Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli Mikro Fly 08a Sürümü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli Mikro Fly 08a Sürümü"

Transkript

1 Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli Fly 08a Sürümü

2 Kartlarda Arama Yapılabilmesi V16 programları ile birlikte devreye alınan yeni tip kart yapılarında arama özelliği eklenmiştir. Bu özellik aracılığı ile kart içerisinde aratmak istediğiniz alan bilgisini içeren tüm alanları görüntüleyebilecek ve ulaşmak istediğiniz alana konumlanabileceksiniz. Yeni tip kartlarda arama yapabilmek için klavyenizden Ctrl+F kısa yolunu kullanabileceğiniz gibi dilerseniz kart üzerinde yer alan Tuş Listesi butonunda bulunan Arama Yap fonksiyonuna tıklayarak da arama yapabilirsiniz.! Kullanım detayları sonraki sayfadadır.

3 Kartlarda Arama Yapılabilmesi Arama Yap fonksiyonuna tıklandığında arama penceresi açılacaktır. Text alanına aranmasını istediğiniz kelimeyi yazarak Enter tuşuna bastığınızda aranan kelimenin yer aldığı kaç tane alan varsa ara butonun sağında belirecek ve aranan kelimenin yer aldığı ilk alana konumlanacaktır. Aranan kelimenin bulunduğu alanlar arasında geçiş yapmak için arama penceresinde yer alan aşağı ve yukarı okları kullanabilirsiniz.

4 Z Raporu Entegrasyonu Z raporlarının GİB sistemine gönderilmesine yönelik programlarımızda yapılan çalışmalar sonucunda Perakende Yönetimi modülünün içerisinde Z Raporu Entegrasyon menüsü eklenmiştir. Yapılan entegrasyon ile müşterilerimiz eski nesil yazarkasalarından oluşan Z raporlarını GİB sistemine gönderilmesi için programdan gönderilecek verileri hazır hale getirebilecekler. Eski nesillerin gönderileceği gibi, müşterilerimiz gerekli izinleri aldıkları takdirde yeni nesil cihazların da gönderimini sağlayabilecekler. Uygulama detayları için aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

5 e-z Raporu Z Raporu Entegrasyonu Z Raporu Entegrasyonu için E-Dönüşüm Çözümleri modülüne e-z Raporu gönderimi ve gönderilmiş olan e-z raporlarının takibi için e-z Raporu Yönetimi menüsü eklenmiştir. e-z Raporu Hareketleri Yönetimi (368060) Bu menü aracılığı ile program tarafında oluşan Z raporlarının GİB e gönderimi yapılacaktır. Menü çalıştırıldıktan sonra göndermek istediğiniz Z Raporu satırı seçerek operasyon başlığı içerisinde yer alan "e-z Raporu oluştur ve gönder (ALT+ W)" fonksiyonu ile devam edildiğinde e-z Raporu oluşturularak GİB' e gönderim işlemi gerçekleştirilecektir.

6 e-z Raporu Gönderilmiş e-z Raporları (368061) e-z raporu Yönetimi menüsü içerisinde yer alan Gönderilmiş e-z Raporları (368061) menüsü aracılığı ile GİB e gönderimi yapılan e-z Raporlarının gönderim sonrası takibi yapılacaktır.

7 Satış-Satın Alma Şartlarında Proje Kodu ve Sorumluluk Merkezine Göre Fiyat Belirlenmesi Satış ve Satın alma şartlarında proje kodu ve sorumluluk merkezine göre fiyatlandırma yapılabilmesi sağlanmıştır. Satın alma ya da satış şartı tanımlanırken cari hareket alanında proje kodu ve sorumluluk merkezi seçildiğinde alış ve satış evraklarında seçilen proje sorumluluk merkezine göre fiyatların belirlenmesi sağlanmıştır.

8 Kullanıcı Hareketlerinin Detaylı Takip Edilebilmesi Önceki sürümlerde programlarımıza eklenmiş olan Kullanıcı Hareket Raporu aracılığı ile kullanıcı hareketlerinin raporlanması sağlanıyordu. Bu sürüm ile birlikte kullanıcı hareketlerinin detaylı raporlanabilmesi için Kullanıcılar butonunda yer alan operasyon sekmesine "Kullanıcı hareketleri takip raporu" eklenmiştir. Bu rapor aracılığı ile kullanıcıların hareketlerinin detaylı analiz edilebilmesi, raporda filtre verilerek analizin sadeleştirilebilmesi gibi kolaylıklar sağlanmıştır. SRV ya da SRV yetkisine sahip kullanıcı ile programa giriş yapıldıktan sonra; ana ekranda yer alan ızgara menüdeki Kullanıcılar butonuna tıklanmalıdır. Hareketleri raporlanmak istenilen kullanıcı ya da kullanıcılar seçilerek Operasyon sekmesinde yer alan Kullanıcı hareketleri takip raporu'na tıklandığında seçilen kullanıcıların hareket raporunun hazırlandığına dair bir uyarı mesajı ekrana gelecek ve sonrasında rapor ekranı açılacaktır. Not: Kullanıcı hareketlerinin detaylı izlenmesi için Ayarlar ve Genel Tanımlar /Kuruluş /Kullanıcı Hak Tanımlama (501300), Genel hak tanımlamalar sekmesinde yer alan "Kullanıcı hareketleri detaylı tutulsun." parametresi aktif edildikten sonra kaydedilmelidir.

9 Kullanıcı Hareketlerinin Detaylı Takip Edilebilmesi Kullanıcı Hareket Takip Raporu ekrana geldiğinde, ilgili mali yılın ilk ve son günü seçili olarak raporlama yapıldığını görüntüleyeceksiniz. Belirli tarih aralığında raporlama yapmak istiyorsanız ilk-son tarih alanından dilediğiniz tarih kriterini belirtebilirsiniz. Bunun dışında Firma Seçimi alanından farklı veri tabanı seçebilir; ek olarak rapor alınırken seçilmemiş olan kullanıcıları da Kullanıcı Seçimi alanında satır sonu butonuna tıklayarak seçebilirsiniz. Rapor üst kısmında yer alan Firma, Kullanıcı ve Programa Giriş Zamanı alanlarını talebinize göre yer değiştirerek raporunuzu oluşturabilirsiniz.

10 Defter Raporu Beratı ve e-defter Beratı Revizyonu e-defter beratlarının yapısı revize edilmiş ve Defter Raporu Beratı e-defter programımıza eklenmiştir. Elektronik defter uygulamasına dâhil olanlar tarafından ilgili olduğu ayı takip eden üçüncü ayın son gününe kadar Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken Elektronik Defter Beratları'nın yapısı GİB tarafından revize edilmiştir. 2019/Ocak döneminden başlamak üzere aylık dönemler halinde ve aynı sürede (İlgili olduğu ayı takip eden üçüncü ayın son gününe kadar) Berat dosyalarının yanı sıra Defter Raporu Beratının da gönderilmesi gerekmektedir. e-defter berat yapısı değiştiği için, 2018 yılına ait gönderilmemiş yevmiye ve kebir beratları için e-defter programının güncellemesi zorunludur dönemine ait e-defterler için Defter raporu beratı zorunlu olduğundan dolayı e-defter programının güncellemesi zorunludur.

11 Defter Raporu Beratı ve e-defter Beratı Revizyonu döneminden itibaren aşağıda da görüleceği üzere, yevmiye beratları (YB), kebir beratları (KB) ile birlikte e-defter raporu (DR) oluşacaktır. YB.ZIP ve KB.ZIP ile birlikte DR.ZIP dosyaları da adresine yüklenmelidir ve önceki dönemler için DR.ZIP adresine yüklenmemelidir. Not: Beratların ve berat raporunun yükleme işlemini GİB e-defter berat yönetimi (340005) menüsünü kullanarak program içinden de yapabilirsiniz.

12 SGK İşten Ayrılma Nedenlerinde Güncelleme SGK işten ayrılma sebepleri güncellenmiştir. Bu güncelleme programlarımızda aktif hale getirilmiştir. İşten ayrılma sebeplerinden ; SK nedeniyle devlet memurluğuna geçenler, 36-OHAL /KHK, 38-Doğum nedeniyle işten ayrılma, maddeleri geçersiz olmuştur.

13 İade Hakkı Tablosuna Belgenin İndirime Konu Edildiği ve Belgenin Yüklendiği KDV Dönemi Alanları Genel ve Sabit Kıymetler Muhasebesi/Yıllık Bildirim ve Beyannameler Katma Değer Beyannamesi menüsü içerisinde yer alan İade Hakkı Tablosu (086321) menüsüne Belgenin İndirime Konu Edildiği KDV Dönemi ve Belgenin Yüklendiği KDV Dönemi'nin seçilebileceği alanlar eklenmiştir. Bu alanlar aracılığı ile beyan edilecek belgelere ait GİB formatında Excel oluşturulduğunda ilgili alanların Excel e otomatik olarak atanması sağlanacaktır. İade Hakkı Tablosu (086321) menüsünde Beyanname fatura listesi fonksiyonu ile ilerlendikten sonra beyan edilecek belgeler seçilerek "Seçili satırları beyannameye aktar" butonuna tıklandığında ekrana gelen parametreler penceresinde Belgenin İndirime Konu Edildiği KDV Dönemi ve Belgenin Yüklendiği KDV Dönemi'nin seçim alanları görüntülenecektir. Bu alanda dönem bilgisi seçilerek ileri butonu ile devam edildiğinde KDV dönem bilgileri otomatik olarak atanacaktır.

14 KDV Beyannamesi Güncellenmesi ve Versiyon Değişikliği 1 Numaralı KDV Beyannamesinin Şubat Güncellemesi Ocak 2019 dönemine ait 1 numaralı KDV beyannamesi için GİB tarafından şubat ayında güncelleme yapılmıştır. Ocak ayında yayınladığımız 7a da 108 ve 109 kodlu alanlar için çalışma yapıldığından sadece 108 ve 109 alanları kullanan mükelleflerin beyanname şemalarını güncellemeleri yeterli olacaktır. KDV1 sürüm kodu KDV1_30 olmuştur. 1 No.lu KDV Beyannamesinde "İndirimler" bölümünde yer alan "102-Bu Döneme Ait İndirilecek KDV" satırı, Ocak/2019 vergilendirme döneminden itibaren kaldırılarak, yerine ve 110 olarak üç ayrı satır getirilmiştir. "Bu Döneme Ait İndirilecek KDV'nin Oranlara Göre Dağılımı" tablosunda herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Bu tablo yeni oluşturulacak satırların toplamını içerecek şekilde beyan edilecektir. Beyannamede daha önce 102 İndirilecek KDV satırında raporlanan bilgi, Ocak 2019 KDV beyannamesinden itibaren; Yurtiçi Alımlara İlişkin KDV (Tevkifatsız Alımların KDV si), Sorumlu Sıfatıyla Beyan Edilen KDV (Tevkifatlı Alımların KDV si), İthalde Ödenen KDV, olarak sınıflandırılıp raporlanacaktır. 108 ve 109 satırlar için hesap planı uygun şekilde düzenlenmesi kaydı ile Ocak 2019 içinde yayınlamış olduğumuz sürümde kullanılabilir.! Detaylar için sonraki sayfaları inceleyin.

15 KDV Beyannamesi Güncellenmesi ve Versiyon Değişikliği İthalatta ödenen KDV lerin 1 numaralı KDV beyannamesinde raporlanması için Vergi Hesap Kodları (086711) menüsünde geliştirme yapılmıştır. Vergi hesap kodlarında seçim yapabilmek için; Hesap kartları örnekte olduğu şekilde (108) normal alım indirilecek KDV, (109) tevkifata tabi indirilecek KDV ve (110) ithalatta ödenen indirilecek KDV şeklinde ayrı olarak açılmalıdır.

16 KDV Beyannamesi Güncellenmesi ve Versiyon Değişikliği İthalatta Ödenen KDV nin KDV Beyannamesinde Gösterilmesi GİB in şubat 2019 tarihinde ithalatta ödenen KDV lerin KDV beyannamesinde gösterilmesi konusunda yapmış olduğu değişikliğe uyum sağlamak için; Vergi hesap kodları (086711) menüsüne ithalde ödenen oranına göre KDV kodları eklenmiştir. İthalatta Ödenen KDV nin İthalat Masraf Faturası ile Kayda Alınması Programda KDV tipli ithalat masraflarının takibi için, Vergi Parametreleri (091600) menüsünde ithalde ödenen KDV oranlarına göre vergi parametreleri eklenmelidir

17 KDV Beyannamesi Güncellenmesi ve Versiyon Değişikliği İthalatta ödenen KDV nin diğer ithalat masraflarından ayrılması için Ayarlar ve Genel Tanımlar/İthalat İhracat Parametreleri/Diğer Parametreler (095510) menüsünde bulunan Gümrük KDV sinde kullanılacak masraf grubu olarak Gümrük vergi ve resimler seçilmelidir. İthalat masrafını kayda almak için alış faturası (062205) kullanılacaktır. İthalat masrafı seçildikten sonra Grup alanında Gümrük vergi ve resim seçilmelidir. Faturada sadece KDV kayda alınacağı için ithalatta ödenen KDV için seçilen masraf hesabına 0,01 değer yazılması yeterli olacaktır.

18 KDV Beyannamesi Güncellenmesi ve Versiyon Değişikliği Alış Faturası Vergi Tablosu İthalat masrafı olarak sadece KDV kayda alınacağı için %100 iskonto girilmelidir. KDV tutarı, ithalde ödenen KDV lerin kullanılan oranın sırasındaki vergi sütununa yazılmalıdır.

19 KDV Beyannamesi Güncellenmesi ve Versiyon Değişikliği Sorumlu Sıfatı İle Ödenen KDV nin KDV Beyannamesinde Gösterilmesi %18 KDV li mal/hizmet alış faturasında Ctrl+V tevkifat ayırma işlemi ile 1/3 tevkifat uygulanmıştır. Tevkifatlı alış faturasının muhasebe fişi oluşmuştur. KDV Beyannamesi için, Vergi Hesap Kodlar (086711) menüsünde bulunan KDV-2 Kullanılacak vergiler ve tanımlar sekmesinde Kısmi tevkifat satırı alanlarında oranlar seçilmiş olmalıdır.

20 KDV Beyannamesi Güncellenmesi ve Versiyon Değişikliği 2018 yılı 4. Dönem Kurum Geçici Beyannamesinin Matrah Bildirimi kulakçığında yer alan "Zarar Olsa Dahi İndirilecek İstisna ve İndirimler" bölümünün sonuna Yurt dışı iştirak hissesi satış kazancı (7143 sayılı Kanun 10/13 md.), Yurt dışı iştirak kazançları (7143 sayılı Kanun 10/13 md.), Yurt dışı şube kazançları (7143 sayılı Kanun 10/13 md.), Yurt dışı tasfiye kazançları (7143 sayılı Kanun 10/13 md.) satırları GİB tarafından eklenmiş ve programlarımıza da ilgili düzenleme eklenmişti. Bu düzenleme ile ilgili olarak Kurum Geçici Vergi beyannamesinin şubat ayı itibariyle versiyonu değişmiştir. Versiyon değişimi hariç işleyiş, 7a da yayınlanmıştır ve dokümanında bulunmaktadır. Kurum Geçici Vergi beyannamesinin versiyonu 'KGECICI_25' olarak düzenlenmiştir.

21 Muhtasar ve Muhtasar SGK Beyannameleri Güncellenmesi MUH, MUHSGK beyannamelerdeki tarihli değişiklik programa eklenmiştir. Muhtasar beyannamesinin versiyonu 'MUH_35' olarak düzenlenmiştir. Muhtasar ve prim hizmet beyannamesinin versiyonu 'MUH_7' olarak düzenlenmiştir. 476 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereği, internet ortamında verilen reklam hizmetleri vergi kesintisi kapsamına alınmıştır. Ödeme yapılanın mükellef olup olmamasına bakılmaksızın internet ortamında reklam hizmeti verenlere veya verilmesine aracılık edenlere yapılan ödemelerden vergi kesintisi yapılması gerekmektedir. Bu kesintilerin beyanı için "Vergiye Tabi İşlemler" ve "Ödemeler" bölümlerine yeni kodlar eklenmiştir. Reklam hizmeti verenlere yapılan ödemelerden yapılacak kesintilerin beyanı için kullanılacak kodlar ve güncel kesinti oranları: İnternet ortamında verilen reklam hizmetlerine ilişkin ödemeler (GVK 94/18) - Kesinti Oranı:% İnternet ortamında verilen reklam hizmetlerine ilişkin ödemeler (KVK 15/1-ğ) - Kesinti Oranı:% İnternet ortamında verilen reklam hizmetlerine ilişkin ödemeler (KVK 30/1-d) - Kesinti Oranı:%15 Reklam hizmetlerine aracılık edenlere yapılan ödemelerden yapılacak kesintilerin beyanı için kullanılacak kodlar ve güncel kesinti oranları: İnternet ortamında verilen reklam hizmetlerine aracılık edenlere yapılan ödemeler (GVK 94/18) - Kesinti Oranı: % İnternet ortamında verilen reklam hizmetlerine aracılık edenlere yapılan ödemeler (KVK 15/1-ğ) - Kesinti Oranı: % İnternet ortamında verilen reklam hizmetlerine aracılık edenlere yapılan ödemeler (KVK 30/1-d) - Kesinti Oranı: %15

22 Otomatik Barkod Oluşturulurken Firma Kodunun Arttırılması Firma Tanıtım Kartı Firmalara tescillenen barkod bilgilerinde ilk 3 hane Ülke kodu sonraki 4 hane firma kodu olarak tanımlanan kod yapısı 5 haneye çıkarılmıştır. Bu amaçla program içerisine barkod oluşturma yapılarında Firma kodu tanımaları ile 5 hane barkod oluşturabilmesi sağlamıştır. Öncelikle Ayarlar ve Genel Tanımlamalar/Program Başlangıç Parametrelerinden (091300) Ülke EAN kodu tanımınızı kontrol ediniz. Kuruluş /Firma Tanıtım Kartı (501110) menüsünde yer alan Firma Ean kodu bilgisini tanımlayınız.

23 Otomatik Barkod Oluşturulurken Firma Kodunun Arttırılması Stok Yönetimi /Stok Tanıtım Kartı (011300), Barkod alanında Ctrl+B ile barkod oluşturduğunuzda bu tanımlamalar doğrultusunda barkodunuzu oluşturabilirsiniz Genel Amaçlı Stok Barkodlarının Oluşturulması vb. yöntemler ile toplu barkod oluşturma menülerinde de bu uygulama doğrultusunda barkod oluşturabilirsiniz.

24 Firma Havale Emri Operasyonları Finans Yönetimi/Operasyonlar menüsüne "Firma Havale Emri Operasyonları "menüsü eklenmiştir. Bu menü aracılığı ile havale işlemi gerçekleştirilme öncesinde bankaya havale işleminin yapılması için Tediye makbuzundan (042210) oluşturulmuş olan havale emirlerinin operasyon menüsü aracılığı ile Firma Havale Emri Kapatma (073881) evrakı oluşturulacak ve bankadan havale işlemi otomatik olarak gerçeklemiş olacaktır.

25 Firma Havale Emri Operasyonları Tediye Makbuzu (042210) menüsünden cinsi alanında Havale emri seçerek oluşturmuş olan havale emri Operasyonlar/Ciro Edilen Firma Havale Emri ile İlgili Operasyonlar (070138) menüsünde ilk vade son vade alanlarında ilgili vade aralığı belirtilerek yenile ya da F5 butonu ile ilerlenmelidir. Sonrasında ilgili tarih aralığına giren havale emri evrakları ekrana listelenecektir. Havale kapatma emri oluşturulmak istenilen tediye evrakı seçilerek Operasyon menüsünde yer alan Firma havale emri kapatma fonksiyonu ile ilerlendiğinde parametreler penceresi ekrana gelecektir. Parametreler ekranında seçim yapılarak ilerlendiğinde ise Firma havale emri kapatma evrakı otomatik olarak oluşturulacak ve havale emri otomatik olarak ciro edildi konumundan ödenmiş konumuna gelecektir.

26 Makina/Araç Parkı Bakım/Servis Operasyonları Menüsü Tamir Servis Yönetimi modülü içerisindeki Operasyon menüsüne Makina/Araç Parkı Bakım/Servis Operasyonları (825930) menüsü eklenmiştir. Makina/Araç Parkı Bakım/Servis Operasyonları (825930) menüsü aracılığı ile Bakım-Servis iş emrinin oluşturulabilmesi ve oluşturulan iş emrine bağlı değerlerin servis evraklarına atanması sağlanmıştır. İlgili menüde yer alan Operasyon sekmesinde bulunan Bakım/Servis iş emri oluştur Servis evrakına aktar seçenekleri ile ilerlendiğinde menü otomatik olarak bakım servis iş emrini oluşturacak ayrıca bu iş emrini servis formuna aktaracaktır. Tek bir seçenek kullanılarak pratik bir şekilde iş emri ve servis formu evrakı oluşturulabilecektir. Ayrıca operasyon aracılığı ile oluşturulan son servis iş emrine aynı menü üzerinden gidilebilmesi sağlanmıştır.

27 Faturalardan Otomatik Oluşturulan Tahsilat ya da Tediye Evrakının İzlenebilmesi Satış faturasından (061190) Ctrl+S fonksiyonu ile otomatik oluşturulan tahsilat makbuzunun ve Alış faturasından (062205) Ctrl+S fonksiyonu ile otomatik oluşturulan tediye makbuzunun Satış Faturası (061190) ve Alış Faturası (062205) menülerinden izlenebilmesi sağlanmıştır. Bunun için otomatik olarak tahsilat ve tediye evrakı ile kapatılmış olan her iki fatura evrakında detaylar sekmesine ve cari hareket alanında Alt+D fonksiyonu ile açılan detay bilgiler penceresine "Borç alacak eşlemesini göster" butonu eklenmiştir. İlgili butona tıklandığında faturanın kapatıldığı evrakın analiz edilebilmesi için Borç alacak eşleme listesi penceresi açılacaktır. Açılan pencereden evrak detayları kontrol edilebilecektir.

28 Hızlı Erişim Menüsünün Farklı Kullanıcılara Kopyalanabilmesi SRV kullanıcısının yapmış olduğu hızlı erişim menüsünün farklı kullanıcılara kopyalanabilmesi sağlanmıştır. Bunun için izlenilmesi gereken yol, Hızlı Erişim Sekmesine gelinerek menüler üzerinde mouse sağ tık yapılmalıdır. Sonrasında ekrana gelen pencerede Hızlı Erişim Menüsünü Kopyala fonksiyonu görüntülenecektir. Bu fonksiyon ile ilerlendiğinde kopyalama yapılmak istenen kullanıcıların seçileceği kullanıcı seçim ekranı ekrana gelecektir. Kullanıcı seçildikten sonra enter tuşu ile devam edildiğinde seçilen kullanıcının mevcut hızlı erişim menüsünün silinme mesajı ekrana gelecek ve Evet butonuna tıklandığında hızlı erişim menüsü seçilen kullanıcı ya da kullanıcılara kopyalanacaktır. Not :Hızlı erişim menüsü kopyalanan kullanıcının, daha önceden yapmış olduğu hızlı erişim menüleri var ise bu kopyalama ile silinecektir.

29 Muhasebe Hesap Kilit Tarihi Sıfırlama Sistemde tanımlı olan muhasebe hesap kartlarında yer alan Kilit tarihi değerinin toplu olarak sıfırlanabilmesi için Genel Muhasebe / Servisler menüsüne Muhasebe Hesap Kilit Tarihi Sıfırlama ( ) menüsü eklenmiştir. Menü çalıştırıldığında ilk olarak değişiklik yapılmak istenilen hesap kartlarının seçileceği parametre ekranı gelecektir. Bu ekranda kilit tarihi değiştirilmek istenilen hesap kartları için seçim yapılarak ilerlendiğinde hesap kilit tarihlerinin sıfırlandığına dair bir uyarı ekranı karşınıza gelecek ve işlem tamamlanacaktır.

30 Mali Yıl Devir İşlemleri Sonrasında Sipariş Evrak Serilerinin Değiştirilmemesi Ayarlar ve Genel Tanımlar/Dönemsel İşlemler menüsünde yer alan Belli bir mali yıl ve sonrasını yeni bir veri tabanına aktarma ve devir (098478) menüsünden yeni veri tabanına aktarım yapılırken, kapanmamış siparişleri aktar seçeneği aktif edilerek aktarım başlatıldığında sipariş evrakları yeni veri tabanında _DVR serisi ile oluşuyordu ve sipariş ile iş emri arasındaki bağlantılar yeni veri tabanında kopmasına neden olabiliyordu. Yapılan geliştirme sonucunda artık kapanmamış olan siparişler yeni veri tabanına aktarıldığında eski veri tabanındaki seriler ne ise aynı şekilde oluşacaktır.

31 Güncelleştirme Dosyası Yolu Karakter Sayısının Arttırılması Server makinede yapılan güncelleme işlemi sonrasında Client makinelerin otomatik olarak güncellenebilmesi için Ayarlar ve Genel Tanımlamalar/Program Giriş/Çıkış Ayarları (501309) menüsüne eklenilen Güncelleştirme dosyası yolu alanındaki karakter sayısı 60 karakter olacak şekilde artırılmıştır.

32 ÜTS İle İlgili Düzenlemeler ÜTS aktarım şablonu güncellenmiştir. Yapılan güncellemeler programlarımızda aktif hale getirilmiştir. Güncellenen dosyaya ek olarak aktarılan veriler ile programdan çekilen veri alanlarında düzenleme yapılmıştır. ÜTS bildirim Excel inin dosyasında; Ürün numarası alanına ilgili stokun master barkodunun atanması sağlanmıştır. Lot/Batch No kolonuna ilgili parti kodunun atanması sağlanmıştır. Seri/ Sıra No kolonuna seri numarası ile takip edilen ürünlerin seri numaralarının atanması sağlanmıştır. Parti lot ile takip edilmeyen ürünlerde üretim tarihi kısmının boş gelmesi sağlanmıştır. Ad soyad kolonu için, "Bilgi gelmesin, Cari unvan bilgisi gelsin ve Cari vergi no bilgisi gelsin" seçimleri eklenmiştir. VKN kolonunda güncelleştirme yapılarak ilgili carinin Kimlik/VKN bilgilerinin atanması sağlanmıştır. Belge numarası kolonuna faturadaki belge numarası alanının atanması sağlanmıştır. Ek olarak ; ÜTS bildirim çeşitlerine envanter ve stok bildirimi seçenekleri eklenmiştir. ÜTS bildirim işleminde Kişi kimlik bilgisi açıklama türüne YUPASS Numarası Var bilgisi eklenmiştir.

33 Genel Hak Tanımlamaları Listesi Yeni Alanlar Ayarlar ve Genel Tanımlar/ Kuruluş /Kullanıcı Hak Tanımlama (501300) menüsündeki Genel Hak Tanımlamaları sekmesinde bulunan tüm alanlar Genel Hak Tanımlamaları Listesi (099601)'ne eklenmiştir. Bu alanlar aracılığı ile kullanıcılarınıza yapmış olduğunuz tüm hakları Genel Hak Tanımlamaları Listesi (099601)'nden raporlayabilirsiniz.

34 Personel İzin Hak Edişlerinin Hizmete Ara Verme İzinleri Değerlendirilerek Hesaplanması Personel izin hak edişlerinin 'hizmete ara verme tipli ücretsiz izinler dikkate alınarak hesaplanması sağlanmıştır. Hizmete ara verme tipli izinlerin izin hak edişi hesaplanırken çalışma döneminden düşülebilmesi için, Personel Yönetimi Modülü içerisinde yer alan Genel parametreler (116111) menüsündeki İzin hak edişlerinde ücretsiz izinler varsa değerlendirilsin parametresini işaretlemelisiniz. İzin formundan girdiğiniz Hizmete ara verme tipli izinler Hesaplanan hakkediş tarihi tespit edilirken düşülecektir.

35 Rota Planlamada Safha Zaman Kontrolü Rota planlaması oluşturulmuş iş emirlerinde bir safhanın kendisinden önceki safhadan önceki bir zamana planlanmaya çalışılması durumunda kullanıcı seçimine göre devam edilebilmesi sağlanmıştır. Bu düzenleme ile birlikte Ayarlar ve Genel Tanımlar/Sistem/Sistem Program Parametreleri/Program Akış Parametreleri (091400) menüsünde yer alan Üretim parametreleri sekmesine "Plan başlangıç tarihi önceki safhanın plan başlangıç tarihinden daha öne alınırsa" parametresi eklenmiştir. Parametre seçimi kullanıcılar talebine göre; Devam et, Uyar ve devam et, Uyar ve işlemi durdur seçeneklerine göre kurgulayabileceklerdir.

36 İş Merkezi Grubuna Bağlı Olarak İş Emri Rota Planlaması İş merkezi grubuna bağlı olarak iş emri rota planlaması yapılması sağlanmıştır. Kaynak Planlama (350001) çalıştırıldığında iş merkezi grubu içindeki iş merkezlerinden en yakın tarihli uygun olan iş merkezinden başlanarak iş emri rota planlamanın yapılması sağlanmıştır. Bu uygulamanın gerçekleşmesi için Ürün görsel reçete hazırlamada (239999) operasyonların rota detayında bulunan İş merkezi ve süre tespit şekli alanında "Operasyon detayından al" ya da "Rota detayından kritere uygun olanı kullan" seçeneklerinden birisinin seçili olması gereklidir.

37 Servis İş Emri Operasyonlarında Proje Kodu ve Sorumluluk Merkezi Seçimi Tamir Servis Yönetimi modülü içerisinde yer alan Servis İş Emri Operasyonları' nda (825900) Proje Kodu ve Sorumluluk merkezi seçilebilmesi sağlanmıştır. Servis İş Emri Operasyonları ekranı Operasyon sekmesinde Seçili iş emirlerini servis formuna aktar seçiminden sonra açılan parametreler ekranında Proje Kodu ve Sorumluluk Merkezi Kodu seçim alanları ekrana gelecektir. Bu alanlarda yapılan seçimlerin oluşacak servis formu evrakında bulunan Proje kodu ve Sorumluluk merkezi kodu alanlarına otomatik olarak atanması sağlanmıştır.

38 Servis İş Emri Operasyonlarından Oluşturulan Servis Formu Satırlarının Seçili Gelmesi Tamir Servis Yönetimi modülü içerisinde yer alan Servis İş Emri Operasyonları (825900) ile oluşturulacak servis formu satırlarının otomatik olarak seçili gelmesi sağlanmıştır. Bu düzenleme ile birlikte Ayarlar ve Genel Tanımlar /Sistem/ Sistem Program Parametreleri /Program Akış Parametreleri (091400) menüsü Seri no/bakım/kvy Parametreleri sekmesine "Servis formu girişinde fatura/garanti tipi seçimli" parametresi eklenmiştir. İlgili parametrede ; Faturalanacak Bakım onarım Garantiden istenecek Ek Garanti Bedelsiz uygulama Opsiyonel uygulama bedelsiz Opsiyonel uygulama bedelli seçenekleri yer almaktadır. Not :Parametre seçimi default olarak faturalanacak seçimi ile gelecektir.

39 Servis Hareketlerinden Fatura/İrsaliye/Sarf Fişi Oluşturma Operasyonu İrsaliye Ticaret Türü Tamir Servis Yönetimi modülü içerisinde yer alan Servis Hareketlerinden Fatura/İrsaliye/Sarf Fişi Oluşturma Operasyonu (825918) menüsüne irsaliye ticaret türü seçeneği eklenmiştir. Bu seçenek aracılığı ile servis hareketleri ticaret türlerine göre filtrelenerek ekrana yansıyacak ve sonrasında talebe göre fatura, irsaliye ya da sarf fişi oluşturulabilecektir.

40 Stok F10 Seçim Listesinde Stokun Kullanıldığı Cihazların Gösterimi Stok Tanıtım Kartı, F10 seçim penceresindeki fonksiyonlara Stokun kullanıldığı cihazlar (Shift+Ctrl+Alt+4) fonksiyonu eklenmiştir. Bu fonksiyon ile stoklarınızın hangi cihazlar içerisinde kullanıldığını raporlayabilirsiniz.

41 Farklı Lokasyonlarda Aynı VKN ile Lisanslama Yapılabilmesi Aynı Vergi Kimlik Numarasına sahip olup farklı lokasyonlarda bulunan firmalar için lisanslama yapılabilmesi sağlanmıştır. Yapılan bu düzenleme ile birlikte Run, Jump, Fly ve Müşavir Programlarının aynı VKN bilgisi ile çalışması sağlanmıştır. Bu düzenleme ile birlikte Ayarlar ve Genel Tanımlar / Kuruluş / Firma Tanıtım Kartı (501110) menüsünde yer alan ilk sekmeye Lisans Tescil Noktası alanı eklenmiştir. Bu alan kurgulanırken "sube, merkez, genel merkez vb." şekilde manuel tanımlama yapılmalıdır. (Tanımlama yapılırken büyük harf ve Türkçe karakter kullanılmamalıdır.) Yapılan bu tanımlama sonrasında program ana ekranında yer alan ızgara menü içerisindeki Bilgi butonundaki anahtara tıklandığında Lisans Tescil Noktası bilgisi otomatik olarak atanacaktır.

42 1 Fly Kurulum Dosyaları Fly Server 64 bit Fly e-defter 64 bit Fly Client 64 bit Fly e-defter 32 bit Fly Client 32 bit

43 2 Ortak Kurulum Dosyaları Partner 64 bit POS 64 bit Partner 32 bit POS 32 bit Servis 64 bit Mikbeyan 64 bit Servis 32 bit Mikbeyan 32 bit

44 3 Yardım Dosyaları Help TR Help EN Help AZ

Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli MikroJump 08a Sürümü

Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli MikroJump 08a Sürümü Sürüm Güncelleme Dokümanı 15.02.2019 Tarihli Jump 08a Sürümü Kartlarda Arama Yapılabilmesi V16 programları ile birlikte devreye alınan yeni tip kart yapılarında arama özelliği eklenmiştir. Bu özellik aracılığı

Detaylı

15xx Versiyonu Tarihli 15.20c Sürüm İçeriği

15xx Versiyonu Tarihli 15.20c Sürüm İçeriği 15xx Versiyonu 19.02.2019 Tarihli 15.20c Sürüm İçeriği 1. GİB e-defter Düzenlemeleri e-defter beratlarının yapısı revize edilmiş ve Defter raporu beratı e-defter programımıza eklenmiştir. Elektronik defter

Detaylı

Tarihli Mikro Müşavir 07a Sürümü

Tarihli Mikro Müşavir 07a Sürümü 21.01.2019 Tarihli Müşavir 07a Sürümü Satış ve Satın Alma Sipariş Onay Parametrelerinin Ayrı Ayrı Kontrol Edilebilmesi Satış ve Satın alma siparişlerinin onay kontrolünün ayrı ayı yapılabilmesi sağlanmıştır.

Detaylı

Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli Mikro Fly 07a Sürümü

Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli Mikro Fly 07a Sürümü Sürüm Güncelleme Dokümanı 21.01.2019 Tarihli Mikro Fly 07a Sürümü Satış ve Satın Alma Sipariş Onay Parametrelerinin Ayrı Ayrı Kontrol Edilebilmesi Satış ve Satın alma siparişlerinin onay kontrolünün ayrı

Detaylı

Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli Mikro Jump 07a Sürümü

Sürüm Güncelleme Dokümanı Tarihli Mikro Jump 07a Sürümü Sürüm Güncelleme Dokümanı 21.01.2019 Tarihli Mikro Jump 07a Sürümü Satış ve Satın Alma Sipariş Onay Parametrelerinin Ayrı Ayrı Kontrol Edilebilmesi Satış ve Satın alma siparişlerinin onay kontrolünün ayrı

Detaylı

1- E-defter beratlarında Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan Berat değişikliği sebebiyle programlarımızda güncellemeler yapılmıştır.

1- E-defter beratlarında Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan Berat değişikliği sebebiyle programlarımızda güncellemeler yapılmıştır. 15xx versiyonu 12.08.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- E-defter beratlarında Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan Berat değişikliği sebebiyle programlarımızda güncellemeler yapılmıştır. Bu

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Konu: ÖTV-1, KDV-1 VE MUHTASAR BEYANNAMELERİNDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILMIŞTIR

SİRKÜLER İstanbul, Konu: ÖTV-1, KDV-1 VE MUHTASAR BEYANNAMELERİNDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILMIŞTIR SİRKÜLER İstanbul, 04.02.2019 Sayı: 2019/042 Ref:4/042 Konu: ÖTV-1, KDV-1 VE MUHTASAR BEYANNAMELERİNDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILMIŞTIR Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından e-beyanname sisteminde yayınlanan

Detaylı

1-KDV Beyannamesi ile ilgili güncelleme programlarımıza eklenmiştir No.lu Katma Değer Vergisi Beyannamesi Değişikliği;

1-KDV Beyannamesi ile ilgili güncelleme programlarımıza eklenmiştir No.lu Katma Değer Vergisi Beyannamesi Değişikliği; 15xx versiyonu/ 07.09.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 1-KDV Beyannamesi ile ilgili güncelleme programlarımıza eklenmiştir. 01.09.2016-1 No.lu Katma Değer Vergisi Beyannamesi Değişikliği; 1 No.lu Katma Değer

Detaylı

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği 15xx versiyonu 11.10.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- Aşağıdaki tebliğ detayında belirtilen 3/10 tevkifat oranı ile ilgili düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. 27 Eylül 2017 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı

Detaylı

1- Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili yapılan düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Versiyon bilgisi 19 olmuştur.

1- Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili yapılan düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Versiyon bilgisi 19 olmuştur. 15xx versiyonu 06.04.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili yapılan düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Versiyon bilgisi 19 olmuştur. Bilançoda aktif 296, pasif 525

Detaylı

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM 01.01.2018 Tarihinde Serbest Meslek Kazanç elde eden mükelleflerinin zorunlu olarak geçmek zorunda oldukları Defter Beyan sistemine LUCA'da yapmış olduğunuz kayıtlarınız

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2)

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Genel Açıklama: 1.1. KDV TEVKĐFATININ NĐTELĐĞĐ KDV tevkifatı

Detaylı

15xx versiyonu / 05.05.2016 Tarihli Arşivin İçeriği

15xx versiyonu / 05.05.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 15xx versiyonu / 05.05.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 1-Mikro Yazılım olarak, e-fatura Özel Entegratörlük yönteminde, Veriban Firması ile Ocak 2016 itibariyle sözleşmemiz sona ermiş olmasına rağmen, devam

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu Genel Açıklama: GIB (Gelir Đdaresi Başkanlığı) nın yayınladığı 117

Detaylı

1- Mikro Yazılım e-defter Kullanıcılarımızın Dikkatine.

1- Mikro Yazılım e-defter Kullanıcılarımızın Dikkatine. 15xx versiyonu 24/03/2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- Mikro Yazılım e-defter Kullanıcılarımızın Dikkatine. Kuruluş Programında yer alan Firma Tanıtım kartı /e-defter-e-fatura parametreleri sekmesindeki

Detaylı

15xx Versiyonu Tarihli 15.20d Sürüm İçeriği

15xx Versiyonu Tarihli 15.20d Sürüm İçeriği 15xx Versiyonu 12.03.2019 Tarihli 15.20d Sürüm İçeriği 1. Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesinin 2019 Güncellemesi Ocak Aralık 2018 dönemine ait Yıllık Gelir Vergisi beyannamesi için GİB tarafından mart ayında

Detaylı

Tarihli R/J/F/M.01c Sürümü

Tarihli R/J/F/M.01c Sürümü 18.06.2018 Tarihli R/J/F/M.01c Sürümü Mikro Programlarında Yapılan Yenilikler 1 Satış faturası (061190) ve Alış faturası (062205) Menülerine Tevkifat Fonksiyonu Eklenmiştir. Bu yenilik ile birlikte faturalara;

Detaylı

Tarihli R/J/F/M.01c Sürümü

Tarihli R/J/F/M.01c Sürümü 18.06.2018 Tarihli R/J/F/M.01c Sürümü Mikro - - Programlarında Yapılan Yenilikler 1 Outlook ve Gmail Takvim Senkronizasyonu Eklenmiştir Bu yenilik ile birlikte Outlook ya da Gmail takviminde yer alan randevu

Detaylı

9 Yenilik. 05.a Sürüm Güncelleme. Yenilikler Tablosu. .com.tr. Aktarım

9 Yenilik. 05.a Sürüm Güncelleme. Yenilikler Tablosu. .com.tr. Aktarım mm TTee 3300 1188 02.a ler Tablosu 8 30 14 33 20 14 Birime göre fiyat tanımlama özelliği eklenmiştir. Farklı cari ya da şubeler için farklı e-fatura dizaynı kullanılabilmesi sağlanmıştır. Garanti Bankası

Detaylı

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV 20 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV İNDİRİLECEK KDV LİSTESİ İndirilecek KDV Listesi raporu özellikle ihraç kayıtlı mal satan, ihracat yapan, yatırım

Detaylı

Tarihli Mikro R/J/F/ Müşavir 02a Sürümü

Tarihli Mikro R/J/F/ Müşavir 02a Sürümü 30.07.2018 Tarihli Mikro R/J/F/ Müavir 02a Sürümü Mikro - Programlarında Yapılan Yenilikler Stok Tanıtım Kartına Birime Göre Fiyat Tanımlama Özellii Eklenmitir Mikro - Programlarında Yapılan Yenilikler

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 11/26/2012 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.16 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Malzeme Kayıtları Kopyalanırken Ambar Parametrelerinin de Kopyalanması Malzeme

Detaylı

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo)

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) 10 Ekim 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

15xx VERSİYONU TARİHLİ SÜRÜM İÇERİĞİ

15xx VERSİYONU TARİHLİ SÜRÜM İÇERİĞİ 15xx VERSİYONU 15.03.2018 TARİHLİ SÜRÜM İÇERİĞİ 1-1 no.lu KDV beyannamesine eklenen yeni istisna kodları programlarımıza eklenmiştir. Versiyon değişikliği yapılmamıştır. 08.02.2018-1 No.lu KDV Beyannamesine

Detaylı

Tarihli MikroMÜŞAVİR 05a Sürümü

Tarihli MikroMÜŞAVİR 05a Sürümü 05.11.2018 Tarihli MikroMÜŞAVİR 05a Sürümü V12 ve V14 Versiyonlarımızdan R/J/F/M Ürünlerimize V15 e Geçmeksizin Aktarım Yapılması V12 ve V14 ten Güncel veri tabanına şirket tablolarını ve Genel tanımların

Detaylı

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura 23 Haziran 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Dış Ticaret, E-Fatura, Stok, Cari, Fatura İHRACAT İŞLEMLERİNDE E-FATURA DÜZENLENMESİ 01 Temmuz 2017 tarihi itibari ile e-fatura

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği 15xx versiyonu 23.06.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1. e-fatura Modülünde e-ihracat Faturası Düzenlenmesine yönelik düzenlemeler programlarımıza eklenmiştir. Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan:

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI YÜKLENĐLEN KDV LĐSTESĐ

DESTEK DOKÜMANI YÜKLENĐLEN KDV LĐSTESĐ YÜKLENĐLEN KDV LĐSTESĐ Genel Muhasebe / E Beyannameler başlığı altına Yüklenilen KDV Listesi, Đndirilecek KDV Listesi ve Satış Faturaları ve GÇB Listesi beyanname seçenekleri eklenmiştir. Yüklenilen KDV

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX Beyanname

AKINSOFT WOLVOX Beyanname AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 08.08.2012 Sayfa 1 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ programı, ticari işletmelerin periyodik sürelerde resmi olarak vergi dairelerine vermesi

Detaylı

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir.

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir. Mikro e-bordro Nedir? E-Bordro Uygulaması, Mikro Personel Programı tarafından oluşturulan maaş bordrolarının, otomatik olarak personel kartında tanımlı KEP adresi üzerinden toplu gönderimini sağlar. Mikro

Detaylı

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer EnRoutePlus TAN METİN DOSYALARININ AKTARIMI (FATURA, NAKİT, ÇEK, SENET) Univera firmasının EnRoutePlus programından

Detaylı

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 21 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV 2 BEYANNAMESİ, KATMA DEĞER VERGİSİ KESİNTİSİ YAPILANLARA AİT BİLDİRİM Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2)

Detaylı

4. Personel Modülümüzde Yasal Parametreler güncellenmiştir.

4. Personel Modülümüzde Yasal Parametreler güncellenmiştir. 15xx versiyonu 11.07.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1-1 Temmuz 2017 itibarıyla Muhtasar Beyanname değişikliği programlarımızda güncellenmiştir. Yapılan düzenleme ile Muhtasar beyannamenin Ekler bölümünde

Detaylı

e-mutabakat hesabı için adresimizden kayıt olabilirsiniz.

e-mutabakat hesabı için   adresimizden kayıt olabilirsiniz. BSBA e-mutabakat Gönderim Uygulaması e-mutabakat hesabı için https://www.emikro.com.tr/ adresimizden kayıt olabilirsiniz. Üst bölümde yer alan E-Mutabakat butonuna tıklayınız. Kayıt ekranında yer alan

Detaylı

YENİ NESİL 720 MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ DEĞİŞİKLİKLERİ

YENİ NESİL 720 MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ DEĞİŞİKLİKLERİ YENİ NESİL 720 MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ DEĞİŞİKLİKLERİ PERSONEL SİSTEMİ Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Listesi Yeni Nesil Muhasebe Sisteminde ve Güneş Sisteminde yer alan Muhtasar Beyannamelerine

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : GO PLUS / TIGER PLUS / TIGER ENTERPRISE Bölüm : Genel Muhasebe / E-Beyannameler 1/18

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : GO PLUS / TIGER PLUS / TIGER ENTERPRISE Bölüm : Genel Muhasebe / E-Beyannameler 1/18 YÜKLENİLEN KDV LİSTESİ E-Beyannameler başlığında yer alan ve birlikte verilen beyannameler Yüklenilen KDV Listesi,İndirilecek KDV listesi ve Satış Faturaları GÇB Listesidir. Yüklenilen KDV Listesi iki

Detaylı

Tarihli Mikro Fly 06a Sürümü

Tarihli Mikro Fly 06a Sürümü 03.12.2018 Tarihli Mikro Fly 06a Sürümü Bize Ulaın Sekmesi Satı ve Satın Alma Şartlarında Miktar ve Kademeli Miktar Kontrolü Ş Ş Ş Ş Satı ve Satın Alma Şartlarında Miktar ve Kademeli Miktar Kontrolü Ş

Detaylı

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi Sistemi) Programında Müşteri Kira Bilgilerinin Tanımlanması, Muhasebe, Đşletme Defteri ve BBS Programında Entegre Kira Kaydı Oluşturması Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2014 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/20/2014 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.23 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Kredi Kartı Fiş Tahsilatı - Firma Kredi Kartı Fiş Ödemesi Pencerelerinde

Detaylı

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV 02 Temmuz 2018 İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler: Muhasebe IV MUHASEBE IV MODÜLÜ İNDİRİMLİ ORANLARA AİT SATIŞ LİSTESİ İndirimli Oranlara ait Satış Listesi raporu 405 (İndirimli

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/25/2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.11 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Fişlere Birden Fazla Doküman Bağlanması Fişlerde, Doküman İzleyicisi

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Mart - 2014 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Kasım - 2013 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 3/20/2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.12 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Müstahsil Makbuzunda Borsa Payı nın Net veya Brüt Üzerinden Hesaplanması

Detaylı

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 da e-fatura ile ilgili Yapılan Değişiklikler 1. Cari Hesap Sistemi Parametreler; Cari Hesap Sistemi\Parametreler menüsünde yer alan

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ Satınalma Yönetimi Uygulaması fatura girişi ekranına, Sabit Kıymet Modülünde Sabit Kıymeti Görüntüle seçeneği eklenmiştir. (Proje No: 222317) Satınalma Fatura Bilgileri ekranında girişi yapılan Sabit Kıymet

Detaylı

15xx Versiyonu Tarihli Sürüm İçeriği

15xx Versiyonu Tarihli Sürüm İçeriği 15xx Versiyonu 19.06.2018 Tarihli Sürüm İçeriği 1. 01.06.2018 tarihinde BA-BS bildirim formlarında yapılan değişiklik programlarımıza eklenmiştir. Form Ba versiyonu FORMBA_6, form Bs versiyonu FORMBS_6

Detaylı

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ Hesap Planı, önceden fiş içerisinde ve diğer alanlarda (hesap kodu tanımlanması gereken alanlar) ekranın üst tarafına otomatik geliyor veya Alt+3 tuş kombinasyonu ile görüntüleniyordu.

Detaylı

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu İçindekiler 1 Anasayfa Ekranı... 3 Kimin Adına İşlem Yapıldığının Görünmesi... 3 Ayarlar... 3 Sol Menü İşlemleri... 4 Mükellef Bilgileri... 5 Yıllık Gelir-Gider ve KDV Toplamları...

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

15 Versiyonu / 13.04.2016 Tarihli Arşivin İçeriği

15 Versiyonu / 13.04.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 15 Versiyonu / 13.04.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 1-01.04.2016-2015 dönemi için verilecek Kurumlar Vergisi, 2016/1 dönemi ve sonrasında verilecek Kurum Geçici - Gelir Geçici ve KDV1 beyannamelerine ait

Detaylı

15xx versiyonu / Tarihli Arşivin İçeriği

15xx versiyonu / Tarihli Arşivin İçeriği 15xx versiyonu / 19.07.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 1-KDV1 - Kurum Geçici ve Gelir Geçici Beyannamelerinde 01.07.2016 tarihinde yapılan değişiklik programlarımıza eklenmiştir. -2016 Dönemi 2.dönem Kurum

Detaylı

Logo Tiger Satın Alma. Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız.

Logo Tiger Satın Alma. Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız. Logo Tiger Satın Alma Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız. Satınalma Bölümünde Alınan sipariş kartları, Ürün alımlarında uygulanacak indirim,harcama ve promosyonları Ürünü satış fiyatları, Alış koşulları

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ OCAK İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamasında, Bordro Denetimi ekranında İşlemler menüsüne Toplu Puantaj seçeneği eklenmiştir. (Proje No: 202403) İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamasında, Personel İzin Bilgileri

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ

KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ E-Beyannameler başlığı altında yer alan katma değer vergisi beyannamesinin oluşturulması için öncelikle ilgili butona basılarak tanımlama ekranına ulaşılır. Katma değer

Detaylı

Fiyat Farkı Faturası

Fiyat Farkı Faturası Fiyat Farkı Faturası Ürün Grubu [X] Redcode Enterprise [X] Redcode Standart [X] Entegre.NET Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu Uygulama 5.0.10 (Onaylı sürüm) Fiyat Farkı Faturası, kaydedilmiş

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV1 BEYANNAMESİ KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

1. e-fatura ve e-arşiv Tipleri :

1. e-fatura ve e-arşiv Tipleri : İÇİNDEKİLER 1. e-fatura ve e-arşiv Tipleri :... 2 1.1. Gelir İdaresinin Belirlediği Fatura Tipleri :... 2 2. Tiger ve Go Ürün Gruplarından Gönderilebilen e-fatura ve e-arşiv Faturası Türleri :... 8 2.1.

Detaylı

15xx Versiyonu Tarihli 15.20a Sürüm İçeriği

15xx Versiyonu Tarihli 15.20a Sürüm İçeriği 15xx Versiyonu 22.10.2018 Tarihli 15.20a Sürüm İçeriği 1. Yerli Malı Etiket Yönetmeliği ile İlgili Düzenlemeler Yapılmıştır. a. Stok tanıtım kartı pozisyon bayrakları sekmesine Menşei ülke alanı eklenmiştir.

Detaylı

GMS.NET 3.0.0 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı

GMS.NET 3.0.0 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı GMS.NET 3.0.0 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı FİŞ GİRİŞ FORMUNA EKLENEN TCK/VKN KOLONU Fiş Giriş formuna, satır bazında T.C. Kimlik No veya Vergi Kimlik No. bilgisinin girilebileceği

Detaylı

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği 15xx versiyonu 18.09.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- Muhasebe modülünde yer alan Ana Hesap Mizanından Muhasebe Hesap Hareket Föyüne ve Muhasebe Hesap Tanıtım Kartına erişim özelliği eklenmiştir. Ana Hesap

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ YENİLİK CTRL+F3 Adres Kartları ekranında, bakiyesi olan firma kartının kullanım dışı yapılamaması için parametrik düzenleme yapılmıştır. (Proje No: 95946) Bu özelliğin devreye alınması için; 0372 numaralı,

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programında Yapılan Güncellemeler Kullanıcı Kılavuzu ( )

Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programında Yapılan Güncellemeler Kullanıcı Kılavuzu ( ) İçindekiler Tahakkuk İşlemleri... 2 Personel Bordrosu Muhasebe Entegrasyonu... 3 Muhasebe Fişi Parametreleri... 3 Muhtasar Beyannamede Belirtilen Türlere Uygun Olarak, Gelir Vergisi Kesintilerinin Tanımlanması...

Detaylı

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği. 1. Mikro Yazılım e-defter Versiyonumuz Güncellenmiştir ("Mikro Edefter 1.02").

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği. 1. Mikro Yazılım e-defter Versiyonumuz Güncellenmiştir (Mikro Edefter 1.02). 15xx versiyonu 08.05.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1. Mikro Yazılım e-defter Versiyonumuz Güncellenmiştir ("Mikro Edefter 1.02"). Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan son düzenleme sonucu,

Detaylı

BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ

BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ Bay-t Entegre PRO serisinin yeni modülü Dokunmatik Hızlı Satış, perakende satış yapan tüm işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak dokunmatik ekranlara

Detaylı

İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması

İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması 2017 İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması Yener Kahraman Datasoft Yazılım 15.06.2017 İçindekiler 1. Gelir İdaresi başkanlığının Duyurusu:... 2 Giriş:... 3 1.İhracat Faturasının İş Akışı ve Roller...

Detaylı

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/25/2012 2.11 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Fişlere Birden Fazla Doküman Bağlanması TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARKLARI Fişlerde, Doküman

Detaylı

UBL-2.1 Standardına Uygun olarak e-fatura Düzenleme Kılavuzu

UBL-2.1 Standardına Uygun olarak e-fatura Düzenleme Kılavuzu 18.10.2015 UBL-2.1 Standardına Uygun olarak e-fatura Düzenleme Kılavuzu DATASOFT YAZILIM LTD. ŞTİ. İçindekiler Bilgi Notu: Gelir İdaresi Başkanlığı www.efatura.gov.tr adresinde e-fatura konusunda muhtelif

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2014 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/20/2014 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.23 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Kredi Kartı Fiş Tahsilatı - Firma Kredi Kartı Fiş Ödemesi Pencerelerinde

Detaylı

e-mutabakat Ekstre Gönderimi

e-mutabakat Ekstre Gönderimi e-mutabakat Ekstre Gönderimi Kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin, bs-ba formlarının, elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinden de hatırlanacağı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel butonlardan Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala ile kasa tahsilat ödeme ekranı açılır. Kasa tahsilat ve ödeme fişleri

Detaylı

LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI

LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI İçindekiler LUCA Yeni Arayüz Uygulaması... 1 Fiş Listesi Kullanımı... 3 Yeni Fiş... 7 KDV Hesapları... 16 KDV Hesapları Örnek Uygulamalar... 17 Fiş Ayarları... 21 Kısa Yollar...

Detaylı

Tarihli MikroFLY 05a Sürümü

Tarihli MikroFLY 05a Sürümü 05.11.2018 Tarihli MikroFLY 05a Sürümü V12 ve V14 Versiyonlarımızdan R/J/F/M Ürünlerimize V15 e Geçmeksizin Aktarım Yapılması V12 ve V14 ten Güncel veri tabanına şirket tablolarını ve Genel tanımların

Detaylı

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ Ürün Grubu Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Entegre@6 (Muhasebeci Paketi) [X] Yeni Fonksiyon @6 4.0.12 Seti ve 4.0.10 Onaylı Sürüm Uygulama 6 Şubat 2008

Detaylı

Uygulama İş Akış Kaydında Koşul Tanımlamaları

Uygulama İş Akış Kaydında Koşul Tanımlamaları İŞ AKIŞ YÖNETİMİ YENİLİKLERİ Amaç ve Fayda İş Akış Kayıtlarında yapılan değişiklikler ile; İş akış kayıtlarının koşula bağlı tanımlanabilmesi, İş akış kaydında bulunan açık işlerin farklı iş akış kaydına

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Haziran 2012 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI Kayıt numaralama özelliği; firmaya ait işlemlerde kullanılan belgelerin, firmaya özel numaralar ile kaydedilip izlenmesine imkan tanır. Ticari sistemde fiş ve faturalara ait

Detaylı

Tarihli MikroRUN 05a Sürümü

Tarihli MikroRUN 05a Sürümü 05.11.2018 Tarihli MikroRUN 05a Sürümü V12 ve V14 Versiyonlarımızdan R/J/F/M Ürünlerimize V15 e Geçmeksizin Aktarım Yapılması V12 ve V14 ten Güncel veri tabanına şirket tablolarını ve Genel tanımların

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 3/20/2012 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.12 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Müstahsil Makbuzunda Borsa Payı nın Net veya Brüt Üzerinden Hesaplanması

Detaylı

MİKROKOM GMS.NET. Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER. 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS.

MİKROKOM GMS.NET. Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER. 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS. MİKROKOM GMS.NET Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER 1. Tanımlamalar 1.1 Entegratör Seçimi 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS.NET e Kaydedilmesi 1.3 Hizmet Satış

Detaylı

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü)

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü) HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu () 24.10.2011 İÇİNDEKİLER 1. Kurulum... 1 2. Uygulamayı çalıştırma... 1 3. Ayarlar... 3 3.1. Netsis Bağlantı Ayarları... 4 3.2. Şube Eşleştirme... 5

Detaylı

LUCA NET E HOŞGELDİNİZ!!

LUCA NET E HOŞGELDİNİZ!! LUCA NET E HOŞGELDİNİZ!! LUCA NET DEMO KILAVUZU FATURA İŞLEMLERİ VE LUCA NET TE YAPILABİLEN İŞLEMLER Luca Net programında açık fatura kesebilmek için muhakkak cari kartların tanımlanması gerekmektedir.

Detaylı

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI STOK CARİ BANKA KASA FATURA ÇEK/SENET PERSONEL TOPLU SMS RAPORLAR DÖVİZ KUR HESABI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GENEL ÖZELLİKLERİ Muhasebe Programı istediğiniz para biriminden

Detaylı

2011 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI

2011 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2011 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 7/12/2011 2.08 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARKLARI 1. Cari hesap borç takip penceresinde kapatılmamış işlemlerin

Detaylı

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu E-Ticaret siteniz ile Logo Yazılımınız (GO, GO Plus, Tiger2, Tiger Plus, Tiger Enterprise) arasında veri aktarımını sağlayan bir

Detaylı

Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3

Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3 Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3 Tiger2 Ek Özellik Paketi 3 İçeriği * : 1 Yeni Fonksiyonel Özellikler... 2 1.1 Sipariş Planlama - Satınalma Siparişleri İçin Şablon Tasarımı... 2 1.2 Emanet Ambarı ve Stok Fişlerinin

Detaylı

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı tüm fotoğraf sütüdyolarına hitap etmektedir. A-) Güvenli hızlı ve çok

Detaylı

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları LKS2 Kredi Kartı Uygulamaları LOGO Kasım 2006 İçindekiler LKS2 Kredi Kartı Uygulamalarında kullanılan parametreler... 3 Banka Hesabı Kayıt Türleri... 3 Geri Ödeme Planları... 4 Geri Ödeme Plan Bilgileri...

Detaylı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA SERİ NUMARASI TAKİBİ İŞLEMLERİ Bilnex Yazılım Programlarında bir ürün için tek bir stok kartı

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Uygulamanın Đçeriği: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı 19 Aralık 2012 tarih ve 28502 sayılı Resmi gazetede yayınladığı

Detaylı

Muhtasar Beyanname çalışması tamamlanarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur.

Muhtasar Beyanname çalışması tamamlanarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur. Datasoft Yazılım Muhtasar Beyanname Ödemeler Listesinin Hazırlanmasına ilişkin Kılavuz. Değerli Datasoft Kullanıcısı; Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi, "Gelir Đdaresi Başkanlığının 02/05/2012 tarihinde

Detaylı

GÜNCELLEME NOTLARI SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLERİN TERCİHİ. Bu özellik ile ETA ORKA ZİRVE DATASOFT70 ve DİA hesap planları seçimi kolaylaştı.

GÜNCELLEME NOTLARI SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLERİN TERCİHİ. Bu özellik ile ETA ORKA ZİRVE DATASOFT70 ve DİA hesap planları seçimi kolaylaştı. GÜNCELLEME NOTLARI 2018 Nisan SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLERİN TERCİHİ Fatura Çevirici Nedir? "5 günlük işiniz 5 dakikaya iniyor sloganıyla geliştirilmiş Serbest Mühasebeci Mali Müşavir yardımcı programıdır.

Detaylı

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU ŞUBAT - 2014 PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA GELİŞTİRME VE DESTEK ŞUBESİ 1 İçindekiler GİRİŞ......3 1. HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER..3 1.1.

Detaylı

Yenilikler. İcra Modülü

Yenilikler. İcra Modülü Yenilikler İcra Modülü İş Emri ile birlikte iş emrine bağlı otomatik görev tanımı oluşturulabilmesi sağlanmıştır. İş Emri oluşturulurken Görev Oluşturulacak işaretlendiğinde Görev ile ilgili seçenekler

Detaylı

HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ TAŞINIR UYGULAMASI

HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ TAŞINIR UYGULAMASI HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ TAŞINIR UYGULAMASI ARALIK 2011 0 Genel İşleyiş HARCAMA YETKİLİSİ/GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİSİNCE YAPILACAK İŞLEMLER Kullanıcı, http://www.kbs.gov.tr internet adresinden Kamu Harcama

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ YÜKÜMLÜ RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KILAVUZU TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon 1.1 Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere

Detaylı