımsız Denetimden Denetimden Geçmi Geçmi Cari/Dönen varlıklar Hazır Deerler Menkul Kıymetler (net) Ticari Alacaklar (net) Finansal Kiralama Alacakları (net) likili Taraflardan Alacaklar (net) Dier Alacaklar (net) Canlı Varlıklar (net) Stoklar (net) Devam Eden naat Sözlemelerinden Alacaklar (net) Ertelenen Vergi Varlıkları Dier Cari/Dönen Varlıklar Cari olmayan/duran varlıklar Ticari Alacaklar (net) Finansal Kiralama Alacakları (net) likili Taraflardan Alacaklar (net) Dier Alacaklar (net) Satılmaya Hazır Finansal Varlıklar (net) Pozitif/Negatif erefiye (net) Yatırım Amaçlı Gayrimenkuller (net) Maddi Varlıklar (net) Maddi Olmayan Varlıklar (net) Ertelenen Vergi Varlıkları Dier Cari Olmayan/Duran Varlıklar Toplam Varlıklar Sayfa 6 ile 39 arasında yer alan dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı parçalarıdır. (3)

24 KONSOLDE BLANÇO (Para Birimi Yeni Türk Lirası (YTL)) YÜKÜMLÜLÜKLER Dipnot Referansları Baımsız Baımsız Denetimden Denetimden Geçmi Geçmi Kısa Vadeli Yükümlülükler Finansal Borçlar (net) Uzun Vadeli Finansal Borçların Kısa Vadeli Kısımları (net) Finansal Kiralama lemlerinden Borçlar (net) Dier Finansal Yükümlülükler (net) Ticari Borçlar (net) likili Taraflara Borçlar (net) Alınan Avanslar Devam Eden naat Sözlemeleri Hakedi Bedelleri (net) Borç Karılıkları Ertelenen Vergi Yükümlülüü Dier Yükümlülükler (net) Uzun Vadeli Yükümlülükler Finansal Borçlar (net) Finansal Kiralama lemlerinden Borçlar (net) Dier Finansal Yükümlülükler (net) Ticari Borçlar (net) likili Taraflara Borçlar (net) Alınan Avanslar Borç Karılıkları Ertelenen Vergi Yükümlülüü Dier Yükümlülükler (net) ANA ORTAKLIK DII PAYLAR ÖZSERMAYE Sermaye 25, 27, Karılıklı tirak Sermaye Düzeltmesi Sermaye Yedekleri Hisse Senedi hraç Primleri 27, Hisse Senedi ptal Karları - - Yeniden Deerleme Fonu - - Finansal Varlıklar Deer Artı Fonu 27, Öz Sermaye Enflasyon Düzeltmesi Farkları 27, Kar Yedekleri Yasal Yedekler 27, Statü Yedekleri - - Olaanüstü Yedekler 27, Özel Yedekler - - Sermayeye Eklenecek tirak Hisseleri ve Gayrimenkul Satı Kazançları - - Yabancı Para Çevrim Farkları 27, (36.399) Net Dönem Karı (Zararı) 27, Geçmi Yıl Zararları 27, 28 ( ) ( ) Toplam Öz Sermaye ve Yükümlülükler Sayfa 6 ile 39 arasında yer alan dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı parçalarıdır. (4)

25 31 Aralık 2006 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait KONSOLDE GELR TABLOSU (Para Birimi Yeni Türk Lirası (YTL)) Dipnot Referansları Baımsız Baımsız Denetimden Geçmi Denetimden Geçmi 1 Ocak Ocak 2005 Esas Faaliyet Gelirleri Satı Gelirleri (net) Satıların Maliyeti (-) 36 ( ) ( ) Hizmet Gelirleri (net) Esas Faaliyetlerden Dier Gelirler (net) Brüt Esas Faaliyet Karı Faaliyet Giderleri (-) 37 ( ) ( ) Net Esas Faaliyet Karı Dier Faaliyetlerden Gelir ve Karlar Dier Faaliyetlerden Gider ve Zararlar (-) 38 ( ) ( ) Finansman (Giderleri)/Gelirleri, net 39 ( ) Faaliyet Karı Net Parasal Pozisyon Karı/(Zararı) Ana Ortaklık Dıı Kar Vergi Öncesi Kar Vergiler 41 ( ) ( ) Net Dönem Karı Hisse Baına Kar (Ykr) 42 0,473 0,431 Sayfa 6 ile 39 arasında yer alan dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı parçalarıdır. (5)

