ÖĞRETİM YILI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLÂNI 2. SINIF HAYAT BİLGİSİ DERSİ KAZANIM SAYILARINA GÖRE TEMALAR İÇİN GEREKEN SÜRELER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖĞRETİM YILI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLÂNI 2. SINIF HAYAT BİLGİSİ DERSİ KAZANIM SAYILARINA GÖRE TEMALAR İÇİN GEREKEN SÜRELER"

Transkript

1 2. SINIF HAT BİLGİSİ DERSİ KAZANIM SILARINA GÖRE TEMALAR İÇİN GEREKEN LER TEMA ADI OKUL HEYECANIM BENİM EŞSİZ YUVAM DÜN, BUGÜN, YARIN TOPLAM Kazanım Sayısı Ders Saati Oranı (%) Kazanım Sayısı Ders Saati Oranı (%) Kazanım Sayısı Ders Saati Oranı (%) Kazanım Sayısı Ders Saati SINIFLAR 2. SINIF Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

2 2 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA : OKUL HEYACANIM KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE EYLÜL EYLÜL-02 EKİM 205 A.2.. Okulla ilgili, günlük işlerini öncelik sırasına koyarak her işi belirlenen zaman içinde yapar. A.2.2. Ders araç ve gereçlerini günlük ders programına göre hazırlar ve bunları uygun bir biçimde kullanır. A.2.3. Gerektiğinde büyüklerinden yardım alarak kişisel bakımını yapar. A.2.4. Sınıfının ve sırasının yerini şekil çizerek gösterir. İlköğretim Haftası (28 EYLÜL-02 EKİM 205) Planlı Yaşam Kariyer Bilinci Geliştirme (20) Kaynakları Etkili Kullanma (Planlama ve Üretim) becerisini Benim Ders Programım Kaynakları Etkili Kullanma (Planlama ve Üretim) becerisini Yardım Alarak Kişisel Bakım Yapıyorum Öz saygı üzerinde durulacaktır. Özel Eğitim (4) Güvenlik ve Korunmayı Sağlama (Sağlığını Koruma) becerisini geliştirmeye yöneliktir Sınıfım ve Sıram Öz Yönetim (Zamanı ve Mekânı Doğru Algılama) becerisini A.2.4 numaralı kazanım için Türkçe dersi Görsel Okuma ve Görsel Sunu öğrenme alanı: Görsel Sunu (Kazanım 2) A.2.4 numaralı kazanım için Matematik dersi Geometrik cisimler ve Şekiller alt öğrenme alanı (Kazanım 6) Öz değerlendirme formu ile değerlendirilebilir. Öz değerlendirme formu ile değerlendirilebilir Öz değerlendirme formu ile değerlendirilebilir Ürün dosyası ile değerlendirilir. EKİM EKİM 205 A.2.5. Okul kurallarının neden konduğunu araştırır ve açıklar. 2 A.2.6. Okulundaki ve sınıfındaki seçim çalışmalarına katılarak demokrasi kültürüne katkıda bulunur. Hayvanları Koruma Günü ( 4 Ekim 205) Kurallar Olmalı Sınıfta Seçim Eleştirel Düşünme becerisini geliştirmeye yöneliktir. Öz Yönetim (Etik Davranma) becerisini geliştirmeye yöneliktir İnsan Hakları ve Vatandaşlık (3) Rehberlik ve Psikolojik Danışma (6) Öz Yönetim (Katılım, paylaşım, işbirliği ve takım çalışması yapma) becerisini Araştırma kağıdı, değerlendirme ölçeği ile değerlendirilebilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

3 3 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA : OKUL HEYACANIM KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE A.2.7. Kulüp veya grup çalışmaları ile ilgili olarak geliştirilen bir proje üzerinde arkadaşlarıyla iş birliği yaparak çalışır. Yeni Şeyler Öğreniyorum Yeniliğe açıklık üzerinde durulacaktır. Özel Eğitim Rehberlik ve Psikolojik Danışma (2) Gözlem formu ile değerlendirilir. A.2.8. Görev aldığı kulüp veya grup çalışmalarının kişisel gelişimine katkısını açıklar. Birlikte Başarabiliriz Öz Yönetim (Kendini Tanıma ve Kişisel Gelişimini İzleme) becerisini geliştirmeye yöneliktir Akran değerlendirme formu ile değerlendirilebilir. EKİM EKİM 205 A.2.9. Kulüp ve diğer grup çalışmalarında yapılacak işler konusunda arkadaşlarını yönlendirir, onları cesaretlendirir ve gerektiğinde yardımda bulunur. Birlikte Başarabiliriz Sağlık Kültürü (29) Toplumsallık ve yardımseverlik üzerinde durulacaktır. Öz Yönetim (Liderlik) becerisini geliştirmeye yöneliktir Girişimcilik becerisini Akran değerlendirme formu ile değerlendirilebilir. A.2.0.Grup çalışmaları sırasında başka gruplarla dayanışma içine girerek kendi grubuna destek sağlar. Birlikte Başarabiliriz [!] Atatürkçülükle ilgili konular (A.2.0-4) Toplumsallık ve yardımseverlik üzerinde durulacaktır. Öz Yönetim (Liderlik) becerisini geliştirmeye yöneliktir Akran değerlendirme formu ile değerlendirilebilir. EKİM EKİM A.2.. Türk Bayrağı na ve İstiklâl Marşı na neden saygı gösterilmesi gerektiğini açıklar. Bayrağımız ve İstiklal Marşı'mız Eleştirel Düşünme becerisini Öz Yönetim (Etik Davranma) becerisini Vatanseverlik, kültürel değerleri koruma ve geliştirme üzerinde durulacaktır. Gözlem formu ile değerlendirilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

4 4 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA : OKUL HEYACANIM KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE EKİM EKİM 205 A.2.2. Neden dengeli ve düzenli beslenmesi gerektiğini araştırır ve anlatır A.2.3. Okulda, kendisinin ve arkadaşlarının güçlü yanlarını tanır. A.2.4. Arkadaşları ile farklılıklarının doğal olduğunu kabul eder. Dengeli Besleniyorum Sağlık Kültürü (9, 22) Araştırma becerisini Türkçeyi Doğru, Etkili ve Güzel Kullanma becerisini Eleştirel Düşünme becerisini Yapamam Demeyin, Deneyin Her Birimiz Farklıyız, Önemliyiz Girişimcilik () Kariyer Bilinci Geliştirme (24) Özel Eğitim () Rehberlik ve Psikolojik Danışma (7) İnsan Hakları ve Vatandaşlık (28) Öz güven üzerinde durulacaktır. Öz Yönetim (Kendini Tanıma ve Kişisel Gelişimini İzleme) becerisini Öz Yönetim (Farklılıklara Saygı Duyma) becerisini geliştirmeye yöneliktir Gözlem formu ile değerlendirilir. Ürün dosyası ile birlikte değerlendirilebilir. Gözlem formu ile değerlendirilir. EKİM EKİM 205 A.2.5. Duygularının kendisini ve arkadaşlarını nasıl etkilediğini fark eder. Duygularımızın Etkileri Özel Eğitim (7, 8) Toplumsallık üzerinde durulacaktır. Öz Yönetim (Duygu Yönetimi) becerisini geliştirmeye yöneliktir. Gözlem formu ile değerlendirilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

5 5 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA : OKUL HEYACANIM KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE EKİM EKİM A Millî bayramları kutlamak amacıyla hazırlık yapar ve kutlama için fikirler üretir. 2 Kızılay Haftası (26 Ekim Kasım 205) Not: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bu doğrultuda etkinlik ve kazanımlara yer verilecektir. Cumhuriyet Bayramı [!] Atatürkçülükle ilgili konular (A ) Sevgi, barış, vatanseverlik, kültürel değerleri koruma ve geliştirme üzerinde durulacaktır. [!] 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın anlam ve önemi üzerinde durulacaktır. Bu kazanım 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na denk gelen haftada işlenecektir. Problem Çözme becerisini Öz Yönetim (Sorumluluk) becerisini Gözlem formu ile değerlendirilir. KASIM KASIM 205 A.2.6. Okul ve sınıf eşyalarını neden özenli kullanması gerektiğini açıklar. Özenli Kullanırım İnsan Hakları ve Vatandaşlık (33) Vatanseverlik üzerinde durulacaktır. A.2.7. Ulaşım araçlarını gözlemler ve sınıflandırır. Ulaşım Araçları [!] Öncelikle çocuğun okula geliş gidişlerinde karşılaştığı ulaşım araçları üzerinde durulacaktır Eleştirel Düşünme becerisini Araştırma becerisini Problem Çözme becerisini Araştırma becerisini Kısa cevaplı sorular ile değerlendirilebilir. Resimli eşleştirme testleri ile değerlendirilebilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

6 6 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA : OKUL HEYACANIM KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE KASIM KASIM A Atatürk ün öğrenim hayatı hakkında araştırma yapar ve bulgularını sunar. Not: 0 Kasım Atatürk Haftası nedeniyle bu doğrultuda etkinlik ve kazanımlara yer verilecektir. A.2.9. Okula geliş ve gidişlerinde karşılaştığı insanlarla etkileşimde bulunurken nasıl davranması gerektiğini açıklar. Atatürk'ün Öğrenim Hayatı [!] Atatürkçülükle ilgili konular (A ) Bu kazanım Atatürk Haftası na denk gelecek günlerde işlenecektir. Araştırma becerisini A.2.29 numaralı kazanım için Türkçe dersi Görsel Okuma vegörsel Sunu öğrenme alanı: Görsel Sunu (Kazanım 6) Okul Yolunda Araştırma becerisini Eleştirel Düşünme becerisini geliştirmeye yöneliktir Ürün dosyası ile birlikte değerlendirilebilir. Sözlü sunum ile değerlendirilebilir. A Vücudunun bölümlerini tanıyarak kendisinin ve arkadaşlarının vücudunun değerli olduğunu kabul eder Vücudumu Tanıyorum Sağlık Kültürü (7) Öz Yönetim (Kendini Tanıma ve Kişisel Gelişimini İzleme) becerisini geliştirmeye yöneliktir Açık uçlu sorular ile değerlendirilebilir. KASIM KASIM 205 A.2.8. Okula geliş ve gidişlerinde insanların trafikteki davranışlarını gözlemleyerek kendisinin ve başkalarının trafikte doğru ve yanlış davranışlarını ayırt eder. 2 A.2.2. Sağlığını koruma sorumluluğunu üstlenir ve okulda sağlığını korumak için yapması gerekenleri açıklar. Dikkat Trafik Sağlığımı Korurum Doğruluk ve dürüstlük üzerinde durulacaktır Rehberlik ve Psikolojik Danışma (5) Sağlık Kültürü (3) Eleştirel Düşünme becerisini Araştırma becerisini Güvenlik ve Korunmayı Sağlama (Sağlığını Koruma) becerisini Doğru-yanlış testi ve öz değerlendirme formu ile değerlendirilebilir. Gözlem formu ile değerlendirilir. KASIM KASIM A Arkadaşları ile birlikte oynamak, çalışmak ve özel günleri kutlamak için plan yapar ve planını uygular. Plan Yapıyoruz Kaynakları Etkili Kullanma (Planlama ve Üretim) becerisini Toplumsallık üzerinde durulacaktır. Performans değerlendirme ile değerlendirilebilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

7 7 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA : OKUL HEYACANIM KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE 2 A Kendisinin ve arkadaşlarının etik olmayan davranışlarını fark eder, arkadaşlarıyla ilişkilerinde olumlu değerleri gözetir. Arkadaşlarımı Seviyorum Rehberlik ve Psikolojik Danışma (4) Öz Yönetim (Kariyer Planlama) becerisini geliştirmeye yöneliktir Gözlem formu ile değerlendirilir. KASIM KASIM 205 Öğretmenler Günü ve Haftası (24 Kasım 205) A Özensiz iletişimin yaratacağı sorunları belirleyerek, öğretmeni ve arkadaşlarıyla iletişim kurarken nezaket ifadeleri kullanır. Birbirimizi Kırmayalım Rehberlik ve Psikolojik Danışma (3) Öz Yönetim (Etnik Davranma ) becerisini Problem Çözme becerisini Öz değerlendirme formu ile değerlendirilebilir. ARALIK. 30 KASIM-04 ARALIK A Çevresindeki insanların mesleklerinin farklı özellikler gerektirdiğini açıklar. A Okulu, öğretmeni ve arkadaşlarıyla ilgili duygu ve düşüncelerinin zaman içinde nasıl değiştiğini görsel materyaller tasarlayarak açıklar. Meslekler Öz Yönetim (Kariyer Planlama) becerisini Duygularım da Değişir Yaratıcı Düşünme becerisini Kaynakları Etkili Kullanma (Zaman, Para ve Materyal Kullanma) becerisini Bilimin Temel Kavramlarını Tanıma (Değişim) becerisini A.2.26 numaralı kazanım için Türkçe dersi Görsel Okuma ve Görsel Sunu öğrenme alanı: Görsel Sunu (Kazanım 2) Sözlü sunum ile değerlendirilebilir. Ürün dosyası ile birlikte değerlendirilebilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

8 8 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA : OKUL HEYACANIM KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE ARALIK ARALIK ARALIK ARALIK 205 A Okuldaki kaynakları bilinçli tüketmenin önemini açıklar. Ben Bilinçli Tüketiciyim [!] Bilinçli tüketici olmanın ayırt edici özelliklerini üzerinde durulacaktır. İnsan Hakları ve Vatandaşlık (33) A Okulu ve çevresini korumak için alternatifler üretir Çevremiz Temiz Olmalı İnsan Hakları ve Vatandaşlık (56) 2 A.2.3. Dinî bayramların, milletimizin paylaşım ve dayanışma içine girdiği özel günler olduğunu fark eder ve bayram kutlamalarına katılır. A Kaynak kitaplardan nasıl yararlanacağını açıklar ve bunlardan yararlanır. Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası (4-20 Aralık 205) A Okulda ortaya çıkabilecek sorunlarla ilgili farklı çözüm yolları üretir, sorunları çözmek için gerektiğinde okul çalışanlarından, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından yardım ister. A Okul Heyecanım temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır. Bugün Bayram [!] Sevgi, barış, kültürel değerleri koruma ve geliştirme üzerinde durulacaktır. Bu kazanım dini bayramlara denk gelen günlerde işlenecektir. Kaynakları Etkili Kullanma (Bilinçli Tüketici Olma) becerisini geliştirmeye yöneliktir Problem Çözme becerisini Öz Yönetim (Sorumluluk) becerisini Karar Verme becerisini Öz Yönetim (Katılım, Paylaşım, İş Birliği ve Takım Çalışması Yapma) becerisini geliştirmeye yöneliktir Kitaplar Ne İşe Yarar?. Kaynakları Etkili Kullanma (Zaman, Para ve Materyal Kullanma) becerisini geliştirmeye yöneliktir Yardım Eder misiniz? Rehberlik ve Psikolojik Danışma (4) Sağlık Kültürü (30) İnsan Hakları ve Vatandaşlık (38) Problem Çözme becerisini Yeniliğe açıklık ve yardımseverlik üzerinde durulacaktır. Kavramlar Temalarla İlgili Temel Kavramları Tanıma becerisini Sözlü sunum ile değerlendirilebilir. Sözlü sunum ile değerlendirilebilir. Gözlem formu ile değerlendirilir. Öz değerlendirme formu ile değerlendirilebilir. Açık uçlu sorular ile değerlendirilebilir. Ürün dosyası ile birlikte değerlendirilebilir. ARALIK ARALIK 2 B.2.. Her canlının bir yuvaya ihtiyacı olduğunu kavrar ve canlıların yuvalarını birbirinden ayırt eder. Herkesin Bir Yuvası Var [!] Canlıların temel ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyacı üzerinde durulacaktır. Güvenlik ve Korunmayı Sağlama (Sağlığını Koruma) becerisini Eşleştirme testi ile birlikte değerlendirilebilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

9 9 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA 2 : BENİM EŞSİZ YUVAM KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE ARALIK ARALIK B.2.2. Evinin ayırt edici bir özelliğini belirterek bu özelliğin evini nasıl eşsiz kıldığını açıklar. Benim Güzel Evim Yaratıcı Düşünme becerisini Yazılı sunum ile birlikte değerlendirilebilir. 2 B.2.3. Güneş'in doğuşunu ve batışını gözlemleyerek doğu ve batı kavramlarını kavrar, evinin bölümlerini yönlere göre tarif eder. Yönleri Öğreniyorum Öz Yönetim (Zamanı ve Mekânı Doğru Algılama) becerisini geliştirmeye yöneliktir Kısa cevaplı sorular ile değerlendirilebilir. ARALIK ARALIK-3 ARALIK 205 B.2.4. Evinin yerin7i, konum ile ilgili temel kavramları (sağında, solunda, yanında, karşısında, önünde, arkasında, üstünde ve altında) kullanarak bildiği yere göre tarif eder. B.2.5. Gerektiğinde kendi evine veya aile büyüklerine ulaşabilecek bilgileri edinir. Yönleri Öğreniyorum Kısa cevaplı sorular ile değerlendirilebilir. Eyvah Kaybolduk Rehberlik ve Psikolojik Danışma (5) Bilgi Teknolojilerini Kullanma becerisini geliştirmeye yöneliktir Sözlü sunum ile değerlendirilebilir. 2 B.2.6. Evindeki iletişim araçlarını yerinde ve doğru kullanır. Doğru İletişim İletişim becerisini geliştirmeye yöneliktir Öz değerlendirme formu ile değerlendirilebilir. OCAK OCAK Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

10 0 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA 2 : BENİM EŞSİZ YUVAM KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE OCAK OCAK B.2.7. Organların işlevleri ile sağlıklı yaşam arasında ilişki kurar. Sağlıklı Yaşam Sağlık Kültürü (8) Eleştirel Düşünme becerisini Güvenlik ve Korunmayı Sağlama (Sağlığını Koruma) becerisini Kısa cevaplı sorular ile değerlendirilebilir. OCAK OCAK B.2.8. Sağlıklı büyüme ve gelişme ile kişisel bakım, spor, dengeli ve düzenli beslenme arasındaki ilişkiyi açıklar. B.2.9. Yemek yerken uyulması gereken görgü kurallarının nedenlerini açıklar. Sağlığım İçin Rehberlik ve Psikolojik Danışma () Sağlık Kültürü (8, 9, 22) Eleştirel Düşünme becerisini Güvenlik ve Korunmayı Sağlama (Sağlığını Koruma) becerisini Araştırma becerisini geliştirmeye yöneliktir Yemekte Görgü Kuralları Eleştirel Düşünme becerisini Öz Yönetim (Etik Davranma) becerisini geliştirmeye yöneliktir. Kısa cevaplı sorular ile değerlendirilebilir. Tartışma ile değerlendirilebilir. OCAK OCAK 206 B.2.0. Zaman ifadelerini doğru kullanarak günlük ve haftalık plan yapar ve bu planlara uyar. Yaptığım Plana Uyarım Rehberlik ve Psikolojik Danışma (7) Kaynakları Etkili Kullanma (Planlama ve Üretim) becerisini B.2.0 numaralı kazanım için Türkçe dersi Konuşma öğrenme alanı: Kendini Sözlü Olarak İfade Etme (Kazanım 2) B.2.0 numaralı kazanım Matematik dersi Zamanı Ölçme alt öğrenme alanı (Kazanım 2) Öz değerlendirme formu ile değerlendirilebilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

11 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA 2 : BENİM EŞSİZ YUVAM KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE 2 B.2.. Aile bireylerinin çocukluğunu araştırır. Onlar da Çocuktu Araştırma becerisini Araştırma kağıdı, değerlendirme ölçeği ile değerlendirilebilir. OCAK OCAK 206 B.2.2. Yakın çevresindeki kişilerin iş ve meslekleriyle ilgili gözlemler yaparak bu kişilerin hayatımızı kolaylaştırmak için neler yaptıklarını açıklar. Hayatımızı Kolaylaştıranlar Girişimcilik () Kariyer Bilinci Geliştirme (, 5) Rehberlik ve Psikolojik Danışma (5) Araştırma becerisini Öz Yönetim (Kariyer Planlama) becerisini Kısa cevaplı sorular ile değerlendirilebilir. B.2.3. Her iş ve mesleğin gerekli ve saygın olduğunu takdir ederek herhangi bir mesleğin insanların hangi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olduğunu araştırır. Hayatımızı Kolaylaştıranlar Kariyer Bilinci Geliştirme (3) Araştırma becerisini Öz Yönetim (Kariyer Planlama) becerisini Kısa cevaplı sorular ile değerlendirilebilir. ŞUBAT ŞUBAT B.2.4. Topluma örnek olan kişilerin çocukluğunu araştırır. Onlar Çocukken [!] Özgüven üzerinde durulacaktır.,örnekler ülkemizde bilim sanat eğitim veya spor alanlarında hizmet vermiş kişilerden verilecektir. Araştırma becerisini Araştırma kağıdı, değerlendirme ölçeği ile değerlendirilebilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

12 2 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA 2 : BENİM EŞSİZ YUVAM KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE ŞUBAT ŞUBAT 206 B.2.5. Aile bireyleri arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları gözlemler ve gözlem sonuçlarını çeşitli yollarla ifade eder. Ben Kime Benziyorum? Araştırma becerisini Bilimin Temel Kavramlarını Tanıma (Değişkenlik / Benzerlik) becerisini Sözlü sunum ile değerlendirilebilir. 2 B.2.6. Aileyi ilgilendiren konularda karar alınırken görüş bildirir ve bunun insan hak ve hürriyetleriyle ilişkisini kurar. Benim Fikrimi Sorarsanız İnsan Hakları ve Vatandaşlık (3) [!] Atatürkçülükle ilgili konular (B.2.6-8) Eleştirel Düşünme becerisini Öz Yönetim (Katılım, Paylaşım, İş Birliği ve Takım Çalışması Yapma) becerisini Açık uçlu sorular ile değerlendirilebilir. ŞUBAT ŞUBAT 206 B.2.7. Evde uyulması gereken kuralların belirlenmesine katkıda bulunur. Ev Kuralları İnsan Hakları ve Vatandaşlık (3) Saygı üzerinde durulacaktır. Öz Yönetim (Etik Davranma) becerisini geliştirmeye yöneliktir. Öz Yönetim (Katılım, Paylaşım, İş Birliği ve Takım Çalışması Yapma) becerisini Karar Verme becerisini Öz değerlendirme formu ile değerlendirilebilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

13 3 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA 2 : BENİM EŞSİZ YUVAM KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE B.2.8. Ailesindeki yardımlaşmayı gözlemleyerek, aile içinde üstlenebileceği görevlerle ilgili yeni fikirler üretir. Yardımlaşıyoruz Girişimcilik (2) Kariyer Bilinci Geliştirme (4) İnsan Hakları ve Vatandaşlık (4) Yeniliğe açıklık üzerinde durulacaktır. Yaratıcı Düşünme becerisini Araştırma becerisini Girişimcilik becerisini Öz değerlendirme formu ile değerlendirilebilir. ŞUBAT ŞUBAT B.2.9. Aile içinde görev paylaşımına katılmaya istekli olur ve üzerine düşen görevi yapmaktan mutluluk duyar Kolları Sıvayalım Girişimcilik (3) İnsan Hakları ve Vatandaşlık (4,3) Rehberlik ve Psikolojik Danışma (2) [!] Atatürkçülükle ilgili konular (B.2.9-4) Öz Yönetim (Amaç Belirleme) becerisini Öz Yönetim (Katılım, Paylaşım, İş Birliği ve Takım Çalışması Yapma) becerisini Girişimcilik becerisini geliştirmeye yöneliktir Öz değerlendirme formu ile değerlendirilebilir. B Kişisel eşyalarını ve başkalarının eşyalarını neden özenli kullanması gerektiğini açıklar. Lütfen Zarar Verme Rehberlik ve Psikolojik Danışma (20) Saygı üzerinde durulacaktır Araştırma becerisini Öz Yönetim (Etik Davranma) becerisini Öz değerlendirme formu ile değerlendirilebilir. MART. 29 ŞUBAT-04 MART 206 B.2.2. Çeşitli ortamlarda başkalarıyla iletişim kurarken hangi duyu organlarından yararlandığını açıklar. Duyularımla Anlaşıyorum Rehberlik ve Psikolojik Danışma (8) Araştırma becerisini İletişim becerisini Kısa cevaplı sorular ile değerlendirilebilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

14 4 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA 2 : BENİM EŞSİZ YUVAM KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE MART. 29 ŞUBAT-04 MART B Duygularını kontrol ederek uygun biçimde ifade eder. B Ailesi, akrabaları ve yakın çevresinde etik değerlere ne kadar önem verildiğini gözlemleyerek, etik davranışların güven duygusunu nasıl güçlendirdiğini ve etik olmayan davranışların da güven duygusunu nasıl zedelediğini açıklar. Duyularımı Kontrol Ediyorum Değerlerimiz Özel Eğitim (9) Rehberlik ve Psikolojik Danışma (9, 9) Sağlık Kültürü (9) [!] Öfke, mutluluk, korku ve üzüntü duyguları üzerinde durulacaktır. Rehberlik ve Psikolojik Danışma (6) Doğruluk, dürüstlük, sevgi ve öz güven üzerinde durulacaktır. Öz Yönetim (Duygu Yönetimi) becerisini geliştirmeye yöneliktir. İletişim becerisini B.2.22 numaralı kazanım için Türkçe dersi Konuşma öğrenme alanı: Kendini Sözlü Olarak İfade Etme (Kazanım 8 Araştırma becerisini Öz Yönetim (Etik Davranma) becerisini geliştirmeye yöneliktir Öz değerlendirme formu ile değerlendirilebilir. Tartışma ile değerlendirilebilir. B Çevresindekilerin kabul edilemeyen önerileriyle karşılaştığında etkili reddetme davranışı sergiler. Hayır Diyebilirim Öz saygı ve öz güven üzerinde durulacaktır. Güvenlik ve Korunmayı Sağlama (Hayır Diyebilme) becerisini geliştirmeye yöneliktir Öz değerlendirme formu ile değerlendirilebilir. MART MART 206 B Evde uygun bir öğrenme ortamı yaratmak için büyüklerinden yardım alır. B.2.26 Atatürk ün önderliğinde Türk milletinin sahip olduğu hak ve hürriyetleri araştırır. Uygun Bir Ortam mı? Öz Yönetim (Öğrenmeyi Öğrenme) becerisini Haklarımız ve Hürriyetlerimiz İnsan Hakları ve Vatandaşlık (, 3, 4, 5) [!] Atatürkçülükle ilgili konular (B ) Adalet üzerinde durulacaktır. Araştırma becerisini Öz değerlendirme formu ile değerlendirilebilir. Uzun cevaplı sorular ve araştırma kağıdı ile değerlendirilebilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

15 5 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA 2 : BENİM EŞSİZ YUVAM KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE B.2.26 Atatürk ün önderliğinde Türk milletinin sahip olduğu hak ve hürriyetleri araştırır. Haklarımız ve Hürriyetlerimiz İnsan Hakları ve Vatandaşlık (, 3, 4, 5) [!] Atatürkçülükle ilgili konular (B ) Adalet üzerinde durulacaktır. Araştırma becerisini Uzun cevaplı sorular ve araştırma kağıdı ile değerlendirilebilir. B Aile yaşamında aldığı liderlik rolünü açıklar. Lider Kim? Yeniliğe açıklık üzerinde durulacaktır. Öz Yönetim (Liderlik) becerisini Sözlü sunum ile değerlendirilebilir. MART MART B İnsanların niçin tasarruf yaptıklarını araştırır ve yeterli para biriktirinceye kadar isteklerini erteler. Birikim Yapacağım Girişimcilik (5) Sabır üzerinde durulacaktır. Araştırma becerisini Kaynakları Etkili Kullanma (Zaman, Para ve Materyal Kullanma) becerisini Kaynakları Etkili Kullanma (Bilinçli Tüketici Olma) becerisini Araştırma kağıdı, değerlendirme ölçeği ile değerlendirilebilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

16 6 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA 2 : BENİM EŞSİZ YUVAM KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE 2 B Evde belli bir iş yaparken kullanılan alet ve teknolojik ürünler hakkında sorular sorarak, bunların hayatımızı kolaylaştıran işlevleri olduğunu fark eder. Onlar Olmasa Eleştirel Düşünme becerisini Araştırma becerisini Araştırma kağıdı ile değerlendirilebilir. MART MART 206 B Evde güvenliği sağlamak için gerekli kurallara uyar. Kaza Geliyorum Dedi Güvenlik ve Korunmayı Sağlama (Sağlık ve Güvenlik Kurallarına / Prosedürlerine Uyma) becerisini geliştirmeye yöneliktir. Öz Yönetim (Etik Davranma) becerisini Tartışma ile değerlendirilebilir. B.2.3. Evdeki kaynakları bilinçli olarak tüketir. Kaynaklar Tükenmesin İnsan Hakları ve Vatandaşlık (33) Kaynakları Etkili Kullanma (Bilinçli Tüketici Olma) becerisini Proje ile değerlendirilebilir. Orman Haftası (2-27 Mart 206) MART MART-0 NİSAN 206 B Yetişkinleri gözlemleyerek para harcamayı gerektiren bir amaç belirler ve bunu gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğini tartışır Planlı Harcayalım Kaynakları Etkili Kullanma (Zaman, Para ve Materyal Kullanma) becerisini Öz Yönetim (Amaç Belirleme) becerisini Karar Verme becerisini B.2.32 numaralı kazanım için Matematik dersi Paralarımız altöğrenme alanı (Kazanım Tartışma ile değerlendirilebilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

17 7 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA 2 : BENİM EŞSİZ YUVAM KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE MART MART-0 NİSAN 206 B Ailesiyle birlikte gezmek, tatillerini geçirmek ve eğlenmek için plan yapar ve bu planı ailesiyle paylaşır. 2 B Ülkemizde meydana gelen doğal afetlere örnekler vererek, doğal afetlerin yaşanmasında hem doğanın hem de insanların rolü olduğunu kavrar ve bunlardan korunma yollarını açıklar. Ailemle Toplumsallık üzerinde durulacaktır. Öz Yönetim (Eğlenme) becerisini Öz Yönetim (Katılım, Paylaşım, İş Birliği ve Takım Çalışması Yapma) becerisini B.2.33 numaralı kazanımı için Türkçe dersi Konuşma öğrenme alanı: Kendini Sözlü Olarak İfade Etme (Kazanım 8) Doğal Afetler Güvenlik ve Korunmayı Sağlama (Doğal Afetlerden Korunma) becerisini geliştirmeye yöneliktir Sözlü sunum ile değerlendirilebilir. Açık uçlu sorular ile değerlendirilebilir. NİSAN NİSAN B Yaşadığı yerleşim biriminin ve vatanının kendisi için özel bir yer olduğunu fark ederek ülkesini de bir yuva olarak görür. Benim Büyük Yuvam İnsan Hakları ve Vatandaşlık (8) [!] Atatürkçülükle ilgili konular (B ) Sevgi, vatanseverlik, kültürel değerleri koruma ve geliştirme üzerinde durulacaktır. Güvenlik ve Korunmayı Sağlama (Sağlığını Koruma) becerisini Kaynakları Etkili Kullanma (Çevre Bilinci Geliştirme ve Çevredeki Kaynakları Etkili Kullanma) becerisini Uzun cevaplı sorular ve araştırma kağıdı ile değerlendirilebilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

18 8 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA 2 : BENİM EŞSİZ YUVAM TEMA 3 : DÜN, BUGÜN, YARIN KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE B Kendi evinde hissettiği olumlu duygular ile ülkesinde hissettiği olumlu duyguları vatan sevgisi açısından ilişkilendirir. Benim Büyük Yuvam Vatanseverlik üzerinde durulacaktır Eleştirel Düşünme becerisini Uzun cevaplı sorular ve araştırma kağıdı ile değerlendirilebilir. NİSAN NİSAN NİSAN NİSAN 206 B Benim Eşsiz Yuvam temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır 2 C.2.. Kendisinin, arkadaşlarının ve ailesindekilerin fiziksel görünümlerinin zaman içinde nasıl değiştiğini fark eder. 2 C.2.2. Önceki yıllarda ve şimdi tek başına yapabildiği ve yapamadığı davranışları karşılaştırarak zaman içinde nasıl bir değişim geçirdiğini fark eder. Kavramlar Temalarla İlgili Temel Kavramları Tanıma becerisini B.2.37 numaralı kazanım için Türkçe dersi Yazma öğrenme alanı: Kendini Yazılı Olarak İfade Etme (Kazanım) Büyüyoruz, Değişiyoruz Sağlık Kültürü (5) Öz Yönetim (Kendini Tanıma ve Kişisel Gelişimini İzleme) becerisini Öz Yönetim (Zamanı ve Mekânı Doğru Algılama) becerisini Yaşasın Başardım Kariyer Bilinci Geliştirme (5, 6) Öz saygı ve öz güven üzerinde durulacaktır. Öz Yönetim (Duygu Yönetimi) becerisini geliştirmeye yöneliktir. Bilimin Temel Kavramlarını Tanıma (Değişim) becerisini Ürün dosyası ile birlikte değerlendirilebilir. Sözlü sunum ile değerlendirilebilir. Yazılı sunum ile değerlendirilebilir. NİSAN NİSAN C.2.3. Bebeklik ve çocukluk döneminde tükettiği yiyecekiçecekleri, oyun ve oyuncakları karşılaştırarak, bu tür değişikliklerin doğal bir olgu olduğunu kavrar. Bebekken ve Şimdi Kariyer Bilinci Geliştirme (5) Öz saygı ve öz güven üzerinde durulacaktır. Öz Yönetim (Zamanı ve Mekânı Doğru Algılama) becerisini Bilimin Temel Kavramlarını Tanıma (Değişim) becerisini Kısa cevaplı sorular ile değerlendirilebilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

19 9 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA 3 : DÜN, BUGÜN, YARIN KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE NİSAN NİSAN C.2.2. Bayram kutlamaları için yaptığı hazırlık çalışmalarını ve bayram sürecindeki duygularını özgün bir şekilde ifade eder. Not: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bu doğrultuda etkinlik ve kazanımlara yer verilecektir. Bayramımız Kutlu Olsun [!] Atatürkçülükle ilgili konular (B ) [!] Mahalle, ilçe, il ve ülke kavramları üzerinde durulacaktır. İnsan Hakları ve Vatandaşlık (8) [!] 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 9 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nın anlam ve önemi üzerinde durulacaktır. Bu kazanım 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 9 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftasına denk gelen günlerde işlenecektir. Yaratıcı üşünme becerisini geliştirmeye yönelik. Öz Yönetim (Duygu Yönetimi) becerisini geliştirmeye yöneliktir. Sergileme ile değerlendirilebilir. NİSAN NİSAN C.2.4. Gün içinde kendisinin ve arkadaşlarının duygularındaki değişimi gözlemler ve bu değişimin nedenleri hakkında çıkarımlarda bulunur. 2 C.2.5. Aile büyüklerinin küçükken oynadığı oyunları araştırır, bu oyunlarla kendisinin ve arkadaşlarının oynadığı oyunları karşılaştırarak değişimi fark eder. Duygularımızın Nedenleri Eskiden Oynanan Oyunlar Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim (22) Eleştirel Düşünme becerisini Araştırma becerisini Öz Yönetim (Duygu Yönetimi) becerisini geliştirmeye yöneliktir. Eleştirel Düşünme becerisini Bilimin Temel Kavramlarını Tanıma (Değişkenlik / Benzerlik) becerisini geliştirmeye yöneliktir Gösteri ile değerlendirilebilir. Araştırma kağıdı, değerlendirme ölçeği ile değerlendirilebilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

20 20 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA 3 : DÜN, BUGÜN, YARIN KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE 2 C.2.6. Farklı ülkelerdeki çocukların beslenme, giyim ve oyun tarzlarındaki değişiklikleri araştırır ve sunar. Dünya Çocukları Kariyer Bilinci Geliştirme (23) Yeniliğe açıklık üzerinde durulacaktır. Bilimin Temel Kavramlarını Tanıma (Değişkenlik / Benzerlik) becerisini Ürün dosyası ile birlikte değerlendirilebilir. MIS MIS 206 C.2.7. Kendisinin, anne ve babasının veya diğer aile büyüklerinin öz geçmişleri hakkında bilgi edinir ve sınıfta sunar. Trafik ve İlkyardım Haftası (02-08 Mayıs 206) Öz Geçmişim Kaynakları Etkili Kullanma (Zaman, Para ve Materyal Kullanma)becerisini geliştirmeye yöneliktir. Bilimin Temel Kavramlarını Tanıma (Değişim) becerisini geliştirmeye yöneliktir Ürün dosyası ile birlikte değerlendirilebilir. C.2.8. Geçmişte kabul gören mesleklerle günümüzde kabul gören meslekler arasındaki farklılıkları karşılaştırır İhtiyaçlar ve Meslekler Öz Yönetim (Kariyer Planlama) becerisini Bilimin Temel Kavramlarını Tanıma (Değişim) becerisini Araştırma kağıdı ile değerlendirilebilir. MIS MIS 206 C.2.9. Liderlerin, toplumların yaşantılarını nasıl değiştirdiğini açıklayarak, geçmişte ve günümüzde Türk toplumuna liderlik yapan kişiler hakkında sorular sorar. Liderime Soruyorum Yeniliğe açıklık ve toplumsallık üzerinde durulacaktır. Araştırma becerisini Öz Yönetim (Liderlik) becerisini C.2.9 numaralı kazanım için Türkçe dersi Konuşma öğrenme alanı: Kendini Sözlü Olarak İfade Etme (Kazanım 2) Araştırma kağıdı, değerlendirme ölçeği ile değerlendirilebilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

21 2 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA 3 : DÜN, BUGÜN, YARIN KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE MIS MIS 206 C.2.0. Atatürk ün önderliğinde ülkemizde gerçekleştirilen köklü değişiklikleri görsel materyaller kullanarak açıklar. Anneler Günü (Mayıs ayının ikinci Pazar günü) C.2.. Atatürk ün hayatını araştırır ve araştırma sonuçlarını görsel materyallerle destekleyerek sınıfa sunar. Atatürk'le İleriye Atatürk'ün Hayatı İnsan Hakları ve Vatandaşlık (5) [!] Atatürkçülükle ilgili konular (C.2.0-4) [!] Atatürkçülükle ilgili konular (C ) Öz Yönetim (Duygu Yönetimi) becerisini geliştirmeye yöneliktir. durulacaktır. Araştırma becerisini C.2.0 numaralı kazanım için Türkçe dersi görsel okuma ve görsel sunu öğrenme alanı : Görsel Kazanım (8) C.2. numaralı kazanım için Türkçe dersi Görsel Okuma ve Görsel Sunu öğrenme alanı: Görsel Sunu (Kazanım 6) Araştırma becerisini Kaynakları Etkili Kullanma (Zaman, Para ve Materyal Kullanma) becerisini Araştırma kağıdı, değerlendirme ölçeği ile değerlendirilebilir. MIS MIS 206 C.2.3. Suyun hâl değiştirmesini gözlemleyerek maddenin kaybolmadığını, sadece şekil değiştirdiğini kavrar. Kardan Adama Ne Oldu? Araştırma becerisini Bilimin Temel Kavramlarını Tanıma (Korunum) becerisini geliştirmeye yöneliktir Uzun cevaplı sorular ve araştırma kağıdı ile değerlendirilebilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

22 22 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA 3 : DÜN, BUGÜN, YARIN KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE MIS MIS MIS MIS C.2.2. Bayram kutlamaları için yaptığı hazırlık çalışmalarını ve bayram sürecindeki duygularını özgün bir şekilde ifade eder. Not: 9 Mayıs Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bu doğrultuda etkinlik ve kazanımlara yer verilecektir. 2 C.2.4. Maddenin katı, sıvı ve gaz hâllerini gözlemler ve gözlemlerinden hareketle maddeleri sınıflandırır. 2 C.2.5. Dünya nın hem kendi çevresinde hem de Güneş in çevresinde dönmesi sonucunda meydana gelen olguları araştırır; bunlar arasındaki benzerlik ve farklılıkları ayırt eder. Bayramımız Kutlu Olsun Kardan Adama Ne Oldu? [!] Atatürkçülükle ilgili konular (B ) [!] Mahalle, ilçe, il ve ülke kavramları üzerinde durulacaktır. İnsan Hakları ve Vatandaşlık (8) [!] 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 9 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nın anlam ve önemi üzerinde durulacaktır. Bu kazanım 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 9 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftasına denk gelen günlerde Araştırma becerisini Bilimin Temel Kavramlarını Tanıma (Neden-Sonuç İlişkisi) becerisini geliştirmeye yöneliktir. Yaratıcı üşünme becerisini geliştirmeye yönelik. Öz Yönetim (Duygu Yönetimi) becerisini geliştirmeye yöneliktir. Dünya Dönüyor Bilimin Temel Kavramlarını Tanıma (Neden-Sonuç İlişkisi) becerisini Bilimin Temel Kavramlarını Tanıma (Değişkenlik / Benzerlik) becerisini C.2.5 numaralı kazanım için Matematik dersi Zamanı Ölçme alt öğrenme alanı (Kazanım 2) Sergileme ile değerlendirilebilir. Uzun cevaplı sorular ve araştırma kağıdı ile değerlendirilebilir. Araştırma kağıdı, değerlendirme ölçeği ile değerlendirilebilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

23 23 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA 3 : DÜN, BUGÜN, YARIN KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE 2 C.2.6. Takvimi kullanarak hava durumundaki değişiklikleri günlük ve haftalık olarak gözlemler, gözlem sonuçlarını grafikle gösterir ve yorumlar. Şimdi Hava Durumu Eleştirel Düşünme becerisini Araştırma becerisini Bilimin Temel Kavramlarını Tanıma (Değişim) becerisini C.2.6 numaralı kazanım için Türkçe dersi Görsel Okuma ve Görsel Sunu öğrenme alanı: Görsel Okuma (Kazanım 2) Ürün dosyası ile birlikte değerlendirilebilir. HAZİRAN. 30 MIS-03 HAZİRAN C.2.7. Mevsim değişikliklerine bağlı olarak hava, su ve toprakta meydana gelen değişiklikleri fark eder. Mevsimler Araştırma becerisini Bilimin Temel Kavramlarını Tanıma (Neden-Sonuç İlişkisi) becerisini geliştirmeye yönelik Araştırma kağıdı, değerlendirme ölçeği ile değerlendirilebilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

24 24 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA 3 : DÜN, BUGÜN, YARIN KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE C.2.8. Gökyüzünü gözlemler ve gözlemlediği gök cisimlerini listeler. Gökyüzünü Gözlemliyorum Araştırma becerisini Çoktan seçmeli resimli testler ile değerlendirilebilir. C.2.9. Geçmişten günümüze binalarda ne gibi değişiklikler olduğunu araştırır ve açıklar. Binalar da Değişiyor Araştırma becerisini Bilimin Temel Kavramlarını Tanıma (Neden-Sonuç İlişkisi) becerisini Araştırma kağıdı ile değerlendirilebilir. HAZİRAN HAZİRAN 206 C Farklı ülkelerde, doğal afetlere karşı alınan önlemlerle ülkemizde alınan önlemleri karşılaştırır. Doğal Afetler Yardımseverlik üzerinde durulacaktır. Eleştirel Düşünme becerisini Araştırma kağıdı ile değerlendirilebilir. C.2.2. Canlıların hayatta kalabilmeleri için nelere ihtiyaçları olduğunu araştırır. Hayatta Nasıl Kalırız? Afetten Korunma ve Güvenli Yaşam () Araştırma becerisini Araştırma kağıdı ve tartışma ile değerlendirilebilir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

25 25 HAT BİLGİSİ-YILDIRIM TEMA 3 : DÜN, BUGÜN, YARIN KİŞİSEL NİTELİKLER DERSLERLE C Doğal ve yapay çevre arasındaki benzerlik ve farklılıkları ifade eder. Doğal ve Yapay Çevre Bilimin Temel Kavramlarını Tanıma (Değişkenlik / Benzerlik) becerisini Resimli eşleştirme testleri ile değerlendirilebilir. HAZİRAN HAZİRAN 206 C Yaşadığı çevreyi temiz tutmasının kendisinin ve başkalarının sağlığı ve gelişimiyle ilişkili olduğunu kavrar 2 C Dün, Bugün, Yarın temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır. Çevrem ve Sağlığım İnsan Hakları ve Vatandaşlık (47, 55) Rehberlik ve Psikolojik Danışma (8) Eleştirel Düşünme becerisini Kaynakları Etkili Kullanma (Çevre Bilinci Geliştirme ve Çevredeki Kaynakları Etkili Kullanma) becerisini Kavramlar Temalarla İlgili Temel Kavramları Tanıma becerisini C.2.24 numaralı kazanım için Türkçe dersi Yazma öğrenme alanı: Kendini Yazılı Olarak İfade Etme (Kazanım) Tartışma ile değerlendirilebilir. Ürün dosyası ile birlikte değerlendirilebilir. Hayat bilgisi (- 3. sınıflar) dersinde; Talim ve Terbiye Kurulunun tarih ve 70 sayılı Kararı ile kabul edilen öğretim programı uygulanır. Özel Beştepe İlkokulu. Metin Sınıf TUNCER Öğretmeni Özel Sınıf Beştepe Öğretmeni İlkokulu. Sınıf Öğretmeni FEVZİYE FEVZİYE ÖZGÜN ÖZGÜN NURGÜL Ayhan ÜÇER NURGÜL OĞUZ OĞUZ Vahdettin CENGİZ Mehmet Vahdettin Okul TUT Okul CENGİZ Müdürü Müdürü Okul Müdürü Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

26 TÜRKÇE-GİZEM TEMA : BİREY VE TOPLUM DERSLERLE EYLÜL EYLÜL-02 EKİM DİNLEME. Dinleme Kurallarını Uygulama, 2, 3 2. Dinlediğini Anlama 4, 0 KONUŞMA. Konuşma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0,, 2 2. Kendini Sözlü Olarak İfade Etme, 5, 8, 9, 0, 3 3. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun konuşma 7 OKUMA. Okuma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 2. Okuduğunu Anlama 2, 4, 0, 6, 7, 2 4. Söz Varlığını Geliştirme 4 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 2 YAZMA. Yazma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0, 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme 6, 8, GÖRSEL OKUMA VE GÖRSEL SUNU. Görsel Okuma 7, 3 2. Görsel Sunu 2 İlk Gün Hayat Bilgisi A Okulu, öğretmeni ve arkadaşlarıyla ilgili duygu ve düşüncelerinin zaman içinde nasıl değiştiğini görsel materyaller tasarlayarak açıklar. Öğrencilerinizin, Okuma Becerileri Öz Değerlendirme Formu nu (sayfa 59) doldurarak kendilerini değerlendirmelerini sağlayınız. Öğrencilerinizi, Okuma Becerileri Öz Değerlendirme Formu nu (sayfa 54) doldurarak değerlendiriniz. Ayrıca öğrencilerinizin çalışma kitabında yaptıkları etkinlikleri de değerlendirme amacıyla kullanabilirsiniz Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

27 2 TÜRKÇE-GİZEM TEMA : BİREY VE TOPLUM DERSLERLE 0 DİNLEME. Dinleme Kurallarını Uygulama, 2, 3 2. Dinlediğini Anlama, 4, 5,, 2 3. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Dinleme 3 KONUŞMA. Konuşma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0,, 2 2. Kendini Sözlü Olarak İfade Etme 3, 7, 8 3.Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun konuşma 7 OKUMA. Okuma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 2. Okuduğunu Anlama 2, 3, 8, 7, 8, 2 4. Söz Varlığını Geliştirme, 4 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 3, 2 İki Kardeş İnsan Hakları ve Vatandaşlık İş birliği yapmayı sever ve iş birliği için olanaklar sağlar. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Günlük yaşam becerileri geliştirir (temizlik, beslenme, adres telefon bilme, yardım isteme vb.) Hayat Bilgisi Benim Eşsiz Yuvam Teması B Ailesindeki yardımlaşmayı gözlemleyerek aile içinde üstlenebileceği görevlerle ilgili yeni fikirler üretir. Kazanımını günlük hayatla ilişkilendiriniz. Öğrencilerinizden Yazma Becerileri Öz Değerlendirme Formu nu (sayfa 6) kullanarak kendilerini değerlendirmelerini isteyiniz. Öğrencilerinizi Yazma Becerileri Değerlendirme Formu nu (sayfa 56) kullanarak değerlendiriniz. EKİM EKİM 205 YAZMA. Yazma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0, 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme 0 3.Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun yazma GÖRSEL OKUMA VE GÖRSEL SUNU. Görsel Okuma 5, 9 2. Görsel Sunu Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

28 3 TÜRKÇE-GİZEM TEMA : BİREY VE TOPLUM DERSLERLE 0 DİNLEME. Dinleme Kurallarını Uygulama, 2, 3 2. Dinlediğini Anlama, 20, 2 3. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Dinleme 3 KONUŞMA. Konuşma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0,, 2 2. Kendini Sözlü Olarak İfade Etme, 5, 6, 7, 3.Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun konuşma 2 Farklıyız Ama Benziyoruz Hayat Bilgisi Okul Heyecanım teması A Arkadaşları ile farklılıklarının doğal olduğunu kabul eder. Öğrencilerinizin öğrenme düzeylerini belirlemek amacıyla onlara aşağıdaki soruları sorabilir ya da sınıfınızın öğrenme düzeyine göre sorular hazırlayabilirsiniz..insanların fiziksel farklılıklarına örnekler veriniz. 2.Büyüdükçe kendinizde gördüğünüz farklılıkları belirtiniz. EKİM EKİM 205 OKUMA. Okuma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 2. Okuduğunu Anlama 7,, 7 3. Anlam Kurma 4. Söz Varlığını Geliştirme 2 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 2 YAZMA. Yazma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 0, 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme 2, 6, 7, 0 3. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Yazma 8 Öğrencilerinizden Görsel Okuma- Görsel Sunu Becerileri Öz Değerlendirme Formu nu (sayfa 62) kullanarak kendilerini değerlendirmelerini isteyiniz. Öğrencilerinizi, Görsel Okuma-Görsel Sunu Becerileri Değerlendirme Formu nu (sayfa 57) doldurarak değerlendiriniz. GÖRSEL OKUMA VE GÖRSEL SUNU. Görsel Okuma 5, 7, 3 2. Görsel Sunu Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

29 4 TÜRKÇE-GİZEM TEMA : BİREY VE TOPLUM DERSLERLE 0 DİNLEME. Dinleme Kurallarını Uygulama, 2, 3 2. Dinlediğini Anlama 2, 6, 2 3. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Dinleme YAZMA. Yazma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0, 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme 0 Yalçın Bey in Köpeği Uçurtma (Serbest Okuma Metni) Çiftçi ile Oğulları (Serbest Okuma Metni) Temanın Değerlendirilmesi Öğrencilerinizden Dinleme Becerileri Öz Değerlendirme Formu nu (sayfa 58) kullanarak kendilerini değerlendirmelerini isteyiniz. Siz de Dinleme Becerileri Değerlendirme Formu nu (sayfa 53) her bir öğrenci için doldurunuz. Bu formu öğrencilerinizin dinleme becerileriyle ilgili gelişmeleri takip etmek amacıyla da kullanabilirsiniz. EKİM EKİM 205 GÖRSEL SUNU. Görsel Okuma, 3, 6, 9, 2. Görsel Sunu Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

30 5 TÜRKÇE-GİZEM TEMA 2: ATATÜRK DERSLERLE 0 DİNLEME. Dinleme Kurallarını Uygulama, 2, 3 2. Dinlediğini Anlama 6, 20, 2 3. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Dinleme 3 KONUŞMA. Konuşma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0,, 2 2. Kendini Sözlü Olarak İfade Etme 4, 8 3.Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun konuşma 8 OKUMA. Okuma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 2. Okuduğunu Anlama 6, 8,, 3 4. Söz Varlığını Geliştirme 2, 4 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 4 Çocuklardan Zarar Gelmez. Atatürk ün hayatını anlatan kitapları okumaya istek duyar. 4. Atatürk ün ailesi ve çocukluğuyla ilgili bir anıyı dinlerken zihninde canlandırdıklarını görselleştirir. Öğrencilerinizin çalışma kitabında yaptıkları etkinlikleri değerlendirme amacıyla kullanabilirsiniz. Öğrencilerinizden Okumu Becerileri Öz Değerlendirme Formu nu (sayfa 59) kullanarak kendilerini değerlendirmelerini isteyiniz. Siz de Okumu Becerileri Değerlendirme Formu nu (sayfa54) kullanarak öğrencilerinizi değerlendiriniz. EKİM EKİM 205 YAZMA. Yazma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0, 3. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Yazma 9 GÖRSEL OKUMA VE GÖRSEL SUNU. Görsel Okuma 5 2. Görsel Sunu 2, 6 Not: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bu doğrultuda etkinlik ve kazanımlara yer verilecektir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

31 6 TÜRKÇE-GİZEM TEMA 2: ATATÜRK DERSLERLE 0 DİNLEME. Dinleme Kurallarını Uygulama, 2, 3 2. Dinlediğini Anlama 8, 0 KONUŞMA. Konuşma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0,, 2 2. Kendini Sözlü Olarak İfade Etme 8, 3 3. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Konuşma 3, 5 OKUMA. Okuma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 2. Okuduğunu Anlama 0, 5, 7 4. Söz Varlığını Geliştirme 2, 4 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 2, 4, 2 Atatürk ü Gördüm Düşümde 5. Atatürk ün çocukluğuyla ilgili dinlediği veya okuduğu anıları arkadaşlarıyla sözlü ve yazılı olarak paylaşır Cumhuriyetle ilgili bildiği bir şiiri arkadaşlarıyla paylaşır Cumhuriyetle ilgili bir şiiri topluluk önünde okur. Öğrencilerinizin öğrenme düzeylerini belirlemek amacıyla onlara aşağıdaki soruları sorabilir ya da sınıfınızın öğrenme düzeyine göre sorular hazırlayabilirsiniz.. El ele yanınızdayım. ifadesi ile ne anlatılmak istenmektedir? 2.Atatürk şiirde Sizler yaşadıkça çocuklarım, Bilin ki, Ben de yaşarım. Sözüyle ne anlatmak istemiştir? Metnin işlenişi sırasında yapılan etkinlikleri de değerlendirme amacıyla kullanabilirsiniz. KASIM KASIM 205 YAZMA. Yazma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0, 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme 2, 0 3. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Yazma 4 GÖRSEL OKUMA VE GÖRSEL SUNU. Görsel Okuma 5 2. Görsel Sunu 2, Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

32 7 TÜRKÇE-GİZEM TEMA 2: ATATÜRK DERSLERLE KASIM KASIM DİNLEME. Dinleme Kurallarını Uygulama, 2, 3 2. Dinlediğini Anlama 4, 7, 3 KONUŞMA. Konuşma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0,, 2 2. Kendini Sözlü Olarak İfade Etme 2 3. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Konuşma 6 OKUMA. Okuma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 2. Okuduğunu Anlama, 2, 4 3. Anlam Kurma 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 9 YAZMA. Yazma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0, 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme 0 3.Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun yazma 3, 5, 7 GÖRSEL OKUMA VE GÖRSEL SUNU. Görsel Okuma 5 2. Görsel Sunu 3, 6 Yürüyen Köşk.6. Milli Mücadele ile ilgili bir şiiri topluluk önünde okur. Matematik. Toplamları 00 e kadar olan doğal sayıların eldesiz toplama işlemini yapar. Öğrencilerinizin öğrenme düzeylerini belirlemek amacıyla onlara aşağıdaki soruları sorabilir ya da sınıfınızın öğrenme düzeyine göre sorular hazırlayabilirsiniz..okuduğunuz metinden çıkarılabilecek sonuç nedir? 2.Yürüyen Köşk yerine farklı bir başlık koyunuz. Öğrencilerinizden Konuşma Becerileri Öz Değerlendirme Formu nu (sayfa 60) kullanarak kendilerini değerlendirmelerini isteyiniz. Siz de Konuşma Becerileri Değerlendirme Formu nu (sayfa 55) kullanarak öğrencilerinizi değerlendiriniz. Öğrencilerinizi Görsel Okuma-Görsel Sunu Becerileri Değerlendirme Formu nu (sayfa 57) kullanarak değerlendiriniz. Not: 0 Kasım Atatürk Haftası nedeniyle bu doğrultuda etkinlik ve kazanımlara yer verilecektir Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

33 8 TÜRKÇE-GİZEM TEMA 2: ATATÜRK DERSLERLE 0 DİNLEME. Dinleme Kurallarını Uygulama, 2, 3 2. Dinlediğini Anlama 7, 8 KONUŞMA. Konuşma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0,, 2 YAZMA. Yazma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0, 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme 4 3. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Yazma 4 Atatürk 9. Atatürk ün ailesiyle ilgili anıları okur, dinler. Öğrencilerinizden Dinleme Becerileri Öz Değerlendirme Formu nu (sayfa 58) kullanarak kendilerini değerlendirmelerini isteyiniz. Siz de öğrencilerinizi değerlendirmek amacıyla Dinleme Becerileri Değerlendirme Formu nu (sayfa 53) doldurunuz. KASIM KASIM 205 GÖRSEL SUNU 2. Görsel Sunu 6 Atatürk ve Öğretmen (Serbest Okuma Metni) Atatürk (Serbest Okuma Metni) Temanın Değerlendirilmesi Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

34 9 TÜRKÇE-GİZEM TEMA 3: ÜRETİM, TÜKETİM VE VERİMLİLİK DERSLERLE KASIM KASIM DİNLEME. Dinleme Kurallarını Uygulama, 2, 3 2. Dinlediğini Anlama 5, 20 KONUŞMA. Konuşma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0,, 2 2. Kendini Sözlü Olarak İfade Etme 5, 3 OKUMA. Okuma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 2. Okuduğunu Anlama 3, 7, 8, 9, 8, Söz Varlığını Geliştirme, 3 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma YAZMA. Yazma Kurallarını Uygulama, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0, 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme 5, 6 3. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Yazma 4 GÖRSEL OKUMA VE GÖRSEL SUNU. Görsel Okuma 5, 0 2. Görsel Sunu 2, 6 Ham Mısır ile Tam Mısır Özel Eğitim İletişim sırasında göz kontağı kurar. kazanımı ile Konuşma öğrenme alanı Dinleyicilerle göz teması kurar. kazanımı ilişkilendirilerek öğrencilerinizin sağlıklı olmakla ilgili bir konuşma yapmalarını sağlayınız. Öğrencilerinizin öğrenme düzeylerini belirlemek amacıyla aşağıdaki soruları sorabilir ya da sınıfın öğrenme düzeyine göre sorular hazırlayabilirsiniz..ambardaki binlerce mısır neden sevinçle dolmuştur? 2.Ham Mısır Tam Mısır a neden itiraz etmektedir? Öğrencilerinizden, seçtikleri bir arkadaşlarıyla ilgili olarak Konuşma Becerileri Akran Değerlendirme Formu nu (sayfa 65) doldurmalarını ve sonuçlarını su arkadaşlarıyla paylaşmalarını isteyiniz. Öğrencilerinizi, Konuşma Becerileri Değerlendirme Formu nu (sayfa 55) doldurarak değerlendiriniz Öğretim Yılı Ünitelendirilmiş Yıllık Ders Plânları Özel Beştepe İlkokulu 2-A, B Sınıfı Öğretmeni Özel Beştepe İlkokulu.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF HAYAT BİLGİSİ DERSİ KONULAR VE KAZANIMLARI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF HAYAT BİLGİSİ DERSİ KONULAR VE KAZANIMLARI EKİM OKUL HEYECANIM EYLÜL 07-08 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU. SINIF HAYAT BİLGİSİ DERSİ KONULAR VE I Düzenli ve Planlı Olmak A... Okulla ilgili günlük işlerini öncelik sırasına koyarak belirlenen zaman

Detaylı

KAZANIMLA İLGİLİ KİŞİSEL NİTELİKLER VE UYARILAR. Öz saygı üzerinde durulacak. Sabır, saygı, adalet, hoşgörü üzerinde durulacaktır

KAZANIMLA İLGİLİ KİŞİSEL NİTELİKLER VE UYARILAR. Öz saygı üzerinde durulacak. Sabır, saygı, adalet, hoşgörü üzerinde durulacaktır EKİİM EYLÜL 7-8 eylül 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHÇELİEVLER ÖZEL İHLAS İLKOKULU. SINIF HAT BİLGİSİ DERSİ YILLIK PLANI TEMA: OKUL HEYECANIM 7 EYLÜL- ARALIK -0 A... Okulla ilgili, günlük işlerini öncelik

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF HAYAT BİLGİSİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF HAYAT BİLGİSİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 25-29 Eylül 207 ( 2. Hafta) EYLÜL OKUL HEYECANIM 8-22 Eylül 207 (.Hafta) 207-208 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU BECERILERLE VE DIĞER LERLE Okula Hazırlık A.3.. Okula niçin hazırlıklı gelmesi gerektiğini

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSİ 2. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI ATATÜRKÇÜLÜK, ARA DİSİPLİNLER VE DİĞER DERSLERLE İLİŞKİLENDİRME

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSİ 2. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI ATATÜRKÇÜLÜK, ARA DİSİPLİNLER VE DİĞER DERSLERLE İLİŞKİLENDİRME AFFETMEK BÜYÜKLÜK- TÜR (Dinleme Metni) TRAFİK BİREY TOPLUM 5 EYLÜL - 0 EKİM 6 ders saati MİSAFİR AĞIRLAMAK UĞURLAMAK ÖĞRETMENİM N ADI 0-05 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSİ. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK

Detaylı

A TEMASI: OKUL HEYECANIM

A TEMASI: OKUL HEYECANIM 07-08 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU 3.SINIF HAYAT BİLGİSİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 5-9 Eylül 07 8- Eylül 07 Saat Tarih A TEMASI: OKUL HEYECANIM Kazanımlar Kazanımlarla İlgili Kişisel

Detaylı

ÖZEL ATAYURT İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 2. SINIF YOL HARİTASI

ÖZEL ATAYURT İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 2. SINIF YOL HARİTASI ÖZEL ATURT İLKOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 2. SINIF YOL HARİTASI 06.02.2017 07.02.2017 Ailesindeki yardımlaşmayı gözlemleyerek, aile içinde üstlenebileceği görevlerle ilgili yeni fikirler üretir. Aile

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ Nisan Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Nisan ayı kazanımlarımız

Detaylı

2. SINIFLAR ŞUBAT MART AYI BÜLTENİ

2. SINIFLAR ŞUBAT MART AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR ŞUBAT VE MART AYI BÜLTENİ Şubat ve Mart Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 2. SINIFLAR ŞUBAT VE MART AYI BÜLTENİ BÜLTENİMİZDE NELER

Detaylı

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Matematik Okuma :.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..3. Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur..

Detaylı

ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 201-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İLKOKUL 1. SINIF HAT BİLGİSİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI (01 Aralık 201 / 12 Haziran 2015) Yıllık plan, Gizem Yayınlarına ait onaylı ders kitabı esas alınarak

Detaylı

BİTİŞ TARİHLERİ EYLÜL EKİM KASIM 1/1

BİTİŞ TARİHLERİ EYLÜL EKİM KASIM 1/1 ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI : DERS :HAYAT BİLGİSİ SINIFI : BEP HAZIRLAMA TARİHİ : ÖĞRENCİNİN PERFORMANSI: Uzun Dönemli Amaçlar A.OKUL HEYECANIM 1. Okul Heyecanım temasında geçen Kavramları yerinde ve doğru bir

Detaylı

ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN

ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN KAZANIM ADI A.3. Okula niçin hazırlıklı gelmesi gerektiğini açıklar. A.3. Öğrenciler arasındaki benzerliklerin ve farklılıkların doğal olduğunu kabul eder. A.3.3 Arkadaş seçerken ve kişisel tercihlerde

Detaylı

2013 2014 Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu 3. Sınıf Hayat Bilgisi Yıllık Planı BENİM EŞSİZ YUVAM DÜN, BUGÜN, YARIN

2013 2014 Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu 3. Sınıf Hayat Bilgisi Yıllık Planı BENİM EŞSİZ YUVAM DÜN, BUGÜN, YARIN 0 04 Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu. Sınıf Hayat Bilgisi Yıllık Planı SINIF LE İLGİLİ KONULAR VE AÇIKLAMALAR TEMA DERS LARI 7. Atatürk'ün insan hak ve hürriyetlerine önem verdiğini fark edebilme. AÇIKLAMA:

Detaylı

YILLIK DERS PLANI 1. TEMA : BİREY VE TOPLUM. Atatürkçülük, Diğer Dersler ve Ara Disiplinlerle İlişkilendirme

YILLIK DERS PLANI 1. TEMA : BİREY VE TOPLUM. Atatürkçülük, Diğer Dersler ve Ara Disiplinlerle İlişkilendirme 1. TEMA : BİREY VE TOPLUM Metin : Okul Ay: Eylül Hafta : 1. Hafta Saat : 9 + 2 Saat 2. Dinlediğini Anlama: 4, 7 Dinleme: 2 2,,, 12 2. Kendini Sözlü Olarak İfade Etme:, 5, 8 Hayat Bilgisi Okul Heyecanım

Detaylı

2. SINIF HAYAT BİLGİSİ

2. SINIF HAYAT BİLGİSİ 2. SINIF HAYAT BİLGİSİ Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Okulumuzda Hayat Özelliklerim Kendini farklı özellikleriyle tanıtır. HB211 1 Okulumuzda Hayat Bireysel Farklılıklar

Detaylı

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI 07-11.10.201 0.09/01-04.10.201 2-27.09.201 09-20.09.201 TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU 201 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SÜRE ÖĞRENME ALANI: Birey ve Toplum ÜNİTE: Haklarımı Öğreniyorum ARA DİSİPLİNLER

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU Sayın Veli, 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılı başından itibaren uyguladığımız programla ilgili olarak

Detaylı

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 3,4 (3-15 Ekim 2016) 2 saat UZUN HECE - KISA HECE EYLÜL- EKİM 1,2, (19-30 Eylül 2016) 2 saat İSTİKLAL MARŞI MIZA SAYGI A.6. İstiklal Marşı nı anlamına uygun dinler. A.6. Kazanımı ile İlgili Açıklamalar:

Detaylı

MEV KOLEJİ ÖZEL GÜZELBAHÇE İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM EYLÜL- EKİM - KASIM 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

MEV KOLEJİ ÖZEL GÜZELBAHÇE İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM EYLÜL- EKİM - KASIM 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU MEV KOLEJİ ÖZEL GÜZELBAHÇE İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM EYLÜL- EKİM - KASIM 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU Sayın Veli, 2013-2014 Eğitim - Öğretim yılı başından itibaren uyguladığımız

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme

Detaylı

SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI KAZANIMLARI İLE EŞLEŞEN ARA DİSİPLİN ALAN KAZANIMLARI TABLOSU

SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI KAZANIMLARI İLE EŞLEŞEN ARA DİSİPLİN ALAN KAZANIMLARI TABLOSU İLKÖĞRETİM SOSYAL BİLGİLER DERSİ. SINIF PROGRAMI SINIF ÖĞRENME ALANI / ÜNİTE DERS KAZANIMLARI AFETTEN KORUNMA VE GÜVENLİ YAŞAM KAZANIMLARI İnsanlar, Yerler ve Çevreler: Yaşadığımız Yer Doğal afetler karşısında

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ŞUBAT - NİSAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ŞUBAT - NİSAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ŞUBAT - NİSAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU Sayın Veli, 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılı başından itibaren uyguladığımız programla ilgili olarak sizleri

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL : 9.09.206 30.09.206 2.HAFTA programda verilen etkinlik.hafta programda verilen etkinlik HAFTA ÖĞRENME ALANI: Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.) 206-207 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU. SINIF

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ Şubat Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Şubat

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 4

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 4 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 4 ( Bu mektup 14 Nisan 2014-13 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılacak çalışmaları belirtmektedir.) HAYAT BİLGİSİ 3.TEMAMIZ : Dün

Detaylı

2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 1 BİREY VE TOPLUM Okulumuzda Çalışanlar e l 2- Dinlediğini Anlama: 1, 2, 3, 4,, 12, 13, 15, 16, 17 3- Tür, Yöntem ve Tekniklere

Detaylı

ÖĞRENME ALANI: BİREY VE TOPLUM

ÖĞRENME ALANI: BİREY VE TOPLUM ÖĞRENME ALANI: BİREY VE TOPLUM - EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORTAOKULU 5. SINIF SOSYAL BİLGİLER İ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI DEĞERLER EĞİTİMİ GÜN VE LAR EYLÜL EYLÜL 18-22 Eylül 25-29 Eylül 2-6 Ekim 9-1 Ekim

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ PROGRAMI

HAYAT BİLGİSİ PROGRAMI HAYAT BİLGİSİ PROGRAMI Hayat Bilgisi Dersinin Tarihi Gelişimi 1869 Malumatı Nafia 1909 Şifahi Malumat 1909 - Durusü Esya ve Malumatı Nafia 1913 Müsahabatı Ahlakiye", "Malumatı Medeniye ve Vataniye 1924

Detaylı

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 25-29 Eylül 207 ( 2. Hafta) EYLÜL programda verilen etkinlik 8-22 Eylül 207 (.Hafta) 207-208 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU ÖĞRENME ALANI: Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.).Çeşitli sanat alanlarının

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI B İ R E Y V E T O P L U M EYLÜL EYLÜL 19-23 EYLÜL (1. Hafta) 1. TEMA 26-30 EYLÜL (2. Hafta) GÖRSEL GÖRSEL Dinleme kurallarını uygulama: 1 Dinlediğini anlama: 1, 3, Konuşma kurallarını uygulama: 1, 2, 3,

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 2. verilen etkinlik EYLÜL 9.09.206 30.09.206. programda ÖĞRENME ALANI: Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.) 206-207 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU DİĞER DERSLERLE ARA DİSİPLİNLER ve.çeşitli sanat alanlarının

Detaylı

PEK OKULLARI 2A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 2A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 2A 2018 2019 KASIM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 2.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: OKULUMUZDA HAT / EVİMİZDE HAT AÇIKLAMALAR Okulda iletişim

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 ( Bu mektup 10 Şubat 2014-11 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak çalışmaları belirtmektedir.) HAYAT BİLGİSİ 2.TEMAMIZ :BENİM EŞSİZ

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI AYLAR SÜRE METİNLER KAZANIMLAR ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR EYLÜL EKİM (16.09.2013 11.10.2013) BİREY VE TOPLUM OKUMA 1.SİHİRLİ SÖZLER 2. YAŞASIN DEMOKRASİ 3. EŞEK ARISININ BAŞINA GELENLER

Detaylı

3. SINIFLAR MART AYI BÜLTENİ Mart Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız

3. SINIFLAR MART AYI BÜLTENİ Mart Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR MART AYI BÜLTENİ Mart Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLARMART AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Mart ayı

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL 23 EYLÜL 27 EYLÜL (2. Hafta) EYLÜL 18 EYLÜL - 22 EYLÜL (1. Hafta) ARA DİSİPLİNLER VE DERS İÇİ 1. Doğal ve yapay ses kaynaklarından çıkan sesleri ayırt eder. T.1.2.1. Kelimeleri anlamlarına uygun

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan 4. Deneme 5 Nisan D. 2.4 Dinlediklerinin ana fikrini belirler. K. 2.3 Konuşmalarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y..7 Yazılarında yazım kurallarını uygular. Y..6 Yazılarında noktalama işaretlerini doğru

Detaylı

[!]Tercih edilen araç - gereçler en az bir ders öncesinden öğrencilere bildirilmeli; araç gereç ve teknik seçimlerinde öğrencilerin ilgi

[!]Tercih edilen araç - gereçler en az bir ders öncesinden öğrencilere bildirilmeli; araç gereç ve teknik seçimlerinde öğrencilerin ilgi 207-208 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU 3.SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI.Çeşitli sanat alanlarının şarkı, türkü, şiir, öykü, masal, anı, efsane gibi türlerinden yararlanarak

Detaylı

Ana fikir: Oyun ile duygularımızı ve düşüncelerimizi farklı şekilde ifade edebiliriz.

Ana fikir: Oyun ile duygularımızı ve düşüncelerimizi farklı şekilde ifade edebiliriz. 2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılı Özel Ümraniye Gökkuşağı İlkokulu Sorgulama Programı Kim Olduğumuz Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 Sayın Veli, Bu mektubumuzda, 2015-2016 Eğitim - Öğretim yılı MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu,3. Sınıflar sınıf öğretmenleri zümresi

Detaylı

EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS ORTAOKULU 5. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS ORTAOKULU 5. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI EKİM. Hafta EKİM. Hafta EYLÜL 4. hafta EYLÜL. Hafta 0-0 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS ORTAOKULU 5. SINIF SÜRE ÖĞRENME ALANI: Birey ve Toplum. ÜNİTE ÜNİTE: Haklarımı Öğreniyorum ARA DİSİPLİNLER

Detaylı

3. SINIF NİSAN AYI BÜLTENİ

3. SINIF NİSAN AYI BÜLTENİ 3. SINIF NİSAN AYI BÜLTENİ DERSİN ADI : MATEMATİK KONU: DÜZLEMSEL ŞEKİLLERİN ÇEVRE UZUNLUĞUNU HESAPLAMA *Nesnelerin çevrelerini belirler. *Düzlemsel şekillerin çevre uzunluğunu hesaplar. *Düzlemsel şekillerin

Detaylı

SOSYAL BİLGİLER VE ÖĞRETİM PROGRAMI. Adnan ALTUN

SOSYAL BİLGİLER VE ÖĞRETİM PROGRAMI. Adnan ALTUN SOSYAL BİLGİLER VE ÖĞRETİM PROGRAMI Adnan ALTUN SOSYAL BİLGİLERİN TARİHİ GELİŞİMİ Sosyal Bilimler Kavramının Ortaya Çıkışı Sosyal Bilimlerin Genç Kuşaklara Öğretimi Tek disiplinli yaklaşım (Tarih, Coğrafya

Detaylı

SAAT KONULAR KAZANIM BECERİLER AÇIKLAMA DEĞERLENDİRME

SAAT KONULAR KAZANIM BECERİLER AÇIKLAMA DEĞERLENDİRME 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI... ORTAOKULU SOSYAL BİLGİLER DERSİ 6. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI SÜRE SÜRE: 12 DERS İ 1. ÜNİTE ÖĞRENME ALANI-ÜNİTE: BİREY VE TOPLUM EYLÜL EYLÜL 1. (17-23) 2.

Detaylı

3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ

3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ Kasım ayı kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi konularımız 3. SINIFLAR KASIM AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Eylül

Detaylı

ÖZEL BİLGE İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ ÖZEL BİLGE İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Sayın Velimiz, Sizlerin eğitim öğretim sürecimizde yapılan çok yönlü çalışmalar konusunda bilgi sahibi olmanızın

Detaylı

2. SINIFLAR BÜLTEN 1

2. SINIFLAR BÜLTEN 1 2. SINIFLAR BÜLTEN 1 DOĞAL SAYILAR Deste ve düzine örneklerle açıklanmıştır. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu, onluk ve birlik gruplara ayırarak bunlara karşılık gelen sayılar yazılmış ve okunmuştur.

Detaylı

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF TÜRKÇE DERSİ KZNIM TLOSU DERS SINIF ÖĞRENME LNI TÜRKÇE OKUM TÜRKÇE OKUM KZNIM Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında

Detaylı

AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK

AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI DÜNYA V Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR ÖZEL GÜNLER İlköğretim Haftası Hayvanları Koruma

Detaylı

1. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

1. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 1. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Okulumuzda Hayat Bilgisi dersi uygulanırken 1. yarıyılda Hayat Bilgisi dersi kapsamında yer alan, Okul Heyecanım, Benim Eşsiz Yuvam ve Dün,

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ Aralık-Ocak Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLAR ARALIK_OCAK AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE

Detaylı

EKİM ÜNİTE II ÖĞRETİCİ METİNLER

EKİM ÜNİTE II ÖĞRETİCİ METİNLER SEYYİT MAHMUT HAYRANİ ANADOLU LİSESİ 015 016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 11. SINIF DİL VE ANLATIM İ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL ÜNİTE I METİNLERİN SINIFLANDIRILMASI ÜNİTE 1 İLETİŞİM, DİL VE KÜLTÜR HAFTA

Detaylı

İYEP Komisyonun Görevleri; Şubat ayının ikinci haftasında KDA (Kazanım Değerlendirme Araçları) ile yetiştirme programına alınacak öğrencilerin tespitini yapar. Okulun fiziki şartlarını dikkate alarak yetiştirme

Detaylı

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR EYLÜL VE EKİM AYI BÜLTENİ Eylül ve Ekim ayı kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi konularımız 3. SINIFLAR EYLÜLVE EKİM AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ UYGULAMALI ÖĞRENME SETİ. Her Haftaya Bir Bölüm ÇEK KOPAR SINIF

HAYAT BİLGİSİ UYGULAMALI ÖĞRENME SETİ. Her Haftaya Bir Bölüm ÇEK KOPAR SINIF HAYAT BİLGİSİ 2 SINIF UYGULAMALI ÖĞRENME SETİ ÇEK KOPAR Her Haftaya Bir Bölüm Copyright Şifre Yayıncılık ve Eğitim Gereçleri Tic. A.Ş. Bu kitabın her hakkı Şifre Yayıncılık ve Eğitim Gereçleri Tic. AŞ

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ TÜRKÇE DERSİ YILLIK PLANI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 3. SINIF TÜRKÇE

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ TÜRKÇE DERSİ YILLIK PLANI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 3. SINIF TÜRKÇE 2015-2016 ÖĞRETİM YILI 3. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ TÜRKÇE DERSİ YILLIK PLANI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 3. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI 3. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ TÜRKÇE

Detaylı

BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU

BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI: BEP HAZIRLAMA :07.10.2011 BEP Birimi Üyeleri: - ÖĞRENCİNİN ŞU ANKİ PERFORMANS DÜZEYİ:.. öz bakım becerilerini yerine getirir... okuma yazmayı

Detaylı

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4-

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- Sayın Velimiz, Vermiş olduğunuz destekler için teşekkür ediyor; tamamlanmış ve yapılması planlanan çalışmalarımızı

Detaylı

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ EK-1 Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarıları; sınavlar, varsa projeler, öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardan

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu

Detaylı

KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR)

KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR) . İLKOKULU ÖZEL EĞİTİM SINIFI TÜRKÇE DERSİ KABA DEĞERLENDİRME ARACI KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR) 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemek için hazırlık yapar. 2. Dikkatini dinlediğine yoğunlaştırır.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZLERİ (OKUL) I. KADEME YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZLERİ (OKUL) I. KADEME YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI Ankara Yenimahalle Rehberlik ve Araştırma Merkezi 01-015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZLERİ () I. KADEME YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI Her okul, bulunduğu

Detaylı

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Hayat Bilgisi Matematik Okuma:.. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder... Metnin

Detaylı

PEK OKULLARI 1A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 1A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 1A 2018 2019 KASIM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 1.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: EVİMİZDE HAT KAZANIMLAR ETKİNLİK VE AÇIKLAMALAR DEĞERLER

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 05-09 EKİM 2015 DAYANIŞMANIN BÖYLESİ B İ R E Y V E T O P L U M 28 EYLÜL 02 EKİM 2015 KOMŞU KUNDUZLAR 1. TEMA MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 3. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK

Detaylı

1. SINIF HAYAT BİLGİSİ

1. SINIF HAYAT BİLGİSİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 1. TEMA: OKUL HEYECANIM 1 A.1.27. Millî bayramları kutlamak amacıyla yapılan hazırlıklara ve kutlamalara coşkuyla katılır.

Detaylı

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer,

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, 3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1000 içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, onar ve yüzer ileriye doğru ritmik sayar. Üç basamaklı

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ- GEREÇLER GEZİ- GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 1.-2.-3.-4

Detaylı

... SINIF TEMA ESASINA DAYALI YILLIK PLAN TASLAĞI

... SINIF TEMA ESASINA DAYALI YILLIK PLAN TASLAĞI ... İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE İ... SINIF TEMA ESASINA DALI YILLIK PLAN TASLAĞI 1. TEMA: DOĞA VE EVREN TEMEL DİL BECERİLERİ VE 1. Okuma kurallarını uygulama: 1.5 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme: 2.1,

Detaylı

Hepinize merhaba. 2015-2016 eğitim-öğretim yılının 2. Veli bilgilendirme mektubumuzu sunuyoruz.

Hepinize merhaba. 2015-2016 eğitim-öğretim yılının 2. Veli bilgilendirme mektubumuzu sunuyoruz. 2015 2016 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Sınıflar 1. Dönem (30 Kasım-22 Ocak) 2. Veli Bilgilendirme Mektubu Sayın Veli, Hepinize merhaba. 2015-2016 eğitim-öğretim yılının 2. Veli bilgilendirme mektubumuzu sunuyoruz.

Detaylı

AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK

AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI DÜNYA V Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR ÖZEL GÜNLER İlköğretim Haftası Hayvanları Koruma

Detaylı

4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK

4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK 4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MAYIS AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MAYIS AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MAYIS AYI KAZANIMLARI ÖĞRENME ALANI: DİNLEME TÜRKÇE DERSİ 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme

Detaylı

3. SINIF FEN BİLİMLERİ

3. SINIF FEN BİLİMLERİ 3. SINIF FEN BİLİMLERİ Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD Hafta Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Gezegenimizi Tanıyalım Dünya`nın Şekli Dünyanın şeklinin küreye benzediğinin farkına varır. F3111 1 Gezegenimizi

Detaylı

TEMA ADI: OKUL HEYECANIM TEMA SÜRESİ: 14 EYLÜL 31 ARALIK 2015 ETKİNLİKLER

TEMA ADI: OKUL HEYECANIM TEMA SÜRESİ: 14 EYLÜL 31 ARALIK 2015 ETKİNLİKLER HAT BİLGİSİ -1.SINIF TEMA ADI: OKUL HEYECANIM TEMA Sİ: 1 EYLÜL 31 ARALIK 2015 HAFT A ARA DİS. İLİŞ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME A. 1.1. Fiziksel özelliklerini fark ederek kendini tanır ve tanıtır. A. 1.2. Duygularını

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI TYYÇ PROGRAM YETERLİLİKLERİ

TED ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI TYYÇ PROGRAM YETERLİLİKLERİ TED ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI TYYÇ PROGRAM YETERLİLİKLERİ PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 BİLGİ (Kuramsal, Olgusal) 1-Ortaöğretimde kazandığı yeterliliklere dayalı

Detaylı

SEYYİT MAHMUT HAYRANİ ANADOLU LİSESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF DİL VE ANLATIM DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

SEYYİT MAHMUT HAYRANİ ANADOLU LİSESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF DİL VE ANLATIM DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI SEYYİT MAHMUT HAYRANİ ANADOLU LİSESİ 015 016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF DİL VE ANLATIM İ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL ÜNİTE I İLETİŞİM, DİL VE KÜLTÜR ÜNİTE 1 İLETİŞİM, DİL VE KÜLTÜR HAFTA 1 Ders

Detaylı

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması.

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması. LÜLEBURGAZ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2013/2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YILLIK ÇERÇEVE PROGRAM TASLAĞI EYLÜL 23-27 EYLÜL 16-20 EYLÜL 9-13 EYLÜL

Detaylı

ÖZEL ATAYURT İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 1. SINIF YOL HARİTASI İKİNCİ DÖNEM ON DOKUZUNCU HAFTA ETKİNLİKLER

ÖZEL ATAYURT İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 1. SINIF YOL HARİTASI İKİNCİ DÖNEM ON DOKUZUNCU HAFTA ETKİNLİKLER 10.02.201 7 09.02.201 7 PERŞEMB ŞUBAT 06 ŞUBAT 10 ŞUBAT 2017 08.02.2017 07.02.2017 06.02.2017 ÖZEL ATURT İLKOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF YOL HARİTASI İKİNCİ DÖNEM ON DOKUZUNCU ETKİNLİKLER HAT

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 1

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 1 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 1 Sayın Veli, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu, 3. Sınıflar sınıf öğretmenleri zümresi olarak Hayat

Detaylı

SOSYAL HAYAT MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (SOSYAL BİLGİLER DERSİ) (1.ÜNİTE) KENDİMİ TANIYORUM

SOSYAL HAYAT MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (SOSYAL BİLGİLER DERSİ) (1.ÜNİTE) KENDİMİ TANIYORUM (1.ÜNİTE) KENDİMİ TANIYORUM KISA DÖNEMLİ MATERYAL YÖNTEM- İletişim araçlarını tanır. 1 Adı söylenen aracı gösterir. Telefon Araç gösterildiğinde adını 3 İletişim araçlarının adlarını 4 İletişim araçlarının,

Detaylı

Giriş. Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz,

Giriş. Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, Giriş Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, Mart ayında yaptığımız çalışmaları aktaracağımız 5. bültenimizle yine birlikteyiz. II. Dönemle birlikte yoğun etkinlikler ve törenlerle dolu günler başlıyor.

Detaylı

İLKÖĞRETİM 4-8. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMLARININ ÖĞRENME-ÖĞRETME SÜREÇLERİNDE GAZETE KUPÜRLERİNDEN YARARLANMA

İLKÖĞRETİM 4-8. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMLARININ ÖĞRENME-ÖĞRETME SÜREÇLERİNDE GAZETE KUPÜRLERİNDEN YARARLANMA T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı İLKÖĞRETİM 4-8. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMLARININ ÖĞRENME-ÖĞRETME SÜREÇLERİNDE GAZETE KUPÜRLERİNDEN YARARLANMA ANKARA - 2008 ÖĞRENME-ÖĞRETME ARACI

Detaylı

SOSYAL HAYAT MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (SOSYAL BİLGİLER DERSİ) (1.ÜNİTE) KENDİMİ TANIYORUM

SOSYAL HAYAT MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (SOSYAL BİLGİLER DERSİ) (1.ÜNİTE) KENDİMİ TANIYORUM (.ÜNİTE) KENDİMİ TANIYORUM İletişim araçlarını tanır. 3 4 Adı söylenen aracı gösterir. Araç gösterildiğinde adını İletişim araçlarının adlarını İletişim araçlarının, kitle ve kişisel iletişim araçları

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKOKULU 1.SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKOKULU 1.SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI YLE İŞLENECEKTİR) EYLÜL -EKİM 16.09.2013 05.10.2013 1.,2., 3., 1. TEMA AÇIKLAMALA R UYUM VE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI (BİREY VE TOPLUM TEMASI Dinlediğini anlama: 1, 4, 5, 7, 10, 12, 13 Tür,yöntem ve tekniklere

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.. TRAFİK GÜVENLİĞİ VE İLKYARDIM KULÜBÜ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.. TRAFİK GÜVENLİĞİ VE İLKYARDIM KULÜBÜ YILLIK ÇALIŞMA PLANI KASIM (1. HAFTA) EKİM (3. HAFTA) EKİM (1. HAFTA) EYLÜL Demokrasi eğitimi. Okul genelinde kulübe seçilen öğrencilerin belirlenmesi. Sınıfta ve okulda yapılan etkinliklerde grupla çalışma kurallarına uyar.

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 3. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 3. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI ARALIK KASIM EKİM BEŞ DUYUMUZ KUVVET VE HAREKET MADDEYİ TANIYALIM 1.1.1 Duyu organlarını tanır. 1.1.2. Duyu organlarının temel görevlerini açıklar. 1.1.3. Duyu organlarının sağlığını korumak için yapılması

Detaylı

2. SINIF TÜRKÇE YILLIK PLAN ( ) 1.hafta Eylül Zeynep'in İyiliği (Okuma Parçası) 9 2.hafta Eylül Alfabemiz 10 1

2. SINIF TÜRKÇE YILLIK PLAN ( ) 1.hafta Eylül Zeynep'in İyiliği (Okuma Parçası) 9 2.hafta Eylül Alfabemiz 10 1 . SINIF TÜRKÇE YILLIK PLAN (0-0) Mucit Defter Yaprak Soru Kitabı Test.hafta - Eylül Zeynep'in İyiliği (Okuma Parçası).hafta - 0 Eylül Alfabemiz 0.. /.. /..0.hafta 0-0 Ekim Sesli (Ünlü) ve Sessiz (Ünsüz)

Detaylı

1. Kişiler arasındaki farklılıkları tanır. 2. İnsanların tek ve kendine özgü. güçlerinin değişik olabileceğinin

1. Kişiler arasındaki farklılıkları tanır. 2. İnsanların tek ve kendine özgü. güçlerinin değişik olabileceğinin YILLIK PLAN SÜRE ÖĞRENME ALANI: Birey ve Toplum 1. ÜNİTE: Kendimi Tanıyorum İLE İLGİLİ KONULAR Doğrudan verilecek beceri: Kanıt tanıma ve Kullanma Doğrudan verilecek değer: Duygu ve düşüncelere saygı ve

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

ELDE EDİLECEK KAZANIMLAR

ELDE EDİLECEK KAZANIMLAR T.C. KARABAĞLAR KAYMAKAMLIĞI KARABAĞLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI "OBAP" EĞİTİMİ YILLIK PLANI AYLAR EYLÜL İMİZ 1. Veli toplantılarında sınıf öğretmeni tarafından velilerin

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ORTAOKULU DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU 5.SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ KURS PLANI

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ORTAOKULU DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU 5.SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ KURS PLANI 017-018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ORTAOKULU DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU 5.SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ KURS PLANI AYLAR 1. 5.1.1. Sosyal Bilgiler dersinin, Türkiye Cumhuriyeti nin etkin bir vatandaşı olarak

Detaylı

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE REHBERLİK PROGRAMI İHTİYAÇ ANALİZİ FORMU (Anne-Baba Formu) Çocuğun Kaç Aylık Olduğu :. /. / 20 Cinsiyeti :

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE REHBERLİK PROGRAMI İHTİYAÇ ANALİZİ FORMU (Anne-Baba Formu) Çocuğun Kaç Aylık Olduğu :. /. / 20 Cinsiyeti : FORM-A ÖLÇME DEĞERLENDİRME İLE İLGİLİ FORMLAR EK-4 OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE REHBERLİK PROGRAMI İHTİYAÇ ANALİZİ FORMU (Anne-Baba Formu) Çocuğun Kaç Aylık Olduğu :. /. / 20 Cinsiyeti : Sayın anne-baba / veli,

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI 3-4 Aile bireyleri birbirlerine yardımcı olurlar. Anahtar kavramlar: şekil, işlev, roller, haklar, Aileyi aile yapan unsurlar Aileler arasındaki benzerlikler ve farklılıklar Aile üyelerinin farklı rolleri

Detaylı

1. SINIF NİSAN AYI BÜLTENİ

1. SINIF NİSAN AYI BÜLTENİ 1. SINIF NİSAN AYI BÜLTENİ TÜRKÇE DERSİ TEMA: SAĞLIK, SPOR VE OYUN SÖZLÜ İLETİŞİM: Dinlediği şiiri düz yazıdan ayırt edebilecek. OKUMA Metinle birlikte sunulan görsel ögeleri anlamlandıp ve ilişkilendirebilecekler.

Detaylı

TURKCEDERSĠMĠZ.COM 2014-215EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI TÜRKÇE DERSĠ 5. SINIF ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KAZANIMLAR METİNLER ÖLÇME DEĞ.

TURKCEDERSĠMĠZ.COM 2014-215EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI TÜRKÇE DERSĠ 5. SINIF ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KAZANIMLAR METİNLER ÖLÇME DEĞ. BİREY VE TOPLUM 15 26 EYLÜL (12 SAAT) PARA CÜZDANI (ÖYKÜLEYİCİ METİN) OKUMA KONUŞMA YAZMA DİL BİLGİSİ 11. Kurallarını Uygulama 1. k için hazırlık 2. amacını belirler. 3. amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ-GEREÇLER GEZİ-GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 5.6.7.8. SINIFLAR

Detaylı