Ayarlanabilir parametreler Motor. Giriş

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ayarlanabilir parametreler Motor. Giriş"

Transkript

1 Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler göz önünde bulundurulmuştur. Belli bir araçta mevcut parametrelerin tüm detayları için, yetkili Scania atölyesiyle temasa geçin. Parametreler araçtaki farklı kontrol ünitelerinde saklanırlar ve SDP3 (Scania Diagnos & Programmer 3) ve üstyapı üreticisi için SDP3 kullanılarak ayarlanabilirler. Bu belge kapsamlı bir listedir. Belirli bir araçta bu parametrelerden hangilerinin bulunduğu aracın nasıl bir donanıma sahip olduğuna ve aracın teknik özelliklerine bağlı olarak değişir. Ayarlanabilir parametrelerin dışında, bir SOPS (Scania Onboard Product Specification - Scania Araç Üstü Ürün Teknik Özellikleri) dosyasında aracın fiziksel özelliklerini açıklayan parametreler de vardır. Bu çeşit parametrelerin bir dönüştürme gerçekleştirildiğinde güncelleştirilmesi gerekebilir. SOPS ile ilgili daha ayrıntılı bilgi, Genel bilgiler bölümünün altındaki Kontrol ünitelerinin yeniden programlanması başlıklı dokümanda bulunmaktadır. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 1 (33)

2 Giriş Üstyapı imalatçıları için SDP3 Üstyapı imalatçıları için SDP3, üstyapı imalatçılarının bu belgede açıklanan parametreleri kontrol edip uyarlayabilmelerini sağlar. Üstyapı imalatçıları için SDP3, Scania atölyeleri tarafından kullanılan sınırlı bir SDP3 sürümüdür. Aygıt sadece üstyapı imalatçılarına yönelik parametre işlemleri ile sınırlıdır. Sistem tanımlamaları BWS EMS SMS COO VIS ICL LAS Üstyapı sistemi Motor yönetim sistemi Süspansiyon yönetim sistemi Koordinatör Görünürlük sistemi Gösterge bütünü Kilit ve alarm sistemi Ayarlanabilir parametrelere ilişkin açıklama Her parametre başlıktaki parametre tanımlaması ile tanımlanır. Her parametre tanımlaması, parantez içinde gösterilmiş olan parametrenin tahsis edildiği sistemle sona erer. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 2 (33)

3 Uzaktan motor marşı kontrolü Uzaktan motor marşı kontrolü Uzaktan motor marşı (BWS) Uzaktan motor marşının mümkün olup olmayacağını ve üstyapı kontrol ünitesinin uzaktan motor marşının başarılı olduğunu nasıl göstereceğini buradan seçebilirsiniz. Yanıp sönme ile Bu seçenek ayarlandığında, araç tüm sinyal lambalarının yanıp sönmesini sağlayarak, uzaktan motor marşının yapıldığını gösterir. Bu seçenek, örneğin gürültülü ortamlarda uzaktan çalıştırma gerçekleştirildiğinde yararlıdır. Yanıp sönme yok Bu seçenek, uzaktan motor marşının mümkün olduğu, ancak uzaktan motor marşının gerçekleştirildiğini onaylamak için aracın sinyal lambalarının yanıp sönmeyeceği anlamına gelir. Yok Bu seçenek, uzaktan motor marşının mümkün olmadığı anlamına gelir. Varsayılan ayar: Yok veya Yanıp sönerek. Açıklama: Bu parametre sadece uzaktan motor marşı hazırlık paketi ile birlikte sipariş edilmiş araçlarda ayarlanabilir. Araç teslimattan sonra uzaktan motor marşı hazırlık paketi ile donatılacaksa, dönüştürme gerekir. Uzaktan motor marşını kullanmadan önce, aşağıdaki koşulların yerine getirilmiş olduğunu kontrol edin: Marş anahtarı sürüş konumundadır EXT Açık konumda Motorun kapanması için etkin komut yok El freni çekili Sürüş modu seçme kolu boş konumunda 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 3 (33)

4 Uzaktan motor marşı kontrolü Motor çalışmasının uzaktan çalıştırılması sırasında doğrulama süresi (BWS) Uzaktan motor marşı sırasında marş anahtarının belli bir süre, yani doğrulama süresi boyunca basılı tutulması gerekir. Marş anahtarı çok erken, yani doğrulama süresi bitmeden önce bırakılırsa, motor stop eder. Bu kapanma, üstyapı kumanda ünitesinden bir motoru durdurma komutuyla gelir. Bu, bu doğrulama süresini ayarladığınız yerdir. Doğrulama süresi belli bir aralık içinde değiştirilebilir veya bu tür doğrulama gerekmiyorsa 0 olarak ayarlanabilir. Mevcut değerler: 0 5 san. Varsayılan ayar: 1 san. Açıklama: Bu parametre sadece uzaktan motor marşı hazırlık paketi ile birlikte sipariş edilmiş araçlarda ayarlanabilir. Araç teslimattan sonra uzaktan motor marşı hazırlık paketi ile donatılacaksa, dönüştürme gerekir. Uzaktan motor çalıştırma için sinyal çıkışı seçimi (BWS) Burada, motor çalışmasının uzaktan devreye sokulması istendiğinde hangi tip sinyal girişinin kullanılması gerektiğini ayarlayabilirsiniz. Aktif yüksek Dijital olarak yüksek olduğunda devrede olan bir sinyaldir. Harici CAN - Sinyal kaportadaki harici CAN veri yolundan gelir. Varsayılan ayar: Aktif yüksek. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 4 (33)

5 İzlemeli olarak motorun uzaktan kapanması İzlemeli olarak motorun uzaktan kapanması İzlemeli uzaktan motor kapatma (BWS) Motorun araç dışından kapatılma seçeneğini ve ayrıca üstyapı kontrol ünitesinin ardışık bir kontrol gerçekleştirmesi gerekip gerekmediğini buradan ayarlayabilirsiniz. Ardışık kontrol, üstyapı kontrol ünitesinin motoru kapatmak için gereken sinyallerin doğru sırada etkinleştirildiğini kontrol etmesine denir. Aşağıdaki seçenekler mevcuttur: Yok - Hiçbir ardışık kontrol yapılmayacak. Kontrol Et - Bir ardışık kontrol yapılacak. Motorun durdurulması için, ayrıca uzaktan kontrol devre anahtarının (EXT) açılması gereklidir. Yok Bu seçenek, uzaktan motor kapatmanın mümkün olmadığı anlamına gelir. Varsayılan ayar: Yok. Not: Aracın parametre ayarlandıktan sonra normal şekilde sürülebilmesini sağlamak için, konektör C259'daki pim 12 toprağa bağlı olmalıdır. Sadece İzlemeli uzaktan motor kapatma için sinyal girişi seçimi parametresinin Etkin düşük olarak ayarlanmış olduğu araçlar için geçerlidir. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 5 (33)

6 İzlemeli olarak motorun uzaktan kapanması İzlemeli uzaktan motor kapatma için sinyal girişi seçimi (BWS) Burada, motorun kapatılması istendiğinde kullanılması gereken sinyal girişi tipini ayarlayabilirsiniz. Etkin düşük Dijital olarak düşük olduğu zaman etkin olan bir sinyal. Harici CAN - Sinyal kaportadaki harici CAN veri yolundan gelir. Varsayılan ayar: Aktif düşük. Açıklama: Aktif düşük, bağlantının normalde topraklandığı ve topraklama bir kesme anahtarı ile kesildiğinde motorun dışarıdan kapatılması işlevinin etkinleştiği anlamına gelir. Bu bir acil durdurma fonksiyonunun gerektirdiği açık devrelere karşı koruma sağlar. Ancak, motor kapatma fonksiyonu EU Makine Direktifine uygun bir acil durum durdurma fonksiyonu olarak onaylanmaz. Not: Bu ayrıca üstyapı, üstyapı arayüzüne bağlanmadan önce araç sürülecekse, konektör C259'daki pim 12'nin geçici olarak şasiye bağlanması gerektiği anlamına gelir. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 6 (33)

7 İzlemeli olarak motorun uzaktan kapanması İzlemeli uzaktan motor kapatma (EMS) için araç hızı koşulları Bu koşul sadece, İzlemeli uzaktan motor kapatma fonksiyonu ile birlikte kullanılır. Aracı seçili hızdan daha hızlı kullanın. Motor kapatma talep edilirken, motor önce rölantiye düşürecektir ve devri seçili devrin altındayken motor kapalı konuma getirilecektir. 1 km/s'lik artışlarla 1-20 km/s. Varsayılan ayar: 1 km/s. Not: Motor kapalı konuma getirilirken hidrolik direksiyon çalışmaz. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 7 (33)

8 Tork sınırlayıcısı Tork sınırlayıcısı Tork sınırlayıcı 1, 2 veya 3 için sinyal girişinin seçimi (BWS) Buradan, tork sınırlayıcısının devreye sokulması istendiğinde, üstyapı kontrol ünitesine gönderilmesini istediğiniz sinyal türünü belirleyebilirsiniz. Etkin düşük Dijital olarak düşük olduğu zaman etkin olan bir sinyal. Harici CAN - Sinyal kaportadaki harici CAN veri yolundan gelir. Varsayılan ayar: Aktif düşük Açıklama: Bu seçenek, ayrı sinyal bağlantıları olan, konektör C259'daki pim 1 ve pim 2'nin mi yoksa CAN sinyalleri bağlantısı olan, konektör C259'daki pim 20 ve 21'in mi kullanılacağını etkiler. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 8 (33)

9 Tork sınırlayıcısı Kendi tork eğrisi Tork sınırlayıcı 3 (EMS) Her motor hızı artışı için maksimum torku girerek, Tork sınırlayıcı 3 işlevi için kendi tork eğrinizi buradan ayarlayabilirsiniz. Motorun erişebileceğinden daha yüksek bir torka asla erişemezsiniz. Bu işlev, üstyapı kontrol ünitesi üzerinden devreye sokulur. Fren ya da kavrama pedallarına basıyor olsanız dahi aktif olmaya devam edecektir. Varsayılan ayar erken kaçış olarak bilinenle birlikte bir tork eğrisi verir. Motor torku dev/dak'da azalmaya başlar ve yaklaşık dev/dak'da tamamen kaybolur dev/dakikadan yüksek motor hızlarında tork eğrisi, dev/dakikanın ayarlarına uyar. 0 (motora bağlı değer) Nm, 20 Nm lik artışlarla. Not: Hiç bir ayar yapılmamışsa yüksek bir temel değer gösterilir. Kasım 2007 öncesi üretimi araçları notu: Bu işlev, tork ve motor hızını sınırlamak için kullanılabilir. Motor hızını sınırlamak için tork 0 Nm olarak ayarlanır. Motor devrini örneğin devre sınırlamak için torku devir ve sonrasından itibaren 0 Nm'ye ayarlayın. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 9 (33)

10 Uzaktan el gazı kontrolü Uzaktan el gazı kontrolü Gaz kelebeği kumandası için (mod 0, mod 1, mod 2 ve mod 4) sinyal girişi seçimi (BWS) Buradan, el gazı kontrol düğmeleri (ACC, RET ve RES) kullanıldığında, üstyapı kontrol ünitesine gönderilecek olan sinyal türünü ayarlayabilirsiniz. Aktif düşük - Topraklandığında aktif olan bir dijital girdi. Harici CAN - Sinyal üst yapıdaki harici CAN veriyolundan gelir. Varsayılan ayar: Aktif düşük Açıklama:Motor devrinin CAN yoluyla mı yoksa harici hız denetimi düğmesi, konektör C259 pim 6 ve 7, ile mi kontrol edilmesi gerektiğini belirtir. Aşağıdaki işlevler için geçerlidir: El gazı, Sınırlı el gazı, Yükseltilmiş rölanti devri ve Uzaktan motor devri kontrolü. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 10 (33)

11 Sınırlı el gazı (mod 1) ve ön tanımlı (kilitli) motor devri (mod 3) Sınırlı el gazı (mod 1) ve ön tanımlı (kilitli) motor devri (mod 3) Sınırlı el gazı (mod 1) ve ön tanımlı (kilitli) motor devri (mod 3) (COO) için sinyal girişinin seçilmesi Mod 1 ve 3'ü etkinleştirirken kullanacağınız sinyal girdisi türünü buradan ayarlayabilirsiniz. Aktif düşük - Şasi bağlantısı yapıldığında aktif olan bir dijital giriş. Harici CAN - Sinyal harici CAN veriyolu üzerinden alındı. Varsayılan ayar: Aktif düşük Açıklama: Bu parametre aşağıdaki fonksiyonları etkinleştirmede kullanılır: Sınırlı el gazı Yükseltilmiş rölanti devri için sinyal girişinin seçimi ile birleştirilmiş Ön tanımlı (kilitli) motor devri (mod 2) Ön tanımlı motor devri (kilitli) (mod 3) (BWS) Not: Mod 3 koordinatörü kaportaya bağlayan iki sinyal aracılığıyla etkinleşir. Üstyapı sistemindeki (BWS) ilgili parametre için, bakınız " Yükseltilmiş rölanti devri (mod 2) ve ön tanımlı motor devri (kilitli) (mod 3) için sinyal girişinin seçimi". Farklı işlevler elde etmek için hangi sinyal kombinasyonlarının gerektiğini bulmak için üstyapı el kitabına bakınız. Sınırlı el gazı ile motor devri (mod 1) (EMS) Sınırlı el gazı (mod 1) sırasında motor devri fonksiyonu etkinleştirildiğinde, buradan motorun çalışması gereken motor devrini ayarlayabilirsiniz. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 11 (33)

12 Sınırlı el gazı (mod 1) ve ön tanımlı (kilitli) motor devri (mod 3) Sınırlı el gazı (mod 1) sırasında maksimum tork parametresinin neye ayarlandığına bakmak, bu iki parametrenin birbirlerinden etkilenebileceklerinden dolayı önemlidir. El gazının, Sınırlı el gazı (mod 1) sırasında maksimum motor devri parametresinin ayarlanmış olduğu değere kadar kullanılması suretiyle, motor devri ayarlanabilir. Sınırlı el gazı (mod 1) sırasında gaz pedalının kullanılması parametresi etkinse, gaz pedalı kullanılarak motor devri ayarlanabilir. Olası değer Varsayılan ayar S dev/dak, 50 dev/dak artışlarla. 850 dev/dak. S dev/dak, 10 dev/dak artışlarla. 850 dev/dak. S dev/dak, 10 dev/dak artışlarla. 850 dev/dak. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 12 (33)

13 Sınırlı el gazı (mod 1) ve ön tanımlı (kilitli) motor devri (mod 3) Sınırlı el gazı ile gaz pedalının kullanılması (mod 1) (EMS) Sınırlanmış el gazı işlevi kullanıldığında gaz pedalının bağlı (devrede) olması veya olmaması (devre dışı) gerektiğini buradan ayarlayabilirsiniz. Etkin Sınırlı el gazı kullanılırken gaz pedalı devreye girer. Ehtin Sınırlı el gazı kullanılırken gaz pedalı devreden çıkarılır. S6 S7 S8 Varsayılan ayar Etkin değil Etkin Etkin Sınırlı el gazı ile maksimum motor devri (mod 1) (EMS) Buradan sınırlı el gazı işlevi kullanıldığında motorun aşmaması gereken motor devrini belirleyebilirsiniz. Olası değer Varsayılan ayar S dev/dak, 50 dev/dak artışlarla dev/dak. S dev/dak, 10 dev/dak artışlarla. 850 dev/dak. S dev/dak, 10 dev/dak artışlarla. 850 dev/dak. Sınırlı el gazı ile maksimum tork (mod 1) (EMS) ÖNEMLİ! PTO'nun belirli bir dişli oranı vasıtasıyla bağlanabileceğini unutmayın. Bir PTO'nun çıkış mili farklı bir dişli oranına sahip olabilir ve aynı motor devrinde olmayabilir, bunun sonucunda da motor çıkış mili ile aynı torka sahip olmayabilir. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 13 (33)

14 Sınırlı el gazı (mod 1) ve ön tanımlı (kilitli) motor devri (mod 3) Bu nedenle, maksimum torku ayarlarken PTO dişli oranını kontrol edin. Buradan sınırlı el gazı işlevi kullanıldığında motorun aşmaması gereken torku belirleyebilirsiniz. Olası değer Varsayılan ayar S6 300 (motora bağlı değer) Nm, 20 Nm lik artışlarla Nm. S7 300 (motora bağlı değer) Nm, 10 Nm lik artışlarla Nm. S8 300 (motora bağlı değer) Nm, 10 Nm lik artışlarla Nm. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 14 (33)

15 Yükseltilmiş rölanti devri (mod 2) ve ön tanımlı (kilitli) motor devri (mod 3) Yükseltilmiş rölanti devri (mod 2) ve ön tanımlı (kilitli) motor devri (mod 3) Yükseltilmiş rölanti devri (2 modu) ve ön tanımlı (kilitli) motor devri (mod 3) (BWS) için sinyal girişinin seçilmesi Mod 2 ve 3'ü etkinleştirirken kullanacağınız sinyal girdisi türünü buradan ayarlayabilirsiniz. Aktif düşük Dijital olarak düşük olduğu zaman aktif olan bir sinyal. Harici CAN - Sinyal kaportadaki harici CAN veri yolundan gelir. Varsayılan ayar: Aktif düşük Not: Mod 3, üstyapı sistemine veya koordinatöre bağlayan iki sinyal aracılığıyla etkinleşir. Ayrıca "Sınırlı el gazı (mod 1) için sinyal girişi seçimi" ve ön tanımlı motor devri (kilitli) (mod 3) için koordinatörde karşılık gelen parametreye de bakın. Farklı işlevler elde etmek için hangi sinyal kombinasyonlarının gerektiğini bulmak için üstyapı el kitabına bakınız. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 15 (33)

16 Yükseltilmiş rölanti devri (mod 2) ve ön tanımlı (kilitli) motor devri (mod 3) Yükseltilmiş rölantideki motor devri (mod 2) (EMS) Motor devri artmış rölantide fonksiyonu (mod 2) etkinleştirildiğinde, buradan motorun çalışması gereken motor devrini ayarlayabilirsiniz. Yükseltilmiş rölanti devri (mod 2) sırasında motor devri fonksiyonu etkin olduğunda, motor maksimum 800 dev/dak'ya kadar el gazı kullanılarak kontrol edilebilir. Gaz pedalı kullanılarak, motor devri sınırsız olarak arttırılabilir. Olası değer Varsayılan ayar S dev/dak, 50 dev/dak artışlarla. 700 dev/dak. S dev/dak, 10 dev/dak artışlarla. 700 dev/dak. S dev/dak, 10 dev/dak artışlarla. 700 dev/dak. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 16 (33)

17 Ön tanımlı motor devri (kilitli) (mod 3) Ön tanımlı motor devri (kilitli) (mod 3) Ön tanımlı motor devrindeki motor devri (kilitli) (mod 3) (EMS) Ön tanımlı motor devri (kilitli) fonksiyonu etkinleştirildiğinde, motorun çalışması gereken motor devrini buradan ayarlayabilirsiniz. Ön tanımlı motor devri (kilitli) ile maksimum tork parametresinin ayarını kontrol etmek, bu iki parametre birbirini etkilediğinden dolayı çok önemlidir. Ön tanımlı motor devri (kilitli) fonksiyonu devrede olduğunda, motoru gaz pedalı veya el gazı kontrolü kullanılarak kontrol etmek imkansızdır. Olası değer Varsayılan ayar S dev/dak, 50 dev/dak artışlarla. 850 dev/dak. S dev/dak, 10 dev/dak artışlarla. 850 dev/dak. S dev/dak, 10 dev/dak artışlarla. 850 dev/dak. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 17 (33)

18 Ön tanımlı motor devri (kilitli) (mod 3) Ön tanımlı motor devrindeki maksimum tork (kilitli) (mod 3) (EMS) ÖNEMLİ! PTO'nun belirli bir dişli oranı vasıtasıyla bağlanabileceğini unutmayın. Bir PTO'nun çıkış mili farklı bir dişli oranına sahip olabilir ve aynı motor devrinde olmayabilir, bunun sonucunda da motor çıkış mili ile aynı torka sahip olmayabilir. Bu nedenle, maksimum torku ayarlarken PTO dişli oranını kontrol edin. Ön tanımlı motor devri (kilitli) fonksiyonu kullanıldığında motorun aşmaması gereken torku buradan ayarlayabilirsiniz. Seçebileceğiniz en yüksek değer, maksimum motor torkudur. Ön tanımlı motor devri (kilitli) ayarlandığında Motor devri parametresinin ayarını kontrol etmek, bu iki parametre birbirini etkilediğinden dolayı çok önemlidir. Ön tanımlı motor devri (kilitli) fonksiyonu devrede olduğunda, motoru gaz pedalı veya el gazı kontrolü kullanılarak kontrol etmek imkansızdır. Olası değer Varsayılan ayar S6 300 (motora bağlı değer) Nm, 20 Nm lik artışlarla. 700 Nm. S7 300 (motora bağlı değer) Nm, 10 Nm lik artışlarla. 700 Nm. S8 300 (motora bağlı değer) Nm, 10 Nm lik artışlarla. 700 Nm. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 18 (33)

19 Uzaktan kumandalı motor devri kontrolü (mod 4) Uzaktan kumandalı motor devri kontrolü (mod 4) Motor devri kumandası 1 ve 2 (mod 4) için sinyal girişi seçimi (BWS) Burada, motor devri kumandası 1 ve 2 istendiğinde, üstyapı kumanda birimine gönderilecek olan sinyal türünü belirleyebilirsiniz. Aktif yüksek - Enerji verildiğinde aktif olan bir dijital giriş. Harici CAN - Sinyal harici CAN veriyolu üzerinden alındı. Varsayılan ayar: Aktif yüksek Motor devri kumandası 1 ve 2 (mod 4) için regülatör özelliklerinin seçimi (BWS) Buradan değişen yük için motor devri kontrolünün yumuşak veya sert gerçekleşeceğini ayarlarsınız. Bu fonksiyon sadece CAN üzerinden veya C259, pim 19'a verilen bir sinyal vasıtasıyla bir alternatif regülatör etkinleştirildiğinde kullanılır. Bir alternatif regülatör etkinleştirilmezse, normal motor devri kontrolü kullanılır. İstenen motor devrine yumuşak bir geçiş elde etmek ve böylece istikrarlı bir davranış sağlamak için yumuşak kontrol yavaşça uygulanır. İstenen motor hızına mümkün olduğu kadar çabuk ulaşmak için sert kontrol hızlıca uygulanır. Sert kontrol istikrarsız bir davranış ile sonuçlanabilir ve bazı uygulamalarda kaçınılmalıdır. Örneğin titreşimler ve doğal salınımlar meydana gelebilir. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 19 (33)

20 Uzaktan kumandalı motor devri kontrolü (mod 4) Motor devri kumandası 1 (mod 4) esnasında kumanda tipi (BWS) Buradan, motor devrinin kilitlenmesi gerekip gerekmediğini veya motor devrinin, motor devri kontrolü 1 kullanılırken el gazı kontrolü tarafından kontrol edilip edilmeyeceğini ayarlayabilirsiniz. Ayarlanmış - Motor devri kilitli. El gazı kontrolü - Sinyaller el gazı kontrolünden gelir. Varsayılan ayar: El gazı kontrolü Not: Eğer el gazı kontrolü, üst yapı kontrol ünitesindeki dijital girdilerden veya CAN üzerinden alınırsa bu el gazı kontrolü için sinyal girdisinin parametre Seçimiyle gösterilir. Motor devri kumandası 1 (mod 4) esnasında aralık (BWS) Buradan, motor devri kontrolü 1 kullanılırken düğmenin her kısa basılışı için motor devrinin ne kadar değiştirilmesini gerektiğini ayarlayabilirsiniz. Sürücünün motor hızını aracın dışından kontrol etmesi mümkündür. Bu, biri hızlanma, biri de gecikme, yani ACC ve RET olmak üzere, üstyapı kontrol ünitesine bağlı iki düğme kullanılarak yapılır. Bunlar, motor devrinin kademeli veya kademesiz kontrolünü sağlar. Kademeli kontrol, iki düğmeden birine kısa süreli basarak sağlanır. Diğer yandan, kademesiz kontrol ise, iki sviçten birine uzun süreli basmak suretiyle sağlanır dev/dak, 10 dev/dak artışlarla. Varsayılan ayar: 50 dev/dak. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 20 (33)

21 Uzaktan kumandalı motor devri kontrolü (mod 4) Motor devri kumandası 1 ve 2 (mod 4) sırasında motor devrinde artışı kapalı konuma getirme (BWS) Buradan motor devri kontrolü 2 esnasında motor devrindeki artışın kapatılmasının mümkün olması gerekip gerekmeyeceğini ayarlayabilirsiniz. Hız düşüşü ile - Motor devri kontrolü 2 kullanırken etkinleştirme ve kontrol sırasında istenilen motor devrine yumuşak bir geçiş için motor devrindeki artışı kullanmak mümkündür. Hız düşüşü olmadan - Motor devrindeki artışı kullanmak mümkün değildir. Bu istenilen motor devrinin mümkün olduğunca çabuk elde edileceği anlamına gelir. Not: Motor devrini kontrol etmek için harici regülatör kullanılıyorsa ''Hız düşüşü olmadan''ın seçilmesi önerilir. Motor devri kumandası 1 ve 2 (mod 4) esnasında motor devrinde artış (BWS) Motor devrindeki artışı buradan ayarlayabilirsiniz. Bu, motor devri kontrolü 1 ve 2 kullanılırken motor devrinin nasıl bir hızla değişeceğinin bir ölçüsüdür. Not: Kademesiz devir kontrolü esnasında iyi bir kontrol sağlayabilmek amacıyla, motor devri kontrolü 2'nin kullanılması tavsiye edilir. 100 devir/saniye aralıklarında devir/saniye. Varsayılan ayar: 300 dev/san. Açıklama: Motor devrindeki artış, dakikadaki saniyedeki devir olarak ifade edilen dev/san birimi ile ölçülür. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 21 (33)

22 Uzaktan kumandalı motor devri kontrolü (mod 4) Motor devri kumandası 2 (mod 4) esnasında kumanda tipi (BWS) Buradan motor devri kontrolü 2'yi kontrol etmek için kullanılması gereken sinyali ayarlayabilirsiniz. Yok - Kontrol kullanılamaz. Ayarlanmış - Motor devri kilitli. Analog - Kontrol ünitesi pimlerinden birine aktarılan bir analog sinyal (üstyapı kontrol ünitesi pim listesine bakın). Harici CAN - Motor devri harici CAN veriyolu üzerinden kontrol edildi. Varsayılan ayar: Analog Motor devri kumandası 2 esnasında potansiyometre voltajı alt sınırı, (mod 4) (BWS) Burada, 0% potansiyometre değerine denk gelen voltaj değerini ayarlayabilirsiniz. 0,5-1,0 V 0,1 V'lik artışlarla. Varsayılan ayar: 0,7 V. Motor devri kumandası 2 esnasında potansiyometre voltajı üst sınırı, (mod 4) (BWS) Burada, 100% potansiyometre değerine denk gelen voltaj değerini ayarlayabilirsiniz. 2,0-4,5 V 0,5 V'lik artışlarla. Varsayılan ayar: 2,5 V. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 22 (33)

23 Uzaktan kumandalı motor devri kontrolü (mod 4) Motor devri kontrolü 1 sırasında motor devrini sabitler (mod 4) (BWS) Motor devri kontrolü 1 esnasında sabitlenmiş motor devrini buradan ayarlayabilirsiniz dev/dak, 50 dev/dak artışlarla. Varsayılan ayar: 900 dev/dak. Not: Ayarın uygulanabilmesi için motor devri kontrolü 1 için kilitli motor devrini de seçmeniz gerekir. Açıklama: Motor devri kontrolü 1 için kilitli motor devri, motor devri kontrolü 1 (mod 4) sırasında Kontrol tipi parametresi Sabit olarak ayarlanarak elde edilir. Motor devri kontrolü 2 sırasında motor devrini sabitler (mod 4) (BWS) Motor devri kontrolü 2 esnasında sabitlenmiş motor devrini buradan ayarlayabilirsiniz dev/dak, 50 dev/dak artışlarla. Varsayılan ayar: 900 dev/dak. Not: Ayarın uygulanabilmesi için motor devri kontrolü 2 için kilitli motor devrini de seçmeniz gerekir. Açıklama: Motor devri kontrolü 2 için kilitli motor devri, motor devri kontrolü 2 (mod 4) sırasında Kontrol tipi parametresi Sabit olarak ayarlanarak elde edilir. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 23 (33)

24 Uzaktan kumandalı motor devri kontrolü (mod 4) Motor devri kumandası 1 ve 2 (mod 4) (BWS) esnasında otomatik vites için vites değiştirme motor devri Boş vitesten geçilecek vitese izin veren motor devrini burada ayarlayabilirsiniz. Motor devri kontrolü 1 ve 2 esnasında bir vites boş konumdan vitese geçilirse, üstyapı kontrol ünitesi, vitesin geçirilebilmesi için motor devrini ayarlanan parametre değerine indirir. Eğer motor devri yüksekse, şanzıman emniyet işlevi vitese geçilmesini engeller (değer şanzıman kontrol ünitesindeki bir parametreyle kontrol edilir). Vites geçtiğinde, motor devri uzaktan motor devri kontrolüne geri döner dev/dak, 50 dev/dak artışlarla. Varsayılan ayar: 600 dev/dak. Not: Motor devri uzaktan kontrol edildiğinde ve otomatik şanzıman boş konuma geçmeye zorlandığında, bu parametre çöp kamyonları gibi sık sık durup kalkan araçların motor devrini sınırlayabilir. Bu "N" (boş) konumundaki bütün vites konumları için geçerlidir. Motor devir hız kumanda sırasında 1 ve 2 (mod 4) motor devir hızı alt limiti (BWS) Motor devri uzaktan kontrolü sırasında izin verilen en düşük motor devrini buradan ayarlayabilirsiniz. Bu değerin, motor devri üst sınırından düşük olması gerekir dev/dak, 50 dev/dak artışlarla. Varsayılan ayar: 600 dev/dak. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 24 (33)

25 Uzaktan kumandalı motor devri kontrolü (mod 4) Motor devir hız kumanda sırasında 1 ve 2 (mod 4) motor devir hızı üst limiti (BWS) Motor devri kontrolü 1 ve 2 kullanıldığında, en yüksek motor devrini buradan ayarlayabilirsiniz. Bu değerin, motor devrinin alt sınırından yüksek olması gerekir dev/dak, 50 dev/dak artışlarla. Varsayılan ayar: dev/dak. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 25 (33)

26 Uzaktan kumandalı motor devri kontrolü (mod 4) Motor devri kumanda 1 ve 2 (mod 4) esnasında araç hız konumları (BWS) Buradan, motor devri kontrolü 1 ve 2 kullanılırken hangi tip araç hızı sınırlandırılmasının kullanılması gerektiğini girebilirsiniz. Yok - Üstyapı kontrol ünitesinin motor hızını, araç hızından bağımsız olarak kontrol edebildiği anlamına gelir. Sabit - Motor devri kontrolü 1 ve 2'nin motor devrini kontrol etmesi için aracın el freni uygulanmasıyla sabit olmak zorunda olduğu anlamına gelir. Belirli araç hız limiti - Aşıldığında motor devri kontrolü 1 ve 2'yi devre dışı bırakacak bir hız limiti ayarlayabilirsiniz. Hız limiti 5 km/s'lik artışlarla 5 ila 50 km/ s arasında ayarlanabilir. Otomatik şanzıman varsayılan ayarı: Hareketsiz Düz şanzıman veya Opticruise için varsayılan ayar: 10 km/s. Not: Ayrıca motor kontrol ünitesi parametresinin ''Motor devri kontrolü 1 ve 2 (mod 4) esnasında Maksimum devir" ayarını da kontrol edin. Motor kontrol ünitesinde ayarlanmış olan devir bu devir ayarından daha yüksek olmalıdır, aksi takdirde motor kontrol ünitesi ayarı sınırlayıcı faktör olur. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 26 (33)

27 Uzaktan kumandalı motor devri kontrolü (mod 4) Motor devri kumandası 1 ve 2 (mod 4) esnasında azami tork (EMS) ÖNEMLİ! PTO'nun belirli bir dişli oranı vasıtasıyla bağlanabileceğini unutmayın. Bir PTO'nun çıkış mili farklı bir dişli oranına sahip olabilir ve aynı motor devrinde olmayabilir, bunun sonucunda da motor çıkış mili ile aynı torka sahip olmayabilir. Bu nedenle, maksimum torku ayarlarken PTO dişli oranını kontrol edin. Buradan motor devri kontrolü 1 ve 2 kullanılırken motorun aşmayacağı torku ayarlayabilirsiniz. Motor devri kontrolü 1 ve 2 üst yapı kontrol ünitesi (BWS) tarafından devreye alınır. Olası değer Varsayılan ayar S6 300 (motora bağlı değer) Nm, 20 Nm lik artışlarla Nm. S7 300 (motora bağlı değer) Nm, 10 Nm lik artışlarla Nm. S8 300 (motora bağlı değer) Nm, 10 Nm lik artışlarla Nm. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 27 (33)

28 Uzaktan kumandalı motor devri kontrolü (mod 4) Motor devri kontrolü 1 ve 2 (mod 4) sırasında fren yapıldığında maksimum motor devri (EMS) Bu parametre sadece tork dönüştürücüsü olan araçlar için geçerlidir. Buradan, motor devri kontrolü 1 ve 2 kullanılırken eğer araç hareket halinde ise ve aynı zamanda sürücü frenleme yaparsa motorun aşmaması gerektiği motor devrini ayarlayabilirsiniz. Bu işlev, çıkış milinden yüksek güç çıkışı sağlamaya devam ederken hareketli kalması gereken araçlarda kullanılır, örneğin yangın motorları. Bu işlevin güvenliği çok kritiktir ve sürücünün ayak frenini kullanarak frenleyebildiği hızdan daha yükseğe asla ayarlanmamalıdır. Motor devri kontrolü 1 ve 2 üst yapı kontrol ünitesi (BWS) tarafından devreye alınır. Olası değer Varsayılan ayar S dev/dak, 50 dev/dak artışlarla. 800 dev/dak. S dev/dak, 10 dev/dak artışlarla. 800 dev/dak. S dev/dak, 10 dev/dak artışlarla. 800 dev/dak. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 28 (33)

29 Uzaktan kumandalı motor devri kontrolü (mod 4) Motor devri kumandası 1 ve 2 (mod 4) esnasında azami hız (EMS) Motor devri kontrolü 1 ve 2 kullanılırken aracın aşmamak zorunda olduğu devri buradan ayarlayabilirsiniz. Bazı araçlarda bu ayar motor kontrol ünitesinde vardır. Gereken hız sınırlaması üstyapı kontrol ünitesindeki (BWS) ayarlanabilir bir parametre kullanılarak ayarlanmalıdır ve motor kontrol ünitesinin üstyapı kontrol ünitesinin fonksiyonunu sınırlamasını önlemek için, maksimum araç hızı 150 km/s olarak ayarlanmalıdır. Motor kontrol ünitesindeki araç hızı ayarı üstyapı kontrol ünitesindeki bir ayardan daha düşük olarak ayarlanmışsa, motor kontrol ünitesinde ayarlanan araç hızı, uygulanan araç hızı olacaktır. 1 km/s'lik artışlarla km/s. Varsayılan ayar: 150 km/s. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 29 (33)

30 Sürekli motor devri sınırlaması Sürekli motor devri sınırlaması Sabit motor devri sınırlaması (EMS) Uzaktan motor devri sınırlayıcısı fonksiyonu etkinleştirildiği zaman, motorun aşmaması gereken motor devrini buradan ayarlayabilirsiniz dev/dak. Varsayılan ayar: dev/dak. Sürekli motor devri sınırlayıcısının giriş sinyali seçimi (BWS) Uzaktan motor devri sınırlayıcısı talep edildiğinde kullanılması gereken sinyal girişi tipini buradan ayarlayabilirsiniz. Motor devri değeri, Motor kontrol ünitesindeki uzaktan motor devri sınırlayıcısı parametresi kullanılarak ayarlanır. Yok - Fonksiyon kapalı. Aktif düşük - Şasi bağlantısı yapıldığında aktif olan bir dijital giriş. Harici CAN - Sinyal harici CAN veriyolu üzerinden alındı. 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 30 (33)

31 Diğer motor devri parametreleri Diğer motor devri parametreleri Vites geçirilmişken devir kumanda (0-4 modları) (EMS) Buradan, bir vites seçildiğinde motor devri fonksiyonlarının kullanılıp kullanılamayacağını değeri Evet veya Hayır olarak ayarlamak suretiyle seçebilirsiniz. Motor hızı kontrolünün işlevleri aşağıdaki şekildedir: El gazı, Sınırlı el gazı, Yükseltilmiş rölanti devri, Ön tanımlı motor devri (kilitli) ve Uzaktan motor devri kontrolü (Motor devri kontrolü 1 ve 2). Evet Hayır Düz şanzıman veya Opticruise için varsayılan ayar: Evet Otomatik şanzıman varsayılan ayarı: Hayır 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 31 (33)

32 Rölanti devri Rölanti devri Rölanti devir ayarı (EMS) Buradan rölanti devri değerini ayarlayabilirsiniz. Avara devrini hız sabitleme sistemi kumandasını kullanarak da ayarlayabilirsiniz dev/dak Varsayılan ayar: 500 dev/dak 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 32 (33)

33 Diğer parametreler Diğer parametreler Gaz pedalı özellikleri kontrolü (EMS) Gaz pedalı özellikleri kontrol edilebilir. 2 tip kontrol vardır: RQ ve RQV. RQV (tam hız regülatörü), motorun motor devri aralığında el gazı açılma konumuna karşılık gelen motor devrini tuttuğu anlamına gelir. RQ, rölanti ve maksimum hız regülatörü - motor devrinin sadece rölanti hızında ve maksimum hızda kontrol edildiği anlamına gelir. Motor hızı, yüke bağlı olarak orta aralıktadır. Örneğin yokuş yukarı giderken gaz pedalının aynı motor devrini muhafaza etmek için daha fazla basılması gerekir. Varsayılan ayar: Manüel şanzımanlı araçlar için RQV ve otomatik şanzımanlı veya Opticruise'lu araçlar için RQ. Motor devri sınırlaması (EMS) Soğuk bir motoru çalıştırdıktan hemen sonra motor devrini kontrol eder. Bir gecikmeden sonra motor devrinin sadece belli bir aşmasına izin verilir. Yok'a ayarlayarak fonksiyonu kapatın. Bu durumda motor hızı sınırlaması olmayacaktır. Yok Var Varsayılan ayar: Var Açıklama: Motor hasarı riski nedeniyle, Var seçeneği kullanılırsa bir arıza kodu üretilir: 11:70-01/01 Yayım 3.3 tr-tr 33 (33)

Ayarlanabilir parametreler Şanzıman. Giriş

Ayarlanabilir parametreler Şanzıman. Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları için, yetkili

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece gövde imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araç için mevcut parametrelerin tüm detayları için,

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Sürücü bilgileri. Giriş

Ayarlanabilir parametreler Sürücü bilgileri. Giriş Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları

Detaylı

Uzaktan motor devri kontrolü. Motor devrinin uzaktan kumandası ile ilgili genel bilgiler. Araç hızı

Uzaktan motor devri kontrolü. Motor devrinin uzaktan kumandası ile ilgili genel bilgiler. Araç hızı Motor devrinin uzaktan kumandası ile ilgili genel bilgiler Motor devrinin uzaktan kumandası ile ilgili genel bilgiler Motor devrinin uzaktan kontrol edilmesi işlevi 2 değişik şekilde mevcuttur: Motor Hızı

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Şasi ayarları. Giriş

Ayarlanabilir parametreler Şasi ayarları. Giriş Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece gövde imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araç için mevcut parametrelerin tüm detayları için,

Detaylı

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan Arkaplan Arkaplan Kanca kaldıraç dişlisi veya damper gövdesi kullanıldığında, araç sabit iken gövdenin çalışmasını kolaylaştırmak için motor devrinin geçici olarak arttırılması önerilebilir. Sürüş modu

Detaylı

BWS üzerinden bir EK PTO'sunun etkinleştirilmesi. Genel bilgiler. Güvenlik koşulları. Değişmez güvenlik koşulları. Seçilebilir güvenlik koşullar:

BWS üzerinden bir EK PTO'sunun etkinleştirilmesi. Genel bilgiler. Güvenlik koşulları. Değişmez güvenlik koşulları. Seçilebilir güvenlik koşullar: Genel bilgiler Genel bilgiler EK PTO Etkinleştirme işlevinin amacı; volan tahrikli PTO'yu sürücü alanından ve/ veya kabinin dışından, tercihen motorun uzaktan çalıştırılması ve kapatılması işlevleriyle

Detaylı

C259 - Daha fazla işlevsellik için konnektör C259

C259 - Daha fazla işlevsellik için konnektör C259 , karoserinin kaporta kontrol sistemi BWS (Bodywork System - Kaporta Sistemi) üzerinden çeşitli sinyal ve işlevlere erişimini sağlayan 21 pimli bir konektördür. Konektör ayrıca karoseriye, sinyalleri diğer

Detaylı

Motorun kapatılmasının izlenen uzaktan devreye sokulması

Motorun kapatılmasının izlenen uzaktan devreye sokulması Açıklama Açıklama Motorun kapatılmasının izlemeli uzaktan etkinleştirmesi işlevi (motor durdurma 2) motoru kabinin dışından kapatmak için kullanılır. Bu motorun uzaktan etkinleştirilmesinden daha güvenli

Detaylı

Sabit yükseltilmiş rölanti hızı (UF 221) Sabit yükseltilmiş rölanti devri ile ilgili genel. Etkinleştirme. Etkisizleştirme

Sabit yükseltilmiş rölanti hızı (UF 221) Sabit yükseltilmiş rölanti devri ile ilgili genel. Etkinleştirme. Etkisizleştirme Sabit yükseltilmiş rölanti devri ile ilgili genel bilgiler Sabit yükseltilmiş rölanti devri ile ilgili genel bilgiler Sabit yükseltilmiş rölanti devri işlevi, bazı durumlarda motor rölanti devrini kontrol

Detaylı

Uzaktan el gazı kontrolü. Açıklama. Genel. Koşullar. Etkinleştirme

Uzaktan el gazı kontrolü. Açıklama. Genel. Koşullar. Etkinleştirme Açıklama Açıklama Genel Uzaktan el gazı fonksiyonu; el gazı, sınırlı el gazı ve artırılmış rölanti fonksiyonlarının uzaktan kumandası için kullanılmaktadır. Koşullar Fonksiyon, sadece el freni uygulanırken

Detaylı

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan Arkaplan Arkaplan Kana kaldıraçlı kamyonu veya damperli gövdeyi kullanırken aracın manevra yapmasını kolaylaştırmak için, motor devrini geçici olarak arttırmak olumlu olabilir. Sürüş modu boş vites haricindeki

Detaylı

Aracın hızını sınırlama fonksiyonları. Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler. Hız sınırlayıcılar arasında öncelik sırası.

Aracın hızını sınırlama fonksiyonları. Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler. Hız sınırlayıcılar arasında öncelik sırası. Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler Scania hız sınırlama için üç fonksiyon sunar. Bu fonksiyonlar, örneğin çöp kamyonları, itfaiye araçları ve ağır mallar taşıyan

Detaylı

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev. PTO'ların nasıl birleştirilebileceği ile ilgili bilgiler PTO kombinasyonları belgesinde bulunabilir.

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev. PTO'ların nasıl birleştirilebileceği ile ilgili bilgiler PTO kombinasyonları belgesinde bulunabilir. İşlev Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir (Bodywork Communication Interface). PTO'nun ne zaman

Detaylı

Parametreler Üstyapı uyarlaması. Giriş

Parametreler Üstyapı uyarlaması. Giriş Giriş Giriş Bu belgedeki parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları için,

Detaylı

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler Genel bilgiler Genel bilgiler Aracın BCI (Üstyapı İletişim Sistemi) kontrol ünitesi aracılığıyla PTO'nun kontrolü İşlev yalnızca araçta PTO varsa kullanılabilir. Araç PTO ile donatılmışsa, BCI için bir

Detaylı

Otomatik bir şanzımandaki PTO'nun etkinleştirilmesi

Otomatik bir şanzımandaki PTO'nun etkinleştirilmesi İşlevle ilgili genel bilgiler İşlevle ilgili genel bilgiler Otomatik vites kutusundaki (Allison) PTO etkinleştirmesi işlevi sürücü alanı ve kabinin dışından PTO etkinleştirmesi için tasarlanmıştır. Bu

Detaylı

COO üzerinden EG PTO'sunun etkinleştirilmesi. İşlevle ilgili genel bilgiler. Etkinleştirme koşulları

COO üzerinden EG PTO'sunun etkinleştirilmesi. İşlevle ilgili genel bilgiler. Etkinleştirme koşulları İşlevle ilgili genel bilgiler İşlevle ilgili genel bilgiler nı içeren bu işlev açıklaması, koordinatörün şanzıman tahrikli PTO'nun etkinleştirilmesini kontrol ettiği araçlar için geçerlidir. EG PTO nun

Detaylı

PTO ve motor devri kontrolü. Genel bilgiler

PTO ve motor devri kontrolü. Genel bilgiler Genel bilgiler Genel bilgiler PTO'lar ve motor devri araç kontrol ünitesi (COO) (koordinatör) ve BWS (Body Work System) ile kontrol edilmelidir. Kontrol üniteleri farklı motor devri kontrol türleri seçeneğini

Detaylı

ED PTO etkinleştirmesi. İşlev

ED PTO etkinleştirmesi. İşlev İşlev ED PTO etkinleştirmesi Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir. Bir ED PTO'su diğer PTO'lar

Detaylı

Parametreler Şasi. Giriş

Parametreler Şasi. Giriş Giriş Bu belgedeki parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları için, lütfen

Detaylı

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev İşlev EG PTO'ların etkinleştirilmesi Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir (Bodywork Communication

Detaylı

Seçime bağlı çıkış sinyalleri (UF 356) Seçime bağlı çıkış sinyalleri. Ters sinyal

Seçime bağlı çıkış sinyalleri (UF 356) Seçime bağlı çıkış sinyalleri. Ters sinyal Seçime bağlı çıkış sinyalleri Seçime bağlı çıkış sinyalleri Bu belge C493 konektörü pim 8-12 için opsiyonel çıkış sinyallerini açıklamaktadır (uzatılmış fonksiyonelliğe sahip konektör). Bu sinyaller SDP3

Detaylı

Parametreler Görünürlük

Parametreler Görünürlük Giriş Giriş Bu belge görünürlüğe ilişkin parametreleri açıklar. Yalnızca, üstyapı imalatçısı için kullanışlı olduğu düşünülen parametreler listelenir. Belirli araca yönelik parametreler ve ayarlar aracın

Detaylı

BWS yoluyla ayrık mil PTO sunun etkinleştirilmesi. İşlevle ilgili genel bilgiler. Araç hareket halinde ve sabitken çalışma

BWS yoluyla ayrık mil PTO sunun etkinleştirilmesi. İşlevle ilgili genel bilgiler. Araç hareket halinde ve sabitken çalışma İşlevle ilgili genel bilgiler İşlevle ilgili genel bilgiler Ayrık mil PTO'su çoğunlukla çok büyük güç çıkışları gerektiğinde kullanılır. Avantajı yarı millerin devreden çıkarılması ve tüm gücün PTO'yu

Detaylı

Uzaktan motor marşı. İşlev. Davranış. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır.

Uzaktan motor marşı. İşlev. Davranış. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. İşlev İşlev Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. Davranış Sİnyal lambaları, başlatma denemesinin başarılı olup olmadığına yönelik bir görsel onay olarak

Detaylı

Yükseltilmiş rölanti devri. İşlev. Davranış

Yükseltilmiş rölanti devri. İşlev. Davranış İşlev İşlev Motor rölanti hızının artırılması motorun ısıtılması veya örneğin aracın pnömatik sisteminin doldurulması için uygundur. Bu fonksiyon motorun normal rölanti devrinde gücün ya da motor devrinin

Detaylı

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. Fonksiyon

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. Fonksiyon Fonksiyon Fonksiyon Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. PTO'ların nasıl

Detaylı

Görünürlük ve aydınlatma işlevlerinin uzaktan etkinleştirmesi

Görünürlük ve aydınlatma işlevlerinin uzaktan etkinleştirmesi İşlev İşlev Aşağıdaki görünürlük ve aydınlatma işlevleri uzaktan etkinleştirilebilir: Aydınlatmaya ilişkin ayrıntılı bilgiye Sürüş lambalarının devre dışı bırakılması ve Uzun far flaşörünü dönüşümlü çalıştırma

Detaylı

Sürekli motor devri sınırlayıcısı

Sürekli motor devri sınırlayıcısı Arka Plan Arka Plan Sürekli motor devri sınırlayıcısı fonksiyonunun nasıl etkinleştirileceğine yönelik üç seçenek vardır. Aracın BCI işlevselliğiyle donatılması (Üstyapı İletişim Arabirimi): Analog sinyaller

Detaylı

Otomatik boş vites. Dahili araç sinyalleri ve analog sinyaller kullanarak etkinleştirme

Otomatik boş vites. Dahili araç sinyalleri ve analog sinyaller kullanarak etkinleştirme Arka Plan Arka Plan Otomatik boş vites fonksiyonu BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Otomatik boş vites dahili araç sinyalleri, analog sinyaller ve Harici CAN (Controller

Detaylı

Uzaktan motor marşı. Fonksiyon

Uzaktan motor marşı. Fonksiyon Fonksiyon Uzaktan motor çalıştırma mesela kabin dışında bir anahtar kullanarak marş anahtarını çalıştırma konumuna çevirmeden motoru çalıştırmak için kullanılır. Fonksiyon Uzaktan etkinleştirme ile motorun

Detaylı

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. İşlev

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. İşlev İşlev İşlev Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir. PTO'nun doğru bir şekilde çalışmasının kontrolü

Detaylı

Yükseltilmiş rölanti devri

Yükseltilmiş rölanti devri Arka Plan Arka Plan Yükseltilmiş rölanti devri fonksiyonu BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Bu fonksiyon hem analog sinyallerle hem de Harici CAN (Controller Area

Detaylı

Otomatik boş vites. Genel PGRT

Otomatik boş vites. Genel PGRT Genel Genel Bu fonksiyon aşağıdaki fonksiyonlara sahip araçlarda bulunur: Otomatik şanzıman Tam otomatik Opticruise (debriyaj pedalsız araçlar) Sürücü konforunu arttırmak amacıyla, el freni uygulandıktan

Detaylı

Görünürlük ve aydınlatma için fonksiyonların uzaktan etkinleştirilmesi

Görünürlük ve aydınlatma için fonksiyonların uzaktan etkinleştirilmesi Arka Plan Arka Plan Görünürlüğün ve aydınlatmanın uzaktan etkinleştirilme fonksiyonları BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Fonksiyonlar ya analog sinyallerle ya

Detaylı

Sesli uyarının uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama

Sesli uyarının uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama Açıklama Açıklama Sesli uyarının uzaktan etkinleştirmesi fonksiyonu, üstyapı donanımı tarafından kombinasyon aygıtındaki sesli uyarıyı etkinleştirmek için kullanılır. Fonksiyonu etkinleştirmek için aşağıdaki

Detaylı

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler. Farklı tür PTO ların kontrolü hakkında daha fazla bilgi aşağıdaki belgelerde bulunur:

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler. Farklı tür PTO ların kontrolü hakkında daha fazla bilgi aşağıdaki belgelerde bulunur: Genel bilgiler Araçları fabrikada PTO takılı şekilde sipariş etmek mümkündür. Araçları fabrikada takılı PTO için elektrik tesisatı ile sipariş etmek de mümkündür. PTO lar mesela üstyapı imalatçısı tarafından

Detaylı

Çalışma lambasının etkinleştirilmesi. Açıklama. Genel. İtme düğmesi parça eklemesi. Bağlantı seçenekleri PGRT

Çalışma lambasının etkinleştirilmesi. Açıklama. Genel. İtme düğmesi parça eklemesi. Bağlantı seçenekleri PGRT Açıklama Açıklama Genel Çalışma lambasını etkinleştirme fonksiyonu çalışma lambalarını açmak ve kapatmak için kullanılır. Bunlar kabinin arka duvarında, şaside, üstyapının farklı parçaları üzerinde veya

Detaylı

Ön cam sileceklerinin uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama

Ön cam sileceklerinin uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama Açıklama Açıklama Ön cam sileceklerinin uzaktan etkinleştirilmesi ön cam sileceklerini kabinin dışından çalıştırmak için kullanılır. Ön cam sileceği hızı Scania Diagnoz Programlayıcısındaki (SDP3) ayarlanabilir

Detaylı

Gösterge. Açıklama. Genel. Takometre. Kalibrasyon

Gösterge. Açıklama. Genel. Takometre. Kalibrasyon Açıklama Açıklama Genel Motor devri ve yağ basıncı için C49 soketine ekran göstergeleri bağlamak mümkündür. Bu bölüm bu bağlantıların nasıl yapılacağını anlatır. Pim 7 bir takometre bağlamak ve pim 8-12

Detaylı

Alarm sensörlerini bağlama. Genel

Alarm sensörlerini bağlama. Genel Genel ALM kontrol ünitesi (Alarm sistemi) harici alarm sensörlerinin bağlantısı için fabrika hazırlığıyla sipariş edilebilir. Hazırlık konnektör C8112'den oluşmaktadır. Konnektör sarı renkli olup gösterge

Detaylı

Tork sınırlayıcı. Analog sinyaller kullanarak etkinleştirme. Harici CAN kullanarak etkinleştirme

Tork sınırlayıcı. Analog sinyaller kullanarak etkinleştirme. Harici CAN kullanarak etkinleştirme Arka Plan Arka Plan Tork sınırlayıcı fonksiyonu BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Bu fonksiyon hem analog sinyallerle hem de Harici CAN (Controller Area Network)

Detaylı

Uzun far veya spot lambalarının yanıp sönmesinin uzaktan devreye alınması

Uzun far veya spot lambalarının yanıp sönmesinin uzaktan devreye alınması Açıklama Açıklama Genel Gövde imalatçısı bu fonksiyonu uzun farların veya spot lambalarının nasıl aydınlanacağını seçmek için kullanabilir. Koşullar Fonksiyonu etkinleştirmek için aşağıdaki koşullar karşılanmalıdır:

Detaylı

BWS üzerinden bir EG PTO'sunun etkinleştirilmesi. İşlevler, genel

BWS üzerinden bir EG PTO'sunun etkinleştirilmesi. İşlevler, genel İşlevler, genel İşlevler, genel nı içeren bu işlev açıklaması Üstyapı Çalışma Sisteminin (BWS) bir veya iki şanzıman tahrikli PTO'nun etkinleştirilmesini kontrol ettiği araçlar için geçerlidir. EG PTO'nun

Detaylı

Uzaktan motor marşı. Açıklama. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır.

Uzaktan motor marşı. Açıklama. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. Fonksiyonu etkinleştirmek için aşağıdaki koşullar yerine getirilmelidir: Marş anahtarı sürüş konumunda Kabindeki

Detaylı

Tork aralığı dahilinde maksimum yük (Nm)

Tork aralığı dahilinde maksimum yük (Nm) Sipariş hakkında genel bilgiler Sipariş hakkında genel bilgiler PTO'ları ve PTO'lar için elektrikli tertibatı doğrudan fabrikadan sipariş edin. Parça ekleme oldukça maliyetli olacaktır. Tavsiye edilen

Detaylı

Parametreler Hırsızlık koruma aygıtı

Parametreler Hırsızlık koruma aygıtı Giriş Giriş Bu belge hırsızlığa karşı korumaya ilişkin parametreleri açıklamaktadır. Yalnızca, üstyapı imalatçısı için kullanışlı olduğu düşünülen parametreler listelenir. Belirli bir araç için mevcut

Detaylı

Mafsallı aks PTO sunun etkinleştirilmesi. İşlev

Mafsallı aks PTO sunun etkinleştirilmesi. İşlev İşlev İşlev Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir. PTO'nun doğru bir şekilde çalışmasının kontrolü

Detaylı

ED PTO etkinleştirmesi. Genel bilgiler. PTO'ların nasıl birleştirilebileceği ile ilgili bilgiler PTO kombinasyonları belgesinde bulunabilir.

ED PTO etkinleştirmesi. Genel bilgiler. PTO'ların nasıl birleştirilebileceği ile ilgili bilgiler PTO kombinasyonları belgesinde bulunabilir. Genel bilgiler ED PTO motor tarafından mekanik olarak çalıştırılır ve motor çalışırken daima çalışır. PTO devreden çıkarıldığında bağlantısı çalıştırması niyetlenen fonksiyondan kesilir. PTO'ların nasıl

Detaylı

Parametreler Hırsızlığa karşı koruma. Giriş

Parametreler Hırsızlığa karşı koruma. Giriş Giriş Bu belgedeki parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları için, lütfen

Detaylı

Üstyapı arayüzü. Açıklama. Üstyapı arayüzü. BWS (Bodywork System)

Üstyapı arayüzü. Açıklama. Üstyapı arayüzü. BWS (Bodywork System) Açıklama Açıklama Üstyapı arayüzü Scania araçlarındaki elektrik sistemi, (CAN protokolü üzerine kurulu) bir ortak ağ yoluyla birbiri ile iletişim sağlayan bir dizi kontrol ünitesine dayanır. Mevcut teknolojiyi

Detaylı

Şartlı çıkış sinyalleri. İşlev. Davranış

Şartlı çıkış sinyalleri. İşlev. Davranış İşlev İşlev Üstyapıcının farklı üstyapı fonksiyonlarını ve cihazlarını kontrol etmek için kullanabildiği 3 şartlı çıkış sinyali bulunmaktadır. Davranış Bu 3 şartlı çıkış sinyalleri birbirlerinin birebir

Detaylı

Şasinin alçaltılması. Genel

Şasinin alçaltılması. Genel Genel Genel Örneğin bir vinç kullanırken veya devirme işlemi yaparken, aracın daha stabil olabilmesi için, hava körükleri hava süspansiyonlu durdurma lastiğine boşaltılıdır. Körükleri Boşalt işlevini etkinleştirme

Detaylı

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması Arkaplan Arkaplan Harici ekran göstergeleri BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Harici ekran göstergelerinin hangi araç verilerini görüntüleyeceği koşullar BICT (Bodywork

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

Güvenlik önlemleri. Riskler. Bütün araçlar üzerinde çalışırken alınması gereken güvenlik önlemleri

Güvenlik önlemleri. Riskler. Bütün araçlar üzerinde çalışırken alınması gereken güvenlik önlemleri Kaldırılmış araçlar ve kaporta üzerinde çalışırken Kaldırılmış araçlar ve kaporta üzerinde çalışırken Mekanik ve hidrolik kaldırma cihazları yanlış manevra alınması veya teknik hatalardan dolayı devrilebilir

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 Açma/Kapama(ON/OFF) Düğmesi.! Fan motoru termostat kontrollü olduğu için sadece soğutma gerektiğinde çalışır.! Su soğutma ünitesi otomatik kontrollüdür, sadece gerektiğinde çalışır.

Detaylı

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması. İşlev PGRT

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması. İşlev PGRT İşlev İşlev Sürücü alanından farklı bir yerde konumlanan ekran göstergeleri araç verilerinin görüntülenmesi ve okunması için kullanılır. Not: İşlev, Harici CAN ile kullanılamaz. :0-005 Yayım 4 tr-tr (4)

Detaylı

Üstyapı arayüzü. Açıklama. EXT düğmesi. Üstyapı arayüzü. BCI (Bodywork Communication Interface)

Üstyapı arayüzü. Açıklama. EXT düğmesi. Üstyapı arayüzü. BCI (Bodywork Communication Interface) Açıklama Açıklama Üstyapı arayüzü Scania araçlarındaki elektrik sistemi, bir ortak ağ yoluyla birbiri ile iletişim sağlayan bir dizi kontrol ünitesine dayanır. Mevcut teknolojiyi kullanmak için, geleneksel

Detaylı

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler Genel bilgiler Genel bilgiler Aracın BCI (Üstyapı İletişim Sistemi) kontrol ünitesi aracılığıyla PTO'nun kontrolü İşlev yalnızca araçta PTO varsa kullanılabilir. Araç PTO ile donatılmışsa, BCI için bir

Detaylı

C449 - Otomatik şanzıman ve römork bağlantısı için konnektör

C449 - Otomatik şanzıman ve römork bağlantısı için konnektör - Otomatik şanzıman ve römork için konnektör 'a giriş 'a giriş, otomatik şanzımanlar ve römork bağlantılarına ilişkin işlevlere erişim sağlayan 18 pimli bir konnektördür. Otomatik şanzıman işlevlerine

Detaylı

SÜRÜCÜ MAHALLİ

SÜRÜCÜ MAHALLİ 4 - ELE ALIŞ SÜRÜCÜ MAHALLİ 1. Hız sabitleyici / sınırlayıcı kumandası. 2. Direksiyon ayarlama kumandası. 3. Aydınlatma ve sinyal lambaları kumandası. 4. Gösterge tablosu. 5. Sürücü Airbag'i. Korna. 6.

Detaylı

Spot lambalar. Genel bilgiler. Etkinleştirme

Spot lambalar. Genel bilgiler. Etkinleştirme Genel bilgiler Bu belge spot lambalar için sipariş etme seçeneklerini belirtir ve tavandaki ya da tampondaki ilave spot lambaların bağlantısını da açıklar Aşağıdaki sipariş seçenekleri mevcuttur: A Genel

Detaylı

PTO seçimi. Sipariş hakkında genel bilgiler Sipariş hakkında genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım

PTO seçimi. Sipariş hakkında genel bilgiler Sipariş hakkında genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Sipariş hakkında genel bilgiler Sipariş hakkında genel bilgiler Not: PTO'ları ve PTO'lar için elektrikli tertibatı doğrudan fabrikadan sipariş edin. Parça ekleme oldukça maliyetli olacaktır. Parça ekleme,

Detaylı

C494 - Kabinden şasiye kadar kablo tesisatı için konnektör

C494 - Kabinden şasiye kadar kablo tesisatı için konnektör C494 C494 C494, aracın teknik özelliklerine bağlı olarak üstyapı imalatçısına bir takım sinyallere ve işlevlere erişim sağlayan 21 pimli bir konektördür. Konektör ayrıca sinyalleri üstyapı konsolundaki

Detaylı

Hazırlanmış kablolama için alarm bağlantısı. Açıklama

Hazırlanmış kablolama için alarm bağlantısı. Açıklama Alarm kontrol ünitesinin, aşağıdaki fonksiyonları bağlayabilmek için fabrikadan hazırlanmış olarak elde edebileceği bağlantıları vardır: Kapı kilidi ile birlikte çalışması için kargo bölgesinin merkezi

Detaylı

FMS için CAN arabirimi. Giriş

FMS için CAN arabirimi. Giriş Giriş FMS için CAN arabirimi Bu belge FMS standardı hakkında bilgiler içermektedir. FMS standart, birkaç kamyon üreticisi tarafından geliştirilen açık bir ara birimdir. FMS-Standard description version

Detaylı

Şasi kamyon 8 2 RADT-AR Yüksek RADT-GR Yüksek 43 43, RAPDT-GR Yüksek Orta

Şasi kamyon 8 2 RADT-AR Yüksek RADT-GR Yüksek 43 43, RAPDT-GR Yüksek Orta ÇEKİŞ / ŞASİ YÜKSEKLİĞİ / DİNGİL MESAFESİ (boyutlar dm olarak verilmiştir) Şasi kamyon 4 2 RAD-L90 Yüksek 34 35 37 40 43 46 49 52 56 60 RAD-GR Yüksek 34 37 40 43 46 49 52 56 60 63 65 67 Orta 37 40 43 46

Detaylı

Hidrolik donanım bileşenleri. Genel. Yeni hidrolik sistemi çalıştırmadan önceki eylemler

Hidrolik donanım bileşenleri. Genel. Yeni hidrolik sistemi çalıştırmadan önceki eylemler Genel Genel Hidrolik donanımı çalıştırmak için fabrikadan bileşenlerin sipariş edilmesi mümkündür. Aşağıdaki bileşenler mevcuttur: Kumanda Basınç sınırlama valflı hidrolik yağ deposu Hidrolik pompa Hortumlar

Detaylı

Şasinin alçaltılması. Genel

Şasinin alçaltılması. Genel Genel Genel Örneğin bir vinci çalıştırırken veya boşaltırken, aracın daha stabil olabilmesi için, hava körükleri hava süspansiyonlu durdurma lastiğine boşaltılmalıdır. Körükleri Boşalt işlevini etkinleştirme

Detaylı

L300P GÜÇ BAĞLANTISI BAĞLANTI TERMİNALLERİ

L300P GÜÇ BAĞLANTISI BAĞLANTI TERMİNALLERİ L3P HITACHI HIZ KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU L3P GÜÇ BAĞLANTISI KONTROL DEVRESİ TERMİNAL BAĞLANTISI BAĞLANTI TERMİNALLERİ Terminal Tanımı Açıklama Sembolü L1 L2 L3 Giriş fazları Şebeke gerilimi bağlanacak

Detaylı

Gösterge panelindeki üstyapı bilgileri

Gösterge panelindeki üstyapı bilgileri Gösterge tablosundaki genel üstyapı bilgileri Gösterge tablosundaki genel üstyapı bilgileri Gösterge paneli, araç sürücüsünün ortamını kullanım alanına doğru şekilde adapte edebilmek için çeşitli tipte

Detaylı

C489 Standart işlevler için konnektörler C489

C489 Standart işlevler için konnektörler C489 , aracın genel işlevlerine erişim sağlayan 21 pimli bir konnektördür. Konnektör kahverengidir ve üstyapı tutucusunun iç kısmında bulunur. 316 371 C234 C493 C259 C449 C447 C494 C234 C260 C493 C259 C494

Detaylı

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 VITOCLIMA-S VIESMANN Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 Fonksiyon bilgisi Aynı dış üniteye bağlı 1-16 iç ünite tek tek veya grup olarak kontrol edilebilir. Grup kontrol

Detaylı

KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu

KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu 6 720 868 66 (2016/11) TR Klimamızı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Klimanızı kullanmadan önce lütfen bu kullanıcı kılavuzunu dikkatlice okuyun. Kablolu Kumandanın

Detaylı

Yavru şanzıman, genel görünüm. Genel bilgiler. Tanımlama EK 730 P

Yavru şanzıman, genel görünüm. Genel bilgiler. Tanımlama EK 730 P Genel bilgiler Bu belge Scania yavru şanzıman hakkındaki en önemli teknik ayrıntıların bir derlemesini içerir. Tanımlama Yavru şanzımanların tanımlanması, aşağıdaki örnekte olduğu gibi bir karakter kombinasyonundan

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/12 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 EKİM, 2010 KONTAL ELEKTRONİK :: SEESAW BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V2.0 0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KARTI VE KULLANIMI Seesaw

Detaylı

NEW HOLLAND. TR6 Serisi

NEW HOLLAND. TR6 Serisi NEW HOLLAND TR6 Serisi New Holland markası, çiftçilerimizden aldığı desteği kendi tecrübesi ile birleştirerek yüksek teknolojiye sahip traktörler üretiyor. NEW HOLLAND TR6 Serisi TR6 Serisi 4 Silindirli

Detaylı

2SB5 doğrusal aktüatörler

2SB5 doğrusal aktüatörler 2SB5 doğrusal aktüatörler SIPOS 5 İşletim Kılavuzu Eki Basım 03.13 Değişiklik yapma hakkı saklıdır! İçindekiler SIPOS 5 İşletim Kılavuzu Eki İçindekiler İçindekiler 1 Temel bilgiler... 3 1.1 İşletim kılavuzuna

Detaylı

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ]

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ] 1. Kurulum Tam ekranda iken MENU tuşuna basın ve menüye girin. [ / ] tuşlarına basarak Kurulum, Kanal Düzenleme, Sistem Ayarları ve Medya Merkezi menülerine geçiş yapabilirsiniz. Kurulum menüsü altından

Detaylı

ZDR FFR Trucknology Generation Serisinde Harici Devir Sayısı Yönetimi İçin Araç Kılavuz Bilgisayarlı ZDR Arabirimi

ZDR FFR Trucknology Generation Serisinde Harici Devir Sayısı Yönetimi İçin Araç Kılavuz Bilgisayarlı ZDR Arabirimi ZDR Trucknology Generation Serisinde Harici Devir Sayısı Yönetimi İçin Araç Kılavuz Bilgisayarlı ZDR Arabirimi. Uygulama Alanı. Kullanılan Kısaltmalar ve Kavramlar. Geçerli Diğer Yönetmelikler ve Standartlar.

Detaylı

MONTAJ KLAVUZU

MONTAJ KLAVUZU Türkiye nin İLK ve TEK Çift Motorlu Dişlisiz Otomatik Kapı Sistemi MONTAJ KLAVUZU www.schmelz.com.tr ĐÇĐNDEKĐLER 1. TEKNĐK ÖZELLĐKLER... Sayfa 03 2. MONTAJ TALĐMATLARI... Sayfa 04 2.1 MEKANĐZMA VE AKSESUARLARI...

Detaylı

OPEN ADVANCE V.1.1 FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

OPEN ADVANCE V.1.1 FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU OPEN ADVANCE V.. FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Adres : SAKARYA. ORG.SAN.BÖL. 964 ADA PARSEL NO: HENDEK/SAKARYA Tel No : 009 064 64 8 0 Fax No : 009 064 64 8 3 www.alkur.com.tr info@alkur.com.tr

Detaylı

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals adresinden indirebileceğiniz

Detaylı

PTO ED160. Genel bilgiler Genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2017, Sweden 1 (8)

PTO ED160. Genel bilgiler Genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2017, Sweden 1 (8) Genel bilgiler Genel bilgiler Aşağıdaki sipariş seçenekleri ED160 PTO için mevcuttur. Hidrolik pompa bağlamak için fabrikada takılı sürüş kiti (PTO ED160P) PTO hazırlığı Daha fazla bilgi Sipariş etme seçenekleri

Detaylı

Araç hızı. Açıklama. Farlar için döner düğmeli kontrol

Araç hızı. Açıklama. Farlar için döner düğmeli kontrol Açıklama Açıklama Takograflı araçlarda, araç hızını görüntülemek için ilave bir aygıt bağlama seçeneği vardır. Üstyapı konsolunda konnektör C7'deki pim 5'e bağlanır. 7 Şubat 005 dahil olmak üzere bu tarihe

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

Üst farlar. Üst farlar hakkında genel bilgi. Bağlantı seçenekleri

Üst farlar. Üst farlar hakkında genel bilgi. Bağlantı seçenekleri Üst farlar hakkında genel bilgi Üst farlar hakkında genel bilgi Üst farlar, normal farların ve sinyal lambalarının yerine geçer, örneğin önde kar küreyici takılıysa. Anahtar kullanarak, normal farlarla

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

İlave spot lambaları. Açıklama. Bağlantı seçenekleri

İlave spot lambaları. Açıklama. Bağlantı seçenekleri Açıklama Açıklama Aracın görüş ve görünürlük işlevleri düzenlemesi için hangi kontrol ünitesi ile donatıldığına bağlı olarak iki farklı bağlantı seçeneği bulunmaktadır. Bunların en yenisine belgede CUV2,

Detaylı

SEIKO 5T82 KULLANMA KILAVUZU

SEIKO 5T82 KULLANMA KILAVUZU SEIKO 5T82 KULLANMA KILAVUZU Özellikler Zaman/Tarih Farklı zaman dilimlerindeki 24 şehir 2 küçük ibre ile 24 saat formatında gösterilir. Alarm Bulunulan zamandan 12 saat sonrasına kadar ayarlanabilen ve

Detaylı

Hibrid araçlarla çalışma. Hibrid araçlar ve hibrid sistemler hakkında genel bilgiler

Hibrid araçlarla çalışma. Hibrid araçlar ve hibrid sistemler hakkında genel bilgiler Hibrid araçlar ve hibrid sistemler hakkında genel bilgiler Hibrid araçlar ve hibrid sistemler hakkında genel bilgiler Scania'nın hibrid araçları içten yanmalı motor ve elektrikli motordan oluşan paralel

Detaylı

PTO ED120 UYARI! Not: Mekanik hazırlığı olmayan bir araçtaki sürüş kiti olan PTO yu sonradan takmak pahalıdır ve fazla iş yükü gerektirir.

PTO ED120 UYARI! Not: Mekanik hazırlığı olmayan bir araçtaki sürüş kiti olan PTO yu sonradan takmak pahalıdır ve fazla iş yükü gerektirir. Genel bilgiler Genel bilgiler Aşağıdaki sipariş seçenekleri ED120 PTO için mevcuttur. Hidrolik pompa bağlamak için fabrikada takılı sürüş kiti (PTO ED120P) PTO hazırlığı Daha fazla bilgi Sipariş etme seçenekleri

Detaylı

M20R PH Kullanma Talimatı

M20R PH Kullanma Talimatı M20R PH Kullanma Talimatı 10.2010.R01 Kutunun içeriği Ölçüm cihazı, kullanma talimatı, montaj aksesuarları, sigorta. Genel özellikler Ölçüm aralığı 0-14 ph İşlevler Ölçüm, kontrol ve ph regülasyonu Çözünürlük

Detaylı

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları Genel bilgiler Genel bilgiler Değiştirilebilir yük taşıyıcı, esnekliği arttıran ve araç için durma zamanını azaltan yük taşıyıcıyı hızlıca değiştirmek için kullanılır. Yük değiş tokuşunun en genel türü,

Detaylı

Sürüm Notları. Scania Diagnos & Programmer 3 Sürüm 2.28

Sürüm Notları. Scania Diagnos & Programmer 3 Sürüm 2.28 tr-tr Sürüm Notları Scania Diagnos & Programmer 3 Sürüm 2.28 2.28 sürümü, Scania Diagnos & Programmer 3'ün 2.27 sürümünün yerini almaktadır ve P, G, R, S, T serisi ve F, K, N serisi araçlarda bulunan sistemler

Detaylı

Arka lift hazırlığı. Hazırlıkla ilgili genel bilgiler. Eylül 2015'ten bu yana üretilen araçlar. Kasım 2007'den bu yana üretilen araçlar

Arka lift hazırlığı. Hazırlıkla ilgili genel bilgiler. Eylül 2015'ten bu yana üretilen araçlar. Kasım 2007'den bu yana üretilen araçlar Hazırlıkla ilgili genel bilgiler Hazırlıkla ilgili genel bilgiler Arka liftin elektrik bağlantısını kolaylaştırmak için arka lift kablo tesisatı için bağlantı hazırlık paketi fabrikadan sipariş edilebilir.

Detaylı