YÖNTEM FEN BĠLĠM MERKEZĠ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YÖNTEM FEN BĠLĠM MERKEZĠ"

Transkript

1 YÖNTEM FEN BĠLĠM MERKEZĠ BAġARMAK ĠÇĠN ; KĠM NE, NASIL, NEREDE, NĠÇĠN, NE ZAMAN YAPMALI?

2 ÇALIġMAYA BAġLAMAK VE SÜRDÜRMEK ÇalıĢmaya baģlamak için içinizden gelmesini beklemeyin. ÇalıĢma sırasında telefonla arayanlar, gelen giden ve baģka sebepler çalıģmaya ara vermeyin. ÇalıĢmak için ayırdığınız zamanı oyunda, televizyon baģında, telefonda müzik dinleyerek, arkadaģlarla geçirmeyin. Dersin amacının tam olarak ne olduğunu bilmeden, çalıģmaya baģlamayın. Mümkün olduğu kadar derslere ayırdığınız zamanı eģit dağıtın ÇalıĢırken sık sık ders baģından kalkmayın. (kalkıp dolaģmak, gazete okumak veya bir Ģeyler atıģtırmak için.)

3 ÇALIġMAYA BAġLAMAK VE SÜRDÜRMEK Uykunuzu tam olarak almaya çalıģın. Zamana göre düzenlenmiģ bir çalıģma programınız olsun. Programda sık sık değiģiklik yapmayın. Televizyon seyrederken,müzik dinlerken çalıģmayın. Bunları ders sonunda kendinize ödül olarak verin. ÇalıĢmaya oturduğunuzda, kitapları, kalemleri, notları veya gerekli diğer malzemeyi hazırlamıģ olun. Ders çalıģırken verdiğiniz dinlenme aralarından sonra derse dönmekte güçlük çekseniz bile vazgeçmeyin.

4 BĠLĠNÇLĠ ÇALIġMAK ve ÖĞRENDĠĞĠNĠ KULLANMAK Düzenli olarak tekrar yapmaya çalıģın. Bir baģka derse geçmeden önce baģladığınız dersi bütünüyle tamamlayın. Okulda öğrendiğiniz derslerle ilgili konuları dıģ dünyayı anlaya bilmekte kullanmaya çalıģın. Öğrendiğiniz genel prensipleri ve kuralları ortaya koyan belirli örnekler düģünün. Bir derste öğrendiklerinizi bir baģka dersteki konuyu anlamak için kullanmaya çalıģın.

5 NOT TUTMAK ve DERSĠ DĠNLEMEK Not tutarken, öğretmenin veya yazarın kelimelerini değil kendi kelimelerinizi kullanın. Derste notlarınızı mutlaka defterinize yazın. (elinize geçen kağıtlara değil ) Ders notlarımın hepsini düzenli olarak saklayın. Öğretmenin her söylediğini not alır ve bunları elden geçirmediğinizde bazen gereksiz malzemeyi çalıģmak zorunda kalırsınız.

6 NOT TUTMAK ve DERSĠ DĠNLEMEK Okuduğunuz her cümle veya paragraftan sonra not almak yerine bölümü bittikten sonra not çıkarın. (Bütün-parça-bütün) Yeni kelimeleri ve anlamlarını yazmak için fihristle bir not defteri tutabilirsiniz. (Özellikle Ġngilizce,Almanca dersleri için) Not tutarken kendinize ait özel iģaretler ve kısaltmalar kullanın. Derse gelmeden önce iģlenecek dersle ilgili ön okumayı zaman kaybı olarak görmeyin.

7 OKUMA ALIġKANLIĞI Anlayabilmek için bir konuyu defalarca okumaktan çekinmeyin. Dersi çalıģırken önemli noktaları bulup çıkarmaya dikkat edin. Bilmediğiniz veya anlamından emin olmadığınız kelimelere sözlükten bakın. Zaman zaman okuduklarınızı grafikler, Ģemalar ve özetler halinde ifade edin. Okuduğunuz kitaptaki Ģekilleri ve tabloları atlamayın. Bazen, okurken önemli kelimeleri mırıldanarak veya fısıldayarak tekrar edin.

8 OKUMA ALIġKANLIĞI Kitabınızdaki önemli veya zor bölümleri iģaretleyin. Böylece tekrarlarken bu noktalara özel dikkat harcamanız mümkün olur. Okurken dinlenme aralarını bölüm sonlarında verin ve kendi kendinize o bölümün ana noktalarını tekrarlayın. Bir konuyu ayrıntılı olarak çalıģmaya baģlamadan önce genel bir fikir sahibi olabilmek için hızlı bir göz gezdirin. Çabuk, bütünüyle anlayacak kadar hızlı okuyun.

9 ÖDEV HAZIRLAMAK Bir kompozisyon veya ödev hazırlarken, baģlamadan önce bir plan yapın. Kompozisyon ve ödevlerinizi vermeniz gereken günden önce hazırlayın,son ana bırakmayın. Ödevlerinizi teslim etmeden önce birkaç kere okuyun. Bir ödeve baģlamadan önce en az bir veya iki kaynağa bakın, güvendiğiniz kiģilerin görüģünü alın.

10 OKULA KARġI TUTUM Bazı öğretmen ve derslerden hoģlanmamanız okul baģarınızı etkilemesin. ÇalıĢmalarımla ilgili bir problemle karģılaģırsanız, öğretmeninize sormakta tereddüt etmeyin. Sınıfta sorulara cevap vermekten veya tekrarlara katılmaktan çekinmeyin.

11 SINAVLARA HAZIRLANMAK VE SINAVLARA GĠRMEK Derslerle ilgili tekrarlarınızı sınavdan önceki geceye bırakmayın. Son ana bıraktığınızda, sınava hazırlanırken, sinirlilikten, gerginlikten, huzursuzluktan ötürü çalıģmakta güçlük çekersiniz. Ders çalıģırken sinirli,gergin ve önyargılı çalıģırsanız baģarılı olamazsınız. Yazılılarda yazmaya baģlamadan önce bütün soruları iyice okuyun.

12 SINAVLARA HAZIRLANMAK VE SINAVLARA GĠRMEK Sınav baģladığında soruların puan değerleri ve güçlük derecelerine bakın ve vakit geçirmeden hemen yazmaya baģlayın. Sınavlara, öğrendiklerinizi sınav bitinceye kadar aklınızda tutmak için çalıģmayın. Dersi dinlerken muhtemel sınav sorularına karģı dikkatli olun ve bunları not alın. Sınava girmeden önce öğretmenin nelere önem verdiğiyle ilgilenin sınav biçimiyle ilgili bilgi toplayın.

13 MOTĠVASYON Birisini bir Ģey yapmaya zorlaya bilirsiniz, ama o kiģiyi bu Ģeyi yapmak istemeye kesinlikle zorlayamazsınız. Ġstemek için gereken arzu içten gelir.

14 Bir Ģeyi yapmak istemeyi sağlayan ve içten gelen güç motivasyondur. Motivasyon Latince movere kelimesinden gelir ve harekete geçiren anlamında kullanılır.

15 Günümüzde motivasyon kelimesi kullanıldığında kiģiyi iģinde yükselmeye baģarılı olmaya teģvik eden içsel bir güç çağrıģımı oluģmaktadır.

16 Motivasyon bir ihtiyaç, bir tutku veya his olabilir, fakat sonuç olarak kiģiyi kesin bir çizgide harekete geçmeye zorlar.

17 Ġç dürtüler, içten gelen istekler, ne kadar kuvvetli olursa olsun, isteklerinizle uyuģmuyor ve sizi harekete geçirmiyorsa kesinlikle etkili olmayacaktır. Bir Ģeyi yapmak istemek, karar verilen bir eylemi baģlatmaya yönelik atılmıģ Ģuurlu bir atımdır.

18 Motivasyon bireyin hedefe yönelik sergileyeceği davranıģı oluģturmasında belirleyici rol oynar. Motivasyon sonucuna göre birey niyetini ve arzusunu ortaya koyan belirli davranıģlar gösterir.

19 Bireyi motive etmek güdünün ötesinde bir kavramdır. Çünkü iģin içinde ikinci bir kiģi veya kiģiler vardır. Motive etmek bir kiģiye bir eylemi yapması için gerekli güdü ve dürtüleri sağlamak anlamına gelir. Güdü ve dürtünün sağlanması bireyin eylem ve davranıģını baģlatır.

20 Bu konuda çeģitli teoriler geliģtirilmiģtir. Bunlar en eski olanı sopa ve havuç teorisidir. Hiç hareket etmeyen bir eģeğinizin olduğunu düģünün. Hayvanı hareket ettirmenin yolları ya bir sopayla vurmak yada üvendireyle dürtmektir. Kullanılabilecek diğer bir yöntem ise burnunun tam ucunda bir havuç sallandırmaktır.

21 Eğer eģek aç ise bu havucu yemek için hareket edecektir. Fakat aç değil ve daha önce çok havuç yemiģse bu yöntem iģe yaramayacaktır. O zaman hayvana büyük bir sopa gösterdiğinizde eģek daha önceden yediği dayaklardan neden sonuç iliģkisi ile hafızasına kazınan sopa korkusu ile hareket edecektir.

22 Buradaki havuç ve sopa bireyi motive etmede kullanacağımız iki temel güdüden bahsetmektedir. Bunlar; ceza ve ödüldür.

23 PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ

24 Anlaşılan bilgilerin oturması, anlaşılması için zamana ihtiyaç vardır. Ayrıca sınav öncesi yapılan çalışma da anlamak için vakit yoktur. Tam anladığınız noktada bilgiyi hafızanıza geçirmek için yeterli zamanınız kalmaz. (Öğrenmenin hatırlama aşamasında problem olur) Tekrar ve zihnimizden uygulama imkanımız kısıtlı olur (Öğrenmenin uygulama aşamasında problem olur) Ayrıca bu durum bizim sınava stresli girmemize neden olacaktır. Öğrenmek için öğrenmiş oluruz. Sınav gecesi çalışma günü kurtarmak ve geçer not almak için yapılır

25 Konu daha kolay anlaģılır AnlaĢılmayan konular için zaman kazanılır AnlaĢılan konular hafızaya aktarılması sağlanılır Bir sonraki bilgilerin daha kolay anlaģılması sağlanır Bilgilerin beynimizde sindirilmesi sağlanır. Sınava daha az kaygılı gireriz

26 Amaçlarınız net değilse Bilgi eksikliklerinizi giderememiģseniz Özel iģleriniz daha fazla vaktinizi alıyorsa ÇalıĢmaya karģı motivasyonunuz yoksa ve çalıģmayı sürekli erteliyorsanız.. Amacınızı açık ve net bir Ģekilde tamamlamalısınız. ÇalıĢma planınızı o günün derslerine koģullarına ve ihtiyaçlarına göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz. ÇalıĢma sürelerinin uzunluğunu derslerin özelliklerine göre düzenlemelisiniz. Planınız ani durumlarda, çalıģmanın değiģik saatlere kaydırılmasına olanak verebilecek Ģekilde hazırlanmalıdır. Hangi dersin hangi konusunda nasıl bir çalıģma yöntemi izleyeceğinizi açıkça belirleyin. Öğrenmek için konu çalıģmaya mı, konudaki bilgilerinizi hatırlamak için tekrar yapmaya mı, yoksa pekiģtirmek ve hız kazanmak için test çözmeye mi ihtiyacınız var? Tüm bunları önceden planlayarak çalıģma masanıza oturun!

27 ÇalıĢtığınız bilgilerin uzun süreli hafızaya kodlanabilmesi için mutlaka tekrar yapmalısınız. Sistemli tekrarın en önemli özelliği öğrenme, düģünme ve hatırlama konusundaki birikim sağlayıcı etkisidir. Zamandan kazanmak için her Ģeyi tekrarlamak yerine konunun önemli kısımları tekrarlanmalıdır. Yapacağınız planda hangi günlerde hangi konuların çalıģılacağı, tekrar edileceği veya test çözüleceğini belirleyebilirsiniz. Planınızı o günkü veya ertesi günkü derslerinize veya sınavlarınıza göre ayarlayabilirsiniz. Konuları tekrar ederken bilgiler arasında anlamlı bağlar kurulabilir, konunun ilginç yönlerini araģtırabilir, konu üzerinden semboller çıkartarak kodlayabilir ve ya gözünüzde canlandırabilirsiniz. Konular arasında mantıksal çıkarımlarda bulunarak veya neden sonuç iliģkileri kurarak çalıģtıklarınızın kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz

28 IĢık,ısı, gürültü seviyesi Dik oturma (enerji ve dikkat toplama mesajı verir) ÇalıĢma köģesi ÇalıĢmaya baģlamadan önce gerekli malzemeler hazırlanmalı Ders çalıģırken müzik dinlenir mi? Cep telefonuyla uğraģılır mı? Dersiniz bitmeden önce çalıģma isteğiniz azalmıģsa dersinize son vermeyin! Daha küçük çalıģma hedefleri belirleyin ve buna uyun:" 5 sayfa daha okuyup kalkarım gibi.." Daha sonra kısa bir süre çalıģma yerinden ayrılın

29 ÇalıĢma sırasında kendinize küçük ödüller koyun, ilgi ve dikkatinizin azaldığını fark ettiğinizde, okuduğunuz konuyu bitirince, hoģlandığınız bir iģi yaparak kendinizi ödüllendireceğinize söz verin. Ödülde dikkat edilmesi gereken 2 nokta önemlidir A) çalıģmayı bitirmeden ödülünüzü almayın B) zaten yapacağınız bir Ģeyi ödül olarak seçmeyin. Okuduklarınızı kendi kelime ve cümlelerle ifade etmeniz, konulardan özetler, sorular ve cevaplar çıkarmanız öğrenmeye aktif olarak katılmayı ve daha etkin öğrenmeyi sağlar.. ÇalıĢırken kendinizi sınav hazırlayacak kiģinin yerine koyup " ben bu konudan soru hazırlayacak olsam, ne sorardım diye" düģünün. Bu soruların olası cevaplarını bulmanız konuyu özümsemenizi sağlar

30 Amaçlarınızı netleģtirin. Kendinize ulaģılabilir bir hedef seçin. Bilgi eksiklerinizi tespit edin. Sizi oyalayacak faaliyetleri erteleyin. Düzenli ve disiplinli ders çalıģma alıģkanlıkları edinin. Ders çalıģma isteğinin gelmesini beklemeden sorumluluk duygunuzu açığa çıkarın ve kararlılıkla derse sarılın. Hedefinize ulaģabileceğinize olan inancınızı kaybetmeyin. Ortaya çıkabilecek ani geliģmelere hazırlıklı olun ve planınızı bu değiģikliklere göre esnetin. Ders çalıģacağım gibi genel bir amaçla değil, hangi dersin hangi konusundan ne tur (konu/test/tekrar) bir çalıģma yapacağınıza karar vererek açık ve net amaçlarla yola koyulun

31 Öğrenmede... Okunan bilginin % 20 si, Okunduktan sonra ;dinlenen bilginin % 40 ı, Okunup,dinlendikten sonra yazılan bilginin % 60 ı akılda kalır.

32 BAġARIYA GĠDEN YOLDA DĠĠKATĠ TOPLAYABĠLME Dikkat,öğrencinin çalıģtığı konuya kendisini vermesidir. AlıĢtırmalarla kazanılan ve geliģtirilebilen bir alıģkanlıktır.dikkati dağıtan baģlıca nedenler

33 Dikkati dağıtan baģlıca nedenler Duygusal sorunlar, Gereksiz ayrıntılara dalmak, ÇalıĢma çevrasinde olumsuz uyarıcıların bulunması, Öğrenilecek bilgilerin sistemsiz,zor,karıģık olması, Öğrencide yetersizlik duygularının olması, Düzensiz ve amaçsız çalıģma Bedensel bir rahatsızlığın olması.

34 Dikkatini nasıl toplayabilirsin? ġimdi sırası değil beynini meģgul eden Ģeyleri bir süre rafa kaldırmalısın.

35 Dikkatini nasıl toplayabilirsin? ÇalıĢma sırasında okuma,anlatma,yazma gibi değiģik tekniklere yer verilmeli. Yeterince dinlenilmiģ olmalı. BaĢarısızlık korkusunu yenmek çalıģmak ve kendine güvenmekten geçer.

36 HAYIR DEMEYĠ ÖĞREN Programına uymayan her faaliyete ve teklife hayır! demeyi öğren

37 ZAMAN HIRSIZLARI BaĢarısızlıklara takılıp kalmak Müzik eģliğinde çalıģmak Zorlanılan dersleri bir kenara bırakmak AĢırı kaygı Telefon konuģmaları Televizyon Bilgisayar,internet, cep telefonu,facebook vb. ArkadaĢlar Motivasyon eksikliği

38 ZAMAN HIRSIZLARI Konular hakkında yeterli bilgiye sahip olmamak Plansız,programsız çalıģmak Düzenli tekrara yapmamak Zamanı denetleyememek Kendini baģkalarıyla kıyaslamak Sınav ve soru çözme tekniklerini bilmemek

39 DÜZENLĠ ÇALIġMAZSANIZ ÇOK ÇALIġMAK ZORUNDA KALIRSINIZ. ÇOK DEĞĠL DÜZENLĠ ÇALIġIN.

40 ÖĞRENEMEZSĠNĠZ! DERSE HAZIRLANMADAN GELĠYORSANIZ(Kitabın kapağını açamadan) DERSTE SADECE ÖĞRETMEN KONUYU ANLAMAYAN VAR MI DEDĠĞĠNDE DĠKKATĠNĠZĠ TOPLUYORSANIZ ÖĞRETMEN KIZMASIN DĠYE SES ÇIKARMIYORSANIZ DERSTEN ÇIKARKEN HAFIZANIZ BOMBOġSA ÖĞRETMENE SORU SORMUYORSANIZ EVE GĠDĠNCE TEKRAR YAPMIYORSANIZ Ö Ğ R E N E M E Z S Ġ N Ġ Z..

41

42

43 Dip.Notu SY AOBP SZ AOBP EA AOBP ANADOLU LĠSESĠ 57,3 351,72 361,76 368,30 Dip.Notu SY AOBP SZ AOBP EA AOBP DÜZ LĠSE ÖRNEK 57,46 235,91 277,51 263, DEN ÖNCE

44 (DĠPLOMA NOTU X 5)X0,12 TÜM OKUL TÜRLERĠ VE ÖĞRENCĠLER ĠÇĠN AYNI KATSAYI ANADOLU ÖĞRETMEN LĠSESĠ ÖĞRETMENLĠK TERCĠHLERĠ VE MESLEK LĠSELERĠNĠN KENDĠ ALANLARINDAKĠ LĠSANS PROGRAMLARINI TERCĠH ETMELERĠ DURUMUNDA : (DĠPLOMA NOTU X 5)X0,

45 BaĢarmak Ġçin Gereken üç Ģey; Normal bir zeka BelirlenmiĢ bir hedef Hedefe ulaģmak için bitmeyen bir azim Sen neye hazırsan, o da senin için hazırdır

46

ÇALIŞMA DAVRANIŞINI DEĞERLENDİRME ÖLÇEĞİ

ÇALIŞMA DAVRANIŞINI DEĞERLENDİRME ÖLÇEĞİ ÇALIŞMA DAVRANIŞINI DEĞERLENDİRME ÖLÇEĞİ YÖNERGE: Okuduğunuz cümle sizin için her zaman veya genellikle geçerliyse sağdaki boşluğa "doğru" anlamına gelen D harfinin altına X işareti, her zaman veya genellikle

Detaylı

Güdüleme (Özendirme, motivasyon)

Güdüleme (Özendirme, motivasyon) Güdüleme (Özendirme, motivasyon) Çalışanların örgütsel amaçların gerçekleşmesi için yürütülecek etkinliklerde iç güdüsel anlamda çaba göstermelerini sağlayacak, işine ve iş ortamına karşı olumlu tavırlar

Detaylı

İYİ Kİ VARIZ SAĞLIKLIYIZ EVLİYİZ VE SAĞLIKLI BİR ÇOCUĞUMUZ VAR

İYİ Kİ VARIZ SAĞLIKLIYIZ EVLİYİZ VE SAĞLIKLI BİR ÇOCUĞUMUZ VAR GÜNDEM MADDELERİ 1. OKULUMUZUN YIL SONU ETKİNLİKLERİ -KERMES VE BİLİM ŞENLİĞİ, OKUL GECESİ 2. ÖĞRENCİLERİN DURUMU 3. DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIKLARI 4. OKULUMUZA GELİŞ GİDİŞLERDE İZLENECEK YOL- ÖĞRETMEN VE

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ ETKİLİ ÖĞRENME, uygun yöntem ve teknikleri kullanarak öğrenme amacını gerçekleştirmektir. ETKİLİ ÖĞRENME İÇİN, Zamanı planlama, Çalışma ortamı düzenleme, Etkili okuma, Etkili

Detaylı

ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENME VE BAŞARI

ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENME VE BAŞARI ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENME VE BAŞARI Anlamlı ve kalıcı öğrenme ancak bireyin(kişinin) kendi isteği, çabası ve bilinçli bir şekilde bilgileri işlemesi ile

Detaylı

Türkçe dersinin amacı; Türk dilini sevdirmek, dilimizin kurallarını öğreterek,dili

Türkçe dersinin amacı; Türk dilini sevdirmek, dilimizin kurallarını öğreterek,dili Hangi Derse Nasıl Çalışmalıyız? Türkçe Dersine Nasıl Çalışmalıyız? Türkçe dersinin amacı; Türk dilini sevdirmek, dilimizin kurallarını öğreterek,dili doğru kullanmalarını sağlamaktır.türkçe derslerinde

Detaylı

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ HAZIRLAYAN: Handan SAMİ ALPAY Psikolojik Danışman Test çözmede üç unsur önemlidir. Bilgi: Öğrenme ile kazanılır. Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini

Detaylı

Adım Adım Başarıya...

Adım Adım Başarıya... Adım Adım Başarıya... Sevgili Gençler, Etkili çalışma yöntemleri ve bunların uygulanması kısa vadede okul başarınızı arttırıcı bir faktördür. Uzun vadede ise yaşamda başarılı bir kişi olmanızı sağlar.

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALISMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALISMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALISMA YÖNTEMLERİ A. ÇALISMA ORTAMININ DÜZENLENMESİ 1. Çalışma odasının ısısı normal olmalı, mümkün olduğunca fazla sıcak veya soğuk olmamalıdır. 2. Çalışma odası sık sık havalandırılmalıdır.

Detaylı

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR?

