TOFAfi 2007 FAAL YET RAPORU Y l Faaliyetleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TOFAfi 2007 FAAL YET RAPORU. 2007 Y l Faaliyetleri"

Transkript

1 26 Y l Faaliyetleri

2 27

3 28 Y l Faaliyetleri Ocak Rusya da banttan inen Albea n n tüm parçalar Tofafl tan Fiat lisans ile Bursa'daki Tofafl Fabrikas nda üretilen Fiat Albea art k Rusya da bantlardan iniyor. Yaklafl k bir y ld r yürütülen çal flmalar sonucunda Rusya da üretilmeye bafllanan Fiat Albea n n parçalar n n tamam Tofafl taraf ndan ihraç ediliyor. Otomotivin yeni nesil uzmanlar Fiat Laboratuvar nda yetifliyor Nitelikli insan gücünün önemini bilen Tofafl, otomotiv alan nda uzman nesiller yetiflmesine katk da bulunmak için fiiflli Endüstri Meslek Lisesi nde Fiat Laboratuvar oluflturdu. Laboratuvar, Fiat teknolojisini ve kültürünü tan yan ö renciler yetifltirecek. Dünya Klas nda Üretim Paylafl m Konferans nda Tofafl çal flanlar na ödül Torino da düzenlenen Dünya Klas nda Üretim Paylafl m Konferans nda, baflar l bulunan uygulamalar aras nda yer alan Tofafl n Toplam Endüstri Mühendisli i ve Kal p Üretim Sürecinin iyilefltirilmesi çal flmalar ödül ald. fiubat çiflleri Bakan Tofafl ziyaret etti çiflleri Bakan Abdülkadir Aksu, Azerbaycan çiflleri Bakan Ramil Usubov ile birlikte Tofafl n Bursa daki fabrikas n ziyaret etti. Bakanlar, Tofafl CEO su Ali Pand r karfl lad. Tofafl Ar-Ge büyüyor 2012 y l na kadar Fiat n ticari araç üretim ve gelifltirme merkezi olma vizyonunu benimseyen Tofafl, test laboratuvarlar ve ofis alan n n art r lmas amac yla yeni Ar-Ge binas n n temelini att. Fiat Ducato BusWorld de göz kamaflt rd Yeni Fiat Ducato, ticari araç dünyas n n en önemli fuar olan ve Türkiye de ilk kez düzenlenen BusWorld Turkey de büyük be eni toplad fiubat tarihleri aras nda stanbul Fuar Merkezi nde gerçekleflen fuarda, 200 metrekarelik Fiat stand nda yer alan Yeni Fiat Ducato lar, ziyaretçiler taraf ndan yak ndan incelendi.

4 29

5 30 Y l Faaliyetleri Mart Fiat tarihinde yeni bir sayfa: Yeni Fiat Bravo Fiat tarihinde aç lan yeni sayfan n ilk bafllang c olarak da nitelendirilen Fiat Bravo, Fiat n de iflen logosunu tafl mas n n yan s ra uzay projelerinde uygulanan teknikler kullan larak gelifltirilen ilk model olma ünvan n da tafl yor. Fiat Abarth n gözü Avrupa flampiyonlu unda Türk motor sporlar nda Fiat Abarth ile yeni bir dönem bafll yor. sezonunda Avrupa Ralli fiampiyonas nda yar flacak olan Fiat Abarth, pilot Volkan Ifl k la Avrupa fiampiyonlu u nu hedefliyor. Fiat sahipleri hayat boyu Kazan yor Fiat, kullan c lar na yönelik olarak bafllatt Hayat Boyu Fiat Kulübü hizmeti ile kifliye özel çözümler ve avantajlar sunuyor. Fiat Cenevre Autoshow a damgas n vurdu Bu y l 77 ncisi düzenlenen Cenevre Autoshow un gözdesi, temsil etti i befl büyük marka ile Fiat Grubu oldu. Avrupa n n dört bir yan ndaki otomobilseveri bir araya getiren Autoshow da, Fiat n birbirinden renkli ve dinamik standlar göz doldurdu. Ziyaretçiler, standlarda uzun zaman geçirdi ve yeni modelleri yak ndan inceledi.

6 31 Nisan lk Fiat Linea n n banttan inifline coflku dolu kutlama Üretimi için büyük emek harcanan, beklenenden daha k sa sürede tamamlan p yollara ç kan Fiat Linea, Tofafl çal flanlar n n gururu oldu. 15 Nisan da ilk Fiat Linea n n banttan inifli, Tofafl n Bursa daki fabrikas nda büyük bir coflkuyla kutland. Fiat Linea n n anavatan nda büyük kutlama Tofafl n gururu Fiat Linea n n dünya lansman için düzenlenen etkinliklerin ilki, Linea n n do du u yerde, Bursa da yap ld. Tüm Tofafl çal flanlar n n kat ld muhteflem organizasyonda Fiat Linea, yarat c lar n n yüzlerinden gurur, gözlerinden par lt olarak yans d. Fiat Bravo ya güvenlikten 5 y ld z fiubat de yola ç kan Fiat Bravo, Avrupa n n ba ms z çarp flma testi kuruluflu olan Euro NCAP ten 5 y ld z alarak güvenlik konusunda kusursuz oldu unu kan tlad.

7 32 Y l Faaliyetleri May s Fiat Linea stanbul dan dünyaya merhaba dedi Fiat ve Tofafl iflbirli i ile Bursa da do an, üç k tada 50 den fazla ülkeye ihraç edilecek olan Fiat Linea n n dünya lansman, befl gün befl gece süren muhteflem bir organizasyonla stanbul da yap ld ü aflk n yabanc konu un a rland organizasyonda Linea, do u ile bat n n birleflti i stanbul un görkemli atmosferinden tüm dünyaya merhaba dedi. 5 günde 8 bin konuk a rland Fiat Linea dünya lansman na 5 bini Tofafl çal flan, 1500 Türk misafir, 1500 de yabanc konuk olmak üzere toplam 8 bin kifli kat ld. Dünya lansman için 45 ülkeden 500 yabanc gazeteci stanbul a geldi. Suada, Linea adas na dönüfltü 30 Nisan da bafllayan Linea gala geceleri için Türkiye nin en büyük kristal çad r n n kuruldu u Suada da, gala yemeklerine; do uya özgü Sufi müzi ini ça dafl müzikle harmanlayan, eski ile yeniyi, do u ile bat y birlefltiren özgün besteleriyle dünyaca tan nan Mercan Dede nin Linea lansman için özel olarak haz rlad müzik ve Beyhan Murphy nin kareografisi ile Devlet Opera ve Bale sanatç lar ile Ankara Modern Dans Toplulu u ndan oluflan 100 kiflilik bir ekip efllik etti. 150 Linea ile test sürüflü yap ld Fiat n dünya lansman etkinlikleri çerçevesinde stanbul da a rlanan yerli ve yabanc misafirler 150 Fiat Linea ile test sürüflü yapt lar ve tam not verdiler. Yeni Fiat Scudo görücüye ç kt Fiat n ticari araç segmentinde Avrupa da en çok tercih edilen modellerinden olan Fiat Scudo, tamamen yenilendi. Yepyeni tasar m ve genifl iç hacmiyle göz kamaflt ran Fiat Scudo nun bas n lansman talya da yap ld. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi fiirketimiz SPK Kurumsal Yönetim lkeleri kapsam nda, Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.fi. ye bir Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi yapt rmak suretiyle, 28 May s tarihi itibariyle Derecelendirme Raporu nda yer alan derecendirme notunu 7.57 (75.72) olarak aç klam fl ve sözkonusu Derecelendirme Raporunu MKB bünyesinde yay mlayan ilk befl flirket içinde yer alma baflar s göstermifltir. Ayn zamanda, bunu gerçeklefltiren ilk Koç Grubu ve ilk otomotiv flirketi de olmufltur.

8 33 Haziran Koçfest bu y l da gençleri coflturdu Koç Toplulu u taraf ndan üniversite gençlerine yönelik olarak düzenlenen KOÇFEST, bu y l 13 ildeki 400 bin üniversiteli gençle bulufltu. 4 May s ta Sakarya da bafllayan organizasyon, 10 Haziran da stanbul Kuruçeflme Arena da yap lan fiebnem Ferah konseriyle sona erdi. Niflantafl nda talyan stili italyan Ticaret Merkezi nin talyan stilini tan tmak amac yla bu y l ilk kez düzenledi i Italian Style etkinli i, Niflantafl sokaklar nda farkl bir rüzgâr estirdi. Etkinlikte talyan n ünlü otomobil markalar Ferrari, Maserati, Alfa Romeo, Fiat ve Lancia da yer ald. Albea, Albea Sole ile yeniden do du Sedan pazar nda Linea ile birlikte Fiat n ürün gam n güçlendirecek bir model daha var: Albea Sole. Albea n n yenilenmifl yüzü olan Albea Sole, C alt ve C orta segmentinde Fiat markas n n varl n güçlendirecek. talya Cumhuriyeti nin 61. y ldönümünde Lancia rüzgâr talya Cumhuriyeti nin 61. kurulufl y ldönümü, talya Baflkonsoloslu u nda düzenlenen bir geceyle kutland. stanbul un ifl, sanat ve moda dünyas ndan çok say da konu un kat ld gecede, tasar m ve zarafetiyle talya n n en cazibeli otomobil markalar ndan olan Lancia, Ypsilon modeliyle büyük be eni toplad. Ayr cal k ve prestij arayanlara Lancia Ypsilon Fiat markalar aras nda bulunan, ayr cal k ve zarafet denilince akla gelen ilk markalardan biri olan Lancia, Ypsilon modeli ile art k Türkiye yollar nda.

9 34 Y l Faaliyetleri Temmuz Ticaretin en büyü ü Ducato Minibüs Türkiye yollar nda Fiat ürün gam n n ticari araç segmentindeki temsilcisi ve Avrupa da en çok tercih edilen modellerinden Yeni Fiat Ducato nun minibüs versiyonu art k Türkiye yollar nda. Palio Sole yollarda Albea Sole nin ard ndan Fiat n ürün gam n zenginlefltiren bir model daha piyasaya sürüldü: Palio Sole. Tofafl tan dev bir proje daha Tofafl, 263 Projesi ile Avrupa pazarlar için yeni bir hafif ticari araç üretecek. Proje, 370 milyon Euro yat r mla gerçeklefltirilecek. A ustos Alfa Spider Türkiye de 2006 y l n n cabrio modeli seçilerek Cabrio of the Year Ödülü nün sahibi olan Alfa Spider Türkiye de de yola ç kt. Sportifli i, konforu ve zarif tasar m ile göz kamaflt ran Alfa Spider, Haziran ay nda Alfa Romeo Bayileri nde sat fla sunuldu. Minik efsane yeniden do du; Fiat 500 yollarda Avrupa daki küçük otomobillerin öncülerinden Fiat 500, 50. y l nda yepyeni bir yüzle yollara ç kt. 4-6 Temmuz tarihleri aras nda talya n n Torino kentinde lansman yap lan Fiat 500 ün ilk 500 bin adedi birbirinden farkl üretildi. Q2 teknolojili Alfa Romeo GT talyan efsanesi Alfa Romeo, dünyada ilk kez önden çekiflli araçlarda Torsen kilitli diferansiyelin kullan ld ld Q2 versiyonlu Alfa Romeo GT modelini Türkiye pazar 'na sundu. Q2 sistemi, önden çekifli tüm güç noktalar na eflit da tarak, sürüfl zevki ve kontrolünü art r yor. Sahillerde Lancia Ypsilon rüzgâr y l nda Türkiye pazar na giren talya n n en cazibeli otomobil markalar ndan Lancia, Ypsilon modeli ile bu yaz Bodrum Fuga ve Kilyos Burç Beach sahillerinde hedef kitlesiyle bulufluyor.

10 35 Eylül Tofafl tan tüm dünyaya MiniCargo Tofafl n 380 milyon Euro luk yat r mla hayata geçirdi i MiniCargo Projesi çerçevesinde Bursa daki fabrikas nda üretip tüm dünyaya ihraç edece i araçlar n üretimine baflland. Görkemli bir törenle bafllayan üretim, Türk otomotiv sektöründe Üç uluslararas marka için araç üretme tecrübesini ilk kez yaflatm fl oldu. Tofafl ta insana yat r m belgelendi Tofafl, Türkiye de sektöründe bir ilki gerçeklefltirerek flirket performans n n çal flanlar arac l yla artmas na katk da bulunan uluslararas insan kaynaklar standard olan Investors in People (IIP) sertifikas n n sahibi oldu. nsan kaynaklar alan nda yapt uygulamalarla sektöründeki öncü konumunu pekifltiren Tofafl, uzun bir çal flman n sonucunda verdi i taahhütleri yerine getirerek IIP sertifikas n n sahibi oldu. nsan kaynaklar alan nda köklü bir de iflim ve geliflimi öngören dünyada geçerli tek standart olan IIP sertifikas ile Tofafl, sektöründe bir ilki de gerçeklefltirmifl oldu. Dünyan n tek insan kaynaklar kalite standard olan Investors In People Taahhüt Sertifikas n almas Tofafl n, insana ve çal flan na verdi i de erin bir göstergesi olmufltur. Tofafl tan ihracat rekoru Tofafl, ilk alt ayl k konsolide ve finansal sonuçlar n aç klad. Buna göre Tofafl n ihracat hacmi geçen y l n ayn dönemine göre yüzde 20 art flla y l n ilk yar s nda tüm zamanlar n en yüksek ihracat hacmine ulaflt.

11 36 Y l Faaliyetleri Ekim Fiat' n yeni ticari arac Fiorino Milano'da görücüye ç kt Tofafl' n, Bursa daki fabrikas nda üretilen Fiorino'nun dünya lansman, Milano'da yap ld. 11'inci Transpotec Logitec Uluslararas Ticari Araç ve Yedek Parça Fuar 'nda gerçekleflen lansmanda, Fiat Fiorino'nun kompakt d fl boyutlar, ekonomik fiyat ve kullan m flartlar sunmas ile trafikte son derece k vrak olmas öne ç kan unsurlar olarak s raland. Tofafl tan rekor Ar-Ge harcamas Türkiye nin en yüksek kapasiteli otomotiv üreticisi olan Tofafl, Ar-Ge harcamalar ile Türk Otomotiv Endüstrisi nde en çok Ar-Ge ye yat r m yapan kurulufl olma özelli ini kazand. Fiat Group tan Frankfurt ta görsel flölen Fiat Group, otomobil tutkunlar n n merakla bekledi i 62. Frankfurt Uluslararas Motor Show da görsel bir flölen sundu. Fiat, Alfa Romeo, Ferrari, Maserati ve Lancia markalar n bünyesinde bulunduran Fiat Group, renkli e lenceli standlar, yeni modelleri ve teknolojileriyle rakiplerine fark att. Volkan Ifl k Yunanistan Elpa Rallisi nde 1. lik kazanan ilk Türk pilot Ekim ay nda Yunanistan da kazan lan genel klasman birincili i tak m flampiyonluk potas na sokmakla beraber bir Türk ekibinin Avrupa Ralli fiampiyonas nda kazand ilk genel klasman birincili i unvan elde edilmifl oldu. Tofafl Hissedarlar Fabrikay Ziyaret Etti Tofafl taraf ndan periyodik olarak organize edilen, Tofafl Fabrika Hissedarlar Gezisi 19 Ekim de yap ld. Gezide hissedarlar, fabrikan n üretim sahalar n yerinde inceleme f rsat buldu y l ndan bu yana yap lan, Tofafl hissedarlar ve yat r mc lar na fabrikay daha yak ndan görme ve yat r m yapt klar flirketin üretim ve teknoloji kapasitesini yak ndan tan ma f rsat sa lamay amaçlayan Tofafl Fabrika Hissedarlar Gezisi, itibariyle de yap ld. Bu y l alt nc s gerçeklefltirilen geziye, toplam 130 hissedar ve yat r mc kat ld.

12 Y l Faaliyetleri 37 Kas m Türkiye de ticaretin yenisi Yeni Fiat Scudo Fiat ürün gam n n ticari araç segmentindeki temsilcisi Fiat Scudo, tamamen yenilendi. Yepyeni tasar m ve genifl iç hacmiyle göz kamaflt ran, Avrupa da 2008 Y l n n Ticari Arac seçilen Yeni Fiat Scudo, Türkiye de de yola ç kt. Tofafl tan Otomotiv Mühendisli i Yüksek Lisans Program na destek Uluda Üniversitesi, talya da bulunan Politecnico di Torino Üniversitesi ve Tofafl n ortakl nda hayata geçirilen Otomotiv Mühendisli i Yüksek Lisans Program na iliflkin protokol, 1 Kas m da düzenlenen törenle imzaland. Ticari Araçlar Fuar nda Fiat Rüzgar Kas m tarihleri aras nda düzenlenen stanbul Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuar, Tofafl n üçüz MiniCargo projesini Türkiye ile buluflturdu. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi nde düzenlenen fuarda Fiat Fiorino, Citroen Nemo ve Peugeot Bipper tüketicilere ilk kez merhaba dedi. EuroCarBody ödülü Fiat n minik efsanesi Fiat 500 ün Fiat 500, otomobil gövdesi konusunda dünyan n önde gelen 600 uzman n n gerçeklefltirdi i oylama sonucunda, Avrupa n n en prestijli ödülü EuroCarBody nin sahibi oldu. Fiat Motorsports Avrupa 2.si Fiat Motorsports Turkey, y l nda bir ilki gerçeklefltirerek uzun bir geçmifle sahip motorsporlar serüveninde ilk kez Avrupa Ralli fiampiyonas n n tamam na kat lma karar verdi. Tak m n yeni otomobili Grande Punto Super 2000 ve tecrübeli pilotu Volkan Ifl k ile yola ç kan Fiat Motorsports Turkey ekibi, 10 yar fltan oluflan zorlu bir mücadelenin içinde yer ald. Tüm flampiyona boyunca 20 ye yak n rakibiyle mücadele eden Fiat Motorsports Turkey ekibi, sezonun son yar fl olan Fransa Antibes Rally de elde etti i üçüncülü ün ard ndan, Avrupa Ralli fiampiyonas sezonunu ikinci s rada tamamlad. Avrupa Ralli fiampiyonas na kat l m n n henüz ilk y l nda böylesine önemli baflar lara ulaflan Fiat Motorsports Turkey tak m, 2008 y l için hedefini flampiyonluk olarak belirlemifltir. MKB Kurumsal Yönetim Endeksi ve Derecelendirme notunun yükseltilmesi MKB de mevcut endeksler yan s ra Borsa flirketlerinin fiyat ve getiri performanslar n n Kurumsal Yönetim lkelerine uyumlar yla beraber ölçülmesi amac yla oluflturulan Kurumsal Yönetim Endeksi itibariyle çal flmaya bafllam fl ve fiirketimiz bu endeks içinde de yer alm flt r. Sözkonusu Endeksin sermaye piyasalar aç s ndan tafl d önem ve Kurumsal Yönetim uygulamalar n n hayata geçirilmesi do rultusunda Tofafl, pek çok alanda oldu u gibi bu konuda da öncülü ünü ortaya koymufltur. Ayr ca, 28 Kas m itibariyle de, fiirketimizin Kurumsal Yönetim uygulamalar ndaki iyilefltirme çal flmalar do rultusunda derecelendirme firmas nca mevcut derecelendirme notu, 7.74 (77.36) olarak revize edilmek suretiyle, MKB Kurumsal Yönetim Endeksi çal flmaya bafllad ktan sonra sözkonusu derecelendirme notunu yükselten ilk flirket olmufltur. Böylece elde edilen derecelendirme sonuçlar yla birlikte, Tofafl n mevcut Kurumsal Yönetim uygulamalar kapsam nda SPK ya tabi flirketler içerisinde ve MKB bünyesinde gösterdi i iyi performans n artarak devam etti i de tescil edilmifltir. Konu hakk nda daha ayr nt l bilgiler Kurumsal Yönetim lkeleri ve Uyum Raporu muzda ve web sitemizde yer almaktad r.

13 34 38 Y l Faaliyetleri Aral k Fiat Fiorino bayilerle bulufltu Fiat n yeni ticari arac Fiorino, C.V. stanbul un aç l fl ndan bir gün önce, stanbul da yap lan toplant da bayilere tan t ld. 520 bayinin kat ld toplant da Tofafl CEO su Ali Pand r, 370 milyon Euro yat r mla üretilen Fiorino nun Tofafl tarihinin en büyük dönüm noktas oldu unu belirtti Y l n n Otomobili Fiat 500 Avrupa n n 22 ülkesinden toplam 58 uzman gazetecinin oluflturdu u Car of The Year (Y l n Otomobili) jürisi Fiat 500 ü 2008 y l n n otomobili seçti. Dünya Klas nda Üretim World Class Manufacturing (WCM) denetimleri sonucunda Tofafl, Fiat fabrikalar aras nda en yüksek puan ald. Tofafl, Kas m ay nda yap lan World Class Manufacturing (WCM) ileri denetlemelerinde daha önce 42 olan puan n 53 e yükseltti. Bu puan ile bronz seviyeye ç karak dünya çap nda üretim tesisi seviyesine gelen Tofafl, Fiat Auto fabrikalar içinde bugüne kadar al nan en iyi sonuca ulaflmay baflard. WCM kalite, bak m, maliyet yönetimi ve lojistik sistemlerini süreklilik aç s ndan ele al yor. Tofafl 1984'ten beri sürekli iyilefltirme faaliyetlerini yap yor ve bu iyilefltirmeler sayesinde 72 milyon euro tasarruf sa lad. Bu temel üzerine yap lanan WCM faaliyetleri ile senesinde, sadece üretim alanlar nda gerçeklefltirilen tasarruf rakam 8 milyon Euro ya ulafl rken, bu çal flmalar sayesinde çal flanlardan y lda 3400 iyilefltirme projesi ve 36 bini aflk n öneri geliyor. Etik Hesap Verebilirlik Skoru (Accountability Rating Turkey ) Tofafl, senesinde Kurumsal Yönetim lkeleri ne verdi i önem ve Derecelendirme sürecindeki uygulamalar yan s ra bunu paydafllar na yans tmas ve ayr ca, Kurumsal Sosyal Sorumluluk çal flmalar do rultusunda, AccountAbility ve SU CSR ie birlikte Capital Dergisi nce, fiirketimiz Etik Hesap Verebilirlik Skoru Accountability Rating Turkey- baflar ödülüne lay k görüldü.

14 39

2006 Y l Faaliyetleri

2006 Y l Faaliyetleri 2006 Y l Faaliyetleri Ocak Alfa 159 Türkiye yollar nda Alfa Romeo'nun sportif görünümü ve estetik tasar m ile gelece i yakalayan, s ra d fl çizgilere sahip modeli Alfa 159 Türkiye'de piyasaya sunuldu.

Detaylı

TOFAfi 2008 FAAL YET RAPORU. 28 2008 Y l Faaliyetleri. Ocak

TOFAfi 2008 FAAL YET RAPORU. 28 2008 Y l Faaliyetleri. Ocak 28 Y l Faaliyetleri Ocak FIAT Teknik E itim Program protokolü imzaland. Koç Holding taraf ndan 2006 y l nda bafllat lan Meslek Lisesi Memleket Meselesi projesi kapsam nda, Tofafl ve Milli E itim Bakanl

Detaylı

TOFAfi 2007 FAAL YET RAPORU. Otomobil Sektörü ve Tofafl n Sektör çindeki Yeri

TOFAfi 2007 FAAL YET RAPORU. Otomobil Sektörü ve Tofafl n Sektör çindeki Yeri 14 Sektörü ve Tofafl n Sektör çindeki Yeri 15 pazar payımız bir önceki yılın pazar payı olan %9 a göre önemli ölçüde artarak %1,4 olarak gerçekleşmiştir. Bu artış sonucu, pazardaki düşüşe rağmen otomobil

Detaylı

TOFAfi 2007 FAAL YET RAPORU. çindekiler

TOFAfi 2007 FAAL YET RAPORU. çindekiler çindekiler 02 04 06 08 10 12 14 20 24 26 40 41 42 43 81 90 Ortaklar Genel Kurulu Toplant Gündemi Yönetim Kurulu Raporu CEO nun De erlendirmesi Yönetim ve Denetim Kurullar Yönetim ve Denetim Kurullar nda

Detaylı

31.03.2011 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

31.03.2011 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 31.03.2011 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 1 Şirketimizin, 2011 yılı üç aylık faaliyetleri ve bu faaliyetlerimizin sonuçları ortaklarımızın bilgilerine sunulmaktadır. Dönem içinde Yönetim ve Denetim Kurullarında

Detaylı

Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Hizmet çi E itim Uygulamalar

Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Hizmet çi E itim Uygulamalar Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Hizmet çi E itim Uygulamalar Hmfl. Sevgili GÜREL Emekli, Ac badem Sa l k Grubu Ac badem Hastanesi, Merkezi Sterilizasyon Ünitesi, STANBUL e-posta: sgurkan@asg.com.tr H

Detaylı

TOFA ANAL ST SUNUMU. 06 A ustos 2014

TOFA ANAL ST SUNUMU. 06 A ustos 2014 TOFA 30.06.2014 ANAL ST SUNUMU 1 06 A ustos 2014 GÜNDEM 2014 Y Öne Ç kan Konular 30.06.2014 Performans Özeti Yurtiçi Pazar & Tofa Yurtiçi Sat lar Yurtiçi Pazar Paylar hracat Performans Sat Adetleri Model

Detaylı

TOFA 31.12.2013 ANAL ST SUNUMU. 05 ubat 2014

TOFA 31.12.2013 ANAL ST SUNUMU. 05 ubat 2014 TOFA 31.12.2013 ANAL ST SUNUMU 1 05 ubat 2014 GÜNDEM 2013 Öne Ç kan Konular 31.12.2013 Performans Özeti Yurtiçi Pazar & Tofa Yurtiçi Sat lar Yurtiçi Pazar Paylar hracat Performans Sat Adetleri Model Detayl

Detaylı

TOFA 31.12.2012 ANAL ST SUNUMU

TOFA 31.12.2012 ANAL ST SUNUMU TOFA 31.12.2012 ANAL ST SUNUMU UBAT 2013 1 GÜNDEM 2012 Q4 Öne Ç kan Konular 31.12.2012 Performans Özeti Yurtiçi Pazar & Tofa Yurtiçi Sat lar Yurtiçi Pazar Paylar hracat Performans Sat Adetleri Model Detayl

Detaylı

YÖNET M KURULU RAPORU

YÖNET M KURULU RAPORU YÖNET M KURULU RAPORU De erli Ortaklar m z, fiirketimizin 37. Ortaklar Genel Kurulu na hofl geldiniz. Hepinizi sayg ve sevgi ile selaml yorum. Yaflad m z geliflmeler ile, ülkemiz 2004 y l nda s k s k dünyan

Detaylı

TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI

TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI İÇİNDEKİLER TOFAŞ MARKALAR VE BAĞLI ORTAKLIKLAR FABRİKA AR-GE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMA HAYATI İLETİŞİM TOFAŞ / HAKKIMIZDA KURULUŞ YILI 1968 TOFAŞ / ORTAKLIK YAPISI KOÇ %38

Detaylı

MESLEK MENSUBU KURUMLAfiMA PROJES YOL HAR TASI

MESLEK MENSUBU KURUMLAfiMA PROJES YOL HAR TASI MESLEK MENSUBU KURUMLAfiMA PROJES YOL HAR TASI 33 34 1 Projenin Tan t m ve Proje Kat l mc Baflvurusu SMMMO Yönetim Kurulu nca onaylanan SMMMO Meslek Mensubu Kurumsallaflma Projesi Fizibilitesi Ve Yol Haritas

Detaylı

Sınıflandırma : Genel TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI

Sınıflandırma : Genel TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI İÇİNDEKİLER TOFAŞ MARKALAR VE BAĞLI ORTAKLIKLAR FABRİKA AR-GE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMA HAYATI İLETİŞİM TOFAŞ / HAKKIMIZDA KURULUŞ YILI 1968 TOFAŞ / ORTAKLIK YAPISI KOÇ %38

Detaylı

e-bülten STANBUL B LG ÜN VERS TES LET fi M FAKÜLTES REKLAMCILIK BÖLÜMÜ ADWORKERS YEN AJANS VE MÜfiTER LER YLE DD ALI!

e-bülten STANBUL B LG ÜN VERS TES LET fi M FAKÜLTES REKLAMCILIK BÖLÜMÜ ADWORKERS YEN AJANS VE MÜfiTER LER YLE DD ALI! 2007 3 ADWORKERS YEN AJANS VE MÜfiTER LER YLE DD ALI! stanbul Bilgi Üniversitesi Reklamc l k Bölümü 4. s n f ö rencilerinden oluflan AdWorkers reklam ajans, Türkiye nin önde gelen reklam ajanslar yla birlikte

Detaylı

ÇINAR KOLEJ Ö RENC LER Ç N RENKL B R DÜNYA

ÇINAR KOLEJ Ö RENC LER Ç N RENKL B R DÜNYA ÇINAR KOLEJ Ö RENC LER Ç N RENKL B R DÜNYA B üyükçekmece deki yeni kampüsünü e itim ve ö retime açan, anas n f, ilkö retim, anadolu ve fen liselerini içeren Ç nar Koleji 32 bin metrekarelik alana kurulu

Detaylı

29 Ekim coflkusu. 25-29 Ekim 2008. Maritim Pine Beach Resort Antalya - Belek

29 Ekim coflkusu. 25-29 Ekim 2008. Maritim Pine Beach Resort Antalya - Belek 25-29 Ekim 2008 Maritim Pine Beach Resort Antalya - Belek PDF 28 Ekim 2008 Sal Kongrenin perde arkas Çukurova Patoloji Derne i'nin Patoloji Dernekleri Federasyonu ile ortaklafla düzenledi i kongrenin perde

Detaylı

Aile flirketleri, kararlar nda daha subjektif

Aile flirketleri, kararlar nda daha subjektif Dr. Yeflim Toduk Akifl Aile flirketleri, kararlar nda daha subjektif flirket birleflmeleri ve sat nalmalar, türkiye deki küçük iflletmelerden, dev flirketlere kadar her birinin gündeminde olmaya devam

Detaylı

TOFA ANAL ST SUNUMU. 13 May s 2014

TOFA ANAL ST SUNUMU. 13 May s 2014 TOFA 31.03.2014 ANAL ST SUNUMU 1 13 May s 2014 GÜNDEM 2014 Y Öne Ç kan Konular 31.03.2014 Performans Özeti Yurtiçi Pazar & Tofa Yurtiçi Sat lar Yurtiçi Pazar Paylar hracat Performans Sat Adetleri Model

Detaylı

TOFA 31.03.2013 ANAL ST SUNUMU MAYIS 2013

TOFA 31.03.2013 ANAL ST SUNUMU MAYIS 2013 TOFA 31.03.2013 ANAL ST SUNUMU 1 MAYIS 2013 GÜNDEM 2013 Q1 Öne Ç kan Konular 31.03.2013 Performans Özeti Üretim ve Kapasite Kullan m Oranlar Yurtiçi Pazar & Tofa Yurtiçi Sat lar Yurtiçi Pazar Paylar hracat

Detaylı

Genel ekonomik görünüm ve sermaye piyasalar

Genel ekonomik görünüm ve sermaye piyasalar Genel ekonomik görünüm ve sermaye piyasalar fl Yat r m 2005 y l nda, MKB Hisse Senetleri Piyasas nda, Tahvil Bono Piyasas nda ve faaliyete yeni geçen Vadeli fllem ve Opsiyon Borsas nda rakip kurulufllar

Detaylı

2010 2011 2012 2013 1Ç13 2Ç13 3Ç13 4Ç13 1Ç14 2Ç14

2010 2011 2012 2013 1Ç13 2Ç13 3Ç13 4Ç13 1Ç14 2Ç14 Bilici Yatırım Şirket Notu 4 Kasım 2014 Ana faaliyet konusu tekstil olan Bilici Yatırım ın (BLCYT), aynı zamanda Adana nın merkezinde 203 yatak kapasiteli otel yatırımı ve fabrika alanı içerisinde 8 adet

Detaylı

2008 1. Çeyrek Finansal Sonuçlar. Konsolide Olmayan Veriler

2008 1. Çeyrek Finansal Sonuçlar. Konsolide Olmayan Veriler 2008 1. Çeyrek Finansal Sonuçlar Konsolide Olmayan Veriler Rakamlarla Halkbank 70 y l Kooperatif ve KOB kredilerinde 70 y ll k tecrübe ve genifl müflteri taban Halkbank n rekabette kuvvetli yönleridir.

Detaylı

30.09.2012 ARA DÖNEM FAAL YET RAPORU

30.09.2012 ARA DÖNEM FAAL YET RAPORU 30.09.2012 ARA DÖNEM FAAL YET RAPORU 1 irketimizin, 2012 y ilk dokuz ayl k faaliyetleri ve bu faaliyetlerimizin sonuçlar ortaklar n bilgilerine sunulmaktad r. Dönem içinde Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulunda

Detaylı

2007 Finansal Sonuçlar. Konsolide Olmayan Veriler (BDDK)

2007 Finansal Sonuçlar. Konsolide Olmayan Veriler (BDDK) 2007 Finansal Sonuçlar Konsolide Olmayan Veriler (BDDK) Halkbank Genel Bak fl > 1938 y l nda kuruldu. > Türkiye'nin ilk KOB bankas > Toplam aktiflerde %7,2 (a) pazar pay ile Türkiye'nin 7. (a) büyük bankas

Detaylı

10 y l önce Alarko ve Carrier ortakl k için el

10 y l önce Alarko ve Carrier ortakl k için el 10 y l önce Alarko ve Carrier ortakl k için el s k m t. 1996 y l nda ba layan ve üç y l süren görü meler sonunda ortakl k ko ullar olu turuldu. Beklentiler... Aray lar... Aç l mlar... Hedeflerimiz; - leri

Detaylı

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. 2017 YILI ÖNGÖRÜLEN İLİŞKİLİ TARAF İŞLEMLERİNE İLİŞKİN RAPOR Genel Bilgiler Bu rapor Sermaye Piyasası Kurulu nun (SPK) II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin (Tebliğ)

Detaylı

TOFA ANAL ST SUNUMU USTOS 2012

TOFA ANAL ST SUNUMU USTOS 2012 TOFA 30.06.2012 ANAL ST SUNUMU USTOS 2012 1 GÜNDEM 2012 Q2 Öne Ç kan Konular 30.06.2012 Performans Özeti Yurtiçi Pazar & Tofa Yurtiçi Sat lar Yurtiçi Pazar Paylar hracat Performans Sat Adetleri Model Detayl

Detaylı

Yerli otomobil hedefi

Yerli otomobil hedefi Otomotiv ve havacılık firmalarına parça üreten Alman devi PD Grup, Balıkesir OSB de 100 milyon Euro luk yatırımla üretim tesisi kuracak. Airbus uçaklarının camları, Mercedes, BMW gibi otomotiv devlerinin

Detaylı

Deste inizle Daha Güçlüyüz! Alt n Sponsorluk Paketi. GBD ile ilgili Bilgi:

Deste inizle Daha Güçlüyüz! Alt n Sponsorluk Paketi. GBD ile ilgili Bilgi: Sponsorluk Dosyas Deste inizle Daha Güçlüyüz! lkini 2012 y l nda gerçeklefltirdi imiz ve 1300 den fazla kat l mc ya ev sahipli i yapt m z Uluslararas Gemi Brokerleri Yeme i nin ikincisini Bosphorus 2014

Detaylı

2. STANBUL ULUSLARARASI. R VA DÜfi KÖYÜ 28 TEMMUZ -1 A USTOS TFF R VA TES SLER

2. STANBUL ULUSLARARASI. R VA DÜfi KÖYÜ 28 TEMMUZ -1 A USTOS TFF R VA TES SLER 2. STANBUL 28 TEMMUZ -1 A USTOS TFF R VA TES SLER Sporda baflar l olmak için bütün milletçe sporun niteli ini ve de erini anlam fl olmak, spora kalpten, sevgiyle ba lanmak ve onu vatan görevi saymak gerekir.

Detaylı

MANDARIN ORIENTAL, BODRUM 109 ODASI VE EFSANEVİ SERVİSİYLE HİZMET VERMEYE BAŞLADI!

MANDARIN ORIENTAL, BODRUM 109 ODASI VE EFSANEVİ SERVİSİYLE HİZMET VERMEYE BAŞLADI! MANDARIN ORIENTAL, BODRUM 109 ODASI VE EFSANEVİ SERVİSİYLE HİZMET VERMEYE BAŞLADI! Efsanevi ve ödüllü servisi ile dünyanın en prestijli otel gruplarından Mandarin Oriental ın Türkiye deki ilk oteli Mandarin

Detaylı

FERROLI6.qxd 10/10/06 3:37 PM Page 1

FERROLI6.qxd 10/10/06 3:37 PM Page 1 FERROLI6.qxd 10/10/06 3:37 PM Page 1 FERROLI6.qxd 10/10/06 3:37 PM Page 2 De erli arkadafllar m, Düzce deki üretim tesislerimizin temel atma törenini, 20 Eylül 2006 tarihinde gerçeklefltirece imizi bildirmekten

Detaylı

1.500 Ö renciye E itim mkan Sunuyor

1.500 Ö renciye E itim mkan Sunuyor fabrika haberleri AKÇANSA, Büyükçekmece Belediyesi flbirli inde 1.500 Ö renciye E itim mkan Sunuyor kçansa Çimento, Büyükçekmece A Belediyesi flbirli i ile 1999 A ustos unda yaflanan deprem felaketi sonras

Detaylı

Ara Dönem Faaliyet Raporu MART 2014

Ara Dönem Faaliyet Raporu MART 2014 MART 2014 Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2014 31.03.2014 Bankanın Ticaret Ünvanı : TAIB YatırımBank A.Ş. Genel Müdürlük Adresi : Yüzbaşı Kaya Aldoğan Sokak Aksoy İş Merkezi No. 7 Kat 3 Zincirlikuyu,

Detaylı

ÜN TE V SOSYAL TUR ZM

ÜN TE V SOSYAL TUR ZM ÜN TE V SOSYAL TUR ZM Bu ünitede turizmin çeflitlerinden biri olan sosyal turizmi daha ayr nt l bir flekilde ö renip, ülkemizdeki sosyal turizmin geliflimi hakk nda bilgiler edinece iz. Ç NDEK LER A. S

Detaylı

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. 2014 YILINDA GERÇEKLEŞEN VE 2015 YILINDA AYNI KOŞULLARDA GERÇEKLEŞECEK İLİŞKİLİ TARAF İŞLEMLERİNE İLİŞKİN RAPOR

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. 2014 YILINDA GERÇEKLEŞEN VE 2015 YILINDA AYNI KOŞULLARDA GERÇEKLEŞECEK İLİŞKİLİ TARAF İŞLEMLERİNE İLİŞKİN RAPOR Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. 2014 YILINDA GERÇEKLEŞEN VE 2015 YILINDA AYNI KOŞULLARDA GERÇEKLEŞECEK İLİŞKİLİ TARAF İŞLEMLERİNE İLİŞKİN RAPOR Genel Bilgiler Bu rapor 2014 yılında yürürlükte olan Sermaye

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ PSİKİYATRİK KRİZ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ PSİKİYATRİK KRİZ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ PSİKİYATRİK KRİZ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Kuruluş : 27 Ekim 1989 Adres : Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Kampüsü Dikimevi - Ankara Tel : 363 03 26-363 03 27 ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

01 Ocak 30 Haziran 2014 ARA DÖNEM FAAL YET RAPORU

01 Ocak 30 Haziran 2014 ARA DÖNEM FAAL YET RAPORU 01 Ocak 30 2014 ARA DÖNEM FAAL YET RAPORU 1 irketimizin 2014 y periyodik dönemi ve ilk yar faaliyetleri ile bu faaliyetlerimizin sonuçlar na ili kin konular a da ortaklar n bilgilerine sunulmaktad r. Dönem

Detaylı

KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞI ALTINDA TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİSİ VE SERMAYE PİYASALARI PANELİ

KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞI ALTINDA TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİSİ VE SERMAYE PİYASALARI PANELİ KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞI ALTINDA TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİSİ VE SERMAYE PİYASALARI PANELİ 12 NİSAN 2013-KKTC DR. VAHDETTIN ERTAŞ SERMAYE PIYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Sayın

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birli i. 3. Ödemeler Dengesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birli i. 3. Ödemeler Dengesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birli i 3. Ödemeler Dengesi 2003 y l nda 8.037 milyon dolar olan cari ifllemler aç, 2004 y l nda % 91,7 artarak 15.410 milyon dolara yükselmifltir. Cari ifllemler aç ndaki bu

Detaylı

PARASAL GÖSTERGELER KRED LER N DA ILIMI* (B N TL.)

PARASAL GÖSTERGELER KRED LER N DA ILIMI* (B N TL.) 1886 PARASAL GÖSTERGELER KRED LER N DA ILIMI* (B N TL.) 28 De iflim %) 28 De iflim %) Toplam 311.774.444 356.845.499 %14 4.641.681 5.168.27 %11 297.867.78 335.17.279 %13 4.44.733 4.774.62 %8 Alacaklar

Detaylı

VAKIFBANK. Güçlü konut kredileri Takipteki alacaklardaki tahsilatlar marjları korudu ENDEKSE PARALEL GETİRİ

VAKIFBANK. Güçlü konut kredileri Takipteki alacaklardaki tahsilatlar marjları korudu ENDEKSE PARALEL GETİRİ VAKIFBANK Banka Güçlü konut kredileri Takipteki alacaklardaki tahsilatlar marjları korudu Vakıfbank 2009 yılı karını beklentiler dahilinde açıkladı Vakıfbank yılın son çeyreğinde net karını, beklentiler

Detaylı

BYazan: SEMA ERDO AN. ABD ve Avrupa Standartlar nda Fact-Jacie Akreditasyon Belgesi. Baflkent Üniversitesi nden Bir lk Daha

BYazan: SEMA ERDO AN. ABD ve Avrupa Standartlar nda Fact-Jacie Akreditasyon Belgesi. Baflkent Üniversitesi nden Bir lk Daha Baflkent Üniversitesi nden Bir lk Daha ABD ve Avrupa Standartlar nda Fact-Jacie Akreditasyon Belgesi Baflkent Üniversitesi T p Fakültesi Adana Eriflkin Kemik li i Nakil ve Hücresel Tedavi Merkezi, Türkiye

Detaylı

yi tan mlanm fl stratejiler-etkileyici sonuçlar Konsolide olmayan Haziran 2007 sonuçlar

yi tan mlanm fl stratejiler-etkileyici sonuçlar Konsolide olmayan Haziran 2007 sonuçlar yi tan mlanm fl stratejiler-etkileyici sonuçlar Konsolide olmayan Haziran 2007 sonuçlar 1 Bafll ca Göstergeler 36.9 milyar YTL Toplam aktifler ilk alt ayda %7.3 artarak 36.9 milyar YTL ye ulaflm flt r.

Detaylı

PROJEKS YON YILLIK TÜFE. > ENFLASYON Enflasyondaki iki ayl k gerçekleflme, y l n tümüne iliflkin umutlar bir anda söndürdü.

PROJEKS YON YILLIK TÜFE. > ENFLASYON Enflasyondaki iki ayl k gerçekleflme, y l n tümüne iliflkin umutlar bir anda söndürdü. TÜRK YE N N GÖSTERGELER PROJEKS YON > Haz rlayan: Alaattin AKTAfi ala.aktas@gmail.com > ENFLASYON Enflasyondaki iki ayl k gerçekleflme, y l n tümüne iliflkin umutlar bir anda söndürdü. Ocakta yüzde 0,80

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

Uluslararas De erleme K lavuz Notu, No.11 De erlemelerin Gözden Geçirilmesi

Uluslararas De erleme K lavuz Notu, No.11 De erlemelerin Gözden Geçirilmesi K lavuz Notlar Uluslararas De erleme K lavuz Notu, No.11 De erlemelerin Gözden Geçirilmesi 1.0 Girifl 1.1 Bir de erlemenin gözden geçirilmesi, tarafs z bir hüküm ile bir De erleme Uzman n n çal flmas n

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM EKONOMİYE GÜVEN VE BEKLENTİLER ANKETİ

İKİNCİ BÖLÜM EKONOMİYE GÜVEN VE BEKLENTİLER ANKETİ İKİNCİ BÖLÜM EKONOMİYE GÜVEN VE BEKLENTİLER ANKETİ 120 kinci Bölüm - Ekonomiye Güven ve Beklentiler Anketi 1. ARAfiTIRMANIN AMACI ve YÖNTEM Ekonomiye Güven ve Beklentiler Anketi, tüketici enflasyonu, iflsizlik

Detaylı

30 > 35. nsan Kaynaklar. > nsan Kaynaklar Yönetimi > Personel E itimleri > Personel Otomasyonu

30 > 35. nsan Kaynaklar. > nsan Kaynaklar Yönetimi > Personel E itimleri > Personel Otomasyonu 30 > 35 nsan Kaynaklar > nsan Kaynaklar Yönetimi > Personel E itimleri > Personel Otomasyonu > nsan Kaynaklar Personele Göre fl De il, fle Göre Personel. stanbul Büyükflehir Belediyesi, Personele Göre

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 30 Temmuz 2012 ĐÇĐNDEKĐLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı

Sermaye Piyasas nda Uluslararas De erleme Standartlar Hakk nda Tebli (Seri :VIII, No:45)

Sermaye Piyasas nda Uluslararas De erleme Standartlar Hakk nda Tebli (Seri :VIII, No:45) SMMMO MEVZUAT SER S 5 Sermaye Piyasas nda Uluslararas De erleme Standartlar Hakk nda Tebli (Seri :VIII, No:45) Dr. A. Bumin DO RUSÖZ Marmara Üniversitesi Mali Hukuk Ö retim Üyesi stanbul, Nisan 2006 1

Detaylı

VOLVO S 60 %12 MB A SINIFI %6 MB E SINIFI %38 JAGUAR S TYPE %1 AUDI A6 %27 BMW 1 SER S %34 AUDI A3 %51 BMW 5 SER S %22 A3 SPORTBACK %9 SPOR SEGMENT %1

VOLVO S 60 %12 MB A SINIFI %6 MB E SINIFI %38 JAGUAR S TYPE %1 AUDI A6 %27 BMW 1 SER S %34 AUDI A3 %51 BMW 5 SER S %22 A3 SPORTBACK %9 SPOR SEGMENT %1 Ayr ca sektörlere yönelik standart araç tiplerini pazara sunan ilk marka yine VW Ticari Araç olmufltur. VW Ticari Araçlar n, Türkiye nin anahtar sektörlerinden olan turizm, g da, tafl mac l k sektörleri

Detaylı

novasyon Demektir Son dönemde büyük bir ç k fl

novasyon Demektir Son dönemde büyük bir ç k fl Ç Skyreporter / Röportaj Artemis Genel Müdürü Ahmet Kaan Koçulu: Artemis Güven, Dürüstlük Ve n UNICERA 2018: ARTEMIS novasyon Demektir Son dönemde büyük bir ç k fl yakalayan Artemis, adeta banyo denince

Detaylı

MESLEK ÖRGÜTLÜLÜ ÜMÜZDE 20 YILI GER DE BIRAKIRKEN

MESLEK ÖRGÜTLÜLÜ ÜMÜZDE 20 YILI GER DE BIRAKIRKEN MESLEK ÖRGÜTLÜLÜ ÜMÜZDE 20 YILI GER DE BIRAKIRKEN Yahya ARIKAN* Meslek yasam z n 20. y l n geride b rak rken,yeniliklerle dolu bir süreci yaflamaktay z. Toplumsal yaflamda ve meslek yaflam m zda sosyal

Detaylı

2008 ÜÇÜNCÜ ÇEYREK ANALİST SUNUMU

2008 ÜÇÜNCÜ ÇEYREK ANALİST SUNUMU 2008 ÜÇÜNCÜ ÇEYREK ANALİST SUNUMU 08 2008 31 10 2008 Gündem 2008 Üçüncü Çeyrek Performans Özeti Pazar Öngörüsü Yurtiçi Pazar & Tofaş Yurtiçi Satışları Pazar Payı İhracat Performansı Finansal Sonuçlar Diğer

Detaylı

4691 SAYILI TEKNOLOJ GEL fit RME KANUNU 4691 SAYILI KANUN

4691 SAYILI TEKNOLOJ GEL fit RME KANUNU 4691 SAYILI KANUN 4691 SAYILI TEKNOLOJ GEL fit RME KANUNU 4691 SAYILI KANUN 253 4691 SAYILI TEKNOLOJ GEL fit RME KANUNU 5035 SAYILI KANUNDAK MADDES KANUN MADDES N N ESK fiekl KANUN MADDES N N YEN fiekl 49/7 Destek ve muafiyetler

Detaylı

kültür - sanat - güncel yaflam

kültür - sanat - güncel yaflam 4-sinema.qxd 3/22/07 10:03 PM Page I ISSN 0378-8628 kültür - sanat - güncel yaflam Monet Kültür ve Sanat Küçük nsanlar n Büyük Filmi: DO N D U R M A M GA Y M A K Yerel bir masal Y l 1995, Ege nin küçük

Detaylı

HER ZAMAN YANINDAYIZ

HER ZAMAN YANINDAYIZ HER ZAMAN YANINDAYIZ Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Üyelerimizin isteklerini dikkate alıp, sanayi ve ekonomik alanda Balıkesir in sürekli gelişimini sağlayacağız dedi Balıkesir Sanayi Odası

Detaylı

TÜRK YE B L MSEL VE TEKNOLOJ K ARAfiTIRMA KURUMU DESTEK PROGRAMLARI BAfiKANLIKLARI KURULUfi, GÖREV, YETK VE ÇALIfiMA ESASLARINA L fik N YÖNETMEL K (*)

TÜRK YE B L MSEL VE TEKNOLOJ K ARAfiTIRMA KURUMU DESTEK PROGRAMLARI BAfiKANLIKLARI KURULUfi, GÖREV, YETK VE ÇALIfiMA ESASLARINA L fik N YÖNETMEL K (*) TÜRK YE B L MSEL VE TEKNOLOJ K ARAfiTIRMA KURUMU DESTEK PROGRAMLARI BAfiKANLIKLARI KURULUfi, GÖREV, YETK VE ÇALIfiMA ESASLARINA L fik N YÖNETMEL K (*) Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönetmelik, Türkiye Bilimsel

Detaylı

Dünyaya barış ve refah taşıyor, zorlukları azimle aşıyoruz

Dünyaya barış ve refah taşıyor, zorlukları azimle aşıyoruz Dünyaya barış ve refah taşıyor, zorlukları azimle aşıyoruz Rakamlarla Sektörümüz: 3 kıtadan 77 ülkeye doğrudan hizmet götüren, Toplam Yatırımı 5 Milyar Doları aşan, Yan sektörleri ile birlikte yaklaşık

Detaylı

ERNST & YOUNG BA IMSIZ DENET M RAPORU. Tofafl Türk Otomobil Fabrikas Anonim fiirketi Yönetim Kurulu'na:

ERNST & YOUNG BA IMSIZ DENET M RAPORU. Tofafl Türk Otomobil Fabrikas Anonim fiirketi Yönetim Kurulu'na: ERNST & YOUNG Güney S.M.M.M. A.fi. Büyükdere Cad. Beytem Plaza No: 22 Kat: 910, 34381 fiiflli stanbul Turkey Tel: (0212) 315 30 00 Faks: (0212) 230 82 91 www.ey.com BA IMSIZ DENET M RAPORU Tofafl Türk

Detaylı

HASAR TÜRLER NE GÖRE BAfiVURU ADETLER OCAK-ARALIK 2009/2010

HASAR TÜRLER NE GÖRE BAfiVURU ADETLER OCAK-ARALIK 2009/2010 2010 Y l nda Güvence Hesab na Yap lan lar Rekor Düzeyde Artt A. Kadir KÜÇÜK Güvence Hesab Müdürü üvence Hesab nda 2010 y l nda yap - G lan baflvurularda yüzde 111 gibi rekor bir art fl yaflan rken, toplam

Detaylı

Geliflmifllik kriterlerinden biri: Ar-Ge harcamalar. Ali Y. Koç

Geliflmifllik kriterlerinden biri: Ar-Ge harcamalar. Ali Y. Koç Ç NDEK LER 4 Koç Holding CEO su Bülend Özayd nl ile Koç Toplulu u nun 2007 stratejik hedefleri üzerine 8 Tofafl CEO su Ali Pand r otomotiv sektörünü anlatt ve Tofafl n hedeflerini aç klad 12 Koç Holding

Detaylı

Ekonomi Alan ndaki Uygulamalar ve Geliflmeler 2

Ekonomi Alan ndaki Uygulamalar ve Geliflmeler 2 Atütürk ün Dünyas Cengiz Önal Ekonomik kalk nma, Türkiye'nin özgür, ba ms z ve daima daha kuvvetli olmas n n ve müreffeh bir Türkiye idealinin bel kemi idir. Tam ba ms zl k ancak ekonomik ba ms zl kla

Detaylı

TOFAŞ Ş 31.12.2009 ANALİST SUNUMU

TOFAŞ Ş 31.12.2009 ANALİST SUNUMU TOFAŞ Ş 31.12.2009 ANALİST SUNUMU 1 Index 2009 Yılı Performans Özeti Pazar Öngörüsü Yurtiçi Pazar & Tofaş Yurtiçi Satışları Pazar Payı İhracat Performansı Kapasite Kullanım ve Üretim İşletme Sermayesi

Detaylı

ISI At f Dizinlerine Derginizi Kazand rman z çin Öneriler

ISI At f Dizinlerine Derginizi Kazand rman z çin Öneriler ISI At f Dizinlerine Derginizi Kazand rman z çin Öneriler Metin TUNÇ Seçici Olun ISI' n editoryal çal flanlar her y l yaklafl k olarak 2,000 dergiyi de erlendirmeye tabi tutmaktad r. Fakat de erlendirilen

Detaylı

Prof. Haberal dan Uluslararas Bilimsel Etkinlik Rekoru

Prof. Haberal dan Uluslararas Bilimsel Etkinlik Rekoru 1 ayda, 61 bin km yol 85 saatlik uçufl süresi ile Prof. Haberal dan Uluslararas Bilimsel Etkinlik Rekoru Baflkent Üniversitesi Kurucusu ve Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, dünyan n en büyük cerrahlar

Detaylı

Balans Vanalar Termostatik Radyatör Vanalar. www.gedikdokum.com

Balans Vanalar Termostatik Radyatör Vanalar. www.gedikdokum.com www.gedikdokum.com Balans Vanalar Termostatik Radyatör Vanalar Is tma sistemlerinin balanslanmas sayesinde tüm sisteme do ru zamanda, gerekli miktarda debi ve dolay s yla gereken s her koflulda sa lanabilir.

Detaylı

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. 2016 YILI ÖNGÖRÜLEN İLİŞKİLİ TARAF İŞLEMLERİNE İLİŞKİN RAPOR Genel Bilgiler Bu rapor Sermaye Piyasası Kurulu nun (SPK) II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin (Tebliğ)

Detaylı

CO RAFYA GRAF KLER. Y llar Bu grafikteki bilgilere dayanarak afla daki sonuçlardan hangisine ulafl lamaz?

CO RAFYA GRAF KLER. Y llar Bu grafikteki bilgilere dayanarak afla daki sonuçlardan hangisine ulafl lamaz? CO RAFYA GRAF KLER ÖRNEK 1 : Afla daki grafikte, y llara göre, Türkiye'nin yafl üzerindeki toplam nufusu ile bu nüfus içindeki okuryazar kad n ve erkek say lar gösterilmifltir. Bin kifli 5. 5.. 35. 3.

Detaylı

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 31.03.2013 TARİHLİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ĠÇĠNDEKĠLER

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 31.03.2013 TARİHLİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ĠÇĠNDEKĠLER Sayfa No: 1 ĠÇĠNDEKĠLER Konu Sayfa No 1- Yönetim Ve Denetim Kurulu Üyeleri Ve Görev Süreleri.. 2 2- Sermayenin %10 undan Fazlasına Sahip Ortaklar Ve Ortaklık Yapısı. 2 3- Son 5 Yılda Dağıtılan Temettüler

Detaylı

MESLEK MENSUBU KURUMSALLAfiMA PROJES F Z B L TE VE YOL HAR TASI

MESLEK MENSUBU KURUMSALLAfiMA PROJES F Z B L TE VE YOL HAR TASI MESLEK MENSUBU KURUMSALLAfiMA PROJES F Z B L TE VE YOL HAR TASI Haz rlayanlar: Filiz BÜLBÜL Serbest Muhasebeci Mali Müflavir H d r ÖZDEN Serbest Muhasebeci Mali Müflavir Filiz KUMAN Serbest Muhasebeci

Detaylı

.. 95. Çeviren: Dr. Almagül sina

.. 95. Çeviren: Dr. Almagül sina .. 95 Türkiye ile Kazakistan: Karfl l kl Kazan mlara Dayal Bir flbirli i Bektas Mukhamejanov * Çeviren: Dr. Almagül sina Kazakistan ba ms zl n kazand ndan itibaren, d fl politika stratejisinde çok yönlü

Detaylı

BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR

BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR BODTO Turizm Altyapı Projelerine Devam Ediyor Bodrum Ticaret Odası nın, 2014-2017 Stratejik Planı amaç ve hedefleri kapsamında, Bodrum da turizm sezonunun uzatılması, sektörün

Detaylı

ç kar lmas için çal flt klar n ifade eden Türk, Her geliflinizde Baflkent OSB nin sürekli de iflti ini göreceksiniz dedi.

ç kar lmas için çal flt klar n ifade eden Türk, Her geliflinizde Baflkent OSB nin sürekli de iflti ini göreceksiniz dedi. 4 Ankara- Baflkent OSB, bir ilk i daha gerçeklefltirdi. Kooperatif olarak örgütlenip, daha sonra organize sanayi bölgesine dönüflen OSB ler aras nda genel kurulunu yapan ilk kurulufl oldu. Sanayi ve Ticaret

Detaylı

3. SALON PARALEL OTURUM XII SORULAR VE CEVAPLAR

3. SALON PARALEL OTURUM XII SORULAR VE CEVAPLAR 3. SALON PARALEL OTURUM XII SORULAR VE CEVAPLAR 423 424 3. Salon Paralel Oturum XII - Sorular ve Cevaplar OTURUM BAfiKANI (Ali Metin POLAT) OTURUM BAfiKANI - Gördü ünüz gibi son derece demokratik bir yönetim

Detaylı

Farkl alanlarda çal flmalar n sürdüren firmam z n bafll ca faaliyet alanlar ;

Farkl alanlarda çal flmalar n sürdüren firmam z n bafll ca faaliyet alanlar ; FARK n zolsun Bir DPAK Prestij Torbalar DPAK File Torbalar DPAK Bantl Torbalar Etiketler Etiketli Çuvallar Rulo Etiketler Üzüm Torbalar Sebze Torbalar Koliler Tüp File ve Extrude File çeflitleri Hakk m

Detaylı

TBD Kamu-BİB Kamu Bilişim Platformu

TBD Kamu-BİB Kamu Bilişim Platformu TBD Kamu-BİB Kamu Bilişim Platformu Türkiye Bilişim Derneği (TBD), kurulduğu 22 Nisan 1971 tarihinden itibaren, 45 yıldır, ülkemiz bilişim sektörünün gelişmesi için birçok çalışmalara öncülük eden ve ilklere

Detaylı

VOB- MKB 30-100 ENDEKS FARKI VADEL filem SÖZLEfiMES

VOB- MKB 30-100 ENDEKS FARKI VADEL filem SÖZLEfiMES VOB- MKB 30-100 ENDEKS FARKI VOB- MKB 30-100 ENDEKS FARKI VADEL filem SÖZLEfiMES VOB- MKB 30-100 ENDEKS FARKI VADEL filem SÖZLEfiMES Copyright Vadeli fllem ve Opsiyon Borsas A.fi. Aral k 2010 çindekiler

Detaylı

(ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor

(ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor (ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor Eğitimlerin 2. Ayağı 6-7 Mayıs ta Erzurum da Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye tarafından yürütülen ve temel yararlanıcısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olan Türkiye

Detaylı

YÖNETMELİK. Hacettepe Üniversitesinden: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KANSERDE İLERİ TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Hacettepe Üniversitesinden: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KANSERDE İLERİ TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 16 Mayıs 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29002 Hacettepe Üniversitesinden: YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KANSERDE İLERİ TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

LE LG L YÖNETMEL KLER N DE ERLEND R LMES TOPLANTISI YAPILDI

LE LG L YÖNETMEL KLER N DE ERLEND R LMES TOPLANTISI YAPILDI Haberler 4857 SAYILI fi KANUNU LE LG L YÖNETMEL KLER N DE ERLEND R LMES TOPLANTISI YAPILDI 14 May s 2004 tarihinde Sendikam z Binas Mesut Erez Konferans Salonunda 4857 Say l fl Kanunu le lgili Yönetmeliklerin

Detaylı

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. 2019 YILI ÖNGÖRÜLEN İLİŞKİLİ TARAF İŞLEMLERİNE İLİŞKİN RAPOR Genel Bilgiler Bu rapor Sermaye Piyasası Kurulu nun (SPK) II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin (Tebliğ)

Detaylı

Türk İşaret Dili sistemi oluşturuluyor

Türk İşaret Dili sistemi oluşturuluyor Türk İşaret Dili sistemi oluşturuluyor Ekim 14, 2011-2:43:35 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Bedensel, işitme ve görme özürlüler kendi içinde sınava tabi tutulacak. 2012 yılının ilk çeyreğinde

Detaylı

BAfiVURU FORMU. Lütfen Kat lmak stedi iniz Kategoriyi flaretleyiniz:

BAfiVURU FORMU. Lütfen Kat lmak stedi iniz Kategoriyi flaretleyiniz: AMPD ÖDÜLLER 2008 BAfiVURU FORMU AMPD 2008 Ödülleri Program nda yer almak için lütfen afla daki k sa formu doldurup AMPD Merkezi ne ulaflt r n z. Size daha detayl doküman ve kat l m formu gönderilecektir.

Detaylı

fabrika haberleri Adana Çimento nun 50. Y l Konseri

fabrika haberleri Adana Çimento nun 50. Y l Konseri fabrika haberleri Adana Çimento nun 50. Y l Konseri Adana Çimento Sanayii T.A.fi.'nin 50. kurulufl y l an s na Çukurova Devlet Senfoni Orkestras taraf ndan klasik müzik konseri verildi. 28 Ocak 2005 Cuma

Detaylı

TÜRK DÜNYASI TRANSPLANTASYON DERNE

TÜRK DÜNYASI TRANSPLANTASYON DERNE Prof. Haberal dan Yeni Bir Uluslararas At l m: TÜRK DÜNYASI TRANSPLANTASYON DERNE Dünyan n dört bir yan ndan yüzlerce biliminsan Prof. Dr. Mehmet Haberal taraf ndan kurulan Türk Dünyas Transplantasyon

Detaylı

İşte sınavla öğrenci alan liselerin kontenjanları

İşte sınavla öğrenci alan liselerin kontenjanları On5yirmi5.com İşte sınavla öğrenci alan liselerin kontenjanları Başta Anadolu ve fen liseleri olmak üzere merkezi sınavla öğrenci alan okulların toplam kontenjanları ortaya çıktı. Yayın Tarihi : 31 Temmuz

Detaylı

PONY CLUB TÜRK YE JOKEY KULÜBÜ. fiehr N ZE GEL YOR FOTOGRAFLAR : KAD R Ç V C

PONY CLUB TÜRK YE JOKEY KULÜBÜ. fiehr N ZE GEL YOR FOTOGRAFLAR : KAD R Ç V C PONY CLUB fiehr N ZE GEL YOR FOTOGRAFLAR : KAD R Ç V C TÜRK YE JOKEY KULÜBÜ PONYLER Çocuklar!.. fiehr N ZE GEL YOR 75 günde 24 ilimizdeyiz Küçük yaflta at sevgisinin geliflmesine yönelik, Kulübümüz taraf

Detaylı

ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. / ULKER [] 08.11.2013 11:48:38

ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. / ULKER [] 08.11.2013 11:48:38 / ULKER [] 08..203 :48:38 Özel Durum Açıklaması (Genel) 08..203 :47:25 Ortaklığın Adresi Kısıklı Mah. Ferah Cad. No: Büyük : Çamlıca Üsküdar İstanbul Telefon ve Faks No. : (022) 567 68 00 / (022) 30 28

Detaylı

FABRiKALAR MARKA GÜNCEL ÜRÜNLER ÜRÜN GAMI

FABRiKALAR MARKA GÜNCEL ÜRÜNLER ÜRÜN GAMI MARKA Türk otomotiv sanayinin köklü firması Karsan, kurulduğu 1966 yılından bu yana, ticari araç segmentinde kendi markası da dahil, dünyanın önde gelen markaları için Bursa da yer alan modern ve esnek

Detaylı

Merhabalar, Bu Portfolio sizlere kendimi tanıtmak amacıyla oluşturduğum bir iletişim aracıdır.

Merhabalar, Bu Portfolio sizlere kendimi tanıtmak amacıyla oluşturduğum bir iletişim aracıdır. Merhabalar, Bu Portfolio sizlere kendimi tanıtmak amacıyla oluşturduğum bir iletişim aracıdır. İletişim, insanoğlunun varoluşundan beri ihtiyaç duyduğu en önemli oluşumlardan birisidir. Dünyayı domine

Detaylı

Ç NDEK LER. RAPOR HAKKINDA YÖNET M KURULU BAfiKANI MESAJI FCA EMEA COO MESAJI CEO MESAJI

Ç NDEK LER. RAPOR HAKKINDA YÖNET M KURULU BAfiKANI MESAJI FCA EMEA COO MESAJI CEO MESAJI 10 10 10 10 10 10 Ç NDEK LER 03 10 RAPOR HAKKINDA YÖNET M KURULU BAfiKANI MESAJI FCA EMEA COO MESAJI CEO MESAJI YÖNET fi M ve SÜRDÜRÜLEB L RL K Kurumsal Yönetim Yap s Risk Yönetimi fl Eti i ve ç Kontrol

Detaylı

YEN DÖNEM DE DENET M MESLE NE HAZIRMIYIZ?

YEN DÖNEM DE DENET M MESLE NE HAZIRMIYIZ? YEN DÖNEM DE DENET M MESLE NE HAZIRMIYIZ? Yahya ARIKAN* Günümüzde; finansal anlamda ülkeleraras s n r n ortadan kalkmas, teknolojinin geliflimi ve bilgi toplumunun s n rs z imkânlar ile zaman ve mekân

Detaylı

OYUNCU SAYISI Oyun bir çocuk taraf ndan oynanabilece i gibi, farkl yafl gruplar nda 2-6 çocuk ile de oynanabilir.

OYUNCU SAYISI Oyun bir çocuk taraf ndan oynanabilece i gibi, farkl yafl gruplar nda 2-6 çocuk ile de oynanabilir. OYUNCA IN ADI Akl nda Tut YAfi GRUBU 4-6 yafl OYUNCU SAYISI Oyun bir çocuk taraf ndan oynanabilece i gibi, farkl yafl gruplar nda 2-6 çocuk ile de oynanabilir. GENEL KURALLAR Çocuklar n görsel belle inin

Detaylı

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1. GİRİŞ Odamızca, 2009 yılında 63 fuara katılan 435 üyemize 423 bin TL yurtiçi fuar teşviki ödenmiştir. Ödenen teşvik rakamı, 2008 yılına

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan

Detaylı

2014 1. Çeyrek Sonuçları TÜRK TELEKOM GRUBU 2014 1. ÇEYREK OPERASYONEL VE FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI

2014 1. Çeyrek Sonuçları TÜRK TELEKOM GRUBU 2014 1. ÇEYREK OPERASYONEL VE FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI TÜRK TELEKOM GRUBU 2014 1. ÇEYREK OPERASYONEL VE FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI Basın Bülteni 1 Mayıs 2014 Güçlü İlk Çeyrek Sonuçları ile 2014 Yılına Sağlam Başladık Türkiye nin öncü iletişim ve yakınsama

Detaylı

GROUPAMA BASIN YANSIMA RAPORU

GROUPAMA BASIN YANSIMA RAPORU GROUPAMA BASIN YANSIMA RAPORU HAZİRAN 2015 Rapor Özeti Yazılı Basın 44 İnternet Haberleri 14 Basın Bülteni Basın Bülteni 11.06.2015 Groupama, 2015 yılında acente memnuniyetini artırdı! Türkiye de sigorta

Detaylı

Tablo 2.1. Denetim Türleri. 2.1.Denetçilerin Statülerine Göre Denetim Türleri

Tablo 2.1. Denetim Türleri. 2.1.Denetçilerin Statülerine Göre Denetim Türleri 2 DENET M TÜRLER 2.DENET M TÜRLER Denetim türleri de iflik ölçütler alt nda s n fland r labilmektedir. En yayg n s n fland rma, denetimi kimin yapt na ve denetim sonunda elde edilmek istenen faydaya (denetim

Detaylı