CİPRO % 0.3 GÖZ DAMLASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "CİPRO % 0.3 GÖZ DAMLASI"

Transkript

1 CİPRO % 0.3 GÖZ DAMLASI FORMÜL : Beher 1 ml de; Aktif madde:siprofloksasin HCl 3.5 mg (3mg Siprofloksasin e eşdeğer) Koruyucu:Benzalkonyum klorür 0.1 mg Aktif olmayan :EDTA disodyum 0.04 mg,sodyum klorür 9.0 mg,hcl k.m (ph ayarı için),saf su k.m 1 ml içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik ve mikrobiyolojik özellikleri: Siprofloksasin yeni bir sentetik flurokinolon türevi olup kuvvetli bir bakterisid etkiye sahiptir. Bakterilerin çoğunluğu için minimal inhibitör konsantrasyonlar (MIC) µg/ml arasındadır. Klinikte kullanılan dozlarda 1 µg/ml olan bakteriler duyarlı MIC 4 µg/ml olanlar dirençli kabul edilir. Enterobakteriler bütünüyle siprofloksasin e karşı son derece duyarlıdır. Escerichia coli, Salmonella spp., Shigella spp., Enterobacter spp., Citrobacter spp., Proteus spp., Providencia spp. ve Morganella morganii siprofloksasin e duyarlı bakteriler arasındadır. Diğer gram (-) patojenler de aynı derecede hassastır. Haemophilus influenzae, Klebsiella pneumoniae, Yersinia enterocolitica, Campylobacter jejuni, Aeromonas hydrophylia, Eikenella corrodens, Neisseria gonorhoeae, vibria spp., Neisseria meningitidis, Branhamella catarrhalis gibi. Oportünistik nozokomiyal enfeksiyonlara sebep olan Pseudomonas aeruginosa ve Acinetobacter spp. de duyarlıdır. Sadece Pseudomonas maltophilia orta derecede duyarlıdır. Gram (+) patojenlere karşı da siprofloksasin etkilidir. Staphylococcus aureus (Meticillin e hassas veya rezistan) S. Epidermidis, Koagülaz-negatif stafilokoklar, Streptococcus pyogenes, Enterokoklar, Streptococcus viridans ve Listeria monocytogenes siprofloksasin e duyarlıdır. Streptococcus pneumonia ve Streptococcus faecalis gibi Gram (+) bakterilere karşı sadece orta derecede aktivitesi vardır. Anaerobik organizmaların çoğu duyarlı değildir. Bunların dışında siprofloksasin in Chlamydia trachomatis, Corynebacterium spp., Peptostreptococcus spp., Gardnerella vaginalis, Mycobacterium spp, tuberculosis ve Mycobacterium avium/intracellulare ye karşı etkili olduğu bildirilmiştir. Siprofloksasin in patojenler üzerindeki bakterisid etkisi norfloxacin, ofloxacin, pefloxacin ve enoxacin gibi diğer flurokinolonlara göre 4 misli daha fazladır.

2 Bakterisid etki çabuk olup uzun sürelidir. Rezistans gelişimi nadirdir. Etki mekanizması bakteri DNA sını süperheliks kıvrımında tutan DNA-jiraz (topoizomeraz II) enzimini inhibe etmesidir. Birden fazla antibiyotiğe rezistan bakteriler siprofloksasin den etkilenir. Bakterisid etki mikroorganizmaların hem yavaş (stasyoner) hem çabuk (logaritmik) üreme fazlarında olduğundan nüks görülmesi nadirdir. Siprofloksasin aminoglikozidler, betalaktam antibiyotikleri, tetrasiklinler ve folik asid antagonistleri ile çapraz rezistans göstermez. Bu antibiyotiklere dirençli bakteriler siprofloksasin e cevap verebilir. Diğer flurokinolonların (norfloxacin, ofloxacin v.b.) etkisiz kaldığı vakalarda siprofloksasin etkili olabilir. İn vitro siprofloksasin, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus ve Streptococcus a karşı tobramisinden daha aktiftir. Serratia ya karşı en az tobramisin kadar aktiftir. Siprofloksasin in vitro bakteriyel patojenlere karşı norfloksasinden daha aktiftir. Ayrıca Pseudomonas aeruginosa tarafından hasıl edilen bazı in vivo bakteriyel keratit modellerinde norfloksasine göre daha aktiftir. Göz enfeksiyonu olan hastalarda yapılan sınırlı sayıda klinik araştırmada siprofloksasin in vivo olarak Staphylococcus aureus (metisilline duyarlı veya rezistan). S.epidermidis, Streptococcus pneumoniae, viridans streptokokları, Pseudomononas aeruginosa ve Serratia marcescens in ekseri suşlarına karşı aktif bulunmuştur. Farmakokinetik : Absorpsiyon : Siprofloksasin in lokal olarak iltihapsız sağlam göze uygulanmasından sonra ilaç kornea yoluyla ön kamera ve sıvısına geçer, iltihap veya korneada epitel defektleri varsa absorpsiyon daha fazla olur. Keratoplasti yapılan hastalarda % 0.3 lük siprofloksasin solüsyonundan 1 damla (50 µl) yani 150 µg Siprofloksasin, 1 saat süre ile her 15 dakikada bir ardından 10 saat süre ile saatte bir damlatılırsa korneanın stromasında son dozdan 1 saat sonra ortalama 5.28 µg/g (sınırlar µg/g) siprofloksasin bulunduğu görülür. Siprofloksasinin lokal olarak göze tatbikinden sonra çok az bir miktarı sistemik sirkülasyona geçerse de bununla ilgili olarak bugüne kadar herhangi bir sistemik etki bildirilmemiştir. Sağlıklı yetişkinlerde lokal olarak her bir göze % 0.3 lük siprofloksasin solüsyonundan 1 damla, kişi uyanıkken 2 saatte bir 2 gün süre ile ve ardından her 4 saatte bir 5 gün süre ile damlatılırsa serum siprofloksasin konsantrasyonları ortalama 2.5 ng/ml olup sınırları gösterilemeyecek miktarlarla 4.7 ng/ml arasında değişir.

3 Buna karşılık sağlıklı erişkinlere aç karnına oral yolla 250 mg siprofloksasin verilirse serum doruk konsantrasyonları ortalama µg/ml ( ng/ml) kadardır. Lokal olarak siprofloksasin oftalmik pomad tatbikinden sonra ilacın sistemik absorpsiyon derecesi tam olarak belirlenmemiştir. % 0.3 oftalmik solüsyon ile elde edilen verilere göre, pomad tatbikinden sonra maksimum siprofloksasin konsantrasyonlarının ortalama 2.5 ng/ml nin altında olması beklenir. Siprofloksasin ve hidrokortizon otik süspansiyondan kulağa 3 damla damlatılırsa plazma siprofloksasin konsantrasyonunun gösterilebilme limit olan 50 ng/ml nin altında olması beklenir. Göz Dokularına Dağılımı : Siprofloksasinin sistemik olarak veya lokal olarak göze uygulanmasından sonra göz dokularına girişi ve dokular arası dağılımı tam olarak belirlenmemiştir. Siprofloksasin kornea ve diğer göz dokularına (örneğin aqueous h.) girmekte ve dokularda ekseri korneal ve konjunktival patojenler için gerekli MIC değerlerine ulaşmaktadır. Gözde epitel defektleri mevcutsa konsantrasyonlarının daha da yüksek olması beklenir. Katarakt ameliyatı yapılan hastalarda oral veya intravenöz siprofloksasin verilmesinden sonra ilacın ön kamera sıvısındaki konsantrasyonları aynı anda serumdaki konsantrasyonların % 3-33 ü kadardır. Göz ameliyatı yapılan hastalarda oral veya intravenöz siprofloksasin verilmesinden sonra corpus vitreumdaki konsantrasyonlar aynı anda kanda ölçülenin % 20 si kadardır. Siprofloksasin serum proteinlerine % oranında bağlanır. Siprofloksasin insanlarda plasentadan geçerek amniyotik sıvıya girer, ayrıca anne sütüne de geçer. Metabolizması: İlaç karaciğerde 4 metabolite dönüşür. Bunların mikrobiyolojik aktiviteleri varsa da ana maddenin ki kadar değildir. Eliminasyon : İnsanlarda siprofloksasinin göze tatbik edilmesinden sonra metabolizması ve eliminasyon özellikleri belirlenmiş değildir. Böbrek fonksiyonları normal olan insanlarda siprofloksasinin serumdaki eliminasyon yarı ömrü 3-5 saattir. Sistemik sirkülasyona giren siprofloksasin böbrekle ve böbrek dışı yollarla itrah edilir. İlaç ve metabolitleri idrar ve feçese geçerek atılır. Ana molekül hem glomerular filtrasyon hem tübüler sekresyonla idrara geçer. Değişmemiş siprofloksasinin bir kısmı safra yoluyla atılır.

4 ENDİKASYONLARI : CİPRO % 0.3 GÖZ DAMLASI siprofloksasine duyarlı bakterilerin neden olduğu keratitis ve kojunktivitis tedavisi için endikedir. Tedaviye başlamadan önce in vitro duyarlılık testleri yapılması için lezyonlardan uygun örnekler alınmalıdır. Test sonuçları beklenirken siprofloksasin tedavisine başlanabilir. Ancak test sonucu bakteri rezistan çıkarsa siprofloksasin tedavisi kesilerek daha uygun bir tedaviye geçilir. Bakteriyel Keratit (Kornea ülseri) : Pseudomonas aeruginosa, Serratia marcescens, Staphylococcus aureus (metisilline duyarlı veya rezistan), Staphylococcus epidermidis, Streptococcus pneumoniae ve viridans grubu streptokokların duyarlı suşları tarafından hasıl edilen keratitis tedavisinde CİPRO % 0.3 GÖZ DAMLASI endikedir. Bu endikasyonlara siprofloksasin oftalmik solüsyonu en az mevcut standart tedavi yöntemleri (lokal olarak bir aminoglikosid ve sefalosporin veya vankomisin) kadar etkilidir. Konjonktivit : Staphylococcus aureus (metisilline duyarlı veya rezistan), Staphylococcus epidermidis, Streptococcus pneumoniae ve Hemophilus influenzae nin duyarlı suşlarının sebep olduğu konjunktivit tedavisi için CİPRO % 0.3 GÖZ DAMLASI endikedir. Plasebo kontrollü karşılaştırmalı araştırma sonuçlarına göre siprofloksasin oftalmik solüsyonu bu endikasyonlarda % 0.3 tobramisin göz damlası kadar etkilidir. Siprofloksasin % 0.3 oftalmik solüsyonu diğer sistemik ve lokal/oftalmik tedavilerle birlikte oportünistik mikobakterilerin (Mycobacterium gordonae, M. fortuitium, M. chelonae) sebep olduğu kornea ülserleri tedavisinde kullanılır. KONTRENDİKASYONLARI : CİPRO % 0.3 GÖZ DAMLASI Siprofloksasine veya diğer kinolon derivelerine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. UYARILAR / ÖNLEMLER : Siprofloksasin kullanılması sırasında duyarlı olmayan bakteriler ve funguslar üreyebilir. Bu durumda ilaç kesilmeli ve uygun tedaviye başlanmalıdır. Siprofloksasin ile göz tedavisi gören hastalar dikkatle izlenmeli, gerekiyorsa slit lamp ile mikroskobik muayene ve fluorescein ile boyama tekniği kullanılmalıdır. Diğer kinolonlarda olduğu gibi siprofloksasin ağır ve ciddi hipersensitivite reaksiyonlarına neden olabilir. Bunlarla ilgili olabilecek ilk belirti ortaya çıktığında (deride kızarma, ürtiker, hırıltılı teneffüs) hastayı ilacı kesip derhal hekime başvurması için uyarmalıdır. Siprofloksasin oftalmik solüsyonun 1 yaşından küçük çocuklarda etkili ve emniyetli olduğunu kanıtlayacak çalışmalar yapılmamıştır.