26 KONSOLDE FNANSAL TABLOLARA LKN DPNOTLAR (Para Birimi Aksi belirtilmedikçe Yeni Türk Lirası (YTL)) 1. RKET N ORGANZASYONU VE FAALYET KONUSU Pima Plastik naat Malzemeleri Anonim irketi (Pima), stanbul da 1963 yılında kurulmutur. Pima ın hisse senetlerinin %12,70 i stanbul Menkul Kıymetler Borsası nda (IMKB) ilem görmektedir. Pima ın kayıtlı adresi Balmumcu Mahallesi, Bestekar evkibey Sokak, Enka II. Binası, Kat : 4 Beikta / stanbul dur. Pima ın fiili faaliyet konusu her çeit plastik veya esas hammaddesi sentetik olan benzeri malzeme (sert PVC'den plastik inaat malzemeleri ve plastik pencere profili) imalatı, bu nev'i malzeme ve eyanın toptan ve perakende satıı, ithali ve ihracı üzerinedir. Konsolide finansal tablolar yayınlanmak üzere, Pima yönetimi tarafından 28 Mart 2007 tarihinde onaylanmıtır. Genel kurul ve çeitli düzenleyici kurumlar yasal finansal tabloları ve dolayısıyla ekte sunulan konsolide finansal tabloları bu tarihten sonra deitirme yetkisine sahiptir. Pima ın ana ortaı Enka naat ve Sanayi A.. (Enka naat) olup, Enka naat ın ana ortakları Tara ve Gülçelik ailelerinden olumaktadır. 31 Aralık 2006 ve 2005 tarihleri itibariyle, Pima ın balı ortaklıkları, bu irketlerin faaliyetleri, kuruldukları ülkeler ve kurulu yılları aaıda belirtilmitir : Balı Ortaklıın smi Faaliyet Konusu Kurulduu Ülke Kurulu Yılı Zao A/O Pimapen (Pimapen Moskova) PVC kapı ve pencere profillerinin pazarlaması ile uramaktadır. Rusya 1994 S.C. Pimapen Logistic Center S.R.L. (Pimapen Romanya) PVC kapı ve pencere profillerinin pazarlaması ile uramaktadır. Romanya 2005 Enwin Window Systems B.V. (Pimapen Hollanda) PVC kapı ve pencere profillerinin imalatı ve pazarlaması ile uramaktadır. Hollanda Aralık 2006 ve 2005 tarihli konsolide finansal tablolar açısından, Pima ve konsolidasyona tabi tutulan balı ortaklıklar irket olarak adlandırılmaktadır. 2. FNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA LKN ESASLAR irket in konsolide finansal tablolarının hazırlanmasında uygulanan belli balı muhasebe politikaları aaıdaki gibidir: Konsolide Finansal Tabloların Hazırlanma lkeleri irket in konsolide finansal tabloları, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayımlanan muhasebe ve raporlama ilkelerine (SPK Muhasebe Standartları) uygun olarak hazırlanmıtır. SPK, Seri: XI, No: 25 Sayılı Sermaye Piyasalarında Muhasebe Standartları Hakkında Teblii nde kapsamlı bir muhasebe ilkeleri seti yayımlamıtır. Anılan teblide, alternatif olarak Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu (IASB) ve Uluslararası Muhasebe Standartları Komitesi (IASC) tarafından çıkarılmı olan muhasebe standartlarının uygulanmasının da, SPK Muhasebe Standartları na uyulmu sayılacaı belirtilmitir. SPK, 17 Mart 2005 tarihinde almı olduu bir kararla, Türkiye de faaliyette bulunan ve SPK Muhasebe Standartları na uygun finansal tablo hazırlayan irketler için, 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere enflasyon muhasebesi uygulamasının gerekli olmadıını ilan etmitir. irket in konsolide finansal tabloları, yukarıda bahsedildii üzere SPK nın izin verdii alternatif uygulama çerçevesinde hazırlanmıtır. Konsolide finansal tablolar ve dipnotlar, SPK tarafından uygulanması zorunlu kılınan formatlara uygun olarak sunulmutur. irket'in yurt dıında faaliyet gösteren balı ortaklıı Pimapen Moskova, ticari sicilinin kayıtlı olduu Rusya Federasyonu (Rusya) nda geçerli olan kanun ve mevzuat hükümleri çerçevesinde muhasebe kayıtlarını tutmaktadır. Pima ın yurt dıında faaliyet gösteren dier balı ortaklıklarından Pimapen Romanya, ticari sicilinin kayıtlı olduu Romanya da geçerli olan kanun ve mevzuat hükümleri çerçevesinde, Pimapen Hollanda ise ticari sicilinin kayıtlı olduu Hollanda da geçerli olan kanun ve mevzuat hükümleri çerçevesinde muhasebe kayıtlarını tutmaktadır. (6)

27 KONSOLDE FNANSAL TABLOLARA LKN DPNOTLAR (Devamı) (Para Birimi Aksi belirtilmedikçe Yeni Türk Lirası (YTL)) 2. FNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA LKN ESASLAR (devamı) Konsolide finansal tablolar irket in yasal kayıtlarına dayandırılmı ve Yeni Türk Lirası (YTL) cinsinden ifade edilmi olup SPK Muhasebe Standartları na göre irket in durumunu layıkıyla arz edebilmek için bir takım düzeltme ve sınıflandırma deiikliklerine tabi tutularak hazırlanmıtır. Bu düzeltme kayıtları ve sınıflandırmalar temel olarak, finansal araçların UMS 39 - Finansal Enstrümanların Kayda Alınması ve Deerlemesi ile uyumlu olarak deerlenmesi, kıdem tazminatı nın UMS 19 - Çalıan Hakları ile uyumlu olarak tekrar hesaplanması, UMS 12 - Ertelenmi Vergi Etkileri, UMS 16 Maddi Varlıklar (Sabit kıymet amortismanlarının ekonomik ömürlerine ve kıst esasına göre ayrılması) ve UMS 27 - Konsolide Finansal Tablolar ve Balı Ortaklıkların Muhasebeletirilmesinden olumaktadır. Konsolide finansal tablolar, rayiç bedelinden gösterilen satılmaya hazır finansal varlıklar haricinde maliyet bedelleri üzerinden yansıtılmaktadır. levsel ve Raporlama Para Birimi Pima ın ilevsel ve raporlama para birimi YTL dir. Pima ın yüksek enflasyonlu ekonomileri olmayan Rusya, Romanya ve Hollanda da faaliyet gösteren yabancı balı ortaklıkları Pimapen Moskova, Pimapen Romanya ve Pimapen Hollanda nın ilevsel para birimi Euro dur. Uluslararası Muhasebe Standartları (UMS) 21 Döviz Kurlarındaki Deiimin Etkileri uyarınca, bilanço kalemleri bilanço tarihindeki Euro kuruyla; gelir ve giderler ise dönemin ortalama Euro kuruyla YTL ye çevrilmektedir. Bu çevrimden doan çevrim karı / (zararı), özsermayenin altında Yabancı Para Çevrim Farkları hesabında yer almaktadır. Devlet statistik Enstitüsü nün yayınladıı ülke geneli toptan eya fiyat endeksine göre 31 Aralık 2006 ve 2005 tarihleri itibariyle üç yıllık kümüle enflasyon oranları sırasıyla %32,8 ve %35,6, yıllık enflasyon oranları ise %11,5 ve %4,5 olarak gerçeklemitir. SPK nın 17 Mart 2005 tarih ve 11/367 sayılı kararına istinaden finansal tablolardaki tutarları yeniden ifade etme ileminin uygulanmasını gerektiren objektif koulların gerçeklememi olması ve SPK nın varolan verilere dayanarak ileride bu koulların gerçekleme emarelerinin büyük ölçüde ortadan kalktıını öngörmesi sebebiyle, Pima ın finansal tabloları en son 31 Aralık 2004 tarihi itibariyle UMS 29 uyarınca (Yüksek Enflasyonlu Ekonomilerde Finansal Raporlama) yeniden ifade etme ilemine tabi tutulmutur. Dolayısıyla, - 31 Aralık 2006 ve 2005 tarihli konsolide bilançoda yer alan parasal olmayan aktif ve pasifler ve sermaye dahil özkaynak kalemleri, 31 Aralık 2004 tarihine kadar olan girilerin 31 Aralık 2004 tarihine kadar endekslenmesi, bu tarihten sonra oluan girilerin ise nominal deerlerden taınmasıyla hesaplanmıtır Aralık 2004 tarihine kadar yeniden ifade edilen maddi ve maddi olmayan varlıkların brüt defter deerleri ve 1 Ocak 2005 den sonra yapılan girilerin nominal deerlerinin toplamı üzerinden hesaplanan amortisman ve itfa giderleri ve bu varlıkların satıından kaynaklanan kar/zarar tutarları dıında gelir tablosu hesapları tarihsel deerlerden ifade edilmitir. Konsolide bilanço ve gelir tablosundaki kalemlerin genel fiyat endeksi, ilgili katsayılar ve kurlar kullanılarak cari deerlerine getirilmesi irket in bu aktif ve pasifleri konsolide bilançoda gösterildii deerlerinden nakde çevrilebilecei anlamına gelmez. Benzer olarak, bu durum irket in sermayesinde ortaya çıkan deer artıının da ortaklarına daıtılabilecei anlamına gelmemektedir. 31 Aralık 2006, 31 Aralık 2005 ve rapor tarihi itibariyle T.C. Merkez Bankası döviz alı kurları aaıdaki gibidir: 28 Mart 2007 ABD Doları 1,3833 1,4056 1,3418 Euro 1,8458 1,8515 1,5875 Rus Rublesi 0,0535 0,0533 0,0466 Yeni Rumen Leyi 0,5520 0,5474 0,4052 (7)

