Mükemmellikte Tanıma Programı. Küresel Rol Model Olmak

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mükemmellikte Tanıma Programı. Küresel Rol Model Olmak"

Transkript

1 Mükemmellikte Tanıma Programı Küresel Rol Model Olmak

2 EFQM MÜKEMMELLİKTE KARARLILIK VE YETKİNLİK BELGELERİ ALAN BAZI KURULUŞLAR

3 Mükemmellikte Tanıma Programı Mükemmellikte Tanıma Programı, ilerlemenin başarısını kutlama ve bir coşku yaratılması içindir. Motive etme ve sistematik bir iyileştirmeyi desteklemek için harika bir yoldur. Öğrenme ve eğitim için bir odak sağlar. Uzun soluklu bir programda ulaşılabilir kilometre taşlarıdır ve çalışanlarınıza, tedarikçilerinize ve müşterilerinize başarınızı gösterir. Sağladıkları; Çalışanlarınızı motive eder Ne kadar iyi olduğunuzu anlarsınız Sürdürülebilir mükemmellik kültürü yaratır Çalışanlar, iş ortakların ve müşteriler ile kenetlenmeyi sağlar Uluslararası tanınmadan yararlanılır Rekabet edebilirliğinizi geliştirir EFQM Tanıma Programı, kurumsal yapınız ve kararlı bir şekilde odaklandığınız sürekli gelişim için uluslararası bir tanıma sağlarken, çalışanlarınızı kuruluşunuzda sürekli iyileştirme için adımlar atılması ve bir mükemmellik kültürü yaratılması yönünde motive eder. EFQM Model ini 5 yıldan uzun bir süredir kullanıyoruz. Bu modelin, küresel pazarda lider bir şirket olarak bize sağladığı katkının büyüklüğü çok açıktır. Her yıl yaptığımız değerlendirmelerden kuruluşumuza objektif bir bakış açısı kazandırdık. Bu değerlendirmeler bize işimizle ilgili doğru öncelikler saptamamıza ve iyileştirme faaliyetlerimizde kolaylaştırıcı bir rol oynamaktadır. Bunu elde ettiğimiz sonuçlara dayanarak rahatça söyleyebilmemiz mümkündür. Bizim 14 bölgedeki liderliğimiz, EFQM Mükemmellik Modelinin başarısının bir kanıtıdır. Model günümüzde bizim için vazgeçilmezdir. Werner Struth, President Chassis System Control, Robert Bosch GmbH Modeli kullanmanın avantajları olarak, Bilim İlaç ta şirketin performans göstergelerinin iyileştiği açık olup; tüm paydaşlarımızın memnuniyet düzeyi yıldan yıla artmıştır. Gelişim rotamızı sürdürebilmek bizi motive ediyor. Bu yolculuğa çıkmış olanlara tam gaz ilerlemelerini öneririz. Yolculuğa henüz çıkmamış olanlara ise bir an önce Mükemmellik Modelini kullanmalarını tavsiye ederiz. Dr. Erhan Baş, Genel Müdür, Bilim İlaç

4 Türkiye Mükemmellik Ödülü Mükemmellikte Yetkinlik Mükemmellikte Kararlılık Mükemmelliğin Aşamaları Türkiye Mükemmellik Ödülü Yüksek Performans Gösterenler Türkiye Mükemmellik Ödülünün amacı özel, kamu ya da kâr amacı gütmeyen en iyi performans gösteren kurum ve kuruluşları tanımaktır. Performansını sürekli iyileştiren ve stratejiyi eyleme dönüştürerek tartışmasız üstün başarı göstermiş sektör liderlerini tanır. Mükemmellikte Yetkinlik Gelişim Haritanız Mükemmellikte Yetkinlik, dışarıdan kuruluşunuzun onaylanmış bir performans analizi ile başarılarınızın tanınmasını birlikte sağlar. Size etkililiğinizi, verimliliğinizi ve rekabet gücünüzü yükseltmek için bir çerçevesi sunar. Sizi sonuçlarınıza götüren mevcut yönetim yaklaşımlarınızın ne derece de başarılı ve yeterli olduğunu anlamanızı ve yeni öğrenme ve iyileştirme fırsatlarını keşfetmenizi sağlar. Mükemmellikte Kararlılık Tutku ve Bağlılık Yaratın Mükemmellikte Kararlılık, projelerinizin uygunluğunun ve temel yaklaşımlarınızın değerlendirilmesi sizi ve kuruluşunuzu iş mükemmelliği ile tanıştırmak için geliştirilmiştir. İki seçenekten birini geçirerek, kuruluşunuz mükemmelliğe doğru olan yolculuğunda, bir sonraki adımlara yönelik önemli tavsiyeler ve geribildirimler almanızı sağlar.

5 Mükemmellikte Kararlılık En uzun yolculuk bile tek bir adımla başlar. EFQM Mükemmellikte Kararlılık atılacak ilk adımın doğru yönde olmasını güvence altına almaya yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Birçok kişi EFQM Mükemmellik Modelinin uygulanmasını uzun, karmaşık ve pahalı bir süreç olarak görür. Ancak, bu kesinlikle doğru değildir. Modelin uygulanması sizin belirlediğiniz ölçüde kolay ya da karmaşık olabilir. EFQM Mükemmellikte Kararlılık iyileştirilmiş sonuçların gerçekleştirilmesini ve kuruluşunuzdaki mükemmel bir girişimi tanımanıza yardım eden bir değerlendirme ve farkındalık programıdır. EFQM Mükemmellik Modeli ve RADAR kullanarak iyileştirme projelerinin belirlenmesini, önceliklendirmesini ve uygulanmasını gerektiren eylem odaklı bir öğrenme projesidir. Mükemmellikte Kararlılık için iki farklı seçenek vardır. Seçenek 1 - Proje Doğrulama Proje doğrulama seçeneği iki aşamadan oluşur. İlk aşamada EFQM Mükemmellik Modeline uygun 3 iyileştirme faaliyetini (projesini) belirleyeceğiniz basit bir öz değerlendirme uygularsınız. İkinci aşamada ise bağımsız bir EFQM değerlendiricisi iyileştirme projelerinden elde edilen sonuçları değerlendirir ve yapısal bir geribildirim verir. 3 Adımı olan süreç 9 ile 12 ay arasında sürer. Başvuru Dokümanının Hazırlanması Kuruluşta 1 Günlük Değerlendirme Geri Bildirim Raporu sayfa. Kuruluşunuz hakkında kısa bilgi. Özdeğerlendirme çalışmanız ve sonuçları. 3 iyileştirme projesi ile ilgili açıklamalar. 1 KalDer Değerlendiricisi. Standart saha ziyareti planı. Bireysel veya küçük gruplarla görüşme. Günün sonunda temel bulgular için geri bildirim. Gelişim temel güçlü yönleriniz ve fırsatlar. Kurumsal olgunluğunuz ve 3 iyileştirme projeniz ile ilgili geri bildirim. Doğrulama için yapılan ziyaretin sonunda, her üç projeniz için ayrı ayrı görülen iyileştirme fırsatlarının ve güçlü yönlerinin detaylı olarak belirtildiği bir geribildirim raporu alacaksınız. Eğer önceliklendirerek yapısal bir yaklaşımla ele aldığınız iyileştirme projelerinizi iyi yönettiğinizi gösterebilirseniz ve ilgili alanda açık şekilde görülen bir ilerleme elde etmişseniz, EFQM Mükemmellikte Kararlılık 1 Yıldız belgesi alırsınız.

6 Seçenek 2 - Değerlendirme Değerlendirme metodunu tercih ederseniz, kısa bir sunum dokümanı hazırlamanıza ihtiyacınız olacaktır. Sunum dokümanınızı teslim ettiğinizde 2 EFQM değerlendiricisi 6 tema üzerinde planlanmış bir görüşmeyi gerçekleştirmek için sahada 1 gün harcayacaktır. Sizi değerlendirecekler ve EFQM Mükemmellik Modelinin 9 Kriteriyle ilgili bir geribildirim raporu sunacaklardır. Başvuru Dokümanının Hazırlanması Kuruluşta 1 Günlük Değerlendirme Geri Bildirim Raporu 8-10 Sayfa. Kuruluşunuz hakkında kısa bilgi. Temel yaklaşımlarınız. 2 Bağımsız Değerlendirici. Standart saha ziyareti planı. Bireysel veya küçük gruplarla görüşme. Günün sonunda temel bulgular için geri bildirim. Gelişim temel güçlü yönleriniz ve fırsatlar. EFQM Mükemmellik Modeli ana kriterleri bazında puan profili. Değerlendirme sonucuna göre alacağınız puana göre EFQM Mükemmellikte Kararlılık 1 Yıldız ya da 2 Yıldız belgesi alacaksınız. Neden Başvurulmalı? Stratejik olarak önemli projelere odaklanır. Kuruluşunuzun performansını iyileştirir. Sürekli iyileştirme kültürü ortaya koyar. Tüm seviyelerde çalışanlarınızı içine alır. Değer katan dış değerlendirme alınır. Uluslararası tanınırsınız. Committed to excellence 1 star Committed to excellence 2 star Kimler Başvurabilir? Mükemmellikte Kararlılık Programı iş yapma yaklaşımlarını geliştirmek için yollar aramaya başlayan birim ve kuruluşlar için basit ve kolay bir adımdır. Kararlılık için aday bir kuruluşun tipik profili: İyileştirme için inisiyatifi alma deneyimleri mevcuttur ama değişim anlık olarak yönetilir, kuruluşa geniş bir perspektiften bakmakla ilgilidirler. Hedef belirlemede temel olan performanslarını, dış kıyaslamaları pek az kullanmakla beraber genelde kuruluş içi göstergeleri kullanarak ölçerler. Nasıl Başvurulur? Sektörüne, büyüklüğüne ve bulunduğu yere bakılmaksızın tüm kurum, kuruluş ve birimler her hangi bir zaman diliminde başvuru yapabilir. KalDer bir günlük basit bir çalıştay ile ilk adımı atmanıza yardım edebilir. Bu konuda daha fazla bilgi almak için KalDer i arayabilirsiniz.

7 Mükemmellikte Yetkinlik Mükemmellikte Yetkinlik kuruluşunuzun genel performans ve başarılarının dış değerlendirmesini esas alır. EFQM Mükemmellik Modelini dikkate alarak belirlediğiniz stratejik hedeflerde mevcut yönetim yaklaşımlarınızın ne ölçüde etkin olduğunu anlayacaksınız. Mükemmellikte Yetkinlik öğrenme ve iyileştirme fırsatlarını keşfetmenize yardım edecektir. Mükemmellikte Yetkinlik için başvuru yaparsanız, temel bilgi, kuruluşun gerçekleştirdiği temel sonuçlar ve girdi haritasını kapsayan bir yönetim dokümanı oluşturmanız ve sunmanız gerekir. Kuruluşunuzun büyüklüğü ve çalışan sayınıza bağlı olarak 3 ile 7 arasında bir değerlendirici ekibi görüşmeler yapmak üzere kuruluşunuzu ziyaret ederek 3-5 günü sahada geçirir. Sizi değerlendirirler ve EFQM Mükemmellik Modeli 9 kriterine uygun bir geribildirim raporu oluştururlar. Başvuru Dokümanının Hazırlanması Kuruluşta 3 ile 5 Günlük Değerlendirme Geri Bildirim Raporu Yaklaşık Sayfa. Kuruluşunuz hakkında kısa bilgi. Benimsediğiniz ve uyguladığınız temel yaklaşımlarınıza ait Girdi Haritası. 3 ile 7 Bağımsız değerlendirici. Kuruluşunuza özel saha ziyareti planı. Bireysel veya küçük gruplarla görüşme. Günün sonunda temel bulgular. Gelişim temel güçlü yönleriniz ve fırsatlar. EFQM Mükemmellik Modeli ana kriterleri bazında puan profili. Neden Başvurulmalı? İyileştirme için teşvik eder ve coşku yaratır. Kurumsal mükemmellik kültürünü geliştirir. Bağımsız, değer katan bir geribildirim sunan basit bir süreçtir. Daha iyi bir performans sunar. Paydaşlarınız için sürdürülebilir mükemmellik yaratır. Kuruluşunuzun imajını ve değerini artıracak uluslararası tanınma sağlar. Kimler Başvurabilir? Sektörü, büyüklüğü ya da bulunduğu yer fark etmeksizin herhangi bir kurum, kuruluş ya da birim başvuru yapabilir. Mükemmellikte Yetkinlik kurumsal mükemmelliğin yolunda devam eden iş birimleri ya da kuruluşlar için düşünülmüştür. Yetkinlik için aday bir kuruluşun tipik profili: Son 3 yıldır en önemli sonuçlar elde etmekte ve sonuçlarını karşılaştırdıkları bazı karşılaştırma verileri mevcuttur. Ana süreçleri tanımlanmış, kontrol edilmekte, düzenli olarak değerlendirilmekte ve zaman içinde yaklaşımlarında bazı iyileştirmeler açık olarak görülmektedir. EFQM Mükemmellik Modeli doğrultusunda kendilerini değerlendirirler ve 300 puanın üzerinde puan yapabilecekleri güveni mevcuttur.

8 Yetkinlik Seviyeleri 3 Yıldız Kuruluş değişimi yönetme ve değişimle başa çıkma konusunda yetkin olduğunu ortaya koymaktadır. Mükemmel kuruluşlardan beklenen yönetim yaklaşımları ve iş yapma yöntemleri konusunda iyi uygulama örnekleri vardır ve örneklerin artırılması konusunda kararlıdır. Recognised for excellence 5 star Yıldız Birçok alanda değişimi yönetme ve değişim ile başa çıkma konusunda oldukça iyi bir performans göstermektedir. Kuruluş başarıya ulaşma, mükemmel sonuçlar elde etme konusunda önemli ölçüde bir çaba içindedir ve bu konuda elde ettiği başarılı sonuçlara ilişkin örnekler görülmeye başlamıştır. Kuruluşun belirlediği hedefin doğru olduğu ve bu yöne doğru gittiğinin işaretleri vardır. Recognised for excellence 4 star Yıldız Değişimi yönetme ve değişimle başa çıkma kuruluşun iş yapma normları arasındadır. Bu konuda oldukça iyi bir performans gösterdiği ilişkin delillerin sayısı yüksektir. Kuruluş hedeflerini gerçekleştirmek için yaklaşımlarını sürekli geliştirmekte, rafine etmekte ve yalınlaştırmaktadır. Belirlediği strateji doğrultusunda hedefine giden yolda olduğunu ortaya koyan sonuçlar elde etmektedir. Recognised for excellence 3 star Gerekli Dokümanlar İmzalı başvuru formu. ( sitesinde bulabilirsiniz) EFQM Kuruluş Yönetim Dokümanı ile birlikte; -Temel Bilgi ve Temel Sonuçlar -Girdi Haritası Geribildirim Kuruluşun net bir yaklaşımını, stratejisini ve fırsatlarını ortaya koyar. Geleceği için önemli olan konulara odaklanması için kuruluşa yardım eder. Atılacak sonraki adımların belirlenmesini ve geliştirilmesini teşvik eder. RADAR puanlamasını ortaya koyar.

9 Türkiye Mükemmellik Ödülü Türkiye Mükemmellik Ödülü nün amacı özel, kamu ya da kar amacı gütmeyen en iyi performans gösteren kuruluşlarını tanımaktır. Performansını sürekli iyileştiren ve stratejiyi eyleme dönüştürerek tartışmasız üstün başarı göstermiş sektör liderlerini tanır. Ödüle başvuran bazı kuruluşlar Türkiye Mükemmellik Ödülünü, verildiği yıldan bu yana tarafsızlığını ve saygınlığını koruyan en prestijli ödül olarak kabul görmesi nedeniyle Şampiyonlar Liginde oynamak şeklinde tarif ederler. Ödüle başvuran kuruluşlar arasında adayları belirlemek amacıyla; EFQM Mükemmellik Modeli uygulaması konusunda deneyime sahip yöneticilerden oluşan 5-9 kişilik bir ekip, sahada kuruluşun yaklaşım ve sonuçlarının EFQM Mükemmellik Modeli kriterlerine ne ölçüde uygun olduğunu analiz etmek, görüşmeler ile açıklığa kavuşturmak üzere sahada 1 hafta geçirir. Bu kapsamlı değerlendirme sonrasında değerlendirme ekiplerince oluşturulan geribildirim raporu bağımsız bir jüri tarafından incelenerek ödül adayı için nihai karar ve sonuç ortaya konur. İlk başvurunun alınmasından itibaren yaklaşık dokuz ay süren bu süreç sonunda Jüri tarafından ödül almak için yeterli kriterlere sahip olduğu tespit edilen kurum ve kuruluşlar, her yıl düzenlenen geleneksel Kalite Kongresi nin sonunda yer alan Ödül Töreni nde büyük bir coşku içinde ödüllerini alırlar.

10 Türkiye Mükemmellik Ödülü Başvuru Dokümanının Hazırlanması Kuruluşta 3 ile 5 Günlük Değerlendirme Geri Bildirim Raporu Yaklaşık 40 Sayfa. Kuruluşunuz hakkında kısa bilgi. Benimsediğiniz ve uyguladığınız temel yaklaşımlarınıza ait Girdi Haritası. 3 ile 7 Bağımsız değerlendirici. Kuruluşunuza özel saha ziyareti planı. Bireysel veya küçük gruplarla görüşme. Günün sonunda temel bulgular için geri bildirim. Gelişim temel güçlü yönleriniz ve fırsatlar. EFQM Mükemmellik Modeli ana kriterleri bazında puan profili. Neden Başvurulmalı? Marka imajınızı ve tanınırlığınızı geliştirir. Ne kadar iyi olduğunuzu öğrenir ve gerçek potansiyelinizi keşfedersiniz. Çalışanlarınızı motive eder ve onlara güç verir. Değer katan paydaş odaklı, bağımsız bir geribildirim elde edersiniz. Başarınızı ilan eder ve kazananlar kulübüne katılırsınız. Kimler Başvurabilir? Ödül tüm kuruluşlara açıktır. Gerekli Dokümanlar İmzalı başvuru formu ( sitesinde bulabilirsiniz) EFQM Kuruluş Yönetim Dokümanı ile birlikte; -Temel Bilgi ve Temel Sonuçlar -Girdi Haritası

11 TÜRKİYE MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ ALAN BAZI KURULUŞLAR

12 Türkiye Kalite Derneği MERKEZ Centrum İş Merkezi Aydınevler Sanayi Caddesi No: Küçükyalı / İstanbul Tel: Faks: kalder@kalder.org ANKARA Uğur Mumcu Cad. Kız Kulesi Sok. No: 21/6 GOP Ankara Tel: Faks: ankara@kalder.org BURSA Fethiye Mah. Sanayi Cad. No: 317 Kat: Nilüfer - Bursa Tel: Faks: bursa@kalder.org ESKİŞEHİR Hoşnudiye Mah. Nayman Sok. Selka Apt. D: 2 Eskişehir Tel: Faks: eskisehir@kalder.org İZMİR Halit Ziya Bulvarı No:52 K:1 D:102 Uz İş Merkezi Pasaport / İzmir Tel: Faks: izmir@kalder.org DOĞU MARMARA TEMSİLCİLİĞİ Ömerağa Mah. Hafız Şerif Sok. Gül İşhanı K:2 İzmit/Kocaeli Tel: Faks: kocaeli@kalder.org KAYSERİ TEMSİLCİLİĞİ KAYSO Kocasinan Bulvarı No: Kocasinan / Kayseri Tel: Faks: kayseri@kalder.org TARAKYA TEMSİLCİLİĞİ ÇOSB İsmetpaşa Mah. Fatih Blv. No: 6 Kapaklı - Çerkezköy / Tekirdağ Tel: Faks: cerkezkoy@kalder.org /turkiyekalitedernegi /kalitedernegi /kalitedernegi /company/kalder /turkiyekalitedernegi /kalitedernegi /TurkiyeKaliteDernegi /+kalder

Mükemmellikte Tanıma Programı. Küresel Rol Model Olmak

Mükemmellikte Tanıma Programı. Küresel Rol Model Olmak Mükemmellikte Tanıma Programı Küresel Rol Model Olmak EFQM MÜKEMMELLİKTE KARARLILIK VE YETKİNLİK BELGELERİ ALAN BAZI KURULUŞLAR Mükemmellikte Tanıma Programı Mükemmellikte Tanıma Programı, ilerlemenin

Detaylı

Mükemmelliğe Yolculuk

Mükemmelliğe Yolculuk Mükemmelliğe Yolculuk 1 Ulusal Kalite Hareketi ne Üye Olmak Ülkemizin sağlam temellere sahip yüksek rekabet gücüne erişebilmesi için tüm kuruluşlarımızı mükemmellik felsefesini yaygınlaştırmaya davet ediyoruz.

Detaylı

Türkiye Mükemmellik Ödülleri

Türkiye Mükemmellik Ödülleri Türkiye Mükemmellik Ödülleri EFQM Tanıma Programı nın Önemli Bir Aşamasıdır EFQM 2012 2 EFQM Tanıma Programı Tüm paydaşlarının beklentilerini karşılayan ya da aşan üstün bir performans gerçekleştiren ve

Detaylı

EFQM MÜKEMMELLİK AŞAMALARI

EFQM MÜKEMMELLİK AŞAMALARI EFQM MÜKEMMELLİK AŞAMALARI Mükemmellikte Yetkinlik (R4) BAŞVURU FORMU Mükemmellikte Yetkinlik EFQM Mükemmellikte Yetkinlik Programı, EFQM in Avrupa Mükemmelliğe Yolculuğu Programının bir parçası olarak

Detaylı

Müşteri Memnuniyetinde Etkinlik. 24 Mayıs 2011 İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi (Şişli)

Müşteri Memnuniyetinde Etkinlik. 24 Mayıs 2011 İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi (Şişli) Müşteri Memnuniyetinde Etkinlik 24 Mayıs 2011 İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi (Şişli) Genel Bilgiler - KalDer Yapı ve çalışma tarzı Yönetim Kurulu - Yürütme Kurulu Şubeler dahil toplam çalışan sayımız

Detaylı

Mükemmelliğe Yolculuk

Mükemmelliğe Yolculuk Mükemmelliğe Yolculuk Ulusal Kalite Hareketi K ald er Ülkem izin sağlam tem ellere sahip yüksek rekabet gücüne erişebilmesi için tüm kuruluşlarım ızı m ükem m ellik felsefesini yaygınlaştırm aya davet

Detaylı

NİLÜFER BELEDİYESİ EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ VE ÖDÜL BAŞVURUSU

NİLÜFER BELEDİYESİ EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ VE ÖDÜL BAŞVURUSU NİLÜFER BELEDİYESİ EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ VE ÖDÜL BAŞVURUSU KALİTE YOLCULUĞUMUZ 2000 yılında Kalite Yönetim Bürosu nun kurulması 2002 yılında TSE EN ISO 9001: 2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi 2006

Detaylı

KalDer Toplam Kalite Yönetimi Mükemmellik Modeli Mükemmellik Modelinin Yararları Radar, Özdeğerlendirme Ulusal Kalite Hareketi Mükemmellik Aşamaları

KalDer Toplam Kalite Yönetimi Mükemmellik Modeli Mükemmellik Modelinin Yararları Radar, Özdeğerlendirme Ulusal Kalite Hareketi Mükemmellik Aşamaları KalDer Toplam Kalite Yönetimi Mükemmellik Modeli Mükemmellik Modelinin Yararları Radar, Özdeğerlendirme Ulusal Kalite Hareketi Mükemmellik Aşamaları KalDer : CENTRUM İş Merkezi, Küçükyalı - 34854, İstanbul

Detaylı

Türkiye Kalite Derneği

Türkiye Kalite Derneği TÜZEL ÜYELİK GİRİŞ BEYANNAMESİ Kuruluş Adı :.. KURUMSAL BİLGİLER Kuruluş Adı Adresi Telefon Numarası Faks Numarası Vergi Dairesi Vergi Numarası Web Adresi E-Posta Adresi Yapısı Özel Kamu Sivil Toplum Örgütü

Detaylı

EFQM Mükemmellik Modeli

EFQM Mükemmellik Modeli EFQM Mükemmellik Modeli Bu kılavuz doküman, kuruluşların vizyonlarını gerçekleştirmeye ne kadar yakın olduklarını anlamasına yardımcı olunması ve birbiriyle bütünleşik bu üç unsurun açıklanabilmesi amacıyla

Detaylı

EFQM Mükemmellik Modeli 2010

EFQM Mükemmellik Modeli 2010 EFQM Mükemmellik Modeli 2010 Genel Bilgiler-KalDer Misyonumuz Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek, ülkemizin rekabet gücünün ve refah düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmak. Vizyonumuz

Detaylı

MÜKEMMELLİK AŞAMALARI ve DIŞ. 16.Temmuz.2008

MÜKEMMELLİK AŞAMALARI ve DIŞ. 16.Temmuz.2008 MÜKEMMELLİK İ AŞAMALARI ve DIŞ DEĞERLENDİRME 16.Temmuz.2008 TOPLAM KALİTE Tüm organizasyonun kaliteyi sürekli ve verimli bir şekilde sağlamak üzere seferber edilmesidir. 2 Temel Kavramlar Müşteri odaklılık

Detaylı

KalDer Türkiye Kalite Derneği

KalDer Türkiye Kalite Derneği KalDer Türkiye Kalite Derneği GençKal KalDer Ana Faaliyet Alanları Rekabet Gücünü Artırmada Destek Faaliyetleri Ulusal Kalite Hareketi Rehberlik Değerlendirme Hizmetleri Kıyaslama Çalışmaları Ulusal ve

Detaylı

Mükemmelliği Paylaşmak. 19 Şubat 2014 KalDer Kazananlar Konferansı. Kamu Sektörü ve Mükemmellik Yolculuğu

Mükemmelliği Paylaşmak. 19 Şubat 2014 KalDer Kazananlar Konferansı. Kamu Sektörü ve Mükemmellik Yolculuğu Mükemmelliği Paylaşmak 19 Şubat 2014 KalDer Kazananlar Konferansı Kamu Sektörü ve Mükemmellik Yolculuğu Nüfus Yüzölçümü MÜKEMMELLİĞİN TEMEL KAVRAMLARI Mükemmel Sonuçları Sürdürme Çalışanların Yetenekleri

Detaylı

MÜKEMMELLİK MODELİ TANITIM KİTAPÇIĞI

MÜKEMMELLİK MODELİ TANITIM KİTAPÇIĞI MÜKEMMELLİK MODELİ TANITIM KİTAPÇIĞI EFQM Mükemmellik Modeli Tanıtım Kitapçığı 1 EFQM EFQM kar amacı gütmeyen ve etkinliklerini üyelerinin katkılarıyla sürdüren bir vakıftır. Sürdürülebilir mükemmelliği

Detaylı

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kazananlar Konferansı 26 Şubat 2015 Seyhun Araz Üretim Müdürü Coca-Cola İçecek Bursa Fabrika Coca-Cola İçecek Coca-Cola Sistemi içinde en büyük 6. şişeleyici Faaliyet

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Sektörde sürdürülebilir gelişim için, ödül sürecine katılımınız çok değerli. Birlikte büyüyoruz, teşekkür ederiz.

AMAÇ ve TANIM. Sektörde sürdürülebilir gelişim için, ödül sürecine katılımınız çok değerli. Birlikte büyüyoruz, teşekkür ederiz. 1 AMAÇ ve TANIM PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı; insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi / yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak ve örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Sektörde sürdürülebilir gelişim için, ödül sürecine katılımınız çok değerli. Birlikte büyüyoruz, teşekkür ederiz.

AMAÇ ve TANIM. Sektörde sürdürülebilir gelişim için, ödül sürecine katılımınız çok değerli. Birlikte büyüyoruz, teşekkür ederiz. 1 AMAÇ ve TANIM PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı; insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi / yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak ve örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Sektörde sürdürülebilir gelişim için, ödül sürecine katılımınız çok değerli. Birlikte büyüyoruz, teşekkür ederiz.

AMAÇ ve TANIM. Sektörde sürdürülebilir gelişim için, ödül sürecine katılımınız çok değerli. Birlikte büyüyoruz, teşekkür ederiz. 1 AMAÇ ve TANIM PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı; insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi / yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak ve örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre

Detaylı

Proje İzleme: Neden gerekli?

Proje İzleme: Neden gerekli? Proje İzleme: Neden gerekli? Mantıksal Çerçeve Matrisinde İzleme Göstergeleri Raporlama Araçlar Müdahale Mantığı / Projenin Kapsamı MANTIKSAL ÇERÇEVE Objektif Şekilde Doğrulanabilir Başarı Göstergeleri

Detaylı

GençKal

GençKal KalDer Türkiye Kalite Derneği GençKal KalDer Ana Faaliyet Alanları Rekabet Gücünü Artırmada Destek Faaliyetleri Ulusal Kalite Hareketi Rehberlik Değerlendirme Hizmetleri Kıyaslama Çalışmaları Ulusal ve

Detaylı

7. Mükemmellik İçin Sürekli İyileştirme Konferansı

7. Mükemmellik İçin Sürekli İyileştirme Konferansı 7. Mükemmellik İçin Sürekli İyileştirme Konferansı EFQM ile Hayatımıza Girenler Farklı Görevlerde Liderlerimiz olmasına karşın, bu liderlerden beklentilerimizi belirleme ve liderlerimizi gruplandırma çalışmalarında

Detaylı

Süreç Danışmanlığı. KPMG Türkiye. kpmg.com.tr

Süreç Danışmanlığı. KPMG Türkiye. kpmg.com.tr Süreç Danışmanlığı KPMG Türkiye kpmg.com.tr 2 Süreç Danışmanlığı Süreçlerinizin kontrolü sizin elinizde Sürecinizin tam potansiyeline ulaşmasını sağlayın! Günümüzde teknolojinin ve ihtiyaçların hızlı bir

Detaylı

Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Kurumsal Risk Yönetimi. Mehmet Akif DEMİRTAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü İGDAŞ 29.05.

Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Kurumsal Risk Yönetimi. Mehmet Akif DEMİRTAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü İGDAŞ 29.05. Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Kurumsal Risk Yönetimi Mehmet Akif DEMİRTAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü İGDAŞ 29.05.2013 İÇERİK Risk, Risk Yönetimi Kavramları Kurumsal Risk Yönetimi (KRY)

Detaylı

RİSKLERİ DEĞERLENDİRME REHBERİ

RİSKLERİ DEĞERLENDİRME REHBERİ T.C DÖŞEMEALTI KAYMAKAMLIĞI Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü RİSKLERİ DEĞERLENDİRME REHBERİ İÇİNDEKİLER 1. RİSK DEĞERLENDİRME VE İÇ KONTROL SİSTEMİ ORGANİZASYON ŞEMASI.. 3 ORGANİZASYON ŞEMASI...

Detaylı

Click to edit Master title style Türkiye de Ekip Çalışmaları ve Ödül Süreci PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ.

Click to edit Master title style Türkiye de Ekip Çalışmaları ve Ödül Süreci PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ. Click to edit Master title style Türkiye de Ekip Çalışmaları ve Ödül Süreci PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ Click İÇERİKto edit Master title style Türkiye Kalite Derneği KalDer Kaizen, TPM ve Kalite Çemberi Nedir?

Detaylı

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu 1- YENİLEŞİM YÖNETİMİ / LİDERLİK Liderler, yenilikçi bir kurum için gerekli olan ihtiyaçlar doğrultusunda; Yenileşim doğrultusunda vizyonu oluştururlar, Strateji ve politikaları tanımlarlar, Farkındalık

Detaylı

KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI

KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KALİTE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Kalite İnsanların Yanlızca Çalışma Hayatı ile İlgili Değil, Tüm Yaşamlarıyla İlgili Bir konudur. Hidayet ŞAHİN TSE hisakys@gmail.com

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİRİMİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

KALİTE YÖNETİM BİRİMİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ DökümanNo:YO.KY.PR.03 İlk Yayın Tarihi:22.03.2018 Rvz No:0 Rvz. Tarihi:- Sayfa :0 / 5 REVİZYON TARİHİ REVİZYON NO AÇIKLAMA HAZIRLAYAN KALİTE YÖNETİM DİREKTÖRÜ KONTROL EDEN KALİTE YÖNETİM DİREKTÖRÜ ONAYLAYAN

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN, İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN, İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ. 11. MDK Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, Dr. Aydın Kosova

EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ. 11. MDK Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, Dr. Aydın Kosova EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ 11. MDK Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, 03.12.2005 Dr. Aydın Kosova TOPLAM KALİTE Tüm organizasyonun kaliteyi sürekli ve verimli bir şekilde sağlamak üzere seferber edilmesidir..

Detaylı

Sedona. Nisan 2013 Eğitim Kataloğu

Sedona. Nisan 2013 Eğitim Kataloğu Nisan 2013 Eğitim Kataloğu 8 Nisan 2013 Sedona, yazılım firmalarına ve büyük çaplı organizasyonların bilişim departmanlarına organizasyonel yapılanma, yöneticilik, takım çalışması ve kalite süreçleri alanlarında

Detaylı

LİDER VE YÖNETİCİ DEĞERLENDİRME VE GELİŞİM PROGRAMI

LİDER VE YÖNETİCİ DEĞERLENDİRME VE GELİŞİM PROGRAMI LİDER VE YÖNETİCİ DEĞERLENDİRME VE GELİŞİM PROGRAMI PozitifİK tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. YOURLOGO Günümüzde şirketlerin en büyük ihtiyacı küresel ekonomide rekabet edebilmelerini

Detaylı

DERS NOTLARI YARD.DOÇ.DR.NİHAL ERGİNEL Eylül 2005

DERS NOTLARI YARD.DOÇ.DR.NİHAL ERGİNEL Eylül 2005 DERS NOTLARI YARD.DOÇ.DR.NİHAL ERGİNEL Eylül 2005 Deming Ödülü ilk kez 1951 de Japanese Union of Scientists and Engineers (JUSE) tarafından verildi. Malcome Baldrige ödülü 1987 de ABD de verilmeye başlandı.

Detaylı

ORTAK DEĞERLENDİRME ÇERÇEVESİ (CAF), AVRUPA KALİTE YÖNETİMİ VAKFI (EFQM) ve DENGELİ KURUMSAL KARNENİN (BSC) KARŞILAŞTIRMASI

ORTAK DEĞERLENDİRME ÇERÇEVESİ (CAF), AVRUPA KALİTE YÖNETİMİ VAKFI (EFQM) ve DENGELİ KURUMSAL KARNENİN (BSC) KARŞILAŞTIRMASI ORTAK DEĞERLENDİRME ÇERÇEVESİ (CAF), AVRUPA KALİTE YÖNETİMİ VAKFI (EFQM) ve DENGELİ KURUMSAL KARNENİN (BSC) KARŞILAŞTIRMASI Bay Samu Seitsalo, Direktör Yardımcısı CIMO, Finlandiya Uluslararası Hareketlilik

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN, İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

21. KALİTE ÇEMBERLERİ PAYLAŞIM KONFERANSI

21. KALİTE ÇEMBERLERİ PAYLAŞIM KONFERANSI /kalderankara /kalderankara /KalDerAnkara /KalDerAnkara 21. KALİTE ÇEMBERLERİ Türkiye Kalite Derneği-KalDer yirmi yedi yıldır kurumların daha iyi yönetilmesi, daha başarılı ve uzun ömürlü olmaları için

Detaylı

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact)

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ETİK KURALLAR VE KURUMSAL SORUMLULUK Doğuş Otomotiv Etik Kuralları, imzalamış olduğu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact), kurumsal sosyal sorumluluk politikaları ve şirket

Detaylı

Mükemmellikte Tanıma Programı

Mükemmellikte Tanıma Programı Mükemmellikte Tanıma Programı Küresel Rol Model Olmak KalD er EFQM MÜKEMMELLİKTE KARARLILIK VE YETKİN LİK BELGELERİ ALAN BAZI KURULUŞLAR ACI BADEM ( ^ a t l a s j e t A I R A C C O R S e rv ic e s BURSA

Detaylı

A- YENİLEŞİM YÖNETİMİ

A- YENİLEŞİM YÖNETİMİ Yenileşim süreci içinde olan bir firmada aşağıda yer alan temel ölçütler aranır. A- YENİLEŞİM YÖNETİMİ 1-LİDERLİK Liderler, yenilikçi bir kurum için gerekli olan ihtiyaçlar doğrultusunda; Yenileşim doğrultusunda

Detaylı

İNSANA DEĞERDE LİDERLİK BAŞVURU DOKÜMANI HAZIRLAMA KILAVUZU KOBİ

İNSANA DEĞERDE LİDERLİK BAŞVURU DOKÜMANI HAZIRLAMA KILAVUZU KOBİ İNSANA DEĞERDE LİDERLİK BAŞVURU DOKÜMANI HAZIRLAMA KILAVUZU KOBİ 2019 PERYÖN İNSANA DEĞER ÖDÜLLERİ 2019 BAŞVURU SÜRECİ GENEL ÇERÇEVE 2019 yılında iki ana kategoride ödül verilecektir. Bu kategoriler şunlardır:

Detaylı

KalDer Yenileşim ve Yaratıcılık Paneli. 06 Mayıs 2011 İstanbul Sanayi Odası

KalDer Yenileşim ve Yaratıcılık Paneli. 06 Mayıs 2011 İstanbul Sanayi Odası KalDer Yenileşim ve Yaratıcılık Paneli 06 Mayıs 2011 İstanbul Sanayi Odası Genel Bilgiler - KalDer Kuruluş : 1990 Yapı ve çalışma tarzı : Yönetim Kurulu - Yürütme Kurulu Şubeler dahil toplam çalışan sayımız

Detaylı

TKY 405. EFQM Mükemmellik Modeli DERS NOTLARI DOÇ.DR.NİHAL ERGİNEL

TKY 405. EFQM Mükemmellik Modeli DERS NOTLARI DOÇ.DR.NİHAL ERGİNEL TKY 405 EFQM Mükemmellik Modeli DERS NOTLARI DOÇ.DR.NİHAL ERGİNEL Deming Ödülü ilk kez 1951 de Japanese Union of Scientists and Engineers (JUSE) tarafından verildi. Malcome Baldrige ödülü 1987 de ABD de

Detaylı

Şirin Soysal. KPMG Türkiye Denetim Şirket Ortağı Denetim Komitesi Enstitüsü Başkanı

Şirin Soysal. KPMG Türkiye Denetim Şirket Ortağı Denetim Komitesi Enstitüsü Başkanı Şirin Soysal KPMG Türkiye Denetim Şirket Ortağı Denetim Komitesi Enstitüsü Başkanı 1 Kurumsal Raporlama Yolculuğu Şirin Soysal, Şirket Ortağı, KPMG Türkiye Denetim Komitesi Enstitüsü Başkanı Hakan Aytekin,

Detaylı

Araştırmanızı nasıl alırsınız? Araştırma tasarımında yeni yaklaşımlar

Araştırmanızı nasıl alırsınız? Araştırma tasarımında yeni yaklaşımlar Araştırmanızı nasıl alırsınız? Araştırma tasarımında yeni yaklaşımlar Sektörünüze layık bir hizmet! İhtiyaçlarınıza göre hizmetlerini şekillendirir, size özel çözümleri, sizin tercihlerinize göre sunarız.

Detaylı

Galip KOKULU - Genel Sekreter Yardımcısı

Galip KOKULU - Genel Sekreter Yardımcısı Galip KOKULU - Genel Sekreter Yardımcısı Yasal Dayanak EBSO, tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Oda nın yasal dayanağını; 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Detaylı

Sedona. Eğitim Kataloğu

Sedona. Eğitim Kataloğu Eğitim Kataloğu 1. Organizasyonel yapılanma Organizasyonel yapılanma kapsamında yer alan takım yapıları, yönetim anlayışı, yazılım süreçleri gibi kavramlar, yazılım projelerini başarıya taşıyan yapıtaşları

Detaylı

TÜBİTAK MARMARA ARAŞTIRMA MERKEZİ ULUSAL KALİTE HAREKETİ SÜRECİ

TÜBİTAK MARMARA ARAŞTIRMA MERKEZİ ULUSAL KALİTE HAREKETİ SÜRECİ TÜBİTAK MARMARA ARAŞTIRMA MERKEZİ ULUSAL KALİTE HAREKETİ SÜRECİ Ayla KANAAT 23.03.2004 SUNU PLANI TÜBİTAK-Marmara Araştırma Merkezi Tanıtımı Ulusal Kalite Hareketi Elde Edilen Başarılar İyi Uygulama Örnekleri

Detaylı

ISO 9001:2000 KYS nedir, ne yapılacaktır?

ISO 9001:2000 KYS nedir, ne yapılacaktır? ISO 9001:2000 KYS nedir, ne yapılacaktır? 1 Giriş Kurumumuz ISO 9001 Standardı na uyum sağlanması, Ülkeler arası sınırların ortadan kalkmakta olduğu günümüz dünyasında eğitimde rekabet gücümüzün artmasını

Detaylı

2014 Kalite Çemberi ve Kaizen Ödülü Değerlendirici BaĢvuru Formu

2014 Kalite Çemberi ve Kaizen Ödülü Değerlendirici BaĢvuru Formu 2014 Kalite Çemberi ve Kaizen Ödülü Değerlendirici BaĢvuru Formu KalDer Ankara Şubesi Uğur Mumcu Caddesi Kız Kulesi Sokak 21/6 GOP, Ankara Tel: 0312 447 48 68 Faks: 0312 447 48 32 E-posta: ankara@kalder.org

Detaylı

Avrupa Kalite Yönetim Vakfı Kazananlar Konferansı

Avrupa Kalite Yönetim Vakfı Kazananlar Konferansı Avrupa Kalite Yönetim Vakfı Kazananlar Konferansı Dr. Aydın KOSOVA - KalDer GÜNDEM KalDer Tanıtımı Ulusal Kalite Hareketi Mükemmellik Aşamaları uygulamalarında yenilikler 2 Misyonumuz Ülkemizdeki tüm özel

Detaylı

EFQM MÜKEMMELLİK AŞAMALARI

EFQM MÜKEMMELLİK AŞAMALARI EFQM MÜKEMMELLİK AŞAMALARI Mükemmellikte Kararlılık Programı Model Değerlendirmesi Başvuru Formu Mükemmellikte Kararlılık Mükemmellikte Kararlılık Programı, Avrupa

Detaylı

KALİTE BİRİM SORUMLULARI EĞİTİMİ

KALİTE BİRİM SORUMLULARI EĞİTİMİ KALİTE BİRİM SORUMLULARI EĞİTİMİ 2018/I (05.09.18) Ülkü SU BİLGİN CICP-MHU Stratejik Yönetim ve Planlama Birimi Yöneticisi TANIŞMA.. EĞİTİM PLANI Eğitimin amacı Kalite Yönetim Sistemi o Nedir? o Sistem:

Detaylı

Yöneticiye Rapor Osman Şahin

Yöneticiye Rapor Osman Şahin Yöneticiye Rapor Osman Şahin Focus Styles 22-May-203'de Hazırlanmıştır Sayfa 2 2005-2009 Saville Consulting. Tüm hakları saklıdır. Bu Rapor Hakkında Bu Rapor, bir kişinin önemli çalışma alanlarındaki motivasyonlarını,

Detaylı

T.C. İSTANBUL KALKINMA AJANSI

T.C. İSTANBUL KALKINMA AJANSI T.C. İSTANBUL KALKINMA AJANSI Bölgesel Yenilik Stratejisi Çalışmaları; Kamu Kurumlarında Yenilik Anketi İstanbul Bölgesel Yenilik Stratejisi Kamu Kurumlarında Yenilik Anketi Önemli Not: Bu anketten elde

Detaylı

STRATEJİK PLAN

STRATEJİK PLAN STRATEJİK PLAN 2012-2016 2013 2 T. C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İçindekiler SUNUŞ... 5 YÖNETİCİ ÖZETİ... 7 1. STRATEJİK ANALİZ 1.1. Tarihçe... 9 1.2. Stratejik Planlama Süreci.... 9 1.3. İstanbul Medipol

Detaylı

Proje DöngD. Deniz Gümüşel REC Türkiye. 2007,Ankara

Proje DöngD. Deniz Gümüşel REC Türkiye. 2007,Ankara Proje Yönetiminde Y Temel Kavramlar Proje DöngD ngüsü Yönetimi ve Mantıksal Çerçeve eve Yaklaşı şımı Deniz Gümüşel REC Türkiye 2007,Ankara TEMEL KAVRAMLAR Proje nedir? Proje Yönetimi nedir???? Proje Döngüsü

Detaylı

ENTEGRE RAPORLAMA TÜRKİYE AĞI «ERTA» Tanıtım Sunumu

ENTEGRE RAPORLAMA TÜRKİYE AĞI «ERTA» Tanıtım Sunumu ENTEGRE RAPORLAMA TÜRKİYE AĞI «ERTA» Tanıtım Sunumu NEDEN ENTEGRE RAPORLAMA? Mali perspektif ve sabit kıymetler odaklı Mevcut raporlama yaklaşımı Sürdürülebilirlik performansının finansal sonuçları açıklanmıyor

Detaylı

EFQM MÜKEMMELLİK AŞAMALARI

EFQM MÜKEMMELLİK AŞAMALARI EFQM MÜKEMMELLİK AŞAMALARI Mükemmellikte Yetkinlik BAŞVURU FORMU Avrupa Mükemmelliğe Yolculuk Programı, Avrupa daki tüm kuruluşlara açıktır. Mükemmellik yolunda ilerleyen başarılı kuruluşları tanımak ve

Detaylı

HASTANE HİZMET KALİTE STANDARTLARI METODOLOJİSİ

HASTANE HİZMET KALİTE STANDARTLARI METODOLOJİSİ HASTANE HİZMET KALİTE STANDARTLARI METODOLOJİSİ Sağlıkta Dönüşüm Programının ana hedeflerinden biride sağlık hizmetlerinde sürekli kalite gelişimini sağlamaktır. 2003 yılında ülkemize özgü bir uygulama

Detaylı

Kamu Kalite Sempozyumu

Kamu Kalite Sempozyumu Kamu Kalite Sempozyumu Türkiye Kalite Derneği (KalDer), ülkemizde tüm sektör ve kuruluşlarda yönetim kalitesinin artırılması ile daha iyi bir yaşam kalitesi yaratmak amacıyla, 25 yılı aşkın süredir çalışmalarını

Detaylı

Bir şey değişir, herşey değişir. KOÇLUK HİZMETLERİMİZ.! Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com

Bir şey değişir, herşey değişir. KOÇLUK HİZMETLERİMİZ.! Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com KOÇLUK HİZMETLERİMİZ Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com Gelişim Koçluğu Gelişim Koçluğu, bireyin isteği doğrultusunda, mevcut durumundan arzu ettiği duruma gerçekçi hedeflerle ulaşmasını sağlayan

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

KalDer BĠREYSEL ÜYE GĠRĠġ BEYANNAMESĠ

KalDer BĠREYSEL ÜYE GĠRĠġ BEYANNAMESĠ KalDer BĠREYSEL ÜYE GĠRĠġ BEYANNAMESĠ ÜYELĠK TĠPĠ О О О Asıl Üye olmak istiyorum. Fahri Üye olmak istiyorum. Öğrenci Üye olmak istiyorum. KĠġĠSEL BĠLGĠLER (Fotoğraf) Adı Soyadı :... KuruluĢ Adı :... Mesleği

Detaylı

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz Yetenek Yönetimi Bölümü 27 Ekim 2009 1. Rakamlarla İş Bankası 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı 3. Yeni İK İş Modeli 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz 5. Yetenek Yönetimi Yaklaşımımız

Detaylı

DSK nın Ortaya Çıkışı ve Gelişimi

DSK nın Ortaya Çıkışı ve Gelişimi Balanced Scorecard DSK nın Ortaya Çıkışı ve Gelişimi Bu yöntemin ortaya çıkışı 1990 yılında Nolan Norton Enstitüsü sponsorluğunda gerçekleştirilen, bir yıl süren ve birçok şirketi kapsayan Measuring performance

Detaylı

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım Kısaca Müşteri İlişkileri Yönetimi Genel Tanıtım Başar Öztayşi Öğr. Gör. Dr. oztaysib@itu.edu.tr 1 MİY Genel Tanıtım 2 MİY Genel Tanıtım İçerik Müşteri İlişkileri Yönetimi Nedir? Neden? Tipleri Nelerdir?

Detaylı

THOMAS LİDERLİK & ZAMAN YÖNETİMİ EĞİTİMİ

THOMAS LİDERLİK & ZAMAN YÖNETİMİ EĞİTİMİ Eğitimin Amacı: Kendimizi daha detaylı tanıyarak, içimizde var olan liderlik özelliklerimizi keşfetmek ve bu özelliklerimizi nasıl daha etkin kullanabileceğimizi görmek. Ayrıca zamanı yönetebilme becerisine

Detaylı

CAF ile öz değerlendirme

CAF ile öz değerlendirme Sunum 3 CAF ile öz değerlendirme Nasıl puanlama yapılır? ÖNEMLİ OLAN KENDİNİZİ NASIL GÖRDÜĞÜNÜZDÜR EIPA CAF 006 Kim değerlendirir? Kurum içinden mümkün olduğunca temsili bir grup: Kurumun çeşitli bölümlerinden,

Detaylı

Performans Denetimi Hesap verebilirlik ve karar alma süreçlerinde iç denetimin artan katma değeri. 19 Ekim 2015 XIX.Türkiye İç Denetim Kongresi

Performans Denetimi Hesap verebilirlik ve karar alma süreçlerinde iç denetimin artan katma değeri. 19 Ekim 2015 XIX.Türkiye İç Denetim Kongresi Performans Denetimi Hesap verebilirlik ve karar alma süreçlerinde iç denetimin artan katma değeri 19 Ekim 2015 XIX.Türkiye İç Denetim Kongresi Place image here with reference to guidelines Serhat Akmeşe

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ NİN SÜREKLİ İYİLEŞME YOLCULUĞU (2005 - )

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ NİN SÜREKLİ İYİLEŞME YOLCULUĞU (2005 - ) MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ NİN SÜREKLİ İYİLEŞME YOLCULUĞU (2005 - ) Prof.Dr. Tuncay DÖĞEROĞLU Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 26 Şubat 2015 Fakültemizin Kurumsal Geçmişi (47.Yıl) FAKÜLTEMİZ HAKKINDA

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN, İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

( ( ( ( ( ( Müşteri Odaklılık

( ( ( ( ( ( Müşteri Odaklılık Tesis yönetim hizmetleri, ülkemizin gelecek dönemde daha da önem vereceği bir dışarıdan temin kalemi olacaktır. Sektörde olan bizler, deneyimimizle bu sektöre değer katmaya devam edeceğiz. HAKKIMIZDA Tüm

Detaylı

2017 YILI SANAYİ KURULUŞLARI SEKTÖREL PERFORMANS DEĞERLENDİRME ORGANİZASYONU

2017 YILI SANAYİ KURULUŞLARI SEKTÖREL PERFORMANS DEĞERLENDİRME ORGANİZASYONU 2017 YILI SANAYİ KURULUŞLARI SEKTÖREL PERFORMANS DEĞERLENDİRME ORGANİZASYONU 2017 YILI SANAYİ KURULUŞLARI SEKTÖREL PERFORMANS DEĞERLENDİRME ORGANİZASYONU Günümüz dünyasında, küresel rekabetteki artış işletmeleri

Detaylı

10 Mayıs İSMMMO İç Denetim Komite Sekreteri AYSEL HATİPOGLU

10 Mayıs İSMMMO İç Denetim Komite Sekreteri AYSEL HATİPOGLU 10 Mayıs 2017 İSMMMO İç Denetim Komite Sekreteri AYSEL HATİPOGLU İç denetim; kurumun faaliyetlerine değer katmak ve geliştirmek amacıyla tasarlanmış bağımsız, objektif bir güvence ve danışmanlık faaliyetidir.

Detaylı

Kurumsal Eğitimlerimiz

Kurumsal Eğitimlerimiz 2017 Kurumsal Eğitimlerimiz İçindekiler YÖNETİCİLİK ve YÖNETİM BECERİLERİ EĞİTİMLERİ... 11 Yöneticilik ve Liderlik Eğitimi... 11 Finansçı Olmayanlar için Finans Yönetimi Eğitimi... 12 Yönetimde Temel Yaklaşımlar

Detaylı

ISO 14001:20014 ve ISO 14001:2015 Şartları Arasındaki Eşleştirme Eşleştirme Kılavuzu

ISO 14001:20014 ve ISO 14001:2015 Şartları Arasındaki Eşleştirme Eşleştirme Kılavuzu Final ISO 14001:20014 ve ISO 14001:2015 Şartları Arasındaki Eşleştirme Eşleştirme Kılavuzu Giriş Bu doküman ISO 14001:2004 ve ISO 14001:2015 şartları arasındaki eşleştirmeyi sunmaktadır. Doküman yalnızca

Detaylı

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği Bu Yönetmelik, Yönetim Kurulu nun 25/04/2013 tarih ve 21 sayılı kararı ile kabul edilmiş olup 15.04.2014 tarih ve 2014/11

Detaylı

MasterFi. İş Analitiği Çözümleri. Müşteri portföy analizlerinde yeni bir devir!

MasterFi. İş Analitiği Çözümleri. Müşteri portföy analizlerinde yeni bir devir! MasterFi İş Analitiği Çözümleri Müşteri portföy analizlerinde yeni bir devir! Hiç Bir Şey Tesadüf Değildir! MasterFi Mobil IntelliFi MasterFi Web MasterFi, pazar araştırması yapmak isteyen şirketlerinin

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

Türkiye nin Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi Mekanizmasına Destek için Teknik Yardım Projesi Ankara, 15 Şubat 2017

Türkiye nin Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi Mekanizmasına Destek için Teknik Yardım Projesi Ankara, 15 Şubat 2017 Türkiye nin Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi Mekanizmasına Destek için Teknik Yardım Projesi Ankara, 15 Şubat 2017 Türkiye Cumhuriyeti nin Ulusal Sera Gazı Envanteri Sisteminin Güçlendirilmesi ve İyileştirilmesi:

Detaylı

ONUNCU BÖLÜM. EFQM Mükemmellik Modeli

ONUNCU BÖLÜM. EFQM Mükemmellik Modeli ONUNCU BÖLÜM EFQM Mükemmellik Modeli ONUNCU BÖLÜM EFQM Mükemmellik Modeli 10.1. Bir Modele Duyulan Gereksinim 10.2. Mükemmelliğin Temel Kavramları 10.3. EFQM Mükemmellik Modeli ne Genel Bir Bakış 10.4.

Detaylı

Kalite, asla bir tesadüf değil, daima akıllı bir gayretin BURSA OSMANGAZİ. sonucudur. KALİTE, ASLA BİR TESADÜF DEĞİL BİR GAYRETİN DAİMA AKILLI

Kalite, asla bir tesadüf değil, daima akıllı bir gayretin BURSA OSMANGAZİ. sonucudur. KALİTE, ASLA BİR TESADÜF DEĞİL BİR GAYRETİN DAİMA AKILLI Kalite, asla bir tesadüf değil, daima akıllı bir gayretin BURSA OSMANGAZİ sonucudur. ZÜBEYDE HANIM KIZ TEKNİK VE MESEK İSESİ KAİTE, ASA BİR TESADÜF DEĞİ BİR GAYRETİN DAİMA AKII, SONUCUDUR. TKY ve UKH YOCUUĞUMUZ

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN, İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

Örnek Yol Haritası (Example roadmap)

Örnek Yol Haritası (Example roadmap) Örnek Yol Haritası (Example roadmap) Bu belge, katılım yol haritası için önerilen bir şablon sunmaktadır. Planın kurumun stratejik hedefleriyle ilgili olmasını ve bunların yol haritasında yansıtılmasını

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı

ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı ISSAI UYGULAMA GİRİŞİMİ 3i Programı 3i Programme Taahhütname ARKA PLAN BİLGİSİ Temel denetim alanları olan mali denetim, uygunluk denetimi ve performans denetimini kapsayan kapsamlı bir standart seti (Uluslararası

Detaylı

KURUMSAL PERFORMANS YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI

KURUMSAL PERFORMANS YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI KURUMSAL PERFORMANS YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI KURUMSAL PERFORMANS YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI Amacı Bu seminer, katılımcılara kurumsal performansı yönetmek ve iyileştirmek için kullanılan teknikler hakkında

Detaylı

Kamu Kalite Sempozyumu

Kamu Kalite Sempozyumu Kamu Kalite Sempozyumu Türkiye Kalite Derneği (KalDer), ülkemizde tüm sektör ve kuruluşlarda yönetim kalitesinin artırılması ile daha iyi bir yaşam kalitesi yaratmak amacıyla, 25 yılı aşkın süredir çalışmalarını

Detaylı

7. FIRST LEGO LİGİ TÜRKİYE TURNUVALARI

7. FIRST LEGO LİGİ TÜRKİYE TURNUVALARI 7. FIRST LEGO LİGİ TÜRKİYE TURNUVALARI 2010 2011 FLL nedir? Değerlendirme Ödüller Web FIRST LEGO LEAGUE (FLL) nedir? FIRST Vakfı ve Lego firmasının ortak çalışmasında doğmuş, uluslararası, kar amacı gütmeyen

Detaylı

2. Eğitime Yön Verenler Ödülleri Başvuru, Ön Değerlendirme, Değerlendirme ve Ödül Süreci

2. Eğitime Yön Verenler Ödülleri Başvuru, Ön Değerlendirme, Değerlendirme ve Ödül Süreci 2. Eğitime Yön Verenler Ödülleri Başvuru, Ön Değerlendirme, Değerlendirme ve Ödül Süreci Başvuru ve değerlendirme dönemi ve sürecin ilerleyişi Bursa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sönmez Medya

Detaylı

%72 Orhan Holding %28 Magneti Marelli (1993)

%72 Orhan Holding %28 Magneti Marelli (1993) MATAY Bursa Görükle Fabrikası 1987 Kuruluş %72 Orhan Holding %28 Magneti Marelli (1993) 2008 Karacabey Fabrikası kuruldu. MİSYON,VİZYON VE DEĞERLERİMİZ MİSYONUMUZ Paydaşlarımızın memnuniyetini sağlamak.

Detaylı

Eğitimin Amacı: Eğitimin İçeriği: STRES YÖNETİMİ Eğitimin Süresi*:

Eğitimin Amacı: Eğitimin İçeriği: STRES YÖNETİMİ Eğitimin Süresi*: Stres Yönetimi Etkili Zaman Yönetimi İkna Teknikleri Sunum Teknikleri Kriz Yönetimi İletişim Becerileri Sosyal Davranış ve Protokol Müzakere Teknikleri EĞİTİMLER Müşteri Odaklılık İş Süreçlerini İyileştirme

Detaylı

MinMBA Stratejik Hastane Yönetimi. e ent. www.minmba.com. Günümüzün Sağlık Yöneticileri için Stratejik Araçlar. ess S

MinMBA Stratejik Hastane Yönetimi. e ent. www.minmba.com. Günümüzün Sağlık Yöneticileri için Stratejik Araçlar. ess S MinMBA Stratejik Hastane Yönetimi Günümüzün Sağlık Yöneticileri için Stratejik Araçlar : e ent ess S 16-17 Mart 2013 www.minmba.com MinMBA: Stratejik Sağlık Yönetimi Format: Toplam 2 gün, 4 adet 4 saatlik

Detaylı

Stratejiden Uygulamaya Kurumsallaşma Koçluğu Programı

Stratejiden Uygulamaya Kurumsallaşma Koçluğu Programı Stratejiden Uygulamaya Kurumsallaşma Koçluğu Programı Kurumsallaşma Koçluğu Programı ile Türk aile şirketlerinde sürdürülebilirliği nesiller boyunca sağlamayı hedefliyoruz. 3 aşamadan oluşan Kurumsallaşma

Detaylı

Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi. GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1

Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi. GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1 Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1 İnsan Kaynakları nın ajandasında neler var? Hiyerarşik yapıdan

Detaylı

YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEĞİ EN BAŞARILI YÖNETİM DANIŞMANLIĞI PROJE ÖDÜLLERİ 2014 BAŞVURU FORMU

YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEĞİ EN BAŞARILI YÖNETİM DANIŞMANLIĞI PROJE ÖDÜLLERİ 2014 BAŞVURU FORMU YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEĞİ EN BAŞARILI YÖNETİM DANIŞMANLIĞI PROJE ÖDÜLLERİ 2014 BAŞVURU FORMU ÖDÜLE BAŞVURULAN PROJE ADI: DANIŞAN DANIŞMAN KURULUŞ ADI KURULUŞ ADI KURULUŞ ADRESİ KURULUŞ ADRESİ ÇALIŞAN

Detaylı