YAYLAR. Tasarımı; ÖRNEK 1

Benzer belgeler
YAYLAR. Tasarımı; ÖRNEK 1

KAYNAKLI BAĞLANTILAR (Örnekler)

CIVATA BAĞLANTILARI. Fl AE Cıvata basit bir yay gibi düşünüldüğünde, direngenliği. Çekmeye zorlanan çubuk için δ = AE k = olduğu düşünülebilir.

Üslü İfadelerde İşlemler (Temel Kurallar) - Çalışma Kağıdı Ortaokul Matematik Kafası $ = k) 81 $ 243 = Kerim Hoca. p) 125 $ 625 = w) 3

YAYLAR. d r =, 2 FD T =, 2. 8FD τ = , C= d. C: yay indeksi, genel olarak 6 ile 12 arasında değişen bir değerdir. : Kayma gerilmesi düzeltme faktörü

MADDESEL NOKTALARIN DİNAMİĞİ

Mıknatıs mantığında oluşan N S Kutuplaşması kullanılarak N kutbu tarafına S kutbu gelecek vada S kutbu tarafında N kutbu gelecek şekilde akımın yönü

İkinci Dereceden Denklemler

ÇÖZÜMLER. 3. I. Ortam sürtünmesiz ise, a) Di na mi ğin te mel pren si bi sis te me uy gu lan dığın 30 T 1 T 1. II. Ortamın sürtünme katsayısı 0,1 ise,

EKLEMELİ DC KOMPOUND JENERATÖR DENEY

II. DERECEDEN DENKLEMLER

3. Bir integral bantlı fren resmi çizerek fren kuvveti ve fren açma işinin nasıl bulunduğunu adım adım gösteriniz (15p).

ELEKTRĐK MOTORLARI ve SÜRÜCÜLERĐ DERS 03

YGS-LYS GEOMETRİ ÖZET ÇÖZÜMLERİ TEST 1

VİDALAR VE CIVATALAR

Cevap D. 6. x = 3, y = 7, z = 9 olduğundan x + y < y ve. Cevap C. 7. x ile y aralarında asal olduğundan x 2 ile y sayıları da. Cevap A.

SAYI ÖRÜNTÜLERİ VE CEBİRSEL İFADELER

2005/2006 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MUKAVEMET 1 DERSİ FİNAL SORU VE CEVAPLARI

Devre Teorisi Ders Notu Dr. Nurettin ACIR ve Dr. Engin Cemal MENGÜÇ BÖLÜM VI. DENGELENMİŞ ÜÇ FAZLI DEVRELER ( 3f )

DİNAMİK BÖLÜM 7 MODEL SORU 1 DEK SORULARIN ÇÖZÜMLER. Hız-zaman grafiğinin eğimi ivmeyi verir. L cisminin ivmesi, al = = 3a

Vektör - Kuvvet. Test 1 in Çözümleri 5. A) B) C) I. grubun oyunu kazanabilmesi için F 1. kuvvetinin F 2

MODEL SORU - 1 DEKİ SORULARIN ÇÖZÜMLERİ

Sabit Ayak. Sabit ayak konstrüksiyonu ve hesabı: Portal vinç kiriş altı sabit ayak

Bir Elektrik Motorunun Kısımları. Bir elektrik motorunun parçaları: Rotor, stator içinde döner.

YÜZDE VE FAĐZ PROBLEMLERĐ

2.3 Ötelemeli Mekanik Sistemlerin Transfer Fonksiyonları

MUTLAK DEĞER. Sayı doğrusu üzerinde x sayısının sıfıra olan uzaklığına x in mutlak değeri denir ve x ile. gösterilir. x x. = a olarak tanımlanır.

1992 ÖYS. 1. Bir öğrenci, harçlığının 7. liralık otobüs biletinden 20 adet almıştır. Buna göre öğrencinin harçlığı kaç liradır?

6 ise. = b = c = d. olsun. x 3 = 0. x = 3 için Q(3 + 2) = 6. ve sayılarının sayısına uzaklığı sayısı kadar ise c a = d. Q(5) = 6 dır.

TYT / MATEMATİK Deneme - 2

KATI BASINCI. 3. Cis min ağır lı ğı G ise, olur. Kap ters çev ril di ğin de ze mi ne ya pı lan ba sınç, Şekil-I de: = P = A = 3P.A

1992 ÖYS A) 0,22 B) 0,24 C) 0,27 D) 0,30 E) 0, Bir havuza açılan iki musluktan, birincisi havuzun tamamını a saatte, ikincisi havuzun

İKİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER

SAYISAL ÇÖZÜMLEME. Sayısal Çözümleme

B - GERĐLĐM TRAFOLARI:

HİPERBOL. Merkezi O noktası olan hiperbole merkezil hiperbol denir. F ve F' noktalarına hiperbolün odakları denir.

Cebir Notları Mustafa YAĞCI, Eşitsizlikler

DENEY 2 Wheatstone Köprüsü

(, ) ( ) [ ] [ ] ve [ ] [ ] ( ) ( ) ÜÇGENLERDE TRİGONOMETRİK ÖZELLİKLER. A. Kosinüs Teoremi: Herhangi bir ABC

ÜÇGENDE AÇI-KENAR BAĞINTILARI

TEST 12-1 KONU. çembersel hareket. Çözümlerİ ÇÖZÜMLERİ s ise. 1. H z ve ivme vektörel olduğundan her ikisinin yönü değişkendir. 7.

ÜSLÜ SAYILAR. (-2) 3 = (-2). (-2). (-2) = (-8) Kuvvet Tek; NEGATİF. (-2) 4 = (-2). (-2). (-2). (-2) = 16 Kuvvet Çift; POZİTİF.

Basınç Elemanları Elastik ve inelastik burkulma Etkili Boy. Bölüm 4. Yrd. Doç. Dr. Muharrem Aktaş 2009-Bahar

TYT / MATEMATİK Deneme - 6

Fizik Bilimine Giriş. 4. Bir miktar suyun sıcaklığının kaç C olduğunu, öğrenmek. 5. Fiziksel büyüklükler, temel büyüklükler ve türetilmiş büyüklükler

1982 ÖSS =3p olduğuna göre p kaçtır? A) 79 B) 119 C) 237 E) A) 60 B) 90 C) 120 D) 150 E) 160

Örnek...1 : a, b ve c birbirlerinden farklı birer rakamdır. a.b+9.b c en çok kaçtır?

3N MOBİL HABERLEŞME HİZMETLERİNDE HİZMET KALİTESİ ÖLÇÜTLERİNİN ELDE EDİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ

Fizik 101: Ders 8 Ajanda

1990 ÖYS 1. 7 A) 91 B) 84 C) 72 D) 60 E) 52 A) 52 B) 54 C) 55 D) 56 E) 57

İntegralin Uygulamaları

a bir reel (gerçel) sayı ve n bir pozitif tam sayı olsun. 1 dir. n a ye üslü ifade

BAĞIMSIZ UYARILMIŞ DC JENERATÖR DENEY

DRC. 4. Sekiz basamaklı herhangi bir özel sayı x = abcdefgh olsun. Deneme - 2 / Mat. c m. m m. y Cevap A. Cevap D 21, 25, = = =. 21.

MATEMATİK TESTİ. 5. a, b birer gerçek sayı ve a + b < 3tür. Bu sayıların sayı doğrusunda gösterilişi aşağıdakilerden hangisindeki gibi olabilir?

6 DC Motorlar. Harici Uyartımlı DC Motor. E a - I V / R K K. i a =i L R a. i f. R f. f f f. a a ind. a a a a a. Tind. ind

DC ŞÖNT JENERATÖR DENEY

MALTA HAÇI MEKANİZMASININ KİNEMATİĞİ ÜZERİNE

ÇARPANLAR VE KATLAR GENEL TEKRAR TESTİ

a a a a a a P A L E T Y P A L E T Ahşap paletlerle rekabet edebilir fiyattadır İç içe geçebildiğinden daha az stok yeri tutar

Kuvvet ve Newton Hareket Yasaları Test Çözümleri

VECTOR MECHANICS FOR ENGINEERS: STATICS

11. SINIF GEOMETRİ. A, B ve C noktaları O merkezli çember üzerinde. Buna göre, BE uzunluğu kaç cm dir? B) 7 3 C) 8 3 A) 5 2 E) 9 5 D) 7 5 ( ÖSS)

İntegral Uygulamaları




Kuvvet ve Newton Hareket Yasaları Test Çözümleri

W629 Alçıpan Şaft Duvarı

Kontak İbreli Termometreler

BOYUT ANALİZİ- (DIMENSIONAL ANALYSIS)

I. b çift ise a b tek (doğru) II. b tek ise a + b çift (doğru) x, y ve z çift sayı olmamalıdır. III. a 6 + a b (yanlış)

TİK TESTİ TEMA - 5 ÇÖZÜMLER

1.Hafta. Statik ve temel prensipler. Kuvvet. Moment. Statik-Mukavemet MEKANİK

BAĞIMSIZ UYARILMIŞ DC MOTOR DENEY


ç ç ç ç Ö ç ç Ş ç ç Ç

ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ (ÖABT) ÇÖZÜMLERİ FİZİK

RASYONEL SAYILAR KESİR ÇEŞİTLERİ Basit Kesir. olduğuna göre, a, b tamsayı ve b 0 olmak üzere, a şeklindeki ifadelere

Mobil Test Sonuç Sistemi. Nasıl Kullanılır?

ORAN ORANTI. Örnek...1 : Örnek...4 : Örnek...2 : Örnek...5 : a 1 2 =2b+1 3 =3c 4. Örnek...6 : Bir karışımda bulunan a, b ve c maddeleri arasında

8.sınıf matematik üslü sayılar

SAYISAL ANALİZ. Matris ve Determinant

Sylvac Visio. Kullanıcı dostu. Entegre üç farklı aydinlatma. teknik uzmanlıðı. Atölye ve Laboratuar Uygulamalari Ýçin Görüntülü Ölçüm Sistemlerİ

1993 ÖYS. 1. Rakamları birbirinden farklı olan üç basamaklı en büyük tek sayı aşağıdakilerden hangisine kalansız bölünebilir?

SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESĐ ve BASAMAK KAVRAMI

1984 ÖSS. 6. a, b, c birer pozitif sayı ve. olduğuna göre, a, b, c arasındaki bağlantılardan hangisi doğrudur? 7. a, b, c birer tamsayı olmak üzere

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İnşaat Mühendisliği Bölümü. KESME Kirişlerde Etriye Hesabı (TS 500:2000)

TEST 1 ÇÖZÜMLER NEWTON IN HAREKET YASALARI

BASİT MAKİNELER BÖLÜM 4

3. Ünite 3. Konu Newton'un Hareket Yasaları

BİREYSEL YARIŞMA SORULARI. IV. BAHATTİN TATIŞ MATEMATİK YARIŞMASI Bu test 30 sorudan oluşmaktadır. 2 D) a = olduğuna göre, a

21. İlk 5 dakikanın sonunda Burak ve Onur un bulundukları. Cevap B. Burak 100. = 45 olup farkları = 22 bulunur. Cevap C

a 4 b a Cevap : A Cevap : E Cevap : C

2.2. İzostatik Sistemlerin Hareketli Yüklere Göre Hesabı Hareketli Yük Tipleri

FRENLER FRENLERİN SINIFLANDIRILMASI

TEST SORULARI STATİK-MUKAVEMET 1. YIL İÇİ SINAVI. Adı /Soyadı : No : İmza: Örnek Öğrenci No xaxxxxbcd

Transkript:

YAYLAR Tsrıı; i) Yylrın çlışcğın boşluk ii) Uygulnn kuvvet ve istenilen yer değiştire iii) Güvenirlik ve hsssiyet iv) Çevresel Koşullr v) Mliyet ÖRNEK 1 00 N luk kuvvet yy uygulndığı tktirde. () pozisyonu duruund d 580 N luk kuvvet yy uygulndığı tktirde. (b) pozisyonu oluşktdır. (liit pozisyon) (G=80 GP) i) Yy sbiti nedir? ii) τx=345 MP ve C=8 için gerekli tel ve srgı çpını bulunuz. iii) Akti srgı syısı N nedir? iv) (b) pozisyonund srgılrın üst üste gelesi için serbest yy uzunluğunu bulunuz. (Akti olyn srgı syısı= dir.) v) () pozisyonundki yy uzunluğunu bulunuz. ÇÖZÜM i) ( AB) 6.3 ve ( AB) 13.665 AB 6.3 13.665 93.635 F - F 580 00 380 N b o F 380 N k k 4.0576 x 93.665 b higley s Mechnicl Engineering Design kitbı teel lınrk hzırlnış eğiti çlı ders notlrıdır. Yyın niteliği yoktur. ınvlrd Kullnılz 1

8FD 8FC d d ii) x Ks K 3 s 0.5 0.5 K s 1 = 1 1.065 C 8 85808 345 1.065 d=6 d D 8 D 48 6 D C d iii) 4 4 dg 6 80 N N 9 srı 8Dk 848 4.0576 iv) NT=9+ =31 L N d 631 186 ktı T F 580 ktı 14.94 k 4.0576 L L 186 14.94 L 38.94 serbest ktı ktı serbest v) F 00 49.3 k 4.0576 L L 38.94 49.3 L =79.64 serbest higley s Mechnicl Engineering Design kitbı teel lınrk hzırlnış eğiti çlı ders notlrıdır. Yyın niteliği yoktur. ınvlrd Kullnılz

ÖRNEK Piston kesit lnı 160 Yy özellikleri: D0=36, d=3, 8 kti ve psi srgı 0.35 MP lık bsınc yrlk için vid kç çevri döndürülelidir? (G=79.3 GP ) ÇÖZÜM D D0 d 36 3 33 D 33 C 11 d 3 N N T 10 8 3 dg 379.310 k.793 N / 8CN 811 8 F F pa 0.35160 56 N ilk 6.5 13.55 k ilk 13.55 n 7.75 çevri. p 1.75 higley s Mechnicl Engineering Design kitbı teel lınrk hzırlnış eğiti çlı ders notlrıdır. Yyın niteliği yoktur. ınvlrd Kullnılz 3

ÖRNEK 3 9 çpınd Kro-Vndiyu çeliğinden tel üzerinde bilyeli döve işlei ypılış bir supp yyının srgı çpı 84 dir. Yyın 8 det kti ve iki det psi srgısı bulunktdır (Yy uçlrı düzeltiliş ve tşlnış). Yyın serbest uzunluğu 180 ve ktı uzunluğu 100 dir. Yyın çlış rlığı 130 il 150 rsınddır. ) Yy sbitini bulunuz. b) Yyın eniyet ktörünü bulunuz. c) Yyın ktı uzunluğun kdr sıkıştırılsı duruund, yyd bir deorsyonun olup olycğını kontrol ediniz. d) Yyın dkikd 450 devir ile çlışn bir otord kullnılsı düşünülektedir. Rezonns tehlikesinin olup olycğını gösteriniz. (=76.5 kn/ 3 ) ÇÖZÜM 4 4 3 dg 9 79.310 ) k 13.716 N / 8DN 884 8 b) D 84 C 9.333 d 9 L 180, L 100 ve çlış rlığı 130 il 150 rsınd değiştiğinden, serbest ktı 180 130 50 ks in 180 150 30 K s K F k 13.716 50 685.8 N ks ks Fin kin 13.716 30 411.5 N Fks Fin F 137.16 N Fks Fin F 548.64 N B 0.5 0.5 1 1 1.0536 C 9.333 4 9.333 1.146 3 4 9.333 3 A 000 0.167 1386 MP d 9 398 MP, 534 MP (Bily ile dövülüş tel) s s higley s Mechnicl Engineering Design kitbı teel lınrk hzırlnış eğiti çlı ders notlrıdır. Yyın niteliği yoktur. ınvlrd Kullnılz 4

8FD 8137.16 84 KB 1.146 46.1 MP d 9 8FD 8548.64 84 KB 1.146 184.5 MP d 9 Goodn e göre: se s 398 936 MP s 534 1 1 0.67 1386 su 1 46.1 184.5 n 936 98 se su n 4.03 s 398 Gerber e göre: se 595MP 534 s 1 1 0.67 1386 su 1 n n se su n eniyet ktörünü bulk için; 1 su se 1 98.6 46.1 184.5 595 1 1 1 1 4.14 se su 184.5 595 98.6 46.1 c) 180 100 80 ktı Fktı kktı 13.716 80 1097.3 N 8Fktı D 81097.384 ktı Ks 1.0536 339. MP d 9 0.75 0.751386 1039.5 MP y 0.577 599.8 MP sy sy ktı y olduğu için güvenlidir. d) d DN 1 kg 1 13786 9.81 W 1.84 N, 51. devir / sniye 4 W 1.84 450 n 450 devir / dkik 7.5 devir / sniye n olduğundn rezonns tehlikesi 60 bulunktdır. higley s Mechnicl Engineering Design kitbı teel lınrk hzırlnış eğiti çlı ders notlrıdır. Yyın niteliği yoktur. ınvlrd Kullnılz 5

ÖRNEK 4 ıck çekiliş çelikten ypılış helisel bir bskı yyının noinl srı çpı 50 dir. Yyın her iki ucu tşlnış ve düzeltiliştir. Yy ontjı yy d 600 N luk bir ön yüklee oluşturck şekilde ypılış ve ksiu 1800 N luk yüklee ltınd çlışktdır. Yy teli bilyeli döve işleine tbi tulıştır. ) ttik ukveete göre tel çpını hesplyınız. b) Yy sbiti 17 kn/ olduğun göre topl srı syısını bulunuz. c) Yorul ukveet eniyetinin bulunuz. ÇÖZÜM D 50 0.5 0.5 ) kbul edeli C 8.33 Ks 1 1 1.06 d 6 C 8.33 8FD 8180050 ks Ks 1.06 1061MP d 6 A 1750 0.19 140 MP sy 0.577 0.75 537 MP d 6 olduğundn tel çpı rtırıllıdır. d 6 ks sy D 50 0.5 0.5 d 10 kbul edelic 5 Ks 1 1 1.1 d 10 C 5 8FD 8180050 ks Ks 1.1 5 MP d 10 A 1750 114 MP 0.577 0.75 486 0.19 sy MP d 10 sy 486 n 1.93 kbul edilebilir. 5 ks b) N 4 4 3 dg 10 8010 6.3 8kd 817 50 kti srı NT 6.3 8.3 topl srı Fks Fin 1800 600 c) F 600 N Fks Fin 1800 600 F 100 N K B 4 5 1.94 3 4 5 3 8FD 8600 50 KB 1.94 98.85 MP d 10 higley s Mechnicl Engineering Design kitbı teel lınrk hzırlnış eğiti çlı ders notlrıdır. Yyın niteliği yoktur. ınvlrd Kullnılz 6

8FD 8100 50 KB 1.94 197.7 MP d 10 41 MP, 379 MP (Bilyeli döve işlei yok) s s Goodn e göre: se s 41 485.17 MP s 379 1 1 0.67 114 su 1 98.85 197.7 n 485.17 753.08 se su n.14 s 41 Gerber e göre: se 3.74 MP 379 s 1 1 0.67 114 su 1 n n se su eniyet ktörünü bulk için; 1 su se 1 753.08 98.85 197.7 3.74 n 1 1 1 1.19 se su 197.7 3.74 753.08 98.85 n.19 higley s Mechnicl Engineering Design kitbı teel lınrk hzırlnış eğiti çlı ders notlrıdır. Yyın niteliği yoktur. ınvlrd Kullnılz 7

ÖRNEK 5: Müzik teli üzerinde bilyeli döve işlei ypılış (Unpeened) helisel bir bskı yyınının yerleşii için, en zl 40 çpınd ve 80 uzunluğund silindirik hci bulunktdır. Yyın her iki ucu tşlnış ve düzeltiliş olsı istenektedir. Yyın çlış rlığının 50 il 60 rsınd olcğı düşünülekte ve yy sbitinin k=15 N/ olsı plnlnktdır. Yyın çlış reknsı 5 Hz olduğun göre, uygun yyı tsrlyınız. (G=80 GP) ( ρ = 76.5 kn/ 3 ) ÇÖZÜM d = 4 ve D = 3 olrk kbul edeli. D 3 C 8 d 4 K B 4 8 1.17 3 4 8 3 F k 15 80 50 450 N ks ks Fin k in 15 80 60 300 N F F Fks Fin 450 300 75N Fks Fin 450 300 375N 8FD 8753 KB 1.17 111.73 MP d 4 8FD 83753 KB 1.17 558.63 MP d 4 A 11 0.145 1808 MP d 4 Goodn e göre; s 41 se 350.7 MP s 379 1 1 0.67 1808 su 1 111.73 558.63 n 1.8 n 350.7 0.67 1808 Eniyetlidir. higley s Mechnicl Engineering Design kitbı teel lınrk hzırlnış eğiti çlı ders notlrıdır. Yyın niteliği yoktur. ınvlrd Kullnılz 8

Rezonns tehlikesi olup oldığını d bkıllıdır. 4 4 dg 4 80000 N 5. N T 5. 7. srı (her iki ucu tşlnış ve düzeltiliş) 8Dk 83 15 6 d DN 4 3 7. 76.5 10 W 0.7 N 4 4 1 kg 1 15000 9.81 9. Hz olduğundn rezonns tehlikesi vrdır. Yy indeksi W 0.7 değiştirilerek tekrr işle ypıllıdır. d = 3 ve D = 30 için işleler tekrrlnbilir. higley s Mechnicl Engineering Design kitbı teel lınrk hzırlnış eğiti çlı ders notlrıdır. Yyın niteliği yoktur. ınvlrd Kullnılz 9

ÖRNEK 6: Mlzeesi soğuk çekiliş B516 grde 4 için d=1.8, N 4.5, E=07 GP ) Uygulnbilecek ksiu burul oenti ve dönüş çısını bulunuz. b) Bu ksiu burul oenti uygulndığı tkdirde yyın iç çpını bulunuz. c) onsuz öür (10 6 çeri) için uygulnbilecek ksiu burul oentini ve döne çısını bulunuz. Yy teli bilye ile döve işleine tbi tulıştır. ÇÖZÜM: ) Yy lzeesi için tblodn A=160 ve =0.145 olrk seçilir. A 160 1984 MP 0.145 y 0.75 0.751984 1488 MP d 1.8 D 15.06 1.8 13.6 D 13.6 C 7.37 d 1.8 K i C1 47.37 7.37 1 1.11 4 CC ( 1) 47.37 (7.37 1) 3Fr 3M y Ki 1488=1.11 M Fr 0.768 N d 1.8 4 4 3 ' de 1.8 0710 k 3.57 N / çevri 10.8DN 10.813.6 4.5 3.57 1 çevri 0 0.768 1 çevri 360 x 0.15 çevri 0.768 x 3.57 0.15 x x 0.15 360 77.4 0 0 N ' 4.5 0.15 4.465 N 4.5 b) Di ' D (13.6 1.8) 10.91 ' i N 4.465 higley s Mechnicl Engineering Design kitbı teel lınrk hzırlnış eğiti çlı ders notlrıdır. Yyın niteliği yoktur. ınvlrd Kullnılz 10

c) M Fr Fr Fr in in 0; 3( Fr) x 969 ( Fr) 3 d 0.5 0.51984 99 MP r x MP Fr x Goodn e göre: n 1 e r 99 661.3MP r 99 1 1 1984 1 969 ( Fr) 969 ( Fr) n 661.3 1984 x x e M Fr N x x 0.511 r 99 Gerber e göre: e 59.1MP 99 r 1 1 1984 n 1 9.69 ( Fr) x 9.69 ( Fr) x 1 n n 54.5 e 59 1984 1 M Fr N x x 0.545 3.57 1 çevri 0.545 x 0.153 çevri 0.545 x 3.57 1 çevri 360 0.153 x 0 x 0.1560 55.08 0 higley s Mechnicl Engineering Design kitbı teel lınrk hzırlnış eğiti çlı ders notlrıdır. Yyın niteliği yoktur. ınvlrd Kullnılz 11

ÖRNEK 7: Kro Vndyu çeliğinden ypılış 5 srı ship helisel bir burul yyı 10N ile 0N rsınd genel değişken F kuvvetine ruz klktdır. Yy 14.5 çpınd bir pin üzerine çlışcktır. Çlış sırsınd yy ile pin rsı boşluğun hiçbir şekilde 0.5 den zl olsı isteneektedir. Yy srı çpını belirleyerek, yorul eniyetini ve güvenli Di çpını bulunuz. Mx M A 005 0.168 1667 MP y 0.75 0.75 1667 150 MP d 3 0 30 600 N in 10 30 300 N M M Mx Min 600 300 150 N Mx Min 600 300 450 N C=6 kbul edeli, D C D 18 d C1 4 6 6 1 Ki 1.14 C1 4 6 6 1 3M 3 150 Ki 1.14 64.5 MP d 3 3M 3 450 Ki 1.14 193.5 MP d 3 0.5 0.51667 834 MP r higley s Mechnicl Engineering Design kitbı teel lınrk hzırlnış eğiti çlı ders notlrıdır. Yyın niteliği yoktur. ınvlrd Kullnılz 1

Goodn e göre: e r 834 556 MP r 834 1 1 1667 64.5 193.5 1 n 4.31 556 1667 n e 4 4 3 ' de 3 03.4 10 k 3390 N / çevri 10.8DN 10.8 185 3390 1 çevri 600 x 0.177 çevri 600 x 3390 1 çevri 360 x 0.177 360 63.7 0.177 x D D d 18 3 15 i ' N 5 Di D 15 14.89 ' i N 5.177 higley s Mechnicl Engineering Design kitbı teel lınrk hzırlnış eğiti çlı ders notlrıdır. Yyın niteliği yoktur. ınvlrd Kullnılz 13