Öncelikli Olarak E-Uygulamalar Giriş Sayfamızdaki Duyuruları Takip Etmeniz Gerekmektedir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Öncelikli Olarak E-Uygulamalar Giriş Sayfamızdaki Duyuruları Takip Etmeniz Gerekmektedir."

Transkript

1 Öncelikli Olarak E-Uygulamalar Giriş Sayfamızdaki Duyuruları Takip Etmeniz Gerekmektedir. SORU 1. Sisteme mevcut şifremle giriş yapamıyorum, ne yapabilirim? CEVAP Sisteme beş defadan az girişi denemiş ve şifrenizi hatırlamıyorsanız E-Uygulamalar Giriş sayfasında yer alan Şifremi Unuttum u kullanabilirsiniz. Sistemde kayıtlı e-posta adresinize otomatik olarak yeni bir şifre gelecektir. Sisteme beş defa yanlış giriş yapıldığında şifre bloke olmaktadır. Bu tip durumlarda, giriş yapamadığınızı TC kimlik numarasını da belirterek aşağıdaki adreslere e-posta ile bildirmeniz gerekmektedir. İlaç ve Sanayi Firmaları İçin: ozum.ozbay@titck.gov.tr Kozmetik Firmaları İçin: kozmetik.bildirim@titck.gov.tr

2 2. Firmamızı sistemde tanımlamak için ne yapmamız gerekiyor? Bakınız adresinde Firma kayıt kılavuzu için burayı tıklayınız kısmından açılan dokümanı okuyarak firma kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. 3. Sistem kullanıcısı olarak yeni bir kullanıcıyı sisteme tanımlayamıyorum, ne yapabilirim? 4. Firma faaliyet tipinde değişikliği nasıl yapabiliriz? Sisteme kullanıcı ekleme ve silme yetkisi sadece sisteme firma yetkilisi olarak tanımlanmış kullanıcıya aittir. Firma yetkilisi yeni kullanıcıyı sisteme tanımlarken belirttiği e-posta adresine otomatik olarak şifre gelir. Kullanıcı kayıt formunun kurumumuza gönderilmesine ve tarafımızdan onayına gerek yoktur. Kurum Otomasyon Birimi ne dilekçe ile talebinizi bildirmeniz gerekmektedir. Dilekçeye işlem takip numarası alabilmek için Genel Başvurular sekmesinde Kurum Otomasyon Birimi ve ilgili başvuru tipi olarak Firma Faaliyet Tipi Değişikliği seçilir.

3 5. Firmamızdan ayrılan sistem kullanıcıların iptalini nasıl yapabiliriz? 6. Firmamızdan ayrılan firma yetkilisi iptalini nasıl yapabiliriz? 7. Firma unvan değişikliğini sisteme yansıtabilmek için ne yapmamız gerekiyor? 8. Firma bilgilerindeki değişiklikleri sisteme yansıtabilmek için ne yapmamız gerekiyor? Firma Yetkilisi, iptal etmek istediği kullanıcının detaylarına girerek Kullanıcı İptal kutucuğunu tıklayarak ilgili kullanıcının E-Uygulamalar girişi yapma iznini iptal edebilir. Kurum Otomasyon Birimi ne göndereceğiniz dilekçede talebinizi bildirmeniz yeterlidir. Dilekçe ekine yeni yetkiliye ait kullanıcı bilgileri (TCKN, telefon ve e-posta) ve yeni firma yetkilisinin noter onaylı imza sirküleri eklenmelidir. Dilekçeye işlem takip numarası alabilmek için Genel Başvurular sekmesinde Kurum Otomasyon Birimi ve ilgili başvuru tipi olarak Firma Yetkili Değişikliği seçilir. Kurum Otomasyon Birimi ne göndereceğiniz dilekçede talebinizi bildirmeniz yeterlidir. Dilekçe ekine ticari sicil gazetesinin kopyası eklenmelidir. Dilekçeye işlem takip numarası alabilmek için Genel Başvurular sekmesinde Kurum Otomasyon Birimi ve ilgili başvuru tipi olarak Firma Unvan Değişikliği seçilir, gerekli dokümanlar sisteme eklenip işlem takip numarası alınır. Firma unvanı, firma faaliyeti tipi, vergi dairesi ve vergi numarası adı haricindeki tüm bilgilerin değiştirilmesi firma yetkilisi tarafından yapılabilmektedir. Firma yetkilisi firma bilgileri ekranında yer alan Düzelt i tıkladıktan sonra güncel bilgileri girip Kaydet i tıklamalıdır.

4 9. Sisteme giriş yaptıktan sonra şifre değiştir gibi alt menüleri göremiyorum? Sistem şimdilik sadece Internet Explorer versiyon 7 ve 8 ile uyumlu çalışmaktadır. Internet Explorer versiyon 8 kullandığınız halde göremiyorsanız, Explorer ekranındaki Araçlar menüsününün altıda Uyumluluk Görünümü Ayarları ndan Tüm Web Sitelerini Uyumluluk Görünümünde Göster seçilmelidir. Internet Explorer versiyon 7 için uyumluluk görünümü ayarına gerek yoktur. 10. Sistem iş saatleri ve günleri dışında aktif mi? Sistem 7 gün, 24 saat aktiftir.

5 11. Beyanname ile başvurulan fiyat başvurularında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Ürün bilgileri sayfasında Orjinal/Jenerik seçimi mutlaka yapılmış olmalıdır. Aksi takdirde fiyat başvurusunda ürün seçildiğinde beyanname formu açılmayacaktır. Beyanname ekranında fiyat değerlerinin girildiği maddelerden herhangi birine veri girişi yapılmayacaksa eğer ilgili maddenin sadece ürünün ticari şekli ve açıklama alanlarına yok yazılmalıdır. Ürün adı veya açıklama gibi text alanlarında maksimum 50 karakter limiti vardır. Bu limitin aşılmamasına dikkat edilmelidir. Beyanname ekranına ürünün verilerinden otomatik çekilen veri alanlarına (barkod, ATC kodu, etkin madde ) müdahale edilmemelidir. Veri yanlış ise ürünün detaylarından ilgili veri alanı değiştirildikten sonra beyanname başvurusu yapılmalıdır. 12. Web başvurularında dosya boyutu ve ek sayımız ne olmalıdır? 13. Sayfa boyutunu 200 KB a düşüremiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim? Web deki toplam dosya boyutu sınırı 30MB ve ek sayısı en fazla 30 dur. Sayfa başı ortalama sayfa boyutu 200 KB dir. Dokümanlarınızı önce tif formatında tarayıp sonra pdf formatına çevirmeniz önerilmektedir. Bu dokümanların kontrolü amacıyla E-Uygulamalar Giriş sayfasının altında Dosya Boyutu Kontrol Programı nı bilgisayarınıza indirerek başvurular için eklenecek tüm dokümanların uygunluğu test edilmeli, hata alınmıyorsa sisteme eklenmelidir.

6 14. Başvurulardaki eklerin isimlendirilmesind e dikkat edilmesi gereken bir husus var mıdır? 15. Geçici barkodla kaydedilen ürünlerin onaylı barkodlarını sisteme nasıl tanımlayabiliriz? Yapılmakta olan varyasyon başvurularının içerdiği elektronik dokümanların isimlendirilmesinde CTD formatında değiştirilen ilgili kısımları kapsayan dokümanların bundan böyle Elektronik Ruhsat Başvurusu için Dosya Gerekliliklerine İlişkin Kılavuz da belirtilen isimlendirme kurallarına uyulması gerekmektedir. Örneğin: Etkin madde üretim yeri değişikliğindeki sunulan dokümanlardan birisi olan 32s21-ureticiler.pdf dokümanı elektronik varyasyon başvurusunda da bu şekilde isimlendirilmelidir. CTD formatını değiştiren kısımlarını kapsamayan dokümanlar için ve ruhsat dosyası CTD formatında olmayan ürünler için pdf lerin isimlendirilmesinde Elektronik Ruhsat Başvurusu İçin Dosya Gerekliliklerine İlişkin Kılavuz da yer alan Doküman ve Klasörlerin İsimlendirilmesi bölümü dikkate alınarak uygun ve kısa bir isimlendirme yapılmalıdır. Örneğin: kub.pdf kt.pdf Ürünlerin barkodlarının değiştirilmesi işlemlerin devam ettiği ilgili birim tarafından yapılmaktadır.

7 16. Örneğin X ürünü için varyasyon başvurusu yapacağız. Ancak, ürünün 30, 60 ve 90 lık ambalajı mevcut. Bu durumda sistemde her bir ambalaj formu için ayrı olarak varyasyon başvurusu mu istiyor? 17. Mevcut ambalaj miktarına ek olarak yeni bir ambalaj miktarı için, varyasyon başvurusunda bulunduğumuzda yeni ambalaj miktarına ilişkin bilgiler hangi aşamada veri tabanına girilecek? Varyasyon başvurusu için, ürün bilgilerinde aynı ruhsat numarasına sahip ürünler için Ruhsat Başvuru Adı ve Ruhsat Kayıt No aynı olacak şekilde düzgün girilmişse bu ambalaj boyutları liste halinde sayfanın alt tarafında görülmektedir. Başvuru yapılırken aynı ruhsata ait diğer ürünler de seçilmelidir. Ruhsat Başvuru Adı ve Ruhsat Kayıt No bilgisi bulunmayan aynı ruhsatlı ürünleri Elektronik Veri Güncelleme Birimiyle irtibata geçerek tamamlatmanız gerekmektedir. İlaç ruhsat başvuru formu doldurulduktan sonra ilaç ekle ile kurumumuz ürün bilgi sistemine eklenen ürünlerde bu sorun olmayacaktır. Ürünün mevcut ambalaj boyutlarına ek olarak yeni bir ambalaj boyutu eklenmesi için varyasyon başvurusu yapıldığı durumda, firma varyasyon başvurusunu mevcut ambalaj boyutu üzerinden yapar. Yeni ambalaj boyutu onaylandığı takdirde, onay veren ilgili birim çalışanı yeni ambalaj boyutunu veri tabanına ekler.

8 18. Elektronik veri tabanında kayıtlı ürün bilgilerinde değişiklik/güncelleme yapmak istiyorum. Ne yapmalıyım? 19. İlaç veri tabanına veri girişini yaptığımız ilacın etkin maddesi ATC kodu listede bulunmuyor. Bu durumda ne yapmam gerekir? 20. Ruhsat Devir İşlemleri ile ilgili nasıl bir yol izlemeliyim? Ürün yeni durumunda ise düzeltmeleri firma yapar. Düzelt butonunu gördüğünüz her sayfada ürünle ilgili düzeltmeyi (düzeltmeyi yaptıktan sonra kaydet butonunu tıklamayı unutmayınız) yapabilirsiniz. Ürün Onaylı durumunda ise düzeltmeleri sadece ilgili birim yapabilir. Ancak ürün onaylı görünse de birim tarafından onaylanmamış sayfalar olabilir. Bu onaylanmamış sayfalarda gerekli düzeltmeleri yapabilirsiniz. ATC Kodu Listesi nde bulunmayan ATC kodunun sisteme eklenmesi için etkin madde adı ile ATC kodunu aşağıdaki e-posta adresine bildirmeniz gerekmektedir. Ruhsatı devralmayı talep eden firma, ürün henüz kendi adına kayıtlı olmadığı için ürün seçmeden başvuru yapabilir. - Ürün ruhsatlı ise Ruhsatlı İlaçlar Birimi ne, - Ruhsatlandırma aşamasında ve yeni ilaç ise Yeni İlaçlar Birimi ne, - Ruhsatlandırma aşamasında ve eşdeğer ilaç ise Eşdeğer İlaçlar Birimi ne, - Ruhsatlandırma aşamasında ve geleneksel bitkisel ürün ise Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler Birimi ne, - Ruhsatlandırma aşamasında ve biyolojik ve biyoteknolojik ürün ise Biyolojik Ve Biyoteknolojik Ürünler Birimi ne, genel başvurulardan devir ile ilgili başvuru tipinizi seçerek işleminizi gerçekleştirmelisiniz. İlgili birim tarafından devir işleminiz tamamlandıktan sonra başvurularınızı ürün adı seçerek yapabilirsiniz.

9 21. GMP başvurusu yapacağım ürünümün ruhsat başvurusu daha yapılmadığı için elektronik veri tabanına kayıtlı değil, bu nedenle ürün seçemiyorum. 22. Yeni Konumundaki ürünüme başvuru yapmak istiyorum, ne yapmalıyım? Ruhsat başvurusu yapılmamış ise ürün seçmeden başvurunuzu genel başvuruların altında ilgili birimi seçerek yapabilirsiniz. Ancak ürün adı açıklama kısmına mutlaka yazılmalıdır. Elektronik başvuruların yapılabilmesi için ürünün Onaylı konumunda olması şartı bulunmamaktadır. Bu nedenle, elektronik başvuruların yapılabilmesi için ürünün Onaylı konumuna alınması için talepte bulunulmamalıdır. Fiyat başvuruları için de başvurunun yapılabilmesi için etkin madde ve ATC bölümlerinin kurumumuz tarafından elektronik onayı gerekmediğinden onay talep edilmemesi gerekmektedir. Başvuru esnasında etkin madde ve ATC bölümleri için eksik uyarısı aldığınız takdirde ürüne dönülüp eksikliklerin tamamlanması yeterli olacaktır. Fiyat Başvurularında ürününüze ait ruhsat numarası sistemde kayıtlı ise İlaç Fiyat Beyanı ndan, Fiyat Başvurularında ürününüze ait ruhsat numarası sistemde kayıtlı değilse Yeni İlaç Fiyat Beyanı ndan ürün seçerek başvuru yapmanız gerekmektedir.

