9 Aralık 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "9 Aralık 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni"

Transkript

1 9 Aralık 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

2 Türkiye nin İlk Bitcoin ATM si İstanbul Atatürk Havalimanı nda Kullanıma Açıldı Geçtiğimiz Nisan ayında ilk kez Güney Kıbrıs ta kullanılmaya başlayan Bitcoin ATM, artık Türkiye de de kullanıma açıldı. Özellikle geçtiğimiz günlerde ilk olarak 600 doların üzerine çıkan ve sonrasında da 1000 doları gören Bitcoin geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan konularından biri olmayı başarmıştı. Bitcoin e olan ilginin artmasıyla beraber Türkiye de de BDDK ilk kez ciddi anlamda Bitcoin e değinmiş ve bu sanal para birimi hakkında bir basın açıklaması yayınlamıştı. İstanbul Atatürk Havalimanı na yerleştirilen Bitcoin ATM ile ülkeyi ziyarete gelenler ellerinde kalan bozuk paraları ya da ekstra parayı kendi ülkelerine dönmeden önce bu ATM ler üzerinden dilerlerse Bitcoin e dönüştürebilecekler. Bu ATM temel olarak hangi ülkenin para birimi olduğuna bakmaksızın kullanıcının yüklediği parayı Bitcoin e dönüştürebiliyor. Bunun yanı sıra kullanıcılar bu paraları isterlerse hayır kurumlarına bağış yapabiliyor ya da alışveriş fişine dönüştürebiliyorlar.

3 Bitcoin Verileri Artık Finans Portalı Bigpara Üzerinden Takip Edilebilecek Son dönemlerin en çok konuşulan konularından biri de şüphesiz Bitcoin oldu doların üzerine çıkan değerlenmesinden sonra bir anda herkesin tüm dikkati Bitcoin üzerine odaklanmış oldu. Bu haberlerin ardından Türkiye nin ilk Bitcoin ATM sinin İstanbul Atatürk Havaalanı nda açılmasıyla beraber birçok insan Bitcoin den haberdar oldu. Bitcoin in bu kadar ilgi çekmesinin ardından internet kullanıcıları bu sanal paranın verilerini daha yakından takip etmeye başladı. Bu ilginin artmasıyla beraber Türkiye nin önde gelen finans portallarından Bigpara da artık Bitcoin verilerini ve haberlerini site üzerinden kullanıcılarla sunmaya başladı yılından beri finans dünyasındaki yenilikleri kullanıcılara sunan Bigpara üzerinde bulunan Bitcoin sayfasından bu sanal paranın işlem gördüğü mtgox, bitstamp, btce ve camp bx gibi popüler piyasalardaki dolar, euro ve pound karşılıkları takip edilebilecek.

4 Türkiye de Kadınlar Akıllı Telefonları Nasıl Kullanıyor Dünyada genel olarak akıllı telefon ve mobil internet kullanımı hızla artarken Türkiye de de durum farklı değil. Her dört kişiden birinin akıllı telefon kullanıcısı olduğu Türkiye de bunları cinsiyet bazında incelediğimizde kadınların da akıllı telefon ve mobil internet kullanımında gitgide daha aktif birer kullanıcı olduğu göze çarpıyor. Our Mobile Planet verileri ile hazırladığımız araştırmada Türkiye deki kadınların akıllı telefon kullanımlarına baktığımızda bu oranların geçen seneye göre önemli derecede arttığını görüyoruz. Türkiye de akıllı telefon kullanımı 2013 te ortalama olarak %30 iken kadınların akıllı telefon kullanım oranları %25 e ulaşıyor. Geçen sene bu oranın %12 olması Türkiye de akıllı telefon sahibi olan kadın nüfusun bir sene içinde iki katın üstünde arttığı sonucu ortaya çıkıyor. Akıllı telefon kullanımı kadınlar arasında artarken mobil internet de bununla doğru orantılı olarak 2013 te oldukça yüksek bir seviyede seyrediyor. Akıllı telefonlarından internete giren kadınların günlük oranına baktığımızda %87 gibi yüksek bir orana ulaşıyoruz. Haftalık bazda ise bu oran %88.

5 Türkiye de Kadınlar Akıllı Telefonları Nasıl Kullanıyor Diğer yandan, aşağıdaki grafikte de görebileceğiniz gibi kadınların mobil interneti en çok kullandıkları yer ev. Kadınların haftalık mobil internet kullanımlarına göz gezdirdiğimizde evden mobil internet kullanım oranının %60 lara çıktığını görüyoruz. Bu da ev gibi sabit bir ortamda bile masaüstü bilgisayarlar yerine mobil cihazlardan internete bağlanmanın daha çok tercih edildiği işaret ediyor. Kadınların mobil internet kullanımlarını sosyal ağlar kullanım sıklığı bazında ele alırsak 2012 de günlük olarak %72 yi bulan oranın 2013 te %76 ya ulaştığını görüyoruz. Bu oran günlük olarak bir sene içinde %67 den %75 e çıkarken haftalık bazda bir azalma dikkat çekiyor.

6 IBM Raporuna Göre Alışveriş Döneminde ABD de Mobil Satışlar %43 Arttı ABD 28 Kasım da Şükran Günü ve 29 Kasım da yılbaşının alışverişlerinin başladığı Kara Cuma ile 600 milyon dolardan daha fazla pazara sahip alışveriş dönemini açmış oldu. İnternet dünyasında Amazon un sezona hazırlık için binlerce işe alım yapması ile hazırlıkları aylar öncesinde başlayan sezon hareketliliği ile ilgili hemen hemen ilk ve detaylı raporu IBM paylaştı. Şükran gününde gerçekleşen satışların %43 ünün mobilden geldiği açıklanan raporun mobil odağında olduğunu söyleyebiliriz. Mobil işletim sistemlerinden gelen kullanıcıların sepet miktarının karşılaştırıldığı rapora göre ios kullanıcılar Android kullanıcılarına göre %15 daha fazla harcıyor. IBM in bulut bazlı servislerinden yaptığı analiz sonucu çıkan raporda Şükran gününde yapılan online satışların %25.8 i, Kara Cuma da ise %21.8 i mobilden geldi. Toplam trafiğin %40 ı mobil üzerinden sağlandığı açıklanan raporda online satışların toplam cirosu ile ilgili açıklama yapılmazken geçen seneye göre %19.7 lik artış olduğu belirtilmiş. Şirketlerin mobil uygulamalar üzerinden yaptığı pazarlama ile ilgili üzerine geçen seneye göre %37 daha fazla bildirimin kullanıcılara gönderildiği belirtilen rapor şirketlerin bu kanala ne kadar önem verdiğini de göstermiş oluyor. Şirketlerin mobil uygulamaları geçen seneye göre %23 daha fazla yüklenmiş.

7 Twitter Yeniden Hedefleme Reklamlarını Duyurmaya Hazırlanıyor Twitter bir süredir arka planda test ettiği Retargeting yani yeniden hedeflemeli reklamlarını yakın bir zamanda devreye almaya hazırlanıyor. TechCrunch ın mikroblog sitesindeki kaynaklarına dayandırdığı habere göre yakında duyurulması beklenen reklamlarda mobil ve webde yeniden hedefleme mümkün olabilecek. Yeniden hedefleme reklamları son 2 yılın gözde konularından biri, dijital reklam pazarının küresel ölçekte iki haneli büyümesini yeniden hedefleme reklamlar sayesinde yakaladığını söyleyebiliriz. Halka arz öncesinde paylaştığı rakamlardan 150 milyarın üzerinde sayfa gösterimi yaptığını öğrendiğimiz Twitter ın bu envanterini yeniden hedeflemeye açması ile sektörde hareketlilik yaşanacağı söylenebilir.

8 Facebook Kullanıcıları Artık Daha Fazla Haber Görecek Online yayınlara trafik sağlamada ilk sırada yer alan Facebook, yeni özelliği ile bu konuda yerini sağlamlaştırmak istiyor. Facebook bu amaçla bir süredir test etmekte olduğu İlgili Haberler özelliğini devreye aldığını duyurdu. İlgili Haberler özelliğiyle Facebook kullanıcıları artık aynı haberi birden fazla kanaldan görüntüleyebilecek. Daha çok haber seçeneği ile kullanıcıların ana sayfalarında daha kaliteli içerik olmasını hedefleyen Facebook ilgili haberlere daha fazla yorum yapılmasının da önünü açmış olacak. Facebook daha önce yaptığı açıklamada bu yıl içinde haber sitelerine yönlendirdiği trafiğin %170 arttığını belirtmişti. Yeni özelliği ile yayıncılara daha fazla trafik sağlayacak Facebook, kullanıcılarının habere birden fazla kaynaktan ve hızlı ulaşma ihtiyacını gidermiş olacak.

9 Twitter Artık Standart Cep Telefonlarında Kullanılabilecek Daha fazla kişiye ulaşma çabasındaki Twitter, internet erişimi olmayan standart cep telefonları sahipleri için yeni bir hizmet sunmaya başlıyor. Özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki kullanıcıları hedefleyen bu yeni hizmet ile kişiler telefonlarından internete bağlanamıyor olsa bile Twitter içeriklerini görebilecek. Reuters in haberine göre Twitter ın daha fazla cihazda görüntülenebilmesini sağlayacak olan bu hizmet için sosyal ağ Singapurlu girişim U2opia Mobile ile işbirliğine gidiyor ün ilk çeyreğinde hayata geçmesi beklenen bu hizmet ile akıllı telefonu olmayan kullanıcılar internet bağlantısına gerek kalmadan, sadece telefonlarından bir kodu tuşlayarak Twitter daki popüler gündem konularını telefonlarından görüntüleyebilecek.

10 Giyilebilir Akıllı Ürünlerin Satışları 5 Yılda 10 Kat Artacak Akıllı cihazlar her geçen gün yaşamlarınızın içerisine daha çok girmeye başladı, aslında bu daha sadece bir başlangıç. Teknolojinin ilerlemesi sayesinde bilgisayardan daha büyük bir işlemci gücünü çoğumuz cebimizde taşıyoruz. Akıllı telefon ve tabletler bugün en mobil cihazlar arasında önde görüyor. Giyilebilir teknolojiler henüz yeterince yayınlığa ulaşmadı. Buna rağmen 2013 sonuna kadar 13 milyon akıllı giyilebilir ürün satılmasının beklenmesi önemli bir rakam. Juniper Research bir süre önce gerçekleştirdiği bir araştırmada bu yıl sonuna kadar toplamda 1,4 milyar dolar değerinde akıllı giyilebilir ürün satılacağının ön görüldüğünü belirtmişti. Geçen yıllar boyunca meydana gelecek artış ile 2018 yılına gelindiğinde giyilebilir teknolojilerin, bun ürünlerin etrafında kurulacak olan servislerle beraber 19 milyar dolarlık dev bir sektör haline gelmesi bekleniyor. Satılacak ürün sayısında da benzer bir artış bekleniyor sonuna kadar 13 milyon adete ulaşması beklenen ürün satışının 5 yıl sonra 130 milyon adeti geçeceği tahmin ediliyor. Bu da 5 yılda 10 kat bir artış anlamına geliyor.

11 Samsung Türkiye den Romantik Bir YouTube İnteraksiyonu: Seviyorsan Git Sor Samsung Türkiye, yeni hizmeti Uzmanından Dinleyin i interaktif bir YouTube uygulaması ile tanıtıyor. Bunun için Seviyorsan Git Sor isimli bir uygulama hazırlayan Samsung Türkiye, YouTube u ana pazarlama kanalı olarak belirleyerek izleyicileri de kampanyasının içine dahil ediyor. Romantik bir YouTube interaksiyonu söylemiyle yola çıkan Seviyorsan Git Sor da bir sorunun hayatınızı nasıl değiştirilebileceği konu alınıyor. Videonun ana karakteri bu siz oluyorsunuz bir kafede karşılaştığı ve etkilendiği kızı etkilemek için Samsung Note 3 te sesli not özelliğinin nasıl çalıştığını anlatmak durumunda. Dış ses karakterimizin yardımına koşuyor ve ona zamanda geri gitme şansı veriyor. Böylelikle karakterimiz hoşlandığı kadının sorusunun cevabını bulup bir şans daha yakalayabilecek. İşte bu aşamada devreye siz giriyorsunuz ve video ilerlerken yaptığınız seçimlerle karakterin doğru cevaba ulaşmasını sağlamaya çalışıyorsunuz. İnteraktif video için linki tıklayınız: otation_ &feature=iv&src_vid=xr0y7emc4ku

12 İyi Çalışmalar

17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Mobil RTB Harcamaları %459 Artış Gösterdi emarketer tahminlerine göre RTB harcamaları (tüm reklam çeşitleri dahil) 2018 yılında toplamda $12 milyar a ulaşacak.

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ Sadece E-mail Abonelerine Özel BİLİYOR MUYDUN? Tüketicilerin %90 ı satın alma kararlarında internetteki yorumların etkili olduğunu düşünüyor.

Detaylı

7 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

7 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 7 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Koinim.Com: Yeni Bir Türk Bitcoin Cüzdan Ve Platformu Bitcoin internetin en sıra dışı fenomenlerinden biri haline geldi. Bundan sadece bir kaç ay öncesine kadar

Detaylı

10 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

10 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 10 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Apple dan Bitcoin Açılımı Apple, App Store kılavuzunda yenilemeye giderek sanal para birimlerini kabul edebileceğini belirtti. TechCrunch un farkettiği yenilikte

Detaylı

23 Ekim 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

23 Ekim 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 23 Ekim 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni TÜRKİYE NİN ONLINE PERAKENDE HARİTASI: 36 MİLYON İLE EN ÇOK İNTERNET KULLANISINA SAHİP 20. ÜLKE Markafoni son çalışmasında e-ticarete dair merak edilen pek çok

Detaylı

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR?

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Haziran 2010 SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Proje Koordinatörleri: İndeks Araştırma Ekibi Simge Şahin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Giriş:

Detaylı

Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar

Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar Türkiye de Online Kullanıcı Trendleri Dünyada internet kullanıcısı sayısı: 3.3 Milyar Google üzerinden günde 3.7 Milyar yılda 1.4 Trilyon arama yapılıyor

Detaylı

Dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı busuu şimdi Türkiye de!

Dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı busuu şimdi Türkiye de! BASIN BÜLTENİ 18 Mart 2014 Türkiye busuu'da en hızlı büyüyen ülkelerden birisi... Dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı busuu şimdi Türkiye de! 40 milyonun üzerinde kullanıcıyla dünyanın en büyük sosyal

Detaylı

1 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

1 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 1 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni POZITRON, TÜRKİYE MOBİL BANKACILIK PAZARINI GÖSTEREN DETAYLI BİR RAPOR YAYINLADI Pozitron un yayınladığı rapora göre Haziran 2012 de 1,72 milyon olan mobil bankacılık

Detaylı

3 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

3 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 3 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Mobil Pazarlama Ve Anlık Bildirimlerin Satışlara Etkisi Mobil ticaret artık online satışların %23 ünü kapsıyor. Bu yüzden bu konu her geçen gün daha çok gündeme

Detaylı

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Türkiye de İnternet Kullanımı Potansiyel Müşterileriniz Artık Size İnternet Üzerinden Ulaşıyor Amacınız işletmenizin daha fazla ulaşılır olmasını

Detaylı

SOSYAL MEDYADA EĞİTİM UYGULAMALARI. Yasin YÜKSEL

SOSYAL MEDYADA EĞİTİM UYGULAMALARI. Yasin YÜKSEL SOSYAL MEDYADA EĞİTİM UYGULAMALARI Yasin YÜKSEL Araştırma konusu: Sosyal medyanın -özellikle yüksek öğretimde olmak üzere- eğitime katkısını, bu konuda yapılan araştırmaları, istatistikleri ve uygulamaları

Detaylı

Bilişim Teknolojileri

Bilişim Teknolojileri Bilişim Teknolojileri Dünyada İnternet Kullanımı 2 milyardan fazla kişi internet kullanıyor. 1 milyardan fazla kişi sosyal ağ sitelerine üye. 5 milyardan fazla cep telefonu kullanıcısı var. Türkiye de

Detaylı

BASIN BÜLTENİ. Reklamlarda Seçicilik...

BASIN BÜLTENİ. Reklamlarda Seçicilik... BASIN BÜLTENİ Hitay Yatırım Holding firmalarından Türkiye nin en büyük online araştırma şirketi DORinsight tarafından yapılan İnternet ve Cep Telefonu Reklamları Araştırması tamamlandı. Araştırmada internet

Detaylı

5 Ağustos 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

5 Ağustos 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 5 Ağustos 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni TBB, HAZİRAN İNTERNET VE MOBİL BANKACILIK İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI TBB nin yayınladığı Haziran ayı internet ve mobil bankacılık istafsfkleri raporuna göre;

Detaylı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı 2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı sağlayan cihazların daha iyi, hızlı ve ucuz modellerle

Detaylı

Ramazan da rekor kırmaya hazır mısınız?

Ramazan da rekor kırmaya hazır mısınız? Ramazan da rekor kırmaya hazır mısınız? Türkiye deki pazarlama faaliyetlerinizden en iyi geri dönüşü alın. 1 RAMADAN TURKEY 2017 Ramazan Özeti Ramazan boyunca tüketim alışkanlıkları büyük ölçüde değişerek

Detaylı

WEB ARAÇLARI VE UZAKTAN EĞİTİM CEIT357-4.HAFTA

WEB ARAÇLARI VE UZAKTAN EĞİTİM CEIT357-4.HAFTA WEB ARAÇLARI VE UZAKTAN EĞİTİM CEIT357-4.HAFTA 1 Giriş Bu bölümümde günümüzde en çok kullanılan Web araçları tanıtılacak ve anlatılacaktır.bunların eğitimde, özellikle uzaktan eğitimde nasıl kullanıldığından

Detaylı

Neden Sosyal Medyanın Geleceği Reklam Değil, Yayıncılık?

Neden Sosyal Medyanın Geleceği Reklam Değil, Yayıncılık? Neden Sosyal Medyanın Geleceği Reklam Değil, Yayıncılık? Bu pazarlamacılar, sosyal medya 'uzmanları' ve PR uzmanlarının her gün konuştuğu konu; Sosyal medyanın geleceği nasıl gözüküyor? 1. Geleneksel medya,

Detaylı

Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi. EĞİTMEN : Eren GÖKYER

Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi. EĞİTMEN : Eren GÖKYER Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi EĞİTMEN : Eren GÖKYER 2018 Türkiye İnternet Kullanım ve Sosyal Medya İstatistikleri We Are Social 2018 Türkiye araştırma sonuçları Dünyanın en yüksek internet hızına sahip

Detaylı

Dijital Voltaj. Kasım 2018

Dijital Voltaj. Kasım 2018 Dijital Voltaj Kasım 2018 WhatsApp ta reklam dönemi başlıyor. WhatsApp reklam dönemi ile birlikte, artık durumlar sekmesinde reklamlar gösterecek. İlk olarak ios sürümü için başlayan WhatsApp reklamları,

Detaylı

Mobil cihazlar insanlar için hayatı kolaylaştırıp; evde, ofiste ya da günlük yaşamda ihtiyaç duyulan her türlü bilgi, içerik ve uygulamaya istenilen

Mobil cihazlar insanlar için hayatı kolaylaştırıp; evde, ofiste ya da günlük yaşamda ihtiyaç duyulan her türlü bilgi, içerik ve uygulamaya istenilen 1 2 Mobil cihazlar insanlar için hayatı kolaylaştırıp; evde, ofiste ya da günlük yaşamda ihtiyaç duyulan her türlü bilgi, içerik ve uygulamaya istenilen yerden, istenildiği anda ulaşabilmeyi sağlamaktadır.

Detaylı

Online Faaliyet Raporları

Online Faaliyet Raporları Online Faaliyet Raporları Online Faaliyet Raporları 4 Dünya Geneli İnternet Kullanıcılarının Bölgelere Göre Dağılımı 2011 Kaynak: Internet World Stats : www.internetworldstats.com/stats.htm 2.095.006.005

Detaylı

SEKTÖRDEN HABERLER Kasım 2013

SEKTÖRDEN HABERLER Kasım 2013 SEKTÖRDEN HABERLER Kasım 2013 Bu sunumda e-posta pazarlama, sosyal medya, e-ticaret ve dijital pazarlama ile ilgili ilginizi çekebilecek haber ve istatistikleri bulabilirsiniz. Emarsys Hakkında Dünyanın

Detaylı

HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor

HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor Yayınlanan Mayıs ayı 2016 Konular Video Reklâm HP artık dijital video ile tek bir platform üzerinden tüm Y kuşağı kitlesine ulaşabiliyor.

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-10 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 8 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 3. SORUMLULAR... 3 4. TANIMLAR... 3 5. AUZEF Tanıtım Faaliyetlerin Standartları... 3 5.1.

Detaylı

optimisation of data/digital for communication and commerce

optimisation of data/digital for communication and commerce optimisation of data/digital for communication and commerce Biz Kimiz? Gerçek zamanlı hedefleme ve satın alma teknolojileriyle doğru yerde doğru zamanda doğru kullanıcıya ulaşmanızı sağlıyoruz Teknoloji

Detaylı

8 Nisan 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

8 Nisan 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 8 Nisan 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Plak Arşiviyle Ünlü Zihni Müzik, Bitcoin ile Ödeme Kabul Etmeye Başladı Dünyada Bitcoin kabul eden işletmelerin çoğalmasının yanı sıra sanal para birimi Türkiye

Detaylı

İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması

İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması Türkiye nin ilk ve öncü dijital ajansı adinteractive in Türk internet kullanıcısının davranış alışkanlıklarına ışık tuttuğu araştırması İnteraktif

Detaylı

5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor

5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor Tarih: 06.10.2013 Sayı: 2013/16 Türkiye de e-ticaret Raporu na göre online alışveriş beş yılda 3 e katlandı 5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor İSMMMO nun Türkiye de e-ticaret adlı raporuna

Detaylı

27 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

27 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 27 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni GÜNEY KIBRIS TA BİR ÜNİVERSİTEDE BITCOIN İLE HARÇ ÖDEME DÖNEMİ BAŞLIYOR Güney Kıbrıs ta bir üniversite, öğrencilerin okul ücretlerini Bitcoin ile ödemelerine

Detaylı

Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları

Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları DIGINEWS 2015 Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları Anlık İleti Uygulamaları Anlık mesajlaşma, internet üzerinden gerçek zamanlı olarak ileti transferi sağlayan bir online mesajlaşma şeklidir. Mart

Detaylı

Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek

Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek Tarih: 19.01.2013 Sayı: 2014/01 İSMMMO dan Türkiye nin Yaratıcı Geleceği / Y Kuşağı Raporu Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek İSMMMO nun Türkiye nin Yaratıcı Geleceği / Y Kuşağı adlı

Detaylı

18 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

18 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 18 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 2017 YILINDA KÜRESEL MOBİL ÖDEME İŞLEM HACMİ 700 MİLYAR DOLARI AŞACAK Dünyaca ünlü araştırma şirketi Gartner ın sunduğu veriye göre mobil ödeme işlem hacmi

Detaylı

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için...

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... http://www.okaynet.net MERHABA OkayNet Bilişim Hizmetleri olarak iş yerinizi yeniden inşa ediyoruz. Duvarlarınızı yıkıyor, çerçevelerinizi değiştiriyor ve masalarınızı

Detaylı

Mobil Pazarlama Stratejiniz İçin Çevrimiçi Video Neden Olmazsa Olmaz?

Mobil Pazarlama Stratejiniz İçin Çevrimiçi Video Neden Olmazsa Olmaz? Mobil Pazarlama Stratejiniz İçin Çevrimiçi Video Neden Olmazsa Olmaz? Günümüzde tüketiciler ihtiyaç duydukları ya da istedikleri bir şey olduğunda refleks olarak Yayınlandı Nisan 2015 telefonlarına uzanıyor.

Detaylı

SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ VE BARACK OBAMA ÖRNEĞİ

SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ VE BARACK OBAMA ÖRNEĞİ SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ VE BARACK OBAMA ÖRNEĞİ Sosyal medya zaman ve mekan sınırlaması olmadan (mobil tabanlı), paylaşımın, tartışmanın esas olduğu bir iletişim şeklidir. Wikipedia sosyal medyanın özelliklerini

Detaylı

Taşınabilir Teknolojiler

Taşınabilir Teknolojiler Taşınabilir Teknolojiler Nelerdir? Akıllı cep telefonları Dizüstü bilgisayarlar Tablet PC ler Giyilebilir teknolojiler Akıllı cep telefonları Fotoğraf makinesi, video kamera, sesli ve görüntülü ortam oynatıcılar,

Detaylı

YouTube Türkiye Verileri

YouTube Türkiye Verileri YouTube REKLAMLARI YouTube Türkiye Verileri Aralık 2013 verilerine göre; Türkiye de YouTube tekil kullanıcı sayısı 24.9 milyon kişi İzlenen video sayısı 3,5 milyar video İzleyici başına video 142,4 adet

Detaylı

Dijital Yurttaşlık ve Güvenlik

Dijital Yurttaşlık ve Güvenlik Dijital Yurttaşlık ve Güvenlik 1 1 Internet ve akıllı telefon kullanımında özellikle gelişen ülkelrdeki büyük artış Değişen dijital ortam Internet erişimi pek çok fırsatı getiriyor ama bazı riskler de

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

Bankacılıkta Dijital Dönüşüm Orkun OĞUZ Direkt Banakcılık GMY

Bankacılıkta Dijital Dönüşüm Orkun OĞUZ Direkt Banakcılık GMY Akbank Direkt Bankacılıkta Dijital Dönüşüm Orkun OĞUZ Direkt Banakcılık GMY Yaşam tarzımız teknoloji ile yeniden şekilleniyor Mobil, iş dünyasını domine etmeye başladı. alibaba.com un en büyük satış payı

Detaylı

Ben. https://www.linkedin.com/in/halilsoyler

Ben. https://www.linkedin.com/in/halilsoyler Facebook Reklamları Ben https://www.linkedin.com/in/halilsoyler Markalar Facebook Bitti Mi? Hayır. Facebook kullanıcılarının %92 si birbirlerine «4 degrees of seperation» ile bağlı. 1.320.000.000 aylık

Detaylı

Tüm toplum kesimlerinin ve bireylerin BİT e erişerek ve bu teknolojileri yetkin biçimde kullanarak bahse konu sürece katkı yapması, ülkelerin bilgi

Tüm toplum kesimlerinin ve bireylerin BİT e erişerek ve bu teknolojileri yetkin biçimde kullanarak bahse konu sürece katkı yapması, ülkelerin bilgi 1 2 Tüm toplum kesimlerinin ve bireylerin BİT e erişerek ve bu teknolojileri yetkin biçimde kullanarak bahse konu sürece katkı yapması, ülkelerin bilgi toplumu ve e- devlet hedeflerinin gerçekleştirilmesi

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 2 Kullanıcıların site içeriğini belirlemede rol oynadığı, Dinamik, Teknik bilgi gerektirmeyen, Çok yönlü etkileşim sağlayan,

Detaylı

Twitter Nedir? Nasıl Kullanılır? Mehmet Nuri Çankaya

Twitter Nedir? Nasıl Kullanılır? Mehmet Nuri Çankaya Twitter Nedir? Nasıl Kullanılır? Mehmet Nuri Çankaya Twitter Nedir? Twitter; 140 karakterden oluşan tweet adı verilen internet kısa mesajlarının gönderildiği ve başkalarının mesajlarının okunabildiği bir

Detaylı

DR. RAMAZAN DEMİR TÜRK TELEKOM 9 MART 2010 CONRAD HOTEL

DR. RAMAZAN DEMİR TÜRK TELEKOM 9 MART 2010 CONRAD HOTEL DR. RAMAZAN DEMİR TÜRK TELEKOM 9 MART 2010 CONRAD HOTEL Yeni bir dünyaya doğru 1 Milyar İnternet kullanıcısı 2 Milyar Web sayfası 2.6 Milyar Cep telefonu 3 Milyar Web araması 500 Milyar Gigabayte dijital

Detaylı

13 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

13 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 13 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Dünya Genelindeki Girişim Sermayelerinin 2013 Yılı Değerlendirmeleri Araştırma şirketi Pitchbook un hazırladığı infografik de dünya genelindeki girişim sermayelerinin

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 465, 8 Aralık 2014-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik.

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital Pazarlamada 2016 Trendleri 2017 ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital pazarlamanın 2016 daki trendlerini sizler için bir araya getirdik. Böylece

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN "SAĞLIĞA YENİLİKÇİ BİR BAKIŞ AÇISI: MOBİL SAĞLIK RAPORU TANITIM TOPLANTISI AÇILIŞ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN SAĞLIĞA YENİLİKÇİ BİR BAKIŞ AÇISI: MOBİL SAĞLIK RAPORU TANITIM TOPLANTISI AÇILIŞ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN "SAĞLIĞA YENİLİKÇİ BİR BAKIŞ AÇISI: MOBİL SAĞLIK RAPORU TANITIM TOPLANTISI AÇILIŞ KONUŞMASI 22 Mart 2016 İstanbul, Sheraton Hotel&Convention Center

Detaylı

Web 2.0 ve E-Pazarlama

Web 2.0 ve E-Pazarlama Web 2.0 ve E-Pazarlama Yaşar Tonta, Orçun Madran ve Umut Al tonta@hacettepe.edu.tr omadran@baskent.edu.tr umutal@hacettepe.edu.tr -1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti

Detaylı

Bilgi Teknolojisi Altyapısı. Tarihi Gelişim. Tarihi Gelişim. Bulut Servis Sağlayıcı. Bulut Bilişim

Bilgi Teknolojisi Altyapısı. Tarihi Gelişim. Tarihi Gelişim. Bulut Servis Sağlayıcı. Bulut Bilişim Bilgi Teknolojisi Altyapısı Kurumların bilgi sistemi uygulamaları için platform sağlayan teknoloji kaynaklarıdır. Donanım, Yazılım, Danışmanlık Eğitim, Öğretim BİLGİ TEKNOLOJİSİ ALTYAPISI Mustafa Çetinkaya

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİSİ ALTYAPISI. Mustafa Çetinkaya

BİLGİ TEKNOLOJİSİ ALTYAPISI. Mustafa Çetinkaya BİLGİ TEKNOLOJİSİ ALTYAPISI Mustafa Çetinkaya Bilgi Teknolojisi Altyapısı Kurumların bilgi sistemi uygulamaları için platform sağlayan teknoloji kaynaklarıdır. Donanım, Yazılım, Danışmanlık Eğitim, Öğretim

Detaylı

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme seçenekleri. Hedefleme seçeneğiniz. Google Görüntülü Reklam Ağı Nedir? (GDN), reklamlarınızı yerleştirebileceğiniz reklam alanlarına sahip web sitesi ağıdır, ilgi

Detaylı

Ortak Dersler Sanal Sınıf Sistemi Kullanım Kılavuzu

Ortak Dersler Sanal Sınıf Sistemi Kullanım Kılavuzu Ortak Dersler Sanal Sınıf Sistemi Kullanım Kılavuzu Ortak Dersler, tüm üniversite bölümlerinde fakülte ve meslek yüksekokulu farkı gözetmeksizin, aynı olan bazı derslerin tek bir sistem üzerinden öğretimin

Detaylı

optimisation of data/digital for communication and commerce

optimisation of data/digital for communication and commerce optimisation of data/digital for communication and commerce Klasik Tüketici Deneyimi Günümüzde Tüketici Deneyimi Gelecek programatikte.. Programatik nedir? Joe Zawadzki, CEO, MediaMath "The use of technology

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 401, 17 Aralık 2013-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Tanıtım Kitapçığı Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Değerli Girişimcilerimiz STARTKEY, 2013 yılında, gayrimenkul sektöründe 10 yılı aşkın zamandır deneyime sahip olan Yönetim

Detaylı

SOSYAL MEDYANIN SİYASİ SEÇİMLERE ETKİSİ DÜNYA SİYASETİNDE

SOSYAL MEDYANIN SİYASİ SEÇİMLERE ETKİSİ DÜNYA SİYASETİNDE SOSYAL MEDYANIN SİYASİ SEÇİMLERE ETKİSİ DÜNYA SİYASETİNDE TAKDİM Değerli MYK ve MKYK üyelerimiz, İl Teşkilatlarımızın Kıymetli Başkan ve Yöneticileri, Genel Merkez Gençlik Kolları Dış İlişkiler Başkanlığı

Detaylı

Ericsson Consumer Lab - 2008 / Türkiye Sonuçları

Ericsson Consumer Lab - 2008 / Türkiye Sonuçları Ericsson Consumer Lab Türkiye Raporu 2008 Yiğit Kulabaş Ericsson Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ericsson Consumer Lab Pazar Araştırması ve Tahminleri 2008 Araştırmaları Ülke: Görüşme Sayısı: Seçki: Arjantin

Detaylı

TURKCELL LİDERLİĞE OYNUYOR. TELEKOMDa ÖZEL SÖYLEŞİ KAAN TERZİOĞLU

TURKCELL LİDERLİĞE OYNUYOR. TELEKOMDa ÖZEL SÖYLEŞİ KAAN TERZİOĞLU TURKCELL ÖZEL SÖYLEŞİ TELEKOMDa LİDERLİĞE OYNUYOR Türkiye ile birlikte 9 ülkede 67,6 milyon aboneye hizmet verdiklerini belirten Turkcell CEO su Kaan Terzioğlu, 2018 e kadar 18 milyar liralık yatırım yapacağız.

Detaylı

ORGANİK HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ

ORGANİK HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ Mobil pazarlama nedir? Mobil pazarlama, tüke4cide sa7n alma isteği yaratma amacıyla, mobil mecra üzerinden ve/ veya mobil ürünler kullanılarak yapılan faaliyetler olarak tanımlanmaktadır. Bir başka ifadeyle;

Detaylı

13 Mayıs 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

13 Mayıs 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 13 Mayıs 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Banka Ve Kredi Kartlarını Tek Bir Karta İndirgeyen Coin, 15.5 Milyon Dolar Yatırım Aldı Tüm banka ve kredi kartlarını tek bir kartta bir araya getirmeyi amaçlayan

Detaylı

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu?

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Mobil Şubenizi Açın İşlerinizi Kolaylaştırın! www.mobilsubem.com Mobil Şubeniz Her an Yanınızda! Bu E-Kataloğumuzda Mobil Şubem Hizmetlerinin genel bir tanıtımını bulabilirsiniz.

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI Sosyal medya yönetimine artık diğer pazarlama aktivasyonları gibi stratejik bir bakış

Detaylı

11 Ağustos 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

11 Ağustos 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 11 Ağustos 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Wikipedia Artık Bitcoin İle Bağış Kabul Ediyor Özgür Ansiklopedi Wikipedia nın arkasındaki vakıf Wikimedia Foundation, bundan böyle bitcoin ile bağış kabul

Detaylı

25 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

25 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 25 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Yapı Kredi nin Vine Kampanyası Mobil Şube ye Olan İlgiyi İkiye Katladı Vine, bir yanda kendi trendlerini ve fenomenlerini yaratmaya devam ederken diğer yanda

Detaylı

Nevzat Melih TÜNEK THK Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Bölümünde Yüksek Lisans Öğrencisi, bu sunumda sosyal medyanın e-devlet üzerindeki etkileri

Nevzat Melih TÜNEK THK Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Bölümünde Yüksek Lisans Öğrencisi, bu sunumda sosyal medyanın e-devlet üzerindeki etkileri Nevzat Melih TÜNEK THK Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Bölümünde Yüksek Lisans Öğrencisi, bu sunumda sosyal medyanın e-devlet üzerindeki etkileri konusu ele alınmıştır. 1 Sunum kapsamında sosyal medyanın

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 465, 8 Aralık 2017-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI Sosyal Medya Kanallarımız Günlük olarak milyonlarca insan tarafından kullanan tüm sosyal medya ortamlarında HEM BİLGİSAYAR HEM DE MOBİL CİHAZLARDA en sık kullanılan

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİSİ ALTYAPISI. Mustafa Çetinkaya

BİLGİ TEKNOLOJİSİ ALTYAPISI. Mustafa Çetinkaya BİLGİ TEKNOLOJİSİ ALTYAPISI Mustafa Çetinkaya Bilgi Teknolojisi Altyapısı Kurumların bilgi sistemi uygulamaları için platform sağlayan teknoloji kaynaklarıdır. Donanım, Yazılım, Danışmanlık Eğitim, Öğretim

Detaylı

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Sunumumuza Bir Soru İle Başlayalım Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru1: Hangisini Kullanıyorsunuz? Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru2:

Detaylı

Consulting & Internet Services. BiZ, TASARIM, WEB YAZILIM & YENiLiKÇi internet ÇÖZÜMLERi üretiyoruz. www.doublesolution.com - info@doublesolution.

Consulting & Internet Services. BiZ, TASARIM, WEB YAZILIM & YENiLiKÇi internet ÇÖZÜMLERi üretiyoruz. www.doublesolution.com - info@doublesolution. Consulting & Internet Services BiZ, TASARIM, WEB YAZILIM & YENiLiKÇi internet ÇÖZÜMLERi üretiyoruz - info@doublesolution.com WEB SiTESi TASARIMI Firmanıza özel LOGO ve KURUMSAL KiMLiK çalışmaları yapıyoruz

Detaylı

ÖZEL ÜMRANİYE İRFAN ANADOLU LİSESİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ BÜLTENİ

ÖZEL ÜMRANİYE İRFAN ANADOLU LİSESİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ BÜLTENİ ÖZEL ÜMRANİYE İRFAN ANADOLU LİSESİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ BÜLTENİ Kasım 2012 www.irfankoleji.com Sayfa 1 / 5 GENCİN TEKNOLOJİYLE İMTİHANI Gençler Dile Geldi adında İntel in düzenlemiş olduğu

Detaylı

Emekliler her gün 1 4 saatlerini internette geçiriyor. Emekliler günde 1 4 saat bilgisayar başında. Emekliler bilgisayar ve interneti seviyor

Emekliler her gün 1 4 saatlerini internette geçiriyor. Emekliler günde 1 4 saat bilgisayar başında. Emekliler bilgisayar ve interneti seviyor Basın Bülteni Banu Sürüel, Capitol Halkla İlişkiler Gaye Kökten, Intel Türkiye Tel: 212 339 83 83 Tel: 212 349 15 00 banu.suruel@ogilvy.com Gaye.Kokten@intel.com Emekliler her gün 1 4 saatlerini internette

Detaylı

İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ.

İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ. Yeni nesil dijital liderlik ajansı İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ. Dijital yolculukta, 48 milyon sabit internet kullanıcısı, 45.3 milyon mobil internet kullanıcısı 8 milyon aktif

Detaylı

Dijital Voltaj. Aralık 2017

Dijital Voltaj. Aralık 2017 Dijital Voltaj Aralık 2017 2017 de dijital platformlarda en çok arananlar Kaynak:http://www.haberturk.com/google-da-2017-yilinda-en-cok-arananlar-listesi-belli-oldu-1753263-ekonomi Facebook tan kullanıcıları

Detaylı

Online Video Reklamcılığında Başarı İçin Medya Planlamasıyla İlgili 4 İpucu

Online Video Reklamcılığında Başarı İçin Medya Planlamasıyla İlgili 4 İpucu Online Video Reklamcılığında Başarı İçin Medya Planlamasıyla İlgili 4 İpucu Yazan: Kate Stanford Yayınlanma tarihi: Eylül 2016 Konular Reklamcılık Yayın içi video Reklam Öğesi Tüketiciler, tüm cihazlarının

Detaylı

* 2012 yılında stabil kalan küresel ekonominin, 2013 yılında yüzde 3,1 lik bir büyümeye ulaşması bekleniyor.

* 2012 yılında stabil kalan küresel ekonominin, 2013 yılında yüzde 3,1 lik bir büyümeye ulaşması bekleniyor. Turizmcilere yol gösteren 'Global Trendler Raporu 2013' yayımlandı 6.11.2013-16:03:02 WTM'de açıklanan "Global Trends Report 2013"de, bir yandan küresel ekonominin durumuna ve küresel turizme dair bir

Detaylı

PINGPONG. Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım

PINGPONG. Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım PINGPONG Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım 1 Sunum İçeriği Biz Kimiz? Kuruluş amacımız ve gelişim sürecimiz. PINGPONG Sistem ve İşleyiş Çalışma modeli, aplikasyon işleyişi ve sistemimiz. PINGPONG Nedir?

Detaylı

Okula Dönüş Alışverişi 2015: Pazarlamacılar Nasıl Başarılı Olabilir?

Okula Dönüş Alışverişi 2015: Pazarlamacılar Nasıl Başarılı Olabilir? Okula Dönüş Alışverişi 2015: Pazarlamacılar Nasıl Başarılı Olabilir? Yazar Jordan Rost Allison Mooney Yayınlanan Temmuz 2015 Yoğun çalışan ebeveynler eğitim yılı biter bitmez çocuklarını okula geri göndermek

Detaylı

Yılından beri E-Ticaret in gelişmesi için çalıştık, sektörün büyümesi ve Türkiye nin kalkınmasında e-ticaretin rolünü artırmak için uğraştık.

Yılından beri E-Ticaret in gelişmesi için çalıştık, sektörün büyümesi ve Türkiye nin kalkınmasında e-ticaretin rolünü artırmak için uğraştık. 1998 Yılından beri E-Ticaret in gelişmesi için çalıştık, sektörün büyümesi ve Türkiye nin kalkınmasında e-ticaretin rolünü artırmak için uğraştık. Dünya değişti, ticaret de! Bir değişim her şeyi değiştirdi!

Detaylı

Tüvtürk'ün sıkı muayenesi lastikçinin bayramı oldu

Tüvtürk'ün sıkı muayenesi lastikçinin bayramı oldu Tüvtürk'ün sıkı muayenesi lastikçinin bayramı oldu Krizden bir hayli etkilenen ve yıl boyunca bir kaç kez üretime ara vermek zorunda kalan lastik fabrikaları, Tuvtürk'ün araç muayenesi sayesinde adeta

Detaylı

21 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

21 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 21 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni PayPal Online Ödeme Sistemlerini Hızlandıracak Uygulamalar Üzerinde Çalışıyor Son dönemlerde fiziki mağazalardaki kullanımı artırmak için çeşitli çalışmalar

Detaylı

16 Aralık 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

16 Aralık 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 16 Aralık 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni Put.io, Bitcoin İle Ödeme Almaya Başladı 2009 da kurulan Put.io, Türkiye de üretilen en yenilikçi girişimler biri olarak adından uzun süre bahsettirdi. Tüm

Detaylı

IT-515 E-Devlet ve e-dönüşüm Türk Hava Kurumu Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Yüksek Lisans Programı 2014

IT-515 E-Devlet ve e-dönüşüm Türk Hava Kurumu Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Yüksek Lisans Programı 2014 IT-515 E-Devlet ve e-dönüşüm Türk Hava Kurumu Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Yüksek Lisans Programı 2014 Bugrahan Adamhasan bugrahan_a@yahoo.com Ders Öğretim Görevlileri Dr. İzzet Gökhan ÖZBİLGİN Mustafa

Detaylı

BUNLARI BĠLĠYOR MUYDUNUZ? Aygen Tezcan IAB Türkiye

BUNLARI BĠLĠYOR MUYDUNUZ? Aygen Tezcan IAB Türkiye BUNLARI BĠLĠYOR MUYDUNUZ? Aygen Tezcan IAB Türkiye 39 ülkede dijitalin geliģimi için çalıģır HAYAT DEĞĠġĠYOR, ARTIK HĠÇ BĠR ġey ESKĠSĠ GĠBĠ DEĞĠL. Son yılların popüler iģ adamları MARK ZUCKERBERG 29 MIKE

Detaylı

Akıllı telefonlar, avuçiçi bilgisayarlar ile taşınabilir (cep) telefonların özelliklerini birleştiren cihazlardır. Akıllı telefonlar kullanıcıların

Akıllı telefonlar, avuçiçi bilgisayarlar ile taşınabilir (cep) telefonların özelliklerini birleştiren cihazlardır. Akıllı telefonlar kullanıcıların Akıllı telefonlar, avuçiçi bilgisayarlar ile taşınabilir (cep) telefonların özelliklerini birleştiren cihazlardır. Akıllı telefonlar kullanıcıların bilgilerini saklamalarına, program yüklemelerine izin

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 465, 1 Aralık 2015-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Değineceğimiz konular Mobil ağa geçiş Mikro anlar önemlidir Mikro anlarla dolu bir dünyada başarılı olma Müşteri Eşleştirme Tanımadığınız kullanıcıları hedefleme

Detaylı

İnternet Teknolojisi. İnternet Teknolojisi. Bilgisayar-II - 4. Hafta. Öğrt. Gör. Alper ASLAN 1. Öğrt. Gör. Alper Aslan. İnternet Nedir?

İnternet Teknolojisi. İnternet Teknolojisi. Bilgisayar-II - 4. Hafta. Öğrt. Gör. Alper ASLAN 1. Öğrt. Gör. Alper Aslan. İnternet Nedir? İnternet Teknolojisi Öğrt. Gör. Alper Aslan ENF102 Bilgisayar - II İnternet Teknolojisi İnternet Nedir? İnternet Kime Aittir İnternet in Türkiye deki Gelişimi İnternet in Türkiye de Kullanımı Yakın Gelecekte

Detaylı

ItsMeeApp. 360 Network. Girişimci Günü Sunumu

ItsMeeApp. 360 Network. Girişimci Günü Sunumu ItsMeeApp 360 Network Girişimci Günü Sunumu 18.10.2017 Özgür OLGUN +905343330694 Linkedin/ozgurolgun93 ozgurolgun93@i tsmeeapp.com ozgurolgun93@gmail.com Biz kimiz? Networking İnsanlar diğer insanlarla

Detaylı

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Bölüm 1 Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Dijital Dünyada Yaşamak Hedefler Bilgisayar kullanabilmenin günümüzde başarılı olmak için neden son derece önemli olduğu Bilgisayar sözcüğünün tanımlanması

Detaylı

e-perakende Dinamikleri

e-perakende Dinamikleri e-perakende Dinamikleri Haziran 2015 Her ay 5 milyon alışverişçiyi 600 e yakın mağazadan yüzbinlerce ürünle buluşturan akakce.com un web ve mobil verilerinden derlenmiş olan Akakçe Bilgi Servisi Haziran

Detaylı

Online Videoların Marka Metrikleri Üzerindeki Etkisini Ölçme

Online Videoların Marka Metrikleri Üzerindeki Etkisini Ölçme Online Videoların Marka Metrikleri Üzerindeki Etkisini Ölçme Yayınlanan Nisan 2015 Konular Reklâm Etkileşim metrikleri kullanıcıların online videolara nasıl tepki verdiğini gösterir. Ancak marka metrikleri

Detaylı

Dünya da ve Türkiye de Mobil in Yeri

Dünya da ve Türkiye de Mobil in Yeri MOBİL PAZARLAMA Dünya da ve Türkiye de Mobil in Yeri Dünyada 1,5 milyar insan akıllı telefon kullanıyor. Türkiye de kadınların %44 ü, erkeklerin %56 sı akıllı telefon kullanıyor. Cep telefonu kullanıcılarının

Detaylı

28 Nisan 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

28 Nisan 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 28 Nisan 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Dünyanın İlk Bitcoin İle Ödeme Yapılabilen Debit Kartı Geliyor Bitcoin in artan popülaritesi ve dünyadaki büyük şirketlerin ödemelerde Bitcoin kabul ediyor

Detaylı

25 Mart 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

25 Mart 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 25 Mart 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Türkiye de Dijital Reklam Yatırımları 2013 te Yaklaşık %25 Büyüdü Webrazzi Dijital 14 te gerçekleşen ilk panel Türkiye de Online Reklam Yatırımları ve Mevcut

Detaylı

TURKCELL SIR BAŞLIK ALANI. Çağatay AYNUR Turkcell Kurumsal Satış Direktörü

TURKCELL SIR BAŞLIK ALANI. Çağatay AYNUR Turkcell Kurumsal Satış Direktörü BAŞLIK ALANI Çağatay AYNUR Turkcell Kurumsal Satış Direktörü Her Yerden Ulaşılabilir Servislerle Yeni Bir Dünya TARIM Mobil Cihazlar Başrolde (Milyon Adet) 1.500 1.000 500 Akıllı Telefonlar Tabletler Bilgisayar

Detaylı