HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR ZEYNEP GÜRBÜZ DERYA KILIÇ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK, FMV I Ocak 2015 I

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR ZEYNEP GÜRBÜZ DERYA KILIÇ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK, FMV I Ocak 2015 I"

Transkript

1 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR ZEYNEP GÜRBÜZ DERYA KILIÇ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK, 2015

2 İÇİNDEKİLER 1. MONTESSORİ FELSEFESİ 2. ARALIK AYI ETKİNLİKLERİMİZDEN ÖRNEKLER 3. OCAK AYI KÜLTÜREL KONULARI 4. BRANŞ ETKİNLİKLERİ Müzik Görsel Sanatlar Fiziki Etkinlik Yüzme Kulüp Etkinlikleri İngilizce 5 Yaş İngilizce 6 Yaş 6. DUYURULAR 7. REHBERLİK BİRİMİ 8. OCAK AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ

3 Dr. Maria Montessori

4 Montessori Felsefe

5 Hareket ve Düzen Hareketin sözlük anlamı: Organize olmuş fiildir. Düzenin sözlük anlamı: Kesin plan, sistemdir. Hareketin Mekanizması: 3 bölümdür: Kaslar, beyin ve duyular. Hareket, kasların hareketi ile sonuçlanır. Kasların hareketleri sinirler denilen kablolarla beyinden kaslara aktarılan enerji yoluyla başlatılır ve kontrol edilir.

6 İlişkiler Sistemi 3 bölümden bahsettik: Kaslar, beyin ve duyu organları. Buna İlişkiler Sistemi denir. Bu sistem insanı çevresiyle ve çevresindeki insanlara bağlantıya sokar. Bu sistem olmaksızın insanı çevresi ile bağlantı kurması olanaksızdır. Bu, Merkezi Sinir Sistemi adını alır. Vücudun diğer sistemleri ise Otonom Sisteme bağlıdır. Bu sistem insanın varlığından ve mutluluğundan sorumludur. Diğer yanda İlişkiler Sistemi insan kendisinden başkalarına doğru hareketinden sorumludur. İlişkiler Sistemi bölümleri olmasına karşın bir bütündür. Bir bütün olması nedeniyle ancak bir bütün olarak çalıştığında mükemmel hale gelir. Bugün yaptığımız en büyük hata hareketi izole ederek düşünmemizdir. Onu, birtakım ileri fonksiyonlardan farklı düşünüyor ve hareketi ile düşünceyi birbirinden ayırıyoruz. Ancak unutulmamalıdır ki yaşam kendisini hareket yoluyla ifade eder. Çocuğun zihinsel gelişiminin hareket yoluyla olduğu çok aşikadır. Hareket zihnin gelişmesine yardım eder. Ve bu durum daha fazla hareket ve etkinlik ile kendini gösterir. Duyusal etkinliği az olan bir çocuğun zihinsel düzeyi düşük olur.

7 Hareketi sağlayan istemli kaslar çok çeşitlidir. Bazıları kalın, bazıları çok ince ve hassastır. Bazıları kısadır,bazıları uzundur. Farklı şekilleri ve farklı amaçları vardır. Ancak bir tek ortak yanları vardır : Eğer bir kas bir yöne doğru çekerse mutlaka bir diğeri bunun karşıt yönüne çekecek şekilde yaratılmıştır. Karşıt güçler arasındaki bu oyun ne kadar kuvvetli ve tam ise ortaya konan o hareket o denli zarif olur. Pratik yaptığımız zaman elde etmeye çalıştığımız şey bu karşıt güçler arsındaki uyumdur. Sonuç uyumlu zıtlıktır. Başka bir deyişle kas koordinasyonudur. Ve bu ancak, harekete beyin de dahil ise mümkündür. Hareket beynin yöntemi altında gelişmelidir, yoksa gelişi güzel olur. Bütün hareketleri çok karışık ve çok nazik bir mekanizması vardır. Henüz psişik bir embriyo olan bebekte bu doğumda oluşmaz. Yeni doğan bir bebekte kas koordinasyonu yoktur. Çocuk bütün bu hareketler için yapıyı kumak ve mükemmelleştirmek zorundadır. Ve bu, zihin tarafından başlatılan etkinliklerle olur. Çocukta koordinasyonu sağlamak için iç güçler vardır ve bunlar ortaya çıkmaya başladıktan sonra çocuk onları mükemmelleştirmek için çalışır. Beyinin hareketi kontrol eden ve yönlendiren bölümüne beyincik denir.

8 Bebek doğduğunda beyincik gelişmemiştir. Beyincik en hızlı olarak 6 ayla 1 yaş 3 ay arasında gelişir. Hayvanlarda 4 uzuv aynı şekilde gelişir ancak insanlarda kollar ve bacaklar ayrı yolla gelişir. Yürüme için denge insanlarda az çok aynı yolla gelişir. Bütün normal bebekler belli bir aşamada aynı diğerleri gibi yürümeye başlar. Yürüme belli bir biyolojik süreç izler. Bebek sağlıklı ve normal olduğu taktirde bir gün aynı diğer insanlar gibi yürümeye başlar. Hareketin Gelişimi İlk 3 ayda beyin hızla gelişmektedir. Bu noktada eğer bebek sırt üstü yatırılırsa başını kaldırır. Eğer yüzükoyun yatırılırsa başını ve omuzlarını kaldırır. Burada baş kontrolü kurulmaya başlamıştır. 6 aydan 1 yaş 3 aya kadar: Denge çeşitli aşamalarla kazanılır: 1. 6 ay-yardımla oturur ay-kendi başına oturur ay-kendisini dik tutabilir. Emekler. Yardımla yürüme hareketi yapar. Parmakları üzerinde durur yaş- yardımla yürüyebilir. Ayaklarını yere dümdüz koyar yaş 3 ay- Yardımsız yürür. Daha özgür hale gelir ve kendi başına yürümek ister yaş 4 ay- Merdiven inip çıkmak ister. Yeni kazandığı bu yeteneği ağır objeler taşıyarak test etmek ister yaştan sonra- Artık yeterince gelişmiştir ve uzun yürüyüşler yapmasına izin verilmelidir. Dengesini ve kalça hareketlerini kazanmıştır. Bu dönemde yürümeye hassasiyet zayıflar.

9 Ellerin Gelişimi Beyinin gelişimine bağlıdır ve zekanın gelişimi için en büyük yardımcıdır. Eller ayaklardan bağımsız olarak hareket eder ve diğer elden ayrı ve / veya onun yardımı ile çalışır. Çocuk ellerini kullanmaya hazır olduğu zaman yeni tecrübelere de hazırdır. 1.ay-Hareketten önce gözlemle meşguldür. 1.aydan sonra- Başlangıç belirtileri: Bir şeyleri tutma ihtiyacı gözlenir. Çocuk tutabileceğini fark edince ellerini gözlemeye başlar. 6.ay- Daha önceki aylardaki gelişi güzel tutmanın yerine objeleri kasıtlı tutma görülür. Sürekli olarak tutar ve bırakır. Bu onun hareketini koordine etme yoludur. Bundan sonra tutma amaçlı hale gelir. 10. ay- Seçtiği herhangi bir şeyi tutar. 1yaş 3 ay-elin çalışmaya yönelik ilk etkinlikleri görülür. Bu dönemde bağımsız olarak yürür. Kapıları, çekmeceleri,şişeleri açmaktan hoşlanır. Objeleri taşımak ister çünkü elleri ile ayakları arasında ilişki kurma ihtiyacındadır. 2yaş-Abla, ağabey veya yetişkinleri taklit etmekten hoşlanır. Çocuk başkalarının ne yaptığını gözler. Mükemmellik kazanmak için sürekli tekrar eder. Mükemmellik eğer bütün hareketler koordine ise kazanılır. Bütün etkinlikler bilinçsiz olarak bağımsızlık kazanmaya yöneliktir. Çocuğun sloganı şu olur: Kendim Yapabilmem İçin Bana Yardım Et!!!

10 Özetlersek: Kasların hareket edebilmeleri için her şeyden önce gelişmiş olmaları, her zaman aktif halde olmaları ve egzersiz yapmaları gerekir. Çocuk elleri ile egzersiz yaptıkça objeleri maksatlı olarak hareket ettirir. Yüksekteki bir rafta bulunan objeye ulaşabilmek için üzerine çıkabileceği bir tabure getirir. Engeller çocuğun önünde kaldırılmalıdır. Aksi takdirde aşırı hareketlilik, amaçsı hareketler ve kendine güvenmede gecikmeler ortaya çıkar. Çocuk üzerine giyinmek, yemeğini yemek ve hatta yalnız yürümek gibi fiziksel etkinlikleri ret eder.

11 HAREKET VE İŞ Çocuğun gördükleri,duydukları ve bizim ona öğrettiklerimiz yeterli değildir. Bütün bunlar hareket ile birlikte sunulmalıdır. Eğer çocuk duyularının birinden mahrum olarak büyürse zihinsel gelişiminde belli ölçüde gerilik olacaktır. Aynı şey hareket için de söz konusudur. Eğer çocuk hareketten mahrum kalırsa zihinsel açıdan gene geri olacaktır. Duyulardan birinin yokluğu bir başkası ile bir ölçüde giderilebilir. Ancak, hareket eksikliğinde bu söz konusu değildir. Hareket mahrumiyetinin yerine geçecek başka bir şey yoktur. Çocuk hazırlanmış çevreye yetiştirildiğinde özgürce kendi normal rutininde davranmaya başlar, çünkü ne yapacağını kendisi seçer. O zaman tüm egosu aktiftir ve kişiliği bir bütün varlık olarak çalışır. Kişiliğin bir bütün olarak uygun bir çevredeki faaliyetine biz "çalışma" diyoruz. Teneffüs yada dinlenme ise bir çalışmadan diğerine geçiştir. Çalışmada hareket vardır. Hareketin kendiliğinden, içten gelerek olaması esastır. Eğer çocuk sürekli olarak bir yetişkine göre davranırsa onun kendi psişik aktivitesi bir başkasının güçlü iradesi altında azalıp yok olabilir. Kişiliği bastırılır ve anormal davranışlar ortaya çıkabilir.

12 HAREKET VE ZEKA Çocuğun il çalışması çevreyi devamlı ve tekar tekrar derinlemesine gözlemlemesidir. Gözlem hareketten önce gelir. İnsan iki ayağı üzerinde çalışan tek memelidir. Denge bir kez kazanıldığında insan dik pozisyonda durabilir. Bu da elleri, çalışmak için özgür bırakır. El insanın kendi varlığı ile doğrudan bağlantılıdır. İnsanın el yeteneği zihinsel yeteneğine bağlantılıdır. İnsanın el yeteneği zihinsel gelişimine bağlıdır. Bu durumu tarih boyunca medeniyetlerin gelişmeleri sırasında görebiliriz. Montessori, ellerini kullanmayan bir çocuğu gözlediğinde,onun karakterinin alt düzeylerde kaldığını, itaat etme yeteneksizliğini, kendi başına karar verme güçlülüğünü, tembel ve üzgün görüntüsünü tespit etmiştir. Diğer taraftan elleri ile çalışabilen çocuklar gözle görülür şekilde güçlü bir karakter yapısına sahip oluyorlar.

13 HAREKET VE EĞİTİM Eğitimin temel tekniği şu olmalıdır: Çocuk daima aktif olmalıdır. Yapmak istediği etkinliği kendisinin seçmesine olanak tanımalıdır. Çocuğun sadece görmesi, duyması ve dinlemesi yeterli değildir. Ellerini kullanarak çalışmasına izin verilmelidir. Eğer çocuğa öğretmek istiyorsak, ona mutlaka ellerini kullanabileceği bir şeyler sunmalıyız. Göstermek ve anlatmak mutlaka yaratıcı hareketle birlikte olmalıdır. Okullarda çocuklara yaptırılan jimnastik dersleri, zihinsel etkinlik bir kenara bırakılarak sadece motor aktivite olarak yapılmaktadır. Birbirini tamamlaması gereken zihinsel etkinlik ile motor etkinliğin birbirinden ayrı tutulması yorgunluk ile sonuçlanır. Bu tarz jimnastik çalışmaları adeta yorgunluk üstüne yorgunluk yaratır. Montessori bu durumu, yolun yarısını önce tek ayak üzerinde zıplayarak, sonrasını da diğer ayak üzerinde zıplayarak yürümeye çalışan bir insanın durumu ile karşılaştırır. Bunun yerine her iki ayak birlikte kullanılsa ilerlemek kolay olacak ve yormayacaktır. Montessori eğitim sisteminde jimnastik pratik yaşam egzersizleri yoluyla yapılmaktadır. Montessori ye göre, çocuklar eğer engellenmezlerse, daima harekat ederler. Ancak, eğer doğru yönlendirme yoksa bu hareketin büyük bir bölümünün eğitimsel açıdan bir değeri yoktur. Hareketin eğitimsel değeri hedefe ve hareketin sonucuna bağlıdır. Hareket, çocukta, herhangi bir şeyi mükemmel hale getirmeye yönelik olmalıdır-bu kas sistemi (koordinasyon,esneklik kazandırma gibi) olabilir. Bazı zihinsel yetenekleri geliştirme olabilir veya her ikisi de olabilir.

14 Eğitimsel hareket daima kişiliği kuran ve onu güçlendiren bir etkinlik olmalıdır. Çocuğa yeni bir güç vermeli ve onu olduğu yerde bırakmamalıdır. Yaratıcı, yapıcı ve tamamlayıcı harekette zeka hareketin kendisine değil amacına sabitlenir. Hareket,çocuğun motor güçlerini ve ruhsal yaşamını tamamlıyorsa yaratıcıdır. Bu motor güçleri duyusa organları çocuğun dairesi olarak isimlendirelim ve çocuğun ruhsal hayatı da merkezi oluştursun. Birçok metod bu merkeze doğrudan ulaşmayı amaçlar. Bunun sonucunda öğretmen nesneleri basitleştirmeyi çabalar, çünkü ona göre bu olgunlaşmamış zihin ancak normal düzeyde çaba sarf edebilir. Montessori Eğitim Sistemi ise çevre ve çevrede dikkatle planlanmış nesneler yoluyla daireyi beslemeyi amaçlar. Çünkü merkezden kaynaklanan ruhsal güçler çocuğu çeşitli gönüllü etkinliklere yönlendirir ve böylece çocuk kendi zihnini geliştirir ve kişiliğini kurar. Burada yetişkinin ekleyeceği unsurları Montessori şöyle adlandırır: 1.İlişki Noktası 2.İlgi Noktası 3.Bilinçlik Noktası İlişki noktası kurulmadan önce çocuğun zihni başıboş durumdadır. Gerçek bir konsantrasyon yoktur, hareketler aceleci ve dağınıktır. İlişki noktasının kurulmasıyla zihin gerçekliğin belirli bir alanına konsantre olur ve böylece hareketler daha net ve zarif hale gelir. Örnek: Pirinç kaşıklama egzersizinde olduğu gibi.

15 Bu tarz bir eğitim için Montessori yeni, özel bir öğretmen eğitiminden söz eder. Bu eğitim: 1. İnsan kişiliğinin yüceliğini kabul etmeyi içermelidir. Yani çocuğun beden içinde bir ruh olduğunu kabul etmelidir. 2. Belirli bir disiplin kazandırmalıdır. Öğretmen, çok sayıda ve çeşitli materyallerin nasıl kullanıp sunulacağını öğrenmek, her bir materyali kendisinin bir parçası haline getirmek için uzun saatler çalışmalıdır. Pratik yaşam egzersizlerini ve nezaket ve zarafet derslerini verebilmek için kendi ülkesini, kültürünü çok iyi tanımalıdır. DÜZEN EĞİTİMİ Evrende Düzen(Makro Kozmik Düzey)-Yaşam ile ilgili zaman şeridinde çocuklara yaşamın evrimi ve her canlının rolü gösterilir. Bu zaman şeridinde çocuklara zeka, irade,muhamake ve özgür seçim ile ödüllendirilen tek canlının insan olduğu öğretilir. İnsan, bilinçli iradesini kullandığı zaman hem yıkıcı hem de yaratıcı güçleri olduğunun farkına varmıştır. Yaratıcı Güç- Yaratmak, kurmak, evrensel görevleri yerine getirmek, doğru kararlar vermektir. Yıkıcı Güç-Yanlış kararlar vermektir. Eğer insan gerçekten üstün bir yaratıksa bu, onun doğru kararlar verebilme yeteneğinden ötürüdür. Bu evrenin bir parçası olan insan evrendeki düzene uyacak şekilde yaratılmıştır.

16 Çocuklar doğal olarak düzene yatkındırlar ve bu, çok erken yaşlarda görülür. Çocuğun dış çevresinin uyumlu ve durağan olması çok önemlidir. Bu düzen bozulduğu zaman çocuk huzursuzlaşır. Düzen, çevre deki nesneleri, onların yerlerini ve birbirleri ile olan ilişkilerini kapsar. Düzen aynı zamanda onun içindeki insanları da içerir. Düzen, çocuğun yaşamında önemli bir ihtiyaçtır. Çocuk çevrede ilişki kurabileceği insanlar görmek ve bu insanlar (anne, baba, amca, dayı, hala, teyze) arasındaki ilişkileri tanımak ister. Küçük çocuklar yabancılarla ilişki kurmak için zorlanmamalı veya acele ettirilmemelidirler. Herhangi bir ilişki kurulmadan önce bu yabancıyı gözlemleme olanağına sahip olmalıdırlar. Çevredeki düzenin bozulması çocuğu bazen hastalık düzeyine varacak kadar rahatsız eder. Ruhsal rahatsızlık fiziksel hastalı olarak kendini gösterir. Düzen merakı ilk kez çocuk 2 yaşına geldiğinde görülür ve 2 yıl sürer. En çok 3 yaşında görülür. Bu dönemde çocuk nesnelerin düzeni konusunda tutku düzeyinde bir ilgi gösterir. Yetişkinler mümkünn olduğunca çevredeki düzeni, durağanlığı ve çocuğun yaşamındaki genel rutinleri korumalıdırlar. Yemek, uyku, tuvalet saatleri gibi.

17 MONTESSORİ OKULUNDA DÜZEN 2,5-5 yaş arası için mutlak düzen sağlanmalıdır. Bu yaşlarda düzene hassastırlar ve sınıfların zihinsel bir resmini çizerler. Aynı zamanda her şeyin yerli yerinde olduğunu görmekten büyük keyif alırlar. Çocuklar her materyalin yerini bilirler, düzen değişse bile materyali götürüp eski yerine koyarlar. Çevredeki bu düzen çocuğa sükunet ve rahatlık duygusu verir. 1,5 yaşındaki bir çocuk düzeninin, rutininin, yerinin değişmesine saldırganlıkla reaksiyon verir. 3 yaşında sakin ve barış sever hale gelirler ve düzensizliğe tepkileri saldırganca olmaz. Düzen için hassasiyet 4 yaşına kadar sürer, ancak üst nokta 3 yaştır. 3-6 yaş arasındaki çocuklar çevreden izlenimler toplayıp bunları zihinlerinde organize etme alanında hassastırlar, ve bunu bilinçli olarak yaparlar. Bu aşamada çocuklara, pratik yaşamının yanında duyusal materyaller verilir. Bu materyaller önemlidir, çünkü çocuğa zihninde düzen kurmasında yardımcı olurlar. Daha önce toplanan izlenimler artık duyusal materyallerin kullanımı ile organize olacaktır yaşlarına geldiğinde artık hareket ve düzen zihinsel çalışma ile bağlantılı hale gelir. Eller artık zihnin gelişmesi büyümesine yardım için çalışır. Çocuk elleriyle çalışmalı ve yaratmalıdır. Böylece, hareket ve düzen zihninde daha üst düzeyde kurulur. Koordinasyou, ilişkileri, görmek ve yorumlamak ihtiyacındadır.

18 Ocak Ayı Kültürel Konuları Coğrafya Tarih Biyoloji Botanik/Zooloji Fen Bilgisi Mevsimlik Yaklaşım Gezi/Sosyal Etkinlik Afrika Kıtası Yap- boz harita, ülkelerin isimleri, bayraklar, kıtanın resim albümleri Bir günün tarih şeridi Sınıflandırılmış terminoloji kartları (zooloji memeliler sürüngenler, balıklar, kuşlar ve amfibiler) Canlı-Cansız Varlıklar Suya Batma- Suyun Üzerinde Kalan Doğa yürüyüşü Kış uykusuna yatan hayvanlar Türkiye İş Bankası Müzesi İstanbul Üniversitesi Gözlemevi Gezisi

19 Duyusal Materyaller

20 Pürüzlü ve pürüzsüz tahtalar Direk Amaç: - Dokunsal duyuyu geliştirme. - Hareket kontrolünün gelişmesi. Dolaylı Amaç: - Aşağı yukarı hareketlerle yazmaya hazırlık. - Dokunma şiddetinin yumuşaması ve soldan sağa hareket

21 Kumaş Kutular Direk Amaç: Çoçuğa dokunma duyusunu geliştirmek için fırsat vermek. Dil : Yeterli deneyimden sonra kumaşların isimlerini söyle

22 Sıkıştırma- Gevşetme Çalışmaları ( yaş) Direk Amaç: Nesneleri sıkıştırmak, gevşetmek Dolaylı Amaç: Küçük kas gelişimini desteklemek. El-goz koordinasyonu, konsantre yeteneği ve düzen duygusunu geliştirmek.

23 Matematik Materyalleri

24 Toplama Şeridi (5 yaş ve üzeri) Direk Amaç: 1 den 9 a kadar toplamanın kombinasyonlarını anlama. Dolaylı Amaç: Toplamanın değişme özelliğini anlama. (9 + 2 = = 11)

25 Toplama Tabloları Direk Amaç: Toplama kombinasyonlarını tam olarak öğretmek, daha soyut çalışmaları hazır olabilmek.

26

27

28 Dil Materyalleri

29 Büyük Hareketli Alfabe Direk Amaç: Daha önce tanımış olduğu sesleri artık ulama yaparak çeşitli kelimeleri okumaya başlar.

30

31 Kültürel Çalışmalar

32 Avrupa Kıtası

33

34

35 Avrupa da Yeni Yıl kutlaması

36 Işık Tarih Şeridi (129yaş)

37 Loy Krathong Festivali

38 Saate Giriş

39 Yaprak Dolabı

40

41 AYIN MÜZİSYENİ Pyatr İlyiç ÇAYKOVSKİ AYIN RESSAMI Pablo PİCASSO

42 BRANŞ ETKİNLİKLERİ

43 GÖRSEL SANATLAR Ebru Çalışması Pablo Picasso Kimdir? Eserlerini İnceleme ve Sergi Gezisi Renkli Çalışmalar FİZİKİ ETKİNLİK Taklidi yürüme, sekme ve sıçrama, Çember. Tavşan Kaç oyunu oynama. Denge alıştırmaları, araçsız taklidi denge alıştırmaları yapma ( kartal, planör, bank vb. ) Asılma ve sallanmalar. Taklidi asılma ve sallanmalar. Dengeni Koru oyununu oynama. MÜZİK Tuşlu çalgılar, şarkı öğrenimi Doğadaki sesler, şarkı öğrenimi Ritim çalışması, şarkı öğrenimi Düzgün nefes alma Müzik Aletleri, şarkı öğrenimi Sesini işittiğimiz müzik aletini tanıyalım YÜZME Nefessiz kısa mesafeli yüzüstü ve sırtüstü, ayak vuruşu ile ilerleme çalışması. Ayak tahtası ile yüzüstü ve sırtüstü ayak vuruşu çalışması. Ayak tahtası ile yandan nefes alarak, ayak-nefes koordinasyonu çalışmaları Kol-ayak-nefes koordinasyonu çalışmaları Yan ayak vuruş çalışması. Nefessiz kulaç taklidi çalışması Ayak-kol-nefes koordinasyonu çalışmaları(nefesli kol mekaniği çalışmaları)serbest teknik

44 SATRANÇ Dikkat toplama çalışmaları; Şah Çekme; Şahın alınamayacağının örneklerle çalışılması; Şah Çekildiğinde Yapılacaklar DRAMA Hayvan Taklitleri Yapıyoruz Hayvanlar hakkında konuşuyor oyun hazırlıyoruz Hazırladığımız oyunu grup olarak canlandırıyoruz DANS Gördüğünü yapabilme Hayvan taklitleri Ritim ile dans adımları Alan koruma, Bacak-kol savurmaları Videodan dans izlenmesi ve uygulaması Salsa ve Çaça adımı Temel Sıçramalar, Öne takla geri takla Amud, Parende, Köprü çalışmaları Streching

45 During the month of January we will concentrate on: New Year (Party, New Year, present/gift, snowman, santa claus, new year tree, candy cane, bo balls, decorations, new year wreath). Sports (Ican play..., tennis, basketball, football, golf, volleyball). Concepts: Hot/cold, large/medium/small, full/empty, Day/night, close/open, long/short, hot/cold, inside/outisde, strong/weak, dark/light, happy/sad, infront/behind, on top/ under, next to/beside. My Family (Mum, dad, brother, sister, grandmother and grandfather).

46 In the month of January the children will learn the following songs: Lyrics to Jingle Bells Dashing through the snow In a one horse open sleigh O'er the fields we go Laughing all the way Bells on bob tails ring Making spirits bright What fun it is to laugh and sing A sleighing song tonight Oh, jingle bells, jingle bells Jingle all the way Oh, what fun it is to ride In a one horse open sleigh Jingle bells, jingle bells Jingle all the way Oh, what fun it is to ride In a one horse open sleigh

47 Songs continued... Rain Rain Go Away Rain, rain, [Move your fingers down like falling rain.] go away. [Push your hands out, as if you were pushing the rain away.] Come again another day. [Make a "come here" motion with your hands.] DADDY wants to play. [Hold up your hand showing all five fingers and point to your thumb.] Rain, rain, go away. [Move your fingers down and then push away the rain.] Rain, rain, go away. Come again another day. MOMMY wants to play. [Hold up your hand showing all five fingers and point to your index finger.] Rain, rain, go away. Rain, rain, go away. Come again another day. BROTHER wants to play. [Hold up your hand showing all five fingers and point to your middle finger.] Rain, rain, go away. Rain, rain, go away. Come again another day. SISTER wants to play. [Hold up your hand showing all five fingers and point to your ring finger.] Rain, rain, go away. Rain, rain, go away. Come again another day. BABY wants to play. [Hold up your hand showing all five fingers and point to your pinky finger.] Rain, rain, go away. Rain, rain, go away. Come again another day. ALL THE FAMILY wants to play. [Hold up your hand and wiggle all five fingers.] Rain, rain, go away. (Family and weather song)

48 The children will enjoy reading the following stories:

49 This month the children enjoyed learning and listening to the letter h and r song: Letter songs Letter h Letter r

50 New vocabulary continued... My Feelings Feelings Emotions Happy Sad Angry Tired Sleepy Surprised Scared Hungry Thirsty

51 We have learned lots of new vocabulary: New Year! Mum Dad Sister Brother Grandmother Grandfather Uncle Auntie Sports Mum Dad Sister Brother Grandmother Grandfather Uncle Auntie My Family Mum Dad Sister Brother Grandmother Grandfather Uncle Auntie

52 The games we have been playing in the classroom are: Mystery Box Hopscotch using flashacards Run to the corners Hot Potato TPR Games using a ball Bean bag games Interative Games on the smartbaord Online games Musical Chairs Sleeping Tiger Dance and freeze

53 We will celebrate the New Year!

54 During the month of January we will be concentrating on: Topics:New Year/Sports/ Fruit/Food Concepts: warm/cold, soft/rough, yucky/yummy, smell nice/bad.

55 This month the children will enjoy learning the following nursery rhymes& songs: Snowflake Fruit salad Snowflake, snowflake, little snowflake. falling from the sky. falling, falling, falling, falling, falling, falling, falling, falling, falling... falling on my head, falling on my nose... Fruit Salad,Yummy Yummy Yummy Yummy Yummy Yummy Fruit Salad! Peel your bananas The second step Toss in some some grapes The third step Chop up some apples Chop up some melons And put them on your plate

56 We will be learning lots of new vocabulary: Sports/Fruit/Food Sports Baseball Badminton Swimming Skiing Play baskeball Play swimming Fruit Pear Plum Grapes Banana Peach Apple Food Cornflakes Pizza Steak Spaghetti Cheese Eggs

57 Games we will be playing throughout this month Flashcard jumble, The blanket game Last one standing Read my lips Quick draw and We will make a fruit mobile!

58 OCAK AYI GEZİLERİ TÜRKİYE İŞ BANKASI MÜZESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÖZLEM EVİ

59 Sayın Velilerimiz; 17 Ocak 2015 Cumartesi günü 3.Bireysel Veli Toplantımız olacaktır. Katılımızı rica ederiz. 23 Ocak 2015 Cuma günü II. Dönemimiz sona erecektir. 2 haftalık sömestr tatilini öğrencilerimizin keyifle dinlenerek geçirmelerini dileriz. 9 Şubat 2015 Pazartesi günü okulumuz Eğitim- Öğretime başlayacaktır.

60 Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi ÇOCUK VE KORKU Hemen her çocuk, gelişiminin bir noktasında, belirgin bir nesne ya da duruma karşı tepki geliştirebilir ve korku duygusunu çok yoğun yaşayabilir. Bunun sebebi, dünyaya geldiği andan itibaren çevreyi tanımak adına yepyeni deneyimler yaşaması ve bazılarında kendini tehdit altında hissetmesiyle bir tepki göstermesidir. Çocuğun gelişimi devam ettikçe korktuğu durum ve nesnelerde, bulunduğu yaşa göre değişkenlik gösterir. Önemli olan nokta bu korkunun süresi ve yaş dönemine uygun olup olmadığıdır. Örneğin; bebeklik ve ilk çocukluk dönemlerinde, ani seslerden, yabancılardan ve anneden ayrılmaktan korkarken, okul öncesi dönemde; canavarlardan, karanlıktan, çeşitli hayvanlardan, böceklerden ve anne babasını kaybetmekten, okul döneminde ise evden ayrılıp okula başlamaktan, hırsızlardan, deprem olmasından korkabilirler. Yaş ilerledikçe daha soyut durumlarda korku yaratır. Bunu en yoğun olarak ergenlik döneminde; başkaları arasında alay konusu edilmek, dışlanmak veya beğenilmemek olarak görülebilir.

61 Korkunun nasıl ortaya çıktığına bakacak olursak başlıca birkaç faktör görürüz. Bunlardan başlıcası korkunun öğrenilmesidir. Korku, bir duygudur ve hissedildiği zaman bazı davranışlar sergilememize yol açar. Bunlardan bazıları içten gelen ve doğal hareketler olduğu gibi bazıları da çevremizdekileri model almamız sonucu oluşur. Özellikle çocuklar, büyürken anne ve babalarını çok dikkatli bir şekilde gözlemlerler. Onların olaylar karşısında verdikleri tepkileri taklit eder ve uygulamaya çalışırlar. Örneğin, o güne kadar köpeklerle çok fazla bir araya gelmemiş bir çocuğun köpekle ilgili herhangi bir düşüncesi veya duygusu yoktur, ama annesi her köpek gördüğünde reaksiyon verip korkuyorsa çocuk da bunu kolaylıkla öğrenir ve aynılarını taklit etmeye başlar. Böylece korku davranışı öğrenilmiş olur. Bunun yanı sıra, normal şartlarda korkmayacağı bir durumla ani bir ses veya ışık gibi onu ürkütecek bir uyaran aynı zamanda eşleşirse çocukta korku oluşur. Mesela, yeni gelen sevimli oyuncak ayıyı kucağına ilk aldığında duyduğu yüksek sesle yerinden fırlayan küçük çocuk daha sonraları bu oyuncaktan korkmaya devam edebilir. Bunların haricinde, seyredilen bir filmin veya anlatılan bir hikayenin etkisinde kalmada görülebilir. Bu tip korkuları, genellikle her şeyi yeterince göremedikleri, onlar için pek çok bilinmeyenin olduğunu düşündükleri akşam saatlerinde veya geceleri hissederler. Hayallerinde var olan yaratık, hayalet, canavar vs. gibi bir takım gerçek dışı varlıkların en korumasız oldukları uyku saatlerinde geleceklerini düşünüp uykuya dalmak istemez veya anne ve babalarıyla uyumak isterler. Bu noktada anne ve babanın tutumu çok önemlidir. Korkunun temelinde ne olduğunun anlaşılıp bunun çözülmesi gerekliyken yanlarında yatmasına izin verildiğinde sadece sorunun pekişmesine sebep olunur.

62 Peki benzer deneyimleri yaşayıp da neden bazı çocuklar korku geliştirirken diğerleri aynı durumda tepkisiz kalırlar? Bu hem çocuğun yapısal özellikleriyle hem de büyüdüğü aile çevresiyle çok ilgilidir. Doğuştan itibaren çevresel faktörlerden çok çabuk etkilenen bir çocuk daha kolay korku reaksiyonu geliştirebilir ama asıl önemli olan aile çevresinde olaylara nasıl tepki verildiğidir. Çocuğu, yeni bir deneyim yaşadığı sırada endişeli ve gergin görünen anne durum hakkında farkında olmasa da negatif bir etki yapar. Örneğin okula yeni başlayan çocuğuna; okulda kendine dikkat et sakın sana vurmalarına izin verme, büyük sınıflar sana zarar verirse öğretmenine söyle gibi konuşmalar yapan anne zaten evde ayrılmaktan ve bilmediği bir ortama girmekten korkan çocuğunun bu duygusunu besler. Ayrıca büyütülen ortam fazla korumacı - kollamacı bir yapıdaysa çocuk değişik ortamlara girmekten veya farklı şeyler deneneceği zaman korku duyar. Yaşına uygun sorumluluklar ve özgürlükleri olan çocuklar ise farklı kişiler veya ortamlarda kendilerini tehdit altında hissetmediklerinden korku yerine merak duygusu taşırlar.

63 Anne ve babaların, çocuklarının yaşadığı korkuların daha ileriki yaşlara taşınmaması için dikkat edebilecekleri bazı noktalar vardır: Çocuğunuz kaç yaşında olursa olsun hissettiği korkuya karşı saygı gösterin. Ona bu konu ile bağırmak, alay etmek veya korkusunu yok farz etmek korku sürecinin uzamasına sebep olacaktır. Korkusunun ana kaynağını anlamaya çalışın. Ağlama veya kriz anları geçtikten sonra sakinleştiğinde bu konuyla ilgili sohbet edin ya da ondan duygularını anlayan bir resim yapmasını isteyin. Beraberce deneyimleyebileceğiniz korkuları varsa yanında durarak ona destek olun ve bu süreci atlatmasını sağlatın. Örneğin, karanlıktan korkuyorsa el ele tutuşup beraberce karanlıkta durabilir ve ona bir şey olmadığının garantisini verebilirsiniz. Çocuk anne ve babasının endişesini rahatlıkla anlar. Bu sebeple korktuğu olay veya nesneler hakkında konuşurken sakin bir şekilde dinleyin, onun korkusunu tetikleyecek aşırı tepkiler vermekten kaçının. Anne ve baba olarak değişik ortamlara girmesine, kişilerle olmasına ve çevreyi tanımasına izin verebilir, Çocuk bu yeni deneyimleri yaşarken çok fazla koruyucu olmadan onun bireyselleşmesine yardımcı olabilirsiniz. Kaynakça: Merve Soysal-Davranış Bilimleri Enstitüsü Begüm BABACAN

64 OCAK AYI DOĞUM GÜNLERİ G SINIFI: ZEYNEP BERİL İNAN ARAS ATALAY YAĞMUR HÜLAGÜ DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN NOT: Bu ay doğum günü olan öğrencilerimize Kutudaki Hayat etkinliğini Cuma günü getirmeleri konusunda destek olmanızı rica ederiz.

HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK, 2015

HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK, 2015 HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK, 2015 İÇİNDEKİLER 1. OCAK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. OCAK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3. OCAK AYI ETKİNLİK

Detaylı

HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU BEHİCE GÜRSES DEMİRCİ LEYLA FERHAT NURTAŞ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK, 2015

HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU BEHİCE GÜRSES DEMİRCİ LEYLA FERHAT NURTAŞ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK, 2015 HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU BEHİCE GÜRSES DEMİRCİ LEYLA FERHAT NURTAŞ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK, 2015 İÇİNDEKİLER 1.OCAK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.OCAK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.OCAK

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2016

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2016 HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2016 İÇİNDEKİLER 1.OCAK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.OCAK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.OCAK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

ÇOCUK ve KORKU. Çocuklar Nelerden Korkarlar?

ÇOCUK ve KORKU. Çocuklar Nelerden Korkarlar? ÇOCUK ve KORKU Korku, yaşamsal ve canlıyı korumaya yönelik bir tepkidir. Gelişimin bir parçasıdır ve kişinin kendini tehlikelerden sakınmasını sağlar. Ayrıca, bebeklikten ergenliğe kadar sıkça rastlanılan

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK FMV I Ocak 2016 I

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK FMV I Ocak 2016 I HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2016 İÇİNDEKİLER 1. MONTESSORİ FELSEFESİ 2. MONTESSORİ SINIFINDAN 3. OCAK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4. BRANŞ

Detaylı

ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ ARALIK 2012 VELİ BÜLTENİ ÇOCUKLARDA KORKU

ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ ARALIK 2012 VELİ BÜLTENİ ÇOCUKLARDA KORKU ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ ARALIK 2012 VELİ BÜLTENİ ÇOCUKLARDA KORKU ÇOCUKLARDA KORKU Korku, tehlike karşısında oluşan, yaşamsal ve canlıyı korumaya

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK FMV I Ocak 2017 I

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK FMV I Ocak 2017 I HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2017 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.OCAK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2017

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2017 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2017 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.ARALIK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2016

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2016 HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2016 İÇİNDEKİLER 1.ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.ARALIK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Görsel

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EKİM 2015

IŞIKLI GÜNLER EKİM 2015 HAZIRLAYANLAR İNCİ PİPER ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EKİM 2015 İÇİNDEKİLER 1.EKİM AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.EKİM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.EKİM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ

Detaylı

DECEMBER 6 YRS

DECEMBER 6 YRS 2016 2017 DECEMBER 6 YRS Vocabulary to practise in DECEMBER! Christmas tree (Yeni yıl ağacı), Santa Claus (noel baba), bell (zil),deer (geyik), sleigh (kızak), banana (muz), apple (elma), orange (portakal),

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU ZEYNEP GÜRBÜZ KADRİYE ÖRER IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2013 EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU ZEYNEP GÜRBÜZ KADRİYE ÖRER IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2013 EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU ZEYNEP GÜRBÜZ KADRİYE ÖRER IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2013 EDİTÖR ÜLKÜ UZUN İÇİNDEKİLER 1. ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2. ARALIK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3. BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR ZEYNEP GÜRBÜZ DERYA KILIÇ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2014

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR ZEYNEP GÜRBÜZ DERYA KILIÇ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2014 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR ZEYNEP GÜRBÜZ DERYA KILIÇ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2014 İÇİNDEKİLER 1. MONTESSORİ FELSEFESİ 2. KASIM AYI ETKİNLİKLERİMİZDEN ÖRNEKLER 3. ARALIK AYI KÜLTÜREL KONULARI

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! BU AY NELERİ SORGULAYACAĞIZ? İnsanlar

Detaylı

5 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ

5 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ 5 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR İnci PİPER Ulviye TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2017 İÇİNDEKİLER 1. OCAK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. OCAK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2014

HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2014 HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2014 İÇİNDEKİLER 1. ARALIK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3. ARALIK

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU 1.HAFTA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU Kasım Ayı Bülteni (5+Yaş) DEĞERLER EĞİTİMİ: TOPLUMSAL DUYARLILIK- PAYLAŞIM (02.11.2015) KIZILAY DİL, SANAT, DRAMA BÜYÜK (03.11.2015) BALONLAR NEREYE GİDİYOR?

Detaylı

GELİŞİMİN EN HIZLI OLDUĞU DÖNEMİ 0-3 YAŞTIR Fakat 0-6 yaşın her döneminde çocuğun öğreneceği fiziksel, sosyal, zihinsel, cinsel, duygusal ve ahlaki gö

GELİŞİMİN EN HIZLI OLDUĞU DÖNEMİ 0-3 YAŞTIR Fakat 0-6 yaşın her döneminde çocuğun öğreneceği fiziksel, sosyal, zihinsel, cinsel, duygusal ve ahlaki gö 0-6 YAŞ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ KÜÇÜK ADIMLAR ANAOKULU Mehmet Gökay İÇEL. Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen GELİŞİMİN EN HIZLI OLDUĞU DÖNEMİ 0-3 YAŞTIR Fakat 0-6 yaşın her döneminde çocuğun öğreneceği

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ.

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2017 İÇİNDEKİLER 1.ARALIK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.ARALIK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ

Detaylı

6 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2017

6 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2017 6 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2017 İÇİNDEKİLER 1.KASIM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2017

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2017 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2017 İÇİNDEKİLER 1. MONTESSORİ FELSEFESİ 2. MONTESSORİ SINIFI 3. KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4. BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.ŞUBAT AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ

TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ ŞİİR Gördün mü anneciğim Yatağımı düzelttim Sen bana öğrettikçe Çok işler yapacağım PARMAK OYUNLARI Sar sar sar makarayı Çöz çöz çöz makarayı On kilo pekmez Yala yala bitmez Ayşe,Fatma,boncuk

Detaylı

4 YAŞ GRUPLARI BÜLTENİ

4 YAŞ GRUPLARI BÜLTENİ 4 YAŞ GRUPLARI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2013 FMV I KASIM 2013 I 1. EKİM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 2. BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünya genelinde çocukların benzerlikleri ve farklılıkları vardır dan yola çıkarak; Fiziksel özellikler Çocukların farklı

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2013 Sayın Velilerimiz, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında, ilk öğrencilerimizle olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ Sayın Velimiz, FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU DERYA KILIÇ BEHİCE DEMİRCİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU DERYA KILIÇ BEHİCE DEMİRCİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU DERYA KILIÇ BEHİCE DEMİRCİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2013 FMV I Kasım 2013 I İÇİNDEKİLER KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Görsel Sanatlar

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünyanın hareketleri canlıların yaşamlarını etkiler ana fikrinden yola çıkarak ; Dünyanın hareketleri (gece-gündüz,

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU ZEYNEP GÜRBÜZ KADRİYE ÖRER EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU ZEYNEP GÜRBÜZ KADRİYE ÖRER EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU ZEYNEP GÜRBÜZ KADRİYE ÖRER EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2013 FMV I Kasım 2013 I İÇİNDEKİLER 1. KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 2. BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Montessori

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünyanın hareketleri canlıların yaşamlarını etkiler ana fikrinden yola çıkarak ; Dünya nın hareketlerinin sonuçları

Detaylı

6 YAŞ GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ

6 YAŞ GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ FMV EKİM 20 6 YAŞ GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EKİM, 2017 İÇİNDEKİLER 1.EKİM AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.EKİM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI EYLÜL BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI EYLÜL BÜLTENİ FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI EYLÜL BÜLTENİ Sayın Velimiz, Öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar/etkinlikler hakkında sizlere bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2018

HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2018 HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2018 İÇİNDEKİLER 1.OCAK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.OCAK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.OCAK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünyanın hareketleri canlıların yaşamlarını etkiler ana fikrinden yola çıkarak ; Dünya nın hareketlerinin sonuçları

Detaylı

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Çocukları günlük bakımcıya veya kreşe gidecek olan vede başlamış olan ebeveynlere Århus Kommune Børn og Unge Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Tyrkisk, Türkçe 9-14 aylık çocuklar hakkında durum ve

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: Kendimizi İfade Etme Yollarımız ANA FİKİR: Çocuklar, oyunla kendilerini ifade eder

Detaylı

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır.

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. 2016-2017 EĞİTİMÖĞRETİM YILI ŞUBAT-MART AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: GEZEGENİ PAYLAŞMAK ANA FİKİR: İnsanlar ve hayvanlar arasında bir

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU ARALIK - OCAK AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU ARALIK - OCAK AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2014-2015 ARALIK - OCAK AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ ARALIK-OCAK AYI DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: Kendimizi İfade Etme Yollarımız Ana fikir: Çocuklar, çevrelerindeki materyallerle oyun kurarak

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2015

HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2015 HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2015 İÇİNDEKİLER 1. ŞUBAT AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. ŞUBAT AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3. ŞUBAT AYI

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR DERYA KILIÇ ZEYNEP GÜRBÜZ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EKİM, 2014

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR DERYA KILIÇ ZEYNEP GÜRBÜZ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EKİM, 2014 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR DERYA KILIÇ ZEYNEP GÜRBÜZ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EKİM, 2014 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN. İÇİNDEKİLER 1. MONTESSORİ FELSEFESİ 2. EYLÜL AYINDA ÇALIŞILAN

Detaylı

6 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ

6 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ 6 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2017 İÇİNDEKİLER 1.OCAK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.OCAK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.OCAK AYI ETKİNLİK

Detaylı

ÖZEL İKEM İLKOKULU 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KASIM VE ARALIK BÜLTENİ UNIT 2: MY FAMILY (2. ÜNİTE: AİLEM)

ÖZEL İKEM İLKOKULU 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KASIM VE ARALIK BÜLTENİ UNIT 2: MY FAMILY (2. ÜNİTE: AİLEM) ÖZEL İKEM İLKOKULU 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KASIM VE ARALIK BÜLTENİ UNIT 2: MY FAMILY (2. ÜNİTE: AİLEM) A. SUBJECT: FAMILY MEMBERS (A. KONU: AİLE ÜYELERİ) Hedef ve Amaçlar: Aile fertlerini tanıma

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Dört mevsime ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. 24 Kasım Öğretmenler Günü: Öğretmenler Günüyle ilgili etkinlikler yapıyoruz, Baş Öğretmen Atatürk le ilgili sohbet ediyoruz.

ETKİNLİKLERİMİZ. 24 Kasım Öğretmenler Günü: Öğretmenler Günüyle ilgili etkinlikler yapıyoruz, Baş Öğretmen Atatürk le ilgili sohbet ediyoruz. SAYI:2 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ 10 Kasım ve Atatürk :Atatürk kimdir?, Ailesinde kimler vardır?, Atatürk ün hayatı, neler yaptığı, Atatürk ün kişisel özellikleri ve 10 Kasım Atatürk ü anma günü ile

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU PDR BÖLÜMÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU PDR BÖLÜMÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU PDR BÖLÜMÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU Yaş Dönem Özellikleri BÜYÜME VE GELİŞME Gelişme kavramı düzenli, sürekli ve uyumlu bir ilerlemeyi dile

Detaylı

4 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ

4 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ 4 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR ÖZGE ÖZEL ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2017 İÇİNDEKİLER 1. OCAK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. OCAK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.

Detaylı

JUNIOR KINDERGARTEN İSTEK Private Barış Kindergarten Newsletter December 2013 Age 5

JUNIOR KINDERGARTEN İSTEK Private Barış Kindergarten Newsletter December 2013 Age 5 JUNIOR KINDERGARTEN İSTEK Private Barış Kindergarten Newsletter December 2013 Age 5 The subjects that will be covered in the month of December are as follows: Week 1: Revision: occupations. Places of work:

Detaylı

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR 2016 ARALIK AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR SİYAH-BEYAZ SAYI (1-10 RAKAMI) 5 YILDIZ-ELİPS SICAK-SOĞUK-ILIK

Detaylı

ÖZEL PEK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

ÖZEL PEK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! ÖZEL PEK ANAOKULU 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! BU AY NELERİ SORGULAYACAĞIZ? İnsanlar duygularını olaylar

Detaylı

NÖROMOTOR GELİŞİM Prof. Dr. Sevin Altınkaynak. Prenatal motor gelişim-1: Prenatal motor gelişim-3. Prenatal motor gelişim-2

NÖROMOTOR GELİŞİM Prof. Dr. Sevin Altınkaynak. Prenatal motor gelişim-1: Prenatal motor gelişim-3. Prenatal motor gelişim-2 NÖROMOTOR GELİŞİM Prof. Dr. Sevin Altınknak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Prenatal motor gelişim-1: İlk hareketler, gebeliğin 7.-8. haftasında uyarıya konturlateral kaba fleksiyon şeklinde olur. 9. haftada

Detaylı

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni her ay için

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, rakam-nesne eşleştirme, gruplama çalışmalarına yer verdik. Dikkat ve ayırt etme

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 İÇİNDEKİLER 1.ŞUBAT AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.ŞUBAT AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Görsel Sanatlar

Detaylı

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim Sohbetler *Tatilde neler yaptık? *Hava nedir? Hangi duyu organımızla hissederiz? *Tatildeyken hava nasıl değişimler oldu? *Müzik dendiğinde

Detaylı

MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ÇEKÜSH ŞUBESİ ÇOCUK GELİŞİMCİ DAMLA ATAMER

MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ÇEKÜSH ŞUBESİ ÇOCUK GELİŞİMCİ DAMLA ATAMER MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ÇEKÜSH ŞUBESİ ÇOCUK GELİŞİMCİ DAMLA ATAMER BEBEKLİK DÖNEMİNDE (0 3 YAŞ) ERKEN TANI İÇİN KRİTİK DÖNEMLER Bebeklik dönemi, gelişimin en hızlı ilerlediği dönemdir. Çevrelerine

Detaylı

PYP VELİ MEKTUBU 1. SINIFLAR PRIMARY YEARS PROGRAMME EĞİTMEN KOLEJİ SORGULAMA HATLARI ÖĞRENEN PROFİLLERİ

PYP VELİ MEKTUBU 1. SINIFLAR PRIMARY YEARS PROGRAMME EĞİTMEN KOLEJİ SORGULAMA HATLARI ÖĞRENEN PROFİLLERİ PYP VELİ MEKTUBU EĞİTMEN KOLEJİ 1. SINIFLAR DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA : DÜNYANIN İŞLEYİŞİ ÜNİTENİN UYGULANMA SÜRESİ : 10 Aralık 2018 18 Ocak 2019 ANA FİKİR : DÜNYA MIZIN HAREKETLERİ CANLILARIN YAŞAMINI ETKİLER

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI 23 TEMMUZ PAZARTESİ 24 TEMMUZ SALI 25 TEMMUZ ÇARŞAMBA 26 TEMMUZ PERŞEMBE 27 TEMMUZ CUMA *Deniz mavisi, çimen yeşili Hayatımızda renklerin yerini araştırıyoruz. Renk tonlarının ne olduğunu öğreniyoruz.

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU ZEYNEP GÜRBÜZ KADRİYE ÖRER EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU ZEYNEP GÜRBÜZ KADRİYE ÖRER EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU ZEYNEP GÜRBÜZ KADRİYE ÖRER EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EKİM, 2013 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN. FMV I Ekim 2013 I İÇİNDEKİLER 1. EKİM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ

Detaylı

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Çocukları çocuk bakım evi yolunda olan ebeveynlere Århus Kommune Børn og Unge Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Tyrkisk, Türkçe 2-3 yaşındaki çocuk hakkında durum ve gelişim görüşmesi Çocuk bakım

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018

HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 İÇİNDEKİLER 1.ŞUBAT AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.ŞUBAT AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Görsel Sanatlar

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. ANA SINIFI C AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Aralık 2016 Çocuklar ne ister afişini hazırladık ve çok mutlu olduk. Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. Atatürk çalışmamızı yuvarlama tekniğini kullanarak tamamladık.

Detaylı

ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni

Detaylı

3-6 YAŞ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ

3-6 YAŞ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ 3-6 YAŞ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ GELİŞİM NEDİR? Gelişim, Çocuğun hareket etmeyi, Düşünmeyi, Hissetmeyi, Başkalarıyla ilişki kurmayı öğrendiği, ileriye doğru giden bir değişim sürecidir. Gelişim ana rahminde

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN 26.12.2016-30.12.2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Televizyonun yararları ve zararları hakkında sohbet ettik. *Kar nasıl oluşur öğrendik. *Güneş sistemimiz

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

PENGUENLER AYI BÜLTENİ AYI BÜLTENİ ANASINIFI EYLÜL- EKİM OCAK BÜLTENİ

PENGUENLER AYI BÜLTENİ AYI BÜLTENİ ANASINIFI EYLÜL- EKİM OCAK BÜLTENİ PENGUENLER ANASINIFI EYLÜL- ANAOKULU EKİM OCAK BÜLTENİ EYL AYI BÜLTENİ AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

GENİŞ ZAMAN SIMPLE PRESENT TENSE

GENİŞ ZAMAN SIMPLE PRESENT TENSE GENİŞ ZAMAN SIMPLE PRESENT TENSE Does he go to the theater? O tiyatroya gider mi? ÖRNEK CÜMLELER VE KALIPLAR Yes, he goes to the theater. Evet, o tiyatroya gider. Do you like swimming? Yüzmeyi sever misin?

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT ANA SINIFI A. Kasım Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT ANA SINIFI A. Kasım Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık. ANA SINIFI A AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Kasım 2016 Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık. Kızılay ın önemini konuşarak ambulans ve hemşire yaptık. Yaprak baskısı yaparken bütün renkleri

Detaylı

BİLMEMİZ GEREKENLER SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

BİLMEMİZ GEREKENLER SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velimiz; Okul öncesi eğitimin bir boyutu olan sanat eğitimi içerisinde müzik, çok önemli bir yere sahiptir. Okul öncesi eğitimde müzik eğitiminin amaçları, çocukların bilişsel,duyuşsal, devinişsel

Detaylı

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu

Detaylı

Psikomotor Gelişim ve Oyun

Psikomotor Gelişim ve Oyun Psikomotor Gelişim ve Oyun Oyun? Çocuğun, kendini, diğer insanları, doğayı ve nesneleri tanıma etkinliğidir. Çocuğun kendi deneyimleriyle öğrenme yoludur. Düşünülmeden, eğlence amacıyla yapılan hareketlerdir.

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU 1.HAFTA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU Kasım Ayı Bülteni (4 YAŞ) DEĞERLER EĞİTİMİ: TOPLUMSAL DUYARLILIK-PAYLAŞIM (02.11.2015) KAYBOLAN ŞEKİLLER SANAT VE OYUN SUDOKU MATEMATİK BU NE İŞE YARAR?

Detaylı

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

Otizm Spektrum Bozukluğu. Özellikleri

Otizm Spektrum Bozukluğu. Özellikleri Otizm Spektrum Bozukluğu Özellikleri Otizm Spektrum Bozukluğu olan çocukların büyük bir bölümünde duyusal uyaranlara karşı abnormal tepki (örn. aşırı hassasiyet ya da tepkisizlik) gözlemlenmektedir. Yaygın

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK * 10-16 Mayıs Engelliler haftası hakkında sohbet edildi. *Alçak-Yüksek kavramlarını öğrendik.

Detaylı

Çocuğun yeteneğini keşfetme ve geliştirmenin yolları

Çocuğun yeteneğini keşfetme ve geliştirmenin yolları On5yirmi5.com Çocuğun yeteneğini keşfetme ve geliştirmenin yolları Çocuğunuzdaki cevheri bu yaz tatilinde keşfedin! Yaz tatilinde anne babalara eşsiz bir fırsat! İster çocuk ister ergenlik döneminde olsun

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 5 YAŞ SINIFI BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 5 YAŞ SINIFI BÜLTENİ Sayın Velimiz, FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 5 YAŞ SINIFI BÜLTENİ Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2 ÇOCUKLAR İÇİN ÇOKLU ZEKÂ GÖZLEM FORMU Öğrencinin Adı Soyadı: Cinsiyeti: Tarih: Sınıfı: Lütfen formda yer alan her ifadenin sizin için ne derece uygun olup olmadığını aşağıdaki beşli dereceleme ölçeği üzerinde

Detaylı

HER ÇOCUK ÖZELDİR BÜLTEN

HER ÇOCUK ÖZELDİR BÜLTEN HER ÇOCUK ÖZELDİR BÜLTEN SAYI: 5 ŞUBAT 2016 OYUN VE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ (Belirlenen hedefler tüm yaş gruplarında gelişim özelliklerine göre yapılandırılmaktadır. EĞİTİM RUTİNLERİMİZ -Ayın Kuantum Olumlaması

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

ÖZÜR GRUBUNUN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ. bireyin eğitim performansının ve sosyal uyumunun olumsuz yönde etkilenmesi durumunu

ÖZÜR GRUBUNUN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ. bireyin eğitim performansının ve sosyal uyumunun olumsuz yönde etkilenmesi durumunu ÖZÜR GRUBUNUN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ Tanımı Görme yetersizliği, görme gücünün kısmen ya da tamamen yetersizliğinden dolayı bireyin eğitim performansının ve sosyal uyumunun olumsuz yönde etkilenmesi durumunu

Detaylı

Öğrenme stilleri görsel, işitsel ve dokunsal olmak üzere 3 gruba ayrılır.

Öğrenme stilleri görsel, işitsel ve dokunsal olmak üzere 3 gruba ayrılır. ÖĞRENME STILLERI ÖĞRENME STILI NEDIR? Öğrenme stilleri her bir öğrencinin yeni ve zor bilgiyi öğrenmeye hazırlanırken, öğrenirken ve hatırlarken farklı ve kendine özgü yollar kullanmasıdır. Her öğrencinin

Detaylı

TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ ANAOKULU 2031-2014 EĞİTİM YILI Bilgi Bülteni Sayı:7 4 5 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM BASAMAKLARI

TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ ANAOKULU 2031-2014 EĞİTİM YILI Bilgi Bülteni Sayı:7 4 5 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM BASAMAKLARI TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ ANAOKULU 2031-2014 EĞİTİM YILI Bilgi Bülteni Sayı:7 4 5 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM BASAMAKLARI Okul öncesi dönem genel anlamda tüm gelişim alanları açısından temellerin atıldığı

Detaylı

HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU İNCİ PİPER EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2016

HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU İNCİ PİPER EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2016 HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU İNCİ PİPER EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2016 İÇİNDEKİLER 1.ARALIK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.ARALIK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ

Detaylı

İSTEK ACIBADEM KINDERGARTEN

İSTEK ACIBADEM KINDERGARTEN ENGLISH LESSON İSTEK ACIBADEM KINDERGARTEN Bulletin 3 2902.2012 A Big Hello To Our Dear Parents, ( Kocaman Merhabalar Sevgili Velilerimiz ), This month we have had a wonderful and enjoyable time in English.

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU DERYA KILIÇ EBRU HAKYEMEZ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU DERYA KILIÇ EBRU HAKYEMEZ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU DERYA KILIÇ EBRU HAKYEMEZ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EKİM, 2013 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN. FMV I Ekim 2013 I İÇİNDEKİLER 1. EKİM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 2.

Detaylı

YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ

YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ 2015-2016 ŞUBAT AYI BÜLTENİ STAR CLASS BU AYIN TEMASI KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ ANA HATLARIMIZ *Toplumların ve bireylerin ihtiyaçları farklı meslekleri ortaya çıkarır

Detaylı

İSTEK ACIBADEM KINDERGARTEN

İSTEK ACIBADEM KINDERGARTEN ENGLISH LESSON İSTEK ACIBADEM KINDERGARTEN Bulletin 3 A Big Hello To Our Dear Parents, ( Kocaman Merhabalar Sevgili Velilerimiz ), 2902.2012 This month we have had a wonderful and enjoyable time in English.

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ TEMAMIZ: Kim Olduğumuz ANA FİKİR: İnsanların bedenlerini keşfetmeleri kendilerini tanımalarına yardımcı olur. NELERİ ÖĞRENECEĞİZ Fiziksel özelliklerimizi

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Okulöncesi eğitim çevresini merak eden, öğrenmeye ve düşünmeye güdülenmiş çocuğun bu özelliklerini yönetme, teşvik etme ve geliştirme gibi çok önemli bir görevi üstlenmiştir.

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EKİM 2016

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EKİM 2016 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EKİM 2016 İÇİNDEKİLER 1. MONTESSORİ FELSEFE 2. MONTESSORİ SINIFI 3. EKİM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4. BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

GELİŞİM, KALITIM ÇEVRE ETKİLEŞİMİNİN BİR ÜRÜNÜDÜR.

GELİŞİM, KALITIM ÇEVRE ETKİLEŞİMİNİN BİR ÜRÜNÜDÜR. GELİŞİM İLKELERİ GELİŞİM, KALITIM ÇEVRE ETKİLEŞİMİNİN BİR ÜRÜNÜDÜR. Kalıtım bireyin anne babasından getirdiği gizil güçleri anlatır. Bu gizil güçlerin üst düzeyi kalıtsal olarak belirlenir. Bu düzeye ulaşma

Detaylı