T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi



Benzer belgeler
T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

2014 LYS MATEMATİK. P(x) x 2 x 3 polinomunda. 2b a ifade- x lü terimin. olduğuna göre, katsayısı kaçtır? değeri kaçtır? ifadesinin değeri kaçtır? 4.

LYS Matemat k Deneme Sınavı

MATEMATİK TESTİ LYS YE DOĞRU. 1. Bu testte Matematik ile ilgili 50 soru vardır.

ÖSYM. T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

BASIN KİTAPÇIĞI ÖSYM

Lys x 2 + y 2 = (6k) 2. (x 2k) 2 + y 2 = (2k 5) 2 olduğuna göre x 2 y 2 =? Cevap: 14k 2

π a) = cosa Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Haziran 2007 Matematik II Soruları ve Çözümleri

Sınav : MATEMATĐK (TÜRKÇE) ÖĞRETMENĐ-GOÖD-MTÖD. Yarışma Sınavı A ) B ) C ) E ) sayısının asal olmayan tamsayı bölenlerinin

LYS MATEMATİK DENEME - 1

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINIZA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ

İÇİNDEKİLER TOPLAMA YOLUYLA SAYMA YÖNTEMİ ÇARPMA YOLUYLA SAYMA YÖNTEMİ FAKTÖRİYEL

MATEMATİK 1 TESTİ (Mat 1)

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ 15. OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 9. SINIF ELEME SINAVI SORULARI

;] u Y hb* p(a/ > V aaa!a!a!a!!!!!a! BASIN KİTAPÇIĞI


T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

2012 LYS MATEMATİK SORU VE ÇÖZÜMLERİ Niyazi Kurtoğlu

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI

ÖRNEK LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI - 1 GEOMETRİ TESTİ. Ad Soyad : T.C. Kimlik No:

2017 MÜKEMMEL YGS MATEMATİK

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI ÖSYM

ÖSYM TEMEL SORU KİTAPÇIĞI

ÖSYM. 1. Bu testte 40 soru vardır. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz AYT/Matematik

YGS MATEMATİK DENEME SINAVI I

4. x, y, z ve t birbirinden farklı gerçel sayılardır. y - z = x ve x.z.t = 0 olduğuna göre aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur?


MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR

İçindekiler 3. Türev Türev kavramı Bir fonksiyonun bir noktadaki türevi Alıştırmalar

2(1+ 5 ) b = LYS MATEMATİK DENEMESİ. işleminin sonucu kaçtır? A)2 5 B)3 5 C)2+ 5 D)3+ 5 E) işleminin sonucu kaçtır?

LYS Matemat k Deneme Sınavı

MATEMATİK 2 TESTİ (Mat 2)

LYS Matemat k Deneme Sınavı

SAYILAR TEORİSİ - PROBLEMLER

BİRİNCİ BÖLÜM SAYILAR

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 16. MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

1. BÖLÜM Polinomlar BÖLÜM II. Dereceden Denklemler BÖLÜM II. Dereceden Eşitsizlikler BÖLÜM Parabol

2014 LYS MATEMATİK. x lü terimin 1, 3. 3 ab olduğuna göre, ifadesinin değeri kaçtır? 2b a ifade- sinin değeri kaçtır? olduğuna göre, x.

Sınav : MATEMATİK (TÜRKÇE) ÖĞRETMENİ (GOÖD) Yarışma Sınavı A ) B ) C ) D ) E ) A ) B ) C ) D ) E ) 5 A ) B ) C ) A ) B ) C ) D ) E ) D ) E )

LYS YE DOĞRU MATEMATİK TESTİ

LYS Matemat k Deneme Sınavı

8. ÜNİTE TRİGONOMETRİK FONKSİYONLAR

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINIZA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI

A A A A A A A A A A A

1-A. Adı Soyadı. Okulu. Sınıfı LYS-1 MATEMATİK TESTİ. Bu Testte; Toplam 50 Adet soru bulunmaktadır. Cevaplama Süresi 75 dakikadır.

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINIZA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ

28/04/2014 tarihli LYS-1 Matematik-Geometri Testi konu analizi SORU NO LYS 1 MATEMATİK TESTİ KAZANIM NO KAZANIMLAR 1 / 31

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 4

25. f: R { 4} R 28. ( ) 3 2 ( ) 26. a ve b reel sayılar olmak üzere, 27. ( ) eğrisinin dönüm noktasının ordinatı 10 olduğuna göre, m kaçtır?

MATEMATİK MATEMATİK-GEOMETRİ SINAVI LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 08

2004 ÖSS Soruları. 5. a, b, c pozitif tam sayılar, c asal sayı ve. olduğuna göre, aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur? işleminin sonucu kaçtır?

PERGEL YAYINLARI LYS 1 DENEME-6 KONU ANALİZİ SORU NO LYS 1 MATEMATİK TESTİ KAZANIM NO KAZANIMLAR

1989 ÖYS. olduğuna göre a-b kaçtır? A) 2 B) 2 C) 2 2 D) 2 2 E) 4

12-B. Polinomlar - 1 TEST. olduğuna göre P(x - 2, y + 4) polinomunun katsayılar toplamı kaçtır? olduğuna göre A B kaçtır? A) 78 B) 73 C) 62 D 58 E) 33

13. 2x y + z = 3 E) 1. (Cevap B) 14. Dikdörtgen biçimindeki bir tarlanın boyu 10 metre, eni 5 metre. Çözüm Yayınları

ANALİTİK GEOMETRİ KARMA / TEST-1

A A A A A A A A A A A

LYS Matemat k Deneme Sınavı

MATEMATİK 2 TESTİ (Mat 2)

1996 ÖYS. 2 nin 2 fazlası kız. 1. Bir sınıftaki örencilerin 5. örencidir. Sınıfta 22 erkek öğrenci olduğuna göre, kız öğrencilerin sayısı kaçtır?

Komisyon LYS1 MATEMATİK 10 DENEME TAMAMI ÇÖZÜMLÜ ISBN Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir.

FONKSİYONLAR ÜNİTE 1. ÜNİTE 1. ÜNİTE 1. ÜNİTE 1. ÜNİT

TÜRKİYE GENELİ DENEME SINAVI LYS - 1 MATEMATİK

TMÖZ Türkiye Matematik Öğretmenleri Zümresi

1984 ÖYS A) 875 B) 750 C) 625 D) 600 E) 500

LYS Matemat k Deneme Sınavı

1986 ÖYS. 1. Aşağıdaki ABC üçgeninde. BD kaç cm dir? C) 3 A) 11 B) 10 C) 3 D) 8 E) 7 E) 2

1998 ÖYS. orantılı olacaktır. Bu iki kardeşten büyük olanın bugünkü yaşı kaçtır? 1. Üç basamaklı bir x doğal sayısının 7

MATEMATİK MATEMATİK-GEOMETRİ SINAVI LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 10


LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

İÇİNDEKİLER. Ön Söz...2. Tam Sayılarda Bölünebilme...3. Kongrüanslar Primitif (İlkel) Kökler ve İndeksler Genel Tarama Sınavı...

kpss ezberbozan serisi MATEMATİK GEOMETRİ SORU BANKASI Eğitimde

ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK TESTİ

1994 ÖYS. 6. x, y, z sıfırdan büyük birer tam sayı ve 2x+3y-z=94 olduğuna göre, x in en küçük değeri kaçtır?

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ Bölüm 1 KÜMELER Bölüm 2 SAYILAR

12.SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ

I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.)

2012 YGS MATEMATİK SORU VE ÇÖZÜMLERİ. b a 12 8 A) 4 2 B) 3 3 C) 4 D) 5 E) 6. Çözüm : Cevap : E. 4. x ve y birer gerçel sayı olmak üzere,

matematik Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır.

LYS MATEMATİK-2 SORU BANKASI LYS. M. Ali BARS. çözümlü sorular. yıldızlı testler. Sınavlara en yakın özgün sorular

TEMEL MATEMATİK TESTİ

MATEMATİK MATEMATİK-GEOMETRİ SINAVI LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 03

π θ = olarak bulunur. 2 θ + θ θ θ θ θ π 3 UŞAK FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ANALİZ II VİZE SORULARI ÇÖZÜMLERİ

... 2.Adım 3. Adım 4. Adım

CEVAP ANAHTARI. Tempo Testi D 2-B 3-A 4-A 5-C 6-B 7-B 8-C 9-B 10-D 11-C 12-D 13-C 14-C

12. SINIF. Fonksiyonlar - 1 TEST. 1. kx + 6 fonksiyonu sabit fonksiyon olduğuna göre aşağıdakilerden hangisidir? k. = 1 olduğuna göre k. kaçtır?

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINIZA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ

LYS - 1 SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ: (Soru kitapçığının türünü cevap kâğıdınızdaki ilgili yere aşağıda gösterildiği şekilde aynen kodlayınız.

MATEMATİK TESTİ (4 6) işleminin sonucu kaçtır? 3. Gecenin gündüzden 40 dakika daha uzun olduğu bir günde, gündüzün süresi kaç saattir?

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2

{ x,y x y + 19 = 0, x, y R} = 3 tir. = sonlu kümesinin 32 tane alt kümesinde

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ 23. LİSELERARASI MATEMATİK YARIŞMASI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

Transkript:

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 19 HAZİRAN 2016 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Merkezimizin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğrafının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

MATEMATİK TESTİ 1. Bu testte 50 soru vardır. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1. 3. işleminin sonucu kaçtır? A) 9 B) 12 C) 13 D) 14 E) 16 işleminin sonucu kaçtır? A) 3 B) 5 C) 8 D) 9 E) 12 2. 4. işleminin sonucu kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 olduğuna göre, n kaçtır? A) 3 B) 5 C) 6 D) 8 E) 9 1

5. a ve b pozitif tam sayılarının en büyük ortak böleni tek, en küçük ortak katı ise çift sayıdır. Buna göre, 7. Bir A doğal sayısının asal bölenlerinin toplamı; sayısının asal bölenlerinin toplamından 3 eksiktir. I. II. III. ifadelerinden hangileri her zaman tek sayıya eşittir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III sayısının asal bölenlerinin toplamından 5 eksiktir. Buna göre, A sayısının alabileceği en küçük değerin rakamları toplamı kaçtır? A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 E) 8 D) I ve III E) II ve III 6. 1 den 100 e kadar numaralandırılmış 100 birim kareden oluşan aşağıdaki tabloda bazı kareler boyanacaktır. 8. a ve b pozitif gerçel sayıları eşitliğini sağlamaktadır. Buna göre, ifadesinin değeri kaçtır? A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6 Numarası çift sayı olan kareler sarıya, 3 ün katı olan kareler kırmızıya, 5 in katı olan kareler ise maviye boyanıyor. Bir karenin turuncu olması için o kare yalnızca sarı ve kırmızıya boyanmalıdır. Buna göre, tabloda turuncu renkte kaç tane birim kare vardır? A) 8 B) 12 C) 13 D) 15 E) 18 2

9. a ve b tam sayıları için 11. olduğuna göre, toplamı kaçtır? A) 6 B) 9 C) 12 D) 15 E) 20 kümesinin en büyük elemanı ile en küçük elemanı arasındaki fark 25 tir. Buna göre, A kümesinin pozitif elemanlarının sayısı kaçtır? A) 4 B) 6 C) 8 D) 10 E) 12 10. x ve y gerçel sayıları eşitliğini sağlamaktadır. Buna göre, aşağıdaki eşitsizliklerden hangisi her zaman doğrudur? 12. a ve b tam sayıları eşitsizliğini sağlamaktadır. Buna göre, b nin alabileceği değerlerin toplamı kaçtır? A) 11 B) 14 C) 15 D) 16 E) 18 3

13. İki sayıdan küçük olanı bu iki sayının aritmetik ortalamasından 3 eksik, büyük olanı ise bu iki sayının geometrik ortalamasından 4 fazladır. Buna göre, bu iki sayının toplamı kaçtır? A) 7 B) 9 C) 10 D) 12 E) 14 16. f fonksiyonu her için biçiminde tanımlanıyor ve her x gerçel sayısı için eşitliğini sağlıyor. Buna göre, toplamı kaçtır? A) 8 B) 12 C) 15 D) 18 E) 21 14. ifadesinin 7 ile bölümünden kalan kaçtır? A) 4 B) 3 C) 2 D) 1 E) 0 17. doğal sayılar kümesi olmak üzere, kümeleri veriliyor. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi 15. Gerçel sayılar kümesi üzerinde tanımlı f ve g fonksiyonları kartezyen çarpım kümesinin bir elemanıdır? A) (3, 2) B) (9, 4) C) (15, 1) D) (16, 12) E) (25, 8) eşitliklerini sağlıyor. Buna göre, çarpımı kaçtır? A) 45 B) 51 C) 54 D) 60 E) 63 4

18. Şekilde iki satır ve 7 hücreden oluşan bir tablo veriliyor. 20. polinomunda lü terimin katsayısı kaçtır? A) 8 B) 10 C) 12 D) 14 E) 16 Bu tablonun 4 hücresi siyaha boyanarak desenler oluşturuluyor. Her satırda en az bir tane boyalı hücre olacak biçimde kaç farklı desen vardır? A) 26 B) 28 C) 30 D) 32 E) 34 21. olmak üzere, polinomunun 'e bölümünden kalan ile polinomunun 'e bölümünden kalan birbirine eşittir. 19. Şekilde verilen düzgün dörtyüzlünün 6 ayrıtından rastgele 3 tanesi boyanıyor. Buna göre, m kaçtır? A) 2 B) 4 C) 6 D) 1 E) 8 Buna göre, boyalı üç ayrıtın da aynı yüzde olma olasılığı kaçtır? 5

22. Üçüncü dereceden baş katsayısı 1 olan gerçel katsayılı P(x) polinomu 24. eşitliklerini sağlıyor. Buna göre, P(0) değeri kaçtır? A) 1 B) 4 C) 8 D) 4 E) 8 olduğuna göre, ifadesinin değeri kaçtır? 23. a bir gerçel sayı olmak üzere, 25. denkleminin köklerinden biri diğerinin 2 katıdır. Buna göre, a kaçtır? A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6 olduğuna göre, I. sin x II. sin 2x III. cos 2x değerlerinden hangileri bir rasyonel sayıya eşittir? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) I ve III E) II ve III 6

26. 28. işleminin sonucu kaçtır? A) 4i B) 16 C) 32i D) 8 E) 12 Yukarıdaki verilere göre, cot(x) değeri kaçtır? 29. Aşağıda, karmaşık sayılar düzleminde [AB] ve [CD] doğru parçaları verilmiştir. 27. z bir karmaşık sayı olmak üzere, eşitliğini sağlayan z karmaşık sayısının gerçel kısmı kaçtır? Bu doğru parçaları üzerinde alınan her z karmaşık sayısı için sayısı tanımlanıyor. Buna göre, w sayısının alabileceği en küçük ve en büyük değer aşağıdakilerin hangisinde sırasıyla verilmiştir? A) 5 ve 20 B) 5 ve 25 C) 5 ve 30 D) 10 ve 20 E) 10 ve 25 7

30. t bir gerçel sayı olmak üzere, 32. eşitlikleri veriliyor. işleminin sonucu kaçtır? A) 27 B) 30 C) 32 D) 36 E) 40 Buna göre, her t gerçel sayısı için sağlanan x ile y arasındaki bağıntı aşağıdakilerin hangisinde verilmiştir? A) B) C) D) E) 33. bir geometrik dizi olmak üzere, eşitliği veriliyor. olduğuna göre, kaçtır? 31. işleminin sonucu kaçtır? 8

34. 36. matrisleri eşitliğini sağlıyor. Dik koordinat düzleminin birinci bölgesinde; iki kenarı koordinat eksenleri, bir köşesi doğrusu üzerinde bulunan A 1 karesi çiziliyor. Daha sonra, bir kenarı x-ekseni, bir köşesi d doğrusu üzerinde bulunan A 1 karesine bitişik A 2 karesi çiziliyor. Benzer biçimde devam edilerek şekildeki gibi elde ediliyor. kare dizisi Buna göre, elde edilen tüm A n karelerinin alanları toplamı kaç birimkaredir? Buna göre, m kaçtır? A) 3 B) 1 C) 0 D) 2 E) 4 37. doğrusal denklem sisteminin matris gösterimi olarak veriliyor. 35. A matrisinin tersi olmak üzere, olduğuna göre, toplamı kaçtır? A) 4 B) 6 C) 8 D) 10 E) 12 olduğuna göre, toplamı kaçtır? A) 5 B) 7 C) 8 D) 9 E) 11 9

38. 40. fonksiyonu Buna göre, noktasında süreklidir. oranı kaçtır? limitinin değeri kaçtır? A) 1 B) 2 C) 4 D) 0 E) 41. olmak üzere, g fonksiyonu 39. biçiminde tanımlanıyor. fonksiyonunun grafiği ile bu fonksiyonun yatay asimptotu (a, b) noktasında kesişiyor. Buna göre, g fonksiyonunun türevinin noktasındaki değeri kaçtır? Buna göre, toplamı kaçtır? A) e B) C) 10

42. a ve b gerçel sayılar olmak üzere, dik koordinat düzleminde 44. Gerçel sayılar kümesinde tanımlı bir f fonksiyonunun türevi ile gösterilmek üzere, fonksiyonunun grafiği şekildeki parabol eğrisidir. parabolü üzerinde bulunan (1, 2) noktasındaki teğet doğrusu y-eksenini (0, 1) noktasında kesmektedir. Buna göre, çarpımı kaçtır? A) 3 B) 2 C) 1 D) 2 E) 4 Buna göre, f fonksiyonuyla ilgili olarak I. II. III. aralığında azalandır. bir yerel minimum değeridir. 43. Dik koordinat düzleminde ifadelerinden hangileri kesinlikle doğrudur? A) Yalnız II B) Yalnız III C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III denklemiyle verilen eğrinin teğetinin eğimi kaçtır? noktasındaki A) 1 B) C) 2 1 45. Dik koordinat düzleminde, iki köşesi x-ekseni üzerinde diğer iki köşesi de parabolü üzerinde bulunan ve bu parabol ile x-ekseni arasında kalan dikdörtgenler çiziliyor. Buna göre, en büyük alana sahip dikdörtgenin çevresi kaç birimdir? A) 40 B) 42 C) 44 D) 46 E) 48 11

46. 48. [ 1, 7] aralığında tanımlı bir f fonksiyonun grafiği birim karelere bölünen şekildeki dik koordinat düzleminde verilmiştir. integralinin değeri kaçtır? A) 13 B) 18 C) 23 D) 28 E) 33 47. [2, 6] aralığı üzerinde tanımlı olan bire bir ve örten f fonksiyonun grafiği şekilde veriliyor. Buna göre, integralinin değeri kaçtır? A) 2 B) 4 C) 6 D) 8 E) 10 Boyalı bölgenin alanı 13 birimkare olduğuna göre, integralinin değeri kaçtır? A) 18 B) 19 C) 20 D) 21 E) 22 49. k pozitif bir gerçel sayı olmak üzere, doğrusu ile parabolü arasında kalan sınırlı bölgenin alanı birimkaredir. Buna göre, k değeri kaçtır? 12

50. Dik koordinat düzleminde, doğruları ile koordinat eksenleri arasında kalan bölge aşağıda gösterilmiştir. Bu bölgenin y-ekseni etrafında 360 o döndürülmesiyle elde edilen dönel cismin hacmi kaç birimküptür? 13 TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ.

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS) 19 HAZİRAN 2016 LYS 1 / MATEMATİK TESTİ CEVAP ANAHTARI 1. C 26. D 2. A 27. D 3. D 28. C 4. C 29. B 5. B 30. E 6. C 31. C 7. B 32. E 8. A 33. A 9. B 34. D 10. A 35. B 11. B 36. D 12. E 37. D 13. C 38. C 14. D 39. E 15. E 40. C 16. C 41. E 17. E 42. A 18. E 43. D 19. D 44. D 20. B 45. E 21. B 46. C 22. C 47. B 23. C 48. C 24. A 49. A 25. D 50. D