F-Secure Mobile Security with Parental control. Android

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "F-Secure Mobile Security with Parental control. Android"

Transkript

1 F-Secure Mobile Security with Parental control Android

2

3 F-Secure Mobile Security with Parental control çindekiler 3 çindekiler Bölüm 1: Yükleme...5 Yükleme...6 Etkinle tirme...6 Ürünü yapılandırma...7 Ürünü Android aygıtından kaldırma...7 Bölüm 2: Gizli bilgileri koruma...9 Uzaktan Hırsızlık Önleme özelli ini açma...10 Aygıtınızı uzaktan kilitleme...10 Aygıtınızı uzaktan silme...10 Aygıtınızı bulma...10 SMS uyarısını kullanma...11 Hırsızlık Önleme alarmını kullanma...11 Konum payla ma özelli ini kullanma...11 Bölüm 3: Web'de gezinme koruması...13 Gezine korumasını kullanma...14 Varsayılan tarayıcıyı de i tirme...14 Internet'i güvenle kullanma...14 Gezinme koruması ayarlarını de i tirme...14 Bölüm 4: Virüsleri tarama...17 El ile tarama...18 Etkilenen dosyalar i leniyor...18 Virüsten koruma ayarlarını de i tirme...18 Bölüm 5: Çocuklar için gezinmeyi güvenli hale getirme...19 Ya grupları nedir...20 çerik türleri...20 Kullanıcının ya grubunu seçme...21 Uygulama denetimini kullanma...21 Bölüm 6: stenmeyen aramaları ve mesajları önleme...23 Güvenli ki ileri kullanma...24 Engellenen aramaları ve mesajları görüntüleme...24

4 4 F-Secure Mobile Security with Parental control çindekiler Bölüm 7: Uygulamanın güncel kalmasını sa lama...25 Güncelle tirme modunu seçme...26 Elle güncelle tirmeler...26 Bölüm 8: Abonelik hizmet süresi satın alma...27 PC'nizi kullanarak abonelik hizmet süresi satın alma...28

5 Bölüm 1 Yükleme Konular: Ürünün mobil aygıta yüklenmesiyle ilgili yönergelerdir. Yükleme Aygıtınıza ürünü yüklemek için a a ıdaki yöntemlerden birini kullanın: Etkinle tirme Yükleme dosyasını bilgisayarınıza kar ıdan yükleyin ve aygıta ya da Ürünü yapılandırma SD karta ta ıyın Ürünü Android aygıtından Yükleme dosyasını aygıtınıza do rudan kar ıdan yükleyin. kaldırma Ürünü yükledikten sonra etkinle tirmeniz gerekir. Ürün etkinle tirildi inde koruma açılır.

6 6 F-Secure Mobile Security with Parental control Yükleme Yükleme Ürünün mobil aygıta yüklenmesiyle ilgili yönergelerdir. Ürünün önceki bir sürümünden yükseltiyorsanız, önceki sürümü kaldırmanız gerekmez; ancak yeni sürümü yükledikten sonra ürün ayarlarını denetlemelisiniz. Ürünü yüklemek için u yönergeleri izleyin: 1. Ayarlar > Uygulama ö esini açın ve Bilinmeyen kaynaklar seçene inin etkinle tirilmi olup olmadı ını denetleyin. Bu ayar etkinle tirildi inde, Android Market dı ından da uygulamalar yükleyebilirsiniz. 2. Yükleme dosyasını bilgisayarınıza kar ıdan yükleyip aygıta ya da SD karta ta ıyın veya do rudan aygıtınıza kar ıdan yükleyin. Daha fazla bilgi için, aygıtınızla birlikte gelen belgelere ba vurun. 3. Ürünü yüklemek üzere aygıtınızdaki yükleme paketini ba latın. Yükleme paketini bellek kartından ba latmak için üçüncü taraflara ait bir dosya yöneticisi gerekmektedir. Yükleme paketi, ürünü aygıtınıza yükler. 4. Yükleme tamamlandıktan sonra, uygulamayı ba latmak ve ürünü etkinle tirmek için Aç'ı seçin. Ürün etkinle tirilinceye kadar aygıtınızı korumaz. Etkinle tirme Ürün etkinle tirildi inde koruma açılır. Ürünü etkinle tirmek için u yönergeleri izleyin: 1. Uygulamayı ba latın. Ürün ilk kez ba latıldı ında lisans ko ulları görüntülenir. 2. Lisans ko ullarını okuyun ve kabul ettikten sonra Tamam'a basın. Lisans ko ullarını kabul ettikten sonra etkinle tirme i lemi ba latılır. 3. Etkinle tirme türünü seçin. Ürünü ücretsiz deneme sürümü modunda veya abonelik kodunuzla etkinle tirebilirsiniz. Satın aldı ınız lisans türüne ba lı olarak, Gezinme koruması ile birlikte Hırsızlık Önleme veya Mobile Security özelli ini kullanabilirsiniz. Ürünü de erlendirmek için, etkinle tirme türü olarak Ücretsiz Deneme Sürümü seçene ini belirleyin. Abonelik anahtarınız varsa, abonelik türü olarak Abonelik anahtarı seçene ini belirleyin ve abonelik anahtarınızı girin. 4. Etkinle tir'e basın. Not: Ürünün etkinle tirme sırasında güncelle tirme hizmetine ba lanması gerekir. Etkinle tirmeyi bitirdikten sonra, ürünün ayarlarını yapabilece iniz yapılandırma sihirbazı açılır. Android 2.2 ve sonraki platformlarda, ürünün Hırsızlık Önleme özelli ini kullanması için aygıt yöneticisini etkinle tirmelisiniz.

7 F-Secure Mobile Security with Parental control Yükleme 7 Ürünü yapılandırma Ürün özelliklerini kullanmadan önce yapılandırmanız gerekmektedir. Hırsızlık Önleme, Ebeveyn denetimi ve Güvenli ki iler özelliklerini kullanıma sokmak için a a ıdaki talimatları uygulayın: 1. Yeni güvenlik kodunu girin ve do ru ekilde girdi inizden emin olmak için onaylayın. Not: Güvenlik kodunu daha sonra de i tirmek için, Ayarlar > Genel ayarlar ö elerini açın ve Güvenlik kodunu ayarla seçene ini belirleyin. Uzaktan Hırsızlık Önleme ve Ebeveyn denetimini kullanmak için güvenlik koduna sahip olmanız gerekir. 2. Ürünün aygıtınızı yönetebilmesi için haklar gerekmektedir. Aygıt yöneticisini etkinle tirmek için, Etkinle tir ö esine basın. 3. Aygıtınız için bir ekran kilidi ayarlamadıysanız, devam etmeden önce bu ekran kilidini ayarlamalısınız. Daha fazla bilgi için, aygıtınızla birlikte gelen belgelere ba vurun. 4. Güvenilen telefon numarasını girin. Aygıtınızdaki SIM kart de i tirildi inde güvenilen telefon numarasına uyarı gönderilir. 5. Ebeveyen Denetimini yapılandırmak için aygıt kullanıcısının ya grubunu seçin. Hırsızlık Önleme ve Ebeveyn Denetimi özelliklerini yapılandırdıktan sonra, ürün açılır. Ürünü Android aygıtından kaldırma Ürünün aygıtınızdan kaldırılmasıyla ilgili yönergelerdir. Ürünü aygıttan kaldırmak için u yönergeleri izleyin: 1. Ana görünümde, Ayarlar'ı açın. 2. Ayarlar menüsünde, Genel'i seçin. 3. Kaldır'a dokunun. Hırsızlık Önleme özelli i için bir güvenlik kodu olu turduysanız, ürünü kaldırmak için bu kodu girmelisiniz. Ürün aygıtınızdan kaldırılır. Not: Ürün, kaldırma sırasında Aygıt yöneticisi listesinde devre dı ı bırakılır. Kaldırmayı iptal etmek isterseniz, ürünü kullanmaya devam etmeden önce etkinle tirmeniz gerekmektedir.

8

9 Bölüm 2 Gizli bilgileri koruma Konular: Uzaktan Hırsızlık Önleme özelli ini açma SMS uyarısını kullanma Hırsızlık Önleme alarmını kullanma Konum payla ma özelli ini kullanma Hırsızlık Önleme özelli iyle, aygıtınız çalındı ında aygıtınızın veya üzerinde yüklü verilerin kötü amaçlı kullanılmayaca ından emin olabilirsiniz. Aygıtınızı kaybederseniz, aygıtınıza bir SMS metin mesajı göndererek aygıtı uzaktan kilitleyebilirsiniz. Aygıt kilitlendikten sonra yalnızca ekran kilidini açma deseni kullanılarak açılabilir. Not: Uzaktan kilitleme özelli ini kullanmak için, aygıtınızın ekran kilidini açma desenini etkin durumda tutun. Uzaktan temizleme ile aygıtınızdaki verileri uzaktan temizleyebilirsiniz. Aygıtınızı silmek üzere bir SMS mesajı gönderdi inizde, ürün takılı SD karttaki tüm bilgileri, SMS ve MMS mesajlarını, ilgili ki ileri ve takvim bilgilerini kaldırır. Bunun yanı sıra Google hesabınızın parolasını de i tirmeniz önerilir. Android 2.2 veya sonraki platformlarda, aygıtınızı silmek amacıyla bir SMS gönderdi inizde, ürün aygıtı fabrika ayarlarına sıfırlar.

10 10 F-Secure Mobile Security with Parental control Gizli bilgileri koruma Uzaktan Hırsızlık Önleme özelli ini açma Uzaktan Hırsızlık Önleme özellikleri açık oldu unda, aygıtınıza SMS metin mesajı göndererek onu kilitleyebilir veya üzerindeki tüm bilgileri silebilirsiniz. Uzaktan Hırsızlık Önleme özelli ini ayarlamak için: 1. Ana görünümde Hırsızlık Önleme'yi açın. 2. Hırsızlık Önleme menüsünde, Ayarlar'ı seçin. 3. Aygıtınızı uzaktan bulabilmek istiyorsanız Konumlandırıcıyı etkinle tir'i seçin. Konumlandırıcıyı kullanmak için, aygıtınızdaki konumlandırma yöntemlerinin açık oldu undan emin olun. Genellikle bunlar varsayılan olarak açıktır. Daha fazla bilgi için aygıtınızla gelen belgelere bakın. 4. Uzaktan Hırsızlık Önleme seçene ini belirleyerek özelli i açın. Uzaktan Hırsızlık Önleme açılır. Aygıtınızı uzaktan kilitleme Aygıtınızı uzaktan kilitledi inizde, aygıtınız izniniz olmadan kullanılamaz. Kaybolan veya çalınan aygıtınızı kilitlemek için u yönergeleri izleyin: 1. Aygıtı kilitlemek için aygıtınıza a a ıdaki SMS mesajını gönderin:#lock#<güvenlik kodu> (Örne in: #LOCK# ) 2. Aygıt kilitlendi inde, ürün, kilitleme iletisini göndermek için kullandı ınız telefona bir yanıt iletisi gönderir. Uzaktan yer belirleme özelli ini açtıysanız, yanıt iletisi aygıtın konum bilgilerini içerir. Kilitlenmi aygıtın kilidi sadece seçmi oldu unuz ekran kilidi kaldırma yöntemiyle kaldırılabilir. Aygıtınızı uzaktan silme Aygıtınızı sildi inizde, Hırsızlık Önleme özelli i aygıtta depolanan ki isel bilgilerinizi siler. Kaybolan veya çalınan aygıtınızı silmek için u yönergeleri izleyin: 1. Aygıtı silmek için aygıtınıza a a ıdaki SMS mesajını gönderin:#wipe#<güvenlik kodu> (Örne in: #WIPE# ) 2. Aygıt silindi inde, ürün, silme iletisini göndermek için kullandı ınız telefona bir yanıt iletisi gönderir. Aygıtı sildi inizde, ürün aygıtın içinde bulunan SD karttaki bilgileri, SMS ve MMS mesajlarını, ki i ve takvim bilgilerini siler. Android 2.2 ve sonraki platformlarda, aygıtın silinmesi aygıtı fabrika ayarlarına sıfırlar. Aygıtınızı bulma Kaybolan aygıtınızı bulmak için aygıta bir SMS mesajı gönderebilirsiniz. Not: Konum bilgilerini almak için aygıtınızda GPS özelli ini açtı ınızdan emin olun. Aygıtınızı bulmak için u yönergeleri izleyin: Aygıtı bulmak için aygıtınıza a a ıdaki SMS mesajını gönderin:#locate#<güvenlik kodu> (Örne in: #LOCATE# ) Hırsızlık Önleme, aygıtın en son bulundu u konumu içeren bir SMS mesajıyla yanıt verir. pucu: Konumlandırma mesajının düzgün çalı tı ından emin olmak için ayarlarını yaptıktan sonra aygıtınıza gönderin.

11 F-Secure Mobile Security with Parental control Gizli bilgileri koruma 11 Not: Hırsızlık Önleme özelli i konum verilerini depolamaz, yalnızca size gönderilen SMS metin mesajında konum bilgileri bulunur. SMS uyarısını kullanma Hırsızlık Önleme özelli ini, aygıtınızdaki SIM kartı de i tirildi inde sizi SMS mesajıyla uyaracak ekilde ayarlayabilirsiniz. SMS uyarısını kullanmak için: 1. Ana görünümde Hırsızlık Önleme'yi açın. 2. Hırsızlık Önleme menüsünde Ayarlar'ı seçin. 3. Güvenilen numara'yı seçin. Güvenilen numara ileti im kutusu açılır. 4. Aygıttaki SIM kart de i tirildi inde SMS metin mesajının gönderilece i telefon numarasını belirleyin. SMS uyarısı etkin durumdayken, aygıtınızdaki SIM kart de i tirildi inde bir SMS metin mesajı alırsınız. Hırsızlık Önleme alarmını kullanma Aygıtınızın kaybolması veya çalınması durumunda bir sesli alarm çalınmasını sa layabilirsiniz. Cihazınızda bir sesli alarm çalmak için u talimatları uygulayın: 1. Alarm çalmasını sa lamak için, u SMS mesajını aygıtınıza gönderin: #ALARM#<güvenlik kodu>#<yineleme sayısı> Not: Tekrarlama sayısı özelli iyle alarmın kaç kez çalaca ını belirleyebilirsiniz ve bunu alarmı çalmadan yapabilirsiniz. (Örne in: #ALARM#abcd1234) 2. Aygıt bu iletiyi aldı ında, ürün aygıtı kilitler ve sesli alarm çalar. Ürün, alarm iletisini göndermek için kullandı ınız telefona bir yanıt iletisi gönderir. Alarmı kapatmak için, seçmi oldu unuz ekran kilidini kaldırma yöntemini kullanın. pucu: u SMS mesajını aygıtınıza göndererek alarmı uzaktan kapatabilirsiniz: #ALARM#<güvenlik kodu>#0 Konum payla ma özelli ini kullanma Arkada larınıza ve ailenizi o anki konumunuzu harita üzerinde gösteren bir ileti gönderebilirsiniz. Konumunuzu payla mak için aygıtınızda GPS özelli ini açmalısınız. Konum payla ma iletisi göndermek için: 1. Ana görünümde, Hırsızlık Önleme özelli ini açın. 2. Hırsızlık Önleme menüsünde, Konum payla ma'yı seçin. Ürün, konumunuza eri mek için GPS özelli ini kullanır ve mesajla ma uygulamasını açar.

