Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo umaraızı yukarıya yazmayı uutmayıız. Cevap Kağıdıızda belirtile kitapçık kodu ile size verile soru kitapçığıı koduu ayı olup olmadığıı kotrol ediiz. GENEL AÇIKLAMA. YARIYIL 1. Bu soru kitapçığıdaki testler şulardır: Testi Adı: Soru Sayısı Sayfa No BİYOİSTATİSTİK-II 0 0 İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ-II 0 05 TEMEL KİMYA 0 07 TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK Bu kitapçıkta yer ala her bir test içi cevaplama süresi 30 dakikadır. 3. Bu test kitapçığıda yer ala dersleri içerikleride basımda sora değişiklik yapılmış olabilir. Testteki soruları ders kitabıızda verile bilgilere göre cevaplayıız. Bir soruu cevabı soraki düzelemelerle değişmiş olsa bile, doğru ola cevabı kitaptaki bilgiye göre işaretleyiiz. 4. Cevaplamaya istediğiiz testi istediğiiz sorusuda başlayabilirsiiz. Yalız, cevaplarıızı cevap kağıdıda o test içi ayrılmış ola bölümdeki ayı umaralı cevap yerie işaretlemeyi uutmayıız. 5. Cevaplarıızı koyu siyah ve yumuşak bir kurşu kalemle işaretleyiiz. İşaretiizi cevap yerii dışıa taşırmayıız. Tükemez veya mürekkepli kalem kullamayıız. 6. Değiştirmek istediğiiz bir cevabı yumuşak bir silgi ile, cevap kağıdıı örselemede temizce siliiz ve doğru cevabıızı işaretlemeyi uutmayıız. 7. Cevap kağıdıızı buruşturmayıız, katlamayıız ve üzerie gereksiz hiç bir işaret koymayıız. 8. Bu kitapçıktaki her soruu bir tek doğru cevabı vardır. Bir soru içi birde çok cevap yeri işaretlemişse o soru yalış cevaplamış sayılacaktır. 9. Cevaplarıız pualaırke her doğru cevabııza bir pua verilecek, yalış cevaplarıız dikkate alımayacaktır. Bu edele kitapçıktaki tüm sorular içi size doğru görüle seçeeği işaretleyerek cevapsız soru bırakmamaız yararııza olabilir. 10. Kitapçığı sayfalarıdaki boş yerleri müsvedde içi kullaabilirsiiz. Aadolu Üiversitesi Açıköğretim Sistemi Bahar Ara Sıavı Kitapçığı Aadolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı Aadolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır. Aadolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı Aadolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

2 Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. BİYOİSTATİSTİK-II A 014 BAHAR ARA 13-A 4. Gıda boyası ile ilgili hammadde üretile bir fabrikada belirli bir hammaddei güde ortalama kaç kilo üretildiği tahmi edilmek istemektedir. Bu amaçla hammaddei 144 gülük üretimi icelemiş ve ortalamasıı 90, stadart sapmasıı 18 kg olduğu belirlemiştir. Bu testteki soruları cevaplamasıda gerekli olabilecek tablolar ve formüller kitapçığı souda verilmiştir. %99 güve düzeyide aa kütle ortalaması güve sıırlarıı üst değeri kaçtır? 93,87 95,08 96,61 99,8 930,15 A a 0 do 13 lu - Ü 01 iv 4 er Ba sit ha es ra ia ra çık Sı öğ a ret vı im Ki S ta ist pç em ığ i ı 1. Aşağıdaki ifadeleri hagiside bir okta tahmilemesi yapılmaktadır? Pazar güü, İstabul ilideki hava sıcaklığı 15 C ile 5 C arasıda değişecektir. Elimdeki kolii ağırlığı 10 kg. ile 1 kg. arasıdadır. Hava bugü sağaak yağışlı olabilir. Fabrikaı aylık ortalama bisküvi üretimi kg. dır. İstatistik dersideki başarı ortalaması civarıdadır. 5. Normal dağılımlı bir aa kütlede 10 birimlik bir rassal öreklem çekilmiştir. Aakütle stadart sapmasıı 5 olduğu bilidiğie göre, ortalama tahmiii stadart hatası kaçtır?. Normal dağılımlı bir aa kütlede 49 birimlik bir rassal öreklem çekilmiştir. Çekile bu öreklemi aritmetik ortalaması 55 ve stadart sapması 10 olarak hesaplamıştır. 6. Perakede sektörüde çalışa yöeticileri aylık ortalama geliri tahmi edilmek istemektedir. Bu amaçla yöeticiler arasıda rassal olarak seçile 56 yöeticii ortalama geliri 4500 Türk lirası ve stadart sapması 00 Türk lirası olarak bulumuştur. %99 güve düzeyide aa kütle aritmetik ortalaması hagi aralıkta değerler alır? 18,14 91,86 49,73 60,7 51,31 58,69 5,0 57,80 54,47 55,53 %95 güve düzeyi içi yöeticileri aylık ortalama gelirie ilişki güve aralığı aşağıdakilerde hagisidir? 3. Bir gıda fabrikasıda üretile ürüler arasıda seçile 8 adet ürüü içerdiği zararlı bakteri sayıları: 10, 9, 8, 6, 5, 5, 3, olarak belirlemiştir. 447,5 457,5 4451,0 4549,0 4475,5 454,5 449,0 4508,0 4497,5 450,5 7. Bir araştırmada kullaıla öreklem hacmi ve güve düzeyi %95 ise, aa kütle ortalamasıı güve sıırları içi kullaılacak t değeri kaçtır? Aa kütle ortalamasıı okta tahmileride öreklem aritmetik ortalaması kaçtır? 0,05 0,50 1,58,50 7, ,7,07,08,51,5 İzleye sayfaya geçiiz. Aadolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı Aadolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

