TÜRKÇE TESTÝ A A A A A. 4. 1. Av yasaðý sürüyor ki yengeçler çoðalýyor.



Benzer belgeler
Kanguru Matematik Türkiye 2017

Kanguru Matematik Türkiye 2015

Kanguru Matematik Türkiye 2015

3. Çarpýmlarý 24 olan iki sayýnýn toplamý 10 ise, oranlarý kaçtýr? AA BÖLÜM


TEST. 8 Ünite Sonu Testi m/s kaç km/h'tir? A) 72 B) 144 C) 216 D) 288 K 25 6 L 30 5 M 20 7

ORAN - ORANTI TEST / 1

Kanguru Matematik Türkiye 2017

5. 2x 2 4x + 16 ifadesinde kaç terim vardýr? 6. 4y 3 16y + 18 ifadesinin terimlerin katsayýlarý

FEN BÝLÝMLERÝ. TEOG-2 DE % 100 isabet

3. FASÝKÜL 1. FASÝKÜL 4. FASÝKÜL 2. FASÝKÜL 5. FASÝKÜL. 3. ÜNÝTE: ÇIKARMA ÝÞLEMÝ, AÇILAR VE ÞEKÝLLER Çýkarma Ýþlemi Zihinden Çýkarma

Ön Hazýrlýk Geometrik Þekiller

1. Böleni 13 olan bir bölme iþleminde kalanlarýn

Kanguru Matematik Türkiye 2017

TEMEL KAVRAMLAR TEST / 1

Genel Yetenek Testi Örnek Soru Çözümleri

Kümeler II. KÜMELER. Çözüm A. TANIM. rnek Çözüm B. KÜMELERÝN GÖSTERÝLMESÝ. rnek rnek rnek Sýnýf / Sayý..

Kanguru Matematik Türkiye 2017

Kanguru Matematik Türkiye 2017

Kanguru Matematik Türkiye 2015

17 ÞUBAT kontrol

Kanguru Matematik Türkiye 2018

ünite1 3. Burcu yla çocuk hangi oyunu oynayacaklarmýþ? A. saklambaç B. körebe C. evcilik (1, 2 ve 3. sorularý parçaya göre yanýtlayýn.

EÞÝTSÝZLÝKLER. I. ve II. Dereceden Bir Bilinmeyenli Eþitsizlik. Polinomlarýn Çarpýmý ve Bölümü Bulunan Eþitsizlik

Geometriye Y olculuk. E Kare, Dikdörtgen ve Üçgen E Açýlar E Açýlarý Ölçme E E E E E. Çevremizdeki Geometri. Geometrik Þekilleri Ýnceleyelim

2. Kazlarýn bulunduklarý gölü terk etmelerinin nedeni aþaðýdakilerden. A. kuraklýk B. þiddetli yaðýþlar C. soðuklarýn baþlamasý

Kanguru Matematik Türkiye 2017

17 ÞUBAT kontrol

10. 4a5, 2b7 ve 1cd üç basamaklý sayýlardýr.

Kanguru Matematik Türkiye 2018

ünite1 1. Aþaðýdaki kavram ve gösterimi çiftlerinden hangisi doðrudur? A. ýþýn, B. doðru parçasý, d C. nokta, A D. doðru,

Madde ve Isý. Maddeyi oluþturan taneciklerin hareketleri ýsý alýþ-veriþinden etkilenir. Aþaðýda yapýlan deneyler bu etkiyi göstermektedir.

DENEME Bu testte 40 soru bulunmaktadýr. 2. Bu testteki sorular matematiksel iliþkilerden yararlanma gücünü ölçmeye yöneliktir.


3. Tabloya göre aþaðýdaki grafiklerden hangi- si çizilemez?

Kanguru Matematik Türkiye 2017

OBEB - OKEK TEST / 1


ünite1 Hücre 3. Öðretmenin sorularý ve Müge nin yanýtlarý tabloda verilmiþtir: 1. Tabloda öðretmenin sorularý ve Duygu nun yanýtlarý bulunmaktadýr.

ünite doðal sayýsýndaki 1 rakamlarýnýn basamak deðerleri toplamý kaçtýr?

GEOMETRÝK ÞEKÝLLER. üçgen. bilgi

Kanguru Matematik Türkiye 2015

ünite1 Kendimi Tanıyorum Sosyal Bilgiler 1. Resmî kimlik belgesi Verilen kavram ile aþaðýdakilerden hangisi iliþkilendirilemez?


1. I. Bir cismin sýcaklýðý artýrýlýrsa direnci azalýr.

1. BÖLÜM. 4. Bilgi: Bir üçgende, iki kenarýn uzunluklarý toplamý üçüncü kenardan büyük, farký ise üçüncü kenardan küçüktür.

4. 5. x x = 200!

Aþaðýdaki tablodaki sayýlarýn deðerlerini bulunuz. Deðeri 0 veya 1 olan sayýlarýn bulunduðu kutularý boyayýnýz. b. ( 3) 4, 3 2, ( 3) 3, ( 3) 0

KÜMELER TEST / Aþaðýdakilerden hangisi bir küme belirtir?

MATEMATİK SORU BANKASI

Kanguru Matematik Türkiye 2018

BÝREY DERSHANELERÝ SINIF ÝÇÝ DERS ANLATIM FÖYÜ MATEMATÝK

Yaþamýmýzdaki Elektrik

ISBN :

FEN BÝLÝMLERÝ DERSHANESÝ

4. f(x) = x 3 3ax 2 + 2x 1 fonksiyonunda f ý (x) in < x < için f(x) azalan bir fonksiyon olduðuna

ÝÇÝNDEKÝLER 1. ÜNÝTE 2. ÜNÝTE

Kanguru Matematik Türkiye 2017

A A A A) 2159 B) 2519 C) 2520 D) 5039 E) 10!-1 A)4 B)5 C)6 D)7 E)8. 4. x 1. ,...,x 10. , x 2. , x 3. sýfýrdan farklý reel sayýlar olmak üzere,

1. Bir yel deðirmen motoru þekildeki gibi 3 diþliden oluþuyor.

DENEME Bu testte 40 soru bulunmaktadýr. 2. Bu testteki sorular matematiksel iliþkilerden yararlanma gücünü ölçmeye yöneliktir.

Mantýk Kümeler I. MANTIK. rnek rnek rnek rnek rnek... 5 A. TANIM B. ÖNERME. 9. Sýnýf / Sayý.. 01

FEN BÝLÝMLERÝ DERSHANESÝ

BÝREY DERSHANELERÝ SINIF ÝÇÝ DERS ANLATIM FÖYÜ MATEMATÝK - I

ünite1 Destek ve Hareket Fen Bilimleri 3. vücudumuzun dik olarak durmasýný saðlayan sistemi elemanýdýr. Verilen cümledeki sembollere aþaðýdakilerden

MODÜLER ARÝTMETÝK TEST / 1

* Okuyalım: * Akıl Oyunları: * Matematik: * El Becerisi: * Alıștırma-Bulmaca: * Bilim ve Teknoloji: * Gezelim-Görelim:

ÇEVREMÝZDEKÝ GEOMETRÝ

DOÐAL SAYILAR ve SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESÝ TEST / 1

HATIRLAYALIM TAM SAYILAR

Geometri Çalýþma Kitabý

Üçgenler Geometrik Cisimler Dönüþüm Geometrisi Örüntü ve Süslemeler Ýz Düþümü

CEVAP ANAHTARI

ünite 3. Ýlkokullarla ilgili aþaðýdakilerden hangisi yapýlýr? Vatan ve ulus sevgisinin yerdir. 1. Okulun açýlýþ töreninde aþaðýdakilerden

Kanguru Matematik Türkiye 2017

Bölüm 6: Lojik Denklemlerin Sadeleþtirilmesi

AÇILAR. Baþlangýç noktalarý ortak ve doðrusal olmayan iki ýþýnýn oluþturduðu þekle açý denir. Bir A açýsý, ëa veya

ünite1 Sosyal Bilgiler

BÝREY DERSHANELERÝ SINIF ÝÇÝ DERS ANLATIM FÖYÜ MATEMATÝK

Kanguru Matematik Türkiye 2018

BÝREY DERSHANELERÝ SINIF ÝÇÝ DERS UYGULAMA FÖYÜ (MF) LYS FÝZÝK - 13 KALDIRMA KUVVETÝ - I

BÝREY DERSHANELERÝ SINIF ÝÇÝ DERS ANLATIM FÖYÜ MATEMATÝK

ünite1 Sosyal Bilgiler Verilenlerden kaçý sosyal bilimler arasýnda yer alýr? A. 6 B. 5 C. 4 D. 3

TÜRKÇE TESTÝ A A A A A. Didem. Didem, ön sözcüðünün kaç deðiþik anlamda kullanýldýðýný bulmaya çalýþmaktadýr.

1. Nüfusun Yaþ Gruplarýna Daðýlýmý

KÝMYA. 1. Dalton atom modelinde;

BÝREY DERSHANELERÝ SINIF ÝÇÝ DERS ANLATIM FÖYÜ MATEMATÝK - II

1. FASÝKÜL 2. FASÝKÜL

COPYRIGHT EBD YAYINCILIK LTD. ŞTİ.

LYS GEOMETRÝ. Doðruda Açýlar Üçgende Açýlar Açý - Kenar Baðýntýlarý Dik Üçgen ve Öklit Baðýntýlarý

Örnek: 7. Örnek: 11. Örnek: 8. Örnek: 12. Örnek: 9. Örnek: 13. Örnek: 10 BÝREY DERSHANELERÝ SINIF ÝÇÝ DERS ANLATIM FÖYÜ.

Þimdi beraber sarmal bir yay yapacaðýz. Bakýr tel, çubuða eþit aralýklarla sarýlýr. Daha sonra çubuk yayýn içinden çýkarýlýr.

4. a ve b, 7 den küçük pozitif tam sayý olduðuna göre, 2 a a b x+1 = 3

BÝREY DERSHANELERÝ SINIF ÝÇÝ DERS ANLATIM FÖYÜ MATEMATÝK - II

ünite SAYILAR ve İŞLEMLER Matematik Yandaki işlemde, her harf farklı bir doğal sayıyı göstermektedir. 4. A C C D E F TEST 1 Buna göre A + B kaçtır?

FEN BÝLÝMLERÝ DERSHANESÝ

6. Büyük kan dolaþýmýnýn amacý nedir? Büyük kan dolaþýmýnda kanýn izlediði yolu kýsaca açýklayýnýz.

1. BÖLÜM. 1. a < b < 0 < c ise, aþaðýdakilerden hangisi daima pozitiftir? BB A) (a b). (b + c) B) (a + b). (a c) C) b. (c + b) D) a. b.

Ý Ç Ý N D E K Ý L E R

FEN BÝLÝMLERÝ DERSHANESÝ

Transkript:

TÜRÇE TESTÝ 1. Ne söyleyeceksen açýk seçik söyle, kafamý karýþtýrma! 4. 1. Av yasaðý sürüyor ki yengeçler çoðalýyor. 2. Uzayda yapýlan incelemeler sürüyor. 3. Doðayý korursak geleceðimizi kurtarabiliriz. 4. Yabani hayvanlarýn yaþam alaný yok ediliyor. Yukarýda numaralanmýþ cümlelerin hangisinde gerekçeli bir yargý vardýr? Altý çizili sözün cümleye kattýðý anlamýn karþýtý aþaðýdakilerden hangisinde kullanýlmýþtýr? A) Üstü kapalý sözleriyle beni tehdit etti. B) ýzýn aðzýndan içtenlikli sözler döküldü. C) Her olumsuzluðu dobra dobra anlattý. D) Onu kandýrdýðýnýzý çekinmeden söyledi. A) 1. B) 2. C) 3. D) 4. 5. Tilkiye, Tavuk kebabý yer misin? demiþler; Adamýn güleceðini getiriyorsunuz. demiþ. Bu atasözünün anlamýný aþaðýdaki deyimlerden hangisi karþýlayabilir? A) Bugün buldum yerim, yarýna Allah kerim. 2. Pýnar, oyuncak bebeðini kaybetmiþtir. Bu oyuncak, içinde eþ anlamlý sözcüklerin bulunduðu torbadadýr. Buna göre Pýnar, aþaðýdaki torbalardan hangisini seçerse oyuncaðýný bulabilir? B) Bundan iyisi can saðlýðý. C) Bu kadar kusur kadý kýzýnda da olur. D) Bana göre hava hoþ. A) B) C) D) Saç Sakal Düðün Bayram Dil Lisan Serin Soðuk 6. 3. Ben bir ceviz aðacýyým Gülhane Parký nda Yapraklarým suda balýk gibi kývýl kývýl, Yapraklarým ipek mendil gibi tiril tiril oparýver, gözlerinin gülüm, yaþýný sil Yapraklarým ellerimdir, tam yüz bin elim var Yüz bin elle dokunurum sana, Ýstanbul a Nâzým Hikmet Bu dizelerde aþaðýdakilerden hangisi yoktur? A) iþileþtirme B) onuþturma C) Deyim D) Benzetme 1 Sevgili Arkadaþým, (1) Zaman su gibi akýp geçiyor. (2) Birbirimize dilediðimizce zaman ayýramýyoruz. (3) Sana yeterince yazamadýðým için bana kýrýlma. (4) Unutma ki sen en yakýn arkadaþýmsýn. Bu mektupta numaralanmýþ cümlelerden hangisi iki arkadaþa iliþkin bir yargý içermemektedir? A) 1. B) 2. C) 3. D) 4.

7. a Evden ayrýldýðýný düþün, nereye gidebilirsin ki? a Yatak döþek yatýyor, ateþler içinde yanýyordu. a Görüþmenin iyi geçeceðini hissetmiþtim. a Her gün kitap okuyarak kendini daha da geliþtiriyor. Bu cümlelerde aþaðýdaki anlam özelliklerinden hangisine yer verilmemiþtir? 10. Aþaðýdakilerden hangisinde yazým yanlýþý yapýlmýþtýr? A) Telefonum içerideki prizde þarj oluyor. B) Yarasýndaki bandajý çýkarmak istemiyordu. C) Hava kapalý oldumu þemsiyemi taþýrým. D) Oyuncu, kuliste makyajýný siliyordu. 8. A) Sezgiye B) Varsayýma C) Öneriye D) Aþamalý duruma Durak ökü eylem olan sözcükler söyleyelim mi? Tamam, ilk ben söyleyeyim: Silgi Serpil Sürücü 11. ( ) Uyanma vakti arkadaþlar ( ) Size kahvaltý getirdim ( ) ( ) dedi çýðýrtkan bir ses ( ) Yukarýda ayraçla gösterilen yerlere hangi noktalama iþaretleri getirilmelidir? A) ( ) (.) (!) ( ) (.) B) ( ) (!) (.) ( ) (.) C) ( ) (-) (,) ( ) (!) D) ( ) (!) (,) ( ) (...) 12. Bir misafirliðe gitsem Bana temiz bir yatak yapsalar Her þeyi, adýmý bile unutup Uyusam Melih Cevdet Anday Bu þiirdeki altý çizili sözcükler için aþaðýdakilerden hangisi söylenemez? Ayça Hasan Emre Hasan, aþaðýdaki sözcüklerden hangisini söylerse yanlýþ bir örnek vermiþ olur? A) Durum eki almýþ sözcükler kullanýlmýþtýr. B) Niteleme sözcüðü kullanýlmýþtýr. C) Türemiþ sözcük kullanýlmýþtýr. D) Ýþaret bildiren sözcük kullanýlmýþtýr. A) Yapýt B) Süzgeç C) Bencil D) Gezgin 9. Aþaðýdaki kuþlarýn hangisinin adý, ünlüyle baþlayan bir ek aldýðýnda kaynaþtýrma ünsüzü kullanýlmaz? A) B) 13. 1. Böylesini hiçbir dükkânda göremezsin. 2. Biz de þuracýkta oturuyoruz. 3. öpeðimi bahçede kimsecikler bulamaz. 4. Sana büyük bir çanta örüyorum. Yukarýdaki cümlelerin hangisinde adýn yerini tutan sözcük bir biçime veya niteliðe iliþkindir? A) 1. B) 2. C) 3. D) 4. Güvercin C) D) Martý 14. Deniz yýrtýlýr kimi zaman Bilmesiniz kim diker Ben dikerim Orhan Veli Bu dizelerde altý çizili sözcüklerin türleri için aþaðýdakilerden hangisi söylenemez? Akbaba Serçe A) Adýl (Zamir) B) Ön ad (Sýfat) C) Ýlgeç (Edat) D) Ad (Ýsim) 2

15. 17. :örebe, birini yakalarsa hemen adýný söylemelidir. T A I :Diðer oyuncular körebenin çevresinde dolanýrlar ve ona dokunurlar. :örebenin gözleri bir mendille baðlanýr ve ebe etrafýný göremez. :Yakaladýðý oyuncunun adýný doðru söylerse yakalanan kiþi ebe olur., T, A, I harfleriyle gösterilen her kutu, körebe oyununun bir aþamasýný içermektedir. Öðretmeni Aslý dan yukarýdaki resmi betimlemesini istiyor. Aslý, betimlemesinde sadece resimde gördüklerinden yararlanacaktýr. Buna göre, Aslý aþaðýdaki niteleyici sözcüklerden hangisini kullanamaz? A) Tenha B) Sýcak C) Aðaçlý D) Dalgýn Bu oyunun aþamalarý doðru sýralandýðýnda aþaðýdaki sözcüklerden hangisi oluþur? A) ATI B) TAI C) ITA D) ATI 18. Araþtýrmalara göre, 12-17 yaþ arasýndaki gençlerin %71 i cep telefonu kullanýyor. Cep telefonu olan çocuklarýn %75 i cep telefonunun kendilerini güvende hissetmelerini saðladýðýný belirtiyor. Bu durumda, nazik bir anatomiye ve baðýþýklýk sistemine sahip çocuklar en deðerli hedef kitle oluyor. 16. Pazartesi : 19-26 Bu paragrafýn anlatýmýnda aþaðýdakilerin hangisinden yararlanýlmamýþtýr? A) Tanýk göstermeden Açýk B) Açýklamadan C) arþýlaþtýrmadan Salý : 17-20 D) Sayýsal verilerden yararlanmadan Çarþamba : Perþembe : Gizem, 4 günlük hava tahmin raporuna bakarak plan yapmýþtýr. Bu rapor deðerlendirildiðinde Gizem, planlarýndan hangisini gerçekleþtiremez? A) Pazartesi günü okul çýkýþý piknik yapacaktýr. B) Salý günü yeni yaðmurluðunu giyecektir. C) Çarþamba günü saðlam bir þemsiye alacaktýr. D) Perþembe günü kardeþiyle uçurtma uçuracaktýr. Parçalý bulutlu Yaðmurlu Saðanak 12-18 8-12 3 19. Yunus Emre, 13. yüzyýlda Türkçe þiir dilinin öncüsü oldu. Duygularýný yalýn bir dille aktardý. Anadolu kentlerini dolaþtý, Azerbaycan a ve Þam a gitti. Þiirlerinin toplandýðý Divan, ölümünden sonra düzenlendi. Baþka þairlerin yapýtlarýyla karýþan þiirlerinin bir bölümü, dil incelemeleri sonunda ayýklandý. 357 þiirin onun olduðu konusunda görüþ birliðine varýldý. Bu parçadan Yunus Emre ile ilgili aþaðýdaki yargýlardan hangisi çýkarýlamaz? A) Þiirlerinde anlaþýlýr bir dil kullanmýþtýr. B) Þiirleri baþka þairlerin þiirleriyle karýþmýþtýr. C) Þiirleri kitapta toplanmýþtýr. D) Bütün þiirlerini Anadolu da yazmýþtýr. TÜRÇE TESTÝ BÝTTÝ. MATEMATÝ TESTÝNE GEÇÝNÝZ.

MATEMATÝ TESTÝ 1. Almanca ve Ýngilizce dillerinden en az birinin bilindiði 24 kiþilik bir sýnýfta Ýngilizce bilenlerin sayýsý yalnýz Almanca bilenlerin sayýsýnýn 3 katýdýr. 4. Buna göre, bu sýnýfta Almanca bilen en az kaç kiþi vardýr? 6 A) 6 B) 7 C) 8 D) 12 1 5 2. Tablo: Müzik Aleti Çalanlarýn Daðýlýmý 3. 6-A Sýnýfý Piyano çalan Gitar çalan ýz öðrenci 9 3 Erkek öðrenci 5 8 Yukarýdaki tabloda 6-A sýnýfýnda piyano ve gitar çalan kýz öðrenciler ile erkek öðrencilerin sayýlarý belirtilmiþtir. Tüm öðrenciler gitar ya da piyano çaldýðýna göre, bu sýnýftan seçilen bir öðrencinin piyano çalabilen kýz öðrenci olma olasýlýðý yüzde kaçtýr? A) 25 B) 36 C) 60 D) 70 2 3 4 Yukarýda izometrik kaðýtta kesikli çizgiler boyunca, aþaðýda verilen kaç numaralý makaslarla ayný anda kesim iþlemi yapýlýrsa, kesilip çýkarýlan parça bir düzgün çokgen olur? A) 1, 2, 3, 4 B) 1, 2, 3, 5 C) 2, 5, 6 D) 1, 2, 6 5. Arzu nun kalemlerinin sayýsýnýn Emre nin kalemlerinin sayýsýna oraný idir. 1 13 Buna göre aþaðýdakilerden hangisi yanlýþtýr? A) Emre nin kalemlerinin sayýsý 20 den fazla ise Arzu nun en az 2 kalemi vardýr. B) Arzu nun 3 kalemi varsa Emre nin 39 kalemi vardýr. C) Arzu ile Emre nin kalem sayýlarý toplamý 28 olabilir. D) Arzu nun 2 kalemi varsa, Emre nin kalemlerinin sayýsý Arzu nun kalemlerinin sayýsýndan 23 fazladýr. Deniz 6. b d a e c Deniz seviyesinden 50,3 metre yükseklikte bulunan helikopterden atlayan bir SAT komandosu denizin 4,4 metre altýna indikten sonra, en kýsa yoldan deniz seviyesine çýkarak 24,5 metre ilerideki bota binip operasyona katýlacaktýr. Bu durumda SAT komandosu bota ulaþýncaya kadar kaç metre yol almýþtýr? A) 77,7 B) 78,4 C) 79,2 D) 83,6 4 Yukarýda duvarlarý dikdörtgen, çatýsý dik üçgen þeklinde olan bir evin önden görünümü verilmiþtir. Buna göre, þekil üzerinde belirtilen açýlardan hangi ikisi tümler açýlardýr? A) b ile c B) c ile d C) a ile d D) b ile e

7. Tablo: Antalya ya Gelen Turist Sayýlarýnýn Oranlarý 9. Ülke Oran iþi sayýsý Ýngiltere 10 kiþiden 1 i Ý Almanya 20 kiþiden 3 ü A Fransa % 6 F Bir turist kafilesinde Ýngiltere, Almanya ve Fransa dan eþit sayýda turist vardýr. Yukarýdaki tabloda bu kafileden Antalya ya gelen turist sayýlarýnýn oranlarý verilmiþtir. Buna göre, Antalya yý seçen turist sayýlarý arasýndaki sýralama aþaðýdakilerden hangisinde doðru verilmiþtir? A) A > Ý > F B) A > F > Ý C) Ý > A > F D) F > A > Ý 8 m 1m 1m 1m 2m 1m 20 m 2m Yukarýdaki binanýn kapý ve pencereleri dýþýnda ön yüzünü boyamak isteyen Emin Usta nýn boyamasý gereken kaç dm 2 lik yüzey vardýr? (Ayný katta bulunan pencerelerin boyutlarý birbirine eþittir.) A) 0,152 B) 1,52 C) 152 D) 15200 10. 1kg 5kg 5kg 3kg Yukarýdaki terazinin kefelerinde 5 kg lýk, 3 kg lýk, 1 kg lýk kütleler ve özdeþ 3 top bulunmaktadýr. Terazi dengede olduðuna göre, 1 topun kütlesi kaç kg dýr? 8. 2 6 A) 5 B) 4 C) 3 D) 2 A 42 B 11. 4 1 2 3 saðdan görünüm Yukarýdaki deðirmenin kollarýna 42 sayýsýnýn çift bölenleri yazýlmýþtýr. Buna göre, A + B toplamý kaçtýr? A) 42 B) 48 C) 56 D) 60 5 Yukarýda þekilde verilen birim küplerden oluþmuþ yapýdan kaç numaralý küpler çýkarýlýrsa yapýnýn saðdan görünümünde bir deðiþiklik olmaz? A) 2 ve 3 B) 3 ve 4 C) 2 ve 4 D) 1, 2 ve 3

12. 20 kiþilik sýnýflarýn bulunduðu bir dershanede 728 tane bilye önce sýnýflara eþit miktarda daðýtýlýp daha sonra daðýtýlan bilyeler sýnýftaki öðrencilere eþit miktarlarda paylaþtýrýlýyor. Sýnýflara paylaþtýrma yapýldýktan sonra 8 bilye artmýþtýr. Her öðrenciye 3 bilye düþtüðüne göre, bu dershanede kaç sýnýf vardýr? 15. 7 + 10 + 5 : 5 4 Ayþe, yukarýdaki iþlemi yaparken sadece bir parantez kullanabilecektir. Buna göre, Ayþe nin bulabileceði doðal sayý en az kaçtýr? A) 4 B) 6 C) 8 D) 14 A) 6 B) 12 C) 24 D) 36 13. 54? 16. 14 m Ýtfaiye memuru 2. katta bulunan çocuðu kurtarmak için merdiveni apartmanla 54 lik açý yapacak þekilde yerleþtirmiþtir. Buna göre, merdivenin yer ile yaptýðý dar açýnýn ölçüsü kaç derecedir? 14 m 6 8 m A) 90 B) 54 C) 36 D) 20 14. Grafik: Paylaþým Oraný Para Miktarý (TL) 4a 3a 20 m Ali Bey, krokisi þekildeki gibi olan bahçesini kenar uzunluklarý tam sayý olacak ve hiç artmayacak þekilde kare parsellere ayýracaktýr. Buna göre, Ali Bey bahçesini en az kaç kare parsele ayýrýr? A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 2a a A B C D iþiler Bir alýþveriþ merkezinin yaptýðý çekiliþte 1000 TL, A, B, C, D harfleri ile isimlendirilen 4 kiþiye grafikteki daðýlýma göre paylaþtýrýlacaktýr. Buna göre C harfi ile isimlendirilen kiþi kaç TL kazanmýþtýr? A) 1000 B) 700 C) 500 D) 300 MATEMATÝ TESTÝ BÝTTÝ. FEN ve TENOLOJÝ TESTÝNE GEÇÝNÝZ. 6

FEN ve TENOLOJÝ TESTÝ 1. 0 Sürat t L M Zaman Ayný doðrusal yolda ve ayný yönde hareket eden, L ve M araçlarýnýn sürat-zaman grafiði þekildeki gibidir. Araçlar t anýnda yan yana iseler baþlangýç (t=0) anýndaki konumlarý aþaðýdakilerden hangisi gibidir? 3. Özdeþ piller, ampuller, reosta ve iletken tellerle kurulan aþaðýdaki elektrik devrelerinden hangisinde reosta sürgüsü ok yönünde çekildiðinde ampulünün parlaklýðý önceki duruma göre artar? A) B) + C) D) + A) L + + M B) L M C) L M 4. s l n D) M L Güneþ altýnda bekletilen metal kaþýðýn ýsýnmasý Geceleri Dünya nýn soðumasý Çaydanlýktaki suyun ýsýnmasý 2. Mavi grup ýrmýzý grup Mavi grup ve kýrmýzý grup þekilde görüldüðü gibi halat çekme yarýþý yapmaktadýr. Mavi grupta 6 kiþi, kýrmýzý grupta 4 kiþi vardýr. ýrmýzý gruptaki her bir yarýþmacý 20 N lik; mavi gruptaki her bir yarýþmacý ise 10 N lik kuvvetle halatý çektiðine göre, mavi grubun yarýþý kazanabilmesi için kendi grubunda yedekte bekleyen en az kaç kiþiyi oyuna almasý gerekir? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 Yukarýdaki olaylarda gerçekleþen ýsýnýn yayýlma yollarý, aþaðýdakilerden hangisinde doðru verilmiþtir? A) s : Iþýma l : Iþýma n : Iþýma - Ýletim - onveksiyon B) s : Iþýma l : Iþýma - onveksiyon n : onveksiyon C) s : Iþýma l : Iþýma - onveksiyon n : Ýletim - onveksiyon D) s : Ýletim l : onveksiyon n : Ýletim - onveksiyon 7

5. A A A A A. Sýcaklýklarý farklý iki madde bir araya getirildiðinde sýcaklýðý yüksek olan maddeden, sýcaklýðý düþük olan maddeye doðru ýsý akýþý olur. Doðru Yanlýþ 7. Sesin yayýlmasý için maddesel bir ortama ihtiyaç vardýr. Örneðin havasý boþaltýlmýþ fanustaki çalar saatin sesinin duyulmamasý Sesin yansýmasýndan yararlanýlarak günlük hayatta kullanýlan sonar, radar ve ultrason gibi cihazlar yapýlmýþtýr. Cisimlerin ýsýnmasýnýn yüzey renkleri ile iliþkisi vardýr. (Yazýn açýk havada Güneþ altýndaki siyah elbiseli çocuðun beyaz elbiseli çocuktan daha fazla ýsýnmasý.) Isý yalýtýmýnýn cisimlerin yüzeylerinin parlaklýðý ile iliþkisi vardýr. (Termosa konan sýcak suyun uzun süre sýcak kalmasý.) Doðru Yanlýþ Doðru Yanlýþ l s H n Seda Ses dalgalar halinde yayýlýr. Bu ses dalgalarýný göremeyiz ama etkilerini algýlayabiliriz. Ali Suat Yunuslar ve yarasalar sesin yansýma özelliðini kullanarak avlarýnýn yerlerini tespit ederler. Can Yukarýdaki þemada uygun yönlendirmeler takip edildiðinde hangi çýkýþa ulaþýlýr? A) l B) s C) H D) n Sesin özellikleri ile ilgili yukarýdaki öðrencilerden hangilerinin verdiði bilgiler doðrudur? A) Yalnýz Seda B) Ali ve Can C) Suat ve Seda D) Seda, Suat, Ali ve Can 6. 2 1 Þekildeki gibi birbirine dik konumda yerleþtirilen 1 ve 2 nolu düz aynalarýn önündeki bilgisayar ekranýnda þifresi görülmektedir. 8. X ayacý Magmanýn yeryüzünde ya da yeryüzüne yakýn bir yerde soðuyup katýlaþmasýyla oluþurum. Y ayacý Ýçinde fosillere en fazla rastlanan kayaç türüyüm. Buna göre, þifrenin 1 ve 2 nolu aynalardaki görüntüleri aþaðýdakilerden hangisi gibi olur? A) B) C) D) 1 2 Z ayacý Diðer kayaç türlerinin sýkýþma, ýsýnma ve basýnç etkisiyle deðiþmesinden oluþurum. Yukarýda X, Y ve Z kayaçlarýnýn özellikleri verilmiþtir. Buna göre; l. X Magmatik kayaç ll. Y Tortul kayaç lll. Z Baþkalaþým kayacý eþleþtirmelerinden hangileri doðrudur? A) l ve ll B) l ve lll C) ll ve lll D) l, ll ve lll 8

9. A A A A A. Tanecikler arasý çekim kuvveti Düzensizlik 11. Fiziksel Deðiþim imyasal Deðiþim Zaman Osman Öðretmen, saf bir maddenin tanecikleri arasý çekim kuvvetinin ve düzensizliðinin zamana baðlý deðiþim grafiklerini tahtaya çizmiþtir. Bu grafiklerde verilen maddeyle ilgili öðrenciler fikirlerini söylemektedirler. Buna göre, aþaðýdaki hangi öðrenci tahtadaki maddeyle ilgili doðru bir ifade belirtmiþtir? Baþlangýçta katý olan bir madde hal deðiþtirmiþtir. Zaman Baþlangýçta gaz olan bir madde yoðunlaþmýþtýr. a b c Camýn kýrýlmasý Sütten yoðurt yapýlmasý Bitkinin fotosentez yapmasý d e f Mumun yanmasý Demirin paslanmasý Isýtýlan telin boyunun uzamasý Sibel Öðretmen öðrencilerinden kartlarý kutulara doðru þekilde atmalarýný istiyor. Buna göre, öðrenciler kimyasal deðiþim kutusuna hangi kartlarý atarlarsa doðru yapmýþ olurlar? A) B) A) a, b, e B) b, c, f C) a, c, d, f D) b, c, d, e Baþlangýçta sývý olan bir madde ýsýtýlmýþtýr. Baþlangýçta sývý olan bir madde buharlaþmýþtýr. C) D) 10. Þerbet Element I Gazoz arýþým II Tuzlu su Arý madde Bir öðrenci þekildeki gibi dört þiþeye farklý maddelerden koymuþtur ve koymuþ olduðu maddeleri sýnýflandýrarak þiþenin üzerine yazmýþtýr. Ancak bu öðrenci sýnýflandýrmada hata yapmýþtýr. Sadece bir þiþenin içindeki maddeyi doðru sýnýflandýrmýþtýr. Buna göre, bu öðrenci hangi numaralý þiþeyi doðru sýnýflandýrmýþtýr? A) I B) II C) III D) IV III Süt Bileþik IV 12. Organel Bitkinin kök hücresi Çanak yaprak hücresi Hücre emik hücresi Sperm hücresi s var var var var n yok var yok yok H yok yok var var l var var yok yok Bazý hücreler ile s, n, H ve l sembolleriyle gösterilen organellerin bu hücrelerde bulunma durumu tabloda gösterilmektedir. Buna göre, hangi sembolle gösterilen organel kloroplast olabilir? A) n B) s C) l D)H 9

13. A A A A A. 2 15. 3 1 Heyecanla maç seyreden Ziya oþu yapan Mine Þekilde diþi üreme sistemine ait bazý yapýlar numaralanmýþtýr. Bu yapýlarýn görevleri aþaðýdaki kutularda verilmiþtir. Embriyonun geliþtiði yerdir. L Yumurtanýn üretildiði yerdir. M Yumurtanýn döllendiði yerdir. Buna göre;, L ve M kutularýnda verilen görevlerin hangi yapýlara ait olduðu aþaðýdakilerden hangisinde doðru eþleþtirilmiþtir? L M A) 1 2 3 B) 1 3 2 C) 3 1 2 D) 3 2 1 16. Uyuyan Ali Damarlardaki nabýz sayýsý ve tansiyonun deðeri kalp atýþý sayýsýyla doðru orantýlý olarak deðiþir. Buna göre, yukarýdaki öðrencilerden hangilerinin nabýz ve tansiyonu artmýþtýr? A) Yalnýz Mine B) Mine ve Ziya C) Ziya ve Ali D) Mine, Ziya ve Ali 14. Brezilya kýyýlarýnda yaþayan yeþil deniz kaplumbaðalarý 2000 km yüzerler. Atlantik Okyanusu kýyýlarýnda adalarda yumurtlarlar. umdaki çukurlara gömülü yumurtalardan çýkan yavru kaplumbaðalar hemen denize yönelirler. Açýk denizde yetiþkin hale gelen diþiler kendilerinin yumurtadan çýktýklarý bölgeye, yavrulamak için dönerler. Bu olayla ilgili olarak aþaðýdaki yargýlardan hangisi yanlýþtýr? A) Deniz kaplumbaðalarý nesillerini devam ettirmek için zorlu mücadeleler verirler. B) Yavru deniz kaplumbaðalarýnda denize yönelme içgüdüsü vardýr. C) Deniz kaplumbaðalarý yumurtlamayý karasal ortamda gerçekleþtirirler. D) Atlantik Okyanusu kýyýlarýndaki adalar yeþil deniz kaplumbaðalarýnýn üremesi için uygun deðildir. 1 2 3 Elif yukarýdaki resimleri inceleyen Aylin e aþaðýdaki sorularý soruyor ve cevaplar istiyor. Elif Aylin I. Hangileri virüstür? 2 II. Hangileri antibiyotikle yok edilir? 1, 3 III. Hangileri antiviral ilaçlarla yok edilir? 2 Buna göre, Aylin Elif in hangi sorularýna doðru cevaplar vermiþtir? (Antibiyotik bakterilere antiviral ilaçlar ise virüslere etki eder.) A) Yalnýz I B) I ve III C) II ve III D) I, II ve III FEN ve TENOLOJÝ TESTÝ BÝTTÝ. SOSYAL BÝLGÝLER TESTÝNE GEÇÝNÝZ. 10

SOSYAL BÝLGÝLER TESTÝ 1. Cami Havra ilise 3. Ýslamiyet öncesinde Arap Yarýmadasý nda halk genelde kabile þeklinde örgütlenmiþtir. Bu kabileler arasýnda yýllarca süren çatýþmalar yaþanmýþtýr. Çatýþmalara sadece haram aylarýnda son verilmiþtir. Haram aylarýnda tüm kabileler Suk-ý Ukaz panayýrýnda buluþup aralarýnda þiir ve kompozisyon yarýþmalarý düzenlerler, ardýndan da âbe yi ziyaret ederlerdi. Bu durum, Ýslamiyet öncesi Arap Yarýmadasý nda aþaðýdaki alanlarýn hangisinde birlik olduðunu gösterir? Yukarýda farklý dinlerin ibadet yerlerinin fotoðraflarýna yer verilmiþtir. A) Siyasi B) ültürel C) Ekonomik D) Hukuki Osmanlý Devleti nde farklý ibadet yerlerinin yanyana görülmesi aþaðýdakilerden hangisine önem verildiðinin göstergesidir? A) Düþünce ve ifade özgürlüðüne B) Eðitim ve öðrenim hakkýna 4. C) Din ve vicdan özgürlüðüne D) iþi dokunulmazlýðý hakkýna Yukarýdaki Türkiye haritasýnda verilen taralý alanýn yaðýþ ve sýcaklýk grafiði aþaðýdakilerden hangisi olabilir? 2. Jeopolitik onum : Bir ülkenin çevresindeki ülkelere göre, önemini artýran özelliklerdir. Buna göre, aþaðýdakilerden hangisi Türkiye nin jeopolitik konumunun özellikleri arasýnda yer almaz? A) Asya ve Avrupa kýtalarýný birbirine baðlamasý B) Ýstanbul ve Çanakkale boðazlarýna sahip olmasý C) Üç kýtayý birbirine baðlayan kara, deniz ve havayollarýnýn kavþak noktasýnda yer almasý D) Orta kuþakta bulunmasý ve dört mevsimi yaþamasý 11

5. A A A A A. 7. Aþaðýdaki balonlarda belirtilen fabrikalar hammaddeye yakýn olacak þekilde kurulmuþtur. Yukarýdaki Türkiye haritasýndaki iþaretli alanlarla ilgili aþaðýdaki öðrencilerden hangisinin yaptýðý yorum yanlýþtýr? A) Atakan IV numaralý yerde yerel saat daima ileridir. B) Ezgi Denizlerdeki tuzluluðun azdan çoða doðru sýralanýþý I - II - III tür. C) D) Emir übra I den III e doðru gidildikçe meridyenler arasý mesafe azalýr. I deki paralelin uzunluðu II ve IV dekinden kýsadýr. Buna göre, verilen fabrikalar ve bu fabrikalarýn kurulduðu bölgeler aþaðýdaki seçeneklerin hangisinde doðru eþleþtirilmiþtir? Marmara Ýç Anadolu Doðu Anadolu 6. A) 1 2 3 B) 3 1 2 C) 2 1 3 D) 2 3 1 8. I. Ülkenin, din kurallarýna göre yönetilmesidir. II. Ülkenin, halkýn seçtiði bir meclis tarafýndan yönetilmesidir. III. Ülkenin, belirli bir grup veya zümre tarafýndan yönetilmesidir. Yukarýdaki þemada,? ile gösterilen yere, aþaðýdakilerden hangisi getirilemez? A) Ülke tanýtýmýna katký saðlar. B) Ülkenin döviz gelirlerini artýrýr. C) Yeni iþ kollarý açýlmasýný saðlar. D) Siyasi istikrarýn saðlanmasýnda büyük katkýlarý vardýr. 12 I, II ve III numaralý cümlelerde tanýmý yapýlan yönetim þekilleri aþaðýdakilerden hangisinde doðru sýralanmýþtýr? I II III A) Teokrasi Cumhuriyet Oligarþi B) Monarþi Oligarþi Cumhuriyet C) Oligarþi Teokrasi Monarþi D) Cumhuriyet Monarþi Teokrasi

9. A A A A A. 1 aðan bilge imiþ, cesur imiþ. Beyleri de kavmi de iyi imiþ, böylece ülkeyi töreye göre aralarýnda paylaþmýþlar. 2 Türk beyler, Türk adýný atmýþlar Çin beylerinin adýný almýþlar. Çin hakanýna boyun eðmiþler, elli yýl iþlerini güçlerini ona vermiþler. 12. Tavananna adý verilen kraliçe kral sefere gittiðinde ülkeyi yönetme yetkisine sahipti. HÝTÝTLER Aile ve ceza hukukuna önem vermiþler, ailede kadýn-erkek eþitliðini savunmuþlardýr. Þehirlerinin etrafýný surlarla çevirmiþlerdir. Yorumlar 3 Türk budunu, sen aç olduðun zaman tokluðunu düþünemezsin, tok olduðun zaman açlýk nedir bilmezsin. Verilen þemada Orhun Yazýtlarý ndan bazý bölümlere yer verilmiþtir. Buna göre, numaralandýrýlmýþ bölümlerden hangisinde Türklerin milli kimliklerini kaybettiklerinden bahsedilmektedir? ---------------------?---------------------- Verilen diyagramda? ile gösterilen yere, aþaðýdakilerden hangisi getirilemez? A) Ahiret inancýna sahiptirler. B) raliçe de yönetimde etkindir. C) Savunma tedbirleri almýþlardýr. D) Aile yapýsýna önem vermiþlerdir. A) Yalnýz 1 B) Yalnýz 2 C) Yalnýz 3 D) 2 ve 3 10. l. Lidyalýlar Ticaret ll. Urartular Taþ iþlemeciliði lll. Frigler Tarým IV. Hititler olonicilik Yukarýda bazý ilkçað uygarlýklarý ve bu uygarlýklarýn geçimlerini saðladýklarý alanlara yer verilmiþtir. Buna göre, numaralandýrýlmýþ eþleþtirmelerden hangisi yanlýþtýr? 13. Hz. Muhammet kimlerin savaþa katýlacaðýna karar verebilecektir. Medine birlikte savunulacaktýr. SÝYASÝ ASERÝ 11. A) I B) II C) III D) IV Herkes eþit haklara sahip olacaktýr.? Verilen diyagramda Hz. Muhammet in Medine ye hicretinden sonra burada bulunan Yahudilerle yaptýðý Medine Sözleþmesi nde alýnan bazý kararlarla bu kararlarýn ilgili olduklarý alanlar eþleþtirilmiþtir. Yukarýdaki haritada gösterilen merkezlerin hangisinde, çay tarýmýnýn yapýlmasý daha uygundur? A) I B) II C) III D) IV 13 Buna göre? ile gösterilen yere, aþaðýdakilerden hangisi getirilebilir? A) Ýdari B) Dini C) Hukuki D) Ticari

DÝN ÜLTÜRÜ ve AHLA BÝLGÝSÝ DERSÝNÝ OUYAN- LAR AÞAÐIDAÝ SORULARI CEVAPLAYACALAR. OUMAYANLAR BUNUN YERÝNE, AYNI NUMARALI SOSYAL BÝLGÝLER SORULARINI CEVAPLAYACALAR. 14. Namaz, Müslümanlýðýn gereðidir. Müslümanlar namaz kýlarak ibadetlerini yapmanýn yaný sýra beden ve ruh saðlýklarýný da korumuþ olurlar. Buna göre, namazýn faydalarý arasýnda: l. Temizlik alýþkanlýðý kazandýrýr. ll. Günlük hayatýn stresi ve sýkýntýsýndan uzaklaþtýrýr. lll. Zaman kaybýna neden olur. lv. Yaþama ve dayanýþma bilincini geliþtirir. yargýlarýndan hangileri gösterilemez? A) Yalnýz III B) l ve ll C) li ve lll D) Ill ve lv 15. Türklerin Ýslamiyet i benimsemelerinde eski inançlarý olan Göktanrý dininin de tek tanrýlý olmasý ve Ýslamiyet gibi ahlaka büyük önem vermesi etkili olmuþtur. Ayrýca Talas Savaþý nda Abbasilerle Türklerin beraber hareket etmesi de kültürel etkileþimi saðlayarak Ýslamlaþmaya katkýda bulunmuþtur. Buna göre: l. Türklerin Ýslamý seçmelerinde ahlak anlayýþý etkili olmuþtur. ll. Siyasi olaylar Türklerin Müslümanlaþmasý sürecinde önemli yer tutmuþtur. lll. Türklerin Ýslamiyet ten önceki yaþantýlarý Ýslamiyet e tamamen aykýrýdýr. yargýlarýndan hangilerine ulaþýlabilir? A) l ve ll B) l ve lll C) Il ve lli D) I, ll ve lll DÝN ÜLTÜRÜ ve AHLA BÝLGÝSÝ DERSÝNÝ OUMA- YANLAR, AÞAÐIDAÝ SOSYAL BÝLGÝLER SORULARINI CEVAPLAYACALAR. DÝN ÜLTÜRÜ ve AHLA BÝLGÝ- SÝ DERSÝNÝ OUYANLAR CEVAPLAMAYACALAR. 14. 16. Sosyal bilgiler öðretmenim Marmara Bölgesi nin iki farklý boyutta çizilmiþ haritasýný istedi. Ödevimi yapýp götürdüm. Öðretmenim ikinci haritamýn küçültme oranýnýn daha fazla olduðunu söyledi. Ali nin verdiði bilgilere göre, çizmiþ olduðu I. haritayla ilgili olarak aþaðýdakilerden hangisine ulaþýlamaz? A) aðýtta daha az yer kapladýðýna B) Hata oranýnýn daha az olduðuna C) Ölçeðinin daha büyük olduðuna D) Ayrýntý gösterme gücünün daha fazla olduðuna 15. arahanlýlar Türkçeyi resmi dil ilan etmiþler, Arapça kavramlarýn Tükçe karþýlýðýný kullanmýþlar ve eski Uygur Alfabesi ni benimsemiþlerdir. Buna göre, arahanlýlarla ilgili aþaðýdaki yargýlardan hangisine ulaþýlabilir? A) Milli kimliklerine önem vermiþlerdir. B) Uygur Devleti nin devamý niteliðindedir. C) Merkeziyetçi bir devlet anlayýþý benimsemiþlerdir. D) Türkçenin geliþiminin yavaþlamasýna neden olmuþlardýr. 16. Ýslam dininin temel bilgi kaynaðý olan uraný erim, Allah tarafýndan gönderilen son kitaptýr. uraný erim tüm insanlara iyiyle kötüyü ayýrmasý için nasihatlar verir, bireysel ve toplumsal yaþamýmýzdaki ilkeleri belirler. Buna göre, uraný erim ile ilgili olarak aþaðýdakilerden hangisi söylenemez? A) Gönderilmiþ son kutsal kitaptýr. B) Ahiret iþlerine dünya iþlerinden daha fazla vakit ayýrmamýzý emreder. C) Ýnsanlara doðru davranýþlarda bulunmalarý için öðütler verir. D) Ýslam ýn anlaþýlmasý için en temel bilgi kaynaðýdýr. 14 Yukarýdakilerden hangisi olguya ait bir özellik deðildir? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 SOSYAL BÝLGÝLER TESTÝ BÝTTÝ. ÝNGÝLÝZCE TESTÝNE GEÇÝNÝZ.

ÝNGÝLÝZCE TESTÝ 1. - 6. Sorularda verilen resimlere göre boþluklara uygun gelen seçeneði iþaretleyiniz. 4. 1. He never vegetables. A) eat / not like vegetables. He Julie: What? Sam: I m a photographer. A) are you do B) do you do C) do you doing D) are you doing B) does eat / isn t like C) eats / doesn t like D) is eat / doesn t likes 5. 2. John: Look! What? George: He into the lake. A) is he doing / is jumping B) is he doing / is swimming A: people are there in the room? B: Five. C) does he do / jumps D) does he do / is jumping A) How much B) How often C) How many D) How 6. 3. eat out tonight? We can t make a cake. We don t have. A) Shall we B) How about C) Let s D) Would you like A) some milk B) no milk C) any milk D) a few milk 15

7. - 8. Sorularda verilen resimleri doðru ifade eden seçeneði bulunuz. 10. Soruda verilen ifadeye uygun resmi bulunuz. 7. 10. A butcher sells meat. A) B) A) If you subtract nine from seven, you ll get two. B) Seven minus nine is two. C) If you subtract seven from nine, you get two. D) If you subtract seven by nine, you get two. C) D) 8. 11. Soruda verilen boþluða uygun gelen seçeneði iþaretleyiniz. A) It s twenty-five past twenty-two. B) It s twenty-two past thirty-five. C) It s ten past thirty-five. D) It s twenty-five to eleven. 11. We watch news TV. A) on B) in C) at D) by 12. Soruda farklý olan sözcüðü bulunuz. 9. Soruda kaç numaralý rakam doðru yazýlmýþtýr? 12. A) later B) next week C) soon D) at the moment 9. A. B. C. 12th twelveth 25th twenty-fiveth D. 17th seventeenth 30th thirteenth 13. Soruda karýþýk verilen sözcüklerin doðru sýralanýþý hangi seçenekte verilmiþtir? 13. doesn t / she / to / school / on / go / Saturday A) Doesn t go to school she on Saturday. B) To school she doesn t go on Saturday. C) She doesn t go to school on Saturday. D) On Saturday doesn t she go to school. SINAV BÝTTÝ. YANITLARINIZI ONTROL EDÝNÝZ. 16