YOL ARKADAŞIM YGS-LYS SINAV KOÇLUĞU PROJESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YOL ARKADAŞIM YGS-LYS SINAV KOÇLUĞU PROJESİ"

Transkript

1 T.C VARTO KAYMAKAMLIĞI Varto Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü YOL ARKADAŞIM YGS-LYS SINAV KOÇLUĞU PROJESİ HAZIRLAYAN Ömer DURDU Ali ERKİŞ Muhabbet BAYTEKİN Varto - Ekim 2012

2 Proje Adı Proje Konusu Projenin Amacı YOL ARKADAŞIM Lise son sınıf öğrencilerine YGS ve LYS ye hazırlanma sürecinde eğitsel, akademik, mesleki ve psikolojik destek sağlayarak başarılarının artırılmasına katkıda bulunmak. İlçemizin YGS ve LYS başarısını yükseltmek. Projeyi Düzenleyen Kurum VARTO İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Projeyi Düzenleyen Kurum Yetkilisi: Proje Kaynak Birimi Basri AVCI İlçe Milli Eğitim Müdürü VARTO İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Proje Destek Birimi Varto AİHL, Varto Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Proje Uygulama Birimi VARTO İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Kapsam Proje Danışmanları ve Koordinatörleri Tel Web/Mail İlçe Proje Yürütme Kurulu Varto İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Varto Anadolu İmam Hatip Lisesi 12.sınıf öğrencileri Abdulnasır SEVER-Şube Müdürü Ali ERKİŞ- Varto AİHL Müdür Başyrd. Muhabbet BAYTEKİN- Ömer DURDU-Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Basri AVCI İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulnasır SEVER -Şube Müdürü Abdulhalik SEVER- Varto Lisesi Müdürü Ali ERKİŞ- Varto Lisesi Müdür Yardımcısı Ömer DURDU-BİLİŞİM Teknolojileri Öğretmeni Proje Uygulama Süresi Muhabbet BAYTEKİN- VartoLisesi i ÖĞRETİM YILI

3 GİRİŞ Son yıllardaki Üniversite Giriş Sınavları istatistiklerine bakıldığında Üniversite sınavlarında ilimizin ve ilçemizin başarısının istenilen seviyede olmadığı görülmektedir. İlçemizde öğrencileri sınava hazırlayacak kurumların bulunmaması, bu süreçte veliler ile yeterli işbirliğinin yapılamaması, ve okullarda uygulanan müfredat ve rehberlik programlarının sürece katkı sağlamakla beraber zorlu sınav sürecinde yetersiz kalması bu başarısızlığın nedenleri arasında gösterilebilir ancak yapılan anket ve gözlemlerde öğrencilerin sınav sistemi, gidilebilecek yükseköğretim kurumları ve meslek seçimi hakkında yeterince bilgi sahibi olmamaları, sınav stratejileri hakkında yetersiz olmaları, öğrencilerin kendilerine güvenlerinin az olması, hedeflerinin olmayışı, verimli çalışma tekniklerini kavrayamamış olmaları, dikkat dağınıklığı ve konsantrasyon sorunları yaşamaları, çalışma ve başarılarını olumsuz etkileyecek düzeyde sınav kaygısı yaşamaları, moral ve motivasyonlarının düşük olması, genel olarak sınavlara hazırlanmayı son yıla bırakmaları ve sonucunda ağır konu yükünün altında ezilerek nereden başlayıp nereye gideceklerini bilememeleri ve yaşadıkları bu zor ve karmaşık dönemde ailelerinden yeterli destek görmemelerinin asıl nedenler olduğunu göstermektedir. Öğrenci kaynaklı bu nedenler sınava hazırlanan öğrencilerin en az sınav odaklı iyi bir öğretim kurumu kadar bu yolda kendilerine rehberlik edecek bir YOL ARKADAŞI na,bir SINAV KOÇU na ihtiyaçları olduğunu göstermektedir. Bir çok ülkede ve ülkemizde özel kurumlar tarafından belli bir ücret karşılığında profesyonel Sınav Koçluğu hizmeti verilmekte ve öğrencilerin başarısına katkı sağlamak hedeflenmektedir. İlçemizde bu tür bir kurumun bulunmayışı, hizmetten her öğrencinin eşit bir şekilde yararlanması gereği ve sınav koçluğu adı altında verilen hizmetlerin birçoğunun öğretmen ve psikolojik danışmanların görev kapsamı ve mesleki yeterlilik sınırları içerisinde yer alması bu proje için bizi harekete geçiren güç olmuştur. SINAV KOÇU, sınava hazırlık sürecinde öğrenciye her konuda destek veren, öğrencinin hedeflerini belirlemesine yardımcı olan, öğrenci ile aile arasında denge sağlayan etkin bir öğretmendir. Sınav koçu, bir takım havası içinde öğrencinin yanında olur, öğrencinin kendini yalnız hissetmesine izin vermez. Veli ile yakın iletişim içinde olarak, velinin öğrencinin başarısına maksimum katkıda bulunmasını sağlar. Kısaca Sınav Koçluğu sınav yolculuğunda yapılan ve belli ilkelere dayanan yol arkadaşlığıdır. Tanımından yola çıkarak YGS-LYS Sınav Koçluğu Projemizin adını YOL ARKADAŞIM olarak belirledik. Sonuç olarak, bu proje ile ilçemizin YGS ve LYS başarısını arttırmayı ve öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda meslek seçmesini sağlamayı hedefliyoruz.

4 1-PROJENİN GEREKÇESİ 1. YGS ve LYS de İlimiz ve İlçemizin başarısının istenilen seviyede olmaması, 2. İlçemizde öğrencileri sınava hazırlayacak kurumların bulunmaması, 3. Ben zaten başaramam düşüncesini taşıyan öğrencilerin kendilerini değersiz görmeleri ve özgüvenlerinin eksik olması, 4. in verimli ders çalışma yolları hakkında yeterli donanıma sahip olmamaları, 5. in dikkat dağınıklığı ve konsantrasyon sorunları yaşamaları, 6. Üniversite giriş sisteminin ve felsefesinin öğrenci ve velilerce tam anlamıyla kavranamamış olması, 7. in sınav kaygısı ile nasıl baş edeceklerini bilmemeleri, 8. in sınav stratejileri ve test çözme tekniklerini kavrayamamış olması 9. in ve velilerin sınav sonucunda gidilebilecek yükseköğretim programları ve askeri okullar hakkında bilgi sahibi olmamaları 10. in vizyon sahibi olmayışı 11. in moral ve motivasyonlarının istenilen düzeyde olmayışı 12. Sınıf rehber öğretmenliği sisteminde bir öğretmene yaklaşık 30 öğrencinin düşmesi ve kalabalık gruplarla etkili çalışmalar yapılamaması 13. in genel olarak sınavlara hazırlanmayı son yıla bırakmaları ve sonucunda ağır konu yükünün altında ezilerek nereden başlayıp nereye gideceklerini bilememeleri 14. in meslekleri seçebilecek ölçüde tanımamaları ve meslek seçimini bilmemeleri 15. Veliler ile yeterli işbirliğinin yapılamaması 2-PROJENİN KONUSU: Lise son sınıf öğrencilerine YGS ve LYS ye hazırlanma sürecinde eğitsel, akademik, mesleki ve psikolojik destek sağlayarak başarılarının artırılmasına katkıda bulunmak. 3-AMAÇ ve HEDEFLER: 1. Ulusal seviyede ilçemizin eğitimdeki başarı ve kalitesini yükseltmek, 2. e özgüven kazandırmak ve değerli olduklarını hissettirmek 3. in sınav stratejileri ve test çözme teknikleri hakkında bilinçlenmelerini sağlamak 4. in ve ailelerinin yakından tanınması ve aileler ile gerekli işbirliğinin yapılması 5. in sınava hazırlık süreçlerinin ve deneme sınavlarının takibinin yapılması ve gereken önlemlerin alınması 6. e ve velilerine sınav sistemi hakkında bilgi verilmesi 7. e yüksek öğretim programları ve askeri okullara giriş koşullarıyla ilgili bilgi verilmesi 8. e OÖBP nın yüksek öğretim programlarına girişteki öneminin kavratılması 9. in sınav kaygılarını azaltmak 10. in hedef belirlemesini sağlamak 11. in moral ve motivasyonlarını artırmak 12. Okul yönetimi, öğretmenleri, velileri, öğrencileri kısacası toplumu bu konuda daha duyarlı hale getirmek, 13. Meslek seçimi konusunda öğrencilere yardımcı olmak 14. Öğretmen-öğrenci-veli iletişimini güçlendirmek 4-HEDEF GRUBU:

5 Bu projenin hedef grubu, Varto Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. sınıflarındaki 27 öğrenci olmakla birlikte, projenin sonuçları itibari ile eğitimin bütün paydaşlarıdır 5-İLKELER: 1. Proje, Varto Kaymakamlığının talimatları doğrultusunda, Varto İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanacaktır. 2. Proje bir plan ve program çerçevesinde yürütülecek ve uygulanacaktır. 3. Projenin uygulanmasından; İlçe MEM, Proje Yürütme Kurulu ve proje okulu birinci derecede sorumlu olacaktır, 4. Yürütülen faaliyetler sürekli PYK tarafından izlenerek, mevcut durum analizi yapılacaktır, periyodik aralıklarla İlçe Kaymakamı bilgilendirilecektir. 5. Gerçekleştirilen faaliyetlerin tanıtımı ve paylaşımı Kaymakamlık talimatları doğrultusunda ilgili paydaş birimler tarafından yapılacaktır. 6. Üniversite, sivil toplum örgütü ve araştırma kurumlarından projeye destek olabileceklerle işbirliği yapılacaktır. 7. in performans sonuçları, eğitimin tüm paydaşları tarafından görülebilecek şekilde yayımlanacaktır.. 8. İlçe Proje Yürütme Kurulu proje sonunda nihai rapor hazırlayacaktır. 6- UYGULAMA: Sorumluluklar ve İşbirlikleri: Proje uygulaması, Varto İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sorumluluğunda yürütülecektir. Bu kapsamda; Varto İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli kurul, bölüm ve birimlerin sorumlulukları aşağıda açıklanmıştır. Proje Yürütme Kurulu ( PYK): Proje Yürütme kurulu başkanı İlçe Milli Eğitim Müdürü olup proje İlçe Milli Eğitim Müdürünün belirleyeceği İlçe proje koordinatörünce yürütülür. Kurul, PYK başkanının gerekli gördüğü zamanda toplanır. PYK Görevleri 1. Projenin yürütmesi aşamasında çalışma esasları doğrultusunda birinci derecede sorumluluk almak 2. Proje kapsamındaki okulun uygulama sürecini takip etmek, geliştirilmesini sağlamak, tanıtım toplantılarının planlanarak yapılmasını sağlamak 3. Proje ile ilgili getirilen önerileri incelemek, uygulama kararı almak 4. Projenin uygulanacağı okula gerekli rehberlik çalışmalarını yapmak 5. Projenin gelişimi ve sonuçlarını izleyerek değerlendirmek ve rapor halinde yayımlamak. Okul: Proje ile ilgili olarak proje okulundaki öğretmenler, öğrenciler ve veliler bilgilendirilecektir. Okul Proje Koordinasyon Ekibini oluşturan Müdür Yardımcısı ve proje kapsamında o okula yönelik eğitim ve motivasyon artırıcı faaliyetlerin uygulanmasını sağlayacak. Katılımcı. in Veli muvafakatleri ilgili okul müdürlüğünce sağlanacaktır Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü :

6 Eğitim faaliyetlerinin yapılacağı salonu temin etmek, bu salonda sunum yapılabilmesi için gerekli tedbirleri almakla sorumludur. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ : 1. Proje sürecinin tüm aşamalarını takip etmek, gerekli yazışmaları yapmak 2. Projenin yürütmesi aşamasında çalışma esasları doğrultusunda birinci derecede sorumluluk almak 3. Proje kapsamındaki okul müdürü, HEM Müdürü ve öğretmenlerle toplantılar yapmak, yapılan çalışmalardan haberdar etmek, görev ve sorumluluklarını bildirmek 4. Proje paydaşlarının görevlerini işbirliği içerisinde yürütmesini sağlamak 5. Gerek görülmesi halinde Güzel Sanatlar Fakülteleri ve özel yetenek sınavıyla öğrenci alan fakültelere öğrencileri hazırlamak için resim, müzik ve beden eğitimi öğretmenlerini görevlendirmek PROJE KAPSAMINDAKİ OKUL MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ : 1. Proje Yürütme Kurulunun almış olduğu kararların uygulanma sürecinde kurum müdürlüğü olarak yükümlülüklerini yerine getirmek 2. Proje takvimine göre Proje Yürütme kuruluna bilgi vermek 3. Proje Yürütme Kurulu tarafından öngörülen çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamak 4. Görevli öğretmenlerin ders düzenini aksatmadan çalışmalarını yürütebilmesi için uygun zaman ve ortam oluşturulmasını sağlamak 5. olarak görevlendirilecek öğretmenleri belirlemek 6. Velilerin kendileri için düzenlenen toplantı, seminer ve etkinliklere katılmasını sağlamak 7. Rehberlik servisi ile işbirliği içinde meslek tanıtım günleri düzenleyerek meslek mensuplarını okula davet etmek 8. Deneme sınavları temin ederek uygulanmasını sağlamak REHBER ÖĞRETMENİN GÖREVLERİ : 1. Projenin çalışma esasları doğrultusunda görev almak 2. Proje kapsamındaki toplantılara katılmak 3. olarak görev alan öğretmenlerin çalışmalarla ilgili bilgilendirilmesi ve öğretmenlere gerekli döküman ve kaynakların temin edilmesini sağlamak 4. Aylık değerlendirme toplantısı yapmak 5. Gerekli test, anket ve envanterlerin uygulanmasını sağlamak ve sonuçlarını proje doğrultusunda yorumlamak 6. den gelen raporlar doğrultusunda başarısı düşük öğrencilerin başarısızlık nedenlerini araştırma ve önlem alma çalışmalarını öğretmen ile birlikte yürütmek 7. Veliler, öğrenci ve öğretmenler için proje eylem planı doğrultusunda toplantı, seminer ve etkinlikler düzenlemek 8. Sınav kaygısını azaltmak için çalışmalar yapmak ihtiyaç halinde sınav kaygısını azaltmaya yönelik bireysel ve ya grupla psikolojik danışma yapmak 9. Sınav koçu-öğrenci çalışma gruplarını oluşturmak 10. Öğrenci motivasyonunu arttırıcı çalışmalar planlamak 11. Sınav performansını etkileyecek kişisel problemleri olan öğrenciler ile bireysel görüşmeler yapmak 12. Deneme sınavlarında baraj puanlarını aşamayan öğrenciler için sınav koçu öğretmen ile birlikte tedbirler almak 13. Dikkat dağınıklığı ve konsantrasyon sorunu yaşayan öğrencilerle bireysel ve ya grupla çalışalar yapmak 14. Meslek seçimi konusunda gereken çalışmaları yapmak

7 SINAV KOÇU ÖĞRETMENLERİN GÖREVLERİ : 1. Projenin çalışma esasları doğrultusunda görev almak 2. Proje kapsamındaki toplantılara katılmak 3. Koçluk görevini üstlendiği öğrencileri ve ailelerini yakından tanımak, ve güven ortamı oluşturmak 4. in başarı durumlarını takip etmek, rehber öğretmen ve veli ile işbirliği içinde gereken tedbirleri almak 5. in ders çalışma alışkanlıklarını belirlemek ve etkili okuma, dinleme ve verimli ders çalışma tekniklerini kavratmak 6. Tüm öğrencilerine çalışma planı hazırlatıp uygulamalarını sağlamak 7. ine tekrar yapma alışkanlığı kazandırmak 8. YGS-LYS ile ilgili öğrenci ve veliye bilgilendirme yapmak 9. in hedef tespiti yapmasına yardımcı olmak 10. Gerekli test, anket ve envanterleri uygulayıp, değerlendirmek, genel değerlendirme ve yorumlama için rehberlik servisine iletmek 11. Çalışma grubu için aylık rapor düzenleyerek rehberlik servisine iletmek 12. e yükseköğretim programlarını tanıtmak, askeri okullar ve giriş koşulları ile ilgili bilgilendirme yapmak 13. e sınav taktikleri ve test çözme teknikleri konusunda bilgilendirme yapmak ve deneme sınavlarını öğrenci ile değerlendirerek bu teknikleri kullanıp kullanmadığını belirlemek ve öğrencinin teknikleri özümsemesini sağlamak 14. Diğer branş öğretmenlerinden öğrencilerin hangi derse nasıl çalışmaları gerektiği ile ilgili bilgi almak ve öğrencileri ile paylaşmak 15. YGS ve LYS de hangi konulardan soru geleceği konusunda öğrencileri bilgilendirmek 16. in moral ve motivasyonunu arttırmaya, öğretmen öğrenci iletişimini arttırmaya yönelik çalıştığı öğrenci grubu ile yemek, çay, gezi..vs etkinlikler düzenlemek 17. e OÖBP nın yüksek öğretim programlarına girişteki önemini kavratmak 18. Kişisel problemleri olan öğrencileri rehberlik servisine yönlendirmek 19. Sınav kaygısı ile mücadelede öğrencilerine gereken desteği vermek 20. Deneme sınavlarında baraj puanlarını aşamayan öğrenciler için rehber öğretmen ile birlikte tedbirler almak 21. Dikkati toplama yöntemleri ve konsantrasyon sorunları ile ilgili öğrencileri bilgilendirmek ve dikkati toplama egzersizleri yaptırmak 22. Meslek seçimi konusunda öğrencilere rehberlik etmek 23. Projenin diğer paydaşları ile işbirliği içinde çalışmak DİĞER BRANŞ ÖĞRETMENLERİNİN GÖREVLERİ : 1. Sınav koçu öğretmenlerin çalışmalarını yürütebilmeleri için gereken desteği sağlamak 2. Branşları ile ilgili konularda bilgi vermek 3. öğretmenin izinli ve ya raporlu olması durumunda planın aksamaması için geçici olarak görevini yerine getirmek. 7-UYGULAMA SÜRECİ VE AŞAMALARI 1. Uygulama Süreci ve Aşamaları: Proje, Kaymakamlık makamı tarafından onaylandıktan sonra PYK tarafından projenin uygulanacağı okulun Proje Koordinasyon Ekiplerine tanıtılması, 2. Proje işlem basamakları tespit edilmesi, 3. Yönergenin oluşturulması: Proje uygulaması, paydaş ve sorumluların çalışma esaslarını ve alanlarını kapsayan yönerge oluşturulacak, 4. Faaliyetlerin gerçekleştirilmesi, 5. Proje nihai raporunun hazırlanması.

8 . 8-EYLEM PLANI 1. PYK tarafından projenin uygulanacağı okulun Proje Koordinasyon Ekiplerine tanıtımı yapılacak 2. Proje okulunun son sınıf öğrencileri her sınav koçuna yaklaşık 5 öğrenci düşecek şekilde gruplara ayırılacak. 3. Plan doğrultusunda öğrencilere yapılacak etkinlikler konusunda öğretmenler rehber öğretmen tarafından her 15 günde bir bilgilendirilecek 4. öğretmenlere çalışmalarında ihtiyaç duyacakları döküman ve sunumlar rehberlik servisi tarafından sağlanacak 5. Sınav koçu öğretmenler projenin onayından LYS bitimine kadar görev yapacaklar. 6. PYK tarafından sonuç raporu hazırlanacak. 9-PROJE YÖNETİMİ: Bu proje, Varto İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Proje Yürütme Kurulunca (PYK) yürütülür. Proje, PYK başkanı olan İlçe Milli Eğitim Müdürü nün görevlendireceği Proje Koordinatörü tarafından yönetilir. 10-DEGERLENDİRME: Bu proje eğitim öğretim yılı boyunca uygulanır ve ortaya çıkan sonuçlar raporlaştırılarak duyurulur. Rapor doğrultusunda projenin değerlendirilmesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılır. 11-UYGULAMA TAKVİMİ S.NO YAPILACAK FAALİYETLER TARİHLERİ 1 Projenin hazırlanması onaya sunulması İlçe Proje Yürütme Kurulu oluşturulması 01/11/ Liseye duyurulması 01/11/ Programa başlanması 17/11/ /11/ FİNANSMAN: Proje paydaşları kendi görev kapsamlarını yerine getiriyor olduğundan maliyet hesaplamasına gidilmemiştir. Proje maliyetsiz görünmektedir. Ancak projeye sonradan eklenebilecek çalışmalar ve moral etkinlikleri gerek duyulması halinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce finanse edilir. 13-YÜRÜRLÜK: Bu Proje yönergesi 14 maddeden ibaret olup, eğitim öğretim yılında yapılacak Yol Arkadaşım projesi için hazırlanmıştır ve Varto İlçe Kaymakamlığınca onaylandığı tarihte yürürlüğe girer. 14-YÜRÜTME: Bu Yönergenin hükümlerini İlçe Proje Yürütme Kurulu yürütür.

9

10

11 YOL ARKADAŞIM PROJESİ UYGULAMA PROGRAMI YAPILACAK TARİH ÇALIŞMA HEDEF KİTLE GÖREVLİ KİŞİ ÇALIŞMA TÜRÜ Projenin tanıtılması Tanıtım Proje Koordinatörleri toplantısı Projeye katılacak İzin dilekçesi Veliler Okul Müdürlüğü öğrenciler için veli izni alınması le Tanışma ve Güven Oluşturma Grup etkinliği Verimli ders çalışma Seminer Öğrenci ve teknikleri ve plan hazırlama Grup çalışmaları ve öğretmenler sürekli müşavirlik Velilerle Tanışma ve Toplantı Veliler bilgilendirme YGS-LYS Tanıtımı ve Seminer Öğrenci ve müfredatı öğretmenler bilgilendirme çalışmaları Sürekli Müşavirlik Hedef tespiti Grup çalışması Aylık değerlendirme toplantısı ve rapor sunumu in çalışma alışkanlıklarının gözden geçirilmesi ve planlarını uygulama biçimlerinin takip edilmesi Veli ile işbirliği çalışmaları Sınav Stratejileri ve Test çözme Teknikleri Deneme sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve baraj puanlarını aşamayan öğrenciler için tedbir alınması Dikkati toplama ve konsantrasyon sorunları ile mücadele Yüksek Öğretim Programları ve Askeri okulların tanıtılması Sınav Kaygısı Ölçeği Uygulama Sınav kaygısıyla baş etme yöntemleri Aylık değerlendirme toplantısı ve rapor sunumu Değerlendirme Toplantısı İzleme Bireysel Veli görüşmeleri Veliler Seminer Öğrenci ve öğretmenler Grup çalışması Sürekli Değerlendirme Seminer Öğrenci ve öğretmenler Grup Çalışması Bilgilendirme Ölçek uygulama ve değerlendirme Seminer Öğrenci ve öğretmenler Değerlendirme Toplantısı

12 Sınav kaygısını azaltmak için grupla psikolojik danışmalara başlanması YGS -LYS başvuruları ve askeri okullara başvurular ile ilgi bilgilendirme OÖBP nın yükseköğretime yerleşmedeki önemi Grupla Psikolojik Danışma Psikolojik Danışman Bilgilendirme Öğrenci ve veliler Bilgilendirme Moral Etkinlikleri Gezi,yemek, Çay. Meslek tanıtımı çalışmaları Meslek mensuplarının davet edilmesi Okul Müdürlüğü Meslek seçiminin Seminer önemi Deneme sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve baraj puanlarını aşamayan öğrenciler için tedbir alınması Sürekli Değerlendirme Doğru Nefes ve Gevşeme egzersizleri Sınav Stratejileri ve Test çözme Teknikleri Ulusal Mesleki Bilgi Sistemine üyelik ve kullanma Velileri öğrenci motivasyonu konusunda bilgilendirme Aylık değerlendirme toplantısı ve rapor sunumu Başarısızlık nedenleri anketi uygulama Tatil için ayrı bir plan hazırlanması Dönem raporlarının hazırlanması ve PYK toplantısı in tatil çalışmalarının değerlendirilmesi Grup çalışması Sürekli Müşavirlik Bireysel.. Çalışmalar Seminer Veliler Grup çalışması Değerlendirme Toplantısı Anket uygulama ve değerlendirme Rapor Toplantı Planlama - PYK Rehber öğretmen Bireysel görüşme Motivasyonu arttırma Seminer Öğrenci ve öğretmenler Grup çalışması

13 Sınav stratejilerini Grup çalışması gözden geçirme Aylık değerlendirme toplantısı ve rapor Değerlendirme Toplantısı Sınav Koçu sunumu Yoğun sınav kaygısı Bireysel görüşme yaşayan öğrencilerle görüşmeler Sınav öncesi, sınav anı Grup çalışması ve sınav sonrası yapılacaklar Deneme sınav sonuçlarının Sürekli Değerlendirme Sınav Koçu değerlendirilmesi ve baraj puanlarını aşamayan öğrenciler için tedbir alınması Doğru Nefes ve Gevşeme egzersizleri Sürekli Grup çalışması Sınav Koçu Moral gecesi Eğlence İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Aylık değerlendirme toplantısı ve rapor sunumu Değerlendirme Toplantısı in sınav tecrübelerini paylaşma ve değerlendirme Moral ve motivasyon çalışmaları LYS ve müfredatının gözden geçirilmesi LYS çalışma planı oluşturma in çalışma alışkanlıklarının gözden geçirilmesi ve planlarını uygulama biçimlerinin takip edilmesi Veli ile işbirliği çalışmaları Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve raporlaştırılması Aylık değerlendirme toplantısı ve rapor sunumu Sınav sonuçlarına göre tedbirler alınması Velilerin sınav sonuçları ve sonraki aşama ile ilgili bilgilendirilmesi Grup çalışması Grup çalışması Grup çalışması Grup çalışması İzleme Bireysel Veli görüşmeleri Veliler Değerlendirme PYK Rehber öğretmen Değerlendirme Toplantısı Kurul çalışması PYK Bilgilendirme Veliler

14 Doğru Nefes ve Gevşeme egzersizleri Sınav stratejilerini gözden geçirme Aylık değerlendirme toplantısı ve rapor sunumu Yoğun sınav kaygısı yaşayan öğrencilerle görüşmeler Sınav öncesi, sınav anı ve sınav sonrası yapılacaklar Dönem raporlarının hazırlanması ve PYK toplantısı Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve raporlaştırılması Gezi,yemek, Çay. Sürekli Değerlendirme Sürekli Grup çalışması Değerlendirme Toplantısı Moral Etkinlikleri Deneme sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve baraj puanlarını aşamayan öğrenciler için tedbir alınması Grup çalışması Bireysel görüşme O Grup çalışması Rapor Toplantı - PYK Rehber öğretmen Değerlendirme PYK Rehber öğretmen

15

*Öğrencilere adaptasyonlarının ilk aşamasında destek ve öğretimin düzenli bir şekilde yürümesini sağlamak

*Öğrencilere adaptasyonlarının ilk aşamasında destek ve öğretimin düzenli bir şekilde yürümesini sağlamak 2012 2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİL DERSHANELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI AY HAFTA YAPILACAK FAALİYETLER AMAÇLAR YÖNTEM- TEKNİKLER KAYNAKLAR SINIFLAR EYLÜL *Oryantasyon amaçlı Rehberlik

Detaylı

T.C. BULANCAK KAYMAKAMLIĞI Bulancak Bahçelievler Anadolu Lisesi Müdürlüğü

T.C. BULANCAK KAYMAKAMLIĞI Bulancak Bahçelievler Anadolu Lisesi Müdürlüğü T.C. BULANCAK KAYMAKAMLIĞI Bulancak Bahçelievler Anadolu Lisesi Müdürlüğü -2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖSYS YILLIK ÇALIŞMA PLANI SN İL ÇALIŞTAY KONULARI BULANCAK BAHÇELİEVLER ANADOLU LİSESİ 3 4 Okullarda,

Detaylı

SPOR İÇİN BİSİKLET SAĞLIK İÇİN HAREKET PROJESİ

SPOR İÇİN BİSİKLET SAĞLIK İÇİN HAREKET PROJESİ T.C. 19 MAYIS KAYMAKAMLIĞI Atatürk Ortaokulu Müdürlüğü SPOR İÇİN BİSİKLET SAĞLIK İÇİN HAREKET PROJESİ HAZIRLAYAN: 19 MAYIS ATATÜRK ORTAOKULU Hasan KAYA- Okul Müdürü Özgür CİNEL - Beden Eğitimi Öğretmeni

Detaylı

Oyunlar çocuklara hayatı öğretir

Oyunlar çocuklara hayatı öğretir T.C. 30 AĞUSTOS İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Oyunlar çocuklara hayatı öğretir PROJE ADI (GELENEKSEL OYUNLARIMIZI ÖĞRENİYORUM) HAZIRLAYANLAR Recep ARABACI İslim YERLİKAYA Okul Müdürü Rehber Öğretmen Bafra Kaymakamlığının

Detaylı

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ. 2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı

Detaylı

ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI

ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR MESLEKİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ANNE BABALARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR ÖĞRETMENLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ ÖĞRENCİLERE

Detaylı

HACI BEKTAŞ-I VELİ ORTAOKULU STRATEJİK PLANI ( 2015-2019 )

HACI BEKTAŞ-I VELİ ORTAOKULU STRATEJİK PLANI ( 2015-2019 ) HACI BEKTAŞ-I VELİ ORTAOKULU STRATEJİK PLANI ( 2015-2019 ) 1.1. STRATEJİK PLANIN AMACI Okulumuzda, toplumdan gelen talepleri dikkate alan, katılımcılığı önemseyen, hedeflerini netleştirmiş, hesap veren,

Detaylı

wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq SERVİSİ

wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq SERVİSİ ORTAKÖY ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ 2012 ORTAKÖY ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Rehberlik, bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru

Detaylı

T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, İl Millî Eğitim Müdürlüğü

Detaylı

T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ

T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ Öğretim Çalışmaları: Öğretim Çalışmaları: 5-6-7 ve 8.sınıflarda kazanımlara ulaşma düzeyini ölçmek için 3 adet ölçme yapılarak, sonuçları

Detaylı

MENEMEN HALDUN KOŞAY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI

MENEMEN HALDUN KOŞAY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI MENEMEN HALDUN KOŞAY ANADOLU LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI AMAÇ VE HEDEFLER AMAÇ 1: Kaliteli bir eğitim öğretim ortamı için okulun fiziki yapısını, araç - gereç ve donanımını

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

BUCAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ STRATEJİK PLAN EYLEM PLANI

BUCAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ STRATEJİK PLAN EYLEM PLANI BUCAK MESLEK VE TEKNK ANADOLU LSES PLAN EYLEM PLANI ZAMANLAMA (FAALYETN BAŞLAYIŞBTŞYILI). Okulumuz u ortaokul son sınıf n leri ne daha iyi tanıtarak okula erişimi kolaylaştır mak. Okulumuz u tercih eden

Detaylı

FATİH İLKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI

FATİH İLKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI FATİH İLKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI AY: EKİM KONU LER UYG. Görev: Fatih İlkokulu müdürünün himayesinde, okul Eğitim öğretim kalitesini eğitim öğretim kalitesini

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler

ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE Amaç BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler MADDE 1 Bu yönerge, Üniversitenin misyon, vizyon ve temel değerlerinin

Detaylı

MODÜL2. MESLEKİ ve TEKNİK AÇIK ÖĞRETİM OKULU TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2. MESLEKİ ve TEKNİK AÇIK ÖĞRETİM OKULU TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ ve TEKNİK AÇIK ÖĞRETİM OKULU TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

TURGUTLU LİSESİ (ANADOLU) MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 10. SINIFLAR REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ÇALIŞMA PLANI

TURGUTLU LİSESİ (ANADOLU) MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 10. SINIFLAR REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ÇALIŞMA PLANI TURGUTLU LİSESİ (NDOLU) MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 10. SINIFLR REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DNIŞM HİZMETLERİ ÇLIŞM PLNI y Yeterlikler Kazanımlar(amaçlar) E 1. Öğrencilerle tanışma, Öğrencilerimize

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Sayı : 3501582-77.01.02-E.821723 26.08.2015 Konu: Mesleki lar DAĞITIM YERLERİNE İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi

Detaylı

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. K. K. T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ 2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik

Detaylı

MODÜL2 MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2 MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI YILDIRIM BEYAZIT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI YILDIRIM BEYAZIT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI YILDIRIM BEYAZIT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA 2017 SUNUŞ 2017-2018 Eğitim ve öğretim yılı örgün ve yaygın eğitim

Detaylı

Rehberlik Servisi Tanıtımı

Rehberlik Servisi Tanıtımı Rehberlik Servisimiz, öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine

Detaylı

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ PROJENİN TANIMI; Bu proje, bağımlılıkla mücadele alanında paydaşlarımızla etkin bir işbirliği çerçevesinde

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi olarak amacımız veli-öğretmen-idare ile işbirliği sağlayarak öğrencilerimizin

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ VE DÜZENLENMESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ VE DÜZENLENMESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ VE DÜZENLENMESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Yükseköğrenim gençliğinin spor ihtiyaçlarının

Detaylı

T.C. ATAKUM KAYMAKAMLIĞI HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ATAKUM KAYMAKAMLIĞI HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ATAKUM KAYMAKAMLIĞI HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ PROJE ADI (KİTAP OKUMAK YAŞAMAKTIR) HAZIRLAYANLAR Fahrettin KAYAOĞLU Aydın GENÇ Zekai EKİM Müdür Yardımcısı Rehber Öğretmen Türk Dili ve Edebiyatı

Detaylı

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ / TERME KAYMAKAMLIĞI TERME LİSESİ

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ / TERME KAYMAKAMLIĞI TERME LİSESİ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ / TERME KAYMAKAMLIĞI TERME LİSESİ PROJE ADI OKULUM TEMİZ HAZIRLAYANLAR Demet CANSU Tarık UÇAR Gülsen YILDIRIM Reyhan KAR Nuray GÜNDÜZ Emine ŞERBETÇİ 2013 Proje Adı OKULUM TEMİZ Proje

Detaylı

oranında arttırmak Diploma notu ortalamasını her yıl % 2 oranında arttırmak (76.069 )

oranında arttırmak Diploma notu ortalamasını her yıl % 2 oranında arttırmak (76.069 ) EĞİTİME DESTEK HİZMETLERİ KURUMSAL YAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM EĞİTİM-ÖĞRETİM 1 ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK BAŞARILARINI ARTTIRMAK DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULU PLAN- HEDEF LUK TABLOSU TEMA AMAÇ HEDEFLER

Detaylı

STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ

STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ Hazırlayan Strateji Geliştirme Müdürü Kontrol Başkanlık Hukuk Danışmanı Onay Belediye Başkanı Yürürlük Tarihi 01.02.2010 Sayfa 1 / 9 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kartal Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü

Detaylı

ÇARŞAMBA KAYMAKAMLIĞI. Kızılot Ortaokulu Müdürlüğü

ÇARŞAMBA KAYMAKAMLIĞI. Kızılot Ortaokulu Müdürlüğü T.C ÇARŞAMBA KAYMAKAMLIĞI Kızılot Ortaokulu Müdürlüğü Bu proje Çarşamba Kaymakamlığının 29.11.2016 tarihli ve 13437541 sayılı Olur u ile uygulanmaktadır. Proje Adı Proje Konusu Amacı Projeyi Düzenleyen

Detaylı

ET VE BALIK KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ

ET VE BALIK KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ ET VE BALIK KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ I. BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Hedefler, İlkeler Amaç MADDE 1- (1) Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğünde ve taşra teşkilatlarında

Detaylı

Öğrenci Paneli Bildiri Çizelgesi. Bildiri Metni

Öğrenci Paneli Bildiri Çizelgesi. Bildiri Metni Bildirinin Bildiriyi Hazırlayan Ek-1 Öğrenci Paneli Bildiri Çizelgesi Sunum Yapan Konusu Başlığı Özeti Bildiri Metni 1 / 2 Ek-1 2 / 2 DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Genç Fikirler İmam Hatip Öğrenci Paneli

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ DOKTORA BURSİYERLERİ İÇİN AKADEMİK GÖREVLERE HAZIRLIK PROGRAMI VE BURS DESTEĞİ YÖNERGESİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ DOKTORA BURSİYERLERİ İÇİN AKADEMİK GÖREVLERE HAZIRLIK PROGRAMI VE BURS DESTEĞİ YÖNERGESİ 1. AMAÇ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ DOKTORA BURSİYERLERİ İÇİN AKADEMİK GÖREVLERE HAZIRLIK PROGRAMI VE BURS DESTEĞİ YÖNERGESİ Bu yönergenin amacı, başta Çankaya Üniversitesi nin kendi ihtiyaçları olmak üzere,

Detaylı

İYTE TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İYTE TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İYTE TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğüne

Detaylı

ÖZEL NASİBE ERYETİŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EYLÜL AYI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÜLTENİ

ÖZEL NASİBE ERYETİŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EYLÜL AYI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÜLTENİ ÖZEL NASİBE ERYETİŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EYLÜL AYI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÜLTENİ REHBERLİK SERVİSİ NEDİR? Öğrencilerin gelişim süreci içerisinde karşılaştıkları güçlükleri, problem

Detaylı

EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü; Genel Müdür Yardımcılığı (Bağlı) İŞİN KISA TANIMI: Tarımsal

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) İhtisas Kurulları ve Komisyonları İnşaat

Detaylı

ÖĞRETMENİMLE EL ELE PROJESİ

ÖĞRETMENİMLE EL ELE PROJESİ ÖĞRETMENİMLE EL ELE PROJESİ 1 T.C. MALATYA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projenin Adı Projenin Sahibi Projenin Yürütücüsü : ÖĞRETMENİMLE EL ELE : Malatya Valiliği

Detaylı

T.C. MALAZGİRT KAYMAKAMLIĞI MALAZGİRT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YILI YARIN SİZDEYİZ PROJESİ

T.C. MALAZGİRT KAYMAKAMLIĞI MALAZGİRT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YILI YARIN SİZDEYİZ PROJESİ T.C. MALAZGİRT KAYMAKAMLIĞI MALAZGİRT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 YILI YARIN SİZDEYİZ PROJESİ PROJENİN GEREKÇESİ Öğretmen öğrenci-veli arasındaki iletişimi güçlendirmek ve önyargıları kaldırmak.

Detaylı

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HEP BİRLİKTE BAŞARILI OLALIM PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ GİRİŞ Ulusal düzeyde yapılan ortaöğretim ve yükseköğretime giriş sınavlarında ilimizin

Detaylı

6-12 Kişilik Sınıflarda Üniversiteye Hazırlık

6-12 Kişilik Sınıflarda Üniversiteye Hazırlık butik akademik lise 6-12 Kişilik Sınıflarda Üniversiteye Hazırlık Kişiye özel programımız ile başarıyı garantileyin. Hangi liseden mezun olduğunuzdan çok hangi üniversiteden mezun olduğunuz önemlidir.

Detaylı

NAMIK KEMAL ORTAOKULU

NAMIK KEMAL ORTAOKULU T.C. ÇİNE KAYMAKAMLIĞI NAMIK KEMAL ORTAOKULU -SOSYAL OKUL, SOSYAL İNSAN- 2014 201 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014 201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NAMIK KEMAL ORTAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ ÇERÇEVE

Detaylı

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir.

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. SAYFA NO : 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. 2.UYGULAMA ALANI Bölüm Başkanı, Dekanlık

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, ulusal ve uluslararası bilimsel araştırma ve geliştirme

Detaylı

T.C. 19 MAYIS KAYMAKAMLIĞI ATATÜRK ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. 19 MAYIS KAYMAKAMLIĞI ATATÜRK ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ T.C. 19 MAYIS KAYMAKAMLIĞI ATATÜRK ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İYİLİK YAP İYİLİK BUL; KİM KAZANMIŞ KÖTÜLÜKTEN PROJESİ HAZIRLAYANLAR Onur GÜNDÜZCÜ-Okul Müdürü Recep YILMAZ-Müdür Yardımcısı Mesude BAYRAM-Din Kültürü

Detaylı

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Haziran 2018 GENEL İLKELER

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Haziran 2018 GENEL İLKELER DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 09-22 Haziran 2018 GENEL İLKELER A. PROGRAMIN DAYANAĞI: Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim

Detaylı

ÇEŞME REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ

ÇEŞME REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ÇEŞME REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2013 201 ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ İLKOKULLAR İÇİN ÇERÇEVE PROGRAMI Bu program Çeşme Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından

Detaylı

ÇANKIRI VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

ÇANKIRI VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇANKIRI VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2012 OKUMA YILI HEDEF 1 YILDA 1 MİLYON KİTAP 2011 2012 1 ÇANKIRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUMAYAN KALMASIN PROJESİ UYGULAMA ESASLARI Projenin Adı: OKUMAYAN

Detaylı

MARTI KOLEJİ --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MARTI KOLEJİ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin başarılı, sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamında olmaları için okulumuzun Öğrenci Veli Okul Sözleşmesi size gönderilmiştir. Bu sözleşmeleri öğrencimizle birlikte okuyup

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ PROJE GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ PROJE GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ PROJE GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde kurulan Proje

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM Genel Hükümler

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM Genel Hükümler BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM Genel Hükümler AMAÇ : 1-Bursa Büyükşehir Belediyesi nde görevli personelin yetiştirilmesini sağlamak, verimliliğini artırmak ve daha ileriki

Detaylı

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise:

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise: REHBERLİK SÜREÇLERİ REHBERLİK NEDİR? Bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir

Detaylı

YÖNETMELİK. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinden: OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinden: OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 31 Ocak 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27832 Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinden: YÖNETMELİK OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ

ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ MEVCUT DURUM Öğretim Çalışmaları: Destekleme ve yetiştirme kursları düzenlendi. Pansiyon etüt ve kursları düzenlendi Deneme sınavları uygulandı. Sınavlara

Detaylı

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1 FEN BİLİMLERİ LİSESİ GENEL AÇIKLAMALAR Fen Bilimleri Lisesi ni farklı kılan, Fen

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2 3 4 Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında 2012-2013 Öğretim Yılı Öğrenci Kayıtları: a) Başvurular 11-22 Haziran 2012 b) Seçici komisyon tarafından kayıtları yapılacak çocukların tespiti 25 Haziran 2012 c)

Detaylı

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL 2017 DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL 2017 DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL 2017 DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları

Detaylı

TEMA 1-FİZİKİ YAPILANMA

TEMA 1-FİZİKİ YAPILANMA FİZİKİ YAILANMA EKİBİ TEMA 1-FİZİKİ YAPILANMA STRATEJİK AMAÇ 1: 1- Okul içerisinde 100 kişilik konferans salonu yatırmak OKULUMUZUN FİZİKİ İMKANLARINI EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARMAK. - %50 %50 PG 1.1.1-Konferans

Detaylı

T.C. M İLLÎ EĞİTİM BA KANLIĞI Öğretm en Yetiştirme ve Geliştirme Genel M üdürlüğü DAĞITIM YERLERİN E

T.C. M İLLÎ EĞİTİM BA KANLIĞI Öğretm en Yetiştirme ve Geliştirme Genel M üdürlüğü DAĞITIM YERLERİN E T.C. M İLLÎ EĞİTİM BA KANLIĞI Öğretm en Yetiştirme ve Geliştirme Genel M üdürlüğü Sayı : 3501582-77-E.6309056 Konu : Mesleki Çalışm alar 08.06.2016 DAĞITIM YERLERİN E İlgi : a) M illi Bakanlığı Okul Öncesi

Detaylı

İLETİŞİM. Rehberlik Servisi E-Dergisi 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 17.EYLÜL-30.EYLÜL. 2012 2013 Eğitim Öğretim yılı Rehberlik Hizmetleri Okul

İLETİŞİM. Rehberlik Servisi E-Dergisi 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 17.EYLÜL-30.EYLÜL. 2012 2013 Eğitim Öğretim yılı Rehberlik Hizmetleri Okul 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI REHBERLİK HİZMETLERİ 3 AYLIK FAALİYET RAPORU 17.EYLÜL-30.EYLÜL Oryantasyon hizmetleri kapsamında 2012 2013 Eğitim Öğretim yılı Oryantasyon planı 1.-6.sınıf rehber öğretmenlerine

Detaylı

T.C. ETİMESGUT KAYMAKAMLIĞI Etimesgut Şehit Salih Helvacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü. Sayı : / /09/2017

T.C. ETİMESGUT KAYMAKAMLIĞI Etimesgut Şehit Salih Helvacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü. Sayı : / /09/2017 T.C. ETİMESGUT KAYMAKAMLIĞI Etimesgut Şehit Salih Helvacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü Sayı : 15637725-903/14806965 25/09/2017 Konu: Görevleriniz. Sayın, MAKBULE YILMAZ Müdür Yardımcısı Okulumuzdaki

Detaylı

TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi

TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi 1. AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK 1.1. Amaç Bu yönergenin amacı; Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğine uygun olarak TED Karadeniz Ereğli

Detaylı

: Hasan Hüseyin ELVERİŞLİ, İbrahim Ethem ÖZKAN, Abdullah ÜNLÜ, Gökhan GÖKKAYA, Ali ÇETİN

: Hasan Hüseyin ELVERİŞLİ, İbrahim Ethem ÖZKAN, Abdullah ÜNLÜ, Gökhan GÖKKAYA, Ali ÇETİN İL İLÇE PROJENİN ADI PROJEDEN SORUMLU BİRİM PROJE KOORDİNATÖRÜ PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ PROJE EKİBİ : Tekirdağ : Şarköy : Gündem Eğitim : İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü : Zekeriya GÜNEY_Kaymakam : İrfan BALLI_İlçe

Detaylı

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI HEDEFLER 1 Tüm sınıflarda mesleki formasyon kazandırmak. 1. Kur'an-ı Kerimi tecvid kurallarına uygun bir şekilde yüzüne okuyabilmek, İmam- Hatip'lik yapacak düzeyde ayet ve sureleri ezberlemek. 2. Kur'an-ı

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.

Detaylı

REHBERLİK DERSLERİ EKİM AYI

REHBERLİK DERSLERİ EKİM AYI REHBERLİK DERSLERİ EKİM AYI 8. Sınıflara Dönem başlarken etkili ve verimli çalışmada izlenecek yol. Konulu dersler yapıldı. Planlı çalışmanın başarıya katkıları, günlük tekrarların öğrenme üzerindeki olumlu

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Fırat Üniversitesine bağlı olarak kurulan Proje

Detaylı

ÖNCÜ İMAM HATİP ORTAOKULU PROJESİ ÖNCÜ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PROJESİ

ÖNCÜ İMAM HATİP ORTAOKULU PROJESİ ÖNCÜ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PROJESİ İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 201-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖNCÜ İMAM HATİP ORTAOKULU PROJESİ ÖNCÜ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PROJESİ ÖNCÜ İMAM HATİP ORTAOKULU VE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PROJESİ AMAÇ:

Detaylı

2010-2011 EĞĠTĠM ÖĞRTETĠM YILI OKUL ZĠYARETLERĠ R A P O R U

2010-2011 EĞĠTĠM ÖĞRTETĠM YILI OKUL ZĠYARETLERĠ R A P O R U 2010-2011 EĞĠTĠM ÖĞRTETĠM YILI OKUL ZĠYARETLERĠ R A P O R U ÇalıĢmanın Adı/Özü 2010-2011 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisleri Ziyaretleri ÇalıĢmanın Yeri ve Zamanı Muratpaşa İlçesi İlköğretim

Detaylı

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 8d28-1222-330b-9b07-d4e1 kodu ile teyit edilebilir.

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 8d28-1222-330b-9b07-d4e1 kodu ile teyit edilebilir. Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 8d28-222-330b-9b07-d4e kodu ile teyit edilebilir. EK - MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Din

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12.SINIF VELİ TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12.SINIF VELİ TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12.SINIF VELİ TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ 1 KİŞİSEL REHBERLİK Öğrencinin bireysel ve sosyal gelişimini desteklemek, duygusal sorunlarında yardımcı olmak amaçlanır. Öğrencinin

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453 Resmi Gazete Tarihi: 05.03.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26453 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

EYLÜL-2015 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR

EYLÜL-2015 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR EYLÜL-205 3 Ağustos 2 3 4 5 6 Yabancı Dil Kursları 2.sınıf YGS/LYS Ön Hazırlık Kursları (3 Ağustos- Eylül 206) 7 0 YGS/Yabancı Dil Yetiştirme Kursların (Ağustos Dönemi)Sonu. 2 3 İngilizce Seviye Tespit

Detaylı

İLKADIM KAYMAKAMLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve PROJE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME MERKEZİ (APAM) YÖNERGESİ

İLKADIM KAYMAKAMLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve PROJE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME MERKEZİ (APAM) YÖNERGESİ İLKADIM KAYMAKAMLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve PROJE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME MERKEZİ (APAM) YÖNERGESİ 1 İLKADIM KAYMAKAMLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve PROJE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME MERKEZİ APAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel

Detaylı

PROJENİN HEDEFİ İstanbul da faaliyet gösteren, eğitilebilir öğretilebilir düzeyde zihin engeline sahip çocuk ve gençlerin öğrenim gördüğü 2 İş Okulu

PROJENİN HEDEFİ İstanbul da faaliyet gösteren, eğitilebilir öğretilebilir düzeyde zihin engeline sahip çocuk ve gençlerin öğrenim gördüğü 2 İş Okulu PROJENİN HEDEFİ İstanbul da faaliyet gösteren, eğitilebilir öğretilebilir düzeyde zihin engeline sahip çocuk ve gençlerin öğrenim gördüğü 2 İş Okulu nda Aile Atölyeleri kurmak ve bu çalışma alanlarında

Detaylı

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Öğrencilerimizin üniversite sınavlarına hazırlanma süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla, okulumuzda sınava hazırlık çalışmaları planlanır ve yürütülür. 9. sınıftan itibaren;

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 02.04.2013 Sayı : 45 Resmi Gazete Yayım Tarihi : 07.06.2013 Sayı : 28670 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Liseye Giriş Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

11.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMEN- SELMA ÖZER

11.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMEN- SELMA ÖZER 11.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMEN- SELMA ÖZER ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI - SINAV SİSTEMİ BİLGİLENDİRME - HIZLANDIRMA PROGRAMLARI - DENEME SINAVLARI

Detaylı

SULTANGAZİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ

SULTANGAZİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ SULTANGAZİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ A. AMACIMIZ Öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı

Detaylı

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ. 2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı

Detaylı

YÖNETMELİK ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

YÖNETMELİK ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç 20 Ağustos 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28741 YÖNETMELİK ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI Atatürk Kız Teknik Ve Kız Meslek Lisesi Müdürlüğü EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA-2011

T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI Atatürk Kız Teknik Ve Kız Meslek Lisesi Müdürlüğü EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA-2011 T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI Atatürk Kız Teknik Ve Kız Meslek Lisesi Müdürlüğü 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA-2011 SUNUŞ İddialı okullar öğrenci merkezlidir, zengin akademik ortama sahiptir,

Detaylı

T.C. TERME KAYMAKAMLIĞI HÜSEYİNMESCİT İLKOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. TERME KAYMAKAMLIĞI HÜSEYİNMESCİT İLKOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ T.C. TERME KAYMAKAMLIĞI HÜSEYİNMESCİT İLKOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ PROJE ADI (Bir Sevdadır Okumak) HAZIRLAYANLAR Alaettin ARSLAN,Süleyman TAMCI,Hacı Bayram SARI Terme Kaymakamlığının.. tarihli ve sayılı

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EVDE VE HASTANEDE EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNERGESİ. (03/02/2010 tarihli ve 4 sayılı Makam Onayı )

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EVDE VE HASTANEDE EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNERGESİ. (03/02/2010 tarihli ve 4 sayılı Makam Onayı ) MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EVDE VE HASTANEDE EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNERGESİ (03/02/2010 tarihli ve 4 sayılı Makam Onayı ) Tebliğler Dergisi : ŞUBAT 2010/2629 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı, Rektörlüğe bağlı

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1:

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1: ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1: Bu Yönetmeliğin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesine

Detaylı

Avrupa Gelişim Planı Avrupa Hareketlilik Faaliyeti

Avrupa Gelişim Planı Avrupa Hareketlilik Faaliyeti Avrupa Gelişim Planı Kurumumuzun, kalite geliştirme ve uluslararasılaşma anlamında, hem kurumsal açıdan hem yönetim açısından hem de eğitim personeli açısından ihtiyaçları bulunmaktadır. Personel açısından

Detaylı

HİSAR OKULLARI ÜCRETSİZ OKUMA, MALİ YARDIM, BURS VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

HİSAR OKULLARI ÜCRETSİZ OKUMA, MALİ YARDIM, BURS VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ HİSAR OKULLARI ÜCRETSİZ OKUMA, MALİ YARDIM, BURS VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ Amaç Bölüm I Genel Hükümler Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı Hisar Eğitim Vakfı Özel Hisar İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine verilen

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI MODÜL2 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI MODÜL2 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI

FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

REHBERLİK HİZMETLERİNDE ÖRGÜT VE PERSONEL PROF. DR. SERAP NAZLI

REHBERLİK HİZMETLERİNDE ÖRGÜT VE PERSONEL PROF. DR. SERAP NAZLI REHBERLİK HİZMETLERİNDE ÖRGÜT VE PERSONEL PROF. DR. SERAP NAZLI REHBERLİK HİZMETLERİ MERKEZ TEŞKİLATI ÖRGÜTLENMESİ İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları veya Şube Müdürlerinin Rehberlik Hizmetleri ile İlgili

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek

Detaylı

TEKNOLOJİYİ KULLANIYORUM;BAŞARI MI ARTTIRIYORUM

TEKNOLOJİYİ KULLANIYORUM;BAŞARI MI ARTTIRIYORUM T.C. SAMSUN ĠLKADIM 19 MAYIS LĠSESĠ MÜDÜRLÜĞÜ TEKNOLOJİYİ KULLANIYORUM;BAŞARI MI ARTTIRIYORUM ĠLKADIM ARALIK 2016 Proje Adı Proje Konusu TEKNOLOJİYİ KULLANIYORUM,BAŞARIMI ARTTIRIYORUM Yenilik ve Eğitim

Detaylı

2014-2015 CEMAL MÜMTAZ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ MADDE KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

2014-2015 CEMAL MÜMTAZ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ MADDE KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 2014-2015 CEMAL MÜMTAZ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ MADDE KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI YAPILACAK ÇALIŞMALAR TARİH YAPILACAK ÇALIŞMANIN TÜRÜ 1 Uyuşturucu kullanımı komisyonunun kurulması

Detaylı

12.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMEN- SELMA ÖZER

12.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMEN- SELMA ÖZER 12.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMEN- SELMA ÖZER ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI - SINAV SİSTEMİ BİLGİLENDİRME - HIZLANDIRMA PROGRAMLARI - DENEME SINAVLARI

Detaylı

FEN LİSELERİ GENEL TANITIM

FEN LİSELERİ GENEL TANITIM MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ FEN LİSELERİ GENEL TANITIM Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

7 EYLÜL 2013 CUMARTESİ RESMÎ GAZETE SAYI: 28758 YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

7 EYLÜL 2013 CUMARTESİ RESMÎ GAZETE SAYI: 28758 YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ 7 EYLÜL 2013 CUMARTESİ RESMÎ GAZETE SAYI: 28758 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINDAN: YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ DÖRDÜNCÜ KISIM MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI

Detaylı

PROJENİN ADI: VELİYİM OKULDAYIM

PROJENİN ADI: VELİYİM OKULDAYIM PROJENİN ADI: VELİYİM OKULDAYIM 1-PROJENİN AMACI: Okulumuz velilerinin okulumuzu, öğretmenlerimizi ve öğrencilerini eğitim-öğretim ortamında tanımaları 2-PROJENİN KAPSAMI: Akçaova Ortaokulu 5-6-7-8. Sınıf

Detaylı

Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ. 2016 2017 Öğretim Yılı lik Çerçeve Programı, kapsamlı

Detaylı