Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/16, 22 Ocak 2016)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/16, 22 Ocak 2016)"

Transkript

1 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/16, 22 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları sürerken, AİHM, Şırnak ın Cizre ilçesinde yaralanan sivillerin sağlık hizmetlerine erişimi için yapılan 4 ayrı başvuruda tedbir kararı verdi. Yaralıların bulunduğu mahalleye yürüyen milletvekili, yerel yöneticiler ve basın mensuplarından oluşan heyete polis ateş açtı. Açılan ateş sonucu iki kişi öldü, İMC TV kameramanı Refik Tekin yaralandı.(haberin devamı bültende ) *** Bakanlar Kurulu nun gündeminde olan Terörle Mücadele Master Planı yla ilgili detaylar paylaşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkâri ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ile Cizre ye taşınacağını belirterek "Eskiden olduğu gibi operasyonlarda sokaklar temizlenip geri çekilmeyecek, oralarda daha düzenli işleyen bir güvenlik varlığı söz konusu olacak " dedi. Barış ve müzakere çağrılarına kapıları kapatan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Önümüzdeki süreçte ne bölücü terör örgütü ne de onun güdümündeki parti ve diğer yapılar asla muhatap alınmayacaktır, o iş bitmiştir. dedi. *** Operasyonların son bulmasını talep eden bildiriyi imzaladıkları için hedef haline gelen akademisyenlere yönelik baskılar, soruşturmalar ve gözaltılar sürerken, bilim insanlarına yurtiçi ve yurtdışından destekler sürüyor. Sanatçı, gazeteci ve yazarlardan oluşan bir grup soruşturmaya neden olan bildirinin altına imza atarak kendilerini savcılığa ihbar etti. (Haberin devamı bültende ) *** İngiltere'nin başkenti Londra'da resmi ziyarette bulunan Başbakan Davutoğlu, Başbakan Cameron la bölgesel konuları, başta Suriye olmak üzere kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını belirtti. İngiliz gazetelerinin temsilcileriyle de bir araya gelen Davutoğlu gelecek hafta Cenevre'de başlaması planlanan Suriye barış görüşmeleriyle ilgili Türkiye'den daha fazla söyleyecek sözü olan ülke yoktur. Çünkü Türkiye'de iki buçuk milyon Suriyeli var dedi, "PYD'nin, barış görüşmelerine katılamayacağını, çünkü Esad rejiminin suç ortağı olduğunu" belirtti. *** Alman haber ajansı DPA ya mülakat veren Başbakan Davutoğlu, Türkiye de ifade özgürlüğüne karşı bir baskı olsaydı buna ilk karşı çıkan ben olurdum dedi. Davutoğlu nun basın özgürlüğü konusunda herhangi bir engelleme ve sınırlamanın olmadığını savunduğu Türkiye de gazetecilere açılan soruşturma ve davalara her gün bir yenisi eklenirken 29 gazeteci de halen cezaevinde. *** CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda tek aday Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden genel başkan seçildi. 21 maddelik sonuç bildirgesinde, Parti Devleti Düzenine son verilmesi, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gibi maddeler yer aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Kurultay da yaptığı konuşma nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

2 *** Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nun kurulması yönünde alınan Bakanlar Kurulu kararının ardından TİHV, İHD, MAZLUMDER, Helsinki Yurttaşlar Derneği, İnsan Hakları Gündemi Derneği, İnsan Hakları Araştırmaları Derneği ve Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, sivil toplumun hazırlık sürecine dahil edilmemesine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada Hükümetin kapalı kapılar ardında hazırladığı ve bir paket içerisinde ele aldığı böyle bir kurumun saygınlığına hiç önem vermediği, sadece vize muafiyeti sağlanması amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi. *** Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün dokuzuncu yıl dönümünde, vurulduğu yer olan Agos Gazetesi eski binası önünde anıldı. Törende Hrant'ın eşi Rakel Dink'in yanında, geçtiğimiz aylarda öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi vardı. Acıları ortak iki kadın, anmaya katılanları birlikte selamlarken; Türkan Elçi, eşi Tahir Elçi nin ağzından bir mektup okudu Akademisyenlere destek için sivil itaatsizlik eylemi Barış için Akademisyenler İnisiyatifi'nin "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı bildirisine imza attıkları için haklarında soruşturma başlatılan akademisyenlere destek olmak amacıyla, soruşturmaya neden olan sözlerin altına imzalarını atarak savcılıklara kendileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Öte yandan, bildiriye imza veren akademisyenlere yönelik baskılar sürerken, bilim insanlarına Türkiyeli aydınlar, gazeteciler ve sanatçılardan sonra uluslararası alandan da destek geliyor. Yurtdışından 218 akademisyen Başbakan Ahmet Davutoğlu na hitaben bir mektup kaleme alarak Türkiye deki siyasi makamları, yargıyı ve YÖK ü evrensel standartlar çerçevesinde akademik özgürlüğe ve düşünceyi ifade hürriyetine saygı duymaya davet ediyoruz dedi. Almanya üniversitelerinden 1128 akademisyen bir bildiri yayınlayarak akademik ve siyasal özgürlükler üzerindeki baskılara son verilmesini isterken, Bilim Akademileri Uluslararası İnsan hakları Ağı da yaptığı açıklamada baskılara tepki gösterdi. 20 akademi örgütü de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir mektup yazarak baskıların, Türkiye akademisinin dünya çapında akademik faaliyetleri açısından da endişe yarattığını belirtti.

3 AİHM in tedbir kararı verdiği yaralıları almaya giden heyete ateş açıldı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre'de vurulan ve AİHM'in tedbir kararına rağmen iki gündür mahalleden alınamayan Serhat Altun un yaşamını yitirmesi üzerine, yaralıların da bulunduğu mahalleye yürüyen kitlenin üzerine polisin ateş açtığını ve 10 kişinin yaralandığını açıkladı. İMC TV, heyetle birlikte yer alan ve yaşananları aktaran kameramanları Refik Tekin in de yaralılar arasında olduğunu duyurdu. HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve yerel yöneticilerin de içerisinde olduğu heyete açılan ateş sonucu yaralanan yurttaşlardan Selman Erdoğan ve Cizre Belediye Meclis üyesi Abdulhamit Poçal hayatını kaybetti, hastaneye kaldırılan Tekin hakkında gözaltı kararı verildi. AİHM, 38 gündür çatışmaların ve sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü Cizre de yaralanan ve tedavi edilmesine izin verilmeyen Hüseyin Paksoy, Serhat Altun, Helin Öncü ve Orhan Tunç hakkında yapılan başvurularda tedbir kararı vermişti. AİHM in acil önlem alınmasını istediği Paksoy ve Altun hayatını kaybederken Öncü, Cizre Devlet Hastanesi ne kaldırıldı. Tunç un akıbeti hakkında ise bilgi alınamıyor. Tunç un dışında ilçede 1 i çocuk beş yaralının daha olduğu belirtildi. AİHM ise yaşam ve sağlık hakkı ihlalleriyle ilgili tedbir kararlarının uygulanmaması üzerine, AİHS nin 39. Maddesi gereği ne gibi adımlar atıldığına dair Türkiye den açıklama istedi. Öte yandan Uluslararası Af Örgütü, sokağa çıkma yasağı uygulanan bölgelerde yaptığı incelemeye atıfta bulunarak güvenlik güçlerinin, ambulansların yasak altındaki bölgelere girişini ve hastaların tedaviye erişimini engellediğini, saldırıların 200 bin kişinin hayatını tehlikeye attığını duyurdu. Örgütten yapılan açıklamada bunun adeta toplu cezalandırmaya dönüştüğü ifade edildi.

4 AİHM kararları Nokta Dergisi nin askeri mahkeme kararıyla 2007 yılında aranması, dergideki belgelere ve bilgisayar dosyalarına el konulması ile ilgili olarak dergi yöneticilerinin yaptığı başvuruyu değerlendiren AİHM Türkiye nin, "gazetecilerin haber kaynaklarının gizliliğinin korunması ilkesini ihlal ettiğine hükmetti. Konu ile ilgili dergi yönetiminin, askeri mahkemeye yaptığı temyiz başvurusu reddedilmişti. AİHM kararı gereği Türkiye, derginin genel yayın yönetmeni Ahmet Alper Görmüş e 2 bin 750 Euro, yazı işleri müdürleri Ahmet Haşim Akman ve Mehmet Ferda Balancar a kişi başı bin 650 Euro, dergide araştırmacı gazeteci olarak çalışan Ahmet Şık ve Banu Uzpeder e kişi başı 850 Euro, Nevzat Çiçek e ise 500 Euro maddi tazminat ödeyecek. AİHM, 16 yaşında polise taş attığı için tutuklanıp 7,5 yıl hapis cezası alan Ferit Gülcü nün başvurusunda da örgütlenme özgürlüğü hakkının ihlal edildiğine karar vererek, Türkiye yi suçlu buldu. Gülcü, Örgüt üyesi olmayıp örgüt adına hareket etmek ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet suçlamalarıyla tutuklanmış ancak açılan davada örgüt üyeliği ile suçlanmıştı. Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabında Alevi inancının gereği gibi yer almaması ve Bedelsiz girilen ve topluca ibadet edilen yerlerin elektrik paraları Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesine konacak fondan ödenir ibaresiyle ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ne (AİHM) yaptıkları başvurunun sonuçlandığını açıkladı. AİHM, din dersi kitaplarında Alevi inancının gereği gibi yer almaması ve cemevlerinin elektrik faturasının Diyanet tarafından ödenmemesi nedeniyle Türkiye yi Alevi vatandaşlara ayrımcılık tan mahkûm etti.

5 Anayasa Mahkemesi kararları Slogan attığı gerekçesiyle Tekirdağ F Tipi Cezaevi Müdürlüğü nce mektup ve görüş hakkından 2 ay men edilen hükümlü Erdener Demirel, Bu cezayla dış dünya ile bağlantısının tamamen koparıldığını ve tecrit içinde tecrit uygulandığını belirterek Anayasa Mahkemesi ne başvurdu. Başvuruyu değerlendiren yüksek mahkeme, Demirel in ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine ancak hukuka uygun şekilde ceza verildiğine hükmetti. Kararda ifade özgürlüğünün mutlak bir hak olmadığı belirtildi. AYM, Hizbullah davasından yargılandığı için imamlık görevinden atılan ve zaman aşımı sebebiyle davanın düşmesine rağmen mesleğine geri dönüş davası reddedilen Sebğatullah Altın ın başvurusuyla ilgili masumiyet karinesinin ihlal edildiğine karar vererek göreve iade davasının yeniden görülmesine hükmetti. Cumhurbaşkanına hakaret davaları İzmir 6. Asliye Ceza Mahkemesi, Facebook ta cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili konuşurken, Recep Tayyip Erdoğan a asla oy vermeyeceğini belirten ve bu yüzden hakkında hakaret suçlamasıyla dava açılan emekli öğretmen Yasemin Ergündoğan ı, 354 gün hapis karşılığı 7 bin 80 lira adli para cezasına çarptırdı, cezayı ertelemedi. İzmir 41. Asliye Ceza Mahkemesi, Recep Tayyip Erdoğan a evinin balkonundan el hareketi yaptığı ve hakaret ettiği gerekçesi ile kamu görevlisine hakaret suçundan yargılanan Filiz Akıncı ya 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Akıncı nın iddia edilen davranışları sergilediğini gösteren hiçbir görüntünün olmaması ve tanıklardan birinin AKP li, diğerinin de MHP li olması dikkat çekti.

6 Partisinin 35. Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan ın tarafsız olmamasını eleştirmiş ve Diktatör bozuntusu ifadesini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlatıldı. Aynı ifadeleri 19 Ocak 2016 tarihli Grup Toplantısı ndaki konuşmasında ve sosyal medya paylaşımlarında da kullanan Kılıçdaroğlu hakkında bir de tazminat davası açıldı. Bunun yanı sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Parti Meclisi bildirisindeki ifadeler nedeniyle CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin hakkında da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Cumhurbaşkanına hakaret ten suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Twitter üzerindeki paylaşımlarında hakaret ettiği gerekçesiyle Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Koray Çalışkan hakkında beş yıla kadar hapis cezası istedi. Manisa'nın Soma ilçesindeki 301 kişinin öldüğü maden faciasıyla ilgili davanın ilk duruşması öncesinde, adliye önünde pankart açan 5 Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyesi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla dava açıldı. Akhisar 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada şüphelilerin 4 yıla kadar hapsi isteniyor. Ankara Katliamı nın ardından 13 Ekim 2015 de İstanbul da yapılan protestoya katılanlar hakkında taşıdıkları Katili tanıyoruz pankartı nedeniyle 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet ve Cumhurbaşkanı na hakaret suçlamasıyla soruşturma açıldı. Antalya Manavgat ta yaşayan 19 yaşındaki S. A., Facebook hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yaptığı paylaşımlar nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü nce gözaltına alındı, Manavgat Adliyesi ne sevk edilen S.A., savcılık sorgusunun ardından Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle tutuklandı. Barış bildirisini sınavda soru yapan akademisyene soruşturma Ankara Üniversitesi, Barış için Akademisyenler İnisiyatifi nin bildirisiyle ilgili hazırladığı sınav sorusu nedeniyle bazı medya organları tarafından hedef gösterilen Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gökçen Alpkaya hakkında soruşturma başlattı. Alpkaya, uluslararası hukuk dersinin bütünleme sınavında bildiri metnini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ın açıklamalarını vererek, öğrencilerinden bu olayı uluslararası hukuk bağlamında değerlendirmelerini istemişti.

7 Cem Yılmaz'a dava açıldı Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun, kıyafetlerini beğenmeyip eleştirdiği öğretmen Serkan Öz'ün kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesinin ardından Twitter'dan yaptığı paylaşımlarla valiye tepki gösteren komedyen Cem Yılmaz hakkında dava açıldı. Valiye hakaret etmekle suçlanan Yılmaz ın iki yıla kadar hapis isteniyor. Askere gitmeyin çünkü kitabına beraat 381 kişinin katkısıyla hazırlanan Askere gitmeyin çünkü.. kitabı nedeniyle halkı askerlikten soğutmak suçlamasıyla yargılanan vicdani retçi Mehmet Ali Başaran beraat etti. Başaran, Ankara 2. Ceza Mahkemesi nin verdiği beraat kararıyla, halkı askerlikten soğutmak suçunun akıl dışı, hukuk dışı ve mantık dışı olduğu bir kez daha tescil edildi dedi.

8 Gazetecilere 'polisleri hedef göstermek' iddiasıyla hapis Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi, bir basın açıklaması sırasında kendilerini görüntüleyen polislerin fotoğrafını sosyal medyada yayınlayıp hedef gösterdikleri iddiasıyla yargılanan yerel gazeteci Aytekin Gezici'yi 2 yıl 11 ay, Cihan Haber Ajansı muhabiri Abdullah Özyurt'u, 1 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı. Polislerin basın açıklamasına katılanları taciz edecek şekilde görüntü almasına tepki gösteren gazeteciler, çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesapları üzerinden Bugün cuma burası Adana beni fişlemeye çalışan polis kameralarını teker teker tespit ediyorum başlığıyla paylaşmışlardı. İnönü Üniversitesi nde 92 öğrenciye uzaklaştırma Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğü; afiş asmak, bildiri dağıtmak ve protesto eylemlerine katılmak gibi suçlamalarla haklarında soruşturma açılan öğrencilerden 92 sine 6 ay okuldan uzaklaştırma cezası verdi. Savunmaları bile alınmadan verilen cezalar nedeniyle bahar yarı yılı boyunca eğitim hakları ellerinden alınan öğrenciler, rektörlüğün toplu uzaklaştırma uygulaması ile okulla bağlarını kopartarak gözdağı verdiğini savundu.

9 DÜŞÜNCE SUÇLARI MÜZESİNDE BU HAFTA Türkiye deki güncel gelişmelerden uzak kalmak istemiyorsanız müzemiz ile bir tık uzağınızdayız Her zaman olduğu gibi Türkiye nin güncel durumunu ve yaşananları bize has eğlenceli görsellerimiz ve üslubumuzla müzemizden takip edebilirsiniz... Üniversitelerde cadı avı Türkiye de 89 üniversiteden 1128, yurtdışından 355 i aşkın akademisyenin barış çağrısı yaptığı Bu suça ortak olmayacağız başlıklı bir bildirinin yayımlamasının ardından adeta savaş açıldı. Akademisyenleri aydın müsveddeleri, cahil gibi ifadelerle hedef gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, Sözde akademisyenler terör örgütünün eylemlerine karşı topraklarını savunan devletine dil uzatıyor. Hak ve özgürlükler ihlal ediliyormuş. Bu ihlali yapan terör örgütünün ta kendisidir dedi.

10 Liderler acaba ne derler? Cumhurbaşkanı Başbakan HDP ye karşı esip gürlemeye devam ettiler. Erdoğan, Bunlara karşı gerekli cevabın verilmesi, yargı mekanizmasının devreye girmesi suretiyle atılması gereken adımlar var. Meclis te 160 ı aşkın dosyaları var. Bunlar gözden geçirildiği zaman neyi kapsıyor, masaya yatırılacak ve ona göre adım atılacaktır" dedi. Davutoğlu da her zaman olduğu gibi aynı şeyleri evire çevire- tekrarladı Sokağa çıkma yasakları, katliamlar Erdoğan'ın Sonuna kadar savaş tercihini hükümet ve ordu sürdürüyor. Birçok ildeki çukurlar ve barikatlar gerekçe gösterilerek ilan edilen "Güvenli Bölge ilanları ve Sokağa çıkma yasakları"nı katliamlar izliyor. Barış ve müzakere çağrılarına kapıları kapatan Erdoğan Önümüzdeki süreçte ne bölücü terör örgütü ne de onun güdümündeki parti ve diğer yapılar asla muhatap alınmayacaktır, o iş bitmiştir. diyerek HDP nin kapatılma sinyalini verdi. DÜŞÜNCE SUÇU DURUŞMALARI Van da polis memuru Serdar Oran tarafından dövülmesi sonucu 31 Mayıs 2014 te yaşamını yitiren Afganistanlı Lütfullah Tacik in (17) ölümüyle ilgili açılan davaya 19 Ocak 2016 da devam edildi. Duruşmada sanık polis Serdar Oran ın ifadesini telekonferans yöntemiyle alan mahkeme heyeti, avukatların Lütfullah Tacik adına davaya müdahil olma taleplerini reddederek duruşmayı 10 Mart 2016 ya erteledi. Diyarbakır ın Silvan İlçesi nde 2014 yılında düzenlenen Newroz kutlamasında yaptıkları konuşmalarla yasadışı örgüt propagandası yaptıkları iddia edilen 15 kişinin yargılanmasına 19

11 Ocak 2016 da devam edildi. Silvan Adliyesi ndeki duruşmada hâkim dosyayı, görevsizlik kararı vererek Diyarbakır da ilgili ağır ceza mahkemesine gönderdi. İstanbul Kadıköy de arkadaşlarıyla kartopu oynarken, bir esnafın dükkanının camının kırılması sonucu bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü yle ilgili davanın üçüncü duruşması İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi nde görüldü. Mahkeme heyeti sanığın "akıl sağlığı raporu" için hastaneye yatırılmasına karar verdi ve duruşmayı 18 Mart 2016 ya erteledi. Charlie Hebdo saldırısını kınamak için Cumhuriyet Gazetesi ndeki köşelerinde derginin kapağını yayımlayan Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya hakkında "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" açılan dava İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi nde görüldü. Gazetecilerin ifadelerini alan mahkeme hakimi duruşmayı 9 Mart 2016 ya erteledi. GELECEK HAFTANIN DURUŞMALARI Kırmızı Şemsiye Derneği başkanı Kemal Ördek e saldırıda bulunan üç kişinin hırsızlık, cinsel saldırı, hürriyetten yoksun bırakma, tehdit ve hakaretten yargılandığı davanın ikinci duruşması 26 Ocak 2016 tarihinde Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi nde görülecek. Birgün gazetesi muhabiri Onur Erem'e "Google da biliyor: Hırsız, katil AKP ve Erdoğan" başlıklı haberinden dolayı açılan davanın duruşması 28 Ocak 2016 tarihinde İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi nde görülecek. İfade özgürlüğü ile ilgili olaylara ilişkin haberleri adresinden takip edebilir ve haftalık bültene ulaşabilirsiniz.

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 23 OCAK 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 19 EKİM 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 01 KASIM 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Mültecilerle ilgili Türkiye-AB Zirvesi'nin ardından iki tarafın prensipte anlaştığı açıklandı. Başbakan

Detaylı

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Almanya Başbakanı Merkel, Sosyal Demokrat Parti Başkanı Schulz ile katıldığı televizyon tartışmasında

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01. Günlük Haber Bülteni 26.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor ile oynanan maçtan dönen Fenerbahçe kafilesine, Karadeniz

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Sivil toplum çalışmalarıyla tanınan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Yerli Soros diye hedef aldığı iş insanı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye 31 Mart 2015 günü bugüne kadar yaşamadığı en karanlık günlerinden birini yaşadı. Van hariç

Detaylı

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 BASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR 1. Kanal B ekranlarında Emre Saklıca nın konuğu oldu. (17.11.2015) 2. 24 Kasım Öğretmenler Günü nde basın

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye'yi 13 yıl sonra yeniden siyasi denetime aldı. Erdoğan

Detaylı

DÜŞÜN (Düşünce Özgürlüğü Derneği) Nacak Sok. 21/11 TR- 34674 ISTANBUL

DÜŞÜN (Düşünce Özgürlüğü Derneği) Nacak Sok. 21/11 TR- 34674 ISTANBUL DÜŞÜN (Düşünce Özgürlüğü Derneği) Nacak Sok. 21/11 TR- 34674 ISTANBUL Tel: 0216 492 0504, 0216 532 7545 Faks: 0216 532 7545 freex@superonline.com www.antenna-tr.org "Düşünce Özgürlüğü için 5. İstanbul

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT TIR ları soruşturmasının ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu na

Detaylı

HDP li 11 Vekil Gözaltında

HDP li 11 Vekil Gözaltında HDP li 11 Vekil Gözaltında Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifi Meclis Genel Kurulu nda 376 oyla kabul edildi.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Norveç te düzenlenen NATO tatbikatındaki bir simülasyonda Mustafa Kemal ve Recep Tayyip Erdoğan ın

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/16, 29 Ocak 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/16, 29 Ocak 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/16, 29 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? *** AKP, CHP ve MHP nin ardından HDP nin de üyelerini bildirmesiyle Anayasa Uzlaşma Komisyonu tamamlandı.

Detaylı

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 4.19.4 TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 1) Dosya No : 2013/551 E. : Ankara 17. Asliye Ceza si : 1- TMMOB YK Başkanı Mehmet Soğancı 2- TMMOB Genel Sekreteri N. Hakan Genç :2911 sayılı Toplantı ve Gösteri

Detaylı

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarına İngiliz-Alman ortaklığı olan FinFisher isimli bir şirketin dinleme, izleme amacıyla ürettiği bir virüs programının

Detaylı

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR!

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! Siyasi iktidar, uzunca bir süredir baskıcı, otoriter ve antidemokratik politika ve uygulamalarına itiraz eden, sesini yükselten kesimlere karşı

Detaylı

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık İlçesi nde meydana gelen dolu yağışı

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/15, 11 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Rus uçağının düşürülmesinin ardından başlayan gerilim düşürülememişken, Türkiye nin bir bölük askeri,

Detaylı

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin / Mezitli Belediye Başkanı nı ziyaret ederek

Detaylı

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Eylül 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir İlçesi CHP Belediye Başkanı aday

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Silopi, Cizre, Nusaybin, Dargeçit ve Sur ilçelerinde operasyonlar ve çatışmalar devam ediyor. Çok

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** AKP de il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin Genel Başkan dan alınmasının ardından çeşitli konulardaki

Detaylı

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 1 Av.Dr. M. SEZGİN TANRIKULU İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ 2015 yılı Ağustos ayından itibaren tekrar başlayan çatışmalar Türkiye tarihinde eşi az görülmüş bir yıkıma, sayısız

Detaylı

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonucu 241 yurttaşımız şehit oldu, 2bin 194 yurttaşımız yaralandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 17 Ağustos 2016 tarihinde hükümetin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/19, 4 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/19, 4 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/19, 4 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin İstanbul adaylarını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye'de Kürtlere yönelik askeri bir harekât şimdilik gündemden düşerken Cumhurbaşkanı, HDP li belediyeleri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, ilk kez yüz yüze görüştü. İki liderin ortak basın toplantısında

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/16, 5 Şubat 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/16, 5 Şubat 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/16, 5 Şubat 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Şırnak ın Cizre ilçesinde bir apartmanın bodrum katında 21 Ocak'tan beri mahsur kalanlar halen kurtarılmayı

Detaylı

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRK HUKUK SİSTEMİ İdari Yargı Adli Yargı Askeri Yargı Sayıştay Anayasa Mahkemesi İDARİ YARGI SİSTEMİ İdarenin eylem ve işlemlerine karşı açılan davaların görüşüldüğü,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/18, 5 Ekim 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/18, 5 Ekim 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/18, 5 Ekim 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Başkanlık sistemine geçişle birlikte yetkilerinin büyük bir kısmını cumhurbaşkanına devreden TBMM nin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rıza Sarraf ın itirafçı olduğu ABD'deki davayı "Uluslararası bir darbe girişimi"

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi'de Suriye gündemiyle bir araya geldi.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/17, 4 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/17, 4 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/17, 4 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? *** İlk duruşması İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz hafta boyu süren oturumlarla görülen

Detaylı

TEMMUZ 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

TEMMUZ 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili TEMMUZ 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Anamur CHP İlçe Örgütünü ziyaret ederek ilçe yöneticilerinden

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınanların sayısı 25 bin 917 ye, tutuklamaların sayısı 13 bin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 3/16, 15 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 3/16, 15 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 3/16, 15 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? *** IŞİD, İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda canlı bomba saldırısı düzenledi. 10 turist öldü, 15 kişi yaralandı.

Detaylı

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi Biz Kimiz? Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin insan haklarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarıyla

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR AYCAN İRMEZ BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2016/9400) Karar Tarihi: 23/5/2016 BİRİNCİ BÖLÜM ARA KARAR Başkan ler : Burhan ÜSTÜN

Detaylı

2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu

2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu 2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ Yargısız Đnfazlar 44 914 Toplumsal Gösterilere Müdahalede Aşırı Güç Kullanımı 12 869 Dur ihtarı na Uymama ve Silah Kullanma Yetkisinin

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi Parkından dünyaya yansıyan ses daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi sesidir. Tarih : 15.06.2013 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye de görev yapan yabancı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM, haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları olan dört eski bakanın Yüce Divan a gönderilmesine onay

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Doğu ve Güneydoğu da süren çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları, bölgeyi yaşanmaz hâle getirdi. Türkiye

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/15, 17

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/15, 17 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/15, 17 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı Diyadin de yaşanan çatışmanın ardından MHP ve CHP ye

Detaylı

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık CHP İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Ankara da Kızılay Meydanı nda bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. TAK ın üstlendiği saldırıda 37

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Şubat 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Genel seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen çok sayıda üst düzey bürokrat ve akademisyen birbiri

Detaylı

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ nün okullarına mülki amirlerin ricasıyla 200 ton demir gönderen fabrika müdürü, şirketini eleştiren esnaf hakkında FETÖ ü polislere istihbarat

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/17, 6 Ekim 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/17, 6 Ekim 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/17, 6 Ekim 2017) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM yeni yasama yılı faaliyetlerine başladı. Açılış töreninin ardından Meclis Başkanı nın odasında

Detaylı

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi.

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi. Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/15, 2 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Yeni yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Bakanlar Kurulu na başkanlık edeceğini belirten Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi için ABD'ye gitti. Ziyaret son dönemde ikili ilişkilerde

Detaylı

MART 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Silifke CHP İlçe örgütünü ziyaret ederek 2015 Genel

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/18, 27 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/18, 27 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/18, 27 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Meclis te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılan özel oturumda OHAL ve darbe

Detaylı

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU ARALIK 2012

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU ARALIK 2012 İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 01 31 ARALIK 2012 M. SEZGİN TANRIKULU CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ: Bugün 10 Aralık İnsan Hakları

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Geçici seçim hükümetinde HDP yi temsilen yer alan AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm

Detaylı

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ. Hasan Celal GÜZEL-TÜRKİYE DAVASI. (Başvuru no:65849/01) NİHAİ KABULEDİLEBİLİRLİK KARARININ ÖZET ÇEVİRİSİ

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ. Hasan Celal GÜZEL-TÜRKİYE DAVASI. (Başvuru no:65849/01) NİHAİ KABULEDİLEBİLİRLİK KARARININ ÖZET ÇEVİRİSİ CONSEIL DE L'EUROPE AVRUPA KONSEYİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ Hasan Celal GÜZEL-TÜRKİYE DAVASI (Başvuru no:65849/01) NİHAİ KABULEDİLEBİLİRLİK KARARININ ÖZET ÇEVİRİSİ OLAYLAR Başvuran Hasan Celal Güzel,

Detaylı

2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU

2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU 2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU YAġAM HAKKI ĠHLALLERĠ ÖLÜ YARALI YARGISIZ ĠNFAZ Dur İhtarına Uymadıkları Gerekçesiyle Güvenlik Güçleri Tarafından Öldürülen ve Yaralananlar ve Silah 33 45

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** AK Parti den milletvekilliği adayı olmak için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Hakan Fidan,

Detaylı

2 Kasım 2011. Sayın Bakan,

2 Kasım 2011. Sayın Bakan, SayınSadullahErgin AdaletBakanı Adres:06659Kızılay,Ankara,Türkiye Faks:+903124193370 E posta:sadullahergin@adalet.gov.tr,iydb@adalet.gov.tr 2Kasım2011 SayınBakan, Yedi uluslarası insan hakları örgütü 1

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01. Günlük Haber Bülteni 01.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih:

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Adalet Yürüyüşü 3 haftayı geride bıraktı. 19. günde HDP heyeti bir süre Kılıçdaroğlu ile birlikte

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** HDP Heyeti; Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Ala ile birlikte, 10 maddeden oluşan

Detaylı

OCAK 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin Mezitli İlçe Başkanlığını ziyaret ederek

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 44/15, 30 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye de PYD yönetimindeki Kobani kantonuna bağlı Tel Abyad Türk ordusu tarafından vuruldu. Başbakan

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Rahip Brunson kriziyle başlayan ABD yaptırımlarına yenileri eklendi. Washington yönetimi Türkiye

Detaylı

Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz

Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz Kasım 09, 2013-11:57:28 anda bulunduğu noktadan asla geri gitmez" dedi. anda bulunduğu noktadan asla geri gitmez, bunun teminatı AK Parti ve AK Parti hükümetleridir"

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 10/16, 4 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 10/16, 4 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 10/16, 4 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi nin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili kararına

Detaylı

BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI

BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ın kurum değişikliği ile Ankara Gölbaşı belediye başkan yardıcılığı görevine

Detaylı

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi ÖĞRENME HEDEFLERİMİZ - ADLİYE MAHKEMELERİ, YARGITAY - İDARE MAHKEMELERİ, DANIŞTAY - UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ - ANAYASA MAHKEMESİ

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/17, 11 Ağustos 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/17, 11 Ağustos 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/17, 11 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Anayasa Mahkemesi, OHAL KHK ları ile yapılan işlemler ve OHAL kapsamında yapılan idari işlemlere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/15, 30

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/15, 30 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/15, 30 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Yaklaşık 5 aydır IŞİD kuşatması altında çatışmaların sürdüğü Suriye nin Kobani bölgesinde YPG güçlerinin

Detaylı

TEMMUZ 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ A. GÜL ÜN CUMHURBAŞKANLIĞI PERFORMANSI 22 TEMMUZ POLİS OPERASYONU ARAŞTIRMA GRUBU

TEMMUZ 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ A. GÜL ÜN CUMHURBAŞKANLIĞI PERFORMANSI 22 TEMMUZ POLİS OPERASYONU ARAŞTIRMA GRUBU TEMMUZ 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ A. GÜL ÜN CUMHURBAŞKANLIĞI PERFORMANSI 22 TEMMUZ POLİS OPERASYONU ARAŞTIRMA GRUBU Prof. Dr. Özer SENCAR Prof. Dr. İhsan DAĞI Prof. Dr. Doğu ERGİL Doç. Dr. Sıtkı YILDIZ

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Başbakan Davutoğlu koalisyon görüşmelerinin ilk turları kapsamında CHP, MHP ve HDP liderleriyle

Detaylı

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi ÖĞRENME HEDEFLERİMİZ - ADLÎ YARGI MAHKEMELERİ, BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİ, YARGITAY - İDARE MAHKEMELERİ, BÖLGE İDARE MAHKEMELERİ,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 49/18, 14 Aralık 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 49/18, 14 Aralık 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 49/18, 14 Aralık 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Başkanlık sistemi kapsamında ilk kez Cumhurbaşkanlığınca hazırlanan 2019 bütçesinin TBMM deki görüşmeleri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/16, 13 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/16, 13 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/16, 13 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Geçtiğimiz hafta Davutoğlu nun görevini bırakmasıyla yeniden alevlenen başkanlık sistemi tartışmasında

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu? *** ABD'de Rıza Sarraf'ın tanık olarak ifade verdiği davada tutuklu yargılanan Halkbank eski Genel Müdür

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/15, 24

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/15, 24 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/15, 24 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Üsküdar Belediyesi tarafından kurulan Kâbe maketi tartışmalara neden oldu. Hatta Diyanet İşleri Başkanlığı

Detaylı

Cumhuriyet gazetesine operasyon, 18 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı

Cumhuriyet gazetesine operasyon, 18 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı Cumhuriyet gazetesine operasyon, 18 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı Cumhuriyet Gazetesi'nin, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu, 18 yönetici ve yazarı hakkında gözaltı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL kaldırılsın talebine tepki gösterdi, gerektiği kadar sürecek dedi. Gezi

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 05/18, 2 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 05/18, 2 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 05/18, 2 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonuna karşı çıkan ve barış çağrısı yapan aydınları

Detaylı

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mezitli Belediye Başkanı nı makamında ziyaret ederek

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/18, 7 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/18, 7 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/18, 7 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Ağustos ayı enflasyon oranı 2003 yılından bugüne yıllık yüzde 17,90 ile en yüksek seviyeye ulaştı.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), KHK ile ihraç edilen bir öğretmenin başvurusunu OHAL Komisyonu'nu

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/16, 12 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/16, 12 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/16, 12 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanının çağrısıyla İstanbul da Demokrasi ve Şehitler Mitingi yapıldı. Erdoğan bir kez

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01 Mayıs 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye ve dünyada 1 Mayıs işçi bayramı kutlanıyor! Türkiye'nin pek çok şehrinde, miting ve gösteriler

Detaylı

Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu / 11:14

Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu / 11:14 Dünya Basınında OHAL Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu. 21.07.2016 / 11:14 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 3 ay süreli OHAL kararı dünya

Detaylı

TÜRK YE NSAN HAKLARI HLALLER B LÂNÇOSU YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ

TÜRK YE NSAN HAKLARI HLALLER B LÂNÇOSU YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ 007 TÜRK YE NSAN HAKLARI HLALLER B LÂNÇOSU YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ ÖLÜ YARALI YARGISIZ ĐNFAZ (Keyfi Öldürme, Silah Kullanma Yetkisinin Đhlali ve Dur Đhtarına Uymadığı Gerekçesiyle Öldürülen ve Yaralananlar)

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 49/15, 4 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Sur ilçesinde yaptığı basın açıklaması sonrasında öldürüldü.

Detaylı

CONSEIL DE L'EUROPE AVRUPA KONSEYĐ AVRUPA ĐNSAN HAKLARI MAHKEMESĐ KONUK - TÜRKĐYE DAVASI. (Başvuru no: 49523/99) KARAR STRAZBURG.

CONSEIL DE L'EUROPE AVRUPA KONSEYĐ AVRUPA ĐNSAN HAKLARI MAHKEMESĐ KONUK - TÜRKĐYE DAVASI. (Başvuru no: 49523/99) KARAR STRAZBURG. CONSEIL DE L'EUROPE AVRUPA KONSEYĐ AVRUPA ĐNSAN HAKLARI MAHKEMESĐ KONUK - TÜRKĐYE DAVASI (Başvuru no: 49523/99) KARAR STRAZBURG 22 Haziran 2006 Đşbu karar AĐHS nin 44 2 maddesinde belirtilen koşullar çerçevesinde

Detaylı

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı.

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı. Sahte Danıştay suikastı şeması, kumpas olduğu ortaya çıkan İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk davaları Bu üç davanın altında Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse ve Deniz Binbaşı Hüseyin Yıldırım

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/19, 25 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/19, 25 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/19, 25 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin Moskova da bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklamalarda

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 45/15, 6 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? *** 56 milyon seçmen, %85 katılımla, tekrarlanan seçimler için 1 Kasım 2015 sabahı sandık başına gitti.

Detaylı