ENOCTA AKADEMİK EĞİTİM PLATFORMU SANAL SINIF OTURUMLARI KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ENOCTA AKADEMİK EĞİTİM PLATFORMU SANAL SINIF OTURUMLARI KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 ENOCTA AKADEMİK EĞİTİM PLATFORMU SANAL SINIF OTURUMLARI KULLANIM KILAVUZU

2 I İçindekiler SANAL SINIF OTURUMLARININ YÖNETİMİ... 1 Sanal Sınıf Oturumlarıyla İlgili Parametreleri Ayarlama... 1 Adobe Connect Parametreleri... 2 Dersin Farklı Şubelerinde Görüntülenmesi ve Paylaşılmasını Sağlama... 5 Toplu Sanal Sınıf Ekleme... 7 Sanal Sınıf Oturumlarını Oluşturma ve Güncelleme... 8 Sanal Sınıf Oturumunu Açma Öğretim Elemanı: Öğrenci: Sanal Sınıf Oturumlarını Kaydetme Sanal Sınıf Oturum Arşivlerini İzleme Öğretim Elemanı: Öğrenci: Sanal Sınıf Kayıtlarını İnceleme Sanal Sınıf Oturumlarına Katılım Durumlarını İnceleme Öğrenci Katılım Bilgilerinin Görüntülenmesi: Öğretim Elemanı Katılım Bilgilerinin Görüntülenmesi:... 28

3 1 SANAL SINIF OTURUMLARININ YÖNETİMİ Sanal Sınıf Oturumları ile ilgili Enocta Akademik Eğitim Platformu(EAEP) üzerinde; Sistem Yöneticisi, Öğretim Elemanı ve Öğrenci hesaplarından ulaşılabilen sayfalar ve yapılması gereken bazı işlemler mevcuttur. Adobe Connect ile ilgili işlemler sırasıyla şu şekildedir: 1. Sanal Sınıf Oturumlarıyla İlgili Parametreleri Ayarlama SİSTEM YÖNETİCİSİ 2. Toplu Sanal Sınıf Ekleme SİSTEM YÖNETİCİSİ 3. Sanal Sınıf Oturumlarını Oluşturma ve Güncelleme ÖĞRETİM ELEMANI 4. Sanal Sınıf Oturumlarını Açma ÖĞRETİM ELEMANI ve ÖĞRENCİ 5. Sanal Sınıf Oturumlarını Kaydetme ÖĞRETİM ELEMANI 6. Sanal Sınıf Oturum Arşivlerini İzleme ÖĞRETİM ELEMANI ve ÖĞRENCİ 7. Sanal Sınıf Kayıtlarını İnceleme SİSTEM YÖNETİCİSİ 8. Sanal Sınıf Oturumlarına Katılım Durumlarını İnceleme ÖĞRETİM ELEMANI ve BÖLÜM BAŞKANI Sanal Sınıf Oturumlarıyla İlgili Parametreleri Ayarlama Sistem Yöneticisi, Adobe Connect ile ilgili çeşitli parametreleri ayarlayarak, sanal sınıf oturumlarının sistem özelleştirmelerini yapabilir. Sistem Yöneticisi, sanal sınıfı oturumlarının sistem özelleştirme değerlerini ayarlamak için: A. Sistem Yönetimi ana menüsünden Sistem İşlemleri alt menüsüne tıklar.

4 2 B. Sistem İşlemleri adlı sayfada Sistem Özelleştirme bağlantısına tıklar. C. Sistem Özelleştirme adlı sayfada SSO Link kullanabilme, Arşivlerin İzlenmesi ile oturuma katılmış olma, oturumların aynı dersin diğer şubeleriyle paylaşımı gibi durumların aktif olmasını sağlayabilir. Adobe Connect Parametreleri EAEP üzerinde Adobe Connect ile ilgili ayarlanacak parametreler şu şekildedir: Adobe Connect Entegrasyonu Var {0, 1, 2} (Kapalı, Sunucuya Kurulum, Host Edilmiş Kurulum) Adobe Connect Single Sign On Açık Adobe Connect Sunucu Adresi Adobe Connect Admin Kullanıcısı Adobe Connect Başlık Öğrenciler aynı dersin diğer şubelerinin oturumlarını görebilsin Varsayılan Adobe Oturum Kaydı Durumu Adobe Connect arşivlerinin izlemeleri durumunda da öğrenciler oturuma katılmış sayılsınlar. Adobe Connect varsayılan oturum şablonu Sco ID Adobe Connect Oturumları aynı dersin diğer şubeleriyle paylaşılabilsin. Adobe Connect oturum türü {0, 1, 2} (Toplantı, Seminer, Ara yüzden seçilir) Adobe Connect Seminer Klasörü Sco-ID Adobe Connect Admin Password Adobe Connect Büyük Seminer Kullanıcı Sayısı Yoklama Katılmış Olma Süresi (Dakika)

5 3 Parametrelerin ayarlanması için açılacak olan Sistem Özelleştirme adlı sayfa aşağıdaki gibidir: Adobe Connect Entegrasyonu Var Değeri 1 verilerek entegrasyon sağlanır, böylece Adobe Connect kullanımı sağlanabilir. Adobe Connect Single Sign On Açık Değeri 1 verilerek gidecek mesaj üzerinden Kullanıcı Kodu ve Parola girilmeden giriş yapılması sağlanır. Adobe Connect Sunucu Adresi Sanal sınıf bağlantısının hangi adresten sağlanacağını belirler. Adobe Connect Admin Kullanıcısı Sanal sınıfı yönetecek kişinin sistemde kayıtlı olduğu Kullanıcı Kodu girilir. Adobe Connect Başlık Sanal sınıf ekranında başlık çubuğunda görüntülenecek isim belirlenir.

6 4 Öğrenciler aynı dersin diğer şubelerinin oturumlarını görebilsin Öğrenciler, aldıkları dersler için yer aldıkları şubenin dışındaki diğer şubelerinde gerçekleştirilecek oturumlarına katılabilsin diye 1 olarak ayarlanır. Varsayılan Adobe Oturum Kaydı Durumu Öğretim Elemanı, oturumu açtığı anda oturum kaydı otomatik olarak başlasın diye 1 olarak ayarlanır. Adobe Connect arşivlerinin izlemeleri durumunda da öğrenciler oturuma katılmış sayılsınlar. Oturum arşivlerini izleyen Öğrencilerin yoklamada Katıldı olarak işlenmelerini sağlamak için 1 değeri girilir. Adobe Connect varsayılan oturum şablonu Sco ID - Adobe Connect yazılımında bir oturum açarken varsayılan 3 oturum düzeni gelmektedir. Eğer kullanıcı tarafından bir oturum düzeni hazırlanırsa, bu oturumların EAEP tarafından seçilebilmesi sağlanabilir. Öğretim Elemanı ekranında oturum oluşturma sırasında (şablonlar Adobe Connect tarafında otomatik çekilir) seçim yapılarak devam edilebileceği gibi sistemde varsayılan olarak bir oturum şablonunun da gelmesi sağlanabilir. Bunun için sistem değişkenleri ekranında SCO ID ifadesi mevcuttur. Adobe Connect Oturumları aynı dersin diğer şubeleriyle paylaşılabilsin. Bir dersin birden fazla şubesi varsa 1 tanesiyle gerçekleştirilen sanal sınıf ekranlarının kaydı tüm şubelerde görüntülenebilir. Adobe Connect oturum türü {0, 1, 2} (Toplantı, Seminer, Ara yüzden seçilir) Girilecek değere göre sistemdeki varsayılan oturum türünün Toplantı ya da Seminer olması ya da ara yüzden seçilebilmesi sağlanır. Adobe Connect Büyük Seminer Kullanıcı Sayısı Adobe Connect in yeni versiyonuyla birlikte Büyük Seminer (katılımcı sayısı 600 den fazla, süresi 1 saatten uzun seminer tipi) özelliğine uygun olarak en fazla katılımcı sayısı belirlenebilir. Diğer bir deyişle, seminer sınıfının en fazla öğrenci sayısı belirlenebilir. Yoklama Katılmış Olma Süresi (Dakika) - Sanal sınıf oturumlarında belirlenen süre kadar kaldığında katıldı durumuna gelmesi sağlanır (Ör: 20 dk. Kalındığında oturuma katıldı yapar).

7 5 Dersin Farklı Şubelerinde Görüntülenmesi ve Paylaşılmasını Sağlama Bir dersin sanal sınıf oturumlarının, dersin diğer şubeleri tarafından da görülmesi ve katılım sağlanabilmesi için yukarıda da bahsettiğimiz parametrelerden bazılarının ilgili şekilde ayarlanmış olması gerekmektedir. Sonrasında ise Bölüm Sekreteri tarafından Şube Ekleme işleminde Sanal Sınıf Oturum Paylaşımı ve Farklı Şubelerde Sanal Sınıf Arşivleri seçeneklerinin ilgili şekilde ayarlanması gerekmektedir. Son olarak, Öğretim Elemanı tarafından Sanal Sınıf Oturum Listesi üzerinde Paylaşım İzinleri düzenlenebilir. Yukarıda bahsettiğimiz 3 basamağın hangi menüler üzerinden hangi sırayla yapıldığını aşağıda özetlemeye çalışalım: 1. Sistem Yöneticisi olarak Sistem İşlemleri -> Sistem Özelleştirme; Öğrenciler aynı dersin diğer şubelerinin oturumlarını görebilsin. ve Adobe Connect Oturumları aynı dersin diğer şubeleriyle paylaşılabilsin.

8 6 2. Bölüm Sekreteri olarak Öğrenci ve Ders İşlemleri -> Şube Listesi -> Şube Ekle; Sanal Sınıf Oturum Paylaşımı ve Farklı Şubelerde Sanal Sınıf Arşivleri 3. Öğretim Elemanı olarak Ders İşlemleri -> Sanal Sınıf Oturum Listesi -> Oturum Ekledikten sonra Oturum Listesinde Paylaşım İzinleri

9 7 Toplu Sanal Sınıf Ekleme Sistem Yöneticisi olarak EAEP ye giriş yapmış bir kullanıcı Eğitim İşlemleri ekranından toplu olarak sanal sınıf oturumları ekleyebilir. Sistem Yöneticisi, Toplu Sanal Sınıf Eklemek için: A. Sistem Yönetimi ana menüsünden Eğitim İşlemleri menüsüne tıklar. B. Eğitim İşlemleri adlı sayfada Toplu Sanal Sınıf Ekleme bağlantısına tıklar.

10 8 C. Toplu Sanal Sınıf Ekleme adlı sayfada Dosya Yükleme bölümünde Örnek bir dosya indirmek için tıklayınız yazan kısma tıklar. Adobe Oturum adıyla bir Excel şablon dosya indirir. Excel dosyasını düzenler ve Gözat düğmesiyle kayıtlı olduğu yerden bulur. Ekle düğmesine basar. D. Son olarak bir onay ekranı ile karşılaşır ve Onayla düğmesine basarak işlemi tamamlar. NOT: Toplu Sanal Sınıf Ekleme işlemi sırasında kullanılan Excel dosyasında Şube Kodu sütunu bulunur. Şube Kodu, Bölüm Sekreteri tarafından tanımlanan şubeler listesinden öğrenilebilir. Sanal Sınıf Oturumlarını Oluşturma ve Güncelleme EAEP de Öğretim Elemanları (Danışman) kendi dersleri için yeni bir sanal sınıf oturumu oluşturabilir, oluşturdukları oturumları güncelleyip silebilir veya oturuma Single Sign On (SSO Link) ile giriş yapabilirler. Bu şekilde EAEP üzerinden yöneterek; dersleri, şubeleri ve öğrencilerin hangi şubelerde yer aldıklarını Adobe Connect programında yeniden tanımlamaya gerek kalmaz.

11 9 Öğretim Elemanı, EAEP üzerinde Sanal Sınıf Oturumları oluşturmak için: A. Öğretim Elemanı ana menüsünden Ders İşlemleri menüsüne tıklar. B. Ders İşlemleri adlı sayfada Sanal Sınıf Oturum Listesi bağlantısına tıklar.

12 C. Sanal Sınıf Oturum Listesi adlı sayfada Oturum Ekle linkine tıklar. Aynı sayfada, Aktif şubede oluşturulmuş Adobe Connect Oturumlarının listesine ulaşılabilir. Listelenen oturumlar açılabilir, öğrenci listesi görüntülenebilir ve varsa oturum arşivlerine ulaşılabilir. Oturum listesinde oturum adına tıklayarak, oturum saatiyle ilgili çakışmalar görülebilir. Aktif Şubenin sanal sınıf oturumları güncellenebilir ve silinebilir. D. Sanal Sınıf Oturum Ekleme-Güncelleme Sayfasında; Oturum Bilgileri tablosunda gerekli tüm veriler doldurarak Ekle düğmesine tıklar. 10

13 Oturum Bilgileri tablosunda; "Oturuma katılacak kullanıcılara bilgilendirme e-postası gönder." seçeneği işaretlenerek oturum ile ilgili olarak katılımcılara bilgilendirme e-postası gitmesi sağlanır. "Kullanıcılara oturumdan... gün önce hatırlatma e-postası gönder." seçeneği işaretlenerek ve gün sayısı ayarlanarak, katılımcılara oturum başlangıcından kaç gün öncesinden itibaren oturumun başlayacağına dair hatırlatma e-postası gönderilmesi sağlanır. "Bu oturumu önümüzdeki... hafta için tekrarla." seçeneği işaretlenerek ve hafta sayısı yazılarak, oturumun kaç hafta boyunca tekrarlanacağı belirlenir. Sanal Sınıf Oturumunu Açma EAEP üzerinde Öğretim Elemanı ve Öğrenci tarafından oluşturulan sanal sınıflara katılım gerçekleştirilebilir. Öğretim Elemanı: Öğretim Elemanı sanal sınıf oturumunu açmak için: A. Öğretim Elemanı ana menüsünden Ders İşlemleri menüsüne tıklar. 11

14 12 B. Ders İşlemleri adlı sayfada Sanal Sınıf Oturum Listesi bağlantısına tıklar. C. Sanal Sınıf Oturum Listesi adlı sayfada Oturum Listesi tablosunda, İşlemler sütununda yer alan Oturumu Aç linkine tıklar.

15 13 Öğrenci: Öğrenci sanal sınıf oturumunu açmak için: A. Öğrenci ana menüsünden Ders İşlemleri menüsüne tıklar. B. Ders Listesi adlı sayfada İşlem sütununda yer alan Aç linkine tıklar.

16 14 C. Ders Ana Sayfası adlı sayfada Sanal Sınıf Oturum Listesi bağlantısına tıklar. D. Sanal Sınıf Oturum Listesi adlı sayfada Oturum Listesi tablosundaki İşlemler sütununda yer alan Oturumu Aç linkine tıklar. NOT: Mobil cihazlardan Adobe Connect Oturumunu başlatmak için Adobe Connect Uygulamasının yüklü olması gereklidir. Oturum için gelecek mailde linke tıklamak yeterli olacaktır.

17 15 Sanal Sınıf Oturumlarını Kaydetme Sanal Sınıf Oturumları, daha sonra tekrar izlenebilmek üzere kaydedilebilmektedir. EAEP ve Adobe Connect entegre edildiğinde, kayıtlı oturum arşivleri EAEP üzerinden izlenebilmektedir. Bir Öğretim Elemanı Adobe Connect Oturumlarını açmak ve oturum sırasında kayıt etmek için: A. Öğretim Elemanı ana menüsünden Ders İşlemleri menüsüne tıklar. B. Ders İşlemleri adlı sayfada Sanal Sınıf Oturum Listesi bağlantısına tıklar.

18 16 C. Sanal Sınıf Oturum Listesi adlı sayfada Oturum Listesi tablosunda, İşlemler sütununda yer alan Oturumu Aç linkine tıklar. D. Adobe Connect Oturum Ekranında Toplantı menüsünden Toplantıyı Kaydet... seçeneğine tıklayarak oturumu kaydetmeye başlayabilir.

19 17 E. Toplantı bitiminde kayıt düğmesinden kaydı durdurur. F. Kaydı durdurup, Toplantı menüsünden 'Toplantıyı Bitir' diyerek çıkış yapar. NOT: Adobe Connect ekranında kaydın zorunlu tutulması ile ilgili bir özellik mevcuttur. Bu özellik aktif edilirse oturum açıldığı andan itibaren kayıt edilmeye başlanabilir. Oturum sahibi dahil bu oturumun kaydedilmesi engellenemez. Ancak bu durum oturuma girilen ilk andan itibaren hazırlık gerektiren aşamaları da kaydedecektir.

20 18 Adobe Connect oturum kaydına zorlamak için: Sanal Sınıf Oturum Arşivlerini İzleme Öğrenciler, aldıkları derslerle ilişkili sanal sınıf oturumlarının arşivlerine EAEP üzerinden kolayca ulaşabilmektedir. Sanal sınıf oturumlarında, Öğretim Elemanı oluşturduğu oturumu açarak 'Toplantı Sahibi' sıfatıyla toplantıyı kaydeder ve böylece Öğrenci tarafından sanal sınıf oturum kayıtları izlenebilir. Aynı zamanda Öğretim Elemanı da kayıtları izleyebilir. Öğretim Elemanı: Bir Öğretim Elemanı kaydettiği sanal sınıf oturumlarını izlemek için: A. Öğretim Elemanı ana menüsünden Ders İşlemleri menüsüne tıklar.

21 19 B. Ders İşlemleri adlı sayfada Sanal Sınıf Oturum Listesi bağlantısına tıklar. C. Sanal Sınıf Oturum Listesi adlı sayfada Oturum Listesi tablosunda, İşlemler sütununda yer alan Oturum Arşivi seçeneğine tıklar.

22 20 D. Sanal Sınıf Oturum Arşivleri adlı sayfada arşiv listesindeki Arşivi Aç linkine tıklar. NOT: Adobe Connect Oturumunun diğer şubelerde direkt olarak görüntülenmesi için; Sistem Yöneticisi olarak, Sistem İşlemleri Sistem Özelleştirme - Aynı Dersin Diğer Şubeleriyle Varsayılan Olarak Paylaşılması seçeneğiyle paylaşım aktif hale getirilir. Sistem değişkenleriyle ilgili bahsedilen özelliği açtıktan sonra, Şube Listesi ekranından ilgili ayarlamaların yapılması gerekir (Geçmiş Dönemlere Ait Şube Erişim Yetkileri). Örneğin bir dersin 3 şubesi olduğunu düşünürsek iki şube için görüntülensin seçeneği işaretlenirse, görüntülensin seçilen iki şubenin ders arşivleri birbirleri arasında listelenir, ancak diğer şube bunları göremez.

23 21 Öğrenci: Öğrenci sanal sınıf oturum arşivini açmak için: A. Öğrenci ana menüsünden Ders İşlemleri menüsüne tıklar. B. Ders Listesi adlı sayfada İşlem sütununda yer alan Aç linkine tıklar.

24 22 C. Ders Ana Sayfası adlı sayfada Sanal Sınıf Oturum Listesi bağlantısına tıklar. D. Sanal Sınıf Oturum Listesi adlı sayfada Oturum Listesi tablosundaki İşlemler sütununda yer alan Oturum Arşivi linkine tıklar.

25 23 Sanal Sınıf Kayıtlarını İnceleme EAEP içinde sanal sınıf arşivlerinin uygun olup olmadığının değerlendirilmesi ve gerektiğinde yayından alınması için özel bir arayüz yer almaktadır. EAEP-Connect entegrasyonuyla, bu arayüz arşivlerin yönetimi için kullanılabilmektedir. Sistem Yöneticisi, Sanal Sınıf (Adobe Connect) Kayıtlarını İncelemek için: A. Sistem Yönetimi ana menüsünden Eğitim İşlemleri menüsüne tıklar. B. Eğitim İşlemleri adlı sayfada Sanal Sınıf Kayıtları bağlantısına tıklar.

26 24 C. Sanal Sınıf Kayıtları adlı sayfada Bölüm, Ders ve Dönem alanlarında gerekli seçimleri yaparak Listele düğmesine basar. Böylece sanal sınıf oturum kayıtlarını listeler. D. Listenin bulunduğu tabloda Dizin sütunu yer alır. Dizin sütununda görünen veriler; sanal sınıf oturumu sırasında yapılan işlemlerin kayıtlarını gösterir. E. Eğitim İşlemleri adlı sayfada Toplu Sanal Sınıf Ekleme bağlantısına tıklar. F. Toplu Sanal Sınıf Ekleme adlı sayfada Dosya Yükleme bölümünde Örnek bir dosya indirmek için tıklayınız yazan kısma tıklar. Adobe Oturum adıyla bir Excel şablon dosya indirir.

27 25 Excel dosyasını düzenler ve Gözat düğmesiyle kayıtlı olduğu yerden bulur. Ekle düğmesine basar. G. Son olarak bir onay ekranı ile karşılaşır ve Onayla düğmesine basarak işlemi tamamlar. NOT: Toplu Sanal Sınıf Ekleme işlemi sırasında kullanılan Excel dosyasında Şube Kodu sütunu bulunur. Şube Kodu, Bölüm Sekreteri tarafından tanımlanan şubeler listesinden öğrenilebilir. Sanal Sınıf Oturumlarına Katılım Durumlarını İnceleme Sanal Sınıf Oturumlarına katılım durumları, Öğrenci ve Öğretim Elemanı olarak sistem giriş yapan kullanıcılar için ayrı ayrı incelenebilir. Öğrenci Katılım Bilgilerinin Görüntülenmesi Öğretim Elemanı tarafından yapılabilir. Öğretim Elemanı Katılım Bilgilerinin Görüntülenmesi Bölüm Başkanı tarafından yapılabilir. Öğrenci Katılım Bilgilerinin Görüntülenmesi: Bir Öğretim Elemanı, Öğrencilerin sanal sınıf oturumlarına katılımlarını EAEP üzerinden takip edebilir. Öğretim Elemanı, Sanal Sınıf Oturum Öğrenci Listesi görüntülemek için: A. Öğretim Elemanı ana menüsünden Ders İşlemleri menüsüne tıklar.

28 26 B. Ders İşlemleri adlı sayfada Sanal Sınıf Oturum Listesi bağlantısına tıklar. C. Sanal Sınıf Oturum Listesi adlı sayfada Oturum Listesi tablosunda, İşlemler sütununda Öğrenci Listesi bağlantısına tıklar.

29 27 D. Sanal Sınıf Oturum Öğrenci Listesi adlı sayfada; Oturum Bilgileri alanında, katılım bilgileri görüntülenecek Oturumun Adı, Başlangıç Tarihi ve Saati, Oturum Süresi, Açıklama gibi veriler içerisinden seçim yapar. Öğrenci listesinin olduğu tabloda Öğrenci'nin Adı-Soyadı, oturuma İlk Giriş Tarihi, Oturumda Kalma Süresi ve Katılma Durumu verileri yer alır. Tablonun hemen altındaki Excel simgesine tıklanırsa mevcut durum Excel dosyası olarak indirilebilir. İşlemler sütununda tablodan seçilen öğrencilerin oturuma katılma durumlarına manuel olarak müdahale edebilir.

30 28 Öğretim Elemanı Katılım Bilgilerinin Görüntülenmesi: Bölüm Başkanı tarafından sanal sınıf oturumlarının, Öğretim Elemanı Katılım Bilgilerinin görüntülenmesi sağlanabilir. Bölüm Başkanı, Öğretim Eleman(lar)ının sanal sınıf oturumlarına katılım bilgilerini görüntülemek için: A. Bölüm Başkanlığı menüsünden İzleme ve Takip İşlemleri menüsüne tıklar. B. İzleme ve Takip İşlemleri adlı sayfada Öğretim Elemanı Analizleri bölümü altında Sanal Sınıf Oturum Analizleri bağlantısına tıklar.

31 C. Sanal Sınıf Oturum Analizleri adlı sayfada aktif olan bölümün dönemini seçer. Öğretim Elemanı listesinde hangi şubede hangi ders için sanal sınıf oturumlarına katılım gerçekleştiğini görür. Öğretim Elemanının katıldığı oturumlarda istatistiksel olarak öğrencilerin katılım durumlarını da görür. 29

32 30 Ayrıca Bölüm Başkanı tarafından sanal sınıf oturumlarına katılım durumları oturum bazlı olarak görülebilir. Bunun için: A. Bölüm Başkanlığı menüsünden İzleme ve Takip İşlemleri menüsüne tıklar. B. İzleme ve Takip İşlemleri adlı sayfada Öğretim Elemanı Analizleri bölümü altında Sanal Sınıf Oturum Yoklamaları bağlantısına tıklar.

33 C. Sanal Sınıf Oturum Yoklamaları adlı sayfada; 31

34 Öğretim Elemanı tarafından oluşturulan oturumların ilgili isimleri listelendiği görülür. Oturumların, hangi derse ait olduğu, hangi şubede hangi öğretim elemanı tarafından gerçekleştirildiği gibi bilgiler yer alır. Ayrıca Oturumun tarihi, durumu, süresi, katılımcı sayısı gibi bilgileri de oturum yoklama listesinde yer alır. Oturum Bilgileri bölümü yoklama listesinin belirlenecek tarih aralıkları için gelmesini sağlar (Ör: 1 Ocak 2012 den bu yana gerçekleşen oturumların yoklaması vb.). Başlangıç ve Bitiş Tarihleri ona göre girilir ve Listele düğmesine basılır. Son olarak listelenen yoklama tablosu, listenin en altındaki Excel simgesine tıklanarak Excel Raporu şeklinde bilgisayara indirilebilir. 32

Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak

Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak Öğrenci kendisine bildirilen Kullanıcı kodu ve parola bilgileri ile sisteme giriş yaptığında Öğrenci Ana Sayfası ekranına ulaşılır. Öğrenci Ana Sayfası ekranından,

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (UEYS) ÖĞRETİM ELEMANI KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 Öğretim Elemanı Ana Sayfası Ekranını Tanımak... 4 Öğretim Elemanı

Detaylı

EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU

EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU Gündem 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Öğrenci Ana Sayfası Ders Ana Sayfası Ders Planı (Müfredat) Sınavlar Ödevler Sanal Sınıf Oturumları Sanal Sınıf Oturum Kayıtları İçerikler Ders

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu

Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öncelikle Yüksekokulumuz ana sayfasından(http://uzak4.mersin.edu.tr/)

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

ENOCTA AKADEMİK EĞİTİM PLATFORMU DÖNEM İÇİ İŞLEMLER

ENOCTA AKADEMİK EĞİTİM PLATFORMU DÖNEM İÇİ İŞLEMLER ENOCTA AKADEMİK EĞİTİM PLATFORMU DÖNEM İÇİ İŞLEMLER I İçindekiler DÖNEM İÇİ İŞLEMLER... 1 Ders İçeriklerini Yükleme... 1 ABLMS Tipinde İçerik Oluşturma ve Güncelleme... 2 AICC 2.0 Standardına Sahip İçerik

Detaylı

MESS BULUT SİSTEMİ ÜYE PORTALI KULLANIM KILAVUZU

MESS BULUT SİSTEMİ ÜYE PORTALI KULLANIM KILAVUZU MESS BULUT SİSTEMİ ÜYE PORTALI KULLANIM KILAVUZU MESS Bulut Sistemi Üye şirketlerimizden anket yoluyla toplanmakta olan bilgilerin online bulut sistemi üzerinden hatasız, düzenli, kontrol edilebilir ve

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 1.1 DocPlace e-fatura Portalı Nedir?... 3 1.2 Sistem Gereksinimleri... 4 2. Başlarken... 5 2.1 Uygulamanın Başlatılması... 6 2.2 DocPlace e-fatura

Detaylı

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA 1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA Mardin Artuklu Üniversitesi 2015-2016 güz yarıyıldan itibaren Senato kararı ile üniversitemiz bünyesinde bulunan ön lisans ve lisans programlarında görülmekte olan

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu

Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu Bu kılavuzda sizlere ios işletim sistemi yüklü cihazlarla Uzaktan Eğitim Platformu E- Nocta sistemine girişi anlatacağız. 1- İlk olarak cihazın Apple Store bölümüne

Detaylı

Süreç Yönetimi. Logo

Süreç Yönetimi. Logo Süreç Yönetimi Logo Kasım 2013 SÜREÇ YÖNETİMİ Süreç belirlenen bir amaca ulaşmak için gerçekleştirilen faaliyetler bütünüdür. Örn; Sistemde kayıtlı personellerinize doğum günü kutlama maili gönderme, Deneme

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ U Z A K T A N E Ğ İ T İ M M E R K E Z İ Öğretim Yönetim Sistemi ve Sanal Sınıf (ESLMS) Öğrenci Kılavuzu İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim

Detaylı

Uzaktan Öğretim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Uzaktan Öğretim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Uzaktan Öğretim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1- Sisteme Giriş Yapılması... 2 2- Canlı Derslere Katılma... 4 3- Kaynakları Görüntüleme... 5 4- Ödevleri Görüntüleme... 7 5- Ders Tartışma

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 İçindekiler Tablosu ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 1. Özellikler.. 3 2. Kullanım...4 2.1. Elektra Fatura Aktarım Modülü.5 2.2. Mahsup Fişi Modülü.7 2.3. Bavel Fatura XML Modülü.9 2 ELEKTRA LOGO AKTARIM

Detaylı

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1 Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1. Giriş Ekranı Yardım Masası uygulamasına, http://yardimmasasi.anadolusigorta.com.tr linki üzerinden, Self Servis kullanıcı adı ve tek şifre ile giriş yapılmaktadır.

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon Numarası V-04 SUNAN Bilgi Yönetimi Sistemleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 1 2. Kapsam... 1 3. Kısaltmalar

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. PROJE SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 içindekiler Turkcell Hizmetleri...3 Toplu Mesaj Gönderimleri...4 Sicil Kartları Listesi nden SMS Gönderimleri...5 Raporlar...7 Durum Bilgisi...7 Başvurular...9 Turkcell

Detaylı

Admin. w w w. e n o c t a. c o m

Admin. w w w. e n o c t a. c o m Admin w w w. e n o c t a. c o m H ı z l ı v e e t k i n ö ğ r e n m e y o l u! Akademik e.mobil Tanıtım Sunumu Neler Anlatacağız? Akademik Uygulamaya Genel Bakış Hakkında Ekranı Öğrenci Ekranları Dersler

Detaylı

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU ŞUBAT - 2014 PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA GELİŞTİRME VE DESTEK ŞUBESİ 1 İçindekiler GİRİŞ......3 1. HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER..3 1.1.

Detaylı

ADVANCITY ALMS KULLANIM KILAVUZU: Uzaktan Eğitim Sistemini kullanabilmek için dl.adanabtu.edu.tr adresine giriş yapılır.

ADVANCITY ALMS KULLANIM KILAVUZU: Uzaktan Eğitim Sistemini kullanabilmek için dl.adanabtu.edu.tr adresine giriş yapılır. ADVANCITY ALMS KULLANIM KILAVUZU: Uzaktan Eğitim Sistemini kullanabilmek için dl.adanabtu.edu.tr adresine giriş yapılır. İlgili alanlara kullanıcı adı ve şifre yazılarak girilir. Kullanıcı adı ve şifre

Detaylı

İş Akış Yönetimi LOGO Kasım 2014

İş Akış Yönetimi LOGO Kasım 2014 İş Akış Yönetimi LOGO Kasım 2014 İçindekiler İş Akış Yönetimi... 3 Görevler... 4 Görev Bilgileri... 5 Mesajlar... 7 Zaman Ayarlayıcı İşlemler... 8 Zamanlanmış Görevler... 10 Zamanlanmış Görev Bilgileri...

Detaylı

Türk Telekom Güvenlik Güvenli Aile(Safe Family) Ürünü Kurulum Kılavuzu

Türk Telekom Güvenlik Güvenli Aile(Safe Family) Ürünü Kurulum Kılavuzu Türk Telekom Güvenlik Güvenli Aile(Safe Family) Ürünü Kurulum Kılavuzu Kurulum tamamlandıktan sonra çocukların cihazlarına Safe Family uygulamasının kurulması gerekmektedir. PC için http://family.mcafee.com/

Detaylı

Yaz Okulu Misafir Öğrenciler için Kullanım Kılavuzu

Yaz Okulu Misafir Öğrenciler için Kullanım Kılavuzu Yaz Okulu Misafir Öğrenciler için Kullanım Kılavuzu 1. Uzaktan eğitim yönetim sistemine (UEYS) giriş için, http://ibuzem.ibu.edu.tr internet adresine giriniz. 2. İnternet sayfasında bulunan Sisteme Giriş

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ E-posta sunucusuna erişmek için http://posta.odu.edu.tr/ adresini kullanınız. E-posta giriş ekranında adınıza tanımlanan kullanıcı adı (@odu.edu.tr uzantısı

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

Sisteme giriş yapıldığında ana sayfa üzerinde işlem menüleri, Hızlı erişim butonları ve mail gönderim istatistikleri yer alır.

Sisteme giriş yapıldığında ana sayfa üzerinde işlem menüleri, Hızlı erişim butonları ve mail gönderim istatistikleri yer alır. Kullanım Kılavuzu 1. Sisteme Giriş... 2 2. JetMail Ana Sayfa... 2 3. Kişi Listesi Ekleme... 3 3.1. Özel Alan Ekleme... 3 3.2. Segment Görüntüleme... 4 3.3. Bounced Kabul Edilen Mailler... 5 4. Kişi Ekleme...

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

Pedagojik Formasyon Öğrencileri için Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemine Giriş Kılavuzu

Pedagojik Formasyon Öğrencileri için Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemine Giriş Kılavuzu 1. Uzaktan eğitim yönetim sistemine (UEYS) giriş için, http://ibuzem.ibu.edu.tr internet adresine giriniz. 2. İnternet sayfasında bulunan Sisteme Giriş butonuna tıklayınız. Uzaktan eğitim sistemi giriş

Detaylı

Seçmeli Ders Değişikliği seçimiyle YKK nın girileceği Yönetim Kurulu Kararları paneli açılır (Ekran 2).

Seçmeli Ders Değişikliği seçimiyle YKK nın girileceği Yönetim Kurulu Kararları paneli açılır (Ekran 2). Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yönetim Kurulu Kararları Menüsü Değişikliği Değişikliği işleminin yapılması için ilgili Yönetim Kurulu Kararının (YKK) sisteme girilmesi gerekir. Bunun için Temel İşlemler

Detaylı

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır.

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. Personel Takip Yazılımı Küresel Personel Devam Kontrol Programı Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. İçindekiler

Detaylı

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI YAYINLANAN RAPORLAR FORMU 1905.023.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. YAYINLANAN RAPORLAR... 5 2.1 Yayınlanan Raporlar Formu Ana Ekranı... 5 2.2 Yayınlanan Raporları Listeleme... 5 2.3 Yayınlanan

Detaylı

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Kullanım Kılavuzu Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Sisteme Giriş http://oys.thsk.gov.tr/oys Sisteme ilk defa giriş yapılıyorsa size verilen kullanıcı adını girdikten

Detaylı

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU S İS O F T S AĞ L I K BİL G İ S İS T E ML E R İ 2019 - ANK AR A 1. SUNUM 1.1. Genel Hususlar İlaç Muafiyet Raporu, hastanın muayenesi sonrasında uzun süreli ilaç kullanımına karar verildiği durumlarda

Detaylı

Dolayısıyla fatura düzenlemek veya fatura almak isteyen mükelleflerin karşılıklı olarak sistemde tanımlı olmaları gerekmektedir.

Dolayısıyla fatura düzenlemek veya fatura almak isteyen mükelleflerin karşılıklı olarak sistemde tanımlı olmaları gerekmektedir. 24 Ekim 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura e-fatura Hazırlama Uygulaması (GİB Portal Yöntemine Göre) Elektronik Fatura Uygulaması, önceden tanımlanmış kullanıcıların

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu 2017 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. YÖNETİM... 7 3.1 SÜREÇ TANIM...7 3.2 VERİ GİRİŞİ...8 4. DOKÜMAN YÖNETİMİ...

Detaylı

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - MÜKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Temmuz 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 Amaç 4 2 Giriş 4 3 Arama ve İşlemler 6

Detaylı

Elektra Raporlama Sistemi Sunumu

Elektra Raporlama Sistemi Sunumu Elektra Raporlama Sistemi Sunumu Raporlama Araçları Açıklamaları: 1-Seçilen nesneyi raporlar. 2-Yeni boş bir rapor eklemeyi sağlar. 3-Seçilen raporları düzenlemeyi sağlar. 4-Seçilen raporu siler. 5-Seçilen

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Yaz Okulu Ders Açma

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Yaz Okulu Ders Açma Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Yaz Okulu Ders Açma Yaz öğretiminin amacı; güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili içerisinde uygulanmak suretiyle Üniversitenin öğretim imkânlarının

Detaylı

İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU. İşletme Yardımcı Klavuz

İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU. İşletme Yardımcı Klavuz İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU İşletme Yardımcı Klavuz 4/3/2013 İÇİNDEKİLER 1- Sisteme Girebilmek için Nasıl Kullanıcı Oluşturulur?... 2 1.1.1 Yeni İşletme Kullanıcısı... 3 1.1.2 Kullanıcı Adı ile

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Portal / Ana sayfa... 3 2.1 Sisteme Giriş Yapılması... 3 2.2 Sisteme Giriş Yapılamaması...

Detaylı

Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu

Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu Bu kılavuzda, sizlere Uzaktan Eğitim Bölümüne Android işletim sistemi yüklü cihazlar kullanarak E-Nocta sistemine girişi anlatacağız. 1- İlk olarak cihazın Google

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Partner ile SMS Yönetimi İÇİNDEKİLER Hukuk Partner ile SMS Yönetimi... 3 SMS Gönderimi ile ilgili Tanımlamalar... 3 SMS Gönderimine ilişkin yetkiler... 3 SMS Hesabı

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Eş Değer Ders Tanımlama

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Eş Değer Ders Tanımlama Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Tanımlama Yaz öğretiminde açılacak dersler; enstitülerde anabilim dalının olumlu görüşü üzerine, fakülte, konservatuar ve yüksekokullarda ise ilgili birim

Detaylı

AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU 2005.0203.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. HIZLI RAPORLAR... 5 2.1 Hızlı Raporlar Formu Ana Ekranı... 5 2.2 Hızlı Raporları Listeleme... 5 2.3 Hızlı Rapor

Detaylı

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz.

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz. MİCROSOFT WORD Office programlarının içersinde genelde yazı yazmak amaçlı kullanılan bir programdır Microsoft Word. Aşıdaki şekilde çalışma sayfası görülür. Şimdi Word çalışma sayfasını inceleyelim. Microsoft

Detaylı

Admin Panel Kullanım Klavuzu

Admin Panel Kullanım Klavuzu Admin Panel Kullanım Klavuzu İÇİNDEKİLER 1.Login Ekranı 2.Anasayfa Ekranı 3.Kullanıcı Ekranı 4.Yeni Kullanıcı Ekleme Ekranı 5.Projeler Ekranı 6.Yeni Proje Ekleme Ekranı 7.Proje Düzenleme Ekranı 8.Proje

Detaylı

Zaman Ayarlayıcı İşlemler

Zaman Ayarlayıcı İşlemler Zaman Ayarlayıcı İşlemler LOGO Haziran 2008 İçindekiler Logo-GO Zaman Ayarlayıcı İşlemler...3 Zamanlanmış Görevler...5 Zamanlanmış Görev Bilgileri...5 Hatırlatıcı...8 Hatırlatıcı Bilgileri...9 Mesajlar...11

Detaylı

2017 ŞUBAT AYI YENİLİKLERİ

2017 ŞUBAT AYI YENİLİKLERİ 2017 ŞUBAT AYI YENİLİKLERİ FÖY EKRANLARI 7 ve 10 Örnek Takipler için Alacak Ekranına Yetkili Mahkeme sahası eklenmiştir. 10 örnek Föy ekranı dava sekmesi sağ tık menüsüne "Takibe/İmzaya İtiraz davası Oluştur"

Detaylı

2) Hesabınıza Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelir.

2) Hesabınıza Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelir. MEB.K12.TR Uzantılı E-Posta Hesabının Kullanımı 1) http://mail.meb.k12.tr internet adresinden e-posta hesabına giriş yapılır. Kullanıcı Adı : KURUM KODUNUZ (meb.k12.tr kısmını yazmayınız.) Şifre : Hesabınıza

Detaylı

6 Ocak 2014. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : E-Fatura

6 Ocak 2014. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : E-Fatura 6 Ocak 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Özel Entegratör ile e-fatura Uygulaması e-fatura uygulama yöntemlerinden biriside; firmaların özel entegratörler vasıtası

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

KULLANICI KULLANIM KILAVUZU

KULLANICI KULLANIM KILAVUZU KULLANICI KULLANIM KILAVUZU İÇERİK 1. Portal üzerinden kullanım 2. Mobil uygulama üzerinden kullanım 3. E-posta üzerinden kullanım İÇERİK / Portal Kullanımı 1. Sisteme Giriş 2. Kullanıcı Ana Ekranı 3.

Detaylı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi YUZEM. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sanal Sınıf Kullanım Kılavuzu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi YUZEM. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sanal Sınıf Kullanım Kılavuzu İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi YUZEM Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Sanal Sınıf Kullanım Kılavuzu Öğrenci Rehberi Hazırlayan Adem Sucu http://uzem.yeniyuzyil.edu.tr adem.sucu@yeniyuzyil.edu.tr

Detaylı

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Konya, 2015 ENOCTA sisteme giriş: 1. Web tarayıcınızın adres çubuğuna

Detaylı

ŞEKİLLER DİZİNİ AKADEMİK/ İDARİ BİRİM EŞLEŞTİRİLMESİ AKADEMİK /İDARİ BÖLÜM EŞLEŞTİRİLMESİ BİNA EŞLEŞTİRME...

ŞEKİLLER DİZİNİ AKADEMİK/ İDARİ BİRİM EŞLEŞTİRİLMESİ AKADEMİK /İDARİ BÖLÜM EŞLEŞTİRİLMESİ BİNA EŞLEŞTİRME... İÇİNDEKİLER ŞEKİLLER DİZİNİ... 3 1. AKADEMİK/ İDARİ BİRİM EŞLEŞTİRİLMESİ... 4 2. AKADEMİK /İDARİ BÖLÜM EŞLEŞTİRİLMESİ... 5 3. BİNA EŞLEŞTİRME... 6 4. DERSLİK EŞLEŞTİRME... 8 5. EXCEL DEN VERİ YÜKLEME...

Detaylı

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAYMAKAM ADAYLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Eylül 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 AMAÇ... 4 2 GİRİŞ... 4 3 KAYMAKAM ADAYLARI... 6 3.1.STAJ

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) 1. Sisteme Giriş İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu Sisteme giriş yapılabilmesi OSGB/Firma yetkilisi tarafından sisteme kaydınızın yapılması

Detaylı

2. Ders Teklifi (Dersi açan rolü)

2. Ders Teklifi (Dersi açan rolü) 2. Ders Teklifi (Dersi açan rolü) 2.1. Ders Açma (1) bölümünü işaretler ve daha sonra açılan pencereden Ders Tanımlama bölümünü işaretleriz. a) Bu komut ile birlikte program ekranının sol tarafında yandakine

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ AVUKATLAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 1.1. E-İMZA İLE UETS OTURUM AÇMA... 3 1.2. TC KİMLİK NO İLE UETS OTURUM AÇMA...

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı

Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı 1. Okul yönetim paneline giriş yapmak için www.mobilkres.com/web-admin adresine gidilir. 2. Açılan sayfada kullanıcı adı ve şifre

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yürütülen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı İçin İzleme Ve Değerlendirme Sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yürütülen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı İçin İzleme Ve Değerlendirme Sistemi Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yürütülen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı İçin İzleme Ve Değerlendirme Sistemi Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü 7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ... 5 ŞABLON AYARLARI...

Detaylı

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri derslerle ilgili yoklama, not girişi yapabildikleri ve öğrencilerin aldıkları derslerle ilgili bilgileri görebildikleri sistemdir.

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Üsküdar EBYS sistemine giriş için, kullanıcı ismi ve şifre gereklidir. Kullanıcı İsmi: Bu alana, EBYS kullanıcı isminizi giriniz. Bu alan, eğer

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 3 3. BAŞVURULAR... 9 4. SİSTEM KİLİDİNİN

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

1. Web Sitesine Giriş 1. Giriş Yapmak için tıklayın tıklanır.

1. Web Sitesine Giriş 1. Giriş Yapmak için tıklayın tıklanır. 1. Web Sitesine Giriş 1. Giriş Yapmak için tıklayın tıklanır. 2. Aşağıdaki ekranda e-mail adresi ve şifre ile giriş yapılır. Şifrenizi hatırlamıyorsanız Şifremi unuttum bağlantısı kullanılarak yeni şifrenin

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu 2015 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 DOKÜMAN YÖNETİMİ... 4 3.1 İÇ TETKİK EKRANI...4 İÇ TETKİK... 5 4.1 İÇ TETKİK

Detaylı

Bağlı Dosya Oluşturma Uygulaması

Bağlı Dosya Oluşturma Uygulaması Bağlı Dosya Oluşturma Uygulaması Bağlı Dosya Oluşturma Uygulaması İÇİNDEKİLER BAĞLI DOSYA OLUŞTURMA... 3 Bağlı Dosya Oluşturma için Tanımlamalar... 3 Ortak Seçenekler... 3 Klasör Seçenekleri... 3 Kullanıcı

Detaylı

TOPLANTI DÜZENLEME KILAVUZU

TOPLANTI DÜZENLEME KILAVUZU 1 TOPLANTI DÜZENLEME KILAVUZU 2 HAZIRLAYANLAR Genel Sekreterlik Prof.Dr. Özgür Akgün KARABULUT Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Uzman Faik ÖZGÜR Mühendis İlkay ÖZASLAN Programcı Seher GÜNDÜZ Program ile ilgili

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ HESABI OLUŞTURMA... 3 1.1. E-DEVLET İLE İŞLEM YETKİLİSİ KAYDI OLUŞTURMA...

Detaylı

AKINSOFT OfficeMessenger

AKINSOFT OfficeMessenger AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 20.01.2011 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Yerel ağlarda (ofis veya ev) veya internet üzerinden (E-Ofis programı entegrasyonu sayesinde)

Detaylı

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 İçindekiler Tablosu PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 1.Özellikler.3 2.Kullanım..4 2.1. Çalışma Takvimi..5 2.2. Giriş ve Çıkışlar.6 2.3. İzin ve Tatil..7 2.4. Personel 8 2.5. Rapor 11 2.5.1. Günlük Rapor Durumu...11

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ZORUNLU ALICILAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. HESAPLARIN AÇILMASI VE AKTİVASYON İŞLEMİ... 3 2. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 2.1. E-İMZA İLE UETS

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU TERME-2015 1. GĠRĠġ MOS modülü 6111 Sayılı Kanun Teşviki kanunu

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ONLINE EĞİTİM BİRİMİ. Online Derslere Giriş Kılavuzu

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ONLINE EĞİTİM BİRİMİ. Online Derslere Giriş Kılavuzu İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ONLINE EĞİTİM BİRİMİ Online Derslere Giriş Kılavuzu Dersleri izlemek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. 1. AYSIS teki Online Derslerim sayfasında yer alan geçiş bağlantısı

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı