İLETİŞİM VE E-POSTA PROSEDÜRÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İLETİŞİM VE E-POSTA PROSEDÜRÜ"

Transkript

1 1. AMAÇ Şirket içi iletişim ve E-posta yazma ve gönderme kurallarının belirlenmesini sağlamak ve iş yapış tarzımızı sözlü ortamdan yazılı ortama taşıyarak iş takibini kolaylaştırmak ve verimliliği artırmak. 2. KAPSAM Motif Kuyumculuk San. Tic. Ltd. Şti. Çalışanları Haydan Kuyumculuk San. Tic. Ltd. Şti. Çalışanları Tekila Kuyumculuk San. Tic. Ltd. Şti. Çalışanları 3. UYGULAMA Yüz yüze veya telefonla konuşurken duygularımızı daha rahat ifade edebilirken, bu durum ne yazık ki yazılı iletişim veya E- Posta yoluyla yapılan iletişimlerimizde duygularımızı tam olarak ifade edemediğimizden dolayı yanlış anlaşılmalara çok açık durumların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu nedenle yazılı iletişim ve e-posta gönderirken bazı kurallara uymamız gerekir. Bu kurallar evrensel iletişimin gerekleri olup, firmamızca da benimsenmiştir E-Posta Alanları; Kimden (From): Bu bölüm genellikle görünmediğinden bununla ilgili (ilk kullanma işlemindeki ayarlar dışında) bir şey yapmak gerekmez. Kime (To): Bu bölüme alıcının adresini yazmak gerekir (örneğin: osman@robertobravo.com Şirket için yazışmalarda kişiler adres defterinde kayıtlı olduğundan elle yazmaya gerek yoktur.

2 Bir mesajı birden fazla kişiye (adrese) yollamak gerektiğinde adresleri birbirinden ayırmak gerekir. Bu ayırma işlemi için noktalı virgül (;) kullanılmalıdır. Bilgi (cc-carbon copy) Bu bölümü, bir mesajı yollarken (aynı mesajı) bilgi amaçlı olarak başkalarına da yollamamız gerektiğinde kullanmak gerekir. Bu bölüme de birden fazla alıcı adresi yazılabilir. Bir alıcının adresinin "Kime (to)" veya "Bilgi (cc)" kısmına yazılmış olması alıcı açısından bir fark yaratmaz. Bir konu hakkında bilgi sahibi olması gereken kişileri bilgi geçmeliyiz. Bu şekilde olmazsa ilgisi olmayan kişileri hem rahatsız etmiş oluruz hem de bilgi güvenliğimizi tehlikeye düşürmüş oluruz. (Gizli (bcc-blind carbon copy) "Gizli (bcc)" bölümüne yazılan adresler alıcılara ulaşan mesajda görünmez. Konu (Subject) Burada, gönderilecek olan mesajın içeriğiyle ilgili bir ifade yer almalıdır. Mesaj gönderilmeye hazır olduğunda "Gönder" (Send) düğmesine tıklanır E-Posta mesajını oluşturma Bir mesaj yollanırken mesajın ilk satırına bir hitapla başlamak ve sonra mesajı yollamanın nedenini belirmek gerekir. İyi günler..bey / Hanım, Merhaba. Bey / Hanım Mesajınızı göndereceğiniz kişinin hiyerarşik seviyesine göre hitap şekli belirlemek gerekir.. Örneğin; Karşınızdaki kişi Genel Müdür ise «Ahmet Bey Selam» şeklinde samimi bir hitap kullanmamalısınız.

3 Daha sonra; soru / dilek / öneri / talep / ilgili konu ele alınır. E-postalar için tavsiye edilen kurumsal yazı karakteri: Verdana 10; Renk: Siyah, olmalıdır. Son kısımda ise bir saygı ifadesi ile (Saygılarımla) ismin yazılması gerekir. Maili sonlandırırken aşağıdaki kurallara uyulması gerekir: Arz ederim cümlesi kullanılmamalıdır. Üst pozisyonların asta hitaplarında; Rica ederim kullanabilir veya Hazırlar mısınız? Yapar mısınız? gibi direkt isteği belirten cümleler kurulabilir. Üst-Alt ilişkisi söz konusu değilse ; bir şey isterken. gönderirseniz memnun olurum veya sevinirim gibi yumuşak ifadeler kullanılmalı, emir cümleleri olan ( yapmalısınız, böyle yapılmalı, yapmanız gerekiyor vb.) kullanılmamalıdır. Üst pozisyonlara gönderim yapıldığında; Rica ederim kelimesi asla kullanılmamalıdır. Maillerde bir bilgi veriliyorsa bilgilerinize sunarım şeklinde bitirilmelidir. Üst pozisyonlardan bir şey isterken. gönderirseniz memnun olurum veya sevinirim gibi yumuşak ifadeler kullanılmalı, emir cümleleri olan (yapmalısınız, böyle yapılmalı, yapmanız gerekiyor vb.) ifadeler kullanılmamalıdır. İmza Standartımız İsmin alt kısmına aşağıda örneği görülen standart imza formatı eklenmelidir. İmza Örneği;

4 Konu İLETİŞİM VE E-POSTA PROSEDÜRÜ E-posta konu bölümüne mutlaka mesajın içeriğini en iyi ifade eden en kısa başlığın yazılması gerekir. Boş bırakmak veya işaretler (?,!, vb.) hoş karşılanmaz. Mesaj içeriği ile uyumlu olmalıdır. Mesajı gönderim amacınız neyse onu konu başlığı olarak yazmalı ve doğrudan konuya odaklanmalısınız. Size gönderilen bir e-postaya yanıt veriyorsanız Re: şeklindeki başlığı değiştirmeyiniz. Merhaba gibi selamlama veya hitap cümlelerini konu bölümüne yazmayınız. Konu bölümüne Acil, önemli, dikkat veya oku yazmayınız. Eğer mesajınızın acil olduğunu düşünüyorsanız araç çubuğundan! ile işaretleyebilirsiniz. Mesajın konusu ve içeriği aynı dilde olmalıdır E-Posta mesajını yollama Mesajı yazma tamamlandıktan sonra mesajı yollamadan önce yazılanlar tekrar okunmalıdır. Yazım ve anlatım hataları ve noktalama işaretleri konusunda yapılan hatalar ancak okunursa görür ve düzeltilebilir. Bu maksat ile Outlook un otomatik imla düzeltme sekmesi kullanılabilir. Eğer mesajınız uzun ise, mesaj metnini tek paragraf halinde yazmak yerine bölümlere ayırmak gerekir. E-Posta mesaj metnini olabildiğince kısa tutmak gerekir. E-Posta mesajlarının genellikle bilgisayar ekranında okunduğu ve bu nedenle uzun metinlerin okunma şansının düşük olacağını unutmamak gerekir.

5 Mesaj yazarken BÜYÜK HARF kullanmamak gerekir. Büyük harf sanal ortamda "bağırmak" anlamına gelmektedir. Büyük harfler kullanılarak yazılan metinleri okumakta zordur. Kolay okunabilmesi için açık renkli, küçük puntolu ve özel yazı karakterleri kullanılmamalıdır. Paragraflar arasında boşluk bırakılması okumayı daha da kolaylaştırır Mesajları Tümüne Yanıtla ile yollamadan evvel, ekte bulunan kişilere gerçekten verdiğiniz cevabın gitmesini isteyip istemediğinize emin olunmalıdır. Gereksiz Tümüne Yanıtla ile mesaj kirliği yaratılmamalıdır. Mesajlarımız karşılıklı konuşma, atışma tarzı cevaplardan oluşamaz, İş ortamında yollan E-posta özel veya gizli olarak kalmayabilir. Sizin gönderdiğiniz bir E-postanın başka birilerine de gönderilebileceği unutulmamalıdır Toplantı çağrıları Tüm toplantı davet ve düzenlemeleri Outlook toplantı uygulaması kullanılarak oluşturulmalıdır. Outlook toplantı davetlerine mutlaka cevap sekmesi kullanılarak yanıt verilmelidir E-Posta mesajını koruma Mesajlarınızın bilgisayarınızda işgal ettiği alanı düzenli olarak Bilgi İşlem personeline kontrol etmesi için başvurmalısınız veya nasıl kontrol edileceğini öğrenmelisiniz. Sisteminizin çökmemesi için Bilgi İşlem Bölümünün tavsiye ettiği usulde posta kutunuzun yedekleri alınmalı ve zaman zaman temizlenerek işlem kapasite rahatlatılmalıdır.

6 4 YAPILAN BÜTÜN İŞLERİN VE İLETİŞİMİN YAZILI OLMASI Gerek kurum içi birbirimizle yaptığımız çalışmalarınızın, gerekse kurum dışı iş ilişkisi içerisinde olduğumuz kişilerle ilgili çalışmalarınızın ( Sipariş, bilgi alma, bilgi verme, onay verme, takip etme, talep etme, reddetme, randevu verme vb.) mutlaka mail ortamında kayıtlı olması gerekmektedir. Bu konuda işleyiş şu şekilde olmalıdır: Konuyu acil dolduğu için Messenger, whats up veya farklı bir sosyal iletişim mecrası aracılığıyla aktarsanız bile sonrasında olarak göndermeniz gerekmektedir( yurtdışında ve yurtiçinde resimle ürün bilgisi alma mesajları bu uygulamaya dahil değildir). Şirket telefonlarının verime nedeni çalışanlarımıza istendiği her zaman ulaşılmasını sağlamaktır. Yurtdışı devam eden operasyonların mevcudiyeti, aramızda zaman ve çalışma saati farkı olması, mağazaların hafta sonları da açık olması nedeniyle sadece Türkiye mesai saatlerinde telefonun ulaşılabilir olması kesinlikle yeterli değildir. Bu nedenle şirket telefonlarının 7/24 açık ve ulaşılabilir olması gerekmektedir. Çalışanlarımızın bunu sağlayacak şekilde yanlarında yedek şarj, pil vb. bulundurmaları gerekmektedir. Telefonlarında teknik bir arıza olduğu için çalışmayan çalışanlarımızın konuyu İnsan Kaynaklarına hemen bildirmeleri zorunludur. Şirket telefonlarına ulaşılmayan çalışanlarımız için Disiplin prosedürünün ilgili yükümleri uygulanacaktır. Şirket dahili telefonu, şirket hattı veya farklı bir kanaldan size iş ile ilgili gelen telefonlara mutlaka aynı gün içinde geri dönüş yapmanız, konuyu yöneticinize aktarmanız gerekiyorsa da yine aynı gün içinde aktarmanız gerekmektedir. 5 ATILAN BÜTÜN MAİLLERE MUTLAKA GERİ DÖNÜŞLERİN YAPILMASI Kurum içi ve Kurum dışı ismimize hitaben gelen işle ilgili tüm maillerin konusu ne olursa olsun, işin süresi var ise, ne zamana kadar yapılacağını, en azından mailin kendisine ulaşıp ulaşmadığını nezaketen de olsa birbirimize bildirmeliyiz. Aşağıda örnek geri dönüş maillerini bulabilirsiniz. Mailiniz tarafıma ulaştı gerekli çalışmayı yapıyorum.

7 Mailinizde belirtmiş olduğunuz çalışmayı.. zamanına kadar bitirmeyi planlıyorum. Mailde belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili sizinle detaylı olarak yüz yüze konuşmak istiyorum. İş günlerinde gelen maillere mutlaka 24 saat içinde geri dönüş yapılmalıdır. Maille ilgili çalışma yapmanız gerekiyorsa işin bitimine kadar maile yanıt dönmeyi beklemeden, mail geldiği anda kişiye mailin ulaştığını ve gerekli çalışmayı yapacağınızı bildiren cevap maili dönmeniz gerekmektedir. Atmış olduğunuz mailin ulaşıp ulaşmadığını mutlaka arayıp teyit etmeniz ve 24 saat içinde herhangi bir geri dönüş olmadığında da mailinin ulaşıp ulaşmadığını teyit etmek için hem aramanız hem de aynı maili tekrar atarak hatırlatmanız gerekmektedir. 6 DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Mailinizde sistemsel bir arıza varsa, konuyu hemen Bilgi İşlem departmanına aktarmanız ve mailinizde sorun olduğu için sizinle iletişim kuracak kişileri bilgilendirmeniz gerekmektedir. Bu amaçla İnsan Kaynaklarına konuyu hemen aktarmanız zorunludur, İnsan Kaynakları tarafından tüm çalışanlarımıza konu mail olarak aktarılacaktır. Ofiste olamayacağınız zamanlarda E-posta larınızı okuyamayacaksanız, E-posta sistemlerindeki "Ofis Dışında" uyarısını aktif hale getirilmelidir. Hiç bir E-posta vakit olmaması gerekçesi ile eksik okunmaz veya sonraya bırakılmaz. Yollanan E-posta toplamda Bilgi İşlem tarafından sınırlanan limitleri geçmemesine, toplu E-postaların yollanmamasına, E-posta eklerine resimler veya hareketli dosyalar konmamasına özen gösterilir. Gerekli durumlarda Bilgi İşlem Yönetiminden yardım talep edilebilir. 7 - YASAKLAR E-postalarda karşı tarafa had bildiren, meydan okuyan, bilgiçlik, beceriksizlik veya aşağılama, duygusu uyandıran ifadeler kullanılamayacağı gibi bunları çağrıştıran cümleler veya imalarla da iletişim kurulamaz.

8 Ok., tamam, syg,??? ve bunun gibi, karşı tarafa ismen hitap etme gereği dahi duyulmayan cevap E-postalar saygın iletişim kuraları içinde yer almaz, İş için bile olsa karşılıklı tartışma, atışma veya münakaşa yapılamaz. Adınıza yanlışlıkla gelen E-postaları gönderen kişiyi ( doğru kişiye e-postayı tekrar yönlendirmesi için) yanıtla seçeneği ile uyarmalısınız. 8 - YAPTIRIMLAR 1. Bu prosedürde belirtilen herhangi bir maddenin ihlali halinde, bir personelin şikâyeti veya denetim ve kontrollerde bu tür E-postaların tespiti durumunda ilgili taraflardan yazılı savunma alınması için İnsan Kaynakları yönetimine başvurulur. Sonuç, şirket yönetmelikleri ve ilgili disiplin kurallarına göre alınır.

2) Hesabınıza Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelir.

2) Hesabınıza Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelir. MEB.K12.TR Uzantılı E-Posta Hesabının Kullanımı 1) http://mail.meb.k12.tr internet adresinden e-posta hesabına giriş yapılır. Kullanıcı Adı : KURUM KODUNUZ (meb.k12.tr kısmını yazmayınız.) Şifre : Hesabınıza

Detaylı

Bilgi Sistemleri Direktörlüğü. Kurumsal Mail Yazma Kuralları

Bilgi Sistemleri Direktörlüğü. Kurumsal Mail Yazma Kuralları Bilgi Sistemleri Direktörlüğü Kurumsal Mail Yazma Kuralları Kurumsal Mail Yazma Kurallarının Önemi Globalleşen dünyamızda, akademik ortamda ve iş çevrelerinde yazılı iletişim gittikçe daha fazla önem kazanmaktadır.

Detaylı

EKOL LOJİSTİK KURUM İÇİ VE DIŞI İLETİŞİM POLİTİKASI

EKOL LOJİSTİK KURUM İÇİ VE DIŞI İLETİŞİM POLİTİKASI EKOL LOJİSTİK KURUM İÇİ VE DIŞI İLETİŞİM POLİTİKASI 1. Giriş Ekol Lojistik (Ekol); bünyesinde yer alan tüm çalışanlarına, müşterilerine, tedarikçilerine, resmi kurum ve kuruluşlara, faaliyet gösterdiği

Detaylı

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti.

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti. Çağrı Takip Sistemi Bilin Çağrı Takip Sistemi ne, Internet Explorer adres sahasına http://www.bilin.com yazarak ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada Çağrı Sistemine girebilmeniz için gerekli olan Kullanıcı

Detaylı

Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı.

Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı. Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı. İşte E-posta yada diğer adıyla E-Mail bu haberleşme işlevini

Detaylı

E-Posta Kişisel İletişim Yönetimi

E-Posta Kişisel İletişim Yönetimi E-Posta Kişisel İletişim Yönetimi E-posta Yönetimi Elektronik Posta Sisteminin Genel Özellikleri o Kurum içi ve kurumlararası iletişim amacıyla yaygın olarak kullanılır. o Çok hızlı olması ve kolay kullanımı

Detaylı

Express İthalat sistemi. Gönderen için kullanım kılavuzu

Express İthalat sistemi. Gönderen için kullanım kılavuzu Express İthalat sistemi Gönderen için kullanım kılavuzu TNT Express İthalat sistemi Bu sistem, ithalat gönderilerinin organize edilmesi için hazırlanmıș, kullanımı kolay online bir programdır. TNT Express

Detaylı

E-Posta Hesabı Oluşturma

E-Posta Hesabı Oluşturma E-Posta Hesabı Oluşturma Elektronik Posta (E-posta) Nedir? Elektronik posta (e-posta) internet ortamından gönderilen dijital (elektronik) mektuptur. Bir başkasına e-posta gönderebilmemiz için öncelikle

Detaylı

İLETİNİN İLETİLMESİ 1. ADRES DEFTERI

İLETİNİN İLETİLMESİ 1. ADRES DEFTERI G İLETİNİN İLETİLMESİ Konuya Hazırlık 1. Adres defteri nedir? Hangi amaçla kullanılır? 2. E-posta iletisine dosya eklerken nelere dikkat etmeliyiz? 1. ADRES DEFTERI a. Adres defterini kullanma: Günlük

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Kurumsal Mail Yazışma Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Kurumsal Mail Yazışma Standardı Dök. No: AUZEF-SS-3.1-08 Yayın Tarihi: 10.06.2015 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 5 İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ... 2 2. KAPSAM... 2 3. SORUMLULAR... 2 4. DETAYLAR... 2 4.1. Konu Satırını Kullanmak... 2 4.2. Selamlaşma...

Detaylı

YAZIŞMA VE DOSYALAMA USULLERİ SORULARI

YAZIŞMA VE DOSYALAMA USULLERİ SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi resmi yazının tanımıdır? a) Resmi yazı, kamu kurum ve kuruluşları ile özel kişiler arasında iletişimi sağlamak amacıyla yazılan yazıları ifade eder. b) Resmi yazı, kamu kurum

Detaylı

1) İlk olarak oluşturduğumuz filtre adı yazılır. (örneğin tatil mesajı, taşı vb gibi.) 2) Sonra filtre için kural belirlenir.

1) İlk olarak oluşturduğumuz filtre adı yazılır. (örneğin tatil mesajı, taşı vb gibi.) 2) Sonra filtre için kural belirlenir. ROUNDCUBE FİLTRELER Roundcube e-posta sisteminde tatil mesajı, otomatik cevaplama ayarlamalarını yapabileceğiniz, gönderici / alıcı / konu ve postalara dayalı seçenekler ile filtre oluşturabileceğiniz

Detaylı

Internet Programming II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2014 2015 Bahar Yarıyılı

Internet Programming II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2014 2015 Bahar Yarıyılı Internet Programming II Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2014 2015 Bahar Yarıyılı Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU 11-14 May. 2014 Form Form İşlemleri Tarayıcıdan bilgi alarak işlem gerçekleştirme FORM elemanları

Detaylı

Express İthalat sistemi. Alıcı için kullanım kılavuzu

Express İthalat sistemi. Alıcı için kullanım kılavuzu Express İthalat sistemi Alıcı için kullanım kılavuzu TNT Express İthalat sistemi TNT Express İthalat Sistemi ile doküman, paket ve kargolarınızı 168 ülkeden "alıcı ödemeli" olarak toplatabilirsiniz. Siz-alıcı

Detaylı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı 1. Giriş Bilindiği üzere Bakanlığımız tarafından tüm kurumlarımıza POP3 destekli e-posta hesabı tahsis edilmiştir. Bu hesabı web tabanlı olarak kullanabileceğiniz gibi Outlook vb. gibi e-posta istemci

Detaylı

MİCROSOFT OUTLOOK 2010

MİCROSOFT OUTLOOK 2010 İçindekiler BÖLÜM 1: HESAP YÖNETİMİ... 2 E-posta Hesaplarını Oluşturmak ve Yapılandırmak... 2 İmza Eklemek... 5 Görünüm Ayarlarını Düzenlemek... 7 BÖLÜM 2: GÜVENLİK YÖNETİMİ... 8 Güvenlik Yapılandırması...

Detaylı

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI 1. Faks Tanımlama 1.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Faxlar Fax Ayarları Ekranı açılır. 1.2. Yeni bir faks tanımlamak için Navigasyon Çubuğundaki Ekle düğmesi tıklanarak yeni

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

4. KARAYOLU TRAFĠK GÜVENLĠĞĠ SEMPOZYUM VE SERGĠSĠ Konu Başlıkları

4. KARAYOLU TRAFĠK GÜVENLĠĞĠ SEMPOZYUM VE SERGĠSĠ Konu Başlıkları EK-1 4. KARAYOLU TRAFĠK GÜVENLĠĞĠ SEMPOZYUM VE SERGĠSĠ Konu Başlıkları 1. Karayolu Güvenliği Yönetimi ve Denetimi Karayolu Trafik Denetimleri Elektronik Denetleme Sistemleri ve Teknoloji Kullanımı Veri

Detaylı

Öncelikle PTT ye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.

Öncelikle PTT ye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Sayın İzmir YMMO; Öncelikle PTT ye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. 1840 yılından bu yana yürütmekte olduğumuz faaliyetlerimizi sürekli ihtiyaçlar ve zamanın gereklilikleri doğrultusunda

Detaylı

Koç Üniversitesi nde ders verme tecrübelerim BURAK ÖZBAĞCI 2013

Koç Üniversitesi nde ders verme tecrübelerim BURAK ÖZBAĞCI 2013 Koç Üniversitesi nde ders verme tecrübelerim BURAK ÖZBAĞCI 2013 2002 yılından beri Koç Üniversitesi nde lisans ve lisansüstü toplam 16 farklı dersi, 35 farklı şubede anlattım. 8-10 kişilik küçük sınıflara

Detaylı

OUTLOOK KURULUMU. 1.ADIM Başlat/Ayarlar/Denetim Masası/Posta E-posta Hesapları kısmına girilir. 2. ADIM Yeni butonuna basılır.

OUTLOOK KURULUMU. 1.ADIM Başlat/Ayarlar/Denetim Masası/Posta E-posta Hesapları kısmına girilir. 2. ADIM Yeni butonuna basılır. OUTLOOK KURULUMU 1.ADIM Başlat/Ayarlar/Denetim Masası/Posta E-posta Hesapları kısmına girilir. 2. ADIM Yeni butonuna basılır. 1 3.ADIM Adınız, E-posta adresi alanları doldurulup İleri tuşuna basılır. Ekrandaki

Detaylı

Akıllı Posta Sistem Özellikleri

Akıllı Posta Sistem Özellikleri Akıllı Posta Sistem Özellikleri E-posta Gönder E-postalarınızı toplu olarak göndermek istediğinizde, tarafımızdan hazırlanan toplu e-posta gönderim kurallarını okuduğunuza dahil kutucuğu işaretlemeli,

Detaylı

Toplu İleti Gönderimi

Toplu İleti Gönderimi Toplu İleti Gönderimi İK ve Bordro Plus ürünlerinde; personelin doğum günü, işe giriş kutlaması gibi özel tarihlerde çalışanlara e-posta ile kutlama mesajları otomatik olarak gönderilebilir. Bu işlem Sicil

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ E-posta sunucusuna erişmek için http://posta.odu.edu.tr/ adresini kullanınız. E-posta giriş ekranında adınıza tanımlanan kullanıcı adı (@odu.edu.tr uzantısı

Detaylı

11 SÜRÜM İLE EKLENEN ÖZELLİKLER/DEĞİŞİKLİKLER ( V7 (B1554) )

11 SÜRÜM İLE EKLENEN ÖZELLİKLER/DEĞİŞİKLİKLER ( V7 (B1554) ) 11 SÜRÜM İLE EKLENEN ÖZELLİKLER/DEĞİŞİKLİKLER ( V7 (B1554) ) Evrak dağıtımlarında oluşan PDF içerisinde alt kısımda gösterdiğimiz ek listesi, evrak meta alanlarından ek metin kutusu ile manuel olarak girildiğinde,

Detaylı

: 06.08.2012 tarih ve B.05.1.EGM.0.84.2948(64028)-1439 sayılı Bakanlık Oluru.

: 06.08.2012 tarih ve B.05.1.EGM.0.84.2948(64028)-1439 sayılı Bakanlık Oluru. ESKİ YENİ KAPALf YOL Emniyet Genel Müdürlüğü Sayı : B.05.1.EGM.0.84.2948 (64208)-WO3^ f f l-> *~ 712/2012 Konu : 4. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyum ve Sergisi MALİYE BAKANLIĞINA İlgi : 06.08.2012 tarih

Detaylı

SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ E-POSTA SİSTEMİ, E-POSTA VE MS OUTLOOK PROGRAMI KULLANIMI. Salim Cimilli salim.cimilli@saglik.gov.

SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ E-POSTA SİSTEMİ, E-POSTA VE MS OUTLOOK PROGRAMI KULLANIMI. Salim Cimilli salim.cimilli@saglik.gov. SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ E-POSTA SİSTEMİ, E-POSTA VE MS OUTLOOK PROGRAMI KULLANIMI Salim Cimilli salim.cimilli@saglik.gov.tr Özet T.C. Sağlık Bakanlığı Kullanıcıları için hazırlanmış hizmete

Detaylı

İEÜ : WEBMAIL : FILTERS

İEÜ : WEBMAIL : FILTERS İEÜ : WEBMAIL : FILTERS İEÜ WebMAIL Filters Modülü Nedir? İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından sağlanan WebMAIL hizmeti Filters modülü ile aşağıdaki işlemleri kolayca yerine getirebilirsiniz;

Detaylı

EBA İŞ SÜREÇLERİ TEDARİKÇİ ÖDEME TALEBİ Ver 1.0

EBA İŞ SÜREÇLERİ TEDARİKÇİ ÖDEME TALEBİ Ver 1.0 EBA İŞ SÜREÇLERİ TEDARİKÇİ ÖDEME TALEBİ Ver 1.0 Yazılıma aşağıdaki internet adresi üzerinden girebilirsiniz. Şirket ağı üzerinden giriş yaptığınızda EBA ya şifre yazmadan giriş yapabilirsiniz. Şirket dışı

Detaylı

Excel Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Excel Uygulaması Kullanım Kılavuzu Excel Uygulaması Kullanım Kılavuzu 1- Biotekno Hakkında... 2 2- Kullanıcı Bilgileri... 3 3- Uygulamanın İndirilmesi... 3 4- Ayarlar... 5 5- SMS Gönderimi... 5 6- Raporlar... 10 7- SMS Kişiselleştirme...

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

Sahip olduğunuz flash belleğe benzeyen cihazın adı ELEKTRONİK İMZA DEĞİLDİR. ATILAN HER ELEKTRONİK İMZA YASAL OLARAK GEÇERLİ DEĞİL MİDİR? HAYIR!

Sahip olduğunuz flash belleğe benzeyen cihazın adı ELEKTRONİK İMZA DEĞİLDİR. ATILAN HER ELEKTRONİK İMZA YASAL OLARAK GEÇERLİ DEĞİL MİDİR? HAYIR! İhracatçı Birlikleri ne elektronik imzalı evrak gönderdim ancak elektronik imzamın geçersiz olduğunu söylediler. Neden? Öncelikle günlük yaşamda sıkça karıştırılan terimler konusunda sizi aydınlanmamız

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

Bilimsel Araştırma Projeleri Otomasyon Sistemi

Bilimsel Araştırma Projeleri Otomasyon Sistemi Bilimsel Araştırma Projeleri Otomasyon Sistemi Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz, Bilimsel Araştırma Projelerini Otomasyon Sistemi üzerinden nasıl yönetebileceğiniz hakkında yönergeler içermektedir. Yeni otomasyon

Detaylı

Netsis 3 SMS Uygulaması

Netsis 3 SMS Uygulaması Netsis 3 SMS Uygulaması Güncelleme Tarihi: 09.11.2016 Genel Uygulama Müşteriler ile iletişimin son derece önemli olduğu günümüz koşullarında, bu amaca yönelik olarak Netsis tarafından getirilen çözümlerden

Detaylı

KEP Sistemi Webmail Kullanım Kılavuzu

KEP Sistemi Webmail Kullanım Kılavuzu KEP Sistemi Webmail Kullanım Kılavuzu İçindekiler A. Türkkep Webmail e Giriş... 3 B. Webmail Menüleri... 7 C. Kullanıcı İşlemleri... 8 1. Bireysel Rehber Sorgulama... 9 2. Kurumsal Rehber Sorgulama...

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

EpostaGonder V1.4 KULLANIM KLAVUZU

EpostaGonder V1.4 KULLANIM KLAVUZU EpostaGonder V1.4 KULLANIM KLAVUZU GRUP OLUŞTURMAK Programın açılış ekranındaki Grup Oluştur düğmesi ile yeni email grubumuzu oluşturuyoruz. GRUBA EMAIL ADRESLERİNİ YÜKLEMEK Email adreslerini yüklemek

Detaylı

KURUM İÇİ YAZIŞMA USULLERİ PROSEDÜRÜ

KURUM İÇİ YAZIŞMA USULLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 16 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, KTO Karatay Üniversitesi ndeki yazılı iletişim yöntemlerini ve sorumlulukları belirlemektir. KTO Karatay Üniversitesi birimlerinin kendi aralarında veya Üniversite

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ... 5 ŞABLON AYARLARI...

Detaylı

OUTLOOK EXPRESS'E @MEB.K12.TR E-POSTA HESABI KURULUMU

OUTLOOK EXPRESS'E @MEB.K12.TR E-POSTA HESABI KURULUMU OUTLOOK EXPRESS'E @MEB.K12.TR E-POSTA HESABI KURULUMU Kurumlarımızdan e-posta işlemi ile ilgili çok sayıda telefonlar almaktayız. Ortaya çıkan aksaklıkları en aza indirmek/yok etmek amacı ile ek açıklamaya

Detaylı

OUTLOOK EXPRESS'E @MEB.K12.TR E-POSTA HESABI KURULUMU

OUTLOOK EXPRESS'E @MEB.K12.TR E-POSTA HESABI KURULUMU OUTLOOK EXPRESS'E @MEB.K12.TR E-POSTA HESABI KURULUMU Bilgisayarınızda Windows içinde kurulu bulunan Outlook Express programı içine kendi kurumunuza ait e-posta hesabını mutlaka tanıtmanız/kurmanız gerekmektedir.

Detaylı

STAJ DEFTERİNİN HAZIRLAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR

STAJ DEFTERİNİN HAZIRLAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR Sayfa 1 / 5 EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR 030X10X ACBDE FGJHKL İş Gün 1) Doldurmuş olduğunuz defterler düzenli ve bütünlüğü tam olarak teslim edilmelidir. Bu nedenle defterler: El yazısı ile doldurulmuşsa;

Detaylı

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1 Güncelleme Tarihi 29 Ocak 2013 Güncelleme Nedeni - PC Uygulaması, Windows platformundaki masaüstü PC ler üzerinde çalışır.

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ İŞLEMLERİN KONTROL LİSTESİ Değişiklik Numarası: 2.2 01/01/2012 İÇİNDEKİLER 1 1 VEZNE PROGRAMINDA YAPILACAK... 3 2 YEVMİYE SIFIRLAMASI YAPILMADAN ÖNCE ALINMASI GEREKEN RAPOR LİSTESİ... 8 1 Bu doküman, Bilgi

Detaylı

Aynı zamanda kullanıcıların yazdıkları mesajlar ekranın alt kısmında yer alan sohbet penceresinde de belirecektir.

Aynı zamanda kullanıcıların yazdıkları mesajlar ekranın alt kısmında yer alan sohbet penceresinde de belirecektir. İLETİŞİM 1. Sohbet Diğer kullanıcılarla sohbet etmek Sanal ODTÜ deneyiminin önemli bir parçasıdır. Bir dünyaya giriş yaptığınızda, sahne yüklendikten sonra etrafınızda sizinle aynı dünyada olan, diğer

Detaylı

STAJ DEFTERİNİN HAZIRLAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR

STAJ DEFTERİNİN HAZIRLAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR Sayfa 1 / 5 EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR 030X10X ACBDE FGJHKL İş Günü 1) Doldurmuş olduğunuz defterler düzenli ve bütünlüğü tam olarak teslim edilmelidir. Bu nedenle defterler: El yazısı ile doldurulmuşsa;

Detaylı

Ptt Kep Nedir? Novasta

Ptt Kep Nedir? Novasta Ptt Kep Nedir? 31 Aralık 2017 tarihi itibarı ile e-ticaret yapan firmalar etbis sistemi ile mevcut ticari faaliyetlerini bildirmek zorundalar. Sektör açısından e-ticarete güvenliğinde atılan önemli adımlardan

Detaylı

İLETİŞİM PROSEDÜRÜ. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi ndeki iletişim yöntemlerini ve sorumlulukları belirlemektedir.

İLETİŞİM PROSEDÜRÜ. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi ndeki iletişim yöntemlerini ve sorumlulukları belirlemektedir. Sayfa 1/5 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 01.03.2012 İlk Yayın 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi ndeki iletişim yöntemlerini ve sorumlulukları belirlemektedir.

Detaylı

Proje Uyarlama Adımları Dokümanı

Proje Uyarlama Adımları Dokümanı Proje Uyarlama Adımları Dokümanı Güncelleme Tarihi: 15.04.2013 İçerik 1. Kullanıcıların Tanımlanması (varsa Kanal Yapısı ve ilgili parametreleri ile beraber):... 3 2. Eposta Ayarlarının Yapılması:... 4

Detaylı

EDI MIGROS (Sipariş) LOGO ENTEGRASYONU

EDI MIGROS (Sipariş) LOGO ENTEGRASYONU EDI MIGROS (Sipariş) LOGO ENTEGRASYONU İçindekiler Tablosu EDI AKTARIM UYGULAMASI... 2 1. EDI B2B Aktarımı... 2 2. Migros B2B Aktarım... 7 3. Metro E-İrsaliye Oluşturma... 9 1 EDI AKTARIM UYGULAMASI EDI

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2012 İçindekiler 1. Forum Kullanım Koşulları.2 2. Forumlara Kayıt İşlemleri 3 3. Forumların Kullanımı.5 4. Forumlar Hakkında Sıkça Sorulan

Detaylı

PTT KEP BİREYSEL MÜŞTERİ KULLANIM KILAVUZU

PTT KEP BİREYSEL MÜŞTERİ KULLANIM KILAVUZU PTT KEP BİREYSEL MÜŞTERİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER KEP NEDİR?........ 3 KEP NE SAĞLAR?..... 3 ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR?.... 3 MÜŞTERİ TİPLERİ (KİMLER BAŞVURABİLİR).... 3 SİSTEME GİRİŞ........ 4 1.

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EK-YARDIM DOKÜMANI

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EK-YARDIM DOKÜMANI CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EK-YARDIM DOKÜMANI İçindekiler ELEKTRONİK İMZA... 2 KURUM İÇİ GİDEN EVRAKLAR... 3 YANLIŞ ALICININ SEÇİLMESİ DURUMU... 3 KURUM DIŞI GİDEN EVRAKLAR...

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

E-P0STA ADRESLERİNİ REHBERE KAYDETME VE GRUPLAMA

E-P0STA ADRESLERİNİ REHBERE KAYDETME VE GRUPLAMA E-P0STA ADRESLERİNİ REHBERE KAYDETME VE GRUPLAMA Sürekli olarak okulunuzda ya da işyerinizdeki arkadaşlarınızın posta adreslerine e-posta atmak zorunda olduğunuzda her defasında tek tek bu kişilerin posta

Detaylı

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BİÇİMLENDİRME Yazmış olduğumuz metinleri farklı boyut, renk, yazı tipi vb. özelliklerde yazabilmek için biçimlendirme işlemi

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR / BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR / BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR / BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ TEKNOLOJİ TEKNOLOJİ NEDİR? Teknoloji insanoğlunun

Detaylı

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017 AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017 AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017 1. KURUMSAL

Detaylı

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Görsel Materyalleri Tasarlama Süreci Görsel Tasarımın Unsurları: Yazılı Unsurlar Yrd. Doç. Dr. Levent DURDU Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü

Detaylı

-Sistem web sitesi üzerinden çalışmakta olup, 4 ana bölümden oluşmaktadır.

-Sistem web sitesi üzerinden çalışmakta olup, 4 ana bölümden oluşmaktadır. TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU ŞİFRE SIFIRLAMA SİSTEMİ TRT Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı kullanıcıların kurumsal şifrelerini kolaylıkla sıfırlayabilmesi için bir şifre sıfırlama sistemi geliştirip,

Detaylı

MİKRO E-MUTABAKAT. Sağlayacağı başlıca avantajlar ;

MİKRO E-MUTABAKAT. Sağlayacağı başlıca avantajlar ; MİKRO E-MUTABAKAT e-mutabakat, kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecininin hızlandırılmasına yönelik bir uygulama bütünüdür.

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı İÇİNDEKİLER... 1 KAYITI ELEKTRONİK POSTA BİREYSEL KULLANICI KILAVUZU... 4 Başvuru Süreçleri;... 5 1. Hesap Açma Başvurusu... 6 2. Kimlik Bilgileri... 6 3. Adres

Detaylı

Poster Nasıl Hazırlanır?

Poster Nasıl Hazırlanır? Poster Nasıl Hazırlanır? Dr. Mustafa SÜNBÜL Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı SAMSUN Poster özeti yazımı Poster yazımı İçerik Görünüm

Detaylı

Bu sunumun telif hakları MMI a aittir.izinsiz kullanılamaz ve çoğaltılamaz. SPOR PAZARLAMASI ve SPONSORLUK EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

Bu sunumun telif hakları MMI a aittir.izinsiz kullanılamaz ve çoğaltılamaz. SPOR PAZARLAMASI ve SPONSORLUK EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI SPOR PAZARLAMASI ve SPONSORLUK EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI SPONSORLUK PAKETİNİN SUNUMU VE İLETİŞİMİ Nelere değineceğiz? Yazılı sunumda dikkat edilmesi gereken genel kurallar. Sözlü/yüzyüze sunumda dikkat

Detaylı

Outlook 2010 a geçiş

Outlook 2010 a geçiş Bu Kılavuzda Microsoft Microsoft Outlook 2010 un görünüşü çok farklı olduğundan, öğrenme çabasını en aza indirmede size yardımcı olmak amacıyla bu kılavuzu hazırladık. Yeni arabirimin önemli bölümlerini

Detaylı

BİLDİRİM SİSTEMİ İLE İLGİLİ GENEL HUSUSLAR

BİLDİRİM SİSTEMİ İLE İLGİLİ GENEL HUSUSLAR BİLDİRİM SİSTEMİ İLE İLGİLİ GENEL HUSUSLAR Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 11-12 Mart 2014 Giriş Soru: Bildirim Sistemini ne için kullanacağız? Cevap: EPDK ya mevzuat kapsamında sunulan tablolar, Bildirim

Detaylı

SMSOKUL KULLANIM KILAVUZU V. 1.0

SMSOKUL KULLANIM KILAVUZU V. 1.0 SMSOKUL KULLANIM KILAVUZU V. 1.0 Smsokul Kullanım Ekranı Gönderilebilecek sms miktarı Okul bilgileri güncelleme butonu Sms okul yapılan havale bildirimi Sistemden Çıkış Yapmak için kullanılır. 1 adet cep

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

KULLANICI KULLANIM KILAVUZU

KULLANICI KULLANIM KILAVUZU KULLANICI KULLANIM KILAVUZU İÇERİK 1. Portal üzerinden kullanım 2. Mobil uygulama üzerinden kullanım 3. E-posta üzerinden kullanım İÇERİK / Portal Kullanımı 1. Sisteme Giriş 2. Kullanıcı Ana Ekranı 3.

Detaylı

Tokat Valiliği Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü E-Yazışma Yönergesi 1 Tokat Valiliği Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü E-Yazışma Yönergesi 2 T.C. TOKAT VALİLİĞİ TOKAT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ E-YAZIŞMA YÖNERGESİ

Detaylı

UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI FATURA HATA KILAVUZU

UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI FATURA HATA KILAVUZU UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI FATURA HATA KILAVUZU İçindekiler UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI E-... 2 FATURADA HATA LOGLARI NASIL GÖRÜNTÜLENİR?... 3 FATURA LOG KAYITLARINI OKUMA... 3 FATURADA HATA ZARF DURUM

Detaylı

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Partner ile SMS Yönetimi İÇİNDEKİLER Hukuk Partner ile SMS Yönetimi... 3 SMS Gönderimi ile ilgili Tanımlamalar... 3 SMS Gönderimine ilişkin yetkiler... 3 SMS Hesabı

Detaylı

www.smsmakinesi.com destek@hermesiletisim.net COM API v.1.1 BELGE SÜRÜMÜ : 1.1

www.smsmakinesi.com destek@hermesiletisim.net COM API v.1.1 BELGE SÜRÜMÜ : 1.1 destek@hermesiletisim.net COM API v.1.1 BELGE SÜRÜMÜ : 1.1 1 1. İÇİNDEKİLER 1. İçindekiler 2 2. Bu Belgenin Amacı 3 3. Kullanım Şekli.3 4. Uyarılar.4 5. Hata Kodları.4 6. Kullanıcı Bilgileri Kontrolü..5

Detaylı

ARAKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ [OKUL/KURUMLARDA E-POSTA KOTA SORUNUN ÇÖZÜMÜ]

ARAKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ [OKUL/KURUMLARDA E-POSTA KOTA SORUNUN ÇÖZÜMÜ] ARAKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ [OKUL/KURUMLARDA E-POSTA KOTA SORUNUN ÇÖZÜMÜ] İlçemiz okul/kurumlarının hali hazırda kullandıkları kurumkodu@meb.k12.tr e-posta adreslerine gönderilen elektronik postaların,

Detaylı

Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi Uzman İşlemleri

Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi Uzman İşlemleri Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi Uzman İşlemleri 1 Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi Uzman İşlemleri Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi başvuruları başvuru sahibi tarafından seçilen «Gümrüğün Bulunduğu

Detaylı

Müşteri Destek Merkezi

Müşteri Destek Merkezi Müşteri Destek Merkezi (Customer Support Center) KEP Hesabına Giriş Kullanım Kılavuzu A. KEP Hesabına Giriş TÜRKKEP den aldığınız Kayıtlı Elektronik Posta hesabınızla ilgili KEP göndermek, KEP almak, Rehber

Detaylı

Microsoft Outlook 2007

Microsoft Outlook 2007 Microsoft Outlook 2007 Outlook ürünü belge, elektronik tablo, sunu oluşturma ve e-posta yönetme için farklı türden yazılımların birleştirildiği "Office" ürün paketinin bir parçasıdır. Outlook, özellikle

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

1. Temel Tanımlar. 1.1 Şematron Kontrolü Nedir? 1.2 Zarf Nedir? 1.3 Uygulama Yanıtı Nedir? 1.4 Sistem Yanıtı Nedir? 1.5 Durum Kodu Nedir?

1. Temel Tanımlar. 1.1 Şematron Kontrolü Nedir? 1.2 Zarf Nedir? 1.3 Uygulama Yanıtı Nedir? 1.4 Sistem Yanıtı Nedir? 1.5 Durum Kodu Nedir? İÇİNDEKİLER 1. Temel Tanımlar... 2 1.1 Şematron Kontrolü Nedir?... 2 1.2 Zarf Nedir?... 2 1.3 Uygulama Yanıtı Nedir?... 2 1.4 Durum Kodu Nedir?... 2 1.5 Etiket Bilgisi Nedir?... 2 2. Durum Kodları... 3

Detaylı

tarih ve 06 sayılı Akademik Kurul tutanağının I nolu ekidir. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU

tarih ve 06 sayılı Akademik Kurul tutanağının I nolu ekidir. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU İSTANBUL 2017 1 GİRİŞ İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne teslim edilecek Yüksek Lisans ve Doktora tezleri

Detaylı

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir.

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir. Mikro e-bordro Nedir? E-Bordro Uygulaması, Mikro Personel Programı tarafından oluşturulan maaş bordrolarının, otomatik olarak personel kartında tanımlı KEP adresi üzerinden toplu gönderimini sağlar. Mikro

Detaylı

İhracat e-fatura Akışı

İhracat e-fatura Akışı İhracat e-fatura İhracat Faturalarında; Faturayı Düzenleyen Gelir İdaresi Başkanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Faturanın Alıcısı olmak üzere 4 rol bulunmaktadır. Faturayı Düzenleyen Gelir İdaresi Başkanlığı

Detaylı

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT e-mutabakat, kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik bir uygulama

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Kullanıcı dostu kontrol panelli dünya standartlarında web tasarım uygulaması.

Detaylı

E-FATURA SÜRECİ VE IFS ADAPTÖR YAZILIMI KULLANIMI

E-FATURA SÜRECİ VE IFS ADAPTÖR YAZILIMI KULLANIMI E-FATURA SÜRECİ VE IFS ADAPTÖR YAZILIMI KULLANIMI 1. Hangi faturalar e-fatura olarak gönderilecek? Vergi Usül Kanuna göre, e-fatura sistemine kayıtlı olan tüm firmalara gönderilecek her türlü ticari fatura

Detaylı

Öğrenciler İçin Moodle Kullanma Kılavuzu

Öğrenciler İçin Moodle Kullanma Kılavuzu ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini değişik biçimlerde paylaşma ve tartışma, derslere kayıt olma,

Detaylı

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ AKIŞ ŞEMASI. -Rektörlük Özel Kalem Müdürü. -Rektörlük Özel Kalem Sekreteri

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ AKIŞ ŞEMASI. -Rektörlük Özel Kalem Müdürü. -Rektörlük Özel Kalem Sekreteri T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ AKIŞ ŞEMASI İŞLEM/İŞ AKIŞI Sağlanan doğru randevu akışı ile Rektörün kısıtlı zamanının verimli şekilde değerlendirilmesi SORUMLULAR -Rektörlük

Detaylı

E POSTA GÜVENLİĞİ E POSTA GÜVENLİĞİ HAZIRLAYAN: TEAM VOLTRAN BARTIN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ

E POSTA GÜVENLİĞİ E POSTA GÜVENLİĞİ HAZIRLAYAN: TEAM VOLTRAN BARTIN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ E POSTA GÜVENLİĞİ E POSTA GÜVENLİĞİ HAZIRLAYAN: TEAM VOLTRAN BARTIN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ E POSTA GÜVENLİĞİ İÇİNDEKİLER 1. E POSTA GÜVENLİĞİ NEDİR? 2.

Detaylı

TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda

TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda E-İmza ya bağlı olarak Katma Değerli servislerde sunmaktadır.

Detaylı

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017 AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017 AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017 1. KURUMSAL

Detaylı

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide DHL EXPRESS 1 DHL IntraShip User Guide IntraShip Uygulamasının Genel Özellikleri; WEB tabanlı olup kurulum gerektirmez Internet erişimi ve çıktı almak için bir yazıcı yeterli Ortak veri tabanı vasıtası

Detaylı

UDOS TA DEĞİŞİKLİKLER

UDOS TA DEĞİŞİKLİKLER UDOS TA DEĞİŞİKLİKLER 1. GENEL BİLGİLER 13.01.2011 tarih 6102 sayılı Türk Ticaret kanununun 1525. maddesine uyarınca kurumumuzda da kurumlar arası evrak gönderimi elektronik posta yöntemiyle yapılacağından

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 Bu öğrenme faaliyetiyle elektronik posta hesabınızı, e-posta yönetim yazılımlarını kullanarak yönetmeyi öğrenebileceksiniz. ARAġTIRMA Ġnternet ortamında e-posta

Detaylı

WEB SİTESİ KULLANIM KOŞULLARI

WEB SİTESİ KULLANIM KOŞULLARI WEB SİTESİ KULLANIM KOŞULLARI Bu web sitesi halkımızın araç muayenesi ile ilgili bilgisini arttırmak ve muayene prosedürü hakkında bilgi sahibi olmasını amaçlama üzere oluşturulmuştur. Araç muayene öncesinde

Detaylı

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Uygulaması

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Uygulaması 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Uygulaması 8 Aralık 2015 Kanunun Kapsamı 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 1 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Detaylı

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri 1992 den beri Dr. Organizer Diş Ver. 4.5 Program özellikleri, sistem gereksinimleri Alp Bilişim&Danışmanlık Halitağa cad. 42/7Tınaz iş merkezi Kadıköy İstanbul (216) 418 60 44 (216) 418 60 37 (532) 246

Detaylı