EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ"

Transkript

1 EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ LİSE SINIFLARI 401 Basketbol/Basketball Kategori: Spor/CAS Action Lise sınıfları seviyesinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Basketbol okul takımı çalışmalarına katılan ve lisanslı öğrencilerimiz bu kulübü tercih edemezler. Çalışmalar hava şartlarına göre okulumuzun açık ya da kapalı basketbol sahalarında yapılır. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler, kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir. Basketbola ilgi duymak ve sevmek. 402 Beyzbol Softbol/ Baseball Softball Lise sınıfları seviyesinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Çalışmalar hava şartlarına göre yeşil alanda ya da kapalı voleybol sahalarında yapılır. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler, kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir.

2 Beyzbola ilgi duymak ve sevmek 403 Binicilik/Horse Riding Kategori: Spor/CAS Action Lise sınıfları seviyesinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Binicilik Kulübü ne katılacak öğrencilerden veli muvafakatnamesi alınır. İstanbul Binicilik Kulübü nde yapılan çalışmalara okul servisiyle ulaşım ücretsiz olarak sağlanır. Öğrencilerin ücret ödeyerek katılabilecekleri bu kulüpte bir önceki yıl Binicilik Kulübü nde çalışan öğrenciler 30 dk., kulübü ilk kez seçecek öğrenciler ilk 2 ay 15 dk daha sonra 30 dk at binerler. Ayrıca öğrencilerin güvenlik nedeniyle tok (özel binici başlığı) ve çizme almaları gerekir. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler, kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir. Önemli Not: At kiralama ve binicilik öğretmeni ücreti yıllık 1000 tl dir. 4 eşit taksitte (ekim aralık mart mayıs) fatura

3 karşılığı ödenir 404 Dans/Dance Kategori: Gösteri Sanatları/CAS Action & Creativity Lise sınıfları seviyesinde 24 kız öğrenciden oluşur. Dansın en önemli yararlarında birisi, bedende fiziksel olarak olumlu yönde yaptığı katkılardır. Dans eğitimi alan öğrenciler bedeni daha esnek, daha güçlü, daha zariftir. Dans egzersizlerinin daima kasları uzatarak yapılması, kasiskelet yapısı ve vücut çizgilerinin daha güçlü, zarif ve ince olmasını sağlar. Dans eğitimi alan bir öğrenci günlük hayatında doğru ve sağlıklı beslenmeyi öğrenir. Böylece çağımızın önemli bir sorunu olan aşırı kilolu beden yapısından ve yanlış beslenme şeklinden uzaklaşılır. Duruş (posture) bozukluklarının düzeltilmesinde de önemli katkılar sağlar. Dans egzersizleri taban düşüklüğü, içe basma, bacak deformasyonu ve belirli orandaki omurga eğriliklerinin tedavi ve iyileşmesinde önemli faydalar sağlamaktadır. Sahne formu olmasından dolayı soyut düşünmeyi, mekânda yön bulmayı da geliştirmektedir. Hareketlerin tekrarı üzerine kurulan yapısından dolayı, aynı zamanda hafıza ve konsantrasyonu da olumlu yönde etkilemektedir. Dans eğitimi çocuğa belirli oranda sorumluluk yüklemektedir ve çocuğun kendi kendine yetme becerisini kazanmasına yardımcı olmaktadır. Her eğitim yılının sonunda yapılan yılsonu gösterileri ve yıl içi organizasyonlarda yer alma, öğrencilerin sahne ile erken yaşlarda tanışmasına vesile olmaktadır. Böylece dans öğrencileri prova sürecini, kulis adabını, sahne sırasını beklemeyi ve seyirci karşısına çıkmayı öğrenmektedir. Öğrencilerimiz; yıl içinde çalışmış oldukları dans grubu ile yıl sonu etkinlikleri ve yıl içinde bazı aktivitelerde görev alır. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler, kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir. Dansı sevmek ve gelişmiş ritim duygusu, Sahne korkusu bulunmamak, Vücut yapısı dans etmeye elverişli ve hareket koordinasyonu gelişmiş olmak. Önemli Not: Gösteride kullanılacak kostüm bedeli öğrenci tarafından karşılanır.

4 405 Eskrim/Fencing Kategori: Spor/ CAS Action 24 Kız/erkek öğrenciden oluşur. Her yaştan insanın severek yaptığı eskrim özellikle insan zekasını ön plana çıkartan savunma ve hücum sporudur. Alternatif çözüm yolları bulmaya zorlaması sayesinde, analitik bir zeka yapısı kazandırır. Eskrimle uğraşan bireyler ezberci yaklaşımın dışına çıkarak düşünmeyi, akıllarını kullanarak doğru kararlara ulaşmayı öğrenirler. Eskrim odaklanmayı gerektirir. Dikkat ve konsantrasyon gelişimini sağlar. Eskrim sporu ferdi bir spor olmasına rağmen kulüp içerisindeki antrenman sistemleri ile takım olmanın önemine sıkça değinir. Bu sayede eskrim ile ilgilenen bireylerin sosyal yetileri ve iletişim yetenekleri gelişir. Kulüp çalışmalarında başarı gösteren öğrenciler okul ve Eyüboğlu Gençlik ve Spor Kulübü takımına yönlendirilir. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir. 406 Fitness Kategori: Spor/ CAS Action Lise sınıf seviyelerinde 12 kız/erkek öğrenciden oluşur. Kulübün amacı; vücut hakimiyetini, denge ve konsantrasyonunu arttırmanın yanı sıra duruş bozukluklarını giderme, diğer spor branşlarına temel nitelikler kazandırma ve kasları çalıştırarak kuvvetlendirip geliştirme, yenileme, vücuda estetik kazandırmaktır. Kazanılacak egzersiz alışkanlıkları hayat boyunca, doğru beslenmeyle birlikte daha faal ve kendini daha iyi kontrol eden sağlıklı bir insan olunmasını sağlayacaktır. Çalışmalar fitness salonunda yapılır. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir.

5 Fitness çalışmalarına ilgi duymak ve sevmek, 407 Futbol/Football Kategori: Spor/CAS Action Lise sınıf seviyelerinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Çalışmalar açık halı sahada yapılır. Çalışmalar sonucunda öğrenciler kulüp öğretmenleri tarafından yeteneği göz önünde bulundurularak okul takımlarına yönlendirilir. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir. Futbola ilgi duymak ve sevmek, Futbolun bir takım sporu olduğunu bilmek ve işbirliği içinde çalışmaya açık olmak.

6 408 Halk Oyunları/Folk Dances Kategori: Gösteri Sanatları/CAS Action & Creativity Lise sınıfları seviyesinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Oluşturulan ekipler, yılsonu etkinlikleri ve yıl içinde bazı aktivitelerde görev alır. Önceki yıllarda halk oyunları oynayanların dışında kulübe yeni katılacak öğrenciler, uzman çalıştırıcılar tarafından belirlenir. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler, kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir. Halk oyunlarını sevmek ve gelişmiş ritim duygusu. Önemli Not: Gösteride kullanılacak kostüm bedeli öğrenci tarafından karşılanır. 409 Hentbol/Handball Kategori: Spor/CAS Action Lise sınıfları seviyesinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Hentbol okul takımı çalışmalarına katılan ve lisanslı öğrencilerimiz bu kulübü tercih edemezler. Çalışmalar hava şartlarına göre okulumuzun açık ya da kapalı hentbol sahalarında yapılır. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler, kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir.

7 Hentbola ilgi duymak ve sevmek 410 Okçuluk/Archery Kategori: Spor/CAS Action Lise sınıfları seviyesinde 12 kız/erkek öğrenciden oluşur. Çalışmalar hava koşullarına göre açık alanlarda ya da kapalı alanda yapılır. İsteyen ğrencilerimiz lisans alarak Eyüboğlu Gençlik ve Spor Kulübü Okçuluk Takımı nda yer alarak yarışmalara katılır. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler, kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir. Önemli Not: okçuluk sporu için parmak koruyucu, kol koruyucu, ok malzemelerine ihtiyaç bulunmaktadır. Kişiye özel malzemeler olduğu için öğrencilerimizin bu malzemeleri temin etmeleri sağlık açısından önemlidir. Öğrencilerimizin okçuluk öğretmenimize talepte bulunması yeterlidir.

8 Malzeme ücreti (parmak koruyucu, kol koruyucu, 3 adet ok) : 120 tl (kdv dahil) dir. 411 Satranç Kulübü/Chess Kategori: Spor/CAS Creativity Lise seviyelerinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Satranç okul takımı çalışmalarına katılan ve lisanslı öğrencilerimiz bu kulübü tercih edemezler. Satranç Kulübü, satrancın sanatsal yanını ön plana çıkararak; öğrencinin iyiye, güzele ve doğruya yönelmesini, sanat ve sanatçıya saygı duymasını, düşünce disiplininin gelişmesine yardımcı olmayı ve toplumda dengeli, örnek kişiler olarak yer almalarını sağlamayı amaçlar. Çalışmalar, Çamlıca İlkokulu Satranç Odası nda yapılır. Satranç Kulübü ne katılmak için, çok iyi seviyede satranç bilgisi aranmaz. Satranç malzemeleri okul tarafından karşılanır. Satranç sporuna karşı ilgili olmak, Okul takımında yer alarak satranç turnuvalarında okulumuzu temsil etmek ve başarılı olmayı hedeflemek, Okul çıkışlarında belirlenecek ek çalışmalara katılmak. 412 Scuba Kategori: Spor/CAS Action Lise sınıfları seviyesinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Yüzme bilen öğrenciler kulübe kabul edilir. Ayrıca bu kulübe katılacak öğrencilerden veli muvafakatnamesi istenir. Çalışmalar yüzme havuzunda yapılır. Çalışmalarda başarılı olunması halinde yıl sonunda tek yıldız bröve ücret karşılığında alınabilir. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler, kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir.

9 413 Show Dance Kategori: Gösteri Sanatları/CAS Action & Creativity Lise sınıfları seviyesinde 24 kız öğrenciden oluşur. Dansın en önemli yararlarında birisi, bedende fiziksel olarak olumlu yönde yaptığı katkılardır. Dans eğitimi alan öğrenciler bedeni daha esnek, daha güçlü, daha zariftir. Dans egzersizlerinin daima kasları uzatarak yapılması, kasiskelet yapısı ve vücut çizgilerinin daha güçlü, zarif ve ince olmasını sağlar. Dans eğitimi alan bir öğrenci günlük hayatında doğru ve sağlıklı beslenmeyi öğrenir. Böylece çağımızın önemli bir sorunu olan aşırı kilolu beden yapısından ve yanlış beslenme şeklinden uzaklaşılır. Duruş (posture) bozukluklarının düzeltilmesinde de önemli katkılar sağlar. Dans egzersizleri taban düşüklüğü, içe basma, bacak deformasyonu ve belirli orandaki omurga eğriliklerinin tedavi ve iyileşmesinde önemli faydalar sağlamaktadır. Sahne formu olmasından dolayı soyut düşünmeyi, mekânda yön bulmayı da geliştirmektedir. Hareketlerin tekrarı üzerine kurulan yapısından dolayı, aynı zamanda hafıza ve konsantrasyonu da olumlu yönde etkilemektedir. Dans eğitimi çocuğa belirli oranda sorumluluk yüklemektedir ve çocuğun kendi kendine yetme becerisini kazanmasına yardımcı olmaktadır. Her eğitim yılının sonunda yapılan yılsonu gösterileri ve yıl içi organizasyonlarda yer alma, öğrencilerin sahne ile erken yaşlarda tanışmasına vesile olmaktadır. Böylece dans öğrencileri prova sürecini, kulis adabını, sahne sırasını beklemeyi ve seyirci karşısına çıkmayı öğrenmektedir. Öğrenciler, doğal enerjimizi estetik bir biçimde dışa vurmanın en güzel yolu olan show dans kulübünde temel kural ve temel adımları müzik eşliğinde çalışarak yılsonundaki gösterilere performanslarıyla katılır. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler, kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir.

10 Dansı sevmek ve gelişmiş ritim duygusu, Sahne korkusu bulunmamak, Vücut yapısı dans etmeye elverişli ve hareket koordinasyonu gelişmiş olmak. Önemli Not: Gösteride kullanılacak kostüm bedeli öğrenci tarafından karşılanır. 414 Su Topu/Water Polo Kategori: Spor/CAS Action Lise sınıfları seviyesinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Yüzme bilen ve yüzmeyi seven öğrencilerimiz bu kulübü seçebilir. Okul takımlarında oynayan öğrencilerimiz bu kulüp etkinliğine katılamaz. Mazeretli olarak kulüp çalışmasına gelmeyen öğrenciler, o hafta için öğretmenleri tarafından belirlenen toplum hizmeti çalışmasına katılır. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir.

11 415 Tenis/Tennis Kategori: Spor/CAS Action Lise sınıfları seviyesinde 12 kız/erkek öğrenciden oluşur. Çalışmalar hava şartlarına göre tenis kortunda veya teorik olarak sınıfta yapılır. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler, kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir. Tenis sporunu sevmek ve ilgi duymak 416 Voleybol/Volleyball Kategori: Spor/CAS Action Lise sınıfları seviyesinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Voleybol okul takımı çalışmalarına katılan ve lisanslı öğrencilerimiz bu kulübü tercih edemezler. Çalışmalar hava şartlarına göre okulumuzun açık ya da kapalı voleybol sahalarında yapılır. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler, kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir.

12 Voleybol sporunu sevmek ve ilgi duymak 417 Yüzme/Swimming Kategori: Spor CAS/Action Lise sınıfları seviyesinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Yüzme okul takımı çalışmalarına katılan ve lisanslı öğrencilerimiz bu kulübü tercih edemezler. Çalışmalar okulumuzdaki kapalı yüzme havuzunda yapılır. Yüzme bilen ve yüzmeyi seven öğrencilerimiz bu kulübü seçebilir. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler, kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir. 418 Fotoğrafçılık Kulübü/Photography Kategori: Görsel Sanatlar/CAS Creativity Lise sınıfları seviyesinde 24 kız/erkek öğrenciden

13 oluşur. Kulüpte fotoğraf makineleri ve çekim teknikleri hakkında bilgi verilir, yıl içinde gerçekleşen okul etkinlikleri görüntülenir, okul dışı gezilerde öğrencilerin fotoğrafçılık hobileri geliştirilir. Ayrıca galeri gezileri ve seminerlerle, öğrencilerin güncel konuları takip ettikleri Fotoğrafçılık Kulübünde, yıl boyunca öğrencilerin yaptıkları çalışmalar sergilenir. Güzel sanatlara ilgi duymak ve yetenekli olmak, Fotoğrafçılığa ilgi duymak, Planlı ve programlı çalışmak, Film çekebilen (refleks) bir makineye sahip olmak, En az 5 megapiksel dijital makineye sahip olmak, Fen bilimleri ve coğrafya derslerinde başarılı olmak, Gerekli yazışmalar, ortak çalışmalar ve projeler için İngilizce seviyesi yeterli olmak, Grup çalışmasına ve organizasyon becerisine sahip olmak, Gerçekleşebilecek yurt dışı organizasyonlara katılabilmek, Projelerde istekli çalışmak, Yaratıcı ve üretken olmak, Okul dışı zamanlarda gezilere katılabilmek (Çarşamba/Cuma günleri a kadar), Gezilerde ve sergilerde okulumuzu en iyi şekilde temsil edebilmek, Kulübün amaçlarını ve kurallarını bilmek, uymak ve uygulamak. 419 Mozaik Kulübü/ Mosaic Club Kategori: Kategori: Görsel Sanatlar/CAS Creativity Lise sınıf seviyelerinde 12 kız/erkek öğrenciden oluşur. Kulübün amacı Mozaiği tanıtmak, sevdirmek, üç ve iki boyut kavramıyla birlikte öğrencilerin el becerilerini geliştirmek ve öğrencilerin kendi eserlerini üretmesini sağlamak. İstekli,

14 Mozaiğe ve sanata ilgisi olan, Başladığı çalışmaları zamanında bitirebilen, Gereken malzemeleri eksiksiz getirecek öğrenciler katılabilir. Uygulamalar Kulüp çalışmaları, mozaik uygulamalarından oluşur. Mozaik tekniğini öğrenerek rölyef, işlevsel araçlar ve iç dış duvar panoları yapılır. Mozaik taşlarını kullanarak üç boyutlu bir çalışmayı da sanat eserine dönüştürebilir. Bu çalışmalar Mozaik Kulübü kol öğretmeni başkanlığında yürütülür. Yılsonu sergisi için çalışmalar eksiksiz tamamlanır. Okul içi ya da okul dışındaki koşullara uygun yarışmalar kulübe duyurulur ve konuya uygun olanlar gerçekleştirilir. Kulüp Kuralları Kulüp çalışmaları öğrencilerin getirdikleri malzemelerle gerçekleştirildiğinden, öğrenciler bu konuda sorumluluk duymalıdır. Yapılan çalışmalar yılsonunda sergileneceğinden başlanılan çalışmalar mutlaka bitirilerek sergilenmeye hazır olarak bırakılmalıdır. Yılsonu sergisi hazırlıkları ya da okul dışında yapılacak yarışmalara katılmak için kulübe seçilen tüm öğrenciler gerektiğinde okul çıkışında ve hafta sonunda yapılan çalışmalara katılırlar. 420 Resim Kulübü/ Art Club Kategori: Görsel Sanatlar/CAS Creativity Lise sınıf seviyelerinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Kulübün Amacı Öğrencilerin el becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek, Boya ve çeşitli malzemeleri kullanarak öğrencilerin iki ve üç boyutlu tasarım yapabilmelerine olanak tanımak, Sanata karşı daha duyarlı bireyler olmalarını sağlamak. Kulübe; yaratıcı, istekli, sorumluluk duygusu gelişmiş, çalışmanın gerekliliklerini yerine getirebilecek, gereken malzemeleri getirme konusunda özen gösteren öğrenciler katılır. Uygulamalar Kulüp çalışmalarımız iki ve üç boyutlu uygulamalardan oluşur. Çalışmalarda kullanılan malzemeler öğrenciler tarafından temin edilir.

15 Kulüp Kuralları Bu kulüpte yapılan çalışmalar öğrencilerin getirdikleri malzemelerle gerçekleştirildiğinden, kulüpteki öğrenciler bu konuda sorumluluk duymalıdır. Yapılan çalışmalar yılsonunda sergileneceğinden başlanan çalışmalar mutlaka bitirilerek sergilenmeye hazır olarak bırakılmalıdır. Yılsonu sergisi hazırlıkları ya da okul dışında yapılacak yarışmalara katılmak için kulübe seçilen tüm öğrenciler gerektiğinde okul çıkışında ve hafta sonunda yapılan çalışmalara katılırlar. 421 A Capella Club Kategori: Gösteri Sanatları/CAS Creativity Lise sınıfları seviyesinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Farklı tonlardaki insan seslerinin organize bir biçimde çıkardıkları seslerin birleşiminden oluşan müziğe Acapella adı verilir. Acapella, müzik terminolojisinde a cappella olarak geçen çok sesli bir müzik türüdür. Acapella müziğinde enstrüman yoktur. Daha doğrusu enstrüman olarak herhangi bir müzik aleti kullanılmaz. Acapella müziğinde enstrüman bizzat insan sesleridir. Kulübün Amacı Öğrencilerin müziğe karşı ilgi ve isteklerini şan teknikleri kullanarak artırabilmek, şarkı söylemesini sağlamak, İyi bir müzik kulağına sahip olmak. Müziği analiz eden, dinleyen ve doğru teknikle yorumlayan öğrenciler yetiştirmek. Solunum yoluyla ilgili bir hastalığın olmaması Ritimsel belleği geliştirilebilir olmak Şarkı söyleme becerisi geliştirilebilir olmak. Kulüp Kuralları Düzenli çalışma gerekmektedir. Gösteri öncesinde yapılacak olan hafta sonu veya okul sonrası çalışmalara katılma konusunda özverili olmak gerekir. Bu kulübü seçen öğrencilerin gelişim açısından her yıl düzenli olarak devam etmeye istekli olması gerekmektedir. Uygulamalar Yıl boyunca yapılan çalışmalar çeşitli etkinliklerde sahnelenir.

16 Kulüp öğrencileri, yılsonu gösterisi hazırlıkları ya da okul dışında yapılacak yarışmalara hazırlık dönemlerinde okul çıkışında ve hafta sonlarında provalara katılır. Çalışmaların değerlendirilmesi Yapılan çalışmalar ders öğretmeni tarafından her hafta düzenli olarak kontrol edilir. Değerlendirme aşamasında dikkat edilen kurallar Şan tekniğine uygun şarkı söylenmesi, Seslerin doğru ve temiz verilmesi, Notaları, adları ve süreleri ile doğru okuyup, çalabilmesi, Doğru nefes tekniği kullanılması. 422 Lise Orkestra/School Band Kategori: Gösteri Sanatları/CAS Creativity Lise sınıfları seviyesinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Repertuarını pop müzik tarzında eserlerin oluşturduğu okul orkestramız, mevcut öğrencilerinin yanında org, solo gitar, davul, bas gitar çalabilen yetenekli öğrenciler arasından seçim yapılarak oluşturulur. Yıl s o n u gösterisi hazırlıkları ya da okul dışında yapılacak yarışmalar öncesinde kulübe seçilen tüm öğrenciler okul çıkışlarında ve hafta sonlarında provalara katılır. Öğrenciler hafta sonlarında yapılacak provalara ulaşımlarını kendi imkânlarıyla sağlar. Gösterilerde kullanılacak kıyafetlerin ve aksesuarların kiralama ve satın alma bedelleri öğrenciler tarafından karşılanır. Kulübün Amacı Orkestra kavramını öğrenmek, Grup içinde çalınan şarkıların tonal ve makamsal özelliklerini anlayabilmek, Avrupa ve dünya müziğinden seçilen evrensel şarkıları bir arada çalarak genel bir repertuar oluşturup bu repertuarı sunabilmek, Öğrencilerin bireysellikten uzaklaştırılıp grup bilincine sahip olmalarını sağlamak, Öğrencileri çok sesliğe alıştırmak ve bir grup içerisinde enstrüman çalma sorumluluğunu aşılamak, Okulumuzda yapılan etkinliklerde en üstün seviyede başarılı görevler gerçekleştirme vemüzik yarışmalarında ve okul dışı etkinliklerde okulumuzu temsil etme.

17 Kulübe girecek öğrencilerin enstrüman çalma seviyelerinin iyi olması gerekmektedir. Orkestra kulübünde enstrüman öğretilmez. Orkestra kulübüne önceden belirlenen kontenjan kadar öğrenci alınacağından müzik öğretmenleri ya da görevli öğretmen, katılımın çok olması durumunda öğrenciler içerisinden seviyesi iyi olanları seçme yetkisine sahiptir. Kulüp öğrencileri, kulübe girdiklerinde okulun vermiş olduğu öncelikli görevleri kabul etmiş olur (Yıl sonu yapılacak müzik gecesi ve müzikal repertuarı ve provaları vb.). Kulüp Kuralları Davul ve klavye çalan öğrenciler dışında bütün öğrencilerin kendi enstrümanını getirmesi gerekmektedir. Orkestra odasının bütün sorumluluğu görevli öğretmen ve okul orkestrası öğrencilerine aittir. Öğrenci, bu koşulları kulübe girdiğinde kabul etmiş sayılır ve aksi davranışlar içerisinde bulunursa öğretmen gerekli gördüğü takdirde öğrenciyi kulüpten uzaklaştırma yetkisine sahiptir. Yıl boyunca yapılan çalışmalar çeşitli etkinliklerde sahnelenir. Görev verildiği takdirde etkinliklere katılmak zorunludur. Kulüp öğrencileri, yıl sonu gösterisi hazırlıkları ya da okul dışında yapılacak yarışmalara hazırlık dönemlerinde, okul çıkışında ve hafta sonlarında provalara katılır. Öğrenciler hafta sonlarında yapılan provalara ulaşımlarını kendi imkânlarıyla sağlar. Kulüp Çalışma Takvimi Öğrencilerin seviyeleri öğretmen tarafından belirlenir, repertuar aşamasında öğrencilerin seviyelerine göre partisyon yazılması sağlanır. Öğrencilerin orkestrada çalma tekniklerini ve ardından akor şifrelerini öğrenmeleri sağlanır. Repertuar belirlendikten sonra parçaların çalışılmasına başlanır. Çalışmaların Değerlendirilmesi Yapılan çalışmalar yılsonunda, yurt içinde yapılan müzik yarışmaları ve okulda yapmış oldukları performanslara göre kulüp öğretmeni ve arkadaşları tarafından değerlendirilir. Öğrenci kulübü çalışmalarının IB CAS olarak değerlendirilebilmesi için öğrencilerin kulüp çalışmalarına başlarken bir hedef belirlemeleri ve bu hedefe nasıl ulaşacakları konusunda bir plan y a p m a l a r ı g e r e k m e k t e d i r. Öğrenci kulübü rehber öğretmenleri bu konuda öğrencilere destek vererek, yıl içinde öğrencinin yaptığı çalışmalarda öğrencilere yol gösterir, denetler ve en sonunda çalışmaları değerlendirerek hedefine ulaşıp ulaşmadığına karar vererek CAS Koordinatörünü bilgilendirir. Kulüp rehber öğretmeni kulüp çalışmalarında öğrencinin başarılı olup olmadığını, belirlenen amaç ve hedeflere ulaşıp ulaşmadığını sene sonunda etkinlik değerlendirme formu CAS report by the supervisor üzerinde belirtir. Bu formu doldururken özellikle öğrencinin 8 CAS kazanımından hangilerini elde ettiğini form üzerinde işaretler. Rehber öğretmen öğrencinin çalışmaları konusunda istediği taktirde görüş de yazabilir. 8) Güçlü yönlerinin tespit edilmesi ve gelişime açık yönlerini geliştirmesi 9) Güçlüklerin üstesinden geldiğini ve süreç içinde yeni beceriler kazandığını göstermesi 10) CAS deneyimine nasıl başladığını ve bu deneyimi nasıl planladığını göstermesi 11) CAS deneyimlerine bağlılık ve bu süreçte azim sergilemesi 12) İşbirliği içinde çalışma becerileri sergilemesi ve bunun faydalarının farkında olması 13) Küresel öneme sahip konularla ilgilendiğini göstermesi 14) Seçimlerinin ve etkinliklerinin sonuçlarının farkında olması ve bunları göz önünde bulundurması

18 423 Müzikal / MUSICAL Kategori: Gösteri Sanatları/ CAS Creativity Kulübe; Lise seviyelerinde 24 öğrenci alınır. Kulübün Amacı Bu kulüpte öğrencilerimiz, gerek tiyatro gerekse müzikal yeteneklerini ortaya koyma fırsatı bulur. Kulübün amacı, müzikal anlamda öğrencilerimizde bir altyapı oluşturmaktır. Dünyada oynanan belli başlı müzikallerin sergilendiği okulumuzda, bu kulübe devam eden öğrenciler, sonunda tüm yıl boyunca özveri ile hazırladıkları müzikali seyircilerin beğenisine sunar. Uzman çalıştırıcılarımız eşliğinde çalışmalarını yürüten Müzikal Tiyatro Kulübü ndeki 9. ve 10. sınıfa devam eden öğrencilerimiz, diledikleri takdirde okulumuzda öğretim yılından bu yana uygulanan müzikal tiyatro dersine devam edebilir. Öğrencilerimiz birkaç yıl devam ettikleri bu kulüp sayesinde müzik kültürlerini geliştirme imkanı bulmaktadır. İyi bir müzik kulağına, rol yapma ve dans etme yeteneğine sahip olmak ya da geliştirilebilir olmak, Gösteriler öncesinde yapılacak olan hafta sonu ve okul sonrası çalışmalar konusunda özverili ve istekli olmak, İyi bir diksiyon ve artikülasyona sahip olmak ya da geliştirilebilir durumda olmak, İç duyuş kulağı iyi ve sesi geliştirilebilir olmak, Kulüp öğretmeni ve uzman çalıştırıcının belirlediği çalışma takvimine uymak. Kulüp Kuralları Kulüp isteyen her öğrenciye açıktır ancak öğrencinin müzikalde yer alıp alamayacağı çalışmalar sonucunda sene sonundaki derste göstereceği performansa göre kulüp rehber öğretmeni tarafından belirlenir. Görev verildiği takdirde provalara ve etkinliklere katılma zorunluluğu vardır. Öğrenciler hafta sonlarında yapılan çalışma ve provalara kendi imkanlarıyla gelip giderler. Gösterilerde kullanılacak kostüm ve aksesuarların kira veya satın alma bedelleri öğrenciler tarafından karşılanır. Çalışmaların Değerlendirilmesi Yapılan provalar ve çalışmalar sonucunda sene sonundaki gösteride öğrenciler, kulüp öğretmeni ve arkadaşları tarafından değerlendirilir.

19 424 Teknoloji ile Müzik Yaratma/Producing Music With Computer Kategori: Gösteri Sanatları/CAS Creativity Lise sınıfları seviyesinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Bilgisayar kullanabilen ve yetenekli öğrencilerden seçilerek oluşturulan Teknoloji ile Müzik Yaratma Kulübü çalışmalarına, iyi bir müzik kulağına sahip olan Lise sınıfları seviyesindeki öğrenciler katılabilir. Kulübün Amacı Öğrencilerin müziğe karşı ilgi ve isteklerini teknolojiyi kullanarak artırabilmek, Müziği öğrencilere sevdirmek ve yaratıcılıklarını sağlamak, Teknoloji yolu ile müziği yapabilen, dinleyen ve doğru teknikle kayıt yapabilen öğrenciler yetiştirmek. Bilgisayar kullanmaya yatkın olmak, İyi bir müzik kulağına sahip olmak, Ritimsel belleği geliştirilebilir olmak, Çalgı çalma becerisi geliştirilebilir olmak. Kulüp Kuralları Enstrümanlar öğrenciler tarafından temin edilir. Öğretmen tarafından istenen materyallerin eksiksiz ve düzenli olarak getirilmesi gerekir. Düzenli çalışmaya istekli olunmalıdır. Bu kulübe giren öğrencilerin ödevleri eksiksiz yapması önemlidir. Uygulamalar Kulüp öğrencileri, Ses Yarışması finalistlerinin ses kayıtlarını yaparlar. Küçük sınıfların gösteri parçalarının düzenlemelerini gerçekleştirirler. Çalışmaların Değerlendirilmesi Yapılan çalışmalar ders öğretmeni tarafından her hafta düzenli olarak kontrol edilir. Değerlendirme Aşamasında Dikkat Edilen Kurallar Mix çalışmalarının yapılmasında bütün enstrümanların gerçek seslerine uygun olarak kaydının yapılabilmesi. Doğru nefes kullanımı, temiz çalınması, Kâğıt üzerindeki bir parçanın bilgisayara kaydının yapılabilmesi. Mikrofonun kullanım tekniklerini uygulayarak düzgün ses kaydedebilmesi.

20 425 Kısa Film Kulübü/Cinema Criticism Club Kategori: Kişisel Gelişim Yaratıcılık/CAS Creativity Lise sınıfları seviyesinde en fazla 15 öğrenciden oluşur. Katılım Koşulları Sinemaya, özellikle kısa film alanına ilgi duyan; Türk ve dünya sineması hakkında bilgi sahibi olan, bu alanlarda çalışmaya hevesli ve ortaya bir ürün koymak için istekli tüm öğrenciler bu kulübe katılabilir. Kulübün Amacı Sözcük anlamı ile kısa film, süresi kısa olan filmlerdir. Diğer bir değişle teknik olarak 30 dakika ve altında sürelerde tamamlanan filmler, kısa film olarak değerlendiriliyor. Sinema tarihine bakıldığında süre düşünülmeksizin üretilen ortalama 15 dakikalık filmlerin ilk eserler olduğu görülmektedir. Öyleyse sinema tarihi kısa filmlerle başlamış diyebiliriz. Süresinin ötesinde kısa film biçim ve içerik açısından da incelenebilir. Edebiyatta roman uzun filmle; öykü, kısa filmle eşleştirilebilir. Kısa filmin bir romandaki gibi olay örgüsünü geliştirecek, karakterleri derin biçimde analiz edecek ve durumlar zinciri ile dramatik yapıyı kuracak zamanı yoktur. Bu yüzden, tek bir olay çevresinde gelişen, az sayıda karakter kullanan, basit bir mizansenden oluşan kısa filmler çokça karşımıza çıkmaktadır. Bu genel tanımdan hareketle filmleri değerlendirmek, eleştirisini yapmak, senaryo yazmak ve yazdığı senaryoyu kısa film, reklam filmi, müzik videosu veya spot film gibi eserler haline getirmek bu kulübün temel amacıdır. İzlenen ve incelenen filmler aracılığıyla; Eleştirel düşünme biçiminin yaşam ilkesi haline getirilmesini sağlamak, Yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek, Hayatın her alanında gerçeklerin ve doğruların ayrıntıda saklı olduğunu anlayabilen bireyler yetiştirmek, Yaşadığı ve etrafında yaşanan tüm olaylara farklı pencerelerden bakabilen bireyler yetiştirmek, Düşüncelerini ve tasarılarını ürün haline getirebilen bireyler yetiştirmek. Hedef ve Kazanımlar Eleştirel düşünme becerisinin kazandırılması, Öğrencilerin olayları farklı açılarından değerlendirmesini sağlamak, Görüntünün altında yatan duygunun sezdirilmesi, Duyguyu sezdirmekte etkili olan sinema unsurlarını tanımak. Kulüp Çalışmaları Öğrencilere, kısa filmler ve diğer türde örnekler izlettirilecek ve izlenen filmlerden yola çıkılarak örnek filmlerde kullanılan teknikler incelenecek, filmler yorumlanacak. Öğrencilerden, örnek filmlerden yola çıkarak üretilecek eserler için fikir sunmaları istenilecek. Öğrencilerden, sunulan fikirlerin değerlendirilmesi, derlenmesi istenecek. Senaryo için ekip çalışması yapmaları istenecek. Öğrenciler, beşer kişilik gruplar oluşturarak özgün senaryo yazacaklar. Öğrencilerden, izledikleri filmlerden yola çıkarak ve öğrendikleri teknikleri kullanarak hazırladıkları senaryoya uygun kısa bir film için ön çalışma yapmaları istenecek. Sene Sonu Ürünü Öğrenciler yaptıkları ön çalışmalardan sonra çekimlerini montajlayarak kısa film haline getirir. Kulüp Kuralları Gerektiğinde okul sonrası çalışmalara kalmak, Yarışmaların olduğu hafta sonlarında istekle yarışmalara katılmak.

21 426 Münazara Kulübü/Turkish Debate Kategori: Kişisel Gelişim Etkili Konuşma/CAS Creativity Lise sınıfları seviyesinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Kulübün Amacı Münazara, kendi kurallarını barındıran sistematik bir tartışma kültürüdür. Kökeni Antik Yunan a kadar dayanmakta olup, günümüzde gelişmiş ülkelerin hemen hemen hepsinde yaygınlaşmıştır yılından bu yana ülkemiz, dünya şampiyonalarına milli takımımızla katılmakta ve yurt içinde liseler seviyesinde birçok münazara turnuvası düzenlemektedir. Öğrencilerimiz bu programda münazara tekniklerini öğrenir ve düzenli uygulamalar yaparlar. Analitik düşünmeyi, araştırma yapmayı, çevrelerinde ve dünyada gerçekleşen olayları takip edip, olaylara sorgulayan bir gözle bakmayı öğrenirler. Öğrencilerin Türkiye çapında düzenlenen münazara yarışmalarına katılmasını sağlamak da programın hedefleri arasındadır. Topluluk önünde kendini rahat ifade edebilmek, Konuları, tez ve antitez şeklinde karşıtlıklarıyla düşünebiliyor olmak, Dünya ve Türkiye gündemini (ekonomik, siyasi, kültürel vb.) takip ediyor olmak, Okumayı ve araştırmayı sevmek. Münazara Kulübü ne katılmak isteyen öğrenciler yukarıda belirtilen kriterler doğrultusunda gerçekleştirilecek mülakat ile seçilecektir. Kulüp Kuralları Gerektiğinde okul sonrası çalışmalara kalmak, Yarışmaların olduğu hafta sonlarında istekle yarışmalara katılmak.

22 427 Senaryo ve Yaratıcı Yazarlık/ Scenario and Creative Writing Club Kategori: Kişisel Gelişim Yaratıcılık Kulübe; Lise seviyelerinde 24 öğrenci alınır. Senaryo ve Yaratıcı Yazarlık Kulübü nde bir senaryo veya yaratıcı yazarlık gerektiren herhangi bir edebi metnin yazımı için bilinmesi gereken konular hakkında konuşulur ve kulüp üyelerinden bu konuşulanların uygulamalarını yapmaları beklenir. Senaryo yazabilmek için bilinmesinde fayda olan konu başlıklarına sinema dili, karakter yaratma, diyalog yazımı ve senaryo formatı örnek gösterilebilir. Bunlara ek olarak bir filmin plan, sahne, sekans ve (giriş, gelişme, sonuç) bölümlerinin oluşturulması, hikâyelerin temalarının ortaya çıkarılması, hikâye kahramanının içsel ve dışsal yolculukları, karakter arketipleri, çatışma, katarsis gibi konular ele alınır. Bir hikâye fikrinin bulunması, bu fikrin geliştirilerek bir hikâye haline getirilmesi ve hikâyenin sinema filmi olacak şekilde yazıya dökülmesi aşamaları çalışılarak kulüp üyelerinin uzun veya kısa metrajlı senaryo yazarken ihtiyaç duyacakları bilgi birikimine sahip olmaları hedeflenir. Yazarak yaratmak, kişinin kendine güvenini kazanmasında oldukça önemli bir etkendir. Yazmayı eğlenceli ve zevkli yaratım oyunlarına dönüştürerek uzun vadede kalıcı ve sürekli etkiler yaratılabilir. Öğrencilerimiz bu programda yazım ve kurmaca teknikleri ile ilgili bilgi düzeylerini artıracak ve konu ile ilgili düzenli uygulamalar yapacaklardır. Kendini ifade etme becerisini geliştirmeyi, yaratıcı düşünmeyi, sözcüklere farklı anlamlar yüklemeyi, metinler arası geçişleri ayırt etmeyi öğreneceklerdir. : Okumayı, yazmayı ve araştırmayı sevmek Yaratıcı bir bakış açısına sahip olmak Yazma sanatına ilgi duymak Farklı kurmaca tekniklerine karşı ilgili olmak Tanımlama, tekrarlama ve anlama becerisine sahip olmak Çalışmaların Değerlendirilmesi Öğrenciler, yurt içinde düzenlenen liselerarası öykü, deneme vb. yarışmalara katılarak kendilerini ve birikimlerini kanıtlama imkânı bulur. Öğrencilerin farklı türlerde yazdıkları yazılar, Yakamoz dergisinde yayımlanarak okul toplumu ile paylaşılır. rehber öğretmenleri bu konuda öğrencilere destek vererek, yıl içinde öğrencinin yaptığı çalışmalarda öğrencilere yol gösterir, denetler ve en sonunda çalışmaları değerlendirerek hedefine ulaşıp ulaşmadığına karar vererek CAS Koordinatörünü bilgilendirir. Kulüp rehber öğretmeni kulüp çalışmalarında öğrencinin başarılı olup olmadığını, belirlenen amaç ve hedeflere ulaşıp ulaşmadığını sene sonunda etkinlik değerlendirme formu CAS report by the supervisor üzerinde belirtir. Bu formu doldururken özellikle öğrencinin 8 CAS kazanımından hangilerini elde ettiğini form üzerinde işaretler. Rehber öğretmen öğrencinin çalışmaları konusunda istediği takdirde görüş de yazabilir.

23 428 Sinema Eleştiri Kulübü/Cinema Criticism Club Kategori: Kişisel Gelişim Yaratıcılık/CAS Creativity Lise sınıfları seviyesinde en fazla 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Amacımız: İzlenen ve incelenen filmler aracılığıyla Eleştirel düşünme biçiminin yaşam ilkesi haline getirilmesini sağlamak Yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek Hayatın her alanında gerçeklerin ve doğruların ayrıntıda saklı olduğunu anlayabilen bireyler yetiştirmek Yaşadığı ve etrafında yaşanan tüm olaylara farklı pencerelerden bakabilen bireyler yetiştirmek Düşüncelerini ve tasarılarını ürün haline getirebilen bireyler yetiştirmek amaçlanır. Yöntemimiz: Öğrencilerden tema belirlenmesi istenecek. Belirlenen bu temanın işlendiği filmler izlenecek. Öğrenciler, izledikleri bu filmlerde yönetmenlerin aynı temayı hangi sinema teknikleri ile işlediği değerlendirilecek. Film müziklerinin işlevi hakkında konuşulacak. Film müzikleriyle, sinema tarihinde, kendine önemli bir yer edinen filmler seyredilecek. Seyredilen bu filmlerde, müziğin dramatik kurguya katkısı tartışılacak. Öğrenciler izledikleri bir filmin senaryosunu, kendilerince, değiştirerek yeniden yazacaklar. Öğrenciler, beşer kişilik gruplar oluşturarak özgün senaryo yazacaklar. Öğrenciler, izledikleri filmlerden yola çıkarak ve öğrendikleri teknikleri kullanarak kısa bir film çekecekler. Hedeflerimiz: Sinema Eleştiri Kulübü nde, farklı tür ve kültürlerden sinema filmleri kulüp üyelerince hep birlikte seyredilir ve ardından izlenen eser birlikte tartışılır. Bu tartışmalar esnasında sinema sanatını oluşturan etmenler hakkında bilgi sahibi olunması hedeflenir. Yıl boyu, sinemanın; hikâye yapısı, senaryo, kurgu ve montaj, ışık ve sinematografi, tür, tema, göstergebilim ve anlatım dili, müzik, kostüm vb. unsurları hakkında sohbet edilmesiyle birlikte kulüp üyelerine, sinemaya daha bilinçli bir gözle bakabilmek için gerekli düşünsel altyapı sunulur. Böylelikle öğrenciler, izledikleri filmlere kendi düşünce ve görüşlerine göre özgün eleştiriler getirebilecek bakış açısını geliştirebilirler. Katılım Kriterlerimiz: Türk ve dünya sineması hakkında bilgi sahibi olmak Yaratıcı eleştiri bakış açısına sahip olmak Eleştiri sanatına ilgi duymak Farklı kurmaca tekniklerine karşı ilgili olmak Tanımlama, tekrarlama ve anlama becerisine sahip olmak Araştırmayı ve eleştirel düşünmeyi sevmek Çalışmaların Değerlendirilmesi

24 Öğrencilere bir yönetmenin farklı filmleri izlettirilecek ve izlenen filmlerden yola çıkılarak yönetmenin kullandığı teknikler incelenecek, film yorumlanacak ve bununla ilgili eleştiriler yazılacak bunlar, bölüm panolarında ve Yakamoz da yayınlanacak. 429 Türkçe Tiyatro Kulübü/Theater in Turkish Kategori: Gösteri Sanatları/CAS Creativity Lise sınıfları seviyesinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Kulüp, öğrencilere tiyatro sanatını sevdirmek, tiyatro izleme alışkanlığını kazandırmak ve öğrencilerin kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmeleri amacıyla çalışmalar yapar ve yıl sonunda oyun sahneler. Öğrenciler bu oyunla, yarışma ve festivallere katılarak okulumuzu temsil ederler. Kostüm giderleri, öğrenciler tarafından karşılanır. Tiyatro sanatına istekli olmak, Düzgün konuşma becerisine sahip olmak, Özverili olmak, Hafta sonu ve okul sonrası çalışmaya istekli olmak, Yaratıcılık.

25 430 Model Government Europe Kategori: Kişisel Gelişim/Etkili Konuşma/Sosyal düzenlenmesi halinde Service olur.) Bilimler Araştırma/CAS Creativity/Service (Konferans sınıf seviyelerinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Kulübün Amacı MGE, katılımcılarının daha önceden planlanmış olan EMGE (Eyüboğlu Model Avrupa Hükümeti) konferansı sırasında kendilerine ilan edilecek olan güncel konuları tartışmak ve bir dizi olaya çözüm bulmak amacı ile devletlerin bakanlarını temsil ettiği Avrupa Birliği üye ülkeleri hükümetlerinin ve Avrupa Birliği Konseyinin kriz tabanlı bir simülasyonudur. Kulübün amacı bu konferansı planlamak ve Eyüboğlu Kolejinde 2016 baharının sonlarında gerçekleşecek olan bu konferansa ev sahipliği yapmak için hazırlanmaktır. Öğrenciler konferansdan tüm yönleriyle sorumlu olacaklardır; programın tasarımı konferansın finansmanı hem bizim okuldan hem de türkiye ve yurtdışındaki diğer okullardan delegelerin, direktörlerin, idari personelin ve basın görevlilerin alınması tanıtım şehir dışından gelen delege ve direktörler için konaklama organizasyonu bir kriz senaryosu oluşturma öğrenciler planlama yapmak ve konferansı organize etmek için haftada bir kez buluşacaklardır. bu nedenle bu kulübe katılmak isteyen öğrencilerin, kulübün/konferansın amacına bağlı olması, organizasyon ve araştırmanın temel unsurlar olduğu düşünülecek olursa da çok iyi seviyede atl becerilerine sahip olması gerekmektedir. Kulübün katılımcı öğrencileri bu becerilerini geliştirmek için her fırsatı bulacaklardır. İngilizce düzeyinin iyi olması ( notu 4 ve üzeri olan öğrenciler), Araştırma yapmaya istekli olmak, Kurumu yurt içi ve yurt dışı ortamlarda temsil edebilecek niteliklere sahip olmak, Sorumluluk sahibi olmak.

26 431 Model United Nations Kategori: Fen ve Sosyal Bilimler Araştırma/CAS Creativity/Service (Konferans düzenlenmesi halinde Service olur.) sınıf seviyelerinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Kulüp, Birleşmiş Milletler sisteminin bir modelidir. Model Birleşmiş Milletler kulübünde öğrenciler; Birleşmiş Milletler organizasyonun simülasyonu olan bir çalışma yaparlar. Kulüp çalışmalarında öğrenciler, BM delegelerinin rollerini benimseyerek vizyon ve misyonumuzda belirtilen Toplumsal Bilinç, Kültürler ve Uluslararası Bilinç kazanmak amacıyla günümüzün küresel sorunlarını izler. BM nin gündeminde olan; insan hakları, bölgesel sorunlar, çevre, siyaset gibi konularda global olaylar konusundaki farkındalığını geliştirir, çeşitli kaynaklardan oluşturduğu bilgiyi yorumlayıp çözüm yollarını kulüp çalışmalarında öğrendikleri kural ve prosedürler çerçevesinde önerge şeklinde sunmayı ve tartışmayı öğrenir ve bir başka ülkenin ya da sivil kuruluşun bakış açısından sunar, böylelikle uluslarası konferanslarda öğrenciler topluluk önünde konuşabilme, sorulara doğru ve ikna edici yanıtlar verebilme, İngilizceyi ileri düzeyde iletişim aracı olarak kullanabilme, sorunlara alternatif çözümler bulabilme, çoklu düşünebilme, uzlaşı yoluyla sorunları aşabilme, diplomatik dili kullanabilme, güncel olayları izleyerek farkındalığını geliştirip dünya kültürlerine saygılı olmayı öğrenir ve analitik düşünceyi geliştirir. Öğrenciler, diğer ülkelerden öğrencilerle tanışma fırsatı buldukları yurt dışı gezilerinde resmi veya gayri resmi ortamlarda pratik yaparak İngilizce dil becerilerini ve özgüvenlerini geliştirir. Bu kulübün başarılı öğrencileri geleneksel Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferanslarına kulüp öğretmeninin onayıyla delege ya da yönetici olarak katılır. İngilizcenin ileri düzeyde olması, Sunum becerisinin gelişmiş olması, Uluslararası siyasi ve kültürel konulara ilgi duyma, Kültürler arası etkileşime ilgi duyma, olumsuz sonuçları araştırma, Kendini ve grupları organize edebilme, çalışkan ve özverili ve sorumluluk sahibi olma, Gerektiğinde, uzun zaman alacak ve ön hazırlık gerektirecek okul içi ve dışı organizasyonlara katılma, araştırma yapmaya ve araştırdıklarını sunmaya ilgi duyma Global olayları yabancı dilde izleyebilme, yorumlayabilme, Kurumu yurt içi ve yurt dışı ortamlarda temsil edebilecek niteliklere sahip olma,

27 Önemli Not: Yurt dışında ve yurt içinde yapılacak organizasyonların katılım ücretleri öğrenciler tarafından karşılanır. 432 Ted Youth/Ted Gençlik Kategori: Kişisel Gelişim Etkili Konuşma/CAS Creativity sınıf seviyelerinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Kulübün Amacı Öğrencilerimiz bu programda analitik düşünmeyi, araştırma yapmayı, çevrelerinde ve dünyada gerçekleşen olayları takip edip, olaylara sorgulayan bir gözle farklı açılardan bakmayı öğrenirler. Topluluk önünde kendini rahat ifade edebilmek, Konuları, tez ve antitez şeklinde karşıtlıklarıyla düşünebiliyor olmak, Dünya ve Türkiye gündemini (ekonomik, siyasi, kültürel vb.) takip ediyor olmak, Okumayı ve araştırmayı sevmek. İyi düzeyde İngilizce konuşabilmek Kulüp Kuralları Gerektiğinde okul sonrası çalışmalara kalmak, Yarışmaların olduğu hafta sonlarında istekle yarışmalara katılmak. Çalışmaların Değerlendirilmesi Öğrenciler çeşitli TED youth oraganizasyonlarına katılırlar. 433 Astronomi ve Uzay /Astronomy and Space Kategori: Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Araştırma/CAS Creativity Lise sınıfları seviyesinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Kulübün amacı, Astronomi ve uzay üzerine çeşitli araştırmalar yapmak, yapılmış araştırmalar üzerinde çalışmak, gece

28 ve gündüz gözlemleri yaparak çeşitli gökcisimlerini tanımaktır. Öğrenciler, Eyüboğlu İkiz Gözlemevlerinde bulunan teleskopların ve teleskoplara bağlı araçların (filtreler, bilgisayar programları) kullanımlarını öğrenir, teleskopa bağlı fotoğraf makinesini kullanarak çeşitli gökyüzü objelerinin fotoğraflarını çekerler. Microsoft Office programlarını kullanabilmek ve çeşitli bilgisayar programlarını öğrenmeye ve uygulamaya istekli olmak, Fen bilimleri ve matematik derslerinde başarılı olmak, Uluslararası proje çalışmalarını sürdürebilmek ve proje çalışmalarına ilgi duymak, Havanın açık olduğu her cumartesi akşamı gözlemlere katılmak. Kulüp Kuralları Gözlemevi araç ve gereçlerine zarar verebilecek davranışlardan kaçınmak, Yıl içerisinde yapılan gözlemlerin en az yüzde 70 ine katılmak, Gözlemevine ulaşım sırasında, laboratuvar ve tiyatro derslerinde bulunan öğrencileri rahatsız etmeden, sessiz bir şekilde gözlemevine çıkmak ve ders sonunda aynı şekilde gözlemevinden ayrılmak, Gece gözlemleri bitiminde grup halinde, görevli öğretmen gözetiminde gözlemevinden ayrılmak. 434 Matematik TÜBİTAK Kulübü/Mathematics TÜBİTAK Kategori: Matematik Zeka Oyunları Problem Çözme Araştırma/CAS Creativity Lise seviyesinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Kulüpte öğrencilerin analitik düşünme, problem çözme, soyut düşünme, akıl yürütme, yorumlama ve sentez yapabilme becerilerini geliştirmeleri hedeflenir. İleri seviyedeki matematik problemleri için gerekli olan yöntem ve teoremler verilir, tartışılarak çözülür. Bu kulübe katılan öğrencilerin TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışmasına katılmaları hedef alınır. Ayrıca okulun uygun gördüğü Matematik, Akıl Oyunları, Zekâ Oyunları vb. ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım hedeflenir. Matematik problemleriyle uğraşmaktan keyif almak, Matematiğin teorik kısmı ile uğraşmaktan keyif almak, Zeka ve strateji oyunlarına ilgi duymak, Bir önceki matematik dersi geçme notu 4 veya 5 olmak. Kulüp Kuralları

29 TÜBİTAK Olimpiyatlarına ve Zekâ Oyunlarına hazırlanma ve katılma bilinciyle kulüp çalışmalarını yürütmek, Kulüp çalışmaları sırasında yapılması istenilen tüm soru ve aktiviteleri ciddi bir şekilde takip etmek ve katılımcı olmak. 435 Wonderworks Robotics FRC Kategori: Matematik ve Fen Araştırma Yaratıcılık Drama Teknik/CAS Creativity & Service 9. ve 10 Sınıf seviyesinde 12 kız/erkek öğrenciden oluşur. Kulübün amacı, toplumsal konulara duyarlı, özgüven sahibi, takım halinde çalışabilen, çözüm odaklı, yaratıcı, farklı tasarımlar üretebilen gençler yetişmesini sağlamaktır. Bu kulüpte öğrenciler, b ir taraftan her yıl yeniden belirlenen toplumsal bir soruna çözüm üretecekler, diğer taraftan lego parçalarıyla tasarladıkları ve programladıkları robotlarla, konuyla ilgili istenen görevleri yerine getirmeye çalışacaklardır. Yaptıkları projeyi ve robotlarını sunmak için mart ayında gerçekleştirilen Bilim Kahramanları Buluşuyor / FLL Türkiye Turnuvalarına katılacaklardır. Lego parçalarıyla görevler inşa edebilmek, NXT ve Evo 3.0 robot kullanımına ve programlamasına ilgi duymak, Toplumsal sorunlara duyarlı olmak ve çözümleri için yaratıcı fikirler üretmek. Kulüp Kuralları Kulübün araç ve gereçlerine zarar verebilecek davranışlardan kaçınılır. Kulübe katılan öğrenciler bir takım halinde hareket etmelidir. Koçların ve danışmanların rehberliğinde, çözüme ulaşmak için gereken tüm çalışmaları öğrenciler kendileri yapar. Öğrenciler arkadaşça rekabet kurallarına uyar. Öğrenciler yaptıkları her şeyde duyarlı profesyonellik Uygulamalar Okulumuzu bölgesel, ulusal ve uluslararası yarışmalarda temsil etmek.

30 Önemli Not: Kulüp çalışmaları için gerekli olan Lego Eğitim Seti, takım tişörtü ve takım bayrağı gibi malzemelerin alım ücreti ve yarışmalara katılım ücretleri (yıllık 300 TL) öğrenci velileri tarafından karşılanacaktır. Bilim Kahramanları/FLL Ulusal Finallerinde başarılı olunduğu takdirde, takım Türkiye yi temsil etmek üzere Amerika Birleşik Devletleri nde yapılacak olan Dünya Finallerine katılmaya hak kazanacaktır. Bu durumda, yarışmanın tüm masrafları öğrenci velileri tarafından karşılanır. 436 Yaratıcılık Kulübü/Destination ImagiNation (DI) Kategori: Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Araştırma Yaratıcılık Drama Teknik/CAS Creativity Lise sınıfları seviyesinde 14 kız/erkek öğrenciden oluşur. Destination ImagiNation (DI), dünyanın en büyük yaratıcılık ve problem çözme becerisi kazandırmayı hedefleyen organizasyonudur. DI çalışmaları, okulumuzda kulüp çalışmaları içinde yer almaktadır. Kulübün amacı; yaratıcılık, eleştirel düşünme, takım içinde çalışabilme, zamanı en iyi şekilde kullanma ve problem çözme becerileri kazandırmak, anlık yarışmalar sayesinde takım elemanlarına hızlı düşünmeyi, karar vermeyi ve kararını uygulamayı öğretmek ve kazandığı tüm becerileri günlük hayatlarında uygulayabilmelerini sağlamaktır. Üretmekten, denemekten ve ürün çıkarmaktan zevk almak, Yaratıcılığını her alanda kullanabilmek, Drama ve dans etme yeteneğine sahip olmak, Keşfetmek, araştırmak ve gözlem yapmaktan zevk almak, Özellikle Türkçe, İngilizce, matematik, fen bilimleri derslerinde başarılı olmak, Grup çalışmasına yatkın olmak, Deplasman ya da turnuvaya gitmeyi gerektirecek hiçbir spor aktivitesinde veya okul takımında yer almamak, Gerçekleşebilecek yurt dışı organizasyonlara mazeretsiz katılabilmek. Kulüp Kuralları Görev verildiği takdirde provalara ve gerektiği zaman okul sonrası çalışmalara mutlaka katılmak gerekmektedir. Kulüp çalışmaları sırasında yapılması istenilen tüm aktiviteler ciddi bir şekilde takip edilmeli ve katılımcı olunmalıdır. Uluslararası platformda belirlenen yarışma metinlerini dikkatlice okuyup yorumlamalı ve gerekli araştırmalar yapılmalıdır. Kulübün amacı doğrultusunda çalışmalarda üretken ve yaratıcı olmak, ayrıca takım çalışması kurallarına ciddi şekilde uymak gerekmektedir. Uygulamalar Okulumuzu, bölgesel, ulusal ve uluslararası yarışmalarda temsil etmek, Farklı DI organizasyonlarına hazırlanmak ve bu organizasyonlarda görev almak.

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ LİSE SINIFLARI 401 AKUT/AKUT

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ LİSE SINIFLARI 401 AKUT/AKUT EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ LİSE SINIFLARI 401 AKUT/AKUT Lise sınıfları seviyesinde 20 kız/erkek öğrenciden oluşur. AKUT Arama Kurtarma Derneği, Arama - Kurtarma

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2. 3. SINIFLAR

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2. 3. SINIFLAR EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2. ve 3. SINIFLAR 501-Basketbol/ Basketball 2. ve 3. sınıf seviyelerinde 20 kız/erkek öğrenciden

Detaylı

Basketbol okul takımı çalışmalarına katılan ve lisanslı öğrencilerimiz bu kulübü tercih edemezler.

Basketbol okul takımı çalışmalarına katılan ve lisanslı öğrencilerimiz bu kulübü tercih edemezler. EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2016 2017 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ LİSE SINIFLARI 401 Basketbol/Basketball Kategori: Spor/CAS Action Lise sınıfları seviyesinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Basketbol

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2., 3.ve 4. SINIFLAR

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2., 3.ve 4. SINIFLAR EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2., 3.ve 4. SINIFLAR 701-Basketbol/Basketball Basketbol Kulübü; 2., 3. ve 4. sınıf seviyelerinde 20 kız/erkek öğrenciye

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2018 2019 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ LİSE SINIFLARI 401 Basketbol/Basketball Kategori: Spor/CAS Action Lise sınıfları seviyesinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Basketbol

Detaylı

dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir.

dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir. EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA İLKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2., 3. ve 4. SINIFLAR 101-Atletizm/Athletics 2., 3. ve 4. sınıf seviyelerinde 12 kız/erkek öğrenciden oluşur. Çalışmalar

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 701 Basketbol/Basketball Basketbol Kulübü; 24 kız/erkek öğrenciye açıktır. Basketbol okul takımı çalışmalarına katılan

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ. 5.,6.,7. ve 8. SINIFLAR

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ. 5.,6.,7. ve 8. SINIFLAR EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 5.,6.,7. ve 8. SINIFLAR 801-Basketbol/Basketball Kategori: Spor Basketbol Kulübü; 5., 6.,7. ve 8. sınıf seviyelerinde

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 5. ve 6. SINIFLAR

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 5. ve 6. SINIFLAR EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 5. ve 6. SINIFLAR 201-Atletizm/Athletics 5. ve 6. sınıf seviyelerinde 12 kız/erkek öğrenciden oluşur. Çalışmalar hava

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR ORTAOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 601-Basketbol/Basketball Kategori: Spor 20 kız/erkek öğrenciden oluşur. Basketbol okul takımı

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU/ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU/ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU/ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 4. ve 5. SINIFLAR 601-Basketbol/Basketball 4. ve 5. sınıf seviyelerinde 20 kız/erkek

Detaylı

EYÜB O Ğ LU EĞ İ Tİ M KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜB O Ğ LU EĞ İ Tİ M KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜB O Ğ LU EĞ İ Tİ M KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR ORTAOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 601 Basketbol/Basketball 24 Kız/erkek öğrenciden oluşur. Basketbol okul takımı çalışmalarına

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 701-Basketbol/Basketball Basketbol Kulübü; 20 kız/erkek öğrenciye açıktır. Basketbol okul takımı çalışmalarına katılan

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 701 Basketbol/Basketball Basketbol Kulübü; 24 kız/erkek öğrenciye açıktır. Basketbol okul takımı çalışmalarına katılan

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ ORTAOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 801 Basketbol/Basketball Kategori: Spor Basketbol Kulübü; 24 kız/erkek öğrenciye açıktır. Basketbol okul takımı

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 501-Basketbol/ Basketball 20 kız/erkek öğrenciden oluşur. Çalışmalar hava şartlarına göre okulumuzun

Detaylı

Çalışmalar sonucunda öğrenciler kulüp öğretmenleri tarafından yeteneği göz önünde bulundurularak okul takımlarına yönlendirilir.

Çalışmalar sonucunda öğrenciler kulüp öğretmenleri tarafından yeteneği göz önünde bulundurularak okul takımlarına yönlendirilir. EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 7. 8. SINIFLAR 301 Basketbol/Basketball 24 Kız/erkek öğrenciden oluşur. Sosyal ve fiziksel gelişime katkı sağlayan bir

Detaylı

Basketbol okul takımı çalışmalarına katılan ve lisanslı öğrencilerimiz bu kulübü tercih edemezler.

Basketbol okul takımı çalışmalarına katılan ve lisanslı öğrencilerimiz bu kulübü tercih edemezler. EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA İLKOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 101- Atletizm/Athletics 24 Kız/erkek öğrenciden oluşur. Öğrencilerimiz, çalışmalar süresince çıkış tekniklerini, doğru

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİ M KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 5. ve 6. SINIFLAR

EYÜBOĞLU EĞİTİ M KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 5. ve 6. SINIFLAR EYÜBOĞLU EĞİTİ M KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 5. ve 6. SINIFLAR 201-Atletizm/Athletics 24 Kız/erkek öğrenciden oluşur. Öğrencilerimiz, çalışmalar süresince çıkış

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ. 7. ve 8. SINIFLAR. 301-Basketbol/Basketball Kategori: Spor

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ. 7. ve 8. SINIFLAR. 301-Basketbol/Basketball Kategori: Spor EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 7. ve 8. SINIFLAR 301-Basketbol/Basketball 7. ve 8. sınıf seviyelerinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Çalışmalar hava

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA İLKOKULU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 101 Atletizm/Athletics 24 Kız/erkek öğrenciden oluşur. Öğrencilerimiz, çalışmalar süresince çıkış tekniklerini, doğru

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 501 Basketbol/Basketball 24 Kız/erkek öğrenciden oluşur. Sosyal ve fiziksel gelişime katkı sağlayan

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ. 7. ve 8. SINIFLAR. 301- Atletizm/Athletics Kategori: Spor

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ. 7. ve 8. SINIFLAR. 301- Atletizm/Athletics Kategori: Spor EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 7. ve 8. SINIFLAR 301- Atletizm/Athletics 20 kız/erkek öğrenciden oluşur. Çalışmalar hava şartlarına göre okulumuzun

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ ORTAOKULU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 801-Basketbol/Basketball Kategori: Spor Basketbol Kulübü; 24 kız/erkek öğrenciye açıktır. Basketbol okul takımı

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ. 7. ve 8. SINIFLAR. 301-Basketbol/Basketball Kategori: Spor

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ. 7. ve 8. SINIFLAR. 301-Basketbol/Basketball Kategori: Spor EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 7. ve 8. SINIFLAR 301-Basketbol/Basketball 7. ve 8. sınıf seviyelerinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Çalışmalar hava

Detaylı

Çalışmalar sonucunda öğrenciler kulüp öğretmenleri tarafından yeteneği göz önünde bulundurularak okul takımlarına yönlendirilir.

Çalışmalar sonucunda öğrenciler kulüp öğretmenleri tarafından yeteneği göz önünde bulundurularak okul takımlarına yönlendirilir. EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 7. 8. SINIFLAR 301 Atletizm/Athletics 24 Kız/erkek öğrenciden oluşur. Öğrencilerimiz, çalışmalar süresince çıkış tekniklerini,

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA İLKOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 101-Atletizm/Athletics 12 kız/erkek öğrenciden oluşur. Çalışmalar hava şartlarına göre okulumuzun açık ya da kapalı spor

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 6., 7. ve 8. SINIFLAR 301 - Basketbol / BASKETBALL Basketbol Kulübü; 6., 7. ve 8. sınıf seviyelerinde 24 kız/erkek öğrenciye açıktır.

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ LİSE SINIFLARI 401 - Basketbol / BASKETBALL Basketbol kulübü; Lise seviyelerinde 30 kız/erkek öğrenciye açıktır. Çalışmalar hava şartlarına

Detaylı

Basketbol okul takımı çalışmalarına katılan ve lisanslı öğrencilerimiz bu kulübü tercih edemezler.

Basketbol okul takımı çalışmalarına katılan ve lisanslı öğrencilerimiz bu kulübü tercih edemezler. EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 5. ve 6. SINIFLAR 201 Atletizm/Athletics 24 Kız/erkek öğrenciden oluşur. Öğrencilerimiz, çalışmalar süresince çıkış

Detaylı

ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 2. VE 3. SINIFLAR KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI

ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 2. VE 3. SINIFLAR KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI 2. VE 3. SINIFLAR KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. VE 3. SINIFLAR KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI KÜTÜPHANE KULÜBÜ Kulüp Kontenjanı:

Detaylı

2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ SPOR KULÜPLERİ BASKETBOL / BASKETBALL Hande Gürdal Uygulama Yeri: SEV Spor Salonu 5 ve 6. sınıf seviyelerinde 20 öğrenciye açıktır. Çalışmalar okulumuzun spor salonlarında

Detaylı

Sorumlu Öğretmen: Amaç: En Az/En çok Öğrenci Sayısı: Sınıf Seviyesi: Kulübün Dili: 8 / 12

Sorumlu Öğretmen: Amaç: En Az/En çok Öğrenci Sayısı: Sınıf Seviyesi: Kulübün Dili: 8 / 12 2018-2019 ÖZGÖRÜMÜZ Atatürk İlkeleriyle laik, demokratik cumhuriyetimizin temel değerlerini benimsemiş; bilgiye erişme becerisine sahip, verimli çalışma alışkanlığı kazanmış; yaratıcı, sorgulayıcı ve bağımsız

Detaylı

ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU ÖĞRETİM YILI KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI

ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU ÖĞRETİM YILI KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DESTINATION IMAGINATION KULÜBÜ Öğrenci Sayısı :7 kişi ( 4. Sınıflar) Amaç: Hayal gücünden

Detaylı

Eyüboğlu öğrencilerinin mutlu olmak için 100 den fazla sebebi var.

Eyüboğlu öğrencilerinin mutlu olmak için 100 den fazla sebebi var. Eyüboğlu öğrencilerinin mutlu olmak için 100 den fazla sebebi var. Fen, Sosyal ve Matematik Sosyal ve Doğal Yabancı Dİller Sanat Spor Hobi/Yaratıcılık Teknoloji Yaşam Eyüboğlu Eğitim Kurumları nın eğitim

Detaylı

1,2 ve 3. sınıf seviyesinde öğrencinin;

1,2 ve 3. sınıf seviyesinde öğrencinin; Sosyal Takip Programı: Öğrencilerin Uygulamalı derslerde 1-4. sınıf ve sonrasında spor ve sanat eğilimlerini takip eden yeteneklerin keşfedilmesini sağlayan ve arşivleyen bir programdır. Öğrencilerin bu

Detaylı

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere MİSYONUMUZ Özel Üsküdar SEV Ana sınıfı, İlkokulu ve Ortaokulu güncel öğretim teknik ve yöntemleri ile zenginleştirilmiş eğitim programlarını uygular. Ulusal kültüre ve evrensel değerlere saygılı, Türkçe

Detaylı

Öğrenciler 2 yıllık çalışma sürecinde;

Öğrenciler 2 yıllık çalışma sürecinde; Diploma Programı Çerçevesi Diploma programı her kültürün kendisine adapte edebileceği esnek bir program sunarak kendi değerlerini yitirmeyen uluslararası farkındalığa ulaşmış bireyler yetiştirmeyi hedefler.

Detaylı

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

ALKEV Ozel. Ilkokulu

ALKEV Ozel. Ilkokulu ALKEV Ozel Ilkokulu 2014-2015 AG-Broschure 1 ve 2. SINIF KULÜPLERİ ÇİZGİLERDEN RESİMLERE YOLCULUK Kulübümüzde aşamalı çizgileri kullanarak çocuklarımıza resim yapmayi öğretmek hem kolay hem de eğlenceli

Detaylı

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU BRANŞ DERSLERİMİZ ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU eğitiminde uygulanan programda Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve öğretim müfredatında yer alan çalışmalar ve bu çalışmalara ek olarak çağın gerekleri

Detaylı

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır Öğrencinin ilgi alanları, becerileri ve yetenekleri düşünüldüğü zaman kendi öğrenme yöntemlerine göre akademik ve/veya kültürel alanda başarılı olabilir.

Detaylı

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk Voleybol Voleybol, uzun ve kısa vadede hedef belirleyip, bu hedeflere ulaşma konusunda yöntem geliştirmeyi öğretir. Hem bireysel hem de takım olarak hedef koymayı ve bu hedeflere ulaşmak için grupla birlikte

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ

Eğitim Öğretim Yılı ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ Kulüp Öğretmeni: Ahmet CANBAZ Steffen UNGRUH Bilgisayar kullanımına yatkın Yaratıcı ve problem çözme becerisi yüksek Grafik ve tasarıma meraklı 5. 6.

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı LİSE KULÜPLERİMİZ

Eğitim Öğretim Yılı LİSE KULÜPLERİMİZ 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı LİSE KULÜPLERİMİZ Kulüp Öğretmeni: Beril KAFESCİOĞLU Herhangi bir sağlık probleminin olmaması Lise öğrencileri -Yıl içerisinde belirlenmiş olan branşa ait temel, teorik ve

Detaylı

Etkinlikler

Etkinlikler 2017-2018 Etkinlikler Sayın Velimiz, İzmir Özel Türk Koleji olarak 2017-2018 öğretim yılında ilkokul sınıflarımızın etkinlik programını sınıf ve kampüslere göre dağılımı ile birlikte aşağıda bulabilirsiniz.

Detaylı

T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI. Güz Yarıyılı

T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI. Güz Yarıyılı T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI Güz Yarıyılı PROVA OYU 425 6 AKTS Kredisi 4. yıl 7. yarıyıl Lisans Zorunlu 4 s/hafta Teorik: 2 s/hafta Uygulama: 2 s/hafta

Detaylı

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014 1.Sınıflar Tanışma Toplantısı 17 Eylül -2014 Ders Saatleri Türkçe 10 İngilizce 8 Matematik 5 Hayat Bilgisi 4 Görsel Sanatlar 2 Beden Eğitimi 2 Jimnastik 1 Satranç 1 Drama 1 Müzik 2 Oyun ve Fiziki Etkinlikler

Detaylı

ALKEV Ozel. Anadolu Lisesi

ALKEV Ozel. Anadolu Lisesi ALKEV Ozel Anadolu Lisesi 2014-2015 AG-Broschure DÜNYA KÜLTÜRLERİ VE SANATLARI KULÜBÜ Dünyanın çeşitli bölgelerinde farklı din, ırk ve yaşam biçimine sahip insanların ilginç, zengin kültürleri ve birbirinden

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi 2018 2019 SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI 28.09.2018 Sayın Velimiz, Özgüveni yüksek, sosyal ilişkilerinde başarılı,

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

BASKETBOL. Rehber Öğretmen: Ali KAYAR Çalışma Zamanı: Çarşamba 4. ve 5. saat Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu

BASKETBOL. Rehber Öğretmen: Ali KAYAR Çalışma Zamanı: Çarşamba 4. ve 5. saat Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu BASKETBOL Rehber Öğretmen: Ali KAYAR Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olur. Basketbol özgüvenin ve yaşama sevincinin artması,

Detaylı

ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ

ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ Kulüp Öğretmeni: Ahmet CANBAZ Alex DARNELL Bilgisayar kullanımına yatkın Yaratıcı ve problem çözme becerisi yüksek Grafik ve tasarıma meraklı Ortaokul öğrencileri (10 kişi) -Tüketimden

Detaylı

Söylem Çözümlemesi (ETI205) Ders Detayları

Söylem Çözümlemesi (ETI205) Ders Detayları Söylem Çözümlemesi (ETI205) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Söylem Çözümlemesi ETI205 Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

DERSİN ADI SAATİ TÜRKÇE 6 MATEMATİK 5 FEN BİLİMLERİ 4 SOSYAL BİLGİLER 3 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2 GÖRSEL SANATLAR 1 MÜZİK 1

DERSİN ADI SAATİ TÜRKÇE 6 MATEMATİK 5 FEN BİLİMLERİ 4 SOSYAL BİLGİLER 3 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2 GÖRSEL SANATLAR 1 MÜZİK 1 ZORUNLU DERSLER 0.07.01 Sayın Velimiz, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı nın 5.06.01 tarih ve 69 Sayılı kararı doğrultusunda öğrencilerimizin 01-013 eğitim-öğretim yılında alacağı

Detaylı

Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olur.

Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olur. MEF LİSESİ WEB SAYFASI KULÜPLER KISMINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER BASKETBOL Rehber Öğretmen: İsmail DÜKKANCI Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı

Detaylı

YONCA CİMNASTİK İLE HAYATA SPORLA GÜLÜMSEYİN. Hafta içi her gün saat : 09.30-17.00

YONCA CİMNASTİK İLE HAYATA SPORLA GÜLÜMSEYİN. Hafta içi her gün saat : 09.30-17.00 Spor ve eğlencenin bir arada olduğu, keyifli ve hijyenik bir ortamda doyasıya spor dolu bir yaz programı Çocuklarımızın çeşitli spor branşları ile gelişimlerine katkı sağlamakta,farklı program konseptiyle

Detaylı

T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI. Güz Yarıyılı

T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI. Güz Yarıyılı T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI Güz Yarıyılı OYUNCULUK VE KARAKTER OLUŞTURMA OYU 421 6 AKTS Kredisi 4. yıl 7. yarıyıl Lisans Zorunlu 4 s/hafta Teorik: 2 s/hafta

Detaylı

KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJESİ

KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJESİ KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJESİ PROJENİN ADI: KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJENİN AMAÇLARI: Genel Amaç(lar): Projenin temel amacı, Gaziosmanpaşa ilçesindeki dört lise ve altı imam hatip ortaokuldaki

Detaylı

ANİMATÖR PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : EĞLENCE HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4 SEVİYE

ANİMATÖR PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : EĞLENCE HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4 SEVİYE ANİMATÖR PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : EĞLENCE HİZMETLERİ MESLEK : ANİMATÖR MESLEK SEVİYESİ : 4 SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Konaklama tesislerinde, özel organizasyonlarda, kişilerin hoş, eğlenceli

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

ALKEV Ozel. Ortaokulu

ALKEV Ozel. Ortaokulu ALKEV Ozel Ortaokulu 2014-2015 AG-Broschure ALMANCA MÜZİKAL Öğrenciler ile öncelikle Almanca dilini kullanarak oyunculuk yeteneklerini geliştirmelerini sağlamak amacımızdır. - 15 Sorumlu Öğretmeni: Nuray

Detaylı

ORTAÖĞRETİM İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ

ORTAÖĞRETİM İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ A. DİL BİLEŞENLERİ VE DİL EDİNİMİ BİLGİSİ A.1. İngilizceyi sözlü ve yazılı iletişimde doğru ve uygun kullanarak model olabilme A.2. Dil edinimi kuramlarını, yaklaşımlarını ve stratejilerini bilme A.3.

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı

Eğitim Öğretim Yılı 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı İLKOKUL KULÜPLERİMİZ Kulüp Öğretmeni: Esra BEGGİ Proje odaklı çalışmaya yatkın Kodlamayı seven Yaratıcı Üretken Kulübe devamlılığı önemseyen

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

ÖZEL BEYKENT ANAOKULU

ÖZEL BEYKENT ANAOKULU 2016-2017 ÖZEL BEYKENT ANAOKULU KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI Değerli Velimiz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında sizlerden gelen talepler doğrultusunda kulüplerimizi oluşturduk. Öğrencilerimiz için belirlemiş

Detaylı

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama ZORUNLU DERSLER ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ (OKUL) HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (AĞIR VEYA ORTA DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER/ OTİSTİK ÇOCUKLAR) SINIFLAR DERSLER İlkokul Ortaokul 1 2 3 4 5 6 7 8 Toplumsal Uyum

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 8.9.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik Yıl

Detaylı

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili I TURK 101 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Temel Tasarım I (EÜT 101) Ders Detayları

Temel Tasarım I (EÜT 101) Ders Detayları Temel Tasarım I (EÜT 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel Tasarım I EÜT 101 Güz 4 6 0 7 12 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin

Detaylı

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili I TURK 101 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı. Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır.

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı. Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır. Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı Proje Ortakları: Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır. Projenin Uygulama Tarihi-Yeri :Lüleburgaz İlçe Milli

Detaylı

4. ve 5. Sınıf Öğrencileri (Pazartesi)

4. ve 5. Sınıf Öğrencileri (Pazartesi) 4. ve 5. Sınıf Öğrencileri (Pazartesi) Kulüpler Açıklama Basketbol El Becerileri Basketbola ilgi duymak ve sevmek.basketbolun bir takım sporu olduğunu bilmek ve işbirliği içinde calışmaya açık olmalı.

Detaylı

ORTAÖĞRETĠM ĠNGĠLĠZCE ÖĞRETMENĠ ÖZEL ALAN YETERLĠKLERĠ

ORTAÖĞRETĠM ĠNGĠLĠZCE ÖĞRETMENĠ ÖZEL ALAN YETERLĠKLERĠ A. DĠL BĠLEġENLERĠ VE DĠL EDĠNĠMĠ BĠLGĠSĠ A1. Ġngilizceyi sözlü ve yazılı iletiģimde doğru ve uygun kullanarak model olabilme A2. Dil edinimi kuramlarını, yaklaģımlarını ve stratejilerini bilme Bu alan,

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

1.Bu ders ili ilgili temel kavramları ve bunlar arasındaki ilişkileri anladım.

1.Bu ders ili ilgili temel kavramları ve bunlar arasındaki ilişkileri anladım. 10 yanıt Tüm yanıtları görüntüle Analiz bilgilerini yayınla saumatematiksau@gmail.com Bu formu düzenle Özet 1.Bu ders ili ilgili temel kavramları ve bunlar arasındaki ilişkileri anladım. 60% Yüksek 2 %20

Detaylı

Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir.

Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir. KİTAP VE ÇOCUK Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir. Türkçe dil etkinlikleri çocuğun kendi

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012)

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda 6 PYP disiplinler üstü teması ile ilgili

Detaylı

YAZ OKULU TANITIM KİTAPÇIĞI

YAZ OKULU TANITIM KİTAPÇIĞI YAZ OKULU TANITIM KİTAPÇIĞI KUR AN-I KERİM Yaz okulu döneminde senenin yorgunluğundan ve yoğunluğundan sıyrılarak haftada 3 gün Kur an-ı Kerim eğitimi almanın mutluluğunu yaşayacağız. bilgicagiokullari

Detaylı

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS 0RTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7. SINIFLAR YILLIK PLANI ETKİNLİKLER / KONULAR AÇIKLAMALAR

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS 0RTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7. SINIFLAR YILLIK PLANI ETKİNLİKLER / KONULAR AÇIKLAMALAR KASIM EKİM EYLÜL HAFTA KUŞAK: DÜZEN KUŞAĞI ODAK NOKTASI : BİRİMDEN BÜTÜNE ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS 0RTAOKULU 1. Teknoloji ve Tasarım kavramlarını kavratmak 2.Teknoloji ve Tasarım Dersinin Genel Amaçlarını

Detaylı

İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER İLKOKUL SINIFLAR ORTAOKUL 1 2 3 4 5 6 7 8 Türkçe 10 10 8 8 7 7 7 7 Matematik 5 5 5 5 5 5 5 5 Hayat Bilgisi 4 4 3 Fen Bilimleri

Detaylı

NİÇİN KAMP. Bilgi ve becerilerin pratiğe dönüştürülmesi, Grup çalışmalarındaki başarının hissedilmesi, Sorumluluk bilincinin kazandırılması,

NİÇİN KAMP. Bilgi ve becerilerin pratiğe dönüştürülmesi, Grup çalışmalarındaki başarının hissedilmesi, Sorumluluk bilincinin kazandırılması, NİÇİN KAMP Bilgi ve becerilerin pratiğe dönüştürülmesi, Grup çalışmalarındaki başarının hissedilmesi, Sorumluluk bilincinin kazandırılması, Özgüvenin kazanılması Paylaşım ve katılımcı olmanın erdemlerine

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Girişimcilik Ar-ge ve İnovasyon BIL447 7 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Seçmeli

Detaylı

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce I ENG101 Güz 4 0 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Bahar Dönemi Fizik Bölümü Fizik II Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi Program Çıktılarının Ders Kazanımlarına Katkısı Anketi

Bahar Dönemi Fizik Bölümü Fizik II Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi Program Çıktılarının Ders Kazanımlarına Katkısı Anketi 2014-201 Bahar Dönemi Fizik Bölümü Fizik II Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi Program Çıktılarının Ders Kazanımlarına Katkısı Anketi 1 Orta Yüksek Yüksek 2 3 4 Bu ders ile ilgili temel kavramları,

Detaylı

Ders Kodu: FIZ 234 Ders Adı: Klasik Mekanik Dersin Dönemi: Bahar Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr.

Ders Kodu: FIZ 234 Ders Adı: Klasik Mekanik Dersin Dönemi: Bahar Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Ders Kodu: FIZ 234 Ders Adı: Klasik Mekanik Dersin Dönemi: 204-205 Bahar Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Betül USTA 2 3 4 5 7% 3% 23% 37% 30% Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları

Detaylı

İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ OCAK Ş UBAT MAR T 2 01 7 SAYI 3 Esma ÇUK URBAŞI Ç ALIŞIR Eğitim Teknolojileri Uzmanı Bil işim Teknolojileri Öğretmeni 3B DÜNYA 3 boyutlu (3B) sanal ortamlar ile oyun,

Detaylı

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı

Haftasonu Etütleri Başlıyor..

Haftasonu Etütleri Başlıyor.. Haftasonu Etütleri Başlıyor.. Öğrencilerimizin okul dışında kalan zamanlarını etkinliklerle planlayarak geçirmeleri, onların bedensel ve ruhsal gelişmelerinin sağlıklı sürmesine destek olacaktır. Bu öngörüyle

Detaylı

KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN.

KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN. KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN 0216 326 81 88-0545 236 61 20-23 2018-2019 KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR / TuzyevVakfi w w w.tu z ye v.o r g Tüzyev Mozaik

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yapay Zeka Sistemleri BIL308 6 3+0 3 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yapay Zeka Sistemleri BIL308 6 3+0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yapay Zeka Sistemleri BIL308 6 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı TARİH PROF.DR. AYGÜN ATTAR Bölümün amacı Tarih Bölümünün amacı; tarih bilimi ile ilgili meslek

Detaylı

Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları

Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları Ders Adı Tez Konularında Özel Çalışmalar Ders Kodu MECE 598 Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Bahar 0 0 0 0 10 Ön Koşul

Detaylı

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Eskrim. Voleybol

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Eskrim. Voleybol SPORTİF Voleybol Voleybol, uzun ve kısa vadede hedef belirleyip, bu hedeflere ulaşma konusunda yöntem geliştirmeyi öğretir. Hem bireysel hem de takım olarak hedef koymayı ve bu hedeflere ulaşmak için grupla

Detaylı

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili II TURK 102 Her İkisi 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

DRAMATİK METİN YAZARI

DRAMATİK METİN YAZARI TANIMI Tiyatro oyunu, sinema, TV senaryosu, reklam yazarlığı alanlarında yaratıcılığını kullanarak canlandırmaya dayalı metinler yazan kişidir. A GÖREVLER Dramatik Metin Yazarı; KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ

Detaylı

Faaliyet Arama Sonucu

Faaliyet Arama Sonucu Faaliyet Arama Sonucu 1 2 3 4 5 6 Kurum Bilgileri Faaliyetin Bilgileri Faaliyeti Veren : Edebiyat Öğretmeni-Kısa Film Çalışması Katılımcı Sayısı : 7 Kurs-Faaliyet Saati : 8 Ay/Dönem : ARALIK / 2012-2013

Detaylı

MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI UYGULAMALI TİYATRO MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI UYGULAMALI TİYATRO MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI UYGULAMALI TİYATRO MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

İngilizce Konuşma ve Sunum (ELIT 110) Ders Detayları

İngilizce Konuşma ve Sunum (ELIT 110) Ders Detayları İngilizce Konuşma ve Sunum (ELIT 110) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce Konuşma ve Sunum ELIT 110 Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı