TÜRKÇE YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKÇE YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR"

Transkript

1

2 TÜRKÇE YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR e, l, a, t, i, n, o, r, m, u, k, ı, y, s, d, ö, b, ü, ş, z, ç, g, c, p sesleri çeşitli interaktif uygulamalarla desteklenerek öğrenildi. Oyun hamurlarıyla içerisinde e, l, a, t, i, n, o, r, m, u, k, ı, y, s, d, ö, b, ü, ş, z, ç, g, c, p sesleri olan nesneler yapıldı. e, l, a, t, i, n, o, r, m, u, k, ı, y, s, d, ö, b, ü, ş, z, ç, g, c, p sesleri ile ilgili kaynak kitaplardan çalışmalar yapıldı. e, l, a, t, i, n, o, r, m, u, k, ı, y, s, d, ö, b, ü, ş, z, ç, g, c, p sesleri birleştirildi ve Rana, Eren, ileri, rol, nar, tarla, Erol, liman, limon, Mete, Umut, mantar, armut, kara, ırmak, kale, ekmek, arı, Kemal, Kenan, Irmak, Tutku, Akın, oyun, yaka, yel, tay, yıka, yorum, kuyu, sen, ses, sat, Aslı, Kaya, Yaman, Selin, dön, dede, deri, Ömer, Önder, bul, bil, bilet, bulut, Bora, dayı, Burak, bebek, söz, tuz, ün, şarkı, şişe, zil, zambak, Zeki, Şule, Ünal, uçak, çam, çakıl, güzel, gül, Gülden, çamur, çanta, çelik, Çetin kelime ve kelime grupları oluşturuldu. Öğrenilenlerle ilgili bol bol okuma ve kılavuz çizgili defterde yazma çalışmaları yapıldı. Öğrenilen kelime grupları ile ilgili cümleler oluşturuldu. Her cuma günü öğrenilenlerin kontrolü için dikte çalışması yapıldı. Karışık hecelerden anlamlı kelime oluşturma çalışmaları yapıldı. Her gün düzenli olarak tahtada ve yerimizde metin okuma çalışmaları yapıldı.

3 Okuma yazma çalışmalarına her gün düzenli olarak devam edildi. Sınıfça sesli okuma yapılarak, öğrencilerin okuduğu yerleri takip etmesi öğrenildi.

4 KAZANIMLARIMIZ Yazmak için hazırlık yapar. Kelimeler, cümleler ve satırlar arasında uygun boşluklar bırakır. Bütün yazılarını bitişik eğik yazı ile yazar. Bitişik eğik yazı harflerini kurallarına uygun yazar. Sayfa düzenine ve temizliğine dikkat eder. Dinlemek için hazırlık yapar. Dikkatini dinlediğine yoğunlaştırır. Görgü kurallarına uygun dinler. Duyduğu sesleri ayırt eder. Dinlerken vurgu, tonlama ve telaffuza dikkat eder. Dinlediklerini zihninde canlandırır. Dinledikleri konulara ilişkin sorular sorar ve sorulara cevap verir. Başlıktan hareketle dinleyeceği konunun içeriğini tahmin eder. Duyduğu seslerle harfleri eşleştirir. Sesine duygu tonu katar. Konuşmalarında beden dilini kullanır. Kendine güvenerek konuşur. Konuşmasında olayları oluş sırasına göre anlatır. Yeni öğrendiği kelimeleri konuşmalarında kullanır. Duygu, düşünce ve hayallerini sözlü olarak ifade eder. Grup çalışmalarında duygu ve düşüncelerini paylaşır. Okumak için hazırlık yapar. Okuduğu kelimeleri doğru telaffuz eder. Akıcı okur. Kurallarına uygun sessiz okur. Dikkatini okuduğuna yoğunlaştırır. Kitabı özenle kullanır.

5 YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR MATEMATİK Ritmik saymalar her gün yapıldı. Ritmik saymalar her gün yapılmaya devam edildi. Matematik defteri kullanımına devam edildi ve defter kullanımında dikkat edilecek hususlar her derste hatırlatıldı. Nesne sayısı 20 den az olan bir topluluktaki nesne sayları belirlendi. 100 lük tablo içerisinde 1 er,5 er ve 10 ar ritmik saymalar yapıldı. Öğrenilen rakamlarla basit toplama ve çıkarma işlemleri yapılmaya devam edildi. Basit toplama işlemleri deftere görsellerle yaptırılmaya başlandı. Öğrenci ders ve çalışma kitapları ile kaynak boyamalı matematik kitabından etkinlikler yapılmaya devam edildi. Çalışmalar interaktif uygulamalarla desteklenerek pekiştirildi.

6 KAZANIMLARIMIZ Bir örüntüdeki ilişkiyi belirler. Bir örüntüde eksik bırakılan ögeleri belirleyerek tamamlar. 100 içinde ileriye doğru birer ve onar ritmik sayar. Rakamları okur ve yazar. Nesne sayısı 10 dan az olan bir topluluktaki nesnelerin sayısını belirler ve bu sayıyı rakamla yazar.

7 YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR HAYAT BİLGİSİ Her gün ilk derste ilgili gün, ay ve yıl kavramları söylendi ve pekiştirildi. Her gün iki kişi sınıf nöbetçisi seçildi. Planlı yaşamanın önemi üzerine konuşuldu. Günlük yaşantıda planlı olmanın yararları anlatıldı, örnekler verildi. Arkadaşlarımızla olan ilişkilerimizde etkinliklere ve oyunlara katılırken nsıl bir yol izlenilmesi üzerine konuşuldu ve etkinlikleri yapıldı. Hata yapma konusu üzerinde konuşularak, nasıl telafi edilebileceği uygulamalarla işlendi. Çantamızdaki eşyalarımızın neler olduğu ve hangi amaçlarla kullanıldığı konuşuldu. Günlük bakım için yapılması gerekenler uygulamalı ve görsellerle desteklenerek kavratıldı. Sınıfımız içerisinde yer yön kavramlarını pekiştirmek için sağında, solunda, önünde, arkasında kavramlarıyla çalışıldı. İş birliğinin önemi hakkında konuşularak, uygulamalı çalışmalar yapıldı. Sınıfta iletişimin önemi hakkında konuşularak, uygulamalı çalışmalar yapıldı. Sınıf kuralları tekrar edilmiş oldu. Biz farklıyız konusuyla kişiler arasındaki farklılık ve benzerliklerin neler olabileceği etkinliklerle pekiştirildi. İyi ilişkilerin nasıl olacağı üzerine konuşuldu ve arkadaşlarımızla olan ilişkilerimizde nelere dikkat etmemiz gerektiği günlük hayattan örneklerle pekiştirildi. İşlenen tüm konunun etkinlikleri Hayat Bilgisi Öğrenci Çalışma Kitabı ndan yapıldı. Dramatizasyon çalışmaları ile işlenen konu pekiştirildi. Vakfımızın kurucusu Sayın Bedrettin DALAN okulumuzda çoşkulu ve heyecanlı bir şekilde karşılandı.

8 Atatürkçü Düşünce Kulübü üyeleri ilkokul için hazırlanan seminer için çalışmalara katıldı.

9 10 Kasım Atatürk ü Anma Günü törenine katılım yapıldı.

10 Sağlık Bakanlığı tarafından organize edilmiş olan Ağız ve Diş Sağlığı adlı uygulamalı seminere katılım yapıldı. Seminerde hediye olarak verilen ağız ve diş bakım seti sınıf dolap-

11 Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası ile ilgili çalışmalarımızı sınıf koridorlarımızda sergiledik. 17 Aralık Perşembe günü velilerimizin de katılımlarıyla yerli yemiş ve yiyeceklerimizle günümüzü kutladık.

12

13 Hansel ve Gratel adlı müzikli çocuk tiyatrosu izlendi. 24 Aralık 2015 Perşembe günü Eti Çocuk Tiyatrosu sponsorluğunda Kral Çıplak tiyatrosu izlendi.

14 25 Aralık 2015 Cuma günü Pınar Çocuk Tiyatrosu sponsorluğunda Oyun Treni tiyatrosu izlendi.

15 KAZANIMLARIMIZ Sınıfının yerini ve sırasını bulmak için konumla ilgili temel kavramları (sağında, solunda, yanında, karşısında, önünde, arkasında, üstünde ve altında) kullanır. Görev almak istediği kulübü tercih etme nedenini açıklar. Kulüp ve diğer grup çalışmalarında olumlu değerleri gözetir. Kulüp ve diğer grup çalışmalarında bir görevin tamamlanması için iş birliği yapar ve sorumluluğu paylaşır. Öğretmeninin ve arkadaşlarının sözlerini kesmeden dinler. Arkadaşları ile benzer ve farklı yönlerini fark eder. Arkadaşları ile iyi ilişkiler geliştirme konusunda yapması gerekenleri sözlü olarak ifade eder. Arkadaş edinir ve arkadaşıyla ilgili duygularını ona açıklar. Beslenme saatinde temizlik ve görgü kurallarına uyar. Okulda, arkadaşlarının sergiledikleri davranışların etik olup olmadığını fark eder. Atatürk ün hayatını öğrenmeye istekli olur. Sağlığını korumak için aşı olması gerektiğini anlar ve aşı olmaktan kaçınmaz. Bilgi edinebilmek için uygun sorular sorar ve resimli kaynaklardan yararlanır. Okulda ortaya çıkan sorunları fark eder, karşılaşabileceği her sorunun birden fazla çözümü olabileceğini kabul eder. Okulda çalışanların mesleklerini, görevlerini tanır ve acil durumlarda kimlere başvuracağını bilir.

16 YAPILAN ÇALIŞMALAR İNGİLİZCE Your Learning Place dijital e-öğrenme platformundan duygular, hayvanlar, meslekler, kıyafetler ve yiyecekler ile ilgili tanıtıcı videolar izlendi; dinleme-eşleştirme çalışmaları yapıldı. Konular bu online platformdan verilen ödevler ile pekiştirildi.

17 Duygusal ifade, hayvan, meslek, kıyafet ve yiyecek isimlerinin yazılı olduğu çıkartmalar doğru yerlere yapıştırıldı. Görseller ve yazıları eşleştirme çalışmaları ile okumanın ilk temelleri atıldı.

18 Duygusal ifadeler, hayvanlar, meslekler, kıyafetler ve yiyecekler konuları ile ilgili öğretici kitap çalışmaları yapıldı; videolar izlendi. İnteraktif oyunlarla konular pekiştirildi.

19 10 dan 20 ye rakamların isimleri ve yazılışları öğrenildi. Kitap çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalarda projeksiyon aktif olarak kullanıldı. Sayılar konusu şarkılar, oyunlar ve videolarla pekiştirildi. Türkçe dersinde öğrenilen seslerle İngilizce kelime türetme ve yazma çalışmaları yapıldı. Bu seslerin kitaplardaki çalışmaları da tamamlandı.

20 Yeni yıl ile ilgili dilekler yazıldı. Dilekler Bilgi Ağacı nda paylaşıldı. Yeni yıl posterleri hazırlandı, okul duvarlarında sergilendi.

21 Haftanın Yıldızı uygulamasına devam edildi. Bu uygulamada derse katılım, tam ödevler, ders içi ve ders dışı İngilizce konuşmaya çalışma konularında başarılı ve istekli öğrenciler Star of the week seçilirler. Bir madalya ve kukla ile ödüllendirilen bu öğrenciler hafta sonu kukla ile yaptıkları aktiviteleri Pazartesi günü arkadaşlarına İngilizce olarak anlatırlar.

22 OYUN VE FİZİKİ ETKİNLİKLER (OVFE) OVFE DERSLERİMİZ Beden eğitimi Yüzme Drama Halk oyunları Bale Jimnastik Enstrüman YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR Milli bayramlar/ belirli gün ve haftaların kutlamalarında koro, halk dansları, tiyatro ve dans etkinliklerine hazırlık çalışmalarına devam edildi.

23 Yarışmalar ile eğitsel oyunlar düzenlendi. Temel jimnastik duruşları ve oturuşları öğrenildi.

24 Antrenman merdiveni ile çabukluk ve sıçrama çalışmaları yapıldı. Antrenman merdiveni ile çeşitli koşu drilleri, koordinasyon, denge ve esneklik çalışmaları yapıldı.

25 MÜZİK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR İstiklal Marşı çalışmaları yapıldı. Doğru nefes ve uzatmalara dikkat edildi. Sesimizi nasıl düzgün çıkarabileceğimize yönelik ses çalışmaları yapıldı. Bütün müzik türleri dinlenilip daha sonra öğrencilerin duygu ve düşünleri öğrenildi. Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili hem türküler hem marşlar dinletilip söylenmeye çalışıldı. Dizek üzerinde kalın Do notasından ince Do notasına kadar hem yazılı hem de sözlü çalışmalar yapıldı. Dizek üzerinde notalarla hem bona hem de solfej çalışmaları yapıldı.

26 GÖRSEL SANATLAR YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR Öğrencilerimizle kış ve yeni yıl süsleme ve resimleri yaptık resimleri yapıldı. Duygu, düşünce ve izlenimlerini çeşitli görsel sanat teknikleriyle ifade etmeleri sağlandı. Çalışmalarını tamamlayan öğrencilerle atık malzemelerle foto blok üzerine değişik malzemeler arasında bağlantı kurmasını sağlayan 3 boyutlu kesme yapıştırma çalışması yapılmaya başlandı.

27 SERBEST ETKİNLİK (HEYKEL) YAPILAN ÇALIŞMALAR Oyun hamurlarıyla yönergeler doğrultusunda istenen görselleri ve şekilleri oluşturma çalışmaları yapıldı. Oyun hamurlarından yaptığımız heykeller sergilendi. KAZANIMLARIMIZ Üç boyutun ne olduğunu bilir. Heykelle ilgili farklı teknik ve sarf malzemelerinin bilgisine sahip olur ve kullanır. Çok çeşitli malzemelerle heykel yapılabileceğini bilir ve kavrar. Heykel atölyesi bilgisine ve disiplinine sahip olur ve önemini kavrar. Heykel yapabilir ve çeşitli kurgular geliştirebilir. Özgün çalışmalar ortaya koyabilir.

28 SERBEST ETKİNLİK (SATRANÇ) YAPILAN ÇALIŞMALAR Satranç bilmeyen öğrenciler baz alınarak satrancın yöntem ve tekniklerinin anlatılmasına devam edildi. Anlatılan bilgilerin uygulaması yapıldı. Satrançtaki yöntem ve teknikleri kavramış olan öğrencilerle küçük maçlar yapıldı.

29 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR Temel bilgisayar kullanımları olan bilgisayarı açma, kapama, mause u ve klavyeyi kullanma çalışmaları yapılmaya devam edildi. İşletim sistemindeki temel kavramların (masaüstü, simge, görev çubuğu, klasör, dosya, başlat menüsü, pencere) üzerinde durulmaya devam edildi. İnteraktif uygulamalarda bilgisayar kullanımı pekiştirilmeye devam edildi. Bilgisayar kullanımı sırasında oluşabilecek aksamalarda nelere dikkat edilmesi konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Diğer derslerde öğrenilen bilgiler doğrultusunda interaktif çalışmalar yapıldı.

30 YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR KÜTÜPHANE Kütüphanedeki Aslan adlı hikaye kitabı dinlenerek çeşitli boyama etkinlikleri yapıldı.

31 Bir Yeni Yıl Öyküsü adlı hikaye dinlendi ve ardından yeni yıl temalı kitap ayraçları yapıldı.

32 REHBERLİK 1.sınıf öğrencileri ile oyun oynayarak oyun kurallarını öğrenmelerini sağlamak amacı ile tarihleri arasında Oynayarak Öğreniyorum etkinliği yapıldı. Öğrenciler hem eğlenerek hem de öğrenerek oyun oynarken nelere dikkat edebileceklerini öğrendiler. Öğrencilere iletişim ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla tarihinde Akran İletişimi sunumu yapıldı. Seminerin amacı öğrencilerin ilişkilerinde nelere dikkat edebileceği ve iletişimi nelerin güçlendirebileceğini öğrenmelerini sağlamaktır.

33 Öğrencilerin yaratıcılıklarını kullanmalarını ve kendilerini ifade etmelerini sağlamak amacı ile yeni yıl dileklerini söyledikleri Yeni Yıl Çalışması tarihleri arasında yapıldı. Öğrencilerin el göz koordinasyonu, dikkat süreleri ve ince motor becerileri ile ilgili çalışmalar yapılmaya başlandı. 1.sınıf velilerine yönelik bilgilendirme ve farkındalık kazandırma amacı ile tarihinde Anne Baba Tutumları semineri yapıldı.

34 YEMEK SAATİ Öğrenilen yemekhane kuralları uygulandı. Sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve ikindi kahvaltılarında düzenli olarak yemekler yenildi. REVİR Öğrencilerimizin sağlığı dikkatle izlendi. Fiziksel gelişim ve sağlık durumlarıyla ilgili her türlü bilgi kayıt altına alındı. Düzenli ilaç kullanması gereken öğrencilerimizin ilaç saatleri dikkatle takip edildi ve ilaçlarını doğru bir şekilde, aksatmadan kullanmaları sağlandı. Öğrencilerimizin KKK ve DBT aşıları yapıldı.

35 VELİLERİMİZE ÖNERİLER SİNEMA Nadide Hayat TİYATRO Shakespeare'in Bütün Eserleri KİTAP Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm/ Zülfü LİVANELİ MÜZİKAL Küçük Prens Müzikali Bremen Mızıkacıları ATÖLYE KURS Renklerin Sesi

36

MEV KOLEJİ ÖZEL GÜZELBAHÇE İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM EYLÜL- EKİM - KASIM 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

MEV KOLEJİ ÖZEL GÜZELBAHÇE İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM EYLÜL- EKİM - KASIM 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU MEV KOLEJİ ÖZEL GÜZELBAHÇE İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM EYLÜL- EKİM - KASIM 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU Sayın Veli, 2013-2014 Eğitim - Öğretim yılı başından itibaren uyguladığımız

Detaylı

KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR)

KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR) . İLKOKULU ÖZEL EĞİTİM SINIFI TÜRKÇE DERSİ KABA DEĞERLENDİRME ARACI KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR) 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemek için hazırlık yapar. 2. Dikkatini dinlediğine yoğunlaştırır.

Detaylı

4.SINIF KASIM ARALIK BÜLTENİ MÜZİK İNGİLİZCE ALMANCA OVFE SOSYAL BİLGİLER REHBERLİK GÖRSEL SANATLAR

4.SINIF KASIM ARALIK BÜLTENİ MÜZİK İNGİLİZCE ALMANCA OVFE SOSYAL BİLGİLER REHBERLİK GÖRSEL SANATLAR 4.SINIF KASIM ARALIK BÜLTENİ SOSYAL BİLGİLER GÖRSEL SANATLAR MÜZİK İNGİLİZCE ALMANCA OVFE REHBERLİK TÜRKÇE İŞLEDİĞİMİZ METİNLER Güzel Sanatlar ve Atatürk (Bilgilendirici Metin) İnsan ve Atatürk (Dinleme

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 ( Bu mektup 10 Şubat 2014-11 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak çalışmaları belirtmektedir.) HAYAT BİLGİSİ 2.TEMAMIZ :BENİM EŞSİZ

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI B İ R E Y V E T O P L U M EYLÜL EYLÜL 19-23 EYLÜL (1. Hafta) 1. TEMA 26-30 EYLÜL (2. Hafta) GÖRSEL GÖRSEL Dinleme kurallarını uygulama: 1 Dinlediğini anlama: 1, 3, Konuşma kurallarını uygulama: 1, 2, 3,

Detaylı

TURKCEDERSĠMĠZ.COM 2014-215EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI TÜRKÇE DERSĠ 5. SINIF ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KAZANIMLAR METİNLER ÖLÇME DEĞ.

TURKCEDERSĠMĠZ.COM 2014-215EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI TÜRKÇE DERSĠ 5. SINIF ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KAZANIMLAR METİNLER ÖLÇME DEĞ. BİREY VE TOPLUM 15 26 EYLÜL (12 SAAT) PARA CÜZDANI (ÖYKÜLEYİCİ METİN) OKUMA KONUŞMA YAZMA DİL BİLGİSİ 11. Kurallarını Uygulama 1. k için hazırlık 2. amacını belirler. 3. amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU Sayın Veli, 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılı başından itibaren uyguladığımız programla ilgili olarak

Detaylı

2. SINIFLAR KASIM ARALIK AYI VELİ BÜLTENİ

2. SINIFLAR KASIM ARALIK AYI VELİ BÜLTENİ Sayfa 1 2. SINIFLAR KASIM ARALIK AYI VELİ BÜLTENİ HAYAT BİL- GİSİ MÜZİK G.S. REHBERLİK O.V.F.E. Sayfa 2 OKUYOR YAZIYORUZ Sesteş(eş sesli) kelimelerin neler olduğu öğrenildi ve bu kelimeler cüm- Yazarımız

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ Nisan Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Nisan ayı kazanımlarımız

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 1 BİREY VE TOPLUM Okulumuzda Çalışanlar e l 2- Dinlediğini Anlama: 1, 2, 3, 4,, 12, 13, 15, 16, 17 3- Tür, Yöntem ve Tekniklere

Detaylı

Doğal sayıları karşılaştırarak, sembol kullanarak büyükten küçüğe yada küçükten büyüğe sıralama,

Doğal sayıları karşılaştırarak, sembol kullanarak büyükten küçüğe yada küçükten büyüğe sıralama, Sayfa 1 Sayfa 2 TÜRKÇE Atatürk, temasından dinleme metni ve serbest okuma metinleri okutularak etkinlikleri yapıldı. Tema sonu çalışmaları üzerinde duruldu. Hayal Gücü, temasında bulunan Ağacım, Eskiyen

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ

5. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 5. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 1. TEMA: BİREY VE TOPLUM 2. TEMA: ATATÜRK 3. TEMA: DEĞERLERİMİZ 4. TEMA: DÜNYAMIZ VE UZAY 5. TEMA: ÜRETİM TÜKETİM VE VERİMLİLİK 6. TEMA: SAĞLIK VE ÇEVRE 7. TEMA: GÜZEL ÜLKEM

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ŞUBAT - NİSAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ŞUBAT - NİSAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ŞUBAT - NİSAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU Sayın Veli, 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılı başından itibaren uyguladığımız programla ilgili olarak sizleri

Detaylı

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME Öğretmenlerimiz: Esra Akkoyun: 1 A/B Pelin Yaman: 1 C/D ATAFENDE İngilizce programı Avrupa Dil standartları ve çoklu zekâ kuramına uygun olarak

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ- GEREÇLER GEZİ- GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 1.-2.-3.-4

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.SINIFLAR EKİM AYI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.SINIFLAR EKİM AYI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.SINIFLAR EKİM AYI BÜLTENİ TÜRKÇE Ela ve Lale kelimeleri oluşturuldu. Lale kelimesinin isim olduğunda büyük L harfiyle yazıldığı; çiçek

Detaylı

4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK

4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK 4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ,neleri edemez KIZILAY HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ ÖĞRETMENLER GÜNÜ 10 KASIM ATATÜRKÜ ANMA HAFTASI SONBAHAR-RÜZGÂR-ŞEMSİYE

Detaylı

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ÇOCUKLAR YARININ BÜYÜKLERİDİR. GELECEĞİN YÖNETİCİSİ VE GÜVENCESİDİRLER. BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI, KIZILAY HAFTASI, DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ,

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL 23 EYLÜL 27 EYLÜL (2. Hafta) EYLÜL 18 EYLÜL - 22 EYLÜL (1. Hafta) ARA DİSİPLİNLER VE DERS İÇİ 1. Doğal ve yapay ses kaynaklarından çıkan sesleri ayırt eder. T.1.2.1. Kelimeleri anlamlarına uygun

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık.

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık. Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ-GEREÇLER GEZİ-GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 5.6.7.8. SINIFLAR

Detaylı

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4-

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- Sayın Velimiz, PYP programımız çerçevesinde Yuvamda Mutluyum ünitesinde, İnsanların ve hayvanların kendilerine

Detaylı

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ ARI-ÇİÇEK-TAVŞAN GRUPLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ BÜLTENİ VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ Sınıfta kız,erkek çocuğuna ait pano hazırlama Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme İskelet üzerinde vücudun

Detaylı

Bunlar Bizim Kazanımlarımız 2.SINIF EYLÜL-EKİM AYI KAZANIMLARI

Bunlar Bizim Kazanımlarımız 2.SINIF EYLÜL-EKİM AYI KAZANIMLARI Türkçe Matematik Hayat Bilgisi *Dinlemek için hazırlık yapar, dikkatini yoğunlaştırır. *Dinlediğine dikkatini yoğunlaştırır. Dinlerken vurgu, tonlama ve telâffuza dikkat eder. *Dinlediklerinde ne, nerede,

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MAYIS AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MAYIS AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MAYIS AYI KAZANIMLARI ÖĞRENME ALANI: DİNLEME TÜRKÇE DERSİ 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.SINIFLAR EYLÜL AYI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.SINIFLAR EYLÜL AYI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.SINIFLAR EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUMUZUN İLK GÜNÜ 2 3 4 5 1.SINIF TÜRKÇE DERSİ KAZANIMLARI DİNLEME/İZLEME 1- Doğal ve yapay ses kaynaklarından

Detaylı

Bu hafta Hayat Bilgisi dersinde okulumuz çalışanlarının görevlerini tartıştık ve onlar için İyi ki varlar! dedik.

Bu hafta Hayat Bilgisi dersinde okulumuz çalışanlarının görevlerini tartıştık ve onlar için İyi ki varlar! dedik. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal ATATÜRK Ü anma hazırlıklarımız, Dünya Çocuk Kitapları Haftası etkinlikleri kapsamında yazar Kaan ELBİNGİL söyleşisi, İngilizce PİRATES

Detaylı

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ 3-6 yaş arasını kapsayan ve okul öncesi dönem adını verdiğimiz süreç çocukların gelişimi açısından oldukça önemlidir. Okul öncesi dönem çocukta büyümenin ve gelişimin en hızlı

Detaylı

2. SINIFLAR ŞUBAT MART AYI BÜLTENİ

2. SINIFLAR ŞUBAT MART AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR ŞUBAT VE MART AYI BÜLTENİ Şubat ve Mart Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 2. SINIFLAR ŞUBAT VE MART AYI BÜLTENİ BÜLTENİMİZDE NELER

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

1. SINIFLAR BÜLTEN 1

1. SINIFLAR BÜLTEN 1 1. SINIFLAR BÜLTEN 1 Örüntü ve Süslemeler Bir örüntüdeki ilişki belirlendi. Bir örüntüde eksik bırakılan öğeler belirlenerek tamamlandı. Geometrik Cisimler Geometrik cisimlerden küp, prizma, silindir,

Detaylı

Kavratılacak Sesler e sesi (8 EKİM PERŞEMBE)

Kavratılacak Sesler e sesi (8 EKİM PERŞEMBE) TEMA 1: BİREY VE TOPLUM : 28 EYLÜL 2015 20 KASIM 2015 EYLÜL 28 EYLÜL - O9 EKİM 2015 20 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 2. Dinlediğini Anlama, 5, 8, 11, 13 1. Konuşma Kurallarını Uygulama 1 2. Kendini Sözlü

Detaylı

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL 2013-2014 EĞİTİM YILI KELEBEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL Uzay ve gökyüzü panosu hazırlama

Detaylı

İYEP Komisyonun Görevleri; Şubat ayının ikinci haftasında KDA (Kazanım Değerlendirme Araçları) ile yetiştirme programına alınacak öğrencilerin tespitini yapar. Okulun fiziki şartlarını dikkate alarak yetiştirme

Detaylı

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar Mevsimi Canlıların

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta kütüphane etkinlikleri kapsamında karikatürist Turgut Yüksel i konuk ettik. Karikatür atölyesi öğrencilerimizi çok mutlu etti.

Detaylı

PLEVNE ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSİ 5. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI KAZANIMLAR OKUMA DİNLEME KONUŞMA YAZMA

PLEVNE ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSİ 5. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI KAZANIMLAR OKUMA DİNLEME KONUŞMA YAZMA Tarih - Saat Tekn. 1. Hafta İSTİKLAL MARŞI 6 Saat 1. kurallarını uygulama 1. k için hazırlık 2. amacını 3. amacına uygun yöntem 4. Okuduğu kelimeleri doğru telaffuz 5.Noktalama işaretlerine dikkat ederek

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ

3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ Kasım ayı kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi konularımız 3. SINIFLAR KASIM AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Eylül

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 3,4 (3-15 Ekim 2016) 2 saat UZUN HECE - KISA HECE EYLÜL- EKİM 1,2, (19-30 Eylül 2016) 2 saat İSTİKLAL MARŞI MIZA SAYGI A.6. İstiklal Marşı nı anlamına uygun dinler. A.6. Kazanımı ile İlgili Açıklamalar:

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ

UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ Eski yılda neler yaptık? Yeni yılda neler yapacağız? Zaman bildiren araçlar (Saat-takvim) Zaman

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz,

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz, Sevgili Velilerimiz, Bizler çocuklarımızla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nı okulumuzda coşkuyla kutladık. Onlara vatan, millet sevgisini birliği, bütünlüğü yaşlarının alabildiği ölçüde aktarmaya

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 4

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 4 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 4 ( Bu mektup 14 Nisan 2014-13 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılacak çalışmaları belirtmektedir.) HAYAT BİLGİSİ 3.TEMAMIZ : Dün

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

Scuolaslow. Bilge Kağan İlkokulu. Florya Asfaltı No:2 34153. Florya/İstanbul (212) 663 29 71 73. www.istek.k12.tr

Scuolaslow. Bilge Kağan İlkokulu. Florya Asfaltı No:2 34153. Florya/İstanbul (212) 663 29 71 73. www.istek.k12.tr Scuolaslow Bilge Kağan İlkokulu Florya Asfaltı No:2 34153 Florya/İstanbul (212) 663 29 71 73 www.istek.k12.tr 1. HAYAT BİLGİSİ 2.MATEMATİK 3.TÜRKÇE 4.OKULDA HAYAT 5.İNGİLİZCE 6.GÖRSEL SANATLAR 7.SOSYAL

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR KAZANIM VE GÖSTERGELER

Detaylı

1. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

1. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 1. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Okulumuzda Hayat Bilgisi dersi uygulanırken 1. yarıyılda Hayat Bilgisi dersi kapsamında yer alan, Okul Heyecanım, Benim Eşsiz Yuvam ve Dün,

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ UMUTLAR NEREDE BÜYÜRSE MUCİZELER ORADA ÇİÇEK AÇAR OKULUM BENİM HAKKIMDA HERŞEY EVİMİZ-AİLEMİZ İLKÖĞRETİM HAFTASI Okulunu tanıma Okulunun

Detaylı

2. SINIFLAR BÜLTEN 1

2. SINIFLAR BÜLTEN 1 2. SINIFLAR BÜLTEN 1 DOĞAL SAYILAR Deste ve düzine örneklerle açıklanmıştır. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu, onluk ve birlik gruplara ayırarak bunlara karşılık gelen sayılar yazılmış ve okunmuştur.

Detaylı

3. SINIFLAR MART AYI BÜLTENİ Mart Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız

3. SINIFLAR MART AYI BÜLTENİ Mart Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR MART AYI BÜLTENİ Mart Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLARMART AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Mart ayı

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ Şubat Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Şubat

Detaylı

4. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ

4. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 4. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ TEMALAR 1. TEMA: BİREY VE TOPLUM 2. TEMA: DEĞERLERİMİZ 3. TEMA: ATATÜRK 4. TEMA: ÜRETİM-TÜKETİM VE VERİMLİLİK 5. TEMA: SAĞLIK VE ÇEVRE 6. TEMA: YENİLİKLER VE GELİŞME 7. TEMA:

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI KİMLİK BİLGİLERİ

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI KİMLİK BİLGİLERİ BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI KİMLİK BİLGİLERİ Öğrencinin Adı Soyadı :... Doğum Tarihi,Yeri :... Anne / Baba Adı :... Ev Adresi :... Engel Durumu : Otizm R.A.M Kaynaşt. Dosya No :... Rapor No :...

Detaylı

KAZANIMLAR OKUMA KONUŞMA YAZMA DİL BİLGİSİ

KAZANIMLAR OKUMA KONUŞMA YAZMA DİL BİLGİSİ EYLÜL 1-2 (16-27-EYLÜL 2013) DOĞA VE EVREN İSTİKAL MARŞI-İKİNDİLER Türkçe Dersine Yönelik Tutum Ölçeği İLKÖĞRETİM SI 1. Okuma kurallarını uygulama:1.5 Okuma yöntem ve tekniklerini kullanır.2. Okuduğu metni

Detaylı

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ 5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ FEN VE DOĞA ETKİNLİĞİ DRAMA Araştırma ve problem çözme becerilerini Arkadaş ilişkilerini geliştirmek,akıcı geliştirmek konuşmalarını kendine güvenmelerini - Öğrenmeyi

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR OCAK AYI KAZANIMLARI

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR OCAK AYI KAZANIMLARI ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR OCAK AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1.Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını

Detaylı

PEK OKULLARI 2A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 2A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 2A 2018 2019 KASIM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 2.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: OKULUMUZDA HAT / EVİMİZDE HAT AÇIKLAMALAR Okulda iletişim

Detaylı

2. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÇİLEM TEKNECİ-ABİDE AVCU

2. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÇİLEM TEKNECİ-ABİDE AVCU 2. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÇİLEM TEKNECİ-ABİDE AVCU TÜRKÇE TEMA: MİLLİ MÜCADELE VE ATATÜRK-ERDEMLERİMİZ YAZMA Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. Yazılarını görsel unsurlarla destekler Yazdıklarının

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Okan Koleji İlkokulu olarak; bu yılı oldukça yoğun geçirdik. Sanat, spor, sosyal etkinlikler ve akademik,açıdan birbirini izleyen birçok çalışma yaptık.

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Çocuklar; eğitici oyuncak, evcilik, kukla, blok, müzik, sanat, kitap, fen-doğa,

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİÇEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİÇEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİÇEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ UZAY GERİ DÖNÜŞÜM YENİ YIL TUTUM VE YATIRIM HAFTASI İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI Tutumlu olmak nedir? Nasıl tutumlu olabiliriz? Elektrik,su

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI KONULARIMIZ: *Babalar Gününü Niçin Kutluyoruz? Baba Sevgisi Babamızın

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KULELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini oluşturduk ve inceledik.

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRLMİŞ EĞİTİM PLANI (B.E.P)

BİREYSELLEŞTİRLMİŞ EĞİTİM PLANI (B.E.P) UZUN DÖNEMLİ HEDEFLER BİREYSELLEŞTİRLMİŞ EĞİTİM PLANI (B.E.P) KISA DÖNEMLİ HEDEFLER 1. Sesleri tanır. 1. sesleri verilişlerine göre tanıyarak çıkartır. 2.Sesleri birbirinden ayırt eder. 3.Sesleri tanımada

Detaylı

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR EYLÜL VE EKİM AYI BÜLTENİ Eylül ve Ekim ayı kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi konularımız 3. SINIFLAR EYLÜLVE EKİM AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE

Detaylı

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

İstek Kemal Atatürk İlkokulu Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ

İstek Kemal Atatürk İlkokulu Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ İstek Kemal Atatürk İlkokulu 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk dönemini bugün tamamlıyoruz. İlk dönem,

Detaylı

3. SINIF NİSAN AYI BÜLTENİ

3. SINIF NİSAN AYI BÜLTENİ 3. SINIF NİSAN AYI BÜLTENİ DERSİN ADI : MATEMATİK KONU: DÜZLEMSEL ŞEKİLLERİN ÇEVRE UZUNLUĞUNU HESAPLAMA *Nesnelerin çevrelerini belirler. *Düzlemsel şekillerin çevre uzunluğunu hesaplar. *Düzlemsel şekillerin

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI Ayşe BAL DOĞUM TARİHİ 06/08/2003 YAŞI 9 KİMLİK BİLGİLERİ ANNE BABA ADI- SOYADI Sabiha Ali DOĞUM TARİHİ 09/06/1973 12/05/1970 MESLEĞİ Ev hanımı

Detaylı

ARI- ÇİÇEK- TAVŞAN GRUPLARI 2011 MAYIS AYI BÜLTENİ 2010

ARI- ÇİÇEK- TAVŞAN GRUPLARI 2011 MAYIS AYI BÜLTENİ 2010 ARI- ÇİÇEK- TAVŞAN GRUPLARI 2011 MAYIS AYI BÜLTENİ 2010 NELER ÖĞRENDİK? Anne Sevgisi Anneler gününün önemi. Mustafa Kemal ATATÜRK ÜN devrimleri Kurtuluş Savaşından sonra ülkemizde neler değişti? Taşıt

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velilerimiz, Bizler Kasım ayında olmanın burukluğunu yaşadık. Atatürk ü anma haftamızı Atamızı anarak yaşadık. Bu ayda Sentez Koleji olarak etkinliklerimiz keyifli ve dolu dolu geçti. Etkinliklerimiz

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3.SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3.SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3.SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ TÜRKÇE YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR Sınıf kütüphanesinden alınan kitaplar okundu. Harf konusu tekrar edildi. Hece

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül- 19 Ekim 2018)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül- 19 Ekim 2018) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül- 19 Ekim 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ CUMHURİYET BAYRAMI Kale nedir? Ev ve kale resimlerini inceleme Nasıl bir evde yaşadığını

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3.SINIFLAR EKİM AYI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3.SINIFLAR EKİM AYI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3.SINIFLAR EKİM AYI BÜLTENİ TÜRKÇE YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR Sınıf kütüphanesinden alınan kitaplar okundu. Harf konusu tekrar edildi. Hece

Detaylı

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ. DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını inceledik. Taşıtlar konusunda

Detaylı

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır Öğrencinin ilgi alanları, becerileri ve yetenekleri düşünüldüğü zaman kendi öğrenme yöntemlerine göre akademik ve/veya kültürel alanda başarılı olabilir.

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak ortaokul ve Liseli

Detaylı

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ Nisan Ayında Temamız SİHİRLİ TOHUMLAR Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü HAYAT BİLGİSİ:

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü HAYAT BİLGİSİ: Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

ARI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ARI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2013-2014 CANLILAR CANSIZLAR KÜLTÜRLER-ARKADAŞLIK HAFTASI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Canlıların özellikleri nelerdir? Söyleme Cansızların özellikleri nelerdir?

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

ÇĠÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENĠ. Hazırlayan: Ġnci Değer

ÇĠÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENĠ. Hazırlayan: Ġnci Değer ÇĠÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENĠ Hazırlayan: Ġnci Değer 19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA GENÇLĠK VE SPOR BAYRAMI ANNELER GÜNÜ TRAFĠK VE TAġITLAR DÜNYA SÜT GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün hayatı ve ülkemize kazandırdıkları

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖĞRENDİKLERİMİZ BEN KİMİM? Duyguları Sevdiklerim-sevmediklerim Kendimi nasıl tanımlarım Bedensel özelliklerim 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Mustafa Kemal Atatürk kimdir? Türkiye

Detaylı

. Sınıflar EKİM AYI BÜLTENİ

. Sınıflar EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sınıflar EKİM AYI BÜLTENİ Sayın Velilerimiz, 19 Eylül de başladığımız yeni eğitim öğretim yılının ilk ayını dopdolu bir programla geçirdik. Her sınıf düzeyinde

Detaylı

E-BÜLTEN 1.SINIFLAR - EKİM 2015

E-BÜLTEN 1.SINIFLAR - EKİM 2015 E-BÜLTEN 1.SINIFLAR - EKİM 2015 1A 1B 1C CUMHURİYETİMİZİN 92. YILI KUTLU OLSUN DERSİN ADI: TÜRKÇE TEMA: BİREY VE TOPLUM KONU: Dinleme, Anlama, Çizgi çalışmaları, Ses Öğrenme Çalışmaları Serbest ve düzenli

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)serbest

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3.SINIFLAR EYLÜL AYI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3.SINIFLAR EYLÜL AYI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3.SINIFLAR EYLÜL AYI BÜLTENİ TÜRKÇE YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR Eylül ekim ayı ortak hikaye kitabı olan Eğlenceli Notalar okundu. Bitimi sonrasında

Detaylı