ARTS DU SPECTACLE SAHNE SANATLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ARTS DU SPECTACLE SAHNE SANATLARI"

Transkript

1

2 ARTS DU SPECTACLE SAHNE SANATLARI Il était une fois le français Bir Zamanlar Fransızca Dates Tarih : , 13:45-15:10 Niveau Sınıf : Pré-lycée Hazırlık Pour séduire Louise, la femme qu il aime, Clément doit s améliorer en français. Elle se moque de lui à cause de ses phrases mal tournées et de ses verbes mal conjugués. C est sans espoir, pense-t-il, car il a toujours été mauvais en français! Heureusement, les talents de comédienne de Louise les feront voyager dans des histoires pleines d aventures et d humour à la découverte de la grammaire et de la conjugaison. Cette pièce qui mêle théâtre, vidéo, ombres et manipulation d objets plonge les spectateurs dans un univers débordant d imagination pour changer à jamais leur vision de la langue française. Clément ın sevdiği kadın Louise i baştan çıkarmak için Fransızcasını geliştirmesi gerekiyor. Louise, yanlış kurulmuş cümleleri, fiil çekim hataları yüzünden onunla dalga geçiyor. Fransızcası her zaman kötü olan Clément, Hiç ümit yok diye düşünüyor! Neyse ki oyuncu Louise in yetenekleri, onları macera ve mizah dolu bir hikayenin içinde dil bilgisinin keşfetmek üzere bir yolculuğa çıkaracak. Video, gölge ve nesne oyunlarını birbirine katan bu tiyatro oyunu, izleyicilerin Fransızca diline bakışlarını tamamen değiştirerek onları hayal gücünün üstünde bir evrene sürüklüyor. Atelier de théâtre Tiyatro Atölyesi Animateur d atelier Atölye Yürütücüsü : Adrien Payet Dates Tarih : , Niveau Sınıf : Pré-lycée, 9e Hazırlık ve 9 Nombre de participants Katılımcı Sayısı : 30 Pour donner goût au théâtre, rien de mieux que d impliquer les apprenants à travers un atelier. Fondateur de la Cie : Sur le bout de langue Adrien Payet propose un atelier de théâtre aux élèves de Pré-lycée. Comédien et enseignant, Adrien Payet est spécialiste du théâtre en FLE et auteur du livre Activités théâtrales en classe de langue. Tiyatronun tadına varmak için, öğrencileri bir atölyeye dahil etmekten daha iyi bir çözüm yoktur. Sur Le Bout de La Langue Kumpanyasının Kurucusu Adrien Payet, Hazırlık öğrencileri için bir tiyatro atölyesi sunuyor. Oyuncu ve eğitmen Adrien Payet Fransızca ya yeni başlayanlara yönelik tiyatro uzmanıdır. Dil Dersinde Tiyatro Aktiviteleri kitabının da yazarıdır.

3 ARTS DU SPECTACLE SAHNE SANATLARI Match d improvisation théâtrale Doğaçlama Tiyatro Maçı Incroyables Talents Yetenek Sizsiniz Dates Tarih : , Niveau Sınıf : 9 Dates Tarih : , Niveau Sınıf : 11 Les équipes de 9ème vont s affronter en scène sur le thème de l anti-conte. Pour pimenter le spectacle, le public imposera les personnages, le lieu et la durée. Des élèves de 10e les départageront à la fin de chaque improvisation. Un spectacle vivant, drôle et totalement improvisé! 9. sınıflardan ekipler, karşı masal teması üzerine sahnede karşı karşıya gelecekler. Gösteriyi alevlendirmek için karakterleri, mekanı ve süreyi izleyiciler belirleyecekler. 10. sınıf öğrencileri her doğaçlama turunun sonunda kazananı seçecekler. Canlı, komik ve tamamen doğaçlama bir gösteri sizleri bekliyor! Vous avez un talent? Venez le partager avec vos camarades et représenter votre classe! Faites-nous rire ou pleurer, surpreneznous, épatez-nous... et si vous ne voulez pas monter sur scène, venez assister au spectacle et soutenir vos camarades! Bir yeteneğiniz mi var? Arkadaşlarınıza göstermek ve sınıfınızı temsil etmek için gelin! Bizi güldürün, ağlatın, şaşırtın, kendinize hayran bırakın. Sahneye çıkmak istemezseniz de arkadaşlarınıza destek olmak için gösteriye gelin!

4 MUSIQUE MÜZİK Atelier de percussion Perküsyon Atölyesi Animateur d atelier Atölye Yürütücüsü : Yunus Kart & Melissa Lara Clissold Dates Tarih : , Lieu Yer : Salle de vidéoconférence Video Konferans Salonu Niveau Sınıf : Tous les niveaux Tüm seviyeler Nombre de participants Katılımcı Sayısı : 30 La fête de la francophonie sera aussi la fête de la musique et du rythme! Nous accueillerons Yunus Kart et Melissa Lara Clissold, membres du groupe de reggae Zeytin pour un atelier de percussion ludique et amusant! Destiné à tous les niveaux, l atelier consistera dans un premier temps à la production d instruments de percussion à partir d objet du quotidien. Les élèves travailleront ensuite des morceaux français en formant un cercle de tambours. Le tout sera présenté dans les couloirs du lycée pendant la pause déjeuner dans une ambiance festive! Nous avons également pensé aux professeurs et aux employés! Un deuxième atelier sera réservé aux personnels du lycée le même jour dans l après-midi pour renforcer les liens entre différents collègues. malzemelerden perküsyon enstrümanları üretecekler. Devamında ise bir davul çemberi oluşturup Fransızca parçalar çalışacaklar. Sonunda eserlerinin tamamı bir bayram havasıyla okulun koridorlarında sunulacak. Öğretmen ve memurları da unutmadık! Çalışanlarımız arasındaki bağları güçlendirmek için öğleden sonra ikinci bir perküsyon atölyesi düzenlenecek. Chansons Françaises Fransızca Şarkılar Dates Tarih : , Niveau Sınıf : 9 Les élèves des classes préparatoires vont se produire sur scène pour vous proposer un choix de chansons françaises. Venez découvrir nos jeunes talents! Hazırlık sınıfları size Fransızca şarkılardan bir seçki sunmak üzere sahneye çıkacaklar. Genç yetenekleri keşfetmeye gelin! Frankofoni Haftası, bu sene aynı zamanda müziğin ve ritmin haftası olacak! Zeytin grubundan Yunus Kart ve Melissa Lara Clissold u eğlenceli ve çılgın bir perküsyon atölyesi için ağırlıyor olacağız. Tüm seviyelere yönelik bu atölyede öğrenciler öncellikle günlük

5 LITTERATURE EDEBİYAT Journées PLFT : le Prix des Lycéens Francophones de Turquie Türkiye Frankofon Liseliler Ödülü Günleri Personne en contact İletişim: Céline Crochemore Lieu Yer: Hors les murs Okul dışı aktivite Dates Tarih : Niveau Sınıf : 10 Pour la troisième année consécutive, le Prix des lycéens francophones de Turquie récompensera un ouvrage de littérature de jeunesse, parmi un choix de quatre titres. Les orateurs des 10 lycées bilingues, accompagnés de leurs comités de lecture, se réuniront dans le cadre de deux journées de rencontre à Istanbul les 19 et 20 mars, pour participer à des ateliers créatifs et à un grand débat final mené par des élèves du lycée français Pierre Loti. Bu sene üçüncüsü düzenlenen Türkiye Frankofon Liseliler Ödülü gençlik edebiyatındaki dört eserden birini ödüllendirecek. 10 Frankofon lisenin sözcüleri, okuma gruplarıyla birlikte İstanbul daki buluşma günleri kapsamında 19 ve 20 Mart günlerinde bir araya gelerek yaratıcı atölyelerin yanı sıra Pierre Loti Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen büyük final münazarasına katılacaklar. Rencontre avec Suzanne Lebeau Suzanne Lebeau ile Söyleşi Dates Tarih : , Niveau Sınıf : 10 Née en 1948 au Québec, Suzanne Lebeau est l auteure de nombreuses pièces originales, mais aussi d adaptations et de plusieurs traductions. Elle est reconnue internationalement dans le domaine de la dramaturgie pour jeunes publics. Elle compte parmi les auteurs québécois les plus joués sur tous les continents. Sa pièce, Le bruit des os qui craquent, aborde la question des enfants soldats et fait partie des deux livres finalistes pour le Prix des lycéens francophones de Turquie yılında Quebec te doğan Suzanne Lebeau birçok özgün eserin yanı sıra uyarlama ve çevirilerin de yazarıdır. Uluslararası çapta gençlere yönelik dramatürjileri ile tanınmaktadır. Quebec li yazarlar arasında tüm kıtalar üzerinde en çok oyunu sergilenen yazarlardan biri olarak sayılır. Çocuk askerleri konu alan Çatırdayan Kemiklerin Sesi isimli oyunu, Türkiye Frankofon Liseliler Ödülü nün iki finalistinden biridir.

6 LITTERATURE EDEBİYAT PHOTOGRAPHIE FOTOĞRAF Résidence d auteur : Lucie Land Yazar Misafirlik Programı: Lucie Land Exposition du concours PhotoJoseph Photojoseph Yarışması Sergisi Dates Tarih : Niveau Sınıf : 10 Organisé par Organizasyon : Arda Yener Dates Tarih : Vernissage Açılış : , Lieu Yer : Foyer Fuaye Evénement public Herkese Açık L auteure et artiste Lucie Land revient au lycée pour la deuxième partie de sa résidence d auteure. Elle poursuivra avec les élèves de 10e son atelier d écriture et de lecture de poèmes. Yazar ve sanatçı Lucie Land yazar misafirlik programının ikinci bölümü için lisemize konuk oluyor. Land, bu süreçte, 10. sınıflar ile yazı atölyeleri ve şiir okumalarını sürdürecek. Le thème de la deuxième édition de PhotoJoseph est Moins c est plus. Les photographies sélectionnées par les membres de jury Amira Akbıyıkoğlu, Sena Başöz, Fuat Eşrefoğlu et Ekin Kohen feront partie d une exposition de photographies qui se déroulera au Foyer du 21 Mars au 19 Avril Les gagnants seront annoncés lors de la remise des prix le jeudi 21 Mars à l occasion du vernissage de l exposition. Bu sene ikincisi düzenlenen PhotoJoseph Fotoğraf Yarışması nın bu seneki teması Az Ama Öz dü. Açık çağrı ile duyurulan yarışmaya yapılan başvuruların sonucunda, jüri üyeleri Amira Akbıyıkoğlu, Sena Başöz, Fuat Eşrefoğlu ve Ekin Kohen tarafından yapılan seçki, 21 Mart - 19 Nisan 2019 tarihleri arasında Fuaye de sergilenecek. Yarışmanın kazananları ise 21 Mart Perşembe günü serginin açılışında düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

7 DANSE DANS PHILOSOPHIE FELSEFE L élément dans mon corps Bedenimdeki Element Organisé par Organizasyon : Dila Yumurtacı Dates Tarih : , Lieu Yer : Entrée du lycée Okulun girişi Niveau Sınıf : Club de danse contemporain Çağdaş Dans Kulübü La terre, l eau, le feu, l air et le vide. Ces cinq éléments se trouvent dans toutes les matières y compris dans notre corps. Nous nous sommes relâchés pour laisser les différents états de ces éléments se manifester dans notre corps afin de comprendre le fonctionnement de la nature. En observant notre propre corps nous avons conçu les interactions des différents éléments et leur transformation en songeant dans l idée d un univers plus vaste. Toprak, su, ateş, hava ve boşluk. Doğanın işleyişini anlamak üzere tüm maddelerde ve hatta bedenlerimizde bulunan bu beş elementin farklı hallerinin bedenlerimizde belirmesine izin verdik. Kendi bedenlerimizi gözlemleyerek elementlerin birbirleri ile olan ilişkilerini ve dönüşümlerini daha büyük bir evren hayali içinde tasarladık. Atelier de philosophie Felsefe Atölyesi Animateur d atelier Atölye Yürütücüsü : Brigitte Labbé Dates Tarih : , Lieu Yer : Salle de vidéoconférence Video Konferans Salonu Niveau Sınıf : 9, 10, 11 Nombre de participants Katılımcı Sayısı : 75 Brigitte Labbé se consacre à la philosophie depuis 15 ans. Passionnée par les questionnements des enfants, elle a créé pour eux la première collection de philosophie, Les Goûters philo. Autour d un bon goûter, elle s interroge avec eux sur la vie, la beauté, la laideur, la justice, les religions, les droits et les devoirs, le possible et l impossible, le bien et le mal Elle organisera des ateliers de philosophie pour les 9èmes, 10èmes et 11èmes et une rencontre avec les professeurs et employés sur l apprentissage de la philosophie aux jeunes. Geçtiğimiz 15 senedir Brigitte Labbé kendisini felsefeye adadı. Çalışmalarını, karışık felsefi kavramları çocuklara aktarabilmek üzerine yoğunlaştırdı. Çıtır Çıtır Felsefe dizisinde, çocuklara felsefenin sürekli kendini yenileyen bir sorgulama olduğunu göstermek istedi. Okullarda, kütüphanelerde ve kafelerde, çikolata, kurabiye ve şeker eşliğinde çocuklar için Çıtır Çıtır Felsefe günleri düzenleyip hayat, güzellik, çirkinlik, adalet, dinler, haklar ve sorumluluklar, mümkün ve mümkün olmayan, iyi ve kötü üzerine tartışmalar yapıyor. 9, 10 ve 11. sınıflar için felsefe atölyeleri düzenleyecek olan Labbé, aynı zamanda öğretmen ve memurlara yönelik felsefenin gençlere öğretimi üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek.

8 ARTS CULINAIRES MUTFAK SANATLARI Cuisine comme un chef Bir Şef Gibi Yemek Yap Le tour de France gastronomique Fransa nın Gastronomik Turu Dates Tarih : Niveau Sınıf : Pré-lycée Hazırlık Nombre de participants Katılımcı Sayısı : A-B-D-E-G-İ Dates Tarih : , Niveau Sınıf : Pré-lycée Hazırlık Nombre de participants Katılımcı Sayısı : Tout le niveau De la découverte de la recette à sa réalisation, les petits chefs vont s activer dans cet atelier cuisine-découverte animé par leurs professeurs de français. Fransızca öğretmenleri tarafından düzenlenen mutfak- keşif atölyelerinde genç şefler tarif keşiflerinden, yemeğin hazırlıklarına kadar tüm etaplardan geçecekler. Réveillez vos papilles autour de plusieurs buffets organisés dans les classes de Pré-lycée! Sucré ou salé, il y en aura pour tous les goûts. Hazırlık sınıflarında organize edilecek büfeler için iştahınızı şimdiden kabartın! Tatlı ya da tuzlu, tüm zevklere uygun tatlar mevcut.

9 CULTURE GENERALE GENEL KÜLTÜR OulanBike Dates Tarih : , Lieu Yer : Salle de classe Sınıf Niveau Sınıf : 9B, 11H Nombre de participants Katılımcı Sayısı : 52 Kahoot Géant Dev Kahoot Dates Tarih : , Niveau Sınıf : Pré-lycée Hazırlık OulanBike est le projet de 4 étudiants français qui partent à la découverte du continent eurasiatique à vélo afi n de témoigner de la francophonie en intervenant dans des écoles françaises des 10 pays qui ils vont traverser dont la Turquie. Ils vont intervenir dans les classes de 9ème et de 11ème afi n de témoigner de leur parcours. OulanBike, Türkiye de dahil olmak üzere 10 ülkeyi bisikletle gezerek keşfetmek ve bu ülkelerdeki Fransız okullarını ziyaret ederek Avrasya kıtasında Frankofoni ye tanıklık etmek üzere yola çıkan 4 Fransız öğrencinin projesi. Okulumuzda 9 ve 11. sınıfl ar ile deneyimlerini paylaştıkları bir buluşma düzenleyeceğiz. Serez-vous capable de répondre rapidement à toutes les questions de ce quiz en ligne? Français, biologie, maths, turc, anglais, physique, sport... Testez vos connaissances! Bonne chance! Bu çevrimiçi testin tüm sorularına cevap verebilecek misiniz? Fransızca, biyoloji, matematik, Türkçe, İngilizce, fi zik, spor.. Bilgilerinizi sınayın! İyi şanslar!

10 CULTURE GENERALE GENEL KÜLTÜR Jeux Francophones Frankofon Oyunlar Dates Tarih : , Lieu Yer : Salles de classe Niveau Sınıf : Pré-lycée Hazırlık Les 18 équipes vont devoir allier rapidité et connaissances pour relever le défi des Jeux francophones organisés par leurs pairs! Fous rires garantis! 18 ekip, akranları tarafından hazırlanan Frankofon oyunlarını hız ve bilgiyi bir araya getirerek çözmeye çalışacaklar! Kahkaha krizi garantili! Questions pour un Champion Bilgi Yarışması Dates Tarih : , Niveau Sınıf : 10 Venez représenter ou soutenir votre classe dans ce grand jeu de culture générale, de concentration et de rapidité! Genel kültür, odaklanma ve hız gerektiren bu büyük yarışmada sınıfınızı temsil etmek ya da desteklemek için hepinizi bekliyoruz!

11 SCIENCES BİLİM L environnement naturel et le développement durable - Biovariété Doğal Çevre ve Sürdürülebilirlik Biyoçeşitlilik Animateur d atelier Atölye Yürütücüsü : Şükran Toy Dates Tarih : , Lieu Yer : Ecole Primaire du Lycée Pierre Loti Pierre Loti İlkokulu Niveau Sınıf : Club de permaculture Permakültür Kulübü Nombre de participants Katılımcı Sayısı : 7 Les élèves du club permaculture vont transmettre leur expérience de jardinage, de développement et de la biodiversité durable à 25 élèves (7-8 ans) de l école primaire Pierre Loti en bilingue turc et français. Permakültür Kulübü öğrencileri, Pierre Loti İlkokulu ndan 25 öğrenciye (7-8 yaş) bahçecilik, sürdürülebilirlik ve biyoçeşitlilik deneyimlerini Fransızca ve Türkçe çift dil olarak aktaracaklar. Kangourou des mathématiques Matematik Kanguruları Professeur responsable Sorumlu Öğretmen : Şule Yenal Dates Tarih : , Lieu Yer : Salle de vidéoconférence, Etudes 2, 3, 4 Video Konferans salonu, Etüd 2, 3, 4 Niveau Sınıf : 9, 10, 11, 12 Nombre de participants Katılımcı Sayısı : 200 Jeu de maths créé en 1991 sur le modèle du concours national australien de mathématiques, le Kangourou se déroule chaque année le même jour dans toutes les écoles. Comportant près de 6,5 millions de participants dans le monde, le concours se déroulera au lycée le jeudi 21mars dans notre école avec la participation d environ 200 élèves yılında Avusturalya matematik modeli üzerinden geliştirilen matematik oyunu Kanguru her sene tüm okullarda aynı gün gerçekleşiyor. Dünyada 6,5 milyon kişinin katıldığı yarışma, okulumuzda 21 Mart Perşembe günü 200 e yakın öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek.

UNIVERSITE GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ

UNIVERSITE GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITE GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ GALATASATARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI (GSÜÖSYS) CONCOURS INTERNE DE L UNIVERSITE GALATASARAY (GSÜÖSYS) ÖĞRENCİ KONTENJANI Türk-Fransız ortak

Detaylı

DIMANCHE 4 LUNDI 5. . Vente des gâteaux par l'association des Parents dans la cantine

DIMANCHE 4 LUNDI 5. . Vente des gâteaux par l'association des Parents dans la cantine bulletin mensuel Calendrierde Sion informa- SION Mars2007 JEUDI 1 VENDREDI 2 SAMEDI 3.Remises des rapports de Zümre DIMANCHE 4 LUNDI 5 MARDI 6 MERCREDI 7 JEUDI 8 VENDREDI 9 SAMEDI 10. 17h00- Salle de Spectacle

Detaylı

ARTS DU SPECTACLE SAHNE SANATLARI

ARTS DU SPECTACLE SAHNE SANATLARI ARTS DU SPECTACLE SAHNE SANATLARI Atelier de mime Pandomim Atölyesi Animateur d atelier Atölye Yürütücüsü : Bruno Denecker Dates Tarih : 20-21.03.2018 Lieu Yer : Salle de vidéoconférence, salle de théâtre

Detaylı

FRANKOFON TOP 50 BİRİNCİ AŞAMA A1/A2 FİŞİ (17 Mart - 28 Mart)

FRANKOFON TOP 50 BİRİNCİ AŞAMA A1/A2 FİŞİ (17 Mart - 28 Mart) FRANKOFON TOP 50 BİRİNCİ AŞAMA A1/A2 FİŞİ (17 Mart - 28 Mart) Etkinlik 1: Fransız şarkılarını biliyorum Tanıdığınız Fransız sanatçılar kimlerdir ve hangi şarkılarını biliyorsunuz? Sanatçı... Şarkı.....

Detaylı

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. 27 KASIM 2014 Saat: 11.20

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. 27 KASIM 2014 Saat: 11.20 T.C. 8. SINIF I. DÖNEM 27 KSIM 2014 Saat: 11.20 FRNSIZC 1-10. sorularda boş bırakılan yere uygun gelen kelime ya da ifadeyi işaretleyiniz. 1. La couleur de la voiture qu il a... est très belle. 4. Victor

Detaylı

Bulletin interne de communication du Lycée N.D. de Sion Notre Dame de Sion Lisesi okul içi bülteni. Prochainement. Lundi 3 Mai 3 Mayıs Pazartesi

Bulletin interne de communication du Lycée N.D. de Sion Notre Dame de Sion Lisesi okul içi bülteni. Prochainement. Lundi 3 Mai 3 Mayıs Pazartesi Bulletin interne de communication du Lycée N.D. de Sion Notre Dame de Sion Lisesi okul içi bülteni Mai / Mayıs / 2004 5 ème Année /5. Yıl N : 50 Prochainement 18h30-19h30: Conférence en français organisée

Detaylı

bab.la Cümle Kalıpları: Kişisel Dilekler Fransızca-Hintçe

bab.la Cümle Kalıpları: Kişisel Dilekler Fransızca-Hintçe Dilekler : Evlilik Félicitations. Nous vous souhaitons à tous les deux tout le bonheur du monde. त म ह र श द क अवसर पर बध ई ह. म र आश र व द ह क त म सद स ख रह. Yeni evli bir çifti Félicitations et meilleurs

Detaylı

bulletin mensuel informa-sion Calendrier de Sion Septembre 2007

bulletin mensuel informa-sion Calendrier de Sion Septembre 2007 bulletin mensuel informa-sion Calendrier de Sion Septembre 2007 SAMEDI 1 LUNDI 3 MARDI 4 MERCREDI 5 JEUDI 6 DIMANCHE 2 VENDREDI 7 SAMEDI 8 13.30 Réunion pour les élèves de préparatoires et leurs parents

Detaylı

Bienvenue à l'ecole en France

Bienvenue à l'ecole en France Bienvenue à l'ecole en France Turc Türkçe Ses objectifs / Éduquer pour vivre ensemble -> Instruire pour comprendre aujourd hui, construire et vivre demain -> Intégrer pour compenser les inégalités -> Aider

Detaylı

VIVEZ LA FRANCOPHONIE! TURQUIE. müzik sahne sanatları. kitap. fransızca. görsel sanatlar. dijital. sinema.

VIVEZ LA FRANCOPHONIE! TURQUIE. müzik sahne sanatları. kitap. fransızca. görsel sanatlar. dijital. sinema. VIVEZ LA FRANCOPHONIE! TURQUIE müzik sahne sanatları kitap www.ifturquie.org dijital sinema fransızca görsel sanatlar Turquie 2 janvier - 15 mars CONCOURS Concours «quelques grammes de poésie...» 2017

Detaylı

Langue turque. Cahier de l élève. Évaluation en classe de CM2. Enseignements de Langue et Culture d Origine. Nom :. Pré nom : Date de naissance :...

Langue turque. Cahier de l élève. Évaluation en classe de CM2. Enseignements de Langue et Culture d Origine. Nom :. Pré nom : Date de naissance :... Langue turque Évaluation en classe de CM2 Enseignements de Langue et Culture d Origine Cahier de l élève Nom :. Pré nom : Date de naissance :... École : 2012 / 2013 Compréhension de l oral Situation 1

Detaylı

çalışmaları yaptık. rın yaşamı için ne kadar önemli olduğunu öğren- İsmimizi oluşturan harflerin üzerinden çizme dik. Ve Frankofon ülkeleri tanıdık.

çalışmaları yaptık. rın yaşamı için ne kadar önemli olduğunu öğren- İsmimizi oluşturan harflerin üzerinden çizme dik. Ve Frankofon ülkeleri tanıdık. MART 2017 Mart ayında Türkçe Çizgi çalışmalarında dil etkinliği dersle- yılan yolu, zikzak ve rimizde ilkbahar kale çizme çalışmaları mevsimini, böcekle- yaptık. Kesik çizgileri ri, arıları, bezelye birleştirme

Detaylı

GALATASARAY LİSESİ 2017/ 2018 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ / LYCEE DE GALATASARAY ANNEE SCOLAIRE 2017/2018 CALENDRIER SCOLAIRE

GALATASARAY LİSESİ 2017/ 2018 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ / LYCEE DE GALATASARAY ANNEE SCOLAIRE 2017/2018 CALENDRIER SCOLAIRE GALATASARAY LİSESİ 2017/ ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ / LYCEE DE GALATASARAY ANNEE SCOLAIRE 2017/ CALENDRIER SCOLAIRE GÜN SAAT YAPILACAK İŞLER JOUR - HEURE TRAVAUX 05-15 EYLÜL 2017 ÖĞRETMENLER İÇİN MESLEKİ

Detaylı

bab.la Phrases: Personnel Meilleurs Vœux français-turc

bab.la Phrases: Personnel Meilleurs Vœux français-turc Meilleurs Vœux : Mariage Félicitations. Nous vous souhaitons à tous les deux tout le bonheur du monde. Tebrikler. Dünyadaki tüm mutluluklar üzerinizde olsun. Félicitations et meilleurs vœux à vous deux

Detaylı

Voyage Sortir Manger. Sortir Manger - À l'entrée. Sortir Manger - Commander à manger

Voyage Sortir Manger. Sortir Manger - À l'entrée. Sortir Manger - Commander à manger - À l'entrée _[zaman]_de _[kişi sayısı]_ için masa ayırtmak istiyorum. Faire une réservation _[kişi sayısı]_ için bir masa lütfen. Demander une table Kredi kartı kabul ediyor musunuz? Demander à payer

Detaylı

We realise productions in our workshop while continuing to work on large projects based on site.

We realise productions in our workshop while continuing to work on large projects based on site. NK CEPHE 17 yıldır Kayseri de faaliyet gösteren, dış cephe konusunda kendini kanıtlamış, Üçel Alüminyumun bir kolu olarak Neslihan IRVANA ve Kamil KOCAPAŞ tarafından 2014 yılında kurulmuştur. Şirketimizin

Detaylı

F E D E R A T I O N D E S A S S O C I A T I O N S T U R Q U E S D E S U I S S E R O M A N D E

F E D E R A T I O N D E S A S S O C I A T I O N S T U R Q U E S D E S U I S S E R O M A N D E F E D E R A T I O N D E S A S S O C I A T I O N S T U R Q U E S D E S U I S S E R O M A N D E B A T I İ S V İ Ç R E T Ü R K D E R N E K L E R İ F E D E R A S Y O N U N o 26 22.04.2016 Chers Membres et

Detaylı

Bulletin interne de communication du Lycée N.D. de Sion Notre Dame de Sion Lisesi okul içi bülteni. Prochainement. Vendredi 1er Octobre 1 Ekim Cuma

Bulletin interne de communication du Lycée N.D. de Sion Notre Dame de Sion Lisesi okul içi bülteni. Prochainement. Vendredi 1er Octobre 1 Ekim Cuma Informa-sion Bulletin interne de communication du Lycée N.D. de Sion Notre Dame de Sion Lisesi okul içi bülteni Octobre / Ekim / 2004 6 ème Année /6. Yıl N : 52 Prochainement Dernier délai pour la remise

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM FRANSIZCA DERSİ ORTAK (MAZERET) SINAVI 14 ARALIK 2014 Saat: 11.20 A KİTAPÇIK TÜRÜ 8. SINIF FRANSIZCA TESTİ 2014 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2015 8. SINIF 2. DÖNEM DERSİ MERKEZİ ORTAK (MAZERET) SINAVI 17 MAYIS 2015 Saat: 11.20 Adı ve

Detaylı

Discours de Monsieur Hervé Magro, Consul Général de France à Istanbul. A l occasion de la réception pour la Fête Nationale

Discours de Monsieur Hervé Magro, Consul Général de France à Istanbul. A l occasion de la réception pour la Fête Nationale Discours de Monsieur Hervé Magro, Consul Général de France à Istanbul A l occasion de la réception pour la Fête Nationale Izmir Lundi 16 juillet 2012 M. le Gouverneur, Mesdames et messieurs les représentants

Detaylı

Discours de Monsieur Hervé Magro, Consul Général de France à Istanbul. A l occasion de la réception pour la Fête Nationale

Discours de Monsieur Hervé Magro, Consul Général de France à Istanbul. A l occasion de la réception pour la Fête Nationale Discours de Monsieur Hervé Magro, Consul Général de France à Istanbul A l occasion de la réception pour la Fête Nationale Palais de France à Istanbul Samedi 14 juillet 2012 Fransa Đstanbul Başkonsolosu

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF FRANSIZCA 2015 8. SINIF 2. DÖNEM FRANSIZCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 30 NİSAN 2015 Saat: 11.20

Detaylı

STAJ SORULARI QUESTIONNAIRE

STAJ SORULARI QUESTIONNAIRE GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ UNIVERSITE GALATASARAY FACULTE D'INGENIERIE ET DE TECHNOLOGIE STAJ SORULARI QUESTIONNAIRE DEPARTEMENT DE GENIE INDUSTRIEL QUESTIONNAIRE DU PREMIER

Detaylı

SAINT JOSEPH LİSESİ EĞİTİM VAKFI ÖZEL KÜÇÜK PRENS ANAOKULU. Veli Oryantasyon Toplantısına Hoşgeldiniz

SAINT JOSEPH LİSESİ EĞİTİM VAKFI ÖZEL KÜÇÜK PRENS ANAOKULU. Veli Oryantasyon Toplantısına Hoşgeldiniz SAINT JOSEPH LİSESİ EĞİTİM VAKFI ÖZEL KÜÇÜK PRENS ANAOKULU Veli Oryantasyon Toplantısına Hoşgeldiniz 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI VELİ ORYANTASYON PROGRAMI Gülşen GÖR Anaokulu Müdürü Açılış Toplantısı

Detaylı

Bulletin interne de communication du Lycée N.D. de Sion Notre Dame de Sion Lisesi okul içi bülteni. Prochainement. Lundi 3 novembre 3 Kasım Pazartesi

Bulletin interne de communication du Lycée N.D. de Sion Notre Dame de Sion Lisesi okul içi bülteni. Prochainement. Lundi 3 novembre 3 Kasım Pazartesi Bulletin interne de communication du Lycée N.D. de Sion Notre Dame de Sion Lisesi okul içi bülteni Novembre/Kasım / 2003 5 ème Année /5. Yıl N : 45 Prochainement Conseils de classe: 1 ABCD 14h30: 1A 15h30:

Detaylı

FRANCOPHONIE! FRANCOPHONIE

FRANCOPHONIE! FRANCOPHONIE VIVEZ LA FRANCOPHONIE! FRANCOPHONIE 2018 Programme des manifestations musique spectacle vivant livre www.ifturquie.org numérique cinéma français arts visuels Turquie DATE MANIFESTATION ETABLISSEMENT LIEU

Detaylı

Bilimsel Giriş. Giriş - Başlangıç

Bilimsel Giriş. Giriş - Başlangıç - Başlangıç Bu tezde/ kağıtta/ denemede...'ı tetkik edeceğim/soruşturacağım/ araştıracağım/ değerlendireceğim/ analiz edeceğim. Tez / deneme için genel giriş Dans ce travail / cet essai / cette thèse,

Detaylı

Programme Annuel de la Classe Préparatoire de Français Totem A1-A2 : I.Semestre

Programme Annuel de la Classe Préparatoire de Français Totem A1-A2 : I.Semestre - Programme Annuel de la Classe Préparatoire de Français Totem A1-A2 : I.Semestre Semaine Unité Sujets Activités Complémentaires 1 1 Saluer Découvrir 24-28 Entrer en contact avec l alphabet et l écrit

Detaylı

Singa kimdir HEDEFLER DERNEĞİ

Singa kimdir HEDEFLER DERNEĞİ Singa kimdir DERNEĞİ 2011 yılında kurulan, Kar amacı olmayan bir kuruluştur singa Fransa'daki mülteci ve ev sahibi topluluğun arasında köprüler kurmayı amaçlayan bir sivil toplum kuruluşudur. Her yıl binlerce

Detaylı

Voyage Général. Général - Bases. Général - Conversation. Demander de l'aide. Demander si une personne parle anglais

Voyage Général. Général - Bases. Général - Conversation. Demander de l'aide. Demander si une personne parle anglais - Bases Vous pouvez m'aider, s'il vous plaît? Demander de l'aide Parlez-vous anglais? Demander si une personne parle anglais Bana yardımcı olurmusunuz, lütfen? İngilizce konuşuyor musunuz? Parlez-vous

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF FRANSIZCA 2016 8. SINIF 2. DÖNEM FRANSIZCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 28 NİSAN 2016 Saat: 11.20

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA I (ÇEVİRİBİLİM) AFFF 101 1 2 + 2 3 3

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA I (ÇEVİRİBİLİM) AFFF 101 1 2 + 2 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA I (ÇEVİRİBİLİM) AFFF 101 1 2 + 2 3 3 Ön Koşul Dersleri - Dili Seviyesi Türü Koordinatör ü Dersi Verenler Yardımcıları Amacı İçeriği Fransızca

Detaylı

YAŞAR KEMAL. İnsanı, Toplumu, Dünyayı Kucaklamak. Embrasser l homme, la société et le monde GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITÉ GALATASARAY

YAŞAR KEMAL. İnsanı, Toplumu, Dünyayı Kucaklamak. Embrasser l homme, la société et le monde GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITÉ GALATASARAY SEMPOZYUM SYMPOSIUM GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITÉ GALATASARAY YAŞAR KEMAL İnsanı, Toplumu, Dünyayı Kucaklamak Embrasser l homme, la société et le monde 29 ŞUBAT 2016 29 FÉVRIER 2016 Yaşar Kemal İnsanı,

Detaylı

Galatasaray University

Galatasaray University Inflation Galatasaray University 11 Novembre,2013 Inflation ( ch. 6 R. Hahnel 1/ 23 definition Le prix est le montant monétaire échangé contre un bien ou un service lors d un achat ou d une vente Les prix

Detaylı

GALATASARAY ÜNĐVERSĐTESĐ UNIVERSITE GALATASARAY

GALATASARAY ÜNĐVERSĐTESĐ UNIVERSITE GALATASARAY GALATASARAY ÜNĐVERSĐTESĐ UNIVERSITE GALATASARAY 2011 2012 EĞĐTĐM VE ÖĞRETĐM YILI MEZUNĐYET TÖRENĐ *** CEREMONIE DE LA REMISE DES DIPLOMES DE L ANNEE UNIVERSITAIRE 2011 2012 Ortaköy 29 / 06 / 2012 PROGRAM

Detaylı

Langue turque. Cahier de l élève. Évaluation en classe de CM2. Enseignements de Langue et Culture d Origine. Nom :. Prénom : Date de naissance :...

Langue turque. Cahier de l élève. Évaluation en classe de CM2. Enseignements de Langue et Culture d Origine. Nom :. Prénom : Date de naissance :... Langue turque Évaluation en classe de CM2 Enseignements de Langue et Culture d Origine Cahier de l élève Nom :. Prénom : Date de naissance :... École : 2011/2012 Compréhension de l oral Situation 1 (CO

Detaylı

Bienvenue HOŞGELDİNİZ

Bienvenue HOŞGELDİNİZ Bienvenue HOŞGELDİNİZ Traduction : Ergün Şimşek, professeur de turc, académie de Besançon / Impression : Vincent Imprimeries sur papier certifié PEFC. Octobre 2011. En France, l école publique est gratuite

Detaylı

Prof. Dr. Ayla GÖKMEN Tel: +90 (224) 2942241 e-mail: agokmen@uludag.edu.tr

Prof. Dr. Ayla GÖKMEN Tel: +90 (224) 2942241 e-mail: agokmen@uludag.edu.tr Prof. Dr. Ayla GÖKMEN Tel: +90 (224) 2942241 e-mail: agokmen@uludag.edu.tr Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Fransız Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı EĞİTİM Doktora : Fransız Dili ve Edebiyatı, Poitiers

Detaylı

Programme Francophonie 2007. Programı. Frankofoni 2007. au lycée Notre Dame de Sion. Notre Dame de Sion Lisesi nde

Programme Francophonie 2007. Programı. Frankofoni 2007. au lycée Notre Dame de Sion. Notre Dame de Sion Lisesi nde Programme Francophonie 2007 au lycée Notre Dame de Sion Notre Dame de Sion Lisesi nde Frankofoni 2007 Programı Mercredi 7 Mars 7 Mart Çarşamba Mercredi 14 Mars Çarşamba 14 Mart Jeudi 15 Mars 15 Mart Perşembe

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, Bir haftayı daha geride bıraktık. Öğrencilerimiz hafta boyunca sınıf çalışmalarının

Detaylı

GAZETEM. N 16 février/ Şubat 2015

GAZETEM. N 16 février/ Şubat 2015 GAZETEM N 16 février/ Şubat 2015 Le mot du Président C est mon premier article dans Gazetem en tant que président et nous nous retrouverons encore. Depuis plusieurs années vous m avez vu actif dans la

Detaylı

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 29 KASIM 2013 Saat: 12.00

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 29 KASIM 2013 Saat: 12.00 T.C. 8. SINIF I. DÖNM ORTAK SINAVI 29 KASIM 2013 Saat: 12.00 FRANSIZCA 1-7. sorularda boş bırakılan yere uygun gelen kelime ya da ifadeyi işaretleyiniz. 1. L été et le printemps sont les saisons... chaudes

Detaylı

Notre Dame de Sion Lisesi okul içi bülteni. Prochainement. Lundi 1er novembre 1 Kasım Pazartesi. Mercredi 3 novembre 3 Kasım Çarşamba

Notre Dame de Sion Lisesi okul içi bülteni. Prochainement. Lundi 1er novembre 1 Kasım Pazartesi. Mercredi 3 novembre 3 Kasım Çarşamba Informa-sion Notre Dame de Sion Lisesi okul içi bülteni Novembre / Novembre / 2004 6 ème Année /6. Yıl N : 53 Prochainement Conseil de classe: 1ABCD 14h30: 1A 15h30: 1B 16h30: 1C 17h30: 1D Conseil de classe:

Detaylı

Lycée Privé Français Saint Benoit Istanbul

Lycée Privé Français Saint Benoit Istanbul E X A M E N D'E N T R E E DA N S L E S U N I V E R S I T E S D E L A R E P U B L IQ U E T U R Q U E Ö S Y M Y Ü K S E K Ö Ğ R E Tİ M K U R U L U Ö Ğ R E N C İ S E Ç M E Y E R L E Ş T İ R M E M E R K E

Detaylı

DIPLÔME NATIONAL DU BREVET

DIPLÔME NATIONAL DU BREVET DIPLÔME NATIONAL DU BREVET ÉPREUVE TURC SÉRIES : TOUTES SESSION 2014 Durée : 1 heure 30 Coefficient : 1 Barème : I - COMPRÉHENSION DU TEXTE II - COMPÉTENCE LINGUISTIQUE III EXPRESSION PERSONNELLE 6 points

Detaylı

FRANSA DA EĞİTİM CAMPUS FRANCE TÜRKİYE

FRANSA DA EĞİTİM CAMPUS FRANCE TÜRKİYE FRANSA DA EĞİTİM CAMPUS FRANCE TÜRKİYE CAMPUS FRANCE NEDİR? CAMPUS FRANCE Campus France Nedir? Campus France Fransa Dış İşleri Bakanlığı ile Araştırma ve Yüksek Öğrenim Bakanlığı na bağlı olarak faaliyet

Detaylı

Programme Annuel de la Classe Préparatoire defrançais Programme de Latitudes A1-A2 : I.Semestre 192 heures

Programme Annuel de la Classe Préparatoire defrançais Programme de Latitudes A1-A2 : I.Semestre 192 heures - Programme Annuel de la Classe Préparatoire defrançais Programme de Latitudes A1-A2 : I.Semestre 192 heures Semaine Unité Sujets ActivitésComplémentaires Expressions Écrites 1 1 Découvrir l alphabet et

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA II AFFA

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA II AFFA DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA II AFFA 102 2 3 + 0 3 3 Ön Koşul Dersleri AFFA 101 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Fransızca Lisans

Detaylı

Votre Cah er d'exerc ces. Eda BİLGEN

Votre Cah er d'exerc ces. Eda BİLGEN Votre Cah er d'exerc ces Eda BİLGEN Eda BİLGEN VOTRE CAHIER D EXERCICES ISBN 978-605-241-168-1 DOI 10.14527/9786052411681 Kitap içeriğinin tüm sorumluluğu yazarlarına aittir. 2018, PEGEM AKADEMİ Bu kitabın

Detaylı

İlkokul Yabancı Diller Festivali

İlkokul Yabancı Diller Festivali İlkokul Festivali Yabancı Diller 50.KURULUŞ YILIMIZI RESİM SERGİMİZ İLE TAÇLANDIRDIK Milli değerlerine, kültürüne, diline sahip çıkan, kurucumuz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ün ilkeleri doğrultusunda

Detaylı

Pazartesi. Salı. Çarşamba. Perşembe. Cuma. conjugaison du verbe. Grammaire progressive du français avec 680 exercices-page:8

Pazartesi. Salı. Çarşamba. Perşembe. Cuma. conjugaison du verbe. Grammaire progressive du français avec 680 exercices-page:8 Dilbilgisi (A1-A2) (17 hafta) 2017/2018Grammaire progressive du français avec 680 exercices 09-13 Ekim Kişi zamirleri, Fiil Je-tu-il-elle-nous-vous-ils-elles. La conjugaison du verbe. Grammaire progressive

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı...: Hüseyin GÜMÜŞ 2. Doğum Tarihi...: 10.10.1946 3. Unvanı...: Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu...: Doktora

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı...: Hüseyin GÜMÜŞ 2. Doğum Tarihi...: 10.10.1946 3. Unvanı...: Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu...: Doktora ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı...: Hüseyin GÜMÜŞ 2. Doğum Tarihi...: 10.10.1946 3. Unvanı...: Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu...: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Fransız dili ve Edebiyatı Atatürk Üniversitesi

Detaylı

17:30-18:00 METRODA "FLASH MOB" Taksim metrosu Anında katılıma açık!

17:30-18:00 METRODA FLASH MOB Taksim metrosu Anında katılıma açık! SAAT ETKİNLİK MEKAN BİLET SATIŞ REZERVASYON 9 EKİM SALI 13:00-16:00 ATÖLYE 01 LeeLa Petronio Beden müziğinin keşfi I Bu Atölye'nin 2. bölümü 11-Ekim Perşembe 13:00-16:00, ortak gösteri perşembe 19:00'da

Detaylı

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ ANASINIFI SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ 21 Eylül Veli Toplantısı Anasınıfı Zümresi Okul İçi 10 Ekim Malatya Park AVM Anasınıfı Zümresi Okul Dışı 26 Ekim Aileler

Detaylı

Jeunes pousses d'aujourd'hui, arbres de demain

Jeunes pousses d'aujourd'hui, arbres de demain Jeunes pousses d'aujourd'hui, arbres de demain SAINTE PULCHERIE LİSESİ Nİ SEÇMEK İÇİN 5 NEDEN 5 bonnes raisons de choisir le Lycée Sainte Pulchérie 1_ Yenilikçi ve yaratıcı eğitim Une pédagogie innovante

Detaylı

FRANSA DA EĞİTİM CAMPUS FRANCE TÜRKİYE

FRANSA DA EĞİTİM CAMPUS FRANCE TÜRKİYE FRANSA DA EĞİTİM CAMPUS FRANCE TÜRKİYE CAMPUS FRANCE NEDİR? CAMPUS FRANCE Campus France Nedir? Campus France Fransa Dış İşleri Bakanlığı ile Araştırma ve Yüksek Öğrenim Bakanlığı na bağlı olarak faaliyet

Detaylı

Seyahat Etrafı Dolaşma

Seyahat Etrafı Dolaşma - Yer Je suis perdu. Nerede olduğunu bilmeme Vous pouvez me montrer où c'est sur le plan? Haritada belli bir sorma Où puis-je trouver? Belli bir hakkında sorma... des toilettes?... une banque / un bureau

Detaylı

Bulletin interne de communication du Lycée N.D. de Sion Notre Dame de Sion Lisesi okul içi bülteni. Prochainement. Mardi 1 mars 1 Mart Salı

Bulletin interne de communication du Lycée N.D. de Sion Notre Dame de Sion Lisesi okul içi bülteni. Prochainement. Mardi 1 mars 1 Mart Salı Informa-sion Bulletin interne de communication du Lycée N.D. de Sion Notre Dame de Sion Lisesi okul içi bülteni Mars / Mart / 2005 6 ème Année /6. Yıl N : 57 Prochainement 14h30-15h30 :Visite des élèves

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

TED Kayseri Koleji Almanca Öğretmenleri Ankara da

TED Kayseri Koleji Almanca Öğretmenleri Ankara da TED Kayseri Koleji Almanca Öğretmenleri Ankara da Almanca Öğretmenlerimiz Öznur Polat, Çiğdem Erdem, Onur Karga ve Pervin Doğan Moodle üzerinden aldıkları eğitimin ikinci bölümünü de tamamladılar. 21.03.-22.03.2015

Detaylı

Atatürk Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Lisans Marmara Üniversitesi Fransızca Öğretmenliği Pr.

Atatürk Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Lisans Marmara Üniversitesi Fransızca Öğretmenliği Pr. Doç.Dr. TİLDA SAYDI Fransız Dili Ve Edebiyatı Fransız Dili Ve Edebiyatı Anabilim Dalı Eğitim Bilgileri Atatürk Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi 1984-1989 Lisans Marmara Üniversitesi Fransızca Öğretmenliği

Detaylı

Personne Contenu de la discussion. AM Bonjour, vous êtes Madame Aksoy? 00:22. P Madame Aksoy, merci beaucoup d être venue 01 :04

Personne Contenu de la discussion. AM Bonjour, vous êtes Madame Aksoy? 00:22. P Madame Aksoy, merci beaucoup d être venue 01 :04 Santé Exemple réussi Transcription et traduction : rofessionnel-le / Médecin : : AM : En rouge: En italique: Interprète communautaire ient Assistante médicale arties de la discussion en turc arties de

Detaylı

Anne Blume Ey saymakla bitmeyen kadın, Kimsin sen? Sen sanatsın. Istanbul Lisesi Resim Bölümü

Anne Blume Ey saymakla bitmeyen kadın, Kimsin sen? Sen sanatsın. Istanbul Lisesi Resim Bölümü 01.06.2014 Pazar 10.00 130. yıl Geleneksel Aşure Günü Kutlamaları Istanbul Lisesi 02.06.2014 Pazartesi 9.30 Istanbul Lisesi 23. Kültür Etkinlikleri Haftası Bahçe Açılışı Açılış Konuşmaları Gösteriler Istanbul

Detaylı

1975 yılından beri sürekli ve emin adımlarla büyümeye ve dünyaya açılmaya devam etmektedir.

1975 yılından beri sürekli ve emin adımlarla büyümeye ve dünyaya açılmaya devam etmektedir. HAKKIMIZDA BAŞTÜRKLER ŞİRKETLER GRUBU; Malatya da Un, Yem, Sentetik Çuval üretimi ve Akaryakıt İstasyonları sektörleri içindedir. Aynı zamanda Dakar / Senegal şehrinde Un, Yem Sıvı yağ (fıstık) üretimleri

Detaylı

Sophie ve dilleri. Sophie et ses langues. Metin Christine Hélot Çizimler Uxue Arbelbide Lete Çeviri Büşra Hamurcu

Sophie ve dilleri. Sophie et ses langues. Metin Christine Hélot Çizimler Uxue Arbelbide Lete Çeviri Büşra Hamurcu Sophie ve dilleri Sophie et ses langues Metin Christine Hélot Çizimler Uxue Arbelbide Lete Çeviri Büşra Hamurcu Sophie ve dilleri Sophie et ses langues DULALA, erken yaşta dilsel çeşitlilik eğitimini desteklemek

Detaylı

AĞUSTOS 2012 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3 4 5

AĞUSTOS 2012 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3 4 5 AĞUSTOS 2012 1 2 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ŞEKER 1 ŞEKER 20 ŞEKER 21 ŞEKER 22 23 24 25 26 27 28 Yeni Kayıt Öğrenciler için İngilizce Kursu başlar (1.-6.sınıflar). (:00-12:00) 2 30 ZAFER 31

Detaylı

Eğitimin merkezinde bir öğrenci

Eğitimin merkezinde bir öğrenci Eğitimin merkezinde bir öğrenci Un élève au coeur de l enseignement Un élève : Geçmişin mirasçısı Kendini aşabilen Üç dil bilen Bilimsel Çok yönlü gelişen Sanata açık Sorumluluk sahibi Yaşamında rehberlik

Detaylı

L alphabet. Toutes les lettres se prononcent. kâ et gâ se prononcent en mouillant la consonne ([

L alphabet. Toutes les lettres se prononcent. kâ et gâ se prononcent en mouillant la consonne ([ Fiche 1 L alphabet Lettre Prononciation dans En turc a a papa at (cheval) b b bleu baba (papa, père) c dj jazz cam (vitre) ç tch match maç (match) d d dent dar (étroit) e è - ai mère ev (maison) f f fleur

Detaylı

PRELEVEMENT ET DON D ORGANES ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ

PRELEVEMENT ET DON D ORGANES ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ PRELEVEMENT ET DON D ORGANES ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ Turkan FILCAN Infirmière / Hemşire CHU Nancy POURQUOI CE SUJET? Vous informer Vous faire réfléchir Vous aidez à prendre position NEDEN BU KONU? Sizi bilgilendirmek

Detaylı

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! D KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF FRANSIZCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM FRANSIZCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF FRANSIZCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM FRANSIZCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! B KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF FRANSIZCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM FRANSIZCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! C KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF FRANSIZCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM FRANSIZCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

Langue turque. Évaluation en classe de CM2. Cahier de l élève. Évaluation académique. Nom :... Date de naissance :.

Langue turque. Évaluation en classe de CM2. Cahier de l élève. Évaluation académique. Nom :... Date de naissance :. Évaluation académique Langue turque Évaluation en classe de CM2 Cahier de l élève Nom :.... Prénom : Date de naissance :. École : 1 Compréhension de l oral Situation 1 (CO1) Deux personnes parlent au téléphone:

Detaylı

YOGA STUDYO ANTALYA YOGA DERSLERI PROGRAM YOGA CLASS PROGRAM 03 10 2013

YOGA STUDYO ANTALYA YOGA DERSLERI PROGRAM YOGA CLASS PROGRAM 03 10 2013 MON PZTSI - LUN TUES SALI MAR WED- ÇARŞ- MER THUR PERŞ- JEU FRID- CUM- VEN SATUR CMTSI SAMDI SUN- PAZ- DIMAN 10.00 11.00 12.30 14.00 MANTRA- (ileri- advanc) 10.00 11.30 EN 12.30 14.00 10.00 11.30 TR NEFES

Detaylı

/pirireisokullari EYLÜL-EKİM Bu ay veli etkinliğimizde Ayşe hanım ve çocuklarımızla ressam Miro nun bir eserini çalıştık.

/pirireisokullari EYLÜL-EKİM Bu ay veli etkinliğimizde Ayşe hanım ve çocuklarımızla ressam Miro nun bir eserini çalıştık. EYLÜL-EKİM 2016 Aralık ayında Türkçe dil etkinliği derslerimizde kış mevsimini, pandaları, ayıları, portakal meyvesini, brokoli sebzesini tanıdık.meyve sebzelerin faydalarını öğrendik. Kapaklar ve Çoraplarla

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 Değerli Velilerimiz, 23 Nisan Pazar günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenimiz saat 10:30-11:30 arasında çok amaçlı salonda 2.ve 3. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Bilim, Kültür, Sanat Günleri etkinliklerimiz, anaokulu 3 yaş grubundan

Detaylı

P R O P O S R E C U E I L L I S P A R G Ü L Ý L B A Y T R A D U I T D U T U R C P A R M E H M E T B A Ð I Þ

P R O P O S R E C U E I L L I S P A R G Ü L Ý L B A Y T R A D U I T D U T U R C P A R M E H M E T B A Ð I Þ e n t r e t i e n a v e c EMÝ RALÝ YAÐAN P R O P O S R E C U E I L L I S P A R G Ü L Ý L B A Y T R A D U I T D U T U R C P A R M E H M E T B A Ð I Þ Evvel Zaman Þiirleri adýný taþýyan kitabýnýzýn öndeyiþinde

Detaylı

Pembe Gezi. Sanat Etkinliği Tiyatro Çalışmaları. 18-24 Ocak 2013

Pembe Gezi. Sanat Etkinliği Tiyatro Çalışmaları. 18-24 Ocak 2013 Pembe Gezi Sanat Etkinliği Tiyatro Çalışmaları 18-24 Ocak 2013 Hedefler Fransızca konuşma yeteneğini geliştirmek Gösteri sanatının profesyonel sanatçılarıyla tanışarak bu mesleği tanımak Sanatçıları yakından

Detaylı

Her türlü alana yayýlmakta olan

Her türlü alana yayýlmakta olan r e p è r e s KISTAS L E B I L I N G U I S M E F A C E À L A M O N D I A L I S A T I O N K Ü R E S E L L E Þ M E K A R Þ I S I N D A Ç Ý F T D Ý L L Ý L Ý K H e n r i e t t e W A L T E R * T R A D U C

Detaylı

CERTIFICAT DE PROLONGATION DE DÉTACHEMENT OU DE MAINTIEN EXCEPTIONNEL AU RÉGIME DE SÉCURITÉ SOCIALE DU PAYS D AFFILIATION

CERTIFICAT DE PROLONGATION DE DÉTACHEMENT OU DE MAINTIEN EXCEPTIONNEL AU RÉGIME DE SÉCURITÉ SOCIALE DU PAYS D AFFILIATION SÉCURITÉ SOCIALE SOSYAL GÜVENLİK CONVENTION FRANCO-TURQUE DE SÉCURITÉ SOCIALE TÜRKİYE-FRANSA SOSYAL GÜVENLİK SÖZLEŞMESİ SE 208-02 FT CERTIFICAT DE PROLONGATION DE DÉTACHEMENT OU DE MAINTIEN EXCEPTIONNEL

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ: Dr. Nizamettin KASAP

ÖZGEÇMİŞ: Dr. Nizamettin KASAP ÖZGEÇMİŞ: Dr. Nizamettin KASAP 1980- İlkokul, Ecole communale de Roselies, Aiseau-Presles, Charleroi, Belçika. 1983- Ortaokul, Athénée royale de Châtelet, Charleroi, Belçika. 1987- Lise, Samsun 19 Mayıs

Detaylı

ISSN : 1308-7274 nurtenk@gazi.edu.tr 2010 www.newwsa.com Ankara-Turkey

ISSN : 1308-7274 nurtenk@gazi.edu.tr 2010 www.newwsa.com Ankara-Turkey ISSN:1306-3111 e-journal of New World Sciences Academy 2012, Volume: 7, Number: 4, Article Number: 1C0566 NWSA-EDUCATION SCIENCES Received: February 2011 Accepted: September 2012 Nurten Özçelik Series

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM FRANSIZCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM FRANSIZCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI FRANSIZCA 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM FRANSIZCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 24 KASIM 2016 Saat: 11.20 Adı

Detaylı

Piri Reis in Yıldızı. ÖZEL GÜZELBAHÇE PİRİ REİS OKULLARI / 2014-2015 Öğretim Yılı

Piri Reis in Yıldızı. ÖZEL GÜZELBAHÇE PİRİ REİS OKULLARI / 2014-2015 Öğretim Yılı Piri Reis in Yıldızı ÖZEL GÜZELBAHÇE PİRİ REİS OKULLARI / 2014-2015 Öğretim Yılı Parlak Geleceğin Güvenli Rotası... Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız.

Detaylı

AĞUSTOS 2012 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3 4 5

AĞUSTOS 2012 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3 4 5 AĞUSTOS 2012 1 2 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 15 16 17 18 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Yeni Kayıt Öğrenciler için İngilizce Kursu başlar (1.-6.sınıflar). (:00-12:00) 2 30 ZAFER 31 EYLÜL 2012 1 2 3 4 5 KAYIT

Detaylı

İTÜ Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı (Evren Tasarlama Kılavuzu Yüksek Lisans Tezi)

İTÜ Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı (Evren Tasarlama Kılavuzu Yüksek Lisans Tezi) Adı Soyadı: Nursev Irmak Demirbaş Doğum yeri/tarihi: Ankara/11.03.1987 Tel: 0538 833 76 81 E.mail: nursevirmak@gmail.com Eğitim Bilgileri: 2013-2017 İTÜ Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı (Evren Tasarlama

Detaylı

Dacia Lodgy. Farklı bir tarzla yaşamın tadını çıkarın

Dacia Lodgy. Farklı bir tarzla yaşamın tadını çıkarın Farklı bir tarzla yaşamın tadını çıkarın Hayatınızı kolaylaştıracak teknolojiler * Opsiyonel 5 VEYA 7 KİŞİLİK VERSİYONLAR Benzersiz iç hacim ile güvenli ve konforlu yolculuklar L a u r e a t e - -

Detaylı

GAZETEM. N 20 Juillet / Temmuz 2017

GAZETEM. N 20 Juillet / Temmuz 2017 GAZETEM N 20 Juillet / Temmuz 2017 Bonjour, Nous avons eu une année très chargée, mais très intéressante. Même si c est déjà loin pour vous, il faut rappeler que nous l avons commencée en étant présents

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA III AFFA 201 1 3 + 0 3 3

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA III AFFA 201 1 3 + 0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS FRANSIZCA III AFFA 201 1 3 + 0 3 3 Ön Koşul Dersleri AFFA 102 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Fransızca Lisans

Detaylı

Langue turque. Cahier de l élève. Évaluation en classe de CM2. Enseignements de Langue et Culture d Origine. Nom :. Prénom : Date de naissance :...

Langue turque. Cahier de l élève. Évaluation en classe de CM2. Enseignements de Langue et Culture d Origine. Nom :. Prénom : Date de naissance :... Langue turque Évaluation en classe de CM2 Enseignements de Langue et Culture d Origine Cahier de l élève Nom :. Prénom : Date de naissance :... École : 2010/2011 Compréhension de l oral Situation 1 (CO

Detaylı

GALATASARAY LİSESİ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

GALATASARAY LİSESİ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL SEMAİNE 0-0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI l'unité : Etude analytique de la droite Classe: les équipements La identification et **Savoir une idée et leurs équations de droites sur les pentes, les types de droites

Detaylı

FORUM TRABZON KARADENİZ MÜZİKLERİ FESTİVALİ EN İYİ YORUM DALINDA SES YARIŞMASI

FORUM TRABZON KARADENİZ MÜZİKLERİ FESTİVALİ EN İYİ YORUM DALINDA SES YARIŞMASI FORUM TRABZON KARADENİZ MÜZİKLERİ FESTİVALİ EN İYİ YORUM DALINDA SES YARIŞMASI BAŞVURU FORMU/ŞARTNAME Adı- Soyadı : Doğum Tarihi : İl : İlçe : Adres : Telefon : E-Posta : Eser Adı : Müzik eğitimi aldınız

Detaylı

«Sans la cigarette, le rakı n en est que meilleur»

«Sans la cigarette, le rakı n en est que meilleur» Les investissements belges en Turquie Pour Raphaël Pauwels, attaché économique et commercial pour la région de la Flandre de la Belgique, le point le plus important des relations entre deux pays est le

Detaylı

Robert Dossou. Bayanlar, Baylar,

Robert Dossou. Bayanlar, Baylar, 43 Robert Dossou Bayanlar, Baylar, Halihazırda üç görev yürütmekteyim. Benin Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevimin yanı sıra Fransızca Konuşan Ülkeler Anayasa Mahkemeleri Birliği Başkanlığını

Detaylı

Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için el birliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur.

Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için el birliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur. İÇİNDEKİLER YÖNETİCİLERİMİZ..............2-7 BAŞARILARIMIZ............... 8-10 MEZUNLARIMIZ................11 ANAOKULUMUZ.............. 12-15 DİL ETKİNLİKLERİMİZ... 16-19 SEMİNERLERİMİZ ve KONUKLARIMIZ...

Detaylı

Ders Kodu Dersin Adı Yarıyıl Teori Uygulama Lab Kredisi AKTS Marx, Weber, Durkheim: Modern Sosyal Düşüncenin Oluşumu

Ders Kodu Dersin Adı Yarıyıl Teori Uygulama Lab Kredisi AKTS Marx, Weber, Durkheim: Modern Sosyal Düşüncenin Oluşumu İçerik Ders Kodu Dersin Adı Yarıyıl Teori Uygulama Lab Kredisi AKTS SOC 501 Marx, Weber, Durkheim: Modern Sosyal Düşüncenin Oluşumu 1 3 0 0 3 7,5 Ön Koşul Derse Kabul Koşulları Dersin Dili Türü Dersin

Detaylı

TURNUVAMIZIN FİNALİ YAPILDI

TURNUVAMIZIN FİNALİ YAPILDI GELENEKSEL MÜNAZARA TURNUVAMIZIN FİNALİ YAPILDI Sosyal etkinliklerine devam eden okulumuz, 27 03.2015 Cuma günü konferans salonunda, edebiyat öğretmenimiz Gülgün KALPAKÇI rehberliğinde 10. Sınıflar arası

Detaylı