3 Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. A 014 BAHAR ARA 13-A Dodurulmuş pizza ürete bir firma, bu ürüü çözüldükte soraki ortalama dayama süresii 60 saat olduğuu iddia etmektedir. Bu pizzalarda rassal olarak seçile 48 ürüü ortalama dayama süresi 59,5 saat ve stadart sapması 5 saat olarak hesaplamıştır. Firmaı iddiasıı doğru olup olmadığı %95 güvele test edilecektir. Varyas aalizide sıfır hipotezi aşağıdakileri hagisiyle oluşturulur? μ1=μ μ1<μ μ1>μ μ1 μ μ1=μ =μ3 = =μk A a 0 do 13 lu - Ü 01 iv 4 er Ba sit ha es ra ia ra çık Sı öğ a ret vı im Ki S ta ist pç em ığ i ı Bu test içi test istatistiğii değeri aşağıdakilerde hagisidir? 4,8 0,69 0,1 0,69 4,8 9. Tek bir parametrei belli bir değerde farklı olduğu ya da iki aa kütleye ait parametreleri birbiride farklı olduğu hipoteze e ad verilir? 13. Sakarya ilide süt paketleme fabrikasıda saatte ortalama 1.50 adet paketleme yaptığı ve stadart sapmasıı 144 adet paket olduğu bilimektedir. Makieleri yeileerek saatteki paketleme sayısıı artacağı iddia edilmiş ve buu öğreebilmek içi fabrikaı bir kısmı bu iş içi ayrılmıştır. Yei alıa makie ile yapıla üretim bir hafta boyuca gözlemiş ve ortalama paket sayısıı 1.35 olduğu görülmüştür. Bu iddiaı doğru olup olmadığı % 99 güvele test edilmek istemektedir. Çift yölü karşıt hipotez Testi gücü Tek yölü karşıt hipotez Alam düzeyi Sıfır hipotezi Bu bilgilere göre, alteratif aşağıdakilerde hagisidir? 10. Aşağıdakilerde hagisi, hipotez testi sürecide izlemesi gereke temel adımlarda biri değildir? hipotez μ1=1.50 μ1=1.35 Red bölgesii belirlemesi Geleceğe yöelik tahmide buluulması Gerekli test istatistiğii hesaplaması Kritik değeri buluması Hipotezleri kurulması μ μ1>1.50 μ1< H0 : Π = 0,60 H1 : Π > 0,60 hipotezleri veriliyor. Bu hipotezleri %95 güvele test etmek üzere rassal olarak seçile 100 birimde p=0,65 değeri buluuyor. Bu test içi kritik değer aşağıdakilerde hagisidir? 11. Gerçekte sıfır hipotezi yalış olmasıa rağme, hipotez testi soucuda yalış karara varılıp kabul edildiğide ortaya çıka hataı gerçekleşme olasılığıı aşağıdakilerde hagisi ifade eder? 1 1 β 1 β β 3,58 1,96 1,64 1,64 1,96 İzleye sayfaya geçiiz. Aadolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı Aadolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

4 Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. A 014 BAHAR ARA 13-A 15. Bir araştırmada basit doğrusal regresyo deklemi olarak y 47,85,41 x hesaplamıştır. 18. Regresyo aalizide toplam değişkeliği bileşeleri aşağıdakileri hagiside doğru verilmiştir? Bu araştırmada 5 birim kullaıldığıa göre, bağımsız değişke 4 değerii alırsa, bağımlı değişkei alacağı değer kaçtır? 33,39 38,1 4,14 57,49 6,31 A a 0 do 13 lu - Ü 01 iv 4 er Ba sit ha es ra ia ra çık Sı öğ a ret vı im Ki S ta ist pç em ığ i ı Regresyo ve korelasyo Sıfır hipotezi red bölgesi Bağımlı değişke ve bağımsız değişke Çoklu doğrusal regresyo modeli Açıklaamaya değişim ve açıklaa değişim Değişkelik kayağı Serbestlik Derecesi Kareler Toplamı Kareler Ortalaması F İstatistiği Değişkelik Kayağı Serbestlik Derecesi Kareler Toplamı Kareler Ortalaması F İstatistiği Regresyo Hata Toplam ,38 F=358,70 Toplam ,411 F=56, ,18 0,5 0,8 0,97 1, Bir regresyo aalizi çalışmasıda bağımlı değişke stadart sapması,1, bağımsız değişke stadart sapması 5,14 ve korelasyo katsayısı 0,1 olarak hesaplamıştır. Değişkelik Regresyo Hata Kayağı Toplam Serbestlik Derecesi Kareler Toplamı Kareler Ortalaması 4 0,71 F İstatistiği F=59,49 Yukarıdaki basit doğrusal regresyo varyas aalizi tablosua göre, bu regresyo aalizi araştırmasıda tahmii stadart hatası kaçtır? Bu değerlere göre hesaplaabilecek bir basit doğrusal regresyo deklemideki b katsayısı değeri kaçtır? Hata Yukarıdaki basit doğrusal regresyo varyas aalizi tablosua göre, bu regresyo aalizi araştırmasıda kaç adet öreklem birimi kullaılmıştır? Yukarıdaki basit doğrusal regresyo varyas aalizi tablosua göre, bu regresyo aalizi araştırmasıda belirlilik katsayısı kaçtır? Regresyo 0,049 0,54 0,90 0,616 1,07 4 0,1 0,84 1,41 3,46 4,89 İzleye sayfaya geçiiz. Aadolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı Aadolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

5 Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. 014 BAHAR ARA 13-A 1. I. Siklik adeozi moofosfat II. Serbest kalsiyum iyou III. Riboukleik asit Yukarıdakilerde hagileri hormo etkilerii ortaya çıkmasıda aracılık ede hücre içi ikicil habercilerdir? Yalız I Yalız II I ve II I ve III II ve III. Aşağıdaki orgalarda hagisi hormo salgılamaz? Hipofiz bezi Paratiroid bezi Tiroid bezi Akciğer Böbrek 3. Aşağıdakilerde hagisi follikül uyarıcı hormou (FSH) bir etkisidir? Vücut büyümesii kotrol etmek Memede süt yapımıı uyarmak Üreme hücrelerii olgulaşmasıı sağlamak Deride pigmet yapımıı uyarmak Ka yapımıda biricil rol oyamak 4. Aşağıdakilerde hagisi hipotalamus tarafıda salgılaa hormolarda biri değildir? Tiroksi Kortikotropi salıverici hormo Somatostati Prolakti salıverilmesii egelleye hormo Goadotropi salıverici hormo İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ-II Aadolu Üiversitesi Açıköğretim Sistemi Bahar Ara Sıavı Kitapçığı 5. Aşağıdakilerde hagisi steroid yapıdaki hormodur? Tiroksi Testostero İsüli Oksitosi Prolakti 6. Aşağıdakilerde hagisi tiroid hormolarıı aşırı salgılaması ile bağlatılı değildir? Yorguluk Ellerde titreme Kaslarda güçsüzlük İşitme kaybı Uykusuzluk 7. Aşağıdakilerde hagisi dış salgı bezleride biridir? Tiroid bezi Hipofiz bezi Tükrük bezi Böbreküstü bezi Paratiroid bezi 8. Aşağıdakilerde hagisi kalbi özel uyarı ve ileti sistemi içide yer almaz? Aort kapağı His demeti Purkije ağı(lifleri) Sioatrial düğüm Atriovetriküler düğüm 9. I. Vea cava iferior II. Trucus pulmoalis III. Vea cava superior IV. Vea pulmoalis Yukarıdakilerde hagileri kalbe ka getire damarlardır? I ve II II ve III I, II ve III I, III ve IV II, III ve IV 10. Kalbi vuru sayısıı 60 vuru/dakika ı altıa düşmesie e ad verilir? Hipotermi Fibrilasyo Taşikardi Hipertasiyo Bradikardi A 5 İzleye sayfaya geçiiz. Aadolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı Aadolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