12 12 F-Secure Mobile Security with Parental control Gizli bilgileri koruma 3. Mesajla ma uygulamasında, konum bilgileri iletisine alıcılar ekleyin ve Gönder'e basın. leti, konumunuza ait bilgileri ve bulundu unuz noktayı gösteren Google Maps ba lantısını içerir.

13 Bölüm 3 Web'de gezinme koruması Konular: Gezine korumasını kullanma Internet'i güvenle kullanma Bu bölümde, Gezinme koruması özelli inin nasıl çalı tı ı ve ayarlarının nasıl yapılaca ı anlatılmaktadır. Gezinme koruması özelli i kredi kartı bilgileri, kullanıcı hesabı bilgileri ve parolalar gibi ki isel bilgilerinizi çalabilecek Web sitelerine kar ı korunmanızı sa lar.

14 14 F-Secure Mobile Security with Parental control Web'de gezinme koruması Gezine korumasını kullanma F-Secure Browser'ı kullanmalısınız. Farklı bir tarayıcı kullanmanız durumunda, Tarama Koruması web taramalarınızı korumayacaktır. Web'de gezinirken Gezinme Koruması'nı kullanmak için, u yönergeleri izleyin: Web tarayıcısını ba latmak için: Üründeki güvenli tarayıcıyı açın. Ana görünümde, Gezinme Koruması'nı ve ardından Güvenli tarayıcı'yı seçin. Android Launcher'da F-Secure Browser'ı seçin. Varsayılan tarayıcıyı de i tirme Aygıtınızdaki varsayılan tarayıcıyı de i tirme yönergeleri. F-Secure Browser otomatik ekilde varsayılan tarayıcınız olarak ayarlanmaz. Varsayılan tarayıcınızı zaten ayarladıysanız, F-Secure Browser'ı varsayılan tarayıcınız yapmak için a a ıdaki talimatları uygulayın: 1. Ayarlar (Settings) > Uygulamalar (Applications) > Uygulamaları Yönet'i (Manage Applications) açın. 2. Tarayıcı'yı (Browser) seçin. 3. Varsayılan olarak ba lat'ta (Launch by default), Varsayılanları sil'i (Clear defaults) seçin. 4. Uygulamayı web'de gezinmek için tekrar kullandı ınızda, varsayılan web tarayıcınız olarak F-Secure Browser'ı seçin. Internet'i güvenle kullanma Gezinme koruması, ziyaret etti iniz web sitelerinin güvenli ini de erlendirmenize yardımcı olur ve zararlı web sitelerine istem dı ı olarak eri menizi engeller. Bir Web sitesine eri ti inizde, ürün bu sitenin güvenli ini kablosuz olarak otomatik denetler. Site üpheli veya zararlı olarak derecelendirilmi se, ürün bu siteye eri imi engeller. Web sitesinin güvenlik derecesi, kötü yazılım analistleri ve F-Secure ortakları gibi çe itli kaynaklardan alınan bilgilere dayanır. Gezinme koruması ayarlarını de i tirme Kullandı ınız operatör ebekesine ba lı olarak, Gezinme koruması özelli inin ne zaman etkinle tirilece ini seçebilirsiniz. Ürün ayarlarını de i tirmek için: 1. Ana görünümde Ayarlar seçene ini belirleyin. 2. Gezinme koruması'nı seçin. 3. Internet'te gezindi iniz sırada ürünün arka planda çalı masını sa lamak için Gezinme koruması özelli ini etkinle tirin. 4. Gezinme koruması özelli inin ne zaman kullanılaca ını seçin: Tüm operatörler - ürün, hangi operatör ebekesini kullanıyor olursanız olun ziyaret edilen Web sitelerinin güvenli ini denetler. Yalnızca benim operatörüm - ürün yalnızca kendi operatör ebekenizi kullanıyorsanız ziyaret edilen Web sitelerinin güvenli ini denetler.

15 F-Secure Mobile Security with Parental control Web'de gezinme koruması 15 Gezinme koruması etkinle tirildi inde, ürün zararlı web sitelerine eri imi engeller. Ayrıldı ınız sayfaya dönmek için engelleme sayfasında Geri dön'ü seçin. Gezinme koruması tarafından engellenmi olsa da siteye girmek istiyorsanız, engelleme sayfasındaki Bu web sitesine yine de girmek istiyorum ba lantısını kullanın.

16

17 Bölüm 4 Virüsleri tarama Konular: El ile tarama Etkilenen dosyalar i leniyor Virüsten koruma ayarlarını de i tirme Ürün, aygıtınızı virüslere ve di er kötü amaçlı kodlara kar ı tarar. Ürün yüklü programları ve takılı bellek kartlarını virüslere, casus yazılımlara ve riskli yazılımlara kar ı otomatik olarak tarar. Not: Ürün tarafından her istendi inde aygıtınızı virüslere kar ı taramanızı öneririz.

18 18 F-Secure Mobile Security with Parental control Virüsleri tarama El ile tarama Aygıtınızda istedi iniz zaman virüs veya di er zararlı kodlar için tarama yapabilirsiniz. Aygıtınızdaki ve takılı bellek kartındaki tüm dosyaları taramak için u yönergeleri izleyin: 1. Ana görünümde Virüsten Koruma'yı seçin. 2. imdi tara'yı seçin. Virüs taraması ba latılır. 3. Virüs taraması tamamlandıktan sonra, uygulama a a ıdaki bilgileri görüntüler. Etkilenen - Bulunan etkilenme sayısıdır. Taranmadı - Tarama i lemi sırasında taranmayan dosya sayısıdır. Bir dosya ba ka bir program tarafından kilitlenmi se veya bozuksa taranamaz. Tarandı - Taranan dosya sayısıdır. 4. Tarama i leminden çıkmak için Geri'ye basın. Etkilenen dosyalar i leniyor Ürün bir dosyada virüs veya zararlı kod buldu unda, etkilenen dosyayı aygıtınızdan kaldırabilirsiniz. Etkilenen dosyaları i lemek için u yönergeleri izleyin: 1. Ana görünümde Virüsten Koruma'yı seçin. 2. Etkilenen dosyalar'ı seçin. Etkilenen dosyalar görünümü açılır. 3. Etkilenen dosyalar görünümü'nde, i leme almak istedi iniz etkilenen dosyaya ilerleyin. 4. Daha ayrıntılı bilgi görüntülemek için etkilenen dosyayı seçin. Etkilenen dosyalar ayrıntıiı görünümü etkilenen dosyanın yolunu ve dosya adını ve etkilenmenin adını görüntüler. 5. Etkilenen dosyayı veya uygulamayı aygıtınızdan kaldırmak için Sil'i veya Kaldır'ı tıklatın. F-Secure web sitesinde virüsler, truva atları, solucanlar ve di er istenmeyen yazılımların ba ka biçimleri hakkında açıklamalar ve bilgiler bulabilirsiniz: Virüsten koruma ayarlarını de i tirme Virüs taramasını çalı tırmak istedi iniz zamanı seçmek için virüsten koruma ayarlarını de i tirin. Virüsten koruma ayarlarını de i tirmek için a a ıdaki yönergeleri izleyin: 1. Ana görünümde Ayarlar seçene ini belirleyin. Ayarlar seçim listesi açılır. 2. Ayarlar seçim listesinden Virüsten koruma'yı seçin. 3. Aygıtınıza bir program yükledikten sonra programın otomatik olarak taranması için Yükleme taraması'nı seçin. 4. Aygıtınıza her bellek kartı takı ınızda, bellek kartının taranmasını sa lamak için Bellek kartı taraması'nı seçin.

19 Bölüm 5 Çocuklar için gezinmeyi güvenli hale getirme Konular: Ebeveyn denetimi çocuklarınızın Internet'teki uygunsuz içeri e kar ı korunmasına yardımcı olur. Ya grupları nedir Internet'te birçok ilgi çekici Web sitesi vardır, ancak aynı zamanda Kullanıcının ya grubunu seçme Internet'i kullanan çocuklar için riskli olabilecek siteler de bulunmaktadır. Uygulama denetimini kullanma Ebeveyn denetimi olmadan mobil aygıtlarıyla Web'de gezinen küçük çocuklar ve gençler risk altındadır. Birçok Web sitesi çocuklarınız için uygunsuz oldu unu dü ünebilece iniz içerik barındırır. Uygunsuz içeri e maruz kalabilirler, mobil aygıta zarar verebilecek kötü amaçlı yazılımları farkında olmadan kar ıdan yükleyebilirler veya güvenli olmayan Web sitelerinde gezindikten sonra taciz edilebilirler. Ebeveyn denetimi ile, çocuklarınızın istenmeyen içeri e eri imini engelleyerek mobil aygıtlarıyla Web'de güvenli ekilde gezinmelerini sa layabilirsiniz.

20 20 F-Secure Mobile Security with Parental control Çocuklar için gezinmeyi güvenli hale getirme Ya grupları nedir Ya gruplarıyla, gençler ve küçük çocuklar için uygun olan web içeri ini tanımlayabilirsiniz. Ebeveyn denetimi, Web sayfalarını çözümler ve içeriklerine ba lı olarak istenmeyen Web sayfalarına eri imi engeller. Ebeveyn denetimi özelli inde, Web içeri ini farklı yollarla kısıtlayan önceden ayarlanmı üç profil bulunmaktadır. Küçük çocuklara çevrimiçi etkinlikleri konusunda daha sıkı kısıtlamalar uygulanırken gençler Internet'te gezinirken daha fazla özgürlü e sahip olabilirler. Yeti kin ya grubu Internet te hiçbir kısıtlama olmadan gezinebilir. Kullanıcının ya grubunu yükleme sırasında veya daha sonra Ebeveyn denetimi ayarları sayfasından seçebilirsiniz. çerik türleri Ebeveyn denetimi özelli ini kullanarak çe itli içerik türlerine eri imi engelleyebilirsiniz. Yeti kin Cinsellik içeren veya cinsel ça rı ımda bulunan içerik. Örne in, seks ürünleri satan siteler veya cinsel e ilim içeren çıplaklık. Sohbet Örne in, Web tabanlı sohbet programları, anlık ileti programları ve sohbet siteleri. Web postası Örne in, Web tarayıcısı aracılı ıyla ileti gönderip almak üzere e-posta hesapları olu turabilece iniz siteler. Silah Örne in, silahlarla ilgili tanımlar veya görüntüler içeren ya da silah ve patlayıcı yapımının anlatıldı ı siteler. Kumar Örne in, çevrimiçi kumar oynatan veya çekili yapılan web siteleri. Uyu turucu Uyu turucu kullanımının desteklendi i siteler. Örne in uyu turucu üretme, satma veya satın alma ile ilgili bilgiler içeren siteler. Randevu Servisi Örne in, e bulma siteleri veya posta sipari iyle evlilik olana ı sa layan siteler. Sosyal a Örne in, ki isel ve profesyonel ilgi alanlarınızı payla mak üzere bir üye profili olu turabilece iniz siteler. Forum Örne in, yorumları görüntüleyebilece iniz ve gönderebilece iniz tartı ma grupları ya da forum olu turmak için kullanabilece iniz programlar. Bloglar Örne in çevrimiçi günlükler, ki isel Web sayfaları, bloglar ve podcast'ler. Alı veri ve müzayedeler Örne in, ziyaretçilerin do rudan Web üzerinden sipari vermelerine olanak veren siteler, fiyat kar ıla tırma Web siteleri veya çevrimiçi müzayede siteleri. Kült

21 F-Secure Mobile Security with Parental control Çocuklar için gezinmeyi güvenli hale getirme 21 Örne in, belirli bir amaca kendini adamı veya din ve di er ideolojilere yönelik saldırgan tavır sergileyen siteler. Alkol ve tütün ürünleri Örne in, alkol veya tütün ürünleriyle ilgili bilgi sa layan, bu ürünleri tanıtan ya da destek sa layan siteler. Nefret ve iddet Örne in, belirli bir din, ırk, ulus, cinsiyet, ya grubu, özürlülük veya cinsel e ilim aleyhinde ifadeler içeren siteler ya da insanlar, hayvanlar veya kurumsal aleyhinde fiziksel saldırı tanımları ya da görüntüleri içeren siteler. Yasadı ı kar ıdan yüklemeler Örne in, yazılımlara yasadı ı veya üpheli ekilde eri im sa layan siteler ve a ların ve sistemlerin güvenli ini tehlikeye atabilecek programlar geli tiren ve da ıtan siteler. Anonimle tiriciler Örne in, Internet'te izlenemeyecek etkinlikler gerçekle tirmeye çalı an veya filtrelerin nasıl a ılaca ı ile ilgili bilgiler sa layan siteler. Bilinmiyor Ebeveyn denetimi sitenin içerik türünü belirleyemezse, site kategorisi bilinmiyor olarak atanır. Kullanıcının ya grubunu seçme Ya grubu ile, bu aygıtı kimlerin kullanabilece ini seçebilirsiniz. Ebeveyn denetimi, bu seçime ba lı olarak Web içeri ini kısıtlar. Kullanıcının ya grubunu de i tirmek için: 1. Ana görünümde Ayarlar seçene ini belirleyin. 2. Ebeveyn denetimi'ni seçin. 3. stenmeyen Web sayfalarına eri imi engellemek için Ebeveyn denetimi özelli ini etkinle tirin. 4. Ya grubu altında, bu aygıtın kimlerin kullanabilece ini seçin. Ebeveyn denetimi, bu seçime ba lı olarak Web içeri ini kısıtlar. Ya grubunu de i tirmek, kullanıcının gezinmesine izin verilen içeri i de i tirir. 5. zin verilen kategorileri görüntülemek ve düzenlemek için, Sınırlı web içeri i ö esini seçin. 6. zin vermek istedi iniz içeri i seçin. Ya grubunu de i tirdikten sonra, Ebeveyn denetimi özelli i sadece yapılandırmı oldu unuz web sitelerine eri im izni verir. Uygulama denetimini kullanma Uygulama denetimi ile, kullanılabilen uygulamaları sınırlayabilir ve istenmeyen uygulamaları kaldırabilirsiniz. Uygulama denetimini kullanmak için Ebeveyn denetimi açık olmalıdır. Uygulama denetimini kullanmak için u yönergeleri izleyin: 1. Ana görünümde Ayarlar seçene ini belirleyin. 2. Ebeveyn denetimi'ni seçin. 3. Ebeveyn denetimini açın.

22 22 F-Secure Mobile Security with Parental control Çocuklar için gezinmeyi güvenli hale getirme 4. Uygulama denetimi'ni açın. 5. Sınırlı uygulamaları seçin. Ebeveyn denetimi yüklenmi uygulamaların listesi görüntüler. 6. Aygıt kullanıcısının uygulamayı kullanmasına izin vermek için, uygulamanın yanındaki onay kutusunun i aretlenmi oldu undan emin olun. Uygulamaya eri imi sınırlandırmak için, onay kutusundaki seçimi kaldırın. Varsayılan olarak, Ebeveyn denetimi tüm uygulamalara eri ime izin verir. 7. Bir uygulamayı aygıttan tamamen kaldırmak istiyorsanız, kaldır komutu görüntülenene kadar listeden uygulamaya basılı tutun. Uygulamayı kaldırmak için Kaldır ö esini seçin. Herhangi bir ki i Uygulama denetimiyle engelledi iniz bir uygulamayı açmaya çalı tı ında, engelleme sayfası açılır ve Ebeveyn denetimi uygulamaya eri imi reddeder.

23 Bölüm 6 stenmeyen aramaları ve mesajları önleme Konular: Güvenli ki ileri kullanma Engellenen aramaları ve mesajları görüntüleme Güvenli ki iler istenmeyen aramaların ve mesajların size ula masını önler. Güvenli ki iler ile, sizin için önemli olan aramalar ve mesajlara odaklanabilir, istenmeyen aramaları ve mesajları engelleyebilirsiniz. Engellemek istedi iniz numaraları seçebilirsiniz ve Güvenli ki iler, seçti iniz numaralardan gelen tüm aramaları ve SMS/MMS mesajlarını engeller. Güvenli ki iler, engelleme listesindeki numaralara yapılan aramaları da kısıtlar.

24 24 F-Secure Mobile Security with Parental control stenmeyen aramaları ve mesajları önleme Güvenli ki ileri kullanma Güvenli ki iler, engelleme listesindeki numaralardan gelen aramaları ve mesajları engeller. Yeni bir numaradan gelen aramaları ve mesajları engellemek için, u yönergeleri izleyin: 1. Ana görünümde Ayarlar seçene ini belirleyin. Ayarlar seçim listesi açılır. 2. Ayarlar seçim listesinden Güvenli ki iler'i seçin. Not: Henüz yapmadıysanız güvenlik kodunuzu ayarlamanız gerekir. 3. Güvenli ki iler'in açık oldu undan emin olun. 4. Numaraları engelle'yi seçin. Yeni numaraları engellemek için güvenlik kodunuzu girmeniz gerekir. Engellenen numaralar listesi açılır. 5. Engellenecek bir numara girin seçene ini belirleyin. 6. Engellemek istedi iniz bir ad ve numara girin. 7. Engellenen numaralar listesine numarayı eklemek için Kaydet seçene ini belirleyin. Güvenli ki iler açıkken, engellenen numaralar listesindeki numaralardan hiçbir arama veya mesaj almazsınız ve engellenen numaralara yapılan tüm aramalar da kısıtlanır. Engellenen aramaları ve mesajları görüntüleme Güvenli ki ilerin hangi aramaları ve mesajları engelledi ini engelleme geçmi inde görebilirsiniz. Güvenli ki ilerin hangi aramaları ve mesajları engelledi ini görüntülemek için, u yönergeleri izleyin: 1. Ana görünümde Ayarlar seçene ini belirleyin. Ayarlar seçim listesi açılır. 2. Ayarlar seçim listesinden Güvenli ki iler'i seçin. 3. Engelleme geçmi ini göster seçene ini belirleyin.

25 Bölüm 7 Uygulamanın güncel kalmasını sa lama Konular: Güncelle tirme modunu seçme Elle güncelle tirmeler Üründeki otomatik güncelle tirme hizmeti, yeni güncelle tirmeleri düzenli olarak denetler ve ürünün güncel kalmasını sa lar. Ürün etkinle tirildikten sonra, otomatik güncelle tirmeler açılır. Otomatik güncelle tirmeler için etkin bir Internet ba lantısı olması gerekir. Kullanılabilir bir Internet ba lantısı oldu unda, ürün güncelle tirmeleri düzenli olarak denetler ve gerekti inde yeni güncelle tirmeleri kar ıdan yükler. Not: Etkin bir aboneli iniz oldu u sürece ürünü ücretsiz olarak güncelle tirebilirsiniz. Aygıtınızın sürekli olarak korunmasını sa lamak için hizmetin süresi sona ermeden ek hizmet süresi satın alın.

26 26 F-Secure Mobile Security with Parental control Uygulamanın güncel kalmasını sa lama Güncelle tirme modunu seçme Otomatik güncelle tirmeler, ürün etkinle tirildikten sonra kullanılır. Otomatik güncelle tirmeleri devre dı ı bırakırsanız veya gerçek zamanlı tarama modunu kullanmıyorsanız, uygulamayı el ile güncelle tirmeniz gerekir. Güncelle tirme modunu de i tirmek için u yönergeleri izleyin: A a ıdaki Otomatik güncelle tirmeler modlarından birini seçin. Her zaman - uygulama, virüs tanım veritabanının güncel olmasını sa lamak için düzenli güncelle tirmeleri güncelle tirme sunucusundan otomatik olarak yükler. (önerilir) Ev a ında operatörünüzün a ına ba lı oldu unuzda uygulama güncelle tirmeleri otomatik olarak güncelle tirme sunucusundan yükler. Hiçbir zaman virüs tanımları otomatik olarak güncelle tirilmez. Otomatik güncelle tirmeleri devre dı ı bırakmanız önerilmez. Elle güncelle tirmeler Ürünü diledi iniz zaman elle güncelle tirebilirsiniz. Ürünü elle güncelle tirmek için u yönergeleri izleyin: 1. Ana görünümde Güncelle tir'i seçin. Ürünün en son güncelle tirmeleri denetlemek üzere Internet'e ba lanması gerekir. 2. En son güncelle tirmeleri denetlemek için Evet'i seçin. Yeni bir güncelle tirme varsa, ürün bu güncelle tirmeyi kar ıdan yüklemek isteyip istemedi inizi sorar. 3. Kullanılabilen yeni bir güncelle tirme varsa, yazılım güncelle tirmesini kar ıdan yüklemek için Evet'i seçin. 4. Kar ıdan yükleme i lemi tamamlandı ında, güncelle tirmeyi yüklemek için Yükle'yi seçin.

27 Bölüm 8 Abonelik hizmet süresi satın alma Konular: PC'nizi kullanarak abonelik hizmet süresi satın alma Aygıtınızın sürekli olarak korunmasını sa lamak için hizmetin süresi sona ermeden ek hizmet süresi satın almalısınız. Satın alınan ek hizmet süresi, önceki sipari inizde kalan süreye veya ücretsiz deneme sürenize eklenir. Ürün, da ıtım kanalına ba lı olarak birkaç satın alma yöntemini destekler. En sık kullanılan satın alma yöntemleri: F-Secure estore Yerel satıcınız Operatöre özel sürekli hizmet aboneli i Deneme sürümünü kullandıktan sonra F-Secure Mobile Security yazılımını satın almak veya F-Secure Anti-Theft ürününü F-Secure Mobile Security ürününe yükseltmek isterseniz, uygulama içindeki Satın al menüsünü kullanın.

28 28 F-Secure Mobile Security with Parental control Abonelik hizmet süresi satın alma PC'nizi kullanarak abonelik hizmet süresi satın alma Ürün için abonelik hizmet süresi satın almak amacıyla bilgisayarınızı kullanabilirsiniz. Bilgisayarınızın Web tarayıcısını kullanarak ek abonelik hizmet süresi satın almak için u yönergeleri izleyin: 1. Web tarayıcısında adresini açın. 2. Aboneli inizi tanımlamak üzere Abonelik Kodu alanına abonelik numaranızı girin. F-Secure estore yaygın olarak kullanılan kredi kartlarını ve havale/banka transferlerini desteklemektedir. 3. Ekranda görüntülenen yönergeleri uygulayın.

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security İçindekiler 2 İçindekiler Bölüm 1: Yükleme...4 1.1 Yükleme...5 1.2 Etkinleştirme...6 1.3 Ürünü yapılandırma...7 1.4 Ürünü Android aygıtından kaldırma...8

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://tr.yourpdfguides.com/dref/2859499

Kullanım kılavuzunuz F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://tr.yourpdfguides.com/dref/2859499 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID tüm sorularınızı (bilgi,

Detaylı

F-Secure Mobile Security for Windows Mobile

F-Secure Mobile Security for Windows Mobile F-Secure Mobile Security for Windows Mobile 1. Yükleme ve Etkinleştirme Önceki Sürüm Yükleme Etkinleştirme Önceki F-Secure Mobile Security sürümü yüklüyse, bu uygulamayı kapatmanız gerekir. Yükleme sırasında

Detaylı

F-Secure Mobile Security for S60

F-Secure Mobile Security for S60 F-Secure Mobile Security for S60 1. Yükleme ve etkinleştirme Önceki sürüm Yükleme F-Secure Mobile Anti-Virus uygulamasının önceki sürümünü kaldırmanız gerekmez. Yeni sürümü yükledikten sonra F-Secure Mobile

Detaylı

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Android telefonunuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 İçindekiler F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 İçindekiler Bölüm 1: Başlarken...3 1.1 Aboneliği yönetme...4 1.2 Bilgisayarımın korunduğundan nasıl emin olabilirim...4 1.2.1

Detaylı

Bölüm 1: Başlarken...3

Bölüm 1: Başlarken...3 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014 İçindekiler 2 İçindekiler Bölüm 1: Başlarken...3 1.1 Yüklemeden sonra yapılması gerekenler...4 1.1.1 Aboneliği yönetme...4 1.1.2 Ürünü açma...4 1.2 Bilgisayarımın korunduğundan

Detaylı

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 16 Kasım 2015 İçindekiler 3 İçindekiler Fiery Driver Configurator...5

Detaylı

F-Secure Anti-Virus 2013

F-Secure Anti-Virus 2013 F-Secure Anti-Virus 2013 F-Secure Anti-Virus 2013 çindekiler 3 çindekiler Bölüm 1: Yükleme...5 lk kez yüklemeden önce...6 Ürünü ilk kez yükleme...6 Uygulamaları yükleme ve yükseltme...6 Yardım ve Destek...7

Detaylı

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Windows Phone'unuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

(... GÜÇLÜ KORUMA, DÜŞÜK SİSTEM KAYNAĞI KULLANIMI...)

(... GÜÇLÜ KORUMA, DÜŞÜK SİSTEM KAYNAĞI KULLANIMI...) (... GÜÇLÜ KORUMA, DÜŞÜK SİSTEM KAYNAĞI KULLANIMI...) Programın Özellikleri; En son online tehditlere karşı korunun Endişelenmeden e-posta alıp gönderin, sohbet edin ve web'de gezinin - Norton İtibar Hizmeti:

Detaylı

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için iphone veya ipad'inizi ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

ESET PARENTAL CONTROL for ANDROID

ESET PARENTAL CONTROL for ANDROID ESET PARENTAL CONTROL for ANDROID Kullanıcı Kılavuzu Bu belgenin en son sürümünü indirmek için burayı tıklatın ESET PARENTAL CONTROL ESET, spol. s r.o. ESET Parental Control, ESET, spol. s r.o. tarafından

Detaylı

Çalınan Laptopuzunun Peşini Bırakmayın!..

Çalınan Laptopuzunun Peşini Bırakmayın!.. On5yirmi5.com Çalınan Laptopuzunun Peşini Bırakmayın!.. Laptop'unuz mu çalındı? İşte onu izlemenin ve hırsız bezdirmenin en pratik yolu... Yayın Tarihi : 21 Aralık 2011 Çarşamba (oluşturma : 10/2/2015)

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu İçindekiler 1. SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu... 2 2. E-posta Bildirimi Alma... 2 3. Belgeyi İmzalama... 3 4. Diğer Seçenekler... 4 4.1 Sonra bitir... 4 4.2 Yazdır,

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz ESET MOBILE ANTIVIRUS http://tr.yourpdfguides.com/dref/3823108

Kullanım kılavuzunuz ESET MOBILE ANTIVIRUS http://tr.yourpdfguides.com/dref/3823108 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya ESET MOBILE ANTIVIRUS için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki ESET MOBILE ANTIVIRUS tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma,

Detaylı

Eee Pad TF201 için SSS

Eee Pad TF201 için SSS Eee Pad TF201 için SSS Dosyaları yönetme... 2 MicroSD, SD kartı veya USB aygıtında depolanan verilerime nasıl erişirim?... 2 Seçili dosyaları başka bir klasöre nasıl taşırım?... 2 Seçili dosyaları bağlı

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin

Detaylı

ESET PARENTAL CONTROL for ANDROID

ESET PARENTAL CONTROL for ANDROID ESET PARENTAL CONTROL for ANDROID Kullanıcı Kılavuzu Bu belgenin en son sürümünü indirmek için burayı tıklatın ESET PARENTAL CONTROL ESET, spol. s r.o. ESET Parental Control, ESET, spol. s r.o. tarafından

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J350/J370 Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir:

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW Sürüm A TUR Not

Detaylı

Türk Telekom Güvenlik Güvenli Aile(Safe Family) Ürünü Kurulum Kılavuzu

Türk Telekom Güvenlik Güvenli Aile(Safe Family) Ürünü Kurulum Kılavuzu Türk Telekom Güvenlik Güvenli Aile(Safe Family) Ürünü Kurulum Kılavuzu Kurulum tamamlandıktan sonra çocukların cihazlarına Safe Family uygulamasının kurulması gerekmektedir. PC için http://family.mcafee.com/

Detaylı

Xerox WorkCentre 3655 Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 3655 Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli Kontrol Paneli Kullanabileceğiniz hizmetler yazıcınızın ayarlarına bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında ayrıntılı bilgi için Kullanım Kılavuzu'na bakın. 3 4 5 Dokunmatik ekran Menüler

Detaylı

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 Genel Bilgi... 3 Uygulamanın İndirilmesi... 3 iphone için... 3 Android için... 3 Windows ve Mac için... 3 Uygulamanın

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir:

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW Sürüm 0 TUR Not tanımları Bu kullanıcı

Detaylı

Seagate Anti Virüs. Seagate Technology LLC S. De Anza Boulevard Cupertino, CA 95014, ABD

Seagate Anti Virüs. Seagate Technology LLC S. De Anza Boulevard Cupertino, CA 95014, ABD Seagate Anti Virüs 2015 Seagate Technology LLC. Tüm hakları saklıdır. Seagate, Seagate Technology, Wave logosu ve FreeAgent, Seagate Technology LLC'nin veya yan kuruluşlarının ticari veya kayıtlı ticari

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu RightFax'e Tara Yönetici Kılavuzu Kasım 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...3 Dağıtıma hazır olma denetim listesi... 4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Uygulamanın yapılandırma sayfasına

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm A TUR Notların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, ortaya çıkabilecek bir duruma nasıl yanıt vermeniz gerektiğini size söyler

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J2320/J2720. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J2320/J2720. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J30/J70 Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, çalıştırma ortamını,

Detaylı

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

ESET SMART SECURITY 9

ESET SMART SECURITY 9 ESET SMART SECURITY 9 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu belgenin en son sürümünü karşıdan yüklemek için burayı tıklatın ESET Smart Security tüm özelliklerin bir

Detaylı

ESET SMART SECURITY 8

ESET SMART SECURITY 8 ESET SMART SECURITY 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu belgenin en son sürümünü karşıdan yüklemek için burayı tıklatın ESET Smart

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç Motorola Phone Tools Hızlı Başlangıç İçerik Minimum Gereksinimler... 2 Motorola Phone Tools Yüklemeden Önce... 3 Yükleme Motorola Phone Tools... 4 Cep Telefonu Cihazını Yükleme ve Yapılandırma... 5 Çevrimiçi

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU KASPERSKY MOBILE SECURITY 8.0

KULLANIM KILAVUZU KASPERSKY MOBILE SECURITY 8.0 KULLANIM KILAVUZU KASPERSKY MOBILE SECURITY 8.0 Sayın Kullanıcı! Ürünümüzü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu belgelerin size çalışmanızda yardımcı olacağını ve bu yazılım ürünüyle ilgili cevaplar sunacağını

Detaylı

Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu Hakkında

Detaylı

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118i E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42712 Bu kılavuz, aygıtındaki E-postaya Tara özelliğini ayarlama hakkında hızlı başvuru sağlar. Aşağıdakiler için yordamlar içerir: E-postaya

Detaylı

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Kontrol Paneli

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Kontrol Paneli Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. 3 5 Mürekkep Erişim Kapağı Düğmesi Menüler 7 İş kontrolleri Dokunmatik

Detaylı

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server Hızlı Başlangıç Kılavuzu ESET Smart Security, bilgisayarınız için kötü amaçlı koda karşı son derece gelişmiş bir koruma sağlar. İlk olarak ödüllü NOD32

Detaylı

Transformer TF201 için SSS

Transformer TF201 için SSS Transformer TF201 için SSS Dosyaları yönetme... 2 MicroSD, SD kartı veya USB aygıtında depolanan verilerime nasıl erişirim?... 2 Seçili dosyaları başka bir klasöre nasıl taşırım?... 2 Seçili dosyaları

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Sürüm 0 TUR Not tanımları Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: Not Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer özelliklerle

Detaylı

Google Apps ten işletme için Office 365 e geçiş

Google Apps ten işletme için Office 365 e geçiş Google Apps ten işletme için Office 365 e geçiş Geçiş yapma İşletme için Office 365 Google Apps ten farklı görünür, dolayısıyla oturum açtığınızda, başlangıç yapabileceğiniz şu görünümle karşılaşırsınız.

Detaylı

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu belgenin en son sürümünü karşıdan yüklemek için burayı tıklatın ESET

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 Fiery Server ile ilişkili görevleri gerçekleştirmek için Fiery uygulamalarını

Detaylı

BlueStacks Kullanιcι kιlavuzu

BlueStacks Kullanιcι kιlavuzu BlueStacks Kullanιcι kιlavuzu Model No. VS14140 İçindekiler 1. Giriş...2 1.1 BlueStacks'e Genel Bakış...2 1.2 Hedef Kitle...2 2. BlueStacks'i Başlatın...2 2.1 BlueStacks'i Başlatma...2 2.2 Giriş Ekranı...3

Detaylı

ESET PARENTAL CONTROL for ANDROID

ESET PARENTAL CONTROL for ANDROID ESET PARENTAL CONTROL for ANDROID Kullanıcı Kılavuzu Bu belgenin en son sürümünü indirmek için burayı tıklatın ESET PARENTAL CONTROL ESET, spol. s r.o. ESET Parental Control, ESET, spol. s r.o. tarafından

Detaylı

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL TURKISH Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip edin: Program

Detaylı

POP3 ve IMAP e-mail kurulumu

POP3 ve IMAP e-mail kurulumu POP3 ve IMAP e-mail kurulumu Nokia E71 iniz Google Mail gibi mevcut internet e-posta hesaplarının birçoğuna kolaylıkla erişme olanağı sunan bir E-posta istemcisi içerir. Diğer e-posta servislerinin birçoğu

Detaylı

Çerezleri (Cookie) ve Önbelleği (Cache) Temizleme

Çerezleri (Cookie) ve Önbelleği (Cache) Temizleme Çerezleri (Cookie) ve Önbelleği (Cache) Temizleme Kullandığınız tarayıcıda veya görüntülediğiniz sayfada sorun varsa, öncelikle tarayıcının önbelleğini temizlemeyi deneyin. Önbelleği temizledikten sonra

Detaylı

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 1 KURULUM VE SISTEM GEREKLILIKLERI...2 1.1 DONANIM VE YAZILIM GEREKLILIKLERI...2 1.2 KURULUM...3 1.3 LIFTDESIGNER 5 UYGULAMASINI İLK DEFA BAŞLATMA...6 1.4 DIGIPARA SUITE

Detaylı

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Hızlı Başlangıç Kılavuzu ESET NOD32 Antivirus, bilgisayarınız için kötü amaçlı koda karşı son derece gelişmiş bir koruma sağlar. İlk olarak

Detaylı

Web tabanlı altyapı sayesinde her cihazdan erişilebilir ve düzenlenebilir dokümanlar oluşturulup anında paylaşılabilir.

Web tabanlı altyapı sayesinde her cihazdan erişilebilir ve düzenlenebilir dokümanlar oluşturulup anında paylaşılabilir. Eğitimde Google Doküman Uygulamaları 1.1 Google Uygulamalarına Giriş Google Doküman uygulamaları, hem öğretmenler, hem öğrenciler, hem de veliler için birçok farklı özellik sağlar. Kelime işleme, elektronik

Detaylı

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu RightFax'e Tara Yönetici Kılavuzu Haziran 2017 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...3 Dağıtıma hazır olma denetim listesi... 4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Uygulamanın yapılandırma sayfasına

Detaylı

ESET Mobile Security Symbian. Yükleme El Kitabı ve Kullanıcı Kılavuzu

ESET Mobile Security Symbian. Yükleme El Kitabı ve Kullanıcı Kılavuzu ESET Mobile Security Symbian Yükleme El Kitabı ve Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler 1. ESET Mobile Security yazılımını...3 yükleme 1.1 Minimum...3 sistem gereksinimleri 1.2 Yükleme...3 1.2.1 Aygıtınıza...3

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Outlook 2013 önceki sürümlerden farklı bir görünüme sahiptir; bu nedenle, öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Size özel hale

Detaylı

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrol Paneli 8 / 8 / 86 / 87 / 890 Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. ABC DEF Menüler GHI PQRS 7 JKL TUV 8 MNO

Detaylı

TOSHIBA Windows PC'nizi veya Tabletinizi Windows 10'a Yükseltme

TOSHIBA Windows PC'nizi veya Tabletinizi Windows 10'a Yükseltme TOSHIBA Windows PC'nizi veya Tabletinizi Windows 10'a Yükseltme Sayın Müşterimiz, Bu belgedeki bilgiler Windows 7 veya Windows 8.x önyüklenmiş belirli TOSHIBA Windows PC veya Tabletlerinizi Windows 10'a

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

Lync Toplantısı Zamanlama Görünümler arasında geçiş yapma Takviminizi paylaşma Hava durumuna göre plan yapma Geçerli saat işaretçisi

Lync Toplantısı Zamanlama Görünümler arasında geçiş yapma Takviminizi paylaşma Hava durumuna göre plan yapma Geçerli saat işaretçisi Takvim Hızlı Başlangıç Kılavuzu Lync Toplantısı Zamanlama Lync 2013 sayesinde çevrimiçi buluşarak yüz yüze görüşebilir veya yol yapmaktan kurtulabilirsiniz. Görünümler arasında geçiş yapma İş akışınıza

Detaylı

Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu

Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42078_TR 2004. Her hakkı saklıdır. Belirtilen telif hakkı koruması anayasa ve kanunlarla belirtilen ya da tanına her form ve şekildeki

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Buradan Başlayın Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Access 2013 önceki sürümlerden farklı görünmektedir, dolayısıyla öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Ekran boyutunu değiştirme

Detaylı

Eee Pad TF201 için SSS

Eee Pad TF201 için SSS Eee Pad TF201 için SSS Dosyaları yönetme... 2 MicroSD, SD kartı veya USB aygıtında depolanan verilerime nasıl erişirim?... 2 Seçili dosyaları başka bir klasöre nasıl taşırım?... 2 Seçili dosyaları bağlı

Detaylı

2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari

2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari Sohbet Baskı 1 2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari markalarıdır. Nokia tune, Nokia Corporation'ın

Detaylı

Ebeveyn kontrolü EBEVEYNLER İÇİN NOT. Çocuğunuzun oynamasına izin vermeden önce PlayStation Vita sisteminde ebeveyn kontrolü ayarlarını yapın.

Ebeveyn kontrolü EBEVEYNLER İÇİN NOT. Çocuğunuzun oynamasına izin vermeden önce PlayStation Vita sisteminde ebeveyn kontrolü ayarlarını yapın. Ebeveyn kontrolü EBEVEYNLER İÇİN NOT Çocuğunuzun oynamasına izin vermeden önce Vita sisteminde ebeveyn kontrolü ayarlarını yapın. 4-419-422-01(1) Vita sistemi ebeveynlere ve koruyuculara, çocuklarının

Detaylı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı 1. Giriş Bilindiği üzere Bakanlığımız tarafından tüm kurumlarımıza POP3 destekli e-posta hesabı tahsis edilmiştir. Bu hesabı web tabanlı olarak kullanabileceğiniz gibi Outlook vb. gibi e-posta istemci

Detaylı

ESET NOD32 ANTIVIRUS 10

ESET NOD32 ANTIVIRUS 10 ESET NOD32 ANTIVIRUS 10 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu belgenin en son sürümünü karşıdan yüklemek için burayı tıklatın ESET NOD32 Antivirus, bilgisayarınız için

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

ESET INTERNET SECURITY 10

ESET INTERNET SECURITY 10 ESET INTERNET SECURITY 10 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu belgenin en yeni sürümünü karşıdan yüklemek için burayı tıklatın ESET Internet Security tüm özelliklerin

Detaylı

EWD8989 KULLANIM KILAVUZU

EWD8989 KULLANIM KILAVUZU EWD8989 KULLANIM KILAVUZU ÖNEMLİ 1: Saatte kullanılacak kart, Mikro Sim olmalıdır. ÖNEMLİ2: Mikro Sim kartın PIN kodu bir telefon yardımıyla kaldırıldıktan sonra saate takılmalı. Uygulamayı Akıllı Telefonunuza

Detaylı

ANDROID İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLÜ OLAN TELEFON VEYA TABLETLERE ÖĞRENCİ WEBMAIL TANIMLAMA

ANDROID İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLÜ OLAN TELEFON VEYA TABLETLERE ÖĞRENCİ WEBMAIL TANIMLAMA ANDROID İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLÜ OLAN TELEFON VEYA TABLETLERE ÖĞRENCİ WEBMAIL TANIMLAMA Son Güncelleme Tarihi: 16.10.2014 Acıbadem Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Öğrenci Mail Adreslerini Android

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

GPS NAVI GASYON SI STEMI

GPS NAVI GASYON SI STEMI GPS NAVI GASYON SI STEMI NAV HIZLI BAS LANGIÇ KILAVUZU MOTOR ANA SAYFA TÜRK Başlarken Navigasyon yazılımı ilk kez kullanıldığında otomatik olarak bir ilk kurulum işlemi başlar. Aşağıdaki işlemleri yapın:

Detaylı

HIZLI KULLANMA KLAVUZU

HIZLI KULLANMA KLAVUZU HIZLI KULLANMA KLAVUZU 7, 10 MODELLER : HOMEPRO vivimat PRO3 HOMEPRO vivimat COMFORT HOMEPRO vivimat PRIME HOMEPRO vivimat LITE SİSTEME GİRİŞ / LOGIN Ev içerisinden kullanmak için (LAN) iç IP kutusuna

Detaylı

Seçenekler Menüsünden Genel Sekmesi

Seçenekler Menüsünden Genel Sekmesi Seçenekler Menüsünden Genel Sekmesi Word 2003 açtıktan sonra ARAÇLAR>SEÇENEKLER tıklanır. Karşımıza bu tür ekran çıkar. İlk komut Arka planda yeniden sayfalandır ; Siz çalışırken belgeleri otomatik olarak

Detaylı

Menüler. Yazdırmaya Ara Ver

Menüler. Yazdırmaya Ara Ver Xerox ConnectKey.0 Teknolojisi Kontrol Paneli Kullanabileceğiniz hizmetler yazıcınızın ayarlarına bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında ayrıntılı bilgi için Kullanım Kılavuzu'na bakın.

Detaylı

Kontrol Paneli. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Renkli Çok İşlevli Yazıcı

Kontrol Paneli. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Renkli Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli Kullanılabilir uygulamalar yazıcı kurulumunuza göre değişebilir. Uygulamalar ve özellikler hakkındaki ayrıntılar için bkz. Kullanım Kılavuzu. 5 9 8 7 6 0 5 6 7 8 9 0 Giriş Sayfası ana uygulama

Detaylı

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Sürüm B TUR 1 Toplu bakış 1 Brother Universal

Detaylı

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu belgenin en son sürümünü karşıdan yüklemek için burayı tıklatın ESET NOD32 Antivirus, bilgisayarınız için

Detaylı

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES Yazılım Yükleme Kılavuzu HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Yazılım Yükleme Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2011 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Detaylı

Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu

Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu Ekim 2014 Ankara www.raptadmin.com info@raptadmin.com Giriş İşlemleri Raptadmin yönetim paneline www.alanadınız.com/admin adresini kullanarak gidebilirsiniz.

Detaylı

ESET SMART SECURITY 6

ESET SMART SECURITY 6 ESET SMART SECURITY 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu belgenin en son sürümünü karşıdan yüklemek için burayı tıklatın ESET Smart Security, bilgisayarınız

Detaylı

Giriş... 4. Bölüm 1 Genel Bakış... 6. 1.1 Google Dokümanlar Eklentisi'nin Özellikleri... 7. 1.2 Sistem Gereksinimleri... 8

Giriş... 4. Bölüm 1 Genel Bakış... 6. 1.1 Google Dokümanlar Eklentisi'nin Özellikleri... 7. 1.2 Sistem Gereksinimleri... 8 İçindekiler Giriş... 4 Bu Kılavuz Hakkında... 4 Yardım'ı Açma... 5 Bölüm 1 Genel Bakış... 6 1.1 Google Dokümanlar Eklentisi'nin Özellikleri... 7 1.2 Sistem Gereksinimleri... 8 Bölüm 2 Yükleme/Kaldırma...

Detaylı

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (sunucu)

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (sunucu) 2015 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 29 Ocak 2015 İçindekiler 3 İçindekiler...5 Bir Fiery seçeneğini etkinleştirme...5

Detaylı

Wacker Neuson Media Pool için kısa talimatlar

Wacker Neuson Media Pool için kısa talimatlar Wacker Neuson Media Pool için kısa talimatlar Hoş geldiniz Media Pool, Wacker Neuson Group'un merkezi ve dünyanın her yerinden ulaşılabilir resim ve medya veri tabanıdır. Burada yüksek çözünürlükte birçok

Detaylı

ESET Mobile Security Business Edition şu işletim sistemi için: Windows Mobile. Yükleme El Kitabı ve Kullanıcı Kılavuzu

ESET Mobile Security Business Edition şu işletim sistemi için: Windows Mobile. Yükleme El Kitabı ve Kullanıcı Kılavuzu ESET Mobile Security Business Edition şu işletim sistemi için: Windows Mobile Yükleme El Kitabı ve Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler 1. ESET Mobile Security yazılımını...3 yükleme 1.1 Minimum...3 sistem gereksinimleri

Detaylı

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın Giriş Memeo Instant Backup, karmaşık dijital dünya için basit bir yedekleme çözümüdür. Memeo Instant Backup, C sürücünüzdeki değerli dosyalarınızı otomatik ve sürekli olarak yedekleyerek verilerinizi korur

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ

1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ 1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ 6 1.1 Frontpage 2003 ün açılması Frontpage 2003 ü çalıştırabilmek için Başlat/Programlar/ Microsoft Office Microsoft Office Frontpage 2003 yolu izlenir. FrontPage 2003,

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı