CATALYST DEVİR İŞLEMLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "CATALYST DEVİR İŞLEMLERİ"

Transkript

1 CATALYST DEVİR İŞLEMLERİ Hazırlayanlar: Nihan Ertuğrul Esra Lütfiye Günegül Erdem Eren Yaşartürk

2 DÖNEM BAKIM İŞLEMLERİ Devir işlemlerine başlamadan önce System >Bakım altında yer alan raporlamalarınızı kontrol ediniz. 1-Muhasebe Dönemi Ekle: Bulunduğunuz dönemde çalışıyorsanız ve bu şirket ile yeni dönemde de çalışmaya devam etmek istiyorsanız dönemi açmanız gerekmektedir. Şirket:İlgili şirket Dönem Adı:Yeni dönem adı Dönem Yılı: İlgili yıl Entegre:Evet seçilir ise muhasebe modülü entegre çalışır. Seçilmesi tavsiye edilir. Hesap Planı Önceki Döneme Göre Al:Evet seçilir ise eski dönemdeki muhasebe hesap planı, aynen yeni döneme taşınır. Kutucuk işaretlenmez ise yeni dönem standart tek düzen hesap planı ile açılmış olur. Eski hesaplarınız yeni dönemde tanımlı olmaz. Yeni hesaplar tanımlamanız gerekir.

3 Tarih:Yeni dönem açılışında tarih boş bırakılmalıdır. (Daha sonra tarih kısıtı gerektiğinde seçilebilir.) Not: Tarih yazıldığında bu tarihten önce muhasebe hareketi yapan bütün kayıtlar kilitlenmiş olur. Belgelerde silme ve güncelleme işlemleri yapılamaz. 2. Döviz Birimi:2. döviz para birimi seçilmesi zorunludur. TL ile yapılan işlemlerin yanı sıra Workcube burada seçilen para birimi ile de kayıt tutar. Örneğin; USD seçildiğinde Workcube TL ile yapılan işlemleri bir de USD ile görmemizi sağlar. Özellikle raporlama işlemlerinde farklı para birimi ile de görmemizi sağlar. Döviz para birimi tanımlı değil ise; Kontrol Paneli> Parametreler > Para Birimleri sayfasından tanımlama yapılmalıdır. Kullanacağınız döviz para birimlerini tanımlayabilirsiniz. Burada girdiğimiz kur bilgileri sadece tanımlama amaçlıdır ve muhasebe dönemi kaydederken 2. Döviz Birimi alanına gelmesini sağlar. Standart İşlem Dövizi:Sistem işlem döviz birimini seçmeye yarar. Seçilen para birimi ile Workcube de işlemler buradaki para birimi kayıtları tutar. Zorunlu değildir. Takip açısından seçilmesi tavsiye edilir. Database Bilgileri: DB Kullanıcı adı, DB Şifresi ve CF Şifresi zorunlu alanlardır ve şifre girilerek datababase de dönem açılması sağlanılır. Bu sayede herkesin dönem açması engellenir. Bu bilgiler mevcut değil ise ikonu altında yer alan Workcube Destek Formu alanından şifre bilgilerinizi talep edebilirsiniz. Şifre bilgileri Proje Yöneticisi ne verilmektedir. Kaydet butonunu tıklayıp kaydettikten sonra muhasebe dönemi yazılı olan sol tarafa kayıt atar. Kaydettiğiniz dönemin içerisine girip tekrar güncelleyip silebilirsiniz ve en üst kısımda sistem 2. Dövizini kilitle kutucuğu gelecek kutucuk işaretlenirse 2. Döviz birimi yazılı alanda seçilen para birimi sabit kalır ve kutucuk da işaret kaldırılmadan bu alanda değişikliğe izin vermez. *Dönem açma işlemini tamamladıktan sonra database tanımlama işlemlerinin eksiksiz yapıldığından emin olunmalıdır. Eğer coldfusion üzerinde birden fazla instance kullanılıyor ise bütün instance larda tanımlı olup/olmadığı kontrol edilmelidir.

4 *Yeni açılan dönemde Muhasebe Fiş Numaralarını tanımlamayı unutmayınız! ERP > Finans Muhasebe > Muhasebe Tanımları Fiş Numaraları 2- Çalışan Dönem Aktarım: Bir önceki dönemde yetkisi olan pozisyonların yeni açılan dönemde de yetkili olmalarını sağlar. Sadece Bulunduğum Şirket İçin Aktarım Yapılsın:Kutucuk işaretlenirse aktarım yaptığınız şirket için geçerli olur. Diğer şirketler için muhasebe dönemi değiştirerek tekrar yapmanız gerekir. Not: Aktarım yapıldığında çalışana sadece yeni dönemde yetki verilmiş olunur. Çalışan Dönem Aktarım (Geçişli) seçeneğini işaretleyerek aktarımı yapmanız durumunda;önceki dönemde yetkisi olan pozisyonların yeni açılan dönemde de yetkili olmalarını sağlar. Ayrıca çalışanın öncelikli çalışma dönemini aynı şirketin yeni dönemi olarak günceller.

5 Not: Aktarım yapıldığında çalışana hem yeni dönemde yetki verilmiş olunur hem de önceliği yeni dönem olur. HR > Planlama >Rol Planlama >Roller Pozisyonlar > Pozisyon kartında yer alan ayarlar ve yetkiler ikonundan çalışanın dönemi manuel olarak değiştirebilir *Herhangi bir durumda tekrar çalıştırılmasında bir sakınca yoktur. 3-Para Birimi Aktarım: Kullanmış olduğunuz para birimlerinin yeni dönemde de tanımlı olmasını sağlar. Not: Bir önceki dönemdeki tüm döviz birimleri eksiksiz yeni açtığınız dönemde de tanımlanmalıdır. (Devirlerde vs. sorun olmaması için.) Devir işlemlerinde sorun yaşanmaması için öncelikle ve mutlaka para birimleri aktarılmalıdır. *Aktarım bir kere yapılabilir. 4-Kurumsal Üye Dönem Aktarım: Önceki döneme kayıtlı olan kurumsal üyelerin yeni açılan dönemde de kayıtlı olmalarını sağlar. Kurumsal Üye Dönem Aktarım(Geçişli) :Önceki döneme kayıtlı olan kurumsal üyelerin yeni açılan dönemde de kayıtlı olmalarını sağlar. Ayrıca üyelerin öncelikli çalışma dönemini aynı şirketin yeni dönemi olarak günceller.

6 *Herhangi bir durumda tekrar çalıştırılmasında bir sakınca yoktur. 5-Bireysel Üye Dönem Aktarım: Önceki döneme kayıtlı olan bireysel üyelerin yeni açılan dönemde de kayıtlı olmalarını sağlar. Bireysel Üye Dönem Aktarım(Geçişli) : Önceki döneme kayıtlı olan bireysel üyelerin yeni açılan dönemde de kayıtlı olmalarını sağlar. Ayrıca üyelerin öncelikli çalışma dönemini aynı şirketin yeni dönemi olarak günceller. *Herhangi bir durumda tekrar çalıştırılmasında bir sakınca yoktur. Çalışan/Kurumsal Üye/Bireysel Üye aktarım geçişli/geçişsiz prensipleri aynıdır. Aktarım yapılınca Workcube de ilgili kayıtlar yeni dönemde kayıtlı olur ancak öncelikleri bir önceki dönemdedir(2017) Aktarım (geçişli) yapılınca ilgili kayıtlar yeni dönemde kayıtlı olur ve öncelikli dönemi de (2018)olacaktır. * Bu aşamadan sonraki işlemler açılan her yeni dönem için hedef dönem seçilerek yapılmalıdır. Aktarımları bulunduğunuz herhengi bir 2017 döneminde yapabilirsiniz bir bir 2017 döneminde yapabilirsiniz.) 6-KDV Oranı Aktarım: Önceki dönemde tanımlı olan kdv oranlarının yeni açılan dönemde tanımlanmasını sağlar.

7 *Aktarım bir kere yapılabilir. 7-Stopaj Oranı Aktarım: Önceki dönemde tanımlı olan stopaj oranlarının yeni açılan dönemde tanımlanmasını sağlar. *Aktarım bir kere yapılabilir. 8-ÖTV Oranı Aktarım: Önceki dönemde tanımlı olan ötv oranlarının yeni açılan dönemde tanımlanmasını sağlar. *Aktarım bir kere yapılabilir. 9-Ürün Dönem Aktarım: Önceki dönemde tanımlı olan ürün muhasebe kodlarının yeni açılan dönemde de tanımlı olmasını sağlar.

8 *Herhangi bir durumda tekrar çalıştırılmasında bir sakınca yoktur. 10-Proje Dönem Aktarım: Önceki dönemde tanımlı olan proje muhasebe kodlarının, yeni açılan dönemde de tanımlı olmasını sağlar. *Herhangi bir durumda tekrar çalıştırılmasında bir sakınca yoktur. 11-Depo Dönem Aktarım: Depo lokasyonu detayında tanımlı olan muhasebe kodunun yeni açılan dönemde de tanımlı olmasını sağlar. *Herhangi bir durumda tekrar çalıştırılmasında bir sakınca yoktur. 12-Kasa Aktarım: Önceki dönemde tanımlı olan kasaların yeni açılan dönemde de tanımlı olmasını sağlar. Aktarımda bulunan Tanımlar ve Bakiyeler bir arada aktarılamamaktadır. Öncelikle Tanımlar seçilerek aktarılır daha sonra Bakiyeler ve işlem tipi seçilerek aktarım yapılır.

9 Tanımlar:Önceki dönemde tanımlı olan kasalar yeni dönem de tanımlı olur. Bakiyeler:Önceki dönemde olan bakiyeler yeni döneme aktarılır. Seçiniz:Burada Açılış Fişi işlem tipi gelmelidir. Eğer İşlem tipi gelmiyor ise " Açılış Fişi Kasa/Cash" (Modül id: 18) işlem tipine "settings.cash_transfer" fuseaction ı tanımlanır. *Aktarım bir kere yapılabilir. 13-Bütçe Kalemi-Bütçe Kategorisi-Masraf Merkezi Aktarım: Önceki dönemde kayıtlı olan tanımların yeni açılan dönemde de tanımlı olmasını sağlar. Masraf Merkezleri:ERP > Finans/Muhasebe >Bütçe > Masraf ve Gelir Merkezleri altında yer alan tanımlamaların yeni dönemde de kayıtlı olmasını istiyorsanız bu kutucuğu seçmelisiniz. Bütçe Kalemleri ve Kategorileri:ERP > Finans/Muhasebe >Bütçe> Bütçe Kalemleri ve Kategorileri altında yer alan tanımlamaların yeni dönemde de kayıtlı olmasını istiyorsanız bu kutucuğu seçmelisiniz. Masraf/Gelir Şablonları:ERP > Finans/Muhasebe >Bütçe > Masraf/Gelir Şablonları altında yer alan tanımlamaların yeni dönemde de kayıtlı olmasını istiyorsanız bu kutucuğu seçmelisiniz. Kaynak Dönem:Mevcut dönem seçilmelidir.

10 *Aktarım bir kere yapılabilir. Eğer seçmez iseniz bir önceki dönemde olan tanımlamalar yeni döneme gelmez ve tekrar tanımlama yapmanız gerekir. 14- Çalışan Muhasebe Tanım Aktarım: Önceki dönemde kayıtlı olan muhasebe ve bütçe tanımlarının yeni açılan dönemde de tanımlı olmasını sağlar. Aktarım yapılmadan önce masraf merkezi ve bütçe kalemlerinin aktarılması gerekmektedir. *Aktarım bir kere yapılabilir. ( ) Kurumsal Üye-Bireysel Üye-Çalışan Cari Aktarım: Dosyadan ve Dönemden olmak üzere iki yöntem ile aktarım yapılabilir.

11 1-Dönemden Aktarım:Eğer dönemden aktar seçerseniz; seçtiğiniz dönemin mevcut bakiyeleri seçtiğiniz koşullarla ilgili şirketin o dönemden sonraki ilk dönemine aktarılır. Ödeme Performansına Göre Hesapla:Seçilir ise önceki dönemdeki açık işlemlerin vadeleri ödeme performansına göre hesaplanarak aktarılır. Seçilmez ise vade olarak tüm borç ve alacak karakterli işlemlerin ortalama vadesini yazar. Borç alacak dökümündeki ortalama vade gibi çalışır. Seçilmesi önerilir. Manuel Ödeme Performansına Göre Hesapla:Vadesi gelmemiş ve ödenmemiş belgeleri aktarır. Bu seçenek seçildiğinde açık ödeme talep ve emirleri aktarılsın ve satır bazında kutucuğu da aktif olur. Ödenmemiş Çek\Senetleri Aktarma:Seçilen dönemdeki ödenmemiş çek senetler, dikkate alınmadan bakiyeler ve vadeler hesaplanır. Çek ve Senetleri devrederken carileştiren firmalar içindir. Fiş Tarihi :Yeni dönem tarihi girilir.

12 Kur Fiş tarihinden alınsın:aktarım işlem dövizli yapılıyorsa, seçtiğiniz dönemdeki dövizli bakiyelerin TL karşılıkları girmiş olduğunuz fiş tarihindeki kura göre tekrar hesaplanarak yeni döneme aktarılır. Seçilmez ise her belgenin kendi tarihindeki kura göre tekrar hesaplanarak yeni döneme aktarılır. Muhasebe Dönemi:Aktarım yapılacak dönem seçilmelidir. İşlem Tipi:Burada Açılış Fişi işlem tipi gelmelidir. Eğer işlem tipi gelmiyor ise " Açılış Fişi Cari Hesaplar/Account Management" (Modül id: 23) işlem tipine kurumsal hesaplar için "settings.form_close_cari" bireysel üyeler için settings.form_close_cari_consumer ve çalışanlar için settings.form_close_cari_employee fuseaction'ları tanımlanmalıdır. İşlem Dövizi:Dönemdeki bakiyeler işlem dövizli olarak yeni döneme aktarılır. Seçilmez ise sistem para biriminden aktarılır. Dövizli Borç/Alacak takip eden firmalar içindir. Proje Bazında:Dönemdeki bakiyeler yeni döneme aktarılırken proje bazında aktarılır. Proje bazlı Borç/Alacak takibi yapan firmalar içindir. Şube Bazında:Dönemdeki bakiyeler yeni döneme aktarılırken şube bazında aktarılır. Şube bazlı Borç/Alacak takibi yapan firmalar içindir. Satır Bazında:Dönemdeki bakiyeler yeni döneme aktarılırken satır bazında aktarılır. Seçtiğiniz dönemde ödeme performansı/manuel ödeme performansına göre ne kadar açık satır varsa olduğu gibi aktarılır. Ödeme/Manuel ödeme peformansına göre hesapla seçili olmalıdır. *Cari Hesap ve Üye Kategorisi bulunduğunuz ekranda yer alan xml ayarına bağlı olarak gelmektedir. 2- Dosyadan Aktarım:Eğer dosyadan aktar seçerseniz; seçtiğiniz dönem için açılış fişi dosyanıza uygun olarak yeniden düzenlenecektir. Ayrıca, açılış fişlerini sil seçeneğini kaldırarak ve fiş tarihi girerek dönem açılışlarından sonra da açılış fişleri oluşturabilirsiniz. Aktarılan bakiyelerin daha anlamlı olabilmesi için lütfen "Kur Farkı" işlemlerini tamamlayınız. *Herhangi bir durumda tekrar çalıştırılmasında bir sakınca yoktur. 18-Çek Dönem Aktarımı: Önceki dönemde kayıtlı olan (Aşaması Portföyde, Teminatta, Bankada, Karşılıksız, Karşılıksız Portföyde, Ödenmedi ve İcra) çekler yeni açılan döneme aktarılır. Diğer aşamalarda yer alan çekler bir sonraki döneme aktarılmaz.

13 Satır Bazında Carileştir:Seçilirse aktarılan çekler için cari hareket de oluşturur. 19-Senet Dönem Aktarımı: Önceki dönemde kayıtlı olan (Aşaması Portföyde, Teminatta, Bankada, Kısmi Tahsil, Protestolu, Protestolu Portföyde, Ödenmedi ve İcra) senetler yeni açılan döneme de aktarılır. Satır Bazında Carileştir:Seçilirse aktarılan çekler için cari hareket de oluşturur. Örneğin bir belgede 10 satır var. Eğer seçerseniz cari hesap ektresinde aynı belgeden 10 tane gelir. Seçilmez ize tek belge olarak gelir 20-Ciro Çekleri Dönem Aktarımı: Önceki dönemde kayıtlı olan, ciro aşamasındaki ve vade tarihi girilen tarihten büyük olan çekler yeni açılan döneme de aktarılır.

14 Vade Tarihi:Girilen tarihten sonraki çekleri aktarır. Satır Bazında Carileştir:Seçilirse aktarılan çekler için cari hareket de oluşturur. *Aktarım bir kere yapılabilir. 21-Ciro Senetleri Dönem Aktarımı: Önceki dönemde kayıtlı olan, ciro aşamasındaki ve vade tarihi girilen tarihten büyük olan senetler yeni açılan döneme de aktarılır. Vade Tarihi:Girilen tarihten sonraki senetleri aktarır. Satır Bazında Carileştir:Seçilirse aktarılan senetler için cari hareket de oluşturur. *Aktarım bir kere yapılabilir.

15 22-Banka Talimatları Aktarımı: Önceki dönemdeki banka talimatlarının (havale edilmeyen ve aktarılacak dönemde ödeme tarihi, o yıl içinde olup ödenmeyenler) bir sonraki döneme aktarılır. *Aktarım bir kere yapılabilir. 23-Stok Devir Aktarımı: Stok aktarımı, önceki döneme ait stok hareketlerinin yeni döneme aktarımını sağlar. Stokları Devret:Stokların yeni döneme aktarımını sağlar. Kaynak Dönem:Mevcut dönem seçilmelidir. Spec Aktar:Speclerin yeni döneme aktarımını sağlar. *Spec kullanılmıyor ise seçilmemelidir. Raf Aktar:Rafların yeni döneme aktarımını sağlar. *Raf kullanılmıyor ise seçilmemelidir. Son Kullanma Tarihi Aktar:Kullanım tarihlerinin yeni döneme aktarımını sağlar. *Son kullanma tarihi kullanılmıyor ise seçilmemelidir. Yapılmış Aktarımları Sil:Daha önce yapılmış bir aktarım var ise silinmesini sağlar.

16 Aktarım sonunda yeni dönemde depo ve lokasyon bazında gruplanmış devir fişleri oluşur. Stok aktarımda, o dönemde gerçekleşmiş tüm işlemlerin (fiili sevk tarihine bakılmaksızın) stok hareketleri bir sonraki döneme aktarılır. Dolayısıyla stok aktarımının yapıldığı eski dönemde fiili sevk tarihi yeni döneme ait işlemlerin stok hareketleri de devredilir. İstenirse bu stok hareketleri ilgili depo için oluşturulan devir fişinden manuel olarak çıkartılıp, hareketlerin geçerli olacağı fiili sevk tarihine göre sayım ya da fire fişi oluşturulabilir. Yeni döneme stok aktarımı yaptıktan sonra, eski dönemde stokları etkileyecek (irsaliye, irsaliyeli fatura, vb) işlem yapıldığında aktarımlar silinip yeniden oluşturulmalıdır veya stok miktarını dengeleyebilmek için hareket türüne göre sayım ya da fire fişi kesilmelidir. Aktarım yapmadan yeni dönemde stokları doğru takip edebilmek için pos devir işlemi de gerçekleştirilebilir. *Herhangi bir durumda tekrar çalıştırılmasında bir sakınca yoktur. 24-Stok Yaşı Aktarım: Bu işlem kaynak yıla ait dönemde bulunan stok yaşlarını hedef dönemdeki stok devir fişlerine aktarmaya olanak sağlar. Kaynak Dönem:Mevcut dönem seçilmelidir.

17 Fişlerdeki Departmana Baksın:Stok yaşının aktarılacağı fişlerdeki depolara göre hareket eder. Fişteki ürünlerin stok yaşları fişte seçilmiş olan depolardaki işlemlerden hesaplanır ve depo sevk, ithal mal girişi, ambar fişi işlemleri de hesaplamaya katılır. Devir Yapılmışları Devretmesin:Sadece dönemden aktarımlarda geçerlidir. Seçildiğinde hedef dönemde stok yaşı aktarılmış devir fişi satırları için yeniden aktarım yapılmaz. Seçilmediğinde tüm devir fişleri için tekrar aktarım yapılır. Dönemden:Bir önceki dönemde bulunan stok yaşlarını aktarır. Dosyadan:Dosya formatı UTF-8 olmalı ve alanlar noktalı virgül (;) ile ayrılmalıdır. Dosyadaki alanlar sırasıyla; Stok Kodu; Yaş (gün olarak) olmalıdır ve ilk satırda kolon adları olmalıdır. Fişlerdeki Departmana Baksın ve Departman seçili ise; seçilen departmandaki (belirtilen fiş tipindeki) fişlere stok yaşı aktarımı yapılır. 25-Konsinye Aktarımı: Bir önceki dönemdeki Konsinye Çıkış İrsaliye Hareketlerini bir sonraki döneme aktarılmasını sağlar. Kaynak Dönem:Mevcut dönem seçilmelidir. *Herhangi bir durumda tekrar çalıştırılmasında bir sakınca yoktur. 26-Mali Tablolar Aktarım: Bu işlem bir önceki yıla ait dönemde bulunan mali tablolara ait tanımları yeni açılan döneme aktarılmasını sağlar.

18 Kaynak Dönem:Mevcut dönem seçilmelidir. Gelir Tablosu, Bilanço, Nakit Akım Tablosu ve Satışların Maliyeti Tablosu tek tek seçilip aktarım yapılır. 27-İş İstasyonları Muhasebe Aktarımı: Bu İşlem Bir Önceki Yıla Ait Dönemde Bulunan İstasyon Masraf Merkezlerini Yeni Açılan Döneme Aktarmaya Olanak Sağlar. Not :Bu Aktarımı Yaparsanız Seçilen Hedef Döneme Ait Yapılan Manuel Tanımlamalar Silinecektir. *Muhasebe Devir İşlemleri (Muhasebe Dönem Açılış Fişi ve Muhasebe Dönem Kapanış Fişi) 28-Muhasebe Dönem Açılış Fişi: Bu işlem ile seçtiğinizde muhasebe dönemi için açılış fişi oluşmasını sağlar. Dönemden aktar seçilirse; seçilen dönemin mevcut bakiyeleri ilgili şirketin o dönemden sonraki ilk dönemine aktarılır. Dosyadan aktar seçilirse; seçilen dönem için açılış fişi oluşturulan dosyaya uygun olarak yeniden düzenlenecektir.

19 Muhasebe Dönemi:İlgili dönem seçilmelidir. İşlem Tipi:Aktarılmak istenen fişler seçilmelidir. İşlem Dövizi Bazında:Sadece dönemden yapılan aktarımlarda geçerlidir. İşlem dövizli aktarım yapıldığında hesabın diğer döviz bakiyeleri de yeni döneme aktarılır. Şube Bazında:Dönemdeki bakiyeler yeni döneme aktarılırken şube bazında aktarılır. Şube bazlı Borç/Alacak takibi yapan firmalar içindir. Departman Bazında:Dönemdeki bakiyeler yeni döneme aktarılırken departman bazında aktarılır. Şube bazlı Borç/Alacak takibi yapan firmalar içindir. Proje Bazında:Dönemdeki bakiyeler yeni döneme aktarılırken proje bazında aktarılır. Proje bazlı Borç/Alacak takibi yapan firmalar içindir. Dosyadan aktar; Dosya uzantısı csv olmalı ve alanlar noktalı virgül (;) ile ayrılmalıdır. Verilmeyecek bilgi var ise yerine 0(sıfır) yazılmalıdır. Dosyadaki küsüratlı tutarlar (.)olarak belirtilmelidir. Dosya Satır Formatı: Hesap Kodu;Sistem İkinci Döviz Birimi;Diğer Döviz Tutarı veya Diğer Döviz Birimi; Dosyada "Sistem İkinci Döviz Birimi" belirtilmişse, açılış fişi kaydedilecek dönemdeki kura göre sistem ikinci döviz bakiyesi hesaplanacaktır.

20 Dosyada belirtilen hesap kodlarının açılış fişinin kaydedileceği dönemde tanımlı birer alt hesap olması gerekmektedir. *Herhangi bir durumda tekrar çalıştırılmasında bir sakınca yoktur. 29-Muhasebe Dönem Kapanış Fişi: Bu işlemi seçtiğinizde muhasebe dönemi için otomatik kapanış fişi oluşturulmasını sağlar. Muhasebe Dönemi:İlgili dönem seçilmelidir. İşlem Tipi:Aktarılmak istenen fişler seçilmelidir. İşlem Dövizi Bazında:İşlem dövizli aktarım yapıldığında hesabın diğer döviz bakiyeleri de yeni döneme aktarılır. Şube Bazında:Dönemdeki bakiyeler yeni döneme aktarılırken şube bazında aktarılır. Şube bazlı Borç/Alacak takibi yapan firmalar içindir. Departman Bazında:Dönemdeki bakiyeler yeni döneme aktarılırken departman bazında aktarılır. Şube bazlı Borç/Alacak takibi yapan firmalar içindir. Proje Bazında:Dönemdeki bakiyeler yeni döneme aktarılırken proje bazında aktarılır. Proje bazlı Borç/Alacak takibi yapan firmalar içindir. *Aktarım bir kere yapılabilir.

Bulunduğunuz dönemde çalışıyorsanız ve bu şirket ile yeni dönemde de çalışmaya devam etmek istiyorsanız dönemi açmanız gerekmektedir.

Bulunduğunuz dönemde çalışıyorsanız ve bu şirket ile yeni dönemde de çalışmaya devam etmek istiyorsanız dönemi açmanız gerekmektedir. 1-Muhasebe Dönemi Ekle: Bulunduğunuz dönemde çalışıyorsanız ve bu şirket ile yeni dönemde de çalışmaya devam etmek istiyorsanız dönemi açmanız gerekmektedir. Şirket: İlgili şirket Dönem Adı: Yeni dönem

Detaylı

WORKCUBE V14 VERSİYON DEVİR İŞLEMLERİ

WORKCUBE V14 VERSİYON DEVİR İŞLEMLERİ WORKCUBE V14 VERSİYON DEVİR İŞLEMLERİ Düzenleme : Metin Sancarbarlaz Düzenleme Tarihi : 11.01.2017 DÖNEM VE BAKIM İŞLEMLERİ İşlemler yılsonunda yapılmakta olup bulunduğunuz dönemi kapatarak yeni döneme

Detaylı

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 İçindekiler Tablosu ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 1. Özellikler.. 3 2. Kullanım...4 2.1. Elektra Fatura Aktarım Modülü.5 2.2. Mahsup Fişi Modülü.7 2.3. Bavel Fatura XML Modülü.9 2 ELEKTRA LOGO AKTARIM

Detaylı

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme STOKLAR Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım Stok Kartları a-stok Kartı Ekleme Stok kartı eklemek için öncelikle sol taraftaki STOK menüsünden STOK KARTLARI na tıklayınız. Açılan pencerede üst taraftaki

Detaylı

ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu

ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu https://www.masraff.co ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu MasraffToLogo entegrasyon programı https://www.masraff.co sistemi ile Logo Yazılımınız (GO3, Tiger 3, Tiger 3 Enterprise) arasında

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

Muhasebe Entegrasyon Tanımlarının Yapılması. Stok Programından Yapılan Muhasebe Entegrasyon Tanımları

Muhasebe Entegrasyon Tanımlarının Yapılması. Stok Programından Yapılan Muhasebe Entegrasyon Tanımları Muhasebe Entegrasyon Tanımlarının Yapılması Cari, fatura, çek/senet, kasa ve banka gibi modülerden hareket girişleri yapıldığında bu hareketler anlık olarak muhasebe programına entegre edilerek muhasebe

Detaylı

Demsilver Muhasebe Programı

Demsilver Muhasebe Programı Demsilver Muhasebe Programı Demsilver Muhasebe Programı; Stok,Cari,Fatura, İrsaliye, Kasa, Banka, Çek, Senet ve Raporlama Mödüllerinden Oluşur. CARİ Muhasebe Programında Sınırsız cari kart açabilirsiniz

Detaylı

COLLECTOR...2. 1. Özellikleri... 2. 1.1. Teknik Özellikler... 4. 1.2. Ürün Özellik Seti... 4

COLLECTOR...2. 1. Özellikleri... 2. 1.1. Teknik Özellikler... 4. 1.2. Ürün Özellik Seti... 4 COLLECTOR...2 1. Özellikleri... 2 1.1. Teknik Özellikler... 4 1.2. Ürün Özellik Seti... 4 2. Kullanım... 5 2.1. Ayarlar... 5 2.1.1. Şablon Tanımı... 5 2.2 Aktarım... 13 2.2.1. Manuel Aktarım... 13 2.2.2.

Detaylı

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer EnRoutePlus TAN METİN DOSYALARININ AKTARIMI (FATURA, NAKİT, ÇEK, SENET) Univera firmasının EnRoutePlus programından

Detaylı

Ulukom Devir İşlemleri

Ulukom Devir İşlemleri Devir İşlemleri Ulukom Devir İşlemleri 31-12-2016 Değerli Ulukom OpenEdge Sistemi Kullanıcıları, Bu dökümanda yeni yıl için devir işlemleri ve yeni firma açma işlemleri anlatılmaktadır. DEVİR İŞLEMLERİNE

Detaylı

TEKLĐ TRANSFER ĐŞLEMLERĐ

TEKLĐ TRANSFER ĐŞLEMLERĐ 31 Mart 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Sistem Yönetimi TRANSFER ĐŞLEMLERĐ V-7 ve EFW VERSĐYONLARIMIZDAN ETA:SQL ve ETA:V.8-SQL VERSĐYONLARIMIZA Transfer işlemleri için

Detaylı

Luca Fatura Aktarım İşlemi

Luca Fatura Aktarım İşlemi Luca Fatura Aktarım İşlemi Luca Muhasebe Yazılımında Fatura aktarım işlemini Muhasebe Modülü > Fiş İşlemleri> Fatura Aktarımı Alanından yapabilirsiniz. Bu alanın seçtiğinizde fatura aktarım ekranı başka

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü)

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü) HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu () 24.10.2011 İÇİNDEKİLER 1. Kurulum... 1 2. Uygulamayı çalıştırma... 1 3. Ayarlar... 3 3.1. Netsis Bağlantı Ayarları... 4 3.2. Şube Eşleştirme... 5

Detaylı

2012 Devir. 2012 Devir Prosedürü. 1. Devir Almadan Önce. 2. Devir İşlemleri Girişi ve Yeni Firma Açılması?

2012 Devir. 2012 Devir Prosedürü. 1. Devir Almadan Önce. 2. Devir İşlemleri Girişi ve Yeni Firma Açılması? 2012 Devir Prosedürü 1. Devir Almadan Önce 2. Devir İşlemleri Girişi ve Yeni Firma Açılması? 3. Devir İşlemleri 1 Kart ve Toplu Devredilen Dosyalar Kısmı 4. Yeni Firma Açıldıktan Sonra Kontrol Edilmesi

Detaylı

BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir.

BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir. BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir. Standart Paket, her işletmenin rahatlıkla kullanabileceği, içerisinde olmazsa

Detaylı

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu ISLE IdeaSoft E-Ticaret siteniz ile Logo Yazılımınız (GO 3, Tiger 3, Tiger 3 Enterprise) arasında veri aktarımını sağlayan bir yazılımdır.

Detaylı

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI STOK CARİ BANKA KASA FATURA ÇEK/SENET PERSONEL TOPLU SMS RAPORLAR DÖVİZ KUR HESABI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GENEL ÖZELLİKLERİ Muhasebe Programı istediğiniz para biriminden

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

5 Haziran Kıymetli ETA Dostu Bayimiz,

5 Haziran Kıymetli ETA Dostu Bayimiz, 5 Haziran 2007 Kıymetli ETA Dostu Bayimiz, Sizlere, müşterilerimize sunduğunuz Eğitim ve Destek kalitesini arttırmanıza katkıda bulunmak ve teknik çalışmalarınıza destek olmak üzere hazırladığımız Teknik

Detaylı

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 1.Özellikler..3 2.Kullanım 4 2.1. Nakit Akış Programı Ana Tablo İçeriği..4 2.2. Üst Menü İçeriği..6 2.2.1. Ayarlar Menü.....6 2.2.2. Yönetim Menü...8 2.3. Alt

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı Tarih: 01.12.2010 Mobilteg Saha Satış Otomasyonu Terminal Kullanım Kılavuzu (V.2x) Aşağıda bilgilerini bulacağınız Saha Satış Otomasyonu El Terminali tarafı kullanım bilgileri o günkü sürüme göre hazırlanmıştır.

Detaylı

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ Hesap işlemleri modülü İşletmelerde dönem içersinde gerçekleşen tüm hesap işlemlerini kayıt altına almak Bu modül 4 bölümden oluşur.(banka, Kasa, Çek,Senet) Banka Modülü, Bankalar

Detaylı

1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013

1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013 1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013 BarkomatikPOS Barkomatik Mucizesi olarak bilinen bilgisayarsız sistemlerimizin kolay ve hızlı kullanım özeliği olan yazılımlarına paralel olarak hazırlanan

Detaylı

astours Turizm Taşımacılık Otomasyonu Kullanıcı Kitabı UNI-ON Bilgisayar, Yazılım ve İletişim Sistemleri LTD.ŞTİ.

astours Turizm Taşımacılık Otomasyonu Kullanıcı Kitabı  UNI-ON Bilgisayar, Yazılım ve İletişim Sistemleri LTD.ŞTİ. astours Turizm Taşımacılık Otomasyonu Kullanıcı Kitabı UNI-ON Bilgisayar, Yazılım ve İletişim Sistemleri LTD.ŞTİ. Cumhuriyet Bulvarı No:283 K:3 D:3 Alsancak / İZMİR Tel / Faks : +90 (232) 465 11 94 Gsm

Detaylı

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir :

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir : ETS hastaneler için geliştirilmiş kullanımı kolay ve Medisoft ile bütünleşik çalışan bir kurumsal kaynak planlama sistemidir. Amacımız; Medisoft ile sağlanan eksiksiz hastane otomasyonunu tam entegre bir

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

İçindekiler Tablosu Yazarkasa Aktarım Programı.....3

İçindekiler Tablosu Yazarkasa Aktarım Programı.....3 İçindekiler Tablosu Yazarkasa Aktarım Programı.....3 1.Özellikler..3 2.Kullanım 3 2.1. Yazarkasa Aktarımı Ana Modülleri...3 2.1.1. Satış Aktarımı.6 2.1.2. Malzeme Aktarımı..8 2.1.3. Aktarım Log Raporu...9

Detaylı

Toplu Şirket Oluşturma : Bu bölümden V7/EFW versiyonundaki şirketler, toplu olarak ETA:SQL/ETA.V8:SQL versiyonlarında oluşturulması sağlanır.

Toplu Şirket Oluşturma : Bu bölümden V7/EFW versiyonundaki şirketler, toplu olarak ETA:SQL/ETA.V8:SQL versiyonlarında oluşturulması sağlanır. 5 Haziran 2007 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Genel TOPLU TRANSFER ĐŞLEMLERĐ Toplu transfer işlemleri üç alt bölümde incelenecektir. Toplu Şirket Oluşturma : Bu bölümden

Detaylı

18 Ekim Programlarımız ile Uyumlu Olan Yazar Kasa Modelleri. Profilo VX 680 E-1 Profilo YK-8200 Farex FR-8300 Telestar TLS-8100

18 Ekim Programlarımız ile Uyumlu Olan Yazar Kasa Modelleri. Profilo VX 680 E-1 Profilo YK-8200 Farex FR-8300 Telestar TLS-8100 18 Ekim 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLAR (E-Data / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx

Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx Zirve Yazılım paket programlarından, e-fatura gönderim ve alım işlemlerinin yapılabilmesi için iki farklı e-fatura paketi mevcuttur. 1- Zirve e-fatura Entegratör

Detaylı

LUCA NET BANKA EKSTRELERİ MODÜLÜ

LUCA NET BANKA EKSTRELERİ MODÜLÜ LUCA NET BANKA EKSTRELERİ MODÜLÜ Banka ekstrelerinizi bankanızdan alıp LUCA NET Kobi Ticari Yazılımı sistemine entegre edebilirsiniz.banka ekstrelerinizi Luca Net Kobi Ticari Yazılımına aktarma işlemlerinizi

Detaylı

Perga Sipariş Yönetim Uygulaması

Perga Sipariş Yönetim Uygulaması Perga Sipariş Yönetim Uygulaması Sipariş yönetim uygulaması Netsim ERP ile uyumlu Android uygulamasıdır.genel itibariyle sipariş işlemleri,stok işlemleri,finans işlemleri raporlama gibi işlemlerinizi telefon

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir.

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Programın Ekran görüntüsü şekildeki gibidir: KULLANIM KILAVUZU Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Banka: Program kurulduğunda

Detaylı

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9 İçindekiler Tablosu Kantar Otomasyonu... 3 1.Özellikler... 3 2.Kullanım... 3 2.1. Satış... 4 2.2. Kamyon Hareketleri... 8 2.2.1. Ağırlık Bilgisi... 9 2.3. Ayarlar... 10 2.3.1. Kullanıcı Tanımlama... 11

Detaylı

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo)

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) 10 Ekim 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu E-Ticaret siteniz ile Logo Yazılımınız (GO, GO Plus, Tiger2, Tiger Plus, Tiger Enterprise) arasında veri aktarımını sağlayan bir

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün :

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün : Taksitli Satış Đşlemleri Taksitli Satış sistemi adı üzerinde tüm taksitle satış yapan firmalarda kullanılabilir. Bunun yanısıra peşin fiyatı belirli ancak vadeli fiyatı ve taksit sayısı bilinmeyen tüm

Detaylı

Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008

Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008 Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008 İçindekiler LOGO-GO Muhasebeleştirme...3 Muhasebe Bağlantı Kodları...4 Muhasebe kodlarının kartlar üzerinden girilmesi...4 Muhasebe bağlantı kodları seçeneği ile...4

Detaylı

LKS2. Muhasebeleştirme

LKS2. Muhasebeleştirme LKS2 Muhasebeleştirme LOGO Ocak 2007 İçindekiler Muhasebeleştirme...3 Muhasebe Bağlantı Kodları...4 Muhasebe kodlarının kartlar üzerinden girilmesi...4 Muhasebe bağlantı kodları seçeneği ile...4 Bağlantı

Detaylı

KASA MODÜLÜ TEKNOMAX MUHASEBE YAZILIMLARI-TİCARİ İÇİNDEKİLER KASA MODÜLÜ

KASA MODÜLÜ TEKNOMAX MUHASEBE YAZILIMLARI-TİCARİ İÇİNDEKİLER KASA MODÜLÜ İÇİNDEKİLER... 1 Kasa Listesi... 2 Kasa Listesi işlem Düğmeleri... 2 Kasa Hesabı ekleme ve düzenleme... 3 Kasa Giriş (Tahsilat)... 4 Kasa Çıkış (Tediye)... 7 Kasa Hesapları Arasında Virman... 10 Vergi

Detaylı

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir.

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir. EPLATFORM FATURA KESİM İŞLEMLERİ Sipariş formu satış tarafından iletilir Workcube de sipariş numarasına göre sipariş bulunur Siparişin içerisine girilir, süreç kısmında süreç faturalandı seçilir. o İrsaliye

Detaylı

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı tüm fotoğraf sütüdyolarına hitap etmektedir. A-) Güvenli hızlı ve çok

Detaylı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı 1. Muhasebe Hesap Tanımları Asistte muhasebe kullanımını kolaylaştırmak amacıyla, Servisler/Servis Çalıştır/Muhasebe bölümüne Muhasebe Hesap Tanımları servisi eklenmiştir.

Detaylı

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu İçindekiler 1 Anasayfa Ekranı... 3 Kimin Adına İşlem Yapıldığının Görünmesi... 3 Ayarlar... 3 Sol Menü İşlemleri... 4 Mükellef Bilgileri... 5 Yıllık Gelir-Gider ve KDV Toplamları...

Detaylı

Yıl Sonu Devir İşlemleri

Yıl Sonu Devir İşlemleri Yıl Sonu Devir İşlemleri Devir işlemlerine başlamadan önce aşağıdaki notları ve yönergeleri lütfen dikkatle okuyarak uygulayınız. Mutlaka doğru şekilde bir yedek almanızı tavsiye ederiz. Yedek Nasıl Alınır?

Detaylı

EDI MIGROS (Sipariş) LOGO ENTEGRASYONU

EDI MIGROS (Sipariş) LOGO ENTEGRASYONU EDI MIGROS (Sipariş) LOGO ENTEGRASYONU İçindekiler Tablosu EDI AKTARIM UYGULAMASI... 2 1. EDI B2B Aktarımı... 2 2. Migros B2B Aktarım... 7 3. Metro E-İrsaliye Oluşturma... 9 1 EDI AKTARIM UYGULAMASI EDI

Detaylı

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura 23 Haziran 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Dış Ticaret, E-Fatura, Stok, Cari, Fatura İHRACAT İŞLEMLERİNDE E-FATURA DÜZENLENMESİ 01 Temmuz 2017 tarihi itibari ile e-fatura

Detaylı

SOFTFİNANS UYGULAMASINDA YENİ YILA GEÇİŞ İŞLEMLERİ. Bu doküman 2015 yılından 2016 yılına geçiş işlemleri içindir.

SOFTFİNANS UYGULAMASINDA YENİ YILA GEÇİŞ İŞLEMLERİ. Bu doküman 2015 yılından 2016 yılına geçiş işlemleri içindir. SOFTFİNANS UYGULAMASINDA YENİ YILA GEÇİŞ İŞLEMLERİ Bu doküman 2015 yılından 2016 yılına geçiş işlemleri içindir. 20/06/2015 tarih ve 29392 sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren 454 Sıra Nolu

Detaylı

Muhasebe Yönetimi Kullanıcı Kitabı

Muhasebe Yönetimi Kullanıcı Kitabı Muhasebe Yönetimi Kullanıcı Kitabı 1 2 3 BÖLÜM I - Muhasebe Modülü İle İlgili Genel Bilgiler Workcube Muhasebe modülü yasal yükümlülüklere göre muhasebe yönetimi için tüm imkanları sunmaktadır. Muhasebe

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI 1.2. MALĐ DÖNEM BAĞIMSIZ ÇALIŞMAYA GEÇĐŞ ĐLE BĐRLĐKTE KARŞILAŞILACAK DEĞĐŞĐKLĐKLER

DESTEK DOKÜMANI 1.2. MALĐ DÖNEM BAĞIMSIZ ÇALIŞMAYA GEÇĐŞ ĐLE BĐRLĐKTE KARŞILAŞILACAK DEĞĐŞĐKLĐKLER 1. GĐRĐŞ Mali Dönem Bağımsız Çalışma ile kullanıcının istediği an geçmiş dönem bilgilerine ulaşabilmesi sağlanırken, dönem sonlarında bir sonraki döneme ticari sistemde devir işleminin yapılmasına gerek

Detaylı

Ekran 1: Ziraat Bankasından alınan Excel formatındaki ZIRAATBANKASI.XLS isimli dosya

Ekran 1: Ziraat Bankasından alınan Excel formatındaki ZIRAATBANKASI.XLS isimli dosya 16 Ocak 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL BANKA EKSTRELERĐ Đlgili Modül/ler : Banka, Cari, Muhasebe BANKA EKSTRELERĐNĐN MUHASEBE, CARĐ VE BANKA FĐŞLERĐNE AKTARILMASI Banka hesap ekstrelerinin

Detaylı

CARİ HESAP ANALİSTİ. Seçilmiş olan cariyi burada görebilirsiniz.

CARİ HESAP ANALİSTİ. Seçilmiş olan cariyi burada görebilirsiniz. CARİ HESAP ANALİSTİ Seçmiş olduğunuz cari hesabın firma için önem derecesini ve kapasitesini tespit edebileceğiniz bir analiz çalışmasıdır. Bu form sayesinde bir müşteri temsilcisi ilgili cari hesabı hiç

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

WOLVOX Mobil Satış PDA

WOLVOX Mobil Satış PDA AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 01.Mart.2011 Sayfa 1 İçindekiler Dizini 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ...3 2. BAĞLANTISI VE KULLANIMI...3 2.1. Ayarlar...3 2.2. Merkez

Detaylı

Çek ĠĢlemler Kullanım ve Uyarlama Dokümanı

Çek ĠĢlemler Kullanım ve Uyarlama Dokümanı Çek Modülü Kullanım ve 1.Portföy ve Statü Tanımı programdır. programı çek ait kullanılmak istenen bütün Portföy ve statülerin belirlendiği Çek modülünde ilk olarak tanımıdır. Portföy ve Karşılıksız portföy

Detaylı

1) Mal alımı faturasının kaydedilmesi ile faturada kullanılan stok ve cari kartları hangi taraflarından hareket görürler? Kısaca açıklayınız

1) Mal alımı faturasının kaydedilmesi ile faturada kullanılan stok ve cari kartları hangi taraflarından hareket görürler? Kısaca açıklayınız TUZLA SÜLEYMAN DEMİREL TİCARET MESLEK LİSESİ MAÖL MUHASEBE FİNANSMAN ALANI BİLGİSAYARLI MUHASEBE DALI İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ I.DÖNEM TELAFİ EĞİTİMİ VE BECERİ SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMASI II.BÖLÜM SORULAR

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007. www.tetramuh.com.tr 1

Kullanım Kılavuzu. G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007. www.tetramuh.com.tr 1 Kullanım Kılavuzu G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007 www.tetramuh.com.tr 1 MobetraPlus saha satış uygulamasına giriş nasıl yapılır? Cihaz açıldıktan sonra ana ekranda

Detaylı

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 21 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV 2 BEYANNAMESİ, KATMA DEĞER VERGİSİ KESİNTİSİ YAPILANLARA AİT BİLDİRİM Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2)

Detaylı

ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI

ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI (MUHASEBE / FİNANS MODÜLÜ) VERSION 1.03 ( 01.09.2013 ) AST MUHASEBE KAYIT İŞLEMLERİ Diğer modüllerden aktarılan bilgiler AST MUHASEBE SİSTEM İNE entegre olarak aktarılır. Bu bilgilere

Detaylı

ULTIMATE OTEL YÖNETİM SİSTEMİ ( BACK OFFICE )

ULTIMATE OTEL YÖNETİM SİSTEMİ ( BACK OFFICE ) ( BACK OFFICE ) RMOS MUHASEBE SİSTEM OTOMASYONU Rmos önbüro,pos sistemi ile tam entegre. Sistem üzerinden birden fazla modül ( ekran ) üzerinde aynı anda çalışabilme imkanı. Gelişmiş yetkilendirme sistemi

Detaylı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı İçindekiler Dijital Varlık Nedir?...2 BÖLÜM-1 Dijital Varlık Ekleme...3 Dijital Varlık Bilgi Alanı... 3 Yayın Alanı... 5 BÖLÜM-2 Dijital Varlık Güncelleme... 6 Yeni

Detaylı

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 24 Mart 2011 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile HUGIN POS CİHAZI ARASINDA VERİ TRANSFERİ Süpermarket, benzin istasyonu, market ve çeşitli

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI 1.2. MALİ DÖNEM BAĞIMSIZ ÇALIŞMAYA GEÇİŞ İLE BİRLİKTE KARŞILAŞILACAK DEĞİŞİKLİKLER

DESTEK DOKÜMANI 1.2. MALİ DÖNEM BAĞIMSIZ ÇALIŞMAYA GEÇİŞ İLE BİRLİKTE KARŞILAŞILACAK DEĞİŞİKLİKLER 1. GİRİŞ Mali Dönem Bağımsız Çalışma ile kullanıcının istediği an geçmiş dönem bilgilerine ulaşabilmesi sağlanırken, dönem sonlarında bir sonraki döneme ticari sistemde devir işleminin yapılmasına gerek

Detaylı

BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER

BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER GENEL 5.2 versiyonuna kadar \entegre\rapor\rapor.rpr olarak adlandırılan raporlama için kullanılan uygulama \entegre altına rapor.dll olarak değiştirildi. 5.2 versiyona

Detaylı

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 İçindekiler Bakım Yönetimi... 4 Bakım Yönetimini Etkileyen Öndeğer ve Parametreler... 4 Tanımlar... 5 Bakım Parametreleri... 5 Parametre Bilgileri... 6 Arıza Kodları... 8

Detaylı

2018 YENİ YIL İŞLEMLERİ

2018 YENİ YIL İŞLEMLERİ 2018 YENİ YIL İŞLEMLERİ YENİ YIL AÇMA İŞLEMLERİ Merhaba Değerli Evrim yazılım kullanıcıları; Her yıl genel muhasebe kullanıcılarının zorunlu olarak yapmış olduğu yeni yıl işlemlerini isteğe bağlı olarak

Detaylı

1. e-fatura ve e-arşiv Tipleri :

1. e-fatura ve e-arşiv Tipleri : İÇİNDEKİLER 1. e-fatura ve e-arşiv Tipleri :... 2 1.1. Gelir İdaresinin Belirlediği Fatura Tipleri :... 2 2. Tiger ve Go Ürün Gruplarından Gönderilebilen e-fatura ve e-arşiv Faturası Türleri :... 8 2.1.

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV1 BEYANNAMESİ KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen

Detaylı

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU ŞUBAT - 2014 PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA GELİŞTİRME VE DESTEK ŞUBESİ 1 İçindekiler GİRİŞ......3 1. HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER..3 1.1.

Detaylı

İçindekiler Tablosu BANKA KREDİ KARTI POS VE BANKA HESAP EKSTRESİ AKTARIMI...2 1. KREDİ KARTI POS EKSTRESİ AKTARIMI...2 1.1. Tanımlar ve Ayarlar...

İçindekiler Tablosu BANKA KREDİ KARTI POS VE BANKA HESAP EKSTRESİ AKTARIMI...2 1. KREDİ KARTI POS EKSTRESİ AKTARIMI...2 1.1. Tanımlar ve Ayarlar... İçindekiler Tablosu BANKA KREDİ KARTI POS VE BANKA HESAP EKSTRESİ AKTARIMI...2 1. KREDİ KARTI POS EKSTRESİ AKTARIMI...2 1.1. Tanımlar ve Ayarlar...2 1.1.1. Logo da Banka Hesapları...2 1.1.2. Excel Ayarları

Detaylı

Turkcell Hizmetleri Logo Ocak 2016

Turkcell Hizmetleri Logo Ocak 2016 Turkcell leri Logo Ocak 2016 İçindekiler j-guar TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Fatura Eşleştirme Tabloları... 4 Online Fatura Aktarımları... 6 Fatura Şifre Talebi... 7 Turkcell leri 2 TURKCELL HİZMETLERİ j-guar

Detaylı

Logo Tiger Satış Ve Dağıtım. Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız.

Logo Tiger Satış Ve Dağıtım. Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız. Logo Tiger Satış Ve Dağıtım Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız. Ürün İçeriği Satış ve Dağıtım Satış ve Dağıtım Parametreleri Verilen Hizmet Kartları Verilen Hizmet Bilgileri Verilen Hizmet Muhasebe

Detaylı

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri Stok Modülü leştirme İşlemleri 1- Stok girişlerinin(tesellüm/faturalar) muhasebeleştirilmesi Stoktan muhasebeleştirme işlemi için öncelikle tanımlamaların tam ve doğru şekilde yapılması gerekmektedir.

Detaylı

LUCA PERSONEL İŞLEMLERİ MENÜSÜ

LUCA PERSONEL İŞLEMLERİ MENÜSÜ PAKET PROGRAMLAR I WEB TABANLI MUHASEBE SİSTEMİ LUCA PERSONEL İŞLEMLERİ MENÜSÜ Yrd.Doç.Dr.Murat ACET PERSONEL İŞLEMLERİ MENÜSÜ Personel İşlemleri menüsünden işletmede çalışan işçilerin İşe Giriş/Çıkış

Detaylı

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK Doküman Kodu : FSG004 İlk Yayın Tarihi : Ocak 2017 Revizyon Tarihi : Ocak 2017 Revizyon No : 1 ĠÇERĠK Genel Bilgi Fatura Girişleri Fatura Başlığı Fatura Detayı Alım Fatura Girişi Satış Fatura Girişi Fatura

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

Program ile birlikte 4 adet örnek Excel dosyası ve bu dosyaları transfer etmekte kullanılan örnek dizaynlar verilmektedir.

Program ile birlikte 4 adet örnek Excel dosyası ve bu dosyaları transfer etmekte kullanılan örnek dizaynlar verilmektedir. 27 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Veri Aktarma, Muhasebe MUHASEBE FİŞİNE EXCEL DEN FATURA TRANSFERİ Excel de bulunan fatura verilerinin muhasebe fişine toplu olarak

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Haziran 2012 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat

Detaylı

Kredi modülü, kullanılan bu kredilerin ödemelerinin düzenli takibini sağlar.

Kredi modülü, kullanılan bu kredilerin ödemelerinin düzenli takibini sağlar. KREDİ MODÜLÜ İşletmelerin faaliyetlerini sürdürürken, karşılaştıkları finansal ihtiyaçların giderilmesinde sıklıkla başvurulan kredilerin sağlıklı takibi, gecikme veya erken ödeme gibi durumlarda ödenmek

Detaylı

LogoKartOnline (Excelden Logoya Kart Aktarımı/Güncellemesi)

LogoKartOnline (Excelden Logoya Kart Aktarımı/Güncellemesi) LogoKartOnline (Excelden Logoya Kart Aktarımı/Güncellemesi) LogoKartOnline Gold,Tiger,Tiger2,Unity,Unity2 ile çalışabilmektedir. Aktarımlar Com Obje ile yapılmaktadır. EXCEL den LOGO ya Yada LOGO dan EXCEL

Detaylı

AGSoft Rotatif Kredi Hesaplama Programı

AGSoft Rotatif Kredi Hesaplama Programı Programın Kullanımı AGSoft Rotatif Kredi Hesaplama Programı Genel: Bankaların belirli limit ve teminat (genellikle vadeli çek) karşılığında kullandırdıkları ve rotatif adı verilen kredilerin kullanılan

Detaylı

DARA PLUS PARAKENDE MODULU

DARA PLUS PARAKENDE MODULU DARA PLUS PARAKENDE MODULU PARAKENDE SATIŞ MÜŞTERİ BİLGİLERİ GİRİŞ VE DEĞİŞİKLİK Peşin satış adında bir tane cari hesap oluşturulur kod 1 adı peşin soyadı satış olan. Yeni bir müşteri açmak için : yeni

Detaylı

AGSoft Kasa ve Cari Hesap Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Kasa ve Cari Hesap Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş Bölümünün Kullanımı: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz Firma Kodu ile firma seçim ve Çalışma Yılı ile firma çalışma yılı seçimi bölümü gelir. Bu bölümde en son giriş yapılan

Detaylı

AKINSOFT Market Otomasyonu. IBM POS Genius. Yardım Dosyası. Sayfa 1

AKINSOFT Market Otomasyonu. IBM POS Genius. Yardım Dosyası. Sayfa 1 AKINSOFT Market Otomasyonu Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01 Tarih : 24.09.2013 Sayfa 1 Copyright 2011 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT Market Otomasyonu entegrasyonu sayesinde IBM

Detaylı

Logo Market Satınalma. Kullanıcı El Kitabı

Logo Market Satınalma. Kullanıcı El Kitabı Logo Market Satınalma Kullanıcı El Kitabı 2013 Logo Market Satınalma 1-Logo Market Modülünde Satınalma Tarafının Kullanılabilirliği İçin Öncelik Taşıyan Bazı Kayıtların Sisteme Girilmiş Olması Gerekmektedir

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : UNITY2 / TIGER2 / GO Bölüm : Finans BANKA VE KASA KUR FARKI HESAPLAMASI

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : UNITY2 / TIGER2 / GO Bölüm : Finans BANKA VE KASA KUR FARKI HESAPLAMASI BANKA VE KASA KUR FARKI HESAPLAMASI Kasa Kartı Öndeğer Döviz Türü Özelliği: 1.80.00.00 versiyonuyla birlikte Dövizli kasa takibinin sağlanmasına yönelik olarak kasa kartlarına Döviz türü, Kur türü ve Hareketlerde

Detaylı

GO 3 Uygulamalar LOGO Haziran 2016

GO 3 Uygulamalar LOGO Haziran 2016 GO 3 Uygulamalar LOGO Haziran 2016 İçindekiler Özel Uygulamalar... 3 Cari Hesap İşlem Merkezi... 3 Stok İşlem Merkezi... 4 Toplu Güncellemeler... 5 Ek Vergi Güncelleme... 5 Malzeme Marka Güncelleme...

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 3/20/2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.12 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Müstahsil Makbuzunda Borsa Payı nın Net veya Brüt Üzerinden Hesaplanması

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

YORKA TİCARİ STARTER EĞİTİM DÖKÜMANI

YORKA TİCARİ STARTER EĞİTİM DÖKÜMANI YORKA TİCARİ STARTER EĞİTİM DÖKÜMANI Yorka Ticari Starter Yazılımı, Temel ön muhasebe ve cari ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlanmış bir versiyondur. 5 Ana modülden oluşmaktadır: Cari Hesaplar Stok

Detaylı

LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI

LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI İçindekiler LUCA Yeni Arayüz Uygulaması... 1 Fiş Listesi Kullanımı... 3 Yeni Fiş... 7 KDV Hesapları... 16 KDV Hesapları Örnek Uygulamalar... 17 Fiş Ayarları... 21 Kısa Yollar...

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ I. BÜTÇE MODÜLÜ Yetki ve Yetkililer DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ oluşur. Bütçe modülü, işletme veri giriş yetkisi, işletme bütçe onay yetkisi ve merkez bütçe onay yetkilerinden ve yetkililerinden

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş.

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş. HESAPÇI Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi 1 HESAPÇI KÜÇÜK İŞLETMELER İÇİN TİCARİ OTOMASYON PAKETİ ARTIK SİZİN DE BİR OTOMASYONA İHTİYACINIZ VAR. Ekonomik, pratik, becerikli. tam sizin için.,

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 3/20/2012 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.12 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Müstahsil Makbuzunda Borsa Payı nın Net veya Brüt Üzerinden Hesaplanması

Detaylı

InnGenius Yönetici Paneli

InnGenius Yönetici Paneli InnGenius Yönetici Paneli InnGenius Genel Görünümü InnGenius Ana Menü InnGenius Oda Temizleme Genel Görünüm Sayfa 1 Sayfa 2 InnGenius Restoran Genel Görünüm Yönetici panel genel görüntüsü Oda Ayarları...4

Detaylı

Sözleşmeyi Buraya Tıklayarak indirebilirsiniz.

Sözleşmeyi Buraya Tıklayarak indirebilirsiniz. OKS (OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ) DES (DİJİTAL EKO SİSTEM) LUCA BES ENTEGRASYONU Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım sistemine dahil olan çalışanların DES sistemi ve Luca entegrasyonu ile Sigorta Firmalarına

Detaylı