Anneler Hakkında Hopes&Wishes (Umutlar ve Dilekler) Araştırması Global Özet

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Anneler Hakkında Hopes&Wishes (Umutlar ve Dilekler) Araştırması Global Özet"

Transkript

1 Anneler Hakkında Hopes&Wishes (Umutlar ve Dilekler) Araştırması Global Özet Fisher-Price tan erken çocukluk döneminde annelerin davranışlarını ve bebeklerine yaklaşımlarını inceleyen uluslararası bir araştırma

2 ANNELER BİZE NELER ANLATTI? Fisher-Price, geçtiğimiz günlerde Brezilya, Çin, Fransa, Meksika, Rusya, Britanya ve ABD nin aralarında olduğu 7 ülkede hamileler ve yeni anneler ile Hopes&Wishes adlı uluslararası bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma öncesinde ülkeler ve sosyal sınıflar arasında belirgin kültürel farklılıklar olacağını öngörüyorduk. Ancak dünyanın değişik yerlerinde yeni bir hayata merhaba diyen annelerin farklılıklarından çok benzerlikleri olduğunu gördük. Bu durum, kısa filmimiz Wishes for Baby nin çekimleri sırasında gözlemlediklerimizi doğrulamamızı sağladı. Annelerin hepsi iyimser, kendinden emin ve çocuklarının çok yönlü gelişimine odaklanmış durumdaydılar. Peki, aralarında ufak farklılıklar yok mu? Söz konusu annelik olunca hepsi kendilerini çok özgür hissettiler ve bize ilham verecek birçok şey paylaştılar. Bununla birlikte, araştırmada bazı şeyler bizi şaşırttı. Özellikle de, Y kuşağı ebeveynleri arasında gelişim üzerine yapılan bir konuşmadaki değerlendirme... Akıllı bebek yetiştirmek üzerine birçok kitap ve yazının olduğu bir dünyada, ebeveynler çocuklarının parlak geleceğini neyin oluşturduğu konusunda daha dengeli bir bakış açısına mı geçiyorlar? Biz öyle düşünüyoruz.

3 İYİMSER EBEVEYNLER JENERASYONU Araştırmaya katılan annelere göre dünya genelinde bebeklerin ileride parlak bir geleceği olacak. SEVGİ KAZANIR! Çocuklarının gelişimindeki en önemli şey nedir diye sorulduğunda, anneler s-e-v-g-i diye cevap veriyorlar. Herhalde onlara daha fazla hak veremezdik! Benim sahip olduklarımla karşılaştırınca çocuğumun potansiyelini tam olarak ortaya çıkarması için sahip olduğu fırsatlar... ÇİN %94 %5 %1 RUS %85 %13 %2 YENİ IQ MEK BRE ABD %85 %81 %80 %11 %10 %9 %15 %3 %4 Günümüz anneleri, çocuklarının karakter gelişimi için daha büyük şeylere önem vermek yerine bir denge arayışı içindeler mi? Öyle görünüyor. Zeka, başarı, güç ve etkileyici olmak gibi özellikler yerine mutluluk, saygı, nezaket, dürüstlük ve kibarlık gibi karakter özellikleri, annelerin ileride çocuklarının sahip olmasını istedikleri en iyi 5 özellik olarak öne çıkıyor. BK FRA %64 %31 %53 %41% Daha iyi Aynı O kadar iyi değil %5 %6 Ayrıca, doğumdan sonra çocuklarını tarif etmeleri istenen anneler, parlak, akıllı ve zeki kelimeleri yerine mutlu, güler yüzlü ve güzel kelimelerini kullanmayı tercih ediyor. Rusya da anneler, çocuklarının sosyal olarak uyumlu olmalarının önemi konusunda çok güçlü bir fikir birliği (%82) içindeler. Annelerin çocuklarını büyütürken iyimser olmalarını sağlayan nedir? Eğitime erişim, çocuğu için sosyal çevrede güvenli bir ortam oluşturmak veya ekonomik sağlık hizmeti sağlamak gibi faktörlerin üzerinde yer alıyor. 28 Karakter Özelliği Listesinin küresel olarak nasıl sıralandığını ve hangi ülkelerin belirli karakter özelliklerinde üst sıralarda yer aldığını görmek için sayfayı çevirin.

4 MUTLU BİRİ OLMAK HER ŞEYDEN ÖNEMLİ BİR ÇOCUĞUN POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARMA Mutluluk, hemen hemen tüm ülkelerde ilk sırada yer alıyor. Ancak, kültürel farklılıklar sonucunda bazı ülkelerdeki anneler, belirli özellikleri diğer ülkelerdekilere göre farklı bir şekilde sıraladı. 1. Mutluluk 2. Büyüklere ve yaşlılara saygı 3. Dürüstlük 4. Kibarlık 5. Öz güven 6. Nezaket 7. Kişisel temizlik 8. Kararlılık ve sabır En yüksek Çin de 9. Kişisel disiplin 10. Kendi ailesine sahip olmak 11. Rahatlık En yüksek Birleşik Krallık ta 12. Zeka 13. Bağışlayıcı olmak 14. Çevresel farkındalık En yüksek Brezilya da 15. Yardımseverlik 16. Yaratıcılık 17. Başarı En yüksek Meksika da 18. Aileye yardımda bulunmak 19. Meraklı olmak En yüksek Fransa da 20. Yardımseverlik 21. Çevreye yardımda bulunmak 22. Liderlik 23. Hırs 24. Kendini düşünmeme 25. Bireysellik En yüksek ABD de 26. Atletizm En yüksek Rusya da 27. Etkileyicilik 28. Güç İlk 5 Özellik Öğrenme ve gelişim ne zaman başlıyor? Daha kapsamlı bir cevaplar bütünü, etnik teorileri ortaya çıkarıyor Gelişimin doğumla başladığını kabul eden annelerin yüzdesi RUS BRE MEK ABD BK FRA ÇİN %75 %68 %66 %62 %53 %53 %34 HIRSLI ANNELER? Ülkelerin çoğunda annelerin neredeyse yarısı, çocukları zorlamanın potansiyellerini ortaya çıkarmada ve diğerlerinden önce önemli yerlere gelmede önemli olduğunu düşünüyor. Bunu söyleyen en yüksek iki ülke: %97 Meksika ve %95 Brezilya. Başarıya odaklı davranış, sürekli yeni bilgi arayışına neden oluyor. Annelerin %47 si çocuk yetiştirme konusunda hep en yeni bilgiye sahip olmak istediklerini kabul ediyor. Bu durum, bir ilişkiyi ortaya çıkarıyor: Çocuklarını başarı için zorlayan ve/veya çabalayan anneler, aynı zamanda bilgi bağımlıları olma eğiliminde oluyorlar.

5 ANNELİK: EN ÖNEMLİ GÖREV EN ÇOK GÖRÜLEN EBEVEYN DAVRANIŞLARI Anneler, çocuklarının ilk ve en iyi öğretmenleri olduklarını mı düşünüyorlar? Şimdi, aşağıdaki önermelere en çok hangi ülkelerin katıldığını inceleyelim Ebeveynler çocukların okula hazırlanmasında en önemli role sahip: %81 BRE Çocuğum benimle olan iletişiminden çok fazla şey öğrenebilir: %68 BRE Ben çocuğumun en iyi rol modeliyim: %61 BRE %76 %72 MEK ÇİN ABD RUS %50 %49 RUS %52 %49 MEK Çocukların çocuk olmalarına izin vermek ve oynamanın öğrenmenin en doğal yolu olduğu araştırmada annelerin davranışları arasında en üst sırada yer alan iki davranış. Acaba bu daha rahat olan Y kuşağının ebeveynlik üzerindeki etkisinden mi kaynaklanıyor? PLAY IN YOUR DAY GÜNLÜK AKTİVİTELER %40 Since moms believe play is the natural way children yürüyüşe çıkmak learn, Oyun oynamanın what activities do moms with children report engaging çocukların in daily? %42 bebeğine kitap okumak öğrenmesindeki en doğal yol olduğuna inandıkları için anneler gün içinde çocuklarıyla hangi aktivitelerde bulunuyorlar? %53 şarkı söylemek ya da dans etmek %75 yere oturmak ve bebeğiyle oynamak %76 çocukların oyuncaklarıyla oynamalarına izin vermek %89 çocuklarıyla konuşmak

6 EBEVEYN SEVGİSİ: EN İYİ BAŞLANGIÇ Çocukların okul ve hayat için hazırlanmaları doğumla birlikte onların ilk en iyi öğretmenleri olan ebeveynlerinin etkin rolüyle başlıyor. Anne ve babayla geçirilen sevgi ve neşe dolu zaman, ebeveynlerin çocuklarının potansiyelini ortaya çıkarmaları için elverişli bir ortam yaratıyor. SÖZ VERİYORUZ Çoğu uzman bizim gibi, çocukların en iyi ve en çok oyun oynayarak öğrendiklerine inanıyor. Fisher-Price, oyun oynamanın ve çok yönlü gelişimin savunucusu olarak günümüz ebeveynlerine özel ürün ve hizmetlerle destek olmayı ve çocukların en önemli ilk yıllarını zenginleştirmeyi sürdürecek.

7 Anneler Hakkında Hopes&Wishes Araştırması Ek Bölüm: Ülkelere Göre Detaylı Bulgular

8 Fisher-Price Anneler Hakkında Hopes&Wishes Araştırması ABD Bulguları Özet Amerikalı annelerin çocuklarını tasvir ederken en çok kullandıkları kelimeler Mutlu, güzel Amerikalı annelerin çocuklarının gelişiminde en önemli olduğuna inandıkları şey Sevgi, öğrenme, oyun Karakter İnceleme Amerikalı annelerin bebeklerin hayatta sahip olması gerektiğini düşündüğü ilk sıradaki karakter özellikleri: 1. Mutluluk 2. Dürüstlük 3. Nezaket 4. Büyüklere ve yaşlılara saygı 5. Kişisel temizlik Tüm bu özellikler küresel sıralamayla örtüşse de Amerikalı anneler, araştırmaya katılan diğer ülkelere göre bireyselliğe çok daha fazla önem veriyor. Annelerin %57 si bireyselliğin, bir çocuğun sahip olması gereken önemli bir karakter özelliği olduğu konusunda hemfikir. Buna karşılık Çin, Brezilya ve Fransa daki anneler için bireysellik, 28 özelliğin yer aldığı listede en dipte bulunuyor. Annelerin %66 sı her bebeğin kendine ait bir hızda geliştiğini ve büyüdüğünü kabul ediyor. Ebeveyn Baskı Ölçer ABD deki anneler, araştırmada kendilerine olan güvenlerini söyleyen diğer ülkelerdeki annelere oranla kendilerini daha fazla baskı altında hissediyorlar. Annelerin %50 si ebeveynlik çok zor bir iş derken, %42 si de kendi sorumluluklarımla ilgilenirken bebeğin düzgün bir şekilde bakımının zorlu bir görev olduğunu söylüyor. Günlük Aktiviteler Amerikalı annelerin gün içinde bebekleriyle birlikte en çok yaptıkları aktiviteler: 1. Bebeğimle konuşmak (%92) 2. Bebeğimi güldürmeye çalışmak (%89) 3. Oyuncaklarla oynamak (%85) 4. Yere oturmak ve bebeğimle oynamak (%80) 5. Şarkı söylemek ve dans etmek (%64) 6. Kitap okumak (%63) 7. TV/Video/DVD izlemek (%39) 8. Bebeğimin fotoğraf ve videolarını çekmek (%37) 9. Dışarıda oynamak (%33) 10. Arabada zaman geçirmek (%32) Çocuğuma hayatta en iyi başlangıcı nasıl verebilirim? Onları zorlamadan mümkün olan tüm imkanları onlara sunmak ve destek olmak isterim. 4-6 aylık hamile anne ARAŞTIRMA HAKKINDA Anneler Hakkında Hopes&Wishes Araştırması, yaşları arasında değişen den fazla anneyle 2015 in Şubat ve Mart ayları arasında 4 haftalık bir dönemde gerçekleştirilmiştir. Katılımcıların yarısı doğum öncesi dönemi yaşayan annelerden oluşurken diğer %50 ise 0-18 aylık tek çocuk sahibi annelerden oluşmuştur. Yerel araştırmalar Çin, Brezilya, Meksika, Rusya, Fransa, Büyük Britanya ve ABD den oluşan 7 ülkede İnternet üzerinden ya da bire bir şekilde yürütülmüştür.

9 Fisher-Price Anneler Hakkında Hopes&Wishes Araştırması İngiltere Bulguları Özet İngiliz annelerin çocuklarını tasvir ederken en çok kullandıkları kelimeler Mutlu, güzel İngilizannelerin çocuklarının gelişiminde en önemli olduğuna inandıkları şey Sevgi, mutluluk Karakter İnceleme İngiliz annelerin bebeklerin hayatta sahip olması gerektiğini düşündüğü ilk sıradaki karakter özellikleri: 1. Mutluluk 2. Nezaket 3. Dürüstlük 4. Kibarlık 5. Büyüklere ve yaşlılara saygı İngiliz anneler için de sıralama küresel sıralamayla benzerlik gösterse de, onlar da Amerikalı anneler gibi bireyselliğe çok önem veriyor. Bireysellik, bir çocuğun sahip olması gereken 10 karakter özelliğinin tepesinde yer alırken, buna karşılık Çin, Brezilya ve Fransa daki anneler için 28 özelliğin yer aldığı listede en dipte bulunuyor. Annelerin büyük çoğunluğu her bebeğin kendine ait bir hızda geliştiğini ve büyüdüğünü kabul ediyor. Ebeveyn Baskı Ölçer İngiltere deki anneler, araştırmada kendilerine olan güvenlerini belirten diğer ülkelerdeki annelere oranla kendilerini daha fazla baskı altında hissediyorlar. Ebeveynlik çok zor bir iş - Annelerin %45 i bunu kabul ediyor Kendi sorumluluklarımla ilgilenirken bebeğin düzgün bir şekilde bakımı çok zorlu bir görev - annelerin %43 ü bunu kabul ediyor Günlük Aktiviteler İngiliz annelerin gün içinde bebekleriyle birlikte en çok yaptıkları aktiviteler: 1. Bebeğimle konuşmak (%89) 2. Bebeğimi güldürmeye çalışmak (%84) 3. Oyuncaklarla oynamak (%78) 4. Yere oturmak ve bebeğimle oynamak (%75) 5. Şarkı söylemek ve dans etmek (%59) 6. TV/Video/DVD izlemek (%50) 7. Kitap okumak (%48) 8. Bebeğimin fotoğraf ve videolarını çekmek (%35) 9. Yürüyüş yapmak (%31) 10. Arabada zaman geçirmek %26) Çocuğuma hayatta en iyi başlangıcı nasıl verebilirim? Onlarla dışarıda zaman geçirmeyi deneyebilirim. Etrafı karıştırmaları, keşfetmeleri ve yeni şeyler bulmaları için onları özgür bırakırım. Nasıl olurlarsa olsunlar onlara sevgi gösteririm. Anne, aylık erkek çocuk sahibi ARAŞTIRMA HAKKINDA Anneler Hakkında Hopes&Wishes Araştırması, yaşları arasında değişen den fazla anneyle 2015 in Şubat ve Mart ayları arasında 4 haftalık bir dönemde gerçekleştirilmiştir. Katılımcıların yarısı doğum öncesi dönemi yaşayan annelerden oluşurken diğer %50 ise 0-18 aylık tek çocuk sahibi annelerden oluşmuştur. Yerel araştırmalar Çin, Brezilya, Meksika, Rusya, Fransa, Büyük Britanya ve ABD den oluşan 7 ülkede İnternet üzerinden ya da bire bir şekilde yürütülmüştür.

10 Fisher-Price Anneler Hakkında Hopes&Wishes Araştırması Fransa Bulguları Özet Fransız annelerin çocuklarını tasvir ederken en çok kullandıkları kelimeler Güler yüzlü, güzel, meraklı Fransız annelerin çocuklarının gelişiminde en önemli olduğuna inandıkları şey Sevgi Karakter İnceleme Fransız annelerin bebeklerin hayatta sahip olması gerektiğini düşündüğü ilk sıradaki karakter özellikleri: 1. Mutluluk 2. Kibarlık 3. Öz güven 4. Büyüklere ve yaşlılara saygı 5. Dürüstlük Listenin tepesindeki özellikler küresel listedekiler ile benzerlik gösterse de Fransız anneler, araştırmaya katılan diğer ülkelerden farklı olarak meraklı olmayı çocuklarının hayatta mutlaka sahip olması gereken bir özellik olarak görüyorlar. Araştırmaya katılan diğer ülkelerde meraklı olmak ilk 15 özellikten biri olarak listelenmezken, Fransızlar bunu 11. sıraya yerleştiriyor. Ebeveyn Baskı Ölçer Fransız anneler ebeveynlik konusunda daha mı rahatlar? Ebeveynlik ortak bir histir ve ebeveynlik becerileri doğal olarak ebeveyn olan herkeste bulunur önermeleri az da olsa kabul görüyor. Ayrıca, Fransız anneler araştırmada ebeveynlik konusunda yeni trendleri en az takip eden anneler grubu olarak karşımıza çıkıyor. Günlük Aktiviteler Fransız annelerin gün içinde bebekleriyle birlikte en çok yaptıkları aktiviteler: 1. Bebeğimle konuşmak (%94) 2. Bebeğimi güldürmeye çalışmak (%85) 3. Oyuncaklarla oynamak (%74) 4. Yere oturmak ve bebeğimle oynamak (%58) 5. Şarkı söylemek ve dans etmek (%39) 6. Kitap okumak (%32) 7. Yürüyüşe çıkmak (%24) 8. Çocuğumun fotoğraf ve videolarını çekmek (%23) 9. Arabada zaman geçirmek (%19) 10. TV/Video/DVD izlemek (%18) Çocuğuma hayatta en iyi başlangıcı nasıl verebilirim? Etraflarını saran dünyayı daha iyi anlamalarını sağlamak için sorularına her zaman cevap verebilecek şekilde müsait olmalıyım. 4-6 aylık hamile anne ARAŞTIRMA HAKKINDA Anneler Hakkında Hopes&Wishes Araştırması, yaşları arasında değişen den fazla anneyle 2015 in Şubat ve Mart ayları arasında 4 haftalık bir dönemde gerçekleştirilmiştir. Katılımcıların yarısı doğum öncesi dönemi yaşayan annelerden oluşurken diğer %50 ise 0-18 aylık tek çocuk sahibi annelerden oluşmuştur. Yerel araştırmalar Çin, Brezilya, Meksika, Rusya, Fransa, Büyük Britanya ve ABD den oluşan 7 ülkede İnternet üzerinden ya da bire bir şekilde yürütülmüştür.

11 Fisher-Price Anneler Hakkında Hopes&Wishes Araştırması Rusya Bulguları Özet Rus annelerin çocuklarını tasvir ederken en çok kullandıkları kelimeler Zeki, neşeli, güzel Rus annelerin çocuklarının gelişiminde en önemli olduğuna inandıkları şey Sevgi, sağlık Karakter Analizi Rus annelerin bebeklerin hayatta sahip olması gerektiğini düşündüğü ilk sıradaki karakter özellikleri: 1. Mutluluk 2. Öz güven 3. Büyüklere ve yaşlılara saygı 4. Kendi ailesine sahip olmak 5. Nezaket Bu özellikler küresel listedekiler ile benzerlik gösterse de, Rus anneler atletizm ve fiziksel aktiviteye çok önem verdiklerini söylüyorlar. Rus anneler; ABD ve Büyük Britanya da 28 özelliğin sıralandığı listede son sırada yer alan atletizmin, çocukları için çok önemli bir özellik olduğunu kabul ediyorlar. Rus anneler, yürüyüş yapmak, dışarıda oynamak, çocuklarıyla parka gitmek gibi ev dışında yapılabilecek aktivitelere diğer ülkelerdeki annelere oranla 2 kat daha fazla ilgi duyuyorlar. Ebeveyn Baskı Ölçer Rus anneler ebeveynlik özellikleri araştırmasına katılan ülkeler arasında kendine en çok güvenen anneler mi? %57 si doğal olarak ebeveynlik içgüdüsüne sahibim derken, sadece %15 i kendi sorumluluklarımla ilgilenirken bebeğin düzgün bir şekilde bakımı çok zorlu bir görev diyor tüm ülkeler arasında en alt sırada. Günlük Aktiviteler Rus annelerin gün içinde bebekleriyle birlikte en çok yaptıkları aktiviteler: 1. Bebeğimle konuşmak (%99) 2. Bebeğimi güldürmeye çalışmak (%95) 3. Oyuncaklarla oynamak (%92) 4. Yere oturmak ve bebeğimle oynamak (%87) 5. Yürüyüşe çıkmak (%85) 6. Dışarıda oynamak (%71) 7. Kitap okumak (%70) 8. Şarkı söylemek ve dans etmek (%64) 9. Oyun gruplarına katılmak (%60) 10. TV/Video/DVD izlemek (%48) Çocuğuma hayatta en iyi başlangıcı nasıl verebilirim? Ona, kendi babamın ve annemin bana öğretmediği her şeyi öğretmeye çalışırım. Bazı fiziksel beceriler öğretirim, okumayı öğretirim, onu sınırlandırmam ve istemediği bir şeyi ona dayatmam. Anne, 0-9 aylık erkek çocuk sahibi ARAŞTIRMA HAKKINDA Anneler Hakkında Hopes&Wishes Araştırması, yaşları arasında değişen den fazla anneyle 2015 in Şubat ve Mart ayları arasında 4 haftalık bir dönemde gerçekleştirilmiştir. Katılımcıların yarısı doğum öncesi dönemi yaşayan annelerden oluşurken diğer %50 ise 0-18 aylık tek çocuk sahibi annelerden oluşmuştur. Yerel araştırmalar Çin, Brezilya, Meksika, Rusya, Fransa, Büyük Britanya ve ABD den oluşan 7 ülkede İnternet üzerinden ya da bire bir şekilde yürütülmüştür.

12 Fisher-Price Anneler Hakkında Hopes&Wishes Araştırması Brezilya Bulguları Özet Brezilyalı annelerin çocuklarını tasvir ederken en çok kullandıkları kelimeler Akıllı, güzel, zeki Brezilyalı annelerin çocuklarının gelişiminde en önemli olduğuna inandıkları şey Sevgi, eğitim, oyun, rol modeller Karakter Analizi Brezilyalı annelerin bebeklerin hayatta sahip olması gerektiğini düşündüğü ilk sıradaki karakter özellikleri: 1. Dürüstlük 2. Büyüklere ve yaşlılara saygı 3. Kibarlık 4. Mutluluk 5. Kişisel temizlik Bu özellikler küresel listedekiler ile büyük ölçüde benzerlik gösterirken, Brezilyalı anneler diğer ülkelere göre çevresel farkındalık konusuna çok önem verdiklerini söylüyorlar. %67 si çevresel farkındalık durumunun bir çocuğun sahip olması gereken bir özellik olduğu konusunda aynı görüşte. Başka hiçbir ülkede ilk 10 özellik arasında sıralanmazken, Brezilya da 9. sırada bulunuyor. Ebeveyn Baskı Ölçer: Brezilyalı anneler, ebeveynlik özellikleri konusunda kendilerine güveniyorlar mı yoksa daha öğrenecek şeyleri var mı? Brezilya da araştırmaya katılan annelerin %57 si ebeveynlik içgüdüsel bir histir düşüncesine sahip ve ülkede annelerin büyük bir çoğunluğu böyle düşünüyor. Buna karşın, anneliğin tamamen içgüdüsel bir şey olduğunu söylemiyorlar. Brezilyalı annelerin %84 ü çocuk yetiştirme konusunda her zaman en son bilgilere sahip olmalıyım diye düşünüyor. Günlük Aktiviteler Brezilyalı annelerin gün içinde bebekleriyle birlikte en çok yaptıkları aktiviteler: 1. Bebeğimle konuşmak (%89) 2. Bebeğimi güldürmeye çalışmak (%87) 3. Oyuncaklarla oynamak (%70) 4. Yere oturmak ve bebeğimle oynamak (%62) 5. Şarkı söylemek ve dans etmek (%59) 6. TV/Video/DVD izlemek (%57) 7. Dışarıda oynamak (%41) 8. Yürüyüşe çıkmak (%37) 9. Çocuğumun fotoğraf ve videolarını çekmek (%34) 10. Kitap okumak (%30) Çocuğuma hayatta en iyi başlangıcı nasıl verebilirim? İyi bir eğitim ve güzel beslenme vererek, güzel bir çevre ve ailede çok sevgi göstererek. Anne, aylık erkek çocuk sahibi ARAŞTIRMA HAKKINDA Anneler Hakkında Hopes&Wishes Araştırması, yaşları arasında değişen den fazla anneyle 2015 in Şubat ve Mart ayları arasında 4 haftalık bir dönemde gerçekleştirilmiştir. Katılımcıların yarısı doğum öncesi dönemi yaşayan annelerden oluşurken diğer %50 ise 0-18 aylık tek çocuk sahibi annelerden oluşmuştur. Yerel araştırmalar Çin, Brezilya, Meksika, Rusya, Fransa, Büyük Britanya ve ABD den oluşan 7 ülkede İnternet üzerinden ya da bire bir şekilde yürütülmüştür.

13 Fisher-Price Anneler Hakkında Hopes&Wishes Araştırması Meksika Bulguları Özet Meksikalı annelerin çocuklarını tasvir ederken en çok kullandıkları kelimeler Akıllı, güzel, sevgi dolu Meksikalı annelerin çocuklarının gelişiminde en önemli olduğuna inandıkları şey Sevgi, eğitim Karakter Analizi Meksikalı annelerin bebeklerin hayatta sahip olması gerektiğini düşündüğü ilk sıradaki karakter özellikleri: 1. Mutluluk 2. Öz güven 3. Dürüstlük 4. Büyüklere ve yaşlılara saygı 5. Kararlılık ve sabır Bu özellikler küresel listedekiler ile büyük ölçüde benzerlik gösterirken, Meksikalı anneler diğer ülkelere göre akıllı olmak konusuna çok önem verdiklerini söylüyorlar Annelerin %61 i akıllı olmanın bir çocuğun sahip olması gereken bir özellik olduğu konusunda aynı görüşte. Bu konuda %40 ile Çin den hemen sonra geliyorlar Meksika da anneler başarı (%60) ve yaratıcılık (%60) gibi diğer IQ özelliklerinin olması gerektiğine inanıyorlar ve çocuklarını tasvir ederken en çok akıllı kelimesini kullanıyorlar. Ebeveyn Baskı Ölçer Meksikalı anneler çocuklarının hayatında önemli bir rol oynadıklarını biliyorlar. Annelerin %83 ü ebevenlerin çocucuklarıyla olan ilişkisi sağlıklı bir gelişimin başlangıcıdır önermesini kabul ediyor. Buna karşın, sadece %22 si ebeveynlik içgüdüsel bir histir önermesini kabul ederek kendilerine tam olarak güvenmediklerini söylüyor. Brezilya daki gibi Meksika da da annelerin büyük bir çoğunluğu (%83) çocuk yetiştirme konusunda her zaman en son bilgilere sahip olmalıyım diye düşünüyor. Günlük Aktiviteler Meksikalı annelerin gün içinde bebekleriyle birlikte en çok yaptıkları aktiviteler: 1. Bebeğimi güldürmeye çalışmak (%91) 2. Bebeğimle konuşmak (%90) 3. Oyuncaklarla oynamak (%70) 4. Şarkı söylemek ve dans etmek (%60) 5. Yere oturmak ve bebeğimle oynamak (%54) 6. Çocuğumun fotoğraf ve videolarını çekmek (%47) 7. TV/Video/DVD izlemek (%43) 8. Arabada zaman geçirmek (%29) 9. Yürüyüşe çıkmak (%26) 10. Dışarıda oynamak (%24) Çocuğuma hayatta en iyi başlangıcı nasıl verebilirim? İyi bir eğitim sağlayarak, ona güvenliği ve sabırlı olmayı öğreterek. Anne, aylık kız çocuk sahibi ARAŞTIRMA HAKKINDA Anneler Hakkında Hopes&Wishes Araştırması, yaşları arasında değişen den fazla anneyle 2015 in Şubat ve Mart ayları arasında 4 haftalık bir dönemde gerçekleştirilmiştir. Katılımcıların yarısı doğum öncesi dönemi yaşayan annelerden oluşurken diğer %50 ise 0-18 aylık tek çocuk sahibi annelerden oluşmuştur. Yerel araştırmalar Çin, Brezilya, Meksika, Rusya, Fransa, Büyük Britanya ve ABD den oluşan 7 ülkede İnternet üzerinden ya da bire bir şekilde yürütülmüştür.

14 Fisher-Price Anneler Hakkında Hopes&Wishes Araştırması Çin Bulguları Özet Çinli annelerin çocuklarını tasvir ederken en çok kullandıkları kelimeler Tatlı, canlı, sevgi dolu Çinli Annelerin Çocuklarının Gelişiminde En Önemli Olduğuna İnandıkları Şey Eğitim, ebeveynler, sağlık Karakter Analizi Çinli annelerin bebeklerin hayatta sahip olması gerektiğini düşündüğü ilk sıradaki karakter özellikleri: 1. Mutluluk 2. Dürüstlük 3. Kararlılık ve sabır 4. Büyüklere ve yaşlılara saygı 5. Kibarlık Bu özellikler küresel listedekiler ile büyük ölçüde benzerlik gösterirken, Çinli anneler diğer ülkere göre kararlılık ve sabır özelliklerine daha çok önem veriyorlar. Annelerin %61 i kararlı ve sabırlı olmanın bir çocuğun sahip olması gereken bir özellik olduğu konusunda aynı görüşte. Bu özellik, 28 karakter özelliği listesinde küresel sıralamada 16. sıradayken Çin de 3. sırada yer alıyor. Çocukların bir şeyi öğrenmeleri için en iyi yol kendilerinin deneyip yanılmalarıdır önermesi Çinli anneler tarafından güçlü bir şekilde kabul görüyor. Ebeveynlik Baskı Ölçer Çinli anneler Hırslı Anneler teriminin çıktığı yer araştırmaya katılan ülkeler arasında üzerinde en çok baskı hissedenler mi? Araştırmaya katılan Çinli annelerin dörtte biri, doğal ebeveynlik içgüdüsüne sahibim ve ebeveynlik içgüdüsel bir histir önermelerini tamamen kabul ediyorlar. Ancak ABD ve Büyük Britanya da olanın aksine, ebeveynlik zor bir iştir önermesini o kadar güçlü desteklemiyorlar. Araştırmadaki Çinli annelerin %86 sı çocuk yetiştirme konusunda her zaman en son bilgilere sahip olmaları gerektiği konusunda hemfikir. Günlük Aktiviteler Çinli annelerin gün içinde bebekleriyle birlikte en çok yaptıkları aktiviteler: 1. Bebeğimle konuşmak (%69) 2. Bebeğimi güldürmeye çalışmak (%66) 3. Oyuncaklarla oynamak (%61) 4. Yere oturmak ve bebeğimle oynamak (%56) 5. Yürüyüşe çıkmak (%42) 6. Dışarıda oynamak (%31) 7. Kitap okumak (%29) 8. Şarkı söylemek ve dans etmek (%28) 9. TV/Video/DVD izlemek (%25) 10. Bebeğimin fotoğraf ve videolarını çekmek (%24) Çocuğuma hayatta en iyi başlangıcı nasıl verebilirim? Çocukluktan iyi özelliklere ve güzel bir kişiliğe sahip olmaya giden binlerce kilometre sadece ufak bir adımla başlıyor. Anne, aylık kız çocuk sahibi ARAŞTIRMA HAKKINDA Anneler Hakkında Hopes&Wishes Araştırması, yaşları arasında değişen den fazla anneyle 2015 in Şubat ve Mart ayları arasında 4 haftalık bir dönemde gerçekleştirilmiştir. Katılımcıların yarısı doğum öncesi dönemi yaşayan annelerden oluşurken diğer %50 ise 0-18 aylık tek çocuk sahibi annelerden oluşmuştur. Yerel araştırmalar Çin, Brezilya, Meksika, Rusya, Fransa, Büyük Britanya ve ABD den oluşan 7 ülkede İnternet üzerinden ya da bire bir şekilde yürütülmüştür.

15 ARAŞTIRMA HAKKINDA Anneler Hakkında Hopes&Wishes Araştırması, yaşları arasında değişen den fazla anneyle 2015 in Şubat ve Mart ayları arasında 4 haftalık bir dönemde gerçekleştirilmiştir. Katılımcıların yarısı doğum öncesi dönemi yaşayan annelerden oluşurken diğer %50 ise 0-18 aylık tek çocuk sahibi annelerden oluşmuştur. Yerel araştırmalar Çin, Brezilya, Meksika, Rusya, Fransa, Büyük Britanya ve ABD den oluşan 7 ülkede İnternet üzerinden ya da bire bir şekilde yürütülmüştür. Sara Harkness, Doktora derecesine sahip, Connecticut Üniversitesi Kültür, Sağlık ve İnsan Gelişimi Çalışmaları Merkezi Yöneticisi, Fisher-Price Anneler Hakkında Hopes&Wishes Araştırması Danışmanı. Dr. Harkness araştırmanın yorumlanmasını etkileyen bulguların kültürel ortamda yer bulmasına yardım etmiştir. En iyi başlangıç

Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek

Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek Tarih: 19.01.2013 Sayı: 2014/01 İSMMMO dan Türkiye nin Yaratıcı Geleceği / Y Kuşağı Raporu Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek İSMMMO nun Türkiye nin Yaratıcı Geleceği / Y Kuşağı adlı

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

Deniz Kantarcıoğlu Anaokulu Rehber Öğretmeni. «Okula Uyum»

Deniz Kantarcıoğlu Anaokulu Rehber Öğretmeni. «Okula Uyum» Deniz Kantarcıoğlu Anaokulu Rehber Öğretmeni «Okula Uyum» Hayatımızda yeni bir sayfa daha açılıyor. Bu başlangıç hem çocuğunuzun hem de sizlerin hayatında yepyeni bir dönemin başlangıcı... Çocuklar, okula

Detaylı

Çocuklarla El Ele Ebeveynlik (Connection Parenting)

Çocuklarla El Ele Ebeveynlik (Connection Parenting) Çocuklarla El Ele Ebeveynlik (Connection Parenting) Programın Amacı Bu program Amerika da Connection Parenting/Çocuklarla El Ele Ebeveynlik kitabının yazarı Pam Leo tarafından anne ve babalar için hazırlanan

Detaylı

BAHARA MERHABA. H. İlker DURU NİSAN 2017 İLKOKUL BÜLTENİ

BAHARA MERHABA. H. İlker DURU NİSAN 2017 İLKOKUL BÜLTENİ BAHARA MERHABA Toprağın ve suyun güneşle buluştuğu, doğanın canlandığı, aydınlık ve sıcak günlere kavuştuğumuz güzel bahar aylarına merhaba dedik. Baharın verdiği canlılık ve heyecanla eğitim- öğretim

Detaylı

YouTube Kullanan Modern Anneler Kendi Ebeveynlik Biçimlerini Keşfediyorlar

YouTube Kullanan Modern Anneler Kendi Ebeveynlik Biçimlerini Keşfediyorlar YouTube Kullanan Modern Anneler Kendi Ebeveynlik Biçimlerini Keşfediyorlar Yazar Kate Stanford Yayınlanan Maggio 2017 Konular Video, seyyar, Annelerin YouTube u daha çok yalnız başına izlediklerini biliyor

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

İnsanların sağlık rutinlerinde uyku, sağlıklı beslenme ve egzersizden daha önemli

İnsanların sağlık rutinlerinde uyku, sağlıklı beslenme ve egzersizden daha önemli Basın Bülteni 19 Ocak 2015 Naz Şakar Pazarlama ve İletişim Tel +902123680700 Faks +902123680799 naz.sakar@gfk.com İnsanların sağlık rutinlerinde uyku, sağlıklı beslenme ve egzersizden daha önemli GfK dünyadaki

Detaylı

SUZUKi METHODU ile KEMAN EĞİTİMİ

SUZUKi METHODU ile KEMAN EĞİTİMİ SUZUKi METHODU ile KEMAN EĞİTİMİ SEVGİLİ ANNELER&BABALAR Çocuğunuz 3-4 yaşında keman çalabilsin ister misiniz? Hatta çocuğunuzla birlikte keman öğrenmeye ne dersiniz? Suzuki Metodu nedir? Bebekler doğdukları

Detaylı

TASARIM ODAKLI DÜŞÜN KAHVALTILIKLAR

TASARIM ODAKLI DÜŞÜN KAHVALTILIKLAR TASARIM ODAKLI DÜŞÜN KAHVALTILIKLAR DOĞADAN İLHAM ALARAK TASARLIYORUZ! Ufuk Ceylan ve Dilek Yördem Ceylan Anne babalara... Son zamanlarda sıkça karşımıza çıkan tasarım kavramı aslında çok eskilere dayanır.

Detaylı

A: Darülaceze Cad. No Okmeydanı İstanbul E: W: T: F: MUTLU MUYUZ?

A: Darülaceze Cad. No Okmeydanı İstanbul E: W:   T: F: MUTLU MUYUZ? A: Darülaceze Cad. No. 32 34384 Okmeydanı İstanbul E: barem@barem.com.tr W: www.barem.com.tr T: + 90 212 320 2200 F: + 90 212 320 2277 INFORMATION BULLETIN MUTLU MUYUZ? Barem Research ün Türkiye halkasını

Detaylı

İNSAN HAYATINI ŞEKİLLENDİRMEK: OKULÖNCESİ EĞİTİM

İNSAN HAYATINI ŞEKİLLENDİRMEK: OKULÖNCESİ EĞİTİM İNSAN HAYATINI ŞEKİLLENDİRMEK: OKULÖNCESİ EĞİTİM Bir bireyin eğitimi, doğumuyla birlikte başlar ve yaşam boyu sürer. Sosyal bilimciler tarafından yapılan pek çok araştırma, öğrenmenin önemli bir kısmının

Detaylı

DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ

DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ÖZEL EMİNE ÖRNEK ATAEVLER ANAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YAPILAN ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER PROJENİN ADI: DEĞERLİYİZ, DEĞERLİSİNİZ, DEĞERLİLER PROJEDEN KİMLER SORUMLU:

Detaylı

Doğada İngilizce Öğreniyorum. En İyi İngilizce Etkinlik Yarışması Jüri Özel Ödülü. verime giden yolda. -İçeride Hiç Çocuk Kalmasın- Doğa.

Doğada İngilizce Öğreniyorum. En İyi İngilizce Etkinlik Yarışması Jüri Özel Ödülü. verime giden yolda. -İçeride Hiç Çocuk Kalmasın- Doğa. Doğada İngilizce Öğreniyorum Doğa En İyi İngilizce Etkinlik Yarışması Jüri Özel Ödülü verime giden yolda -İçeride Hiç Çocuk Kalmasın- buluşmaları DOGA En acil olarak; verime giden yolda Dijital uyuşturucudan

Detaylı

Royal Visio Görme bozukluğu olanlar ve körler için uzmanlık merkezi

Royal Visio Görme bozukluğu olanlar ve körler için uzmanlık merkezi Royal Visio Görme bozukluğu olanlar ve körler için uzmanlık merkezi Geniş imkânlar Hollanda da binlerce insan, görme bozukluğu olarak adlandırılan kalıcı hâldeki kısmi veya tam görme kayıpları ile mücadele

Detaylı

sağlıklı çocuklar, mutlu aileler FOR WOMEN OF STYLE & SUBSTANCE medya kit wwww.parentsturkiye.com

sağlıklı çocuklar, mutlu aileler FOR WOMEN OF STYLE & SUBSTANCE medya kit wwww.parentsturkiye.com FOR WOMEN OF STYLE & SUBSTANCE medya kit wwww.parentsturkiye.com STYLE & SUBSTANCE misyonumuz Sevgi dolu, güvenli bir aile ortamı her çocuğun hakkıdır. Parents, ebeveynlerin karşılaşabileceği her sorunu

Detaylı

REHBERLİK BİRİMİ ÇOCUKLARDA PROBLEM ÇÖZME BECERİSİ

REHBERLİK BİRİMİ ÇOCUKLARDA PROBLEM ÇÖZME BECERİSİ REHBERLİK BİRİMİ ÇOCUKLARDA PROBLEM ÇÖZME BECERİSİ Anne babalar olarak hepimiz çocuklarımızın sorunsuz ve mutlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak isteriz. Üzülmemeleri ve mutsuz olmamaları için elimizden

Detaylı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kendimizi İfade Etme Yollarımız Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları,

Detaylı

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Y jenerasyonunun internet bağımlılığı İK yöneticilerini endişelendiriyor. Duygusal ve sosyal becerilere sahip genç profesyonel bulmak zorlaştı. İnsan

Detaylı

İLK FIRSAT 2017 MEZUNLAR BULUŞMASI // 27 Mayıs 2017

İLK FIRSAT 2017 MEZUNLAR BULUŞMASI // 27 Mayıs 2017 İLK FIRSAT 2017 MEZUNLAR BULUŞMASI // 27 Mayıs 2017 2016 Katılımcıları İlk Fırsat programı ardından kariyerlerine emin adımlarla devam ediyor. Programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, mezunlar buluşmasında

Detaylı

ATBÖ Sürecinde Ölçme-Değerlendirmeye Hazırlık: ATBÖ Yaklaşımı Nasıl Bir Ölçme Değerlendirme Anlayışını Öngörüyor?

ATBÖ Sürecinde Ölçme-Değerlendirmeye Hazırlık: ATBÖ Yaklaşımı Nasıl Bir Ölçme Değerlendirme Anlayışını Öngörüyor? Not: Bu doküman, TÜBİTAK tarafından desteklenen ATBÖ (Argümantasyon Tabanlı Bilim Öğrenme) Projesi kapsamında hazırlanan öğretmenlerin 3 yıl boyunca yaşadıkları sınıf tecrübelerini paylaştıkları ATBÖ Öğretmen

Detaylı

Danışmanlık Hizmetlerimiz

Danışmanlık Hizmetlerimiz Danışmanlık Hizmetlerimiz Merhaba, Uyku Meleği Danışmanlık hizmetlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Aşağıda uyku eğitimlerimizi bulabilirsiniz. Linkleri tıklayarak istediğiniz eğitimin detaylı

Detaylı

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME Öğretmenlerimiz: Esra Akkoyun: 1 A/B Pelin Yaman: 1 C/D ATAFENDE İngilizce programı Avrupa Dil standartları ve çoklu zekâ kuramına uygun olarak

Detaylı

2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 6 da ARALIK AYI 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ ARALIK AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ. sayfa. sayfa

2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 6 da ARALIK AYI 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ ARALIK AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ. sayfa. sayfa ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 6 da ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ Sınıflarımızda "Duygularımı Tanıyorum" etkinliğini uyguladık. Etkinlikte öğrencilerimizin

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÇOCUK-EBEVEYN İLİŞKİSİ EĞİTİMİ=FİLİAL TERAPİ UZM. KLİNİK PSİKOLOG&OYUN TERAPİSTİ ZEYNEP BETÜL TORUN

ÇOCUK-EBEVEYN İLİŞKİSİ EĞİTİMİ=FİLİAL TERAPİ UZM. KLİNİK PSİKOLOG&OYUN TERAPİSTİ ZEYNEP BETÜL TORUN ÇOCUK-EBEVEYN İLİŞKİSİ EĞİTİMİ=FİLİAL TERAPİ UZM. KLİNİK PSİKOLOG&OYUN TERAPİSTİ ZEYNEP BETÜL TORUN ÇOCUĞUNUZUN OYUN TERAPİSTİ OLMAK İSTER MİSİNİZ? 2-8 YAŞ ARALIĞINDA ÇOCUĞUNUZ VARSA, BU EĞİTİM TAM SİZE

Detaylı

Sarıyer Belediyesi ile Her çocuk İngilizce konuşsun

Sarıyer Belediyesi ile Her çocuk İngilizce konuşsun Sarıyer Belediyesi ile Her çocuk İngilizce konuşsun Sarıyer Belediyesi İngilizce yi evinize getiriyor. Sarıyer Belediyesi, Dünya Bankası destekli bilimsel bir proje ile çocuklara evlerinin sıcak ortamında

Detaylı

Irmak Neden Farklıdır? >> 20. Eğitim Yılımızı Tamamlarken...

Irmak Neden Farklıdır? >> 20. Eğitim Yılımızı Tamamlarken... > 20. Eğitim Yılımızı Tamamlarken... «IRMAK NEDEN FARKLIDIR?» 20. Eğitim Yılımızı Tamamlarken Değerli Irmak Ailesi; 20. Eğitim yılımızı tamamlarken kurumumuzun geldiği farklı

Detaylı

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını EĞİTİCİ OYUNCAKLAR O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştiren en değerli araçlardır.

Detaylı

Kolektif zekayı oluşturmak ve kullanmak isteyen yöneticiler için pratik bir program

Kolektif zekayı oluşturmak ve kullanmak isteyen yöneticiler için pratik bir program Sorunlara farklı açılardan bakıp, değer katarak çözüm üretmek ve akıllıca konuşarak avantaj sağlamak Kolektif zekayı oluşturmak ve kullanmak isteyen yöneticiler için pratik bir program Konuşarak Fark Yaratma

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU AYLIK BÜLTENLER SERİSİ EKİM, 2008 SAYI: 2 KONU: Çocuğunuzun Beceri ve Yeteneklerini Nasıl Geliştirebilirsiniz? Aileler çocuklarının mutlu bireyler olmalarını ve en yüksek

Detaylı

İNSAN MÜHENDİSLİĞİ 1

İNSAN MÜHENDİSLİĞİ 1 İNSAN MÜHENDİSLİĞİ 1 Prof.Dr.Coşkun Can Aktan İnsan mühendisliği, insanı yönetme sanatıdır. Bir başka ifadeyle insan mühendisliği, insanı yönetme sanatı ve insan kalitesi ni arttırmaya yönelik tüm çaba

Detaylı

2011-2012 GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI

2011-2012 GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI Şubat Ayı E-Bülteni 1 İÇİNDEKİLER 1. Doğum günü Olan Yıldızlarımız 2. Mihver Dersler 3. Branş Dersler 4. Kulüpler 2 DOĞUM GÜNÜ OLAN YILDIZLARIMIZ

Detaylı

Dil Öğrenme ve yazım dili öğrenme

Dil Öğrenme ve yazım dili öğrenme Dil Öğrenme ve yazım dili öğrenme Đyi bir başarı için gerekli olanşartlar Çocuğunu desteklemek isteyen annebabalar için çeşitli tavsiyeler Elisabeth Grammel und Claudia Winklhofer Übersetzung: Abdullah

Detaylı

Tüm hizmetlerimizde, özgünlüğünüzü kullanarak, potansiyelinizi performansa dönüştürmeyi destekliyoruz. POTANSİYEL

Tüm hizmetlerimizde, özgünlüğünüzü kullanarak, potansiyelinizi performansa dönüştürmeyi destekliyoruz. POTANSİYEL 2004 ten beri NEDEN BİZ? Tüm hizmetlerimizde, özgünlüğünüzü kullanarak, potansiyelinizi performansa dönüştürmeyi destekliyoruz. ÖZGÜNLÜK POTANSİYEL ADIM ATMAK 2015 1 Complex Problem Solving 2 Coordinating

Detaylı

Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi. GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1

Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi. GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1 Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1 İnsan Kaynakları nın ajandasında neler var? Hiyerarşik yapıdan

Detaylı

Üstün Zekalılar ve Özel Yetenekliler ÖZEL EĞİTİM. Kasım 2010

Üstün Zekalılar ve Özel Yetenekliler ÖZEL EĞİTİM. Kasım 2010 ve Özel Yetenekliler ÖZEL EĞİTİM Kasım 2010 Genel Giriş Örnek Video Sunum Akışı Üstün Zekalı ve Özel Yetenekli Çocukların Özellikleri Çoklu Zeka Alanları Üstün Zekalılara ve Yeteneklilere Sunulan Eğitim

Detaylı

2013 / 2014 SAYI: 17. Haftanın Bazı Başlıkları

2013 / 2014 SAYI: 17. Haftanın Bazı Başlıkları 2013 / 2014 SAYI: 17 Haftanın Bazı Başlıkları Çocukla İyi Zaman Geçirmenin 10 Yolu VI. Geleneksel Piyano Resitali Miniklere Anlamlı Hediye Okul Küçük Erkek Basketbol Takımı mızdan Başarı Çocukla İyi Zaman

Detaylı

Digital Age. Yeni Nesil Mutluluk Araştırması. Nisan, ZENNA Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması Nisan, 2017

Digital Age. Yeni Nesil Mutluluk Araştırması. Nisan, ZENNA Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması Nisan, 2017 Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması Nisan, 2017 Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması, ZENNA Kurumsal Marka Yönetimi Araştırmaları ve Danışmanlığı tarafından gerçekleştirilmiştir. Araştırma

Detaylı

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz,

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık - 18

Detaylı

Standart Eurobarometer 76. AVRUPA BİRLİĞİ NDE KAMUOYU Sonbahar 2011 ULUSAL RAPOR TÜRKİYE

Standart Eurobarometer 76. AVRUPA BİRLİĞİ NDE KAMUOYU Sonbahar 2011 ULUSAL RAPOR TÜRKİYE Standart Eurobarometer 76 AVRUPA BİRLİĞİ NDE KAMUOYU Sonbahar 2011 ULUSAL RAPOR TÜRKİYE Bu araştırma Avrupa Komisyonu Basın ve İletişim Genel Müdürlüğü tarafından talep ve koordine edilmiştir. Bu rapor

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar MARIA MONTESSORI Hayatın en önemli dönemi üniversite çalışmaları değil, doğumdan altı yaşa kadar olan süredir. Çünkü bu, bir çocuğun gelecekte olacağı yetişkini inşa ettiği

Detaylı

Ödev Yapmak İstemeyen Çocuklar 2013 / 2014 SAYI: 22. Haftanın Bazı Başlıkları

Ödev Yapmak İstemeyen Çocuklar 2013 / 2014 SAYI: 22. Haftanın Bazı Başlıkları 2013 / 2014 SAYI: 22 Haftanın Bazı Başlıkları 25 Kent, 25 Kolej Projesi Ziyaretleri 25 Kent 25 Kolej Minik Salvador Dali'ler Seramik Kaplumbağalar Ödev Yapmak İstemeyen Çocuklar Ödev Yapmak İstemeyen Çocuklar

Detaylı

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR?

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Haziran 2010 SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Proje Koordinatörleri: İndeks Araştırma Ekibi Simge Şahin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Giriş:

Detaylı

TFF- Futbolda Psikolojik Performans Danışmanı Yetiştirme Eğitimi Ders Notları - 1. Modül 2013, Prof. Dr. Acar BALTAŞ, Psikolog

TFF- Futbolda Psikolojik Performans Danışmanı Yetiştirme Eğitimi Ders Notları - 1. Modül 2013, Prof. Dr. Acar BALTAŞ, Psikolog Futbolda Psikolojik Performans Danışmanı Eğitim Programı Prof. Dr. Acar Baltaş Psikolog 4 Haziran 2013 SON YILLARIN MODA YAKLAŞIMI! İstersen başarırsın! 8/5/2013 8/5/2013 8/5/2013 8/5/2013 8/5/2013 SON

Detaylı

TURK101 ÇALIŞMA 6 ZEYNEP OLGUN MAKİNENİN ARKASI

TURK101 ÇALIŞMA 6 ZEYNEP OLGUN MAKİNENİN ARKASI TURK101 ÇALIŞMA 6 ZEYNEP OLGUN 21400752 MAKİNENİN ARKASI Fotoğraf uzun süre düşünülerek başlanılan bir uğraş değil. Aslında nasıl başladığımı pek hatırlamıyorum, sanırım belli bir noktadan sonra etrafa

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

BAŞARILI ANNE-BABA OLMAK

BAŞARILI ANNE-BABA OLMAK BAŞARILI ANNE-BABA OLMAK ÇÇ Çocuklarınıza Nasıl Davranmalısınız? S. Mitra Çeviri: N. Şekercioğlu Copyright Bilim Teknik Yayınevi Orijinal adı: The Art of Successful Parenting, S. Mitra, 2003 Bu eserin

Detaylı

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 )

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

UZMAN ÇOCUK GÜVENLİĞİ TAVSİYE VE DESTEK

UZMAN ÇOCUK GÜVENLİĞİ TAVSİYE VE DESTEK UZMAN ÇOCUK GÜVENLİĞİ TAVSİYE VE DESTEK KCS Danışmanlık Uluslararası okulları ve organizasyonları çocuklarınız için daha güvenli hale getirir Uluslararası lider uzamanlardan ve kuruluşlardan direk bilgiye

Detaylı

DUYGUSAL ZEKA. Birbirinden tamamen farklı bu iki kavrama tarzı, zihinsel yaşantımızı oluşturmak için etkileşim halindedirler.

DUYGUSAL ZEKA. Birbirinden tamamen farklı bu iki kavrama tarzı, zihinsel yaşantımızı oluşturmak için etkileşim halindedirler. 0212 542 80 29 Uz. Psk. SEMRA EVRİM 0533 552 94 82 DUYGUSAL ZEKA Son yıllarda yapılan pek çok çalışma zeka tanımının genişletilmesi ve klasik olarak kabul edilen IQ yani entelektüel zekanın yanı sıra EQ

Detaylı

T.C. KAYMAKAMLIĞI Özel. Anaokulu Müdürlüğü. Sayı : 999-604.01/ Tarih : 17/02/2014 Konu : Ocak Şubat Ayı Değerler Eğitimi Raporu

T.C. KAYMAKAMLIĞI Özel. Anaokulu Müdürlüğü. Sayı : 999-604.01/ Tarih : 17/02/2014 Konu : Ocak Şubat Ayı Değerler Eğitimi Raporu T.C. KAYMAKAMLIĞI Özel. Anaokulu Müdürlüğü Sayı : 999-604.01/ Tarih : 17/02/2014 Konu : Ocak Şubat Ayı Değerler Eğitimi Raporu İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Strateji Geliştirme Bölümü) İlgi yazınızla istenen,

Detaylı

Sosyal Medyanın Çocuklar Üzerine Etkisi 2014 / 2015 SAYI: 12. Haftanın Bazı Başlıkları

Sosyal Medyanın Çocuklar Üzerine Etkisi 2014 / 2015 SAYI: 12. Haftanın Bazı Başlıkları 2014 / 2015 SAYI: 12 Haftanın Bazı Başlıkları Sosyal Medyanın Çocuklar Üzerine Etkisi Akran Eğitimi Çalışmaları Başladı! İngilizce Münazaralarımız Devam Ediyor Atık Piller Teslim Edildi Salyangozlar Sosyal

Detaylı

TEST: Nasıl Daha Verimli Öğrendiğinizi Biliyor musunuz?

TEST: Nasıl Daha Verimli Öğrendiğinizi Biliyor musunuz? Nasıl öğrendiğinizi biliyor musunuz? Ve ne kadar verimli öğrendiğinizi İşte bu test ile ne kadar verimli bir öğrenmeye sahip olduğunuzu anlayacaksınız, eksikliklerinizi tespit edeceksiniz. Haydi iş başına.

Detaylı

AİLE EĞİTİM PROGRAMLARI (AÇEV)

AİLE EĞİTİM PROGRAMLARI (AÇEV) AİLE EĞİTİM PROGRAMLARI (AÇEV) Eylül, 2009 Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Kongresi, Ankara Uzm. Seda YILMAZ İNAL AÇEV Ankara Temsilcisi Ailenin Önemi Anne-babalar, ilk eğiticiler olarak çocukların

Detaylı

FK IX OFFER BENLİK İMAJ ENVANTERİ

FK IX OFFER BENLİK İMAJ ENVANTERİ FK IX OFFER BENLİK İMAJ ENVANTERİ 1- Beni çok iyi tanımlıyor 2- Beni iyi tanımlıyor 3- Beni az çok iyi tanımlıyor 4- Beni pek tanımlamıyor 5- Beni zaman zaman hiç tanımlamıyor 6- Beni hiç tanımlamıyor

Detaylı

Türkiye, Avrupa nın en girişimci ülkesi

Türkiye, Avrupa nın en girişimci ülkesi Amway Avrupa nın Dünya Girişimcilik Haftası na özel 12 Avrupa ülkesinde yaptırdığı Girişimcilik Anketi sonuçları açıklandı! Türkiye, Avrupa nın en girişimci ülkesi Amway Avrupa tarafından yaptırılan 2011

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SULUCA ORTAOKULU 6/B SINIFI 2. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SULUCA ORTAOKULU 6/B SINIFI 2. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SULUCA ORTAOKULU 6/B SINIFI 2. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI TARİH: 18.02.2016 Perşembe Saat: 12.00 YER: 6-B Sınıfı VELİ TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ Yoklama Velilerin görevleri,

Detaylı

YALNIZ BİR İNSAN. Her insanın hayatında mutlaka bir kitap vardır; ki zaten olması da gerekir. Kitap dediysem

YALNIZ BİR İNSAN. Her insanın hayatında mutlaka bir kitap vardır; ki zaten olması da gerekir. Kitap dediysem YALNIZ BİR İNSAN Her insanın hayatında mutlaka bir kitap vardır; ki zaten olması da gerekir. Kitap dediysem öyle sonunda hep iyilerin kazandığı, kötülerin cezalandırıldığı veya bir suçluyu bulmak için

Detaylı

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı

ÇOCUKLAR İÇİN OYUN TERAPİSİ BİLGİLENDİRİCİ EL KİTABI. Oyun Terapisi Nedir? Oyun Terapisti Kimdir?

ÇOCUKLAR İÇİN OYUN TERAPİSİ BİLGİLENDİRİCİ EL KİTABI. Oyun Terapisi Nedir? Oyun Terapisti Kimdir? ÇOCUKLAR İÇİN OYUN TERAPİSİ BİLGİLENDİRİCİ EL KİTABI Oyun Terapisi Nedir? Oyun Terapisti Kimdir? Ebeveynler için Notlar Bu kitapçık, yaklaşık 4 ila 12 yaş aralığındaki, psikoterapi düşünülmüş çocuklar

Detaylı

Çevre Dostu Ambalajları Yeniden Oluşturma

Çevre Dostu Ambalajları Yeniden Oluşturma Paylaşılan İçerik Çevre Dostu Ambalajları Yeniden Oluşturma Kaynak: Güzellik Ambalajı 29.04.2015 http://www.beautypackaging.com/issues/2015-04-01/view_features/rethinking-eco-responsible-packaging/ Güzellik

Detaylı

ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR

ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR 1)ÖZELLİKLERİ 2)KARŞILAŞMA SIKLIĞI 3)TÜRKİYE VE DÜNYADA YAPILAN FAALİYETLER 4)EĞİTİMLERİ 5)AİLEYE VE ÖĞRETMENLERE ÖNERİLER ÖZELLİKLERİ MOTOR GELİŞİM ÖZELLİKLERİ ZİHİNSEL GELİŞİM

Detaylı

KULLANICI DENEYİMİ ARAŞTIRMASI

KULLANICI DENEYİMİ ARAŞTIRMASI HASTA EĞİTİMİ DERSİ KULLANICI DENEYİMİ ARAŞTIRMASI Kullanıcı Deneyimi Araştırması Raporu 03 Örgün Öğrencilerin Aldıkları Uzaktan Eğitim Dersi Hakkındaki HASTA EĞİTİMİGörüşleri DERSİ KULLANICI DENEYİMİ

Detaylı

İyilik Elçisi Aydınlık Toplum Gönüllüleri

İyilik Elçisi Aydınlık Toplum Gönüllüleri Basın Bülteni 18 Mayıs 2015 Give&Gain Çalışan Gönüllülüğü İyilik Elçisi Aydınlık Toplum Gönüllüleri VİKO çalışanları, bu yıl Türkiye de dördüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Give&Gain Çalışan Gönüllülüğü

Detaylı

Türkler Kendi işinin patronu olmak istiyor!

Türkler Kendi işinin patronu olmak istiyor! Amway Avrupa nın Dünya Girişimcilik Haftası na özel 16 Avrupa ülkesinde yaptırdığı Girişimcilik Anketi sonuçları açıklandı! Türkler Kendi işinin patronu olmak istiyor! Amway Avrupa tarafından yaptırılan

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

AİLELERİN İNTERNET ALGILARI VE EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. www.dataprofil.com.tr

AİLELERİN İNTERNET ALGILARI VE EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. www.dataprofil.com.tr AİLELERİN İNTERNET ALGILARI VE EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI ARAŞTIRMANIN ÖRNEKLEMİ 6-17 yaş arası İnternet kullanan çocuğu olan 10.992 ebeveyn, 12-17 yaş arası İnternet kullanan 2.816 çocuk İNTERNETE BAĞLANILAN

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Geleceğin eğitimcileri Medipol de yetişiyor Nitelikli öğretmenler, yeni nesiller üzerinde ömürlük değişim ve etkiler yaratıyor. Yeni nesillere öğretmenlik

Detaylı

ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE OYNAMANIN YARARLARI

ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE OYNAMANIN YARARLARI ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE OYNAMANIN YARARLARI Çocuğunuzla oyun oynamak anne babalara neler kazandırır? Ondaki değişimleri ve gelişimleri gözlemleyebilir, Oyun yoluyla çocuğundaki sınır ve kuralların oluşmasına

Detaylı

Türkiye deki yenilikçi okulları belirlemek, buluşturmak ve desteklemek için yeni bir program...

Türkiye deki yenilikçi okulları belirlemek, buluşturmak ve desteklemek için yeni bir program... Türkiye deki yenilikçi okulları belirlemek, buluşturmak ve desteklemek için yeni bir program... DeGiSen DUnyada GeliSmek Her Cocuk Fark yaratabilir Empati, Yaratıcılık, Liderlik, Ekip CalıSması Ashoka

Detaylı

DEĞERLER EĞİTİMİ. Prof. Dr. Emin Karip M illi Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başka nı

DEĞERLER EĞİTİMİ. Prof. Dr. Emin Karip M illi Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başka nı DEĞERLER EĞİTİMİ Prof. Dr. Emin Karip M illi Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başka nı Okulların, sınıfların, okul ile ilgili tüm içerik ve düzenlemelerin niteliği, değerlere ve değerler eğitimine

Detaylı

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ Geleceğe ışık tutan, Başöğretmen Atatürk ün emanetine sahip çıkıp, eserinin üzerine imza atan, bilgiyi öğretmekten

Detaylı

Güneş Günü 15 yaşında!

Güneş Günü 15 yaşında! Güneş Günü 15 yaşında... 2 Koruncuk Vakfı nı ağırladık... 5 9 seminer 1 proje... 6 Kelimelerin gücü adına... 8 Bir aradayız ve farkındayız... 10 Bizce insan sevdiğini korur... 11 Biz işaret dilini çok

Detaylı

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ 3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ TEMA Kim Olduğumuz ÜNİTE ADI Bütünün Parçasıyım TARİH 28 Ekim 6 Aralık 2013 SORGULAMA HATLARI Ait Olduğumuz Gruplar İnanç ve Değerler İnanç ve Değerlerin Davranış

Detaylı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Soru: Tanrı tasavvuru ne demektir?

Soru: Tanrı tasavvuru ne demektir? Tanrı Tasavvuru Soru: Tanrı tasavvuru ne demektir? Peker e göre: Kişinin bebekliğinden itibaren, zeka gelişimine, edinmiş olduğu bilgi ve yaşantısına göre, Tanrı yı zihninde canlandırması, biçimlendirmesi

Detaylı

PROJENİN BAŞINDAKİ VE ŞUANDAKİ SİMULTANE UYGULAMALAR, BAKIM UYGULAMALRI VE SOSYAL İLİŞKİLER YÖNETİMİ

PROJENİN BAŞINDAKİ VE ŞUANDAKİ SİMULTANE UYGULAMALAR, BAKIM UYGULAMALRI VE SOSYAL İLİŞKİLER YÖNETİMİ PROJENİN BAŞINDAKİ VE ŞUANDAKİ SİMULTANE UYGULAMALAR, BAKIM UYGULAMALRI VE SOSYAL İLİŞKİLER YÖNETİMİ 1. Kestirmeler haricinde 0-2 yaş arasında ki çocuklar uyumak için kendi yataklarını kullanıyorlar. Kurum

Detaylı

BURSAGAZ AVRUPA NIN EN İYİ İŞVERENLERİ KOBİ KATEGORİSİNDE İLK 50 DE YER ALAN TEK TÜRK ŞİRKETİ OLDU TEMMUZ 2013 SAYI: 28

BURSAGAZ AVRUPA NIN EN İYİ İŞVERENLERİ KOBİ KATEGORİSİNDE İLK 50 DE YER ALAN TEK TÜRK ŞİRKETİ OLDU TEMMUZ 2013 SAYI: 28 BURSAGAZ AVRUPA NIN EN İYİ İŞVERENLERİ KOBİ KATEGORİSİNDE İLK 50 DE YER ALAN TEK TÜRK ŞİRKETİ OLDU TEMMUZ 2013 SAYI: 28 BURSAGAZ AİLESİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU BURSAGAZ İŞ ORTAKLARIYLA İFTARDA BİR ARAYA

Detaylı

Video Reklamcılığında, Daha Uzun Videolar Daha Güçlü Videolar mıdır?

Video Reklamcılığında, Daha Uzun Videolar Daha Güçlü Videolar mıdır? Video Reklamcılığında, Daha Uzun Videolar Daha Güçlü Videolar mıdır? Yayınlanan Aralık 2015 Konular Video Çekirdek kitlenizde kaç oyun meraklısı olduğunu biliyor musunuz? MediaVest te Grup Kıdemli Başkan

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

EĞİTİME İLK ADIM MODERN PDR

EĞİTİME İLK ADIM MODERN PDR EĞİTİME İLK ADIM MODERN PDR HAYATIMIZDA YENİ BİR SAYFA AÇILIYOR Bu başlangıç hem çocuğunuzun hem de sizlerin hayatında yepyeni bir dönemin başlangıcı... Okul öncesi ve ilkokula başlama döneminde çocuk

Detaylı

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni her ay için

Detaylı

kayıt parasız okul öğretim zorluklar zorunlu okul ana okul aile birlikleri sınıf günlüğü defteri okul dışı etkinlikler

kayıt parasız okul öğretim zorluklar zorunlu okul ana okul aile birlikleri sınıf günlüğü defteri okul dışı etkinlikler zorluklar sınıf günlüğü defteri parasız okul ana okul kayıt okul dışı etkinlikler zorunlu okul aile birlikleri öğretim Belçika da, çocuklar 6 yaşından 18 yaşına kadar okula gitmek zorundadırlar. Çocuklar

Detaylı

ÖZEL EFDAL İLKOKULU VE ORTAOKULU REHBERLİK BÜLTENİ- ŞUBAT / MART 2015 TEKNOLOJİYİ DOĞRU KULLANIYORUM

ÖZEL EFDAL İLKOKULU VE ORTAOKULU REHBERLİK BÜLTENİ- ŞUBAT / MART 2015 TEKNOLOJİYİ DOĞRU KULLANIYORUM TEKNOLOJİYİ DOĞRU KULLANIYORUM Artık birçok ailenin televizyonda haberler de dâhil olmak üzere birçok programa çocukları için sınırlama getirdiğini duymaktayız. Televizyon, internet, bilgisayar oyunlarının

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ÖZEL 3 MART AZİZOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU REHBERLİK SERVİSİ BÜLTENİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Verimli çalışma, ZAMANI amacımız doğrultusunda planlı ve programlı kullanmaktır. Okula başlamayla

Detaylı

Eski Mezunlarımızdan Adaylara

Eski Mezunlarımızdan Adaylara Eski Mezunlarımızdan Adaylara 2 Aylin ARSLANTAS BUMİN (2005) UPS (Netherlands) District Marketing Manager - West Europe https://www.youtube.com/watch?v=yq3e79xpftk Eski Mezunlarımızdan Adaylara 3 Canan

Detaylı

tepav Biyoteknolojide son yıllarda artan birleşme ve satın alma işlemleri ne anlama geliyor? Haziran2014 N201419 POLİTİKANOTU

tepav Biyoteknolojide son yıllarda artan birleşme ve satın alma işlemleri ne anlama geliyor? Haziran2014 N201419 POLİTİKANOTU POLİTİKANOTU Haziran2014 N201419 tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Selin ARSLANHAN MEMİŞ 1 Yaşam Bilimleri ve Sağlık Politikaları Analisti Biyoteknolojide son yıllarda artan birleşme ve

Detaylı

Siz de başarabilirsiniz!

Siz de başarabilirsiniz! Siz de başarabilirsiniz! Bebeğinizin uyku alışkanlıklarını değiştirmek kolay olmasa da, eğer bu konuda gerçekten kararlıysanız ve çıktığınız bu yolda sabır ve tutarlılıkla ilerlerseniz, O na yatağında

Detaylı

Jamie Foxx J

Jamie Foxx J Jamie Foxx J - - - - - - - - - - - - - 62 Corinne Foxx 63 Biz müzik ve sinemayı bir araya getiren bir aileyiz. Babam hem eğitimli bir müzisyen hem de bir oyuncu. Gerçekten çok şanslıyım! Corinne Foxx Jamie

Detaylı

AÇEV AİLE EĞİTİM PROGRAMLARI

AÇEV AİLE EĞİTİM PROGRAMLARI AÇEV AİLE EĞİTİM PROGRAMLARI Çocuğun, gelişimini olumsuz yönde etkileyecek davranışlara maruz kalmasını önlemek için öncelikle anne ve babaların duyarlılığının artırılması gerekmektedir. Çünkü, annebabalar,

Detaylı

Dünya Bakliyat Pazarı ve Son Gelişmeler

Dünya Bakliyat Pazarı ve Son Gelişmeler Dünya Bakliyat Pazarı ve Son Gelişmeler Bakliyat üretiminde artış trendi sonraki yıllarda da devam etmiş, 2013 yılında 77,2 milyon tona, 2014 yılında da 77,6 milyon tona çıkmıştır. Bu artışta hem ekim

Detaylı

ÇOCUKLARDA BENLİK SAYGISI GELİŞİMİ

ÇOCUKLARDA BENLİK SAYGISI GELİŞİMİ ÇOCUKLARDA BENLİK SAYGISI GELİŞİMİ 1 Sevgili Velilerimiz; İstanbul Üniversitesi Vakfı Adıgüzel İlkokulu/Ortaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi olarak bu postamızda Çocuklarda Benlik Saygısı

Detaylı

HAZIRLIK SINIFLARI 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

HAZIRLIK SINIFLARI 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı HAZIRLIK SINIFLARI 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DiSiPLiNLERÜSTÜ TEMA Kendimizi Düzenleme Biçimimiz İnsan yapısı sistemler ile toplulukların birbirleriyle

Detaylı

EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU HAZİRAN AYI BÜLTENİ EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK KELEBEK-UĞURBÖCEĞİ GRUPLARI Değerli Velilerimiz ve Sevgili Çocuklarımız, Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor Tanışmalar heyecanlı

Detaylı

Mavi Pupa Montessori Anaokulu nun Sevgili Anne ve Babaları,

Mavi Pupa Montessori Anaokulu nun Sevgili Anne ve Babaları, Mavi Pupa Montessori Anaokulu nun Sevgili Anne ve Babaları, Hep beraber başladığımız yolculuğun iki haftasını geride bırakmış bulunuyoruz. Zamanın Mavi Pupa içinde bizim için daha ayrıcalıklı aktığını

Detaylı

#OkulumPakkan dan Merhaba...

#OkulumPakkan dan Merhaba... Haftalık Bülten Cilt 1 Sayı 7 2 Kasım 2018 #OkulumPakkan dan Merhaba... Beni eskiden tanıyanlar bilirler, bu okulu kurarken ezbersiz eğitim üzerine çok kafa yordum, çok söz söyledim Bilgiye bu kadar kolay

Detaylı