10 23. e-fiyat başvurusu sırasında başvuru evraklarımı Gözat ekranına ekleyemiyorum. Defalarca denememe rağmen dokümanın eklenmediğini görüyorum. Bu hususta ne yapmam gerekiyor? 24. Genel Başvurular ekranından hata alıyorum. Elektronik başvuruların ekinde sunulan dosyaların ismi uzun olmamalı, sadece.pdf olmalı, illegal ve Türkçe karakter içermemelidir. Aksi takdirde sisteme yüklenmesi mümkün olmamaktadır. Ayrıca sayfa başı 200 KB ı geçen dokümanlar da sisteme eklenememektedir. Genel Başvurular ekranında Birim Adı listesinden ilgili birim seçilmeli, Daire Başkanlığına başvuru yapılmamalıdır. İlgili birim seçildikten sonra Başvuru Tipi listesine şubenin tanımladığı başvuru tipleri gelmektedir. Başvuru tiplerini göremiyorsanız ilgili birimle görüşmeniz gerekmektedir. Genel Başvurular ekranındaki tüm kısımları eksiksiz girdiğiniz halde hata alıyorsanız, eklediğiniz pdf dosyalarının isimleri uygun değildir. Her birimin yayımladığı duyurularda dosya isimleri belirtilmiştir. Bu duruma uygun olarak pdf dosyalarını isimlendirmeye dikkat ediniz.

11 25. İlaç veri tabanına veri girişini yaptığımız ilacın etkin maddesi etkin madde listede bulunmuyor. Bu durumda ne yapmam gerekir? 26. Veri girişini yaptığımız ilacın yardımcı maddesi yardımcı madde listesinde bulunmuyor. Bu durumda ne yapmam gerekir? 27. Ambalaj tipi seçilirken listeden seçiyorum ancak sistem kayıt etmiyor, ne yapabilirim? Etkin Madde Listesi nde bulunmayan etkin maddenin sisteme eklenmesi için etkin madde adını ve varsa yaygın kullanılan sinonimlerini aşağıdaki e-posta adreslerine bildirmeniz gerekmektedir. Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünlere ait etkin maddeler için: Biyolojik ve Biyoteknolojik Ürünlere ait ait etkin maddeler için: Diğer etkin maddeler için: Yardımcı madde listesinde bulunmayan maddeleri yardımcı madde adı kutucuğuna yazarak girebilirsiniz. Listelerin solunda yer alan Ekle tıklanmadan kayıt işlemi gerçekleşmeyecektir.

12 28. Klinik Bilgi formunda KÜB sayfasının altında yer alan gri tabanlı otomatik aktarılan alanlar neden boş geliyor? İlgili alanlar İlaç ruhsat formu nda yer alan Tüzel Kişi ekranından otomatik aktarılmaktadır. Tüzel Kişi ekranına giriş yapılmazsa eğer, KÜB de yer alan gri tabanlı alanlar boş gelecektir. Tüzel kişi bilgileri girildiği takirde ise ilgili kısım otomatik dolacaktır. 29. Klinik Bilgi formunda yer alan text alanlarına giriş yapılırken alınan hata neden kaynaklanıyor? Klinik bilgi text alanlarına tablo, grafik, resim vs girildiği takdirde hata alınmaktadır. Bu kısımları içermeden, sadece düz metinler text kutucuklarına girilmeye dikkat edilmelidir. Tüm bilgileri içeren prospektüs / KT ve KÜB pdf.leri ayrıca eklenmelidir.

13 30. İlaç veri tabanına etkin madde bilgilerini girerken bazı yardımcı maddeler için formülde belirli/rakamsal bir miktar belirtilmiyor; sadece kafi miktarda diye belirtiliyor bu tip maddeler için miktarı sıfır olarak girmek uygun mudur? 31. Birçok ürünümüz mikrogram seviyesinde etkin madde içermekte. Miktar birimlerine mikrogram da eklenebilir mi? Formülde kafi miktar olarak belirtilmesi gereken maddeler için etkin madde miktarı alanına klavyeyi kullanarak ym yazabilirsiniz. Ancak, sistem etkin madde miktar birimi alanının da doldurulmasını zorunlu kıldığı için, kullandığınız maddenin cinsine uygun olarak bu alana ilişkin listeden ilgili miktar birimini seçmeniz gerekmektedir. Sistemde ağırlık birimi olarak sadece mg kullanılmaktadır, bu ağırlık birimi dışındaki birimlerin mg a dönüştürülmesi gerekmektedir.

14 32. GLN numarası olmadan kayıt yapabiliyor muyum? 33. GLN nedir, nereden alınır? 34. İlaç ruhsat başvurusu ile ilgili sorularımı kime iletebilirim? GLN (Global Location Number) ilaç firmaları için gerekli bir numaradır. Firma kaydı esnasında firma faaliyet tipi ilaç seçimi olan kayıtlarda GLN No alanı boş bırakılamaz. İlaç dışındaki diğer firma faaliyet tipleri için Kurumumuz EUP sistemine kayıt sırasında GLN istenmemektedir. GLN global bir yer tanımlayıcıdır. Bu sistem içinde üretim yerleri, ithalatı yapan firmalar, ecza depoları ve eczaneleri tanımlamak üzere kullanılır. Firmalar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden GLN numarasını alabilirler. Geri Ödeme Kurumları için GLN numarası İlaç Takip Sisteminde verilmektedir. Geri Ödeme Kurumları yardım masasına başvurabilirler. Aşağıda belirtilen adreslere e-posta göndererek sorularınızı iletebilirsiniz.

15 35. Elektronik başvurularda sorun yaşıyorum. Kiminle görüşmem gerekiyor? Öncelikli olarak E-Uygulamalar Giriş sayfamızdaki duyuruları takip etmeniz gerekmektedir. Hala sorun yaşıyorsanız, elektronik başvurularda yaşanan teknik sorunlarda firma adına başvuru yapan kişinin aşağıda belirtilen e-posta adreslerine bizzat kendisinin sorunu bildirmesi gerekmektedir. Kurum Otomasyon Birimi olarak Ankara temsilcileri ile yapılan görüşmeler bazen işin daha geç çözümlenmesine neden olabilmektedir İthalat/İhracat Bildirimleri ile ilgili sorun yaşıyorum. Öncelikle E-Uygulamalar Giriş sayfasında yer alan İthalat Bildirim Kılavuzu okunmalıdır. İthalat/İhracat Bildirimi bir müstahzar ya da izin belgesine sahip hammaddeler (GTİP si olanlar) için yapılacaksa, bu ürünlere ait işlem takip numarası olan ve ilgili şube tarafından onaylanmış kontrol belgesi seçilir. Onaylı kontrol belgesinin detaylarına girilerek doldurulması gereken yerler doldurulur, önce kaydet yapılıp daha sonra gerekli doküman eklenerek gönder butonu seçilir. İthalat/İhracat Bildirimleri için sistem işlem takip numarası vermez. İthalat/İhracat Bildiriminde Parti No malın faturasında yer alan üretim seri numarasıdır. Müstahzar harici olan ve izin belgesine sahip olmayan diğer tüm hammaddeler için yeni bir İthalat/İhracat Bildirim sayfası açılıp doldurularak işlem yapılır.

16 36. Onaylı konumundaki ürünümün bilgilerinde düzeltme gereği/eksiklik var, ne yapmalıyım? Onaylı (O) konumundaki ürünlere ait elektronik veri tabanında yer alan bilgileri etkileyen bir başvurunun kurum tarafından resmi yazı ile onaylanmasına istinaden (başvuru yapılması ve yönetmelikte belirtilen sürenin dolması, başvurunun onaylandığı anlamına gelmemektedir) gerekli düzeltmeler, ürünün işlemlerinin yürütüldüğü ilgili birim tarafından yapılacaktır. Örnekler: 1. Onaylı konumundaki ürün ruhsat aşamasında veya ruhsatlı olması fark etmeksizin ilgili şube tarafından gerekli düzeltmeleri yapılır. 2. Ürüne ait yapılan varyasyon gibi bir başvuruya ait onaylanan durum elektronik veri tabanında yer alan bilgilerde değişiklik gerektiriyorsa ilgili birim bu düzeltmeyi yapar. 3. Devir işleminde ürüne ait devir ruhsatı kesildiğinde elektronik veri tabanında yer alan ürün devreden firmadan devralan firmaya ilgili birimce aktarılır. Alternatif ambalaj boyutu ilavesi onaylandığında bu ambalaj boyutu ilgili birim tarafından elektronik veri tabanına eklenir. 4. Ruhsat iptali olduğunda ilgili şube elektronik veri tabanında yer alan ürünü silmektedir. Elektronik veri tabanında yer alan bilgileri etkileyen bir başvuruya ait resmi yazı ile onay alınmasına rağmen elektronik veri tabanında ilgili düzeltmelerin yapılmaması durumunda, ürünün işlemlerinin yürütüldüğü ilgili birime elektronik başvuru yapılmalıdır.

17 37. Sisteme ürün kaydı (ilaç ekleme) yapmak istiyorum. Ürünleri nasıl ekleyebilirim? Firmalara, den itibaren sisteme ürün kaydı yapma yetkisi kaldırılmıştır. 1- Ruhsat Başvurusu Yeni Yapılmış Ürünler İçin: İlaç ruhsat başvuru ekle alanından başvuruyu yaparken belirtiğiniz ambalaj sayısı kadar ürün Ön Değerlendirme Biriminde işlem tamamlandıktan sonra otomatik olarak ilaç ekle sekmesine düşecektir. 2-Ruhsatlı veya Ruhsatlandırma Aşamasında Olan Ürünler İçin: Ürünün mevcut ambalaj boyutlarına ek olarak yeni bir ambalaj boyutu eklenmesi için varyasyon başvurusu yapıldığı durumda, firma varyasyon başvurusunu mevcut ambalaj boyutu üzerinden yapar. Yeni ambalaj boyutu onaylandığı takdirde, onay veren ilgili birim çalışanı yeni ambalaj boyutunu veri tabanına ekler. Eğer bu ekleme işlemi atlanmış ise, Genel Başvurular ın altından ilgili birim ve başvuru tipi olarak Ürün Ekleme (Ambalaj Boyutuna İstinaden) seçilip başvuru yapılarak ürün ekletme talebinde bulunulabilir. 3-Tıbbi Beslenme Ürünleri İçin: İthal izni başvurusu tıbbi beslenme ürünleri için Enteral Beslenme Ürün ve Tıbbi Mamalar İzin Başvurusu formu doldurularak yapılmalıdır. Ön Değerlendirme Biriminde işlemi tamamlandıktan sonra başvuruya ait ürün otomatik olarak ilaç ekle sekmesine düşecektir.

18 38. Tıbbi Beslenme Ürünleri başvuruları için İthal İzni Yenileme Başvurusu ve İthal İzni İlk Başvurusunun artık Ön Değerlendirme Birimi ne yapılması gerekiyor. Başvuruları nasıl yapmalıyız? İthal İzni İlk Başvurusu İçin: İşlemler menüsünün altında yer alan Enteral Beslenme Ürün Ve Tıbbi Mamalar İzin Başvurusu alanından başvuru yapılması gerekiyor. İlgili alanlar doldurulup kaydet denildikten sonra İzin Başvurusu Takip e girilip Detay a tıklanıp üst yazı eklenerek işlem takip no alınabilir. Başvuru yapılırken sadece üst yazı eklenip geri kalan dokümanlar adı işlem takip numarası olan klasörün içine pdf olarak (alt klasör içermemeli) eklenmeli, bu klasör Evrak Birimi nde yer alan kiosktan Genel Evrak Ekleme alanından eklenmelidir. Örnek: Ön İnceleme Birimi nden cevap alındığında ürüne ait tüm ambalaj boyutları ilaç ekle menüsüne düşecektir. Gerekli alanlar doldurulduktan sonra ürünler elektronik veri tabanına kaydedilebilir. Bu ürünlere ait daha sonra yapılacak diğer başvurular genel başvurular dan ürün adı seçilerek yapılabilir. İthal İzni Yenileme Başvurusu İçin: Genel Başvurular ın altından Ön İnceleme Birimi nin ve başvuru tipi olarak İthal İzni Yenileme Başvurusu (Tıbbi Beslenme Ürünleri) nin seçilerek başvurunun yapılması gerekmektedir.

19 39. Thumbs.db dosyalarını ruhsat başvuru klasörümden nasıl silebilirim? 40. Elektronik ruhsat başvurusunda emad dosyası nasıl hazırlanmalıdır? 41. Elektronik ruhsat başvurusunda isimlendirme sırasında nelere dikkat etmeliyim? 42. Elektronik ruhsat başvurusunda Ürün Etiket Adı ve İlaç Marka Adı bilgilerin girişinde nelere dikkat etmeliyim? Bilgisayarınızda Klasör Arama Seçenekleri, Görünüm altındaki Gizli Dosya,Klasör ve Sürücüleri Göster in işaretli olması gerekli. Bu işlemi yapıp, Gizli dosyaları görünür hale getirdikten sonra Thums.db dosyalarıda klasörünüz içinde görünür hale geleceğinden silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Tüm Thumbs.db dosyalarınızı sildikten sonra klasörünüzü tekrar E-Ruhsat Kontrol Programı ile test edebilirsiniz. Thumbs dosyalarınızı silmezseniz Kiosktan ruhsat başvurunuzun yüklenmesi mümkün olmayacaktır. Emad dosyası içinde pdf dokümanları dışında hiçbirşey olmamalıdır. m1, m2, m3 klasör yapısı emad içine eklenmemeli, 32s21-, 273-,5322- v.b tarzında dokümanların başına numaralandırma yapılmamalıdır. Elektronik ruhsat başvurusunda İlacın adı kımında sistem otomatik olarak kısaltma yapmaktadır, ancak yinede ilacın adı kısmının altında bulunan Elektronik Ruhsat Başvuru Formunda Kullanılacak Kısaltmalar dokümanı dikkate alınmalı, eksik olanlar madde34 ve 35 te bulunan mail adreslerine bildirilerek sisteme eklenmesi sağlanmalıdır. 1. İlaç ruhsat başvuru formunda Ürün Etiket Adı büyük harflerle ve tire işareti kullanılmadan DENEME 100 MG FİLM TABLET (10 TABLET) şeklinde yazılmalıdır. Ürün Etiket Adı kısmına yazdığınız isimlendirme ilaç ekle işleminden sonra, firmanıza ait ürün bilgileri sayfasına Ürün Etiket Adı olarak görüntülenmektedir. 2. İlaç ruhsat başvuru formunda İlaç Marka Adı büyük harflerle ve tire işareti kullanılmadan yazılmalıdır. DENEME 100 MG TABLET şeklinde yazılmalıdır. İlaç Marka Adı kısmına yazdığınız isimlendirme ilaç ekle işleminden sonra, firmanıza ait ürün bilgileri sayfasına Ürün Adı olarak görüntülenmektedir.

20 43. Elektronik ruhsat başvurusunda ürünüm ilaç ekle sekmesinde görünmemektedir. 1. Ruhsat başvurusu yapılan ürünler için CTD Biriminden eksik yazısı çıkmışsa, bu yazıya istinaden önce İlaç ekle sekmesine düşen ürünün sisteme kaydı yapılır. İlaç ekle bölümünde görüntülenemeyen ürünler madde 34 ve 35 de belirtilen mail adreslerine bildirilir. Ürün sisteme eklendikten sonra düzeltilmiş başvuru yapılır Düzeltilmiş başvuru yapılabilmesi için Genel başvurulardan CTD Birimine Ön İnceleme Eksik Evrak Cevabı başvurusu yapılırken ürün seçimi zorunludur Düzeltilmiş başvurudan Red alındığı takdirde ürün/ler EUP sistemine kayıtlı olduğu için, firmalar tarafından 34. ve 35. madde de belirtilen mail adreslerine bildirilerek silinmesi sağlanmalıdır. Aksi takdirde aynı ürün için yapacağınız daha sonraki ruhsat başvuruları için sorun olacaktır. 2. Ruhsat başvurusu ilk başvuruda CTD Biriminden uygun bulunmuşsa İlaç ekle sekmesine düşen ürünün sisteme kaydı yapılır. İlaç ekle bölümünde görüntülenemeyen ürünler madde 34 ve 35 de belirtilen mail adreslerine bildirilir.

21 44. İlaç İhracat başvurusu yapmak ve ürünlerde uyuşturucu,psikotrop madde içermediğine dair Kurumunuzdan yazı almak istiyorum, ürünümü sisteminizde kayıtlı olan listede göremiyorum. 1. Ürünün İlaç İhracat başvurusu listesinde olup olmadığından emin olunur. 2. Ürün İlaç İhracat başvurusu listesinde yoksa ana sayfamızda Erişim Menüsü altında bulunan SKRS-3 REÇETE İLAÇ LİSTESİ açılarak ürünün aktif (piyasada) olup olmadığı kontrol edilir. 3. Ürün SKRS-3 REÇETE İLAÇ LİSTESİ nde aktif durumunda olmasına rağmen başvuru sırasında ürün adı görülmüyorsa Uyuşturucu ve Psikotrop Maddeler Kontrol Birimi ne İlaç İhracat başvurusu listesine eklenmesini sağlamak için adresine mail atılır. 4. İlaç İhracat başvuru listesinde göremediğiniz ürün piyasada olmasına rağmen pasif durumunda ise Akılcı İlaç Kullanımı Birimi ne dilekçe ile başvuru yapmanız ve ürünü aktif duruma aldırmanız gerekmektedir. 5. Ürün SKRS-3 REÇETE İLAÇ LİSTESİ nde pasif ve piyasada da bulunmayan bir ürün ise İlaç İhracat başvurusu yapılamaz. 6. İlaç İhracat başvurusu yapmadan önce E-Uygulamalar Giriş sayfamızda bulunan Uyuşturucu Kapsam Dışı Başvuruları için Firma Kılavuzu mutlaka okunmalıdır. 45. Makbuz girişinde sorun yaşıyorum. 1-Makbuz girişlerinde Banka ve Makbuz Bilgisi kısmında seçimler doğru yapılmalıdır. 2-Başvuru kısmında eklemek istediğiniz makbuz tipi seçiminde hata olduğunu düşündüğünüz durumlar için mutlaka başvuruyu yaptığınız birimle görüşmeniz gerekmektedir. 3-Birden fazla makbuz tipi yüklenecekse Eklencek Makbuz Sayı kısmı makbuz sayısına göre doldurularak, farklı tipteki makbuzlar ayrı ayrı girilecek şekilde aynı başvuru içine eklenmelidir. 4-Makbuz no, tarih ve şube yanlış seçilmediği takdirde makbuz girişinde hata alınmaz. 5-Ekle kutucuğundan makbuzların pdf dokümanları eklenmelidir.

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ELEKTRONİK UYGULAMALAR PROJESİ FİRMA KAYIT KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ELEKTRONİK UYGULAMALAR PROJESİ FİRMA KAYIT KILAVUZU 1. AÇIKLAMA Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Elektronik Uygulamalar Projesi Sistemi internet üzerinden çalışan bir sistemdir ve sisteme girişiniz internet üzerinden olacaktır. Ancak TİTCK'nın

Detaylı

Öncelikli Olarak E-Uygulamalar Giriş Sayfamızdaki Duyuruları Takip Etmeniz Gerekmektedir. 1. Sisteme mevcut. Kozmetik Firmaları İçin:

Öncelikli Olarak E-Uygulamalar Giriş Sayfamızdaki Duyuruları Takip Etmeniz Gerekmektedir. 1. Sisteme mevcut. Kozmetik Firmaları İçin: Öncelikli Olarak E-Uygulamalar Giriş Sayfamızdaki Duyuruları Takip Etmeniz Gerekmektedir. Yardım telefonumuz bulunmamaktadır. Kozmetik firmaları dışındaki tüm firmaların talep ve şikâyetlerini yalnızca

Detaylı

İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI KILAVUZU. Doküman: EUP Revizyon No: R-06 Tarih: 26.05.2014

İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI KILAVUZU. Doküman: EUP Revizyon No: R-06 Tarih: 26.05.2014 Sayfa: 0/15 İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 10.05.2010 İlaç ruhsat e-başvuru formu kullanıcı kılavuzunun ilk yayınlanma tarihi 10.06.2010 e-başvuru formundan

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0 TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0 Amaç MADDE 1- (1) Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Elektronik Uygulamalar Projesi (EUP)

Detaylı

Doküman: EUP Revizyon No: R-02 Tarih: 21.10.2014

Doküman: EUP Revizyon No: R-02 Tarih: 21.10.2014 Sayfa: 0/11 Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 12.08.2011 Kılavuzun ilk yayınlanma tarihi - 05.06.2012 Kurumsallaşma kapsamında minör değişiklikler R-01 21.10.2014 e-başvuru formundaki değişikliklere

Detaylı

TANITIM KILAVUZU. 1- Bilimsel Toplantı katılımcıları için veri tabanına T.C. Kimlik numarası ile başvuru yapılması gerekmektedir

TANITIM KILAVUZU. 1- Bilimsel Toplantı katılımcıları için veri tabanına T.C. Kimlik numarası ile başvuru yapılması gerekmektedir TANITIM KILAVUZU Amaç: Bu kılavuz, 2012 yılı Ocak ayında yürürlüğe girecek 26 Ağustos 2011 tarih, 28037 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Beşeri Tıbbi Ürünlerin Tanıtım Faaliyetleri Hakkındaki Yönetmelik

Detaylı

ELEKTRONİK EVRAK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ELEKTRONİK EVRAK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Tıbbi Cihaz Firmalarının T.C TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU na Serbest Satış Sertifikası ve Kontrol Belgesi için elektronik başvuru yapabilmelerini sağlamak üzere TİTUBB sisteminde kayıtlı ve onaylı

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU Amaç MADDE 1- Bu kılavuz Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Elektronik Uygulamalar Projesi (EUP)

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP)

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) KİOSKA YÜKLENECEK RUHSAT BAŞVURUSU DOSYALARI İÇİN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Bilindiği üzere, elektronik ruhsat başvurusunda bulunmak için İlaç Ruhsat

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU İlaç Takip Sistemi ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü nüze şahsen başvuru yapan eczanelerin bilgilerini sisteme kayıt etmek ve daha sonra bu bilgilerden sorgulamalar yapabilmek amacıyla bu kılavuzda

Detaylı

Tıbbi Malzeme Sözleşmesi Yapan Eczaneler İçin ÜRÜN TAKİP SİSTEMİNE (ÜTS) YE KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Tıbbi Malzeme Sözleşmesi Yapan Eczaneler İçin ÜRÜN TAKİP SİSTEMİNE (ÜTS) YE KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Tıbbi Malzeme Sözleşmesi Yapan Eczaneler İçin ÜRÜN TAKİP SİSTEMİNE (ÜTS) YE KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Tıbbi malzeme reçetesi karşılayacak olan meslektaşlarımızın reçete arkasına eklenmesi gereken

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK FAALİYETLERİ ELEKTRONİK İŞLEM SÜREÇLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK FAALİYETLERİ ELEKTRONİK İŞLEM SÜREÇLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK FAALİYETLERİ ELEKTRONİK İŞLEM SÜREÇLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ Amaç MADDE 1- (1) Bu Kılavuz, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Kozmetik Ürünler Dairesi Başkanlığı

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.2 02/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1.... 5 2. NA GİRİŞ... 6 3. YENİ DEFTER ONAY

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Versiyon II Haziran 2011 1 İÇİNDEKİLER 1. Eğitim Yönetim Sistemine Giriş 1.1. Sisteme Giriş Sayfası 1.2. Sisteme Nasıl Giriş Yapabilirim 1.2.1 LSTS nde Kaydı Olanlar

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMASI KULLANIM Değişiklik Numarası: 1.5 14/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1. UYGULAMASI... 5 2. UYGULAMASINA

Detaylı

ODD İLETİŞİM UYGULAMASI

ODD İLETİŞİM UYGULAMASI ODD İLETİŞİM UYGULAMASI Çalışmanın amacı, Derneğimizin üyeleri ile gerçekleştireceği duyuru, toplantı ve benzeri faaliyetler kapsamında tüm iletişim platformlarında doğru üye temsilcisine ulaşabilmektir.

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

BELGELENDİRME BAŞVURUSU YOL HARİTASI. Türk Standardları Enstitüsü Ürün Belgelendirme Merkezi Başkanlığı Gıda Sektörü Belgelendirme Müdürlüğü

BELGELENDİRME BAŞVURUSU YOL HARİTASI. Türk Standardları Enstitüsü Ürün Belgelendirme Merkezi Başkanlığı Gıda Sektörü Belgelendirme Müdürlüğü BELGELENDİRME BAŞVURUSU YOL HARİTASI Türk Standardları Enstitüsü Ürün Belgelendirme Merkezi Başkanlığı Gıda Sektörü Belgelendirme Müdürlüğü GENEL AÇIKLAMALAR Türk Standardı bulunan konularda ( Örneğin:

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU EBYS birim sorumluları, kendi birimlerinde görev yapan ve EBYS sistemine kayıtlı

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir.

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Akademik Bilgi Sistemi ne http://mf.nigde.edu.tr/akbis adresinden

Detaylı

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU 1 GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi başvurusu yapabilmek için TSE 360 sistemine kayıt olunması ve başvuruda

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

1. Güncelleme yapılacak ürün için sisteme TİTCK Elektronik Başvuru Sistemi sayfası seçilerek giriş yapılır(ekran-1 ve 2-3)

1. Güncelleme yapılacak ürün için sisteme TİTCK Elektronik Başvuru Sistemi sayfası seçilerek giriş yapılır(ekran-1 ve 2-3) 08.6.2016 tarih ve 38606 Sayılı Makam Oluru gereğince TİTCK Elektronik Başvuru Sistemi, firma kullanıcıları tarafından güncellemelerin yapılabilmesi için, onaylı durumunda bulunan ürünler yeni durumuna

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU (TİTCK) ELEKTRONİK BAŞVURU YÖNETİMİ (EBS) TALEP BİLDİRİM KULLANICI KILAVUZU

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU (TİTCK) ELEKTRONİK BAŞVURU YÖNETİMİ (EBS) TALEP BİLDİRİM KULLANICI KILAVUZU TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU (TİTCK) ELEKTRONİK BAŞVURU YÖNETİMİ (EBS) TALEP BİLDİRİM KULLANICI KILAVUZU 1 / 14 VERSİYON TARİHÇESİ VERSİYON DEĞİŞİKLİK YAPILAN DEĞİŞİKLİK TANIMI TARİH BÖLÜM/SAYFA

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU YATIRIM FONU FİNANSAL RAPORLARININ KAP A GÖNDERİM TESTİ KILAVUZU (MKK-2018) Yatırım fonları finansal rapor gönderim testlerine tüm fon kurucularının ve bildirim gönderecek fonların

Detaylı

HELAL BELGELENDİRME BAŞVURUSU YOL HARİTASI. Türk Standardları Enstitüsü Belgelendirme Merkezi Başkanlığı Helal Belgelendirme Müdürlüğü

HELAL BELGELENDİRME BAŞVURUSU YOL HARİTASI. Türk Standardları Enstitüsü Belgelendirme Merkezi Başkanlığı Helal Belgelendirme Müdürlüğü HELAL BELGELENDİRME BAŞVURUSU YOL HARİTASI Türk Standardları Enstitüsü Belgelendirme Merkezi Başkanlığı Helal Belgelendirme Müdürlüğü Helal Belgelendirme 04/07/2011 tarihinden itibaren faaliyetlerimize

Detaylı

Medikal Malzeme Satış Kılavuzu

Medikal Malzeme Satış Kılavuzu Medikal Malzeme Satış Kılavuzu A Ulusal Bilgi Bankası (UBB) nedir? Tıbbi Cihaz Yönetmeliği direktifleri olan (93/42/EEC) Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihazlar Yönetmeliği (90/385/EEC) ve Vücut

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ YÜKÜMLÜ RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KILAVUZU TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon 1.1 Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere

Detaylı

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır.

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. Arabulucu Portalı Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. 2017 yılı sonu itibariyle UYAP Arabulucu Portal

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KURULUŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KURULUŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KURULUŞ İŞLEMLERİ KURULUŞ BAŞVURUSU İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Sistemi Uygulaması (Mersis) üzerinden Sistem kullanıcıları; Kuruluş Başvurusu Değişiklik Başvurusu

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu 1. Sisteme Giriş Sisteme, AKY Bilişim, ISGBYS Yazılımı Yetkilisi tarafından size verilen Kullanıcı Adı

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Üsküdar EBYS sistemine giriş için, kullanıcı ismi ve şifre gereklidir. Kullanıcı İsmi: Bu alana, EBYS kullanıcı isminizi giriniz. Bu alan, eğer

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMASI KULLANIM Değişiklik Numarası: 1.9 18/01/2012 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1. UYGULAMASI... 5 2. UYGULAMASINI

Detaylı

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAYMAKAM ADAYLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Eylül 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 AMAÇ... 4 2 GİRİŞ... 4 3 KAYMAKAM ADAYLARI... 6 3.1.STAJ

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

Medisoft E-Reçete Bildirimleri Kullanım Kılavuzu

Medisoft E-Reçete Bildirimleri Kullanım Kılavuzu www.talyabilisim.net Sayfa 1 Ayarlar: E-Reçete için ilk önce sistemimizdeki tanımlı olan ilaç rehberini güncellememiz gerekmektedir. Güncelleme için gerekli olan ilaç rehberini; http://www.iegm.gov.tr/default.aspx?sayfa=fiyat_listesi

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ Sisteme Giriş Sisteme http://sinav.anadolu.edu.tr/augis/ linkinden ulaşılmaktadır. Sisteme giriş için T.C. Kimlik Numarası ile şifre istenmektedir. Görevli

Detaylı

Firma/Gümrük Müşavirliği Giriş Ekranı

Firma/Gümrük Müşavirliği Giriş Ekranı Dış Ticaret Modülü Dış ticaret servisi belge tipine (ATR, EUR. 1, Form A, Mense vs) göre stok yaratılmasını ve bu stokun eritilmesini esas alarak çalışmaktadır. Belge satışı odaca yapıldıktan sonra stoktan

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir.

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilir. İşlem yapabilmek

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Sistemi Uygulaması (Mersis) üzerinden Sistem kullanıcıları; Değişiklik Başvurusu üzerinden

Detaylı

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ. Çevrimiçi Başvuru İşlem Kılavuzu

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ. Çevrimiçi Başvuru İşlem Kılavuzu TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ Çevrimiçi Başvuru İşlem Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER MARKA BAŞVURU İŞLEM SÜRECİ... 6 1 ) SİSTEME GİRİŞ... 6 E-imza ile;... 6 Mobil imza ile;... 7 2 ) BAŞVURU SÜRECİ... 9 2.1 ) Başvuru İşlemleri...

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

ENTEGRE ÇEVRE BİLGİ SİSTEMİ (EÇBS) KAYIT İŞLEMLERİ. agid_yk agidyk

ENTEGRE ÇEVRE BİLGİ SİSTEMİ (EÇBS) KAYIT İŞLEMLERİ.   agid_yk agidyk ENTEGRE ÇEVRE BİLGİ SİSTEMİ (EÇBS) KAYIT İŞLEMLERİ EÇBS de İlk Kez Firma Kaydı Oluşturma EÇBS de İlk Kez Firma Kaydı Oluşturma Firma Yetkilisi www.ecbs.cevre.gov.tr üzerinden e-devlet şifresi ile EÇBS

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

UZMAN VERGİ KULLANIM KILAVUZU

UZMAN VERGİ KULLANIM KILAVUZU UZMAN VERGİ KULLANIM KILAVUZU HSD KARAS Yazılım Arge Ve Danışmanlık Ticaret A.Ş. YTÜ Teknopark B2 Blok No:124 Esenler / İSTANBUL 0 212 483 74 64 www.uzmanvergi.com www.twitter.com/uzmanvergi www.facebook.com/uzmanvergi

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

problemlerde ekders bürosu ile iletişime geçiniz. Programın kullanımı;

problemlerde ekders bürosu ile iletişime geçiniz. Programın kullanımı; ogr.gop.edu.tr adresinden Ekders Takip Sistemi butonuna tıklayınız. Bu PDF dosyası Yeni Ekders Programının rahat kullanımı için hazırlanmıştır. İdari personelimizin programı verimli bir şekilde kullanabilmesi

Detaylı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/

Detaylı

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU

TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU 1 TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURUSU Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve kullanıcı adı ve şifre ile giriş

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2013-2014 Öğretim yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin

Detaylı

İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU. İşletme Yardımcı Klavuz

İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU. İşletme Yardımcı Klavuz İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU İşletme Yardımcı Klavuz 4/3/2013 İÇİNDEKİLER 1- Sisteme Girebilmek için Nasıl Kullanıcı Oluşturulur?... 2 1.1.1 Yeni İşletme Kullanıcısı... 3 1.1.2 Kullanıcı Adı ile

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

İlgili linki kullanarak portal üzerinden ulaşılan Mersis uygulamasına vatandaşlar giriş yaptıklarında aşağıdaki ekran ile karşılaşacaklardır.

İlgili linki kullanarak portal üzerinden ulaşılan Mersis uygulamasına vatandaşlar giriş yaptıklarında aşağıdaki ekran ile karşılaşacaklardır. 1 Mersis Uygulaması üzerinden firmaların ticari işlemlerini gerçekleştirilmesi güvenli elektronik imza ile aşağıdaki adımlarda gösterildiği şekilde gerçekleştirilmektedir. İlgili linki kullanarak portal

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) 1. Sisteme Giriş İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu Sisteme giriş yapılabilmesi OSGB/Firma yetkilisi tarafından sisteme kaydınızın yapılması

Detaylı

ULUSAL EUROPASS MERKEZİ EUROPASS HAREKETLİLİK BELGESİ ARACI KULLANICI KILAVUZU

ULUSAL EUROPASS MERKEZİ EUROPASS HAREKETLİLİK BELGESİ ARACI KULLANICI KILAVUZU 2016 ULUSAL EUROPASS MERKEZİ EUROPASS HAREKETLİLİK BELGESİ ARACI KULLANICI KILAVUZU Sayın Yararlanıcı, Bu kılavuz, Europass Hareketlilik Belgelerinin hazırlanmasında size yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

Kurumunuzda çalışan ve ekrana yansıtmış olduğunuz tüm personelin T.C. Kimlik numarasının yazılı olduğundan emin olunuz.

Kurumunuzda çalışan ve ekrana yansıtmış olduğunuz tüm personelin T.C. Kimlik numarasının yazılı olduğundan emin olunuz. 1-SİSTEME GİRİŞ ÇKYS şifreniz ile sisteme giriş yapınız. Açılan bölümden İnsan Kaynakları Yönetim Sistemini ve Merkez Şubeleri İKYS Menüsü seçiniz. Alt kısımda açılan bölümden ise Bilgi Toplama Formunu

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1 02.08.2018

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER (Başlık üzerine CTRL + Mouse sol tıklama ile ilgili sayfaya gidilir.) 1. HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) 3 2. PERSONEL GİRİŞİ/PERSONEL

Detaylı

Çankırı Karatekin Üniversitesi

Çankırı Karatekin Üniversitesi YENİ HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI YETKİLENDİRME KLAVUZU Çankırı Karatekin Üniversitesi Ocak 2018 Kamu idarelerince yapılan ödemelere ilişkin Ödeme Emri Belgeleri, Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Taşınır Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu. Giriş Sayfası... 1. Menü... 2. Taşınır Mal Girişi... 3

Süleyman Demirel Üniversitesi Taşınır Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu. Giriş Sayfası... 1. Menü... 2. Taşınır Mal Girişi... 3 Süleyman Demirel Üniversitesi Taşınır Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu rev: 0.15 İçindekiler Giriş Sayfası... 1 Menü... 2 Taşınır Mal Girişi... 3 Taşınır Mal Çıkışı... 5 Geçici Taşınır Kabulü... 6 İstekler...

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

İNTERNET ŞUBE FONKSİYONLARI

İNTERNET ŞUBE FONKSİYONLARI İNTERNET ŞUBE FONKSİYONLARI Ana Sayfa Ana Sayfada yer alan sekmelerden Alıcı Başvurusu Yapılan Firmaları Eksik Kalan Bildirimlerinizi ve Alıcı Analiz ve Prim Borcunuzu izleyebilirsiniz. ANA SAYFA Poliçe

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMASI KULLANIM Değişiklik Numarası: 1.13 31/10/2012 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1. UYGULAMASI... 5 2. SMMM DEFTER BİLGİ KONTROLÜ...

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU TERME-2015 1. GĠRĠġ MOS modülü 6111 Sayılı Kanun Teşviki kanunu

Detaylı

Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığı. Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü. ADR Araç Uygunluk Başvuru Kılavuzu

Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığı. Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü. ADR Araç Uygunluk Başvuru Kılavuzu Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığı Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü ADR Araç Uygunluk Başvuru Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1- Kullanıcı Kaydı Oluşturma... 1 2- Firma Kaydı Oluşturma...

Detaylı

Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı

Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı Meryem Yavaş Boyut Ltd. Şti Temmuz 2008 Özet : Bu doküman, Selçuk Ecza Deposu web depo uygulaması hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Web depo uygulamasının

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS Web İçerik Sistemi -WEB GRUBU 2013 B i l g i İ ş l e m D a i r e B a ş k a n l ı ğ ı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM BÖLÜM DAİRE

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Uzman İşlemleri

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Uzman İşlemleri AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Uzman İşlemleri 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Uzman İşlemleri AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Tadilat) başvuruları tadilatçı firmanın

Detaylı

Kirlenmiş Sahalar Bilgi Sistemi Sıkça Sorulan Sorular (Faaliyet Sahipleri)

Kirlenmiş Sahalar Bilgi Sistemi Sıkça Sorulan Sorular (Faaliyet Sahipleri) Kirlenmiş Sahalar Bilgi Sistemi Sıkça Sorulan Sorular (Faaliyet Sahipleri) 1.Soru: Kimler Faaliyet Ön Bilgi Formunu doldurmalıdır? Cevap: Toprak Kirliliğinin Kontrolü ve Noktasal Kaynaklı Kirlenmiş Sahalara

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

Hamdi Ayhan www.safranbilisim.com SAFRAN DEPO STOK PROGRAMI YARDIM DOSYASI. Programın kurulumdan sonraki ilk açılış kullanıcı adı TEST şifre TEST dir

Hamdi Ayhan www.safranbilisim.com SAFRAN DEPO STOK PROGRAMI YARDIM DOSYASI. Programın kurulumdan sonraki ilk açılış kullanıcı adı TEST şifre TEST dir SAFRAN DEPO STOK PROGRAMI YARDIM DOSYASI 1-İLK AÇILIŞ Programın kurulumdan sonraki ilk açılış kullanıcı adı TEST şifre TEST dir Kullanıcı Adı ve şifre girildikten sonra aşağıdaki ekran gelir Bundan sonra

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

OPODER TİTUBB SİSTEMİNE ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ. Aralık 2015 (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI)

OPODER TİTUBB SİSTEMİNE ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ. Aralık 2015 (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) TİTUBB SİSTEMİNE (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ Aralık 2015 Kayıt Sistemine ön hazırlık DOSYA İÇERİĞİ Ismarlama ortopedik protez ortez

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk) Uzman İşlemleri

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk) Uzman İşlemleri AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk) Uzman İşlemleri 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk) Uzman İşlemleri AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk)

Detaylı

İLAÇ PROVİZYON SİSTEMİ SAĞLIK TESİSİ KULLANIM KILAVUZU TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. MEMUR VE HİZMETLİLERİ EMEKLİ SAĞLIK YARDIM SANDIĞI

İLAÇ PROVİZYON SİSTEMİ SAĞLIK TESİSİ KULLANIM KILAVUZU TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. MEMUR VE HİZMETLİLERİ EMEKLİ SAĞLIK YARDIM SANDIĞI İLAÇ PROVİZYON SİSTEMİ SAĞLIK TESİSİ KULLANIM KILAVUZU TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. MEMUR VE HİZMETLİLERİ EMEKLİ SAĞLIK YARDIM SANDIĞI TCHEALTH Bilgi Teknolojileri A.Ş Sürüm 1.1 Kasım 2017 1 İçindekiler

Detaylı

www.labpt.com.tr Tel. +90 530 617 02 88 Faks +90 312 428 22 48 LabPT Kalite Kontrol Programı Tunalı Hilmi Cad. 104/3 Kavaklıdere Ankara

www.labpt.com.tr Tel. +90 530 617 02 88 Faks +90 312 428 22 48 LabPT Kalite Kontrol Programı Tunalı Hilmi Cad. 104/3 Kavaklıdere Ankara www.labpt.com.tr LabPT Kalite Kontrol Programı Tunalı Hilmi Cad. 104/3 Kavaklıdere Ankara Tel. +90 530 617 02 88 Faks +90 312 428 22 48 info@labpt.com.tr www.labpt.com.tr İçindekiler I. Kullanıcı Girişi...

Detaylı

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon Numarası V-04 SUNAN Bilgi Yönetimi Sistemleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 1 2. Kapsam... 1 3. Kısaltmalar

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK FAALİYETLERİ ELEKTRONİK UYGULAMALAR KILAVUZU SÜRÜM 1.0

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK FAALİYETLERİ ELEKTRONİK UYGULAMALAR KILAVUZU SÜRÜM 1.0 TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK FAALİYETLERİ ELEKTRONİK UYGULAMALAR KILAVUZU SÜRÜM 1.0 Amaç MADDE 1- Bu Kılavuz, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Elektronik Uygulamalar Projesi kapsamında

Detaylı

Perga Sipariş Yönetim Uygulaması

Perga Sipariş Yönetim Uygulaması Perga Sipariş Yönetim Uygulaması Sipariş yönetim uygulaması Netsim ERP ile uyumlu Android uygulamasıdır.genel itibariyle sipariş işlemleri,stok işlemleri,finans işlemleri raporlama gibi işlemlerinizi telefon

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı