İngiltere: 18. yüzyılda dövüş horozlarına ispirtolu cock ale (horoz birası) içkisi verilmekteydi. Bazen kazanan horozlara, sağ kalan horozun

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İngiltere: 18. yüzyılda dövüş horozlarına ispirtolu cock ale (horoz birası) içkisi verilmekteydi. Bazen kazanan horozlara, sağ kalan horozun"

Transkript

1

2 KOKTEYL Alkollü Ve Alkolsüz İçeceklerin Çeşitli Renk Koku Ve Tat Verebilecek Maddelerin Belirli Bir Düzen Ve Standartla Karıştırılmasıyla Elde Edilen İçeceklerdir. İnternasyonel kokteyllerin standartları vardır. Hiç kimse kendi yorumunu katamaz. Ancak garni ve süslemesi değişik şekillerde yapılabilir.

3 Tarihçesi; Kokteyl sözcüğü ilk defa ispirto, şeker, su ve acı (bitter) karışımını ifade etmek için kullanılmıştır. Bir küçük yudumuyla kişiyi bulutların üstüne çıkaran bir içecek olarak bilinir. Kokteyl ilk olarak Amerika da ün kazanmıştır. Amerika da kokteyl, barlarda sarhoş oluncaya dek içildiği gibi spor yarışmaları ve pikniklerde de destek verici karışım olarak içilirdi. Amerika da 1920 lerde Yasak döneminde herkes içki içme alışkanlıklarını değiştirdi. Bulabildikleri içkiler eskisi gibi olmadığı için insanlar buldukları her şeyi karıştırarak kabul edilebilir bir içki ortaya çıkarmayı denemeye başlamışlardır. Bunun sonucunda karıştırılmış içkiler (kokteyl ler) yaratılmıştır.

4 Günümüzde kokteyl sözcüğü alkol içeren her karıştırılmış içkiyi ifade etmek için kullanılmaktadır. Kokteylin yaratılması ile ilgili bir kaç hikaye mevcuttur. Onların arasından meşhur olan hikayeler şunlardır: Amerika: Bağımsızlık savaşı sırasında çoğunlukla Fransız ve Washington askerlerinin gittiği, Betsy Flannagan isimli bir bayanın işlettiği tavernada, Betsy Flannagan bir defasında tavuk görüntüleriyle dekore edilmiş bir bardakta hazırladığı içkiyi askerlere yemek olarak sunar. Fransız müşterilerden biri bu içkiyi tattığında Vie Le Cocktail diye haykırarak onu kutlamıştır.

5 İngiltere: 18. yüzyılda dövüş horozlarına ispirtolu cock ale (horoz birası) içkisi verilmekteydi. Bazen kazanan horozlara, sağ kalan horozun kuyruğunun, diğer parçalarının ve alkolün de eklendiği bir karışım ikram edilmekteydi. Karıştırılmış içkinin kokteyl adını oradan aldığı söylenmektedir. Fransa: Fransa nın şarap üretimindeki üstünlüğü, bugüne kadar bilinmektedir. Bu öneriye göre kokteyl kelimesi Bordeaux bölgesindeki karıştırılmış şarap bardağı ismi olan olan coquetel geleneksel adından türetilmiştir.

6 Temel Kokteyl Ekipmanları; Ölçek (Jigger): Bazı ülkelerde likör hazırlanırken ölçek kullanılması kanuni gereksinimdir. Kullanılan değişik türleri vardır ve bunlar değişik maddeden yapılırlar, genelde metal veya camdırlar. Birçok ölçek tipinde tutacak ağız ağıza konmuş şişe şeklinde optik ölçekler vardır. Ölçeklerin ebatları her ülkenin kendi yasalarına bağlı olarak değişir.

7 Karıştırma Sürahisi (Mixing Glass): Karıştırma sürahisi bir çok şekil ve ebattadır. Barmenler tarafından en çok kullanılanlar ise düz ve boşaltma ağzı olan veya alt kısmı dar ve yine boşaltma ağzı olan sürahiler. Bu tür sürahilerde süzgeç kullanmak önemlidir. Diğer karıştırma sürahileri ise geniş bir brandy bardağı veya geniş bir testi gibidirler her ikisinin de boşaltma ağzı ve buz tutucu ağzı vardır. Bu tür kaplar bar kullanımı için çok zordur. Karıştırma sürahileri meyve suyu veya günlük ürün içermeyen ve karışımı kolay olan içecekleri hazırlarken kullanılır.

8 Standart SHAKER: Standart çalkalayıcılar neredeyse her zaman metaldir. Orta parçası süzgeç şeklinde yapılmış üç parçadan oluşmaktadır. Eğer bu şekilde süzgeç bulunduran bir çalkalayıcı kullanıyorsanız çok yavaş bir şekilde boşaltmanız gerekir. Karıştırıcılar meyve suyu veya günlük ürün içeren ve kuvvetli çalkalama gerektiren içecekleri hazırlamak için kullanılırlar.

9 Süzgeç (Strainer): Süzgeç hem kokteyl çalkalayıcı hem de karıştırma sürahisi ile kullanılır. Süzgeç buzu kapta tutar ve buzun sadece erimiş kısmının bardağa girmesini sağlar. Sıkça kullanılan süzgeç yassı, delikli bir disk ve tutacağı olan şeklidir. Süzgecin dizaynında son zamanlarda yapılan bir ekleme kulaktır (süzgecin kabın ağzına iyi bir şekilde oturması için). Kabın içine yerleştirilmiş veya yerleştirilmemiş süzgecin kullanım tekniği ayrıdır.

10 Bar Kaşığı / Bar Spoon: Bu uzun ve ortası spiralli tutacaklı bir kaşıktır. Karıştırma sürahisindeki parçaları karıştırmak veya hazırlanmış içecekteki parçaları karıştırmak için kullanılır. Tutacak yerinin baş kısmında yassı bir tabaka vardır ve bu kısım bazı içeceklerin yapımında kullanılan nane ve şekeri ezmek içindir.

11 Kokteyl Grupları; 1 Ocak 2008'de UBB (Uluslararası Barmenler Birliği) resmi kokteylleri dört gruba kategorize edildi. Yemekten önce; Americano Bacardi Cocktail Bronx Banana Daiquiri Frozen Daiquiri Daiquiri Gibson Kir Kir Royal Manhattan Dry Manhattan Medium Manhattan Margarita Martini (Dry) Martini (Perfect) Martini (Sweet) Martini (Vodka) Negroni Old Fashioned Paradise Rob Roy Rose Whiskey Sour

12 Yemekten sonra Tatlı Black Russian Brandy Alexander French Connection God Father God Mother Golden Cadillac Golden Dream Grasshopper Porto flip Rusty Nail White Russian Uzun İçki - Collins Tipi Bellini Bloody Mary Buck's Fizz Brandy Egg Nog Bull Shot Champagne Cocktail Gin Fizz Harvey Wallbanger Horse's Neck Irish Coffee Tom Collins Mimosa Planter's Punch Piña Colada Screwdriver Singapore Sling Tequila Sunrise

13 Ağır içki- Uzun, orta, kısa Apple Martini B-52 Caipirinha Cosmopolitan Cuba Libre Japanese Slipper Kamikaze Long Island Iced Tea Mai Tai Mojito Orgasm Salty Dog Sea-Breeze Sex on the Beach

14 Türlerine Göre Kokteyller; Bowl (Ziyafet Kokteyli) Cobbler (Meyve Kokteyli) Cold Punch (Soğuk Ziyafet Kokteyli) Coolins (Uzun İçimli Kokteyl Türü) Cooler (Serinletici Kokteyl) Crustas (Görkemli Kokteyl) Cup (Ziyafet Kokteyli) Daisy (Tatlı Lezzette Kokteyl Türü) Egg Nog (Besleyici Kokteyl Türü) Fix (Serinletici Sert Kokteyl Türü)

15 Fizz (Yumuşak İçimli,Serinletici Kokteyl Türü) Flip (Besliyici ve Dinç Tutucu Kokteyl Türü) Float (Hazmettirici Kokteyl Türü) Frappe (Serinletici Kısa Kokteyl Türü) Gimlet (İştah Açıcı Kokteyl Türü) Grog (Isı Verici Kokteyl Türü) Hot Punch (Sıcak Ziyafet Kokteyl Türü) Julep (Egzotik Ferahlatıcı Kokteyl Türü) Pick-Me-Up (Zindelik Verici Kokteyl Türü)

16 Puuf (Hafif Hacimli Kokteyl Türü) Rickey (Hafif İçimli Serinletici Kokteyl Türü) Snagare (Kan Yapıcı Kokteyl Türü) Scaffa (Hazmettirici Kokteyl Türü) Shrub (Tatlı İçimli, Uzun İçimli Kokteyl Türü) Sling (Egzotik Serinletici Kokteyl Türü) Smash (Ferahlatıcı Kokteyl Türü) Sour (Ekşi İçimli Kokteyl Türü) Special (Özel Olarak Yapılmış Kokteyl Türü) Toddy (Hafif İçimli, Uzun Süreli Kokteyl Türü) Zoom (Hoş Kokulu Kokteyl Türü)

17 FIZZEZ Serinletici içkidir. Bardağın ağzı limonla nemlendirilir ve şekerlenir. Limon suyu ve soda ana maddelerdir. Likör değişebilir. Shakerda yapılır.

18 COLLINS Karışımına giren madde fizzlerle aynıdır. Teknikte farklıdır. Collinsler bardakta hazırlanır.

19 SOURS Ekşi içkilerdir. Temel yardımcı malzeme limon suyudur. Az şeker şurubu, limon suyu ve ana içki malzemeleri ile shakerda hazırlanır.

20 COOLERS Serinletici içkilerin en ünlülerindendir. Fızz karışımının aynısıdır. Shakerda yapılır ve üzerine gigerale ilave edilir. Karışıma farklı likör ilave edilerek çeşitleri yapılır.

21 DAISIES Hoş renkli bir kokteyldir. Gernadine, limon suyu ve alkol buz parçalarıyla iyice shake edilip, champagne veya benzeri bir bardakta servis edilir. Kokteyl kirazı ve gigerale ilave edilebilir.

22 SUNRISES Limon suyu, portakal suyu ve alkol direkt bardakta buzla karıştırılır ve grenadine ilave edilir.

23 FROZENS Belirli kokteyl reçetelerinin bol parça buzla blenderda hazırlanmasıyla elde edilen içkilerdir.

24 EXOTICS Tropik meyve sularının karışımından oluşurlar. İçki yapıldıktan sonra soğutulmuş meyve ile servis edilebilir.

25 POUSSE CAFES Yoğunluklarından faydalanarak, çeşitli içki ve sosların özel bardağında kat kat karıştırılmadan yapılan hoş görünümlü kokteyllerdir. Yemek sonrası alınırlar.

26 EGG-NOGGS Akı çırpılıp, hazırlanmış yumurta, şeker, alkol ve sütten yapılan kokteyllerdir. Shakerda yapılır.

27 GROGS Kendine özgü kadehinde sunumu yapılır. Alkol, şeker, tarçın, karanfil, limon suyu ve sıcak su ilave edilerek yapılır. Kaşıkla servis edilir.

28 SANGRIA Kırmızı şarap, şeker, baharat karışımı 3-4 saat bir kapta bekletilerek soğuk olarak meyve parçaları ile servis edilirler.

29 GLUH WINE Kırmızı şarap, tarçın, şeker kısık bir ateşte hafif hafif karıştırılarak hazırlanır derecede servis edilir. İçlerine bacardi, cognac veya votka konulabilir.

BAR NEDİR? OTELİMİZDEKİ BAR ÇEŞİTLERİ :

BAR NEDİR? OTELİMİZDEKİ BAR ÇEŞİTLERİ : BAR NEDİR? OTELİMİZDEKİ BAR ÇEŞİTLERİ : Her türlü alkollü ve alkolsüz içkilerin bulunduğu ve de bu karışımlardan elde edilen içkilerin sunulduğu bir (bölümdür) yerdir. Mini Bar Pool Bar Beach Bar Veranda

Detaylı

KOKTEYLLER / COCKTAIL S. Rom / Rum. Tekila / Tequila. Fiyatlar TL olarak belirtilmiştir, KDV dahildir / Prices are in TL, inclusive of VAT

KOKTEYLLER / COCKTAIL S. Rom / Rum. Tekila / Tequila. Fiyatlar TL olarak belirtilmiştir, KDV dahildir / Prices are in TL, inclusive of VAT KOKTEYLLER / COCKTAIL S Rom / Rum Pina Colada 29 Havana Club 3 yıllık, Malibu, Ananas Suyu, Hindistan Cevizi Şurubu Havana Club 3 Years old, Malibu, Pineapple Juice, Coconut Syrup Cuba Libre 29 Havana

Detaylı

LONG ISLAND ICE TEA Votka, cin, cointreau, tekila, rom, kola, tatlı ekşi sos Vodka, gin, cointreau, tequila, rum, coke, sweet and sour mix

LONG ISLAND ICE TEA Votka, cin, cointreau, tekila, rom, kola, tatlı ekşi sos Vodka, gin, cointreau, tequila, rum, coke, sweet and sour mix KOKTEYL COCKTAIL LONG ISLAND ICE TEA Votka, cin, cointreau, tekila, rom, kola, tatlı ekşi sos Vodka, gin, cointreau, tequila, rum, coke, sweet and sour mix CUBA LIBRE Rom, kola, yeşil limon Rum, coke,

Detaylı

BURGER MENÜSÜ - BURGER MENU

BURGER MENÜSÜ - BURGER MENU BURGER MENÜSÜ - BURGER MENU DUBLE BURGER 45 TL TAVUK MENÜSÜ - CHICKEN MENU TAVUK MENÜSÜ - CHICKEN MENU STEAK MENÜSÜ - STEAK MENU MARİNATED STEAK(350 GR.) SERVED WİTH SAUTÉED VEGETABLES, SALAD AND YOGHURT.

Detaylı

HΑΝΑ & HΑΝΑ 2017 MENÜSÜ

HΑΝΑ & HΑΝΑ 2017 MENÜSÜ HΑΝΑ & HΑΝΑ 2017 MENÜSÜ Kahve Çeşitleri Espresso Single Shot Espresso Double Shot Espresso Espresso Ristretto, Lungo, Αmericano Espresso Macchiato Espresso Affogato (vanilya dondurmalı kahve) Freddo Espresso

Detaylı

Bir Çekirdekle Başlayan Hayal

Bir Çekirdekle Başlayan Hayal Kahvenin Yeni Tanımı... Bir Çekirdekle Başlayan Hayal Grande Kahve Çözümleri Mezuniyetimizin ilk aylarında iki girişimci olan bizler tarafından bir hayal olarak başlattığımız Grande Kahve Çözümleri ni,

Detaylı

Culture and Local Meals

Culture and Local Meals Culture and Local Meals Comenius Project 2007-2009 Bolu Atatürk Anadolu Lisesi - Bolu TARHANA yaz mevsiminde,her şey bol ve ucuzken,türk kadınları domatesi,maydonozu,naneyi,nohutu ve biberi birlikte pişirirler,daha

Detaylı

MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) KOKTEYL HAZIRLAMA TEKNİKLERİ 2 ANTALYA 2005 İÇİNDEKİLER i AÇIKLAMALAR MODÜLÜN KODU ALAN DAL/MESLEK MODÜLÜN

Detaylı

KOKTEYL. Kır Royal Köpüklü şarap ve damla crème de cassis. Stockholm 75 Köpüklü şarap, absolute citron, şeker şurubu, limon suyu.

KOKTEYL. Kır Royal Köpüklü şarap ve damla crème de cassis. Stockholm 75 Köpüklü şarap, absolute citron, şeker şurubu, limon suyu. KOKTEYL Kır Royal Köpüklü şarap ve damla crème de cassis Stockholm 75 Köpüklü şarap, absolute citron, şeker şurubu, limon suyu Martini Dry Martini Gin veya vodka, martini dry, yeşil zeytin Gibson Martini

Detaylı

SERVĠS ELEMANLIĞI KONUK MASASINDA SERVĠS DERSĠ ÇALIġMA SORULARI

SERVĠS ELEMANLIĞI KONUK MASASINDA SERVĠS DERSĠ ÇALIġMA SORULARI SERVĠS ELEMANLIĞI KONUK MASASINDA SERVĠS DERSĠ ÇALIġMA SORULARI 1. Flambe yapmaya yetkili personel aģağıdakilerden hangisidir? a. Commis de suite b. Sommelier c. Demi chef d. Captain 2. AĢağıdakilerden

Detaylı

KLERĐ / HILTON CLASSICS. Sezar Salata /Caesar Salad Sade, Tavuk veya Karides ile Plain, with Chicken or Shrimps 28,00 TL

KLERĐ / HILTON CLASSICS. Sezar Salata /Caesar Salad Sade, Tavuk veya Karides ile Plain, with Chicken or Shrimps 28,00 TL HĐLTON KLASĐKLER KLERĐ / HILTON CLASSICS Sezar Salata /Caesar Salad Sade, Tavuk veya Karides ile Plain, with Chicken or Shrimps Hilton Burger / Hilton Burger Sade, Bacon veya Peynirli Plain, with Bacon

Detaylı

Irish Coffee. ESPRESSO Tarifleri. İçindekiler. Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin.

Irish Coffee. ESPRESSO Tarifleri. İçindekiler. Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin. KLASİK KAHVELER Irish Coffee 50 ml espresso 1 çay kaşığı esmer şeker 20 ml viski 20 ml krema Bardak 3 dk Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin. Karışımı bir bardağa alın ve

Detaylı

ŞÖMİNE BAR MENU APERİTİFLER / APPETIZERS. SCOTCH / MALT (4 cl.) SCOTCH / PREMIUM (4 cl.) BOURBON (4 cl.) CANADIAN (4 cl.) CIN / GIN (4 cl.

ŞÖMİNE BAR MENU APERİTİFLER / APPETIZERS. SCOTCH / MALT (4 cl.) SCOTCH / PREMIUM (4 cl.) BOURBON (4 cl.) CANADIAN (4 cl.) CIN / GIN (4 cl. ŞÖMİNE BAR MENU APERİTİFLER / APPETIZERS YENİ RAKI (5 cl.) TEKİRDAĞ RAKI (5 cl.) YENİ RAKI (duble) TEKİRDAĞ RAKI (duble) YENİ RAKI (35 cl.) TEKİRDAĞ RAKI (35 cl.) CAMPARI MARTINI BIANCO,ROSSO,DRY SCOTCH

Detaylı

Şuruplar, Soslar, Püreler, Dekor Soslar BEST FOR REALTASTE

Şuruplar, Soslar, Püreler, Dekor Soslar BEST FOR REALTASTE Şuruplar, Soslar, Püreler, Dekor Soslar BEST FOR REALTASTE CAFÉ VALENTE Kolombiya nın Guinidad Guyanası nın köklü ailelerinden Valente ailesinin tek varisi olan Alvaro Silve Valente, 1871 yılında henüz

Detaylı

HAKKIMIZDA. Tarifler. vizyon ve misyonumuz. Rakılar Votkalar ve aromalılar Cinler Likörler

HAKKIMIZDA. Tarifler. vizyon ve misyonumuz. Rakılar Votkalar ve aromalılar Cinler Likörler HAKKIMIZDA vizyon ve misyonumuz Tarifler Rakılar Votkalar ve aromalılar Cinler Likörler HAKKIMIZDA Tüm süreçlerin otomasyon ile kontrol edildiği, Türkiye deki ilk entegre alkol tesisidir. Türkiye de buğday

Detaylı

Küçük Şekerleme Dersi. üçük Şekerleme Dersi

Küçük Şekerleme Dersi. üçük Şekerleme Dersi Küçük Şekerleme Dersi üçük Şekerleme Dersi Tatlı lezzetler için küçük tarifler Ev yapımı şekerlemeler. İyi harçlarla, doğru malzemelerle ve biraz el alışkanlığıyla sizde bu küçük, tatlı ve baştan çıkaran

Detaylı

M OJITO (Çilek, Elma seçenekleri ile...)...t Rom, taze nane, esmer şeker, lime limon, lime limon aroması, soda

M OJITO (Çilek, Elma seçenekleri ile...)...t Rom, taze nane, esmer şeker, lime limon, lime limon aroması, soda ALKOLLÜ SOĞUK KAHVELER ICED LATTE A L C O H O L IC (Baileys,Malibu,Kahlua seçenekleri ile). t 30.00 ALKOLLÜ SICAK KAHVELER IRISH C O F F E E (EspressoJameson whısky,şeker,krema)... t 30.00 BAILEYS C O

Detaylı

INDIAN BOSPHORUS Restaurant & Bar

INDIAN BOSPHORUS Restaurant & Bar INDIAN BOSPHORUS Restaurant & Bar BEVERAGES VİSKİLER / WHISKIES 5 CL. SINGLE DOUBLE SINGLE MALT Glenfiddich 12YO. 70 125 The Glenlivet 15YO. 75 135 Lagavulin 16YO. 80 150 Macallan 12YO. 90 160 BLENDED

Detaylı

KAHVE & KOKTEYL ŞURUPLARI COFFEE & COCKTAIL SYRUPS

KAHVE & KOKTEYL ŞURUPLARI COFFEE & COCKTAIL SYRUPS KAHVE & KOKTEYL ŞURUPLARI COFFEE & COCKTAIL SYRUPS Alkollü ve alkolsüz kokteyllerde, sıcak ve soğuk içeceklerde, çeşitli pasta, dondurma ve tatlılarda kullanılır. Ayrıca 1/8 oranında sıcak veya soğuk su

Detaylı

Kızkulesi Kuledebar a Hoşgeldiniz Welcome to Maiden s Tower Kuledebar

Kızkulesi Kuledebar a Hoşgeldiniz Welcome to Maiden s Tower Kuledebar Kızkulesi Kuledebar a Hoşgeldiniz Welcome to Maiden s Tower Kuledebar Peynir Tabağı; İsli Çerkez Peyniri, Beyaz Peynir, Eski Kaşar, Otlu Peynir, İsli Et Cheese Platter: Circissian Cheese, Feta Cheese,

Detaylı

LOBBY LOUNGE MENÜ LOBBY LOUNGE MENU

LOBBY LOUNGE MENÜ LOBBY LOUNGE MENU LOBBY LOUNGE MENÜ LOBBY LOUNGE MENU hafif yiyecekler / snacks Izgara Somonlu Avakado Salatası / Avocado Salad with Grilled Salmon Avakado, roka, portakal ve salatalık üzerinde ızgara Norveç somonu Grilled

Detaylı

No KRİTERLER EVET HAYIR EVET HAYIR 1

No KRİTERLER EVET HAYIR EVET HAYIR 1 SERVİS GÖREVLİSİ SEVİYE 3 SINAV ALANI / HİZMET TEDARİKÇİSİ SEÇME VE DEĞERLENDİRME FORMU Sınav Alanı/Hizmet Tedarikçi Adı: Tarih: İş Tanımı: Faaliyet Alanı: İletişim Bilgileri: SINAV ALANI TEDARİKÇİSİ Tarafından

Detaylı

Kahve nin yeni tanımı...

Kahve nin yeni tanımı... Kahve nin yeni tanımı... Bir çekirdekle başladı bizim öykümüz... Kahveye olan tutkumuz; işimizi seçmemizde bizlere yol gösterdi. Bu AŞK ile çok kısa bir sürede yeni ailemizi oluşturarak 2015 yılında modern

Detaylı

CHALET CAFE MENU APERİTİFLER / APPETIZERS

CHALET CAFE MENU APERİTİFLER / APPETIZERS CHALET CAFE MENU APERİTİFLER / APPETIZERS YAŞ ÜZÜM RAKISI(5 cl.) SARI ZEYBEK RAKISI(5 cl) YENİ RAKI (5 cl.) TEKİRDAĞ RAKI (5 cl.) YENİ RAKI (duble) TEKİRDAĞ RAKI (duble) YENİ RAKI (35 cl.) YENİ RAKI (70

Detaylı

sıcak içecekler Demleme çay... 4,50 TÜRK KAHVESİ... 6,50 ESPRESSO... 7,00 (single, double)

sıcak içecekler Demleme çay... 4,50 TÜRK KAHVESİ... 6,50 ESPRESSO... 7,00 (single, double) sıcak içecekler Demleme çay... 4,50 TÜRK KAHVESİ... 6,50 (klasik, damla sakızlı) ESPRESSO... 7,00 (single, double) amerıcano... 7,50 macchıatto... 7,50 filtre kahve... 7,50 nescafe... 7,50 decaf... 7,50

Detaylı

İÇECEKLER / BEVERAGES. Çay / Turkish Tea Bitki Çayları / Herbal Tea Bags

İÇECEKLER / BEVERAGES. Çay / Turkish Tea Bitki Çayları / Herbal Tea Bags İÇECEKLER / BEVERAGES Çay / Turkish Tea Bitki Çayları / Herbal Tea Bags 8 11 KAHVELER / COFFEES Türk Kahvesi / Turkish Coffee Filtre Kahve / Filter Coffee Espresso Americano Cappuccino Cafe Latte Sıcak

Detaylı

Ultimate Ultra Herşey Dahil Konsept

Ultimate Ultra Herşey Dahil Konsept Ultimate Ultra Herşey Dahil Konsept 2018 +++++ Ultimate Ultra Herşey Dahil Konsept 2018 Hotel Bilgileri İsim : Sea Shell Resort & Spa Sınıf : 5 ve 5 ( Çevreye duyarlı otel sertifikası ) Açılış : 01.06.2013

Detaylı

ŞARAP VE DİĞER ALKOLLÜ İÇECEKLERİN SERVİSİ.. DERSİ. Diğer Alkollü İçkiler ve Servisi. Diğer alkollü içkileri servis etmek.

ŞARAP VE DİĞER ALKOLLÜ İÇECEKLERİN SERVİSİ.. DERSİ. Diğer Alkollü İçkiler ve Servisi. Diğer alkollü içkileri servis etmek. ŞARAP VE DİĞER ALKOLLÜ İÇECEKLERİN SERVİSİ.. DERSİ Dersin Modülleri Şaraplar ve Servisi Diğer Alkollü İçkiler ve Servisi Kazandırılan Yeterlikler Şarapların servisini yapmak Diğer alkollü içkileri servis

Detaylı

DERSİN KODU: STI 224 DERSİN ADI : BARDA SERVİS DERSİN KREDİSİ: 4.5 DERSİN AKTS: 6 DERS SORUMLUSU: ÖGR.GÖR. ADNAN ÇETİNKAYA

DERSİN KODU: STI 224 DERSİN ADI : BARDA SERVİS DERSİN KREDİSİ: 4.5 DERSİN AKTS: 6 DERS SORUMLUSU: ÖGR.GÖR. ADNAN ÇETİNKAYA DERSİN KODU: STI 224 DERSİN ADI : BARDA SERVİS DERSİN KREDİSİ: 4.5 DERSİN AKTS: 6 DERS SORUMLUSU: ÖGR.GÖR. ADNAN ÇETİNKAYA BARDA SERVİS DERSİN AMACI: 1.BARLARIN TANITIMI 2..Bar ölçü birimlerini kavramak;

Detaylı

EK TATLANDIRICILAR. Enerjisi azaltılmış veya şeker ilavesiz tahıl bazlı tatlılar. Enerjisi azaltılmış veya şeker ilavesiz yağ bazlı tatlılar

EK TATLANDIRICILAR. Enerjisi azaltılmış veya şeker ilavesiz tahıl bazlı tatlılar. Enerjisi azaltılmış veya şeker ilavesiz yağ bazlı tatlılar Ağustos 2007 CUMA Resmî Gazete Sayı : 26602 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ GIDA MADDELERİNDE KULLANILAN TATLANDIRICILAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ

Detaylı

ATIŞTIRMALIKLAR. SICAK TABAĞI (2 KİŞİLİK) Parmak patates, çıtır piliç, sigara böreği, mantar pane, sosis ve üzerine rendelenmiş kaşar

ATIŞTIRMALIKLAR. SICAK TABAĞI (2 KİŞİLİK) Parmak patates, çıtır piliç, sigara böreği, mantar pane, sosis ve üzerine rendelenmiş kaşar ATIŞTIRMALIKLAR SÜPER MANJE (2-3 KİŞİLİK) Çıtır piliç, sosis tava, avcı böreği, kaşar pane, mantar pane, sigara böreği, manje böreği, elma dilim patates ve özel sos ile SICAK TABAĞI (2 KİŞİLİK) Parmak

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ BAR ÖLÇÜ BİRİMLERİ ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

Sütlü tatlıların ana malzemesi olan sütün temizliği son derece önemlidir. Hastalık yapıcı mikroorganizmalardan arındırılmış olmalıdır. Sektörde kullanılan açık sütler süzülerek kaynatılır. Sütlü tatlılar

Detaylı

Mocaco Coffee nin Brew Kahveleri Lezzet Dünyasına Hoşgeldiniz...

Mocaco Coffee nin Brew Kahveleri Lezzet Dünyasına Hoşgeldiniz... Mocaco Coffee nin Brew Kahveleri Lezzet Dünyasına Hoşgeldiniz... TEK KİŞİLİK 12.00_ TEK KİŞİLİK 12.00_ ÇİFT KİŞİLİK 22.00_ ÇİFT KİŞİLİK 22.00_ TEK KİŞİLİK 12.00_ MOCACO BREW // 6.50_ ESPRESSO ESPRESSO

Detaylı

Öğr. Gör. Osman ÇULHA 1/30

Öğr. Gör. Osman ÇULHA 1/30 Öğr. Gör. Osman ÇULHA 1/30 2/30 İçerik MENÜNÜN YAPISI Klasik Menü Klasikten Günümüz Modern Menüsüne Değişmeler Günümüz Modern Menüsü MENÜNÜN İÇERİĞİ Menünün Yapısı Bilinen en eski düzenli menü 1800 lü

Detaylı

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek Servisi Arş. Gör.

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek Servisi Arş. Gör. YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek Servisi Arş. Gör. Reha KILIÇHAN SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER Restoran işletmelerinde

Detaylı

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 KISIM I: Şifalı Bitkiciliğin Kalbi: Bitkileri Tanımak...5 Bölüm 1: Bitkileri Tanımayı Öğrenme...7

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 KISIM I: Şifalı Bitkiciliğin Kalbi: Bitkileri Tanımak...5 Bölüm 1: Bitkileri Tanımayı Öğrenme...7 İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 KISIM I: Şifalı Bitkiciliğin Kalbi: Bitkileri Tanımak...5 Bölüm 1: Bitkileri Tanımayı Öğrenme...7 Deva Hikayesi Menekşe Bahçesi...6 Bir Başlangıç...9 Tam Olarak Aşina Olma...9 Bitkileri

Detaylı

SOĞUK İÇECEKLER. 1. Su. 2. Ayran İsteğe göre naneli. 3. Soda. 4. Meyveli Soda. 5. Coca Cola. 6. Lıght Cola. 7. Cola Zero. 8. Fanta. 9.

SOĞUK İÇECEKLER. 1. Su. 2. Ayran İsteğe göre naneli. 3. Soda. 4. Meyveli Soda. 5. Coca Cola. 6. Lıght Cola. 7. Cola Zero. 8. Fanta. 9. SOĞUK İÇECEKLER 1. Su 2. Ayran İsteğe göre naneli. 3. Soda 4. Meyveli Soda 5. Coca Cola 6. Lıght Cola 7. Cola Zero 8. Fanta 9. Sprıte 10. Ice Tea 11. Schweppes 12. Enerji İçeceği 13. Cappy 14. Limonata

Detaylı

MENEMEN - SAHANDA YUMURTALAR

MENEMEN - SAHANDA YUMURTALAR KAHVALTI Kahvaltı Tabağı...30,00 TL Siyah Zeytin,Yeºil Zeytin, Beyaz Peynir,Çeçil peyniri,kaºar Peyniri,Erzincan Çörekotlu Peynir,Haºlanmıº yumurta,salam,dana jambon,tereyağı, Bal,Nutella,Viºne reçeli,kayısı

Detaylı

Kremalar; pastacılıkta hemen hemen tüm çeşitlerde lezzet vermek, dolgu yapmak, süslemek ve pastanın kurumasına karşı koruyucu bir tabaka oluşturmak

Kremalar; pastacılıkta hemen hemen tüm çeşitlerde lezzet vermek, dolgu yapmak, süslemek ve pastanın kurumasına karşı koruyucu bir tabaka oluşturmak Kremalar; pastacılıkta hemen hemen tüm çeşitlerde lezzet vermek, dolgu yapmak, süslemek ve pastanın kurumasına karşı koruyucu bir tabaka oluşturmak için kullanılan temel ürünlerden birisidir. Pastacı kreması,

Detaylı

Tam sertleştirme işlemi uygulanmış ürünler. Full Tempered products.

Tam sertleştirme işlemi uygulanmış ürünler. Full Tempered products. Sertleştirme / Tempered Bu katalogta yer alan ürünlerin bazılarına tam sertleştirme veya veya ağız sertleştirme işlemleri uygulanmıştır. Bu işlemler ürünlere aşağıda belirtilen avantajları sağlamaktadır.

Detaylı

Lezzeti taze çekirdeklerinden gelen Santral kahveleri

Lezzeti taze çekirdeklerinden gelen Santral kahveleri Lezzeti taze çekirdeklerinden gelen Santral kahveleri Sıcak Kahveler Kahvenizi nasıl seversiniz? Küçük Büyük Küçük Büyük Espresso Double Espresso 4.5 TL 6 TL Cappuccino 7.5 TL 8.5 TL Australian Cappuccino

Detaylı

26/11/ g. İçecekler. İçecekler. Kahve. Kahve çekirdekleri

26/11/ g. İçecekler. İçecekler. Kahve. Kahve çekirdekleri 1. Satın alma işlevi a) Besin üretimi b) Üretim planlama c) Satın alma süreci d) Tedarikçiler ve dağıtım e) Tesellüm ve taşıma f) Depolama g) Depodan dağıtım h) Maliyet kontrolü 2. Hammaddeler a) Tahıl

Detaylı

PURE HEALTH TARİFLER

PURE HEALTH TARİFLER PURE HEALTH TARİFLER Bol vitaminli Smoothie ler ve lezzetli içecekler Leziz kokteyller ve Milchshake ler Serinletici dondurmalar Enfes çorbalar Mini mikser ile öğütme Bol vitaminli Smoothie ler ve lezzetli

Detaylı

BARDAK ÇAY Glas of tea FİNCAN ÇAY CUP of tea HERBAL TEA S

BARDAK ÇAY Glas of tea FİNCAN ÇAY CUP of tea HERBAL TEA S TÜRK KAHVELERİ TURKISH COFFEE GELENEKSELTRADITIONAL DİBEK DİBEK SÜTLÜ TÜRK KAHVESİ 6.00 DAMLA SAKIZLI ÇİKOLATALI DOUBLE TÜRK KAHVESİ KEÇİBOYNUZLU MENENGİÇ KAHVESİ OSMANLI KAHVESİ TURKISH COFFEE WITH MILK

Detaylı

Soft Drinks Alkolsüz İçecekler

Soft Drinks Alkolsüz İçecekler s k n i r D t f o S Alkolsüz İçecekler ALKOLSÜZ İÇECEKLER / SOFT DRINKS Su / Spring Water 0,5 Lt Su / Spring Water 1,5 Lt Maden Suyu / Mineral Water Ayran / Yoghurt Drinks Coca Cola Cola Light Fanta Sprite

Detaylı

28 DRINKS, karışımlar için ideal, bitter ferahlatıcı içecekler. Sol Mate, mate çaylı ferahlatıcı gazlı organik içecekler

28 DRINKS, karışımlar için ideal, bitter ferahlatıcı içecekler. Sol Mate, mate çaylı ferahlatıcı gazlı organik içecekler ALKOLSÜZ İÇECEKLER CALIDRIS 28 CALIDRIS 28 TURKEY CALIDRIS 28 Turkey, Lüksemburg merkezli yenilikçi bir içecek şirketi olarak CALIDRIS 28 AG'nin bir yan kuruluşudur. CALIDRIS 28 AG dünya çapında faaliyet

Detaylı

Öğr. Gör. Osman ÇULHA 1/30

Öğr. Gör. Osman ÇULHA 1/30 Öğr. Gör. Osman ÇULHA 1/30 2/30 İçerik Menünün Tanımı Menünün Tarihçesi Menün İşlevleri 3/30 Menünün Tanımı Latincede küçük-az anlamına gelen Minutus sözcüğünden türeyerek Fransızcaya geçmiştir. Yemek

Detaylı

Sağlıklı, lezzetli, pratik

Sağlıklı, lezzetli, pratik Daldır ve karıştır Kalem çayınızı ambalajından çıkartıp, TEASTİR logosundan tutarak bir bardak kaynamış suya daldırıp, 1-2 dakika kaşığa gerek duymadan, dilerseniz şeker ekleyerek karıştırın. Özel dizayn

Detaylı

Kanser tedavisi sırasında sağlıklı bir diyet hemen hemen başka zamanlardakiyle aynıdır. Her gün çeşitli gıdalar yemeniz gerekir.

Kanser tedavisi sırasında sağlıklı bir diyet hemen hemen başka zamanlardakiyle aynıdır. Her gün çeşitli gıdalar yemeniz gerekir. KANSER HASTALARINDA BESLENME DESTEĞİ Dengeli ve sağlıklı beslenme sadece tedavi gören kanser hastaları için değil tedavi sonrası süreçte de sağlıklı yaşamı oluşturan önemli unsurlardan biridir. Kanser

Detaylı

MAKARNALAR. Cevİz Dolgulu RavIolI. Tavuklu Noodle 14,00 TL 17,00 TL. PorçInI Mantarlı Papardella. Penne ArabIata 13,50 TL 15,50 TL 14,50 TL

MAKARNALAR. Cevİz Dolgulu RavIolI. Tavuklu Noodle 14,00 TL 17,00 TL. PorçInI Mantarlı Papardella. Penne ArabIata 13,50 TL 15,50 TL 14,50 TL MAKARNALAR Tavuklu Noodle Sotelenmiş Sebzeler, Tavuk Parçaları Ve Teriyaki Sos İle Cevİz Dolgulu RavIolI Ceviz Dolgulu, Krema Soslu Ev Yapımı Ravioli 17,00 TL PorçInI Mantarlı Papardella Özel Porçini Mantarı

Detaylı

The Art of Swiss Ice Cream

The Art of Swiss Ice Cream collectıon 2018 Doğanın sunduğu en iyi malzemelerle kutsanmış ve gastronomi tutkusu ile beslenmiş mükemmel bir dondurma. Mövenpick dondurmanın her bir tadına, özenle seçilmiş dünyanın en kaliteli malzemeleri

Detaylı

Gerçekleşecek organizasyonunuzda Elma Catering i tercih ettiğiniz için çok teşekkür eder, teklifimizin son halini ekteki linkte dikkatinize sunarız.

Gerçekleşecek organizasyonunuzda Elma Catering i tercih ettiğiniz için çok teşekkür eder, teklifimizin son halini ekteki linkte dikkatinize sunarız. Sensörmatik 0216 681 82 00 0536 065 57 88 bilge.gencer@sensormatic.com.tr Sayın Bilge Gencer, Gerçekleşecek organizasyonunuzda Elma Catering i tercih ettiğiniz için çok teşekkür eder, teklifimizin son

Detaylı

HOTEL EQUIPMENTS BAR MALZEMELERİ. Ürün Adı : Kokteyl Karış tırıcı Produkt Name : Coctail Shaker. Produkt Name : Coctail Shaker

HOTEL EQUIPMENTS BAR MALZEMELERİ. Ürün Adı : Kokteyl Karış tırıcı Produkt Name : Coctail Shaker. Produkt Name : Coctail Shaker BAR UTENSILS 417 Ürün Adı : Kokteyl Karış tırıcı Produkt Name : Coctail Shaker 1) 00530020 2) 00530084 3) 00530085 4) 00530086 1) 1.5 lt. 2) 750 ml. 3) 550 ml. 4) 350 ml. Ürün Adı : Kokteyl Karış tırıcı

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ 1. İşletme İle İlgili Temel Kavramlar... 2 1.1. İhtiyaç... 2 1.2. Ürün... 3 1.3. Üretim ve Üretim

Detaylı

Selection Bardak Poşet Çay Selection Tea Bag 9222345 2,00 9222346 2,00 1000. Traditional Bardak Poşet Çay Traditional Tea Bag 9222320 2,00 25

Selection Bardak Poşet Çay Selection Tea Bag 9222345 2,00 9222346 2,00 1000. Traditional Bardak Poşet Çay Traditional Tea Bag 9222320 2,00 25 Gıda Çözümleri Siyah Çaylar Selection Bardak Poşet Çay Selection Tea Bag Geleneksel tadıyla lezzeti, günün her saati bardak poşet rahatlığı ile içinizde hissedeceksiniz. 9222 00 9222 000 Traditional Bardak

Detaylı

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ 22.01 Sular (tabii ve suni mineral sular ve gazlı sular dahil) (ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeler katılmamış veya lezzetlendirilmemiş); buz ve kar: 2201.10 - Mineral sular ve gazlı sular : -

Detaylı

Espresso Bazlı Kahveler

Espresso Bazlı Kahveler Espresso Bazlı Kahveler Özel kahve harmanları ve özel kavurma dereceleri ile hazırlanmış birbirinden lezzetli espresso bazlı kahveler 08 01. Espresso %100 Arabica çekirdeklerinden hazırlanmış espresso.

Detaylı

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi On5yirmi5.com Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç yaza özel çorbalar hazırladı. Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2015 Çarşamba (oluşturma : 12/17/2015) Yaz sıcaklarının bastırdığı Ağustos

Detaylı

Lezzetin doruğa ulaştığı an!...

Lezzetin doruğa ulaştığı an!... Lezzetin doruğa ulaştığı an!... www.frupan.com.tr FİRMA ADI VE ADRESİ TULUM GIDA SAN.TĠC.LTD. ġtġ ISPARTA EĞRĠDĠR YOLU.10.KM ISPARTA Telefon: +90 6 259 46 36 Faks: +90 6 259 46 26 İŞBU BELGE; MAKROBEL

Detaylı

BuRGERLER. PiZZALAR MAKARNALAR

BuRGERLER. PiZZALAR MAKARNALAR BuRGERLER Bİralem SIcak tabaği 25TL Elma dilim patates, bomfrit, soğan halkası, sosis, nugget, çıtır tavuk, sigara böreği, sweet chili sos ile Mİdye Tava İç midye, tarator sos, limon ve yeşillik ile Kalamar

Detaylı

Salep. Hot Chocolate. Gold Cappuccino

Salep. Hot Chocolate. Gold Cappuccino Salep Hot Chocolate Gold Cappuccino Klasik 3 u 1 Arada gercekkahve Fiero Toz İçecekler Salep, Sıcak Çikolata, Cappuccino, 3 ü 1 Arada Milkshake, Frappe Fiero Kahve Espresso, Türk Kahvesi, Filtre Kahve,

Detaylı

Kokteyl I. Jülyen Salatalık Jülyen Havuç & Deep sos eşliğinde. Karışık Kuruyemiş. Soğuk Kanepeler ve İştah açıcılar

Kokteyl I. Jülyen Salatalık Jülyen Havuç & Deep sos eşliğinde. Karışık Kuruyemiş. Soğuk Kanepeler ve İştah açıcılar Kokteyl I Jülyen Salatalık Jülyen Havuç Deep sos eşliğinde Karışık Kuruyemiş Soğuk Kanepeler ve İştah açıcılar Tepsilerde garsonlar tarafından servis edilecek şekilde; Macar salamlı İtalyan Salatalı Beyaz

Detaylı

MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) KOKTEYL HAZIRLAMA TEKNİKLERİ 1 ANTALYA 2005 1 İÇİNDEKİLER 2 AÇIKLAMALAR MODÜLÜN KODU ALAN DAL/MESLEK MODÜLÜN

Detaylı

BAR EĞİTİMİ (30 SAAT )

BAR EĞİTİMİ (30 SAAT ) BAR EĞİTİMİ (30 SAAT ) Eğitim Günü ve konulara ayrılan süreler Konu: Bar İçerik Eğitim Çıktıları / Öğrenim sonuçları Notlar 1. Gün Bar Temel Kavramları Barın tanımı Alkollü ve Alkolsüz içecekler tanımlanması

Detaylı

Tesislerimizde konsept farklılıkları gereği kullanılan ekipmanlarda, marka ve ölçülerinde farklılıklar olabilir.

Tesislerimizde konsept farklılıkları gereği kullanılan ekipmanlarda, marka ve ölçülerinde farklılıklar olabilir. Tesislerimizde konsept farklılıkları gereği kullanılan ekipmanlarda, marka ve ölçülerinde farklılıklar olabilir. Servis Tabakları Düz tabak; 16-19-21-24-28-30 cm çapında, beyaz renkli, sert şeffaf porselenden

Detaylı

Tatlı Krizini Bastıran Hafif Tarifler

Tatlı Krizini Bastıran Hafif Tarifler On5yirmi5.com Tatlı Krizini Bastıran Hafif Tarifler Sıcak havalarda ağır yemekler ve tatlılar sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi (oluşturma : 11/8/2017) Özellikle tatlı

Detaylı

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI Pirinç 2 su bardağı 360 gram Domates 3 küçük boy 300 gram Yağ 1/2 su bardağı 100 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Su(sıcak) 3 su bardağı 600 gram Pirinci yıkayın, süzün. Domatesi

Detaylı

İzmir çıkışlı : *16,23,30 NİSAN; 07,14,21,28 MAYIS; 04,11,18,25 HAZİRAN; 10,17,24 EYLÜL; 01,08,15 EKİM 2017

İzmir çıkışlı : *16,23,30 NİSAN; 07,14,21,28 MAYIS; 04,11,18,25 HAZİRAN; 10,17,24 EYLÜL; 01,08,15 EKİM 2017 Erken Rezervasyon Kampanyası 31 Ocak 2017 E KADAR YAPILACAK REZERVASYONLARDA %20 (Nisan-Mayıs ) - %30 ( Haziran-Eylül-Ekim) İNDİRİM UYGULANACAKTIR (indirim vergiler hariç) Celestyal Nefeli ile Yunan Adaları

Detaylı

SAF MADDE VE KARIŞIMLAR

SAF MADDE VE KARIŞIMLAR Bazı maddeler tek çeşit maddeden oluşur, yapısında kendinden başka madde içermez. Böyle maddelere saf madde denir. Örneğin tuzun yapısında sadece tuz maddesi bulunur, tuzun en küçük parçası yine tuzdur.

Detaylı

NİKAH PAKETİ 1 NİKAH PAKETİ 2. Salon Süslemeleri. Nikah masası süslemeleri. Giriş yolu süslemeleri ve şamdanları

NİKAH PAKETİ 1 NİKAH PAKETİ 2. Salon Süslemeleri. Nikah masası süslemeleri. Giriş yolu süslemeleri ve şamdanları NİKAH PAKETİ 1 Salon Süslemeleri Nikah masası süslemeleri Giriş yolu süslemeleri ve şamdanları 50 adet seçilebilir fotoğraf ( 13 * 18 baskı ) Organizasyon süresince video çekimi CD ' den müzik yayını 1

Detaylı

FASIL 22 MEŞRUBAT, ALKOLÜ İÇKİLER VE SİRKE

FASIL 22 MEŞRUBAT, ALKOLÜ İÇKİLER VE SİRKE FASIL 22 MEŞRUBAT, ALKOLÜ İÇKİLER VE SİRKE Genel Açıklamalar Bu fasıldaki muhtevası 2lt.yi geçen 2 lt.yi geçmeyen kaplardaki ürünler arasında bir ayrım söz konusu olduğunda, dikkate alınacak miktar, bu

Detaylı

1.Erken Rezervasyon Kampanyası 31 Ocak 2017 E KADAR YAPILACAK REZERVASYONLAR %30 İNDİRİMİ UYGULANACAKTIR (indirim vergiler hariç)

1.Erken Rezervasyon Kampanyası 31 Ocak 2017 E KADAR YAPILACAK REZERVASYONLAR %30 İNDİRİMİ UYGULANACAKTIR (indirim vergiler hariç) 1.Erken Rezervasyon Kampanyası 31 Ocak 2017 E KADAR YAPILACAK REZERVASYONLAR %30 İNDİRİMİ UYGULANACAKTIR (indirim vergiler hariç) Celestyal Nefeli ile Yunan Adaları & Atina Gemi Turu IDYLLIC AEGEAN Kuşadası

Detaylı

Standart Ekmeğin Hazırlanması. (Standart Bread Dough)

Standart Ekmeğin Hazırlanması. (Standart Bread Dough) Standart Ekmeğin Hazırlanması (Standart Bread Dough) 2.5 Ölçü Kabı Ilık Su 2 Ölçü Kabı Tam Buğday Unu 2 3 Ölçü Kabı Genel Amaçlı Un veya Ekmeklik Un. 1 Büyük Kaşık Tuz ½ Ölçü Kabı Sıvı Yağ ½ Ölçü Kabı

Detaylı

Bilgilendirme Rehberi

Bilgilendirme Rehberi WSET 1. Seviye Yüksek Alkollü İçkiler Yeterlik Programı wsetglobal.com Bilgilendirme Rehberi Bilgilendirme Rehberi WSET 1. Seviye Yüksek Alkollü İçkiler Yeterlik Programı wsetglobal.com Wine & Spirit

Detaylı

PİPETİNİ DALDIR PLASTİĞİ KALDIR Proje Ekibi Sunay ALTAN Ayşe KAPLAN

PİPETİNİ DALDIR PLASTİĞİ KALDIR Proje Ekibi Sunay ALTAN Ayşe KAPLAN TÜBİTAK BİDEB LİSE ÖĞRETMENLERİ FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ, MATEMATİK- PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI LİSE2 (Çalıştay 2012) BİYOLOJİ GRUP DOĞAL PROJE ADI PİPETİNİ DALDIR PLASTİĞİ KALDIR Proje Ekibi Sunay

Detaylı

Toplantı Katılım Sonuç Raporu*

Toplantı Katılım Sonuç Raporu* Sayfa : 1 / 6 Konu: Yer : Tarih: Saat: Sayı : Türü: 6 NOLU MESLEK KOMİTESİ OLAĞAN TOPLANTISI BODTO TOPLANTI SALONU 25.08.2014 14.00 16 OLAĞAN TOPLANTI Görevli Personel: Katılımcılar: Adı/Soyadı ALTAN ATİLLA

Detaylı

Son 40 yıl için teşekkür ederiz

Son 40 yıl için teşekkür ederiz Son 40 yıl için teşekkür ederiz Mövenpick Salata Büfesi Leziz yeşillikler ve çiğ sebze çeşitlerinden oluşan, Rose Island, Fransız veya İtalyan soslarının eşlik ettiği salata büfemizden seçiminizi yapabilirsiniz.

Detaylı

ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ.

ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. Altıntepe Mahallesi Bahar Sokağı No:12 Maltepe / İSTANBUL 0532 158 73 22 www.sefinmutfagi.com.tr HAKKIMIZDA Gerçek tatlar korumamız altında,

Detaylı

DiYABET VE BESLENME N M.-

DiYABET VE BESLENME N M.- DiYABET VE BESLENME Diyabet tedavisinin amacı;kan şekeri kontrolünü sağlayarak diyabetin seyrinde gelişebilecek bozuklukları (komplikasyonları) önlemek veya geciktirmek; böylece yaşam kalitenizi yükseltmektir.

Detaylı

Üzüm : %98 Sangıovese Grosso, % 2 Merlot Alkol : 13,6 Yaşlandırma süresi : 12 ay meşe fıçı Tadım Notu : Parlak kırmızı yakut renkli, kırmızı

Üzüm : %98 Sangıovese Grosso, % 2 Merlot Alkol : 13,6 Yaşlandırma süresi : 12 ay meşe fıçı Tadım Notu : Parlak kırmızı yakut renkli, kırmızı Vino Daniels Üzüm : %98 Sangıovese Grosso, % 2 Merlot Alkol : 13,6 Yaşlandırma süresi : 12 ay meşe fıçı Tadım Notu : Parlak kırmızı yakut renkli, kırmızı meyve,erik, menekşe notalarını barındırır. Ahşabıngetirdiği

Detaylı

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. adresinden 98e5-096a-39c4-b4cf-d849 kodu ile teyit edilebilir.

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.  adresinden 98e5-096a-39c4-b4cf-d849 kodu ile teyit edilebilir. Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 98e5-096a-39c4-b4cf-d849 kodu ile teyit edilebilir. Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ AROMATİZE ŞARAP, AROMATİZE ŞARAP BAZLI İÇKİ VE AROMATİZE ŞARAP KOKTEYLİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2017/ )

TÜRK GIDA KODEKSİ AROMATİZE ŞARAP, AROMATİZE ŞARAP BAZLI İÇKİ VE AROMATİZE ŞARAP KOKTEYLİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2017/ ) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ AROMATİZE ŞARAP, AROMATİZE ŞARAP BAZLI İÇKİ VE AROMATİZE ŞARAP KOKTEYLİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2017/ ) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; aromatize

Detaylı

1.Erken Rezervasyon Kampanyası

1.Erken Rezervasyon Kampanyası 1.Erken Rezervasyon Kampanyası 31 Ocak 2017 E KADAR YAPILACAK REZERVASYONLARDA %35 ( Sadece Mart ) - % 30 İNDİRİM UYGULANACAKTIR (indirim vergiler hariç) Kuşadası çıkışlı Yunan Adaları Gemi Turu 2017 Celestyal

Detaylı

KAHVALTI. Kahvaltı Tabağı. Sucuk şiş Elma dilim patates ile. Melemen. Sahanda Yumurta Çeşitleri

KAHVALTI. Kahvaltı Tabağı. Sucuk şiş Elma dilim patates ile. Melemen. Sahanda Yumurta Çeşitleri Kafe Mönüsü KAHVALTI Kahvaltı Tabağı 30.00 TL Beyaz peynir, taze kaşar peyniri, eski kaşar peyniri,dil peyniri, sebzeli tavuk jambon, dana jambon, Macar salam, haşlanmış yumurta, domates, salatalık, kuru

Detaylı

ESPRESSO CLASSICS KLASİK ESPRESSO

ESPRESSO CLASSICS KLASİK ESPRESSO KAHVE MENÜSÜ ESPRESSO CLASSICS KLASİK ESPRESSO Espresso Espresso, koyu kavrulmuş, yeteri kadar ince çekilmiş espresso çekirdeklerinin espresso makinesiyle 9 bar basınçlı sıcak suyun yaklaşık 20-25 saniye

Detaylı

BUSINESS LUNCH HERGÜN / EVERY DAY 12:00-15:00 TÜM İÇECEKLER YARI FİYATINA / ALL DRINKS AT HALF PRICE BİRA & ŞARAP GECESİ BEER & WINE NIGHT 40

BUSINESS LUNCH HERGÜN / EVERY DAY 12:00-15:00 TÜM İÇECEKLER YARI FİYATINA / ALL DRINKS AT HALF PRICE BİRA & ŞARAP GECESİ BEER & WINE NIGHT 40 BUSINESS LUNCH HERGÜN / EVERY DAY 12:00-15:00 TÜM İÇECEKLER YARI FİYATINA / ALL DRINKS AT HALF PRICE HER PAZARTESİ ve SALI EVERY MONDAY and TUESDAY 18:00-23:00 Sınırsız Tuborg Gold Fıçı Bira + Baharatlı

Detaylı

SÜTLÜ TATLILAR. FIRINDA LİMONLU PUDİNG (6 kişilik) KEŞKÜL (2 kişilik)

SÜTLÜ TATLILAR. FIRINDA LİMONLU PUDİNG (6 kişilik) KEŞKÜL (2 kişilik) SÜTLÜ TATLILAR FIRINDA LİMONLU PUDİNG (6 kişilik) 1/3 su bardağı un (100 gr) 1,5 su bardağı tatlandırıcı Yarım çay kaşığı tuz 2 limon kabuğu rendesi 1/4 su bardağı limon suyu (30 ml) 3 yumurta 1,5 su bardağı

Detaylı

Detox Beslenme Programı

Detox Beslenme Programı Sağlıklı ve Mutlu Yaşam Kliniği Detox Beslenme Programı Yağ Yakıcı ve Vücut Şekillendirici 7 Günlük Özel Program Merhaba İç hastalıkları uzmanı doktorumuz Dr. Nafiz Karagözoğlu önderliğinde; Klinik Diyetisyen

Detaylı

MICE EN PLACE TANIMI ve ÖNEMİ

MICE EN PLACE TANIMI ve ÖNEMİ MICE EN PLACE TANIMI ve ÖNEMİ Kısaca herhangi bir çalışmanın ön hazırlığıdır. Başlangıç çalışmasıdır genellikle gastronomi hizmetinde çalışan personelin kullandığı internasyonel bir terimdir. Diğer bütün

Detaylı

sıcak poğaça çeşitleri... peynirli, patatesli, zeytinli, kaşar peynirli

sıcak poğaça çeşitleri... peynirli, patatesli, zeytinli, kaşar peynirli sıcak poğaça çeşitleri... peynirli, patatesli, zeytinli, kaşar peynirli çıtır peynirli poğaça... ankara simidi... açma çeşitleri... sade, zeytinli, peynirli, patatesli, kaşar peynirli kır pidesi... kıymalı,

Detaylı

Ünite 5. Hungry Planet. Ortak Dersler. İngilizce II. Yrd. Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ

Ünite 5. Hungry Planet. Ortak Dersler. İngilizce II. Yrd. Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ Hungry Planet Ünite 5 Ortak Dersler İngilizce II Yrd. Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ 1 Ünite 5 HUNGRY PLANET Yrd. Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ İçindekiler 5.1. KEY VOCABULARY... 3 5.2. COUNTABLE & UNCOUNTABLE NOUNS

Detaylı

Portakallı Flat White

Portakallı Flat White Portakallı Flat White 1 yeşil kakule tohumu 1 kapsül Espresso Dark Choc & Orange 1 çay kaşığı portakal şurubu 100-120 ml süt Süslemek için: portakal kabuğu rendesi 1. Kakule tohumunu kırın ve bir kahve

Detaylı

Mutlu Yıllar! 2014 Yeni Yıl Ürün Kataloğu. www.zeelandiadoruk.com

Mutlu Yıllar! 2014 Yeni Yıl Ürün Kataloğu. www.zeelandiadoruk.com Mutlu Yıllar! 2014 Yeni Yıl Ürün Kataloğu facebook.com/zeedor twitter.com/zeedor www.zeelandiadoruk.com FRAMBUAZLI GATEAUX FRAMBUAZLI GATEAUX Kakaolu Pandispanya için: 1000 g Quattro Kakaolu Pandispanya

Detaylı

MASA ÜSTÜ CAM ÜRÜNLERİ

MASA ÜSTÜ CAM ÜRÜNLERİ BİRA : MASA ÜSTÜ CAM ÜRÜNLERİ 50036 BUCURESTI - BİRA Hacim : 30 cl Çap : 83.4 mm Yükseklik : 125 mm 50037 BUCURESTI - BİRA Hacim : 50 cl Çap : 98 mm Yükseklik : 144 mm 50802 NICOL - BİRA Hacim : 50 cl

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2009/39 TARİH: Bazı Mallara Uygulanacak ÖTV Oranlarının Tespiti Hakkında,

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2009/39 TARİH: Bazı Mallara Uygulanacak ÖTV Oranlarının Tespiti Hakkında, VERGİ SİRKÜLERİ NO: 29/39 TARİH: 14.4.29 KONU Bazı Mallara Uygulanacak ÖTV Oranlarının Tespiti Hakkında, 14.4.29 tarih, 272 sayılı Resmi Gazetede 476 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı

Detaylı

Salep. Hot Chocolate. Gold Cappuccino

Salep. Hot Chocolate. Gold Cappuccino Salep Hot Chocolate Gold Cappuccino Klasik 3 u 1 Arada gercekkahve Fiero Toz İçecekler Salep, Sıcak Çikolata, Cappuccino, 3 ü 1 Arada Fiero Kahve Espresso, Filtre Kahve, Aromalı Kahveler, Dünya Kahveleri

Detaylı

Kuşadası çıkışlı Yunan Adaları Gemi Turu 2017 Celestyal Olympia ve Celestyal Nefeli ile Yunan Adaları ve Atina ICONIC AEGEAN

Kuşadası çıkışlı Yunan Adaları Gemi Turu 2017 Celestyal Olympia ve Celestyal Nefeli ile Yunan Adaları ve Atina ICONIC AEGEAN 1.Erken Rezervasyon Kampanyası 31 Ocak 2017 E KADAR YAPILACAK REZERVASYONLARDA %35 ( sadece Mart ayı ) - % 30 İNDİRİM UYGULANACAKTIR (indirim vergiler hariç) Kuşadası çıkışlı Yunan Adaları Gemi Turu 2017

Detaylı

Gıda İzin Verilen Renklendirici Maksimum Miktar

Gıda İzin Verilen Renklendirici Maksimum Miktar SINIRLI KULLANIM ALANI OLAN GIDA KATKI MADDELERİ Sınırlı kullanım alanı olan gıda katkı maddeleri özelliklerine ve kullanılacakları gıdaların özelliklerine göre belirlenmektedir. Bu şu anlama gelmektedir.

Detaylı

Çocuklarınızı Ketçap ve Mayonez Canavarına Yem Etmeyin! - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Çocuklarınızı Ketçap ve Mayonez Canavarına Yem Etmeyin! - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Hemen hemen herkesin sıkça kullandığı, mutfaklardan eksik etmediği ketçap ve mayonez yapımında kullanılan kimyasallar çocuklar başta olmak üzere yetişkin sağlığını da tehdit ediyor. Aşırı derecede kiloya

Detaylı