DOKÜMAN VE KAYITLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DOKÜMAN VE KAYITLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ"

Transkript

1 1. AMAÇ Doküman No: P / 4.1 Revizyon No : 0 Sayfa : 1 / 7 Yayın Tarihi: Bu prosedürün amacı, İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi nde Kalite Yönetim Sistemine göre oluşturulan tüm doküman ve verilerin hazırlanması, kabulü, onayı, yayınlanması, gözden geçirilmesi, revizyonu, geçerli olanların uygulamada bulunması ve geçerliliğini yitirenlerin yürürlükten kaldırılması, tutulacak kayıtların, hazırlanacak raporlarının belirlenmesi, kayıtların toplanması, değerlendirilmesi, saklanması ve imha edilmesi işlemlerinin bir sistem dahilinde gerçekleşmesini sağlamaktır. 2. KAPSAM Bu prosedür, Kalite Yönetim Sistemi kapsamında bulunan tüm dokümanların hazırlanması, gözden geçirilmesi, onaylanması, yayınlanması, dağıtılması ve revizyonu ile ilgili her türlü doküman ve kaydın kontrolünde uygulanır. 3. SORUMLULUK ve YETKİ 3.1. Hemşirelik Hizmetleri Müdürü, hazırlanan dokümanların İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Kalite Politikasına uygunluğunu onaylamaktan sorumludur Kalite Sistem Yöneticisi, hazırlanan dokümanların diğer prosedür, talimat, yönetmelik, zorunlu standart, kanun ve resmi kararnameler ile ülkemiz mevzuatına uyumlu olarak hazırlanmasından, dokümanların asıllarının saklanmasından, korunmasından, yayınlanmasından ve uygulanmasından, kalite kayıtlarının belirlenmesi ve imhasından sorumludur Hemşirelik Hizmetleri Sorumlusu nun görevlendirildiği anabilim dallarında, Hemşirelik Hizmetleri Sorumlusu, ayaktan tedavi ünitelerinde ise Servis-Birim Sorumlu Hemşiresi, kalite sisteminin yürütülmesinden birinci derecede sorumludur Tüm hemşireler; sistemin yürütülmesinden sorumludur. 4. TANIMLAR 4.1. Kalite Kayıtları: Verilen hizmetin Kalite Yönetim Sisteminin şartlarına ve sözleşmeye uygunluk gösterdiğini kanıtlamak için somut kanıt olarak ortaya konulan doküman ve verilerdir Prosedür: Bir faaliyetin veya operasyon dizisinin ne, neden, ne zaman, nerede, nasıl ve kim tarafından yapılacağını belirleyen dokümandır Hemşirelik Bakım Protokolü Kitabı: Hemşirelik bakım ve uygulamalarının nasıl yapılacağını ayrıntılı bir şekilde açıklayan yazılı dokümandır Talimat: Tıbbi cihaz ve gereçlerin nasıl kullanılacağını ayrıntılı bir şekilde açıklayan yazılı dokümandır Kontrollü Kopya: Kalite Yönetim Sistemine ilişkin Kalite el kitabı, prosedürler, bakım protokolleri ve talimatlar vb. hazırlanması, yayınlanması, dağıtımı ve değişikliği sadece yetkilendirilmiş kişiler tarafından yapılan belgelerdir Kontrolsüz Kopya: Dağıtıldıktan sonra güncelleşmesi zorunlu olmayan, sadece bilgi için dağıtılan Kalite Yönetim Sistemine ait belgelerdir.

2 Doküman No: P / 4.1 Revizyon No : 0 Sayfa : 2 / 7 Yayın Tarihi: Geçersiz Kopya: Kullanımdan kaldırılan kalite dokümanlarıdır Kalite El Kitabı: Kalite Yönetim Sistemi kapsamına alınan prosedürlerin ve bunlara ait atıfların açıklamalarını içeren dokümandır Oryantasyon ve Organizasyon El Kitabı: nün amaç, işleyiş, organizasyon ve görev tanımlarını açıklayan yazılı dokümandır Dış Kaynaklı Doküman: İstanbul Tıp Fakültesi tarafından hazırlanmayan, hemşirelik bakım/hizmet kalitesini etkileyen ve İstanbul Tıp Fakültesinde çalışan hemşireler tarafından kullanılması zorunlu olan, yasal düzenleme, talimat, standart, kılavuz ve kayıtlardır. 5. İLGİLİ BELGELER Kalite Yönetim Sistemi Dokümanları 6. UYGULAMA 6.1. Dokümanların Hazırlanması Kalite Yönetim Sisteminin gerektirdiği dokümanlar; yönetimin öngördüğü şekilde, ilgili birimlerin ve çalışanların görüşleri alınarak Kalite Sistem Yöneticisi koordinatörlüğünde tarafından hazırlanır Prosedürler, bakım protokolleri, talimatlar ve el kitapları, bu prosedürde belirtildiği şekilde bilgisayar ortamında yazılır Dokümanların konusu, başlığı kısa ve kolay anlaşılır ifadelerle ve koyu harflerle yazılır Prosedürlerin başlığında, prosedürün adı, prosedür numarası, yayın tarihi, revizyon numarası ve revizyon tarihi bulunur. Prosedür içeriği; amaç, kapsam, sorumluluk ve yetkiler, tanımlar, ilgili belgeler, uygulama, ekler olarak düzenlenir. Alt bilgi bölümünde; hazırlayan, onaylayan ve kopya türü bölümleri yer alır Talimatların başlığında; talimatın adı, talimat numarası, yayın tarihi, revizyon numarası, revizyon tarihi bulunur. Talimat içeriğinde ise; amaç, sorumlular ve işin yapılışı yer alır Görev Tanımlarında; görev ünvanı, işin tanımı, çalıştığı bölüm, bağlı bulunduğu birim / yönetici, kendisine bağlı kadrolar, yerini alacak kişi, gerekli temel nitelikler ile görev, yetki ve sorumluluklar (hemşirelik bakımı, tıbbi tanı ve tedavi planının uygulamasına katılma, yönetim, eğitim ve danışmanlık, araştırma ile işbirliği ve ortaklık) yer alır Dokümanların numarası, Kalite Sistem Yöneticisi tarafından belirlenir. (Bakınız Madde 6.2) Sayfa numarası, toplam sayfa sayısıyla birlikte yazılır. Sayfa No : X / Y X: O sayfanın toplam sayfalar içinde kaçıncı sayfa olduğunu gösterir. Y: O dokümanın toplam sayfa sayısını gösterir.

3 Doküman No: P / 4.1 Revizyon No : 0 Sayfa : 3 / 7 Yayın Tarihi: Yayın tarihi, dokümanın onaylanıp yayınlandığı tarihtir. Gün, ay, yıl belirtilerek yazılır Dokümanların Numaralandırılması İstanbul Tıp Fakültesi nde oluşturulan dokümanlar için aşağıdaki numaralandırma sistemi kullanılır (Bakınız Tablo1). Tablo 1. Numaralandırma Sistemi A : Dokümanın Cinsi Doküman No A / X. Y KEK Kalite El Kitabı OOEK Oryantasyon Ve Organizasyon El Kitabı P Prosedür B Belge L Liste BRŞ Broşür T Talimat OŞ Organizasyon Şeması F Form PÇ Pilot Çalışma GT Görev Tanımı D Dış Kaynaklı Doküman Ş Şartname BP Bakım Protokolleri X: ISO 9001:2008 Standart Ana Madde Numarası ( Bakınız Tablo 1 ) Y: Aynı maddede yazılan prosedüre verilen sıra no (Bakınız Tablo 1) İlk hanede, dokümanın cinsini ifade eden de belirtilen kodlar bulunur. İkinci ve üçüncü hanelerde, ISO 9001 in ilgili ana ve alt maddesini ifade eden rakamlar yer alır. (Bkz. Tablo 2) Tablo 2. ISO Standardı Prosedür Numaraları ISO 9001 Element / Prosedür Adı No ISO 9001 Element / Prosedür Adı No Kalite Yönetim Sistemi 4 Üretimin Gerçekleştirilmesi 7 Doküman ve Kayıtların Kontrolü Prosedürü 4.1 Bakım ve Hizmet Geliştirme Prosedürü 7.3. Satın Alma Prosedürü 7.4 Yönetimin Sorumluluğu 5 Hemşirelik Hizmetlerinin Gerçekleştirilmesi 7.5. Yönetimin Sorumluluğu Prosedürü 5.1 Ölçme Analiz İyileştirme 8 İç Denetim Prosedürü 8.2 Kaynak Yönetimi 6 Uygunsuzlukların Kontrolü - Düzeltici ve Önleyici Faaliyetler Prosedürü 8.3. Kaynak Yönetimi Prosedürü 6.1 Veri Analizi Prosedürü Yalnızca nde kullanılacak formlar, listeler vb. dokümanlar A / HHM / X.Y. olacak şekilde numaralandırılır Anabilim dallarında hemşireler tarafından kullanılan birime özel formlar, protokoller ve talimatlarda A / Anabilim Dalı Kod Numarası (Bakınız Tablo 3) / X.Y. olacak şekilde olmak üzere numaralandırılır.

4 Doküman No: P / 4.1 Revizyon No : 0 Sayfa : 4 / 7 Yayın Tarihi: Tablo 3. Anabilim Dalları Kodları ANABİLİM DALI KOD ANABİLİM DALI KOD Acil Cerrahi ACR Kan Merkezi KANMER Anesteziyoloji ve Reanimasyon ANES Kardiyoloji KARD Cerrahi Özel Servis COZL Kulak Burun Boğaz KBB Çocuk Cerrahisi CCKCR Monoblok Ameliyathane AME Çocuk Ruh Sağlığı CCKRH Nöroloji NORO Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları CCKHAST Nöroşirurji NS Dermatoloji DERM Ortopedi ve Travmatoloji ORTO Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon FTR Plastik- Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi PRS Genel Cerrahi GNLCR Psikiyatri PSK Göğüs Cerrahi GGSCR Radyasyon Onkolojisi RO Göğüs Hastalıkları GGSHAST Radyodiagnostik RAD Göz Hastalıkları GOZ Su Altı Hekimliği SAH İç Hastalıkları İCHAST Tıbbi Ekoloji ve Hidraklimatoloji TEKO İnfeksiyon Hastalıkları İNF Transplantasyon Ünitesi TRANS Kadın Hastalıkları ve Doğum KD Üroloji URO Kalp Damar Cerrahisi KDC Dış kaynaklı dokümanlar aşağıdaki sisteme göre numaralandırılır. D / X.Y D Dış Kaynaklı Doküman Y Doküman Sıra Numarası 6.3. Dokümanların Gözden Geçirilmesi ve Onayı Birimde kullanılan, birime özel dokümanlar ilgili birim hemşireleri / yönetici hemşireleri tarafından hazırlanır, uygunluk açısından Kalite Sistem Yöneticisi ne sunulur. Kurum politikasına uygunluk açısından, Yönetim Temsilcisi tarafından gözden geçirilen doküman, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü tarafından onaylanır Kalite El Kitabı, Oryantasyon & Organizasyon El Kitabı, prosedürler ve genel dokümanlar, Kalite Sistem Yöneticisi nin koordinatörlüğünde tarafından hazırlanır, Yönetim Temsilcisi tarafından kontrol edilir, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü tarafından onaylanır. Kalite El Kitabı, sistemin uygulamalarını yansıtacak şekilde güncelleştirilir Onaydan geçen dokümanlar, madde 6.4 e göre dağıtılarak yürürlüğe girer.

5 Doküman No: P / 4.1 Revizyon No : 0 Sayfa : 5 / 7 Yayın Tarihi: Oluşturulan her dokümana ait bilgiler, Kalite Sistem Yöneticisi tarafından Genel Doküman Listesi ne işlenir ve bu form her zaman güncel halde tutulur Sistemde değişiklik olduğunda, ilgili dokümanlar madde 6.5 de açıklanan şekilde revize edilirler. Bunun dışında, yılda en az bir kez veya geniş kapsamlı organizayonel değişiklikler olduğunda, tüm dokümanlar gözden geçirilir, gerektiğinde güncelleştirilir ve tekrar onaylanarak yürürlüğe girer. Gözden geçirme faaliyetleri, değişikliğe yönelik başlatılan düzeltici ve önleyici faaliyetler (DÖF) ve alınan öneri sayısı ilgili raporda belirtilir. 6.4 Dokümanların Dağıtımı Kalite Sistem Yönetimine ait prosedürler, talimatlar ve kalite dokümanları, nün web sayfasından yayınlanır, sadece okuma ve yazdırma izni verilir Dokümanların kontrol dışı çoğaltılıp kullanılmasını önlemek amacıyla, Kalite Sistem Yöneticisi tarafından, yazdırılan dokümanların her sayfasının sağ alt köşesi, kırmızı renkte KONTROLLÜ KOPYA kaşesi ile kaşelenir. Bu kaşe, sadece Kalite Sistem Yöneticisi veya yetki verdiği bir hemşirede bulunur. Kaşelenmemiş dokümanlar kontrolsüz kopya sayılır Kalite Sistem Yöneticisi nde, Kalite Dosyasında kalite dokümanlarından orjinal birer kopya bulunur Anabilim dallarında kullanılacak olan formlar, kurumumuzun basım evinde basılır, ilgili anabilim dallarına dağıtılır. Hasta dosyasında bulunması gereken matbu halindeki formlar kontrolsüz kopya olarak servislerde bulundurulur Yönetime sunulacak ve veri sağlayacak olan formlar bilgisayar ortamında doldurulur ve Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü ne elektronik posta ile gönderilir. Bilgisayar ortamında gönderilen formları dolduran ve onaylayan hemşirelerin adı ve soyadı belirtilir Dokümanların kurum geneline dağıtımından Kalite Sistem Yöneticisi, anabilim dalı içinde dokümanların dağıtımından Hemşirelik Hizmetleri Sorumluları / Servis-Birim Sorumlu Hemşireleri sorumludur Hemşirelik Hizmetleri Sorumluları / Servis-Birim Sorumlu Hemşireleri, nün web sayfasındaki kalite dokümanlarının tüm hemşireler tarafından okunup uygulanmasından sorumludur Dokümanların birimlere dağıtımı, Doküman Dağıtım Formu ile yapılır. 6.5 Dokümanların Revizyonu Dokümanlarda revizyon ihtiyacı duyan çalışan Öneri Formu ile Kalite Sistem Yöneticisi nden talepte bulunur. Kalite Sistem Yöneticisi, uygun bulduğu revizyonlar için ni görevlendirir Doküman revizyonundan, Kalite Sistem Yöneticisi ve nde bulunan hemşireler sorumludur. Revize edilmiş dokümanların onaylanması ve dağıtımı, madde 6.3. ve 6.4 e göre gerçekleştirilir Dokümanlar ilk yayınlandıklarında sıfır (0) revizyon numarası alırlar. Bu numara, her revizyonda bir artırılır. Ve revizyon tarihi değiştirilir. Yeniden yayınlanan dokümanların doküman numaraları değişmez.

6 Doküman No: P / 4.1 Revizyon No : 0 Sayfa : 6 / 7 Yayın Tarihi: Dokümanların revizyon durumuna ilişkin bilgiler, Doküman Revizyon İzlem Formu na kaydedilir. Revizyonlarda, söz konusu dokümanın bütün sayfaları değiştirilerek yeniden yayınlanır. 6.6 Dokümanların Yürürlükten Kaldırılması Revize edilerek değiştirilmiş dokümanlar, bilgisayar ortamından yeni dokümanlarla değiştirilerek güncellenir. Hangi dokümanlarda değişiklik yapıldığı tüm birimlere elektronik posta yoluyla iletilir Yazdırılmış ve Kontrollü Kopya olarak kaşelenmiş dokümanlarda değişiklik yapıldığında, eski doküman İPTAL kaşesi ile kaşelenir. Bu dokümanlar, birimlerden Doküman Dağıtım Formu ile toplanır, Arşiv Kayıt ve İmha Formu na kaydedilerek arşivlenir. Yeni dokümanın orjinal olan onaylı hali Kalite Sistem Yöneticisi tarafından Kalite Dosyasına koyulur Kontrolsüz kopya olarak kullanım noktalarında bulunan, matbu halindeki formlar toplanarak revize edilmiş olan formlar kullanılır Saklama süresi dolan, yürürlükten kalkmış dokümanlar, Arşiv Kayıt ve İmha Formu na kaydedilerek imha edilirler Dış Kaynaklı Dokümanlar Dış kaynaklı dokümanlar, doküman numarası ile birlikte sisteme giriş tarihi ve revizyon numarası yazılarak Kalite Sistem Yöneticisi tarafından Dış Kaynaklı Doküman Listesi ne kaydedilir Dış kaynaklı dokümanlardan güncelliğini yitirenler, güncel olanları temin edilerek sisteme dahil edildikten sonra İPTAL kaşesi ile kaşelenerek - arşive kaldırılır. Bu dokümanlar bir yıl süre ile saklanır ve bu süre sonunda imha edilir. Bu işlemlerin takip ve koordinasyonu, Kalite Sistem Yöneticisi tarafından yapılır Kayıtların Kontrolü Kalite Yönetim Sistemi standartlarına uygun olarak, kullanılan kalite kayıtlarının tamamı Genel Doküman Listesi nde tanımlanmıştır Kalite Kayıtları, arşivde Genel Doküman Listesi nde belirtilen sürelere uyularak saklanırlar. Erişimin kolay ve hızlı olabilmesi için tasnif edildikleri dosyaların üzerinde Kayıt ismi belirtilerek saklanırlar Adli sorumluluk gerektiren; hasta ve çalışan bilgilerinin kayıtlı olduğu dosyalar arşivde süresiz olarak saklanırlar. Hasta ve çalışanların isteği doğrultusunda kalite kayıtları onlara gösterilebilir. Kalite kayıtlarının saklanması konusunda yasal belirli bir süre yoksa, Genel Doküman Listesi'nde verilen süreler geçerli olur Kalite Sistem Yöneticisi, major uygunsuzlukla (hasta ve çalışan güvenliğini, kurum imajını tehdit eden vb.) karşılaşılan durumlarda ve kaliteye ilişkin özel çalışmalarda, belirli bir süre için, ek kalite kayıtlarının tutulmasını, ek kalite raporlarının hazırlanmasını isteyebilir. Kayıtların hazırlanmasından sorumlu hemşireler, Kalite Sistem Yöneticisi ve Anabilim Dalı Hemşirelik Hizmetleri Sorumlusu tarafından önerilen kişiler arasından, Yönetim Temsilcisi tarafından belirlenir.

7 Doküman No: P / 4.1 Revizyon No : 0 Sayfa : 7 / 7 Yayın Tarihi: Kalite kayıtlarının üzerinde düzeltme gerektiğinde, düzelten kişi tarafından düzeltme tarihi yazılarak paraf edilir Kalite Sistem Yöneticisi, kalite sistemine ilişkin olarak kuruluş içi kalite denetimlerini takip eden bir hafta içinde olmak üzere her denetim süreci sonunda ve genel olarak yıl sonunda kaliteye ilişkin gerekli kayıt ve raporları inceleyerek bir kalite raporu hazırlar. Bu raporlar Hemşirelik Hizmetleri Müdürü ne sunulur Kalite doküman ve kayıtlarının arşivde saklama süreleri dolunca, Kalite Sistem Yöneticisi nezaretinde imha edilirler. İmha edilme işlemi sırasında, Arşiv Kayıt ve İmha Formu nun ilgili kısmı doldurulur Kalite dokümanlarının korunması amacıyla her değişiklik yapıldığında ve lüzumu halinde yedekleri alınır. Kalite Sistem Yöneticisi tarafından nde ve birim dışında bulunacak şekilde yedeklenir Kalite kayıtlarının tutulduğu formlar, ilgili prosedürlerde/talimatlarda tanımlanmış ve EKLER bölümünde belirtilmiştir. 7. EKLER 7.1 L/ Genel Doküman Listesi 7.2 F/ Doküman Dağıtım Formu 7.5. F/ Arşiv Kayıt ve İmha Formu 7.6. L/ Dış Kaynaklı Doküman Listesi 7.7 F/ Doküman Revizyon İzlem Formu

DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, oluşturulan tüm iç-dış doküman ve verilerin hazırlanması, kabulü, onayı, yayınlanması, revizyonu, geçerli olanların uygulamada bulunması, geçerliliğini yitirenlerin

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi nde Kalite Yönetim Sistemi (KYS) içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, kodlanması, onaylanması, yayınlanması ve dağıtılması,

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Ahi Evran Üniversitesi nde Kalite Yönetim Sistemi (KYS) içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, kodlanması, onaylanması, yayınlanması ve dağıtılması, güncellenmesi ve/veya

Detaylı

KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ SİSTEM KAYITLARI KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ SİSTEM KAYITLARI KONTROLÜ PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1 /5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, firmada ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemine (GGYS) göre dokümante edilmiş bir Kalite ve Gıda Güvenlik Sistemi kurmak, bu sistemi uygulamak, tutulacak

Detaylı

DOKÜMANLARIN VE KAYITLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ PROSEDÜRÜ

DOKÜMANLARIN VE KAYITLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ PROSEDÜRÜ KONTROLÜ Sayfa 1/6 REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 08.08.2015 İlk Yayın 01 18.04.2016 Yürürlük yetkilisinin değişimi 02 04.09.2017 YGG(04.05.2017) Toplantısında alınan kararların gerektirdiği revizyon 1.

Detaylı

DOKÜMA TASYO ve VERĐ KO TROL PROSEDÜRÜ

DOKÜMA TASYO ve VERĐ KO TROL PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 7 1.0 AMAÇ Bu prosedürün amacı, ESO da kurulan kalite yönetim sistemine ilişkin tüm dokümantasyonun hazırlanması, dağıtımı, güncellenmesi, yürürlükten kaldırılması gibi uygulamaların işleyişini

Detaylı

Revizyon Açıklaması. Tanımlarda süreç planı, kontrolsüz kopya maddeleri revize edildi. Yardımcı doküman, iş akış şeması ve iş tanımı eklendi.

Revizyon Açıklaması. Tanımlarda süreç planı, kontrolsüz kopya maddeleri revize edildi. Yardımcı doküman, iş akış şeması ve iş tanımı eklendi. DOKÜMAN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Yürürlük i: 23.03.2012 Revizyon i: 13.09.2013 Sayfa: 1/6 Revizyon Açıklaması Kapak sayfasında bulunan Revizyon Bölümü yeniden düzenlendi. Tanımlarda süreç planı, kontrolsüz kopya

Detaylı

SARAYÖNÜ MESLEK YÜKSEKOKULU DOKÜMANTE EDİLMİŞ BİLGİNİN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

SARAYÖNÜ MESLEK YÜKSEKOKULU DOKÜMANTE EDİLMİŞ BİLGİNİN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ 1/6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Kalite Yönetim Sistemi (KYS) içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, onaylanması, yayını, sürdürülmesi, güncelleştirilmesi ve dağıtım esasları için yöntem ve sorumlulukları

Detaylı

DOKUMAN KONTROL TALİMATI Doküman

DOKUMAN KONTROL TALİMATI Doküman DOKUMAN KONTROL TALİMATI Yayın Yayın Revi. Sayfa Doküman Revizyon Tarihi No Tarihi No TL-02 10.08.2017 01 00 --- 1 / 6 1. AMAÇ: Kalite sistemine ait dokümanların hazırlanması, onaylanması, yayınlanması,

Detaylı

DOKÜMAN KONTROL PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KONTROL PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/6 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu prosedürün amacı, Turgut Özal Tıp Merkezinde kurulu olan Yönetim Sistemlerinin standartlarında yer alan şartlarla ilgili tüm dokümanların hazırlanması, onaylanması, yayını,

Detaylı

DÖKÜMAN VE VERİ KONTROLÜ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ:

DÖKÜMAN VE VERİ KONTROLÜ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ: Sayfa No : 1 / 5 1. AMAÇ: Bu prosedürün amacı Firmamızın ISO 22000:2005 ISO 9001:2008 Kalite-Haccp sistemi dokümanlarının hazırlanması, kalite dokümanlarının tanımlanması, bu dokümanların numaralandırılması,

Detaylı

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Doküman No: Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No:

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Doküman No: Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No: 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, İç Kontrol Sistemi içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, onaylanması, yayını, sürdürülmesi, güncelleştirilmesi ve dağıtım esasları için yöntem ve sorumlulukları belirlemektir.

Detaylı

DOKÜMAN KONTROL PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

DOKÜMAN KONTROL PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Kalite İyileştirme ve Hasta Adem Aköl Sinan Özyavaş Güvenliği Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü 1/8

Detaylı

YÖNETİMİN SORUMLULUĞU PROSEDÜRÜ

YÖNETİMİN SORUMLULUĞU PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Doküman No: P / 5.1 Revizyon No : 0 Sayfa : 1 / 5 Yayın Tarihi: 19.01.2010 Bu prosedürün amacı, İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Yönetimi nin Kalite Politikası ve hedeflerini oluşturmak, yönetim sistemini

Detaylı

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİK PROSEDÜRÜ

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİK PROSEDÜRÜ YÖNETMELİK İlk Yayın Tarihi 02.01.2017 20.10.2017 Revizyon Tarihi 02.01.2017 20.10.2017 Sayfa No 22 1 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Kalite Yönetim Sistemi içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, onaylanması,

Detaylı

2. SORUMLULAR KYS süreçlerinde doküman hazırlama, onaylama ve kullanımından ve ilgili kayıtların takibinden ilgili tüm personel sorumludur.

2. SORUMLULAR KYS süreçlerinde doküman hazırlama, onaylama ve kullanımından ve ilgili kayıtların takibinden ilgili tüm personel sorumludur. Sayfa 1 / 6 1. AMAÇ Kalite Yönetim Sistemi dokümantasyonu içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, onaylanması, dağıtılması, revizyonlarının yapılması ve iptali ile kayıtların kontrolüne ilişkin ilgili

Detaylı

( ) YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

( ) YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ ( ) YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ Yürürlük Tarihi 08.08.2018 1.AMAÇ : Üniversitemiz Kalite Yönetim Sistemini (KYS) oluşturmak, uygulamak, sürdürmek ve etkin çalışmasını desteklemek için gerekli dokümanların

Detaylı

1. AMAÇ 2. KAPSAM. Bu prosedür, Belediyemiz Yönetimi kapsamındaki tüm birimleri kapsar. 3. REFERANSLAR

1. AMAÇ 2. KAPSAM. Bu prosedür, Belediyemiz Yönetimi kapsamındaki tüm birimleri kapsar. 3. REFERANSLAR Sayfa No 1 / 7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Belediyemiz Kalite Yönetim Sistemi dokümanlarının hazırlanması, onayı, kontrolü, dağıtımı, saklanması, değişikliği, geri toplanması, yok edilmesi ve geçerli

Detaylı

2. KAPSAM OMÜ Mühendislik Fakültesi bünyesinde kullanılan Kalite Yönetim Sistemi dökümanlarını kapsar.

2. KAPSAM OMÜ Mühendislik Fakültesi bünyesinde kullanılan Kalite Yönetim Sistemi dökümanlarını kapsar. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, OMÜ Mühendislik Fakültesi Kalite Yönetim Sistemine ait tüm dökümanların hazırlanması, onaylanması, revizyonu ve kontrol altına alınmasıyla ilgili yöntemleri tarif eder. 2.

Detaylı

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ : Adıyaman Üniversitesi Kalite Yönetim Sistemini (KYS) oluşturmak, uygulamak, sürdürmek ve etkin çalışmasını desteklemek için gerekli dokümanların oluşturulmasını, onaylanmasını, kontrolünü, yayımlanmasını,

Detaylı

BARIŞ TATİL SİTESİ DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

BARIŞ TATİL SİTESİ DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/7 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 01.11.2014 İlk Yayın 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Yönetim Faaliyetlerinde ve KYS Kalite Yönetim Sisteminde kullanılan dokümanların hazırlanması,

Detaylı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin tüm birimlerini kapsar.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin tüm birimlerini kapsar. Diş Hekimliği Fakültesi DOKÜMAN HAZIRLAMA PROSEDÜRÜ Doküman Kodu KDY. PR. 01 Yayın Tarihi 13.04.2017 Revizyon Tarihi 00 Revizyon No. 00 Sayfa No. 1/7 1. AMAÇ Fakülte hizmetlerinde kullanılan tüm dokümanların

Detaylı

DÖKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

DÖKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ Bu prosedürün amacı; Başkanlığımızda oluşturulan kalite yönetim sisteminin uygunluğunun ve etkinliğinin sürekliliğini sağlamak, iyileştirme fırsatlarını değerlendirmek, üzere Kalite Yönetim Sistemi

Detaylı

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Yayın 03.06.2014 No 00 Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, ISO 9001:2008 yönetim sisteminin gerektirdiği iç ve dış kaynaklı dokümanların kodlanması, hazırlanması, kontrolü, yayınlanmadan önce onaylanması,

Detaylı

Dokümanların Kontrolü Prosedürü

Dokümanların Kontrolü Prosedürü 1.AMAÇ: BUTSO Kalite Yönetim Sistemini (KYS) oluşturmak, uygulamak, sürdürmek ve etkin çalışmasını desteklemek için gerekli dokümantasyonun oluşturulması, onaylanması, kontrolü, yayımlanması, dağıtımı,

Detaylı

4.1.1 Kalite El Kitabı, Kurum Kalite Yönetim Temsilcisi tarafından hazırlanır ve kapak sayfası Genel Müdür tarafından onaylanarak yürürlüğe girer.

4.1.1 Kalite El Kitabı, Kurum Kalite Yönetim Temsilcisi tarafından hazırlanır ve kapak sayfası Genel Müdür tarafından onaylanarak yürürlüğe girer. Sayfa:1/10 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, TKGM ve Taşra Teşkilatlarında Kalite Yönetim Sistemini oluşturan dokümanların (Kalite Politikası, Kalite Hedefleri, Kalite El Kitabı, Prosedürler, Talimatlar, Süreçler,

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Revizyon Açıklaması Üst Bilgide yer alan Doküman Takip kısmı ve içeriği yeniden düzenlendi. Genel olarak maddelerin hepsi tekrar değerlendirilmiş ve değişiklikler italik olarak ifade edilmiştir. Madde

Detaylı

Doküman No.: P501 Revizyon No: 06 Yürürlük Tarihi: 05.01.2012

Doküman No.: P501 Revizyon No: 06 Yürürlük Tarihi: 05.01.2012 Doküman Adı: DOKÜMAN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Doküman No.: Revizyon No: 06 Yürürlük Tarihi: 05.01.2012 Hazırlayan: Tekin ALTUĞ Kontrol: Gökhan BİRBİL Onay: H. İrfan AKSOY Sayfa 2 / 7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı,

Detaylı

DOKÜMANLARIN KONTROLU PROSEDÜRÜ

DOKÜMANLARIN KONTROLU PROSEDÜRÜ Sayfa 1/9 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 01.03.2012 İlk Yayın 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Kalite Yönetim Sistemi (KYS) içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, onaylanması,

Detaylı

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi:00.00.. Sayfa No:1/9 1. AMAÇ: İl Ambulans Servisi Başhekimliği Sistemini kapsayan iç ve dış kaynaklı dokümanların hazırlanma, onaylanma, yayın ve revize edilme yöntemlerinin tanımlanması

Detaylı

DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Sayfa No: 1 / 9 Revizyon Revizyon Sebebi No 00 İLK YAYIN 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 Nerede Revizyon Yapıldığı DAĞITIM YAPILAN BÖLÜMLER Sıra No Dağıtım Yapılan Bölümler Kağıt Ortam Elektronik Ortam 1

Detaylı

DOKÜMANTE EDİLMİŞ BİLGİ PROSEDÜRÜ

DOKÜMANTE EDİLMİŞ BİLGİ PROSEDÜRÜ Sayfa No. 1/7 1. AMAÇ: DEF nde oluşturulan KYS nin genel çerçevesini oluşturan dokümanlar ve saha uygulamaları sonucu elde edilen verilerin dokümante edilmesini sağlamaktır. 2. KAPSAM: DEF bünyesinde oluşturulmuş

Detaylı

MARMARA ÜNİVERİSTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ISO 9001:2000 KALİTE EL KİTABI

MARMARA ÜNİVERİSTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ISO 9001:2000 KALİTE EL KİTABI KEK 00.00.08 00 1 / 10 MARMARA ÜNİVERİSTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ISO 90012000 KALİTE EL KİTABI 23 SAYFADIR 00.00.2008 HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN DEKAN Prof.Dr.Mehmet AKALIN REVİZYON SAYFASI MARMARA

Detaylı

T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi. Yayın Tarihi Revizyon Numarası Revizyon Tarihi Sayfa Sayısı

T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi. Yayın Tarihi Revizyon Numarası Revizyon Tarihi Sayfa Sayısı T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Doküman Adı Dokümanların Kontrolü Prosedürü Doküman Numarası KOM/101/PR-001 ISO 9001:2008 KYS Kriter No 4.2.3. Yayın Tarihi Revizyon Numarası

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ BÜTÜNLEŞİK KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ DOKÜMAN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ BÜTÜNLEŞİK KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ DOKÜMAN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Doküman No: -PR- Sayfa No: 1/9 1. Amaç Bu prosedürün amacı, Onkoloji Enstitüsü nde, Onkoloji Enstitüsü Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi ne (-BKYS) göre oluşturulan tüm dokümanların, hazırlanması, kodlanması,

Detaylı

DOKÜMANTASYON PROSEDÜRÜ

DOKÜMANTASYON PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ : Bu prosedürün amacı, hizmetlerin yürütülmesinde esas olan Sağlıkta Kalite standartları kapsamında hazırlanan prosedürleri, talimatları,formların v.b. dokümanların hazırlanması,kontrolü, revizyonu,

Detaylı

İÇİNDEKİLER Sayfa Atatürk ün Gençliğe Hitabesi... 1 Hekimlik Andı... 2 Önsöz... 3 Misyonumuz Vizyonumuz... 4 Bugüne Kadar Görev Alan Fakülte

İÇİNDEKİLER Sayfa Atatürk ün Gençliğe Hitabesi... 1 Hekimlik Andı... 2 Önsöz... 3 Misyonumuz Vizyonumuz... 4 Bugüne Kadar Görev Alan Fakülte İÇİNDEKİLER Sayfa Atatürk ün Gençliğe Hitabesi... 1 Hekimlik Andı... 2 Önsöz... 3 Misyonumuz Vizyonumuz... 4 Bugüne Kadar Görev Alan Fakülte Dekanları... 5 İdari ve Akademik Kurullar... 5 Fakülte Kurulu...

Detaylı

PROSEDÜR GENEL MÜDÜRLÜK

PROSEDÜR GENEL MÜDÜRLÜK DOKÜMAN HAZIRLAMA VE KONTROLU Sayfa No: 1/8 1. AMAÇ: SHÇEK Genel Müdürlüğü ne ait Kalite Yönetim Sistemi içinde bulunan tüm doküman ve verilerin yayını, sürdürülmesi ve güncelleştirilmesi için yöntem ve

Detaylı

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1/11 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, ÖZERDEM DEMİR A.Ş. ve EGEDEMİR DEMİR GERİ KAZANIM MADENCİLİK PETROL NAKLİYE TURİZM İNŞAAT TAAHHÜT PAZARLAMA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Şirketlerimiz içerisinde uygulanan

Detaylı

İlk Basamağı: İyi bir dokümantasyona sahip olmaktır!

İlk Basamağı: İyi bir dokümantasyona sahip olmaktır! DOKÜMANTASYON EĞİTİMİ Etkin Bir Sistem Oluşturmanın İlk Basamağı: İyi bir dokümantasyona sahip y y p olmaktır! Dokümantasyonun Amacı İl i i f li l i h İletişim ve faaliyetlerin her zaman aynı ve bir bütün

Detaylı

DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ:Bu prosedürün amacı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 'nün Kalite Yönetim Sistemi kapsamındaki dokümanların hazırlanması, kontrol edilmesi, onaylanması, yayımlanması, dağıtımı, gözden geçirilmesi,

Detaylı

DOKÜMAN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 10/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Kalite Temsilcisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.Amaç Bu prosedürün amacı; ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite Standartları

Detaylı

İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ DEĞİŞİKLİK DURUMU Değişiklik Tarihi Açıklama Değişiklik No - Yeni yayımlandı 0 14.03.2002 Form Değişikliği Yapıldı 1 25.10.2005 Yönetim ve Değişikliği Yapıldı 2 HAZIRLAYAN: Sibel ŞAHİN İMZA ONAYLAYAN:

Detaylı

İç Denetim Prosedürü

İç Denetim Prosedürü Sayfa 1 / 5 Revizyon Takip Tablosu Revizyon No Tarih Açıklama 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, (KYS) nin ilgili standart ve yasal şartlara uygun olup olmadığının saptanması, KYS ye uygun çalışılıp çalışılmadığının

Detaylı

PROSEDÜR MAKİNE GÜVENLİK MUAYENESİ. REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih

PROSEDÜR MAKİNE GÜVENLİK MUAYENESİ. REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih Sayfa No : 1 / 7 REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih 00 Yeni Yayınlandı. Bu prosedür P.17 Makine Periyodik Muayene Prosedürü ile birlikte, P.10 Makine Muayene Prosedürü nün yerine

Detaylı

KYS İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

KYS İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 08.08.2015 İlk Yayın 01 18.04.2016 Yürürlük yetkilisinin değişimi 02 04.09.2017 YGG(04.05.2017) Toplantısında alınan kararların gerektirdiği revizyon 1. AMAÇ İç

Detaylı

2. KAPSAM:Kalite Yönetim Direktörü ve Kalite Birimi tarafından kontrol altında tutulan tüm dokümanları kapsar.

2. KAPSAM:Kalite Yönetim Direktörü ve Kalite Birimi tarafından kontrol altında tutulan tüm dokümanları kapsar. Sayfa No:1/4 1. AMAÇ: 112 İl Ambulans Servisinde, K.K.M., Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ve ilgili birimlerin kullandıkları dokümanların oluşturulması, onaylanması, revize edilmesi, dağıtılması ve

Detaylı

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Sayfa 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kalite Yönetim Sistemi (KYS) İç Denetimlerinin planlanması, gerçekleştirilmesi ve raporlanması için yöntem ve sorumlulukları belirlemektir. 2. KAPSAM Bu prosedür;

Detaylı

ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSUZ KOPYADIR

ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSUZ KOPYADIR 1. AMAÇ Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Yönetim Sistemini oluşturan tüm dokümanların kodlamasının yapılarak, kodların belirli bir format ve kapsamda hazırlanabilmesi için gerekli

Detaylı

DOKÜMANLARIN KONTROLU PROSEDÜRÜ

DOKÜMANLARIN KONTROLU PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 13 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Kalite Yönetim Sistemi (KYS) içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, onaylanması, yayını, sürdürülmesi, güncelleştirilmesi ve dağıtım esasları için yöntem

Detaylı

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÖNLEYİCİ FAALİYET PROSEDÜRÜ PR13/KYB

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÖNLEYİCİ FAALİYET PROSEDÜRÜ PR13/KYB TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR13/KYB Sayfa No: 1/4 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; Daire Başkanlığı tarafından verilen

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ DOKÜMAN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ DOKÜMAN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ: Bu prosedürün amacı, Batman Üniversitesinde iç kontrol çalışmaları kapsamında üretilen ve üretilecek olan dokümanlar için; standart bir doküman yönetimi yöntemi belirlemektir. 2. KAPSAM: Bu prosedür,

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 7 AMAÇ : SKS ve SAS çerçevesinde yürütülen çalışmaların koordinasyonu sağlamak. KAPSAM: Tüm Hastane KISALTMALAR: SKS: Sağlıkta Kalite Standartları SAS: Sağlıkta Akreditasyon Standartları DÖF:

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ 2018 YILI UYGULAMA REHBERİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ 2018 YILI UYGULAMA REHBERİ AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ YILI UYGULAMA REHBERİ KALİTE YÖNETİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ SUNUŞ Üniversitemizin Kalite Yönetim Sistemi, 2017 yılı içerisinde Yüksek Öğretim Kurulu tarafından, Kurumsal

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ İZLEME GÖZDEN GEÇİRME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ İZLEME GÖZDEN GEÇİRME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ İZLEME GÖZDEN GEÇİRME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Batman Üniversitesi iç kontrol

Detaylı

KALĠTE SĠSTEM DOKÜMANTASYONU

KALĠTE SĠSTEM DOKÜMANTASYONU 1. AMAÇ ABC San. ve Tic. A.Ş. nde uygulanan Kalite Yönetim Sistemini tanımlamak amacıyla oluşturulan Kalite Sistem Dokümantasyon yapısını göstermek. 2. KAPSAM Bu prosedür Kalite Yönetim Sistemi dahilindeki

Detaylı

KAYITLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

KAYITLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ KAYITLARIN 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Ahi Evran Üniversitesi bünyesindeki tüm birimlerin, Kalite Yönetim Sistemine göre oluşturulan tüm doküman ve verilerin hazırlanması, kabulü, onayı, yayınlanması,

Detaylı

DOKÜMANLARININ HAZIRLANMASI VE KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

DOKÜMANLARININ HAZIRLANMASI VE KONTROLÜ PROSEDÜRÜ DOK. KODU: DY.PR.01 YAYIN TARİHİ: 01.06.2017 REVİZYON NO: 00 REVİZYON TARİHİ: 00 SAYFA 1/6 1. AMAÇ: Hastanemizde; uygulamalara ait süreçlerin planlanması ve yazılı hale getirilmesi, uygulamaların yazılı

Detaylı

KÜTAHYA SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KÜTAHYA SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN KÜTAHYA SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu nun 48. maddesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 12.06.2018 tarih

Detaylı

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe ve İngilizce Tıp Programları

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe ve İngilizce Tıp Programları T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe ve İngilizce Tıp Programları 4. ve 5. Sınıf Stajları Öğrenci Değerlendirme Anket Analizi 2012-2013 Bahar Yarıyılı Anket Analizi 2012-2013 Bahar

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü HEMOVİJİLANS HEMŞİRELİĞİ 2016 YILI FAALİYET RAPORU 1. Merkezimizde Kan Bankası Ünitesi tarafından kliniklere kan ve kan bileşeni gönderilen hastaların günlük listeleri çıkartıldı ve klinikler için vizit

Detaylı

TS EN & TS EN ISO 3834 BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

TS EN & TS EN ISO 3834 BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ TS EN 15085 & TS EN ISO 3834 Doküman Kodu & Son Rev. No Organizasyon Kodu Doküman Tipi Sıra No Son Revizyon No DKR PRS 1500 01 Revizyon Tarihçesi ve Doküman Kontrol & Onayı Rev. No Tarih Tanım Kontrol

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ GÖRÜNTÜLEME HİZMETLERİ BÖLÜM UYUM REHBERİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ Doküman Kodu Yayın Tarihi

Detaylı

Kalite Yöneticisi :Talep ve sözleģmelerin standart bir formatta hazırlanmasından ve Kalite Yönetim Sistemine uygunluğunun sağlanmasından sorumludur.

Kalite Yöneticisi :Talep ve sözleģmelerin standart bir formatta hazırlanmasından ve Kalite Yönetim Sistemine uygunluğunun sağlanmasından sorumludur. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı müģterilerden gelen taleplerin değerlendirilmesi ve değerlendirme sonucunda karģılıklı olarak imzalanacak olan sözleģmelerin Ģartlarının belirlenmesi için takip edilecek yol

Detaylı

Doküman Adı: Doküman Kontrol Prosedürü. İlk Yayın Tarihi: 13.12.2006

Doküman Adı: Doküman Kontrol Prosedürü. İlk Yayın Tarihi: 13.12.2006 13.12.20 1 / 5 1. AMAÇ: Uludağ Üniversitesi Rektörlük İdari Teşkilatı bünyesindeki kalite yönetim sistemi dokümanlarının kontrol altına alınmasıyla ilgili yöntemleri tarif eder. 2. KAPSAM: Uludağ Üniversitesi

Detaylı

PERSONEL EĞİTİM PROSEDÜRÜ

PERSONEL EĞİTİM PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 08.03.2013 Yönetim ve İcra Kurulu ifadesi, Yönetim Kurulu 01 olarak değiştirildi. Madde 5.8 te hemşireler için ilave eğitim planlaması tarif edildi.

Detaylı

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SAYFA NO 1 1. AMAÇ: Dokümanların (prosedürler, talimatlar, prosesler, kayıtlar, görev tanımları, planlar, rıza formları, rehberler, listeler, dış kaynaklı dokümanlar, destek dökümanlar ) tanımlanması,

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/6 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 02.07.2018 İlk yayın 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda Kalite Yönetim Sistemi politika, hedef ve iş akışlarındaki

Detaylı

DÜZELTİCİ FAALİYET PROSEDÜRÜ

DÜZELTİCİ FAALİYET PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 6 REVİZYON BİLGİSİ REVİZYON NO AÇIKLAMA Rev.0 Rev.1 İlk yayın Kapsamın personel belgelendirme faaliyetlerini de içerecek şekilde genişletilmesi BU DOKÜMAN SİSTEM DENETİM BELGELENDİRME NİN ÖZEL

Detaylı

BEYAS KOORDİNATÖRLÜĞÜ GEÇERLİ DOKÜMAN LİSTESİ

BEYAS KOORDİNATÖRLÜĞÜ GEÇERLİ DOKÜMAN LİSTESİ Revizyon 01 15/06/2016 İlk Doküman Listesi Revizyon İzleme Tablosu Açıklama 02 03/08/2018 BEYAS El kitabı oluşturuldu. 2018 yılı Koordinatörlük hedefleri belirlendi. Risk Değerlendirmesi yapılarak raporu

Detaylı

1- AMAÇ Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baştabipliğinde doküman bütünlüğünü sağlamaktır.

1- AMAÇ Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baştabipliğinde doküman bütünlüğünü sağlamaktır. 1- AMAÇ Baştabipliğinde doküman bütünlüğünü sağlamaktır. 2- KAPSAM nde hazırlanacak prosedür, program, form, plan, tutanak, liste, rehber, talimat vb tüm dokümanları kapsar. 3- KISALTMALAR Bu prosedürde

Detaylı

Kontrol: Gökhan BİRBİL

Kontrol: Gökhan BİRBİL Doküman Adı: DOKÜMAN HAZIRLANMASIYLA İLGİLİ TÜRKAK PRENSİPLERİ TALİMATI Doküman No.: T501-01 Revizyon No: 04 Yürürlük Tarihi: 25.12.2011 Hazırlayan: Tekin ALTUĞ Kontrol: Gökhan BİRBİL Onay: H. İrfan AKSOY

Detaylı

Kontrol: Gökhan BİRBİL

Kontrol: Gökhan BİRBİL Doküman Adı: İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Doküman No.: Revizyon No: 04 Yürürlük Tarihi: 05.01.2012 Hazırlayan: Tekin ALTUĞ Kontrol: Gökhan BİRBİL Onay: H. İrfan AKSOY Sayfa 2 / 7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, TÜRKAK

Detaylı

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞARTNAME HAZIRLAMA PROSEDÜRÜ PR24/KYB

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞARTNAME HAZIRLAMA PROSEDÜRÜ PR24/KYB TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR24/KYB Sayfa No: 1/6 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; Daire Başkanlığının ihtiyacı

Detaylı

YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ

YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1. PR06/KYB Sayfa No: 1/3 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; Daire Başkanlığı Kalite Yönetim

Detaylı

YAYIN, DEĞİŞİKLİK VE DAĞITIM SAYFASI. DAĞITIM LİSTESİ (Baskı)

YAYIN, DEĞİŞİKLİK VE DAĞITIM SAYFASI. DAĞITIM LİSTESİ (Baskı) Doküman Revizyon P07 02 1/5 01/03/2016 YAYIN, DEĞİŞİKLİK VE DAĞITIM SAYFASI Değişen - 2,3,4 Tarih Değişiklik Revizyon 24/02/2014 10/02/2015 Yeni yayın Şikâyet ve İtiraz tanımlarının ayrıştırılması ve detaylandırılması

Detaylı

SÜREÇ YÖNETİMİ KAPSAMINDA PROSEDÜR HAZIRLAMA

SÜREÇ YÖNETİMİ KAPSAMINDA PROSEDÜR HAZIRLAMA SÜREÇ YÖNETİMİ KAPSAMINDA PROSEDÜR HAZIRLAMA Hazırlayan: KALİTE GELİŞTİRME BİRİMİ ENDÜSTRİ YÜKSEK MÜHENDİSİ AYŞE HANDE EROL KALİTE ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA SÜREÇLERİN BELİRLENMESİ, PROSEDÜRLERİN ve TALİMATLARIN

Detaylı

İç Tetkik Soru Listesi

İç Tetkik Soru Listesi Std. Mad. Soru 4.1 1 Kalite Yönetim Temsilciliği İçin Sorular Sorular E / H Bulgular Kalite Yönetim Sistemi için ihtiyaç duyulan prosesler, proseslerin sırası ve birbirleriyle etkileşimleri belirlenmiş.

Detaylı

ARŞİV BİRİMİNİN İŞLEYİŞİNE YÖNELİK PROSEDÜR

ARŞİV BİRİMİNİN İŞLEYİŞİNE YÖNELİK PROSEDÜR Doküman Kodu: ARŞ.PR.01 Yayın Tarihi:Mayıs 2013 Revizyon Tarihi:- Revizyon No:0 Sayfa No:1/5 1. Amaç: Tarsus Devlet Hastanesi Ana Hizmet Binası ve Ek Hizmet Binası hizmetleri ve faaliyetleri sonucunda

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DOKÜMAN YÖNETİM PROSEDÜRÜ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DOKÜMAN YÖNETİM PROSEDÜRÜ SAYFA NO: 1 / 9 1. AMAÇ: Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimizde uygulanan Sağlıkta Kalite Standartları ve Kalite Yönetim Sistemi çerçevesindeki dokümanların hazırlanması, kontrol

Detaylı

Hazırlayan Yürürlük Onayı Kalite Sistem Onayı

Hazırlayan Yürürlük Onayı Kalite Sistem Onayı Sayfa No 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Aksaray Üniversitesi bünyesindeki tüm birimlerin, Kalite Yönetim Sistemine göre oluşturulan tüm doküman ve verilerin hazırlanması, kabulü, onayı, yayınlanması,

Detaylı

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.4 KALİTE YÖNETİM / İÇ KONTROL BİRİMİ

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.4 KALİTE YÖNETİM / İÇ KONTROL BİRİMİ KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.4 KALİTE YÖNETİM / İÇ KONTROL BİRİMİ Kalite Yöneticisi Dök.No KAİM.İKS.FRM.081 Sayfa No 1/ 3 İŞİN KISA TANIMI: Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü üst yönetimi

Detaylı

Risk Analiz Prosedürü

Risk Analiz Prosedürü Risk Analiz Prosedürü Doküman Tarihi: 9.11.217 AdlBelge-ORN-82 Yeni Yayın 1-Kontrolsüz Kopya Önceki Prosesler (Girdilerin Kaynakları): Proses (BİLGİ) Girdileri: Diğer tüm prosesler "Risk Analiz Sürecine"

Detaylı

Tecrübeye Dayanan Risklerde Aksiyon Planına Dahil Edilir

Tecrübeye Dayanan Risklerde Aksiyon Planına Dahil Edilir Sayfa No: 1-5 Doküman Tarihi: 12.10.2017 Önceki Prosesler (Girdilerin Kaynakları): Diğer tüm prosesler "ne" kaynak girdi sağlamaktadırlar. Proses (BİLGİ) Girdileri: Risk Aksiyon Planları (PLAN-01) Risk

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Balcalı Hastanesi Başhekimliği PERSONEL İŞLERİ BİRİMİNE

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Balcalı Hastanesi Başhekimliği PERSONEL İŞLERİ BİRİMİNE Evrak Tarih ve Sayısı: 28/05/2015-19291 T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Balcalı Hastanesi Başhekimliği *BENNLYL5* Sayı : 18649120-900/ Konu : Doğum Yardımı PERSONEL İŞLERİ BİRİMİNE Aile ve Sosyal Politikalar

Detaylı

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVĠZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 04.04.2013 Madde 3.3 revize edildi. Madde 2 de teknik 01 açıdan Ameliyathane Sorumlu Hekimi ne bağlı olduğu belirtildi. 12.03.2016 Yatan Hastadan Sorumlu

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 01.03.2012 İlk Yayın 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, YTÜ nde KYS politika ve hedeflerinin belirlenmesi ve üniversite içerisinde yayılımı ilgili

Detaylı

ĠÜ ONKOLOJĠ ENSTĠTÜSÜ BÜTÜNLEġĠK KALĠTE YÖNETĠM SĠSTEMĠ EL KĠTABI

ĠÜ ONKOLOJĠ ENSTĠTÜSÜ BÜTÜNLEġĠK KALĠTE YÖNETĠM SĠSTEMĠ EL KĠTABI İlk Yayın Tarihi : 2.0.201 No :.. Tarihi : Sayfa No :1 12 ĠÇĠNDEKĠLER VE ÇAPRAZ REFERANS ÇĠZELGE: OE-BKYS-EK Madde ve TS EN ISO 91:2 Madde ve Tarihi Bölüm Değişiklik Sayfası - 1 Önsöz - Tarihçe - 1 1 1.

Detaylı

DOKÜMAN YÖNETİM YÖNERGESİ Y17-İK-001

DOKÜMAN YÖNETİM YÖNERGESİ Y17-İK-001 Sayfa : 1 / 7 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı, Koç Üniversitesi ndeki idari ve akademik personel hizmet kalitesi üzerinde etkisi bulunan faaliyet ve süreçlerin kontrol altında tutulabilmesi için yazılı hale

Detaylı

Hazırlayan

Hazırlayan Yürürlük i: 14.09.2012 SÜRVEYANS TALİMATI Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi Madde No - 1.2, 2.3, 2.6-2.5 KAPSAM: Tüm birimler Hazırlayan Güler DEMİRCİ Canan SERÇELİK

Detaylı

İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ ALFANORM ENDÜSTRİYEL DENETİM VE BELGELENDİRME TİCARET ANONİM ŞİRKETİ KOD P-06 SAYFA 1 / 8 REVİZYON 03 Hazırlayan Kalite Güvence Direktörü 22.03.2018 Doğrulayan Yönetim Temsilcisi 22.03.2018 Onaylayan Genel

Detaylı

(2. AŞAMA) SAHA TETKİKİ PROSEDÜRÜ

(2. AŞAMA) SAHA TETKİKİ PROSEDÜRÜ 16.4.27 1 / 6 REVİZYON BİLGİSİ REVİZYON NO AÇIKLAMA Rev. İlk yayın BU DOKÜMAN SİSTEM DENETİM BELGELENDİRME NİN ÖZEL DOKÜMANIDIR. İZİNSİZ KOPYALANAMAZ 1. AMAÇ ve KAPSAM: 16.4.27 2 / 6 Bu prosedür, 2 aşamalı

Detaylı

GÜNCEL DOKÜMAN LİSTESİ GÜNCEL DOKÜMAN LİSTESİ

GÜNCEL DOKÜMAN LİSTESİ GÜNCEL DOKÜMAN LİSTESİ DAĞITIM YERİ NO TARİHİ Güncelleyen Kişi : YN: Yönetim TK: Türkak İN: İntranet Form Güncelleme Tarihi : FORM NO: F20 İlk Yayın Tarihi :01.10.2014 Revizyon No/Tarih: / Sayfa.../... DAĞITIM YERİ NO TARİHİ

Detaylı

Bu prosedür, İstanbul Üniversitesinde görev yapan tüm idari personeli kapsamaktadır.

Bu prosedür, İstanbul Üniversitesinde görev yapan tüm idari personeli kapsamaktadır. Sayfa :1/5 1.AMAÇ Prosedürün amacı; Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Görevde Yükselme Yönetmeliği, Aday Memurların Yetiştirilmelerine Dair Yönetmelik, 2914 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

2012-TUS İLKBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (YABANCI UYRUKLU)

2012-TUS İLKBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (YABANCI UYRUKLU) VE LAR ( ) 101111031 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ AİLE HEKİMLİĞİ K 1 0 1 --- --- 101111058 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON K 1 1 0 49,89946 49,89946 101111094 ANKARA

Detaylı

Kontrol: Gökhan BİRBİL

Kontrol: Gökhan BİRBİL Doküman Adı: YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ Doküman No.: Revizyon No: 06 Yürürlük Tarihi: 08.01.2011 Hazırlayan: Tekin ALTUĞ Kontrol: Gökhan BİRBİL Onay: H. İrfan AKSOY Sayfa 2 / 7 1. AMAÇ Bu prosedürün

Detaylı

2010 TUS SONBAHAR DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : 11 12 Aralık 2010)

2010 TUS SONBAHAR DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : 11 12 Aralık 2010) 1011139 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON K 1 1 0 055.625 055.625 1011163 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI K 2 2 0 054.520

Detaylı

T.C GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI EVRAK KAYIT, TAKİP, ZİMMET USUL VE ESASLARININ BELİRLENMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

T.C GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI EVRAK KAYIT, TAKİP, ZİMMET USUL VE ESASLARININ BELİRLENMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM T.C GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI EVRAK KAYIT, TAKİP, ZİMMET USUL VE ESASLARININ BELİRLENMESİ HAKKINDA YÖNERGE Sıra No :GMKA/Yönerge/04 Revizyon No : 1 Tarih :25/08/2011 Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi nde Ders Programlarının Yeniden Yapılandırılması

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi nde Ders Programlarının Yeniden Yapılandırılması Cerrahpaşa Tıp Fakültesi nde Ders Programlarının Yeniden Yapılandırılması Prof. Dr. Öner Süzer Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Program Yöneticisi osuzer@istanbul.edu.tr www.ctf.edu.tr/egitim_ogretim

Detaylı

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ REV. 4 TEMMUZ 2013 MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ HAZIRLAYANLAR : Ayfer KÖSE......TARİH: TEMMUZ 2013 EYS Şefi ONAYLAYANLAR : Dursun TEDİK..TARİH: TEMMUZ 2013 Kalite Müdürü

Detaylı