KLĐNDAN 150 mg KAPSÜL

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KLĐNDAN 150 mg KAPSÜL"

Transkript

1 KLĐNDAN 150 mg KAPSÜL FORMÜLÜ: Her kapsül 150 mg klindamisine eşdeğer klindamisin hidroklorür içerir. Boyar madde olarak; Eritrosin (E 127), Đndigotin (E 132), Titanyum dioksit (E 171) bulunur. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Farmakodinamik özellikleri: Klindamisin linkomisinin de yer aldığı linkozamidler sınıfından bir antibiyotiktir. Klindamisin duyarlı bakterilerde 50 S ribozomal alt ünitelerine bağlanarak peptid zincirleri sentezini inhibe eder ve bakteriyostatik etki gösterir. Klindamisin, aşağıdaki mikroorganizmalara karşı in vitro aktivite gösterir: o Aerob gram pozitif koklar: Penisilinaz üreten ve üretmeyen Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Streptococcus türleri (S.faecalis hariç), Pneumococcus türleri. o Anaerob gram negatif basiller: Bacteroides türleri, Fusobacterium türleri. o Anaerob gram pozitif spor oluşturmayan basiller: Propionibacterium, Eubacterium, Actinomyces türleri. o Anaerob ve mikroaerofilik gram pozitif koklar: Peptococcus türleri, Peptostreptococcus türleri, Mikroaerofilik streptokoklar. Clostridia türleri klindamisine anaerobların çoğundan daha dirençlidir. Clostridium perfringens türlerinin çoğu duyarlıdır, ancak Clostridium sporogenes ve Clostridium tertium gibi diğer türler genellikle klindamisine dirençlidir. Bu nedenle tedavi duyarlılık testleriyle yönlendirilmelidir. Klindamisin ve linkomisin arasında çapraz direnç ve klindamisin ile eritromisin arasında antagonizma gösterilmiştir. Farmakokinetik özellikleri: Klindamisin ağız yoluyla uygulamadan sonra hızla absorbe olur. 45 dakika içinde ortalama 2,50 mcg/ml lik bir konsantrasyona ulaşır. 3. saatte 1,51 mcg/ml ve 6. saatte 0,70 mcg/ml lik konsantrasyonlar elde edilir. Ağız yoluyla alınan dozun emilimi tama yakındır (%90) ve besinlerle birlikte uygulanması serum konsantrasyonlarında önemli bir değişikliğe neden olmaz. Serum seviyeleri uniformdur ve kişiden kişiye değişmez.

2 14 güne kadar tekrarlayan dozlarda klindamisin HCl uygulamasıyla yapılan serum seviyesi çalışmalarında ilacın birikimine veya metabolizmasının değiştiğine dair bir bulguya rastlanmamıştır. Böbrek fonksiyonlarında belirgin azalma olan hastalarda klindamisinin yarı ömrü hafifçe uzar. Hemodiyaliz ve peritoneal diyaliz klindamisinin serumdan uzaklaştırılması için etkili yöntemler değildir. Serumdaki klindamisin konsantrasyonu artan dozla birlikte doğrusal bir artış gösterir. Önerilen dozlarda uygulamadan sonra en az altı saat süreyle duyarlı mikoorganizmaların MĐK değerlerinin üzerinde bir serum seviyesi elde edilir. Klindamisin vücut sıvı ve dokularına (kemikler de dahil olmak üzere) iyi dağılır. Ortalama biyolojik yarı ömrü 2,4 saattir. Değişmemiş ilacın yaklaşık %10 u idrarla ve %3,6 sı feçesle atılır. Đlacın geri kalanı biyolojik olarak inaktif metabolitler halinde atılır. 14 gün süreyle 2 grama varan dozlarda uygulanan klindamisinin sağlıklı gönüllülerce iyi tolere edildiği görülmüştür. Ancak yüksek doz uygulamalarında gastrointestinal yan etki insidansı artar. Klindamisin, beyin-omurilik sıvısında, meninkslerin enflamasyonu halinde bile, anlamlı bir seviyeye ulaşmaz. Klindamisin fosfatın veniçi uygulamasıyla yaşlı gönüllülerde (61-79 yaşları arası) ve genç yetişkinlerde (18-39 yaşları arası) yapılan farmakokinetik çalışmalar, tek başına yaşın ilacın farmakokinetiğini değiştirmediğini göstermiştir (klirens, eliminasyon yarı ömrü, dağılım hacmi ve serum konsantrasyon eğrisi altında kalan alan). Klindamisinin ağız yoluyla uygulamasından sonra eliminasyon yarı ömrünün genç yetişkinlerde 3,2 saatken (2,1 4,2 saat), yaşlılarda artarak yaklaşık 4,0 saate (3,4 5,1 saat) çıktığı görülmüştür. Bununla beraber, emilim oranı yaşla birlikte değişmemektedir ve normal karaciğer fonksiyonları ve normal (yaşa göre) böbrek fonksiyonları olan yaşlılarda doz ayarlaması gerekmemektedir. ENDĐKASYONLARI: Klindamisin duyarlı anaerob mikroorganizmaların neden olduğu şiddetli enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Klindan ayrıca, streptokokların, pnömokokların ve stafilokokların duyarlı suşlarının neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Klindan, penisiline alerjisi olanlarda ya da penisilin kullanımının uygun olmadığı hastalarda kullanılabilir. Anaeroblar: Ampiyem, anaerobik pnömoni ve akciğer absesi gibi şiddetli solunum sistemi enfeksiyonları; şiddetli deri ve yumuşak doku enfeksiyonları; septisemi; peritonit ve intraabdominal abse (tipik olarak gastrointestinal florada bulunan anaerobik mikroorganizmalar nedeniyle gelişirler) gibi intra-abdominal enfeksiyonlar; endometrit, nongonokokal tüp-yumurtalık abseleri, pelvik selülit ve postoperatif vajinal kaf enfeksiyonu gibi jinekolojik enfeksiyonlar.

3 Streptokoklar: Şiddetli solunum yolu, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları. Stafilokoklar: Şiddetli solunum yolu, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları. Pnömokoklar: Şiddetli solunum sistemi enfeksiyonları. KONTRENDĐKASYONLARI: Klindan; klindamisin ya da linkomisin içeren preparatlara ve preparatın bileşiminde bulunan herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlık gösteren hastalarda kullanılmamalıdır. UYARILAR/ÖNLEMLER: Klindamisin de dahil olmak üzere hemen bütün antibakteriyel ajanların kullanımıyla nadiren psödomembranöz kolit gelişimi bildirilmiştir. Psödomembranöz kolit hafif bir klinik tablo şeklinde ya da hayatı tehdit eden bir enfeksiyon olarak ortaya çıkabilir. Bu nedenle antibiyotik kullanımının ardından diyare nedeniyle başvuran hastalarda bu hastalığı ekarte etmek önemlidir. Antibiyotik tedavisi normal barsak florasını bozar ve Clostridia türlerinin aşırı çoğalmasına neden olabilir. Yapılan çalışmalar Clostridium difficile tarafından üretilen bir toksinin antibiyotikle ilişkili diyarenin en önemli nedeni olduğunu göstermiştir. Psödomembranöz kolit tanısı konduktan sonra uygun tedaviye başlanmalıdır. Hastalığın hafif formları genellikle ilacın kesilmesiyle geriler. Orta veya şiddetli vakalarda ise sıvı elektrolit ve protein suplemantasyonu ve bunlara ek olarak C. difficile e karşı etkili bir antibiyotik kullanımına başlanmalıdır. Deneyimler enfeksiyonla birlikte şiddetli bir hastalığı olan yaşlıların diyareyi daha zayıf tolere edebileceğini göstermiştir. Bu hastalarda klindamisin kullanımında barsak hareketlerinin sıklığındaki değişiklikler dikkatle izlenmelidir. Klindamisin HCl, başta kolit olmak üzere, gastrointestinal hastalık hikayesi olan kişilerde dikkatle kullanılmalıdır. Diğer ilaçlara ve alerjenlere aşırı duyarlılık hikayesi dikkatle sorgulanmalıdır. Atopik kişilere dikkatle önerilmelidir. Ağır anafilaktik reaksiyonlar adrenalin ile acil tedavi gerektirir. Gerektiğinde oksijen ve damar içi kortikosteroid tedavisi de uygulanabilir. Klindamisin HCl tedavisi nadiren, başta mayalar olmak üzere, duyarlı olmayan mikroorganizmaların aşırı üremesine neden olabilir. Eğer süperenfeksiyon ortaya çıkarsa, klinik durumun gerektirdiği uygun tedaviye başlanmalıdır. Böbrek hastalığı olanlarda klindamisinin doz ayarlamasını yapmak gerekmeyebilir. Orta veya şiddetli karaciğer hastalığı olanlarda klindamisinin yarı ömrünün uzadığı bulunmuştur. Bununla beraber, yapılan çalışmalar 8 saat arayla uygulama yapıldığında, nadiren birikim olduğunu göstermiştir. Bu nedenle, karaciğer hastalığı olan hastalarda da doz ayarlaması

4 gerekmeyebilir. Ancak şiddetli karaciğer hastalığı olan hastaların tedavisinde karaciğer enzimleri düzenli olarak kontrol edilmelidir. Uzun süreli tedavilerde periyodik böbrek ve karaciğer testleri ve kan sayımı yapılmalıdır. Klindan, beyin-omurilik sıvısına yeterli miktarda geçmediği için menenjitte kullanılmamalıdır. Yaşlı hastalarda kullanım: 65 yaş ve üzerindeki hastaların ilaca yanıtlarının daha genç hastalardan farklı olup olmadığını değerlendiren klinik çalışmalara yeterli sayıda hasta dahil edilmemiştir. Bununla beraber, bildirilen diğer klinik deneyimler birçok antibiyotiğin kullanımıyla gelişebilen antibiyotiğe bağlı kolit ve diyarenin yaşlı hastalarda (> 60 yaş) daha sık ortaya çıktığını ve daha şiddetli seyredebileceğini göstermiştir. Bu hastalar diyare gelişimi yönünden dikkatle izlenmelidir. Klindamisin ile yapılan farmakokinetik çalışmalar, ağız yoluyla veya veniçi uygulamadan sonra genç denekler ile normal karaciğer fonksiyonları ve normal (yaşa göre) böbrek fonksiyonları olan yaşlı denekler arasında klinik olarak önemli bir fark olmadığını göstermiştir. Gebelikte kullanımı: Gebelik kategorisi:b Gebelikte kullanım emniyeti tayin edilmemiştir. Emziren annelerde kullanımı: Anne sütünde mcg/ml oranında bulunabilir. Tedavi sırasında emzirme kesilmelidir. YAN ETKĐLER/ADVERS ETKĐLER: Klindamisin kullanımıyla ilişkili olarak aşağıdaki yan etkiler bildirilmiştir: Gastrointestinal: Karın ağrısı, psödomembranöz kolit, özofajit, bulantı, kusma ve diyare görülebilir. Psödomembranöz kolit semptomları antibakteriyel tedavi sırasında veya sonrasında ortaya çıkabilir. Aşırı duyarlık reaksiyonları: Jeneralize makülopapüler deri döküntüleri en sık rapor edilen advers reaksiyonlardır. Tedavi sırasında vezikülobüllöz deri döküntüleri ve ürtiker bildirilmiştir. Çok nadiren bazıları Stevens-Johnson sendromuna benzeyen eritema multiforme vakaları ve birkaç anafilaktik reaksiyon vakası rapor edilmiştir. Deri ve mukus membranlar: Kaşıntı, vajinit ve nadiren eksfoliyatif dermatit görülmüştür. Karaciğer: Karaciğer fonksiyon testlerinde değişiklik ve sarılık gözlenmiştir.

5 Böbrek: Klindamisin ile böbrek hasarı arasında direkt bir ilişki saptanmamış olmasına rağmen, nadiren azotemi, oligüri ve/veya proteinüri ile seyreden böbrek fonksiyon bozukluğu görülmüştür. Hematopoetik: Geçici nötropeni (lökopeni) ve eozinofili bildirilmiştir. Agranülositoz ve trombositopeni rapor edilmiştir. Bunların klindamisin tedavisi ile ilişkisiyle ilgili olarak direkt bir etiolojik ilişki saptanmamıştır. Muskuloskeletal: Nadiren poliartrit bildirilmiştir. BEKLENMEYEN BĐR ETKĐ GÖRÜLDÜĞÜNDEN DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ. ĐLAÇ ETKĐLEŞMELERĐ: Klidamisinin nöromuskuler blok yapıcı ajanların etkisini artırabilecek nöromusküler blok yapıcı özelliği olduğu gösterilmiştir. Bu nedenle, bu tür ilaçlarla bir arada kullanıldığında dikkat edilmelidir. Klindamisin ve eritomisin arasında antagonizma bulunduğu in vitro olarak gösterilmiştir. Olası klinik anlamı nedeniyle, bu iki ilaç birlikte kullanılmamalıdır. Ayrıca klindamisin ve linkomisin arasında çapraz direnç görülebilir. KULLANIM ŞEKLĐ VE DOZU: Erişkinlerde: Çeşitli enfeksiyonlarda: 6 saatte bir mg (1-2 kapsül). Daha şiddetli enfeksiyonlarda 6 saatte bir mg (2-3 kapsül). Anaerob bakterilerin neden olduğu şiddetli enfeksiyonlarda Klindan Ampul kullanımı tercih edilir. Bununla beraber; bu enfeksiyonların tedavisine Klindan Kapsül ile devam edilebilir. β-hemolitik streptokokların neden olduğu enfeksiyonlarda tedaviye en az 10 gün süreyle devam edilmelidir. DOZ AŞIMI: Klindamisin kandan diyaliz veya periton diyalizi yoluyla uzaklaştırılamaz. Doz aşımı durumunda spesifik tedavi yoktur. Semptomatik tedavi uygulanır.

6 SAKLAMA KOŞULLARI: 30 o C nin altında, oda sıcaklığında saklayınız. Çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız. TĐCARĐ TAKDĐM ŞEKLĐ VE AMBALAJ MUHTEVASI: 16 kapsüllük blister ambalajda. PĐYASADA MEVCUT DĐĞER FARMASÖTĐK DOZAJ ŞEKĐLLERĐ: Klindan 300 mg ampul. Klindan 600 mg ampul. Doktora danışmadan kullanılmamalıdır. REÇETE ĐLE SATILIR. Ruhsat Tarihi ve No : /146-6 Ruhsat Sahibi Đmal Yeri Prospektüs Onay Tarihi: : BĐLĐM ĐLAÇ SAN. VE TĐC.T A.Ş Maslak/ĐSTANBUL : Bilim Đlaç San. ve Tic. A.Ş. GOSB Gebze-Kocaeli

KLĐNDAN AMPUL 300 mg Steril, Apirojen

KLĐNDAN AMPUL 300 mg Steril, Apirojen KLĐNDAN AMPUL 300 mg Steril, Apirojen FORMÜLÜ: Her 2 ml ampul; 300 mg Klindamisin baza eşdeğer Klindamisin fosfat, 18.9 mg Benzil alkol, 1.0 mg Disodyum edetat, Sodyum hidroksit k.m. ve enjeksiyonluk su

Detaylı

600 mg. Klitopsin. ampul (Klindamisin fosfat enjektabl)

600 mg. Klitopsin. ampul (Klindamisin fosfat enjektabl) 600 mg Klitopsin ampul (Klindamisin fosfat enjektabl) Formül: Her 4 ml de Klindamisin baz (fosfat olarak) 600 mg, benzilalkol 36 mg enjeksiyonluk su km. içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: KLİTOPSİN in etken

Detaylı

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2 CEFTĐNEX 300 mg FĐLM KAPLI TABLET FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 300 mg sefdinir, ayrıca boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLER: Farmakodinamik özellikleri: Ceftinex Tablet,

Detaylı

Cleocin Pediatrik Granül 75 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül

Cleocin Pediatrik Granül 75 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül Cleocin Pediatrik Granül 75 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül FORMÜLÜ Hazırlanmış süspansiyonun her 5 ml sinde (1 ölçek) 75 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin palmitat hidroklorür

Detaylı

Cleocin 150 mg Kapsül

Cleocin 150 mg Kapsül Cleocin 150 mg Kapsül FORMÜLÜ Her kapsül, 150 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin hidroklorür içerir. Kapsül boyar maddeleri: Eritrosin, Patent Blue V, Kırmızı demir oksit, FD & C Blue No 2, Titanyum

Detaylı

LARGOPEN 500 mg TABLET. FORMÜLÜ: Her tablette: 500 mg Amoksisilin e eşdeğer Amoksisilin trihidrat içerir.

LARGOPEN 500 mg TABLET. FORMÜLÜ: Her tablette: 500 mg Amoksisilin e eşdeğer Amoksisilin trihidrat içerir. FORMÜLÜ: Her tablette: LARGOPEN 500 mg TABLET 500 mg Amoksisilin e eşdeğer Amoksisilin trihidrat içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Farmakodinamik Özellikler: Amoksisilin bakterisit etkisini bakteri hücre

Detaylı

KLĐNDAN AMPUL 600 mg Steril, Apirojen

KLĐNDAN AMPUL 600 mg Steril, Apirojen KLĐNDAN AMPUL 600 mg Steril, Apirojen FORMÜLÜ: Her 4 ml ampul; 600 mg Klindamisin baza eşdeğer Klindamisin fosfat, 37.8 mg Benzil alkol, 2.0 mg Disodyum edetat ve k.m. enjeksiyonluk su içerir. FARMAKOLOJĐK

Detaylı

FORMÜLÜ: Bir gram kremde 1 mg mometazon furoat ve boyar madde olarak da titanyum dioksit içerir.

FORMÜLÜ: Bir gram kremde 1 mg mometazon furoat ve boyar madde olarak da titanyum dioksit içerir. MOMECON Krem % 0.1 FORMÜLÜ: Bir gram kremde 1 mg mometazon furoat ve boyar madde olarak da titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Farmakodinamik Özellikler: Mometazon furoat belirgin antiinflamatuvar,

Detaylı

COMBĐCĐD 70 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz

COMBĐCĐD 70 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz COMBĐCĐD 70 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz FORMÜLÜ: Her 5 ml de; Sultamisilin 250 mg (Tatlandırıcı olarak: Şeker, Aroma verici olarak: Kiraz esansı) içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Sultamisilin,

Detaylı

PROSPEKTÜS. KLİNDAVER 600 mg, 4 ml AMPUL STERİL - APİROJEN

PROSPEKTÜS. KLİNDAVER 600 mg, 4 ml AMPUL STERİL - APİROJEN PROSPEKTÜS KLİNDAVER 600 mg, 4 ml AMPUL STERİL - APİROJEN FORMÜLÜ: Her bir ampulde: 600 mg klindamisine ekivalan klindamisin fosfat Benzil alkol... 37,8 mg Disodyum edetat... 2,0 mg Enjeksiyonluk su k.m...

Detaylı

ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin

ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin FORMÜLÜ: Hazırlanmış süspansiyon her 5 ml sinde (1 ölçek) 100 mg Sefiksim (Koruyucu; Sodyum

Detaylı

COMBĐCĐD 375 mg FĐLM TABLET

COMBĐCĐD 375 mg FĐLM TABLET COMBĐCĐD 375 mg FĐLM TABLET FORMÜLÜ: Her film tablet; 375 mg Sultamisilin (220 mg ampisilin + 147 mg Sulbaktam)'e eşdeğer sultamisilin tosilat ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK

Detaylı

LARGOPEN 250 mg SÜSPANSİYON

LARGOPEN 250 mg SÜSPANSİYON LARGOPEN 250 mg SÜSPANSİYON FORMÜLÜ: Her 5 ml lik ölçekte; 250 mg Amoksisilin e eşdeğerde Amoksisilin trihidrat bulunur. Tat ve aroma verici: Şeker, Sodyum sakkarin, ahududu esansı; Boyar madde: Eritrosin.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. KLİNOKSİN AMPUL 600 mg/ 4 ml İ.M./İ.V. ENFÜZYON 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. KLİNOKSİN AMPUL 600 mg/ 4 ml İ.M./İ.V. ENFÜZYON 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KLİNOKSİN AMPUL 600 mg/ 4 ml İ.M./İ.V. ENFÜZYON 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir 4 ml lik ampul solüsyonu; 600 mg Klindamisin e eşdeğer Klindamisin-2-fosfat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CLEOCIN pediyatrik 75 mg/5ml oral süspansiyon hazırlamak için granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CLEOCIN pediyatrik 75 mg/5ml oral süspansiyon hazırlamak için granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ CLEOCIN pediyatrik 75 mg/5ml oral süspansiyon hazırlamak için granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 5ml (1 ölçek) süspansiyonda 75 mg klindamisine

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. LİNOSİN 600 mg AMPUL

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. LİNOSİN 600 mg AMPUL KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LİNOSİN 600 mg AMPUL 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir 2 ml lik ampul; 600 mg Linkomisin e eşdeğer Linkomisin hidroklorür monohidrat içermektedir.

Detaylı

12004988-00 KT250 mg-080509p11

12004988-00 KT250 mg-080509p11 CLARICIDE 250 mg Film tablet FORMÜLÜ: Her tablet; 250 mg klaritromisin, koruyucu madde olarak sorbik asid ve boyar madde olarak da kinolin sarısı lak ve titandioksit içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Klaritromisin

Detaylı

COMBĐCĐD 1 g ĐM/ĐV ENJEKTABL FLAKON

COMBĐCĐD 1 g ĐM/ĐV ENJEKTABL FLAKON COMBĐCĐD 1 g ĐM/ĐV ENJEKTABL FLAKON FORMÜLÜ: Her Combicid 1 g flakonda; 1000 mg ampisiline eşdeğer ampisilin sodyum ve 500 mg sulbaktama eşdeğer sulbaktam sodyum bulunur. Çözücü olarak ise 3.2 ml steril

Detaylı

COMBĐCĐD 250 mg ĐM ENJEKTABL FLAKON

COMBĐCĐD 250 mg ĐM ENJEKTABL FLAKON COMBĐCĐD 250 mg ĐM ENJEKTABL FLAKON FORMÜLÜ: Her Combicid 250 mg flakonda; 250 mg ampisiline eşdeğer ampisilin sodyum ve 125 mg sulbaktama eşdeğer sulbaktam sodyum bulunur. Çözücü olarak ise 0.8 ml % 0.5

Detaylı

DİRENÇLİ BAKTERİ ENFEKSİYONLARINA KARŞI KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER

DİRENÇLİ BAKTERİ ENFEKSİYONLARINA KARŞI KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER DİRENÇLİ BAKTERİ ENFEKSİYONLARINA KARŞI KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER 1. Vankomisin Vankomisin, Nocardia Orientalis in (eskiden Streptomyces orientalis olarak bilinen) belli suşlarından elde edilen amfoterik

Detaylı

KLAMOKS BID 625 mg Film Kaplı Tablet Geniş Spektrumlu Antibiyotik

KLAMOKS BID 625 mg Film Kaplı Tablet Geniş Spektrumlu Antibiyotik KLAMOKS BID 625 mg Film Kaplı Tablet Geniş Spektrumlu Antibiyotik FORMÜLÜ: Her film kaplı tablette; 500 mg Amoksisiline eşdeğer Amoksisilin trihidrat, 125 mg Klavulanik asite eşdeğer Potasyum klavulanat,

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

FORMÜLÜ 1 gram Locasalene Merhem; 0.2 mg flumetazon pivalat, 30 mg salisilik asit ve diğer yardımcı maddeler yanında propilen glikol içermektedir.

FORMÜLÜ 1 gram Locasalene Merhem; 0.2 mg flumetazon pivalat, 30 mg salisilik asit ve diğer yardımcı maddeler yanında propilen glikol içermektedir. Locasalene Merhem FORMÜLÜ 1 gram Locasalene Merhem; 0.2 mg flumetazon pivalat, 30 mg salisilik asit ve diğer yardımcı maddeler yanında propilen glikol içermektedir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ Farmakodinamik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CLEOCIN Pediyatrik 75 mg/5ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CLEOCIN Pediyatrik 75 mg/5ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ CLEOCIN Pediyatrik 75 mg/5ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etken madde: Hazırlanmış süspansiyonun her 5ml'sinde

Detaylı

CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz

CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz FORMÜLÜ: Her 5 ml süspansiyon; 125 mg sefdinir ayrıca koruyucu olarak sodyum benzoat, aroma verici olarak çilek ve krema aroması içerir. FARMAKOLOJİK

Detaylı

GENTREKS AMPUL 80 mg IM/IV Steril, Apirojen

GENTREKS AMPUL 80 mg IM/IV Steril, Apirojen GENTREKS AMPUL 80 mg IM/IV Steril, Apirojen FORMÜLÜ: Her 2 ml lik ampul; 80 mg Gentamisine eşdeğer Gentamisin sülfat, Metil paraben 3. 60 mg, Propil paraben 0.40 mg, Sodyum metabisülfit 6.40 mg, Disodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FUSİNAT 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristal selüloz PH 200, krospovidon, laktoz anhidrat,

Detaylı

ULCOREKS 40 mg Enterik Kaplı Tablet

ULCOREKS 40 mg Enterik Kaplı Tablet ULCOREKS 40 mg Enterik Kaplı Tablet FORMÜLÜ: Her enterik kaplı tablet: 40 mg pantoprazole eşdeğer 45.1 mg pantoprazol sodyum seskihidrat ve boyar madde olarak; titanyum dioksit (E171) ve kinolin sarısı

Detaylı

ENFEXĐA 500 mg FĐLM TABLET

ENFEXĐA 500 mg FĐLM TABLET ENFEXĐA 500 mg FĐLM TABLET FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet; 500 mg Sefuroksime eşdeğer sefuroksim aksetil içermektedir. Ayrıca, koruyucu olarak, metil paraben, propil paraben, sodyum benzoat ve boyar madde

Detaylı

FORMÜLÜ: Her flakon; 2 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum tuzu içerir. Çözücü olarak 10 ml enjeksiyonluk su bulunmaktadır. Steril ve apirojendir.

FORMÜLÜ: Her flakon; 2 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum tuzu içerir. Çözücü olarak 10 ml enjeksiyonluk su bulunmaktadır. Steril ve apirojendir. SEFAGEN 2 g IV ENJEKTABL FLAKON FORMÜLÜ: Her flakon; 2 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum tuzu içerir. Çözücü olarak 10 ml enjeksiyonluk su bulunmaktadır. Steril ve apirojendir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir.

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. KULLANMA TALİMATI ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: DL-alfa tokoferol, mikrokristalin selüloz, laktoz monohidrat,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etken madde: Her kapsül 150 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin hidroklorür içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etken madde: Her kapsül 150 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin hidroklorür içerir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CLEOCIN 150 mg kapsül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etken madde: Her kapsül 150 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin hidroklorür içerir. Yardımcı

Detaylı

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL FORMÜLÜ : Bir Yumuşak Kapsül ; B 1 vitamini 15 mg B 2 vitamini 15 mg B 6 vitamini 10 mg B 12 vitamini 10 mcg Nikotinamid 50 mg Kalsiyum Pantotenat 25 mg D-Biotin 0.15

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etken madde: Her kapsül 150 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin hidroklorür içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etken madde: Her kapsül 150 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin hidroklorür içerir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CLİN kapsül 150 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etken madde: Her kapsül 150 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin hidroklorür içerir. Yardımcı

Detaylı

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül FORMÜLÜ: Her kapsülde mide asidine dayanıklı enterik kaplı mikropelletler halinde; Lansoprazol 30 mg Boyar madde olarak: Kinolin sarısı (E 104), İndigokarmin (E 132), Titandioksit

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide), Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide), Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI MODET 500 mg kapsül KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Her bir kapsül 500 mg kalsiyum dobesilat içerir. Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için

Detaylı

30 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablette; Pioglitazon HCl 33.4 mg (30 mg Pioglitazona eşdeğer). FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ:

30 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablette; Pioglitazon HCl 33.4 mg (30 mg Pioglitazona eşdeğer). FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: GLĐFĐX 30 mg Tablet FORMÜLÜ: Her tablette; Pioglitazon HCl 33.4 mg (30 mg Pioglitazona eşdeğer). FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Farmakodinamik özellikler: Pioglitazon tiazolidindion grubu antidiyabetik bir

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her 5ml (1 ölçek) süspansiyonda 75 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin palmitat hidroklorür bulunur.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her 5ml (1 ölçek) süspansiyonda 75 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin palmitat hidroklorür bulunur. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ CLEOCIN pediatrik 75 mg/5ml oral süspansiyon hazırlamak için granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 5ml (1 ölçek) süspansiyonda 75 mg klindamisine

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her kapsül, 150 mg klindamisine eşdeğer 163.5 mg klindamisin HCl içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her kapsül, 150 mg klindamisine eşdeğer 163.5 mg klindamisin HCl içerir. KULLANMA TALİMATI KLİNDAN 150 mg kapsül Ağızdan alınır. Etkin madde: Her kapsül, 150 mg klindamisine eşdeğer 163.5 mg klindamisin HCl içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mısır nişastası, talk,

Detaylı

FORSEF 1 g I.V. ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON

FORSEF 1 g I.V. ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON FORSEF 1 g I.V. ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON FORMÜLÜ: Her flakonda, 1 g Seftriakson a eşdeğer Seftriakson sodyum bulunur. Çözücü olarak: 10 ml Enjeksiyonluk su içerir. Steril ve Apirojendir. FARMAKOLOJİK

Detaylı

Meronem bolus intravenöz enjeksiyon için enjeksiyonluk su ile veya intravenöz infüzyon için uygun bir infüzyon sıvısı ile çözülür.

Meronem bolus intravenöz enjeksiyon için enjeksiyonluk su ile veya intravenöz infüzyon için uygun bir infüzyon sıvısı ile çözülür. MERONEM 500 mg IV Enjeksiyon için Toz İçeren Flakon Steril, apirojen Formülü: Beher flakon etken madde olarak 500 mg meropenem anhidre eşdeğer 570 mg meropenem trihidrat ve yardımcı madde 104 mg anhidr

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etken madde: Her kapsül 150 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin hidroklorür içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etken madde: Her kapsül 150 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin hidroklorür içerir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CLEOCIN 150 mg kapsül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etken madde: Her kapsül 150 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin hidroklorür içerir. Yardımcı

Detaylı

Trentilin Retard 400 mg Film Tablet

Trentilin Retard 400 mg Film Tablet Trentilin Retard 400 mg Film Tablet FORMÜLÜ 1 film tablette etkin madde olarak 400 mg pentoksifilin, yardımcı madde olarak laktoz, boyar madde olarak titandioksit bulunur. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ Farmakodinamik

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. BACTAMED 500 mg/250 mg İ.M. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon

ÜRÜN BİLGİSİ. BACTAMED 500 mg/250 mg İ.M. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ BACTAMED 500 mg/250 mg İ.M. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Sulbaktam Ampisilin 250 mg 500 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR BACTAMED duyarlı mikroorganizmaların

Detaylı

CEFOZİN 500 mg IM ENJEKTABL FLAKON Steril Apirojen Antibiyotik

CEFOZİN 500 mg IM ENJEKTABL FLAKON Steril Apirojen Antibiyotik CEFOZİN 500 mg IM ENJEKTABL FLAKON Steril Apirojen Antibiyotik FORMÜLÜ: Her flakon; 500 mg Sefazolin aktivitesine eşdeğer sefazolin sodyum içerir. Beraberindeki her çözücü ampulde 2 ml %0.5 lik lidokain

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

TERBONĐLE 250 MG TABLET

TERBONĐLE 250 MG TABLET TERBONĐLE 250 MG TABLET FORMÜLÜ: Her tablet 250 mg terbinafine eşdeğer terbinafin hidroklorür içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Farmakodinamik Özellikler: Allilamin grubu antifungal olan terbinafin, Trichophyton

Detaylı

SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik

SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik FORMÜLÜ: Her Sefbaktam flakonu 1000 mg sulbaktam a eşdeğer sulbaktam sodyum + 1000 mg sefoperazon a eşdeğer sefoperazon sodyum içerir. Beraberindeki

Detaylı

Glifix. Yemeklerden bağımsız olarak günde tek doz. Monoterapide. Kombine Tedavide. 15-45 mg Glifix/gün

Glifix. Yemeklerden bağımsız olarak günde tek doz. Monoterapide. Kombine Tedavide. 15-45 mg Glifix/gün Glifix Yemeklerden bağımsız olarak günde tek doz Monoterapide 15-45 mg Glifix/gün Kombine Tedavide 15-30 mg Glifix/gün + Sülfonilüre. 15-30 mg Glifix/gün + Metformin. 15-30 mg Glifix/gün + Đnsülin. Hipoglisemi

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. KLİNOKSİN 150 mg kapsül Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. KLİNOKSİN 150 mg kapsül Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI KLİNOKSİN 150 mg kapsül Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir kapsül, 150 mg Klindamisin e eşdeğer Klindamisin hidroklorür monohidrat içermektedir. Yardımcı madde(ler): Laktoz monohidrat,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etken madde: Her kapsül 150 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin hidroklorür içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etken madde: Her kapsül 150 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin hidroklorür içerir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CLEOCIN 150 mg kapsül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etken madde: Her kapsül 150 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin hidroklorür içerir. Yardımcı

Detaylı

PENCAĐN-K 400 I.M. Enjektabl Flakon Steril, Apirojen

PENCAĐN-K 400 I.M. Enjektabl Flakon Steril, Apirojen PENCAĐN-K 400 I.M. Enjektabl Flakon Steril, Apirojen FORMÜLÜ: Pencain-K 400, Penisilin G potasyum ile güçlendirilmiş Penisilin G prokainden hazırlanmış steril tozdur. Sulandırıcı olan 1 ml lik enjeksiyonluk

Detaylı

GENTREKS AMPUL 120 mg IM/IV Steril, apirojen

GENTREKS AMPUL 120 mg IM/IV Steril, apirojen GENTREKS AMPUL 120 mg IM/IV Steril, apirojen FORMÜLÜ: Her 2 ml lik ampul; 120 mg Gentamisine eşdeğer Gentamisin sülfat, Metil paraben 1.60 mg, Probil paraben 0.20 mg, Sodyum metabisülfit 6.40 mg, Disodyum

Detaylı

KLAMOKS BID FİLM TABLET 1000 mg

KLAMOKS BID FİLM TABLET 1000 mg KLAMOKS BID FİLM TABLET 1000 mg FORMÜLÜ: Her film tablet; 875 mg amoksisiline eşdeğer amoksisilin trihidrat ve 125 mg Klavulanik asite eşdeğer potasyum klavulanat ile boyar madde olarak titanyum dioksit

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. CLEOCIN 150 mg KAPSÜL Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her kapsül 150 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz hidrus, magnezyum stearat,

Detaylı

ZESPĐRA 4 mg ÇĐĞNEME TABLETĐ

ZESPĐRA 4 mg ÇĐĞNEME TABLETĐ ZESPĐRA 4 mg ÇĐĞNEME TABLETĐ FORMÜLÜ: Her Zespira çiğneme tableti, 4 mg montelukast (montelukast sodyum şeklinde) içerir. Boyar madde olarak kırmızı demir oksit, tatlandırıcı olarak aspartam ve aroma verici

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. CEFAKS 750 mg İ.M./İ.V. enjektabl toz içeren flakon Damara veya kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. CEFAKS 750 mg İ.M./İ.V. enjektabl toz içeren flakon Damara veya kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI CEFAKS 750 mg İ.M./İ.V. enjektabl toz içeren flakon Damara veya kas içine uygulanır. Etkin madde: Her flakonda, 750 mg sefuroksime eşdeğer miktarda sefuroksim sodyum bulunur. Yardımcı

Detaylı

LARGOPEN -BID 400 mg Fort Süspansiyon Hazırlamak Đçin Kuru Toz

LARGOPEN -BID 400 mg Fort Süspansiyon Hazırlamak Đçin Kuru Toz LARGOPEN -BID 400 mg Fort Süspansiyon Hazırlamak Đçin Kuru Toz FORMÜLÜ: Her 5 ml lik ölçekte; 400 mg Amoksisilin e eşdeğer miktarda Amoksisilin trihidrat bulunur. Antimikrobiyal koruyucu olarak sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. CLEOCIN Fosfat 300 mg IM/IV Ampul Kas veya Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her ampulde 300 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin fosfat bulunur. Yardımcı maddeler: Benzil alkol,

Detaylı

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı).

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı). Glucobay 100 Tablet Akarboz Formülü : 1 tablet Glucobay 100, 100 mg akarboz içerir. Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikler: Glucobay ın aktif maddesi olan akarboz bir alfa - glukozidaz inhibitörüdür.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KLİNOKSİN ampul 300 mg/ 2 ml IM/IV enfüzyon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KLİNOKSİN ampul 300 mg/ 2 ml IM/IV enfüzyon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KLİNOKSİN ampul 300 mg/ 2 ml IM/IV enfüzyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir 2 ml lik ampul; Etkin madde: 300 mg Klindamisin e eşdeğer Klindamisin-2-fosfat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI KLİTOPSİN 600 mg IM/IV ampul Kas veya Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her ampulde 600 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin fosfat bulunur. Yardımcı maddeler: Benzil alkol,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Her URFAMYCİN flakon 750 mg tiamfenikol (946.8 mg tiamfenikol glisinat hidroklorür olarak) içerir.

KULLANMA TALİMATI. Her URFAMYCİN flakon 750 mg tiamfenikol (946.8 mg tiamfenikol glisinat hidroklorür olarak) içerir. KULLANMA TALİMATI URFAMYCİN 750 mg İ.M./İ.V. enjektabl toz içeren flakon Kas içine veya damar içine uygulanır. Etkin madde: Her 1 flakon 750 mg tiamfenikole eşdeğer 946.8 mg tiamfenikol glisinat hidroklorür

Detaylı

Vaxoral. Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5. Şimdi. Zamanı. KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı

Vaxoral. Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5. Şimdi. Zamanı. KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5 Şimdi KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı Yaşlılık Düşük bağışıklık Hırıltılı öksürük Kirli ortam Pasif içicilik Zamanı Tekrarlayan

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. KLİNOKSİN ampul 300 mg/ 2 ml IM/IV enfüzyon Kas veya Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. KLİNOKSİN ampul 300 mg/ 2 ml IM/IV enfüzyon Kas veya Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI KLİNOKSİN ampul 300 mg/ 2 ml IM/IV enfüzyon Kas veya Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her ampulde 300 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin-2-fosfat bulunur. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml de; Amoksisilin Klavulanik asit 250.00 mg 62.5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. KLİNDAN 600 mg / 4 ml İM/İV ampul Kas ve Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. KLİNDAN 600 mg / 4 ml İM/İV ampul Kas ve Damar içine uygulanır. KLİNDAN 600 mg / 4 ml İM/İV ampul Kas ve Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her ampulde 600mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin fosfat bulunur. Yardımcı maddeler: Benzil alkol,

Detaylı

Xylo-COMOD Nazal Sprey Ksilometazolin Hidroklorid

Xylo-COMOD Nazal Sprey Ksilometazolin Hidroklorid Xylo-COMOD Nazal Sprey Ksilometazolin Hidroklorid FARMASÖTĐK ŞEKLĐ: Burun içi sprey için, 15 ml lik solüsyon FORMÜL: Xylo-COMOD Nazal Sprey nazal solüsyonun 1 ml sinin içeriği; Ksilometazolin Hidroklorid

Detaylı

15 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablette; Pioglitazon HCl 16.7 mg (15mg Pioglitazona eşdeğer). FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ:

15 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablette; Pioglitazon HCl 16.7 mg (15mg Pioglitazona eşdeğer). FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: GLĐFĐX 15 mg Tablet FORMÜLÜ: Her tablette; Pioglitazon HCl 16.7 mg (15mg Pioglitazona eşdeğer). FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Farmakodinamik özellikler: Pioglitazon tiazolidindion grubu antidiyabetik bir ajandır

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Propilen glikol mg/ml İzopropil alkol mg/ml

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Propilen glikol mg/ml İzopropil alkol mg/ml 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CLEOCIN -T %1 topikal çözelti KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etken madde: 1 ml çözeltide 10 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin fosfat bulunur.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI AKSEF 500 mg film tablet Ağızdan alınır Etkin madde: Her film tablette 500 mg sefuroksime eşdeğer miktarda sefuroksim aksetil. Yardımcı maddeler: Prejelatinize nişasta, krospovidon, kroskarmelloz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. TUGENS 750 mg IM enjeksiyon için toz içeren flakon Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. TUGENS 750 mg IM enjeksiyon için toz içeren flakon Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI TUGENS 750 mg IM enjeksiyon için toz içeren flakon Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir flakonda 750 mg sefuroksime eşdeğer miktarda 788,81 mg sefuroksim sodyum bulunmaktadır. Bir

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. BİOCLİNE 600 mg IM/IV Ampul

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. BİOCLİNE 600 mg IM/IV Ampul 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BİOCLİNE 600 mg IM/IV Ampul KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etken madde: Her ampulde 600 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin fosfat bulunur. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MACMIROR COMPLEX 500 mg + 200.000 IU vajinal ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal ovül Nifuratel 500 mg; Nistatin 200.000 IU

Detaylı

15 Mart 2006 ve 17 Temmuz 2006 tarihli Bakanlık talepleri/ Haziran 2005 tarihli PDR / 16 Kasım 2005 tarihli CD referans alınmıştır.

15 Mart 2006 ve 17 Temmuz 2006 tarihli Bakanlık talepleri/ Haziran 2005 tarihli PDR / 16 Kasım 2005 tarihli CD referans alınmıştır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GYNO-TROSYD 100 mg vajinal tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiokonazol 100 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

GLĐFOR 1000 MG FĐLM TABLET. FORMÜLÜ: Her Glifor 1000 mg Film Tablet 1000 mg Metformin HCl (ayrıca renk verici olarak titanyum dioksit (E171)) içerir.

GLĐFOR 1000 MG FĐLM TABLET. FORMÜLÜ: Her Glifor 1000 mg Film Tablet 1000 mg Metformin HCl (ayrıca renk verici olarak titanyum dioksit (E171)) içerir. GLĐFOR 1000 MG FĐLM TABLET FORMÜLÜ: Her Glifor 1000 mg Film Tablet 1000 mg Metformin HCl (ayrıca renk verici olarak titanyum dioksit (E171)) içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Farmakodinamik özellikler:

Detaylı

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS PROSPEKTÜS FORMÜLÜ : 0.45 ml lik enjektör içinde; Tinzaparin sodyum 4 500 IU Anti-Xa Sodyum asetat, 3H2O 2.25 mg Enjeksiyonluk su k.m. 0.45 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: Tinzaparin

Detaylı

AMPİSİD Enjektabl 250 mg IM İntramüsküler Kullanım İçin Steril Apirojen

AMPİSİD Enjektabl 250 mg IM İntramüsküler Kullanım İçin Steril Apirojen PROSPEKTÜS AMPİSİD Enjektabl 250 mg IM İntramüsküler Kullanım İçin Steril Apirojen FORMÜLÜ: Her flakonda 250 mg ampisiline eģdeğer ampisilin sodyum, 125 mg sulbaktama eģdeğer sulbaktam sodyum bulunmaktadır.

Detaylı

Navelbine 30 mg Yumuşak Kapsül

Navelbine 30 mg Yumuşak Kapsül Navelbine 30 mg Yumuşak Kapsül FORMÜLÜ Herbir Navelbine 30 mg Yumuşak Kapsül: Vinorelbin tartarat 41.55mg (30 mg vinorelbin baza eşdeğerdir.) (Titanyum dioksit, kırmızı demir oksit, alkol ve sorbitol içerir.)

Detaylı

SĐLĐNA 500 mg ENJEKTABL FLAKON IM/IV STERĐL APĐROJEN

SĐLĐNA 500 mg ENJEKTABL FLAKON IM/IV STERĐL APĐROJEN SĐLĐNA 500 mg ENJEKTABL FLAKON IM/IV STERĐL APĐROJEN FORMÜLÜ: Her flakonda 500 mg ampisilin aktivitesine eşdeğer steril ampisilin sodyum bulunur. Çözücü olarak 2 ml enjeksiyonluk su içerir. Silina 500

Detaylı

FUCİDİN %2 KREM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FUCİDİN % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

FUCİDİN %2 KREM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FUCİDİN % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİDİN % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir gram krem 20 mg Fusidik Asit içerir. Yardımcı maddeler:bir gram krem 0.04 mg bütilhidroksianisol,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ENFEXİA 750 mg IM enjeksiyonluk toz içeren flakon. Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ENFEXİA 750 mg IM enjeksiyonluk toz içeren flakon. Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI ENFEXİA 750 mg IM enjeksiyonluk toz içeren flakon Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir flakonda 750 mg sefuroksime eşdeğer miktarda 788.88 mg sefuroksim sodyum bulunmaktadır. Bir

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Tiamfenikol antibakteriyellerin (bakterilere karşı etkili ilaç, antibiyotik) amfenikoller alt grubuna dahildir.

KULLANMA TALİMATI. Tiamfenikol antibakteriyellerin (bakterilere karşı etkili ilaç, antibiyotik) amfenikoller alt grubuna dahildir. KULLANMA TALİMATI URFAMYCİN 500 mg kapsül Ağızdan uygulanır. Etkin madde: Her kapsül; 500 mg tiamfenikol içerir. Yardımcı maddeler: Nişasta 1500 (prejelatinize nişasta), koloidal hidrat silika, magnezyum

Detaylı

SĐLĐNA 1G ENJEKTABL FLAKON IM-IV STERĐL APĐROJEN

SĐLĐNA 1G ENJEKTABL FLAKON IM-IV STERĐL APĐROJEN SĐLĐNA 1G ENJEKTABL FLAKON IM-IV STERĐL APĐROJEN FORMÜLÜ: Her flakonda 1g ampisilin aktivitesine eşdeğer steril ampisilin sodyum bulunur. Çözücü olarak 5 ml enjeksiyonluk su içerir. Silina 1 g Enjektabl

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. SUPRAX 100mg/5 ml Pediatrik Oral Süspansiyon Hazırlamak Đçin Kuru Toz Oral yoldan kullanılır.

KULLANMA TALĐMATI. SUPRAX 100mg/5 ml Pediatrik Oral Süspansiyon Hazırlamak Đçin Kuru Toz Oral yoldan kullanılır. KULLANMA TALĐMATI SUPRAX 100mg/5 ml Pediatrik Oral Süspansiyon Hazırlamak Đçin Kuru Toz Oral yoldan kullanılır. Etkin madde: Hazırlanmış süspansiyonun her 5 ml sinde (1 ölçek) 100 mg sefiksim bulunur.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her ampulde 600 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin fosfat bulunur.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her ampulde 600 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin fosfat bulunur. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KLİTOPSİN 600 mg IM/IV ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her ampulde 600 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin fosfat bulunur. Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 2 mg loperamid e eşdeğer 2,16 mg loperamid HCl içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 2 mg loperamid e eşdeğer 2,16 mg loperamid HCl içerir. KULLANMA TALİMATI LOPERAN 2 mg Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet 2 mg loperamid e eşdeğer 2,16 mg loperamid HCl içerir. Yardımcı maddeler: Mısır nişastası, laktoz, talk, jelatin, Mg stearat,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MIKOSTATIN oral süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Nistatin 100.000 ünite/ml Yardımcı maddeler: Etanol Sukroz 8,07 mg/ml 500 mg/ml

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN deri merhemi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN deri merhemi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN deri merhemi KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 gram merhemde 30 mg oksitetrasiklin e eşdeğer oksitetrasiklin hidroklorür ve 10.000

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Benzil alkol mg/1 flakon (2ml) Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Benzil alkol mg/1 flakon (2ml) Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LINCOCIN 300 mg/ml Steril Çözelti İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 flakon (2 ml lik) Etkin madde: Linkomisin baz (Linkomisin hidroklorür olarak)

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MEROSİD 1000 mg I.V. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. MEROSİD 1000 mg I.V. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI MEROSİD 1000 mg I.V. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her flakonda 1000 mg meropenem e eşdeğer miktarda 1140 mg meropenem trihidrat. Yardımcı madde:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. MAFLOR saşe 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. MAFLOR saşe 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAFLOR saşe 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Probiyotik (Bifidobacterium animalis ssp lactis B94) (Min. 5x10 9 CFU 5 Milyar aktif probiyotik ), 60,00

Detaylı

Rilutek 50 mg Filmtablet

Rilutek 50 mg Filmtablet Rilutek 50 mg Filmtablet FORMÜLÜ Her film tablet 50 mg riluzol ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Amiyotrofik lateral sklerozun patogenezi

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: İhtiyol 2.00 g Yardımcı maddeler: Lanolin susuz (koyun) 2,00 g Yardımcı maddeler için

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. UROCARE 3 g saşe Ağızdan uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. UROCARE 3 g saşe Ağızdan uygulanır. UROCARE 3 g saşe Ağızdan uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 3 gram fosfomisine eşdeğer 5.631 gram fosfomisin trometamol Yardımcı maddeler Portakal aroması, mandalina aroması, sakkarin, şeker içerir.

Detaylı

Işın Akyar 1,2, Meltem Kaya 2, Onur Karatuna 1,2, Yeşim Beşli 2. Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Mikrobiyoloji AD, İstanbul 2

Işın Akyar 1,2, Meltem Kaya 2, Onur Karatuna 1,2, Yeşim Beşli 2. Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Mikrobiyoloji AD, İstanbul 2 Anaerop Bakterilerin Üretilmelerinde Askorbik Asit Katkılı Besiyeri ve Mineral Yağ ile Kaplanmış Besiyeri Kullanılmasının Araştırılması ve Sonuçların Standart Anaerop Kültür Yöntemi ile Kıyaslanması Işın

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg Yardımcı maddeler: Mannitol... 50 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. İEFORAN 500 mg IM/ IV enjektabl flakon Kas ya da damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. İEFORAN 500 mg IM/ IV enjektabl flakon Kas ya da damar içine uygulanır. İEFORAN 500 mg IM/ IV enjektabl flakon Kas ya da damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir enjektabl flakon 500 mg sefotaksim'e eşdeğer miktarda sefotaksim sodyum içerir. Yardımcı madde:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide) Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide) Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DOCALİX 500 mg kapsül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde Kalsiyum dobesilat monohidrat 500 mg Yardımcı maddeler Yardımcı maddeler için, bakınız

Detaylı