WebsAgent Servisleri- Sıkça Sorulan Sorular-

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "WebsAgent Servisleri- Sıkça Sorulan Sorular-"

Transkript

1 WebsAgent Servisleri- Sıkça Sorulan Sorular- WebsAgent nedir? Hali hazırda THY Rezervasyon ve Biletleme Sistemi Sözleşmesi bulunan acenteler için kendi internet siteleri üzerinden THY ve AJ uçuşlarına yer durumu, ücret gösterme, rezervasyon ve bilet oluşturma taleplerine yanıt vererek iç hat ve dış hat bilet satışını gerçekleştirmeleri için hazırlanmış bir servistir. Acentelerin XML yolu ile Troya sistemimize erişmeleri sağlanarak web sayfaları üzerinden birkaç adımda iç hat ve dış hat bilet satışı yapmalarına olanak sağlanır. WebsAgent sistemine nasıl başvurulur? Acente Portal üzerinden WebsAgent talebi yapılır. Acente bağlı bulunduğu Satış Müdürlüğü aracılığı ile kurulum bedeli, protokol ve teknik dokümanları temin edip gerekleri yerine getirdikten sonra anılan dokümanları yine elden bağlı bulunulan Satış Müdürlüğü ne teslim etmelidir. Acente protokolü imzalanmadan önce iç hat servisi için USD, iç hat ve dış hat birlikte kullanım için USD kurulum bedelini yatırır. Söz konusu bedel acentenin devri, ünvan değişikliği, WebsAgent acenteliğinden vazgeçmesi vb. durumlarda iade edilmez. WebsAgent servislerinde hangi işlemler yapılabilir? Yurt içi acentelerimiz iç hat ücret sistemine erişebilir ve yetişkin, çocuk, bebek, +65 yaşlı, asker, öğrenci, öğretmen, CIP (sadece AJ) için yer ve ücret sorgusu yapma, rezervasyon oluşturma, bilet düzenleme seçenekleri mevcuttur. Çoklu uçuş, tekerlekli sandalye ve miles and smiles üyelik numarası girişi yapılabilir. Yurt içi acenteler yurt dışı bilet satışı yapabilir mi? THY Rezervasyon ve Biletleme Sistemi Sözleşmesi bulunan acenteler USD karşılığında hem iç hat hem dış hat bilet satışı yapılabilir. Sadece websint olarak dış hat uçuşlarına bilet düzenlemek üzere servis sağlanmaz. Yurt dışı acenteler yurt içi bilet satışı yapabilir mi? THY Rezervasyon ve Biletleme Sistemi Sözleşmesi bulunan acenteler USD karşılığında hem iç hat hem dış hat bilet satışı yapılabilir. Sadece Websdom olarak iç hat uçuşlarına bilet düzenlemek üzere servis sağlanmaz. Görüntülenen ücretler USD olarak file edilen yüksek iç hat ücretleridir. TRY ücretleri görüntülemez ve satılamaz.

2 WebsAgent servislerinde dış hatlar için hangi işlemler yapılabilir? Yetişkin, çocuk, bebek yolcular için yer ve ücret sorgusu, rezervasyon ve bilet işlemleri düzenlenebilir. Miles& Smiles üyelik numarası girişi yapılabilir. Kısmi veya involuntary bilet iadeleri için ne yapılmalıdır? Yolcu acenteye başvurmalıdır. Acentenin iade yapamadığı durumlarda THY ofislerinden de iade yapılabilir. WebsAgent uygulamasında yeni kredi kartı tanımlanması, kullanıcı tanımlama kullanıcı iptal mevcut mudur? Websagent sisteminde, sisteme tanımlı kredi kartı uygulaması yoktur. Uygulama yolcuya yönelik bir uygulama olup yolcu kendi kredi kartı ile ödeme yapmaktadır. Fakat acente bilete ödeme şeklini cash yansıtmaktadır. Rezervasyon ödeme işlemlerinde, anlık aksaklıklardan kaynaklanan durumlarda çekilen ücret blokelerin kaldırılabilmesi için ne yapılır? Bu kısım acentenin sorumluluğundadır. Sorun THY den kaynaklanıyor ise, hata bildirim formu doldurulup, log kayıtlarının incelenmesi için grubuna bildirim yapılır. Acentenin WebsAgent sözleşmesinin iptal etmek istediğinde ne yapılması gerekmektedir? Bağlı bulunduğu satış müdürlüğüne müracaat etmesi gerekir. Acente test aşamasında iken sözleşmeden cayabilir veya ödediği parayı geri alabilir mi? Test aşamasında olan acente sözleşmeden vazgeçebilir. Bağlı olduğu Satış Müdürlüğü ile irtibata geçer. Acenteler Müdürlüğü ve Bütçe Anlaşmalar Şefliği ile görüşülerek bilgi alınabilir. Hâlihazırda WebsAgent sözleşmesi olan bir acente isim değişikliğine gittiği durumda ne yapılmalıdır? Acente resmi yazı ile bağlı olduğu Satış Müdürlüğü ne başvuru yapmalıdır. WebsAgent sisteminde mükerrer bilet düzenlenmesi durumunda ne yapılmalıdır? İlgili acente tarafından request-response log kayıtları ile birlikte hata bildirim şablonu doldurulur ve adresine bildirir. İnceleme sonucuna göre iade edilmesine veya edilmemesine karar verilir.

3 WebsAgent sisteminden kaynaklanan teknik hata durumunda ne yapılmalıdır? Acente herhangi bir işlem yapıp hata aldığında işlemlere kısa sürede cevap verilebilmesi için acente aşağıdaki hata bildirim formunu doldurup, adresine mesaj göndermelidir. WEBSAGENT HATA BİLDİRİMİ HATA DETAYI Acente Kodu Acente Adı Hatanın Alındığı Gün / Saat Sistem (Test/Live) Hata Özeti İlgili Websagent Metodu Request / Response XML systemhelpdesk@thy.com adresine bildirilmelidir. Acente Portal de WebsAgent sayfasından hangi işlemler yapılır? Acentede yönetici statüsündeki kişi üzerinden IP silme ve yeni IP ekleme talebi yapılabilir, Acenteye ait bilgiler değiştirilebilir. Yapılan işlemlerin onayı bağlı bulunulan Satış Müdürlüğü ne otomatik olarak gider. WebsAgent servislerinden bilet satan online acenteler nelere dikkat etmelidir? - İnternet sayfasında THY yi ön plana çıkarmayı kabul eder. - Anlaşma süresince arama motorlarında Türk Hava Yolları (THY) marka kelimesini herhangi bir şekilde kullanamaz ve display pazarlama aktiviteleri için THY nin onayını alır.

4 - THY, Turkish Airlines, Türk Hava Yolları ve bu üç kelime grubunu içeren kelime, kelime öbekleri, hatalı yazılışları, çağrışım yapan kelimeler ve türevlerinin kullanımı sonucunda acente internet sayfası Türk Hava Yolları (THY) markasının önünde yer alamaz. - THY, Turkish Airlines, Türk Hava Yolları ve bu üç kelime grubunu içeren kelime, kelime öbekleri, hatalı yazılışları, çağrışım yapan kelimeler ve türevlerinin kullanımı sonucunda acente internet sayfası Türk Hava Yolları (THY) markasının önünde yer alamaz. WebsAgent servislerinin kullanımı ile ilgili faturalandırma nasıl yapılır? Acente, THY tarafından fatura edilen toplam meblağı, her fatura tarihinden itibaren 30 gün içerisinde THY nin belirteceği banka hesabına ödemekle yükümlüdür. Ayrıca, THY nin sağladığı erişimin karşılığı olarak doğan işletim giderleri ve operasyonel masrafları karşılığında 1. yılın sonundan itibaren her yenileme dönemi için yenileme tarihinden itibaren 30 gün içinde iç hat için USD, iç hat ve dış hat birlikte kullanım için USD sistem bakım bedeli öder. a) Sadece iç hat kullanan acenteler: Sadece iç hat hizmetini kullanacak ise acenteden aylık dönemde PNR başına 0,60TL tahsil edilir. b) Hem iç hat hem dış hat servislerini kullanan acenteler: Aylık periyotta PNR başına 0,30 USD alınır. İç hat ve dış hat servislerini kullanan acentelerin aylık ve yıllık ödemelerinden muaf tutulabilirler. Bunun için aşağıdaki şartları yerine getirmeleri beklenir. İç hat ve dış hat bilet satış yetkisi bulunan Websagent acentesinin aylık LTT (Look to Ticket) oranı 400 den küçük ise ve acente aylık yolcu performans değerini sağlıyor ise acenteden aylık PNR ücreti alınmaz. Her sözleşme yılının sonunda aylık LTT (Look to Ticket) oranı ve yolcu performans değeri sağlamış ise acenteden yıllık bakım ücreti alınmaz. Aksi takdirde yıllık bakım ücreti alınır. LTT (Look to Ticket) = (Uçuş + ücret servislerinin kullanım sayısı) Biletleme servislerinin başarılı kullanım sayısı Yurt içi acente için Yolcu Performans Değeri: Aylık dış hat segment sayısı x 3 (Aylık iç hat ve dış hat PNR sayısı x 0.30USD) Yurt dışı acente için Yolcu Performans Değeri: Aylık dış hat segment sayısı x 4.5 (Aylık iç hat ve dış hat PNR sayısı x 0.30USD) Muhasebe işleyişi için hangi link kullanılmalıdır? Acentenin kendi muhasebe sistemi olduğundan, TK tarafından herhangi bir link yoktur.

5 Fatura ve muhasebe konuları için acenteler hangi adrese yönlendirilmelidir? Kullanıcı ile irtibat kurulmalıdır. Türk Hava Yolları sistem erişimini kapatabilir mi? Acentenin web sayfasından yapılan uçak bileti satışları için THY sistemine gönderilen uçuş sorgu sayısına karşılık gelen ücret sorgusu en fazla uçuş sorgu sayısı kadar olmalıdır. Eşleşme oranının üçü (3) geçmesi halinde, THY ihtara gerek kalmaksızın acentenin WebsAgent sistemine erişimini engelleme hakkına sahiptir. Acente, uygulama içerisinde kullanacağı kimlik sorgulama bilgilerinin gizliliğini korumakla ve bu bilgilerin gizlilikleri kaybolduğunda THY ye bildirmekle yükümlüdür. Kimlik sorgulama bilgilerinin başka kişilerle paylaşıldığının tespiti halinde, Acentenin THY WebsAgent sistemine erişimine izin verilmez. THY nin ticari ve satış politikalarına uygunluğunu kontrol hakkı mevcuttur. Yapılan kontrollerde THY nin ticari ve satış politikalarına uygun olmayan durum tespit edilmesi halinde THY tek taraflı olarak 24 saat içinde WebsAgent erişimini kesme hakkına sahiptir. Acentenin internet sitesi üzerinden yapılacak rezervasyon kayıtlarında THY tarafından uygulanan opsiyon kuralları geçerlidir. Sistem robotik uygulamalarla manipüle edilemez. THY nin ticari ve satış politikalarına uygun olmayan durum tespit edilmesi halinde THY tek taraflı olarak 24 saat içinde Websagent erişimini kesme hakkına sahiptir. Availability servisinden dönen bütün uçuşlar için ve/veya her uçuşun bütün sınıfları için ayrı ayrı çağrılmamalıdır. Yer durumunda ücret göstermek için availability ve sınıf ücretleri servisindeki ücret bilgileri kullanılmalıdır. Aksi bir kullanım sistemde aşırı bir yüklemeye neden olmaktadır. THY nin ticari ve satış politikalarına uygun olmayan durum tespit edilmesi halinde THY tek taraflı olarak 24 saat içinde WebsAgent erişimini kesme hakkına sahiptir. Yetkilendirilmeyen cihazlardan erişim tespit edildiği takdirde, THY tek taraflı olarak 24 saat içinde websagent erişimini kesme hakkına sahiptir.

WEBSAGENT PROTOKOLÜ ( İÇ HAT/DIŞ HAT SATIŞ)

WEBSAGENT PROTOKOLÜ ( İÇ HAT/DIŞ HAT SATIŞ) WEBSAGENT PROTOKOLÜ ( İÇ HAT/DIŞ HAT SATIŞ) A- Genel Hükümler: 1- İşbu protokol Atatürk Havalimanı Genel Yönetim Binası Yeşilköy/İstanbul adresinde mukim TÜRK HAVA YOLLARI ANONİM ORTAKLIĞI nın (bundan

Detaylı

Değerli Acentelerimiz,

Değerli Acentelerimiz, Değerli Acentelerimiz, Biletinizburada.com, % 100 kendi yazılımı ve teknolojik alt yapısı ile sadece turizm seyahat acentelerine hizmet veren kapsamlı bir uçak bileti satış portalıdır. Son kullanıcı satış

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ E-FATURA UYGULAMASI GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU

TEK PENCERE SİSTEMİ E-FATURA UYGULAMASI GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU 2018 TEK PENCERE SİSTEMİ E-FATURA UYGULAMASI GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU Tek Pencere Sistemi kapsamında ihracat işlemlerinde gümrük beyannamesinin 44 nolu hanesinde kullanılan faturaların elektronik ortama

Detaylı

ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU

ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU İÇİNDEKİLER ACENTE PORTAL HAKKINDA GENEL BİLGİ... 3 KOLAY BİLET ACENTESİ BAŞVURU SÜRECİ... 4 BAŞVURU TAKİP NO HATIRLATMA... 23 2 ACENTE PORTAL HAKKINDA

Detaylı

UniTravel Sistem Yapısı

UniTravel Sistem Yapısı UniTravel Sistem Yapısı 1. UniTravel Sistemi 2. Müşteriler 3. Tedarikçiler Modüller 1. Web Sitesi 2. Satış ve Tedarik Modülleri 2.1. Uçak Modülü 2.2. Otel Modülü 2.3. Tur Modülü 2.4. Transfer Modülü 2.5.

Detaylı

THY Mobil Uygulama Kullanım Kılavuzu. İstanbul, Türkiye

THY Mobil Uygulama Kullanım Kılavuzu. İstanbul, Türkiye THY Mobil Uygulama Kullanım Kılavuzu İstanbul, Türkiye 10 AĞUSTOS 2009 2 Konu Başlıkları 1 KONTROLLER... 6 2 GENEL AÇIKLAMA... 6 3 BAŞLANGIÇ... 7 4 ANA EKRAN... 10 5 MOBİL BİLET... 11 5.1 Uçuş Planlama...

Detaylı

TİCARET GRUP REZERVASYON İŞ AKIŞI VE AÇIKLAMALAR. RİSK SEVİYELERİ Güvenlik: Yüksek Ekonomi: Yüksek Çevre: Yüksek Yükümlülük: Yüksek

TİCARET GRUP REZERVASYON İŞ AKIŞI VE AÇIKLAMALAR. RİSK SEVİYELERİ Güvenlik: Yüksek Ekonomi: Yüksek Çevre: Yüksek Yükümlülük: Yüksek Sayfa 1 of 17 RİSK SEVİYELERİ Güvenlik: Yüksek Ekonomi: Yüksek Çevre: Yüksek Yükümlülük: Yüksek Sorumlu Departman : Grup Satış Departmanı Dağıtım : Tüm Acenteler / Elektronik Ortamda Doküman Sınıfı: Şirket

Detaylı

MESAFELİ SÖZLEŞMELERE DAİR YÖNETMELİK UYARINCA HAZIRLANAN ÖN BİLGİLENDİRME FORMU

MESAFELİ SÖZLEŞMELERE DAİR YÖNETMELİK UYARINCA HAZIRLANAN ÖN BİLGİLENDİRME FORMU MESAFELİ SÖZLEŞMELERE DAİR YÖNETMELİK UYARINCA HAZIRLANAN ÖN BİLGİLENDİRME FORMU 1. TANIMLAR KİRAYA VEREN: Ticaret Unvanı: Mobicar Araç Paylaşım Hizmetleri A.Ş. Adresi: Eski Büyükdere Cad. Ayazağa Yolu

Detaylı

Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığı Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü

Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığı Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığı Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü ADR Araç Uygunluk / Taşıt Uygunluk Başvuru Kılavuzu Web sitemize ulaşmak için http://www.tse.org.tr ana

Detaylı

KAYIT FORMU Lütfen bu formu büyük harf ile doldurunuz ve kendiniz için bir kopya saklayınız. Her katılımcı için ayrı kayıt formu doldurulmalıdır.

KAYIT FORMU Lütfen bu formu büyük harf ile doldurunuz ve kendiniz için bir kopya saklayınız. Her katılımcı için ayrı kayıt formu doldurulmalıdır. Lütfen bu formu büyük harf ile doldurunuz ve kendiniz için bir kopya saklayınız. Her katılımcı için ayrı kayıt formu doldurulmalıdır. Katılımcı Bilgileri Kayit No (Kayıt yetkilisi tarafından verilecektir)...

Detaylı

Ofisim.com Kullanım Sözleşmesi

Ofisim.com Kullanım Sözleşmesi Ofisim.com Kullanım Sözleşmesi Bu Sözleşme, Ofisim.com 'un Müşteri ye CRM hizmetlerinin satış ve kullanım şartlarını düzenlemektedir. Müşteri ve Ofisim.com, aşağıda belirtilen şartlar üzerinde tam bir

Detaylı

Mio Tool. Mio Tool Kullanım Klavuzu, Nisan 15, 2017 V 1.0 1

Mio Tool. Mio Tool Kullanım Klavuzu, Nisan 15, 2017 V 1.0 1 Mio Tool Mio Tool Kullanım Klavuzu Versiyon 1.0 Nisan 15, 2017 Mio Tool Kullanım Klavuzu, Nisan 15, 2017 2007-2017 Mioplus. Tüm hakları saklıdır. V 1.0 1 İçindekiler Genel Bakış...3 Giriş...3 Açıklama...3

Detaylı

BAKÜ WEDDINGEXPO FUARI Fuar Tarihi: MAYIS 2017 Tur Tarihi: MAYIS 2017

BAKÜ WEDDINGEXPO FUARI Fuar Tarihi: MAYIS 2017 Tur Tarihi: MAYIS 2017 BAKÜ WEDDINGEXPO FUARI Fuar Tarihi: 04-06 MAYIS 2017 Tur Tarihi: 03-07 MAYIS 2017 Emerald Hotel Fuar alanına 13 km Opera Hotel Fuar alanına 15 km Divan Express Hotel Fuar alanına 16 km Hilton Bakü Hotel

Detaylı

MOBILEPAX ENTERPRISE API (WEB SERVİS)

MOBILEPAX ENTERPRISE API (WEB SERVİS) MOBILEPAX ENTERPRISE API (WEB SERVİS) Versiyon: 1.0.5 İçindekiler İçindekiler... 2 1. Belgenin Amacı... 3 2. Sistem Gereksinimleri... 3 3. Belge Sürümleri... 3 4. Kullanım Şekli... 3 4.1 Web den Başlatma...

Detaylı

BÖLÜM 1 BÖLÜM 2 VGM KREDİSİ SATIN ALMA, ÖDEME, EŞLEŞTİRME VE RAPORLAMA SÜREÇLERİ VGM İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR

BÖLÜM 1 BÖLÜM 2 VGM KREDİSİ SATIN ALMA, ÖDEME, EŞLEŞTİRME VE RAPORLAMA SÜREÇLERİ VGM İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 VGM KREDİSİ SATIN ALMA, ÖDEME, EŞLEŞTİRME VE RAPORLAMA SÜREÇLERİ BÖLÜM 2 VGM İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VGM KREDİSİ SATIN ALMA, ÖDEME, EŞLEŞTİRME VE RAPORLAMA SÜREÇLERİ VGM Kredisi Satın

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

CEZAYİR DECOREXPO FUARI TUR PROGRAMI Fuar Tarihi: KASIM 2017 Tur Tarihi: KASIM 2017

CEZAYİR DECOREXPO FUARI TUR PROGRAMI Fuar Tarihi: KASIM 2017 Tur Tarihi: KASIM 2017 CEZAYİR DECOREXPO FUARI TUR PROGRAMI Fuar Tarihi: 23-26 KASIM 2017 Tur Tarihi: 22-27 KASIM 2017 Ibis Alger Aeroport Hotel Fuar alanına 4 km Web Sitesi Mercure Hotel Fuar alanına 4 km Web Sitesi Hilton

Detaylı

Türk Hava Yolları ile direkt uçuş; 4* IZMAILOVO ALFA

Türk Hava Yolları ile direkt uçuş; 4* IZMAILOVO ALFA Türk Hava Yolları ile direkt uçuş; 24 AĞUSTOS 2014 TK417 SEFER SAYILI UÇAĞI İLE 08:30 DA MOSKOVA YA HAREKET VARIŞ : 12:20 29 AĞUSTOS 2014 TK414 SEFER SAYILI UÇAĞI İLE 13:30 DA İSTANBUL A HAREKET VARIŞ:

Detaylı

İNDİRİMLİ KART İŞLEMLERİ

İNDİRİMLİ KART İŞLEMLERİ İNDİRİMLİ KART İŞLEMLERİ Emekli indirimli kartlarınızı aktif duruma getirmek için aşağıdaki işlemler yapılmalıdır. www.a-kent.com adresinde bulunan Online İşlem Menüsünden kullanıcı adı ve şifrenizle giriş

Detaylı

Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığı Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü

Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığı Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığı Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü ADR Araç Uygunluk / Taşıt Uygunluk Başvuru Kılavuzu Web sitemize ulaşmak için http://www.tse.org.tr ana

Detaylı

İşbu web sitesindeki malzemeler ve dokümanlar hiçbir surette değiştirilemez, kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yeniden yayınlanamaz.

İşbu web sitesindeki malzemeler ve dokümanlar hiçbir surette değiştirilemez, kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yeniden yayınlanamaz. GİZLİLİK VE GÜVENLİK İLKELERİ Bu beyan Keskin Color Kartpostalcılık A.Ş. nin gizlilik politikasını içerir. www.ekrandanbaskiya.com web sitesini ziyaret ederek aşağıdaki şartları ve kuralları uygulamayı

Detaylı

14.TABRIZ MED INT.EXHIBITION

14.TABRIZ MED INT.EXHIBITION 14.TABRIZ MED INT.EXHIBITION FUAR TARİHİ 04-07 EYLÜL 2014 TUR TARİHİ 03-08 EYLÜL 2014 Türk Hava Yolları ile direkt uçuş; 03 EYLÜL 2014 TK882 SEFER SAYILI UÇAĞ I I LE 00:25 DE TEBRI Z E HAREKET VARIŞ 04:25

Detaylı

MERKEZİ FATURA KAYDI SİSTEMİNİN KURULUŞU, FAALİYETİ VE YÖNETİMİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

MERKEZİ FATURA KAYDI SİSTEMİNİN KURULUŞU, FAALİYETİ VE YÖNETİMİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Merkezi Fatura Kaydı Sisteminin kuruluş, faaliyet ve yönetimine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Detaylı

TAKASNET SİSTEM KATILIM KURALLARI

TAKASNET SİSTEM KATILIM KURALLARI TAKASNET SİSTEM KATILIM KURALLARI Bölüm 1 Amaç ve Kapsam... 3 1.1 Amaç... 3 1.2 Kapsam... 3 Bölüm 2 Sistem Katılımı... 4 2.1 Katılımcı Türleri... 4 2.2 Sisteme Katılma... 4 2.2.1 İdari Şartlar... 4 2.2.2

Detaylı

ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU

ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU İÇERİK ACENTE PORTAL HAKKINDA GENEL BİLGİ... 3 QUİCKRES/TROYA ACENTESİNİN THY ACENTA PORTALINA BAŞVURU SÜRECİ... 4 BAŞVURU TAKİP NO HATIRLATMA... 19

Detaylı

Begüm KIZILTEPE 0510110079 Aykut ÇELİK 0510110080 Hatice ŞAHİN 0510110081 Kemal ÖZTÜRK 0510110083

Begüm KIZILTEPE 0510110079 Aykut ÇELİK 0510110080 Hatice ŞAHİN 0510110081 Kemal ÖZTÜRK 0510110083 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ SEYAHAT İŞLETMELERİNDE OTOMASYON SUNUMU Begüm KIZILTEPE 0510110079 Aykut ÇELİK 0510110080 Hatice ŞAHİN 0510110081 Kemal ÖZTÜRK 0510110083

Detaylı

Arkman Programları. Arkman Bilet 9L Arkman Cari Hesap 9L

Arkman Programları. Arkman Bilet 9L Arkman Cari Hesap 9L Arkman Programları Arkman Bilet 9L Arkman Cari Hesap 9L Turizm Acentesi Arkman sistem işleyişi Sistemdeki çalışma prensipleri: Web üzerinden ve/veya Turizm Acentesi ofisinde satılmış biletlerin Arkman

Detaylı

e-fatura Suite 8 kullanım kılavuzu

e-fatura Suite 8 kullanım kılavuzu e-fatura Suite 8 kullanım kılavuzu Sürüm 14122013 Bu döküman elektronik fatura düzenlemekle mükellef olan ve Micros-Fidelio ürünleri kullanan işletmeler için hazırlanmıştır. Mevzuat ve uygulama sürüm değişikliklerinden

Detaylı

THY Mobil Uygulama Kullanım Kılavuzu. İstanbul, Türkiye

THY Mobil Uygulama Kullanım Kılavuzu. İstanbul, Türkiye THY Mobil Uygulama Kullanım Kılavuzu İstanbul, Türkiye 10 AĞUSTOS 2009 2 Konu Başlıkları 1 KONTROLLER... 6 2 GENEL AÇIKLAMA... 6 3 BAŞLANGIÇ... 7 4 ANA EKRAN... 8 5 MOBİL BİLET... 9 5.1 Uçuş Planlama...

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR Enstitü öğrencisi olmak için ne yapmalıyım? ÖĞRENCİ KABULÜ Enstitümüz web sayfasının duyurular kısmında yer alan lisansüstü programlar ve öğrenci kontenjanları ilanında yer alan şartları

Detaylı

ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU. Acente El Kitabı

ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU. Acente El Kitabı ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU Acente El Kitabı İÇİNDEKİLER Elektronik İmza Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar... 1 1. Yeni Acentelik Başvuru İşlemleri... 2 2. Yeni Başvuru Sözleşme İmzalama...

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci Oda İşlem Rehberi Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş.

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş. İÇİNDEKİLER 1. BAŞVURU... 4 1.1. Hesap Oluşturma... 5 1.2. Kimlik Bilgileri... 6 1.3. Hesap, Tarife, Paket Seçimi... 7 1.4. Ödeme Seçenekleri... 10 2. WEB POSTA HESAP KULLANIMI... 13 2.1. Web Posta Kullanıcı

Detaylı

Genel Sağlık Sigortası MEDULA KASIM-2006

Genel Sağlık Sigortası MEDULA KASIM-2006 Sosyal Güvenlik G Kurumu Sağlık k Geri Ödeme Sistemi Genel Sağlık Sigortası MEDULA KASIM-2006 Hedefler Hizmet Sunucunun iç iş süreçlerine en az müdahale Tüm Hizmet Sunucularını kapsayan bütünleşik bir

Detaylı

Doküman Adı Doküman No İMİ.KY.KV.02 HTYS KULLANICI KLAVUZU

Doküman Adı Doküman No İMİ.KY.KV.02 HTYS KULLANICI KLAVUZU Sayfa No 1/14 KULLANICI EKRANI KULLANICI EKRANLARININ KULLANILMASI ne Giriş İçin Site Adresinin Yazılması İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yerine getirilen hizmet ve araç taleplerinin

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci Oda İşlem Rehberi Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

e-fatura OPERA kullanım kılavuzu

e-fatura OPERA kullanım kılavuzu e-fatura OPERA kullanım kılavuzu Sürüm 14122013 Bu döküman elektronik fatura düzenlemekle mükellef olan ve Micros-Fidelio ürünleri kullanan işletmeler için hazırlanmıştır. Mevzuat ve uygulama sürüm değişikliklerinden

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

Ofisim.com Kullanım Şartları

Ofisim.com Kullanım Şartları Ofisim.com Kullanım Şartları Versiyon 60104-1 İşbu sözleşme, Müşteri ye Ofisim.com 'un çevrimiçi hizmetlerinin satış ve kullanım şartlarını düzenlemektedir. Müşteri ve Ofisim.com, aşağıda belirtilen şartlar

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2013-2014 Öğretim yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin

Detaylı

Otel Giriş Günleri Otel Hafta Sonu Günleri Katkı Payları Otel Ekstraları Ürün Kontratları...

Otel Giriş Günleri Otel Hafta Sonu Günleri Katkı Payları Otel Ekstraları Ürün Kontratları... İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... vii ACENTA OTOMASYONLARI... 1 1.1. Veri Süreçleri... 2 1.2. Sistem Yapıları... 4 1.2.1. Modüller... 5 1.3. Kontrat Modülü... 6 1.3.1. Otel Sözleşmeleri... 8 1.3.2. Oda fiyatları...

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve

Detaylı

C5 ELECTRONICS B2B SİTESİ ÜZERİNDEN SANAL POS KULLANIM SÖZLEŞMESİ

C5 ELECTRONICS B2B SİTESİ ÜZERİNDEN SANAL POS KULLANIM SÖZLEŞMESİ C5 ELECTRONICS B2B SİTESİ ÜZERİNDEN SANAL POS KULLANIM SÖZLEŞMESİ MADDE 1- SÖZLEŞMENİN TARAFLARI İş bu sözleşme; Akaretler, Süleyman Seba Cad. Bjk Plaza B Blok K:1 34357, Beşiktaş/İstanbul adresinde yerleşik

Detaylı

PORTE OSGB EĞİTİM VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, MÜŞTERİ TAKSİTLİ SATIŞ ÜYELİĞİ VE TAKSİTLİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

PORTE OSGB EĞİTİM VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, MÜŞTERİ TAKSİTLİ SATIŞ ÜYELİĞİ VE TAKSİTLİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ PORTE OSGB EĞİTİM VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, MÜŞTERİ TAKSİTLİ SATIŞ ÜYELİĞİ VE TAKSİTLİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ Sözleşmenin Tarafları: Bir tarafta Porte Osgb Eğitim ve Ticaret Ltd. Şti. (Bundan sonra kısaca

Detaylı

Demiryollarında Yolcu Hakları

Demiryollarında Yolcu Hakları Demiryollarında Yolcu Hakları Türkiye ve AB deki Mevzuat Mayıs 2015 DDGM Sunum İçeriği "Yolcu Hakları" Ne Anlama Gelir? DDGM nin Sorumluluğu TCDD nin Yolcu Hakları Mevzuatı Karayollarında Yolcu Hakları

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ Sisteme Giriş Sisteme http://sinav.anadolu.edu.tr/augis/ linkinden ulaşılmaktadır. Sisteme giriş için T.C. Kimlik Numarası ile şifre istenmektedir. Görevli

Detaylı

Expedia Collect Rezervasyonlarının Yönetilmesi

Expedia Collect Rezervasyonlarının Yönetilmesi Expedia ile İşbirliği Expedia Collect Rezervasyonlarının Yönetilmesi Expedia Virtual Card İçindekiler Expedia Collect Rezervasyon Süreci 3 Expedia Virtual Card 4 Rezervasyon Değişiklikleri 6 Destek 7 2

Detaylı

HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SUNUCU KİRALAMA SÖZLEŞMESİ

HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SUNUCU KİRALAMA SÖZLEŞMESİ HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SUNUCU KİRALAMA SÖZLEŞMESİ MADDE 1. TARAFLAR 1- SERVİS SAĞLAYICI : HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ (Sözleşmenin bundan sonraki bölümünde kısaca "Hostbey)"

Detaylı

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU Şirket Adı / Ünvanı: Kartın Üzerine basılmasını istediğiniz Şirket Adı: Boşluklar dahil en fazla 21 karakterdir. Şirket Tipi: Adi Şirket Limited Şirket Anonim Şirket Komandit

Detaylı

Mini rehber. Online Ödemeler.

Mini rehber. Online Ödemeler. Mini rehber Online Ödemeler. İçindekiler Giriş 3 Nasıl çalışır? 4 Neden online ödemeleri sağlıyoruz? 5 Booking.com sanal kredi kartları hakkında 6 Sıkça sorulan sorular için cevaplar 8 2 Online Ödemeler:

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

E-fatura Reservation Assistant Kullanım Kılavuzu

E-fatura Reservation Assistant Kullanım Kılavuzu E-fatura Reservation Assistant Kullanım Kılavuzu Sürüm 10112014 Mevzuat ve uygulama sürüm değişikliklerinden kaynaklanacak düzenleme ihtiyaçları konusunda PROTEL A.Ş. sorumluluk kabul etmez. Dökümanın

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine

Detaylı

Cayma Hakkı ve İade Süreç Bilgileri

Cayma Hakkı ve İade Süreç Bilgileri Cayma Hakkı ve İade Süreç Bilgileri Cayma hakkı nedir? 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ( Kanun ) gereğince, alıcıların teslimat tarihinden itibaren 14 gün içinde cayma haklarını kullanarak

Detaylı

EĞİTİM KONFEDERASYONU & UNİACADEMY EĞİTİM HİZMETLERİ SAN.VE TİC. LTD. ŞTİ. SÖZLEŞME FORMU

EĞİTİM KONFEDERASYONU & UNİACADEMY EĞİTİM HİZMETLERİ SAN.VE TİC. LTD. ŞTİ. SÖZLEŞME FORMU MADDE 1 KONU: SÖZLEŞME FORMU.../.../20.. İş bu sözleşme UNİACADEMY EĞİTİM HİZMETLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ ile arasında yapılan karşılıklı işbirliği ve Eğitim programları konusunu kapsayan, Tedarikçi &

Detaylı

İçindekiler Tablosu Yazarkasa Aktarım Programı.....3

İçindekiler Tablosu Yazarkasa Aktarım Programı.....3 İçindekiler Tablosu Yazarkasa Aktarım Programı.....3 1.Özellikler..3 2.Kullanım 3 2.1. Yazarkasa Aktarımı Ana Modülleri...3 2.1.1. Satış Aktarımı.6 2.1.2. Malzeme Aktarımı..8 2.1.3. Aktarım Log Raporu...9

Detaylı

ARAMIZA HOŞGELDİNİZ. Bajaj ve Kuralkan nın en güçlü olduğu noktalardan biriside satış sonrası hizmetlerin en önemli halkası olan servistir.

ARAMIZA HOŞGELDİNİZ. Bajaj ve Kuralkan nın en güçlü olduğu noktalardan biriside satış sonrası hizmetlerin en önemli halkası olan servistir. ARAMIZA HOŞGELDİNİZ Öncelikle servisliğiniz hayırlı ve bol kazançlı olmasını dileriz. Sizler ile servislik olarak başlayan bu çalışmamızı bir ortaklık olarak görüyor ve gelişmesini arzu ediyoruz. Bajaj

Detaylı

Sık Sorulan Sorular TR.MYHERBALIFE.COM'DAN SİPARİŞ TÜRKİYE, 14 Kasım 2014

Sık Sorulan Sorular TR.MYHERBALIFE.COM'DAN SİPARİŞ TÜRKİYE, 14 Kasım 2014 Cevabını görüntülemek için aşağıdaki sık sorulan sorulardan herhangi birine tıklayın. Sorunuzun cevabını bulamıyorsanız Pazartesi - Cuma günleri 08:30 ile 17:30 arasında arasında +90 216 542 75 90 numaralı

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI MEDULA GENEL BİLGİLENDİRME Sürüm: 2.1 2006-2007 Sosyal Güvenlik Kurumu İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 1 İKİNCİ VERSİYON FARKLARI... 3 2 SİSTEMİN İŞLEYİŞİ... 3 3 ANA

Detaylı

Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı

Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı Meryem Yavaş Boyut Ltd. Şti Temmuz 2008 Özet : Bu doküman, Selçuk Ecza Deposu web depo uygulaması hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Web depo uygulamasının

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 66 İST,

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 66 İST, SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 66 İST, 21.06.2018 ÖZET: 1 Haziran 2018 tarih ve 30438 sayılı Resmi Gazete de Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı.

Detaylı

Mikro Ayarları. Mikro Programının kurulu olduğu veritabanı ve web servisi için bağlantı ayarlarının yapıldığı menüdür.

Mikro Ayarları. Mikro Programının kurulu olduğu veritabanı ve web servisi için bağlantı ayarlarının yapıldığı menüdür. Mikro Ayarları Mikro muhasebe sistemini kullanan müşterilemizin, muhasebe sistemleri ile E Ticaret sitesi arasındaki entegrasyon parametrelerini tanımladıkları menüdür. Bu menü altındaki alt menüler kullanılarak

Detaylı

TT SANAL SANTRAL. Bağlantı Ücreti Taksitlendirme Kampanyası

TT SANAL SANTRAL. Bağlantı Ücreti Taksitlendirme Kampanyası TT SANAL SANTRAL Bağlantı Ücreti Taksitlendirme Kampanyası KURUMSAL ÜRÜN GELİŞTİRME DİREKTÖRLÜĞÜ Kurumsal Ses Ürünleri Geliştirme Müdürlüğü 01.03.2016 Versiyon: 1.0 KAMPANYA TANIMI VE KULLANIM ALANLARI

Detaylı

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi KULLANICI REHBERİ BTÜ Kütüphanesi Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi - Kütüphane web sayfası Hizmetler Kaynaklara Erişim Danışma/Formlar Bize Ulaşın Bu rehber; Bursa Teknik Kütüphanesinin fiziki

Detaylı

Elektra Devre Mülk & Devre Tatil Yönetim Sistemi. Devre Tatil Satış Sözleşmesi & Satış CRM & Primler & Ödemeler ve Tahsilatlar & Finans

Elektra Devre Mülk & Devre Tatil Yönetim Sistemi. Devre Tatil Satış Sözleşmesi & Satış CRM & Primler & Ödemeler ve Tahsilatlar & Finans Elektra Devre Mülk & Devre Tatil Yönetim Sistemi Devre Tatil Satış Sözleşmesi & Satış CRM & Primler & Ödemeler ve Tahsilatlar & Finans Devre Mülk ve Tatil Yönetim Sistemi Dairelerin dönemlere göre doluluk

Detaylı

İade talebi onaylandıktan sonra ürün bedeli, kredi kartınız veya banka kartınız üzerinden iade edilecektir.

İade talebi onaylandıktan sonra ürün bedeli, kredi kartınız veya banka kartınız üzerinden iade edilecektir. İade veya değişim sürecini başlatabilmek için; Sipariş sayfasından ürünün yanındaki İade Et butonuna basıp formu doldurarak talebinizi iletirsiniz. postalardaki Sipariş Detayı linkinden İade Et butonuna

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞI

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞI TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞI HİZMET YERİ BELGELENDİRME, MÜŞTERİ DOSTU KURULUŞ-MÜŞTERİ DOSTU MARKA VE UYGUNLUK DEĞERLENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ

Detaylı

L. 1 - Yatırımcı Hesapları Üzerinde İşlem Yetkisine İlişkin Esaslar;

L. 1 - Yatırımcı Hesapları Üzerinde İşlem Yetkisine İlişkin Esaslar; Ek İşlem Kuralı Değişiklikleri L.3 - Genel Kurul Blokaj İşlemleri Yeni: K.4- Genel Kurul Blokaj İşlemleri Eski L. YATIRIMCI İŞLEMLERİ L. 1 - Yatırımcı Hesapları Üzerinde İşlem Yetkisine İlişkin Esaslar;

Detaylı

UÇUŞ MİLLERİNİN KURUMLAR TARAFINDAN İKTİSABINA İLİŞKİN UYGULAMA TALİMATI

UÇUŞ MİLLERİNİN KURUMLAR TARAFINDAN İKTİSABINA İLİŞKİN UYGULAMA TALİMATI UÇUŞ MİLLERİNİN KURUMLAR TARAFINDAN İKTİSABINA İLİŞKİN UYGULAMA TALİMATI Bilindiği üzere, kamu harcamalarında tasarrufu sağlamayı amaçlayan 2007/3 sayılı Başbakanlık Genelgesi, havayolu şirketlerince sağlanan

Detaylı

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25 Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. 2 Bakım yerleri Android uygulama Ödemeler Raporlama Arızalar Faturalar Aylık bakım

Detaylı

ADS Rezervation System NEW FEATURES

ADS Rezervation System NEW FEATURES ADS Rezervation System NEW FEATURES As AtlasGlobal Airlines, we have changed our reservation system to new reservation system «ADS» at March 205. We developed this system from user s feedbacks for more

Detaylı

KAMU ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU

KAMU ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU KAMU ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU Bu kılavuzda gönderme emirlerinin KEÖS üzerinden Merkez Bankasına aktarılmasına ilişkin formlar hakkında bilgi verilmektedir. KEÖS Bilindiği üzere 18/06/2011

Detaylı

Vega Ayarları. Vega Programının kurulu olduğu veritabanı ve web servisi için bağlantı ayarlarının yapıldığı menüdür.

Vega Ayarları. Vega Programının kurulu olduğu veritabanı ve web servisi için bağlantı ayarlarının yapıldığı menüdür. Vega Ayarları Vega muhasebe sistemini kullanan müşterilemizin, muhasebe sistemleri ile E Ticaret sitesi arasındaki entegrasyon parametrelerini tanımladıkları menüdür. Bu menü altındaki alt menüler kullanılarak

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ BİLGİ SİSTEMİNDE ONLİNE TAHSİLAT SİSTEMİ

ÖĞRENCİ İŞLERİ BİLGİ SİSTEMİNDE ONLİNE TAHSİLAT SİSTEMİ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİLGİ SİSTEMİNDE ONLİNE TAHSİLAT SİSTEMİ SUNUM İÇERİĞİ Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Ve Alt Sistemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi İle Entegre Sistemler Online Tahsilat Sistemi Tanıtımı

Detaylı

ING Bank A.Ş. : Reşitpaşa Mahallesi, Eski Büyükdere Caddesi, No:8 Sarıyer/İSTANBUL

ING Bank A.Ş. : Reşitpaşa Mahallesi, Eski Büyükdere Caddesi, No:8 Sarıyer/İSTANBUL Ticari Ödeme Hizmetleri Çerçeve Sözleşmesi ( Çerçeve Sözleşme ) Taraflar ING Bank A.Ş. : Reşitpaşa Mahallesi, Eski Büyükdere Caddesi, No:8 Sarıyer/İSTANBUL Telefon: 0850 222 0 600 Faks: 0212 286 61 00

Detaylı

Dijital Eğitim Portalı Kullanıcı el kitabı. digikampus.com. digikampus.com tüm hakları saklıdır.

Dijital Eğitim Portalı Kullanıcı el kitabı. digikampus.com. digikampus.com tüm hakları saklıdır. Dijital Eğitim Portalı Kullanıcı el kitabı digikampus.com 2017 1 1. TANIMLAMALAR 1.1. Sınıf Grupları 1.2. Şube 1.3. Dönem 1.4. Derslik 1.5. Satış Türü 1.6. Sınıf 1.7. Ders Saati 1.8. Ders 1.9. Ünite Konu

Detaylı

e-fatura OPERA kullanım kılavuzu

e-fatura OPERA kullanım kılavuzu e-fatura OPERA kullanım kılavuzu Sürüm 10112014 Mevzuat ve uygulama sürüm değişikliklerinden kaynaklanacak düzenleme ihtiyaçları konusunda PROTEL A.Ş. sorumluluk kabul etmez. Dökümanın güncel sürümüne

Detaylı

VODAFONE TOPLU ABONELİK SATIŞ SÖZLEŞMESİ

VODAFONE TOPLU ABONELİK SATIŞ SÖZLEŞMESİ VODAFONE TOPLU ABONELİK SATIŞ SÖZLEŞMESİ Bu Vodafone Toplu Abonelik Satış Sözleşmesi (kısaca Sözleşme ), Yürürlük Tarihi Giriniz tarihinde ( Yürürlük Tarihi ), İstanbul da, 1) Büyükdere Cad. No:251 498,

Detaylı

INNOVICE TURİZM. Kurumsal Seyahat Hizmetleri Sözleşmesi. 0(212)

INNOVICE TURİZM. Kurumsal Seyahat Hizmetleri Sözleşmesi. 0(212) INNOVICE TURİZM Kurumsal Seyahat Hizmetleri Sözleşmesi bilgi@anatola.com.tr 0(212) 589 40 50 1- TARAFLAR 1-1. Bu sözleşme, bir tarafta faaliyet merkezi Kocatepe Mah. Dolapdere Taksim Cd. No: 27/1 Taksim,

Detaylı

Sosyal Güvenlik Kurumu Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama KULLANIM KILAVUZU

Sosyal Güvenlik Kurumu Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama KULLANIM KILAVUZU Sosyal Güvenlik Kurumu Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmeti kullanarak, şahıs ödemeleri için geçmişte yaptığınız banka hesabı tanımlama işlemlerini görüntüleyebilirsiniz.

Detaylı

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR. Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd.

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR. Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd. Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd. 23/05/2017 Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ Satınalma Yönetimi Uygulaması fatura girişi ekranına, Sabit Kıymet Modülünde Sabit Kıymeti Görüntüle seçeneği eklenmiştir. (Proje No: 222317) Satınalma Fatura Bilgileri ekranında girişi yapılan Sabit Kıymet

Detaylı

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir.

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Başlangıç; Sayfa 1 Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Şifreniz SMS olarak gelecektir. Yönetim ekranı : https://sanalposweb.garanti.com.tr

Detaylı

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU 1 GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi başvurusu yapabilmek için TSE 360 sistemine kayıt olunması ve başvuruda

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2015/42 TARİH: 07/04/2015

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2015/42 TARİH: 07/04/2015 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2015/42 TARİH: 07/04/2015 KONU 397 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği nde Değişiklik Yapılmasına Dair 447 Sıra Numaralı Tebliğ Resmi Gazete de Yayımlandı. e-fatura uygulamasının

Detaylı

İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması

İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması 2017 İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması Yener Kahraman Datasoft Yazılım 15.06.2017 İçindekiler 1. Gelir İdaresi başkanlığının Duyurusu:... 2 Giriş:... 3 1.İhracat Faturasının İş Akışı ve Roller...

Detaylı

Rekabete Açık Fiyat. Rekabete Açık Olmayan Fiyatlar. Her bir dağıtım bölgesinde bu oranlar farklılık arz etmektedir. 90,0% 80,0% 70,0% 60,0% 50,0%

Rekabete Açık Fiyat. Rekabete Açık Olmayan Fiyatlar. Her bir dağıtım bölgesinde bu oranlar farklılık arz etmektedir. 90,0% 80,0% 70,0% 60,0% 50,0% 90,0% 80,0% Rekabete Açık Fiyat 70,0% 60,0% 50,0% 40,0% 30,0% 20,0% Rekabete Açık Olmayan Fiyatlar D. Gaz Sistem Kul. ÖTV KDV 10,0% 0,0% Doğalgaz Sistem Kul. ÖTV KDV Her bir dağıtım bölgesinde bu oranlar

Detaylı

Seyahat Rehberi. Son güncelleme: 27.08.2015. 1. esky.com.tr 2. Guide_homepage

Seyahat Rehberi. Son güncelleme: 27.08.2015. 1. esky.com.tr 2. Guide_homepage Son güncelleme: 27.08.2015 1. esky.com.tr 2. Guide_homepage Seyahat Rehberi Uçuşlar Uçak bileti Uçak biletini banka havalesi ile ödeme Uçak bileti iptal koşulları Uçak bileti değişiklik koşulları Uçak

Detaylı

Öğrenci Dersten Çekilme İşlevinin İşleyişi

Öğrenci Dersten Çekilme İşlevinin İşleyişi Öğrenci Dersten Çekilme İşlevinin İşleyişi 1) Dersten çekilme talebi ve onaylanma işlemleri portal üzerinden on-line olarak yapılacaktır. 2) Öğrenci dersten çekilme talebi yapmadan, Danışman/Bölüm başkanı

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Kasım - 2013 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

www.bilisimsarayi.com/sejour Akdeniz Üniversitesi Turizm Đşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu

www.bilisimsarayi.com/sejour Akdeniz Üniversitesi Turizm Đşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu www.bilisimsarayi.com/sejour SEJOUR INCOMING ACENTA PROGRAMI Akdeniz Üniversitesi Turizm Đşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu i ĐÇĐNDEKĐLER SEJOUR INCOMING ACENTA PROGRAMI...1 1.1. Genel Bilgiler...1

Detaylı

E-FATURA SÜRECİ VE IFS ADAPTÖR YAZILIMI KULLANIMI

E-FATURA SÜRECİ VE IFS ADAPTÖR YAZILIMI KULLANIMI E-FATURA SÜRECİ VE IFS ADAPTÖR YAZILIMI KULLANIMI 1. Hangi faturalar e-fatura olarak gönderilecek? Vergi Usül Kanuna göre, e-fatura sistemine kayıtlı olan tüm firmalara gönderilecek her türlü ticari fatura

Detaylı

LUCA ROTA KİRALAMA SÖZLEŞMESİ (LUCA ÜYESİ OLMAYAN )

LUCA ROTA KİRALAMA SÖZLEŞMESİ (LUCA ÜYESİ OLMAYAN ) LUCA ROTA KİRALAMA SÖZLEŞMESİ (LUCA ÜYESİ OLMAYAN ) Taraflar Madde 1 - Türkiye Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) adına hareket eden

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞI

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞI TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞI HİZMET YERİ BELGELENDİRME, MÜŞTERİ DOSTU KURULUŞ-MÜŞTERİ DOSTU MARKA VE UYGUNLUK DEĞERLENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ

Detaylı

ELEKTRA DEVREMÜLK SATIŞ SİSTEMİ

ELEKTRA DEVREMÜLK SATIŞ SİSTEMİ ELEKTRA DEVREMÜLK SATIŞ SİSTEMİ Devremülk satışı yapan bir şirketin satış organizasyon şemasını oluşturur, müşteri ve kontrat yönetimini sağlar, belirlenen prim sistemine gore primleri hesaplar, yapılan

Detaylı

Yayın Ödünç Alma - İade Etme İşlemleri

Yayın Ödünç Alma - İade Etme İşlemleri K Yayın Ödünç Alma - İade Etme İşlemleri Aradığım yayın kütüphanede mevcut mu? Ulaşmak istediğiniz bir yayının ÇOMÜ Kütüphanelerinde mevcut olup olmadığını kütüphane içerisinde yer alan Tarama Terminallerinden

Detaylı

Arena Online Sipariş & Paynet Ödemelerine Kampanya Kodu Ekleme

Arena Online Sipariş & Paynet Ödemelerine Kampanya Kodu Ekleme Arena Online Sipariş & Paynet Ödemelerine Kampanya Kodu Ekleme Online sipariş sistemi neticaret kullanan Arena bayilerinin neticaret üzerinden elde ettikleri Arena ürünlü siparişlerini yine neticaret üzerinden

Detaylı

LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI

LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI Yaz Öğretimi ders kayıtlarından önce kayıtlı olduğunuz diploma programının ders planını, Fakülte ve Bölümler tarafından açılması planlanan derslerin listesini

Detaylı

WEB SERVİSİ ile ACENTE VE KULLANICI İŞLEMLERİ... 2 1. GİRİŞ... 2 a. Tanımlar... 2 b. Sınıflar... 2 2. ACENTE TANIM / GÜNCELLEME FONKSİYONLARI... 4 a.

WEB SERVİSİ ile ACENTE VE KULLANICI İŞLEMLERİ... 2 1. GİRİŞ... 2 a. Tanımlar... 2 b. Sınıflar... 2 2. ACENTE TANIM / GÜNCELLEME FONKSİYONLARI... 4 a. WEB SERVİSİ ile ACENTE VE KULLANICI İŞLEMLERİ... 2 1. GİRİŞ... 2 a. Tanımlar... 2 b. Sınıflar... 2 2. ACENTE TANIM / GÜNCELLEME FONKSİYONLARI... 4 a. Acente Tanımı Fonksiyonu... 4 b. Acente Güncelleme

Detaylı