5 YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER : Siprofloksasin oftalmik solüsyona iyi tolere edilir. Bildirilen yan etkilerin çoğu hafif olup özel bir tedaviye lüzum kalmadan kendiliğinden iyileşir. Çeşitli göz hastalıkları nedeniyle siprofloksasin göz damlası kullanan hastaların yaklaşık % 10 unda damladan sonra lokal göz şikayetleri (yanma, batma) görülür. Bakteriyel keratitis tedavisi sırasında hastaların % 17 sinde kornea ülserinin çevresinde beyaz granüler veya billuri yüzeysel bir çökelti oluşur. Bu çökelti siprofloksasin maddesidir ve tedavinin etken devresinde (1-7 gün) ilacın sık aralarla yoğun bir biçimde tatbikinden kaynaklanır. Tedavinin daha sonraki devrelerinde doz ve uygulama sıklığı azaldığında çökelti de kendiliğinden kaybolur. Bu presipitasyonun varlığı siprofloksasin tedavisinin devamına bir engel teşkil etmediği gibi kornea ülserinin klinik seyrini ve vizyonun akıbetini de etkilemez ve özel bir tedaviyi gerektirmez. Bakteriyel keratitli hastalarda yapılan bir araştırmada bu yüzeysel presipitasyon halkasının gençlere göre yaşlılarda (60 yaşın üstünde) daha sık görüldüğü saptanmıştır. Ancak çökelti olasılığı hastanın cinsiyeti, ülserin veya infiltrasyonun derinliği, kültürde üreyen mikroorganizma ve enfeksiyonun iyileşme süresiyle ilgisi yoktur. Siprofloksasin oftalmik solüsyon ile görülen diğer yan etkilerin sıklığı yaklaşık % 10 olup bunlar : gözkapağı kenarında kabuklanma, kirpiklerde kristal ve pul birikmesi, yabancı cisim hissi, kaşıntı ve konjunktival hiperemidir. Hastaların % 1 inden azında bildirilen yan etkiler : korneada renk değişmesi, keratepati, keratit, allerji, göz kapağı ödemi, lakrimasyon, fotofobi, vizyonda azalması, ve korneada infiltrasyondur. Çeşitli göz hastalıkları nedeniyle siprofloksasin oftalmik solüsyonu ile tedavi gören hastaların % 5 inden azında tat duygusunda değişmeler (ağızda fena bir tat hissi) görülür. Bulantı ise % 1 den az hastada bildirilmiştir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ. İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ : Siprofloksasin oftalmik solüsyonun diğer ilaçlarla spesifik etkileşimleri araştırılmamıştır. Ancak ilaç göze damlatıldıktan sonra az miktarda da olsa kana geçtiğinden sistemik yollarla verilen siprofloksasin gibi etkileşim gösterebileceği dikkate alınmalıdır.

6 - Siprofloksasin ile birlikte kullanıldığında teofilin in serum konsantrasyonları yükselebilir ve eliminasyon yarı ömrü uzayabilir. Bu da teofilin ile toksisite riskini arttırır. Bu iki ilacı birlikte kullanmaktan kaçınmalıdır. Ya da serum teofilin konsantrasyonları izlenmelidir. - Siprofloksasin kafein metabolizmasını etkileyerek kafein klerensini azaltabilir ve yarı ömrünü uzatabilir. - Siklosporin tedavisi gören hastalarda siprofloksasin geçici kreatinin yükselmesine neden olabilir. - Fluorokinolonlar warfarin ve türevlerinin antikoagülan etkisini arttırabileceğinden siprofloksasin ve bir oral antikoagülanı birlikte alan hastalarda protrombin zamanı dikkatle izlenmelidir. - Probenesid siprofloksasin renal tübüler sekresyonunu inhibe ederek plasma seviyelerini yükseltebilir. KULLANIM ŞEKLİ ve DOZU : Bakteriyel keratit : Tedavi gece ve gündüz devamlı uygulanır. Başlangıçta % 0.3 oftalmik solüsyondan 2 damla hastalıklı göze her 15 dakikada bir 6 saat süre ile damlatılır. Daha sonra günün kalan bölümünde her 30 dakikada bir yine 2 damla damlatılır. Tedavinin ikinci gününde hastalıklı göze saatte bir 2 damla damlatılır. Tedavinin günlerinde ilaç hastalıklı göze 4 saatte bir 2 damla damlatılır. Eğer kornea epitelizasyonu tamamlanmamışsa tedaviye 14 günden fazla devam edilebilir. Klinik araştırmalarda keratiti olan hastalarda siprofloksasin tedavisinin ortalama süresi 3 hafta olarak bulunmuştur. Bakteriyel konjunktivit : Bakteriyel konjunktivit tedavisi için hastalıklı göze (gözlere) % 0.3 oftalmik solüsyondan her 2 saatte bir 1-2 damla damlatılır. Bu tedavi hastanın uyanık olduğu saatlerde uygulanır ve 2 gün sürdürülür. Daha sonra 5 gün süre ile hastanın uyanık olduğu saatlerde hastalıklı göze (gözlere) her 4 saatte bir 1-2 damla damlatılır. Siprofloksasin tedavisi sırasında göze kontakt lens takılmamalıdır. DOZ AŞIMI ve TEDAVİSİ : Lokal olarak solüsyon göze aşırı damlatılırsa gözler bol miktarda ılık musluk suyu ile yıkanmalıdır.

7 SAKLAMA KOŞULLARI : Çocukların ulaşamayacakları yerlerde,ambalajında ve 25 C nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ ve AMBALAJI : 5 ml lik plastik şişelerde steril solusyon. RUHSAT SAHİBİ : BİOFARMA İLAÇ SAN. ve TİC.A.Ş. Samandıra/İSTANBUL ÜRETİM YERİ : MEFAR İLAÇ SAN.A.Ş. Kartal/İSTANBUL RUHSAT TARİH ve NO : /65 Reçete ile satılır.

İ.V. 200 mg/100 ml. infüzyon için çözelti içeren flakon

İ.V. 200 mg/100 ml. infüzyon için çözelti içeren flakon CİPRO İ.V. 200 mg/100 ml infüzyon için çözelti içeren flakon FORMÜL : Her 100 ml infüzyon çözeltisi; 200 mg Siprofloksasin e eşdeğer Siprofloksasin Laktat içerir. Yardımcı madde olarak; 12,3 mg Laktik

Detaylı

CİPRO 250 mg FİLM TABLET

CİPRO 250 mg FİLM TABLET CİPRO 250 mg FİLM TABLET Her film tablet ; 250 mg Siprofloksasin e eşdeğer Siprofloksasin HCl içerir. Boyar madde olarak Titanyum dioksit kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler

Detaylı

PROSPEKTÜS ZYMAR % 0.3 GÖZ DAMLASI STERİL

PROSPEKTÜS ZYMAR % 0.3 GÖZ DAMLASI STERİL PROSPEKTÜS ZYMAR % 0.3 GÖZ DAMLASI STERİL FORMÜL: 1 ml solüsyon etken madde olarak % 0.3 gatifloksasin (3.0 mg/ml), koruyucu madde olarak % 0.005 benzalkonyum klorür, yardımcı madde olarak % 0.01 edetat

Detaylı

FUCITHALMIC VISKOZ GÖZ DAMLASI %1

FUCITHALMIC VISKOZ GÖZ DAMLASI %1 KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİTHALMİC viskoz göz damlası % 1 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : %1 anhidr maddeye ekivalan fusidik asit hemihidrat içerir. Yardımcı maddeler

Detaylı

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2 CEFTĐNEX 300 mg FĐLM KAPLI TABLET FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 300 mg sefdinir, ayrıca boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLER: Farmakodinamik özellikleri: Ceftinex Tablet,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. CILOXAN beyaz-kırık beyaz bir homojen pomaddır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. CILOXAN beyaz-kırık beyaz bir homojen pomaddır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CILOXAN Steril Oftalmik Pomad 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 mg pomad, etkin madde olarak 3.5 mg siprofloksasin hidroklorür (3.0 mg siprofloksasin bazına

Detaylı

Cebemyxine Göz Damlası

Cebemyxine Göz Damlası KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEBEMYXINE göz damlası 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 5 ml. damla; etkin madde olarak 17.000 IU neomisin sülfat, 50.000 IU polimiksin B sülfat

Detaylı

Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır CEFTİON Enjeksiyonluk Süspansiyon Veteriner Sistemik Antibakteriyel

Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır CEFTİON Enjeksiyonluk Süspansiyon Veteriner Sistemik Antibakteriyel BİLEŞİMİ Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır CEFTİON Enjeksiyonluk Süspansiyon Veteriner Sistemik Antibakteriyel Ceftion Enjeksiyonluk Süspansiyon, 1 ml de 50 mg seftiofur baza eşdeğer seftiofur hidroklorid

Detaylı

CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz

CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz FORMÜLÜ: Her 5 ml süspansiyon; 125 mg sefdinir ayrıca koruyucu olarak sodyum benzoat, aroma verici olarak çilek ve krema aroması içerir. FARMAKOLOJİK

Detaylı

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ AZİTRO 250 mg DEVA Film Tablet FORMÜLÜ : Her film tablet; 250 mg Azitromisin e eşdeğer Azitromisin dihidrat, boyar madde olarak : Titanyum dioksid ihtiva eder. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : AZİTRO Film Tablet

Detaylı

SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik

SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik FORMÜLÜ: Her Sefbaktam flakonu 1000 mg sulbaktam a eşdeğer sulbaktam sodyum + 1000 mg sefoperazon a eşdeğer sefoperazon sodyum içerir. Beraberindeki

Detaylı

Vaxoral. Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5. Şimdi. Zamanı. KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı

Vaxoral. Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5. Şimdi. Zamanı. KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5 Şimdi KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı Yaşlılık Düşük bağışıklık Hırıltılı öksürük Kirli ortam Pasif içicilik Zamanı Tekrarlayan

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI EYESTIL 10 ml göz damlası 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde : 100 ml de : 0.150 g hiyalüronik asit sodyum tuzu içerir. Yardımcı maddeler : Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FUCİTHALMİC viskoz göz damlası %1 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FUCİTHALMİC viskoz göz damlası %1 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİTHALMİC viskoz göz damlası %1 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: %1 anhidr maddeye ekivalan fusidik asit hemihidrat içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: GEMYSETİN topikal oküler kullanım içindir. GEMYSETİN, alt göz kapağı ile göz arasındaki boşluğa uygulanır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: GEMYSETİN topikal oküler kullanım içindir. GEMYSETİN, alt göz kapağı ile göz arasındaki boşluğa uygulanır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GEMYSETİN %1 oftalmik pomat KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Beher tüpte; Etkin madde: Her bir tüp 0,05 g Kloramfenikol mikronize içermektedir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİBEST % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir gram krem 20 mg Fusidik asit içerir. Yardımcı maddeler: Bir gram krem 150 mg Propilen

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STAFİNE krem %2 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Bir gram kremde;

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STAFİNE krem %2 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Bir gram kremde; KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STAFİNE krem %2 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Bir gram kremde; Etkin madde: Fusidik asit 20,00 mg (fusidik asit anhidr olarak) Yardımcı madde(ler): Butilhidroksianisol

Detaylı

FUCİDİN %2 KREM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FUCİDİN % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

FUCİDİN %2 KREM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FUCİDİN % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİDİN % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir gram krem 20 mg Fusidik Asit içerir. Yardımcı maddeler:bir gram krem 0.04 mg bütilhidroksianisol,

Detaylı

Loxasid 500 mg Film Tablet

Loxasid 500 mg Film Tablet BİLEŞİMİ: Loxasid 500 mg Film Tablet Her film tablet 500 mg siprofloksasine eşdeğer siprofloksasin hidroklorür monohidrat içerir. Boyar maddeler: Titanyum dioksit FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Siprofloksasin

Detaylı

Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır MEDIQUINOL %10 Oral Çözelti Sistemik Antibakteriyel

Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır MEDIQUINOL %10 Oral Çözelti Sistemik Antibakteriyel Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır Sistemik Antibakteriyel Mediquinol %10 berrak açık sarı renkli bir çözelti olup 1 ml sinde 100 mg Enrofloksasin baz içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLER Mediquinol %10 nin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Diğer antibiyotiklerde olduğu gibi, tedaviye bakteriyel yanıt uygun bir şekilde gözlenmelidir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Diğer antibiyotiklerde olduğu gibi, tedaviye bakteriyel yanıt uygun bir şekilde gözlenmelidir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI THILOMAXINE %0.3 göz pomadı KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tobramisin 3.00 mg Yardımcı madde: Yardımcı maddeler için 6.1. e bakınız. 3. FARMASÖTİK

Detaylı

Farmakodinamik Özellikler: Seftriakson, yarı sentetik ve geniş spektrumlu 3. jenerasyon sefalosporindir.

Farmakodinamik Özellikler: Seftriakson, yarı sentetik ve geniş spektrumlu 3. jenerasyon sefalosporindir. Cefridem (Seftriakson sodyum) 0,5g IM enj. toz içeren flakon FORMÜL Beher flakon steril ve apirojen olarak 0,5 g Seftriakson' a eşdeğer miktarda Seftriakson Sodyum içerir. Beher eritici ampulde ise 2 ml

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Merhem Sarımsı beyaz renkte, yabancı cisim içermeyen yarı saydam merhem.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Merhem Sarımsı beyaz renkte, yabancı cisim içermeyen yarı saydam merhem. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUSİX DERMA %2 merhem KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir gram merhem: Etkin madde: Sodyum fusidat 20 mg Yardımcı madde(ler): Setil alkol 4 mg Susuz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TOBRASED % 0,3 steril göz merhemi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TOBRASED % 0,3 steril göz merhemi KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TOBRASED % 0,3 steril göz merhemi 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tobramisin 3,00 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için 6.1. e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Tobramisin 3.00 mg * Yardımcı maddeler: Klorbutanol anhidrit 5.0 mg ** Mineral yağ 50.0 mg Beyaz petrolatum k.m. 1.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Tobramisin 3.00 mg * Yardımcı maddeler: Klorbutanol anhidrit 5.0 mg ** Mineral yağ 50.0 mg Beyaz petrolatum k.m. 1. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ TOBREX %0.3 Steril Oftalmik Pomad 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tobramisin 3.00 mg * Yardımcı maddeler: Klorbutanol anhidrit 5.0 mg ** Mineral

Detaylı

FORMÜLÜ Bir film tablet 200 mg ofloksasin içerir. Film tablet boyar maddesi olarak titanyum dioksit kullanılmıştır.

FORMÜLÜ Bir film tablet 200 mg ofloksasin içerir. Film tablet boyar maddesi olarak titanyum dioksit kullanılmıştır. DROVİD 200 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ Bir film tablet 200 mg ofloksasin içerir. Film tablet boyar maddesi olarak titanyum dioksit kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikler: Ofloksasin,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUSİX %1 viskoz göz damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 1 g ında; Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUSİX %1 viskoz göz damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 1 g ında; Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUSİX %1 viskoz göz damlası 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 1 g ında; Etkin madde: Fusidik asit 10.0 mg Yardımcı madde(ler): Benzalkonyum klorür 0.1

Detaylı

DİRENÇLİ BAKTERİ ENFEKSİYONLARINA KARŞI KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER

DİRENÇLİ BAKTERİ ENFEKSİYONLARINA KARŞI KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER DİRENÇLİ BAKTERİ ENFEKSİYONLARINA KARŞI KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER 1. Vankomisin Vankomisin, Nocardia Orientalis in (eskiden Streptomyces orientalis olarak bilinen) belli suşlarından elde edilen amfoterik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN göz merhemi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN göz merhemi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN göz merhemi KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 gram merhemde 5 mg oksitetrasiklin e eşdeğer oksitetrasiklin hidroklorür ve 10.000

Detaylı

LARGOPEN 250 mg SÜSPANSİYON

LARGOPEN 250 mg SÜSPANSİYON LARGOPEN 250 mg SÜSPANSİYON FORMÜLÜ: Her 5 ml lik ölçekte; 250 mg Amoksisilin e eşdeğerde Amoksisilin trihidrat bulunur. Tat ve aroma verici: Şeker, Sodyum sakkarin, ahududu esansı; Boyar madde: Eritrosin.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Küçük yırtıklar, dikiş atılmış yaralar ya da aşınma gibi sekonder enfekte travmatik lezyonların topikal tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Küçük yırtıklar, dikiş atılmış yaralar ya da aşınma gibi sekonder enfekte travmatik lezyonların topikal tedavisinde endikedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEXTROCİN %2 krem KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: %2 a/a mupirosin (mupirosin kalsiyum olarak) içerir. Yardımcı maddeler: Stearil alkol %3.500

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LEVOXİMED % 0.5 göz ve kulak damlası

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LEVOXİMED % 0.5 göz ve kulak damlası KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LEVOXİMED % 0.5 göz ve kulak damlası 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 ml solüsyon: Levofloksasin 5 mg (5 mg levofloksasin e eşdeğer 5.12 mg

Detaylı

CİPRO 750 mg FİLM TABLET

CİPRO 750 mg FİLM TABLET CİPRO 750 mg FİLM TABLET Her film tablet ; 750 mg Siprofloksasin e eşdeğer Siprofloksasin HCl içerir. Boyar madde olarak; Titanyum dioksit kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI LATASOPT % Göz Damlası. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml de;

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI LATASOPT % Göz Damlası. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml de; ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI LATASOPT % 0.005 Göz Damlası 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml de; Latanoprost 0.05 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR LATASOPT, açık açılı glokom ve oküler hipertansiyonu olan hastalarda

Detaylı

AMİNOGLİKOZİD ANTİBİYOTİKLER Aminoglikozid antibiyotikler Streptomyces veya Micromonospora türü mikroorganizmalardan elde edilirler.

AMİNOGLİKOZİD ANTİBİYOTİKLER Aminoglikozid antibiyotikler Streptomyces veya Micromonospora türü mikroorganizmalardan elde edilirler. AMİNOGLİKOZİD ANTİBİYOTİKLER Aminoglikozid antibiyotikler Streptomyces veya Micromonospora türü mikroorganizmalardan elde edilirler. Bu grupta; streptomisin, dihidrostreptomisin, neomisin, framisetin,

Detaylı

FORMÜLÜ: Her flakon; 2 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum tuzu içerir. Çözücü olarak 10 ml enjeksiyonluk su bulunmaktadır. Steril ve apirojendir.

FORMÜLÜ: Her flakon; 2 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum tuzu içerir. Çözücü olarak 10 ml enjeksiyonluk su bulunmaktadır. Steril ve apirojendir. SEFAGEN 2 g IV ENJEKTABL FLAKON FORMÜLÜ: Her flakon; 2 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum tuzu içerir. Çözücü olarak 10 ml enjeksiyonluk su bulunmaktadır. Steril ve apirojendir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN deri merhemi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN deri merhemi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN deri merhemi KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 gram merhemde 30 mg oksitetrasiklin e eşdeğer oksitetrasiklin hidroklorür ve 10.000

Detaylı

FORSEF 1 g I.V. ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON

FORSEF 1 g I.V. ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON FORSEF 1 g I.V. ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON FORMÜLÜ: Her flakonda, 1 g Seftriakson a eşdeğer Seftriakson sodyum bulunur. Çözücü olarak: 10 ml Enjeksiyonluk su içerir. Steril ve Apirojendir. FARMAKOLOJİK

Detaylı

COMBĐCĐD 70 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz

COMBĐCĐD 70 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz COMBĐCĐD 70 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz FORMÜLÜ: Her 5 ml de; Sultamisilin 250 mg (Tatlandırıcı olarak: Şeker, Aroma verici olarak: Kiraz esansı) içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Sultamisilin,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. NETİRA göz damlası 5 ml Göze uygulanır. Etkin madde :

KULLANMA TALİMATI. NETİRA göz damlası 5 ml Göze uygulanır. Etkin madde : KULLANMA TALİMATI NETİRA göz damlası 5 ml Göze uygulanır. Etkin madde : Netilmisin sülfat. 100 ml de, 0.300 g Netilmisin e eşdeğer 0.455 g Netilmisin sülfat içerir. Yardımcı Maddeler : Sodyum klorür, Benzalkonyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Sodyum propil hidroksibenzoat. Kristalize sodyum klorür

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Sodyum propil hidroksibenzoat. Kristalize sodyum klorür KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OFTALMOTRIM % 0.1 göz damlası 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Polimiksin B sülfat Trimetoprim Yardımcı maddeler: Sodyum metil hidroksibenzoat

Detaylı

Bakterilerin neden olduğu deri enfeksiyonları, impetigo, folikül iltihabı, furonküloz.

Bakterilerin neden olduğu deri enfeksiyonları, impetigo, folikül iltihabı, furonküloz. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEXTROCİN %2 pomad KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: %2 a/a mupirosin içerir. Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için bölüm 6.1'e bakınız. 3.

Detaylı

B. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ

B. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ B. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. Tıbbi farmasötik ürünün adı BETOPTIC Steril Oftalmik Solüsyon 2. Kalitatif ve kantitatif formülü mg/ml Betaksolol hidroklorür (5.0mg betaksolol baza eşdeğer), Ph. Eur 5.6 mg*

Detaylı

SEFBAKTAM 0.5 g ENJEKTABL FLAKON

SEFBAKTAM 0.5 g ENJEKTABL FLAKON SEFBAKTAM 0.5 g ENJEKTABL FLAKON FORMÜLÜ: Sefbaktam serbest Sulbaktam ve Sefoperazon sodyum olarak 1:1 oranında sulandırılmaya hazır kuru toz halindedir. Her Sefbaktam flakonu 500 mg sulbaktam a eşdeğer

Detaylı

KLAMOKS BID FİLM TABLET 1000 mg

KLAMOKS BID FİLM TABLET 1000 mg KLAMOKS BID FİLM TABLET 1000 mg FORMÜLÜ: Her film tablet; 875 mg amoksisiline eşdeğer amoksisilin trihidrat ve 125 mg Klavulanik asite eşdeğer potasyum klavulanat ile boyar madde olarak titanyum dioksit

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN BID 400/57 mg Forte Oral Süspansiyon, 35 ml, 70 ml ve 100 ml Hazırlamak İçin Kuru Toz

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN BID 400/57 mg Forte Oral Süspansiyon, 35 ml, 70 ml ve 100 ml Hazırlamak İçin Kuru Toz Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN BID 400/57 mg Forte Oral Süspansiyon, 35 ml, 70 ml ve 100 ml Hazırlamak 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Beher 5 ml süspansiyon, 400 mg Amoksisilin

Detaylı

Yavuz İlaç Ecza Deposu Medikal Ürünler San. ve Tic. A. Ş. Proxacin 750 mg 14 Film Tablet. PROXACİN 750 mg FİLM TABLET

Yavuz İlaç Ecza Deposu Medikal Ürünler San. ve Tic. A. Ş. Proxacin 750 mg 14 Film Tablet. PROXACİN 750 mg FİLM TABLET PROXACİN 750 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ Proxacin 750 mg Film Tablet; her bir film tablette 750 mg siprofloksasin e eşdeğer siprofloksasin hidroklorür monohidrat ve yardımcı madde olarak titanyum dioksit içerir.

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. ETACİD, erişkinler, 12 yaş ve üzerindeki adolesanlarda mevsimsel alerjik rinitin profilaksisinde endikedir.

ÜRÜN BİLGİSİ. ETACİD, erişkinler, 12 yaş ve üzerindeki adolesanlarda mevsimsel alerjik rinitin profilaksisinde endikedir. ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI ETACİD % 0,05 Nazal Sprey 2. BİLEŞİM Etkin madde: Mometazon furoat 50 mikrogram/püskürtme 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ETACİD erişkinler, adolesanlar ve 6-11 yaş arasındaki çocuklarda

Detaylı

15 Mart 2006 ve 17 Temmuz 2006 tarihli Bakanlık talepleri/ Haziran 2005 tarihli PDR / 16 Kasım 2005 tarihli CD referans alınmıştır.

15 Mart 2006 ve 17 Temmuz 2006 tarihli Bakanlık talepleri/ Haziran 2005 tarihli PDR / 16 Kasım 2005 tarihli CD referans alınmıştır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GYNO-TROSYD 100 mg vajinal tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiokonazol 100 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül FORMÜLÜ: Her kapsülde mide asidine dayanıklı enterik kaplı mikropelletler halinde; Lansoprazol 30 mg Boyar madde olarak: Kinolin sarısı (E 104), İndigokarmin (E 132), Titandioksit

Detaylı

Cebemyxine Göz Damlası

Cebemyxine Göz Damlası KULLANMA TALİMATI CEBEMYXINE göz damlası Göze damlatılır. Etkin Madde: 5 ml. damla; etkin madde olarak 17.000 IU neomisin sülfat, 50.000 IU polimiksin B sülfat içermektedir. Yardımcı Maddeler: Benzalkonyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 3,5 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae ve ozaenae,

Detaylı

1g losyon, 1.0 mg Metilprednisolon aseponat içerir (% 0.1).

1g losyon, 1.0 mg Metilprednisolon aseponat içerir (% 0.1). 1 ADVANTAN M Losyon Formülü 1g losyon, 1.0 mg Metilprednisolon aseponat içerir (% 0.1). Yardımcı maddeler Benzil alkol Polioksietilen-2-stearil alkol Polioksietilen-21-stearil alkol Disodyum edetat Farmakolojik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Oral süspansiyon için granül Pembe renkli, akışkan, karakteristik çilek kokulu toz granül.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Oral süspansiyon için granül Pembe renkli, akışkan, karakteristik çilek kokulu toz granül. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CECLOR 250 mg/5ml Oral Süspansiyon İçin Granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefaklor monohidrat 262.5 mg/5 ml (250 mg sefaklora eşdeğer )

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Her 1 ml de etkin madde olarak 0.5 (%0.05) mg siklosporin

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

Netilmisin sülfat. Her tek dozluk kap (0.3 ml) mg netilmisin sülfat (0.900 mg Netilmisin e eşdeğer) içerir.

Netilmisin sülfat. Her tek dozluk kap (0.3 ml) mg netilmisin sülfat (0.900 mg Netilmisin e eşdeğer) içerir. KULLANMA TALİMATI NETİRA tek doz göz damlası Göze uygulanır. Etkin madde : Netilmisin sülfat. Her tek dozluk kap (0.3 ml) 1.365 mg netilmisin sülfat (0.900 mg Netilmisin e eşdeğer) içerir. Yardımcı Maddeler

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

FİNARİD 5 mg FİLM TABLET

FİNARİD 5 mg FİLM TABLET FİNARİD 5 mg FİLM TABLET FORMÜL Bir Finarid Film Tablet 5 mg finasterid ve boyar madde olarak sarı demir oksit, titanyum dioksit, sunset sarısı, indigo karmin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER Finasterid,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 7 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae ve ozaenae,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Kapağı ters çevirerek tüp delinir ve yara üzerinde ince bir tabaka teşkil edecek şekilde MADÉCASSOL sürülür.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Kapağı ters çevirerek tüp delinir ve yara üzerinde ince bir tabaka teşkil edecek şekilde MADÉCASSOL sürülür. 1 KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MADECASSOL merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g merhem 10 mg Centella asiatica nın titre edilmiş ekstresini içerir. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

Biyofilmler; mikroorganizmaların, biyotik veya abiyotik yüzeylere adhezyonu sonrasında oluşturdukları glikokaliks olarak da adlandırılan

Biyofilmler; mikroorganizmaların, biyotik veya abiyotik yüzeylere adhezyonu sonrasında oluşturdukları glikokaliks olarak da adlandırılan Biyofilmler; mikroorganizmaların, biyotik veya abiyotik yüzeylere adhezyonu sonrasında oluşturdukları glikokaliks olarak da adlandırılan ekstraselluler matriks içinde, birbirlerine yapışarak meydana getirdikleri

Detaylı

ORAL SÜSPANSİYON İÇİN KURU TOZ

ORAL SÜSPANSİYON İÇİN KURU TOZ TREMAC 200 mg/5 ml PEDİATRİK ORAL SÜSPANSİYON İÇİN KURU TOZ 15 ml sanovel FORMÜLÜ Su ile hazırlanan süspansiyonun her 5 ml si 200 mg Azitromisin e eşdeğer Azitromisin dihidrat ve tatlandırıcı olarak sakkaroz,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CEFİZOX 1 g IM Enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CEFİZOX 1 g IM Enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ CEFİZOX 1 g IM Enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her flakonda bulunur. 1 g seftizoksim aktivitesine eşdeğer miktarda seftizoksim

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 3,5 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CEFİZOX 500 mg IM/IV Enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CEFİZOX 500 mg IM/IV Enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ CEFİZOX 500 mg IM/IV Enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her flakonda 500 mg seftizoksim aktivitesine eşdeğer miktarda seftizoksim

Detaylı

OROHEKS % 0,2 ORAL SPREY

OROHEKS % 0,2 ORAL SPREY OROHEKS % 0,2 ORAL SPREY FORMÜL %0.2 klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı madde olarak; gliserin, limon esansı ve nane esansı içerir. Bir püskürtme 0.15 ml dir ve 0.0003 g klorheksidin glukonat içerir.

Detaylı

Benzalkonyum klorür Sodyum Fosfat Monobazik H2O Disodyum fosfat dodekahidrat. 0.265 g

Benzalkonyum klorür Sodyum Fosfat Monobazik H2O Disodyum fosfat dodekahidrat. 0.265 g 1- Tıbbi farmasötik ürünün adı : KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB) LACRİSİFİ GÖZ DAMLASI 2- Kalitatif ve kantitatif terkibi : Hipromeloz Benzalkonyum klorür Sodyum Fosfat Monobazik H2O Disodyum fosfat dodekahidrat

Detaylı

CECLOR MR 375 mg Film Tablet

CECLOR MR 375 mg Film Tablet CECLOR MR 375 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her film tablet, 375 mg sefaklora eşdeğer miktarda sefaklor monohidrat içerir. Yardımcı maddeler: Titanyum dioksit E171 ve indigo karmin alüminyum lake E132 FARMAKOLOJİK

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. ZARĐDĐNEX % 0.3 steril göz damlası Göze damlatılır. KULLANMA TALĐMATI Etkin madde: Her 1 ml de 3 mg ofloksasin. Yardımcı maddeler: Benzalkonyum klorür (%50 lik solüsyon), sodyum klorür, sodyum hidroksit

Detaylı

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER:

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER: KLAX 500 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her film kaplı tablet 500 mg klaritromisin içerir Yardımcı maddeler: Kinolin sarısı, titanyum dioksit, vanilin, sorbik asit FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER: Klaritromisin makrolid

Detaylı

750 mg. FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 750 mg Sultamisiline eşdeğer miktarda sultamisilin tosilat içerir. Yardımcı madde: Titanyum dioksit

750 mg. FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 750 mg Sultamisiline eşdeğer miktarda sultamisilin tosilat içerir. Yardımcı madde: Titanyum dioksit SULTASİD FİLM TABLET 750 mg FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 750 mg Sultamisiline eşdeğer miktarda sultamisilin tosilat içerir. Yardımcı madde: Titanyum dioksit FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Sultamisilin, ampisilin

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml de; Amoksisilin Klavulanik asit 250.00 mg 62.5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR

Detaylı

ALLERGOCOMOD %2 10 ml STERĐL GÖZ DAMLASI

ALLERGOCOMOD %2 10 ml STERĐL GÖZ DAMLASI ALLERGOCOMOD %2 10 ml STERĐL GÖZ DAMLASI FORMÜLÜ : Her bir şişe, 10 ml steril göz solüsyonu içermektedir. 1 ml izotonik solüsyon içeriği: Sodyum Kromoglikat 20 mg Disodyum EDTA 1 Sorbitol Enjeksiyonluk

Detaylı

ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin

ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin FORMÜLÜ: Hazırlanmış süspansiyon her 5 ml sinde (1 ölçek) 100 mg Sefiksim (Koruyucu; Sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI AZYTER

KULLANMA TALİMATI AZYTER KULLANMA TALİMATI AZYTER 15 mg/g Tek Dozluk Göz Damlası Göze Uygulanır. Etkin madde: 1 g çözelti, 14,3 mg azitromisine eşdeğer 15 mg azitromisin dihidrat içerir. 250 mg çözelti içeren tek dozluk flakonda

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de;

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; Fenazon 45.52 mg Lidokain hidroklorür 11.38 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MIKOSTATIN oral süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Nistatin 100.000 ünite/ml Yardımcı maddeler: Etanol Sukroz 8,07 mg/ml 500 mg/ml

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN-BID 200/28 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN-BID 200/28 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AMOKLAVİN-BID 200/28 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Beher 5 ml süspansiyon, 200 mg Amoksisilin e eşdeğer Amoksisilin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: İhtiyol 2.00 g Yardımcı maddeler: Lanolin susuz (koyun) 2,00 g Yardımcı maddeler için

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg Yardımcı maddeler: Mannitol... 50 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

PROSPEKTÜS. AZOMAX ORAL SÜSPANSİYON HAZIRLAMAK İÇİN TOZ (30 ml)

PROSPEKTÜS. AZOMAX ORAL SÜSPANSİYON HAZIRLAMAK İÇİN TOZ (30 ml) PROSPEKTÜS AZOMAX ORAL SÜSPANSİYON HAZIRLAMAK İÇİN TOZ (30 ml) FORMÜLÜ : Azomax oral süspansiyon için toz, sulandırıldıktan sonra beher ölçekte (5 ml) 200 mg azitromisin'e eşdeğer azitromisin dihidrat

Detaylı

FEBRİL NÖTROPENİ TANI VE TEDAVİ

FEBRİL NÖTROPENİ TANI VE TEDAVİ FEBRİL NÖTROPENİ TANI VE TEDAVİ Dr. Kaya Süer Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Tanımlar / Ateş Oral / Aksiller tek seferde 38.3 C veya üstü Bir

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tek dozluk (0.4 ml) flakon, 5.60 mg polivinil alkol ve 2.40 mg povidon içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tek dozluk (0.4 ml) flakon, 5.60 mg polivinil alkol ve 2.40 mg povidon içerir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NOVAQUA tek dozluk göz damlası KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tek dozluk (0.4 ml) flakon, 5.60 mg polivinil alkol ve 2.40 mg povidon içerir.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BATTICON Pomad 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 10.00 g Yardımcı Maddeler Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

CEFAKS 500 mg. Film Tablet DEVA

CEFAKS 500 mg. Film Tablet DEVA CEFAKS 500 mg DEVA Film Tablet FORMÜLÜ: Her film tablet; 500 mg Sefuroksime eşdeğer Sefuroksim aksetil. Diğerleri:Titanyum dioksid, metil paraben, propil paraben, sodyum benzoat ihtiva eder. FARMAKOLOJİK

Detaylı

PROSPEKTÜS. DUOBAK 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için Kuru Toz (40 ml)

PROSPEKTÜS. DUOBAK 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için Kuru Toz (40 ml) PROSPEKTÜS DUOBAK 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için Kuru Toz (40 ml) FORMÜLÜ : Duobak Oral Süspansiyon, sulandırıldıktan sonra beher 5 ml de (bir ölçekte) 250 mg sultamisilin ihtiva eden toz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: DİCLORAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 0,74 mg diklofenak (serbest asit şeklinde) içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

COMBĐCĐD 375 mg FĐLM TABLET

COMBĐCĐD 375 mg FĐLM TABLET COMBĐCĐD 375 mg FĐLM TABLET FORMÜLÜ: Her film tablet; 375 mg Sultamisilin (220 mg ampisilin + 147 mg Sulbaktam)'e eşdeğer sultamisilin tosilat ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. Madegsole %1 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. Madegsole %1 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Madegsole %1 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g merhem 10 mg Centella asiatica'nın titre edilmiş ekstresini içerir. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Antibakteriyel ajanların uygun kullanımına yönelik resmi kılavuzlar dikkate alınmalıdır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Antibakteriyel ajanların uygun kullanımına yönelik resmi kılavuzlar dikkate alınmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VIGAMOX %0.5 Steril Oftalmik Solüsyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Madde: 1 ml çözelti, 5 mg moksifloksasin baza eşdeğer 5.45 mg moksifloksasin

Detaylı

Normal Mikrop Florası. Prof.Dr.Cumhur Özkuyumcu

Normal Mikrop Florası. Prof.Dr.Cumhur Özkuyumcu Normal Mikrop Florası Prof.Dr.Cumhur Özkuyumcu Vücudun Normal Florası İnsan vücudunun çeşitli bölgelerinde bulunan, insana zarar vermeksizin hatta bazı yararlar sağlayan mikroorganizma topluluklarına vücudun

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI EXOCIN % 0.3 steril oftalmik çözelti Göze damlatılır. Etkin madde: Her 1 ml de 3 mg ofloksasin. Yardımcı maddeler: Benzalkonyum klorür, sodyum klorür, ph ayarı için sodyum hidroksit veya

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Steril oftalmik göz pomadı TOBREX beyaz-kırık beyaz homojen pomad.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Steril oftalmik göz pomadı TOBREX beyaz-kırık beyaz homojen pomad. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ TOBREX %0.3 steril oftalmik pomad 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tobramisin 3.00 mg/g Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. TUGENS 250 mg IM enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. TUGENS 250 mg IM enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ TUGENS 250 mg IM enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir flakonda; Sefuroksim sodyum...262,94 mg (Sefuroksim eşdeğeri...250

Detaylı

SULTASİD. 250 mg/ 5 ml Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 70 ml

SULTASİD. 250 mg/ 5 ml Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 70 ml SULTASİD 250 mg/ 5 ml Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 70 ml FORMÜLÜ: Her 5 ml süspansiyon 250 mg Sultamisilin içerir. Yardımcı madde: Şeker, kiraz aroması FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Sultamisilin, ampisilin

Detaylı

PROSPEKTÜS KLAVUNAT BID 200/28 mg ORAL SÜSPANSĠYON HAZIRLAMAK ĠÇĠN KURU TOZ (100 ml)

PROSPEKTÜS KLAVUNAT BID 200/28 mg ORAL SÜSPANSĠYON HAZIRLAMAK ĠÇĠN KURU TOZ (100 ml) PROSPEKTÜS KLAVUNAT BID 200/28 mg ORAL SÜSPANSĠYON HAZIRLAMAK ĠÇĠN KURU TOZ (100 ml) Formülü: Klavunat BID 200/28 Oral Süspansiyon, beher 5 ml de 200 mg amoksisilin aktivitesine eşdeğer amoksisilin trihidrat

Detaylı

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RECBUTİN rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 g kremde; Etkin madde: Trimebutin baz Ruskogenin 58.00 mg 5.00 mg Yardımcı maddeler: Setostearil alkol

Detaylı

EQITAX İM/İV ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 1 g/4 ml

EQITAX İM/İV ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 1 g/4 ml EQITAX İM/İV ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 1 g/4 ml FORMÜLÜ Beherflakon, 1 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum içerir. Beher çözücü ampul, 4 ml enjeksiyonluk su içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik

Detaylı