Yaz Dedektifleri İŞ BAŞINDA! hazırlayan: Tuğba Can

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yaz Dedektifleri İŞ BAŞINDA! hazırlayan: Tuğba Can"

Transkript

1 Yaz Dedektifleri İŞ BAŞINDA! hazırlayan: Tuğba Can

2 MERHABAAA!

3 DEDEKTİFLİK DÜNYASINA HOŞGELDİN! Dedektiflik, yazın eğlenceli zaman geçirmek için harika bir uğraş! Sen de bu işle uğraşmak ister misin? İstiyorsan ilk iş olarak aşağıya adını büyük harflerle yaz.

4 Hafızan İyi midir? Dedektiflik, merak, dikkat ve bilgi gerektirir. Bir de iyi bir hafıza! Bakalım bu konuda ne kadar yeteneklisin? Yandaki sayfaya bir dakika boyunca bak. Ardından sayfanın üzerine bir kâğıt kapat ve aşağıdaki soruları yanıtla. 1. Kelebeklerde kaç benek var, söylebilir misin? 2. Uçabilen kaç çeşit canlı var, ayırt edebildin mi? 3. Sayfada gördüğün en büyük canlı ne renk, hatırlayabilir misin? 4. Saat kaç, dikkat ettin mi? 5. Masa lambası yanıyor mu, yanmıyor mu, ne dersin?

5 ... saat, masa lambası, kelebek, toptop, saat, masa lambası, kelebek, toptop...

6 Ayrıntılara Dikkat Eder misin? Dedektifler gizemleri çözerler. Bunu yaparken sorular sorarlar ve ayrıntıları incelerler. Bu konuda kendini geliştirmek istiyorsan, ayrıntılara odaklanmayı sağlayan oyunlar oynayabilirsin. İşte onlardan biri. Yandaki iki resmi incele ve aralarındaki yedi farkı bul. Ne yapıyorsunuz? Dedektif dansı mı? Hey beni bekleyin!

7

8 Beş Duyunu Kullan Temel olarak beş duyumuz var. Bunlar aracılığıyla çevremizi algılarız. Tahmin edebileceğin gibi dedektifler için duyular önemlidir. Gözlerini dört açar, çevrelerini dikkatle incelerler. Elbette en çok görme duyumuzu kullanırız. Ancak diğer duyularımızı da geliştirebiliriz. Bir kutu bul. Örneğin, ayakkabı kutusu işe yarar. Bir arkadaşından yardım al ve ondan sen görmeden kutuya bir şey koymasını iste. Sonra da kutunun kapağını kapatmasını. Ardından duyularını harekete geçir. Kutuyu salla, çıkan sesi dinle. Kutuyu kokla. Başka ne yapabilirsin? İçindekini görmeden kapağı açıp elinle incele ve ne olduğunu bulmaya çalış. Kutunun içinde ne olduğunu bulmak için üç tahmin hakkın var.

9 Gözlerini dört aç, Kulaklarını kabart! Burnun bir köpeğinki gibi hassas olsun. İncelemek için dokun!

10 Gizli Mesaj Yazabilir misin? Dedektifliğini geliştirmek istiyorsan, kimyayla daha çok ilgilenmelisin. Çünkü maddeler birbiriyle kimyasal etkileşime girer. Bu da gizli mesaj yazmak için sana olanak yaratır! Bir bardağın içine bir yemek kaşığı kabartma tozu, bir yemek kaşığı su koy ve ikisini karıştır. Fırçayla resim kâğıdına istediğin mesajı yaz ve kâğıdın kurumasını bekle. Fırçanı temizle ve üzüm suyuyla tüm kâğıdı boya. Ne oluyor? Kabartma tozu baz, üzüm suyu da asittir. Asitler ve bazlar kimyasal etkileşime girerler, bunun sonucunda renk değişimi olur. Yazdığın mesajın ortaya çıkmasını sağlayan da bu renk değişimidir.

11 Üüü... Buraya şey yazdım, Şeyyy... Hatırlamıyorum, üüü...

12 Şifre Çözebilir misin? Elbette sıra geldi şifreli mesajlar yazmaya! Dedektfiklik bazen gizli haberleşmeyi gerektirir. Bunun da yolu şifre kullanmaktır. Örneğin buluşalım sözcüğünü, alfabenin bir sonraki harflerini kullanarak cümütbmin şeklinde yazarak şifreli hale getirebilirsin. Yanda da bir şifre var çözmek için köşedeki S harfinden başla ve bir sarmal oluşturacak şekilde harflerin üzerinde ilerle. Gel çabukkk!

13 S E V İ M L İ Y O R Y İ L F İ H A C K İ İ A Z A E T D Y D N B K E D E A R A L R A V

14 Problem Çözmeyi Sever misin? Yan sayfadaki sevimli canavarların adlarını öğrenmek istiyorsan bu problemi çözmelisin. Zor gibi görünüyor ancak adım adım ilerlersen bu işin tereyağından kıl çekmek gibi olduğunu göreceksin. Kocagöz den daha küçük olan Puku, gitar çalmayı sevmez. En büyük canavar top oynar. İp atlamayı seven canavarın adı Püskül değil! Püskül, ne en büyük, ne de en küçük canavar.

15

16 Biraz da Matematik Dedektif olmak istiyorsan matematiğini de geliştirmelisin. İşte sana küçük bir alıştırma! Tek yapman gereken yönergeye göre vagonlarda ilerlemek ve gittiğin vagondaki harfleri işaretlemek ve birleştirmek. Bakalım hangi sözcük çıkacak karşına? D A Z F K U A H V L I S

17 l Trenin ilk vagonundan başlayarak en küçük asal sayı kadar ilerle. l Bulunduğun yerden 5 ten küçük ilk asal sayı kadar ilerle. Yalnız 1 e ve kendisine bölünebilen ve 1 den büyük olan doğal sayılara asal sayı denir. l 15 ve 19 arasındaki asal sayıyı bul ve sayının basamaklarının toplamı kadar bulunduğun yerden ilerle. l Bulunduğun yerden 99 un en küçük asal böleni kadar ilerle. R M E Ş G N B İ P C Ö

18 Parmak İzi Almak Çok Kolay! Bir dedektif olarak, elbette parmak izi uzmanı olman gerekir. Bu da zor bir iş değil. Her insanın parmak izi farklıdır ve o insana özgüdür. Bir mürekkep, sulu boya ya da guaj boyayla parmak uçlarının iç kısımlarını boya ve bir kâğıda parmaklarını sırayla bastırarak izlerini çıkar. Her izin altına hangi parmağa ait olduğunu yaz. Bir büyüteçle izleri incele ve tanımlaya çalış. İzler birbirine benziyor mu? Peki bir nesnenin üzerindeki parmak izini nasıl alırsın? Bunun için, bir su bardağı,

19 Parmak izlerini dikkatle incele ve birbirine eş olanı bul. kakao, bir boya fırçası, yapışkan bant ve kâğıda ihtiyaç var. Önce bardağın üzerine parmak izini çıkar. Sonra, izin üzerini kaplayacak kadar kakao serp. Kakaonun fazlasını parmak izi görününceye kadar boya fırçası yardımıyla çok yavaşça temizle. İzin üzerine yapışkan bant yapıştır ve bantı yavaşça kaldırıp bir kâğıdın üzerine yapıştır.

20 Yaratıcı Düşün! Yaratıcı düşünmek, yeni ve özgün bir düşünce ortaya çıkarmaktır. Başka bir deyişle, iki düşünceyi, daha önce olmadığı bir şekilde birleştirmektir. Bir konuya farklı bir bakış açısıyla, yeni bir yaklaşımla bakabilmektir. Bir sorunu çözmektir! Bunların hepsi olabilir. Üstelik herkes yaratıcı düşünebilir. Ama herkes! Elbette yaratıcı düşünme becerilerini geliştirebilirsin. Bunlardan biri nesnelerin işlevini değiştirmektir. Nesneleri küçültüp büyüterek, daraltıp genişleterek değiştirebileceğin gibi bunların işlevlerini de değiştirebilirsin. Tükenmez kalemin içindeki tel yayı düşün. Bu yayın bir benzerinin, spiral defterinizin sayfalarını bir arada tutmayı sağladığını hatırla. Yandaki malzemeleri incele bunları başka bir amaç için nasıl kullanabilirsin?

21 Ayakkabıyı saksı, çantayı paraşüt olarak kullanabilirim, sonra...

22 Beynini Zinde Tut! Bulmaca çözmek beyni zinde tutar. Öyleyse daha çok bulmaca çözmeli. Peki nasıl bulmacalar diye soruyorsan, kibrit çöpü bulmacalarına ne dersin? Yanda 5 kare görüyorsun. İki kibrit çöpünün yerini değiştirerek karelerin sayısını 7 ye çıkarabilir misin? Ancak kibrit çöpü çıkarmak, eklemek ya da üst üste eklemek yok. Hımmm... Ortadaki kibrit çöpünü oynatsak?

23

24 İlişkilendir! İyi bir dedektifin özelliklerinden biri de nesneler arasında ilişki kurabilmektir. Çevrenizdeki eşyalara bakın ve bunlar arasında ilişki kurmaya çalışın. Örneğin, yağmur yağıyorsa ortalıkta şemsiye ve çizme görmek mantıklıdır. Aynı ilişki, harita, sıcak hava balonu ve pasaport arasında da kurulabilir! Haydi, siz de yandaki sayfadaki nesneler arasında ilişkiler kurup minik öyküler yazın.

25 Gemiden indi ve elindeki kartpostala uzun uzun baktı. Cüzdanından 150 lira çıkardı. Bir fotoğraf makinesi alması gerekiyordu.

26 Hayal Gücünü Geliştir Dedektifler insanı şaşırtır. Akıl edemeyeceğiniz şekilde düşünürler. Bunun bir nedeni de gelişmiş hayal güçleridir. Şanslısın, çünkü sen de böyle bir hayal gücüne sahipsin. Elbette bunu biraz daha geliştirmenin bir sakıncası yok. Peki, bu konuda neler yapabilirsin? Her şeyi merak et, sorgula, düşün, keşfet, dene. Ama önce sevimli canavarların sorularını yanıtla! Of Dikenkafa, nereden buluyorsun böyle soruları?

27 Cebinize koyduğunuz çikolata eriyebilir. Erimemesi için ne yapılabilir? Gezegenimizde yerçekimi daha az olsaydı, yaşam nasıl olurdu? Küçük kutu büyük kutunun içine girer. Peki büyük kutu küçüğün içine nasıl girer? Köpekler, fare gibi küçük olsalar ne olurdu? Ya at gibi büyük olsalardı?

28 Soru Sormak Sanattır! Bu odada bir öykü var. Bu öyküyü ortaya çıkarabilmek için sorular sor. Kim? Ne zaman? Nerede? Nasıl? Neden? Ne? sorularıyla başla. Kim sıcak bir içecek içiyor? Günün hangi saati? Terliklerin sahibi nerede?

29

30 ik tifl k e d De ı as k i f i t r Se er! bir l k e i r v b Te ladın m a am n. t u i d r l e o ifi likl t n k i k e t d E e yaz d

31 İkikulak, yaz dedektif i olmanın en güzel yanı ne sence? Gülmek Toptop. Bol bol gülmek! Ha ha... Hi ho...

32

Sevgili Öğrencilerimiz,

Sevgili Öğrencilerimiz, 103 ZEKÂ OYUNU BİLSEM e Hazırlık Mantık Oyunları - Dikkat Oyunları - Hafıza oyunları Dikkat Geliştirme - Sözel Zekâ - IQ Soruları Sayısal Zekâ - Görsel Zekâ Baki Yerli - Ali Can Güllü - Halil İbrahim Akçetin

Detaylı

TAM SAYILARLA İŞLEMLER

TAM SAYILARLA İŞLEMLER TAM SAYILARLA İŞLEMLER 5 4 3 2 1 1 TAM SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında meteorolojik gözlemler, hava tahminleri ve iklim değişiklikleri

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ EVİMİZ-AİLEMİZ Aile kavramı ne demek? Ailemde kimler var? Aile bireylerimizin isimleri nelerdir? Ailemizle paylaştıklarımız

Detaylı

matematik Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır.

matematik Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır. matematik KOLEJ VE BİLSEM SINAVLARINA HAZIRLIK Aşağıda verilen sayılar en yakın onluğa ya da yüzlüğe yuvarlanmıştır. Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır.

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Temel Bilgisayar 2. Hazırlayan : Erdem YAVUZ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Temel Bilgisayar 2. Hazırlayan : Erdem YAVUZ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Temel Bilgisayar 2 Hazırlayan : Erdem YAVUZ FORMULLER Formül Çubuğuna yazmış olduğumuz formuller sayaesinde hücreler arasında matematiksel işlemler yapabiliriz. Excel de formüller

Detaylı

TOPLAMADA KISAYOLLAR

TOPLAMADA KISAYOLLAR ARDIŞIK SAYILARIN TOPLANMASI TOPLAMADA KISAYOLLAR 1 Kural: Gruptaki en küçük sayı ile en büyük sayıyı topla, sonucu gruptaki sayıların miktarıyla çarp ve sonucu 2 ye böl. Örneğin 33 den 41 e kadar olan

Detaylı

Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı

Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Türkiye Geneli Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Aynı Günı Aynte Saat Sınav tarihi 9 Son basvuru tarihi 1 Nisan Nisan CUMARTESİ CUMA 16 16 3. sınıf 4, 5, 6,7 ve 8.sınıf Saat.00 Saat 14.00 Sözel

Detaylı

Sayıları hatırlayalım.

Sayıları hatırlayalım. ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL ERKİLET İLKÖĞRETİM OKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ANASINIFI YARIYIL TATİL ETKİNLİĞİ KONU: TATİL ÖDEVİ Öğrencinin Adı Soyadı: Tarih: Sayıları hatırlayalım. Noktaların üzerinden

Detaylı

MATEMATİK MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (1.ÜNİTE) SAYILAR

MATEMATİK MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (1.ÜNİTE) SAYILAR (1.ÜNİTE) SAYILAR KISA DÖNEMLİ MATERYAL YÖNTEM- Birer ritmik sayar. 1 1 den başlayarak 10 (20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100) a kadar birer ritmik sayar. 2 Verilen herhangi bir sayıdan başlayarak 10

Detaylı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Mutfak Etkinliği Sohbetler Yaşayan değerlerimizden Konuşma ve Dinleme Adabı ile ilgili sohbet ediyorum. Sorumluluklarımızı yerine getirme konulu

Detaylı

ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI DERS TÜRKÇE

ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI DERS TÜRKÇE BİREYSELEŞTİRİLMİŞ ÜNİTE VE TÜM HİZMET PLANI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI DERS TÜRKÇE UZUN DÖNEMLİ AMAÇ KISA DÖNEMLİ AMAÇ ÖĞRETİMSEL AMAÇLAR İLEŞİTİM 1, Sözcükleri doğru kullanır. 1. Söylenen sözcüğü tekrar eder.

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU SINIFI ŞİRİNLER SINIFI MAYIS AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU SINIFI ŞİRİNLER SINIFI MAYIS AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU SINIFI ŞİRİNLER SINIFI MAYIS AYI DİL BECERİLERİM VE BEN AYLIK EĞİTİM PROGRAMI Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Tümevarım tekniği ile "Arabam" ve "Trafik" tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

Örnek...3 : 8 x (mod5) denkliğini sağlayan en küçük pozitif doğal sayısı ile en büyük negatif tam sa yısının çarpım ı kaçtır?

Örnek...3 : 8 x (mod5) denkliğini sağlayan en küçük pozitif doğal sayısı ile en büyük negatif tam sa yısının çarpım ı kaçtır? MOD KAVRAMI (DENKLİK) a ve b tam sayıları arasındaki fark bir m pozitif tam sayısına tam bölünebiliyorsa bu sayılara m modülüne göre denktir denir ve a b(modm) yazılır. Yani m Z +,m (a b) a b (mod m) dir

Detaylı

Kısmen insan davranışlarını veya sezgilerini gösteren, akılcı yargıya varabilen, beklenmedik durumları önceden sezerek ona göre davranabilen bir

Kısmen insan davranışlarını veya sezgilerini gösteren, akılcı yargıya varabilen, beklenmedik durumları önceden sezerek ona göre davranabilen bir DÜŞÜNEN MAKİNELER Kısmen insan davranışlarını veya sezgilerini gösteren, akılcı yargıya varabilen, beklenmedik durumları önceden sezerek ona göre davranabilen bir makine yapmak, insanlık tarihi kadar eski

Detaylı

1. ÜNİTE TAM SAYILAR KONULAR 1. SAYILAR

1. ÜNİTE TAM SAYILAR KONULAR 1. SAYILAR 1. ÜNİTE TAM SAYILAR KONULAR 1. SAYILAR 2. Doğal Sayılar 3. Sayma Sayıları 4. Tam Sayılar(Yönlü sayılar) 5. Tam sayılarda Dört İşlem 6. Tek ve çift sayılar 7. Asal Sayılar 8. Bölünebilme Kuralları 9. Asal

Detaylı

Tekrar

Tekrar İŞLEM KAVRAMI Tekrar Kazanımlar T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulöncesi eğitim dönemi için işlem kavramı için belirlenen kazanımlar ve göstergeler şunlardır. Kazanım 16. Nesneleri

Detaylı

DUYU MOTOR DÖNEM(0-2 YAŞ)

DUYU MOTOR DÖNEM(0-2 YAŞ) DUYU MOTOR DÖNEM(0-2 YAŞ) Bebek doğuştan getirdiği duyusal özellikleriyle kendisini dış dünyada ayırt etme çabasındadır.çevreye duyular arasındaki etkileşim Dönemin özelliğidir. Duyu motor dönem altı aşamaya

Detaylı

ÇOCUK VE KİTAP Çocuk ve kitap, birbirini bütünleyen ve birbirine çok yakışan, iki değerli kelime... Çocuklara okul öncesi çağlarında kitapları tanıtma

ÇOCUK VE KİTAP Çocuk ve kitap, birbirini bütünleyen ve birbirine çok yakışan, iki değerli kelime... Çocuklara okul öncesi çağlarında kitapları tanıtma ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ÇOCUK VE KİTAP ANAOKULU REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ NİSAN- 2008 ÇOCUK VE KİTAP Çocuk ve kitap, birbirini bütünleyen ve birbirine çok yakışan, iki değerli kelime... Çocuklara

Detaylı

Bilgi Kavramıyla Anlaşılan şey Nedir?

Bilgi Kavramıyla Anlaşılan şey Nedir? Bilgi Kavramıyla Anlaşılan şey Nedir? Bilgi edinme insanın en temel güdülerinden birisidir. İnsan bu özelliği sayesinde diğer canlılardan ayrılır. İnsan yalnızca varlığın sürdürebilme gereksinimiyle yaşamaz.

Detaylı

Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine gore 5 e ayrılmaktadır.

Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine gore 5 e ayrılmaktadır. Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine gore 5 e ayrılmaktadır. Zorluk düzeyi Testeki yüzdesi 1. Çok Kolay %10 2. Kolay %20 3. Normal %40 4. Zor %20 5. Çok Zor %10 Aynı test içindeki soruların

Detaylı

ORTAOKULU 2014 2015 ÜNİTİLENDİRİLMİŞ YILLIK BİREYSEL DERS PLANI (BEP)

ORTAOKULU 2014 2015 ÜNİTİLENDİRİLMİŞ YILLIK BİREYSEL DERS PLANI (BEP) ORTAOKULU 2014 2015 ÜNİTİLENDİRİLMİŞ YILLIK BİREYSEL DERS PLANI (BEP) AY EYLÜL EKİM SÜRE SINIF:8 DERS: MATEMATİK HAFTA DERS SAATİ UZUN DÖNEMLİ AMAÇ KISA DÖNEMLİ AMAÇ ÖĞRETİMSEL AMAÇLAR AMAÇ 30: Dört basamaklı

Detaylı

Adınız ve Soyadınız: Doğum Tarihiniz: Sorular hakkındaki genel düşünceniz:

Adınız ve Soyadınız: Doğum Tarihiniz: Sorular hakkındaki genel düşünceniz: Adınız ve Soyadınız: Doğum Tarihiniz: Sorular hakkındaki genel düşünceniz: Soru 1 (15 puan): Dedektif Konan bir gün çok ilginç bir vakayla karşılaşır: Ünlü bir matematikçi iş yerinde güpegündüz ölü bulunur.

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI MAYIS AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI. Tekerlemeler: Arabam Geliyor, El El Emek tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI MAYIS AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI. Tekerlemeler: Arabam Geliyor, El El Emek tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI MAYIS AYI DİL BECERİLERİM VE BEN AYLIK EĞİTİM PROGRAMI Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Arabam Geliyor, El El Emek tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler:

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Şekil1. Dönüşümleri yapılmış raster hazır

Şekil1. Dönüşümleri yapılmış raster hazır RASTER SAYISALLAŞTIRMA Raster ve Dönüşüm Đşlemleri başlıklı dersimizde elimizde resim olarak, hatta çıktısı alınmış bir kağıt olarak bulunan bir harita ya da paftanın Netcad ortamına aktarılarak koordinat

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

3. ÜNİTE TEKNİK RESİMDE KULLANILAN ÇİZGİ VE YAZILAR

3. ÜNİTE TEKNİK RESİMDE KULLANILAN ÇİZGİ VE YAZILAR 3. ÜNİTE TEKNİK RESİMDE KULLANILAN ÇİZGİ VE YAZILAR 1. Çizgiler Çeşitleri ve Özellikleri Kullanıldığı Yerler 2. Yazılar Standart Yazılar Eğik Yazılar KONULAR BU ÜNİTEYE NEDEN ÇALIŞMALIYIZ? Teknik Resimde

Detaylı

KÜMELER. A = {x : (x in özelliği)} Burada x : ifadesi öyle x lerden oluşur ki diye okunur. Küme oluşturur. Çünkü Kilis in üç tane ilçesi.

KÜMELER. A = {x : (x in özelliği)} Burada x : ifadesi öyle x lerden oluşur ki diye okunur. Küme oluşturur. Çünkü Kilis in üç tane ilçesi. KÜMELER Canlı yada cansız varlıkların oluşturduğu iyi A = {a, b, {a, b, c}} ise, s(a) = 3 tür. tanımlanmış nesneler topluluğuna küme denir. 2. Ortak Özellik Yöntemi Kümenin elemanlarını, daha somut ya

Detaylı

BİL BENİ BİLEYİM SENİ

BİL BENİ BİLEYİM SENİ Resimleyen: Sedat Girgin Derleyen Süleyman Bulut BİL BENİ BİLEYİM SENİ 1 ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Bilmece 2. basım Derleyen Süleyman Bulut BİL BENİ BİLEYİM SENİ 1 Resimleyen: Sedat Girgin cancocuk.com cancocuk@cancocuk.com

Detaylı

2005 Matematik Programı ve Matematiksel Beceriler. Evrim Erbilgin

2005 Matematik Programı ve Matematiksel Beceriler. Evrim Erbilgin 2005 Matematik Programı ve Matematiksel Beceriler Evrim Erbilgin Okuma ve Tartışma Giriş, programın vizyonu, ve programın yaklaşımı bölümlerini okuyun. Grup arkadaşlarınızla birlikte aşağıdaki soruları

Detaylı

ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ

ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ İLETİŞİM BECERİLERİ ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ Kendini tanımak Kendini açmak ve kendini doğru ifade etmek Karşımızdakini etkin ve ilgili dinlemek Empati kurabilmek (kendimizi karşımızdaki kişinin yerine

Detaylı

MATEMATİK 1 TESTİ (Mat 1)

MATEMATİK 1 TESTİ (Mat 1) MATEMATİK TESTİ (Mat ). u testte 0 soru vardır.. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.. 7. kesrinin ondalık gösterimi aşağıdakilerden 0 hangisidir? 0, 0 0,

Detaylı

Malzemeler ve Oyunun Kurulumu

Malzemeler ve Oyunun Kurulumu Malzemeler ve Oyunun Kurulumu 2-4 yas aras zeki çocuklar için 4 yas ve üstü Iris Rossbach 1 Oyun zemini 30 kaygan karo (10 ar adet baş, vücut ve ayak) 12 Ahşap yıldız 30 Hayvan kartı 1 Hayalet kartı Cowpiterran

Detaylı

MADDENİN HALLERİ. Maddeler Üç Halde Bulunur: Bunlar haricinde maddelerin bir de. Katı maddeler. Sıvı maddeler. Gaz maddeler.

MADDENİN HALLERİ. Maddeler Üç Halde Bulunur: Bunlar haricinde maddelerin bir de. Katı maddeler. Sıvı maddeler. Gaz maddeler. MADDENİN HALLERİ MADDENİN HALLERİ Maddeler Üç Halde Bulunur: Katı maddeler Sıvı maddeler Gaz maddeler Bunlar haricinde maddelerin bir de plazma hali vardır. KATI MADDELER Katı Maddenin, atomları arasındaki

Detaylı

REHBERLİK VE İLETİŞİM 7

REHBERLİK VE İLETİŞİM 7 REHBERLİK VE İLETİŞİM 7 Yrd. Doç. Dr. M. İsmail BAĞDATLI mismailbagdatli@yahoo.com İletişim Süreci KAYNAK Kodlama MESAJ Kod Açma ALICI KANAL Geri Besleme KANAL Sözlü İletişim Dinleme Amaca ulaşabilmek

Detaylı

Kaynaştırma Eğitimine Giriş 3. İş Birliği: Ortaklık ve Prosedürler 25. Düzeyde Engeli Olan Öğrencilere Öğretim 51

Kaynaştırma Eğitimine Giriş 3. İş Birliği: Ortaklık ve Prosedürler 25. Düzeyde Engeli Olan Öğrencilere Öğretim 51 1 23 İleri 4 Düşük 5 Diğer 6 Tüm 7 Müdahaleye 8 Sınıf 9 10 Motivasyonu 11 Dikkati 12 Çalışma 13 Değerlendirme 14 Okuryazarlık 15 16 KISIM 1 TEMELLER Kaynaştırma Eğitimine Giriş 3 İş Birliği: Ortaklık ve

Detaylı

16.12.2014 KALİTE ÇEMBERLERİ NEDİR?

16.12.2014 KALİTE ÇEMBERLERİ NEDİR? KALİTE ÇEMBERLERİ NEDİR? İŞ İLE DOĞRUDAN İÇ İÇE OLAN ELEMANLARIN PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜ İÇİN HANGİ DEĞİŞİKLİKLERİN YAPILACAĞI VE BU DEĞİŞİKLİKLERİN NASIL APILMASI GEREKTİĞİ KONUSUNDA EN SAĞLIKLI BİLGİYE SAHİP

Detaylı

A RAÇ. Henry Winker. Ayraçlar da İnsandır. İllüstrasyonlar: Scott Garrett. Çeviri: Bengü Ayfer

A RAÇ. Henry Winker. Ayraçlar da İnsandır. İllüstrasyonlar: Scott Garrett. Çeviri: Bengü Ayfer A RAÇ Ayraçlar da İnsandır Henry Winker İllüstrasyonlar: Scott Garrett Çeviri: Bengü Ayfer 4 GİRİŞ Bu serideki kitaplar Dyslexie adındaki yazı fontu kullanılarak tasarlandı. Kendi de bir disleksik olan

Detaylı

Türkçe Dil Etkinlikleri Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı

Türkçe Dil Etkinlikleri Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Türkçe Dil Etkinlikleri Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Sohbetler Yaşayan değerlerimizden Doğruluk ile ilgili sohbet ediyorum. Sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız konulu sohbet ediyorum.

Detaylı

EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 7

EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 7 BENİM ÇALIŞMAM EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 7 Resim Köşesi Öğrenci Adı Soyadı.... Kontrol Edenin Adı... İmzası. Hazırlayan: Yunus KÜLCÜ GEOMETRİK ŞEKİL VE CİSİMLER Aşağıdaki şekil ve cisimlerin adlarını

Detaylı

Buğra Öner Kocukeli. DİNLEME ve ANLAMA

Buğra Öner Kocukeli. DİNLEME ve ANLAMA Buğra Öner Kocukeli Yabancı dil öğrenirken tüm dünyayı sınıfınız gibi kullanabilirsiniz. Biraz istekli, biraz yaratıcı, biraz da keşfetmeye hazır olun, yeter! Başlarda çok kolay olmayacak, buna kendinizi

Detaylı

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar Mevsimi Canlıların

Detaylı

ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464

ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464! ISBN NUMARASI:

Detaylı

SUDAN TASARRUF EDİN PARADAN TASARRUF EDİN VE ÇEVRENİN KORUNMASINA YARDIMCI OLUN TÜRKÇE

SUDAN TASARRUF EDİN PARADAN TASARRUF EDİN VE ÇEVRENİN KORUNMASINA YARDIMCI OLUN TÜRKÇE SUDAN TASARRUF EDİN PARADAN TASARRUF EDİN VE ÇEVRENİN KORUNMASINA YARDIMCI OLUN TÜRKÇE 1 DAHA MUTLU BİR CÜZDAN VE ÇEVRE İÇİN SUYU AKILLICA KULLANIN Musluğu açtığımızda, çamaşır yıkadığımızda veya duş aldığımızda,

Detaylı

PLATON' UN MENON DİYALOGU NDAN BİR ALINTI

PLATON' UN MENON DİYALOGU NDAN BİR ALINTI PLATON' UN MENON DİYALOGU NDAN BİR ALINTI... MENON - Peki ama, Sokrates, ne olduğunu hiç bilmediğin bir nesneyi nasıl araştırabilirsin? Hiç bilinmeyen bir şeyi araştırmak için, onu ne şekilde tasarlayacaksın?

Detaylı

Şair Yazar Mustafa Uçurum Çocuklara okumayı sevdirmenin en güzel yolu onlarla kitapları buluşturmak olmalı

Şair Yazar Mustafa Uçurum Çocuklara okumayı sevdirmenin en güzel yolu onlarla kitapları buluşturmak olmalı Şair Yazar Mustafa Uçurum Çocuklara okumayı sevdirmenin en güzel yolu onlarla kitapları buluşturmak olmalı SORU- En son çıkardığınız kitap ile kitaplarınız kaç tane oldu, konuları nedir? MUSTAFA UÇURUM-

Detaylı

TU10 - Standart düz ısı baskıda polyester giysikıyafet nasıl sublime edilir.docx. Başlamadan Önce. Gerekli Asgari Ekipman 380-390 F / 193-199 C

TU10 - Standart düz ısı baskıda polyester giysikıyafet nasıl sublime edilir.docx. Başlamadan Önce. Gerekli Asgari Ekipman 380-390 F / 193-199 C TU10 Standart düz ısı baskıda polyester giysi/kıyafet nasıl sublime edilir 380-390 F / 193-199 C 35-45 SANİYE 1/2 DÜŞÜK (10 psi) VİDEO: http://youtube.com/v/vmqh1cxwi1g&cc_load_policy=1 Başlamadan Önce

Detaylı

Farkındalık Çalışma Kitabı. Huzur, zerre boyutundaki ʺanʺın içindedir YARGISIZ DÜŞÜNEMEMEK!

Farkındalık Çalışma Kitabı. Huzur, zerre boyutundaki ʺanʺın içindedir YARGISIZ DÜŞÜNEMEMEK! Huzur, zerre boyutundaki ʺanʺın içindedir YARGISIZ DÜŞÜNEMEMEK! Yargılarla düşünmek farkında olmadan otomatik olarak yaptığımız bir şeydir. Zihnimiz sürekli olarak deneyimlerimizi başka deneyimlerle ve

Detaylı

.. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

.. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI .. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE 2018 2019 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI Hazırlayan : Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKURBİR) Dersin Adı : Bilişim

Detaylı

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Doğan Gündüz. Öykü ACAYİP BİR HEDİYE. 2. basım. Resimleyen: Sedat Girgin

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Doğan Gündüz. Öykü ACAYİP BİR HEDİYE. 2. basım. Resimleyen: Sedat Girgin Resimleyen: Sedat Girgin Doğan Gündüz ACAYİP BİR HEDİYE ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Öykü 2. basım Doğan Gündüz ACAYİP BİR HEDİYE Resimleyen: Sedat Girgin cancocuk.com cancocuk@cancocuk.com Yayın Koordinatörü:

Detaylı

Eğlenceli Tatil Kitapçığı (Bulmaca Kitabım)

Eğlenceli Tatil Kitapçığı (Bulmaca Kitabım) Resim Köşesi Eğlenceli Tatil Kitapçığı (Bulmaca Kitabım) Açıklama: Bu kitapçık 2 ve 3 sınıf öğrencilerinin verimli bir tatil geçirmeleri amacıyla hazırlanmıştır Bireysel kullanım için paylaşılmıştır Farklı

Detaylı

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! D KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

Önce ilk karışımda kullanılacak olan 1. ve 2. kalite üzüm miktarlarını

Önce ilk karışımda kullanılacak olan 1. ve 2. kalite üzüm miktarlarını KARIŞIM HESABLARI Örnek 2.3.26 : Elinde iki farklı kalitede üzüm bulunan toptancı bu üzümleri karıştırarak satmak istiyor. kalite üzümün kg ı 6YTL ve 2. kalite üzümün kg ı da 3YTL dir. Karıştırma sonucu

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda

Detaylı

BE A HERO NASIL KAHRAMAN OLUNACAĞINI ALİ VE ECE İLE ÖĞREN OYUN KİTABI İSİM:

BE A HERO NASIL KAHRAMAN OLUNACAĞINI ALİ VE ECE İLE ÖĞREN OYUN KİTABI İSİM: BE A HERO OYUN KİTABI İSİM: NASIL KAHRAMAN OLUNACAĞINI ALİ VE ECE İLE ÖĞREN * * ONUN KAHRAMANI OL BALKAN ÜLKELERİNDE BAŞIBOŞ KÖPEK POPÜLASYONUNUN KONTROLÜ HAKKINDA OIE BÖLGESEL FARKINDALIK KAMPANYASI İÇİNDEKİLER

Detaylı

Yaratıcılık. Yağ nereye gidiyor?

Yaratıcılık. Yağ nereye gidiyor? Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Teknoloji ve Yenilik Yönetimi Dersi Yağ nereye gidiyor? Yrd. Doç. Dr. M. Volkan Türker 1 Sahibi veya yöneticisi olduğunuz firma ayçiçek yağı satın

Detaylı

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2015-2016

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2015-2016 ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2015-2016 SEVGİ GÜLEN DİŞLER DUYULARIMIZ Sevgi nedir? Başka sevgiler var mıdır? Okulumu seviyorum çünkü? Sevgini nasıl gösterirsin? Birinin seni sevdiğini nasıl anlarsın? Kendimde

Detaylı

Birçok yönden anaokulu öğrencilerine benzerler. Fakat onlardan farklı yönleri de vardır.

Birçok yönden anaokulu öğrencilerine benzerler. Fakat onlardan farklı yönleri de vardır. Anne babaların çocuklarına karşı tutumlarını en iyi şekilde belirleyebilmeleri için, onların içinde bulundukları gelişim dönemlerinin özelliklerini bilmeleri gerekmektedir. Gelişim, hayat boyu süren, yaşam

Detaylı

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 1-5 HAZİRAN 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Hazine Sandığı (Gems) Kavramlar Eş anlamlılar Zıt Anlamlılar Sıra Sayılar 1-100 arası ritmik sayma Sağ - Sol Kavramı Yapı materyal Kavramı 1-20

Detaylı

AYRIK YAPILAR ARŞ. GÖR. SONGÜL KARAKUŞ- FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, ELAZIĞ

AYRIK YAPILAR ARŞ. GÖR. SONGÜL KARAKUŞ- FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, ELAZIĞ AYRIK YAPILAR P r o f. D r. Ö m e r A k ı n v e Y r d. D o ç. D r. M u r a t Ö z b a y o ğ l u n u n Ç e v i r i E d i t ö r l ü ğ ü n ü ü s t l e n d i ğ i «A y r ı k M a t e m a t i k v e U y g u l a

Detaylı

Bu sayfa şifre hatırlatma sayfasıdır. Öğrenci numarası ve ön kayıt başvurusu sırasında girdiğiniz e- posta ile şifrenizi isteyebilirsiniz.

Bu sayfa şifre hatırlatma sayfasıdır. Öğrenci numarası ve ön kayıt başvurusu sırasında girdiğiniz e- posta ile şifrenizi isteyebilirsiniz. Sisteme girebilmek için resimde gördüğünüz Öğrenci No ve Şifre girerek Giriş düğmesinin üzerindeki alana girerek giriş tuşuna basınız. Şifrenizi hatırlamıyorsanız resimde görüldüğü gibi Şifrenizi Hatırlamıyorsanız

Detaylı

KAZANIMLAR, ETKİNLİK ÖRNEKLERİ VE AÇIKLAMALAR I. DÖNEM

KAZANIMLAR, ETKİNLİK ÖRNEKLERİ VE AÇIKLAMALAR I. DÖNEM KAZANIMLAR, ETKİNLİK ÖRNEKLERİ VE AÇIKLAMALAR I. DÖNEM ÖĞRENME ALANI: SAYILAR 12. MATEMATİK VE MESLEK MATEMATİĞİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 29 DOĞAL SAYILAR Bu ünitenin sonunda öğrenciler; 1. Doğal sayılar

Detaylı

Bu cihaz yalnızca çalışma talimatlarında belirtildiği şekilde kullanılmalıdır. Pil ile çalışan cihazları çocuklardan uzak tutunuz!

Bu cihaz yalnızca çalışma talimatlarında belirtildiği şekilde kullanılmalıdır. Pil ile çalışan cihazları çocuklardan uzak tutunuz! İçindekiler Güvenlik talimatları... 2 Kullanım alanı/doğru kullanım... 2 Pil ile çalışan cihazları çocuklardan uzak tutunuz!... 2 Genel bilgi... 2 Pillerin doğru kullanımı... 2 Asla tamir işlerini kendiniz

Detaylı

ABAKÜS TESTMATİK MENTAL ARİTMETİK ALIŞTIRMA KİTABI TOPLAMA-ÇIKARMA ALTIN NOKTA YAYINEVİ İZMİR - 2014. Baki Yerli

ABAKÜS TESTMATİK MENTAL ARİTMETİK ALIŞTIRMA KİTABI TOPLAMA-ÇIKARMA ALTIN NOKTA YAYINEVİ İZMİR - 2014. Baki Yerli ABAKÜS TESTMATİK MENTAL ARİTMETİK ALIŞTIRMA KİTABI TOPLAMA-ÇIKARMA ALTIN NOKTA YAYINEVİ İZMİR - 0 Baki Yerli İÇİNDEKİLER.Abaküste İşlemler Alt-Üst Boncuklar... 6 + Ardışık İşlemler... 9 - Ardışık İşlemler...

Detaylı

1) Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi terim anlamıyla kullanılmıştır?

1) Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi terim anlamıyla kullanılmıştır? 1) Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi terim anlamıyla 1. A. Eski evimiz toprak yolun kenarındaydı. 2. B. Hiç değilse spor bir ceket alsaydın. 3. C. Oyunun ikinci perdesinde çok eğlendik. 4. D.

Detaylı

Ajans Bakış Açısı: Amaç Doğrultusunda Hareket Etmek Ajans Görüşmesini Nasıl Değiştirir?

Ajans Bakış Açısı: Amaç Doğrultusunda Hareket Etmek Ajans Görüşmesini Nasıl Değiştirir? Ajans Bakış Açısı: Amaç Doğrultusunda Hareket Etmek Ajans Görüşmesini Nasıl Değiştirir? Yayınlanan 2016 Mayıs Konular Mobil Anlar o Matter Ajanslar müşterinin amacını anlamaya çalışırken, stratejik bir

Detaylı

EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 1

EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 1 BENİM ÇALIŞMAM EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 1 Öğrenci Adı Soyadı... Resim Köşesi Kontrol Edenin Adı... İmzası. Hazırlayan: Yunus KÜLCÜ ŞİFRELİ ALFABE ÇALIŞMASI Aşağıda verilen her bir sayı alfabemizde

Detaylı

EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 4

EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 4 BENİM ÇALIŞMAM EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 4 Resim Köşesi Öğrenci Adı Soyadı.. Kontrol Edenin Adı... İmzası Hazırlayan: Yunus KÜLCÜ PROBLEMLER BULMACASI PROBLEMLER BULMACASI 1 O T U Z 1 K I R K Ü

Detaylı

İşletme türleri nelerdir? Nasıl Sınıflandırılır?

İşletme türleri nelerdir? Nasıl Sınıflandırılır? İşletme türleri nelerdir? Nasıl Sınıflandırılır? KONUYA BAŞLARKEN Yaşadığınız çevredeki işletmeleri dikkate alarak hukuki bakımından sınıflandırmaya çalışınız. İşletmelerin genellikle ortaklık şeklinde

Detaylı

EŞ ANLAM(AYNI ANLAM)- ZIT ANLAM( TERS ANLAM) ÇALIŞMASI. 2) Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlarını bularak zıt

EŞ ANLAM(AYNI ANLAM)- ZIT ANLAM( TERS ANLAM) ÇALIŞMASI. 2) Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlarını bularak zıt EŞ ANLAM(AYNI ANLAM)- ZIT ANLAM( TERS ANLAM) ÇALIŞMASI 2) Aşağıdaki kelimelerin eş anlamlarını bularak eş anlamlısının yanındaki harfleri sol taraftaki kutulara yerleştirerek şifreyi doğru olarak bul.

Detaylı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Mutfak Etkinliği Sohbetler Yaşayan değerlerimizden Ailemizi, arkadaşımızı ve hayvanları sevmek ile ilgili sohbet ediyorum. Sevgi nedir? konulu sohbet

Detaylı

YANIT S ANIT S YF ARI

YANIT S ANIT S YF ARI YAI SAYFAAI Sİ BUUP ŞİFY UAŞAIM Aşağıdaki resimde bazı nesneler gizlenmiştir. umaralandırılarak adları verilen bu nesneleri resim üzerinde bulalım. Bulduğumuz nesnenin üzerinde yazılı olan harfi şifre

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

Eğitimimizin amacı size gıda işletmelerinde uyulması gereken temel hijyen kurallarını anlatmaktır. Bu eğitimde şahsi temizlik kurallarından ve bu

Eğitimimizin amacı size gıda işletmelerinde uyulması gereken temel hijyen kurallarını anlatmaktır. Bu eğitimde şahsi temizlik kurallarından ve bu 1 Eğitimimizin amacı size gıda işletmelerinde uyulması gereken temel hijyen kurallarını anlatmaktır. Bu eğitimde şahsi temizlik kurallarından ve bu kurallarının nedenlerinden bahsedeceğiz. Bu kurallar

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİNDE ONLINE SINAVA KATILMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİNDE ONLINE SINAVA KATILMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİNDE ONLINE SINAVA KATILMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Öncelikle http://uzak.nevsehir.edu.tr adresinde girerek uzaktan eğitim sisteminde oturum açmanız gerekmektedir. Yukarıda yazılı

Detaylı

TRABZON EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER 2016 BAŞVURU FORMU

TRABZON EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER 2016 BAŞVURU FORMU TRABZON EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER 2016 BAŞVURU FORMU 1. Üç bölümden oluşan başvuru formunu Times New Roman 12 punto ile elektronik ortamda madde numaraları altında yer alan boşlukları, açıklamaları dikkate

Detaylı

Bir fabrika nasıl çalışır? Örneğin; HAMMADDENİN İŞLENEREK ÜRÜNE DÖNÜŞMESİ (İŞLEM) ÜRÜNÜN ÇIKIŞI (ÇIKIŞ) HAMMADDE GİRİŞİ (GİRİŞ)

Bir fabrika nasıl çalışır? Örneğin; HAMMADDENİN İŞLENEREK ÜRÜNE DÖNÜŞMESİ (İŞLEM) ÜRÜNÜN ÇIKIŞI (ÇIKIŞ) HAMMADDE GİRİŞİ (GİRİŞ) ALGORİTMA-3 Hatırlayalım! Önceki ders, günlük hayatta kararlar alırken veya herhangi bir şey yaparken, aslında adım adım düşündüğümüzü öğrendik. Ancak bizler çok zeki canlılar olduğumuz için bu düşünme

Detaylı

Çocuğunuza Söylemeniz Gereken 99 Olumlama - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Çocuğunuza Söylemeniz Gereken 99 Olumlama - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Çocuğunuzla hem iyi bir ilişki kurmayı, hem de bu yakın ilişkiyi sağlarken onun kendine olan güvenini arttırmayı ister misiniz? Bunun için sergileyebileceğiniz tutumlar içinde basit ama çok etkili bir

Detaylı

... 2.Adım 3. Adım 4. Adım

... 2.Adım 3. Adım 4. Adım 1-.... 2.Adım 3. Adım 4. Adım Yukarıda verilen şekillerdeki üçgen sayısı ile örüntülü bir sayı dizisi oluşturulmuştur. İki basamaklı doğal sayılardan rastgele seçilen bir sayının bu sayı dizisinin elemanı

Detaylı

I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.)

I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.) I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.) 1. ve B ise aşağıdakilerden hangisi daima doğrudur? )B=B B)B=B )(B) D)(B) E)(B) 5. 19 4 B5 7 Bölme işleminde ve B sıfırdan farklı birer rakam olmak üzere +B kaç

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SETİ. 6. Sınıf MATEMATİK

YAZILIYA HAZIRLIK SETİ. 6. Sınıf MATEMATİK YAZILIYA HAZIRLIK SETİ 6. Sınıf MATEMATİK 1. Fasikül İÇİNDEKİLER 3 Üslü Sayılar 7 Doğal Sayılar 15 Doğal Sayı Problemleri 19 Kalansız Bölünebilme 26 Asal Sayılar 31 1. Dönem 1. Yazılı Soruları 33 Cevap

Detaylı

Origami. Bu kitapç n sahibi. Haz rlayan: Asl Zülal Foto raflar: Burak Murat Bayram Tasar m: Ay egül Do an Bircan Çizimler: Bengi Gencer

Origami. Bu kitapç n sahibi. Haz rlayan: Asl Zülal Foto raflar: Burak Murat Bayram Tasar m: Ay egül Do an Bircan Çizimler: Bengi Gencer Origami Bu kitapç n sahibi Haz rlayan: Asl Zülal Foto raflar: Burak Murat Bayram Tasar m: Ay egül Do an Bircan Çizimler: Bengi Gencer A ustosböce i 1 2 Kâ d üçgen Üçgenin uzun kenar n n iki kö esi üçüncü

Detaylı

Çocuklara hangi sporlar daha uygun? Çocuklara hangi sporlar daha uygun? Çocuklara hangi sporlar daha uygun? 1 / 5

Çocuklara hangi sporlar daha uygun? Çocuklara hangi sporlar daha uygun? Çocuklara hangi sporlar daha uygun? 1 / 5 Çocuklara hangi sporlar daha uygun? Çocuklara hangi sporlar daha uygun? 1 / 5 Çocukların ne zaman hangi spora başlaması gerektiği ebeveynlerin kafasını karıştıran bir konusu. Uzman uyarısı şu: Aileler

Detaylı

Özet: Asimetrik Bilgi ve Piyasa Yapısı

Özet: Asimetrik Bilgi ve Piyasa Yapısı Özet: Asimetrik Bilgi ve Piyasa Yapısı Pazarlık Oyunları Asimetrik Bilgi (gizli özellikler/nitelikler) Kalitesiz (Lemons) problemi Olumsuz Seçim Çözümler Pazarlık Oyunları : Giriş Bir araba üzerinde pazarlık

Detaylı

Merhaba! Fatih ALKAN Yasin UĞURLU Mehmet ÜZER. Biz buradayız çünkü sizi ve yazılımı seviyoruz. Bize ulaşabilirsiniz: www.codingistanbul.

Merhaba! Fatih ALKAN Yasin UĞURLU Mehmet ÜZER. Biz buradayız çünkü sizi ve yazılımı seviyoruz. Bize ulaşabilirsiniz: www.codingistanbul. «MERHABA DÜNYA» Merhaba! Fatih ALKAN Yasin UĞURLU Mehmet ÜZER Biz buradayız çünkü sizi ve yazılımı seviyoruz. Bize ulaşabilirsiniz: www.codingistanbul.com PROGRAMLAMA NEDİR? Yeni bir dünya için hazırlanın!

Detaylı

Çocuklar için eğlenceli poster dergi Ücretsizdir. İlkbahar 2011 Sayı:1 ISSN: 2146-281X. Benimle Oynar mısın?

Çocuklar için eğlenceli poster dergi Ücretsizdir. İlkbahar 2011 Sayı:1 ISSN: 2146-281X. Benimle Oynar mısın? Çocuklar için eğlenceli poster dergi Ücretsizdir İlkbahar 2011 Sayı:1 ISSN: 2146-281X Benimle Oynar mısın? Uz ay a il k çı kan bir köpe k, adı da L aika! Kediler ve Köpekler Birlikte Oynar mı? Kediler

Detaylı

Bilardo: Simetri ve Pisagor Teoremi

Bilardo: Simetri ve Pisagor Teoremi Bilardo: Simetri ve Pisagor Teoremi Meral Tosun 30 Ağustos 2015 Bilardo, uzunluğu genişliğinin iki katı olan masalarda en az 3 top ile oynanır. Oyundaki toplam top sayısına ve vuruş kurallarına göre değişik

Detaylı

20. ÜNİTE ASENKRON MOTORLARA YOL VERME YÖNTEMLERİ

20. ÜNİTE ASENKRON MOTORLARA YOL VERME YÖNTEMLERİ 20. ÜNİTE ASENKRON MOTORLARA YOL VERME YÖNTEMLERİ KONULAR 1. Üç Fazlı Asenkron Motorlara a. Direk Yol Verme b. Yıldız-Üçgen Yol Verme 2. Uzaktan (İki Yerden) Kumanda 3. Enversör (Sağ-Sol) Çalıştırma 4.

Detaylı

12 HAFTALIK UYUM VE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI PROGRAMI

12 HAFTALIK UYUM VE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI PROGRAMI 12 HAFTALIK UYUM VE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI PROGRAMI GÜNLER 1. ders 2. ders 3. ders 4. ders 5. ders 6. ders Yaşasın okula başladık isimli etkinlik işlenecek. Bilgenin Kumbarası isimli Sesleri dinliyorum isimli

Detaylı

Karakter Eğitimi Sorumluluk. Sayın Veli;

Karakter Eğitimi Sorumluluk. Sayın Veli; Karakter Eğitimi Sorumluluk Sayın Veli; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Yaşayan Değerler ve Karakter Eğitimi programı kapsamında Ocak ayının değeri Sorumluluk olarak belirlenmiş ve sınıfımızda

Detaylı

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ 3-6 yaş arasını kapsayan ve okul öncesi dönem adını verdiğimiz süreç çocukların gelişimi açısından oldukça önemlidir. Okul öncesi dönem çocukta büyümenin ve gelişimin en hızlı

Detaylı

Yarışma, Bursa nın 17 ilçesinde bulunan tüm ortaokul 5., 6. ve 7. Sınıf öğrencileri arasında gerçekleştirilecektir.

Yarışma, Bursa nın 17 ilçesinde bulunan tüm ortaokul 5., 6. ve 7. Sınıf öğrencileri arasında gerçekleştirilecektir. T.C. BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 5 HAZİRAN 2016 DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİK HAFTASI DAHA TEMİZ BİR BURSA İÇİN BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN BEKLEDİKLERİMİZ KONULU MEKTUP

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Zeynep TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA:02.01.2017-06.01.2017 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

4) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ayrı yazılması gereken de bitişik yazılmıştır?

4) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ayrı yazılması gereken de bitişik yazılmıştır? 1) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır? 1. A. Huzurlarınızda Sayın Mehmet Akın. 2. B. Perihan Hanım ı ikaz ettiler. 3. C. Profesör doktor Suat Bey, bize geldi. 4. D. Fatih Sultan Mehmet,

Detaylı

10. Gün. Öğrenmek pahalıdır ama cehalet ondan da pahalıdır. Henry Clausen

10. Gün. Öğrenmek pahalıdır ama cehalet ondan da pahalıdır. Henry Clausen 0. Gün Öğrenmek pahalıdır ama cehalet ondan da pahalıdır. Henry Clausen Vermek istemeseydi, istemek (duygusunu) vermezdi. Bediüzzaman Karanlığa küfredeceğine bir mum yak. Konfüçyus 0. Gün Sadeleştirmeler

Detaylı

Develerle Eşekler Ali Nesin

Develerle Eşekler Ali Nesin Develerle Eşekler Ali Nesin MATEMATİĞE GİRİŞ Matematik 101 dersindesiniz, ilk dersiniz, birinci gününüz... Hiç matematik bilmediğinizi varsayıyor hocanız... Kümelerden başlayacaksınız matematiğe... İlk

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI NİSAN AYI AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Tümdengelim yöntemi ile sağlık, ilkbahar tekerlemelerini

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI NİSAN AYI AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Tümdengelim yöntemi ile sağlık, ilkbahar tekerlemelerini FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI NİSAN AYI AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Tümdengelim yöntemi ile sağlık, ilkbahar tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler:

Detaylı

Merkezi Süpürge Sistemleri RETRAFLEX (OTOMATİK SAKLANABİLİR HORTUM) KULLANMA KILAVUZU

Merkezi Süpürge Sistemleri RETRAFLEX (OTOMATİK SAKLANABİLİR HORTUM) KULLANMA KILAVUZU Merkezi Süpürge Sistemleri RETRAFLEX (OTOMATİK SAKLANABİLİR HORTUM) KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER Kurulum Planı 2 Hortum Uzunlukları 2 Vakum Ünite Seçimi 2 Vakum Prizlerinin konumlandırılması 2 Tesisat

Detaylı

YGS MATEMATİK PROBLEMLER NAMIK KARAYANIK

YGS MATEMATİK PROBLEMLER NAMIK KARAYANIK NELER ÖĞRENECEĞİZ? Denklem ve eşitsizlikleri gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır. Gerçek hayat durumlarını temsil eden sözel ifadelerdeki ilişkilerin cebirsel, grafiksel ve

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı