27 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "27 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni"

Transkript

1 27 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

2 GÜNEY KIBRIS TA BİR ÜNİVERSİTEDE BITCOIN İLE HARÇ ÖDEME DÖNEMİ BAŞLIYOR Güney Kıbrıs ta bir üniversite, öğrencilerin okul ücretlerini Bitcoin ile ödemelerine imkan tanıdı. Böylelikle tüm dünyada etkisini gitgide artıran Bitcoin, ilk kez eğitim sistemine de girmiş oldu. Güney Kıbrıs ta den fazla öğrencisiyle eğitime devam eden Nicosia Üniversitesi, öğrencilerinin sanal para birimiyle yaptıkları ödemeleri bu bahar döneminden itibaren kabul edeceğini duyurdu. Nicosia Üniversitesi sadece Bitcoin ile yapılan ödemeleri kabul etmekle kalmayıp, yine bu bahar döneminde Sanal Para Birimi Lisans Programı nı da başlatacaklarını açıkladı. Üniversite bu sayede Güney Kıbrıs hükümetini, Bitcoin ticareti, bankacılığı ve bu para birimiyle ilgili süreçlerde ülkeyi merkez bir konuma çekmeye teşvik ediyor. İlk Bitcoin ATM sinin de Güney Kıbrıs ta açıldığı göz önünde bulundurulursa, ülke Bitcoin konusunda bir merkez olmaya aday. Son olarak Bitcoin in son dönemlerdeki çıkışına değinecek olursak bu hafta içinde sanal para birimi ilk olarak 600 dolara sonra da 900 doların üzerine çıkarak internet üzerinde kendinden oldukça konuşturmuştu.

3 ATM KARTI ÇIKARAN GOOGLE, BANKACILIĞA ISINIYOR Google Wallet ile ilişkilendirilen ATM kartı ile alışveriş de yapılabiliyor. Online ödeme sistemlerine ilgisini uzun süredir gösteren Google, Checkout ile başlattığı serüveni mobil ödeme sistemlerini de içerisine alan Wallet ile devam ettirdi. Google Commerce blogunda geçtiğimiz gün yayınlanan duyuru ise, markanın bu işi ne kadar ciddiye aldığının yeni bir göstergesi. Google ın yeni duyurduğu Google Wallet Card ile Wallet kullanıcıları hesaplarındaki parayı ATM ler aracılığı ile doğrudan çekebilecek. Debit kart niteliğindeki Google Wallet Card fiziksel mağazalardan alışveriş yapabilme imkânı da sağlayacak. Google ın duyurusunda kartın kullanımına ilişkin aylık ya da yıllık herhangi bir ücretin alınmayacağı da ifade ediliyor. MasterCard noktalarında kullanılabilecek kart şimdilik sadece ABD de kullanıma sunulmuş durumda.

4 TEB, GOOGLE GLASS A ÖZEL CEPTETEB UYGULAMASINI GELİŞTİRDİ Daha önce QR kodla kartsız para çekmenin de aralarında bulunduğu yenilikler yapan TEB, Google Glass için özel bir uygulama geliştirdi. Türkiye de Google Glass henüz sayılı kişide bulunmasına rağmen TEB in bu yeniliği dijital dünyaya verdiği önemin bir göstergesi. Ülkemizin sayılı mobil yazılım şirketlerinden Pozitron un geliştirdiği Google Glass uygulaması ile kullanıcılar şu an için bankacılık işlemlerini yapamasa da kampanyaları takip edip, bulundukları noktaya en yakın TEB ATM ve şubelerini akıllı gözlükleri ile bulabilecekler. Google Glass uygulama mağazasına yüklenen CEPTETEB uygulaması, kısa bir süre içerisinde uygulama mağazasında yerine alacak. Şimdilik ise TEB çalışanları Glass ile denemeler yapıyor. Aşağıda CEPTETEB Glass uygulaması ile şube ararken çekilmiş ekran görüntüsünü görebilirsiniz.

5 RAKAMLARLA TÜRKİYE DE E-TİCARET 100 e yakın ülkede 60 binin üzerinde çalışanı bulunan AIG firması hazırladığı infografikle Türkiye internet pazarına ait bir takım veriler paylaştı. İnfografikte paylaşılan verilere göre 36 milyon internet kullanıcısının bulunduğu Türkiye, internet penetrasyonunda Avrupa da 5. sırada. 76 milyon nüfusa sahip olan Türkiye de mobil penetrasyon oranı ise 67 milyon mobil kullanıcı ile %90 seviyelerine ulaşmış durumda ve bu kullanıcılar günde en az bir kez telefonlarıyla internete bağlanıyor. E-ticaret rakamlarına bakıldığında ise Türkiye nin dünyada 9. sırada olduğu görülüyor. E-ticaret penetrasyonu %28 olarak belirtilirken online alışveriş yapanların sayısının da 10 milyona ulaştığına değiniliyor. Geçtiğimiz yıl 31 milyar TL lik e-ticaret hacmine ulaşan Türkiye pazarının 2015 yılında ise bu rakamın iki katına çıkarak 62 milyar TL ye ulaşacağı da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor. Paylaşılan bir diğer bilgi ise Türiye deki her 3 kredi kartından biri online alışveriş için kullanılıyor.

6 ONLINE ALIŞVERİŞTE KADINLAR GÖRSELLERE, ERKEKLER İSE FİYATLARA BAKIYOR Türkiye de internetten alışveriş yapan kesimin 10 milyona ulaştı ve yapılan araştırmalar online alışveriş yapan kadın ve erkek tüketicilerin de bu platformlar üzerindeki davranışlarının değişiklik gösterdiğini ortaya koyuyor. Userspots un yaptığı kullanıcı deneyimi ve kullanılabilirlik araştırmasına göre kadınların ve erkeklerin interneti kullanma şekilleri farklılık gösteriyor. Kadınlar, e-ticaret sitelerinde alacakları ürünlerin görsellerine daha çok dikkat ederken, erkek tüketiciler bu ürünlerin fiyatlarını inceliyor. Haber siteleri ve banka gibi yazı ağırlıklı sitelerde ise bu durum değişiklik gösteriyor. Erkek kullanıcılar görseller üzerine odaklanırken, kadınlar daha çok metinlerin üzerine odaklanıyor. Araştırmaya göre kadınlar, erkeklere kıyasla internette %8 daha fazla vakit geçiriyor ve sosyal mecralar söz konusu olduğunda ise bu oran %30 a kadar yükselebiliyor. Kadınların sosyal ağlar haricinde en çok vakit harcadıkları platformlar arasında e-posta ve hızlı mesajlaşma servisleri yer alıyor. Araştırma her iki kullanıcı grubu içinde internet sitelerindeki önemli kriter kullanımın kolay olması olduğunu da ortaya koyuyor.

