İSTEK ÖZEL BELDE ANAOKULU Kasım Aralık 2018 Bülteni Uğur Böcekleri Sınıfı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTEK ÖZEL BELDE ANAOKULU Kasım Aralık 2018 Bülteni Uğur Böcekleri Sınıfı"

Transkript

1 İSTEK ÖZEL BELDE ANAOKULU Kasım Aralık 2018 Bülteni Uğur Böcekleri Sınıfı

2 DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA: Bulunduğumuz Mekân ve Zaman ÜNİTENİN UYGULAMA SÜRESİ: 1 9 Kasım - 07 Ocak 2019 ANA FİKİR: Taşıtlar ihtiyaçların artması ve değişmesi ile birlikte farklılık ve gelişim göstermiştir. NELER ÖĞRENECEĞİZ?: *Tekerleğin Keşfi ve İcadı *İlk Ulaşım Araçları *Ulaşım Araçlarının Değişimi ve Günümüze Gelişi *Taşıtların Sağladığı Kolaylıklar NELERİ SORGULAYACAĞIZ?: *Ulaşım nedir? Ulaşım araçları nelerdir? *Tekerlek nasıl ve hangi gereksinimle icat edildi? *Tekerlek icat edilmeden önce insanlar ulaşımları nasıl sağlıyorlardı? *Günlük yaşantımızda hangi taşıtları kullanıyoruz? *Taşıtlardaki kurallar neden gereklidir? ÖĞRENEN PROFİLLERİ Araştıran Sorgulayan: Geçmişten günümüze gelişim gösteren taşıtları araştıracağız. Bilgili: Günlük yaşamda hangi taşıtların kullanıldığını bilir ve bunları sınıflandırıp gruplayabilir. TUTUMLAR: Merak: Sorgulama hattımız aracılığıyla taşıtların tarihsel gelişimi konusunda merak ettiğimiz sorulara yanıt arayacağız. Saygı: Birey trafikte kurallara uyarak çevresindeki insanlara karşı saygılı davranır. BECERİLER: Sosyal Beceriler: Grup çalışmalarında grup arkadaşlarımızla beraber hareket ederek, işbirliği yapma becerilerimizi geliştireceğiz. Araştırma Becerileri: Taşıtların değişimi ve gelişimi ile ilgili araştırmalar yapacağız. İletişim Becerileri: Konu ile ilgili yazılı ve sözlü kaynakları inceleyeceğiz, dinleyeceğiz ve sohbet edeceğiz. Özyönetim Becerileri: Kendi davranışlarını düzenleyip, zamanı etkin ve uygun biçimde kullanacağız.

3 YAŞAYAN DEĞERLER SORUMLULUK Benim de bir sorumluluğum var. SORUMLULUK İLE İLGİLİ DÜŞÜNECEĞİM Sorumluluk, ihtiyacı olanlara yardım etmektir. Sorumluluk, daha iyi bir dünya yaratılmasına yardımcı olmaktır. Sorumluluk, verilen görevi zamanında yerine getirmektir. Etrafımızdaki insanlar sorumlu davranınca kendimizi nasıl hissederiz? SORUMLULUK İLE İLGİLİ NE KONUŞACAĞIM Kurallara uyma, Tercihlerinin ya da seçimlerinin sonucuna katlanma, Başka insanlara ve onların haklarına saygı gösterme.

4 HER GÜN BİR SORUMLULUĞUM VAR!!! PAZARTESİ : Oyuncak Günü Hangimiz kendimizi daha güvende ve mutlu hissetmeyiz, yanımızda en sevdiğimiz oyuncağımız olduğunda? Her Pazartesi günü, yaş gruplarımıza uygun, eğitici aynı zamanda da eğlenceli oyuncaklarımızı okulumuza getirip, arkadaşlarımızla yeni paylaşımlarda bulunup akşam oyuncaklarımızı eve geri götüreceğiz. SALI: Kitap Günü Evimizdeki farklı kitapları okul ortamında tüm arkadaşlarımla paylaşmak ve bunun keyfini yaşamak istiyorum. İşte bunun için, haftanın her Salı günü bana ait bir kitabı üzerine ismimi yazarak okuluma götüreceğim. Ancak gelen tüm kitapların incelenebilmesi için Cuma gününe kadar kitaplarımızı sınıf kütüphanesinde saklayacağız. Kitaplarımızı seçerken PYP temalarına uygun olmasına dikkat edersek, birkaç hafta okulumuzda kalacak ama bizler için çok faydalı olacağını unutmayınız. ÇARŞAMBA: Serbest Kıyafet Günü Unutmayın ki, ben İSTEK li bir çocuğum. Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma günleri okuluma mutlaka İstek kıyafetlerimi giyinerek gideceğim. Çarşamba ya ne oldu derseniz, o gün dolabımdan istediğim kıyafeti

5 PERŞEMBE: Göster Anlat Günü Pazartesi ve Çarşamba akşamı ailemle birlikte, Perşembe günü okula getireceğim objeyi hazırlıyorum ve içi görünmeyen bez bir torbanın içine yerleştiriyorum. Objenin PYP temalarına uygun ve ilginç olmasına özen gösteriyorum. Okula geldiğimde, önce bu eşyayı arkadaşlarımı meraklandırarak ne olduğuna dair tahminlerde bulunmalarını isteyeceğim daha sonra da eşyayı onlara tanıtıp bilgiler vereceğim. Öğretmenimden aileme ipuçları: Kahve makinesi, kum saati, cep saati, müzik aleti vb. CUMA: Puzzle Günü ve Sorumluluk Günü Sorumluluk adına; Bugün tüm hafta boyunca okulumda yaptığım çalışmalardan bir kaç örnekle eve geleceğim. Öğrendiklerimi pekiştirmek için bana verilen bu çalışma sayfalarını ailemin de desteği ile hafta sonu tamamlayıp Pazartesi günü şeffaf dosyamın içinde öğretmenime teslim edeceğim. Puzzle uygulama aşamasında karmaşık ve anlamsız duran parçaların düzgün bir biçimde bir araya getirerek zihinsel bir çaba harcayacağım. Bununla düşünmeyi ve çözümü bulama çabasına gireceğim. Çözümü bulmak için ortaya konan zihinsel etkinlik zihin gelişimime katkıda bulunacak. Bir araya getirilerek oluşturulacak bütünün sunduğu bir iş yapabilme ve bunu önce kendime daha sonra çevreye gösterebilme öz güven duygumu geliştireceğim. Bunun içindir ki, hem üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmenin bilincini oluşturmak hem de farklı yapboz çeşitlerini arkadaşlarımızla paylaşma daha da önemlisi arkadaşlarımla işbirliği içinde olmak için Puzzle getireceğim ve parçalarını okulumda unutmadan eve geri getireceğim.

6 FEN VE MATEMATİK ÇALIŞMALARIMIZ (GEMS) YUMURTADAN ÇIKAN HAYVANLAR VE DİNOZORLAR Gems etkinliklerinin amacı temel bilimsel kavram yöntemlerini açıklarken hayal gücünü etkilemektir. Gems üniteleri fen bilgisi eğitiminde gözetimli keşif yönteminin en iyi yönlerini yansıtmaktadır. Gözetimli keşif yöntemi bireylerin öğrenime doğrudan katılımlarını vurgular. Gems etkinlikleri öğrencilerin temel fen ve matematik kavramlarını ve günlük yaşamda gerek duydukları sorgulama alışkanlıklarını edinmelerini sağlar. Dinozorların Savunmaları Dinozorların Yaşam Alanları Dinozor Çeşitleri Renk ve Şekil Grup Çalışmaları Dinozorlarla Örüntü Çalışmaları Dinozorlarla ilgili kitap ve resimleri inceleme Dinozorların iskelet sisteminin incelenmesi, Fosil nedir? Öğreneceğiz.

7 FARKLI FARKLI DENEYLER YAPACAĞIZ. Yaparak ve Yaşayarak Öğreneceğiz.. Sert Mi, Yumuşak Mı? Deneyi, Yanardağ Deneyi, Dinozor Yumurtası Yapımı, Tuz Hamurundan Fosil Yapımı, Dokunma Deneyi, Gece-Gündüz Deneyi, Suda Yüzen Yumurta Deneyi MUTFAK ETKİNLİĞİ Milkshake, Tekerlek Pastası, Meyveli Yoğurt yapacağız.

8 OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI RENK KAVRAMI: * Kırmızı * Sarı * Mavi * Yeşil SAYI KAVRAMI: * 1-20 arası ritmik sayma * rakamları tanıma MİKTAR: *Yarım-Tam * Boş-Dolu ZIT KAVRAMLAR: * Aynı-Farklı-Benzer *Hızlı-Yavaş * Canlı-Cansız * Açık-Kapalı * Eski-Yeni * Açık Koyu YÖN /MEKANDA KONUM: * Ön-Arka * İçinde-Dışında * Yukarı-Aşağı GEOMETRİK ŞEKİL: * Daire *Kare *Üçgen * Dikdörtgen *Oval *Kenar-Köşe BOYUT: * Büyük-Orta-Küçük *Uzun-Kısa DUYU: *Sert-Yumuşak *Taze-Bayat * Tüylü-Tüysüz * Islak-Kuru DUYGU: *Mutlu *Üzgün *Kızgın * Şaşkın * Korkmuş ZAMAN: *Önce-Şimdi-Sonra *Gece-Gündüz

9 BRANŞ DERSLERİMİZ SATRANÇ * Şahın hareketi * Piyonun hareketi * Atın hareketi * Taşların hareketinin pekişmesi için maç pratiği MÜZİK DERSİ *Otobüsün tekerliği şarkısı (Tekerlek nedir ne işe yarar? Nerede kullanılır? Soruları sorulur bunun hakkında konuşulur sonrasında şarkı öğretimi yapılır) *Otobüsün tekerliği şarkısı eşliğinde Beden perküsyonu yapılır. ( Psikomotor beceri gelişimi planlanır) *Düt düte binelim şarkısı (Araba nedir? Hayatımıza ne gibi kolaylıklar sağlar? Soruları sorulur. Sonrasında şarkı öğretimi yapılır) *Taşıtlar şarkısı ( günlük hayatta hangi araçları kullanırız? Ulaşım ne demektir? Soruları sorulur konuşulur sonrasında şarkı öğretimi yapılır.)

10 BEDEN EĞİTİMİ * Trafik kurallarına uygun oyun parkuruyla eğleniyorum. *Araba tekerlekleriyle denge çalışması *Tekerleklerle basketbol şut isabet ettirme çalışması *Trafiğin sosyal hayatımızdaki yeri ve önemi *Eğlenceli refleks oyunları *Eğitsel oyunlar, sportif yarışlar, denge oyunlarıyla vücudumuzu ve hareketlerini öğreniyorum. (top taşıma oyunu, halka değiştirme oyunu, oyun parkuru) GÖRSEL SANATLAR *Kolay çizim teknikleri ile araç çizimi *Tamamlama tekniği ile düşsel çalışma *Strafor ile dinozor çalışması *Kolay çizim tekniği ile dinozor çizimi *Dinozor maskesi KÜTÜPHANE *Taşıtlar Olağanüstü Gerçekler / Hangi taşıtlar var, taşıtları ne için kullanırız sohbeti yapılır. Taşıtların boyamaları yapılır. *Tarihteki Keşifler / Tekerler ve eski taşıtların resimleri kitapları inceleyerek bulunur. Neler değişmiş onlar konuşulur. Dergilerden taşıt resimleri kesilip yapıştırılır. *Taşıtların resimleri ve değişimleri kitaplardan incelenir, eskiden yeniye doğru sınırlı boyama resimleri kesilip sıralanır. *Zogi / Hikâye sıralaması yapılır. *Trafik kuralları / Kitap incelenir, resim okuma yapılır. *Denizi Görmek İsteyen Meraklı Tavuk / Grafik düzenleyici ile merak ettiklerimiz çalışması yapılır. DANS *Tekerleğin icadını ve nasıl kullanıldığını bilirler ve müzikle birlikte bir tekerlek gibi yuvarlanmaya başlarlar. *İlk ulaşım araçlarını öğrenirler, bu araçlar nasıl ses çıkarıyor, nasıl gidiyor video izlerle. * Müzik ile birlikte ilk taşıma araçlarından olan at olurlar ve hareketleriyle onları taklit ederler. *Grup halinde vücutlarını kullanarak büyük bir taşıma aracı olurlar ve hep beraber aracı hareket ettirirler. *Dinozorları görsellerle tanırlar ve müzikle dinozor dansı yaparlar. *Dinozor partisi yaparlar herkes maskelerle gelir, özgürce dans ederler.

11 YARATICI DRAMA OTURUMU * Uyum Oyunları Arkadaşlık ilişkilerinde yardımlaşmanın önemini fark eder, grup çalışmalarına etkili biçimde katılır, dikkat becerisi gelişir. * Güven Oyunları Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/ durum/olaya yönelik sorular sorar, ayrıntılarıyla açıklar. Güven duygusunun önemini fark eder. * İletişim Engelleri Kişiler arası iletişim engellerini fark eder, etkin iletişim kurma becerisi kazanır. * Duygu Topları Duyguları tanır, duyguları ifade eder. * Don-Ateş Dikkat ve konsantrasyonu sağlar, grup ile ortak hareket eder, bedensel koordinasyonunu geliştirir. * Meslekler Draması Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. BİLGİSAYAR *Algoritma kavramını fark eder. ETKİNLİK: Yere 5*5 olacak şekilde kareler çizilir. Öğrencilere Ben bir robotum ve sadece sizin yönlendirmelerinizle hareket edebilirim. Şimdi beni yıldıza (veya gidecekleri başka bir cisim) ulaştırın denir. Kullanacakları cümleler İleri git, sağa dön, sola dön, adım ileri git verilir. ETKİNLİK: Code. org sitesinden algoritma çalışma kâğıtları çıkarılır. Öğrencilere çalışma kâğıtları ve kesilmiş oklar dağıtılır. Öğrencilerden oklarla furby i meyveye götürmeleri istenir. * İşlemleri sırasıyla yapması gerektiğini fark eder. ETKİNLİK: www. abcya. com sitesindeki "Let Me Grow" etkinliği yapılır. Öğrencilere, bütün çiçeklerin sulanması için muslukları doğru bir sırayla açmaları gerektiği anlatılır. * Kodlama kavramını fark eder. Öğrencilere code.org sitesi ve amacı tanıtılır. Kodlamanın ne olduğu konusunda kısa ve anlaşılır bir açıklama yapılır. (Bilgisayar bizim anladığımız dilden anlamıyor, anlaması için adımları onun için KODLAMAmız gerekiyor vs.) videosu izletilir. Code.org Ders1 Sahne 4 te Angry Bird karakterini kodlayarak domuz karakterini götürmeleri istenir. * Kod bloklarını doğru birleştirerek karakteri hareket ettirir. ETKİNLİK: Code. org Ders1 Sahne 4'e devam edilir. * Ekrana gelen hazır kodlardan yönergelere göre ayıklama yapar. ETKİNLİK: Code. org Ders1 Sahne 5 i açarak verilen kodlardaki hataları bulup, düzeltmeye çalışırlar. ETKİNLİK: Code. org Ders1 Sahne 5 i açarak verilen kodlardaki hataları bulup, düzeltmeye çalışırlar. * Uygun kod bloklarını kullanarak karakteri bitişe götürür. ETKİNLİK: İpad veya bilgisayardan öğrenciye sınıf kodu vererek Kodable programıyla kodlama yapılır. Labirentteki karakteri, ok bloklarını sıraya dizerek, bitişe doğru yönlendirir.

12 İSTEK Private Belde Kindergarten English Newsletter NOV/DEC 2018 Age - 4

13 Unit of Inquiry: Where We Are In Place and Time Central Idea: Means of transportation have changed due to the increase and change of needs. Vocabulary: autumun, windy, umbrella, rain, raincoat, rain boots, sweater, trousers, shoes, pyjamas,dress,shirt,socks,tshirt,skirt,sandals,hat,scarf,jumper,gloves,coat,jacket,pencil,scissors,sharpener,coloring pencils,felt tips, book, chair, table, crayon, schoolbag, eraser, open,circle, folder, board, glue,boat,aeroplane,bike,bus,car,motorbike,fire-engine,train,slow,fast,stop,go,wait,traffic lights,ready,cross,look,seatbelt,wheel,wing,move,left,right,watch,safe Sentences: What s this? It s a t-shirt. What are you wearing? I m wearing shoes. Are you wearing boots? No, I m not. Let s go out! What are these? These are scissors. How many can you see? Can/May I drink water please? It a car. Stop! Go! Wait! Ready! Fasten your seatbelts! Watch out! Slow down! Are buses fast? Beep beep! Splash splash Games and Activities: How are You Feeling? face drawing Weather flash cards slap game How s the Weather? umbrellas Daily Routines create a book Day and Night group poster Friendship Hands arts + crafts We All Fit Together jigsaw puzzle How to Be a Friend Stories: Four Wheel Drive My Train Bulldozer The New Bike Minigon and Clothes Maisy s wonderful Weather Book George Flies South When Will It Snow? It s Raining I can Too Story videos: Up, Up, Up!- Barefoot Books The Journey Home From Grandpa s Barefoot Books Peppa Pig Grandpa Pig s Boat Seasons, Weather and Clothes Peppa Pig Windy Autumn Day Crayons Magic For Kids-Steve and Maggie Back to School with Steve and Maggies Workbook: Smart Cookies, Autumn Smart Cookies, Vehicles Songs: What do you see? Song Learn English Kids Row Row Row Your Boat Toddler Kindergarten Preschool Baby Songs Transportation Song The Singing Walrus Transportation Song Fun Kids English Rain Rain Go Away Super Simple Songs Put On Your Shoes- Super Simple Songs What are you wearing?- Song for Kids by Little Fox Let s get Dressed Song The Kiboomers What s this? It s a pencil School Supplies Song

14 BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR Öğretmenler Günü (24 Kasım) Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası (12 18 Aralık) Yeni Yıl (31 Aralık 01 Ocak)

15 AİLE KATILIM ETKİNLİĞİ Evde Neler Yapabiliriz? Hedef Davranış: Düğmeler hariç giyinip soyunmaya başlayabilme, tamamlayabilme. Etkinlik Önerileri: 1. Çocuğunuzun tişörtünü başından geçirin, çocuğunuz kollarını sokup aşağıya çekene kadar tutmaya devam edin. 2. Çocuğunuzun paltosunu, yakası çocuğunuzun tarafına gelecek şekilde yere koyun. Çocuğunuz eğilip, kollarını kol evine sokup paltoyu başından arkaya aşırmasını sağlayın. Gerekirse yardım edin ve onun çabalarını övün. 3. Çocuğunuzun kendi başına yardımsız giyinmesi için cesaretlendirin. Çabalarını övün. Giyeceklerin nasıl açılıp kapatılacağını bunu yaparken ona anlatın. Çocuğunuzu giyeceklerini düğme, fermuar gibi malzemeleri kullanması için destekleyin. 4. Çocuğunuzun giysilerinin açılan kısımlarının içine ufak sürprizler koyun. 5. Çocuğunuzun kedi kendine giyinmesi daha uzun sürse bile yapmasına izin verin Ünite boyunca düzenlediğiniz aile gezilerinde toplu ulaşım araçlarını kullanmanızı ve çeşitli araçlarda fotoğraf çekmenizi ve bunların özelliklerini ve yaşadığınız deneyimi bir araya getirerek bir çalışma hazırlayıp okula göndermenizi rica ediyoruz. Öğrencimiz bu deneyimlerini arkadaşlarıyla paylaşacaktır. Önerilerimiz RAHMİ KOÇ MÜZESİNE GEZİ Bulunduğumuz Mekan ve Zaman Disiplinler üstü temasında Taşıtlar ihtiyaçların artması ve değişmesi ile birlikte farklılık ve gelişim göstermiştir. ana fikrine bağlantılı olarak Rahmi Koç Müzesine bir gezi düzenleyebilirsiniz. Burada geçmişte kullanılan ürünleri, taşıtları ve oyuncakları günümüzdekilerle kıyaslama fırsatı bulabilirsiniz. Oluşturabileceğiniz en büyük kağıdı oluşturun ve üstüne çocuğunuzla birlikte dev bir dinozor resmi yapın. Evinizin uygun bir köşesine asın. Paket içinde satılan çiçek tohumlarından satın alın ve bunları beraberce ekin. Sorumluluk çocuğunuzun olsun. Çiçeklerin büyümesini izleyin. Markete gittiğinizde elinizdeki listedeki şeylerin yerini bulmasını isteyin. Tuz nerede, yağ nerede? diye sorun.

16 İSTEK VAKFI OKULLARI MİSYON BİLDİRGESİ İSTEK Okulları olarak misyonumuz; öğrencilerimize Atatürk ilke ve inkılapları ışığında bir eğitim sunarak, onların Türkiye geleceğinde ve dünya genelinde olumlu etkileri olacak, bilimsel sorgulamaya ve evrensel değerlere bağlı başarılı bireyler olmalarını sağlamaktır. ULUSLAR ARASI BAKALORYA MİSYON BİLDİRGESİ Uluslar arası Bakalorya, kültürler arası anlayış ve saygı yoluyla daha iyi ve daha huzurlu bir dünya yaratmaya yardımcı olan, sorgulayan, bilgili ve duyarlı gençler yetiştirmeyi amaçlar. Bu amaçla, organizasyon, zorlu uluslar arası eğitim ve titiz ölçme-değerlendirme programları geliştirmek için okullarla, hükümetlerle ve uluslar arası kuruluşlarla çalışır. Bu programlar dünyadaki tüm öğrencileri, farklılıkları ile başkalarının da haklı olabileceğini anlayan etkin, sevecen ve yaşam boyu öğrenen kişiler olmaya teşvik eder. İSTEK Özel Belde Anaokulu Kuzguncuk Mah. Rasimağa Sok. Gümüşyolu Cad. No: Üsküdar/İstanbul

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünyanın hareketleri canlıların yaşamlarını etkiler ana fikrinden yola çıkarak ; Dünyanın hareketleri (gece-gündüz,

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: Kendimizi İfade Etme Yollarımız ANA FİKİR: Çocuklar, oyunla kendilerini ifade eder

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünyanın hareketleri canlıların yaşamlarını etkiler ana fikrinden yola çıkarak ; Dünya nın hareketlerinin sonuçları

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK GRUPLARI MART NİSAN AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK GRUPLARI MART NİSAN AYI BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK GRUPLARI MART NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ??? Disiplinler üstü Tema: BULUNDUĞUMUZ ZAMAN VE MEKAN Ana fikir: İcatlar insanların hayatlarını

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI KASIM ARALIK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI KASIM ARALIK AYI BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI KASIM ARALIK AYI BÜLTENİ BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ??? DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMA: KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ ANA FİKİR: Toplumların ve Bireylerin İhtiyaçları

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünyanın hareketleri canlıların yaşamlarını etkiler ana fikrinden yola çıkarak ; Dünya nın hareketlerinin sonuçları

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünyanın hareketleri canlıların yaşamlarını etkiler ana fikrinden yola çıkarak ; Dünyanın hareketleri (gece-gündüz,

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Duygularımızın farkında olmak ve ifade etmek çevremizdekilerle ilişkilerimizi etkiler ana fikrinden yola çıkarak;

Detaylı

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır.

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ŞUBAT-MART-NİSAN AYI BÜLTENİ 3-4YAŞ İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: GEZEGENİ PAYLAŞMAK ANA FİKİR: İnsanlar ve hayvanlar arasında

Detaylı

Duygularımızın farkında olmak ve ifade etmek çevremizdekilerle ilişkilerimizi etkiler ana fikrinden yola çıkarak;

Duygularımızın farkında olmak ve ifade etmek çevremizdekilerle ilişkilerimizi etkiler ana fikrinden yola çıkarak; BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Duygularımızın farkında olmak ve ifade etmek çevremizdekilerle ilişkilerimizi etkiler ana fikrinden yola çıkarak; Duygularımızı tanımlama ve fark etme Duyguların ortaya çıkma nedenleri

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! BU AY NELERİ SORGULAYACAĞIZ? İnsanlar

Detaylı

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır.

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. 2016-2017 EĞİTİMÖĞRETİM YILI ŞUBAT-MART AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: GEZEGENİ PAYLAŞMAK ANA FİKİR: İnsanlar ve hayvanlar arasında bir

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI ŞUBAT MART AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI ŞUBAT MART AYI BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI ŞUBAT MART AYI BÜLTENİ BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ? Disiplinler üstü Tema: Dünyanın İşleyişi Ana fikir: Hava İle Yaşam Birbirini Etkiler. NELER ÖĞRENECEĞİZ?

Detaylı

EĞİTİM YILI HAZIRLIK SINIFI HAZİRAN AYI EĞİTİM BÜLTENİ

EĞİTİM YILI HAZIRLIK SINIFI HAZİRAN AYI EĞİTİM BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM YILI HAZIRLIK SINIFI HAZİRAN AYI EĞİTİM BÜLTENİ KONULARIMIZ: SORGULAMA MADDELERİMİZ: 1. Yaz Mevsimi *yaz mevsiminde doğada olan değişiklikler *yaz mevsiminde yediklerimize nasıl dikkat

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU YAŞ NİSAN -MAYIS AYI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU YAŞ NİSAN -MAYIS AYI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2016-2017 5-6 YAŞ NİSAN -MAYIS AYI BÜLTENİ Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu sonsuza kadar yaşatacak olan sizlersiniz. BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ???

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ TEMAMIZ: Kim Olduğumuz ANA FİKİR: İnsanların bedenlerini keşfetmeleri kendilerini tanımalarına yardımcı olur. NELERİ ÖĞRENECEĞİZ Fiziksel özelliklerimizi

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASIM-ARALIK AYI

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASIM-ARALIK AYI İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASIM-ARALIK AYI BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? İnsanlar bir yerden bir yere gitmek için farklı ulaşım araçları kullanırlar. ana fikrini anlamaya yönelik

Detaylı

NELERİ SORGULAYACAĞIZ

NELERİ SORGULAYACAĞIZ TEMAMIZ: Kim Olduğumuz ANA FİKİR: İnsanların bedenlerini keşfetmeleri kendilerini tanımalarına yardımcı olur. NELERİ ÖĞRENECEĞİZ Fiziksel özelliklerimizi fark etmek Kendimizi anlamada duyu organların önemi

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017/2018 MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 5-6 YAŞ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017/2018 MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 5-6 YAŞ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017/2018 MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 5-6 YAŞ BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ??? Disiplinler üstü Tema: GEZEGENİ PAYLAŞMAK Ana fikir: Barışı koruma ve çatışmaları çözme çabası

Detaylı

BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ?

BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? İnsanlar bir yerden bir yere gitmek için farklı ulaşım araçları kullanırlar dan yola çıkarak; Kullandığımız ulaşım araçları çeşitleri Farklı ulaşım araçlarını kullanma nedenlerimiz

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat Mart 2017 Bülteni

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat Mart 2017 Bülteni İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat Mart 2017 Bülteni BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ? Disiplinler üstü Tema: Dünyanın İşleyişi Ana fikir: Hava İle Yaşam Birbirini Etkiler. NELER ÖĞRENECEĞİZ? Havanın özellikleri

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünya genelinde çocukların benzerlikleri ve farklılıkları vardır dan yola çıkarak; Fiziksel özellikler Çocukların farklı

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 5-6 YAŞ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 5-6 YAŞ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2015-2016 MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 5-6 YAŞ BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ??? Disiplinler üstü Tema: GEZEGENİ PAYLAŞMAK Ana fikir: Barışı koruma ve çatışmaları çözme çabası

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 19 ŞUBAT-6 NİSAN BİTKİLER BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Bitkiler canlılar için temel yaşam kaynaklarındandır

Detaylı

İNSANLARIN, BULUNDUKLARI MEKANLAR VE YAPTIKLARI İŞLER GİYECEK SEÇİMLERİNİ ETKİLER.

İNSANLARIN, BULUNDUKLARI MEKANLAR VE YAPTIKLARI İŞLER GİYECEK SEÇİMLERİNİ ETKİLER. İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2014-2015 NİSAN-MAYIS AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ İNSANLARIN, BULUNDUKLARI MEKANLAR VE YAPTIKLARI İŞLER GİYECEK SEÇİMLERİNİ ETKİLER. DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: Bulunduğumuz Mekan Ve Zaman

Detaylı

ARALIK OCAK AYI BÜLTENİ 4-5 YAŞ GRUPLARI 2014-2015

ARALIK OCAK AYI BÜLTENİ 4-5 YAŞ GRUPLARI 2014-2015 ARALIK OCAK AYI BÜLTENİ 4-5 YAŞ GRUPLARI 2014-2015 BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Bitkiler canlılar için temel yaşam kaynaklarındandır ana fikrinden yola çıkarak; Bitkilerin nasıl yetiştiğini Farklı bitki çeşitlerini

Detaylı

İSTEK ÖZEL B ARIŞ ANAOKULU NİSAN - MAYIS AYI B ÜLTENİ 3-4 YAŞ

İSTEK ÖZEL B ARIŞ ANAOKULU NİSAN - MAYIS AYI B ÜLTENİ 3-4 YAŞ İSTEK ÖZEL B ARIŞ ANAOKULU 2017-2018 NİSAN - MAYIS AYI B ÜLTENİ 3-4 YAŞ İNSANLARIN BULUNDUKLARI MEKÂNLAR VE YAPTIKLARI İŞLER GİYECEK SEÇİMLERİNİ ETKİLER. DİSİ P LİNLER ÜSTÜ TEMAM IZ : Bul u nd u ğumuz

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Kasım Aralık Ayı Bülteni. Başöğretmenimiz Atatürk ü Saygıyla Anıyoruz...

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Kasım Aralık Ayı Bülteni. Başöğretmenimiz Atatürk ü Saygıyla Anıyoruz... 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Kasım Aralık Ayı Bülteni Başöğretmenimiz Atatürk ü Saygıyla Anıyoruz... BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ??? DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMA: KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ ANA FİKİR:

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Bitkiler canlılar için temel yaşam kaynaklarındandır ana fikrinden yola çıkarak; Bitkileri gruplama şekilleri Bitkilerin bölümleri

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

EĞİTİM YILI HAZIRLIK SINIFI OCAK AYI EĞİTİM BÜLTENİ

EĞİTİM YILI HAZIRLIK SINIFI OCAK AYI EĞİTİM BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM YILI HAZIRLIK SINIFI OCAK AYI EĞİTİM BÜLTENİ Enerjinin insan hareketinde, insanın günlük yaşantısında çok büyük bir yer tuttuğu muhakkaktır. Bu önemli ihtiyacın bilinçsiz kullanılması,

Detaylı

ANAOKULU 5 YAŞ 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

ANAOKULU 5 YAŞ 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı ANAOKULU 5 YAŞ 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Dünyanın İşleyişi Doğa ve kanunları hakkında sorgulama (fiziksel ve biyolojik) doğa ile

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU. Şubat Mart 2015 Bülteni

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU. Şubat Mart 2015 Bülteni İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat Mart 2015 Bülteni BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ? Disiplinler üstü Tema: Dünyanın İşleyişi Ana fikir: Hava İle Yaşam Birbirini Etkiler. NELER ÖĞRENECEĞİZ? Havanın özellikleri

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2014-2015 5 YAŞ NİSAN -MAYIS AYI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2014-2015 5 YAŞ NİSAN -MAYIS AYI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2014-2015 5 YAŞ NİSAN -MAYIS AYI BÜLTENİ Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu sonsuza kadar yaşatacak olan sizlersiniz. BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ???

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Yer ve zaman hakkında sorgulama, kişisel tarihimiz, evler ve seyahatler, insanlığın

Detaylı

2013-2014 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 5 YAŞ GRUPLARI

2013-2014 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 5 YAŞ GRUPLARI 2013-2014 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 5 YAŞ GRUPLARI Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz. PYP PROGRAMI (

Detaylı

İSTEK ÖZEL BELDE ANAOKULU Ekim Kasım 2018 Bülteni Uğur Böcekleri

İSTEK ÖZEL BELDE ANAOKULU Ekim Kasım 2018 Bülteni Uğur Böcekleri İSTEK ÖZEL BELDE ANAOKULU Ekim Kasım 2018 Bülteni Uğur Böcekleri PYP PROGRAMI ( Primary Years Program ) PYP, İlk Yıllar Programı olarak adlandırılmaktadır. Bu program kapsamında öğrencilerimize aşağıdaki

Detaylı

ÖZEL PEK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

ÖZEL PEK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! ÖZEL PEK ANAOKULU 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! BU AY NELERİ SORGULAYACAĞIZ? İnsanlar duygularını olaylar

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kendimizi İfade Etme Yollarımız Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları,

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI ARALIK OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI ARALIK OCAK AYI BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI ARALIK OCAK AYI BÜLTENİ BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ??? Disiplinler üstü Tema: Kendimizi İfade Etme Yollarımız Ana fikir: Sanat Kendimizi İfade Etmenin

Detaylı

JUNIOR KINDERGARTEN İSTEK Private Barış Kindergarten Newsletter December 2013 Age 5

JUNIOR KINDERGARTEN İSTEK Private Barış Kindergarten Newsletter December 2013 Age 5 JUNIOR KINDERGARTEN İSTEK Private Barış Kindergarten Newsletter December 2013 Age 5 The subjects that will be covered in the month of December are as follows: Week 1: Revision: occupations. Places of work:

Detaylı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kim Olduğumuz Benliğin doğasını sorgulama; inançlar ve değerler; kişisel, fiziksel,

Detaylı

ANAOKULU 5 YAŞ 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

ANAOKULU 5 YAŞ 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı ANAOKULU 5 YAŞ 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kim Olduğumuz Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel,

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU ARALIK - OCAK AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU ARALIK - OCAK AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2014-2015 ARALIK - OCAK AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ ARALIK-OCAK AYI DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: Kendimizi İfade Etme Yollarımız Ana fikir: Çocuklar, çevrelerindeki materyallerle oyun kurarak

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (12 Şubat-23 Mart 2018 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (12 Şubat-23 Mart 2018 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (12 Şubat-23 Mart 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim- 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANAOKULU 5 YAŞ 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim-Öğretim Yılı

ANAOKULU 5 YAŞ 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim-Öğretim Yılı ANAOKULU 5 YAŞ 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kendimizi İfade Etme Yolllarımız Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri

Detaylı

2. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTE Sİ VELİ Bİ L GİLE N D İ R ME BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA

2. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTE Sİ VELİ Bİ L GİLE N D İ R ME BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA 2. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTE Sİ VELİ Bİ L GİLE N D İ R ME BÜLTENİ 2 0 1 7-2 0 1 8 Öğ r et i m Yı l ı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Yer ve zaman hakkında sorgulama; kişisel tarihimiz, evler ve seyahatler, insanlığın

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

İSTEK ÖZEL BELDE ANAOKULU Eylül Ekim 2018 Bülteni 5-6 Yaş Grubu

İSTEK ÖZEL BELDE ANAOKULU Eylül Ekim 2018 Bülteni 5-6 Yaş Grubu İSTEK ÖZEL BELDE ANAOKULU Eylül Ekim 2018 Bülteni 5-6 Yaş Grubu PYP PROGRAMI ( Primary Years Program ) PYP, İlk Yıllar Programı olarak adlandırılmaktadır. Bu program kapsamında öğrencilerimize aşağıdaki

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

GEZİ ETKİNLİĞİ SİNEMAYA GİDİYORUZ

GEZİ ETKİNLİĞİ SİNEMAYA GİDİYORUZ AKADEMİ ÇOCUK ANAOKULU 25.12.2017 26.12.2017 27.12.2017 28.12.2017 29.12.2017 AİLE PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA KATILIMI Kitap Günümüz Students will be able to identify seasons and months. GEZİ

Detaylı

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 Anahtarların kenarından kalemle çizdik ve anahtarların şeklini çıkardık. Her anahtarın girinti ve çıkıntılarının farklı olduğunu gördük. Aile bireylerimizi

Detaylı

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018 5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018 BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR Kızılay Haftası (29 Ekim-4 Kasım) Atatürk Haftası (10-16 Kasım) Öğretmenler Günü (24 Kasım) DEĞERLER EĞİTİMİ Deneme Sevgi Saygı Kardeşlik Paylaşmak

Detaylı

PEK ANAOKULU TOHUMLAR SINIFI ŞUBAT AYI BÜLTENİ

PEK ANAOKULU TOHUMLAR SINIFI ŞUBAT AYI BÜLTENİ PEK ANAOKULU TOHUMLAR SINIFI ŞUBAT AYI BÜLTENİ ŞUBAT AYI HAFTALIK TEMALAR 3.HAFTA 1.HAFTA 2.HAFTA 4.HAFTA HABERLEŞME İLETİŞİM *Haberleşme nedir? *Nasıl haberleşiriz? *Haberleşme ile ilgili meslekler HAYVANLAR

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI Tema: Parmak İzleri (GEMS) Kavramlar Sorumluluk Eğitimi Özel Gün ve Kutlamalar Görsel Sanat Teknikleri Pazartesi : Oyuncak Günü Portre Nedir?

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

4. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

4. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 4. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Bulunduğumuz Yer ve Zaman Mekân ve zaman içerisindeki yerimize yönelik sorgulamalar; kişisel geçmişler;

Detaylı

HAZIRLIK SINIFLARI 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

HAZIRLIK SINIFLARI 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı HAZIRLIK SINIFLARI 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DiSiPLiNLERÜSTÜ TEMA Kendimizi Düzenleme Biçimimiz İnsan yapısı sistemler ile toplulukların birbirleriyle

Detaylı

Rollerimiz, toplumdaki sistemlerin işlemesini sağlar.

Rollerimiz, toplumdaki sistemlerin işlemesini sağlar. ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ ( 14 Mart 22 Nisan 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ 2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz MEB kazanımlarına

Detaylı

KAVRAMLARIMIZ. Sayılar(10-11) -Şekiller(Daire-Üçgen-Kare) -Önce-Sonra. -Renk Tonları -İnce Kalın Taze-Bayat. -Canlı -Cansız -Uzun - Kısa -Duygularımız

KAVRAMLARIMIZ. Sayılar(10-11) -Şekiller(Daire-Üçgen-Kare) -Önce-Sonra. -Renk Tonları -İnce Kalın Taze-Bayat. -Canlı -Cansız -Uzun - Kısa -Duygularımız MART AYI BÜLTENİ KAVRAMLARIMIZ Sayılar(10-11) -Şekiller(Daire-Üçgen-Kare) -Önce-Sonra -Renk Tonları -İnce Kalın Taze-Bayat -Canlı -Cansız -Uzun - Kısa -Duygularımız -Aynı-Farklı-Benzer -Altında-Üstünde

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

1. SINIF 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

1. SINIF 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 1. SINIF 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Zaman ve mekanda yönünü bulmayı sorgulama; kişisel geçmişler, vatan ve yolculuklar; insanoğlunun keşifleri,

Detaylı

İSTEK ÖZEL BELDE ANAOKULU Eylül Ekim 2017 Bülteni 5-6 Yaş Grubu

İSTEK ÖZEL BELDE ANAOKULU Eylül Ekim 2017 Bülteni 5-6 Yaş Grubu İSTEK ÖZEL BELDE ANAOKULU Eylül Ekim 2017 Bülteni 5-6 Yaş Grubu PYP PROGRAMI ( Primary Years Program ) PYP, İlk Yıllar Programı olarak adlandırılmaktadır. Bu program kapsamında öğrencilerimize aşağıdaki

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim- 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 15.12.2014-19.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

BU AY NELER SORGULAYACAĞIZ?

BU AY NELER SORGULAYACAĞIZ? BU AY NELER SORGULAYACAĞIZ? İnsanlar duygularını olaylar karşında farklı şekilde ifade ederler. ana fikrinden yola çıkarak; Duygularımızı tanımlama ve fark etme Duygularımızın ortaya çıkma nedenleri İnsanların

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Benliğin doğasını sorgulama; inançlar ve değerler; kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık;

Detaylı

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır.

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (12 Şubat - 23 Mart 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI KONULARIMIZ: *Taşıtlar(kara taşıtları) *Taşıtlar(deniz taşıtları)

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI 23 TEMMUZ PAZARTESİ 24 TEMMUZ SALI 25 TEMMUZ ÇARŞAMBA 26 TEMMUZ PERŞEMBE 27 TEMMUZ CUMA *Deniz mavisi, çimen yeşili Hayatımızda renklerin yerini araştırıyoruz. Renk tonlarının ne olduğunu öğreniyoruz.

Detaylı

İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR 1.ÜNİTE E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR 1.ÜNİTE E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR 1.ÜNİTE E-BÜLTENİ PYP Ne öğrenmek istiyoruz? 2.Sınıf pyp uygulama ünitesi veli bülteni DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMA: KİM OLDUĞUMUZ SÜRE:

Detaylı

4. SINIF - 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

4. SINIF - 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 4. SINIF - 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Fikirleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançlar ve değerleri keşfetme ve ifade etme yollarımızla ilgili

Detaylı

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012)

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI

AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI 01.04.2016 04.04.2016 05.04.2016 ÖĞRENME TAKVİMİ -İlkbahar mevsimi hakkında sohbet -İlkbahar

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 )

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

3. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı

3. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı 3. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal

Detaylı

ÖZEL PEK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL PEK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL PEK ANAOKULU 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ BU AY NELERİ SORGULAYACAĞIZ? 1.Ben kimim? Nasıl bir değişim geçirdim? Özelliklerim? Herkesin bir adı var mıdır? İnsanlardan başka nelerin

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

VELİ MEKTUPLARI NASIL KULLANILIR?

VELİ MEKTUPLARI NASIL KULLANILIR? VELİ MEKTUPLARI NASIL KULLANILIR? Big Fun veli mektupları, öğrencilerinizin mektuplar üzerine kendi resimlerini ve ailelerinin resimlerini çizerek kişiselleştirebilecekleri şekilde hazırlanmıştır. Veli

Detaylı

EĞİTİM YILI HAZIRLIK SINIFI ARALIK AYI EĞİTİM BÜLTENİ

EĞİTİM YILI HAZIRLIK SINIFI ARALIK AYI EĞİTİM BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM YILI HAZIRLIK SINIFI ARALIK AYI EĞİTİM BÜLTENİ KONULARIMIZ: 1.KIŞ MEVSİMİ 2.TUTUM YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI 3.ZAMAN 4.YENİ YIL SORGULAMA MADDELERİMİZ: 1.*Kış mevsiminde doğada

Detaylı

1. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı

1. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı 1. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI KONULARIMIZ: *Babalar Gününü Niçin Kutluyoruz? Baba Sevgisi Babamızın

Detaylı