EBYS KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EBYS KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 EBYS KULLANIM KILAVUZU EBYS girişi içini öncelikle kullanıcı adı ve soyadını içeren saglik.gov.tr uzantılı mail adresi alınması gerekmektedir. Mail adresi alındıktan sonra Bilgi İşlem Birimi tarafından kullanıcı yetki tanımları yapılmasının ardından EBYS Programına giriş yapılarak kullanmaya başlayabiliriz. EBYS Programı Evrak Kayıt ve Elektronik ortamda belge oluşturulması, paraflanması ve imzalanması işlemlerini içeren bir programdır.

2 EBYS Oturum Açma Ekranı Kullanıcı adı ve şifre yazılarak oturum açılır.

3 Oturumunuz açıldığında karşınıza Türkiye Haritası gelir bu haritada Kırımızı renkli alanlar EBYS Sistemine tüm kurumları ile geçen illeri, Turuncu renkli alanlar iki kurumu EBYS Sistemine geçen illeri Sarı renkli alanlar EBYS Sistemine tek bir kurumu ile geçen illeri ve yeşil alanlar ise henüz EBYS Sistemine geçmeyen illeri göstermektedir. İllerin üzerine çif tıkladığımızda ebys sistemine ne zaman geçtiğini görebiliriz.

4 Ayrıca ekranın üst kısmındaki linke tıklayarak EBYS Sistemine dahil olan illerin isim listesini görüntüleyebilirsiniz.

5 Oturum açıldıktan sonra görüntüye gelen ekran

6 ekrandır. : Bu ekran gelen-giden evrakların görüntülendiği, üzerinde gezinilerek cevap oluşturulduğu, kabul ve red işlemleri ile paraf ve imzaların atıldığı

7 : Gelen Evrakların listelendiği bölümdür. : Şube Müdürü veya Birim Sorumlusunun Gelen kutusuna düşen evraklar, ilgili personele Gereğini yapması için (yazışma yapmak, bir belge hazırlamak gibi) Gereği veya bilgi edinme amacıyla sadece okuması için Bilgi ekranına gönderilir, aynı zamanda şube personeli tarafından yapılan yazışmalar imzalandıktan sonra veya düzeltme yapılmak üzere reddedilen evraklarda bu kutuya düşer. Gelen menüsünün alt başlığı olan Gereği bölümünün içeriğini gösteren ekran görüntüsü. Bu bölümde bulunan belgeler listesinde bulunan bilgiler, Belge Konusu Gönderen kişi Gideceği kurum veya birim Belgenin geliş tarihi ve saati Belge işlemi (red, imza gibi)

8 Liste içeriğini görüntülemek için, liste üzerinde görüntülemek istediğimiz evrakın üzerine çift tıkladığımızda ekranın sağ tarafında belge içeriği görüntülenir.

9 Belge üzerinde işlem yapmak için butonlardan seçim yapılır. Ana evrak kayıt birimi tarafından kaydedilen evrak, Şube müdürünün veya birim sorumlusunun ekranına düşer. Şube müdürü veya birim sorumlusu gelen klasöründen ilgili evrakı listede üzerine gelerek çift tıkladığında ekranın sağ bölümünde evrak içeriği görünür. Şube müdürü veya birim sorumlusu konu içeriğine göre ilgili kullanıcılara bilgi veya gereği olarak havale edebilir. Daha sonra işlem tamamlanınca dosyaya kaldırabilir. Havale için havale butonunu tıkladığında aşağıdaki ekran görüntülenir.

10 Havale işlemi için üç bölüm bulunur birim, kullanıcı ve dağıtım grubu arama. Şube müdürü birim çalışanlarından herhangi birine evrakı havale edecekse kullanıcı kısmını tıklayarak kişi araması yaparak bir kullanıcı arayabilir ve kişinin adının üzerinde çift tıkladığında ekranın en sağındaki bölümde kişi ismi görüntülenir.

11 Aynı bölümde gereği ve bilgi seçeneklerinden birini seçebilir, aynı ekranda normal, çok ivedi, ivedi ve günlü seçenekleri bulunmaktadır. Bunlardan biri seçildiğinde işlemin yapılması için öngörülen son işlem tarihi de seçilebilir. Ayrıca kişiye özel not ve alt bölümden tüm havale işlemlerinde görünecek genel not bölümüne not da yazılabilir.

12 Daha sonra ekranın en alt sol köşesinde bulunan havale butonu seçilerek evrakın ilgili kişinin ekranına düşmesi sağlanır.

13 Havale edilen kullanıcının ekranında klasörler bölümünde gereği başlığı altında görülür, orta bölümdeki listede bu evrak koyu renkte görünür Listeden evrak üzerine çift tıklanınca ekranın sağ tarafında evrak içeriği ve yazılan not görülür.

14 Kullanıcı ekranın sağ tarafında bulunan butonları kullanarak evrak hakkında bilgi edinebilir ve yapması gereken işlemleri yapabilir.

15 : Bu bölümde belgenin aşamaları görüntülenir. Tarihçe butonuna tıklandığında açılan pencerede tarihçeyi içeren bölümler mevcuttur. Bu bölümler şöyle özetlenebilir, : Bu bölümde belgeyi kimin kaydettiği, belgenin geldiği kurum, belgeyi kimin okuduğu, kime havale ettiği ve havale edilen kişinin yaptığı işlemler liste halinde görüntülenir.

16 : Bu bölümde evrakla ilgili hiyerarşik düzen bulunur yani işleme alan kişi ve yapılan işlemler (kayıt, cevap yazma gibi)

17 : Evrakla ilgili bilgilerin tarih aralığına göre çizelge şeklinde gösterildiği bölümdür. Çizelge üzerinde evrakla ilgili işlemler tarihlere göre mavi nokta şeklinde görülür imleç bu noktalar üzerine getirildiğinde işlem açıklaması, kullanıcı adı, birim, hedef kullanıcı, hedef birim, tarih ve açıklama bölümleri görüntülenerek yapılan işlemler takip edilebilir.

18 : Evrak aşamalarını gösteren bölüm, bu bölümde kullanıcı tarafından yapılan işlemlerle ilgili bilgiler görüntülenebilir yapılan işlemler ve tarihleri kimde hangi aşamada bulunduğu görülür.

19 : Bu bölümde evrakla ilgili yapılan havaleler ve ne işlem yapıldığı liste halinde görüntülenir.

20 : Bu bölümde evrakla ilgili yapılan hareketler görüntülenir (Yazdırma işlemi gibi)

21 : Belgeye cevap vermek için kullanılan bir butondur. Bu buton kullanıcıyı dosyadan taslak eklemek veya yeni bir taslak oluşturmak üzere bir sayfaya yönlendirir. Dosyadan taslak ekleme işleminde daha önceden oluşturulmuş bir belgeyi ekleyerek yazışma yapılabilir veya yeni bir taslak oluşturarak sıfırdan bir belge oluşturulabilir.

22 Dosyadan hazır bir taslağı seçmek için evet, yeni bir şablon oluşturmak için hayır seçeneği seçilir ve aşağıdaki ekran görüntülenir.

23 Bu ekranda Resmi yazışma ve Onay şablonları ve işlemin yapılacağı birim seçimini içeren butonlar bulunmaktadır. Resmi yazışma şablonundan yazışma onay şablonundan onaylar düzenlenebilir. Diğer butonlardan evrakı iade edebilir, yazdırabilir, dosyaya kaldırabilir, bir başkasına havale edebilir, bilgisayarımıza aktarabilir veya e posta gönderebiliriz.

24 Yeni Taslak oluşturma işleminin ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir.

25 Yeni taslak tan belgeye ait üstveri bölümü düzenlendikten sonra belge içeriği düzenlenir.

26 Kullanıcı evrakı tamamladığı ve Gönder butonuna basarak bir sonraki paraflayacak kişiye gönderdiğinde kendisinin bilgi ekranına düşer.

27 : Şube gelen ve gidecek olan evraklar bu kutuya düşer ve buradan gerekli işlemler yapılır. İşlemi biten evraklar dosyaya kaldırılarak arşiv yapılır.

28 : Yazılmak üzere hazırlanmış ancak yarım kalmış, gönderilmemiş evraklar bu bölümde görülür. İmza ve parafa gidinceye kadar burada bekletilir. Taslakta bekleyen evrak üzerinde düzeltme işlemi yapmak için listede belge üzerine gelip mause çift tıklanarak açılan bölümden işlem yapılabilir.

29 :Düzeltme yapmak için kullanılır. SİL: Sil butonu çalışmıyor. : Evrakın aşamalarını gösterir. : Evrakın çıktısı alınabilir. ÜST VERİ YAZDIR: Evrak girişini içeren bilgi verileri yazdırılabilir. : Bu evrakla ilişkili belgeler mevcutsa bu bölümde görülür. : Evrakı kişisel bilgisayarımıza kaydetmek istediğimizde kullanabiliriz. DOSYA PLANI: Evrakın dosya planı görüntülenir. VERSİYONLAR: Evrak üzerinde yapılan değişiklikler ve tarihleri bu bölümde görüntülenir. FİLTRELEME: Taslak Çok önemli Önemli olarak filtreleme yapılabilir. BELGE KATEGORİLERİ: Çok önemli Önemli görülür. Yok şeklinde kategorilenebilir. Çok önemli seçilirse belge listesinde koyu kırmızı bir kutucuk, önemli seçilir ise açık kırmızı bir kutucuk

30 Kişisel ayarlar ekranın üst kısmında bulunan ayarlar bölümünden yapılabilir.

31 AYARLAR: Ayarlarım: DİL: Türkçe- İngilizce TARANMIŞ BELGE KLASÖRÜ: Belgeleri önceden tarayıp bir klasörde biriktirerek daha sonra sisteme aktarmak üzere tanımlanmış bir klasördür. VARSAYILAN TARAYICI: Bilgisayara bağlı bulunan tarayıcı. İŞLENMİŞ BELGE KLASÖRÜ:? İLETİŞİM BİLGİSİ: Kullanıcı adı ADRES: Evrak içeriğinin alt bölümünde görünecek olan kullanıcıya ait adres bilgisi.

32 YETKİLERİM: Kullanıcının yapabileceği işlemleri ve kullanımına açık olan bölümleri gösterir. YETKİ TALEBİ: Talep edilen yetki türü seçilerek sisteme gönderilebilir.

33 GENEL: Belge oluşturma, bilgisayardan hazır bulunan belgeyi imzaya gönderme, arşive ulaşma, arama menüleri bu bölümde mevcuttur. : Resmi Yazıların ve Onayların şablonları bu bölümde bulunmaktadır.

34

35 : : Otomatik gelir kişinin çalışmakta olduğu birim. : Evrak işlemi tamamlandıktan sonra evrakın alacağı sayı : Evrakın konusu. : Çok gizli, Gizli, Hizmete özel, Kişiye özel, Özel ve Tasnif Dışı Bu seçeneklerden birisi seçilip varsayılan olarak işaretlenirse daha sonraki işlemlerde bu seçilen seçenek direk gelir. : Kutucuğun içine sayı veya konusu yazılarak dosya planına ulaşılabilir. : Kargo, PTT, Kurye, Normal posta, Elden Teslim, Faks, Aps, İadeli Taahhütlü, e posta. GÜNCELLE: Bu tuşa basıldığında yukarıdaki seçilen bilgiler evrak üzerine görüntülenir. Konu, Muhatap başlığı ve belge sayısı yazının üzerindeki yerlerine otomatik olarak yazılır.

36 : Arama: Dağıtım yeri aranır. Arama seçenekleri Taşra Birimi, Merkez Birimleri, Bağlı Kuruluşlar, Diğer Kamu Kurumları, Şirket, Şahıs şeklinde arama yapılabilir.

37 : Bağlı olduğumuz kurum görünür yani Sağlık Bakanlığı.

38 SIK KULLANILANLAR: Daha önce evrak hazırlanan birimlerin isimleri bu bölümde çıkar buradan direk seçim yapılabilir. Listeden çıkartılmak istenen kurumların isimlerinin üzerine tıklanarak ekranın sol alt köşesindeki sil butonu kullanılarak silinebilir.

39 : Bakanlık tarafından oluşturan gruplar bulunur, bu gruplardan direk seçilerek çoklu dağıtım yapılabilir.

40 Yeni bir dağıtım grubu oluşturmak için dağıtımlar bölümünden dağıtım yapılacak kurumlar seçilip listelendikten sonra sağ bölümde bulan ok açılır açılan pencereden Temizle, Kaydet, Sil seçenekleri açılır, Kaydet butonu seçildiğinde açılan bölüme dağıtım için isim verilerek kaydedilebilir.bu şekilde daha sonra aynı kurumlara dağıtım yapılmak istendiğinde kayıtlı birimler isimle ekrana getirilebilir.

41 Dağıtım yeri seçildikten sonra dağıtım yerinin üzerine mause ile sağ tıkladığımızda açılan bölümden gereği, bilgi yada koordine seçenekleri ve aynı zamanda Normal, Çok İvedi, Günlü ve İvedi seçenekleri mevcuttur. Yazışma bölümünde imleci dağıtım bölümüne getirdikten sonra üst veri kısmında Dağıtımı yaz seçeneği seçildiğinde yazışma bölümünde seçilen kurum ismi görülür.

42 : Paraf ve imza kullanan kişilerin listesi bu bölümden seçilir. : İmzalar ve Paraflar buraya eklenip saldaki ok seçilerek kaydedilebilir bu bölüme kaydedilen imza versiyonları hiyerarşi seçeneğinde görülür. Bu bölümde seçilen imza hiyerarşisinin evrak üzerinde görünmesi için imleci imza için konumlandırılmış bölüme getirip ekranın sağ kısmındaki İmzaları Yaz seçeneğine basıldığında yazı üzerine imza atacak kişinin ismi ve ünvanı görüntülenir. Paraflar yazı üzerinde görülmez tüm imzalar tamamlandıktan sonra ekranın sol alt köşesinde paraflar görüntülenebilir.

43

44 : Yazılan yazıya ait ekler bu bölümden eklenir. Ekle butonuna basıldığında ek ekleme bölümü açılır bu bölümde dijital belge ekleme ve fiziksel ek ekleme bölümleri mevcuttur. Dijital eklenti için bilgisayarda kayıtlı bir dosyadan veya tarayıcıdan taranmış bir ek eklenebilir. Fiziksel ek bölümünde ise cd, klasör, zarf gibi ekler yazılabilir. GÖZAT: Bilgisayardan seçilen bir belge eklemek için kullanılır. SİSİTEM BELGESİ EKLE: EBYS Sistemine kayıtlı bir belgeyi yazıya eklemek için kullanılır. EKLERİ YAZ: İmleci ekler bölümüne getirip ekleri yaz butonu seçildiğinde yazı üzerine ekler yazılır.

45

46 İLGİLER: Yapılan yazışma ile ilgili bir ilgi mevcutsa bu ilgiyi otomatik olarak yazıya eklemek için kullanılır. EKLE: Sistemde kayıtlı belgeyi bulmak için belge numarası, tarih, konu, belgeyi oluşturan kurum kodu, dosya planı ve açıkla bölümleri bulunur. SİSTEM BELGESİ EKLE: Programda kayıtlı belgeyi ilgiye ekler. İLGİLERİ YAZ: İmleci ilgi bölümünün yanına getirdiğimizde ilgileri yaz butonuna basılarak ilgiler yazı üzerinde görüntülenir.

47 Son olarak Kaydet diyerek evrakı programa kaydedip saklayabiliriz yada gönder butonuna basıp bir sonraki paraflayacak olan kişinin ekranına gönderebiliriz veya iptal diyip çıkış yapabiliriz. Yazıyı yazan kullanıcının ekranında giden bölümünde bilgi olarak evrak düşer.

48 Paraf yada imza için evrak kendisine gönderilen kişi evrakı paraflayabilir, imzalayabilir yada üzerinde düzeltme yaparak veya not yazarak geri gönderebilir. Reddet butonuna direk basıldığında yazıyı yazan kişinin ekranına düşer, reddet butonunun yanındaki ok açıldığında değiştirerek reddet şeklinde bir seçenek mevcut bu şekilde yapılan düzeltmeler altı çizgili ve mavi renkte görünür. Reddedilen evrak kişinin gereği listesinden düşer.

49 Yazıyı yazan kullanıcının gereği klasörüne düşer burada listeden o evrak görüntülenip sağ tuşla aç seçeneği seçildiğinde, üzerinde düzeltme ve tekrar parafa gönderme işlemi yapılabilir. Reddeden kişi tarafından yapılan düzeltme bölümleri altı çizgili ve kırmızı renkte görüntülenir.

50 Düzeltme yapıldıktan sonra tekrar paraflara sunulabilir, daha sonra son imza atacak kişinin gereği listesine düştüğünde imza butonu seçilerek evrak imzalanır. Usb girişine kart okuyucu takılarak pin kodu girilerek e imza tamamlanmış olur.

51 Evrak Son imzayı atan kişinin klasörler bölümünde bilgi klasörü ne düşer.

52 : Bilgisayarda bulunan bir belgeyi sisteme işlem yapmak üzere gönderdiğimiz ekrandır. Bu belge üzerinde değişiklik yapılamaz.

53

54 : Belge Türü: Seçim yapılır Yazışma, Tayin Kararı, Terfi, Numune, Resmi Yazışma gibi. : Otomatik olarak işlem yapan kişinin çalıştığı birim adı çıkar. : İmzalar tamamlandıktan sonra evrakın alacağı sayı. : Elimizdeki belgenin konusu. : Tasnif Dışı, Hizmete özel, Gizli, Çok gizli gibi. : Evrakı ilgilendiren Dosya Planı. : Dağıtımı gerçekleştirecek olan birim yada birimler seçilir. : İmza ve Paraflar seçilir. Evrakın eklerinin yüklendiği bölümdür. Ekle butonu ile veya göz at seçeneği ile yapılır. : Evrak ile ilişkili ilgileri kaydettiğimiz bölümdür. : Tarayıcıdan fiziksel bir belge tarayacak isek kullandığımız bölümdür. : Bilgisayarımızda kayıtlı bir dosyadan evrak seçmek için kullanılır. : İmzaya gönderilir.

55 : Kriterlerimizi belirterek istediğimiz belgeleri bulabiliriz.

56 Sürekli aranan konular mevcutsa bu konuları kaydedip daha sonra bu şekilde arama yapabiliriz.

57 Arama yapılan kriter seçildikten sonra ara butonuna basılınca ekranda bu konuyu içeren evrakların tümü liste halinde görüntülenir. Aradığımız evrakın üzerine çift tıkladığımızda evrakın görüntüsü ekrana gelir.

58 Detaylı Arama: Filitrelenecek Alan: Barkod No, Konu, Belge No, Gelen Belge No, Belge Tarihi, İşlem Tarihi, Gönderen Kullanıcı, Hedef Kullanıcı, Gönderen Birim ve Hedef Birim seçilerek filtreleme yapılabilir. Kriter: Eşittir, Eşit Değildir, İçerir, İle Başlayan ve İle Biten şeklinde kriterler mevcuttur. Bu kriterlere göre örneğin filtrelenecek bölümde konuyu seçtiysek içerir seçeneğini seçtiğimizde bu konu içinde geçen evraklar listelenir, eşittir seçildiğinde birebir yazdığımız konu listelenir. Değer: Arama içeriği bu bölüme yazılır. Mantıksal Operatör: Ve, Veya seçenekleri mevcut tur.

59

60 : Evrakların arşivlendiği bölümdür. Tüm kullanıcılar evraklarını ayrı ayrı dosyalar, Bilgi ve Gereği için kullanıcıya iletilen evraklar okunduktan veya üzerinde gerekli işlemler yapıldıktan sonra dosyaya kaldırılır. Dosyaya kaldırma işlemi için evrak ilgili dosya planı seçilerek dosyalanır. Dosyaya kaldır butonu seçildiğinde dosya seçiniz sayfası açılır, Dosya planı butonuna basıldığında dosya planı listesinden evraka uygun seçenek işaretlenerek dosyalama yapılır.

61 Standart Dosya planına göre Dosyaya kaldırılan evraklar daha sonra aranmak istendiğinde Genel bölümündeki Dosya seçeneği açıldığında Barkod numarasına göre liste halinde görüntülenir. Evrak üzerine çift tıklandığında evrak içeriği görüntülenebilir.

62

63 : Sistem Yöneticisi tarafından tanımlanan raporların görüntülendiği bölümdür.

64 : Kullanıcı tarafından Seçilen tarih aralığında paraflanan, imzalanan ve işlem yapılan, gelen ve giden evrak sayısını gösterir.

65 : Gelen ve giden belgelerin kaydedildiği bölüm. : Gelen Belge kaydedilirken kullanılan butondur.

66 Birim: İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Evrak Kayıt Birimi Belge Türü: Gelen Belge, Dilekçe, Numune gibi seçeneklerden biri seçilir varsayılan olarak ayarlanırsa sürekli o seçenek ekrana gelir. Konu: Fiziksel Belgenin Konusu. Belge No: Belgenin numarası. Belge Tarihi: Belgenin tarihi. Gönderen Kurum: Gönderen Şirket: Arayarak bir kayıt bulunabilir yada F10 tuşuna basarak girdiğimiz yeri sisteme kaydedebiliriz. Gizlilik: Tasnif Dışı, Çok Gizli, Gizli, Kişiye Özel seçeneklerinden biri seçilebilir, varsayılan olarak ayarlama yapılabilir. İvedilik: Çok İvedi, Günlü, İvedi ve Normal seçenekleri mevcuttur, varsayılan olarak ayarlama yapılabilir. Açıklama: Varsa Belge ile ilgili açıklama yazılabilir. Geliş Yöntemi: Normal Posta, Kargo, Faks, e-posta gibi seçenekler mevcuttur. Dağıtım: Evrakın verileceği kişi yada birimi ifade eder. Ekler: Evraka ait eklerin sisteme yüklendiği bölümdür. : Sisteme kaydedilen evraklar bulunabilir. : Kişisel Bilgisayarımızdan belge eklenir.

67 :Taranmış belge klasöründen evrak almak için kullanılır (Bu bölümdeki klasör ekranın üst kısmındaki ayarlar bölümünden taranmış belge klasörü ayarlanabilir. :Taranmış belge klasöründen hedef gösterilen klasörden önceden eklenmiş belgeyi almak için kullanılır. : Fiziksel belgemizi tarayabiliriz. : Outluk Proğramında seçili bıraktığımız mail i bulunan belgeyi sisteme kaydedebiliriz. : Belgeyi Kaydedebiliriz.

68 : Fiziksel olarak yazılmış ıslak imzalı belgeye sistemden sayı almak ve dağıtım yapmak için kullanılan bölümdür. Kişisel bilgisayarımızdaki hazır bulunan belgeyi imza ve parafa sunabiliriz

69

70

71 : Uygun bir seçim yapınız : Fiziksel belgenin konusu. : Hizmete Özel, Çok gizli, Gizli yada Tasnif Dışı seçenekleri seçilebilir. : Dağıtımı gerçekleştirecek olan birim. : Ekleri sisteme yazdığımız bölümdür. : İlgilerin sisteme kaydedildiği bölümdür.

72 :Barkod numarası ile yapılan havale işlemidir.

73 : Sistem yönetici yetkilisinin kullanacağı bölümdür. :Sisteme kullanıcı tanımlama ve yetki belirleme amacı ile kullanılan menüdür.

74 : Tarih bazında tüm vekaletlerin listesi görüntülenebilir.

75 : Bu butonu kullanarak bir başka kullanıcıya vekalet verebiliriz.

76 : Müdürlüğümüze ait alt birimlerin listesi görülür.

77 : Kullanıcıya ait olan Gelen-Giden klasörlerine otomatik talimatlar verilebilen ekrandır.

78

79 : Bu butonla klasör kuralı oluşturulabilir. Adı: Klasör için verilen isimdir. Sahip Birim: Otomatik olarak kullanıcının çalışmakta olduğu birim. Sahip Kullanıcı: Proğramı kullanan kişi. Öncelik: 1-2 diye sıralanır, kural çakışması olması halinde öncelik sırası 1.nin olacak. Filtreler: Gönderen Kullanıcı: Kimden gelen evraklarla ilgili kural oluşturulduğunu gösteriyor. Konu : Klasör kuralının konusu, Eki varmı: Gönderi Nedeni: Seçeneklerden biri yada birkaçı seçilebilir. Aksiyonlar: Klasöre gönder: sesli uyarı gibi seçenekler mevcuttur. Bu bölümün amacı gönderen kullanıcı örneğin İlker KOCAAYAN kullanıcısından, seçilen konu örneğin imzadan dönen evraklar olabilir, bir klasör oluşturulmuş olur.

80 : Bilgi edinme :

GELEN EVRAK KAYIT KULLANICI KILAVUZU

GELEN EVRAK KAYIT KULLANICI KILAVUZU GELEN EVRAK KAYIT KULLANICI KILAVUZU 2012 İÇERİK GELEN EVRAK KAYIT... 4 1.1. Gelen Evrak Detaylı Kayıt... 4 Geliş Şekli: Evrakın birime ulaşma şekli seçilir, birden fazla kutucuk işaretlenebilir.... 5

Detaylı

EBYS GÜNCELLEMELERİ EĞİTİM DOKÜMANI

EBYS GÜNCELLEMELERİ EĞİTİM DOKÜMANI EBYS kullanımını sadeleştirmek ve kolaylaştırmak için aşağıdaki yenilikler yapılmıştır: 1. Menü Değişiklikleri 1.a. Aktif Rol Seçimi: Daha önceki menü yapısında alt tarafta olan Aktif Rol Seçimi kutucuğu;

Detaylı

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GİDEN EVRAK

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GİDEN EVRAK DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GİDEN EVRAK 1. DYS (Doküman Yönetim Sistemi) nin kullanımı için 3. parti bir programa ihtiyaç yoktur. Tamamen WEB tabanlı çalışmaktadır. 2. Sisteme http://dys.akdeniz.edu.tr

Detaylı

Paraf ve İmza Atanlar İçin EBYS Klavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi(EBYS) Nedir?... 2 Giriş... 2 Programın Kullanımı... 3 A-Klasörler...

Paraf ve İmza Atanlar İçin EBYS Klavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi(EBYS) Nedir?... 2 Giriş... 2 Programın Kullanımı... 3 A-Klasörler... Paraf ve İmza Atanlar İçin EBYS Klavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi(EBYS) Nedir?... 2 Giriş... 2 Programın Kullanımı... 3 A-Klasörler... 4 Hızlı Arama... 5 Filtreleme... 5 Tarihçe... 5 Yazdır... 6

Detaylı

Evrak Kılavuzu uygulama.sgb.gov.tr/evrak 15.06.2010 SGB

Evrak Kılavuzu uygulama.sgb.gov.tr/evrak 15.06.2010 SGB Evrak Kılavuzu uygulama.sgb.gov.tr/evrak 15.06.2010 SGB EVRAK KILAVUZU 1-) EVRAK Şekil 1.0 Şekil 1.0 da görüldüğü gibi Evrak sekmesinden evrak sistemine ulaşabilirsiniz. Evrak sekmesine tıkladığınızda

Detaylı

EBYS İOS MOBİL SON KULLANICI YARDIM KILAVUZU. Elektronik Belge Yönetim Sistemi

EBYS İOS MOBİL SON KULLANICI YARDIM KILAVUZU. Elektronik Belge Yönetim Sistemi EBYS İOS MOBİL SON KULLANICI YARDIM KILAVUZU Elektronik Belge Yönetim Sistemi İÇİNDEKİLER 1. KISALTMALAR VE TANIMLAR... 2 1.1. EBYS... 2 1.2. KEP... 2 1.3. Dosya Planı... 2 2. EBYS KURULUMU... 2 3. OTURUM

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) EĞİTİCİ KULLANICI EĞİTİMİ EĞİTİM SÜRELERİ

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) EĞİTİCİ KULLANICI EĞİTİMİ EĞİTİM SÜRELERİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) EĞİTİCİ KULLANICI EĞİTİMİ EĞİTİM SÜRELERİ HİZMETE ÖZEL 1/10 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 1.1. 1. DERS...3 1.2. 2. DERS...4 1.3. 3. DERS...5 1.4. 4. DERS...7

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 2 EBYS KULLANICI MODÜLÜ ÜST MENÜ - GİRİŞ SAYFASI YAZI OLUŞTURMA ADIMLARI

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 2 EBYS KULLANICI MODÜLÜ ÜST MENÜ - GİRİŞ SAYFASI YAZI OLUŞTURMA ADIMLARI ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 2 EBYS KULLANICI MODÜLÜ ÜST MENÜ - GİRİŞ SAYFASI YAZI OLUŞTURMA ADIMLARI KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2018 Üst Menü Menü butonlarının,

Detaylı

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız.

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Sisteme giriş yapıldıktan sonra karşımıza bu ekran gelir. Burada sol üstte bulunan

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EBYS SON KULLANICI YARDIM KILAVUZU. Elektronik Belge Yönetim Sistemi

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EBYS SON KULLANICI YARDIM KILAVUZU. Elektronik Belge Yönetim Sistemi MERSİN ÜNİVERSİTESİ EBYS SON KULLANICI YARDIM KILAVUZU Elektronik Belge Yönetim Sistemi İÇİNDEKİLER 1. KISALTMALAR VE TANIMLAR... 3 1.1. EBYS... 3 1.2. KEP... 3 1.3. Dosya Planı... 3 2. EBYS KURULUMU...

Detaylı

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Görebilirlik Kuralları Kullanıcı Kılavuzu

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Görebilirlik Kuralları Kullanıcı Kılavuzu T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Görebilirlik Kuralları Kullanıcı Kılavuzu Mart 2012 İçerik 1.1 Kişisel Evrak Aramalarında Bulabileceğiniz Evraklar... 4 1.1.1 Kişisel Gelen

Detaylı

GİDEN EVRAK KAYIT SAYFASI KULLANICI KILAVUZU

GİDEN EVRAK KAYIT SAYFASI KULLANICI KILAVUZU GİDEN EVRAK KAYIT SAYFASI KULLANICI KILAVUZU 2012 İÇERİK 1 EVRAK OLUŞTUR... 3 1.1 Gizlilik Derecesi... 5 1.2 Yazı Durumu... 5 1.3 Konu Grubu ve Konu seçme... 6 1.3.1 Konu Grubu Favori Belirleme... 7 1.4

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER (Başlık üzerine CTRL + Mouse sol tıklama ile ilgili sayfaya gidilir.) 1. HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) 3 2. PERSONEL GİRİŞİ/PERSONEL

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Üsküdar EBYS sistemine giriş için, kullanıcı ismi ve şifre gereklidir. Kullanıcı İsmi: Bu alana, EBYS kullanıcı isminizi giriniz. Bu alan, eğer

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı. Renkli Reçete Uygulaması Hekim Kullanım Kılavuzu

T.C. Sağlık Bakanlığı. Renkli Reçete Uygulaması Hekim Kullanım Kılavuzu T.C. Sağlık Bakanlığı Renkli Reçete Uygulaması Hekim Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1.Amaç... 2 2.Renkli Reçete Kullanım Bilgileri... 2 2.1 Kullanıcı Giriş Ekranı... 2 2.2 Doktor Reçete Yazma Modülü...

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI

T.C. MALİYE BAKANLIĞI T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü Bilişim Sistemleri Dairesi Başkanlığı EBYS Elektronik İmza Kullanım Kılavuzu 2015 Elektronik İ mzalama İ şlemi Bu dokümanda Maliye Bakanlığı Elektronik Belge

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI ios UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Klasörler... 6 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 7 Paraf İşlemi... 7 Red İşlemi... 8 Mobil İmza İşlemi... 8 İlgi ve Ek Görüntüleme... 9 Havale

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU EBYS birim sorumluları, kendi birimlerinde görev yapan ve EBYS sistemine kayıtlı

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Versiyon: 0.2 TC. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEGSİS

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX Beyanname

AKINSOFT WOLVOX Beyanname AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 17.01.2011 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ programı, ticari işletmelerin periyodik sürelerde resmi olarak vergi dairelerine vermesi

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş.

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş. İÇİNDEKİLER 1. BAŞVURU... 4 1.1. Hesap Oluşturma... 5 1.2. Kimlik Bilgileri... 6 1.3. Hesap, Tarife, Paket Seçimi... 7 1.4. Ödeme Seçenekleri... 10 2. WEB POSTA HESAP KULLANIMI... 13 2.1. Web Posta Kullanıcı

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Barkod 4 programı, her türlü barkod etiketi, raf etiketi ya da reyon etiketi

Detaylı

Q-Biz İş Zekası 5.1. Versiyon Yenilikleri

Q-Biz İş Zekası 5.1. Versiyon Yenilikleri Q-Biz İş Zekası 5.1 Versiyon Yenilikleri İçindekiler Q-Biz İş Zekası 5.1 Versiyon Yenilikleri... 1 1. Performans Gösterim Sahası... 3 2. Anahtar Performans Tanımları (KPI)... 5 3. Dashboard Özellikleri...

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı YETKİ MODÜLÜ YETKİ AMİR İŞLEMLERİ. Didem AKKAYA Şubat 2014 v1.

Kullanıcı Kılavuzu. T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı YETKİ MODÜLÜ YETKİ AMİR İŞLEMLERİ. Didem AKKAYA Şubat 2014 v1. Kullanıcı Kılavuzu T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı YETKİ MODÜLÜ YETKİ AMİR İŞLEMLERİ Didem AKKAYA Şubat 2014 v1.0 İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Amir Tarafından Taleplerin Listelenmesi...

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YAZILIMI PERSONEL BAŞLANGIÇ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

İNSAN KAYNAKLARI YAZILIMI PERSONEL BAŞLANGIÇ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU Sayfa 1 / 5 İnsan Kaynakları Personel Formu; İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü, Destek Hizmetleri Koordinatörlüğü ve Bilgi İşlem Koordinatörlüğü arasındaki turnike, kart basımı, e-posta açılımı, giriş çıkış

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ E-posta sunucusuna erişmek için http://posta.odu.edu.tr/ adresini kullanınız. E-posta giriş ekranında adınıza tanımlanan kullanıcı adı (@odu.edu.tr uzantısı

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu 2017 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. YÖNETİM... 7 3.1 SÜREÇ TANIM...7 3.2 VERİ GİRİŞİ...8 4. DOKÜMAN YÖNETİMİ...

Detaylı

Yeni Taslak şablonları

Yeni Taslak şablonları EBYS ŞABLON KULLANIM KURALLARI Ebys sisteminde yazı oluşturulurken belgenin som imzadan sonra hangi işlemleri yapacağı göz önünde bulundurularak seçim yapılması gerekmektedir. Aşağıda yeni taslak(resmi

Detaylı

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Mayıs 2016 MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Bu dokümanda SMS Gönderimi, Rehber aktarımı, Raporlama ve buna benzer özelliklerin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler yer almaktadır. İÇİNDEKİLER Markam

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ... 5 ŞABLON AYARLARI...

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) YARDIM KLAVUZU Hazırlayan: Merve GENÇKAL İçindekiler A. EBYS ANASAYFA... 2 A.1. Anasayfaya

Detaylı

HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı

HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı E-Reçete Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.2.45.0 Doküman No: AGR.GUI.O.002E/T.REV1 Doküman Tipi: Eğitim Dokümanı Başlık: HSE Radar Eğitim Yönetimi Modülü

Detaylı

İLİŞİK KESME İŞLEMLERİ (İlişik Kesme Formunun Başlatılması)

İLİŞİK KESME İŞLEMLERİ (İlişik Kesme Formunun Başlatılması) 1. Birim Sorumlusu İşlemleri: İLİŞİK KESME İŞLEMLERİ (İlişik Kesme Formunun Başlatılması) 1.1. Adım: Sol üst köşede bulunan logodan açılan pencerede Formlar menüsünden, Personel İlişik Kesme Ekle butonuna

Detaylı

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

ELEKTRONİK DOLAŞIM BELGESİ OLUŞTURMA VE TOBB MEDOS SİSTEMİNDEN ONAY, VİZE, YAZDIRMA İŞLEMLERİ MEDOS ŞİFRE OLUŞTURMA

ELEKTRONİK DOLAŞIM BELGESİ OLUŞTURMA VE TOBB MEDOS SİSTEMİNDEN ONAY, VİZE, YAZDIRMA İŞLEMLERİ MEDOS ŞİFRE OLUŞTURMA ELEKTRONİK DOLAŞIM BELGESİ OLUŞTURMA VE TOBB MEDOS SİSTEMİNDEN ONAY, VİZE, YAZDIRMA İŞLEMLERİ Bu dokümanda aşağıdaki konular anlatılacaktır: 1- MEDOS şifre oluşturma 2- Elektronik Dolaşım Belgesi oluşturma,

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI (EBYS) ELEKTRONİK İMZA İLE EVRAK İMZALAMA KULLANICI KILAVUZU

T.C. MALİYE BAKANLIĞI (EBYS) ELEKTRONİK İMZA İLE EVRAK İMZALAMA KULLANICI KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI (EBYS) ELEKTRONİK İMZA İLE EVRAK İMZALAMA KULLANICI KILAVUZU 2015 ARALIK I 1. İçindekiler 1.1 Paraf Bekleyenler... - 1-1.2 İmza Bekleyenler... - 2-1.3 e-imzalama İşlemi... - 4-1.4

Detaylı

İLETİNİN İLETİLMESİ 1. ADRES DEFTERI

İLETİNİN İLETİLMESİ 1. ADRES DEFTERI G İLETİNİN İLETİLMESİ Konuya Hazırlık 1. Adres defteri nedir? Hangi amaçla kullanılır? 2. E-posta iletisine dosya eklerken nelere dikkat etmeliyiz? 1. ADRES DEFTERI a. Adres defterini kullanma: Günlük

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış PDA

AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış PDA AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış programı sayesinde, aktif saha çalışmalarında pazarlamacılarınız;

Detaylı

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Genel Bilgi... 3 2. Program Ayarlarının ve Cihaz Bağlantısının

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Radyoloji Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA MEHMET DEMİRTAŞ 1.09.2016 1 İçindekiler

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr İLETİŞİM: Adres: Afyon Kocatepe Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu, Ahmet Necdet Sezer Kampusü, Gazlıgöl Yolu, 03200 Merkez / Afyonkarahisar Telefon: (0272) 228 11 74 Faks : (0272) 444 03

Detaylı

BELGE SAHİPLERİNİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA

BELGE SAHİPLERİNİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA BELGE SAHİPLERİNİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA Başvuru öncesi önemli birkaç hatırlatma; Başvuru yapabilmeniz

Detaylı

T.C Harran Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu

T.C Harran Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu T.C Harran Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu Üniversitemiz EBYS Mobil Uygulamasını kullanabilmek için; *Anroid İşletim Sistemi

Detaylı

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur.

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı Uyarılar 1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. 2) Tablet yazılımı sadece sahadaki kullanıma yöneliktir. Onaycının onaylaması tablet

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) KULLANICI KILAVUZU

T.C. MALİYE BAKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) KULLANICI KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) KULLANICI KILAVUZU 2015 ARALIK I 1. İçindekiler 1. EBYS GİRİŞ SAYFASI... - 1-2. EVRAK ANA SAYFA... - 1-2.1 Yetki... - 1-2.1.1 Birim yetkisi...

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

1 Organizasyon Tanımlama

1 Organizasyon Tanımlama İçindekiler 1 Organizasyon Tanımlama... 3 1.1 Şirket Tanımlama... 3 1.2 Kullanıcı Tanımlama... 3 1.3 İş Akışında Kullanılacak Grup/Birimlerin Oluşturulması... 3 1.4 Oluşturulan Grup/Birim Altına Kullanıcı

Detaylı

KULLANICI İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

KULLANICI İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU Bu belge, kullanıcıların Kamusis Elektronik Belge Yönetim Sistemi nde belge havale etme, dosyalama, imzalama gibi işlemleri yapabilmesi amaçlı yazılmıştır. KULLANICI İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU AMAÇ Kullanıcı

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

E-İMZA OTOMATİK KURULUM PAKETİ DÖKÜMANI

E-İMZA OTOMATİK KURULUM PAKETİ DÖKÜMANI E-İMZA OTOMATİK KURULUM PAKETİ DÖKÜMANI Adım 1: İnternet tarayıcısı (İnternet Explorer vb.) açılarak http://mgmftp.muhasebat.gov.tr adresine giriş yapıldıktan sonra kurulum paketi indirilir. Şekil 1 de

Detaylı

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE MAAŞ UYGULAMASI İÇİN GENEL KULLANICI YETKİLENDİRME KILAVUZU

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE MAAŞ UYGULAMASI İÇİN GENEL KULLANICI YETKİLENDİRME KILAVUZU KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE MAAŞ UYGULAMASI İÇİN GENEL KULLANICI YETKİLENDİRME KILAVUZU EKİM 2008 KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler 1- SİSTEME GİRİŞ... 4 2- KULLANICI TANIMLAMA

Detaylı

ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU

ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU AÇILIŞ Programa giriş yaptığınızda karşınıza destek sayfamız gelecektir. Buradan program kullanımı ve olası hatalar hakkında bilgiler alabilir, güncellemeler ve gerekli programların

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

İŞ LİSTESİ. Ekran 1: İş Listesi- İşler

İŞ LİSTESİ. Ekran 1: İş Listesi- İşler İŞ LİSTESİ Erişim Yolu : EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) Ana Menü İşlevi : EBYS ye bağlanıldığında ilk gelen ekrandır. Kullanıcıların kendilerine gelen tüm evrakları gördükleri ve hızlı işlem yapabildikleri

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

Luca Fatura Aktarım İşlemi

Luca Fatura Aktarım İşlemi Luca Fatura Aktarım İşlemi Luca Muhasebe Yazılımında Fatura aktarım işlemini Muhasebe Modülü > Fiş İşlemleri> Fatura Aktarımı Alanından yapabilirsiniz. Bu alanın seçtiğinizde fatura aktarım ekranı başka

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI

TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI Bu programa müşterilerinizi ekleyerek müşterilerinizin listesini takip edebilirsiniz, aynı zamanda müşterilerinize sms gönderebilir ve arayan müşterilerinizin listesini

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ İŞLEM VE AKIŞ SIRASI (Ana Sayfa)

OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ İŞLEM VE AKIŞ SIRASI  (Ana Sayfa) OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ İŞLEM VE AKIŞ SIRASI http://www.okulsportal.gsb.gov.tr (Ana Sayfa) http://okulsporbilgi.gsb.gov.tr (Okul Giriş) 1.AŞAMA: SİSTEME GİRİŞ http://okulsportal.gsb.gov.tr

Detaylı

New Project. User guide

New Project. User guide New Project User guide Table of Contents New Project... 3 Katman Yöneticisi... 4 Katman Yöneticisi Araçları... 6 Katman İşlemleri... 8 Katman Görünümü... 9 Katman Ekleme... 10 Aktif Katman Yapma... 12

Detaylı

Doküman No:KEP01 07.11.2014 Rev No: 00.01 Sayfa No: 1/18

Doküman No:KEP01 07.11.2014 Rev No: 00.01 Sayfa No: 1/18 Rev No: 00.01 Sayfa No: 1/18 Table of Contents 1. GİRİŞ... 3 2. KULLANICI GİRİŞ EKRANI... 4 3. YÖNETİM... 5 3.1. Kimlik Bilgilerim... 5 3.2. Adres ve iletişim bilgilerim... 6 3.3. Rehber Bilgilerim...

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) 1. Sisteme Giriş İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu Sisteme giriş yapılabilmesi OSGB/Firma yetkilisi tarafından sisteme kaydınızın yapılması

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

OKULSİS ÖN MUHASEBE SÖZLEŞME HAZIRLAMA KULLANIM KLAVUZU

OKULSİS ÖN MUHASEBE SÖZLEŞME HAZIRLAMA KULLANIM KLAVUZU OKULSİS ÖN MUHASEBE SÖZLEŞME HAZIRLAMA KULLANIM KLAVUZU 1-Okulsis girişindeki muhasebe modülü dışındaki kurumlardan Öğrenci Bilgileri/Detaylı Öğrenci Kayıt Ekranından bütün öğrenciler ve anne baba yakınları

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EK-YARDIM DOKÜMANI

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EK-YARDIM DOKÜMANI CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EK-YARDIM DOKÜMANI İçindekiler ELEKTRONİK İMZA... 2 KURUM İÇİ GİDEN EVRAKLAR... 3 YANLIŞ ALICININ SEÇİLMESİ DURUMU... 3 KURUM DIŞI GİDEN EVRAKLAR...

Detaylı

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU S İS O F T S AĞ L I K BİL G İ S İS T E ML E R İ 2019 - ANK AR A 1. SUNUM 1.1. Genel Hususlar İlaç Muafiyet Raporu, hastanın muayenesi sonrasında uzun süreli ilaç kullanımına karar verildiği durumlarda

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

TSN Portal. Kullanım Kılavuzu

TSN Portal. Kullanım Kılavuzu TSN Portal Kullanım Kılavuzu KAYAPORT 2012 1 İÇİNDEKİLER: A. TSN PORTAL SİSTEMİNE GİRİŞ 1. Başlarken 2. TSN Ekranına Giriş 3. TSN Portal Ara Yüzü 3.1. Menüler 3.1.1. Yeni Servis Kaydı 3.1.2. Servis Listesi

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 İÇERİK OLUŞTURMA (YAZI VE

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı İçindekiler Dijital Varlık Nedir?...2 BÖLÜM-1 Dijital Varlık Ekleme...3 Dijital Varlık Bilgi Alanı... 3 Yayın Alanı... 5 BÖLÜM-2 Dijital Varlık Güncelleme... 6 Yeni

Detaylı

NEW LOGO FUAR SİPARİŞ PAKETİ

NEW LOGO FUAR SİPARİŞ PAKETİ NEW LOGO FUAR SİPARİŞ PAKETİ Gerekli Kurulum Dosyaları 1.)Terminalden gelen siparişlerimizin Logo programına entegrasyonu için New Logo Order Transfer programı kullanılacaktır. 2-)Elterminali ile sipariş

Detaylı

BİZDOCS KULLANICI EĞİTİMİ

BİZDOCS KULLANICI EĞİTİMİ BİZDOCS KULLANICI EĞİTİMİ İçindekiler BIZdocs Ana Ekranı/Arayüzü... 2 Evrak Ekleme... 3 Şablondan Evrak Üret... 4 Gelen Evrak... 6 EBYS de Bugün ekranı... 7 Havale İşlemleri... 8 İş akışı durumları ve

Detaylı

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl 1. E-imza bulunmayan personelin e-imza alması gerekmektedir. 1.1. https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go internet adresine giriniz. 1.2.Girdiğiniz internet sayfasında Nitelikli Elektronik Sertifika Başvurusu

Detaylı

2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu

2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı KAYS Tanıtım Sunumu Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır? 24.12.2013 www.kuzka.gov.tr 2 Sisteme Nasıl Giriş Yapılır? http://portal.kays.kalkinma.gov.tr

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İçindekiler E-İmza PIN Kodunun Alınması...2 Windows İşletim Sisteminde Yapılması Gereken işlemler...8 Windows XP ve 7 için Sürücü Kurulumu...8 Microsoft.NET

Detaylı

AKINSOFT Tahsilex. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT Tahsilex. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA GENEL BİLGİ AKINSOFT programı, fatura tahsilatı yapan tüm işletmelere hitap etmektedir. Program içerisinde

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9 İçindekiler Tablosu Kantar Otomasyonu... 3 1.Özellikler... 3 2.Kullanım... 3 2.1. Satış... 4 2.2. Kamyon Hareketleri... 8 2.2.1. Ağırlık Bilgisi... 9 2.3. Ayarlar... 10 2.3.1. Kullanıcı Tanımlama... 11

Detaylı

KAT MÜLKİYETİ TESİSİ, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu,

KAT MÜLKİYETİ TESİSİ, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, KAT MÜLKİYETİ TESİSİ, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o taşınmazın maliki

Detaylı

1. DENİTH ÖZET BEYAN YAZIMI

1. DENİTH ÖZET BEYAN YAZIMI 1. DENİTH ÖZET BEYAN YAZIMI Sol tarafta bulunan menü üzerinde ÖZET BEYAN YENİ modülü içerisinden özetbeyan liste açılır. Daha sonra özetbeyan listenin üzerinde bulunan yeni butonu tıklanır ve boş bir özet

Detaylı