7 HABER KAYNAĞI OLARAK SOSYAL AĞ SİTELERİ Haber her an, her yerden ve herkes tarafından erişilebilir ve dağıtılabilir hale geldi. Bunda da özellikle sosyal medyanın rolü son derece büyük. PEW in gerçekleştirdiği bir araştırma bir haber kaynağı olarak sosyal ağ sitelerinin nasıl bir önemi olduğunu ortaya koyuyor. Araştırma ABD de gerçekleştirilmiş olduğu için ülkemizdeki alışkanlıklara bire bir uygun olmayabilir. Bununla beraber sosyal medya kullanımının küresel olarak benzerlikler gösterdiğini düşündüğümüzde Türkiye de sosyal medyanın bir haber kaynağı olarak nasıl kullanıldığına dair fikir verecektir. 11 önemli sosyal ağ sitesinin incelendiği araştırmada ilk olarak, her bir sosyal ağ sitesinin kullanıcılarının ne kadarının siteyi haber alma amaçlı kullandığını gösteriyor. Listedeki en çok kullanıcıya sahip sosyal ağ sitesi olmasa da Reddit kullanıcılarının %62 sinin siteyi haber kaynağı olarak kullanıyor olması, Reddit i bu listede birinci sıraya yerleştiriyor. Ardından %52 ile Twitter ve %47 ile Facebook geliyor.

8 HABER KAYNAĞI OLARAK SOSYAL AĞ SİTELERİ Araştırmadaki diğer sonuç da sosyal ağları bir haber kaynağı olarak kullananların %65 inin haberleri tek bir sosyal ağ sitesinden takip ediyor oldukları. Birden fazla siteyi bu amaçla kullananların oranı %26 iken, üç veya daha fazla kaynaktan haberleri takip edenlerin oranı sadece %9. Birden fazla sosyal ağ sitesini haber kaynağı olarak değerlendiren kullanıcılar arasında Facebook un popülerliği görünüyor. Diğer bir sosyal ağ sitesinden haberleri takip edenlerin, ikinci haber kaynağı olarak Facebook u kullanma oranları oldukça yüksek. Bu açıdan bakıldığında ikinci sırada ise YouTube geliyor. Burada ortalamayı artıran ilk haber kaynağı olarak Google+ ı görüyoruz. Çünkü Google+ tan haber alan kullanıcıların %47 si ikinci haber kaynağı olarak yine Google a ait olan YouTube u tercih ediyorlar. Bu listede üçüncü sırada ise Twitter geliyor.

9 FACEBOOK TAKİ KÜÇÜK İŞLETMELERİN SAYISI 25 MİLYONA ULAŞTI Facebook reklamverenler için daha elverişli bir platform olma yönünde ağına yeni özellikler eklemeye devam ederken Facebook u bir pazarlama platformu olarak kullanan şirketlerin de sayısı artıyor. Sadece global ve büyük markalar değil orta ve küçük ölçekli işletmelerin de tercih ettiği Facebook, şu an 25 milyon küçük işletmenin sosyal ağ üzerinde yer aldığını duyurdu. Techcrunch a açıklama yapan Facebook, 25 milyon küçük işletmenin 1 milyonunun sosyal ağ üzerinde aktif olduğunu söylüyor. Burada dikkat çeken Facebook un küçük ölçekli işletme kavramını genişletmiş olduğu. Zira Nisan ayında Facebook sosyal ağda kendine ait bir sayfaya sahip 15 milyon küçük işletme olduğunu dile getirmişti. O zamanlar sadece fiziki bir lokasyona sahip şirketleri küçük ölçekli işletmeler kategorisine sokan Facebook, bunun sınırlarını esnetmiş gibi gözüküyor. Şimdi 25 milyona ulaşan küçük işletmelerin arasına Facebook e-ticaret şirketlerini de eklemiş durumda. Perakende mağazaları olmasa da e- ticaret şirketlerinin önemli reklamverenlerinin arasında olduğunu farkına varan Facebook un böylelikle küçük işletmeler olarak saydığı şirketlerin kriterlerini de değiştirmiş olduğu göze çarpıyor.

10 MOBİL UYGULAMALARINI GÜNCELLEYEN TWITTER, ARAMA SONUÇLARINI DAHA DETAYLI GÖSTERİYOR Twitter, ios ve Android cihazlar için arama özelliklerini artıran yeni güncellemesini duyurdu. Tasarım değişiklikleri de beraberinde getiren yeni güncellemede dikkat çeken değişiklikler ikonların daha estetik hale getirilmesi ile Keşfet bölümünde yapılan sadeleştirme olduğunu söyleyebiliriz. Tasarımsal yeniliklerin yanında Twitter ın mobil versiyonunda güncelleme ile gelen en önemli değişiklik ise geliştirilen ve detaylandırılan arama sorgusu. Kullanıcılar arama sorgularında lokasyon bazlı ve içerik bazlı filtreleme ile aradığına kolayca ulaşabilecek. Mobil arama sorgularında daha önce fotoğrafları, videoları ve haberleri aynı sayfada ama sıralı biçimde gösteren Twitter ın her bir aramayı filtreleme özelliği mobil kullanımını daha da artıracağa benziyor. Yeni güncellemeyi detaylı incelediğimizde arama sorgusunda ilk sırada ilgili kişiler gösterilirken sola doğru kaydırmayla birden fazla ilgili kişiye de ulaşmak mümkün. En fazla etkileşim alan tweetler öncelikli olarak gösterilirken solda yer alan tüm tweetler sekmesi ile ilgili tweetlerin hepsine ulaşmakta mümkün.

11 GOOGLE, KÜRESEL OLARAK DİJİTAL REKLAM PASTASININ %30 UNU TEK BAŞINA KAPLIYOR 1998 yılında bir arama şirketi olarak kurulan Google; bugün baktığınızda 40 binin üzerindeki çalışanıyla dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri konumunda. Son zamanlarda mobil başta olmak üzere başka konularda çalışmalar yapsa da ABD merkezli şirket hala gelirlerinin çok büyük bir kısmını reklamcılıktan kazanıyor. Facebook un son yıllarda özellikle mobil reklamcılıkta attığı adımlara rağmen hala ciddi anlamda tehdit edemediği Google; pazarın açık ara lideri olarak gözüküyor. Ki grafikte de göreceğiniz gibi aynı şey rakamlara da yansıyor. Grafiğe göre 2011 yılında toplam dijital reklam gelirlerinin %32,08 ini kazanan Google, 2012 de %31,46 ve 2013 de de %33,24 lık bir oran elde etmiş. Bir başka deyişle dünya üzerinde dijital reklamcılıktan kazanılan her 100 TL nin 33,24 ünü bir şirket kazanıyor, ve o şirket de Google diyebiliriz.

12 TWITTER IN GENİŞLETİLMİŞ GÖRSELLERİ ETKİLEŞİMİ NASIL ETKİLEDİ Bundan kısa bir süre önce Twitter zaman akışı içerisinde görsellerin görüntülenme şekli ile ilgili önemli bir değişikliğe gitti. Bu değişiklikle Twitter üzerinde görselleri görüntülemek için artık tıklamak gerekmiyor ve görseller akış içerisinde doğrudan görülebiliyor. Peki bu yenilik Twitter da etkileşim anlamında neleri değiştirdi? Buffer ın ilk gözlemlediği fark görsel içeren tweet ler ile içermeyenler arasındaki tıklama farkı. Yapılan araştırma görsel içeren tweet lerin %18 oranında daha fazla tıklandığını ortaya koyuyor. %18 her ne kadar yaklaşık beşte bir oranına denk geliyor olsa da araştırmadaki en dikkat çekici oran değil. Yeni görsel sunumunun asıl farkı favori ve retweet lerde ortaya çıkıyor. Görseller tweet lerin favorilere eklenme oranını %89 gibi oldukça dikkat çekici bir oranda artırmış durumda. Retweet lere bakıldığında ise fark %150 ye kadar çıkıyor. Yani yeni görsellerin tıklama oranına etkisi düşük olmasına rağmen favoriler ve retweet ler açısından çok ciddi bir artış göze çarpıyor.

13 PINTEREST YENİ YER PİNLERİYLE SEYAHAT PAZARINA AÇILIYOR Pinterest, dün duyurduğu yeni özelliği Place Pins (Yer Pinleri) ile kullanıcıların seyahatlerini organize edip planlayabilecekleri bir sosyal ağ olma yolunda önemli bir adım attı. Bu özellikle birlikte kullanıcılar var olan ve yeni pinlerine lokasyon bilgisi ekleyip bunları harita üzerinde görüntüleyebilecek. Yer pinleri ile tamamen yeni bir pazara, seyahat piyasasına adım atan Pinterest bu sayede kullanıcılara ziyaret ettikleri yerleri paylaşma imkanı sunacak. Bir çeşit seyahat rehberi görünümüne bürünecek olan Pinterest aynı zamanda diğer kullanıcıların paylaştıkları yer pinlerinden yola çıkarak seyahat planları yapabilmenin de önünü açacak. Kullanıcılar pinlerine yer bilgisini eklemekte Pinterest in Airbnb, OpenTable, Foursquare, TripAdvisor, Booking.com gibi iş ortaklarından faydalanacak. Bu yer pinleri mekanların adres ve telefon bilgilerini de otomatik olarak içereceği için kullanıcıların gezi planları yaparken tüm gerekli bilgilere kolaylıkla ulaşmasını sağlayacak.

14 WINDOWS PHONE, INSTAGRAM A KAVUŞTU Vine ın ardından sonunda Instagram da Windows Phone daki yerini aldı. Uzun bir süredir beklenen ve 6tag gibi alternatifleri Windows Phone kullanıcılarından büyük ilgi gören Instagram ın beta versiyonu Windows uygulama mağazasında yayınlandı. 150 milyon kullanıcıya ulaşan Instagram ın Windows Phone versiyonu henüz beta sürümünde olduğu için özellik bakımından çok zengin bir uygulama değil. Şimdilik uygulamada Instagram ın belli başlı özelliklerini kullanabiliyorsunuz. Haberi resmi blogundan duyuran Instagram, uygulamayı geliştirmeye devam edeceklerini açıklarken Windows Phone için yeni özellikleri yakın bir süreçte kullanıcılara sunacaklarını ifade etti. Halihazırda hangi özellikler var diye merak edecek olursanız; Instagram ın Windows Phone sürümünde uygulamanın alameti farikası filtreler, yeni video kayıt desteği, sosyal paylaşım seçenekleri, sınırsız yükleme imkanı ve son olarak kamera desteği gibi özellikler bulunuyor.

15 2013 YILININ SOSYAL MEDYA İSTATİSTİKLERİ Hindistan da yayın yapan Digital Insights bir çalışma yapmış ve 2013 yılında sosyal medya alanında öne çıkan tüm rakamları tek bir infografikte toplayarak, bir 2013 raporu hazırlamış. Hazırlanan infografikğe göre 2013 yılında 4.2 milyar insan sosyal ağlara giriş yapmak için mobil cihazlarını kullanmış, Instagram da yer alan fotoğraflara her saniye 8000 beğeni yapılıyor, RT alan tweet lerin %28 i please RT! ( Lütfen Retweet! ) cümlesini içeriyor. Tüm sosyal ağların 2013 yılı hareketlerine ve ilginç rakamlara linkteki infografikten erişebilirsiniz.

16 İyi Çalışmalar

17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Mobil RTB Harcamaları %459 Artış Gösterdi emarketer tahminlerine göre RTB harcamaları (tüm reklam çeşitleri dahil) 2018 yılında toplamda $12 milyar a ulaşacak.

Detaylı

23 Ekim 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

23 Ekim 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 23 Ekim 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni TÜRKİYE NİN ONLINE PERAKENDE HARİTASI: 36 MİLYON İLE EN ÇOK İNTERNET KULLANISINA SAHİP 20. ÜLKE Markafoni son çalışmasında e-ticarete dair merak edilen pek çok

Detaylı

7 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

7 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 7 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Koinim.Com: Yeni Bir Türk Bitcoin Cüzdan Ve Platformu Bitcoin internetin en sıra dışı fenomenlerinden biri haline geldi. Bundan sadece bir kaç ay öncesine kadar

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ Sadece E-mail Abonelerine Özel BİLİYOR MUYDUN? Tüketicilerin %90 ı satın alma kararlarında internetteki yorumların etkili olduğunu düşünüyor.

Detaylı

1 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

1 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 1 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni POZITRON, TÜRKİYE MOBİL BANKACILIK PAZARINI GÖSTEREN DETAYLI BİR RAPOR YAYINLADI Pozitron un yayınladığı rapora göre Haziran 2012 de 1,72 milyon olan mobil bankacılık

Detaylı

13 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

13 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 13 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Dünya Genelindeki Girişim Sermayelerinin 2013 Yılı Değerlendirmeleri Araştırma şirketi Pitchbook un hazırladığı infografik de dünya genelindeki girişim sermayelerinin

Detaylı

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR?

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Haziran 2010 SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Proje Koordinatörleri: İndeks Araştırma Ekibi Simge Şahin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Giriş:

Detaylı

10 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

10 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 10 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Apple dan Bitcoin Açılımı Apple, App Store kılavuzunda yenilemeye giderek sanal para birimlerini kabul edebileceğini belirtti. TechCrunch un farkettiği yenilikte

Detaylı

25 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

25 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 25 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Yapı Kredi nin Vine Kampanyası Mobil Şube ye Olan İlgiyi İkiye Katladı Vine, bir yanda kendi trendlerini ve fenomenlerini yaratmaya devam ederken diğer yanda

Detaylı

5 Ağustos 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

5 Ağustos 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 5 Ağustos 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni TBB, HAZİRAN İNTERNET VE MOBİL BANKACILIK İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI TBB nin yayınladığı Haziran ayı internet ve mobil bankacılık istafsfkleri raporuna göre;

Detaylı

31 Mart 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

31 Mart 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 31 Mart 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Mobilden Açılan E-postaların Geri Dönüşümleri %52 Arttı Mobil cihazların en çok kullanıldığı alanlardan biri de gün içerisinde e-postaların kontrolünü yapmak.

Detaylı

SOSYAL MEDYA VE ODALAR

SOSYAL MEDYA VE ODALAR Hacı Dede Hakan KARAGÖZ Araştırma Raporu KONYA ARALIK, 2017 www.kto.org.tr İÇİNDEKİLER 1. SOSYAL MEDYA... 1 2. SOSYAL MEDYA TARİHİ... 2 3. DÜNYA DA SOSYAL MEDYA... 2 4. TÜRKİYE DE SOSYAL MEDYA... 4 5.

Detaylı

Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi. EĞİTMEN : Eren GÖKYER

Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi. EĞİTMEN : Eren GÖKYER Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi EĞİTMEN : Eren GÖKYER 2018 Türkiye İnternet Kullanım ve Sosyal Medya İstatistikleri We Are Social 2018 Türkiye araştırma sonuçları Dünyanın en yüksek internet hızına sahip

Detaylı

3 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

3 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 3 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Mobil Pazarlama Ve Anlık Bildirimlerin Satışlara Etkisi Mobil ticaret artık online satışların %23 ünü kapsıyor. Bu yüzden bu konu her geçen gün daha çok gündeme

Detaylı

Dijital Cüzdanlar ve BKM Express. Serkan YAZICIOĞLU

Dijital Cüzdanlar ve BKM Express. Serkan YAZICIOĞLU 1 Dijital Cüzdanlar ve BKM Express Serkan YAZICIOĞLU 2 Ajanda 1) Dünyadan Rakamlar 2) Türkiye de Neler Oluyor? 3)BKM Express Mobilin Önlenemez Yükselişi Sürüyor Global Kullanıcı Sayıları (Milyon) 1900

Detaylı

8 Nisan 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

8 Nisan 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 8 Nisan 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Plak Arşiviyle Ünlü Zihni Müzik, Bitcoin ile Ödeme Kabul Etmeye Başladı Dünyada Bitcoin kabul eden işletmelerin çoğalmasının yanı sıra sanal para birimi Türkiye

Detaylı

9 Aralık 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

9 Aralık 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 9 Aralık 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni Türkiye nin İlk Bitcoin ATM si İstanbul Atatürk Havalimanı nda Kullanıma Açıldı Geçtiğimiz Nisan ayında ilk kez Güney Kıbrıs ta kullanılmaya başlayan Bitcoin

Detaylı

11 Ağustos 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

11 Ağustos 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 11 Ağustos 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Wikipedia Artık Bitcoin İle Bağış Kabul Ediyor Özgür Ansiklopedi Wikipedia nın arkasındaki vakıf Wikimedia Foundation, bundan böyle bitcoin ile bağış kabul

Detaylı

Mobil Pazarlama Stratejiniz İçin Çevrimiçi Video Neden Olmazsa Olmaz?

Mobil Pazarlama Stratejiniz İçin Çevrimiçi Video Neden Olmazsa Olmaz? Mobil Pazarlama Stratejiniz İçin Çevrimiçi Video Neden Olmazsa Olmaz? Günümüzde tüketiciler ihtiyaç duydukları ya da istedikleri bir şey olduğunda refleks olarak Yayınlandı Nisan 2015 telefonlarına uzanıyor.

Detaylı

21 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

21 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 21 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni PayPal Online Ödeme Sistemlerini Hızlandıracak Uygulamalar Üzerinde Çalışıyor Son dönemlerde fiziki mağazalardaki kullanımı artırmak için çeşitli çalışmalar

Detaylı

27 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

27 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 27 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni PayU Türkiye, BKM Express i Ödeme Seçenekleri Arasına Ekledi Online ödeme sistemlerinin iki önemli oyuncusu PayU Türkiye ve BKM Express yeni bir işbirliğine

Detaylı

PINGPONG. Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım

PINGPONG. Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım PINGPONG Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım 1 Sunum İçeriği Biz Kimiz? Kuruluş amacımız ve gelişim sürecimiz. PINGPONG Sistem ve İşleyiş Çalışma modeli, aplikasyon işleyişi ve sistemimiz. PINGPONG Nedir?

Detaylı

MET-AY BİLİŞİM. w w w.met-aybilisim.com

MET-AY BİLİŞİM. w w w.met-aybilisim.com MET-AY BİLİŞİM T a s a r ı m M E T-AY BİL İŞ İM TASARI M YA ZI LI M LTD.Ş Tİ. Turan Gün eş B ul va r ı 5 1 0. S ok. N o : 2 / 8 Yıld ı zevl er / A NK A R A v e Y a z ı l ı m w w w.met-aybilisim.com bilgi@met-aybilisim.com

Detaylı

www.campaignwall.com

www.campaignwall.com #Hashtag li kampanyalar ve etkinlikler için her türlü iç/dış ekranda kullanılabilen; Tweet leri, Insagram / Facebook Post larını izleme, sayma, gereğinde filtreleme, yönetme ve infografikle raporlama sistemidir.

Detaylı

Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek

Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek Tarih: 19.01.2013 Sayı: 2014/01 İSMMMO dan Türkiye nin Yaratıcı Geleceği / Y Kuşağı Raporu Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek İSMMMO nun Türkiye nin Yaratıcı Geleceği / Y Kuşağı adlı

Detaylı

10 Şubat 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

10 Şubat 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 10 Şubat 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Amazon dan PayPal ve Square e Rakip Ödeme Sistemi ABD ve İngiltere de Pazar günleri de kargo gönderimine başlayan Amazon bir süredir kendi ürettiği Kindle tabletler

Detaylı

22 Temmuz 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

22 Temmuz 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 22 Temmuz 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni ING Bank Mobil Cüzdanı ParaMara yı Banka Müşterisi Olmayan Kullanıcılara Açtı ING Bank'ın mobil cüzdanı ParaMara artık sadece kendi müşterilerine hizmet vermeyecek.

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. Global All-Star Ödülü kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme

Detaylı

SOSYAL MEDYADA EĞİTİM UYGULAMALARI. Yasin YÜKSEL

SOSYAL MEDYADA EĞİTİM UYGULAMALARI. Yasin YÜKSEL SOSYAL MEDYADA EĞİTİM UYGULAMALARI Yasin YÜKSEL Araştırma konusu: Sosyal medyanın -özellikle yüksek öğretimde olmak üzere- eğitime katkısını, bu konuda yapılan araştırmaları, istatistikleri ve uygulamaları

Detaylı

18 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

18 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 18 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 2017 YILINDA KÜRESEL MOBİL ÖDEME İŞLEM HACMİ 700 MİLYAR DOLARI AŞACAK Dünyaca ünlü araştırma şirketi Gartner ın sunduğu veriye göre mobil ödeme işlem hacmi

Detaylı

24 Eylül 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

24 Eylül 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 24 Eylül 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni TÜRK KULLANICILAR SOSYAL AĞLARDA NELERİ PAYLAŞIYOR Ipsos un son araştırmasına göre sosyal medya kullanıcıların büyük çoğunluğu sosyal ağlarda ilginç, komik

Detaylı

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ HASHTAG KULLANMA REHBERİ 1 Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? #HASHTAG Hangimiz günlük olarak kullandığımız sosyal medya platformlarında

Detaylı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı 2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı sağlayan cihazların daha iyi, hızlı ve ucuz modellerle

Detaylı

ÖZEL ÜMRANİYE İRFAN ANADOLU LİSESİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ BÜLTENİ

ÖZEL ÜMRANİYE İRFAN ANADOLU LİSESİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ BÜLTENİ ÖZEL ÜMRANİYE İRFAN ANADOLU LİSESİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ BÜLTENİ Kasım 2012 www.irfankoleji.com Sayfa 1 / 5 GENCİN TEKNOLOJİYLE İMTİHANI Gençler Dile Geldi adında İntel in düzenlemiş olduğu

Detaylı

SEKTÖRDEN HABERLER Kasım 2013

SEKTÖRDEN HABERLER Kasım 2013 SEKTÖRDEN HABERLER Kasım 2013 Bu sunumda e-posta pazarlama, sosyal medya, e-ticaret ve dijital pazarlama ile ilgili ilginizi çekebilecek haber ve istatistikleri bulabilirsiniz. Emarsys Hakkında Dünyanın

Detaylı

Türkiye de İnternetten Yapılan Kartlı Ödemeler. Türkiye de ve Dünyada Mobil Ödemeler. Mobil Ödemelerde Global Trendler

Türkiye de İnternetten Yapılan Kartlı Ödemeler. Türkiye de ve Dünyada Mobil Ödemeler. Mobil Ödemelerde Global Trendler 01 Türkiye de İnternetten Yapılan Kartlı Ödemeler 05 Türkiye de ve Dünyada Mobil Ödemeler 08 Mobil Ödemelerde Global Trendler TÜRKİYE DE İNTERNETTEN YAPILAN KARTLI Kredi Kartı Sayısı Sahipliği 1, 2016

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

11 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

11 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 11 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni PAYPAL AVUSTRALYA DA RESTORANLAR İÇİN YENİ BİR ÖZELLİK TEST EDİYOR Avustralya daki PayPal kullanıcıları restoranlarda masalarından kalkmadan ve garson çağırmadan

Detaylı

16 Aralık 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

16 Aralık 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 16 Aralık 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni Put.io, Bitcoin İle Ödeme Almaya Başladı 2009 da kurulan Put.io, Türkiye de üretilen en yenilikçi girişimler biri olarak adından uzun süre bahsettirdi. Tüm

Detaylı

Önemli Anlarda Tüketiciler: Bunun Otomobil Markaları için Anlamı Ne?

Önemli Anlarda Tüketiciler: Bunun Otomobil Markaları için Anlamı Ne? Önemli Anlarda Tüketiciler: Bunun Otomobil Markaları için Anlamı Ne? Yayınlanma tarihi: Aralık 2016 Konular Otomotiv, mobil, Mobil cihazlar, otomobil satın alma yolculuğunu değiştirdi. Öğle yemeği molasında

Detaylı

fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim?

fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim? 1 fastpay nedir? Cep Telefonuma Nasıl Yükleyebilirim? fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim? fastpay den Hangi İşlemleri Yapabilirim? fastpay Kampanyaları Sıkça sorulan sorular 2 Nedir?

Detaylı

5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor

5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor Tarih: 06.10.2013 Sayı: 2013/16 Türkiye de e-ticaret Raporu na göre online alışveriş beş yılda 3 e katlandı 5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor İSMMMO nun Türkiye de e-ticaret adlı raporuna

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için...

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... http://www.okaynet.net MERHABA OkayNet Bilişim Hizmetleri olarak iş yerinizi yeniden inşa ediyoruz. Duvarlarınızı yıkıyor, çerçevelerinizi değiştiriyor ve masalarınızı

Detaylı

Nevzat Melih TÜNEK THK Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Bölümünde Yüksek Lisans Öğrencisi, bu sunumda sosyal medyanın e-devlet üzerindeki etkileri

Nevzat Melih TÜNEK THK Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Bölümünde Yüksek Lisans Öğrencisi, bu sunumda sosyal medyanın e-devlet üzerindeki etkileri Nevzat Melih TÜNEK THK Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Bölümünde Yüksek Lisans Öğrencisi, bu sunumda sosyal medyanın e-devlet üzerindeki etkileri konusu ele alınmıştır. 1 Sunum kapsamında sosyal medyanın

Detaylı

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik.

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital Pazarlamada 2016 Trendleri 2017 ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital pazarlamanın 2016 daki trendlerini sizler için bir araya getirdik. Böylece

Detaylı

28 Nisan 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

28 Nisan 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 28 Nisan 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Dünyanın İlk Bitcoin İle Ödeme Yapılabilen Debit Kartı Geliyor Bitcoin in artan popülaritesi ve dünyadaki büyük şirketlerin ödemelerde Bitcoin kabul ediyor

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. AdresGezgini A.Ş. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi nde

Detaylı

Dijital Dünyadaki Gelişmeler Şubat 2014

Dijital Dünyadaki Gelişmeler Şubat 2014 Dijital Dünyadaki Gelişmeler Şubat 2014 FACEBOOK Facebook 10 Yaşında Facebook 10. yılı için sürpriz bir uygulama hazırlamanın yanında ilk mobil uygulamasının ve ilk web sayfasının görüntülerini de paylaştı.

Detaylı

Konu: Bilgi Paylaşım Araçları. Aydın MUTLU İstanbul

Konu: Bilgi Paylaşım Araçları. Aydın MUTLU İstanbul Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6.Sınıf Konu: Bilgi Paylaşım Araçları 8.-14.Hafta Aydın MUTLU 2016 - İstanbul 1- İŞBİRLİKLİ YAZARLIK İçeriğinin kullanıcıların katkılarıyla oluşturulduğu bilgi paylaşım

Detaylı

ORGANİK HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ

ORGANİK HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ Mobil pazarlama nedir? Mobil pazarlama, tüke4cide sa7n alma isteği yaratma amacıyla, mobil mecra üzerinden ve/ veya mobil ürünler kullanılarak yapılan faaliyetler olarak tanımlanmaktadır. Bir başka ifadeyle;

Detaylı

YouTube SEO Kılavuzu. Video İzlenme Oranlarını Artırmak ve Sıralamayı Yükseltmek İçin Etkili İpuçları

YouTube SEO Kılavuzu. Video İzlenme Oranlarını Artırmak ve Sıralamayı Yükseltmek İçin Etkili İpuçları YouTube SEO Kılavuzu Video İzlenme Oranlarını Artırmak ve Sıralamayı Yükseltmek İçin Etkili İpuçları Temel YouTube Arama Motoru Optimizasyonu Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş 2. Video Konusu Seçerken Dikkat

Detaylı

3 Mart 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

3 Mart 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 3 Mart 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Türkiye, Avrupa daki On Sekiz Ülke Arasında Online Bankacılık Penetrasyonunda 11. Sırada comscore 2013 yılının Şubat ayında yaptığı, 15 yaşından büyük kullanıcıların

Detaylı

26 Mayıs 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

26 Mayıs 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 26 Mayıs 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Türk KOBİ ler Kredi Kartını Avrupalı KOBİ lerden Daha İyi Kullanıyor Kredi kartı firması American Express in araştırmasına göre, Türkiye deki KOBİ ler kurumsal

Detaylı

10 Mart 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

10 Mart 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 10 Mart 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel: Türkiye de Temassız Ödeme Kullanımı %38 Oranında Arttı Mobile World Congress 14 te Visa nın 7 farklı NFC çözümünün tanıtımını

Detaylı

SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ VE BARACK OBAMA ÖRNEĞİ

SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ VE BARACK OBAMA ÖRNEĞİ SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ VE BARACK OBAMA ÖRNEĞİ Sosyal medya zaman ve mekan sınırlaması olmadan (mobil tabanlı), paylaşımın, tartışmanın esas olduğu bir iletişim şeklidir. Wikipedia sosyal medyanın özelliklerini

Detaylı

L Oréal in Dijital Dönüşümü

L Oréal in Dijital Dönüşümü L Oréal in Dijital Dönüşümü Yazan: Marie Gulin-Merle Yayınlanma tarihi: Nisan 2017 Konular Reklamcılık, Perakende, Mobil, Önemli Anlar Dijital dünyada, özellikle de mobil platformda tüketicilere gitgide

Detaylı

Maks. Karakter Apple App Store Google Play Store. Uygulama Adı Önerilen 25 (225) 30. Anahtar Kelimeler Kısa Açıklama Açıklama

Maks. Karakter Apple App Store Google Play Store. Uygulama Adı Önerilen 25 (225) 30. Anahtar Kelimeler Kısa Açıklama Açıklama Maks. Karakter Apple App Store Google Play Store Uygulama Adı Önerilen 25 (225) 30 Anahtar Kelimeler 100 - Kısa Açıklama 225 80 Açıklama 4000 4000 Yenilikler 4000 500 App App Store Google Play Store

Detaylı

18 Mart 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

18 Mart 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 18 Mart 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Google Wallet İle Yapılan Alışverişler Artık Takip Edilebilecek Google, geçtiğimiz aylarda Android cihazlarla uyumlu hale getirdiği Google Wallet (Cüzdan) uygulamasının

Detaylı

HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor

HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor Yayınlanan Mayıs ayı 2016 Konular Video Reklâm HP artık dijital video ile tek bir platform üzerinden tüm Y kuşağı kitlesine ulaşabiliyor.

Detaylı

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Eğitim Ücreti: Ücretsiz Eğitim Programının Amacı: SEO Sosyal Medya Dijital Pazarlama Sanatı

Detaylı

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi Türksat ın Tercihi İnovanka Türksat A.Ş, Kablo Tv, Uydu Net, E-devlet sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlarına tarafımızca

Detaylı

YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA

YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA YVM MEDYA CREATIVE AJANS info@yvmedya.com SUNDUĞUMUZ ÇÖZÜMLER MARKA DEĞERİNİZ BİZİMLE YÜKSELSİN Şirketlerin sosyal medyayı aktif olarak kullanımı ve kurumsal bir kimlik oluşturması

Detaylı

Online Videoların Marka Metrikleri Üzerindeki Etkisini Ölçme

Online Videoların Marka Metrikleri Üzerindeki Etkisini Ölçme Online Videoların Marka Metrikleri Üzerindeki Etkisini Ölçme Yayınlanan Nisan 2015 Konular Reklâm Etkileşim metrikleri kullanıcıların online videolara nasıl tepki verdiğini gösterir. Ancak marka metrikleri

Detaylı

Dijital Katalog Nedir?

Dijital Katalog Nedir? Dijital Katalog Nedir? Dijital Katalog, Dijital ortamda eskimeyen, yıpranmayan, daima renkli ve interaktif kalan bir Online Katalog olarak özetleyebiliriz. Dijital Katalog ile Ürünlerinizi, Hizmetlerinizi

Detaylı

Görüntülü Reklamcılık neden önemlidir? Google Görüntülü Reklam Ağı. Önemlidir? MURATOLMEZ.COM

Görüntülü Reklamcılık neden önemlidir? Google Görüntülü Reklam Ağı. Önemlidir? MURATOLMEZ.COM Google Görüntülü Ağı. Görüntülü ü cılıkneden ede Önemlidir? Program. Neden çevrimiçi reklamcılık? Müşteri Satın Alma Döngüsü Neden? Doğru hedefleme seçeneklerini belirleme i i denetleme Çevrimiçi reklamcılık

Detaylı

YouTube Türkiye Verileri

YouTube Türkiye Verileri YouTube REKLAMLARI YouTube Türkiye Verileri Aralık 2013 verilerine göre; Türkiye de YouTube tekil kullanıcı sayısı 24.9 milyon kişi İzlenen video sayısı 3,5 milyar video İzleyici başına video 142,4 adet

Detaylı

Çalışma şeklimizle fark yaratıyorum!

Çalışma şeklimizle fark yaratıyorum! Merhabalar Ben Uğur Şeşen. Yılların deneyimi ile bütünleştirdiğim çalışmalarımda Zeki Triko,Fujitsu ve Bilgitaş gibi büyük firmaların bilişim mutfaklarında yer aldım. Gelişen bilişim sektörü ile beraber

Detaylı

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme seçenekleri. Hedefleme seçeneğiniz. Google Görüntülü Reklam Ağı Nedir? (GDN), reklamlarınızı yerleştirebileceğiniz reklam alanlarına sahip web sitesi ağıdır, ilgi

Detaylı

-SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI-

-SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI- -SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI- Pazarlamadünyasi.com un Vodaco Agency işbirliği ile 04 Ağustos 30 Eylül 2009 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Sosyal Medya araştırması sonuçlandı. İnternet kullanıcıları sosyal

Detaylı

Twitter Nedir? Nasıl Kullanılır? Mehmet Nuri Çankaya

Twitter Nedir? Nasıl Kullanılır? Mehmet Nuri Çankaya Twitter Nedir? Nasıl Kullanılır? Mehmet Nuri Çankaya Twitter Nedir? Twitter; 140 karakterden oluşan tweet adı verilen internet kısa mesajlarının gönderildiği ve başkalarının mesajlarının okunabildiği bir

Detaylı

Mobil ödemeler ve dijital cüzdan uygulamaları ödeme sistemlerinin geleceğini belirleyecek

Mobil ödemeler ve dijital cüzdan uygulamaları ödeme sistemlerinin geleceğini belirleyecek BKM Genel Müdürü Canko: Mobil ödemeler ve dijital cüzdan uygulamaları ödeme sistemlerinin geleceğini belirleyecek Son üç yılda İnternet ten ödeme hacminin dünyada yüzde 16, Türkiye de ise 41 büyüme gösterdiğini

Detaylı

Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım

Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım 1 Sunum İçeriği Biz Kimiz? Kuruluş amacımız ve gelişim sürecimiz. Sistem ve İşleyiş Çalışma modeli, aplikasyon işleyişi ve sistemimiz. partnerlik. Nedir? aplikasyonu

Detaylı

BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI. İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik

BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI. İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik İŞBİRLİKLİ YAZARLIK İçeriğinin kullanıcıların katkılarıyla oluşturulduğu

Detaylı

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Türkiye de İnternet Kullanımı Potansiyel Müşterileriniz Artık Size İnternet Üzerinden Ulaşıyor Amacınız işletmenizin daha fazla ulaşılır olmasını

Detaylı

Oyder Toplu Sms Gönderimi MART 2014

Oyder Toplu Sms Gönderimi MART 2014 Oyder Toplu Sms Gönderimi MART 2014 OTOMOTİV SEKTÖRÜ Satışlarınızı ve karlılığınızı arttıracak kampanyaları hedef kitlenize toplu SMS ile duyurabilirsiniz, Müşterilerinizi özel günlerini, doğum günlerinin,

Detaylı

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu?

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Mobil Şubenizi Açın İşlerinizi Kolaylaştırın! www.mobilsubem.com Mobil Şubeniz Her an Yanınızda! Bu E-Kataloğumuzda Mobil Şubem Hizmetlerinin genel bir tanıtımını bulabilirsiniz.

Detaylı

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018 www.chemlife.com.tr DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / ChemLife Kimya Teknolojileri Gazetesi nin amacı; kimya bilimi, sanayisi ve bağlı alt sektörlerin gelişmesine katkıda bulunarak,

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

BİDOLUFEST Sosyal Medya Yönetimi

BİDOLUFEST Sosyal Medya Yönetimi BİDOLUFEST Sosyal Medya Yönetimi BİDOLU SOSYAL MEDYA UYGULAMASI Sosyal ağlardayız! Facebook ve Twitter sayfamıza öncelikle seeding ekibimizle hedef kitlemize uygun kullanıcıyı çekeceğiz. Buna ek olarak

Detaylı

Neden Sosyal Medyanın Geleceği Reklam Değil, Yayıncılık?

Neden Sosyal Medyanın Geleceği Reklam Değil, Yayıncılık? Neden Sosyal Medyanın Geleceği Reklam Değil, Yayıncılık? Bu pazarlamacılar, sosyal medya 'uzmanları' ve PR uzmanlarının her gün konuştuğu konu; Sosyal medyanın geleceği nasıl gözüküyor? 1. Geleneksel medya,

Detaylı

Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları

Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları DIGINEWS 2015 Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları Anlık İleti Uygulamaları Anlık mesajlaşma, internet üzerinden gerçek zamanlı olarak ileti transferi sağlayan bir online mesajlaşma şeklidir. Mart

Detaylı

Ben. https://www.linkedin.com/in/halilsoyler

Ben. https://www.linkedin.com/in/halilsoyler Facebook Reklamları Ben https://www.linkedin.com/in/halilsoyler Markalar Facebook Bitti Mi? Hayır. Facebook kullanıcılarının %92 si birbirlerine «4 degrees of seperation» ile bağlı. 1.320.000.000 aylık

Detaylı

Expokent Medya Bilişim

Expokent Medya Bilişim Expokent Medya Bilişim Expokent.com - Markaların Sosyal Ağı. Kısaca görevimiz: Markalara, şirketlere ve kuruluşlara internetin sınırsız dünyasında iş yapma ve kendilerini tanıtma imkanı sunmak. Kısaca

Detaylı

15 Nisan 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

15 Nisan 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 15 Nisan 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Dijital bankacılıkta bir devrim: Deneysel Bankacılık (Webrazzi Sponsorlu İçerik) Webrazzi ilk Sponsorlu İçerik denemesini bir banka ile yapmış. Ana haber akışında

Detaylı

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 STRATEJİK DİJİTAL MEDYA PLANLAMA MEDYA SATIN ALMA SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ KREATİF TASARIM ÇALIŞMALARI Stratejik Planlama Nedir? Dijital, gerçek zamanlı, tam detaylı ve

Detaylı

REKABET. Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi. Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye

REKABET. Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi. Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye REKABET Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye 1 Hemen her ürüne, markaya her yerden ulaşabiliyoruz Ben yine çarşıdaki ayakkabıcıya gideyim Biliyorum o telefonu istiyorsun ama

Detaylı

23 Aralık 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

23 Aralık 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 23 Aralık 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni Pozitron, Türkiye nin Dijital Cüzdan Haritasını Yayınladı Türkiye nin önde gelen mobil teknoloji geliştirme şirketlerinden biri olan Pozitron un hazırladığı

Detaylı

Facebook ve Instagram ile Marka Yönetimi. Enes Usta

Facebook ve Instagram ile Marka Yönetimi. Enes Usta Facebook ve Instagram ile Marka Yönetimi Enes Usta Enes Usta enesusta.com.tr twitter.com/enesustacom instagram.com/enesustacomtr instagram.com/enesustadiyorki facebook.com/enesustablog facebook.com/enesustacomtr

Detaylı

Hootsuite. Hızlı Başlangıç. Rehberi. Samsun Ekim 2015 ISBN: 978-605-65962-3-0

Hootsuite. Hızlı Başlangıç. Rehberi. Samsun Ekim 2015 ISBN: 978-605-65962-3-0 Hootsuite Hızlı Başlangıç Rehberi Samsun Ekim 2015 ISBN: 978-605-65962-3-0 Copyright Zeynel Abidin Çift - Samsun, Ekim 2015 Bu kitabın tüm hakları Zeynel Abidin Çift'e aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen

Detaylı

zevklerinizi öğrenir ve sizi seveceğiniz yerlere yönlendirir

zevklerinizi öğrenir ve sizi seveceğiniz yerlere yönlendirir Deniz Kahraman zevklerinizi öğrenir ve sizi seveceğiniz yerlere yönlendirir yakınınızdaki kişilerle iletişime geçip buluşabileceğiniz en kolay yol Kişiselleştirilmiş Yerel Arama İletişim & Etkinlikler

Detaylı

Ne İş Yapar E-Ticaret Yazılımı E-Ticaret Danışmanlığı Dijital Pazarlama Reklam Danışmanlığı Harici Sistemler ile Entegrasyon NebimV3 Entegrasyonu AMP

Ne İş Yapar E-Ticaret Yazılımı E-Ticaret Danışmanlığı Dijital Pazarlama Reklam Danışmanlığı Harici Sistemler ile Entegrasyon NebimV3 Entegrasyonu AMP 1 Ne İş Yapar E-Ticaret Yazılımı E-Ticaret Danışmanlığı Dijital Pazarlama Reklam Danışmanlığı Harici Sistemler ile Entegrasyon NebimV3 Entegrasyonu AMP Mobil Yazılım Hızlı Mobil Sayfalar Günümüzde mobil

Detaylı

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain Video Reklamlar «Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain 1 2 3 4 Türkiye deki Arama Türkiye Pazarında Arama Hacmi Türkiye de Beyazperde Nerede? Rakip Analizi, Yıllık Analiz YouTube

Detaylı

13 Mayıs 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

13 Mayıs 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 13 Mayıs 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Banka Ve Kredi Kartlarını Tek Bir Karta İndirgeyen Coin, 15.5 Milyon Dolar Yatırım Aldı Tüm banka ve kredi kartlarını tek bir kartta bir araya getirmeyi amaçlayan

Detaylı

Şifa Niyetine İnternet

Şifa Niyetine İnternet Şifa Niyetine İnternet 18 Eylül 2013, İSTANBUL Digital Health Summit 2013 Dr. Sertaç Doğanay 1 Dr. Sertaç Doğanay Dr. Sertaç Doğanay 2 Dr. Sertaç Doğanay Türkiye Sağlık & İlaç Sektörünün Sosyal Medya ve

Detaylı

Akıllı E-Ticaret : Websphere Commerce. Devran Eroğul INTEXIS Bilgi Teknolojileri 7 Haziran 2012. 2012 IBM Corporation

Akıllı E-Ticaret : Websphere Commerce. Devran Eroğul INTEXIS Bilgi Teknolojileri 7 Haziran 2012. 2012 IBM Corporation Akıllı E-Ticaret : Websphere Commerce Devran Eroğul INTEXIS Bilgi Teknolojileri 7 Haziran 2012 Teknoloji ve bilgi paylaşımı ile müşterinin en güçlü olduğu çağda yaşıyoruz Müşteriler bilgiye sınırsızca

Detaylı

Satışların Hacmini Artırmak İçin Mobil Ölçümle İlgili Zorlukların Üstesinden Gelme

Satışların Hacmini Artırmak İçin Mobil Ölçümle İlgili Zorlukların Üstesinden Gelme Satışların Hacmini Artırmak İçin Mobil Ölçümle İlgili Zorlukların Üstesinden Gelme Yayınlanan Ocak 2017 Konular Mobil, Ölçüm, Mobil cihazlar tüketicilerin ayrılmaz bir parçası oldu ve her pazarlamacının

Detaylı

Sosyal Medyada Markalar

Sosyal Medyada Markalar Sosyal Medyada Markalar M a y ı s 2 0 1 7 w w w. p a z a r l a m a 3 0. c o m i n f o @ p a z a r l a m a 3 0. c o m A r a ş t ı r m a : T u r a n F a r a j o v a P r o j e K o o r d i n a t ö r ü G ü

Detaylı

15 Temmuz 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

15 Temmuz 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 15 Temmuz 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Bitcoin Bankası Xapo ya Silikon Vadisi nin Önemli İsimlerinden 20 Milyon Dolar Yatırım Bitcoin piyasası sürekli yeni gelişmelerle dalgalansa da yatırımcıların

Detaylı

SEKTÖRDEN HABERLER Ekim 2013

SEKTÖRDEN HABERLER Ekim 2013 SEKTÖRDEN HABERLER Ekim 2013 Bu sunumda e-posta pazarlama, sosyal medya, e-ticaret ve dijital pazarlama ile ilgili ilginizi çekebilecek haber ve istatistikleri bulabilirsiniz. Emarsys Hakkında Dünya nın

Detaylı