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? BEYNİ ÖĞRENMEYE HAZIRLAMAK 1. Fizyolojik Hazırlık Duruşunuzu Düzeltin İyi Beslenin Sağlığınıza Dikkat Edin Olumlu Yüz İfadesi Oluşturun Hareket Edin Gerginlikten

Detaylı

TATİL VAKTİ KISA BİR ARA

TATİL VAKTİ KISA BİR ARA OKAN EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ Lise Veli Bülteni TATİL VAKTİ KISA BİR ARA KISA BİR ARA! Öğrencilerimiz yoğun bir eğitim öğretim dönemini geride bıraktılar. 2 hafta sürecek

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ÖZEL 3 MART AZİZOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU REHBERLİK SERVİSİ BÜLTENİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Verimli çalışma, ZAMANI amacımız doğrultusunda planlı ve programlı kullanmaktır. Okula başlamayla

Detaylı

ÖZEL GELĠġĠM KOLEJĠ REHBERLĠK BĠRĠMĠ

ÖZEL GELĠġĠM KOLEJĠ REHBERLĠK BĠRĠMĠ ÖZEL GELĠġĠM KOLEJĠ REHBERLĠK BĠRĠMĠ ASLINDA NEREDEYĠM? Hayatımız boyunca sorular sorarız. Çoğunun cevabını da biliyoruzdur aslında. Kimi zaman rahatça cevap verirken,kimi zaman da tadımız kaçar. NELER

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA İÇİN ÖNERİLEN ÇEŞİTLİ ÇALIŞMA METODLARI

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA İÇİN ÖNERİLEN ÇEŞİTLİ ÇALIŞMA METODLARI VERİMLİ DERS ÇALIŞMA İÇİN ÖNERİLEN ÇEŞİTLİ ÇALIŞMA METODLARI Etkili olduğu görülmüş çalışma formülleri vardır. Bunlara formül diyoruz çünkü izlenecek belirli işlemleri kapsar. Değişik çalışma işlemlerinin

Detaylı

GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ Konsantrasyon Sorunu Ders çalışmak yerine başka şeyler yapmak istiyorum, Kitabı elime alıyorum fakat kapağını bir türlü açamıyorum diyorsanız konsantrasyon sorununuz

Detaylı

SON BASAMAK: II.TEOG

SON BASAMAK: II.TEOG SON BASAMAK: II.TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI NEDİR? (TEOG) Ortaokuldan liseye geçiş için yapılan sınavdır. Ortak sınavlardır ve 6 tane dersi kapsar. Yanlışlar doğru sayısını etkilemez.

Detaylı

TÜRKÇE DERSĠ NASIL ÇALIġILIR?

TÜRKÇE DERSĠ NASIL ÇALIġILIR? TÜRKÇE DERSĠ NASIL ÇALIġILIR? Türkçe dersi, dil ve anlam bilgisi olmak üzere iki temel konudan oluģur. Öğrencinin dinleme, okuma ve yazma faaliyetleriyle Türk dilinin bütün özelliklerini öğrenme, kullanma

Detaylı

ÖĞRENMEDE BAŞARIYI ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖRLER. Öğrenmeye karşı istekli ve kararlı olma. Öğrenme için gerekli yeteneklere sahip olma

ÖĞRENMEDE BAŞARIYI ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖRLER. Öğrenmeye karşı istekli ve kararlı olma. Öğrenme için gerekli yeteneklere sahip olma ÖĞRENMEDE BAŞARIYI ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖRLER Öğrenmeye karşı istekli ve kararlı olma. Öğrenme için gerekli yeteneklere sahip olma Yeteneklerinize uygun bir çalışma planı geliştiripolumlu ders çalışma

Detaylı

ÖĞRENCİ TANIMA FORMU KİMLİK BİLGİLERİ I. ÇOCUĞUN ADI-SOYADI : DOĞUM YERĠ VE TARĠHĠ : CĠNSĠYETĠ : UYRUĞU : KAÇINCI ÇOCUK OLDUĞU : KAN GRUBU :

ÖĞRENCİ TANIMA FORMU KİMLİK BİLGİLERİ I. ÇOCUĞUN ADI-SOYADI : DOĞUM YERĠ VE TARĠHĠ : CĠNSĠYETĠ : UYRUĞU : KAÇINCI ÇOCUK OLDUĞU : KAN GRUBU : ÖĞRENCİ TANIMA FORMU KİMLİK BİLGİLERİ I. ÇOCUĞUN ADI-SOYADI : DOĞUM YERĠ VE TARĠHĠ : CĠNSĠYETĠ : UYRUĞU : KAÇINCI ÇOCUK OLDUĞU : KAN GRUBU : II. ANNENİN ADI-SOYADI : DOĞUM YERĠ VE TARĠHĠ : UYRUĞU : MEDENĠ

Detaylı

SINAV BAġARISI ÇOK ÇALIġMAKLA OLMUYOR

SINAV BAġARISI ÇOK ÇALIġMAKLA OLMUYOR BUCA ANADOLU LĠSESĠ REHBERLĠK SERVĠSĠ SINAV BAġARISI ÇOK ÇALIġMAKLA OLMUYOR Doğal olarak "ÇALIġMAK" en temel koģul. Öğrenilenlerin zaman geçirmeden konu tekrarı yapmaları kuģkusuz önemli. Ancak, çok çalıģmak

Detaylı

ETKİN ÖĞRENME ETKİN ÖĞRENME: UYGUN YÖNTEM VE TEKNİKLERİ KULLANARAK ÖĞRENME AMACINI GERÇEKLEŞTİRMEDİR. I. AMAÇLARIN BELİRLENMESİ

ETKİN ÖĞRENME ETKİN ÖĞRENME: UYGUN YÖNTEM VE TEKNİKLERİ KULLANARAK ÖĞRENME AMACINI GERÇEKLEŞTİRMEDİR. I. AMAÇLARIN BELİRLENMESİ ETKİN ÖĞRENME ETKİN ÖĞRENME: UYGUN YÖNTEM VE TEKNİKLERİ KULLANARAK ÖĞRENME AMACINI GERÇEKLEŞTİRMEDİR. I. AMAÇLARIN BELİRLENMESİ Öğrenme amaçlarının belirlenmesi etkili öğrenmenin ilk basamağıdır. Bu gerçekten

Detaylı

T.C. BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığı. ÇALIġANLARIN MEMNUNĠYETĠNĠ ÖLÇÜM ANKET FORMU (KAPSAM ĠÇĠ ÇALIġANLAR ĠÇĠN)

T.C. BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığı. ÇALIġANLARIN MEMNUNĠYETĠNĠ ÖLÇÜM ANKET FORMU (KAPSAM ĠÇĠ ÇALIġANLAR ĠÇĠN) ÇALIġANLARIN MEMNUNĠYETĠNĠ ÖLÇÜM ANKET FORMU (KAPSAM ĠÇĠ ÇALIġANLAR ĠÇĠN) Düzenleme Tarihi: Bingöl Üniversitesi(BÜ) Ġç Kontrol Sistemi Kurulması çalıģmaları kapsamında, Ġç Kontrol Sistemi Proje Ekibimiz

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. Verimli ders çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz?

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. Verimli ders çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz? VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Verimli ders çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz? Ders Çalışmanızın Nedenleri ve Sonuçları Verimli Ders Çalışma Yolları Nelerdir? Amaçların ve Önceliklerin Belirlenmesi Her

Detaylı

G Ü Ç L E N İ N! Technical Assistance for Supporting Social Inclusion through Sports Education

G Ü Ç L E N İ N! Technical Assistance for Supporting Social Inclusion through Sports Education Technical Assistance for Supporting Social Inclusion through Sports Education Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilmektedir. Spor Eğitimi Yoluyla Sosyal Katılımın

Detaylı

MOTİVASYON. Nilüfer ALÇALAR. 24. Ulusal Böbrek Hastalıkları Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireliği Kongresi Ekim 2014, Antalya

MOTİVASYON. Nilüfer ALÇALAR. 24. Ulusal Böbrek Hastalıkları Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireliği Kongresi Ekim 2014, Antalya MOTİVASYON Nilüfer ALÇALAR 24. Ulusal Böbrek Hastalıkları Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireliği Kongresi Ekim 2014, Antalya Motivayon nedir? Motivasyon kaynaklarımız Motivasyon engelleri İşimizde motivasyon

Detaylı

Okuyarak kelime öğrenmenin Yol Haritası

Okuyarak kelime öğrenmenin Yol Haritası Kelime bilgimin büyük bir miktarını düzenli olarak İngilizce okumaya borçluyum ve biliyorsun ki kelime bilmek akıcı İngilizce konuşma yolundaki en büyük engellerden biri =) O yüzden eğer İngilizce okumuyorsan,

Detaylı

DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ Dikkat, * *Dikkati konu üzerinde toplamadan çalışmayı sürdürmek boşuna zaman kaybıdır. Çünkü dikkat olmadan

Detaylı

ÇOCUĞUMUN ÖĞRENMESİNİ NASIL ARTIRIRIM?

ÇOCUĞUMUN ÖĞRENMESİNİ NASIL ARTIRIRIM? ÇOCUĞUMUN ÖĞRENMESİNİ NASIL ARTIRIRIM? 1. Planlarınızı Paylaşın: Düzenli olarak yaptığınız aile toplantılarında, çocuğunuza model rolünde bir ebeveyn olarak kendi planlarınızdan bahsedin. Planlı olunduğu

Detaylı

Nasıl Daha İyi Öğrenirim?

Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Farklı Öğrenme Yöntemleri Öğrenciler farklı yöntemlerle öğrenirler. Bunlardan bazıları aşağıda verilmiştir: okuyarak ve okuduğunu hatırlayarak, önemli bölümlerin altlarını çizerek,

Detaylı

DİKKAT VE ETKİN DİNLEME. dir. 2. İlgini n öğrenilen konu üzerinde olması ve araya hiçbir şeyin girmemesi gerekir. HEDEF TESBİT ETMENİN ÖNEMİ 1.

DİKKAT VE ETKİN DİNLEME. dir. 2. İlgini n öğrenilen konu üzerinde olması ve araya hiçbir şeyin girmemesi gerekir. HEDEF TESBİT ETMENİN ÖNEMİ 1. Verimli Ders Çalışma Teknikleri Zamanı, programlı olarak iyi kullanmaktır. Etkili çalışma programı içinde eğlenmeye, dinlenmeye, aileye, sevdiklerine zaman ayırmaya ve hobilere daima yer vardır. Hayatta

Detaylı

DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ BAŞARMANIN YAPMAKTAN BAŞKA BİR YOLU YOKTUR! HERŞEY SENİNLE BAŞLAR NEYİ BAŞARACAĞINIZ; NEYİ, NASIL VE NE KADAR İSTEDİĞİNİZE BAĞLIDIR. ÇARESİZLİK ÖĞRENİLMİŞTİR. BAŞARILI OLMAK DA

Detaylı

OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3. Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi

OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3. Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3 Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi KGRP de 5 Ana Müdahale Doğrudan müdahaleler: 1. Psikolojik danıģma 2. Sınıf rehberliği Dolaylı müdahaleler: 3. Konsültasyon

Detaylı

Verimli Çalışma Teknikleri

Verimli Çalışma Teknikleri Verimli Çalışma Teknikleri İlham, fikir gelince bunu mutlaka not alın! Ord.Prof.Dr. Süheyl ÜNVER evinin her tarafında kağıt ve kalem bulundururmuş. Duyduğu, aklına geldiği her şeyi yazarmış. 50 den fazla

Detaylı

Ders Çalışma İle İlgili Yakınmalar. Ders Çalışmaya Başlayamıyorum Ders Çalışmayı Sürdüremiyorum Çalıştığım Halde Başarılı Olamıyorum

Ders Çalışma İle İlgili Yakınmalar. Ders Çalışmaya Başlayamıyorum Ders Çalışmayı Sürdüremiyorum Çalıştığım Halde Başarılı Olamıyorum Ders Çalışma İle İlgili Yakınmalar Ders Çalışmaya Başlayamıyorum Ders Çalışmayı Sürdüremiyorum Çalıştığım Halde Başarılı Olamıyorum ÖNCE ŞU DÜŞÜNCELERİNİZİ YENİN, Bugün, günümde değilim. Moral bozucu bir

Detaylı

HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN

HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ YGS ve LYS test tekniğine dayalı sınavlardır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir. Test tekniğine dayalı sınavlarda

Detaylı

OLUMLU ÖĞRENME ORTAMI OLUġTURMA. Doç. Dr.Yücel Gelişli, Sınıf Yönetimi 1

OLUMLU ÖĞRENME ORTAMI OLUġTURMA. Doç. Dr.Yücel Gelişli, Sınıf Yönetimi 1 OLUMLU ÖĞRENME ORTAMI OLUġTURMA Doç. Dr.Yücel Gelişli, Sınıf Yönetimi 1 Eğitim; genel anlamda istendik davranıģ değiģtirme, oluģturma ya da bilgi ve becerilerin öğrenenlere kazandırılması sürecidir. Öğrenme

Detaylı

YAŞAM ÖYKÜSÜ. Doğum yeri: Doğum Tarihi: 1. Aile Bilgileri Baba: Adı: YaĢı:

YAŞAM ÖYKÜSÜ. Doğum yeri: Doğum Tarihi: 1. Aile Bilgileri Baba: Adı: YaĢı: YAŞAM ÖYKÜSÜ ADI: TARĠH: Doğum yeri: Doğum Tarihi: 1. Aile Bilgileri Baba: Adı: YaĢı: Mesleği: Sağlığı: Eğer vefat etmiģse ölüm yaģı: O zaman siz kaç yaģındaydınız: Ölüm Nedeni: Anne: Adı: YaĢı: Mesleği:

Detaylı

MEV KOLEJİ ÖZEL BASINKÖY OKULLARI OKUL BAŞARISINI GELİŞTİREN VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

MEV KOLEJİ ÖZEL BASINKÖY OKULLARI OKUL BAŞARISINI GELİŞTİREN VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ MEV KOLEJİ ÖZEL BASINKÖY OKULLARI OKUL BAŞARISINI GELİŞTİREN VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Rehberlik Servisi Ekim 2018 Değerli Veliler, Öğrenciler çoğu zaman ders çalışmaya başlamakta güçlük çektiklerinden,

Detaylı

PROGRAMLI ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VE DİKKAT SÜRESİ

PROGRAMLI ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VE DİKKAT SÜRESİ PROGRAMLI ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VE DİKKAT SÜRESİ Ders başarısızlığı, zekâ seviyesinin düşüklüğünden değil ders çalışma yöntem ve tekniklerinin bilinmemesinden, programlı çalışılmamasından kaynaklanmaktadır.

Detaylı

ETKĠLĠ ÇALIġMA. ÜMRANĠYE REHBERLĠK VE ARAġTIRMA MERKEZĠ

ETKĠLĠ ÇALIġMA. ÜMRANĠYE REHBERLĠK VE ARAġTIRMA MERKEZĠ ETKĠLĠ ÇALIġMA ÜMRANĠYE REHBERLĠK VE ARAġTIRMA MERKEZĠ Anne, baba ve öğretmenlerin öğrenciden genel beklentisi, onların Derslerine çok çalışıp, başarılı olmaları" yönündedir. Beklenti böyle olunca başarısızlığın

Detaylı

ÖNERİLER. Doç. Dr. Aybars UĞUR 2011

ÖNERİLER. Doç. Dr. Aybars UĞUR 2011 ÖNERİLER Doç. Dr. Aybars UĞUR 2011 Düzenli ve Planlı Çalışma Aşırı çalışmak veya stres yapmak yerine planlı ve yöntemli çalışmayı tercih edin. Çok zorunlu kalmadıkça uykusuz kalmayın. Sadece sınav öncesi

Detaylı

GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale. Prof. Dr. Serap NAZLI

GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale. Prof. Dr. Serap NAZLI GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale Prof. Dr. Serap NAZLI Okul psikolojik danışmanları okullarda hangi PDR etkinliklerini uygular? PDR etkinliklerinin genel amacı nedir? Doğrudan-Dolaylı Müdahaleler

Detaylı

ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Sinan ÇAĞIRAN NEDEN EĞĠTĠM ALIYORUZ? Bilgi ve Becerilerimizi Arttırmak İyi Bir Meslek edinmek İyi Bir Aile Kurmak Toplum İçerisinde

Detaylı

Bilgilendirme Rehberi

Bilgilendirme Rehberi Bilgilendirme Rehberi Ankara 2015 Bilgilendirme Rehberi Sevgili mesi, rehberlik hizmetleri siz lilerle desteklen- gibi birden fazla Sizlerin akademik olarak kadar psikolojik olarak da kendinizi hissetmeniz,

Detaylı

NEVġEHĠR ÜNĠVERSĠTESĠ BOLOGNA SÜRECĠ

NEVġEHĠR ÜNĠVERSĠTESĠ BOLOGNA SÜRECĠ NEVġEHĠR ÜNĠVERSĠTESĠ BOLOGNA SÜRECĠ ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA VE ÖĞRENCĠ Ġġ YÜKÜ HESABI FUNDA NALBANTOĞLU YILMAZ Eğitim Öğretim Planlamacısı Ekim, 2011 GĠRĠġ Bologna Süreci kapsamında, yükseköğretim

Detaylı

SBS 2013 ve Verimli Ders Çalışma

SBS 2013 ve Verimli Ders Çalışma SBS 2013 ve Verimli Ders Çalışma Seviye Belirleme Sınavı Kalktı SBS getirildiği gerekçelerle kademeli olarak kaldırıldı. Şu an 8. sınıfa devam eden öğrenciler yeni SBS ile karşılaşacaklar. 8.sınıf SBS

Detaylı

ADIGÜZEL REHBERLİK. Rehberlik Postası. 2015/Sayı:2

ADIGÜZEL REHBERLİK. Rehberlik Postası. 2015/Sayı:2 1 VERİMLİ DERS ÇALIŞMASI KONUSUNDA VELİLERE ÖNERİLER Anne, baba ve öğretmenlerin öğrenciden genel beklentisi, onların "derslerine çok çalışıp, başarılı olmaları" yönündedir. Beklenti böyle olunca başarısızlığın

Detaylı

MOTĠVASYON SINAV KAYGISI STRES YÖNETĠMĠ

MOTĠVASYON SINAV KAYGISI STRES YÖNETĠMĠ MOTĠVASYON SINAV KAYGISI STRES YÖNETĠMĠ Evren ÖZDEN Psikolojik DanıĢman ve Rehber Öğretmen MOTĠVASYON MOTĠVASYON NEDĠR? İnsan davranışlarının temelinde ihtiyaç vardır. Bu ihtiyaçlar insanı harekete geçiren

Detaylı

Seviye 1 Ünite 4 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 4 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 4 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

SINIFTA ÖĞRETĠM LĠDERLĠĞĠ

SINIFTA ÖĞRETĠM LĠDERLĠĞĠ SINIFTA ÖĞRETĠM LĠDERLĠĞĠ Doç. Dr. Yücel GELĠġLĠ G.Ü.MEF. EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ BÖLÜMÜ Öğretimde Liderlik 1 Liderlik kavramı Liderlik kavramı yöneticiyle eģ tutulan kavram olmakla beraber aralarında ciddi fark

Detaylı

NASIL ÖĞRENDİĞİNİZİ BİLİYOR MUSUNUZ?

NASIL ÖĞRENDİĞİNİZİ BİLİYOR MUSUNUZ? NASIL ÖĞRENDİĞİNİZİ BİLİYOR MUSUNUZ? İnsanlar genellikle 3 yoldan bilgi edinirler. ÖĞRENME STİLLERİ 1- GÖRSEL: Görerek ve okuyarak öğrenmeyi tercih ederler. Kendi kendine okuyarak öğrenirler. Renkli şeyleri,

Detaylı

Seviye 1 Ünite 1 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 1 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 1 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

9. SINIF 5. ETKİNLİK Etkinliğin Adı: Sınıf: Yeterlik Alanı: Kazanım: Kazanım Nu: Öğrenci Sayısı: Süre: Ortam: Sınıf Düzeni: Araç-gereç: SÜREÇ

9. SINIF 5. ETKİNLİK Etkinliğin Adı: Sınıf: Yeterlik Alanı: Kazanım: Kazanım Nu: Öğrenci Sayısı: Süre: Ortam: Sınıf Düzeni: Araç-gereç: SÜREÇ 9. SINIF 5. ETKİNLİK Etkinliğin Adı: VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ NELERDİR? Sınıf: 9.sınıf Yeterlik Alanı: Eğitsel Başarı Kazanım: Verimli ders çalışma tekniklerini açıklar. Kazanım Nu: 6 Öğrenci Sayısı:

Detaylı

xxxxxxx ÖĞRENME RİSK FAKTÖRLERİ RAPORU

xxxxxxx ÖĞRENME RİSK FAKTÖRLERİ RAPORU xxxxxxx ÖĞRENME RİSK FAKTÖRLERİ RAPORU Test, Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın tarafından geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve kullanılamaz. OKUL EV VE AİLE KİŞİSEL ÖĞRENME

Detaylı

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili II TURK 102 Her İkisi 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Seviye 2 Ünite 1 Çalışma Planı

Seviye 2 Ünite 1 Çalışma Planı Seviye 2 Ünite 1 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Yeni konularla ilgili test çözerken kolaydan zora doğru bir yol izlenmelidir

Yeni konularla ilgili test çözerken kolaydan zora doğru bir yol izlenmelidir Yeni konularla ilgili test çözerken kolaydan zora doğru bir yol izlenmelidir Öğrenilen her konu ile ilgili yeterince soru çözülmelidir. Mümkün olduğunca farklı kaynaklardan yararlanılmalı; fakat amaca

Detaylı

TEOG YAZ TATİLİNDE KAZANILIR

TEOG YAZ TATİLİNDE KAZANILIR TEOG YAZ TATİLİNDE KAZANILIR Sevgili öğrencim, Yoğun bir yılı bitirdin ve artık TEOG sınavı hazırlık sürecinde geri sayıma başladın. Öncelikle TEOG un düzenli çalışan her öğrencinin kolaylıkla başarabileceği

Detaylı

www.rehberlikservisi.org

www.rehberlikservisi.org www.rehberlikservisi.org 1 BAŞLARKEN Çocuklarımız bizim için ne kadar önemli? TEOG öncesinde onlar için neler yapıyoruz? Gelecekleri için planlarınız var mı? Çocuklarınızı yeterince anlıyor musunuz? Neden

Detaylı

Nasıl Bir Zekâya Sahipsiniz? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim. Ayın Testi

Nasıl Bir Zekâya Sahipsiniz? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim. Ayın Testi Ayın Testi Prof. Gardner yıllar boyu hâkimiyetini sürdüren, insanların tek bir zekâya sahip oldukları IQ denen zekâ anlayışını kırdı. Gardner'a göre insanların sahip oldukları çoklu zekâların her biri

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ANADOLU LİSESİ

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ANADOLU LİSESİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ANADOLU LİSESİ TEST TEKNİKLERİ VE ZAMAN YÖNETİMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ Test Çözmede 3 Unsur Önemlidir: Bilgi-Hız-Yorum Soru Cevaplama Teknikleri: TEST TEKNİKLERİ

Detaylı

Doç. Dr. Mustafa ÖZDEN Arş. Gör. Gülden AKDAĞ Arş. Gör. Esra AÇIKGÜL

Doç. Dr. Mustafa ÖZDEN Arş. Gör. Gülden AKDAĞ Arş. Gör. Esra AÇIKGÜL Doç. Dr. Mustafa ÖZDEN Arş. Gör. Gülden AKDAĞ Arş. Gör. Esra AÇIKGÜL 11.07.2011 Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği A.B.D GĠRĠġ Fen bilimleri derslerinde anlamlı

Detaylı

Bilgi : Öğrenme ile kazanılır. Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini teşkil eder.

Bilgi : Öğrenme ile kazanılır. Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini teşkil eder. Test çözmede üç unsur önemlidir. Bilgi : Öğrenme ile kazanılır. Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini teşkil eder. Yorum: Öğrenilen ve tekrar ile pekiştirilen bilgi ile ilgili

Detaylı

Program AkıĢ Kontrol Yapıları

Program AkıĢ Kontrol Yapıları C PROGRAMLAMA Program AkıĢ Kontrol Yapıları Normal Ģartlarda C dilinde bir programın çalıģması, komutların yukarıdan aģağıya doğru ve sırasıyla iģletilmesiyle gerçekleģtirilir. Ancak bazen problemin çözümü,

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK SPOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PLANLI DERS ÇALIŞMA

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK SPOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PLANLI DERS ÇALIŞMA YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK SPOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PLANLI DERS ÇALIŞMA Planlı Çalışma Nedir? Amacımıza ulaşmak için hangi dersi ne kadar

Detaylı

Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ;

Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ; Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ; Anne babalar için çocuklarının ilk kelimelerini duymak heyecan verici bir deneyimdir. Duyduğu yeni kelimeleri

Detaylı

Her sorunun kendine has mantığı vardır. Test çözerken kendi mantığınızla değil, sorunun mantığına göre hareket etmelisiniz.

Her sorunun kendine has mantığı vardır. Test çözerken kendi mantığınızla değil, sorunun mantığına göre hareket etmelisiniz. Her sorunun kendine has mantığı vardır. Test çözerken kendi mantığınızla değil, sorunun mantığına göre hareket etmelisiniz. Soru kökünün iyi okunup anlaşılması, daha sonra cevabının düşünülmesi gerekir.

Detaylı

HANGİ DERSE NASIL ÇALIŞMALIYIM?

HANGİ DERSE NASIL ÇALIŞMALIYIM? HANGİ DERSE NASIL ÇALIŞMALIYIM? EYLÜL, 2014 Sevgili Öğrencilerimiz ve Velilerimiz, Bu bültenimizde öğrencilerimizin ihtiyaçlarını ve sizlerden gelen talepleri de değerlendirerek öğrencilerimizin hangi

Detaylı

ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Sinan ÇAĞIRAN NEDEN EĞİTİM ALIYORUZ? Bilgi ve Becerilerimizi Arttırmak İyi Bir Meslek edinmek İyi Bir Aile Kurmak Toplum İçerisinde

Detaylı

SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısı, sınav öncesinde öğrenilen bilginin, sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan kaygıdır.

SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısı, sınav öncesinde öğrenilen bilginin, sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan kaygıdır. SINAV KAYGISI Kaygı; farklı, önemli ve zor bir durumla karşılaştığında bireyin yaşadığı duygudur. Bedensel, duygusal ve zihinsel değişimlerle kendini gösteren aşırı uyarılmışlık durumudur. Sınav Kaygısı,

Detaylı

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ İçindekiler Sınavla İlgili Şikayetler Test Çözmedeki Önemli Unsurlar Soru Çözerken Dikkat Edilmesi

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Anne, baba ve öğretmenlerinn öğrenciden genel beklentisi, onların Derslerine çok çalışıp, başarılı olmaları" yönündedir. Beklenti böyle olunca başarısızlığın nedeni,

Detaylı

ĠSHAKOL. Ġġ BAġVURU FORMU. Boya Sanayi A.ġ. En Son ÇekilmiĢ Fotoğrafınız. No:.. ÖNEMLĠ NOTLAR

ĠSHAKOL. Ġġ BAġVURU FORMU. Boya Sanayi A.ġ. En Son ÇekilmiĢ Fotoğrafınız. No:.. ÖNEMLĠ NOTLAR Ġġ BAġVURU FORMU ĠSHAKOL Boya Sanayi A.ġ. No:.. En Son ÇekilmiĢ Fotoğrafınız ÖNEMLĠ NOTLAR 1. BaĢvuru formunu kendi el yazınızla ve bütün soruları dikkatli ve eksiksiz olarak doldurup, imzalayınız. ĠĢ

Detaylı

Öğrenme stilleri görsel, işitsel ve dokunsal olmak üzere 3 gruba ayrılır.

Öğrenme stilleri görsel, işitsel ve dokunsal olmak üzere 3 gruba ayrılır. ÖĞRENME STILLERI ÖĞRENME STILI NEDIR? Öğrenme stilleri her bir öğrencinin yeni ve zor bilgiyi öğrenmeye hazırlanırken, öğrenirken ve hatırlarken farklı ve kendine özgü yollar kullanmasıdır. Her öğrencinin

Detaylı

FORKLĠFT KULLANMA EĞĠTĠMĠ

FORKLĠFT KULLANMA EĞĠTĠMĠ FORKLĠFT KULLANMA EĞĠTĠMĠ KURAL 1 Forklifti sadece eğitimini görmüģ ve yetkilendirilmiģ kiģiler kullanmalıdır. KURAL 2 Bir forklifti kullanırken baret, koruyucu gözlük, güvenlik ayakkabıları ve vücudu

Detaylı

TEST: Nasıl Daha Verimli Öğrendiğinizi Biliyor musunuz?

TEST: Nasıl Daha Verimli Öğrendiğinizi Biliyor musunuz? Nasıl öğrendiğinizi biliyor musunuz? Ve ne kadar verimli öğrendiğinizi İşte bu test ile ne kadar verimli bir öğrenmeye sahip olduğunuzu anlayacaksınız, eksikliklerinizi tespit edeceksiniz. Haydi iş başına.

Detaylı

KENDİME EN UYGUN DERS ÇALIŞMA PROGRAMINI NASIL HAZIRLAYABİLİRİM?

KENDİME EN UYGUN DERS ÇALIŞMA PROGRAMINI NASIL HAZIRLAYABİLİRİM? KENDİME EN UYGUN DERS ÇALIŞMA PROGRAMINI NASIL HAZIRLAYABİLİRİM? Soru: Kendime Uygun Program Hazırlamak İstiyorum Ama Bunu Nasıl Yapacağımı Bilemiyorum Bana Yardımcı Olabilir Misiniz? YANIT: Gerçekten

Detaylı

Medeniyet Okulları REHBERLİK SERVİSİ SUNAR..

Medeniyet Okulları REHBERLİK SERVİSİ SUNAR.. Medeniyet Okulları REHBERLİK SERVİSİ SUNAR.. ÖĞRENCİLERDE PERFORMANS, MOTİVASYON VE BAŞARI GELİŞTİRME TEKNİKLERİ Skeçler, Testler, Video çekimleri Başarıya Ulaşmak İçin HEDEF BELİRLEMEK PLAN OLUŞTURMAK

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? NEDEN BAŞARISIZ OLDUM? Sadece,ilgimi çeken gelen konulara çalıştım Dersten derse konudan konuya atladım. Zaman zaman hayale dalıp

Detaylı

2013 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş)

2013 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) 2013 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ I.Dönem 28-29 Kasım 2013 Mazeret Sınavı 14-15 Aralık Sonuç Ocak 2014 II. Dönem 28-29 Nisan 2014 Mazeret Sınavı 10-11 Mayıs

Detaylı

ÖĞRENMEYİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

ÖĞRENMEYİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER ÖĞRETİM TEKNİKLERİ ÖĞRENMEYİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER Ön bilgiler Öğrencilerin öğrenme stilleri Öğrenci tercihleri Öğrenme ortamı Öğretmenin öğretme stilleri Kullanılan öğretim yöntemi 5E ÖĞRETİM MODELİ Yapılandırıcı

Detaylı

BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ COĞRAFYA BÖLÜMÜ BĠTĠRME ÖDEVĠ YAZIM KILAVUZU

BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ COĞRAFYA BÖLÜMÜ BĠTĠRME ÖDEVĠ YAZIM KILAVUZU BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ COĞRAFYA BÖLÜMÜ BĠTĠRME ÖDEVĠ YAZIM KILAVUZU 1. AMAÇ VE KAPSAM Bitirme ödevinin amacı öğrencilerin derslerde öğrendikleri teori ve uygulama konuları,

Detaylı

: ARİF ÖZUTKU PSİKOLOJİK DANIŞMAN

: ARİF ÖZUTKU PSİKOLOJİK DANIŞMAN ,. Hazırlayan : ARİF ÖZUTKU PSİKOLOJİK DANIŞMAN Dünyada ergen olmaktan daha zor bir şey varsa o da ergenlik çağındaki bir gencin anne - babası olmaktır. ERGENLİK NEDİR? Ergenlik dönemi, biyolojik, psikolojik,

Detaylı

SINIF YÖNETİMİ SINIFTA ÖĞRETĠMĠN YÖNETĠMĠ

SINIF YÖNETİMİ SINIFTA ÖĞRETĠMĠN YÖNETĠMĠ SINIF YÖNETİMİ SINIFTA ÖĞRETĠMĠN YÖNETĠMĠ SINIFIN ÖĞRETİM ORTAMI Sınıfın öğretime uygun hale getirilmesi önemlidir. Sınıf, amaçların gerçekleģtirilmesine hizmet etmelidir. Sınıf yönetiminin bir boyutunu

Detaylı

OKULÖNCESĠNDE TEMATĠK YAKLAġIM ve ETKĠN ÖĞRENME. Prof. Dr. Nilüfer DARICA Hasan Kalyoncu Üniversitesi

OKULÖNCESĠNDE TEMATĠK YAKLAġIM ve ETKĠN ÖĞRENME. Prof. Dr. Nilüfer DARICA Hasan Kalyoncu Üniversitesi OKULÖNCESĠNDE TEMATĠK YAKLAġIM ve ETKĠN ÖĞRENME Prof. Dr. Nilüfer DARICA Hasan Kalyoncu Üniversitesi Uzun yıllar öğretimde en kabul edilir görüģ, bilginin hiç bozulmadan öğretenin zihninden öğrenenin zihnine

Detaylı

ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Nasıl Çalışmalıyım? Etkili Öğrenmek İçin; Zamanı iyi planlama Çalışma ortamını düzenleme Çalışma sürelerini ve aralıklarını planlama Not tutma Hızlı ve

Detaylı

ilkokul Yeşilcan la Zararsız Teknoloji

ilkokul Yeşilcan la Zararsız Teknoloji ilkokul Yeşilcan la Zararsız Teknoloji Sunum İçeriği Bağımlılık Nedir? Teknoloji Bağımlılığı... Teknoloji Derken? Nasıl Bağımlı Olunur? Teknoloji Testi Teknolojiden Yararlanmak Ama Bağımlı Olmamak İçin...

Detaylı

EĞİTİME İLK ADIM MODERN PDR

EĞİTİME İLK ADIM MODERN PDR EĞİTİME İLK ADIM MODERN PDR HAYATIMIZDA YENİ BİR SAYFA AÇILIYOR Bu başlangıç hem çocuğunuzun hem de sizlerin hayatında yepyeni bir dönemin başlangıcı... Okul öncesi ve ilkokula başlama döneminde çocuk

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ġemsettġn GÜNEġ ĠMAM HATĠP ORTAOKULU DERS VE DENEME SINAVI BAġARISININ YÜKSELTĠLMESĠ OKUL EYLEM PLANI SORUMLULAR

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ġemsettġn GÜNEġ ĠMAM HATĠP ORTAOKULU DERS VE DENEME SINAVI BAġARISININ YÜKSELTĠLMESĠ OKUL EYLEM PLANI SORUMLULAR 2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ġemsettġn GÜNEġ ĠMAM HATĠP ORTAOKULU DERS VE DENEME SINAVI BAġARISININ YÜKSELTĠLMESĠ OKUL EYLEM PLANI SIRA NO 1. 2. 3. 4. FAALĠYET *Okul Destekleme ve Yetiştirme kurslarının

Detaylı

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili II TURK 102 Her İkisi 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Fen Bilgisi konularının zihnimizde kalıcı olmasını sağlamak için, konuyu dinlediğiniz akşam mutlaka en az bir 10 dakika tekrarını yapın.

Fen Bilgisi konularının zihnimizde kalıcı olmasını sağlamak için, konuyu dinlediğiniz akşam mutlaka en az bir 10 dakika tekrarını yapın. SBS Fen Bilgisi Derslerine Nasıl Çalışılır? Fen Bilgisi dersi, derste (okulda) öğrenilir. Sizler de dersi çok iyi takip ederek ayrıntıları yakalamaya çalışın. Kaçırdığınız veya anlayamadığınız noktaları

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Okulöncesi eğitim çevresini merak eden, öğrenmeye ve düşünmeye güdülenmiş çocuğun bu özelliklerini yönetme, teşvik etme ve geliştirme gibi çok önemli bir görevi üstlenmiştir.

Detaylı

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu TATİLDE ÇOCUKLA BİRLİKTE OLMAK

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu TATİLDE ÇOCUKLA BİRLİKTE OLMAK PDR BÜLTENİ Bülten Tarihi: Ocak 2017 Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu TATİLDE ÇOCUKLA BİRLİKTE OLMAK Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu Psikolojik

Detaylı

Sınıfta İletişim. Dr. Adnan BOYACI

Sınıfta İletişim. Dr. Adnan BOYACI Sınıfta İletişim Dr. Adnan BOYACI Sözünü bilen kişinin Yüzünü ak ede bir söz Sözü pişirip diyenin İşini sağ ede bir söz Söz ola kese savaşı Söz ola kestire başı Söz ola ağulu aşı Bal ile yağ ede bir söz

Detaylı

www.binnuryesilyaprak.com

www.binnuryesilyaprak.com ÇOCUKLA VE ERGENLE ĠLETĠġĠM (Anababa eğitim semineri) Prof. Dr. Binnur YEġĠLYAPRAK Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Onursal Başkanı

Detaylı

Bağımsız Dil Öğrencisi Kimdir?

Bağımsız Dil Öğrencisi Kimdir? Bağımsız Dil Öğrencisi Kimdir? 2012 2013 Öğretim-Öğrenim Yılı Öğrenci Kılavuzu 1 BAĞIMSIZ DİL ÖĞRENCİSİ KİMDİR?* (1) KENDİNİ İYİ TANIR: Dil öğrenimiyle ilgili olarak kendi davranıştutum-yaklaşım-düşünce

Detaylı

OKUL ÖNCESİ ÇOCUĞUNDA UYKU SORUNLARI VE ÖNERİLER

OKUL ÖNCESİ ÇOCUĞUNDA UYKU SORUNLARI VE ÖNERİLER OKUL ÖNCESİ ÇOCUĞUNDA UYKU SORUNLARI VE ÖNERİLER Uykuyla ilgili sorunlar sadece bebeklik döneminde yaşanmaz.okul öncesi dönemde ki çocuklarda çeşitli uyku sorunu yaşarlar.uykuya dalmada güçlük,gece terörleri

Detaylı

Bilgisayar Destekli Fen Öğretimi

Bilgisayar Destekli Fen Öğretimi SON DERS Bilgisayar Destekli Fen Öğretimi Eğitimde Bilgisayar Uygulamaları ÖĞRETİM ARACI OLARAK (BDÖ) YÖNETİM UYGULAMALARI ÖĞRETİMİ DESTEKLEYİCİ UYGULAMALAR Bilgisayar Destekli Öğretim (BDÖ) BDÖ, öğretim

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı