Frezeleme takım kompansasyonu # /49

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Frezeleme takım kompansasyonu # /49"

Transkript

1 Frezeleme takım kompansasyonu

2 Kesici pozisyonlandırma Dikkate alınması gereken: Aşağı frezeleme - Yukarı frezeleme. Aynı anda temas eden diş sayısı Giriş sorunları Çıkış sorunları

3 Kesici pozisyonlandırma Yukarı frezeleme. Eski tezgahlarda / dengesiz durumlarda kullanılır. İstenmeyen frezeleme çalışması. Aşağı frezeleme (Eş yönlü frezeleme) Arzu edilen frezeleme çalışması. Eski tezgahlarda / dengesiz durumlarda kullanılması tavsiye edilmez.

4 Kesici pozisyonlandırma Yukarı frezelemedeki temel sorun uç girişidir Kesme kenarı radyüsü. Kendi kendine sertleşen malzemeler

5 Kesici pozisyonlandırma Aşağı frezeleme bir çok işlem için kullanılabilir. Tezgah, dengeli tabla ve boşluksuz fener miline sahip olmaldır. Yukarı frezeleme döküm iş parçalarının veya çok kaba üst tabakalı iş parçalarının frezelenmesi için tavsiye edilir. Dengesiz koşullarda daha iyi sonuçlar verebilir. Aşağı frezelemenin avantajları Daha uzun takım ömrü. Talaş frezelenmiş yüzeyde kesme ucunun arkasında birikir, ve bu yüzden tekrar kesilmez. Daha ucuz ve kolay bağlama. Aşağı frezeleme aşağı doğru basınca sebep olur ve böylelikle iş parçasını kaldırmaz. Daha iyi yüzey finiş. Daha kolay talaş kaldırma. Daha az güç gerektirir.

6 Kesici pozisyonlandırma Yukarı frezeleme. Aşağı frezeleme Merkezi frezeleme Aşağı ve yukarı frezelemenin kombinasyonudur. Değişken kesme kuvvetleri sebebiyle istenmez.

7 Kesici pozisyonlandırma Merkezi pozisyonlandırma Yan konumlandırma Yukarı frezeleme. F Aşağı frezeleme F Kesme kuvvetleri Merkezi pozisyonlandırma istenmez. Yan pozisyonlandırma dengeli durum.

8 Kesici pozisyonlandırma hatve Takım temas yayı. Uç aralığı (değişken hatve). Takım temas yayı.

9 Kesici pozisyonlandırma a e /D c = %100 5 ağız temasta a e /D c = %50 3 ağız temasta a e /D c = %25 2 ağız temasta

10 Kesici pozisyonlandırma İş parçasının takıma göre pozisyonu takımın işparçasına temas yayını etkiler.

11 Kesici pozisyonlandırma Giriş şoku (basınç gerilimi) Çıkış şoku (çekme gerilimi)

12 Kesici pozisyonlandırma Giriş şoku Negatif giriş Pozitif giriş

13 Kesici pozisyonlandırma Girişteki temas noktaları U T S V _ + Eksenel açı Radyal açı S-T-U-V-temas S-temas U-temas V-temas

14 Kesici pozisyonlandırma Çıkış şoku Çıkış açısı Çıkış açısı Merkez çizgi altında pozitif çıkış açısı. Merkez çizgi üstünde negatif çıkış açısı.

15 Kesici pozisyonlandırma Çıkış şoku Takım ömrü (kırılma) Çıkış açısı Çıkış açısı (iş parçasının çıkış yüzeyi) tehlikeli alanın dışında olmalıdır.

16 Kesici pozisyonlandırma Çap/2 İş parçasının çıkış yüzeyi tehlikeli alanın dışında olmalıdır. Zor alaşımlarda aşınma ömrü faydaları açısından tehlikeli alana mümkün olduğunda yaklaşmak faydalı olabilir.

17 Kesici pozisyonlandırma Dikkate alınması gerekenler: Aşağı frezeleme - Yukarı frezeleme. Aynı anda temas eden diş sayısı Giriş sorunları Çıkış sorunları İdeal kesici pozisyonlandırma daha önceki tavsiyelerden taviz vermektir.

18 5% 100% 125% 20% Kesici pozisyonlandırma İyi pozisyonlandırma Giriş ve çıkış şoku en aza indirilir. Talaş kalınlığı.

19 Kesici pozisyonlandırma Darbeli frezeleme Kısa takım ömrü (kesme kenarı kırılması). Vibrasyon sorunları. Daha küçük takım ile profili dolaşmayı deneyin.

20 Ortalama talaş kalınlığı

21 Ortalama talaş kalınlığı Talaş kalınlığı, deforme olmamış talaşın efektif kesme kenarına dik açı ile ölçülen kalınlığıdır. Talaş kalınlığı kesme kuvvetlerini, takım ömrünü, talaş oluşumunu ve talaş kaldırmayı belirleyen kesme koşullarıdır. Frezelemedeki önemli bir konu talaş kalınlığının her zaman sabit olmamasıdır. Frezeleme kesintili bir işleme prosesidir bu yüzden işleme yasalarının tamamı uygulanamaz.

22 Ortalama talaş kalınlığı f z Talaş kalınlığı = Deforme olmamış talaşın kesme kenarına dik açıdaki kalınlığı.. ve sürekli değişen.

23 Ortalama talaş kalınlığı f z h m Talaş kalınlığı = Deforme olmamış talaşın kesme kenarına dik açıdaki kalınlığı.. ve sürekli değişen BU YÜZDEN ortalama talaş kalınlığı.

24 Ortalama talaş kalınlığı İlerleme ile ortalama talaş kalınlığı arasındaki ilişki. Radyal kesme derinliği Kesicinin çapı. Kesici pozisyonlandırma. Giriş açısı.

25 Ortalama talaş kalınlığı f z f z a e h m a e h m Radyal kesme derinliği Frezenin çapı. (a e /D c oranı)

26 Ortalama talaş kalınlığı f z Kesici pozisyonlandırma

27 Ortalama talaş kalınlığı h : 100% h : 70% f z : 100% f z : 100% Giriş açısı

28 Ortalama talaş kalınlığı İlerleme ile ortalama talaş kalınlığı arasındaki ilişki. Radyal kesme derinliği Frezenin çapı. Küçük a e /D c daha büyük ilerleme verir. Kesici pozisyonlandırma. Tek kenar kesme daha büyük ilerleme sağlar. Giriş açısı. Daha küçük temas açısı daha büyük ilerleme verir.

29 Ortalama talaş kalınlığı İlerleme ve ortalama talaş kalınlığı Ortalama talaş kalınlığı. Eğer çok büyükse kırık uçlar. Eğer çok küçükse ekstra aşınma.

30 Ortalama talaş kalınlığı f z h m Dc a e e sin mm/ Z Bu formül ortalama talaş kalınlığı ile ilerleme arasındaki ilişkiyi verir. Formül karmaşıktır ve ara hesaplamalar gerektirir. D c a e f = h.. 1 z m sin Bu formül kenar kesme için basitleştirilmiş formüldür Küçük ae/dc (%30 dan küçük) oranı ile.

31 Ortalama talaş kalınlığı (Tipik örnek) MN 2004 Frezeleme sayfa 546

32 Ortalama talaş kalınlığı (Tipik örnek)

33 Ortalama talaş kalınlığı Talaş kalınlığı kesme kenarı geometrisi Kesme kenarı geometrisi ortalama talaş kalınlığını önceden belirler. Örn. Kesme kenarını 0.10 mm güçlendirmek, talaş kalınlığının en az 0.10 mm olması anlamına gelir (temas açısı da talaş kalınlığını etkiler). Zor uygulamalar Normal uygulamalar Yumuşak malzemeler

34 Ortalama talaş kalınlığı Talaş kalınlığı kesme kenarı geometrisi D D16 MD MD15 M M14 M15 M16 ME ME10 ME13 ME15 E E07 (Tipik örnek) E SEAN1203AFTN-M14 T25M

35 Ortalama talaş kalınlığı h m : Malzemeye de bağlıdır 130% 120% h m için düzletme 110% 100% 90% 80% 70% 60% (Tipik örnek) Grup:

36 Kompansasyon faktörü (yüksek hız, yüksek ilerleme)

37 Frezelemede kompansasyon Takım ömrü (dk.) Örnek Çelikte yüzey frezeleme (a e /D c = %75) V c Kesme hızı m/dk.

38 Frezelemede kompansasyon Takım ömrü (dk.) Örnek Çelikte yüzey frezeleme (V c ) 5% 10% 20% 30% 50% 70% 100% Radyal kesme genişliği a e

39 Frezelemede kompansasyon Kompansasyon faktörü frezenin hızını artırmak için bir olasılıktır. Bu işleme süresini azaltırken üretkenliği artırır. Bu nasıl çalışır? Kesme hızı faktörü sürtünme süresini azaltır böylelikle ısı kesici uç veya iş parçası üzerinde kalmak yerine talaşla birlikte uzaklaştırılır. Takım temas yayı küçüldükçe, hız daha yüksek olabilir. Daha düşük kesme kenarı sıcaklığı takım ömrünü uzatır. Bu, büyük takım temas yayı durumunda uygulanamaz. Çok büyük takım temas yayı ile birlikte çok büyük kesme hızı çok fazla ısı verir. Kesme hızı faktörü Radyal kesme genişliği azaltıldığında, işleme sürecinde istenmeyen etkiler olmaksızın, kesicinin kesme hızı artırılabilir. Aslında, bunun tersiyle sıklıkla karşılaşılır, bu yüzden kesme hızı faktörü hem üretkenliği hem de takım ömrünü artırabilir.

40 Frezelemede kompansasyon (Tipik örnek) MN 2004 Frezeleme sayfa 549

41 Frezelemede kompansasyon Kesme hızı faktörü Radyal kesme genişliği a e (mm) a p PVD kaplamalı karbür CBN VC x 5 a e PVD kaplamalı solid karbür CVD kaplamalı karbür (Tipik örnek) 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100%

42 Frezelemede kompansasyon Kesme hızı faktörü Eksenel kesme derinliği a p (mm) CBN VC x 5 a p a e PVD kaplamalı solid karbür CVD kaplamalı karbür PVD kaplamalı karbür

43 Frezelemede kompansasyon Kesme hızı faktörü ortalama talaş kalınlığı h m (mm) h m CBN VC x 5 PVD kaplamalı solid karbür PVD kaplamalı karbür CVD kaplı karbür

44 Yüksek kesme hızlı frezeleme Karbür ile yüksek hızlı frezeleme nasıl yapılır: Hızı artırmak için kesme hızı faktörlerini kullanın (küçük radyal kesme genişlikleri kullanın a e ). Küçük hm kullanın (daha az ısı). Küçük a p (daha az ısı) kullanın. Daha sert karbürler kullanın (daha büyük ısı ve sıcaklık direnci). Keskin kesme kenarları kullanın. Sert karbürler ısıtıldığında daha toklaşırlar. Isıyı yoketmek için soğutma sıvısı kullanın. (takım ömrü daha kısalır ancak toplam ekonomiklik bakış açısından ilginç olabilir).

45 Yüksek kesme hızlı frezeleme Alüminyumda yüksek kesme hızlı frezeleme soğutma sıvısı kullanıldığında 3000 m/dak da karbür kullanmak mümkündür. Faydalı takım ömrü için takım temas yayı küçük tutulmalıdır. PCD kullanımı ile çok uzun takım ömrü sağlanabilir. PCD çapaklanmayı önlemek için kullanılabilir. Pozitif kesme geometrileri kullanın. Yüksek kesme hızları için takma uçlu takımlar kullanmayın (> 3000 m/dak) (Minimaster istisnası dışında). Kesicinin maksimum hızına dikkat edin. Alüminyum için Minimaster ın maksimum hızı 4000 m/dak dır.

46 Yüksek kesme hızlı frezeleme Alüminyumda yüksek kesme hızlı frezeleme R SEEX09T3AFN-E04 F15M n v c v f a p a e = dev/dak = 3000 m/dak = mm/dak = 1-2 mm = mm Soğutma sıvısı olmadan

47 Yüksek kesme hızlı frezeleme Sert çeliklerde yüksek hızlarda frezeleme (karbürle) 1. Küçük takım temas yayı ve ve kesme derinliği kullanın. 2. Soğutma sıvısı kullanmayın. 3. Talaşların ince olduğundan emin olun ve aşağı frezeleme kullanın. Sert çeliklerde yüksek hızlarda frezeleme (CBN ile) 1. İyi sonuçlar için minimum sertlik HRC Yukarı frezeleme kullanın, soğutma sıvısı kullanmayın. 3. Kesme hızı m/dak (büyük kesme açısı) ve m/dak (küçük takım temas yayı). 4. Küçük kesme derinlikleri kullanın.

48 Yüksek kesme hızlı frezeleme Sert çelikte yüksek kesme hızlı frezeleme MM R30A30-E03,F30M a p = 18 mm a e = 0.2 mm n = dev V c = 300 m/dak h m = v f = 1800 mm/dak Aşağı frezeleme Sert çelik HRC Soğutma sıvısı olmadan a e = 0.2 mm

49 Sorular?

Frezelemede freze ve kesme koşullarının seçimi # /27

Frezelemede freze ve kesme koşullarının seçimi # /27 Frezelemede freze ve kesme koşullarının seçimi MN 2004 Frezeleme sayfa 169 Görüntü değiştir MN 2004 Frezeleme sayfa 169 İşlem Kanal frezeleme Kenar frezeleme Dairesel helisel frezeleme Kopyacep frezeleme

Detaylı

Metal kesmeyi anlama # /71

Metal kesmeyi anlama # /71 Kesme işlemi Metal kesmeyi anlama Metal kesmeyi anlama Frezeleme ile tornalama arasındaki fark Değişen kesme kuvvetleri (stres). Değişen kesme sıcaklıkları (uç gerilimi). İşlemeden ödün verme Kesme koşulları

Detaylı

Talaş oluşumu. Akış çizgileri plastik deformasyonun görsel kanıtıdır. İş parçası. İş parçası. İş parçası. Takım. Takım.

Talaş oluşumu. Akış çizgileri plastik deformasyonun görsel kanıtıdır. İş parçası. İş parçası. İş parçası. Takım. Takım. Talaş oluşumu 6 5 4 3 2 1 Takım Akış çizgileri plastik deformasyonun görsel kanıtıdır. İş parçası 6 5 1 4 3 2 Takım İş parçası 1 2 3 4 6 5 Takım İş parçası Talaş oluşumu Dikey kesme İş parçası Takım Kesme

Detaylı

ISO KODLAMA SİSTEMİ

ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO

Detaylı

Tornalama Operasyonları

Tornalama Operasyonları Tornalama Operasyonları Tornalama Delik İşleme Diş açma Profil işleme Kanal açma Delme Yüzey tornalama Kesme METOD BELİRLEME En iyi prosesi oluşturmak için 3 konuya dikkat edilmelidir; 1. Parça Özelliği

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TALAŞLI İMALAT LABORATUARI DENEY FÖYÜ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TALAŞLI İMALAT LABORATUARI DENEY FÖYÜ T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TALAŞLI İMALAT LABORATUARI DENEY FÖYÜ DENEY ADI İŞLEME HASSASİYETİ (İŞ PARÇASI YÜZEY PÜRÜZLÜLÜĞÜ ÖLÇÜMÜ) DERSİN

Detaylı

CNC FREZE BAHAR DÖNEMİ DERS NOTLARI

CNC FREZE BAHAR DÖNEMİ DERS NOTLARI CNC FREZE BAHAR DÖNEMİ DERS NOTLARI Frezeleme; mevcut olan en esnek işleme yöntemidir ve neredeyse her şekli işleyebilir. Bu esnekliğin dezavantajı, optimize etmeyi daha zor hale getirecek şekilde uygulama

Detaylı

Delme ile ilgili bazı teknolojik gelişmeler

Delme ile ilgili bazı teknolojik gelişmeler Delik Delme Giriş Delme ile ilgili bazı teknolojik gelişmeler Üretkenlik Yüksek hızlı delme tamamı solid karbür matkaplar Daha büyük delikler için yüksek üretkenlikte takma uçlu matkaplar Zor malzemeler

Detaylı

Karbür Frezeler. Delme. Monster Mill SCR. Diş. Monster Mill program ilavesi ICR. Tornalama. Frezeleme. Tutucu sistemler.

Karbür Frezeler. Delme. Monster Mill SCR. Diş. Monster Mill program ilavesi ICR. Tornalama. Frezeleme. Tutucu sistemler. Delme Karbür Frezeler Monster Mill SCR - - - - Çelik, dökme demir ve 70 HRC ye kadar sert malzemelerin işlenmesinde TI 1200 kaplamanın ömrü çok uzundur Yüksek fz değerlerinde dahi proses güvenliği Mükemmel

Detaylı

CoroMill QD. Yüksek güvenlikli kanal frezeleme

CoroMill QD. Yüksek güvenlikli kanal frezeleme CoroMill QD Yüksek güvenlikli kanal frezeleme Kanal frezelemedeki ana zorluk, özellikle derin ve dar kanallar işlenirken genelde talaş boşaltmadır. CoroMill QD içten kesme sıvısına sahip türünün ilk kesicisidir.

Detaylı

CoroMill 390 07 ölçüsünde kesici uçlara sahip parmak frezeler Çelik kalitesi GC1130

CoroMill 390 07 ölçüsünde kesici uçlara sahip parmak frezeler Çelik kalitesi GC1130 CoroMill 390 07 ölçüsünde kesici uçlara sahip parmak frezeler Çelik kalitesi GC1130 Küçük çaplarda 07 ölçüsünde kesici uçlara sahip yeni parmak frezelerle CoroMill 390'ın kanıtlanmış performansı şimdi

Detaylı

T. C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T. C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T. C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ DENEYLER 2 İŞLEME HASSASİYETİ DENEYİ (İŞ PARÇASI YÜZEY PÜRÜZLÜLÜĞÜ ÖLÇÜMÜ) ÖĞRENCİ NO:

Detaylı

BÖLÜM#5: KESİCİ TAKIMLARDA AŞINMA MEKANİZMALARI

BÖLÜM#5: KESİCİ TAKIMLARDA AŞINMA MEKANİZMALARI BÖLÜM#5: KESİCİ TAKIMLARDA AŞINMA MEKANİZMALARI Kesici Takımlarda Aşınma Mekanizmaları Aşınma, kesicinin temas yüzeylerinde meydana gelen malzeme kaybı olarak ifade edilir. Kesici Takımlarda Aşınma Mekanizmaları

Detaylı

Kavramlar ve açılar. temel bilgiler. Yan kesme ağzı. ana kesme ağzı. = helis açısı. merkez boşluk açısı Yan kesme kenarı

Kavramlar ve açılar. temel bilgiler. Yan kesme ağzı. ana kesme ağzı. = helis açısı. merkez boşluk açısı Yan kesme kenarı temel bilgiler Kavramlar ve açılar Yan kesme ağzı ana kesme ağzı α P = ana kesme kenarı boşluk açısı β H = ana kesme kenarı kama açısı γ P = ana kesme kenarı talaş açısı α O = yan kesme kenarı boşluk açısı

Detaylı

Seramikler. Süper alaşım malzemelerin verimli işlenmesi için

Seramikler. Süper alaşım malzemelerin verimli işlenmesi için Seramikler Süper alaşım malzemelerin verimli işlenmesi için Seramik işleme Uygulamalar Seramik kaliteler çok geniş bir malzeme ve uygulama alanında kullanılmaktadır; sıklıkla yüksek hızlı tornalama işlemlerinde,

Detaylı

Diş açma. Giriş. Tek Nokta Tornalama. Diş Frezeleme. Diş Taşlama. Diş Ovalama # /62

Diş açma. Giriş. Tek Nokta Tornalama. Diş Frezeleme. Diş Taşlama. Diş Ovalama # /62 Giriş Sıkma Bağlantı Hareket Kapatma Giriş Tek Nokta Tornalama Diş Frezeleme Diş Taşlama Diş Ovalama Giriş Dış diş Minör çap Majör çap İç diş Minör çap Majör çap Giriş Sağ yön Sol yön Giriş Tek ağızlı

Detaylı

Başlangıçta göz önünde bulundurulması

Başlangıçta göz önünde bulundurulması Frezeleme; mevcut olan en esnek işleme yöntemidir ve neredeyse her şekli işleyebilir. Bu esnekliğin dezavantajı, optimize etmeyi daha zor hale getirecek şekilde uygulama içerisinde çok fazla değişkenin

Detaylı

Rampalama. Delme. 45 kadar dik dalma. Çok iyi talaş kaldırma. 2xD ye kadar çok iyi delme yeteneği. Ayrı bir kesici takıma ihtiyac yok

Rampalama. Delme. 45 kadar dik dalma. Çok iyi talaş kaldırma. 2xD ye kadar çok iyi delme yeteneği. Ayrı bir kesici takıma ihtiyac yok Rampalama Çok iyi talaş kaldırma 45 kadar dik dalma 2xD ye kadar çok iyi delme yeteneği Delme Ayrı bir kesici takıma ihtiyac yok Raybalar için ideal ön-delme işlemi Şaft DIN 6535 HA/HB Karbür DIN 6527

Detaylı

Chapter 24: Frezeleme. DeGarmo s Materials and Processes in Manufacturing

Chapter 24: Frezeleme. DeGarmo s Materials and Processes in Manufacturing Chapter 24: Frezeleme DeGarmo s Materials and Processes in Manufacturing 24.1 Giriş Frezeleme, düz bir yüzey elde etmek için yapılan temel bir talaş kaldırma işlemidir Freze bıçakları bir veya birden fazla

Detaylı

TORNALAMA Walter ISO tornalama 8 Kanal açma 19 Takım tutucu 25 Sipariş sayfaları 26 Teknik bilgi 96

TORNALAMA Walter ISO tornalama 8 Kanal açma 19 Takım tutucu 25 Sipariş sayfaları 26 Teknik bilgi 96 TORNALAMA Walter ISO tornalama 8 Kanal açma 19 Takım tutucu 25 Sipariş sayfaları 26 Teknik bilgi 96 DELME Walter Titex Karbür matkap 104 Sipariş sayfaları 106 Teknik bilgi 122 Walter Delik genişletme ve

Detaylı

Delme. Diş. Tornalama. Frezeleme. Tutucu sistemler. Delme

Delme. Diş. Tornalama. Frezeleme. Tutucu sistemler. Delme Delme Tornalama Frezeleme Tutucu sistemler Delme Karbür delme ve diş açma frezeleri 2xD Aynı takımla ve tek bir işlemle delme, diş açma ve pah kırma gerçekleştirilir. OSM M 50 85... MF 50 87... G 50 828...

Detaylı

Pozitif kesme işlemine sahip çift taraflı, çok kenarlı konsept

Pozitif kesme işlemine sahip çift taraflı, çok kenarlı konsept CoroMill 745 Pozitif kesme işlemine sahip çift taraflı, çok kenarlı konsept Benzersiz CoroMill 745 kesicisinin sırrı, patentli kesici uç konumlandırma sistemidir. Kesici ucu yana doğru yatırdığınızda,

Detaylı

Verimliliğiniz İçin YG 1 KESİCİ TAKIMLAR SAN VE TİC.LTD. ŞTİ. YÜKSEK PERFORMANSLI ÜRÜNLER En İyi Seçimler YG-1 ÜRÜNLERİ HIZLI ARAMA

Verimliliğiniz İçin YG 1 KESİCİ TAKIMLAR SAN VE TİC.LTD. ŞTİ. YÜKSEK PERFORMANSLI ÜRÜNLER En İyi Seçimler YG-1 ÜRÜNLERİ HIZLI ARAMA YG-1 ÜRÜNLERİ HIZLI ARAMA YÜKSEK PERFORMANSLI ÜRÜNLER En İyi Seçimler Verimliliğiniz İçin YG 1 KESİCİ TAKIMLAR SAN VE TİC.LTD. ŞTİ. Tavukçuyolu Cad. No:279, Yukarı Dudullu Mahallesi, Ümraniye / İstanbul,

Detaylı

İş parçası malzemeleri

İş parçası malzemeleri Duplex PÇ 42CrMo4 Ca-uygulanmış 316L İş parçası malzemeleri İş parçası malzemesi İşlenebilirlik Karbon çelik - Serbest kesim çelik Karbon çelik Alaşım çelik Ostenitik PÇ Titanyum Alaşımlar Nikel esaslı

Detaylı

Uygulamalar ve Kullanım Alanları

Uygulamalar ve Kullanım Alanları BÖHLER W360 ISOBLOC ılık veya sıcak dövme kalıpları ve zımbaları için geliştirilmiş bir takım çeliğidir. Sertlik ve tokluğun istendiği çok çeşitli uygulamalarda kullanılabilir. Özellikler Yüksek sertlik

Detaylı

TAKIM AŞINMA MEKANİZMALARI VE AŞINMA TİPLERİ

TAKIM AŞINMA MEKANİZMALARI VE AŞINMA TİPLERİ 1 TAKIM AŞINMA MEKANİZMALARI VE AŞINMA TİPLERİ Prof. Dr. Süleyman YALDIZ Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi KESİCİ TAKIMLAR 2 Takım ömrü, genellikle belirli bir kritere ulaşmak için gerekli olan etkili

Detaylı

Kaynaklı Kesici Takımlar. Kesici Takımlar İ Ç E R İ K. Kaynaklı Takımlar için Teknik Bilgiler. Döner Kaynaklı Takımlar. Madencilik & İnşaat Takımları

Kaynaklı Kesici Takımlar. Kesici Takımlar İ Ç E R İ K. Kaynaklı Takımlar için Teknik Bilgiler. Döner Kaynaklı Takımlar. Madencilik & İnşaat Takımları Kaynaklı Kesici Takımlar Kaynaklı Kesici Takımlar İ Ç E R İ K için Teknik Bilgiler 0 0 KOROY Ultraİnce Kalite : FSerisi Korozyon & Manyetizma Önleyici Kalite : INSerisi Genel Kesici Takımlar 0 0 0 0 0

Detaylı

TM S R L TM 2 I ISO

TM S R L TM 2 I ISO iş Frezeleme İçin Teknik Bilgiler iş Freze ları Kod Sistemi TM S R L 5 - Tipi Kater Tipi 3 Kater Kesme Yönü 4 Şaft Tipi 5 Şaft Çapı 6 Kesme Kenar Uzunluğu Tipi TM S R L 5 - Kater Kesme Yönü Şaft Çapı 3

Detaylı

CoroMill Plura. Kompozit malzemeler için optimize edilmiş frezeler

CoroMill Plura. Kompozit malzemeler için optimize edilmiş frezeler CoroMill Plura Kompozit malzemeler için optimize edilmiş frezeler Katman ayrılması, elyaf çekilmesi, kesilmemiş elyaflar ve hızlı yanak aşınması kompozit malzemelerin aşındırıcı ve kararsız yapısının neden

Detaylı

SECO HABER ÖZETLERİ BAŞARINIZI SAĞLAYAN TAKIMLAR

SECO HABER ÖZETLERİ BAŞARINIZI SAĞLAYAN TAKIMLAR SECO HABER ÖZETLERİ 2016-1 BAŞARINIZI SAĞLAYAN TAKIMLAR SÜREKLI İYILEŞTIRME Üretkenliği artırma konusunda zaten üstün bir takım olan T4-12 ailesi daha da iyileştirildi. Daha yüksek kesme derinliği ve talaş

Detaylı

Uç kalitesi. Basınca dayanıklı. Eğilmeye dayanıklı. Isıya dayanıklı. Sürtüne aşınmasına dayanıklı. Kimyasal reaksiyonlara dayanıklı.

Uç kalitesi. Basınca dayanıklı. Eğilmeye dayanıklı. Isıya dayanıklı. Sürtüne aşınmasına dayanıklı. Kimyasal reaksiyonlara dayanıklı. Uç kalitesi Uç kalitesi Basınca dayanıklı. Eğilmeye dayanıklı. Isıya dayanıklı. Sürtüne aşınmasına dayanıklı. Kimyasal reaksiyonlara dayanıklı. Uç kalitesi Kaplamasız karbür Kaplamalı karbür Kaplamasız

Detaylı

tanımlar, ölçüler ve açılar DIN ISO 5419 (alıntı baskı 06/98)

tanımlar, ölçüler ve açılar DIN ISO 5419 (alıntı baskı 06/98) temel bilgiler tanımlar, ölçüler ve açılar DIN ISO 5419 (alıntı baskı 06/98) helisel matkap ucu silindirik saplı/ konik saplı matkap ucu-ø kanal sırt döndürücü dil (DIN 1809' a göre) sap-ø eksen gövde

Detaylı

MAK-204. Üretim Yöntemleri. Frezeleme Đşlemleri. (11.Hafta) Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt.

MAK-204. Üretim Yöntemleri. Frezeleme Đşlemleri. (11.Hafta) Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. MAK-204 Üretim Yöntemleri Freze Tezgahı Frezeleme Đşlemleri (11.Hafta) Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. Bölümü Freze tezgahının Tanımı: Frezeleme işleminde

Detaylı

Trokoidal frezelemede evrim.

Trokoidal frezelemede evrim. New Teuz 2016 Talaşlı imalat da yenilikler Trokoidal frezelemede evrim. CircularLine parmak frezeler işlem süresini azaltır ve uzun ömürlülük sağlar TOTAL TOOLING=KALITE x SERVIS 2 WNT Önasya Kesici Takımlar

Detaylı

TALAŞLI İMALAT SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU. Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI. Talaşlı İmalat Yöntemleri

TALAŞLI İMALAT SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU. Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI. Talaşlı İmalat Yöntemleri TALAŞLI İMALAT MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI Talaşlı İmalat Yöntemleri 2 Talaşlı İmalat; iş parçası üzerinden, sertliği daha yüksek bir kesici takım yardımıyla,

Detaylı

Kaynaklı Kesici. Takımlar. Kesici Takımlar İ Ç E R İ K. Kaynaklı Takımlar için Teknik Bilgiler. Genel Kesici Madencilik & Döner Kaynaklı Takımlar

Kaynaklı Kesici. Takımlar. Kesici Takımlar İ Ç E R İ K. Kaynaklı Takımlar için Teknik Bilgiler. Genel Kesici Madencilik & Döner Kaynaklı Takımlar Kaynaklı Kesici Takımlar Kaynaklı Kesici İ Ç E R İ K için Teknik Bilgiler 0 0 KOROY Ultraİnce Kalite : FSerisi Korozyon & Manyetizma Önleyici Kalite : INSerisi Takımlar Genel Kesici Madencilik & Döner

Detaylı

CNC FREZE TEZGAHLARININ PROGRAMLANMASI

CNC FREZE TEZGAHLARININ PROGRAMLANMASI CNC FREZE TEZGAHLARININ PROGRAMLANMASI Frezelemenin Tanımı Çevresinde çok sayıda kesici ağzı bulunan takımın dönme hareketine karşılık, iş parçasının öteleme hareketi yapmasıyla gerçekleştirilen talaş

Detaylı

Diş Çekme ile İlgili Teknik Bilgiler

Diş Çekme ile İlgili Teknik Bilgiler iş Çekme ile İlgili Teknik Bilgiler Özel özelikleri ış çap diş çekme Konik yada silindir şeklindeki dış çap yüzeylerde diş çekme ış çap diş çekme Vida Anma Çapı iş formundaki en büyük çapı Çapı işin derinliği

Detaylı

İmalat Teknolojileri. Dr.-Ing. Rahmi Ünal. Talaşlı İmalat Yöntemleri

İmalat Teknolojileri. Dr.-Ing. Rahmi Ünal. Talaşlı İmalat Yöntemleri İmalat Teknolojileri Dr.-Ing. Rahmi Ünal Talaşlı İmalat Yöntemleri 1 Kapsam Talaşlı imalatın tanımı Talaş kaldırmanın esasları Takımlar Tornalama Frezeleme Planyalama, vargelleme Taşlama Broşlama Kaynak

Detaylı

Performans ve güvenilirlik ile yeni bir bakış açısı.

Performans ve güvenilirlik ile yeni bir bakış açısı. _ XTRA TEC XT XTENDED TECHNOLOGY Performans ve güvenilirlik ile yeni bir bakış açısı. Ürün yenilikleri Frezeleme EŞSİZ BİR DENEYİM İÇİN PERFORMANS VE GÜVENİLİRLİK BİR ARADA. Başarılı Walter frezeleme takımlarının

Detaylı

İçindekiler. Genel İndeks... 2. Genel SOLID 2. JABRO -SOLID 2 Metrik/İnç Genel işleme için Solid²...

İçindekiler. Genel İndeks... 2. Genel SOLID 2. JABRO -SOLID 2 Metrik/İnç Genel işleme için Solid²... İçindekiler Genel İndeks........................................... 2 Ürün tanıtımı...................................... 3-6 Ürünlere genel bakış................................ 7 Kodlama anahtarı ve

Detaylı

BÖLÜM 25 TAŞLAMA VE DİĞER AŞINDIRMA İŞLEMLERİ

BÖLÜM 25 TAŞLAMA VE DİĞER AŞINDIRMA İŞLEMLERİ 25.1 TAŞLAMA BÖLÜM 25 TAŞLAMA VE DİĞER AŞINDIRMA İŞLEMLERİ Taşlama, taş adı verilen disk şeklindeki bir aşındırıcıyla gerçekleştirilen bir talaş kaldırma işlemidir. Taşın içinde milyonlarca küçük aşındırıcı

Detaylı

BÖHLER S700 OSMANLI ALAŞIMLI ÇELİKLER SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Başlıca çeliklerin özelliklerinin karşılaştırılması:

BÖHLER S700 OSMANLI ALAŞIMLI ÇELİKLER SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Başlıca çeliklerin özelliklerinin karşılaştırılması: Başlıca çeliklerin özelliklerinin karşılaştırılması: Bu tablo çelik seçiminizde yardım olmak için hazırlanmıştır. Ancak yine de farklı uygulama türlerinin yarattığı gerilme koşulları dikkate alınmamıştır.

Detaylı

Çelik frezeleme Kalite GC1130

Çelik frezeleme Kalite GC1130 Çelik frezeleme Kalite GC1130 Gelişmiş çelik frezeleme Zertivo kalite GC1130 ile içiniz rahat eder En yaygın frezeleme sorunları arasında takım ömrünü kısaltarak üretimde istikrarsızlığa neden olan pullanma

Detaylı

İmalat Teknolojileri. Dr.-Ing. Rahmi Ünal. Talaşlı İmalat Yöntemleri malzemebilimi.net

İmalat Teknolojileri. Dr.-Ing. Rahmi Ünal. Talaşlı İmalat Yöntemleri malzemebilimi.net İmalat Teknolojileri Dr.-Ing. Rahmi Ünal 1 Talaşlı İmalat Yöntemleri malzemebilimi.net Kapsam Talaşlı imalatın tanımı Talaş kaldırmanın esasları Takımlar Tornalama Frezeleme Planyalama, vargelleme Taşlama

Detaylı

BÖHLER S600 OSMANLI ALAŞIMLI ÇELİKLER SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Başlıca çelik özelliklerinin karşılaştırması:

BÖHLER S600 OSMANLI ALAŞIMLI ÇELİKLER SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Başlıca çelik özelliklerinin karşılaştırması: Başlıca çelik özelliklerinin karşılaştırması: Bu tablo çelik seçiminizde yardım olmak için hazırlanmıştır. Ancak yine de farklı uygulama türlerinin yarattığı gerilme koşulları dikkate alınmamıştır. Teknik

Detaylı

Üst başlık hareket. kolu. Üst başlık. Askı yatak. Devir sayısı seçimi. Fener mili yuvası İş tablası. Boyuna hareket volanı Düşey hareket.

Üst başlık hareket. kolu. Üst başlık. Askı yatak. Devir sayısı seçimi. Fener mili yuvası İş tablası. Boyuna hareket volanı Düşey hareket. Frezeleme İşlemleri Üst başlık Askı yatak Fener mili yuvası İş tablası Üst başlık hareket kolu Devir sayısı seçimi Boyuna hareket volanı Düşey hareket kolu Konsol desteği Eksenler ve CNC Freze İşlemler

Detaylı

SOLİD KARBÜR MATKAPLAR YÜKSEK PERFORMANSLI DEĞİŞTİRİLEBİLİR KAFALI MATKAPLAR. İkon tanımı. Force X Yeni çok yönlü takım yelpazesi

SOLİD KARBÜR MATKAPLAR YÜKSEK PERFORMANSLI DEĞİŞTİRİLEBİLİR KAFALI MATKAPLAR. İkon tanımı. Force X Yeni çok yönlü takım yelpazesi Yeni ürünler 2017.1 İÇİNDEKİLER SOLİD KARBÜR MATKAPLAR 4 5 5 Force X Yeni çok yönlü takım yelpazesi R6011 Karbür pilot matkap R7131 Karbür kılavuz hazırlık matkabı YÜKSEK PERFORMANSLI DEĞİŞTİRİLEBİLİR

Detaylı

DCCC DEĞİŞTİRİLEBİLİR UÇLU PARMAK FREZE DERİN KENAR FREZELEME VE KANAL AÇMA İÇİN PERFORMANS VE GÜVENİRLİLİK İÇİN YÜKSEK RİJİDLİKDE TAKIM

DCCC DEĞİŞTİRİLEBİLİR UÇLU PARMAK FREZE DERİN KENAR FREZELEME VE KANAL AÇMA İÇİN PERFORMANS VE GÜVENİRLİLİK İÇİN YÜKSEK RİJİDLİKDE TAKIM CC DEĞİŞTİRİLEBİLİR UÇLU PARMAK FZE DERİN KENAR FZELEME VE KANAL AÇMA İÇİN PERFORMANS VE GÜVENİRLİLİK İÇİN YÜKSEK RİJİDLİKDE TAKIM CC DERİN KENAR FZELEME VE KANAL AÇMA İÇİN DEĞİŞTİRİLEBİLİR UÇLU PARMAK

Detaylı

BÖHLER S705 OSMANLI ALAŞIMLI ÇELİKLER SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Başlıca çeliklerin özelliklerinin karşılaştırılması:

BÖHLER S705 OSMANLI ALAŞIMLI ÇELİKLER SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Başlıca çeliklerin özelliklerinin karşılaştırılması: Başlıca çeliklerin özelliklerinin karşılaştırılması: Bu tablo çelik seçiminizde yardım olmak için hazırlanmıştır. Ancak yine de farklı uygulama türlerinin yarattığı gerilme koşulları dikkate alınmamıştır.

Detaylı

B210TR MS6015 KÜÇÜK PARÇALARIN İŞLENMESI İÇIN PVD KAPLI KARBÜR KALITE EKSI TOLERANS

B210TR MS6015 KÜÇÜK PARÇALARIN İŞLENMESI İÇIN PVD KAPLI KARBÜR KALITE EKSI TOLERANS 2017.04 B210TR KÜÇÜK PARÇALARIN İŞLENMESI İÇIN PVD KAPLI KARBÜR KALITE EKSI TOLERANS KARBON ÇELIKLERİ İÇIN PVD KAPLI KARBÜR KALITE Aşınma direncini büyük ölçüde arttıran özel karbür alt yapı ile yeni PVD

Detaylı

Yüksek hassasiyetli taşlama ve kendinden merkezleme sistemiyle üstün bağlama hassasiyeti

Yüksek hassasiyetli taşlama ve kendinden merkezleme sistemiyle üstün bağlama hassasiyeti için teknik bilgi Yüksek hassasiyetli taşlama ve kendinden merkezleme sistemiyle üstün bağlama hassasiyeti Yüksek hassasiyette bağlama sistemi - Yüksek hassasiyetde taşlama ve kendinden merkezleme sistemiyle

Detaylı

www.tungaloy.com.tr 4 köşeli,tek yönlü, güçlü delik delme serisi, talaş kırıcı form ve kalite seçenekleri ile tüm malzemeleri kapsar.

www.tungaloy.com.tr 4 köşeli,tek yönlü, güçlü delik delme serisi, talaş kırıcı form ve kalite seçenekleri ile tüm malzemeleri kapsar. DrillLine Tungaloy Report No. 377-Tr www.tungaloy.com.tr 4 köşeli,tek yönlü, güçlü delik delme serisi, talaş kırıcı form ve kalite seçenekleri ile tüm malzemeleri kapsar. www.tungaloy.com.tr DrillLine

Detaylı

MİKRO FREZELEME İŞLEMİNDE KESME KOŞULLARININ TAKIM AŞINMASI VE YÜZEY PÜRÜZLÜLÜĞÜ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

MİKRO FREZELEME İŞLEMİNDE KESME KOŞULLARININ TAKIM AŞINMASI VE YÜZEY PÜRÜZLÜLÜĞÜ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ MİKRO FREZELEME İŞLEMİNDE KESME KOŞULLARININ TAKIM AŞINMASI VE YÜZEY PÜRÜZLÜLÜĞÜ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ Mustafa PERÇİN 1, Kubilay ASLANTAŞ 1, İrfan UCUN 1, Adem ÇİÇEK 2 1 Afyon Kocatepe Üniversitesi, Teknoloji

Detaylı

KESILMESI ZOR MALZEMELERIN İŞLENMESI IÇIN VİBRASYON KONTROLLÜ PARMAK FREZELER

KESILMESI ZOR MALZEMELERIN İŞLENMESI IÇIN VİBRASYON KONTROLLÜ PARMAK FREZELER VQ KESILMESI ZOR MALZEMELERIN İŞLENMESI IÇIN VİBRASYON KONTROLLÜ PARMAK FREZELER 218.1 B197TR VQ KESILMESI ZOR MALZEMELER IÇIN DEVRİMSEL PERFORMANS YENILIKÇI TEKNOLOJI VQ parmak frezeleri, daha iyi aşınma

Detaylı

Telefonla aradığında da yetkin hizmet Know-how u olan uygulama teknisyenleri 09:00 19:00

Telefonla aradığında da yetkin hizmet Know-how u olan uygulama teknisyenleri 09:00 19:00 KAMPANYA BITIŞ TARIHI: 3.05.208 Sipariş verme saatiniz: 8:30. Aynı gün işlemi tamamlayıp çıkışı sağlayalım Avrupa nın talaşlı imalat alanında en modern lojistik merkezi; sizin için anlamı saat 9:00 a kadar

Detaylı

SinterlenmişKarbürler. Co bağlayıcı ~ Mpa Sertlikliğini 1100 ⁰C ye kadar muhafaza eder Kesme hızları hız çeliklerine nazaran 5 kat fazladır.

SinterlenmişKarbürler. Co bağlayıcı ~ Mpa Sertlikliğini 1100 ⁰C ye kadar muhafaza eder Kesme hızları hız çeliklerine nazaran 5 kat fazladır. SinterlenmişKarbürler Co bağlayıcı ~ Mpa Sertlikliğini 1100 ⁰C ye kadar muhafaza eder Kesme hızları hız çeliklerine nazaran 5 kat fazladır. Seramikler 3 Katogoride Toplanır: 1) Alumina (Al2O3) 2) Alumina

Detaylı

BÖHLER S500 OSMANLI ALAŞIMLI ÇELİKLER SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Başlıca Çelik Özelliklerinin Karşılaştırılması

BÖHLER S500 OSMANLI ALAŞIMLI ÇELİKLER SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Başlıca Çelik Özelliklerinin Karşılaştırılması Başlıca Çelik Özelliklerinin Karşılaştırılması Bu tablo çelik seçiminizde yardım olmak için hazırlanmıştır. Ancak yine de farklı uygulama türlerinin yarattığı gerilme koşulları dikkate alınmamıştır. Teknik

Detaylı

METAL KESİM ŞERİT TESTERELERİ 2017

METAL KESİM ŞERİT TESTERELERİ 2017 METAL KESİM ŞERİT TESTERELERİ 2017 Busatec leri temel olarak özel alaşımlı çelikten oluşan iki bileşenli bir malzemedir. Son derece esnek, yaklaşık 50 HRC taşıyıcı malzeme ile HSS malzemenin elektro kaynak

Detaylı

Güvenilirlik ve hassaslık

Güvenilirlik ve hassaslık CoroTap 100 -KM Güvenilirlik ve hassaslık Döküm demir işlemede fark yaratan bir kılavuz takımı geliştirilmesi amacıyla CoroTap 100 -KM mükemmel sonuçlar almak ve proses güvenliği sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Detaylı

14.09.2014 TALAŞ KALDIRMA TEORİSİ. IML 313 İmal Usulleri II Talaşlı İmalat. Talaşlı İmalat Yöntemleri

14.09.2014 TALAŞ KALDIRMA TEORİSİ. IML 313 İmal Usulleri II Talaşlı İmalat. Talaşlı İmalat Yöntemleri TALAŞ KALDIRMA TEORİSİ IML 313 İmal Usulleri II Talaşlı İmalat 1. Talaş kaldırma teknolojisine genel bakış 2. Metallerin talaşlı işlenmesinde talaş oluşumu 3. Kuvvetler ve Merchant dairesi 4. Talaş kaldırmada

Detaylı

BÖHLER K460 OSMANLI ALAŞIMLI ÇELİKLER SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Başlıca Çelik Özelliklerinin Karşılaştırılması

BÖHLER K460 OSMANLI ALAŞIMLI ÇELİKLER SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Başlıca Çelik Özelliklerinin Karşılaştırılması Başlıca Çelik Özelliklerinin Karşılaştırılması Bu tablonun amacı çelik seçeneğini kolaylaştırmaktır. Bununla birlikte, farklı uygulamalardan etkilenen çeşitli stres koşulları hesaba katılmamıştır. Teknik

Detaylı

B210TR MS6015 KÜÇÜK PARÇALARIN İŞLENMESI İÇIN PVD KAPLI KARBÜR KALITE EKSI TOLERANS

B210TR MS6015 KÜÇÜK PARÇALARIN İŞLENMESI İÇIN PVD KAPLI KARBÜR KALITE EKSI TOLERANS 2018.04 B210TR KÜÇÜK PARÇALARIN İŞLENMESI İÇIN PVD KAPLI KARBÜR KALITE EKSI TOLERANS KARBON ÇELIKLERİ İÇIN PVD KAPLI KARBÜR KALITE Aşınma direncini büyük ölçüde arttıran özel karbür alt yapı ile yeni PVD

Detaylı

02.01.2012. Freze tezgahında kullanılan kesicilere Çakı denir. Çakılar, profillerine, yaptıkları işe göre gibi çeşitli şekillerde sınıflandırılır.

02.01.2012. Freze tezgahında kullanılan kesicilere Çakı denir. Çakılar, profillerine, yaptıkları işe göre gibi çeşitli şekillerde sınıflandırılır. Freze ile ilgili tanımlar Kendi ekseni etrafında dönen bir kesici ile sabit bir iş parçası üzerinden yapılan talaş kaldırma işlemine Frezeleme, yapılan tezgaha Freze ve yapan kişiye de Frezeci denilir.

Detaylı

METAL KESİM ŞERİT TESTERELERİ

METAL KESİM ŞERİT TESTERELERİ METAL KESİM ŞERİT TESTERELERİ 2017.1 Busatec leri temel olarak özel alaşımlı çelikten oluşan iki bileşenli bir malzemedir. Son derece esnek, yaklaşık 50 HRC taşıyıcı malzeme ile HSS malzemenin elektro

Detaylı

1. Yeni kaliteler - CVD kaplama T9125, PVD kaplama AH905 süper alaşımlar için, ve Sermet kalite NS530.

1. Yeni kaliteler - CVD kaplama T9125, PVD kaplama AH905 süper alaşımlar için, ve Sermet kalite NS530. NPA # 099T: TungCut Tarih: Mart. 2013 Yeni Kesme ve Kanal Açma Uçları Genişletilmiş Ürünler T9125 Yeni CVD kaliteler ile yüksek kesme hızlarında çelik işleme. AH905 Süper alaşımların işlenmesinde İLK tercih.

Detaylı

Tornalama Takımlar, dış çap, Seco-Capto... 2 Uçlar... 3. Frezeleme Yüzey frezeleme... 4 Disk Freze Takımları... 5 Minimaster Plus... 6 Uçlar...

Tornalama Takımlar, dış çap, Seco-Capto... 2 Uçlar... 3. Frezeleme Yüzey frezeleme... 4 Disk Freze Takımları... 5 Minimaster Plus... 6 Uçlar... İçindekiler Tornalama Takımlar, dış çap, Seco-Capto... 2 Uçlar... 3 Frezeleme Yüzey frezeleme... 4 Disk Freze Takımları... 5 Minimaster Plus... 6 Uçlar... 7 Tornalama Diş açma Teknik bilgiler... 41-48

Detaylı

Yeni! Yeni nesil TAC frezeler - Çoklu işleme motodları için tek takım EPH / EVH / EXH. Keeping the Customer First

Yeni! Yeni nesil TAC frezeler - Çoklu işleme motodları için tek takım EPH / EVH / EXH. Keeping the Customer First Keeping the Customer First Tungaloy Report No. 366-Tr EPH / EVH / EXH Yeni nesil TAC frezeler - Çoklu işleme motodları için tek takım Yeni! Derin,düz havuzlar için gövde tipleri. Hybrid TAC Mills EPH tip

Detaylı

TORNALAMA Walter ISO tornalama 8 Kanal açma 19 Takım tutucu 25 Sipariş sayfaları 26 Teknik bilgi 96

TORNALAMA Walter ISO tornalama 8 Kanal açma 19 Takım tutucu 25 Sipariş sayfaları 26 Teknik bilgi 96 TONALAMA Walter ISO tornalama 8 Kanal açma 19 Takım tutucu 25 Sipariş sayfaları 26 Teknik bilgi 96 DELME Walter Titex Karbür matkap 104 Sipariş sayfaları 106 Teknik bilgi 122 Walter Delik genişletme ve

Detaylı

Para metre Anlamı. T c. h m. h ex. k c. k c1. m c. k r. r ε. R maks SCL. Spiral Kesme Uzunluğu (SCL) Dış çap ya da delik (düz) tornalama (mm)

Para metre Anlamı. T c. h m. h ex. k c. k c1. m c. k r. r ε. R maks SCL. Spiral Kesme Uzunluğu (SCL) Dış çap ya da delik (düz) tornalama (mm) A eel ilgiler/ formüller ve taımlar eel toralama ormüller ve taımlar Kesme hızı v c ) eer mili hızı ) m/dk) dev/dk) v c = m π v c = π x m Toralama Para metre Alamı m İşlemiş çap Talaş deriliği.o..) iş

Detaylı

BÖHLER K306 OSMANLI ALAŞIMLI ÇELİKLER SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Başlıca çelik özelliklerinin kıyaslanması

BÖHLER K306 OSMANLI ALAŞIMLI ÇELİKLER SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Başlıca çelik özelliklerinin kıyaslanması Başlıca çelik özelliklerinin kıyaslanması Bu tablonun amacı çelik seçeneğini kolaylaştırmaktır. Bununla birlikte, farklı uygulamalardan etkilenen çeşitli stres koşulları hesaba katılmamıştır. Teknik danışmanlık

Detaylı

Double Mill DM4 JD TAKIM MAKINA TIC.LTD.STI. YENİ NESİL FREZE. Nr. 194/2013-TR MK 2015 MP 6025

Double Mill DM4 JD TAKIM MAKINA TIC.LTD.STI. YENİ NESİL FREZE.   Nr. 194/2013-TR MK 2015 MP 6025 Nr. 194/2013-TR JD TAKIM MAKINA TIC.LTD.STI. Double Mill DM4 YENİ NESİL FREZE MK 2015 MP 6025 DM4: ÇOK AMAÇLI BİR FREZE SİSTEMİ OLAN DM4, 4 KESME KÖŞESİ OLAN VE ÇİFT TARAFLI KULLANILABİLEN ELMAS UÇLARLA

Detaylı

BÖHLER K510 OSMANLI ALAŞIMLI ÇELİKLER SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Başlıca çelik özelliklerinin karşılaştırılması

BÖHLER K510 OSMANLI ALAŞIMLI ÇELİKLER SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Başlıca çelik özelliklerinin karşılaştırılması Başlıca çelik özelliklerinin karşılaştırılması Bu tablonun amacı çelik seçeneğini kolaylaştırmaktır. Bununla birlikte, farklı uygulamalardan etkilenen çeşitli stres koşulları hesaba katılmamıştır. Teknik

Detaylı

MLM 3005 TALAŞLI ÜRETİM TEKNİKLERİ

MLM 3005 TALAŞLI ÜRETİM TEKNİKLERİ MLM 3005 TALAŞLI ÜRETİM TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI Doç.Dr. Mustafa Kemal BİLİCİ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Kuyumculuk ve Mücevherat Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi C OO8 Temel İşlemler Atölyesi GSM:

Detaylı

BÖHLER K110 OSMANLI ALAŞIMLI ÇELİKLER SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ. Başlıca Çelik özelliklerinin kıyaslaması

BÖHLER K110 OSMANLI ALAŞIMLI ÇELİKLER SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ. Başlıca Çelik özelliklerinin kıyaslaması Başlıca Çelik özelliklerinin kıyaslaması Bu tablonun amacı çelik seçeneğini kolaylaştırmaktır. Bununla birlikte, farklı uygulamalardan etkilenen çeşitli stres koşulları hesaba katılmamıştır. Teknik danışmanlık

Detaylı

BÖHLER W302. Sıcak iş Çeliklerinin Başlıca Özelliklerinin Karşılaştırılması

BÖHLER W302. Sıcak iş Çeliklerinin Başlıca Özelliklerinin Karşılaştırılması Sıcak iş Çeliklerinin Başlıca Özelliklerinin Karşılaştırılması Bu tablo çelik seçiminizde yardım olmak için hazırlanmıştır. Ancak yine de farklı uygulama türlerinin yarattığı gerilme koşulları dikkate

Detaylı

SECO ÜRÜN HABERLERİ ÖZET 2014-1

SECO ÜRÜN HABERLERİ ÖZET 2014-1 SECO ÜRÜN HABERLERİ ÖZET 2014-1 2 ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELME Seco olarak gerçekleştirdiğimiz her eylem, bugün karşılaştığınız ve gelecekte karşılaşacağınız zorluklarla başa çıkmak için hesaplanmaktadır.

Detaylı

Talaşlı İşlenebilirlik

Talaşlı İşlenebilirlik Talaşlı İşlenebilirlik Bir malzemenin (genellikle metal) uygun takım ve kesme koşullarıyla göreli olarak kolay işlenebilirliği Sadece iş malzemesine bağlıdır. Talaşlı işleme yöntemi, takım ve kesme koşulları

Detaylı

» KONİK SAC-BORU MATKAP UÇLARI

» KONİK SAC-BORU MATKAP UÇLARI » KONİK SABORU MATKAP UÇLARI Konik SacBoru Matkap Uçları Yeni RUKO yüksek performans konik sacboru matkap uçları sertleştirilmiş malzemeden BN bileme metodu ile elde edilir. BN (kübik bor nitrit kristali)

Detaylı

Kesici takım malzemesi, talaş kaldırma sırasında aşağıdaki yüksek zorlanmalara maruz kalırlar:

Kesici takım malzemesi, talaş kaldırma sırasında aşağıdaki yüksek zorlanmalara maruz kalırlar: Kesici takım malzemesi, talaş kaldırma sırasında aşağıdaki yüksek zorlanmalara maruz kalırlar: a)devamlı ve darbeli tarzda kesme kuvvetleri b)yüksek sıcaklıklar ve sıcaklık değişimleri c)sürtünme ve aşınma

Detaylı

TASARIMDAN ÜRETİME DAHA KISA ZAMANDA GEÇİŞ

TASARIMDAN ÜRETİME DAHA KISA ZAMANDA GEÇİŞ İŞLEME ÖNERİLERİ TOOLOX NEDİR? TOOLOX, ölçülmüş ve garanti altına alınmış mekanik özellikleri ile tedarik edilen, sertleştirilmiş ve temperlenmiş bir takım çeliğidir. Ön-sertleştirilmiş ve kullanıma hazır

Detaylı

CoroMil konseptleri TUR TUR

CoroMil konseptleri TUR TUR CoroMill konseptleri CoroMill İlk tercihiniz CoroMill, ilk tanıtıldığı andan itibaren frezeleme dünyasına şekil vermeye başlamıştır. CoroMill konseptleri, hafif kesici uçlarının tipik özellikleri, farklı

Detaylı

Bu yıl çıtayı yeni bir seviyeye yükseltiyoruz. Uç kaplamalarında yeni bir dönemle birlikte üretkenliğinizi yeniden tanımlamaya hazır olun.

Bu yıl çıtayı yeni bir seviyeye yükseltiyoruz. Uç kaplamalarında yeni bir dönemle birlikte üretkenliğinizi yeniden tanımlamaya hazır olun. 2007 yılında Seco dünyaya Duratomic teknolojisini tanıttı. Uç kaplamalarına yönelik devrim niteliğindeki bu yaklaşım, kaplama malzemelerini atomik düzeyde yönlendirmek için Seco'nun nano-bilim ve mühendislik

Detaylı

WNT Önasya Kesici Takımlar San. ve Tic. Ltd. Şti. Şerifali Mah. Hattat Sk. No:16/2 34775 Ümraniye/İstanbul Tel. +90 216 526 63 05 Faks +90 216 526 63

WNT Önasya Kesici Takımlar San. ve Tic. Ltd. Şti. Şerifali Mah. Hattat Sk. No:16/2 34775 Ümraniye/İstanbul Tel. +90 216 526 63 05 Faks +90 216 526 63 WNT Önasya Kesici Takımlar San. ve Tic. Ltd. Şti. Şerifali Mah. Hattat Sk. No:16/2 34775 Ümraniye/İstanbul Tel. +90 216 526 63 05 Faks +90 216 526 63 08 wnt-tr@wnt.com www.wnt.com Efsanevi performans Dragonskin

Detaylı

B216TR FMAX MAKSİMUM İLERLEME (FMAX), ULTRA YÜKSEK VERİMLİLİK VE HASSASİYET İÇİN FREZELEME TAKIMI

B216TR FMAX MAKSİMUM İLERLEME (FMAX), ULTRA YÜKSEK VERİMLİLİK VE HASSASİYET İÇİN FREZELEME TAKIMI FMAX MAKSİMUM İLERLEME (FMAX), ULTRA YÜKSEK VERİMLİLİK VE HASSASİYET İÇİN FREZELEME TAKIMI 2017.04 B216TR FMAX FİNİŞ İŞLEME İÇİN YÜKSEK İLERLEME SUNAN FREZE ULTRA YÜKSEK VERİMLİ İŞLEME Ultra sık dişli

Detaylı

Sandvik Coromant'tan kesici takımlar. Döner takımlar FREZELEME DELİK DELME DELİK İŞLEME TAKIM TUTUCU SİSTEMLERİ

Sandvik Coromant'tan kesici takımlar. Döner takımlar FREZELEME DELİK DELME DELİK İŞLEME TAKIM TUTUCU SİSTEMLERİ Sandvik Coromant'tan kesici takımlar Döner takımlar RZLM DLİK DLM DLİK İŞLM TAKIM TUTUCU SİSTMLRİ 2012 DLİK DLM Matkap seçimi Matkap seçimi 1 Delik çapını ve delme derinliğini belirleyin Tabloda listelenen

Detaylı

Freze tezgahları ve Frezecilik. Page 7-1

Freze tezgahları ve Frezecilik. Page 7-1 Freze tezgahları ve Frezecilik Page 7-1 Freze tezgahının Tanımı: Frezeleme işleminde talaş kaldırmak için kullanılan kesici takıma freze çakısı olarak adlandırılırken, freze çakısının bağlandığı takım

Detaylı

Bİ-METAL ŞERİT TESTERELER

Bİ-METAL ŞERİT TESTERELER Bİ-METAL ŞERİT TESTERELER 1934'ten beri Bİ-METAL ŞERİT TESTERELER Kesici takımlar üretici Hulin'de 1934 yılında başladı. Firmanın kurucusu Josef Studenik, rmasının adını Testereler ve Aletler için İlk

Detaylı

İmalatta İşlenebilirlik Kriterleri

İmalatta İşlenebilirlik Kriterleri Bölüm 24 TALAŞLI İŞLEMEDE EKONOMİ VE ÜRÜN TASARIMINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Talaşlı işlenebilirlik Toleranslar ve Yüzey Kesme Koşullarının Seçimi konuları İmalatta İşlenebilirlik Kriterleri Takım ömrü-

Detaylı

OSMANLI ALAŞIMLI ÇELİKLER SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ

OSMANLI ALAŞIMLI ÇELİKLER SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ Özellikler Paslanmaz martenzitik krom çeliğidir. Bileşiminde bulunan yüksek oranda karbon içeriği, gerilme direnci düzeylerini yükseltmek için gerekli sertleştirme ve su verme işlemlerinin gerçekleştirilmesine

Detaylı

TORNALAMA Walter ISO tornalama 8 Kanal açma 19 Takım tutucu 25 Sipariş sayfaları 26 Teknik bilgi 96

TORNALAMA Walter ISO tornalama 8 Kanal açma 19 Takım tutucu 25 Sipariş sayfaları 26 Teknik bilgi 96 TORNALAMA Walter ISO tornalama 8 Kanal açma 19 Takım tutucu 25 Sipariş sayfaları 26 Teknik bilgi 96 DELME Walter Titex Karbür matkap 104 Sipariş sayfaları 106 Teknik bilgi 122 Walter Delik genişletme ve

Detaylı

NAMPOWER YÜZEY TEMİZLEME FIRÇALARI

NAMPOWER YÜZEY TEMİZLEME FIRÇALARI NAMPOWER YÜZEY TEMİZLEME FIRÇALARI Nampower şu an piyasada bulunan en yüksek kaliteli profesyonel çapak alma, köşe yuvarlama ve yüzey finiş takımlarıdır. Fiber donanmış termoplastik tabana bağlı esnek

Detaylı

Verimli kesme ve kanal açma için takımlar

Verimli kesme ve kanal açma için takımlar Verimli kesme ve kanal açma için takımlar Dilimleme için uygun donanıma sahip CoroCut QD, piyasadaki en güçlü ve en gelişmiş kesme ve kanal açma takımıdır. Herhangi bir tezgah tipi ile tüm malzemelerde

Detaylı

Sandvik Coromant'tan tornalama takımları ve çözümleri. Verimli tornalamanın hızlı yolu

Sandvik Coromant'tan tornalama takımları ve çözümleri. Verimli tornalamanın hızlı yolu Sandvik Coromant'tan takımları ve çözümleri Verimli nın hızlı yolu Avantaj sağlayan çözümler Talaşlı imalat konusundaki derin bilgi birikimimizden ve farklı sektörlerde yaşanan çeşitli zorluklarla ilgili

Detaylı

DELİK DELME İŞLEMLERİNDE ISLAH ÇELİKLERİNİN İŞLENEBİLİRLİĞİNİN İNCELENMESİ

DELİK DELME İŞLEMLERİNDE ISLAH ÇELİKLERİNİN İŞLENEBİLİRLİĞİNİN İNCELENMESİ 3. Ulusal Talaşlı İmalat Sempozyumu, 04-05 Ekim 2012, Ankara, Türkiye DELİK DELME İŞLEMLERİNDE ISLAH ÇELİKLERİNİN İŞLENEBİLİRLİĞİNİN İNCELENMESİ Birol HEPYAŞAR a*,cihat ENSARİOĞLU b,cemal ÇAKIR c a Uludağ

Detaylı

METAL KESİM ŞERİT TESTERELERİ

METAL KESİM ŞERİT TESTERELERİ METAL KESİM ŞERİT TESTERELERİ Busatec leri temel olarak özel alaşımlı çelikten oluşan iki bileşenli bir malzemedir. Son derece esnek, yaklaşık 50 HRC taşıyıcı malzeme ile HSS malzemenin elektro kaynak

Detaylı

CNC Freze Tezgâhı Programlama

CNC Freze Tezgâhı Programlama CNC Freze Tezgâhı Programlama 1. Amaç CNC tezgâhının gelişimi ve çalışma prensibi hakkında bilgi sahibi olmak. Başarılı bir CNC programlama için gerekli kısmî programlamanın temellerini anlamak. Hazırlayıcı

Detaylı

Min. Kesme Çapı. R: Sağ L: Sol Ø25 ØD(Ø5 ~Ø20) vc (m/dak) 100~ ~ ~ ~ ~ ~0.30. Dairesel Enterpolasyon Pahlama

Min. Kesme Çapı. R: Sağ L: Sol Ø25 ØD(Ø5 ~Ø20) vc (m/dak) 100~ ~ ~ ~ ~ ~0.30. Dairesel Enterpolasyon Pahlama Pah Takımları İçin Teknik Bilgiler Pah için bütün uygulamalar Pah Takımı Pah için bütün uygulamalar Pah Açıları 5, 0, 5, 0 çeşitli müşteriler için farklı açılar. Uzun kesme kenarı sayesinde daha geniş

Detaylı

Seçtiklerimiz. TOTAL TOOLING=KALITE x SERVIS 2

Seçtiklerimiz. TOTAL TOOLING=KALITE x SERVIS 2 Mayıs 2017 Seçtiklerimiz WNT Satış Mühenislerinin Sizler için Seçtiği Özel Ürünler Alüminyum işlemee en yüksek talaş hacimleri Yeni -CB3 talaş kırıcı ile etkin kaba işleme TOTAL TOOLING=KALITE x SERVIS

Detaylı

PG 1B 1B 1B 1B ADKT Sipariş No.: CWN 46 CWP 21 HCN 2235 CWK 26 HCN 1235 CWS 80 AMZ. -29 r 0,8 EUR 13,40 13,40 13,40 13,40

PG 1B 1B 1B 1B ADKT Sipariş No.: CWN 46 CWP 21 HCN 2235 CWK 26 HCN 1235 CWS 80 AMZ. -29 r 0,8 EUR 13,40 13,40 13,40 13,40 PG 1B 1B 1B 1B CWX CWX CWN CWN HCN HCN 3215 26 31 46 1235 2235 ADKT Sipariş No.: 50 403... CWP 21 CWK 26 AMZ HSS CWS 80-29 r 0,8 ADKT 150508PDSR 50403088 50403208 50403718 50403818 EUR 13,40 13,40 13,40

Detaylı