6 Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. 014 BAHAR ARA 13-A A 11. Aşağıdakilerde hagisi küçük dolaşımı (pulmoer dolaşım) taımlar? 16. Zorlamayla bile akciğerde dışarı çıkarılamaya havaya e ad verilir? Beyi dolaşa ka Kalp-Akciğer arasıdaki ka Kalbi kedi duvarıı besleye kroer damarlardaki ka Sadece sidirim sistemide karaciğere gide ka Dil altı bölgeside karaciğere uğramada kalbe gide veöz ka 1. Aşağıdakilerde hagisi lökositleri görevidir? Hücre artıklarıı taşımak Kaı pıhtılaştırmak Karbodioksit taşımak Oksije taşımak Vücut savumasıda görev almak 13. Ka pıhtılaşması içi ortamda buluması gerekli ola iyo aşağıdakilerde hagisidir? Seleyum Kalsiyum Vaadyum İyot Potasyum 14. Aşağıdakilerde hagisi lef sistemie ait bir yapı değildir? Böbrek Lef odülü Dalak Timus Lef damarları Aadolu Üiversitesi Açıköğretim Sistemi Bahar Ara Sıavı Kitapçığı 15. Soluumu durmasıa e ad verilir? Asfiksi Taşipe Ape Pömotoraks Hiperkapi Ekspirasyo yedek volümü Rezidüel volüm İspirasyo yedek volümü Akciğer kapasitesi Pömotoraks 17. Aşağıdakilerde hagisi gırtlakta (Laryx) bulua kıkırdak çeşitleride biri değildir? Yaprak kıkırdak Kalka kıkırdak İbriksi kıkırdak Halka kıkırdak Vestibüler kıkırdak 18. Aşağıdakilerde hagisi üst soluum yoluda bulua orgalarda biridir? Buru Soluk borusu Broşlar Kalp Pakreas 19. İspirasyola ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi doğrudur? Havaı akciğerlerde dışarı verilmesidir. Broşları daralmasıdır. Broşları gevşemesidir. Soluumu hızlamasıdır. Havaı akciğerlere alımasıdır. 0. Akciğerlerde oksijei alarak hücrelere, hücrelerde karbodioksiti alarak akciğerlere taşıya ka hücresi aşağıdakilerde hagisidir? Lefosit Nötrofil Makrofaj Eritrosit Trombosit 6 İzleye sayfaya geçiiz. Aadolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı Aadolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

7 Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. 014 BAHAR ARA 13-A 1. Aşağıdakilerde hagisi bir kütle birimidir? Gram Litre Mililitre Metre Satimetre. Sırada kimyasal işlemler ile kedide farklı iki veya daha fazla sayıda maddeye ayrılamaya saf maddelere e ad verilir? Homoje karışım Bileşik Molekül Elemet Heteroje karışım 3. Atomik ve moleküler sistemleri bileşimii, yapısıı, özelliklerii ve reaksiyolarıı iceleye bilim dalı aşağıdakilerde hagisidir? Matematik Fizik İstatistik Biyoloji Kimya 4. Atom umaraları ayı, ötro sayıları ve kütle umaraları farklı ola atomlara e ad verilir? Radyoaktif Bileşik Karışım İzotop Elemet TEMEL KİMYA 6. Na + iyouu elektro dizilişi aşağıdakilerde hagisidir? (11Na) 1s s p 1s s p 4 1s s p 6 1s s p 6 3s 1 1s s p 6 3s 7. Li elemetii Lewis yapısı aşağıdakilerde hagisidir? (3Li) Li: Li Li. :Li:. Li. 8. NaO bileşiği asıl isimledirilir? Kalsiyum oksit Sodyum oksit Magezyum oksit Alümiyum oksit Baryum oksit 9. Alümiyum klorür bileşiğii formülü aşağıdakilerde hagisidir? AlCl AlCl AlCl3 AlCl AlCl3 Aadolu Üiversitesi Açıköğretim Sistemi Bahar Ara Sıavı Kitapçığı A 5. Aşağıdakilerde hagisi atomu temel parçacıklarıda biridir? Kütle Hacim Basıç Ağırlık Elektro 10. NaCl ile AgNO3 reaksiyoa girdiğide aşağıdakilerde hagisi oluşur? AgO AgCl AgONO AgNa NaO 7 İzleye sayfaya geçiiz. Aadolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı Aadolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

8 Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. 014 BAHAR ARA 13-A A 11. Demir tozu (Fe) üzerie toz halideki kükürt (S) oda sıcaklığıda eklediğide aşağıdakilerde hagisi oluşur? FeS FeO FeCl FeO FeO C de doa bir maddei sıcaklığı Kelvi (K) ciside kaçtır? Stadart koşullarda bir gazı basıcı kaçtır? 760 cmhg 76 Torr 1 atm 1 mmhg 1 Torr 14. Biyokimyasal reaksiyoları hızladıra aşağıdakilerde hagisidir? Reaktatlar Ezimler Ürüler Reaksiyoa gireler Reaksiyoda çıkalar Aadolu Üiversitesi Açıköğretim Sistemi 15. aa + bb cc + dd Bahar Ara Sıavı Kitapçığı reaksiyouu hız ifadesi aşağıdakilerde hagisidir? Hız = k [A][B] Hız = k [A] Hız = k [A] a [B] b Hız = k [A] a [B] Hız = k [A][B] b 16. Çevreye ısı vere reaksiyolara e ad verilir? Ekzotermik Edokri Aktif kompleks Çarpışma Aktivasyo 17. Dege sabiti aşağıdakilerde hagisi ile değişir? Derişim Basıç Hacim Mol sayısı Sıcaklık 18. H(g) + I(g) HI(g) Tepkimesii dege sabiti (Kd) aşağıdakilerde hagisie eşittir? Kd = [HI]/[H] Kd = [HI] /[H][I] Kd = [HI]/[H][I] Kd = 1/[H][I] Kd = [HI]/[H][I] 19. Polar çözücüleri polar maddeleri, apolar çözücüleri ise apolar maddeleri çözmesi ilkesie e ad verilir? Buharlaşma Yoğulaşma Erime Bezer bezeri çözer Kayama 0. Aşağıdakilerde hagisi kuvvetli elektrolittir? Hidroje siyaür (HCN) Asetik asit (CH3COOH) Nitröz asit (HNO) Hidroklorik asit (HCl) Karboik asit (HCO3) 8 İzleye sayfaya geçiiz. Aadolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı Aadolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

9 Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. 014 BAHAR ARA 13-A 1. Hücre taımı ilk kez hagi bilim adamı tarafıda yapılmıştır? Louis Pasteur Atoie va Leeuwehoek Robert Hooke Marcello Malpighi Walther Flemmig. Aşağıdakilerde hagisi hayva hücresi orgaeli değildir? Ribozom Plastit Lizozom Peroksizom Mitokodri 3. Aşağıdakilerde hagisi tüm calıları hücre zarıda bulua molekülleride biri değildir? Fosfolipid Glikoprotei Glikolipit Protei Peptidoglika 4. Aşağıdaki orgaelleri hagisii iç zarı krista adı verile çıkıtılar taşır? Peroksizom Mitokodri Ribozom Setriol Nükleus 5. Aşağıdakilerde hagisi lipidleri hücredeki görevleride biri değildir? Metabolik olaylarda eerji üretimi Hücreleri birbirii taıması Eerji gerektire taşıma olaylarıda rol alma Hemoglobi halide CO ve O taşıması Calı orgaizma dışıda koruyucu kılıf teşkil etme TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK Aadolu Üiversitesi Açıköğretim Sistemi Bahar Ara Sıavı Kitapçığı 6. Aşağıdaki bazlarda hagisi deoksiriboükleik asiti yapısıda bulumaz? Adei Sitozi Timi Guai Urasil 7. Aşağıdakilerde hagisi bir lipid çeşidi değildir? Fosfolipid Glikolipid Amilopekti Steroid Kolesterol 8. Bir hastaya ka veya fizyolojik sıvı verilirke e çok dikkat edilmesi gereke özellik aşağıdakilerde hagisidir? Sıvıı kosatrasyou ve osmotik değeri Sıvıı difüzyo hızı Hücrelerii fagositik yeteeği Hücrei aktif taşımada kullaacağı ATP miktarı Sıvı ve hücre arasıdaki elektrokimyasal gradiet 9. Bir bakteri hücresi hagi yolla hücre içie alıır? Piositoz Aktif trasport Fagositoz Porlarda geçerek Eksositoz 10. Gaz veya sıvı molekülleri kietik eerjileri yardımıyla rastgele yer değiştirmesie e ad verilir? Piositoz Fagositoz Osmos Reseptör bağımlı edositoz Difüzyo 11. Glikoliz evresi hücrei ereside gerçekleşir? Stoplazmada Mitokodrii dış zarıda Mitokodrii iç zarıda Golgide Edoplazmik retikulumda 1. Aşağıdakilerde hagisi heterotrof calıları kulladığı besleme yolu değildir? Saprofitlik Parazitlik Mutualizm Kemosetez Komesalizm A 9 İzleye sayfaya geçiiz. Aadolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı Aadolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

10 Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. 014 BAHAR ARA 13-A A 13. Glikoliz evreside souç olarak e elde edilir? 10 mol piruvik asit, 4 H ve 5 ATP mol piruvik asit, 4 H ve ATP 1 mol piruvik asit, 3 H ve 1 ATP 5 mol piruvik asit, 4 H ve 8 ATP 5 mol piruvik asit, 1 H ve 8 ATP 14. Fotosetezle ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi yalıştır? Devresel olmaya elektro trasferide ATP kullaılır. Aydılık evrede klorofil fotoları absorbe eder. Klorofilde ayrıla elektroları klorofile döüşü devresel ve devresel olmaya elektro trasferi şeklide olur. Devresel elektro trasferide ATP setezleir. Karalık evrede aydılık evrede elde edile ATP ler kullaılır. 15. Mayozla ilgili aşağıdakilerde hagisi yalıştır? Mayoz II souda 4 adet kromozomlu hücre oluşur. Mayoz I souda haploid () kromozomlu yavru hücre oluşur. Profaz I evreside ae ve babada gele kromozomlar arasıda krossig-over görülebilir. Profaz I de kromatidde yapılmış yapıya tetrad deir. Profaz I oldukça uzudur ve 5 evrede tamamlaır. 16. Sekoder spermatosit hagi evrede oluşur? Mitoz bölümei profazıda Mayoz bölüme souda I.mayozu profaz evresi souda I.mayoz souda Oogeez başıda 17. I. Nükleus zarıı kaybolması II. Kromozomları belirmesi III. İğ ipliklerii oluşması IV. Sitoplazmaı bölümesi Aadolu Üiversitesi Açıköğretim Sistemi Bahar Ara Sıavı Kitapçığı Yukarıdakileri hagileride amitoz bölümeyle mitoz bölümede ortak gerçekleşir? Yalız IV II ve IV III ve IV I, II ve IV I, III ve IV 18. Aşağıdakilerde hagisi DNA zicirideki kalıtsal bilgii mrna molekülüe şifrelemeside görev alır? Amioaçil trna setetaz RNA polimeraz DNA polimeraz DNA- Ligaz Helikaz 19. Çift sarmallı B-DNA yapısı ile ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi yalıştır? Çift sarmalda heliksi her bir döüşü 10 baz çifti içerir. Baz çiftleri çift sarmalı ekseie dikey olarak yerleşmiştir. Sağ el heliks yapısı göstermektedir. İki baz arasıda 36 lik açı buluur. Sol el heliks yapısı göstermektedir. 0. Aşağıdakilerde hagisi DNA ve RNA arasıdaki farklarda biri değildir? RNA çoğulukla tek dallıyke, DNA çift dallıdır. RNA da riboz, DNA da deoksiriboz şekeri vardır. RNA da püri bazlar bulumaz. RNA da DNA daki timi yerie urasil buluur. RNA molekülleri geelde DNA da daha kısadır. 10 TEST BİTTİ. Aadolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı Aadolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

11 Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. BİYOİSTATİSTİK-II SORULARININN CEVAPLANMASINDA GEREKLİ OLABİLECEK TABLOLAR z 0,00 0,01 0,0 0,03 0,0 0, ,0040 0,0080 0,010 0,1 0,0398 0,0438 0,0478 0,0517 0, 0,0793 0,083 0,0871 0,0910 0,3 0,1179 0,117 0,155 0,193 0,4 0,1554 0,1591 0,168 0,1664 0,5 0,1915 0,1950 0,1985 0,019 0,6 0,57 0,91 0,34 0,357 0,7 0,5800 0,611 0,64 0,673 0,8 0,881 0,910 0,939 0,967 0,9 0,3159 0,3186 0,31 0,338 1,0 0, ,3438 0,3461 0,3485 1,1 0, ,3665 0,3686 0,3708 1, 0,3849 0,3869 0,3888 0,3907 1,3 0,403 0,4049 0,4066 0,408 1,4 0,419 0,407 0,4 0,436 1,5 0,433 0,4345 0,4357 0,4370 1,6 0,445 0,4463 0,4474 0,4484 1,7 0, ,4564 0,4573 0,458 1,8 0,4641 0,4649 0,4656 0,4664 1,9 0,4713 0,4719 0,476 0,473,0 0,477 0,4778 0,4783 0,4788,1 0,481 0,486 0,4830 0,4834, 0,4861 0,4864 0,4868 0,4871,3 0,4893 0,4896 0,4898 0,4901,4 0,4918 0,490 0,49 0,495 Tablo 1.. Normal Eğri Alaları 0,04 0,,05 0,06 0,0160 0,0199 0,039 0,0557 0,0596 0,0636 0,0948 0,0987 0,106 0,1331 0,1368 0,1406 0,1700 0,1736 0,177 0,054 0,088 0,13 0,389 0,4 0,454 0,704 0,734 0,764 0,995 0,303 0,3051 0,364 0,389 0,3315 0,3508 0,3531 0,3554 0,379 0,3749 0,3770 0,395 0,3944 0,396 0,4099 0,4115 0,4131 0,451 0,465 0,479 0,438 0,4394 0,4406 0,4495 0,4505 0,4515 0,4591 0,4599 0,4608 0,4671 0,4678 0,4686 0,4738 0,4744 0,4750 0,4793 0,4798 0,4803 0,4838 0,484 0,4846 0,4875 0,4878 0,4881 0,4904 0,4906 0,4909 0,497 0,499 0,4931,5 0,4938 0,4940 0,4941 0,4943,6 0,4953 0,4955 0,4956 0,4957,7 0,4965 0,4966 0,4967 0,4968,8 0, ,4975 0,4976 0,4977,9 0,4981 0,498 0,498 0,4983 0,4945 0,4959 0,4969 0,4977 0,4984 0,4946 0,4960 0,4970 0,4978 0,4984 0,4948 0,4961 0,4971 0,4979 0,4985 Aadolu Üiversitesi Açıköğretim Sistemi Bahar Ara Sıavı Kitapçığı 3,0 0,4987 0,4987 0,4987 0,4988 0,4988 0,4989 0,4989 0,07 0,08 0,09 0,079 0,0319 0,0359 0,0675 0,0714 0,0753 0,1064 0,1103 0,1141 0,1443 0,1480 0,1517 0,1808 0,1844 0,1879 0,157 0,190 0,4 0,486 0,517 0,549 0,794 0,83 0,85 0,3078 0,3106 0,3133 0,3340 0,3365 0,3389 0,3577 0,3599 0,361 0,3790 0,3810 0,3830 0,3980 0,3997 0,4015 0,4147 0,416 0,4177 0,49 0,4306 0,4319 0,4418 0,449 0,4441 0,455 0,4535 0,4545 0,4616 0,465 0,4633 0,4693 0,4699 0,4706 0,4756 0,4761 0,4767 0,4808 0,481 0,4817 0,4850 0,4854 0,4857 0,4884 0,4887 0,4890 0,4911 0,4913 0,4916 0,493 0,4934 0,4936 0,4949 0,4951 0,495 0,496 0,4963 0,4964 0,497 0,4973 0,4974 0,4979 0,4980 0,4981 0,4985 0,4986 0,4986 0,4989 0,4990 0,4990 Aadolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı Aadolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

12 Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. Serbestlik Derecesi Tablo. Kritik t Değerleri Tablosu P=0,9 0,8 0,7 0,6 0,5 0,4 0,3 0, 0,1 0,05 0,0 0,01 1 0,158 0,35 0,510 0,77 1,000 1,376 1,963 3,078 6,314 1,706 31,81 63,657 0,14 0,89 0,445 0,617 0,816 1,061 1,386 1,886,90 4,303 6,965 9,95 3 0,137 0,77 0,44 0,584 0,765 0,978 1,50 1,638,353 3,18 4,541 5, ,134 0,71 0,414 0,569 0,741 0,941 1,190 1,533,13,776 3,747 4, ,13 0,67 0,408 0,559 0,77 0,90 1,156 1,476,015,571 3,365 4,03 6 0,131 0,65 0,404 0,553 0,718 0,906 1,134 1,440 1,943,447 3,143 3, ,130 0,63 0,40 0,549 0,711 0,896 1,119 1,415 1,895,365,998 3, ,130 0,6 0,399 0,546 0,706 0,889 1,108 1,397 1,860,306,896 3, ,19 0,61 0,398 0,543 0,703 0,883 1,100 1,383 1,833,6,81 3, ,19 0,60 0,397 0,54 0,700 0,879 1,093 1,37 1,81,8,764 3, ,19 0,60 0,396 0,540 0,697 0,876 1,088 1,363 1,796,0,718 3, ,18 0,59 0,395 0,539 0,695 0,873 1,083 1,356 1,78,179,681 3, ,18 0,59 0,394 0,538 0,694 0,870 1,079 1,350 1,77,160,650 3, ,18 0,58 0,393 0,537 0,69 0,868 1,076 1,345 1,76,145,64, ,18 0,58 0,393 0,536 0,691 0,866 1,074 1,341 1,753,13,60, ,18 0,58 0,39 0,535 0,690 0,865 1,071 1,337 1,746,10,583, ,18 0,57 0,39 0,534 0,689 0,863 1,069 1,333 1,740,110,567, ,17 0,57 0,39 0,534 0,688 0,86 1,067 1,330 1,734,10,55, ,17 0,57 0,391 0,533 0,688 0,861 1,066 1,38 1,79,093,539, ,17 0,57 0,391 0,533 0,687 0,860 1,064 1,35 1,75,086,58, ,17 0,57 0,391 0,53 0,686 0,859 1,063 1,33 1,7,080,518,831 0,17 0,56 0,390 0,53 0,686 0,858 1,061 1,31 1,717,074,508, ,17 0,56 0,390 0,53 0,685 0,858 1,060 1,319 1,714,069,500, ,17 0,56 0,390 0,531 0,685 0,857 1,059 1,318 1,71,064,49, ,17 0,56 0,390 0,531 0,684 0,856 1,058 1,316 1,708,060,485, ,17 0,56 0,390 0,531 0,684 0,856 1,058 1,315 1,706,056,479, ,17 0,56 0,389 0,531 0,684 0,855 1,057 1,314 1,703,05,473, ,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,855 1,056 1,313 1,70,048,467,763 Aadolu Üiversitesi Açıköğretim Sistemi 9 0,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,854 1,055 1,311 1,699,045,46, Bahar Ara Sıavı Kitapçığı 30 0,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,854 1,055 1,310 1,697,04,457,750 α 0,157 0,533 0,3853 0,544 0,6745 0,8416 1,0364 1,816 1,6449 1,9600,364,5759 Aadolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı Aadolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

13 Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. ν Tablo 3. Ki-kare Tablosu α 0,995 0,990 0,975 0,950 0,050 0,05 0,010 0,005 0, , ,000 0,0010 0,0039 3,8415 5,039 6,6349 7, ,876 0,0100 0,001 0,0506 0,106 5,9915 7,3778 9,103 10, , ,0717 0,1148 0,158 0,3518 7,8147 9, ,3449 1,838 16,66 4 0,070 0,971 0,4844 0,7107 9, , ,767 14, , ,4117 0,5543 0,831 1, ,0705 1,835 15, ,7496 0, ,6757 0,871 1,373 1,6354 1, , , ,5476, ,9893 1,390 1,6899, , ,018 18,4753 0,777 4, ,3444 1,6465,1797,736 15, ,5345 0,090 1,9550 6, ,7349,0879,7004 3,351 16, ,08 1,6660 3,5894 7,877 10,1559,558 3,470 3, ,3070 0,483 3,093 5,188 9,5883 1,603 3,0535 3,8157 4, ,6751,900 4,750 6, , ,0738 3,5706 4,4038 5,60 1,063,3367 6,170 8,995 3, ,5650 4,1069 5,0088 5,8919,360 4,7356 7,688 9, , ,0747 4,6604 5,687 6,5706 3,6848 6,1189 9,141 31, , ,6009 5,93 6,61 7,609 4,9958 7, ,5779 3, , ,14 5,81 6,9077 7,9616 6,96 8, , ,67 39, ,697 6,4078 7,564 8,6718 7, , , , , ,648 7,0149 8,307 9,3905 8, ,564 34, ,1565 4, ,8440 7,637 8, , ,1435 3,853 36, ,583 43,80 0 7,4338 8,604 9, , , , ,566 39, , ,0337 8,897 10,89 11,5913 3, , ,93 41, ,7970 8,647 9,545 10,983 1, ,944 36, ,894 4, , ,604 10, , , ,175 38, , , ,78 4 9,886 10,8564 1,401 13, , ,3641 4, , , , ,540 13, , ,655 40, , ,979 5, ,160 1, , ,379 38, ,93 45, ,899 54, ,8076 1, , , , , ,969 49, , , , , ,979 41, , ,78 50, , ,111 14,565 16, ,7084 4, ,73 49,5879 5, , , , , ,497 43, ,979 50,89 53,670 59,7031 Aadolu Üiversitesi Açıköğretim Sistemi 40 0,7065,1643 4,4330 6, , , , , , Bahar Ara Sıavı Kitapçığı 50 7,9907 9,7067 3, , , ,40 76, , , ,376 70, ,19 77,995 14,341 19, , , ,4493 Aadolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı Aadolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

14 Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. BİYOİSTATİSTİK-II SORULARININ CEVAPLANMASINDA GEREKLİ OLABİLECEK FORMÜLLER N N xi x-μ i i= i=1 μ= N σ = s.d.=-1 σx-x N 1-1s + -1s s p = + - pz t r - t 1-r α p1-p X σ 1 σ 1 N i=1 = N x i N xi x-x i i= i=1 x= s = Aadolu Üiversitesi Açıköğretim Sistemi Bahar Ara Sıavı Kitapçığı N i=1 p= x i μ=x σ zα μ=x tα, -1 σ1 σ μ1-μ =X1X zα 1 α, X σ p 1 X 0 z 1 s 1 s b xi xyi y i=1 xi x i=1 1 HKT s e= yi-yi - - z s= p X 0 z s p p1-p 0 μ -μ =X X t s p s 1 1 p 1-p p 1-p 1 p1p zα X 0 t s z X X 1 σ σ 1 p11p1 p1p 0 0 b= x i - xi i=1 x-p z= pq i i i s =s xy - x y i i i i 1 b e x-x i i=1 D=Eb F -S A A+1 T = + -r A A B A z b-β p p 0 t= s i i i i b r 1 i1 z X X 1 s s xi xyi y 1 s s y -y = y -y + y -y GKT=HKT+RKT b-t s β b+t s α b α b,-,- T=-T B A B A m-1s.d = x m i=1 y G-B i B U-EU z= AB σ U EU i i y-y i i=1 R = i=1 y-y i RKT = GKT k 1 R j H= -3N+1 NN+1 j=1 j b-c T= l b+c Aadolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı Aadolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

15 Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. Aadolu Üiversitesi Açıköğretim Sistemi Bahar Ara Sıavı Kitapçığı BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR. Aadolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı Aadolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

16 Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Sıav süresice görevlilerle kouşmak ve soru sormak yasaktır. Ayı şekilde görevlileri de öğrecilerle yakıda ve alçak sesle kouşmaları yasaktır. Yaıda veya sırasıda kitap, ot vb. buludura, sıav sırasıda kopya çeke, çekmeye teşebbüs ede, kopya vere ya da kopya çekilmesie yardım edeleri kimlikleri, Bireysel Sıav İptal Tutaağıa yazılacak ve o oturumdaki sıavları geçersiz sayılacaktır. Ayı zamada bir soraki sıava katılamayacaklardır. Bu edele sorumluluk öğrecilere aittir. Sıavda yetki verilmiş görevliler, bu salodaki sıavı kurallara uygu biçimde yapılmadığıı, toplu kopya girişimide buluulduğuu raporlarıda bildirdikleri veya üiversite sıav merkezice yapıla icelemeler soucu toplu kopya yapıldığı saptadığı takdirde, Aadolu Üiversitesi i yetkili orgalarıca bu saloda sıava gire öğrecileri tümüü o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır.. Öğreciler sıav sırasıda görevlileri her türlü uyarılarıa uymak zorudadır. Gerektiğide görevliler oturduğuuz yerleri değiştirebilir. Sıavıızı geçerli sayılması, her şeyde öce sıav kurallarıa uymaıza bağlıdır. Sıav görevlilerii talimatlarıa uymaya, sıav görevlilerie hakaret ede, fiili saldırıda bulua ve tehdit edelerle sıav huzuruu bozacak kadar yüksek sesle kouşa, sıav salouu terk etmesi yasaklaa zama içide terk ede, sıav yapılmasıı belli bir süre egelleyeleri kimlikleri Bireysel Sıav İptal Tutaağıa yazılır ve o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 3. Sıav sırasıda herhagi bir edele dışarı çıkmak yasaktır. Sıavı başlamasıı izleye ilk 30 dakika ve sıav süresii so 5 dakikası içide, sıavlarıı tamamlasalar bile hiçbir öğrecii saloda çıkmasıa izi verilmeyecektir. Sıavı başlamasıı izleye ilk 15 dakika geçtikte sora hiçbir öğreci sıava alıamaz. 4. Biraz sora soru kitapçıkları dağıtılacaktır. Cevaplamaya geçmede öce size verilecek soru kitapçığıı üzeride ayrıla yere, adıızı, soyadıızı, öğreci umaraızı ve bu salou umarasıı mutlaka yazıız. Sıav souda soru kitapçıkları toplaacak ve sıav merkezide tek tek iceleecektir. Soru Kitapçığıı bir tek sayfası bile eksik çıksa o oturumdaki sıavlarıız geçersiz sayılır. 5. Size verile cevap kağıdı üzerideki T.C. Kimlik No, ad ve soyadı size ait olup olmadığıı mutlaka kotrol ediiz. Cevap kağıdı size ait değilse görevlileri uyarıp size ait cevap kağıdıı alıız. Daha sora cevap kağıdı üzeride ayrılmış ola yerlere T.C. Kimlik umaraızı ve test grubuuzu mutlaka kodlayıız, adıızı soyadıızı yazıız ve ilgili yeri imzalayıız. Kedisie ait olmaya cevap kağıdıı kullaa öğrecileri o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdıa yazılacak her türlü yazı, rakam ve yapılacak işaretlemeler içi koyu yaza siyah kurşu kalem kullaılacaktır. Tükemez kalem veya dolmakalem kesilikle kullaılmayacaktır. Kullaıldığı taktirde cevap kağıdı optik okuyucuda okutulamadığıda öğrecii o oturumdaki sıavı geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdıızda belirtile kitapçık kodu ile size verile soru kitapçığıı koduu ayı olup olmadığıı kotrol ediiz. 8. CEVAPLARIN TÜMÜ CEVAP KAĞIDINA İŞARETLENECEKTİR. Soru kitapçıkları üzerie yapıla işaretlemeler kesilikle değerledirilmez. Her dersi cevabı, o dersi ismii yazılı olduğu sütua işaretlemelidir. Yalış sütua yapacağıız işaretlemeler kesilikle değerledirilmez. 9. Soru kitapçığıı sayfalarıdaki boş yerleri müsvedde yapmak içi kullaabilirsiiz. Başka bir kâğıdı müsvedde olarak kullamak yasaktır. Bu tür işlemleri yapaları o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 10. Öğrecileri soruları ve/veya sorulara verdikleri yaıtları cevap kağıdı dışıda herhagi bir yere yazmaları ve buu sıav salouda dışarıya çıkarmaları yasaktır. Bu kurala uymayaları o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 11. Sıav sırasıda öğrecileri birbirleride kalem, silgi vb. şeyleri istemeleri kesilikle yasaktır. Yasağa uymayaları o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 1. Sıav sırasıda hesap makiesi kullaılabilir. Acak, alfabetik tuş takımı (a, b, c,.v, y, z) ola, üzeride program yapılmasıa, saklamasıa ve çalıştırılmasıa izi vere EXE, STORE, RUN gibi tuşları bulua hesap makieleri ile data bak vb. özel doaımlar kullaılamaz. Hesap makiesii sıav sırasıda ödüç alıması, verilmesi ve değiştirilmesi yasaktır. Bu tür davraışlarda buluaları o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 13. Öğreciler telsiz, cep telefou, çağrı cihazı, taşıabilir bilgisayar vb. iletişim araçları ile görütü kaydetmeye yaraya fotoğraf makiesi, kamera vb. araçları sıava gelirke getirmemeleri kousuda sıava giriş belgeleride uyarılmışlardır. Bu cihazları sıav salouda yalarıda buludura öğrecileri, cihazları kapalı olsa bile, o oturumdaki sıavı geçersiz sayılır. 14. Öğreciler ruhsatlı veya resmi amaçlı kullaılsa bile silah ile sıav biasıa gelmemelidir. Bu öğreciler kesilikle sıava ve biaya alımaz. Bir şekilde girmişlerse dışarı çıkartılıp o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 15. Kıtalarıda izili ola er-erbaşlar dışıda resmi kıyafetle sıava girmek yasaktır. Aksie davraa öğrecileri o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 16. Biraz sora dağıtılacak ola soru kitapçığıda test ile ilgili açıklamalar yazılıdır. Bu açıklamaları okumada ve size "SINAV BAŞLAMIŞTIR" demede soruları cevaplamaya başlamayıız. 17. Sıavıız bittiğide, cevap kâğıdıız ve soru kitapçığıızı salo görevlilerie şahse teslim ediiz. Teslim etmediğiiz evrak edeiyle o oturumdaki sıavlarıız geçersiz sayılır. Aadolu Üiversitesi Açıköğretim Sistemi Bahar Ara Sıavı Kitapçığı SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ. Aadolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı Aadolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL aofdersotlari.et aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:...

Detaylı

HİPOTEZ TESTLERİ. İstatistikte hipotez testleri, karar teorisi olarak adlandırılır. Ortaya atılan doğru veya yanlış iddialara hipotez denir.

HİPOTEZ TESTLERİ. İstatistikte hipotez testleri, karar teorisi olarak adlandırılır. Ortaya atılan doğru veya yanlış iddialara hipotez denir. HİPOTEZ TETLERİ İstatistikte hipotez testleri, karar teorisi olarak adladırılır. Ortaya atıla doğru veya yalış iddialara hipotez deir. Öreği para hilesizdir deildiğide bu bir hipotezdir. Ortaya atıla iddiaya

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo umaraızı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Detaylı

ÖRNEKLEME TEORİSİ VE TAHMİN TEORİSİ

ÖRNEKLEME TEORİSİ VE TAHMİN TEORİSİ İSTATİSTİKSEL TAHMİNLEME VE İSTATİSTİKSEL YORUMLAMA TAHMİNLEME SÜRECİ VE YORUMLAMA SÜRECİ ÖRNEKLEME TEORİSİ VE TAHMİN TEORİSİ ÖRNEKLEME VE ÖRNEKLEME ÖRNEKLEME DAĞILIMLARI VE ÖRNEKLEME DAĞILIMLARI Yorumlama

Detaylı

İSTATİSTİK 2. Tahmin Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI. aysecagli@beykent.edu.tr

İSTATİSTİK 2. Tahmin Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI. aysecagli@beykent.edu.tr İSTATİSTİK 2 Tahmi Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI aysecagli@beyket.edu.tr İstatistik yötemler İstatistik yötemler Betimsel istatistik Çıkarımsal istatistik Tahmi Hipotez testleri Nokta tahmii Aralık

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ .. MİLLÎ EĞİİM BKNLIĞI ÖLÇME, EĞERLENİRME VE SINV HİZMELERİ ENEL MÜÜRLÜĞÜ 2016-2017 8. SINIF EĞERLENİRME SINVI - 1 2016-2017 8. SINIF EĞERLENİRME SINVI - 1 FEN BİLİMLERİ dı ve Soyadı :... Sııfı :... Öğreci

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 016-017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 016-017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - FEN BİLİMLERİ Adı ve Soyadı :... Sııfı

Detaylı

FEN BİLİMLERİ TESTİ. 1. Burak DNA modeli yapmak için nükleotitteki yapılara ait tabloda belirtilen sayıdaki gibi kartondan şekiller yapıyor.

FEN BİLİMLERİ TESTİ. 1. Burak DNA modeli yapmak için nükleotitteki yapılara ait tabloda belirtilen sayıdaki gibi kartondan şekiller yapıyor. FEN BİLİMLERİ ESİ 1. Burak N modeli yapmak içi ükleotitteki yapılara ait tabloda belirtile sayıdaki gibi kartoda şekiller yapıyor. 3. şağıda bir N molekülüü eşlemesi gösterilmiştir. Şekil emsil ettiği

Detaylı

8. SINIF FEN BİLİMLERİ TESTİ. 1. Aşağıdaki grafikte bir canlının hücre sayısının zamanla değişimi verilmiştir.

8. SINIF FEN BİLİMLERİ TESTİ. 1. Aşağıdaki grafikte bir canlının hücre sayısının zamanla değişimi verilmiştir. FEN BİLİMLERİ TESTİ 1. Aşağıdaki grafikte bir calıı hücre sayısıı zamala değişimi verilmiştir. Hücre sayısı. I. Bölüme II. Bölüme K L M Zama Bu grafiğe göre, I. K zama aralığıda bu calıı hücreleri belli

Detaylı

TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI.

TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI. TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI Birici Bölüm DENEME-4 Bu sıav iki bölümde oluşmaktadır. * Çokta seçmeli

Detaylı

4/16/2013. Ders 9: Kitle Ortalaması ve Varyansı için Tahmin

4/16/2013. Ders 9: Kitle Ortalaması ve Varyansı için Tahmin 4/16/013 Ders 9: Kitle Ortalaması ve Varyası içi Tahmi Kitle ve Öreklem Öreklem Dağılımı Nokta Tahmii Tahmi Edicileri Özellikleri Kitle ortalaması içi Aralık Tahmii Kitle Stadart Sapması içi Aralık Tahmii

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 341 014 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 341 013 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo

Detaylı

İSTATİSTİK DERS NOTLARI

İSTATİSTİK DERS NOTLARI Balıkesir Üiversitesi İşaat Mühedisliği Bölümü umutokka@balikesir.edu.tr İSTATİSTİK DERS NOTLARI Yrd. Doç. Dr. Umut OKKAN idrolik Aabilim Dalı Balıkesir Üiversitesi İşaat Mühedisliği Bölümü Bölüm 5 Örekleme

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ 113 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI 015-016 - GÜZ R - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 014 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo umaraızı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ. Doç.Dr. Suat ŞAHİNLER

BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ. Doç.Dr. Suat ŞAHİNLER BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ İkici bölümde verileri frekas tablolarıı hazırlaması ve grafikleri çizilmesideki esas amaç; gözlemleri doğal olarak ait oldukları populasyo dağılışıı belirlemek ve dağılışı geel özelliklerii

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo

Detaylı

ˆp x p p(1 p)/n. Ancak anakütle oranı p bilinmediğinden bu ilişki doğrudan kullanılamaz.

ˆp x p p(1 p)/n. Ancak anakütle oranı p bilinmediğinden bu ilişki doğrudan kullanılamaz. YTÜ-İktisat İstatistik II Aralık Tahmii II 1 ANAKÜTLE ORANININ (p GÜVEN ARALIKLARI (BÜYÜK ÖRNEKLEMLERDE Her birii başarı olasılığı p ola birbiride bağımsız Beroulli deemeside öreklemdeki başarı oraıı ˆp

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

BİYOİSTATİSTİK İstatistiksel Tahminleme ve Hipotez Testlerine Giriş Dr. Öğr. Üyesi Aslı SUNER KARAKÜLAH

BİYOİSTATİSTİK İstatistiksel Tahminleme ve Hipotez Testlerine Giriş Dr. Öğr. Üyesi Aslı SUNER KARAKÜLAH BİYOİSTATİSTİK İstatistiksel Tahmileme ve Hipotez Testlerie Giriş Dr. Öğr. Üyesi Aslı SUNER KARAKÜLAH Ege Üiversitesi, Tıp Fakültesi, Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim AD. Web: www.biyoistatistik.med.ege.edu.tr

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

İSTATİSTİKSEL TAHMİN. Prof. Dr. Levent ŞENYAY VIII - 1 İSTATİSTİK II

İSTATİSTİKSEL TAHMİN. Prof. Dr. Levent ŞENYAY VIII - 1 İSTATİSTİK II 8 İSTATİSTİKSEL TAHMİN 8.. İstatistiksel tahmileyiciler 8.. Tahmileyicileri Öellikleri 8... Sapmasılık 8... Miimum Varyaslılık 8..3. Etkilik 8.3. Aralık Tahmii 8.4. Tchebysheff teoremi Prof. Dr. Levet

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Ki- kare Bağımsızlık Testi

Ki- kare Bağımsızlık Testi PARAMETRİK OLMAYAN İSTATİSTİKSEL TEKNİKLER Prof. Dr. Ali ŞEN Ki- kare Bağımsızlık Testi Daha öceki bölümlerde ölçümler arasıdaki ilişkileri asıl iceleeceğii gördük. Acak sıklıkla ilgileile veriler ölçüm

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği Bölümü

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği Bölümü BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makie Mühedisliği Bölümü 1 STAJLAR: Makie Mühedisliği Bölümü öğrecileri, öğreim süreleri boyuca 3 ayrı staj yapmakla yükümlüdürler. Bularda ilki üiversite içide e fazla 10 iş güü süreli

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 014 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 341 014 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

10. Sınıf - Biyoloji. 5. Mitoz bölünme sırasında gerçekleşen; A) İnterfaz B) Profaz. C) Telofaz D) Metafaz. E) Anafaz

10. Sınıf - Biyoloji. 5. Mitoz bölünme sırasında gerçekleşen; A) İnterfaz B) Profaz. C) Telofaz D) Metafaz. E) Anafaz 01 Üite 1 Eşeysiz Üreme 1. Mitoz bölüme ilgili; I. Yaşam boyu devam eder. II. Çok hücrelilerde çoğalmayı sağlar. III. Kalıtsal çeşitliliğe ede olduğuda evrime katkı sağlar. ifadeleride hagileri doğrudur?

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI Bezetimi e öemli faydalarıda birisi, uygulamaya koymada öce alteratifleri karşılaştırmaı mümkü olmasıdır. Alteratifler; Fabrika yerleşim tasarımları Alteratif üretim

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

İstatistik ve Olasılık

İstatistik ve Olasılık İstatistik ve Olasılık Ders 3: MERKEZİ EĞİLİM VE DAĞILMA ÖLÇÜLERİ Prof. Dr. İrfa KAYMAZ Taım Araştırma souçlarıı açıklamasıda frekas tablosu ve poligou isteile bilgiyi her zama sağlamayabilir. Verileri

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI µ µ içi Güve Aralığı ALTERNATİF İTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMAI Bezetimi e öemli faydalarıda birisi, uygulamaya koymada öce alteratifleri karşılaştırmaı mümkü olmasıdır. Alteratifler; Fabrika yerleşim tasarımları

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo umaraızı

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

ISF404 SERMAYE PİYASALARI VE MENKUL KIYMETYÖNETİMİ

ISF404 SERMAYE PİYASALARI VE MENKUL KIYMETYÖNETİMİ 8. HAFTA ISF404 SERMAYE PİYASALARI VE MENKUL KIYMETYÖNETİMİ PORTFÖY YÖNETİMİ II Doç.Dr. Murat YILDIRIM muratyildirim@karabuk.edu.tr Geleeksel Portföy Yaklaşımı, Bu yaklaşıma göre portföy bir bilim değil,

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

TEOG 2016 FEN SORULARI FACEBOOK GRUBU

TEOG 2016 FEN SORULARI FACEBOOK GRUBU 1) Calıları kedilerie bezeye yei bireyler meydaa getirmesie üreme deir. Calılarda eşeyli ve eşeysiz olmak üzere iki çeşit üreme görülür. Hücrei yapısıda bulua kalıtsal madde, üreme olayıı e temel kavramıdır.

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

İşlenmemiş veri: Sayılabilen yada ölçülebilen niceliklerin gözlemler sonucu elde edildiği hali ile derlendiği bilgiler.

İşlenmemiş veri: Sayılabilen yada ölçülebilen niceliklerin gözlemler sonucu elde edildiği hali ile derlendiği bilgiler. OLASILIK VE İSTATİSTİK DERSLERİ ÖZET NOTLARI İstatistik: verileri toplaması, aalizi, suulması ve yorumlaması ile ilgili ilkeleri ve yötemleri içere ve bu işlemleri souçlarıı probabilite ilkelerie göre

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3400 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI ÖGRENCİNİN ADI SOYADI : T.C. KİMLİK NO : OKULU / SINIFI : SINAVA GİRDİĞİ İLÇE: SINAVLAİLGİLİUYARILAR: İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 018 SINAVI Kategori: Lise Matematik Soru Kitapçık

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 BU SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 LYS MATEMATİK

Detaylı

Tümevarım_toplam_Çarpım_Dizi_Seri. n c = nc i= 1 n ca i. k 1. i= r n. Σ sembolü ile bilinmesi gerekli bazı formüller : 1) k =1+ 2 + 3+...

Tümevarım_toplam_Çarpım_Dizi_Seri. n c = nc i= 1 n ca i. k 1. i= r n. Σ sembolü ile bilinmesi gerekli bazı formüller : 1) k =1+ 2 + 3+... MC formülüü doğruluğuu tümevarım ilkesi ile gösterelim. www.matematikclub.com, 00 Cebir Notları Gökha DEMĐR, gdemir@yahoo.com.tr Tümevarım_toplam_Çarpım_Dizi_Seri Tümevarım Metodu : Matematikte kulladığımız

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo

Detaylı

İstatistik ve Olasılık

İstatistik ve Olasılık İstatistik ve Olasılık Ders 3: MERKEZİ EĞİLİM VE DAĞILMA ÖLÇÜLERİ Prof. Dr. İrfa KAYMAZ Taım Araştırma souçlarıı açıklamasıda frekas tablosu ve poligou isteile bilgiyi her zama sağlamayabilir. Verileri

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı