Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20"

Transkript

1 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan; parlamenter sistemle halka haksızlık yapıldığını savunarak, "Türkiye bir anonim şirket gibi yönetilmelidir" dedi. Açıklamaya muhalefet liderleri tepki gösterirken, HDP nin Ak Parti ile başkanlık sistemi konusunda anlaştığı iddialarına cevap veren Selahaddin Demirtaş; Erdoğan HDP var oldukça başkan olamayacak dedi. *** Cumhurbaşkanı Erdoğan; Türkiye'nin Kürt sorunu yoktur. Kimliklerinin tanınmaması sorunu vardır. Bugün artık hiç kimse kökeni, inancı, yaşam biçimi, fikri yüzünden baskı altında değildir dedi. MHP açıklamayı seçim taktiği olarak yorumlarken, CHP ve HDP ise O zaman çözüm süreci niye yürütülüyor? diye sordu. *** Çözüm sürecinde gözler PKK lideri Öcalan ın Newroz da okunacak açıklamasına çevrilirken, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan çözüm süreci için oluşturulacak izleme heyetinin 5-6 kişiden oluşacağını ve bazı isimlerin belirlendiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise izleme heyetiyle ilgili çalışmalara sıcak bakmadığını söyledi. Öte yandan Öcalan ın sekretaryası olarak görev yapacak 5 PKK li mahkum İmralı Cezaevi ne naklediliyor. *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ergenekon ve Balyoz operasyonlarıyla kendisinin ve tüm ülkenin yanlış yönlendirildiğini, aldatıldığını söyledi; Kurumlarımızın içinde örgütlenmiş bir yapının, Türkiye'yi ele geçirmek için yürüttüğü bir darbe teşebbüsüne hep birlikte maruz kaldık" dedi *** Kamuoyunda Akil Adamlar olarak bilinen Bağımsız Türkiye Komisyonu yayımladığı bir makaleyle Türkiye de güç kazanan otoriterleşme eğilimiyle ifade özgürlüğünün, güçler ayrılığının ve hukukun egemenliğinin erozyona uğradığını belirtti. *** Hükümetin Alevi açılımı kapsamında Alevi dedeleri yetiştirecek Özel Statülü Hacı Bektaş- ı Veli Anadolu Lisesi nin temeli atıldı. Alevi örgütleri ise zorunlu din dersinin kaldırılması ve cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi için adım atılmasını istiyor. *** Hükümet, 2015 yılının ilk iki ayında 87 milyon liralık güvenlik ve savunma harcaması yaptı. Kolluk kuvvetlerinin kullanımı için 17 milyon liralık da biber gazı ve ses bombası satın aldı.

2 *** İstanbul Valisi Vasip Şahin, Taksim in gösteri ve kutlama yapılan alanlardan biri olmadığını belirterek, 1 Mayıs etkinliklerine yine izin vermeyeceklerini söyledi. Sendikalar ise konu ile ilgili AİHM kararını hatırlatarak 1 Mayıs ta Taksim i yasaklamanın suç olduğunu söyledi. *** Uluslararası Şeffaflık Derneği nin gazeteciler arasında yürüttüğü Türkiye Cezasızlık Araştırması anketinin sonuçlarını göre gazetecilerin yüzde 86 sı Türkiye de sansür ve otosansürün yaygın olduğunu düşünüyor. Ayrıntılara erişim için; Türkiye iki dosyada daha AİHM de mahkum oldu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), iki ayrı başvuruda Türkiye yi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ni ihlalden tazminat ödemeye mahkum etti. AİHM, 10 Aralık 2000 tarihinde İstanbul da bir duvara slogan yazarken polisler tarafından açılan ateş sonucu yaralanan ve gözaltındayken darp edilen Şükrü Yıldız ın başvurusunda Türkiye yi işkence yasağını ihlalden ve etkili soruşturma yapmamaktan suçlu buldu, Yıldız a 19 bin 500 Euro manevi tazminat ve 1,550 Euro da mahkeme masrafı ödenmesine hükmetti. AİHM ayrıca Diyarbakır ın Hani ilçesinde 16 yıl önce mayın patlaması sonucu hayatını kaybeden yedi yaşındaki Turgay Ergin ve ağır yaralanan iki çocukla ilgili dosyada da makul zamanda adil yargılanma hakkı ihlalinden Türkiye yi toplamda 11 bin Euro tazminat ödeyemeye mahkum etti. Şükrü Yıldız ın başvurusu üzerine Türkiye de açılan dava 24 Mayıs 2014 tarihinde polislerin meşru müdafaa yaptığı gerekçesiyle beraatla sonuçlanmış, Ergin in ölümüyle ilgili savcılığın yürüttüğü soruşturma ise hiçbir sonuç alınamadan 3 Temmuz 2009 da zamanaşımından düşmüştü.

3 AYM: Kürtçe davetiye ifade özgürlüğüdür Anayasa Mahkemesi (AYM), 2007 yılında İdil de Newroz bayramına davet amacıyla Kürtçe bastırılmış el ilanları dağıtan Demokratik Toplum Partisi (DTP) yöneticilerinin ceza almasının hak ihlali olduğuna karar verdi. Yerel mahkeme, siyasal partilerin Türkçe dışında dil kullanmalarının yasak olduğu gerekçesiyle DTP li yöneticiler Hüsnü Babat, Faik Kaplan, Metin Demir, Celile Eraslan ve İsa Yağbasan ı 5 er ay hapis ve ayrıca 3 bin 600 er lira da para cezasına mahkûm etmişti. AYM, söz konusu kararın ifade özgürlüğü ihlali olduğuna ve ihlalin ortadan kaldırılması için yargılamanın yeniden yapılmasına hükmetti. Yargıtay Cemevleri ile ilgili kararının gerekçesini açıkladı Ankara İl Dernekler Müdürlüğü nün talebi üzerine, tüzüğünde cemevlerini ibadet yeri olarak niteleyen Çankaya Cemevi Yaptırma Derneği nin kapatılması amacıyla açılan davada, geçtiğimiz aylarda dernek lehine karar veren Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, gerekçeli kararını yayımlandı. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ne (AİHS) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nin (AİHM) ilgili kararlarına atıf yapan Yargıtay, devletin inanç özgürlüğü önündeki engelleri kaldırmak ve her türlü inanca eşit mesafede olmakla yükümlü olduğunu vurguladı.

4 Yargıtay, Kişilerin dini inançlarını açığa vurmak için kullandıkları araçların meşru olup olmadığını veya bir ibadet yerinin meşruiyetini belirlemek konusunda devletin takdir yetkisi yoktur dedi. Danıştay dan emsal niteliğinde karar Danıştay, cinsel yönelimi nedeniyle hakkında soruşturma açılan ve meslekten ihraç edilen öğretmenin davasında idari işlemin hukuka aykırı olduğuna hükmetti. Anayasa nın ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi nin eşitlik, özel hayatın gizliliği ve ayrımcılık yasağını düzenleyen maddelerine atıfta bulunan Danıştay, kişinin mahremiyet alanına giren bir fiilin Memur Disiplin Hukukunu ilgilendirmediğini belirtti ve meslekten çıkarma cezasını iptal etmeyen idare mahkemesi kararını bozdu. İnternet düzenlemesi Meclis ten geçti Telekomünkasyon İletişim Başkanlığı na (TİB) Başbakanlık ve Bakanlıkların talebi üzerine hakim kararı olmaksızın içerik çıkarma veya erişim engellenme yetkisi tanıyan yeni internet düzenlemesinin de yer aldığı torba yasa Meclis te kabul edildi. Düzenlemeye göre içerik çıkartılması veya erişimin engellenmesi kararının gereği 4 saat içinde yerine getirilecek. Söz konusu içerikler çıkarılıncaya kadar erişimin engellenmesi tedbirine devam edilecek. Ayrıca internet sitesinin tümüne yönelik olarak erişimin engellenmesi kararı da verilebilecek.

5 Anayasa Mahkemesi (AYM), geçtiğimiz yıl yasalaşan ve benzer kısıtlamalar getirilen bir düzenlemeyi Ekim 2014 te verdiği kararla iptal etmişti. Cumhurbaşkanına hakaret davaları Gazeteci Mine Bekiroğlu, Facebook paylaşımlarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan a hakaret ettiği suçlamasıyla Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesi nde yargılandığı davanın ilk duruşmasında 5 ay hapis cezasına mahkum oldu. Mahkeme hakimi hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. İzmir de üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın Hitler e benzetilmiş fotoğrafının bulunduğu afişi asan üç kişi hakkında dava açıldı. Savcı Cevdet Aydemir, hazırlanan iddianamede şüphelilerin Türk Ceza Kanunu nun 299/2. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanına alenen hakaret suçlamasıyla 4,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasını isterken, davanın ilk duruşması 20 Nisan da İzmir 24. Asliye Ceza Mahkemesi nde görülecek Aralık yolsuzluk operasyonlarında isimleri yer alan AKP li dört eski Bakan hakkında Meclis te kurulan soruşturma komisyonu çalışmalarına getirilen yayın yasağını eleştiren Evrensel gazetesi yazarı Ender İmrek hakkında da dava açıldı. İmrek in, 29 Kasım 2014 tarihinde gazetede yayımlanan Yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet gizlenebilir mi? yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan a yönelik iftira, hakaret ve küçültücü ifadeler kullanmakla suçlandığı davanın ilk duruşması 2 Haziran tarihinde görülecek. BirGün Genel Yayın Yönetmeni Barış İnce nin gazetede yayımlanan yolsuzluk haberleri nedeniyle yargılandığı davadaki savunmasına Cumhurbaşkanı na hakaret suçundan açılan soruşturma tamamlandı. Beş yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak İnce, 2 Haziran da İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi nde hakim karşısına çıkacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan a hakaret suçlamasıyla tutuklanarak 13 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Onur Kılıç hakkında hazırlanan iddianame de İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak Kılıç, 4 Mayıs tarihinde hakim karşısına çıkacak.

6 Haftalık mizah dergisi Penguen in 21 Ağustos 2014 tarihli sayısında yayımlanan ve Recep Tayyip Erdoğan ın cumhurbaşkanı seçilmesini konu alan karikatür nedeniyle çizerler Bahadır Baruter ve Özer Aydoğan hakkında İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi nde 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı Vekili Vedat Yiğit, hazırladığı iddianamede karikatüristleri toplumun etik, örf ve âdetlerine aykırı davranıp eleştiri hakkının sınırlarının aşarak Erdoğan ın onur, şeref ve saygınlığına saldırmakla suçladı. Davanın ilk duruşması 19 Mart tarihinde görüldü. Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasında İzmir'de miting için bulunan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto eden 10 genç hakkında kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçlamasıyla dava açıldı. Cumhuriyet Savcısı Fehmi Aşgun, Hırsız, katil Erdoğan şeklinde slogan atarak pankart astıkları için gençlerin 4,5 ar yıla kadar hapis istemiyle yargılanmalarını istedi. Diğer yandan Adana da polis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ile suçlanan gazeteciler Abdullah Özyurt ve Aytekin Gezici nin evlerine baskın yaptı. Gazetecilerin Twitter paylaşımları nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında Sulh Ceza Hakimliği kararıyla evlerde arama yapan polisler, cep telefonları ve bilgisayarlara el koydu. Gözaltına alınmayan gazeteciler, ifade vermeleri için emniyete çağrıldı. Ayrıca Cumhuriyet gazetesi muhabiri Emre Döker ve Big Boss kitabının yazarı gazeteci Mustafa Hoş da haklarında Erdoğan a hakaret iddiasıyla yürütülen soruşturmalar kapsamında ifade verdi. Haber sitelerine sansür Ankara 8 nci Sulh Ceza Mahkemesi, İnternet haber portalı sitesinde 19 Mart 2014 te yayınlanan THY tonlarca silah taşımış, ayakkabı kutusundan sonra çikolata paketinde rüşvet başlıklı haber hakkında kişilik haklarına saldırı içerdiği gerekçesiyle erişim yasağı getirdi.

7 Mahkeme, erişim yasağını 23 Ocak 2015 de duyuran sitenin bu haberine de aynı gerekçeyle erişimin engellenmesi kararı verdi. Her iki haber ile ilgili olarak Erdoğan ın başbakanlığı döneminde başdanışmanlığını yürüten Mustafa Varank şikayetçi olmuştu. Diğer yandan İstanbul Sulh Ceza Hakimliği de stratejist Cenk Sidar ın, 12 Ocak 2015 tarihinde adlı internet haber portalında yayınlanan Davutoğlu nun samimiyetsizliği Paris te zirve yaptı başlıklı yazısının siteden kaldırılmasına karar verdi. Yazı ile ilgili Davutoğlu nun şikâyeti üzerine hakkında hakaret suçlamasıyla soruşturma başlatılan Sidar, Basın özgürlüğü yok diye Davutoğlu nu eleştirdiğim yazıyı, hakaret kabul edip soruşturma açılmış, basın özgürlüğünü gene katledilmiş dedi. ABD li Senatörler: Türkiye de basına sansür uygulanıyor ABD Senatosu ndan 74 senatör Türkiye de basın özgürlüğü ihlallerini eleştiren bir mektup kaleme aldı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry e hitaben yazılan mektupta imzacılar Türkiye de sürmekte olan insan hakları ihlalleri konusundaki endişelerini dile getirerek, Kerry den Türkiyeli yetkilerle görüşmesini talep etti. Gazetecilerin gözaltına alındıklarını ve tutuklandıklarını hatırlatan senatörler, iktidarın özgür medyanın yayınlarını engellenmek amacıyla hukukun üstünlüğü ve demokratik prensipleri çiğnediğini belirtti.

8 Üniversiteden film gösterimine engel İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi Dekanlığı, İletişim Sanatları Kulübü tarafından bir etkinlikte gösterilmek istenen, İki Tutam Saç- Dersim'in Kayıp Kızları adlı belgesel filmin gösterimini, içeriğinin uygun olmadığı gerekçesiyle engelledi. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan İÜ'lü öğrenciler, etkinliklerinin sansüre uğramasına tepki gösterdi, Karşılaştığımız çeşitli bürokratik engellemeler kulüp isminin ve tüzüğünün dekan tarafından değiştirilmesine kadar gitmiştir. Meşru taleplerimiz demokratik olmayan uygulamalarla sabote edilmektedir" dedi. Yazar Karaman: Ateist ve eşcinsellere kötü bakmak haktır Yeni Şafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman, 16 Mart tarihinde yayımlanan "Ateist ve eşcinsele kötü bakış" başlıklı yazısında ateistlerden ve LGBTİ bireylerden nefret etmenin doğal olduğunu savundu. Karaman; İnsan haklarına dayalı demokrasilerde bir kimsenin ateist veya eşcinsel olma ve bunu savunma hakları varsa, böyle olmayanların da ateistlere ve eşcinsellere kötü bakma hakları, hatta Müslüman iseler vazifeleri vardır" dedi.

9 DÜŞÜNCE SUÇLARI MÜZESİNDE BU HAFTA *** Newroz yaklaşırken Barış Süreci sürüyor gibi görünüyor. Hapisteki PKK lideri Öcalan, 21 Mart'ta yayınlanmak üzere yeni bir mesaj yazıyor. *** Sadece doların ABD ye geri dönüşü değil, Türkiye deki siyasal gerilim ve güvensizlik liranın değer kaybına yol açıyor. *** 2015 yılında erkekler tarafından öldürülen kadın sayısı 66 ya ulaştı. Ayrıntılar için; DÜŞÜNCE SUÇU DURUŞMALARI İstanbul un Maltepe İlçesi ne bağlı Gülsuyu Mahallesi nde 30 Eylül 2013 te uyuşturucu çeteleri tarafından düzenlenen silahlı saldırılar sonucu yaşamını yitiren Hasan Ferit Gedik in ölümü ile ilgili davaya 16 Mart tarihinde devam edildi. Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi ndeki duruşmada sanıklar Hasan Ferit Gedik in ailesini ve avukatlarını bir kez daha ölümle tehdit etti. Çıkan olayların büyümesi üzerine mahkeme heyeti, dava dosyasının HSYK ye gönderilmesine karar vererek duruşmayı sonlandırdı. Kamuoyunda Red Hack davası olarak bilinen ve bazı kamu kurumlarının bilişim sistemlerine girerek, gizli verileri ele geçirmekle suçlanan 10 kişinin yargılandığı davaya Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi nde 16 Mart tarihinde devam edildi. Mahkeme heyeti tüm sanıkların beraatine karar verdi. Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden Haziran 2014 te kaleme aldığı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye nin ortalamasıdır başlıklı yazısı nedeniyle dönemin Başbakan ı Erdoğan a hakaretten 2 yıl hapsi istenen Psikiyatrist Dr. Ahmet Koyuncu hakkında açılan davanın ilk duruşması 18 Mart tarihinde Küçükçekmece 14. Asliye Ceza Mahkemesi nde görüldü. Mahkeme hakimi yargılamanın durdurulmasına karar verdi. Eğer Erdoğan 3 ay içinde şikâyetçi olmazsa dava düşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başbakanlığı döneminde, katıldıkları bir eylemde attıkları sloganlarla "hakaret" ettikleri ileri sürülen 2 sanığın yargılanmasına 19 Mart tarihinde İzmir 27. Asliye Ceza Mahkemesi nde devam edildi. Mahkeme hakimi Erdoğan'ın davaya katılma talebini kabul ederek duruşmaya erteledi. Ağrı da Kobani eylemlerine katıldıkları için yasadışı örgüt üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Merkez İlçe Örgütü Başkanı Nevzat Ayna, Necati Aslan ile Halil

10 Karaoğlan ın yargılanmasına 19 Mart 2015 te başlandı. Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi ndeki duruşmada tutuklu sanıkların ifadesini alan mahkeme heyeti, 3 kişinin de tahliye edilmesine karar vererek duruşmayı 26 Mayıs 2015 e erteledi. Diyarbakır ın Lice İlçesi ndeki kalekol yapımlarına karşı Erzurum da 9 Haziran 2014 te düzenlenen eyleme katıldıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 2 si 8 kişinin yargılanmasına 19 Mart 2015 te başlandı. Yasadışı örgüt üyesi olmakla suçlanan sanıkların savunmasını alan Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, tutuklu sanıklar Sedat Yıldız ile İmdat Candan ın tahliye edilmesine karar vererek duruşmayı 9 Haziran 2015 e erteledi. 22 Mayıs 2014 tarihinde Okmeydanı Cemevi önünde Uğur Kurt adlı yurttaşı açtığı ateş sonucu öldüren polis memuru S.K. nin olası kastla adam öldürme suçundan 25 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması 20 Mart tarihinde İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi nde görüldü. S.K. nin, kendi işlediği cinayet suçuna ilişkin olay yeri inceleme işlemine katıldığı el konacak delillerin başında durduğu belirlendi. Duruşma bülten yayına girdiğinde sürmekteydi. GELECEK HAFTANIN DURUŞMALARI Diyarbakır da 2006 yılında çıkan olaylarda polis müdahalesinde öldürülen 8 yaşındaki Enes Ata ile 14 yaşındaki Mahsun Mızrak ın ölümüne ilişkin davanın bir sonraki duruşması sanık ifadelerinin tamamlanması amacıyla 24 Mart 2015 tarihinde Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak. Soma'daki maden faciasını protesto etmek amacıyla Hatay daki bir köprüye Lazkiye de Alevilerin, Rojava da Kürtlerin, Soma da işçilerin katilisin Tayyip yazılı pankart asan üç kişiye TCK 301. maddeden dava açılmış ancak bu madde gereği Adalet Bakanlığı ndan izin alınması gerektiği halde bu işlemin yapılmadığı ortaya çıkmıştı. Davanın bir sonraki duruşması 26 Mart 2015 tarihinde Hatay Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. İfade özgürlüğü ile ilgili olaylara ilişkin haberleri ( tr.org/sites.aspx?siteid=21&mod=cat&id=705 ) takip edebilir ve haftalık bültene ulaşabilirsiniz.

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ nün okullarına mülki amirlerin ricasıyla 200 ton demir gönderen fabrika müdürü, şirketini eleştiren esnaf hakkında FETÖ ü polislere istihbarat

Detaylı

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi.

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi. Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/15, 2 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Yeni yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Bakanlar Kurulu na başkanlık edeceğini belirten Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Başbakan Davutoğlu koalisyon görüşmelerinin ilk turları kapsamında CHP, MHP ve HDP liderleriyle

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Mültecilerle ilgili Türkiye-AB Zirvesi'nin ardından iki tarafın prensipte anlaştığı açıklandı. Başbakan

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, ilk kez yüz yüze görüştü. İki liderin ortak basın toplantısında

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Şubat 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Genel seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen çok sayıda üst düzey bürokrat ve akademisyen birbiri

Detaylı

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 4.19.4 TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 1) Dosya No : 2013/551 E. : Ankara 17. Asliye Ceza si : 1- TMMOB YK Başkanı Mehmet Soğancı 2- TMMOB Genel Sekreteri N. Hakan Genç :2911 sayılı Toplantı ve Gösteri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** PKK lideri Öcalan, Diyarbakır'da düzenlenen Newroz kutlamasında okunan mesajında silahlı mücadeleyi

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM, haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları olan dört eski bakanın Yüce Divan a gönderilmesine onay

Detaylı

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRK HUKUK SİSTEMİ İdari Yargı Adli Yargı Askeri Yargı Sayıştay Anayasa Mahkemesi İDARİ YARGI SİSTEMİ İdarenin eylem ve işlemlerine karşı açılan davaların görüşüldüğü,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye 31 Mart 2015 günü bugüne kadar yaşamadığı en karanlık günlerinden birini yaşadı. Van hariç

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/15, 11 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Rus uçağının düşürülmesinin ardından başlayan gerilim düşürülememişken, Türkiye nin bir bölük askeri,

Detaylı

EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ

EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE ELĞAY TÜRKİYE DAVASI (Başvuru no. 18992/03) KARAR STRAZBURG 20 Ocak 2009 İşbu karar AİHS nin

Detaylı

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR!

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! Siyasi iktidar, uzunca bir süredir baskıcı, otoriter ve antidemokratik politika ve uygulamalarına itiraz eden, sesini yükselten kesimlere karşı

Detaylı

EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ

EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE ETEM KARAGÖZ TÜRKİYE DAVASI (Başvuru no. 32008/05) KARAR STRAZBURG 15 Eylül 2009 İşbu karar AİHS

Detaylı

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarına İngiliz-Alman ortaklığı olan FinFisher isimli bir şirketin dinleme, izleme amacıyla ürettiği bir virüs programının

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** AK Parti den milletvekilliği adayı olmak için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Hakan Fidan,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01 Mayıs 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye ve dünyada 1 Mayıs işçi bayramı kutlanıyor! Türkiye'nin pek çok şehrinde, miting ve gösteriler

Detaylı

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi ÖĞRENME HEDEFLERİMİZ - ADLİYE MAHKEMELERİ, YARGITAY - İDARE MAHKEMELERİ, DANIŞTAY - UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ - ANAYASA MAHKEMESİ

Detaylı

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 23 OCAK 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 19 EKİM 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi

Detaylı

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi ÖĞRENME HEDEFLERİMİZ - ADLÎ YARGI MAHKEMELERİ, BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİ, YARGITAY - İDARE MAHKEMELERİ, BÖLGE İDARE MAHKEMELERİ,

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Silopi, Cizre, Nusaybin, Dargeçit ve Sur ilçelerinde operasyonlar ve çatışmalar devam ediyor. Çok

Detaylı

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 1 Av.Dr. M. SEZGİN TANRIKULU İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ 2015 yılı Ağustos ayından itibaren tekrar başlayan çatışmalar Türkiye tarihinde eşi az görülmüş bir yıkıma, sayısız

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/15, 17

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/15, 17 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/15, 17 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı Diyadin de yaşanan çatışmanın ardından MHP ve CHP ye

Detaylı

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonucu 241 yurttaşımız şehit oldu, 2bin 194 yurttaşımız yaralandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 17 Ağustos 2016 tarihinde hükümetin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/15, 27

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/15, 27 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/15, 27 Şubat 2015) Geçen hafta neler oldu? *** IŞİD in kontrolündeki Suriye'nin Karakozak Köyü nde bulunan ve Türkiye nin toprağı olarak kabul edilen

Detaylı

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ Geçtiğimiz 28 Mayıs ta kendisinden ayrılan iki çocuğunun annesi dini nikahlı eşi 29 yaşındaki Ayşegül Aslan ı çalıştığı işyerinde silahla öldüren, işyeri sahibini

Detaylı

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor ile oynanan maçtan dönen Fenerbahçe kafilesine, Karadeniz

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/15, 30

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/15, 30 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/15, 30 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Yaklaşık 5 aydır IŞİD kuşatması altında çatışmaların sürdüğü Suriye nin Kobani bölgesinde YPG güçlerinin

Detaylı

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE. GEÇGEL ve ÇELİK/TÜRKİYE (Başvuru no. 8747/02 ve 34509/03) KARAR STRAZBURG.

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE. GEÇGEL ve ÇELİK/TÜRKİYE (Başvuru no. 8747/02 ve 34509/03) KARAR STRAZBURG. COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE GEÇGEL ve ÇELİK/TÜRKİYE (Başvuru no. 8747/02 ve 34509/03) KARAR STRAZBURG 13 Ekim 2009 İşbu karar AİHS nin 44/2 maddesinde belirtilen

Detaylı

OSMAN KAVALA DOSYASI YARGIYI YARGILAMA

OSMAN KAVALA DOSYASI YARGIYI YARGILAMA OSMAN KAVALA DOSYASI Osman Kavala, Kavala Holding ve Anadolu Kültür ün Yönetim Kurulu Başkanı, Açık Toplum Vakfı, TESEV, TEMA Vakfı, Tarih Vakfı, Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü, Türkiye

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM 26. Dönem 2. Yasama Yılı faaliyetlerine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis açılışında yaptığı

Detaylı

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı.

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı. Sahte Danıştay suikastı şeması, kumpas olduğu ortaya çıkan İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk davaları Bu üç davanın altında Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse ve Deniz Binbaşı Hüseyin Yıldırım

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Sivil toplum çalışmalarıyla tanınan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Yerli Soros diye hedef aldığı iş insanı

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Geçici seçim hükümetinde HDP yi temsilen yer alan AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** HDP Heyeti; Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Ala ile birlikte, 10 maddeden oluşan

Detaylı

Sayı: Ankara, 24 /03/2014 ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA

Sayı: Ankara, 24 /03/2014 ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA YÜRÜTMENİN DURDURULMASI TALEPLİDİR. DURUŞMA TALEPLİDİR. ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA DAVACI VEKİLİ DAVALILAR : Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı : Oğuzlar Mah. Barış Manço Cad. Av. Özdemir Özok

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi'de Suriye gündemiyle bir araya geldi.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Almanya Başbakanı Merkel, Sosyal Demokrat Parti Başkanı Schulz ile katıldığı televizyon tartışmasında

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

ANAYASA MAHKEMESİNDEN VERGİ USUL KANUNUYLA İLGİLİ BİREYSEL BAŞVURUYA İLİŞKİN YETKİSİZLİK KARARI

ANAYASA MAHKEMESİNDEN VERGİ USUL KANUNUYLA İLGİLİ BİREYSEL BAŞVURUYA İLİŞKİN YETKİSİZLİK KARARI Sirküler Rapor 28.03.2013/84-1 ANAYASA MAHKEMESİNDEN VERGİ USUL KANUNUYLA İLGİLİ BİREYSEL BAŞVURUYA İLİŞKİN YETKİSİZLİK KARARI ÖZET : Anayasa Mahkemesi, 5.3.2013 tarihli ve 2012/829 sayılı Başvuru Kararında,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/15, 24

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/15, 24 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/15, 24 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Üsküdar Belediyesi tarafından kurulan Kâbe maketi tartışmalara neden oldu. Hatta Diyanet İşleri Başkanlığı

Detaylı

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ. Hasan Celal GÜZEL-TÜRKİYE DAVASI. (Başvuru no:65849/01) NİHAİ KABULEDİLEBİLİRLİK KARARININ ÖZET ÇEVİRİSİ

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ. Hasan Celal GÜZEL-TÜRKİYE DAVASI. (Başvuru no:65849/01) NİHAİ KABULEDİLEBİLİRLİK KARARININ ÖZET ÇEVİRİSİ CONSEIL DE L'EUROPE AVRUPA KONSEYİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ Hasan Celal GÜZEL-TÜRKİYE DAVASI (Başvuru no:65849/01) NİHAİ KABULEDİLEBİLİRLİK KARARININ ÖZET ÇEVİRİSİ OLAYLAR Başvuran Hasan Celal Güzel,

Detaylı

ÖZET. Mayıs 2018 tarihindeki duruşmalarda sona erdi ve ceza evinden çıkarıldılar: Ali Bulaç, Mehmet Özdemir ve Şahin Alpay.

ÖZET. Mayıs 2018 tarihindeki duruşmalarda sona erdi ve ceza evinden çıkarıldılar: Ali Bulaç, Mehmet Özdemir ve Şahin Alpay. ÖZET BHRC, 2018 yılının Mayıs ve Haziran aylarında Türkiye'de görülen ve 10'u Zaman gazetesinde gazeteci olarak çalışmış ya da köşe yazıları yazmış 11 sanığın terörizm suçlamalarıyla yargılandıkları ve

Detaylı

EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ

EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE GÖLÜNÇ TÜRKİYE DAVASI (Başvuru no. 47695/09) KARAR STRAZBURG 20 Eylül 2011 İşbu karar nihai olup

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/15, 6

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/15, 6 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/15, 6 Şubat 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kararıyla, Gülen Cemaati ne yakınlığıyla bilinen ve

Detaylı

EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ

EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE KARAARSLAN TÜRKİYE DAVASI (Başvuru no. 4027/05) KARAR STRAZBURG 27 Temmuz 2010 İşbu karar AİHS

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

Ergenekon'da 19 tahliye, işte tahliye olan isimler

Ergenekon'da 19 tahliye, işte tahliye olan isimler On5yirmi5.com Ergenekon'da 19 tahliye, işte tahliye olan isimler Ergenekon davasında tutuklu Tuncay Özkan, Doğu Perinçek ve Yalçın Küçük'ün de aralarında bulunduğu 19 sanık hakkında tahliye kararı çıktı.

Detaylı

CEZA USUL HUKUKU DERSİ (VİZE SINAVI)

CEZA USUL HUKUKU DERSİ (VİZE SINAVI) Sınav başlamadan önce Adınızı Soyadınızı T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Numaranızı okunaklı olarak yazınız. Sınav Talimatlarını okuyunuz. Dersin Adı : Ceza Usul Hukuku Adı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Norveç te düzenlenen NATO tatbikatındaki bir simülasyonda Mustafa Kemal ve Recep Tayyip Erdoğan ın

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 45/15, 6 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? *** 56 milyon seçmen, %85 katılımla, tekrarlanan seçimler için 1 Kasım 2015 sabahı sandık başına gitti.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye ye yönelik askeri operasyonu gündemde tutmaya devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Süren diplomatik

Detaylı

HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ PROF. ONUR HAMZAOĞLU NA

HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ PROF. ONUR HAMZAOĞLU NA HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ PROF. ONUR HAMZAOĞLU NA Elektrik Mühendisleri Odası nın (EMO) kaçak elektrik kullanımına karşı verdiği mücadelede hain bir saldırıyla katledilen üyesi Hasan Balıkçı anısına iki

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/15, 24 Temmuz 2015)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/15, 24 Temmuz 2015) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/15, 24 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Kobani nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere Urfa nın Suruç ilçesinde toplanan gençlerin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT TIR ları soruşturmasının ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu na

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Parlamentosu, demokrasi ve insan haklarındaki gerilemeye dikkat çekerek, Türkiye ile üyelik

Detaylı

CONSEIL DE L'EUROPE AVRUPA KONSEYĐ AVRUPA ĐNSAN HAKLARI MAHKEMESĐ KONUK - TÜRKĐYE DAVASI. (Başvuru no: 49523/99) KARAR STRAZBURG.

CONSEIL DE L'EUROPE AVRUPA KONSEYĐ AVRUPA ĐNSAN HAKLARI MAHKEMESĐ KONUK - TÜRKĐYE DAVASI. (Başvuru no: 49523/99) KARAR STRAZBURG. CONSEIL DE L'EUROPE AVRUPA KONSEYĐ AVRUPA ĐNSAN HAKLARI MAHKEMESĐ KONUK - TÜRKĐYE DAVASI (Başvuru no: 49523/99) KARAR STRAZBURG 22 Haziran 2006 Đşbu karar AĐHS nin 44 2 maddesinde belirtilen koşullar çerçevesinde

Detaylı

COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ ÜÇÜNCÜ DAİRE CANPOLAT TÜRKİYE. (Başvuru no /00) KARARIN ÖZET ÇEVİRİSİ STRAZBURG

COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ ÜÇÜNCÜ DAİRE CANPOLAT TÜRKİYE. (Başvuru no /00) KARARIN ÖZET ÇEVİRİSİ STRAZBURG COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ ÜÇÜNCÜ DAİRE CANPOLAT TÜRKİYE (Başvuru no. 63354/00) KARARIN ÖZET ÇEVİRİSİ STRAZBURG 15 Şubat 2007 İşbu karar AİHS nin 44 2. Maddesi nde

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 44/15, 30 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye de PYD yönetimindeki Kobani kantonuna bağlı Tel Abyad Türk ordusu tarafından vuruldu. Başbakan

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Adalet Yürüyüşü 3 haftayı geride bıraktı. 19. günde HDP heyeti bir süre Kılıçdaroğlu ile birlikte

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi için ABD'ye gitti. Ziyaret son dönemde ikili ilişkilerde

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye'de Kürtlere yönelik askeri bir harekât şimdilik gündemden düşerken Cumhurbaşkanı, HDP li belediyeleri

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 01 KASIM 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye'yi 13 yıl sonra yeniden siyasi denetime aldı. Erdoğan

Detaylı

İPTAL BAŞVURUSUNA KONU OLAN YASA MEDDESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA:

İPTAL BAŞVURUSUNA KONU OLAN YASA MEDDESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA: Sanık. 30/08/2014 tarihinde emniyet görevlileri tarafından yapılan üst aramasında uyuşturucu olduğu değerlendirilen madde ele geçirildiği, ekspertiz raporu uyarınca ele geçirilen maddenin uyuşturucu niteliğine

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/15, 8

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/15, 8 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/15, 8 Mayıs 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Taksim in Valilik tarafından yasaklanması nedeniyle bu yıl da 1 Mayıs İşçi Bayramına polis şiddeti

Detaylı

1-Hâkim ve Savcılar idari görevleri dolayısıyla aşağıdaki kurumlardan hangisine bağlıdır?

1-Hâkim ve Savcılar idari görevleri dolayısıyla aşağıdaki kurumlardan hangisine bağlıdır? 1-Hâkim ve Savcılar idari görevleri dolayısıyla aşağıdaki kurumlardan hangisine bağlıdır? A) Cumhurbaşkanlığı B) Başbakanlık C) Adalet Bakanlığı D) Halk E) HSYK 3-Aşağıdakilerden hangisi adli yargının

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), KHK ile ihraç edilen bir öğretmenin başvurusunu OHAL Komisyonu'nu

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/17, 7 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/17, 7 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/17, 7 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan toplu açılış programları yla referandum propagandasına ve hayır diyenlere terörist

Detaylı

Bu sefer ki setimizde TERÖR, ERGENEKON ve DERİN DEVLET konusuna değindik. Oldukça kapsamlı bir çalışma oldu desek abartmış olmayız.

Bu sefer ki setimizde TERÖR, ERGENEKON ve DERİN DEVLET konusuna değindik. Oldukça kapsamlı bir çalışma oldu desek abartmış olmayız. Bu sefer ki setimizde TERÖR, ERGENEKON ve DERİN DEVLET konusuna değindik. Oldukça kapsamlı bir çalışma oldu desek abartmış olmayız. Değişen dünya dengeleri ve uluslararası ilişkilerdeki farklılaşmalar

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/16, 23 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/16, 23 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/16, 23 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Saldırganın

Detaylı

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu nun 20.12.2017 gün ve 55/27 sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza

Detaylı

KARAR 1 (672 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılmaya dair) Davalı : Başbakanlık /ANKARA

KARAR 1 (672 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılmaya dair) Davalı : Başbakanlık /ANKARA KARAR 1 (672 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılmaya dair) Davalı : Başbakanlık /ANKARA Davanın Konusu : Uyuşmazlık, davacının 672 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere

Detaylı

2017 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ

2017 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVA VE İŞLER 1 Mirasçılık Belgesinin Alınması 2.200,00 TL 2 Tahliye Davaları 3 Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan Uyuşmazlıklar 5.060,00 TL 4 Paydaşlığın Giderilmesi

Detaylı

Türkiye Cezasızlık Araştırması. Mart 2015

Türkiye Cezasızlık Araştırması. Mart 2015 Türkiye Cezasızlık Araştırması Mart 2015 İçerik Araştırma Planı Amaç Yöntem Görüşmecilerin Dağılımı Araştırma Sonuçları Basın ve ifade özgürlüğünü koruyan yasalar Türkiye medyasında sansür / oto-sansür

Detaylı

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE. YER VE GÜNGÖR/TÜRKİYE (Başvuru no. 21521/06 ve 48581/07) KARAR STRAZBURG.

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE. YER VE GÜNGÖR/TÜRKİYE (Başvuru no. 21521/06 ve 48581/07) KARAR STRAZBURG. COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE YER VE GÜNGÖR/TÜRKİYE (Başvuru no. 21521/06 ve 48581/07 KARAR STRAZBURG 7 Aralık 2010 İşbu karar AİHS nin 44/2 maddesinde belirtilen

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 3/17, 20 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 3/17, 20 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 3/17, 20 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Anayasa değişiklik teklifinin birinci tur oylaması tüm maddelerin kabul edilmesiyle sona erdi. İçtüzük

Detaylı

BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI

BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ın kurum değişikliği ile Ankara Gölbaşı belediye başkan yardıcılığı görevine

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 26/15, 26. Haziran 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 26/15, 26. Haziran 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 26/15, 26 Haziran 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM'nin 25. yasama dönemi, seçilen milletvekillerinin yemin töreniyle açıldı. 30 Haziran da toplanacak

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi Parkından dünyaya yansıyan ses daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi sesidir. Tarih : 15.06.2013 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye de görev yapan yabancı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Gaziantep'te bir düğüne bombalı saldırı düzenledi, 54 kişi öldü. RTÜK, olayla ilgili haberlere

Detaylı

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE. ERTÜRK/TÜRKİYE (Başvuru no /02) KARAR STRAZBURG. 12 Nisan 2005

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE. ERTÜRK/TÜRKİYE (Başvuru no /02) KARAR STRAZBURG. 12 Nisan 2005 CONSEIL DE L'EUROPE AVRUPA KONSEYİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE ERTÜRK/TÜRKİYE (Başvuru no. 15259/02) KARAR STRAZBURG 12 Nisan 2005 Sözkonusu karar AİHS nin 44 2. maddesi uyarınca kesinlik

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Ankara da Kızılay Meydanı nda bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. TAK ın üstlendiği saldırıda 37

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM KARAR BİLAL MÜŞTAK BAŞVURUSU. (Başvuru Numarası: 2014/233)

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM KARAR BİLAL MÜŞTAK BAŞVURUSU. (Başvuru Numarası: 2014/233) TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM KARAR BİLAL MÜŞTAK BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2014/233) Karar Tarihi: 22/3/2017 BİRİNCİ BÖLÜM KARAR Başkan ler Raportör Başvurucu : Burhan ÜSTÜN :

Detaylı

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE ABDURRAHİM DEMİR - TÜRKİYE DAVASI. (Başvuru no: 41213/02) KARARIN ÖZET ÇEVİRİSİ STRAZBURG.

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE ABDURRAHİM DEMİR - TÜRKİYE DAVASI. (Başvuru no: 41213/02) KARARIN ÖZET ÇEVİRİSİ STRAZBURG. CONSEIL DE L'EUROPE AVRUPA KONSEYİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE ABDURRAHİM DEMİR - TÜRKİYE DAVASI (Başvuru no: 41213/02) KARARIN ÖZET ÇEVİRİSİ STRAZBURG 19 Ocak 2010 İşbu karar Sözleşme

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/15, 22

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/15, 22 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/15, 22 Mayıs 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Adana ve Mersin'de HDP İl Örgütü binalarında eşzamanlı patlamalar meydana geldi. (Haberin devamı

Detaylı

İstanbul 13. Müebbet çıktı

İstanbul 13. Müebbet çıktı 19 MART 2013 www.reisgida.com.tr Müebbet çıktı ERGENEKON davasında Savcı Pekgüzel, mütalaasını mahkemeye sundu. İlker Başbuğ dahil 64 sanık için ağırlaştırılmış müebbet istendi. İstanbul 13. Ağır Ceza

Detaylı

ı.t. TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM KARAR CANAN TOSUN BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2014/8891)

ı.t. TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM KARAR CANAN TOSUN BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2014/8891) ı.t. TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM KARAR CANAN TOSUN BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2014/8891) Karar Tarihi: 10/5/2017 Başvuru Numarası : 2014 8891 İKİNCİ BÖLÜM KARAR Başkan Üyeler Raportör

Detaylı

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.01.2013-31.12.2013

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.01.2013-31.12.2013 ANKARA BAROSU AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 0.0.0 -..0 0 Ankara Barosu Yönetim Kurulu nun..0 gün ve / sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza tavsiye niteliğinde duyurulmasına

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rıza Sarraf ın itirafçı olduğu ABD'deki davayı "Uluslararası bir darbe girişimi"

Detaylı

ĐKĐNCĐ DAĐRE FETHULLAH AKPULAT - TÜRKĐYE DAVASI. (Başvuru no: 22077/03) KARAR STRAZBURG. 15 Şubat 2011

ĐKĐNCĐ DAĐRE FETHULLAH AKPULAT - TÜRKĐYE DAVASI. (Başvuru no: 22077/03) KARAR STRAZBURG. 15 Şubat 2011 AVRUPA ĐNSAN HAKLARI MAHKEMESĐ ĐKĐNCĐ DAĐRE FETHULLAH AKPULAT - TÜRKĐYE DAVASI (Başvuru no: 22077/03) KARAR STRAZBURG 15 Şubat 2011 Đşbu karar AĐHS'nin 44/2 maddesinde belirtilen koşullar çerçevesinde

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM KARAR. Başvuru Numarası: 2013/8492. Karar Tarihi: 8/9/2014 İKİNCİ BÖLÜM KARAR

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM KARAR. Başvuru Numarası: 2013/8492. Karar Tarihi: 8/9/2014 İKİNCİ BÖLÜM KARAR TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM KARAR Başvuru Numarası: 2013/8492 Karar Tarihi: 8/9/2014 İKİNCİ BÖLÜM Başkan : Alparslan ALTAN ler : Serdar ÖZGÜLDÜR Recep KÖMÜRCÜ Engin YILDIRIM M. Emin

Detaylı

TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ SEPA 5

TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ SEPA 5 TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ SEPA 5 HAZİRAN 2012 Araştırmacılar Derneği üyesi olan GENAR, araştırmalarına olan güvenini her türlü denetime ve bilimsel sorgulamaya açık olduğunu gösteren Onur

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/15, 15

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/15, 15 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/15, 15 Mayıs 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Soma'da 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği facianın yıldönümünde madenci aileleri, sendikalar

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Doğu ve Güneydoğu da süren çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları, bölgeyi yaşanmaz hâle getirdi. Türkiye

Detaylı

İNSAN HAKLARI AVRUPA MAHKEMESİ KARARLARI

İNSAN HAKLARI AVRUPA MAHKEMESİ KARARLARI insan hakları İNSAN HAKLARI AVRUPA MAHKEMESİ KARARLARI İNSAN HAKLARI AVRUPA MAHKEMESİ KARARLARI 4300/05 sayılı Ramazan Yıldırım / Türkiye Başvurusu Fransızca dan Çev.: Özlem Yılmaz 1 İKİNCİ BÖLÜM KABUL

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** AKP de il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin Genel Başkan dan alınmasının ardından çeşitli konulardaki

Detaylı