Bu anlayı çerçevesinde irketimizin, menfaat sahipleri ile olan ilikilerinde uyguladıı bazı temel yönetim prensipleri öyledir:

Bu anlayı çerçevesinde irketimizin, menfaat sahipleri ile olan ilikilerinde uyguladıı bazı temel yönetim prensipleri öyledir: KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim lkelerine Uyum Beyanı Pima Plastik naat Malzemeleri A., rekabet ve yeniliin her geçen yıl attıı PVC Pencere Profili sektöründe; hissedarlarımız, müterilerimiz

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 GENEL BİLGİLER Raporun Dönemi 01.01.2014 31.03.2014 dönemi faaliyet sonuçlarını içermektedir. Ortaklığın Ünvanı Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş. Ticaret Sicil Numarası 18825/23244 Merkez

Detaylı

YÖNETM KURULU. Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı. Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili. Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi.

YÖNETM KURULU. Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı. Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili. Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi. YÖNETM KURULU Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi Ali ÖZÇELK Yönetim Kurulu Üyesi Aye Melek ÇELKER Yönetim Kurulu Üyesi DENETÇLER

Detaylı

%! & ' ( " ) $ $ * ! " # $ % &' $ ()*+, -. % / " / &' 0! " # $1 % $2 ()* #. % $ / ) - ' ) - ' / / 3 ! " # $ % &' $ (* +, -.

%! & ' (  ) $ $ * !  # $ % &' $ ()*+, -. % /  / &' 0!  # $1 % $2 ()* #. % $ / ) - ' ) - ' / / 3 !  # $ % &' $ (* +, -. ! " # $ %! & ' ( " ) $ $ * +,-. - / 0 1' / ' - - ' 112! " # $ % &' $ ()*+, -. % / " / &' $/ 0! " # $1 % $2 ()* #. % $ / ) - ' ) - ' / / 3 +.,-. - / 0 1' / ' - - ' 112! " # $ % &' $ (* +, -. % &' $ / 0

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU. Acar Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi Yönetim Kurulu'na

BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU. Acar Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi Yönetim Kurulu'na BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Acar Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi Yönetim Kurulu'na Acar Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi' nin 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle hazırlanan ve ekte yer alan bilançosunu,

Detaylı

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ. 31 Aralık 2010 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Finansal Tablolar

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ. 31 Aralık 2010 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Finansal Tablolar Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ 31 Aralık 2010 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Finansal Tablolar Akis Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi 4 Şubat 2011 Vakıf Gayrimenkul Yatırım

Detaylı

BALATACILAR BALATACILIK SAN. VE TİC. A.Ş. 31/12/2012 TARİHLİ SOLO FİNANSAL TABLOLARI VE DENETİM RAPORU

BALATACILAR BALATACILIK SAN. VE TİC. A.Ş. 31/12/2012 TARİHLİ SOLO FİNANSAL TABLOLARI VE DENETİM RAPORU BALATACILAR BALATACILIK SAN. VE TİC. A.Ş. 31/12/2012 TARİHLİ SOLO FİNANSAL TABLOLARI VE DENETİM RAPORU Rapor No: İndeks Denetim Raporu.. Bilanço Gelir Tablosu. Nakit Akım Tablosu.. Öz Kaynak Değişim Tablosu

Detaylı

GENTAŞ GENEL METAL SANAYĐ VE TĐCARET A.Ş. Yönetim Kurulu'na BOLU

GENTAŞ GENEL METAL SANAYĐ VE TĐCARET A.Ş. Yönetim Kurulu'na BOLU Bağımsız Denetim Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü Görüş Türü OLUŞUM BAĞIMSIZ DIŞ DENETĐM VE DANIŞMANLIK A.Ş. Sürekli Olumlu 1 OCAK - 31 ARALIK 2011 HESAP DÖNEMĐNE ĐLĐŞKĐN FĐNANSAL TABLOLARLA

Detaylı

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş YILI BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU VE MALİ TABLOLAR

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş YILI BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU VE MALİ TABLOLAR 2015 YILI BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU VE MALİ TABLOLAR 1 1 OCAK 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE İLİŞKİN FİNANSAL TABLOLAR İLE İLGİLİ BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Ege Seramik Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu

Detaylı

YÖNETM KURULU. Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı. Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili. Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi.

YÖNETM KURULU. Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı. Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili. Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi. YÖNETM KURULU Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi Ali ÖZÇELK Yönetim Kurulu Üyesi Aye Melek ÇELKER Yönetim Kurulu Üyesi DENETÇLER

Detaylı

PİMAŞ PLASTİK İNŞAAT MALZEMELERİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 30 EYLÜL 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT FAALİYET RAPORU

PİMAŞ PLASTİK İNŞAAT MALZEMELERİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 30 EYLÜL 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT FAALİYET RAPORU PİMAŞ PLASTİK İNŞAAT MALZEMELERİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 30 EYLÜL 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT FAALİYET RAPORU Bu rapor 6 sayfa Faaliyet raporundan oluşmaktadır. Sayfa No: 1 GENEL

Detaylı

GSD HOLDNG ANONM RKET'NDEN ORTAKLARIN YEN PAY ALMALARINA LKN SRKÜLER

GSD HOLDNG ANONM RKET'NDEN ORTAKLARIN YEN PAY ALMALARINA LKN SRKÜLER GSD HOLDNG ANONM RKET'NDEN ORTAKLARIN YEN PAY ALMALARINA LKN SRKÜLER ÇIKARILMI SERMAYEMZ 50.000.000 YEN TÜRK LRASI NAKT KARILII, 200.000.000 YEN TÜRK LRASINDAN 250.000.000 YEN TÜRK LRASINA ARTIRILMAKTADIR.

Detaylı

GSD HOLDNG ANONM RKET'NDEN TASARRUF SAHPLER ÇN SRKÜLER

GSD HOLDNG ANONM RKET'NDEN TASARRUF SAHPLER ÇN SRKÜLER GSD HOLDNG ANONM RKET'NDEN TASARRUF SAHPLER ÇN SRKÜLER ÇIKARILMI SERMAYEMZ 80.000.000 YEN TÜRK LRASI NAKT KARILII, 120.000.000 YEN TÜRK LRASINDAN 200.000.000 YEN TÜRK LRASINA ARTIRILMAKTADIR. ARTIRILAN

Detaylı

TEMAPOL POLİMER PLASTİK VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TEMAPOL POLİMER PLASTİK VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TEMAPOL POLİMER PLASTİK VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 31.12.2016 Finansal Rapor Bağımsız Denetçi

Detaylı

DA stanbul Döeme Sanayii A.. YÖNETM KURULU TOPLANTI TUTANAI

DA stanbul Döeme Sanayii A.. YÖNETM KURULU TOPLANTI TUTANAI TOPLANTI TARH : 08/04/2005 TOPLANTI NO : 583 TOPLANTI SAAT : 10:30 NECDET NARN A. SERVET BERKÖZ 1. 2004 Aralık dönemi denetim sonrası mali raporların müzakere edilmesi 2. 2005 ubat dönemi mali raporların

Detaylı

BANKALARIN KRED LEMLERNE LKN YÖNETMELKTE DEKLK YAPILMASINA LKN YÖNETMELK TASLAI

BANKALARIN KRED LEMLERNE LKN YÖNETMELKTE DEKLK YAPILMASINA LKN YÖNETMELK TASLAI Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: BANKALARIN KRED LEMLERNE LKN YÖNETMELKTE DEKLK YAPILMASINA LKN YÖNETMELK TASLAI MADDE 1 01/11/2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüe

Detaylı

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş YILI BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU VE MALİ TABLOLAR

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş YILI BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU VE MALİ TABLOLAR 2016 YILI BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU VE MALİ TABLOLAR 1 Ref: RPR/MBK-2016/SPK-001-01 BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 1 OCAK 31 ARALIK 2016 HESAP DÖNEMİNE İLİŞKİN FİNANSAL TABLOLAR İLE İLGİLİ BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 GENEL BİLGİLER Raporun Dönemi 01.01.2013 30.09.2013 dönemi faaliyet sonuçlarını içermektedir. Ortaklığın Ünvanı Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş. Ticaret Sicil Numarası 18825/23244 Merkez

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ 31 ARALIK 2008 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN MALİ TABLOLAR

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ 31 ARALIK 2008 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN MALİ TABLOLAR 31 ARALIK 2008 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN MALİ TABLOLAR Türkiye İç Denetim Enstitüsü Derneği Yönetim Kurulu na BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Türkiye İç Denetim Enstitüsü Derneği nin ( Dernek ) 31 Aralık 2008

Detaylı

TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim

Detaylı

DELTA MENKUL DEERLER A..

DELTA MENKUL DEERLER A.. sayfa No: 1 A) Giri 1.Raporun Dönemi: Bu rapor, Delta Menkul Deerler A.. kuruluunun 1 Ocak 2008 31 Mart 2008 çalıma dönemini kapsamaktadır. 2. Ortaklıın Unvanı: Delta Menkul Deerler A.. 3. Dönem çinde

Detaylı

BRSA BRDGESTONE SABANCI LASTK SANAY VE TCARET A. BLGLENDRME POLTKASI

BRSA BRDGESTONE SABANCI LASTK SANAY VE TCARET A. BLGLENDRME POLTKASI BRSA BRDGESTONE SABANCI LASTK SANAY VE TCARET A. BLGLENDRME POLTKASI Amaç Brisa, hissedarlarıyla effaf ve yakın bir iletiim içinde olmayı ilke edinmitir. Bu kapsamda Brisa yönetimi stratejik planları uygulayıp,

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR Oyak Emeklilik A.Ş. Gruplara Yönelik Esnek Emeklilik Yatırım Fonu Fon Kurulu na BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Oyak Emeklilik A.Ş. Gruplara Yönelik

Detaylı

BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR

BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Bağımsız Denetim'den BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Geçmemiş Geçmiş Dipnot Referansları 31.03.2007 31.12.2006 Cari / Dönen Varlıklar 43.974.109 42.366.791 Hazır Değerler 4 1.463.463 2.108.013 Menkul Kıymetler

Detaylı

PİMAŞ PLASTİK İNŞAAT MALZEMELERİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT FAALİYET RAPORU

PİMAŞ PLASTİK İNŞAAT MALZEMELERİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT FAALİYET RAPORU PİMAŞ PLASTİK İNŞAAT MALZEMELERİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT FAALİYET RAPORU Bu rapor 6 sayfa Faaliyet raporundan oluşmaktadır. Sayfa No: 1 GENEL

Detaylı

SERĠ:XI NO:29 SAYILI TEBLĠĞE ĠSTĠNADEN HAZIRLANMIġ YÖNETĠM KURULU FAALĠYET RAPORU. PĠMAġ PLASTĠK ĠNġAAT MALZEMELERĠ A.ġ. 2011 YILI FAALĠYET RAPORU

SERĠ:XI NO:29 SAYILI TEBLĠĞE ĠSTĠNADEN HAZIRLANMIġ YÖNETĠM KURULU FAALĠYET RAPORU. PĠMAġ PLASTĠK ĠNġAAT MALZEMELERĠ A.ġ. 2011 YILI FAALĠYET RAPORU Sayfa No: 1 PĠMAġ PLASTĠK ĠNġAAT MALZEMELERĠ A.ġ. 2011 YILI FAALĠYET RAPORU Raporun Dönemi 01.01.2011 31.12.2011 dönemi faaliyet sonuçlarını içermektedir. Ortaklığın Ünvanı Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri

Detaylı

Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi letmeleri A.. 30.06.2013 Tarihi tibarıyla Sona Eren Hesap Dönemine likin Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu

Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi letmeleri A.. 30.06.2013 Tarihi tibarıyla Sona Eren Hesap Dönemine likin Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu Sayfa No: 1 Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi letmeleri A.. 30.06.2013 Tarihi tibarıyla Sona Eren Hesap Dönemine likin Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu Sayfa No: 2 Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi

Detaylı

Amaç ve Kapsam. Yetki ve Sorumluluk

Amaç ve Kapsam. Yetki ve Sorumluluk TEKSTL BANKASI A.. Amaç ve Kapsam Tekstil Bankası A.. (Tekstilbank) bilgilendirme politikası; Bankacılık Kanunu ve bu kanuna ilikin düzenlemeler, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu, stanbul

Detaylı

KOÇ FİNANSMAN A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

KOÇ FİNANSMAN A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KOÇ FİNANSMAN A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 31.12.2016 Mali Tablo Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

Eminiş Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ 31 Aralık 2005 Tarihi İtibariyle Bilanço (Para birimi: YTL)

Eminiş Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ 31 Aralık 2005 Tarihi İtibariyle Bilanço (Para birimi: YTL) 3 Aralık 2005 Tarihi İtibariyle Bilanço Bağımsız Denetimden Geçmiş Notlar 3 Aralık 2005 3 Aralık 2004 VARLIKLAR Cari/Dönen Varlıklar 6.366.790 6.05.63 Hazır Değerler 4 43.386 5.50 Menkul Kıymetler (net)

Detaylı

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU. : Adnan Kahveci Mah. Yavuz Sultan Selim Bulvarı No:23 Kat:4 Beylikdüzü /İstanbul

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU. : Adnan Kahveci Mah. Yavuz Sultan Selim Bulvarı No:23 Kat:4 Beylikdüzü /İstanbul Uyum Gıda İhtiyaç Maddeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Ortaklık Ünvanı Adres : Uyum Gıda İhtiyaç Maddeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş : Adnan Kahveci Mah. Yavuz Sultan Selim Bulvarı No:23

Detaylı

Uçak Servisi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu'na. Giriş

Uçak Servisi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu'na. Giriş Bağımsız Denetim Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü Görüş Türü ARKAN ERGİN ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM VE SMMM A.Ş. Sürekli Olumlu BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Uçak Servisi Anonim Şirketi Yönetim

Detaylı

ARACI KURUMUN UNVANI :DELTA MENKUL DEERLER A.. Sayfa No: 1 SER:XI NO:29 SAYILI TEBLE STNADEN HAZIRLANMI YÖNETM KURULU FAALYET RAPORU

ARACI KURUMUN UNVANI :DELTA MENKUL DEERLER A.. Sayfa No: 1 SER:XI NO:29 SAYILI TEBLE STNADEN HAZIRLANMI YÖNETM KURULU FAALYET RAPORU Sayfa No: 1 A) Giri 1.Raporun Dönemi: Bu rapor, Delta Menkul Deerler A.. kuruluunun 1 Ocak 2009 31 Mart 2009 çalıma dönemini kapsamaktadır. 2. Ortaklıın Unvanı: Delta Menkul Deerler A.. irket in Merkezi

Detaylı

TÜPRAŞ-TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TÜPRAŞ-TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TÜPRAŞTÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş. Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim

Detaylı

TÜRK TRAKTÖR VE ZİRAAT MAKİNELERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

TÜRK TRAKTÖR VE ZİRAAT MAKİNELERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TÜRK TRAKTÖR VE ZİRAAT MAKİNELERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Tablolar Bağımsız Denetçi

Detaylı

21. YÜZYIL BÜYÜK ANADOLU HOLDİNG A.Ş. 31 ARALIK 2009 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

21. YÜZYIL BÜYÜK ANADOLU HOLDİNG A.Ş. 31 ARALIK 2009 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 21. YÜZYIL BÜYÜK ANADOLU HOLDİNG A.Ş. 31 ARALIK 2009 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 21. YÜZYIL BÜYÜK ANADOLU HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ 31 ARALIK 2009 TARİHİNDE SONA EREN HESAP

Detaylı

Duran Varlıklar Ticari Alacaklar,

Duran Varlıklar Ticari Alacaklar, GALATASARAY SPORTİF SINAİ VE TİCARİ YATIRIMLARI ANONİM ŞİRKETİ FİNANSAL DURUM TABLOSU (TL) (XI-29 KONSOLİDE OLMAYAN) (Tüm Tutarlar, TL olarak gösterilmiştir.) Bağımsız Denetim'den Dipnot Geçmiş Geçmiş

Detaylı

Sayfa 1 / 5 Ana Sayfa KAP Hakk nda Bildirim Sorgular irketler Yard m lgili Linkler Görü Öneri Tümünü mzal Görüntüle English Format Ba ms z Denetim Görü ü Ba ms z Denetim Kurulu u Denetim Türü Görü Türü

Detaylı

Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE) Geçmiş Geçmiş Dipnot Referansları VARLIKLAR

Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE) Geçmiş Geçmiş Dipnot Referansları VARLIKLAR GALATASARAY SPOR VE FUTBOL İŞLETMECİLİĞİ A.Ş. FİNANSAL DURUM TABLOSU (TL) Bağımsız Denetim'den (XI29 KONSOLİDE) Geçmiş Geçmiş Dipnot Referansları 28.02.2010 31.05.2009 VARLIKLAR Dönen Varlıklar Nakit ve

Detaylı

GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 216-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim

Detaylı

Finansal Durum Tablosu Dipnot Referansları Cari Dönem Önceki Dönem Finansal Tablo Türü Konsolide Konsolide Dönem

Finansal Durum Tablosu Dipnot Referansları Cari Dönem Önceki Dönem Finansal Tablo Türü Konsolide Konsolide Dönem ERGAZ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOSU Tutarlar, aksi belirtilmedikçe, Türk Lirası () olarak belirtilmiştir. Finansal Durum

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI A.O. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TÜRK HAVA YOLLARI A.O. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TÜRK HAVA YOLLARI A.O. Finansal Rapor Konsolide 2016-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 31 Aralık 2016 Konsolide Finansal Rapor Bağımsız Denetçi Görüşü

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR Oyak Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu Fon Kurulu na BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Oyak Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ 31 ARALIK 2012 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLAR

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ 31 ARALIK 2012 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLAR TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ 31 ARALIK 2012 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLAR BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Türkiye İç Denetim Enstitüsü Derneği Yönetim Kurulu na İstanbul Türkiye İç Denetim Enstitüsü

Detaylı

2008 YILI FAALYET RAPORU

2008 YILI FAALYET RAPORU PLASTK NAAT MALZEMELER ANONM RKET ÖDENM SERMAYES: 18.000.000.- TÜRK LRASI 2008 YILI FAALYET RAPORU MERKEZ Balmumcu Mahallesi Bestekar evki Bey Sokak Enka II. Binası Kat:4 Beikta-stanbul Fabrika:Gebze-KOCAEL

Detaylı

FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ

FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ Doğru mesajları farklı gruplara iletebilen en önemli kurumsal iletişim aracı Adres Nispetiye Cad. Levent İşhanı No: 6/2 34330 Levent - İstanbul www.tuyid.org Tel (212)

Detaylı

Electroworld Iç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi. 30 Nisan 2012 tarihi itibariyle finansal tablolar ve özel amaçlı bağımsız denetim raporu

Electroworld Iç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi. 30 Nisan 2012 tarihi itibariyle finansal tablolar ve özel amaçlı bağımsız denetim raporu . Electroworld Iç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi 30 Nisan 2012 tarihi itibariyle finansal tablolar ve özel amaçlı bağımsız denetim raporu E yp! Güney Bağrmsız Denetim ve Tel +90212 3153000 SMMM AŞ rax:

Detaylı

YÖNETM KURULU. Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı. Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili. Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi.

YÖNETM KURULU. Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı. Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili. Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi. YÖNETM KURULU Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi Ali ÖZÇELK Yönetim Kurulu Üyesi Aye Melek ÇELKER Yönetim Kurulu Üyesi DENETÇLER

Detaylı

SİLVERLİNE ENDÜSTRİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

SİLVERLİNE ENDÜSTRİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU SİLVERLİNE ENDÜSTRİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 2016 Yılı 4. dönem Finansal Tablolar ve dipnotları Bağımsız

Detaylı

ÇAĞDAŞ FAKTORİNG A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

ÇAĞDAŞ FAKTORİNG A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ÇAĞDAŞ FAKTORİNG A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor 2016-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim

Detaylı

OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Tablolar Bağımsız Denetçi Görüşü

Detaylı

BZM MENKUL DEERLER A.. A TP HSSE SENED FONU 31 ARALIK 2008 ve 31 ARALIK 2007 TARHLER TBARYLE MAL TABLOLAR VE BAIMSIZ DENETM RAPORU

BZM MENKUL DEERLER A.. A TP HSSE SENED FONU 31 ARALIK 2008 ve 31 ARALIK 2007 TARHLER TBARYLE MAL TABLOLAR VE BAIMSIZ DENETM RAPORU A TP HSSE SENED FONU 31 ARALIK 2008 ve 31 ARALIK 2007 TARHLER TBARYLE MAL TABLOLAR VE BAIMSIZ DENETM RAPORU A TP HSSE SENED FONU 01 OCAK 31 ARALIK 2008 HESAP DÖNEMNE AT BAIMSIZ DENETM RAPORU Bizim Menkul

Detaylı

Pima Plastik naat Malzemeleri Anonim irketi

Pima Plastik naat Malzemeleri Anonim irketi Pima Plastik naat Malzemeleri Anonim irketi 1 Ocak - 30 Haziran 2008 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar ve inceleme raporu çindekiler Sayfa nceleme raporu 1 Konsolide bilanço 2-3 Konsolide

Detaylı

MONDİ TİRE KUTSAN KAĞIT VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

MONDİ TİRE KUTSAN KAĞIT VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU MONDİ TİRE KUTSAN KAĞIT VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama FİNANSAL TABLO Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

Oyak Yatırım A.Ş. B Tipi Tahvil ve Bono Fonu

Oyak Yatırım A.Ş. B Tipi Tahvil ve Bono Fonu Oyak Yatırım A.Ş. finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu 31 Aralık 2012 tarihli bağımsız denetim raporu Oyak Yatırım Anonim Şirketi Fon Kurulu na; Giriş Oyak Yatırım Anonim Şirketi nun ( Fon ) hazırlanan

Detaylı

VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan 216 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 31.12.216 Finansal Tablolar Bağımsız

Detaylı

NOBEL İLAÇ SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

NOBEL İLAÇ SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU NOBEL İLAÇ SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim

Detaylı

TEKSTL FNANSAL KRALAMA ANONM RKET ANA SÖZLEME TADL METNLER

TEKSTL FNANSAL KRALAMA ANONM RKET ANA SÖZLEME TADL METNLER TEKSTL FNANSAL KRALAMA ANONM RKET ANA SÖZLEME TADL METNLER AMAÇ VE KONU Madde 3/5 Kira alacaklarını iskonto ettirebilir. Bu alacakları teminata verebilir, temlik edebilir, Finansal Kiralama Kanunu ve bununla

Detaylı

Tekstil Finansal Kiralama Anonim irketi. 30 Eylül 2004 Tarihi tibariyle Mali Tablolar ve Baımsız Sınırlı Denetim Raporu

Tekstil Finansal Kiralama Anonim irketi. 30 Eylül 2004 Tarihi tibariyle Mali Tablolar ve Baımsız Sınırlı Denetim Raporu Tekstil Finansal Kiralama Anonim irketi 30 Eylül 2004 Tarihi tibariyle Mali Tablolar ve Baımsız Sınırlı Denetim Raporu ÇNDEKLER Sayfa Baımsız Sınırlı Denetim Raporu 1 Bilanço 2 Gelir Tablosu 3 Özkaynak

Detaylı

DERİMOD KONFEKSİYON AYAKKABI DERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

DERİMOD KONFEKSİYON AYAKKABI DERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU DERİMOD KONFEKSİYON AYAKKABI DERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan 216-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 31.12.216 Mali Tablolar

Detaylı

2007 YILI FAALYET RAPORU

2007 YILI FAALYET RAPORU PLASTK NAAT MALZEMELER ANONM RKET ÖDENM SERMAYES: 18.000.000.-YEN TÜRK LRASI 2007 YILI FAALYET RAPORU MERKEZ Balmumcu Mahallesi Bestekar evki Bey Sokak Enka II. Binası Kat:4 Beikta-stanbul Fabrika:Çayırova-Gebze-KOCAEL

Detaylı

Büyükdere cad No: 185 Kanyon ofis Binası 8. Kat Levent/ĐST. Görevi Öğrenim Durumu

Büyükdere cad No: 185 Kanyon ofis Binası 8. Kat Levent/ĐST. Görevi Öğrenim Durumu RAPORUN DÖNEMĐ : 01 OCAK 2012-31MART 2012 ORTAKLIĞIN ÜNVANI : J.P. MORGAN MENKUL DEĞERLER A.Ş. SERĐ : XI NO: 29 SAYILI TEBLĐĞE ĐSTĐNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU A-Giriş 1-Raporlama Dönemi:

Detaylı

Ata Yatırım Menkul Kıymetler Anonim Şirketi B Tipi Şemsiye Fonuna Bağlı Kısa Vadeli Tahvil ve Bono Fonu (Birinci Alt Fon)

Ata Yatırım Menkul Kıymetler Anonim Şirketi B Tipi Şemsiye Fonuna Bağlı Kısa Vadeli Tahvil ve Bono Fonu (Birinci Alt Fon) Ata Yatırım Menkul Kıymetler Anonim Şirketi 9 Ocak - 31 Aralık 2012 hesap dönemine ait finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu 9 Ocak - 31 Aralık 2012 hesap dönemine ait bağımsız denetim raporu Ata

Detaylı

EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Rapor 2016-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.

Detaylı

BÜLTEN. KONU: Menkul Kıymetlerin Vergilendirilmesi Hk 277 Nolu GVK G.T. Yayınlanmıtır

BÜLTEN. KONU: Menkul Kıymetlerin Vergilendirilmesi Hk 277 Nolu GVK G.T. Yayınlanmıtır Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN SAYI :2010-054 Tarih: 27.12.2010

Detaylı

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ MART 2010 İTİBARI İLE YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ MART 2010 İTİBARI İLE YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ MART 2010 İTİBARI İLE YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Değerli Ortaklarımız, Şirketimizin Mart 2010 dönemine ilişkin faaliyetleri aşağıda özetlenmiştir.

Detaylı

Unicorn Capital Menkul Değerler Anonim Şirketi B Tipi Likit Fon

Unicorn Capital Menkul Değerler Anonim Şirketi B Tipi Likit Fon Unicorn Capital Menkul Değerler Anonim Şirketi 31 Aralık 2010 tarihli finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu Unicorn Capital Menkul Değerler Anonim Şirketi 31 Aralık 2010 tarihli bağımsız denetim

Detaylı

ÖZAK GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

ÖZAK GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ÖZAK GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama ÖZAK GYO A.Ş. 31.12.2016 KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

Detaylı

AKSA AKRİLİK KİMYA SANAYİİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

AKSA AKRİLİK KİMYA SANAYİİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU AKSA AKRİLİK KİMYA SANAYİİ A.Ş. Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Şirketimizin 31.12.2012 tarihi itibariyle hazırlanan yıl sonu konsolide olmayan finansal raporu 25 / 04 / 2013 tarih ve 8307 sayılı Ticaret Sicili Gazetesi nde yayımlanmıştır. Yayımlanan bilgilere; BDDK

Detaylı

Dipnot Cari Dönem Geçmiş Dönem Referansları

Dipnot Cari Dönem Geçmiş Dönem Referansları GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 ARALIK 2011 TARİHLİ KONSOLİDE BİLANÇO Dipnot Cari Dönem Geçmiş Dönem Referansları 31.12.2011 31.12.2010 VARLIKLAR Dönen Varlıklar

Detaylı

JANTSA JANT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

JANTSA JANT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU JANTSA JANT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan 2016-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 31.12.2016 FİNANSAL RAPORLAR VE DİPNOT

Detaylı

ARENA BİLGİSAYAR SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor. Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU

ARENA BİLGİSAYAR SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor. Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ARENA BİLGİSAYAR SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Rapor 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun

Detaylı

KOÇ HOLDİNG A.Ş. Holding Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

KOÇ HOLDİNG A.Ş. Holding Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KOÇ HOLDİNG A.Ş. Holding Finansal Rapor 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü Denetim

Detaylı

TUKAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'NDEN ORTAKLARIN YENİ PAY ALMALARINA İLİŞKİN SİRKÜLER

TUKAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'NDEN ORTAKLARIN YENİ PAY ALMALARINA İLİŞKİN SİRKÜLER TUKAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'NDEN ORTAKLARIN YENİ PAY ALMALARINA İLİŞKİN SİRKÜLER ÇIKARILMIŞ SERMAYEMİZ 37.650.000 LİRASI NAKİT KARŞILANMAK SURETİYLE 62.350.000 LİRADAN 100.000.000 LİRAYA

Detaylı

YENİ GİMAT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. ve BAĞLI ORTAKLIĞI

YENİ GİMAT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. ve BAĞLI ORTAKLIĞI YENİ GİMAT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. ve BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 TARİHİNDE SONA EREN YILA AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU AKTAN BAĞIMSIZ DENETİM VE YEMİNLİ

Detaylı

Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. B Tipi Likit Fon

Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. B Tipi Likit Fon Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu 31 Aralık 2012 tarihli bağımsız denetim raporu Oyak Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi

Detaylı

KAPLAMİN AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 2007 YILI FAALİYET RAPORU. Çıkarılmış Sermayesi : 4.800.000,00 YTL.

KAPLAMİN AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 2007 YILI FAALİYET RAPORU. Çıkarılmış Sermayesi : 4.800.000,00 YTL. KAPLAMİN AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 2007 YILI FAALİYET RAPORU Kayıtlı Sermayesi : 20.000.000,00 YTL. Çıkarılmış Sermayesi : 4.800.000,00 YTL. İÇİNDEKİLER GÜNDEM YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU I- GİRİŞ

Detaylı

TURKCELL FİNANSMAN A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TURKCELL FİNANSMAN A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TURKCELL FİNANSMAN A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor 2017-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Rapor Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 216-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Koçtaş Yapı Marketleri Ticaret A.Ş. 31.12.216 Bağımsız Denetim

Detaylı

İŞ FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. 30 EYLÜL 2004 TARİHİ İTİBARİYLE ÖZET KONSOLİDE MALİ TABLOLAR

İŞ FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. 30 EYLÜL 2004 TARİHİ İTİBARİYLE ÖZET KONSOLİDE MALİ TABLOLAR İŞ FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. 30 EYLÜL TARİHİ İTİBARİYLE ÖZET KONSOLİDE MALİ TABLOLAR İŞ FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU İş Finansal Kiralama A.Ş. Yönetim Kurulu na 1. İş Finansal Kiralama

Detaylı

BİLİCİ YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / BLCYT, 2011/6 Aylık Bağımsız Denetim Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü Görüş Türü

BİLİCİ YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / BLCYT, 2011/6 Aylık Bağımsız Denetim Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü Görüş Türü BİLİCİ YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / BLCYT, 2011/6 Aylık 26.08.2011 Bağımsız Denetim Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü Görüş Türü Sınırlı Olumlu GÜRELİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ

Detaylı

BZM MENKUL DEERLER A.. B TP ÖZEL EKO FON 31 ARALIK 2008 ve 31 ARALIK 2007 TARHLER TBARYLE MAL TABLOLAR VE BAIMSIZ DENETM RAPORU

BZM MENKUL DEERLER A.. B TP ÖZEL EKO FON 31 ARALIK 2008 ve 31 ARALIK 2007 TARHLER TBARYLE MAL TABLOLAR VE BAIMSIZ DENETM RAPORU B TP ÖZEL EKO FON 31 ARALIK 2008 ve 31 ARALIK 2007 TARHLER TBARYLE MAL TABLOLAR VE BAIMSIZ DENETM RAPORU 01 OCAK - 31 ARALIK 2008 HESAP DÖNEMNE AT BAIMSIZ DENETM RAPORU Bizim Menkul Deerler A.. B Tipi

Detaylı

ETK LKELER BANKACILIK ETK LKELER

ETK LKELER BANKACILIK ETK LKELER ETK LKELER Türkiye Bankalar Birlii tarafından hazırlanan ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu nun 15 Haziran 2006 tarih ve 1904 sayılı kararlı ile yayımlanan Bankacılık Etik lkeleri Bankamız tarafından

Detaylı

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI T CARET MERKEZ A.. 31 MART 2013 TAR H T BAR YLE ÖZET B LANÇO

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI T CARET MERKEZ A.. 31 MART 2013 TAR H T BAR YLE ÖZET B LANÇO 31 MART 2013 TAR H T BAR YLE ÖZET B LANÇO (Aksi belirtilmedikçe tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak ifade edilmi tir.) Yeniden düzenlenmi Yeniden düzenlenmi Dipnot Cari Dönem Geçmi Dönem Geçmi Dönem Referansları

Detaylı

Ata Yatırım Menkul Kıymetler Anonim Şirketi

Ata Yatırım Menkul Kıymetler Anonim Şirketi Ata Yatırım Menkul Kıymetler Anonim Şirketi 1 Ocak - 31 Aralık 2012 hesap dönemine ait finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu Ata Yatırım Menkul Kıymetler Anonim Şirketi 1 Ocak - 31 Aralık 2012 hesap

Detaylı

KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE) KLBMO VARLIKLAR

KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE) KLBMO VARLIKLAR KLBMO BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE) Geçmiş VARLIKLAR Geçmiş Dipnot Referansları 30.06.2009 31.12.2008 Dönen Varlıklar 28,839,659 28,730,807 Nakit ve Nakit Benzerleri 6 4,148,637 2,181,600

Detaylı

ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

KALESERAMİK ÇANAKKALE KALEBODUR SERAMİK SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

KALESERAMİK ÇANAKKALE KALEBODUR SERAMİK SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KALESERAMİK ÇANAKKALE KALEBODUR SERAMİK SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2017 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

ALARKO HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

ALARKO HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ALARKO HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama ALARKO HOLDİNG A.Ş. 30.06.2016 FİNANSAL TABLOLAR Bağımsız Denetçi Görüşü

Detaylı

Bilgi, Belge ve Açıklamaların Elektronik Ortamda mzalanarak Gönderilmesine likin Esaslar Hakkında Tebli

Bilgi, Belge ve Açıklamaların Elektronik Ortamda mzalanarak Gönderilmesine likin Esaslar Hakkında Tebli Sermaye Piyasası Kurulundan: Bilgi, Belge ve Açıklamaların Elektronik Ortamda mzalanarak Gönderilmesine likin Esaslar Hakkında Tebli Seri : VIII No : BRNC BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve

Detaylı

KEREVİTAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHLİ KONSOLİDE TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI

KEREVİTAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHLİ KONSOLİDE TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI 31 ARALIK 2013 TARİHLİ KONSOLİDE TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI KONSOLİDE TTK 376 BİLANÇOSU VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş 31 Aralık 2013 Dönen Varlıklar 181.629.436 Nakit ve Nakit Benzerleri 11.921.100

Detaylı

LİDER FAKTORİNG A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

LİDER FAKTORİNG A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU LİDER FAKTORİNG A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor 2018-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 2018/2. Dönem Mali Tablolar Bağımsız Denetçi Görüşü

Detaylı

TÜRKĐYE ĐÇ DENETĐM ENSTĐTÜSÜ DERNEĞĐ HAZIRLANAN FĐNANSAL TABLOLAR

TÜRKĐYE ĐÇ DENETĐM ENSTĐTÜSÜ DERNEĞĐ HAZIRLANAN FĐNANSAL TABLOLAR 31 ARALIK 2009 TARĐHĐ ĐTĐBARĐYLE HAZIRLANAN FĐNANSAL TABLOLAR Türkiye Đç Denetim Enstitüsü Derneği Yönetim Kurulu na BAĞIMSIZ DENETĐM RAPORU Türkiye Đç Denetim Enstitüsü Derneği nin ( Dernek ) 31 Aralık

Detaylı

!"# # $!% & $ % #'' ! " #! " $ !" #$!!%& " %(% #)* $+, -.-/ &' # $ ' (&&! " % (% # )* $+,.0/ ( )***(* +( ( (,, ( -.(( ( ( (

!# # $!% & $ % #'' !  #!  $ ! #$!!%&  %(% #)* $+, -.-/ &' # $ ' (&&!  % (% # )* $+,.0/ ( )***(* +( ( (,, ( -.(( ( ( ( !"# # $!% & $ % #''! " #! " $!" #$!!%& " %(% #)* $+, -.-/ &' # $ ' (&&! " % (% # )* $+,.0/ ( )***(* +( ( (,, ( -.(( ( ( ( / 0 ( / " 0,.( / & 1 ( / 2 +( / 4., ( /! 5,( (* *,. / 1 ' 7 " & 6+1(( / 8** ((

Detaylı

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ EYLUL 2009 İTİBARI İLE YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ EYLUL 2009 İTİBARI İLE YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU UBS MENKUL DEĞERLER A.Ş. SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ EYLUL 2009 İTİBARI İLE YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayın Ortaklarımız, Şirketimizin Eylul 2009 dönemine ilişkin faaliyetleri

Detaylı

Nakit ve Nakit Benzerleri

Nakit ve Nakit Benzerleri 31 MART 2013 TARİHLİ KONSOLİDE ÖZET BİLANÇO Bağımsız Denetim'den Dipnot Geçmemiş Geçmiş Referansları 31.03.2013 31.12.2012 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 50.145.727 48.005.315 Nakit ve Nakit Benzerleri 5 7.743.929

Detaylı

TÜRK PRYSMİAN KABLO VE SİSTEMLERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TÜRK PRYSMİAN KABLO VE SİSTEMLERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TÜRK PRYSMİAN KABLO VE SİSTEMLERİ A.Ş. Finansal Rapor 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 30.06.2016 Mali Tablolar Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

TEKNOSA İÇ VE DIŞ TİC. AŞ. 30 EYLÜL 2016 TARİHLİ BİLANÇOLAR VE DİPNOTLARI

TEKNOSA İÇ VE DIŞ TİC. AŞ. 30 EYLÜL 2016 TARİHLİ BİLANÇOLAR VE DİPNOTLARI TEKNOSA İÇ VE DIŞ TİC. AŞ. 30 EYLÜL 2016 TARİHLİ BİLANÇOLAR VE DİPNOTLARI Bağımsız Denetimden Geçmemiş 30 Eylül 2016 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 385.951.135 Nakit ve Nakit Benzerleri (117.884.054) Ticari

Detaylı

UZERTAŞ BOYA SANAYİ TİCARET VE YATIRIM A.Ş. 30.06.2015 TARİHLİ TTK 376 BİREYSEL (KONSOLİDE OLMAYAN) FİNANSAL DURUM TABLOSU VE DİPNOTLAR

UZERTAŞ BOYA SANAYİ TİCARET VE YATIRIM A.Ş. 30.06.2015 TARİHLİ TTK 376 BİREYSEL (KONSOLİDE OLMAYAN) FİNANSAL DURUM TABLOSU VE DİPNOTLAR 30.06.2015 TARİHLİ TTK 376 BİREYSEL (KONSOLİDE OLMAYAN) FİNANSAL DURUM TABLOSU VE DİPNOTLAR 1 UZERTAŞ BOYA SANAYİ TİCARET VE YATIRIM A.Ş. 30 HAZİRAN 2015 TARİHİ İTİBARİYLE TTK 376 KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL

Detaylı