Proje Kaynaklar Doç. Dr. Murat Özgören

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Proje Kaynaklar Doç. Dr. Murat Özgören"

Transkript

1 Proje Kaynaklar Doç.. Dr. Murat Özgören

2 Kaynaklarmz z Neler Eldekiler Uzanmlar Oluturulabilecekler Aratrma rma Fonlar TÜBTAKTAK Fonlar DPT Avrupa Birli'i i FP7 COST ESFRI NIH NSF Kore vb. Mc Donnell F.

3 Ne türt r gereksinimler Demirba Seyahat Kongre Katlm Yayn Patent Burs Maa Hizmet Alm Telefon vb iletiim im Üyelik Çalma Alan oluturma Toplant Kongre DüzenlemeD Bakm

4 TÜRKYE ARATIRMA ALANI KAYNAK YARATMADA ÇE6TLLK Ulusal Kaynaklar: DPT, TÜBTAK, T TAK, ÜNVERSTELER, TTGV, TOBB Uluslararas Kaynaklar: AVRUPA BRLB RL<,, DÜNYAD BANKASI, OECD

5 Dokuz Eylül l Aratrma rma Alan Demirba Malzeme Seyahat Burs Ksa dönemd ödemeler

6 BLMSEL ARA6TIRMA PROJELER 6UBE MÜDÜRLÜ<Ü y l 2002 ylnday Aratrma rma Fon Saymanl' ve n d Akreditif 6ube MüdürlM rlü'ü'nün a A r birletirilmesi ile Bilimsel Aratrma rma a t Projeleri 6ube MüdürlM rlü'ü ad altnda r m a F hizmet yapan birimin ube müdürlm rlü'ü o n S görevini Cengiz HEPEYLER yürütmektedir. y a y m a n l v e A

7 Dokuz Eylül Üniversitesi destekli Bilimsel Aratrma rma Projelerinin bavurular vurular,, bu projeler ile ilgili ilemleri ve proje ile ilgili satnalma süreçleri (do'rudan temin, ihale usulu...) gerçekle eklemektedir. Tahakkuk 6ube MüdürlM rlü'ü aracl' ' ile kabul edilme süres reçleri sa'lanan DPT kaynakl leri Aratrma rma Projeleri ile ilgili satnalma süreçleri de gerçekle eklemektedir.

8 TÜBTAKTAK kaynakl Aratrma rma Projeleri'nin ön ödeme limit üstü satnalma ilemleri ve muhasebe kaytlar tlarnnn tutulmas da yine birimde sa'lanmaktad lanmaktadr. Dokuz Eylül Üniversitesi destekli Bilimsel Aratrma rma Projeleri FEN, SA<LIK, SOSYAL ve E<E <TMM olmak üzere dörtd grupta snflands flandrlmaktadrr ve proje bavuru ve kabul ilemleri, i proje takip ve bilgi yönetimleri, talep aamasa amasndan sonlandrma aamasna kadar tümt m ilemleri ve bütünb satnalma süreçleri ORACLE sistemi üzerinden otomasyona ba'lanm lanmtr.

9 Oracle

10 DEÜ DESTEKL BLMSEL ARA6TIRMA PROJELER BA6VURU SÜRES REÇLER MÜNFER!TT PROJELER Münferit Proje (Kiisel isel Proje) bavurusu yapmak isteyen kii doktorasn tamamlam olmaldr. (Dr., Yrd.Doç.,., Doç., Prof.) DEBS'te yer alan proje bavuru bölümündekib formlar doldurulur, üç nüsha çkt halinde formdaki imza yerleri imzalatlm lm olarak ba'l bulunulan dekanl' 'aa verilir. Münferit proje bavurular vurular ba'l olunan dekanlklar klar kanal ile fakülte kurulu'nun incelemesi sonras üst yaz ile evrak kayt t vastas tasyla Rektörl rlü'ee sunulur. Bilimsel Aratrma rma Projeleri 6ube MüdürlM rlü'ü tarafndan da ORACLE üzerinden "teslim alnd nd" " onay verilir. Daha sonra proje önerileri, konu uzmanlklar klarna göreg en az üç hakeme gönderilir. g Hakemlerin de'erlendirmesi erlendirmesi sonras,, Rektör'e ORACLE aracl' ' ile de'erlendirilmek erlendirilmek üzere sunulur. Rektör' r'ünn onayndan ndan sonra projeye balan lanlabilir. labilir.

11 YÜKSEK LSANS, L DOKTORA VE TIPTA UZMANLIK PROJELER Bu tip projelerde bir dan man vastas tasyla bavuru yaplabilir. Dan man doktorasn tamamlam olmaldr. lgili Dan man' man'n ifresi ile DEBS'te yer alan proje bavuru bölümündeki formlar doldurulur, üç nüsha çkt halinde formdaki imza yerleri imzalatlm lm olarak ba'l bulunulan enstitü, yüksekokul ve merkezlere verilir. Yönetim kurulunun incelemesi sonras üstyaz ile evrak kayt vastas tasyla Rektörl rlü'ee sunulur. Bilimsel Aratrma rma Projeleri 6ube MüdürlM rlü'ü tarafndan da ORACLE üzerinden "teslim alnd nd" " onay verilir. Daha sonra proje önerileri, konu uzmanlklar klarna göreg en az üç hakeme gönderilir. g Hakemlerin de'erlendirmesi erlendirmesi sonras,, Rektör'e ORACLE aracl' ' ile de'erlendirilmek erlendirilmek üzere sunulur. Rektör' r'ünn onayndan ndan sonra projeye balan lanlabilir. labilir.

12 BLMSEL ARA6TIRMA PROJELER SATINALMA SÜRECS REC DEBS S aracl' ' ile satnalma talepleri ORACLE sistemi üzerinden gerçekle eklemektedir. Satnalma talepleri ile ilgili çktlar eklerinde teknik artnameleri ile birlikte evrak kayt t vastas tasyla Bilimsel Aratrma rma Projeleri 6ube MüdürlM rlü'ü'ne'ne ulatrlr. r. Do'rudan temin ile ilgili satnalma talepleri incelendikten sonra, piyasa aratrmas rmasna çklrr ve fiyatlar toplandktan sonra de'erlendirilmek erlendirilmek üzere ilgili proje yürütücüsüy ve projede yer alan kiiler iler satnalma dosyasn incelerler. Karar verilen firmadan mal veya hizmet alm gerçekle ekletikten sonra da mal/hizmet kabul tutana' ilgili proje yürütücüsüy tarafndan imzalanr.

13 L!SANSÜSTÜ Ö)RENC!LERE YÖNELY NEL!KK PROGRAMLAR YURT!Ç! YÜKSEK L!SANSL BURS PROGRAMI Üniversitelerimizin tezli yükseky lisans programna kaytl tl ö'rencilere kar lkszz burs verilir YURT!Ç! DOKTORA BURS PROGRAMI Üniversitelerimizin lisans sonras ya da yükseky lisans sonras doktora programna kaytl tl ö'rencilere kar lkszz burs verilir L!SANS MEZUNLARI VE SON SINIF L!SANSL Ö)RENC!LER!!Ç!NN YURT DI8I YÜKSEK L!SANSL BURS PROGRAMI (YEN!) Üniversite mezunlarna na yurt dd nda yükseky lisans yapmalarna destek olmak üzere, TÜBTAKT TAK Bilim Kurulu tarafndan belirlenen alanlarda burs verilir YURT DI8I I DOKTORA BURS PROGRAMI Üniversite mezunlarna na yurt dd nda doktora yapmalarna destek olmak üzere, TÜBTAKT TAK Bilim Kurulu tarafndan belirlenen alanlarda burs verilir YURT DI8I I ARA8TIRMA BURS PROGRAMI (Doktora Ö<rencileri!çin) Üniversitelerimizde bir doktora programna kaytl tl olanlarla yükseky ö'renim kurumlar dndaki aratrma rma kurulular larnda çalan doktora ö'rencisi aratrmac rmaclara aratrma rma amaçl burs verilir.

14 Ph.D. FELLOWSHIPS FOR FOREIGN COUNTRY CITIZENS Travel and research grants will be awarded to highly qualified students who are intending to complete their Ph.D studies in Turkey.. (Speciality( and subspeciality residency or fellowship training programmes in clinical medicine are not included) RESEARCH FELLOWSHIPS FOR FOREIGN COUNTRY CITIZENS Travel and research grants will be awarded to highly qualified Ph.D. students and young post-doctoral researchers to conduct part of their research in Turkey L!SANSÜSTÜ YAZ OKULU DESTEKLEME PROGRAMI Lisansüst stü ö'rencilere ve genç aratrmac rmaclara bilim ve teknolojideki güncelg gelimelerin aktarlmas lmas ya da yaygn n kullanlmas lmas gereken tekniklerin ö'retilmesi amacyla yurt içindei inde kurum / kiilerce ilerce düzenlenmesid planlanan lisansüst stü düzeydeki kurslara destek sa'lan lanr SON SINIF L!SANSL Ö)RENC!LER!!Ç!NN YURT!Ç! L!SANSÜSTÜ (YÜKSEK L!SANS/DOKTORA) L BURS PROGRAMI Üniversitelerimizin lisans ö'renimlerinin son snfndas nda olup da ö'retim yly güzz yarylnda bu alanlardan birinde tezli yükseky lisans ya da lisans sonras doktora programna balayacak ö'rencilere kar lkszz burs verilir.

15 1001 B!L!MSELB VE TEKNOLOJ!K K ARA8TIRMA PROJELER!N! DESTEKLEME PROGRAMI Bilimselve Teknolojik Aratrma rma Projelerini Destekleme Program(1001); yenibilgiler üretilmesi, bilimsel yorumlarn n yaplmas lmas veya teknolojikproblemlerin çözümlenmesi içini in bilimsel esaslara uygun olarak yaplan lançalmalar ve ülkemizin uluslararas pazarlardaki rekabet gücününartrlmas amac ile ileri teknoloji uygulamalarna yönelikprojeleri, öncelikli alanlar çerçevesindeevesinde desteklemeye yönelikbir programdr. r yly 1. dönemd bavurular vurular elektronik ortamda (online) alnacakt nacaktr. Online bavuru içini in balang langç ve biti tarihleri daha sonra ilan edilecektir HIZLI DESTEK PROGRAMI Hzl Destek Program (1002); üniversitelerde, aratrma rma hastanelerinde ve aratrma rma enstitülerinde yürütülecek acil, ksak süreli, s küçük üçükk bütçelib aratrma rma ve gelitirme projelerine destek sa'lamaya yöneliky bir programdr. r B!L!MSELB TOPLANTI DESTEKLEME PROGRAMI Bilimsel Toplant Destekleme Program (1006); ulusal ve uluslararas bilimsel payla mm ve ibirlii birli'iniini artrmaya rmaya yöneliky olarak düzenlenecek (kongre, sempozyum, kollokyum,, seminer, kurs, yaz okulu ve çaltay (workshop) vb) ulusal, uluslararas ve uluslararas katlml ml bilimsel toplantlar lar desteklemeye yönelik bir programdr. r KAMU KURUMLARI ARA8TIRMA VE GEL!8!8T!RME PROJELER!N! DESTEKLEME PROGRAMI Kamu Kurumlar Aratrma rma ve Gelitirme Projelerini Destekleme Program (1007); kamu kurumlarnn Ar-Ge çalmalar ile giderilebilecek ihtiyaçlar larnnn kar lanmas ve sorunlarnn n giderilmesine ilikin projelerin desteklenmesini amaçlayan bir programdr. r PATENT BA8VURUSU TE8V!K K VE DESTEKLEME PROGRAMI Patent Bavurusu Tevik ve Destekleme Program (1008); TürkiyeT rkiye nin ulusal ve uluslararas patent bavurular vurularnnn saysnn n arttrlmas lmasn,, kiilerin ilerin patent bavurusu yapmaya tevik edilmesini ve ülkemizde fikri ve snas naî haklarn n tescili yönündey nde bilinçlenmeye lenmeye katkda bulunulmasn amaçlayan bir programdr. r.

16 1010 EVRENSEL ARA8TIRMACI (EVRENA) PROGRAMI EVRENA (1010); bilim insanlarnn ülkemizde yürütty ttü'ü çalmalara yurt dd ndan meslektalar larnnn katlmas lmasna destek veren 2221 Konuk Bilim nsan Destekleme Program na ek olarak, aratrmac rmaclarmznn TÜBTAKT TAK destekleriyle yürütty ttü'ü projelerin uluslar aras boyutlarn zenginletirmek amacyla oluturulmu turulmu bir programdr. r ULUSLARARASI B!L!MSELB ARA8TIRMA PROJELER!NE KATILMA PROGRAMI Uluslararas Bilimsel Aratrma rma Projelerine Katlma Program (1011) ; bilim insanlarmzn bilimsel çalmalar içinin yurtd nda görevlendirilmesineg destek sa'layan Yurt DD Doktora Sonras Aratrma rma Burs Program ve ikili ibirlii birli'ii anlamalar malar kapsamndaki kar lkl ziyaret/de'iim im programlarna ek olarak, birçok ulusun aratrmac rmaclarnnn ve kurulular larnn ortakl' 'yla yürütüleny uluslararas projelere (üst/( st/emsiye proje), ülkemizde istihdam edilmekte olan aratrmac rmaclarnn katlmak içini in gerek duyduklar deste'in sa'lanmas lanmas amacyla oluturulmu turulmu bir programdr. r B!L!MSEL VE TEKNOLOJ!K!8B!RL RL!)! A)LARI VE PLATFORMLARI KURMA G!R!8! G!8!M! PROJELER! (!8BAP) DESTEKLEME PROGRAMI 6BAP (1301); ulusal ve uluslar aras kurum, kurulu,, birim ve gruplar arasnda temel bilimler, mühendislik, m sa'lk k bilimleri, sosyal bilimler ve ilgili teknoloji dallarnda, özellikle ülkemizin bilim ve teknoloji öngörüleri do'rultusunda gelimesini sa'lamak üzere, ilgili taraflar arasnda ibirlii birli'iniini oluturmak, artrmak rmak ve bunlarn n somut çktlara yöneleceky ekilde gelimesini sa'lamak üzere önerilecek ibirlii birli'ii a'lara larnnn ve platformlarn kurulmasn desteklemeye yöneliky bir programdr. r.

17 3501 ULUSAL GENÇ ARATIRMACI KARYER GELTRME PROGRAMI (KARYER PROGRAMI) Kariyer Program (3501); kariyerlerine yeni balayan doktoral genç bilim insanlarnn çalmalarn proje deste!i vererek tevik etmeye yönelik bir programdr. 21.yüzyln akademik önderli!ini yüklenecek genç aratrmaclarn çalmalar desteklenerek, hem genç bilim insanlarnn kariyerlerini aratrmac ve e!itimci olarak en iyi ekilde sürdürmeleri, hem de bilimsel düzeyimizin gelitirilmesi ve bilimin ülke kalknmasndaki rolünün artrlmas amaçlanmaktadr yl Kariyer Program (3501) proje bavurular 10 Temmuz 2007 tarihi itibariyle elektronik olarak alnmaya balanmtr. Sözkonusu uygulamaya geçi sürecinde; bavurularn, hem basl kopya ve CD ile hem de elektronik ortamda yaplmas gerekmektedir.bavurular 06 A!ustos 2007 tarihinde saat 14:00 e kadar adresinden yaplabilir.

18 Uluslararas Kurulular larnn Burslar Avrupa Birli<i i Komisyonu European Comission Joint Research Project Commission of the European Communities Adres:Square Eugene Plasky1040 Brüksel - BELÇKA Tel:+32(322) Faks:+32(322) Directorate-General I for External Relations Adres:200, Rue de la Lor1049 Brüksel - BELÇKA Tel:+32(322) Faks:+32(322) Directorate-General XII for Science, Research and Development Adres:75, Rue Montoyer1040 Brüksel BELÇKA NATO Burslar Burslar TÜBTAKT TAK vastas tas ile da' 'rlmaktadr Bavuru: TÜBTAKTAK - BAYGAtat Atatürk Bulvar No: Kavakldere AnkaraTel: : (312) Faks: (312) UNESCO Burslar htisas sonras aratrma rma burslar verilmektedir. Süre, S en az üç ay, en fazla 9 aydr. Bavuru: UNESCO TürkT Milli KomisyonuGöreme Sokak No:7Kavakldere ANKARATel: : (312) Faks: (312) WHO (Dünya Sa<lk Örgütü) ) Burslar Koullar: Uzman olmak ve çalma yaplacak konuda en az iki senelik deneyime sahip olmak Adayn ülkesinde gerekli çalma koullar ullarnnn olmamas Aratrlacak konunun WHO'nun ve ülkenin sa'lk k program ile ba'da damas Adayn ülkesindeki sa'lk k organizasyonunda görevg almas Bavuru: 8, ScherfigsvejDK-2100 Kopenhag - DANMARKATel MARKATel: : (453) Faks: (453)

19 disi/ulkeler/ almanya.htm Alman Akademik De<iim im Servisi (DAAD) Alman üniversitelerindeki burs olanaklar içinin DAAD'nin Bilgi ve Dan ma Merkezine bavurulabilir. Adres: DAAD ANKARA- Bilgi ve Dan ma Merkezi Alman KültK ltürr Merkezi Atatürk Bulvar No Bakanlklar klar -ANKARA daad.ankara daad.de Bavuru formlar aa'daki adreslerdende istenebilir:

20 Alexander von Humboldt Stiftung Telefon: +49 (228) Faks: +49 (228) Adres: Jean-Paul Strasse 12 Bad Godesberg Bonn - ALMANYA Bavuru Tarihi: Seçici kurul Mart, Temmuz ve Kasm aylarnda toplanmaktadr. Bavuru be ay önceden yaplmal lmaldr. 8artlar: Ö'retim görevlileri, g doçent ve profesörlere rlere verilmektedir. 40 ya n geçmemi memi olmak gerekmektedir.

21 Boehringer Ingelheim Fonds Stiftung für medizinische Grundlagenforschung Telefon: +49 (132) Faks: +49 (132) Adres: Schlossmühle hle, Grabenstrasse 46, Heidesheim - ALMANYA 8artlar: 30 ya n geçmemi memi olmak gerekmektedir. Doktora içini in verilir. Carl Duisberg Gesellschaft e.v. Telefon: +49 (221) Faks: +49 (221) Adres: Weyerstrasse G KölnK - ALMANYA 8artlar: Ö'retim görevlilerineg doktora içini in vermektedir. Özellikle meslek yükseky okulu ve mühendislikm branlar lar içindir. indir. Almanca kurslar bulunmaktadr.

22 Fritz Thyssen Stiftung Telefon: +49 (221) Faks: +49 (221) Adres: Am Römertrum 3, Postfach KölnK - ALMANYA 8artlar: Ekonomi, fen, tpt p alanlarnda nda burslar verilmektedir. Ö'retim görevlilerineg doktora içini in vermektedir.

23 TÜRK!YE TEKNOLOJ! GEL!8!8T!RME VAKFI, sanayimizin uluslararas pazarlardaki rekabet gücünü artracak racak teknolojik inovasyon kapasitesinin gelitirilip güçlendirilmesinin desteklenmesini hedeflemektedir

24 Ortak doktora programlar COST Aksiyonlarna na KatlmÜlkemizin lkemizin üyesi bulundu'u u ve TürkiyeT rkiye deki bilimsel koordinatörl rlü'ü kurumumuz tarafndan yürütüleny COST (European( Co-operation operation in the Field of Scientific and Technical Research) ) program kapsamndaki yeni COST aksiyonlarnn n listesi ekte, katlm m koullar ullar ise aa'a 'da belirtilmektedir. Z COST aksiyonlarna na katlm m "proje esasna" göreg olmaktadr. Z Aksiyonlara katlmak üzere proje önermek isteyen kiilerin ilerin projelerini ilgili COST aksiyonuna ait Ortak Niyet Beyan (Memorandum of Understanding-MoU MoU) do'rultusunda, 2515 Kodlu TÜBTAKT TAK proje öneri formunu kullanarak düzenlemelerid ve aa'a 'daki adrese bavurmalar vurmalar gerekmektedir. TÜB!TAKTAK Uluslararas!birli birli<ii Daire Bakanl kanl< kili ve Çoklu likiler MüdürlM rlü'ü Atatürk Bulvar 221, Kavakldere, Ankara Tel: / Faks : E-posta: uidb@tubitak tubitak.gov.tr Internet: tubitak.gov.tr/.gov.tr/uidb Z COST aksiyonlarnn MoU lar larnn ve COST program hakknda ayrnt ntl bilgi ile proje öneri formunun temin edilece'i i internet adresleri aa'a 'da verilmektedir. cost.esf.org

25 Life Sciences and Biotechnologies * ICGRSIB: Integrated Computational Genomics Resources of the Swiss Institute of Bioinformatics isb-sib.ch * WNMRC: European NMR Large Scale Facility Wageningen wnmrc.wur.nl/uk/ /UK/European+NMR+ +NMR+Large+Scale+Facility+Unit Unit/ * EU-NMR: Center for Biomolecular Magnetic Resonance bmrz.uni-frankfurt.de/ * FELICS: Free European Life-science Information and Computational Services felics.org/ * EMMAinf: European Mouse Mutant Archive Infrastructure emmanet.org * MAX-INF2: European Macromolecular Crystallography Infrastructure Cooperation Network ac.uk/maxinf CORDIS'in altyaplara lara ait dokümanlar manlarnana ulaabilece abilece'iniziniz FTP adresi: ftp://ftp.cordis cordis.lu/pub/infrastructures/docs

26 Peki hangi Marie Curie - Mobility etkinlikleri sizin icin uygun? Yurtdisindaki universite, arastirma merkezi, KOBI'lerle biraraya gelip yabanci ve Turk doktora ogrencileri icin bir egitim programi mi duzenlemek istiyorsunuz? (RTN) Universite - Sanayi isbirligine yonelik bilgi tranfer icin arastirmaci gonderip yabanci arastirmaci mi agirlamak istiyorsunuz? (ToK( ToK) En az dort etkinlikten olusan bir egitim programi icin destek mi ariyorsunuz? (SCF) Doktora sonrasi Avrupa'ya mi gitmek istiyorsunuz? (EIF) Doktora sonrasi Avrupa disina mi gitmek istiyorsunuz? (OIF) Ucuncu ulkelerdeki ustun arastirmacilari kurumunuzda agirlamak mi istiyorsunuz? (IIF) Teknolojinin son noktasinda arastirma yapan bir gruba liderlik mi yapmak istiyorsunuz? (EXT) Yabanci ve ust duzey bir arastirmaciyi kurumunuzda kursu sahibi olarak agirlamak mi istiyorsunuz? (EXC) Kendi alaninda ustun, basarili ve y.disinda taninmis bir bilim insani olarak odul mu almak istiyorsunuz? (EXA) Avrupa'da en az iki yil Marie Curie programlarindan yararlanmis ve ulkesine geri donmek isteyen bir arastirmaci olarak destek mi ariyorsunuz?? (ERG) Avrupa disinda en az bes yil arastirma yapmis ve Avrupa'ya geri donmek isteyen bir arastirmaci olarak destek mi ariyorsunuz?? (IRG) Yukarida sozu edilen bu etkinlikler ile ilgili olarak Avrupa Komisyonu tarafindan bizlere iletilen proje cagri takvimi ve bilgileri asagidaki gibidir.

27 European Molecular Biology Organization (EMBO)-- an organisation dedicated to promoting biological science in Europe-- --has used its Young Investigator Programme (YIP) to help talented life scientists start independent research careers in Europe.. But even as 180 young scientists were benefiting from the extra funding, mentor support, and networking opportunities YIP provides,, EMBO was growing worried that Western European researchers-- --who arguably need those resources less than their eastern colleagues-- --were winning most of the awards

28 . The first generation Last December,, EMBO announced the first 10 installation- grant winners; three of those winners will be setting up their labs in Poland, two each in Turkey and Portugal, and one each in Croatia, Estonia, and the Czech Republic. To apply, scientists must have spent two consecutive years abroad and have an offer of a position at an institute in one of the participating countries. For the first year of the programme, scientists who had already returned-- --but not more than a year before-- --were also eligible. The 10 winners, Wallon says, were selected from among 74 applicants.. "The" programme is important because these people are selected by an independent body,... so that the countries will be sure that those are indeed the best people," says Claudio Sunkel, chair of the programme's board and vice-director of the Molecular and Cellular Biology Institute in Portugal.

29 James S. McDonnell Foundation* Founded in 1950 by aerospace pioneer James S. McDonnell, the Foundation was established to "improve the quality of life," and does so by contributing to the generation of new knowledge through its support of research and scholarship. The Foundation awards grants via the Foundation- initiated, peer-reviewed reviewed proposal processes described in the 21st Century Science Initiative. The Research Awards deadline and application guidelines will be available on our website on or before November 30, Sign up for our mailing list to receive instant notification of when the information has been posted.

'DARE PERFORMANS HEDEF' TABLOSU

'DARE PERFORMANS HEDEF' TABLOSU !nsanl"n Geliimine Yönelik Katma De"eri Yüksek Ürün ve Hizmet Yaratmak 2011 ylna kadar üretilen aratrmalara, projeleri ve alnan patent saylarn % 20 arttrmak üzere laboratuvarlar kurmak ve akreditasyonlarn

Detaylı

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Araştırma rma Destek Programları Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Özet Genel Bilgi Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Araştırma Grupları Destek Programları İstatistikler 2 TÜBİTAKTAK

Detaylı

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkan V.

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkan V. TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkan V. 7 Haziran 2011, Bilkent Üniversitesi TÜBİTAK ARDEB ARDEB Kamu Ar-Ge Enstitüleri Gruplar ve Mali Denetleme

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK ESASLARI

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK ESASLARI I. AMAÇ ve KAPSAM MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK ESASLARI Madde 1. Bu esasların amacı, Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarının ulusal ve uluslararası düzeyde

Detaylı

HAYVAN DENEYLER ETK KURULU

HAYVAN DENEYLER ETK KURULU HAYVAN DENEYLER ETK KURULU Dr. Mustafa Olguner Hayvan Deneyleri Etik Kurulu Ba!kan kan" Deney hayvanlar"n"n n kullan"m m nedenleri laç,, aa,, gdag ve kullanm gerekli dier maddelerin gelitirme, etkinlik

Detaylı

PERFORMANS BLGLER GENEL SEKRETERLK PERFORMANS HEDEFLER TABLOSU

PERFORMANS BLGLER GENEL SEKRETERLK PERFORMANS HEDEFLER TABLOSU PERFORMANS BLGLER GENEL SEKRETERLK PERFORMANS HEDEFLER TABLOSU AMAÇ - 1 nsanln geliimine yönelik katma deeri yüksek ürün ve hizmet yaratmak HEDEF (1.6) 2009 ylna kadar deer yaratan bilimsel ara$trma ve

Detaylı

A a a t ırma m a De D s e t s ek e k Pr P og o r g am a l m ar a ı a k k n a l n ı (ARDEB)

A a a t ırma m a De D s e t s ek e k Pr P og o r g am a l m ar a ı a k k n a l n ı (ARDEB) Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Özet Genel Bilgi Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Araştırma Grupları Destek Programları Đstatistikler 2 TÜBĐTAK Destekleri Sanayiye yönelik

Detaylı

SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI KOBİ YARARINA TEKNOLOJİ TRANSFERİ DESTEK PROGRAMI ULUSLARARASI SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI

SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI KOBİ YARARINA TEKNOLOJİ TRANSFERİ DESTEK PROGRAMI ULUSLARARASI SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI Teknolojinin toplumsal faydaya dönüşme sürecini hızlandırmak amacıyla, ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırmateknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek amacıyla kurulmuştur. Böylelikle,

Detaylı

DOKTORA E TMNDE DANIMAN

DOKTORA E TMNDE DANIMAN DOKTORA E TMNDE DANIMAN Prof. Dr. Nee Atabey DEÜ Tp Fakültesi Tbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dal Ö"retim Üyesi DEÜ Tp Fakültesi Dekan Yard., &zmir PhD e"itimi hedefleri Danmann nitelikleri Danmann bilimsel

Detaylı

SOSYAL GÜVENLK KURMUNUN YAPISI VE LEY. Sosyal Güvenlik Kurumu Bakanl Strateji Gelitirme Bakan Ahmet AÇIKGÖZ

SOSYAL GÜVENLK KURMUNUN YAPISI VE LEY. Sosyal Güvenlik Kurumu Bakanl Strateji Gelitirme Bakan Ahmet AÇIKGÖZ SOSYAL GÜVENLK KURMUNUN YAPISI VE LEY Sosyal Güvenlik Kurumu Bakanl Strateji Gelitirme Bakan Ahmet AÇIKGÖZ KURUMUN AMACI ve GÖREVLER' Sosyal sigortalar ile genel salk sigortas bakmndan kiileri güvence

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNVERSTES MÜHENDSLK FAKÜLTES METALURJ VE MALZEME MÜHENDSL BÖLÜMÜ BTRME PROJES YÜRÜTME YÖNERGES

DOKUZ EYLÜL ÜNVERSTES MÜHENDSLK FAKÜLTES METALURJ VE MALZEME MÜHENDSL BÖLÜMÜ BTRME PROJES YÜRÜTME YÖNERGES BTRME PROJES YÜRÜTME YÖNERGES 1. AMAÇ ve KAPSAM Madde 1: Bitirme projesi dersinde örencilerin önceki derslerde edindikleri bilgi ve becerileri kullanarak karmak bir sistemi, sistem bileenini veya süreci

Detaylı

ULUSLARARASI DESTEK PROGRAMLARI TANITIM TOPLANTISI

ULUSLARARASI DESTEK PROGRAMLARI TANITIM TOPLANTISI ULUSLARARASI DESTEK PROGRAMLARI TANITIM TOPLANTISI GÜNDEM İkili İş Birlikleri COST Horizon 2020 Erasmus+ Başvuru Yolları İKİLİ İŞ BİRLİKLERİ İkili Proje Destekleri Çeşitli ülkelerle hükümetlerarası /kurumlararası

Detaylı

2012 2013 E T M ve Ö RET M YILI ÖRGÜN ve YAYGIN E T M KURUMLARI ÇALI MA TAKV M

2012 2013 E T M ve Ö RET M YILI ÖRGÜN ve YAYGIN E T M KURUMLARI ÇALI MA TAKV M 2012 2013 ETM ve ÖRETM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN ETM KURUMLARI ÇALIMA TAKVM SIRA NO ÇALIMA KONULARI TARH 1. Okul Öncesi Ve lköretim Okullar 1. Snf Örencilerinin Eitim- Öretime Hazrlanmalar ( Bamsz Anaokullar

Detaylı

TÜRKİYE AB Çerçeve Programları ULUSAL KOORDİNASYON OFİSİ. Tuba Turan Fikirler Özel Programı

TÜRKİYE AB Çerçeve Programları ULUSAL KOORDİNASYON OFİSİ. Tuba Turan Fikirler Özel Programı TÜRKİYE AB Çerçeve Programları ULUSAL KOORDİNASYON OFİSİ Tuba Turan Fikirler Özel Programı Ulusal İrtibat Noktası Asistanı AB 6. Çerçeve eve Programı (2002-2006) 2006) AB 7. Çerçeve Programı 2007-2013

Detaylı

Aksiyonların önerilmesi/hazırlanması sırasında katkı yapan, aksiyonu öneren uluslararası grup içinde yer alan araştırmacı iseniz:

Aksiyonların önerilmesi/hazırlanması sırasında katkı yapan, aksiyonu öneren uluslararası grup içinde yer alan araştırmacı iseniz: COST AKSİYONLARINA KATILIM SÜRECİ Türkiye nin ülke olarak belirli bir aksiyona katilimi (ilgili aksiyonun MoU'sunun kabul edilmesi) söz konusu aksiyonla ilgili desteklenen bir araştırma projesiyle mümkündür.

Detaylı

AB Çerçeve Programları. TÜBİTAK AB Çerçeve Programlar Ulusal Koordinasyon Ofisi

AB Çerçeve Programları. TÜBİTAK AB Çerçeve Programlar Ulusal Koordinasyon Ofisi AB Çerçeve Programları TÜBİTAK AB Çerçeve Programlar Ulusal Koordinasyon Ofisi AB Çerçeve Programları AB nin Hedefi: Ekonomik güç Bilimsel ve Teknolojik güç AB Siyasi güç 1984 yılında başlayan Çerçeve

Detaylı

(PEOPLE SPECIFIC PROGRAMME)

(PEOPLE SPECIFIC PROGRAMME) AB 7. Çerçeve eve Programı KİŞİYİ DESTEKLEME ÖZEL PROGRAMI (PEOPLE SPECIFIC PROGRAMME) MELİS S YURTTAGÜL KİŞİYİ DESTEKLEME ÖZEL PROGRAMI ULUSAL İRTİBAT NOKTASI AB 6. Çerçeve eve Programı (2002-2006) 2006)

Detaylı

Akademisyenlere Yönelik Burs ve Destek Programları

Akademisyenlere Yönelik Burs ve Destek Programları Akademisyenlere Yönelik Burs ve Destek Programları Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Dr. Nuh ERDOĞAN Yurt İçi Burslar Müdür V. 31 Mayıs 2013 Boğaziçi Üniversitesi Sunum Planı I. Bölüm II.

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi öğretim üyeleri ve

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ GELİŞTİRME VAKFI BURS VE TEŞVİK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ GELİŞTİRME VAKFI BURS VE TEŞVİK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ GELİŞTİRME VAKFI BURS VE TEŞVİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- a) Bu yönergenin amacı Üniversitede eğitim öğretim

Detaylı

Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers

Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers Size iş imkanı sağlayacak bir sertifikaya mı ihtiyacınız var? Dünyanın önde gelen İngilizce sınavı TOLES, Hukuk İngilizcesi becerilerinin

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK YÜKSELTME VE ATAMALARDA DEĞERLENDĠRĠLECEK BĠLĠMSEL PERFORMANS DEĞERLENDĠRME KRĠTERLERĠ

NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK YÜKSELTME VE ATAMALARDA DEĞERLENDĠRĠLECEK BĠLĠMSEL PERFORMANS DEĞERLENDĠRME KRĠTERLERĠ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK YÜKSELTME VE ATAMALARDA DEĞERLENDĠRĠLECEK BĠLĠMSEL PERFORMANS DEĞERLENDĠRME KRĠTERLERĠ A.ULUSLARARASI YAYINLAR PUAN 1. İnternet ile web adresine ulaşılabilen ve en az

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu çalışma usul ve esasları ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu bünyesinde yer alan

Detaylı

8.MÜKEMMELL ARAYI SEMPOZYUMU 17 Nisan 2007 / zmir

8.MÜKEMMELL ARAYI SEMPOZYUMU 17 Nisan 2007 / zmir 8.MÜKEMMELL ARAYI SEMPOZYUMU 17 Nisan 2007 / zmir Betül Faika SÖNMEZ Sa*l+k Bakanl+*+ Temel Sa*l+k Hiz.Gen. Md. Kalite E*itim ve Koor. Birimi Daire Ba3kan+ SA LIK HZMETNDE ARTAN TALEP Kaliteli, düük maliyette

Detaylı

AB 7. Çerçeve Programı. Araştırma Programları ve Bursları. Tuğba ARSLAN KANTARCIOĞLU Marie Curie Ulusal İrtibat Noktası 28.06.2012

AB 7. Çerçeve Programı. Araştırma Programları ve Bursları. Tuğba ARSLAN KANTARCIOĞLU Marie Curie Ulusal İrtibat Noktası 28.06.2012 AB 7. Çerçeve Programı Marie Curie Araştırma Programları ve Bursları Tuğba ARSLAN KANTARCIOĞLU Marie Curie Ulusal İrtibat Noktası 28.06.2012 Ulusal ve Avrupa Destekli Fon Fırsatları ULUSAL AVRUPA TÜBİTAK

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU-DEĞERLENDİRME-DESTEK MANİSA-2014

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU-DEĞERLENDİRME-DESTEK MANİSA-2014 CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU-DEĞERLENDİRME-DESTEK MANİSA-2014 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ NEDİR? Yükseköğretim Kurumları nda

Detaylı

Askere gidecek memurun ücretsiz izne ayr l i lemi. Bakmakla yükümlü oldu u sa l k karnesi verilmesi

Askere gidecek memurun ücretsiz izne ayr l i lemi. Bakmakla yükümlü oldu u sa l k karnesi verilmesi nsankaynaklarveeitimdairesibakanl ÝNSAN KAYNAKLARI VE EÐÝTÝM DAÝRE BAÞKANLIÐI MEMURPERSONELUBEMÜDÜRLÜÜ Yetki,GörevveSorumluluklar Bakakurumdaçalanmemurunkurumumuzaatanmas. Memurunbakabirbirimekurumiçiatanmailemi

Detaylı

Farmakoloji araştırmaları için proje destekleri

Farmakoloji araştırmaları için proje destekleri Farmakoloji araştırmaları için proje destekleri Prof. Dr. A. Tuncay Demiryürek Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı TFD-Trabzon Ekim 2007 Projeler Üniversite bilimsel araştırma

Detaylı

ARDEB - Araştırma Destek Programları Başkanlığı

ARDEB - Araştırma Destek Programları Başkanlığı ARDEB - Araştırma Destek Programları Başkanlığı ARDEB, üniversitelerden, kamu Ar-Ge enstitülerinden ve özel sektörden önerilen araştırma projelerine destek vermektedir. SBAG SOBAG TOVAG TBAG H 2 0 TÜBİTAK

Detaylı

Bir son dakika MC başvurusunun anatomisi...

Bir son dakika MC başvurusunun anatomisi... Bir son dakika MC başvurusunun anatomisi... Ali Emre Pusane Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 7. ÇP Marie Curie Araştırma Programları ve Bursları Bilgi Günü 4 Mayıs 2011 Bendeniz...

Detaylı

zmir Büyük ehir Belediyesi Ba kanl k Makam na ve belediyemizi ziyarete gelen yabanc ülke temsilcilerine gerekti inde tercümanl k hizmeti vermek.

zmir Büyük ehir Belediyesi Ba kanl k Makam na ve belediyemizi ziyarete gelen yabanc ülke temsilcilerine gerekti inde tercümanl k hizmeti vermek. ABVEDILKLERUBEMÜDÜRLÜÜ DIÞ ÝLÝÞKÝLER ÞUBE MÜDÜRLÜÐÜ Yetki,GörevveSorumluluklar zmirbüyükehirbelediyesi'ninuluslararaslikilerinidüzenlemek. zmirbüyükehirbelediyesibünyesindeyeralanbirimlereavrupabirliiveçeitli

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI A. Genel İlkeler Destek Programlarına Kimler Başvurabilir: Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyeleri,

Detaylı

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research 2016-17 AKADEMİK YILI ÖNEMLİ TARİHLER 2016-17 ACADEMIC YEAR IMPORTANT DATES Temmuz July Ağustos August, Ekim,

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı, Proje Yönetimi

Detaylı

BASIN YAYIN VE HALKLA L K LER UBE MÜDÜRLÜ Ü

BASIN YAYIN VE HALKLA L K LER UBE MÜDÜRLÜ Ü BASINYAYINVEHALKLALKLERUBEMÜDÜRLÜÜ ÝLÝÞKÝLER ÞUBE MÜDÜRLÜÐÜ Yetki,GörevveSorumluluklar YasalDayanak Büyükehirbelediyesininçalmalarnnbasn,yaynaraçlaryardmyla kamuoyunaetkilibirekildeduyuruluptantlmasnsalamakvehalkla

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNATÖRLÜĞÜ. 3 Ekim 2012

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNATÖRLÜĞÜ. 3 Ekim 2012 TÜBİTAK 2209 DÖNEM -2 BAŞVURU HAZIRLIĞI (SON SINIF LİSANS ÖĞRENCİLERİ) SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNATÖRLÜĞÜ 3 Ekim 2012 Proje? Başlangıcı ve sonu olan, boyutları önceden belirlenmiş bir

Detaylı

novasyon KalDer zmir ubesi 8. Mükemmellii Aray Sempozyomu zmir, 18 Nisan 2007 irin Elçi Technopolis Türkiye Direktörü Teknoloji Yönetim Dernei Bakan

novasyon KalDer zmir ubesi 8. Mükemmellii Aray Sempozyomu zmir, 18 Nisan 2007 irin Elçi Technopolis Türkiye Direktörü Teknoloji Yönetim Dernei Bakan novasyon KalDer zmir ubesi 8. Mükemmellii Aray Sempozyomu zmir, 18 Nisan 2007 irin Elçi Technopolis Türkiye Direktörü Teknoloji Yönetim Dernei Bakan novasyon Ekonomik ve toplumsal fayda yaratmak için ürünlerde,

Detaylı

Uluslararası Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Fırsatları Didem ÇELİKKANAT OZAN AB 7.Çerçeve Programı Ulusal Koordinatör Yardımcısı

Uluslararası Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Fırsatları Didem ÇELİKKANAT OZAN AB 7.Çerçeve Programı Ulusal Koordinatör Yardımcısı Uluslararası Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Fırsatları Didem ÇELİKKANAT OZAN AB 7.Çerçeve Programı Ulusal Koordinatör Yardımcısı TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı 11 Ekim 2011, Koç Üniversitesi

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Maliye Anabilim Dalı Doktora Programı, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi (1986-1989)

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Maliye Anabilim Dalı Doktora Programı, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi (1986-1989) Prof. Dr. Coşkun Can Aktan Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Buca-İzmir TÜRKİYE http://www.canaktan.org E-Mail: ccan.aktan@deu.edu.tr AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ EĞİTİM Doktora Maliye

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Ar-Ge Harcamalarının GSYİH ya Oranı Hızla Artmaktadır* *TÜİK (Aralık, 2014) 23. BTYK Kararı: 2011/101 Ulusal Yenilik

Detaylı

AB 7. Çerçeve Programı

AB 7. Çerçeve Programı AB 7. Çerçeve Programı Burcu GÖĞÜŞ DOĞAN AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi Sunum Planı AB 7.Çerçeve Programı (2007-2013) AB 7.Çerçeve Programı Yapısı-Özel Programlar UKO Faaliyetleri Türkiye

Detaylı

Tubitak Ulusal Destek Programları ile ilgili bilgiler ekte sunulmuştur.

Tubitak Ulusal Destek Programları ile ilgili bilgiler ekte sunulmuştur. Değerli Öğretim Elemanlarımız, Tubitak Ulusal Destek Programları ile ilgili bilgiler ekte sunulmuştur. ULUSAL DESTEK PROGRAMLARI 1001 - BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA PROJELERİNİ DESTEKLEME PROGRAMLARI:

Detaylı

Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları

Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Selcen Gülsüm ASLAN ÖZŞAHİN Ulusal İrtibat Noktası Hacetepe Üniversitesi, Ankara 17 Haziran 2014, Salı Sunum İçeriği Marie Skłodowska

Detaylı

Numan GÖLÜKCÜ Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Ulusal İrtibat Noktası & Ulusal Uzmanı

Numan GÖLÜKCÜ Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Ulusal İrtibat Noktası & Ulusal Uzmanı Ufuk 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Numan GÖLÜKCÜ Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Ulusal İrtibat Noktası & Ulusal Uzmanı 04.03.2016 Marie Sklodowska

Detaylı

ENSTTÜ PROGRAMLARINA BAVURABLMEK ÇN GEREKL GENEL KOULLAR

ENSTTÜ PROGRAMLARINA BAVURABLMEK ÇN GEREKL GENEL KOULLAR ENSTTÜ PROGRAMLARINA BAVURABLMEK ÇN GEREKL GENEL KOULLAR 1. Salk Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora programlarna bavuracak adaylarn, bavuracaklar programa girebilme önkouluna sahip olmalar gerekir.

Detaylı

TARMAKB R TANITIM DÖKÜMANI

TARMAKB R TANITIM DÖKÜMANI TARMAKBR TANITIM DÖKÜMANI TARMAKBR Türk Tarm Alet ve Makinalar malatçlar Birlii, 1978 ynda kurulmu olup, ülkemizde traktör ve tarm makinalar ana itigal konusu olan imalatç, ihracatç ve ithalatçlarn üye

Detaylı

MİSAFİR VE DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMACILARLA İLGİLİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak

MİSAFİR VE DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMACILARLA İLGİLİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak MİSAFİR VE DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMACILARLA İLGİLİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Atılım Üniversitesinde belirli bir süre için misafir araştırmacı

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH 2017 18 AKADEMİK YILI ENSTİTÜ TAKVİMİ 2017 18 ACADEMIC YEAR INSTITUTE CALENDAR Temmuz July Ağustos August, Ekim,

Detaylı

T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI YAYINLARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI YAYINLARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI YAYINLARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ I. Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu uygulama yönergesinin amacı Bezmialem Vakıf Üniversitesinde (BVÜ) görevli öğretim

Detaylı

BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ

BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ AMAÇ Madde 1. Bu ilkelerin amacı, Ankara Üniversitesi nde çalışan araştırmacıların gerçekleştirdiği bilimsel etkinliklerinin/yayınlarının

Detaylı

Implementing Benchmarking in School Improvement

Implementing Benchmarking in School Improvement Implementing Benchmarking in School Improvement "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı, http://www.ua.gov.tr) yürütülen Erasmus+

Detaylı

Immigration Studying. Studying - University. Stating that you want to enroll. Stating that you want to apply for a course.

Immigration Studying. Studying - University. Stating that you want to enroll. Stating that you want to apply for a course. - University I would like to enroll at a university. Stating that you want to enroll I want to apply for course. Stating that you want to apply for a course an undergraduate a postgraduate a PhD a full-time

Detaylı

Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları

Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları HORIZON (UFUK) 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Numan GÖLÜKCÜ Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Ulusal İrtibat Noktası & Ulusal Uzmanı 80 Milyar bütçe

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI Bursa Teknik Üniversitesi Senatosunun 12.08.2011 tarih ve 19 sayılı oturumunda alınan 8 nolu karar ile uygun bulunmuştur.

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PROJE VE TEKNOLOJİ OFİSİ GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA İLKE VE ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PROJE VE TEKNOLOJİ OFİSİ GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA İLKE VE ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ PROJE VE TEKNOLOJİ OFİSİ GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA İLKE VE ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu Yönerge Bartın Üniversitesi Rektörlüğüne

Detaylı

TÜBİTAKTAK destek programları. Bilginin fiyatı (kg) Türkiye ArGe göstergeleri. Türkiye ArGe göstergeleri. Türkiye ArGe göstergeleri.

TÜBİTAKTAK destek programları. Bilginin fiyatı (kg) Türkiye ArGe göstergeleri. Türkiye ArGe göstergeleri. Türkiye ArGe göstergeleri. TÜBİTAKTAK destek programları Bu sunuda: İ İşİ Bilginin fiyatı (kg) ğı ş ğı ArGe harcamalarının GSYİH oranı ArGe harcamaları Finans kaynağına göre ArGe harcamaları 1 Gerçekleştirilen sektörlere göre ArGe

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) ÖNERİ FORMU (Tasarım/Bitirme Projelerine Uygulamak İçin Düzenlenmiş Versiyonu)

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) ÖNERİ FORMU (Tasarım/Bitirme Projelerine Uygulamak İçin Düzenlenmiş Versiyonu) 1. GENEL BİLGİLER 1.1 Projenin adı ve türü Projenin adı: T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) ÖNERİ FORMU (Tasarım/Bitirme Projelerine Uygulamak İçin Düzenlenmiş Versiyonu)

Detaylı

Ortak Arama YöntemleriY. TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi

Ortak Arama YöntemleriY. TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi Ortak Arama YöntemleriY TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi İçerik Katılım Kuralları Ortak Arama Yöntemleri Ağlar CORDIS UİN Ağları 7.ÇP Web sayfası- Profil Araştırmacı Kataloğu Diğer

Detaylı

2. İşbirliği-Güç birliği Destek Programı. 5. KOBİGEL Kobi Gelişim Destek Programı. 8. Kredi Faiz Desteği

2. İşbirliği-Güç birliği Destek Programı. 5. KOBİGEL Kobi Gelişim Destek Programı. 8. Kredi Faiz Desteği KOSGEB DESTEKLERİ 1. Tematik Proje Destek Programı 2. İşbirliği-Güç birliği Destek Programı 3. AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı 4. Genel Destek Programı 5. KOBİGEL Kobi Gelişim

Detaylı

Üniversite - Sanayi İşbirliğinin Malzeme ve Metalurji Mühendisliği Eğitimine Entegrasyonu. Ferhat KARA

Üniversite - Sanayi İşbirliğinin Malzeme ve Metalurji Mühendisliği Eğitimine Entegrasyonu. Ferhat KARA Üniversite - Sanayi İşbirliğinin Malzeme ve Metalurji Mühendisliği Eğitimine Entegrasyonu Ferhat KARA Ar-Ge harcamalarının GSYİH oranı Ar-Ge harcaması hedefi >%65 özel sektör Özet Sanayide ar-ge yoğunluğu/kültürü

Detaylı

AVRUPA SEÇKĠN DESTĠNASYONLARI- ERĠġĠLEBĠLĠR TURĠZM

AVRUPA SEÇKĠN DESTĠNASYONLARI- ERĠġĠLEBĠLĠR TURĠZM REKABET EDEBĠLĠRLĠK VE YENĠLĠK ÇERÇEVE PROGRAMI (CIP)- GĠRĠġĠMCĠLĠK VE YENĠLĠK PROGRAMI (EIP) 36/G/ENT/CIP/12/B/N02S04 NO LU PROJE TEKLĠF ÇAĞRISI: AVRUPA SEÇKĠN DESTĠNASYONLARI- ERĠġĠLEBĠLĠR TURĠZM SON

Detaylı

Ek-16. STRATEJK AMAÇLAR VE HEDEFLERE LKN PERFORMANS GÖSTERGELER

Ek-16. STRATEJK AMAÇLAR VE HEDEFLERE LKN PERFORMANS GÖSTERGELER Ek-16. STRATEJK AMAÇLAR VE HEDEFLERE LKN PERFORMANS GÖSTERGELER STRATEJK AMAÇ 1 Tarihi, do#al ve kültürel varl)klar)m)z) korumak, gelecek ku/aklara aktarmak ve evrensel kültüre katk)da bulunmak. Sorumlu

Detaylı

TÜBİTAK 1003 ÖNCELİKLİ ALANLAR AR GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI BİLGİ NOTU

TÜBİTAK 1003 ÖNCELİKLİ ALANLAR AR GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI BİLGİ NOTU TÜBİTAK 1003 ÖNCELİKLİ ALANLAR AR GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI BİLGİ NOTU 1003 Programının Yenilikleri (Özet) Her öncelikli alana özgü Çağrı Programı Çağrı esaslı proje başvuruları İki aşamalı başvuru

Detaylı

Avrupa Birliği Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı Ufuk 2020

Avrupa Birliği Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı Ufuk 2020 Avrupa Birliği Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı Ufuk 2020 Tuğba ARSLAN KANTARCIOĞLU Marie Skłodowska-Curie Ulusal Uzmanı ve Ulusal İrtibat Noktası TÜBİTAK Sunum İçeriği AB Çerçeve Programları Genel

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi KİHG/İŞL-005 19.08.2009 07.08.2012 2 1/8 GÜNCELLEME BİLGİLERİ Güncelleme Tarihi Güncelleme No Açıklama 11.11.2009 1 Belge içeriğinde ve belge numarasında değişiklik yapılması 07.08.2012 2 Komite, başlık,

Detaylı

HACETTEPE ÜNVERSTES. l e t i i m. : H. Ü. Fen Fakültesi Aktüerya Bilimleri Bölümü Beytepe/Ankara. Telefon :

HACETTEPE ÜNVERSTES. l e t i i m. : H. Ü. Fen Fakültesi Aktüerya Bilimleri Bölümü Beytepe/Ankara. Telefon : l e t i i m Adres : H. Ü. Fen Fakültesi Aktüerya Bilimleri Bölümü 06800 Beytepe/Ankara Telefon : +90 312 297 6234 Faks : +90 312 297 7998 HACETTEPE ÜNVERSTES e-posta Web : aktuerya@hacettepe.edu.tr : www.aktuerya.hacettepe.edu.tr

Detaylı

Türk Üniversitelerinde Uluslararas Düzeyde Gerçekletirilen Bilimsel. Emin Alc

Türk Üniversitelerinde Uluslararas Düzeyde Gerçekletirilen Bilimsel. Emin Alc Türk Üniversitelerinde Uluslararas Düzeyde Gerçekletirilen Bilimsel Aratrmalar Emin Alc Üretimi etkileyen faktörler Eitim modeli Eitime ayrlan para Lisans üstü örenci says Bilim adam says Aratrmaya ayrlan

Detaylı

Ahmet Furkan ÇİFTÇİ. HORIZON (UFUK) 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Bilgilendirme Sunumu

Ahmet Furkan ÇİFTÇİ. HORIZON (UFUK) 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Bilgilendirme Sunumu HORIZON (UFUK) 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Bilgilendirme Sunumu Ahmet Furkan ÇİFTÇİ Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Ulusal İrtibat Noktası Marie

Detaylı

Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları

Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Selcen Gülsüm ASLAN ÖZŞAHİN Ulusal İrtibat Noktası -UME 17 Nisan 2014, Perşembe Sunum İçeriği Marie Skłodowska Curie Terminolojisi

Detaylı

PATENT HAKLARI & PATENT VER" TABANLARI. Cemil BA PINAR cemil.baspinar@tpe.gov.tr

PATENT HAKLARI & PATENT VER TABANLARI. Cemil BA PINAR cemil.baspinar@tpe.gov.tr PATENT HAKLARI & PATENT VER" TABANLARI Cemil BA PINAR cemil.baspinar@tpe.gov.tr "çerik Fikri ve S(nai Mülkiyet Kavramlar( Patent Kavram( ve Kriterler Patent Sisteminin Amac( Patent Tescil Süreci Patent

Detaylı

MARIE CURIE ETKİNL. Prof. Dr. Aysu İnsel Marmara Üniversitesi, 21 Temmuz 2008. İ.İ.B.F.,.B.F., İngilizce Göztepe, İstanbul ainsel@marmara.edu.

MARIE CURIE ETKİNL. Prof. Dr. Aysu İnsel Marmara Üniversitesi, 21 Temmuz 2008. İ.İ.B.F.,.B.F., İngilizce Göztepe, İstanbul ainsel@marmara.edu. Çalıştayı Hakem Gözüyle G Programları Prof. Dr. Aysu İnsel Marmara Üniversitesi, İ.İ.B.F.,.B.F., İngilizce İktisat BölümüB Göztepe, İstanbul ainsel@marmara.edu.tr 21 Temmuz 2008 TÜBİTAK, TAK, Ankara AB

Detaylı

SAN-TEZ PROJE DESTEKLERİ VE SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNE KATKILARI

SAN-TEZ PROJE DESTEKLERİ VE SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNE KATKILARI SAN-TEZ PROJE DESTEKLERİ VE SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNE KATKILARI Doç. Dr. Metin TANOĞLU Makina Mühendisliği Bölümü "İnovasyon ve Ar-Ge nin önemini kavramış kendi teknolojisini üreten ve satan, rekabet

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, UYGULAMA, HİZMET VE DANIŞMANLIK PROJELERİ YÖNERGESİ

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, UYGULAMA, HİZMET VE DANIŞMANLIK PROJELERİ YÖNERGESİ T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, UYGULAMA, HİZMET VE DANIŞMANLIK PROJELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Yaşar Üniversitesi çalışanları tarafından üstlenilen;

Detaylı

YAZI ÝÞLERÝ VE KARARLAR DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI YAZI LER UBE MÜDÜRLÜ Ü

YAZI ÝÞLERÝ VE KARARLAR DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI YAZI LER UBE MÜDÜRLÜ Ü YazleriveKararlarDairesiBakanl YAZI ÝÞLERÝ VE KARARLAR DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI YAZILERUBEMÜDÜRLÜÜ Yetki,GörevveSorumluluklar Valilik yazmalarn hazrlamak, onay, teslim ilemlerini gerçekletirmek. çileribakanlgenelveözelteftiraporlarnteslimalmak,

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 000699 01/03/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 070 Sayın Üyemiz, 1. Sevk Öncesi İhracat

Detaylı

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRECİ ( EN GEÇ ) 1 2201-Ulusal

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK - TEYDEB TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB); Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç MADDE 1-

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç MADDE 1- PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (PAMUKKALE TTO) PROJE HAZIRLAMADA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK MENTÖRLÜK DESTEK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ Uygulama Esasları. A. Genel İlkeler

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ Uygulama Esasları. A. Genel İlkeler BAP Koordinasyon Birimi Komisyonunun 08/08/2014 tarih 2014/07 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile uygun görülmüştür. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ Uygulama

Detaylı

KOÇ ÜNVERSTES SOSYAL BLMLER (KÜSB) KULÜBÜ TÜZÜÜ

KOÇ ÜNVERSTES SOSYAL BLMLER (KÜSB) KULÜBÜ TÜZÜÜ KOÇ ÜNVERSTES SOSYAL BLMLER (KÜSB) KULÜBÜ TÜZÜÜ YAPI Madde 1. Koç Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü, kısa adıyla K.Ü.S.B., Koç Üniversitesi örenci kulüpleri tüzüüne balı ve Koç Üniversitesi örencilerinin

Detaylı

Online Bilimsel Program Yönetici K lavuzu

Online Bilimsel Program Yönetici K lavuzu Online Bilimsel Program Yönetici Klavuzu Bu belgedeki bilgiler, ekiller ve program ilevi önceden haber verilmeksizin deitirilebilir. Tersi belirtilmedikçe, burada örnek olarak ad geçen kiiler, adresler,

Detaylı

FP7 ve H2020 Hakemlik Deneyimleri

FP7 ve H2020 Hakemlik Deneyimleri FP7 ve H2020 Hakemlik Deneyimleri Prof. Dr. Mehmet Zeyrek ODTÜ, Fizik Bölümü zeyrek@metu.edu.tr Ufuk 2020 Programı Değerlendirme Süreci Nasıldır? Proje Önerisi Uygunluk Kontrolü (Komisyon) Kişisel Hakem

Detaylı

Küresel Ekonomik İlişkiler Komisyonu - I

Küresel Ekonomik İlişkiler Komisyonu - I Küresel Ekonomik İlişkiler Komisyonu - I KOMİSYON BAŞKANI: OSMAN FEYZİ BOYNER Amaç: Küresel ekonomik trendler çerçevesinde gelişen dış ticaret ve yatırım olanaklarını takip ve analiz etmek, Doğrudan yabancı

Detaylı

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü Bilimsel Destek Ofisi : http://www.yalova.edu.tr/i.aspx?q=601 Son Başvuru Tarihi: 02 MART 2012

Detaylı

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ YURTİÇİ VE YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ YURTİÇİ VE YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ YURTİÇİ VE YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, Amasya Üniversitesine

Detaylı

CURRICULUM VITAE ( ) Adres : Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bilkent. Ankara, Türkiye. Doçent Doktora (Hukuk) 2001

CURRICULUM VITAE ( ) Adres : Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bilkent. Ankara, Türkiye. Doçent Doktora (Hukuk) 2001 CURRICULUM VITAE (16.4.2018) Ünvanı, Adı, Soyadı: Prof. Dr. Ece GÖZTEPE ÇELEBİ KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Tarihi ve Yeri: 26.05.1971 & Düsseldorf/Almanya Adres : Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi 06800

Detaylı

Program Kodu ve Adı: H2020- Bilimsel Mükemmeliyet Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları

Program Kodu ve Adı: H2020- Bilimsel Mükemmeliyet Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Destek Sağlayan Kuruluş: AB Program Kodu ve Adı: H2020- Bilimsel Mükemmeliyet Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Program Kapsamı: Marie Skłodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları

Detaylı

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi TTO BİLGİLENDİRME SUNUMU ANKARA, 2017 Giriş Teknoloji transferi, fikir ve tekniklerin bir yerde geliştirilip, geliştirildiği yerde veya başka bir yerde uygulamaya

Detaylı

Sermaye Piyasas Faaliyetleri Temel Düzey Eitim Proram

Sermaye Piyasas Faaliyetleri Temel Düzey Eitim Proram Temel Düzey Eitim Proram Amaç : Sermaye Piyasas Kurumlarnda görev yapanlar veya bu görevlere atanacaklar, SPK nn düzenleyecei Lisanslama snavna hazrlama. Katlmclar Hisse Senetleri Piyasas Mü"teri Temsilcileri,Yatrm

Detaylı

BO AZ Ç ÜN VERS TES VAKFI AKADEM K FAAL YETLER DESTEK FONU YÖNETMEL 2017

BO AZ Ç ÜN VERS TES VAKFI AKADEM K FAAL YETLER DESTEK FONU YÖNETMEL 2017 BO AZ Ç ÜN VERS TES VAKFI AKADEM K FAAL YETLER DESTEK FONU YÖNETMEL 2017 çindekiler 1 GENEL 2 2 YAYIN DESTE 2 2.1 Genel Kurallar................................... 2 2.2 Makale Deste i...................................

Detaylı

Bilimsel Araştırmalara Destek Nasıl Sağlanır? Doç. Dr. Koray Karabekiroğlu 24.03.2012, Samsun

Bilimsel Araştırmalara Destek Nasıl Sağlanır? Doç. Dr. Koray Karabekiroğlu 24.03.2012, Samsun Bilimsel Araştırmalara Destek Nasıl Sağlanır? Doç. Dr. Koray Karabekiroğlu 24.03.2012, Samsun 1 Sunum İçeriği Temel yaklaşım Hazırlık aşaması Detaylar Destek kaynakları 2 Temel Yaklaşım Önce bir sorunuz

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MART 2016 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ

Detaylı

ARAŞTIRMA. Hakemli Ulusal Kongre Bildirisi (Basılı tam makale) 3 Hakemli Ulusal Kongre Bildirisi (Basılı özet-poster) 1

ARAŞTIRMA. Hakemli Ulusal Kongre Bildirisi (Basılı tam makale) 3 Hakemli Ulusal Kongre Bildirisi (Basılı özet-poster) 1 Önerilen model ARAŞTIRMA Önerilen AGÜ puanlaması Makaleler A-B-C sınıflandırma; A 70, 70>B 40, C

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı Gazi Üniversitesi öğretim elemanlarının yurt içi ve

Detaylı

NÖROLOJİK BİLİMLER VE PSİKİYATRİ NÖROLOJİK ENSTİTÜSÜ

NÖROLOJİK BİLİMLER VE PSİKİYATRİ NÖROLOJİK ENSTİTÜSÜ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ NÖROLOJİK BİLİMLER VE PSİKİYATRİ NÖROLOJİK ENSTİTÜSÜ BİLİMLER ve FAALİYET RAPORU PSİKİYATRİ ENSTİTÜSÜ ŞUBAT EYLÜL 2012 ŞUBAT-EYLÜL 2012 30. Yıl Etkinlikleri Açılış Konferansı Neurobiology

Detaylı

ARGE DESTEKLERİ Betül ASAN Pamukkale Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörlüğü

ARGE DESTEKLERİ Betül ASAN Pamukkale Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörlüğü ARGE DESTEKLERİ Betül ASAN Pamukkale Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörlüğü 28 Aralık 2009 DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KÜRESEL REKABETİN YOLU AR-GE Bilgi toplumunun yolu özel sektörün

Detaylı

UMUT AZAK AB İŞLERİ UZMAN YARDIMCISI. 0312 218 16 60 uazak@ab.gov.tr

UMUT AZAK AB İŞLERİ UZMAN YARDIMCISI. 0312 218 16 60 uazak@ab.gov.tr T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI SOSYAL, BÖLGESEL VE YENİLİKÇİ POLİTİKALAR BAŞKANLIĞI UMUT AZAK AB İŞLERİ UZMAN YARDIMCISI 0312 218 16 60 uazak@ab.gov.tr Sorumlu Olunan Müzakere Fasılları Sosyal, Bölgesel

Detaylı