Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo umaraızı yukarıya yazmayı uutmayıız. Cevap Kağıdıızda belirtile kitapçık kodu ile size verile soru kitapçığıı koduu ayı olup olmadığıı kotrol ediiz. GENEL AÇIKLAMA 4. YARIYIL 1. Bu soru kitapçığıdaki testler şulardır: Testi Adı: Soru Sayısı Sayfa No İSTATİSTİK-II 0 0 GÖRSEL KÜLTÜR 0 05 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Bu kitapçıkta yer ala her bir test içi cevaplama süresi 30 dakikadır. 3. Bu test kitapçığıda yer ala dersleri içerikleride basımda sora değişiklik yapılmış olabilir. Testteki soruları ders kitabıızda verile bilgilere göre cevaplayıız. Bir soruu cevabı soraki düzelemelerle değişmiş olsa bile, doğru ola cevabı kitaptaki bilgiye göre işaretleyiiz. 4. Cevaplamaya istediğiiz testi istediğiiz sorusuda başlayabilirsiiz. Yalız, cevaplarıızı cevap kağıdıda o test içi ayrılmış ola bölümdeki ayı umaralı cevap yerie işaretlemeyi uutmayıız. 5. Cevaplarıızı koyu siyah ve yumuşak bir kurşu kalemle işaretleyiiz. İşaretiizi cevap yerii dışıa taşırmayıız. Tükemez veya mürekkepli kalem kullamayıız. 6. Değiştirmek istediğiiz bir cevabı yumuşak bir silgi ile, cevap kağıdıı örselemede temizce siliiz ve doğru cevabıızı işaretlemeyi uutmayıız. 7. Cevap kağıdıızı buruşturmayıız, katlamayıız ve üzerie gereksiz hiç bir işaret koymayıız. 8. Bu kitapçıktaki her soruu bir tek doğru cevabı vardır. Bir soru içi birde çok cevap yeri işaretlemişse o soru yalış cevaplamış sayılacaktır. 9. Cevaplarıız pualaırke her doğru cevabııza bir pua verilecek, yalış cevaplarıız dikkate alımayacaktır. Bu edele kitapçıktaki tüm sorular içi size doğru görüle seçeeği işaretleyerek cevapsız soru bırakmamaız yararııza olabilir. 10. Kitapçığı sayfalarıdaki boş yerleri müsvedde içi kullaabilirsiiz. Aadolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı Aadolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

2 014 BAHAR ARA 341-A Bu testteki soruları cevaplamasıda gerekli olabilecek tablolar ve formüller kitapçığı souda verilmiştir. İSTATİSTİK-II 5. Araştırmaya kou ola evrei birimleri ilgileile değişke bakımıda heteroje olduğuda, temsili öreklem oluşturabilmek içi aşağıdaki olasılıklı örekleme yötemleride hagisi uygulaır? A 1. Taımlaa bir araştırmaı sayılabilir birimlerii oluşturduğu topluluğa e ad verilir? A) Parametre B) Tam sayım C) Solu evre D) Öreklem E) İstatistik. X ı stadart hatasıyla ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi yalıştır? A) Stadart hata evre değişkeliğie bağlıdır. B) Stadart hata öreklem hacmie bağlıdır. C) Öreklem hacmi arttıkça stadart hata büyür. D) Stadart hatayı küçültmek içi öreklem hacmii artırmak gerekir. E) Evre değişkeliği büyükse stadart hata da büyük olur. 3. Solu evrei birimlerii kayıtlı olduğu listeye ya da tabloya e ad verilir? A) Örekleme birimi B) Tam sayım C) Parametre D) Veri seti E) Çerçeve 4. Aşağıdakilerde hagisi örekleme yapmayı gerekli kıla edelerde biri değildir? A) Zama tasarrufu B) Kesi souç elde etme imkâı vermesi C) Maliyet tasarrufu D) Birimleri ölçüm içi zarara uğraması E) Daha doğru veri derleme imkâı vermesi A) Basit rassal örekleme B) Sistematik örekleme C) Tek aşamalı örekleme D) Tabakalı örekleme E) Çok aşamalı örekleme 6. ve 7. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. Bir bakamatik makieside yapıla so işlemi 10 side hatalı işlem gerçekleşmiştir. 6. Bu bilgilere göre, bu bakamatik makiesii tüm işlemlerideki hatalı işlem oraıı %95 güve düzeyideki alt sıır değeri kaçtır? A) 0,0196 B) 0,1004 C) 0,1056 D) 0,101 E) 0, Yukarıdaki bilgilere göre, bu bakamatik makiesii gerçekleşe tüm işlemlerideki hatalı işlem oraıı %95 güve düzeyideki üst sıır değeri kaçtır? A) 0,0196 B) 0,1056 C) 0,101 D) 0,1396 E) 0, Aşağıdakilerde hagisi okta tahmilemesi sürecii aşamalarıda biri değildir? A) Öreklemdeki birimler üzeride verileri derlemesi B) Tahmileecek parametre içi bilgi ürete istatistiği hesaplaması C) Keyfi seçimle öreklemi oluşturulması D) Öreklem istatistiğii dağılım şeklii belirlemesi E) Parametre içi tahmileme yapılması İzleye sayfaya geçiiz.

3 014 BAHAR ARA 341-A A 9. Aşağıdakilerde hagisi aralık tahmilemesi sürecii bir aşaması değildir? SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. A) Rassal öreklemi seçilmesi B) Öreklem istatistiğii değerii, parametre değerie eşit alıması C) Güve düzeyii belirlemesi D) Verileri derlemesi ve gerekli istatistikleri hesaplaması E) Öreklem istatistiğii dağılım şeklie bağlı olarak tahmilemei yapılması 10. Taımlaa evrede rassal olarak seçile 144 birimlik bir öreklemi ortalaması 56, ortalamaı stadart hatası 0,5 olarak hesaplamıştır. Bua göre, bu dağılımı stadart sapması kaçtır? A) 3 B) 5 C) 8 D) 1 E) Normal dağılıma sahip bir evrei ortalamasıı e az 53 olduğu yöüdeki bir iddiaı 0,01 alamlılık düzeyi kullaılarak sıaması içi hesaplaa test istatistiğii değeri 4, dir. Bua göre, bu sıamada verilecek hem istatistiksel karara ve hem de problem ilişki kararla ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi doğrudur? A) H0 red, evrei ortalaması e az 53 değildir. B) H0 red, evrei ortalaması e az 53 tür. C) H1 red, evrei ortalaması e az 53 tür. D) H0 kabul, evrei ortalaması e fazla 53 tür. E) H1 kabul, evrei ortalaması e fazla 53 tür. 1. Tek evre aritmetik ortalamasıa ilişki bir tek yölü alt kuyruk testide karşıt hipotez H1 asıl ifade edilir? H: A) 1 0 B) H: 1 0 C) H: 1 0 D) H: 1 0 E) H: 1 0 Uygulamakta ola bir öğretim sistemii ortalama başarısı 75 puadır. Başarıyı yükseltmek amacıyla bu öğretim sistemide değişiklik yapılmıştır. Yei öğretim sistemiyle öğreim göre öğrecilerde rassal olarak seçile 100 kişii ortalama başarısı 80 pua ve stadart sapması 0 pua olarak hesaplamıştır. 13. Bu bilgilere göre, yei öğretim sistemii başarıyı arttırıp arttırmadığıa ilişki karar verirke test edilecek hipotez aşağıdakilerde hagisidir? A) µ=75 pua B) µ>75 pua C) µ=80 pua D) µ>80 pua E) µ<80 pua 14. Yukarıdaki bilgilere göre, yei öğretim sistemii başarıyı arttırıp arttırmadığıa ilişki karar verilirke test edilecek alteratif hipotez aşağıdakilerde hagisidir? A) µ 75 pua B) µ<75 pua C) µ>75 pua D) µ<80 pua E) µ>80 pua 15. Yukarıdaki bilgilere göre, yei öğretim sistemii başarıyı arttırıp arttırmadığıa ilişki karar verirke hesaplaacak test istatistiğii değeri kaçtır? A) 0,5 B),5 C) 4,8 D) 5 E) 6, 3 İzleye sayfaya geçiiz.

4 014 BAHAR ARA 341-A A SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. 19. Satır ve sütu sayıları eşit ola bir kotejas tablosua ilişki serbestlik derecesi aşağıdaki değerlerde hagisi olabilir? Yapıla bir araştırmada katılımcıları diledikleri müzik türü ile ilgiledikleri spor dalı arasıda bir ilişki olup olmadığı belirlemek istemektedir. Bu amaçla 400 kişiyi kapsaya bir öreklem üzeride yapıla gözlem souçları aşağıdaki tabloda verilmiştir. Spor dalı Müzik türü Pop Arabesk Klasik Toplam Futbol Basketbol Teis Toplam Bu bilgilere göre, sıfır hipotezi aşağıdakilerde hagiside doğru olarak verilmiştir? A) Futbolla ilgileeleri çoğu pop müzik diler. B) Arabesk müzik dileyeleri çoğu basketbolla ilgileir. C) Dileile müzik türü ile ilgileile spor dalı arasıda bir ilişki vardır. D) Pop müzik klasik müzikte daha az dileilmektedir. E) Dileile müzik türü ile ilgileile spor dalı arasıda bir ilişki yoktur. 17. Yukarıdaki tabloya göre, klasik müzik dileye ve teisle ilgileeleri beklee frekas değeri kaçtır? A) 30 B) 40 C) 50 D) 60 E) Yukarıdaki tabloya ilişki serbestlik derecesi kaçtır? A) 0 B) 1 C) D) 3 E) 4 A) 5 B) 6 C) 7 D) 8 E) 9 0. Ki-kare homojelik testii yapılma amacı aşağıdakilerde hagisidir? A) hacimli bir öreklemi aakütleyi iyi temsil edip edemeyeceğii araştırmak B) İki itel değişke arasıda ilişki olup olmadığıı araştırmak C) İki itel değişke arasıdaki ilişkii derecesii araştırmak D) Farklı öreklemleri ayı evrede seçilip seçilmediğii araştırmak E) İki icel değişke arasıda ilişki olup olmadığıı araştırmak 4 İzleye sayfaya geçiiz.

5 014 BAHAR ARA 341-A 1. GÖRSEL KÜLTÜR 4. A Yukarıda görseli verile yapı aşağıdakilerde hagisidir? A) Collesseum B) Piramit C) Zigurat D) Mastaba E) Külliye. Bilie ilk doğrusal perspektif çizimii yapa ve serbest perspektifi öcüsü ola mimar aşağıdakilerde hagisidir? A) Bruelleschi B) Bramate C) Alberti D) Sagallo E) Michelagelo 3. Guggeheim Müzesi'i Amerikalı mimarı kimdir? Yukarıda görseli verile sütu başlığıı adı edir? A) İyo B) Mısır C) Koret D) Dor E) Bizas 5. Aşağıda bulua saatçı ve eser eşleşmeleride hagisi birlikte ve doğru olarak verilmiştir? A) Gaudi- Sagrada Familia B) Gustav Eiffel- Kristal Saray C) Joseph Paxto- Villa Savoye D) Mimar Sia- Adaa Ulu Cami E) Le Corbusier- Burj Khalifa 6. Mimarlık ve tasarımı tekoloji ve toplu üretim tekikleriyle ola birlikteliğii savua Bauhaus okuluyla özdeşleşmiş, Dessau Bauhaus Atölyeler Biası, Fargus Fabrikası gibi biaları tasarlaya mimar aşağıdakilerde hagisidir? A) Gustave Courbet B) Frak Lloyd Wright C) Le Corbusier D) Frak Gehry E) Mies va der Rohe A) Le Corbusier B) Victor Horta C) Walter Gropius D) Zaha Hadid E) Borromii 5 İzleye sayfaya geçiiz.

6 014 BAHAR ARA 341-A A 7. Mimar Sia ı ustalık eseri olarak kabul edile mimari yapı aşağıdakilerde hagisidir? A) Çoba Mustafa Külliyesi- Kars B) Hüsreviye Külliyesi- Halep C) Süleymaiye Camii- İstabul D) Selimiye Camii- Edire E) Şehzade Camii ve Külliyesi- İstabul 8. Bizas Saatıı öde gele dii yapıları arasıda bulua Ayasofya Kilisesi (Ayasofya Camisi) ve Kariye Müzesii iç meka duvarlarıda kullaıla resim tekiği aşağıdakilerde hagisidir? A) Mozaik B) Yağlıboya C) Fresko D) İkoa E) Gravür 9. Güümüzde Paris Louvre müzeside sergilee, tarifi mümkü olmaya bir yüz ifadesi ile Leoardo u bir ruh esesi olarak taımladığı, saat tarihii e çok bilie ve merak edile eseri ola resim aşağıdakilerde hagisidir? A) Pieta B) Kouros C) Moa Lisa D) Willedorf Veüsü E) Toledo Mazarası 10. Saattaki güzellik doğadaki güzellikte üstüdür. Saat, isa aklıı ürüüdür. Kedisie doğaı taklidide başka amaç bulmalıdır. görüşü aşağıdaki düşüürlerde hagisie aittir? A) Marx B) Hegel C) Kat D) B. Croce E) Gombrich 11. Çiileriyle ülü Selçuklu sarayı aşağıdakilerde hagisidir? A) Beylerbeyi Sarayı B) Edire Sarayı C) Yıldız Sarayı D) Kubad Abad Sarayı E) Topkapı Sarayı 1. Pergamo Krallığı ı yöete Attalos haedaı tarafıda yaptırılmış, tarılarla devler arasıdaki savaşı betimleye Zeus Suağıı buluduğu şehir aşağıdakilerde hagisidir? 13. A) Lodra B) Paris C) Viyaa D) İstabul E) Berli Yukarıdaki Heleistik döemi solarıa ait ola heykeli adı edir? A) Patheo B) Laocoo C) Kouros D) Zeus E) Mike 6 İzleye sayfaya geçiiz.

7 014 BAHAR ARA 341-A A 14. Cami, köşk, saray ve bezeri yapıları iç ve dış süslemeleride kullaılmış, pişmiş toprak ve sır büyeyle birleşmesiyle yüzyıllar boyu reklerii yitirmede kalabile geleeksel Türk saatı tekiği aşağıdakilerde hagisidir? A) Mozaik B) İkoa C) Çii D) Kabartma E) Fresco 15. Pop Art akımıı e öemli temsilcileride biri ola Amerikalı saatçı aşağıdakilerde hagisidir? A) Marchel Duchamp B) Va Gogh C) Escher D) Christo E) Ady Warhol 16. Heykel Saatıa mobil heykel alayışıı getire, soyut ve miimal rek kullaımıyla tekrar tekrar bakılası eserler vere Amerikalı saatçı aşağıdakilerde hagisidir? A) Christo B) Escher C) Ady Warhol D) Alexader Calder E) Hery Moore 17. Gece Devriyesi tablosuu Holladalı ressamı aşağıdakilerde hagisidir? A) Pisarro B) Rembrat C) Degas D) Delacroix E) Sisley 18. Millet Başak Toplaya Kadılar tablosuyla aşağıdaki hagi saat akımı çerçeveside değerledirilir? A) Puatilizm B) Fovizim C) Kübizim D) Barok E) Gerçekçilik 19. Kuzeyi Moa Lisa sı olarak da bilie İci Küpeli Kız isimli tablo aşağıdaki saatçılarda hagisie aittir? A) J.Vermeer B) Rembrat C) Jacques-Louis David D) William Blake E) Goya 0. Empresyoizm (izleimcilik) akımıa ismii vere İzleim (Güdoğumu) adlı eseri saatçısı aşağıdakilerde hagisidir? A) Heri de Toulouse- Lautrec B) P.Auguste Reoir C) Eduard Maet D) Eduard Degas E) Claude Moet 7 İzleye sayfaya geçiiz.

8 014 BAHAR ARA 341-A 1. Atatürk döemide Türkiye dahilideki bütü okulları Maarif Vekâletie bağlamasıa yöelik yapıla ikılâp aşağıdakilerde hagisidir? ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II 5. Loza Atlaşması ı imzalamasıda sora Türk Silahlı Kuvvetleri i barış durumua geçmesiyle TBMM seferberlik halii hagi tarihte kaldırmıştır? A A) Tevhid-i Tedrisat Kauu u kabulü B) Yei Türk Harflerii kabulü C) Maarif-i Umumiye Nizamamesii yayılaması D) Medei Kau u kabulü E) Güeş Dil Teorisi. Milli Mücadele i başarıya ulaşmasıda heme sora ordu birliklerii terhis edilmesii e öemli edei aşağıdakilerde hagisidir? A) Uzu süredir savaşa askerleri yorgu olması B) TBMM Hükümeti ile İtilaf devletleri arasıda sürdürüle ateşkes görüşmeleride bu yöde bir karar alıması C) Üretim içi isa gücüe ihtiyaç duyulması D) Tehlikei soa ermesi E) Komutaları yei askerlere ihtiyaç duyması 3. Halife Abdülmecit Efedi ile ilgili aşağıdaki gelişmelerde hagisi hilafet makamıı kaldırılmasıı hızladırmıştır? A) Yurt gezileride buluması B) Bütçede kedisie ayrıla ödeeği artırılmasıı istemesi C) İgilizlerle yaptığı gizli görüşmeleri ortaya çıkması D) Akara ı başket olmasıı kabul etmemesi E) Basıa Cumhuriyet aleyhie demeç vermesi 4. Sulta Vahdetti de sora halifeliğe seçile so Osmalı haeda mesubu kimdir? A) Abdülmecid Efedi B) V. Mehmet Reşad C) Ömer Faruk Efedi D) Abdülaziz Bey E) Seyyid Bey A) 3 Nisa 193 B) 19 Mayıs 193 C) 9 Ekim 193 D) 1 Kasım 193 E) 7 Aralık Türkiye ahalisie di ve ırk farkı olmaksızı vatadaşlık itibarıyla Türk deir taımıı ilk kez yer aldığı aayasal belge aşağıdakilerde hagisidir? A) 1876 Kaû-i Esasî B) 191 Aayasası C) 194 Aayasası D) 1961 Aayasası E) 198 Aayasası 7. Albert Malche i hazırladığı rapor doğrultusuda reform ihtiyacı duyularak 1933 yılıda kapatıla öğretim kurumu aşağıdakilerde hagisidir? A) İlahiyat Fakültesi B) İmam-Hatip Liseleri C) Rüşdiyeler D) Medereseler E) Darülfüu 8. Aşağıdakilerde hagisi Vatadaş İçi Medei Bilgiler adlı ders kitabıı hazırlamasıda Atatürk ü yaı sıra hizmetleri ola kişilerde biridir? A) Tevfik Fikret B) Afet İa C) Celal Nuri D) Fuat Köprülü E) Ahmet Refik Altıay 8 İzleye sayfaya geçiiz.

9 014 BAHAR ARA 341-A A 9. Aşağıdakilerde hagisi Şeyh Sait İsyaı sırasıda yaşaa gelişmelerde biri değildir? A) Sıkıyöetim ila edilmesi B) Takrir-i Sükû Kauu u ila edilmesi C) Hıyaet-i Vataiye Kauu a ilave madde koması D) İstiklal Mahkemelerie müracaat edilmesi E) Ali Fethi Bey Hükümeti i yeide kurulması 10. Aşağıdakilerde hagisi 193 de itibare yayı hayatıa başlaya Kadro Dergisi i yazar ve kurucuları arasıda yer almaz? A) Şevket Süreyya Aydemir B) Yakup Kadri Karaosmaoğlu C) Vedat Nedim Tor D) Necip Fazıl Kısakürek E) İsmail Hüsrev Töki 11. Osmalıcılık ve İslamcılık politikalarıı iceleyerek buları uygulamasıı olaaklı olmadığıı ilk kez öe süre ve Türkçülük düşücesii savuulmasıı isteye fikir adamı kimdir? A) Ziya Gökalp B) Ahmet Ağaoğlu C) Yusuf Akçura D) Teki Alp E) Fuat Köprülü 1. Aşağıdakilerde hagisi Atatürk döemide devletçilik presibi doğrultusuda açıla devlet bakalarıda biridir? A) Saayi ve Maadi Bakası B) İttihad-ı Milli Bakası C) Türk Ticaret Bakası D) İtibar-ı Milli Bakası E) Osmalı Bakası 13. Aşağıdakilerde hagisi Atatürk ü devletçilik ilkesii olgulaşmasıda etkili olmamıştır? A) Girişimci sııfı yetersizliği B) 199 da ortaya çıka düya ekoomik bualımı C) Yei kurula ülkei tekik aladaki yetersizliği D) Yabacı sermayei milli yatırımı destekleye tutumu E) Teşvik-i Saayi Kauu a rağme yatırımlarıı yeterli olmaması 14. Aşağıdakilerde hagisi Atatürk ilkelerii hayata geçirilmeside uygulaa esaslarda biri değildir? A) Tam bağımsızlık B) Çağdaşlık C) Eski düzee sadık kalmak D) Müspet ilime tabi olmak E) Akla tabi olmak 15. Atatürk ilkeleri Cumhuriyet Halk Fırkası ı tüzüğüe hagi tarihte girmiştir? A) 1931 B) 193 C) 1933 D) 1934 E) İzleye sayfaya geçiiz.

10 014 BAHAR ARA 341-A A 16. Birici Düya Savaşı sorasıda mağlup devletleri mevcut statükoyu değiştirmek üzere beimsedikleri tutum aşağıdakilerde hagisidir? A) Ati-Revizyoist B) Kapitalist C) Ati-Kapitalist D) Liberalist E) Revizyoist yılları arasıda, Türkiye ve Yuaista ilişkileride gergiliğe yol aça, Uluslararası Adalet Divaı a götürüle acak bir souç alıamaya alaşmazlık aşağıdakilerde hagisidir? A) Patrikhae soruu B) Etabli soruu C) Savaş tazmiatı soruu D) Savaş esirlerii değişimi soruu E) Adalar soruu 18. Motrö Boğazlar Sözleşmesi hagi tarihte imzalamıştır? A) 18 Temmuz 193 B) 17 Ekim 1933 C) 9 Şubat 1934 D) 0 Temmuz1936 E) 8 Temmuz Aşağıdakilerde hagisi Sadabat Paktı ı imzalaya devletlerde biri değildir? 0. I. Balka Paktıa Üyelik II. Milletler Cemiyetie Üyelik III. Sadabat Paktıa Üyelik IV. Motrö Boğazlar Sözleşmesii Kabulü Yukarıda verile olayları kroolojik sıralaması aşağıdakilerde hagiside doğru verilmiştir? A) I-II-IV-III B) II-I-IV-III C) III-IV-I-II D) IV-I-III-II E) IV-II-III-I A) Irak B) Afgaista C) İra D) Türkiye E) Suriye 10 TEST BİTTİ.

11 İSTATİSTİK-II SORULARININ CEVAPLANMASINDA GEREKLİ OLABİLECEK TABLOLAR z 0,00 0,01 0,0 0,03 0,0 0, ,0040 0,0080 0,010 0,1 0,0398 0,0438 0,0478 0,0517 0, 0,0793 0,083 0,0871 0,0910 0,3 0,1179 0,117 0,155 0,193 0,4 0,1554 0,1591 0,168 0,1664 0,5 0,1915 0,1950 0,1985 0,019 0,6 0,57 0,91 0,34 0,357 0,7 0,5800 0,611 0,64 0,673 0,8 0,881 0,910 0,939 0,967 0,9 0,3159 0,3186 0,31 0,338 1,0 0, ,3438 0,3461 0,3485 1,1 0, ,3665 0,3686 0,3708 1, 0,3849 0,3869 0,3888 0,3907 1,3 0,403 0,4049 0,4066 0,408 1,4 0,419 0,407 0,4 0,436 1,5 0,433 0,4345 0,4357 0,4370 1,6 0,445 0,4463 0,4474 0,4484 1,7 0, ,4564 0,4573 0,458 1,8 0,4641 0,4649 0,4656 0,4664 1,9 0,4713 0,4719 0,476 0,473,0 0,477 0,4778 0,4783 0,4788,1 0,481 0,486 0,4830 0,4834, 0,4861 0,4864 0,4868 0,4871,3 0,4893 0,4896 0,4898 0,4901,4 0,4918 0,490 0,49 0,495,5 0,4938 0,4940 0,4941 0,4943 Tablo 1.. Normal Eğri Alaları 0,04 0,,05 0,06 0,0160 0,0199 0,039 0,0557 0,0596 0,0636 0,0948 0,0987 0,106 0,1331 0,1368 0,1406 0,1700 0,1736 0,177 0,054 0,088 0,13 0,389 0,4 0,454 0,704 0,734 0,764 0,995 0,303 0,3051 0,364 0,389 0,3315 0,3508 0,3531 0,3554 0,379 0,3749 0,3770 0,395 0,3944 0,396 0,4099 0,4115 0,4131 0,451 0,465 0,479 0,438 0,4394 0,4406 0,4495 0,4505 0,4515 0,4591 0,4599 0,4608 0,4671 0,4678 0,4686 0,4738 0,4744 0,4750 0,4793 0,4798 0,4803 0,4838 0,484 0,4846 0,4875 0,4878 0,4881 0,4904 0,4906 0,4909 0,497 0,499 0,4931 0,4945 0,4946 0,4948 0,07 0,08 0,09 0,079 0,0319 0,0359 0,0675 0,0714 0,0753 0,1064 0,1103 0,1141 0,1443 0,1480 0,1517 0,1808 0,1844 0,1879 0,157 0,190 0,4 0,486 0,517 0,549 0,794 0,83 0,85 0,3078 0,3106 0,3133 0,3340 0,3365 0,3389 0,3577 0,3599 0,361 0,3790 0,3810 0,3830 0,3980 0,3997 0,4015 0,4147 0,416 0,4177 0,49 0,4306 0,4319 0,4418 0,449 0,4441 0,455 0,4535 0,4545 0,4616 0,465 0,4633 0,4693 0,4699 0,4706 0,4756 0,4761 0,4767 0,4808 0,481 0,4817 0,4850 0,4854 0,4857 0,4884 0,4887 0,4890 0,4911 0,4913 0,4916 0,493 0,4934 0,4936 0,4949 0,4951 0,495,6 0,4953 0,4955 0,4956 0,4957,7 0,4965 0,4966 0,4967 0,4968,8 0, ,4975 0,4976 0,4977,9 0,4981 0,498 0,498 0,4983 3,0 0,4987 0,4987 0,4987 0,4988 0,4959 0,4969 0,4977 0,4984 0,4988 0,4960 0,4970 0,4978 0,4984 0,4989 0,4961 0,4971 0,4979 0,4985 0,4989 0,496 0,497 0,4979 0,4985 0,4989 0,4963 0,4964 0,4973 0,4974 0,4980 0,4981 0,4986 0,4986 0,4990 0,4990

12 Tablo. Kritik t Değerleri Tablosu Alamlılık Düzeyi 0 Kritik Nokta sd 0,45 0,40 0,35 0,30 0,5 0,0 0,15 0,10 0,05 0,05 0,01 0, ,158 0,35 0,510 0,77 1,000 1,376 1,963 3,078 6,314 1,706 31,81 63,657 0,14 0,89 0,445 0,617 0,816 1,061 1,386 1,886,90 4,303 6,965 9,95 3 0,137 0,77 0,44 0,584 0,765 0,978 1,50 1,638,353 3,18 4,541 5, ,134 0,71 0,414 0,569 0,741 0,941 1,190 1,533,13,776 3,747 4, ,13 0,67 0,408 0,559 0,77 0,90 1,156 1,476,015,571 3,365 4,03 6 0,131 0,65 0,404 0,553 0,718 0,906 1,134 1,440 1,943,447 3,143 3, ,130 0,63 0,40 0,549 0,711 0,896 1,119 1,415 1,895,365,998 3, ,130 0,6 0,399 0,546 0,706 0,889 1,108 1,397 1,860,306,896 3, ,19 0,61 0,398 0,543 0,703 0,883 1,100 1,383 1,833,6,81 3, ,19 0,60 0,397 0,54 0,700 0,879 1,093 1,37 1,81,8,764 3, ,19 0,60 0,396 0,540 0,697 0,876 1,088 1,363 1,796,01,718 3, ,18 0,59 0,395 0,539 0,695 0,873 1,083 1,356 1,78,179,681 3, ,18 0,59 0,394 0,538 0,694 0,870 1,079 1,350 1,771,160,650 3, ,18 0,58 0,393 0,537 0,69 0,868 1,076 1,345 1,761,145,64, ,18 0,58 0,393 0,536 0,691 0,866 1,074 1,341 1,753,131,60, ,18 0,58 0,39 0,535 0,690 0,865 1,071 1,337 1,746,10,583, ,18 0,57 0,39 0,534 0,689 0,863 1,069 1,333 1,740,110,567, ,17 0,57 0,39 0,534 0,688 0,86 1,067 1,330 1,734,101,55, ,17 0,57 0,391 0,533 0,688 0,861 1,066 1,38 1,79,093,539, ,17 0,57 0,391 0,533 0,687 0,860 1,064 1,35 1,75,086,58, ,17 0,57 0,391 0,53 0,686 0,859 1,063 1,33 1,71,080,518,831 0,17 0,56 0,390 0,53 0,686 0,858 1,061 1,31 1,717,074,508, ,17 0,56 0,390 0,53 0,685 0,858 1,060 1,319 1,714,069,500, ,17 0,56 0,390 0,531 0,685 0,857 1,059 1,318 1,711,064,49, ,17 0,56 0,390 0,531 0,684 0,856 1,058 1,316 1,708,060,485, ,17 0,56 0,390 0,531 0,684 0,856 1,058 1,315 1,706,056,479, ,17 0,56 0,389 0,531 0,684 0,855 1,057 1,314 1,703,05,473, ,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,855 1,056 1,313 1,701,048,467, ,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,854 1,055 1,311 1,699,045,46, ,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,854 1,055 1,310 1,697,04,457,750 0,157 0,533 0,3853 0,544 0,6745 0,8416 1,0364 1,816 1,6449 1,9600,364,5759 sd; Serbestlik Derecesi

13 sd Tablo 3. Ki-kare Tablosu 0,995 0,990 0,975 0,950 0,050 0,05 0,010 0,005 0, , ,000 0,0010 0,0039 3,8415 5,039 6,6349 7, ,876 0,0100 0,001 0,0506 0,106 5,9915 7,3778 9,103 10, , ,0717 0,1148 0,158 0,3518 7,8147 9, ,3449 1,838 16,66 4 0,070 0,971 0,4844 0,7107 9, , ,767 14, , ,4117 0,5543 0,831 1, ,0705 1,835 15, ,7496 0, ,6757 0,871 1,373 1,6354 1, , , ,5476, ,9893 1,390 1,6899, , ,018 18,4753 0,777 4, ,3444 1,6465,1797,736 15, ,5345 0,090 1,9550 6, ,7349,0879,7004 3,351 16, ,08 1,6660 3,5894 7,877 10,1559,558 3,470 3, ,3070 0,483 3,093 5,188 9, ,603 3,0535 3,8157 4, ,6751 1,900 4,750 6, , ,0738 3,5706 4,4038 5,60 1,061 3,3367 6,170 8,995 3, ,5650 4,1069 5,0088 5,8919,360 4,7356 7,688 9, , ,0747 4,6604 5,687 6,5706 3,6848 6,1189 9,141 31, , ,6009 5,93 6,61 7,609 4,9958 7, ,5779 3, , ,14 5,81 6,9077 7,9616 6,96 8, , ,67 39, ,697 6,4078 7,564 8,6718 7, , , , , ,648 7,0149 8,307 9,3905 8, ,564 34, ,1565 4, ,8440 7,637 8, , ,1435 3,853 36, ,583 43,80 0 7,4338 8,604 9, , , , ,566 39, , ,0337 8,897 10,89 11,5913 3, , ,93 41, ,7970 8,647 9,545 10,983 1, ,944 36, ,894 4, , ,604 10, , , ,175 38, , , ,78 4 9,886 10,8564 1,401 13, , ,3641 4, , , , ,540 13, , ,655 40, , ,979 5, ,160 1, , ,379 38, ,93 45, ,899 54, ,8076 1, , , , , ,969 49, , , , , ,979 41, , ,78 50, , ,111 14,565 16, ,7084 4, ,73 49,5879 5, , , , , ,497 43, ,979 50,89 53,670 59, ,7065,1643 4,4330 6, , , , , , ,9907 9,7067 3, , , ,40 76, , , ,376 70, ,19 77,995 14,341 19, , , ,4493 sd; Serbestlik Derecesi ; Alam Düzeyi

14 Alamlılık düzeyi ( =0,05) Tablo 4. F Tablo Değerleri Serbestlik Derecesi Sd 1 H Red Bölgesi o Sd ,61 5,79 5,41 5,19 5,05 4,95 4,88 4,8 4,68 4,53 4,37 6 5,99 5,14 4,76 4,53 4,39 4,8 4,1 4,15 4,00 3,84 3,67 7 5,59 4,74 4,35 4,1 3,97 3,87 3,79 3,73 3,57 3,41 3,3 8 5,3 4,46 4,07 3,84 3,69 3,58 3,50 3,44 3,8 3,1,93 9 5,1 4,6 3,86 3,63 3,48 3,37 3,9 3,3 3,07,90, ,96 4,10 3,71 3,48 3,33 3, 3,14 3,07,91,74, ,84 3,98 3,59 3,36 3,0 3,09 3,01,95,79,61,40 1 4,75 3,89 3,49 3,6 3,11 3,00,91,85,69,51, ,67 3,81 3,41 3,18 3,03,9,83,77,60,4,1 14 4,60 3,74 3,34 3,11,96,85,76,70,53,35, ,54 3,68 3,9 3,06,90,79,71,64,48,9, ,49 3,63 3,4 3,01,85,74,66,59,4,4, ,45 3,59 3,0,96,81,70,61,55,38,19 1, ,41 3,55 3,16,93,77,66,58,51,34,15 1,9 19 4,38 3,5 3,13,90,74,63,54,48,31,11 1,88 0 4,35 3,49 3,10,87,71,60,51,45,8,08 1,84 1 4,3 3,47 3,07,84,68,57,49,4,5,05 1,81 4,30 3,44 3,05,8,66,55,46,40,3,03 1,78 3 4,8 3,4 3,03,80,64,53,44,37,0,01 1,76 4 4,6 3,40 3,01,78,6,51,4,36,18 1,98 1,73 5 4,4 3,39,99,76,60,49,40,34,16 1,96 1,71 6 4,3 3,37,98,74,59,47,39,3,15 1,95 1,69 7 4,1 3,35,96,73,57,46,37,31,13 1,93 1,67 8 4,0 3,34,95,71,56,45,36,9,1 1,91 1,65 9 4,18 3,33,93,70,55,43,35,8,10 1,90 1, ,17 3,3,9,69,53,4,33,7,09 1,89 1,6 40 4,08 3,3,84,61,45,34,5,18,00 1,79 1, ,00 3,15,76,53,37,5,17,10 1,9 1,70 1, ,96 3,11,7,49,33,1,13,06 1,88 1,65 1, ,94 3,09,70,46,31,19,10,03 1,85 1,63 1,8 10 3,9 3,07,68,45,9,18,09,0 1,83 1,61 1,5 3,84 3,00,61,37,1,10,01 1,94 1,75 1,5 1,01 F Sd 1 ; Gruplararası serbestlik derecesi Sd ; Gruplariçi serbestlik derecesi

15 Alamlılık düzeyi ( =0,01) Tablo 5. F Tablo Değerleri H Red Bölgesi o Serbestlik Derecesi Sd 1 Sd ,6 13,7 1,06 11,39 10,97 10,67 10,46 10,9 9,89 9,47 9,0 6 13,75 10,9 9,78 9,15 8,75 8,47 8,6 8,10 7,7 7,31 6,88 7 1,5 9,55 8,45 7,85 7,46 7,19 6,99 6,84 6,47 6,07 5, ,6 8,65 7,59 7,01 6,63 6,37 6,18 6,03 5,67 5,8 4, ,56 8,0 6,99 6,4 6,06 5,80 5,61 5,47 5,11 4,73 4, ,04 7,56 6,55 5,99 5,64 5,39 5,0 5,06 4,71 4,33 3, ,65 7,1 6, 5,67 5,3 5,07 4,89 4,74 4,40 4,0 3,60 1 9,33 6,93 5,95 5,41 5,06 4,8 4,64 4,50 4,16 3,78 3, ,07 6,70 5,74 5,1 4,86 4,6 4,44 4,30 3,96 3,59 3, ,86 6,51 5,56 5,04 4,69 4,46 4,8 4,14 3,80 3,43 3, ,68 6,36 5,4 4,89 4,56 4,3 4,14 4,00 3,67 3,9, ,53 6,3 5,9 4,77 4,44 4,0 4,03 3,89 3,55 3,18, ,40 6,11 5,18 4,67 4,34 4,10 3,93 3,79 3,46 3,08, ,9 6,01 5,09 4,58 4,5 4,01 3,84 3,71 3,37 3,00, ,18 5,93 5,01 4,50 4,17 3,94 3,77 3,63 3,30,9,49 0 8,10 5,85 4,94 4,43 4,10 3,87 3,70 3,56 3,3,86,4 1 8,0 5,78 4,87 4,37 4,04 3,81 3,64 3,51 3,17,80,36 7,95 5,7 4,8 4,31 3,99 3,76 3,59 3,45 3,1,75,31 3 7,88 5,66 4,76 4,6 3,94 3,71 3,54 3,41 3,07,70,6 4 7,8 5,61 4,7 4, 3,90 3,67 3,50 3,36 3,03,66,1 5 7,77 5,57 4,68 4,18 3,85 3,63 3,46 3,3,99,6,17 6 7,7 5,53 4,64 4,14 3,8 3,59 3,4 3,9,96,58,13 7 7,68 5,49 4,60 4,11 3,78 3,56 3,39 3,6,93,55,10 8 7,64 5,45 4,57 4,07 3,75 3,53 3,36 3,3,90,5,06 9 7,60 5,4 4,54 4,04 3,73 3,50 3,33 3,0,87,49, ,56 5,39 4,51 4,0 3,70 3,47 3,30 3,17,84,47, ,31 5,18 4,31 3,83 3,51 3,9 3,1,99,66,9 1, ,08 4,98 4,13 3,65 3,34 3,1,95,8,50,1 1, ,96 4,88 4,04 3,56 3,6 3,04,87,74,4,03 1, ,90 4,8 3,98 3,51 3,1,99,8,69,37 1,98 1, ,85 4,79 3,95 3,48 3,17,96,79,66,34 1,95 1,38 6,64 4,61 3,78 3,3 3,0,80,64,51,19 1,79 1,0 F Sd 1 ; Gruplararası serbestlik derecesi Sd ; Gruplariçi serbestlik derecesi

16 İSTATİSTİK-II SORULARININ CEVAPLANMASINDA GEREKLİ OLABİLECEK FORMÜLLER C N N! (N )!.! X z.s R N σ s x-x 1 p c r x p z.s p Nh h. N X. N R Q 1 N σ 1 σ p1p 1 Y i Yı s x-x 1 X t s X 1 X1 X y x i i xy yi b = (X X)(Y Y) r t= 1 r i i i1 (Xi X) (Yi Y) i1 i1 Y Y S Y =, 30 N N1 r p s 1 s 1 N i1 N X i X qi İii1 100 q i1 C N X i i1 CN s N s. X N1 r q 1 p İi0 İii1 100 İ i10 X i1 X Xi zi i X i X X s 1 x t s x s X s 1 1 s p1 p 1 s x1 x 1 sp 1 p 1 1 s s s p1 p p p z p1 p y i=a+bxi i i i i xy=a x+b x 1 X s a Xi X Y abx X İ 100 i i i0 i0 X0 p0 İ i0 İ İ p s x s p 1-p p 1-p G B ii1 i10 HKT= Y i Yı s b X Y XY a b X i X HKT HKO= -k B yx HKO r b.b xy Y Y S Y =, 30 p qi pi İ 100 İi0 100 İii1 100 q p pl 0 0 pi q0 İ 100 p q 0 ql b t h= s b 0 0 i1 p0 qi İ 100 p q pp 0 i pi qi İ 100 p q qp i 0 pi qi İ 100 p q pi İ pl İ pp İ qi İ ql İ qp İ

17 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

18 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

19 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

20 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

21 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

22 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

23 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

24 SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Sıav süresice görevlilerle kouşmak ve soru sormak yasaktır. Ayı şekilde görevlileri de öğrecilerle yakıda ve alçak sesle kouşmaları yasaktır. Yaıda veya sırasıda kitap, ot vb. buludura, sıav sırasıda kopya çeke, çekmeye teşebbüs ede, kopya vere ya da kopya çekilmesie yardım edeleri kimlikleri, Bireysel Sıav İptal Tutaağıa yazılacak ve o oturumdaki sıavları geçersiz sayılacaktır. Ayı zamada bir soraki sıava katılamayacaklardır. Bu edele sorumluluk öğrecilere aittir. Sıavda yetki verilmiş görevliler, bu salodaki sıavı kurallara uygu biçimde yapılmadığıı, toplu kopya girişimide buluulduğuu raporlarıda bildirdikleri veya üiversite sıav merkezice yapıla icelemeler soucu toplu kopya yapıldığı saptadığı takdirde, Aadolu Üiversitesi i yetkili orgalarıca bu saloda sıava gire öğrecileri tümüü o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır.. Öğreciler sıav sırasıda görevlileri her türlü uyarılarıa uymak zorudadır. Gerektiğide görevliler oturduğuuz yerleri değiştirebilir. Sıavıızı geçerli sayılması, her şeyde öce sıav kurallarıa uymaıza bağlıdır. Sıav görevlilerii talimatlarıa uymaya, sıav görevlilerie hakaret ede, fiili saldırıda bulua ve tehdit edelerle sıav huzuruu bozacak kadar yüksek sesle kouşa, sıav salouu terk etmesi yasaklaa zama içide terk ede, sıav yapılmasıı belli bir süre egelleyeleri kimlikleri Bireysel Sıav İptal Tutaağıa yazılır ve o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 3. Sıav sırasıda herhagi bir edele dışarı çıkmak yasaktır. Sıavı başlamasıı izleye ilk 30 dakika ve sıav süresii so 5 dakikası içide, sıavlarıı tamamlasalar bile hiçbir öğrecii saloda çıkmasıa izi verilmeyecektir. Sıavı başlamasıı izleye ilk 15 dakika geçtikte sora hiçbir öğreci sıava alıamaz. 4. Biraz sora soru kitapçıkları dağıtılacaktır. Cevaplamaya geçmede öce size verilecek soru kitapçığıı üzeride ayrıla yere, adıızı, soyadıızı, öğreci umaraızı ve bu salou umarasıı mutlaka yazıız. Sıav souda soru kitapçıkları toplaacak ve sıav merkezide tek tek iceleecektir. Soru Kitapçığıı bir tek sayfası bile eksik çıksa o oturumdaki sıavlarıız geçersiz sayılır. 5. Size verile cevap kağıdı üzerideki T.C. Kimlik No, ad ve soyadı size ait olup olmadığıı mutlaka kotrol ediiz. Cevap kağıdı size ait değilse görevlileri uyarıp size ait cevap kağıdıı alıız. Daha sora cevap kağıdı üzeride ayrılmış ola yerlere T.C. Kimlik umaraızı ve test grubuuzu mutlaka kodlayıız, adıızı soyadıızı yazıız ve ilgili yeri imzalayıız. Kedisie ait olmaya cevap kağıdıı kullaa öğrecileri o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdıa yazılacak her türlü yazı, rakam ve yapılacak işaretlemeler içi koyu yaza siyah kurşu kalem kullaılacaktır. Tükemez kalem veya dolmakalem kesilikle kullaılmayacaktır. Kullaıldığı taktirde cevap kağıdı optik okuyucuda okutulamadığıda öğrecii o oturumdaki sıavı geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdıızda belirtile kitapçık kodu ile size verile soru kitapçığıı koduu ayı olup olmadığıı kotrol ediiz. 8. CEVAPLARIN TÜMÜ CEVAP KAĞIDINA İŞARETLENECEKTİR. Soru kitapçıkları üzerie yapıla işaretlemeler kesilikle değerledirilmez. Her dersi cevabı, o dersi ismii yazılı olduğu sütua işaretlemelidir. Yalış sütua yapacağıız işaretlemeler kesilikle değerledirilmez. 9. Soru kitapçığıı sayfalarıdaki boş yerleri müsvedde yapmak içi kullaabilirsiiz. Başka bir kâğıdı müsvedde olarak kullamak yasaktır. Bu tür işlemleri yapaları o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 10. Öğrecileri soruları ve/veya sorulara verdikleri yaıtları cevap kağıdı dışıda herhagi bir yere yazmaları ve buu sıav salouda dışarıya çıkarmaları yasaktır. Bu kurala uymayaları o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 11. Sıav sırasıda öğrecileri birbirleride kalem, silgi vb. şeyleri istemeleri kesilikle yasaktır. Yasağa uymayaları o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 1. Sıav sırasıda hesap makiesi kullaılabilir. Acak, alfabetik tuş takımı (a, b, c,.v, y, z) ola, üzeride program yapılmasıa, saklamasıa ve çalıştırılmasıa izi vere EXE, STORE, RUN gibi tuşları bulua hesap makieleri ile data bak vb. özel doaımlar kullaılamaz. Hesap makiesii sıav sırasıda ödüç alıması, verilmesi ve değiştirilmesi yasaktır. Bu tür davraışlarda buluaları o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 13. Öğreciler telsiz, cep telefou, çağrı cihazı, taşıabilir bilgisayar vb. iletişim araçları ile görütü kaydetmeye yaraya fotoğraf makiesi, kamera vb. araçları sıava gelirke getirmemeleri kousuda sıava giriş belgeleride uyarılmışlardır. Bu cihazları sıav salouda yalarıda buludura öğrecileri, cihazları kapalı olsa bile, o oturumdaki sıavı geçersiz sayılır. 14. Öğreciler ruhsatlı veya resmi amaçlı kullaılsa bile silah ile sıav biasıa gelmemelidir. Bu öğreciler kesilikle sıava ve biaya alımaz. Bir şekilde girmişlerse dışarı çıkartılıp o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 15. Kıtalarıda izili ola er-erbaşlar dışıda resmi kıyafetle sıava girmek yasaktır. Aksie davraa öğrecileri o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 16. Biraz sora dağıtılacak ola soru kitapçığıda test ile ilgili açıklamalar yazılıdır. Bu açıklamaları okumada ve size "SINAV BAŞLAMIŞTIR" demede soruları cevaplamaya başlamayıız. 17. Sıavıız bittiğide, cevap kâğıdıız ve soru kitapçığıızı salo görevlilerie şahse teslim ediiz. Teslim etmediğiiz evrak edeiyle o oturumdaki sıavlarıız geçersiz sayılır. SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 014 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 341 013 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 341 014 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 341 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 014 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

HİPOTEZ TESTLERİ. İstatistikte hipotez testleri, karar teorisi olarak adlandırılır. Ortaya atılan doğru veya yanlış iddialara hipotez denir.

HİPOTEZ TESTLERİ. İstatistikte hipotez testleri, karar teorisi olarak adlandırılır. Ortaya atılan doğru veya yanlış iddialara hipotez denir. HİPOTEZ TETLERİ İstatistikte hipotez testleri, karar teorisi olarak adladırılır. Ortaya atıla doğru veya yalış iddialara hipotez deir. Öreği para hilesizdir deildiğide bu bir hipotezdir. Ortaya atıla iddiaya

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI.

TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI. TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI Birici Bölüm DENEME-4 Bu sıav iki bölümde oluşmaktadır. * Çokta seçmeli

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3400 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

BİYOİSTATİSTİK İstatistiksel Tahminleme ve Hipotez Testlerine Giriş Dr. Öğr. Üyesi Aslı SUNER KARAKÜLAH

BİYOİSTATİSTİK İstatistiksel Tahminleme ve Hipotez Testlerine Giriş Dr. Öğr. Üyesi Aslı SUNER KARAKÜLAH BİYOİSTATİSTİK İstatistiksel Tahmileme ve Hipotez Testlerie Giriş Dr. Öğr. Üyesi Aslı SUNER KARAKÜLAH Ege Üiversitesi, Tıp Fakültesi, Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim AD. Web: www.biyoistatistik.med.ege.edu.tr

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği Bölümü

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği Bölümü BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makie Mühedisliği Bölümü 1 STAJLAR: Makie Mühedisliği Bölümü öğrecileri, öğreim süreleri boyuca 3 ayrı staj yapmakla yükümlüdürler. Bularda ilki üiversite içide e fazla 10 iş güü süreli

Detaylı

BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ. Doç.Dr. Suat ŞAHİNLER

BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ. Doç.Dr. Suat ŞAHİNLER BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ İkici bölümde verileri frekas tablolarıı hazırlaması ve grafikleri çizilmesideki esas amaç; gözlemleri doğal olarak ait oldukları populasyo dağılışıı belirlemek ve dağılışı geel özelliklerii

Detaylı

ÖRNEKLEME TEORİSİ VE TAHMİN TEORİSİ

ÖRNEKLEME TEORİSİ VE TAHMİN TEORİSİ İSTATİSTİKSEL TAHMİNLEME VE İSTATİSTİKSEL YORUMLAMA TAHMİNLEME SÜRECİ VE YORUMLAMA SÜRECİ ÖRNEKLEME TEORİSİ VE TAHMİN TEORİSİ ÖRNEKLEME VE ÖRNEKLEME ÖRNEKLEME DAĞILIMLARI VE ÖRNEKLEME DAĞILIMLARI Yorumlama

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 016-017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 016-017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - FEN BİLİMLERİ Adı ve Soyadı :... Sııfı

Detaylı

İSTATİSTİK 2. Tahmin Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI. aysecagli@beykent.edu.tr

İSTATİSTİK 2. Tahmin Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI. aysecagli@beykent.edu.tr İSTATİSTİK 2 Tahmi Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI aysecagli@beyket.edu.tr İstatistik yötemler İstatistik yötemler Betimsel istatistik Çıkarımsal istatistik Tahmi Hipotez testleri Nokta tahmii Aralık

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ 113 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI 015-016 - GÜZ R - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL aofdersotlari.et aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:...

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

8. SINIF FEN BİLİMLERİ TESTİ. 1. Aşağıdaki grafikte bir canlının hücre sayısının zamanla değişimi verilmiştir.

8. SINIF FEN BİLİMLERİ TESTİ. 1. Aşağıdaki grafikte bir canlının hücre sayısının zamanla değişimi verilmiştir. FEN BİLİMLERİ TESTİ 1. Aşağıdaki grafikte bir calıı hücre sayısıı zamala değişimi verilmiştir. Hücre sayısı. I. Bölüme II. Bölüme K L M Zama Bu grafiğe göre, I. K zama aralığıda bu calıı hücreleri belli

Detaylı

İSTATİSTİK DERS NOTLARI

İSTATİSTİK DERS NOTLARI Balıkesir Üiversitesi İşaat Mühedisliği Bölümü umutokka@balikesir.edu.tr İSTATİSTİK DERS NOTLARI Yrd. Doç. Dr. Umut OKKAN idrolik Aabilim Dalı Balıkesir Üiversitesi İşaat Mühedisliği Bölümü Bölüm 5 Örekleme

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İstatistik ve Olasılık

İstatistik ve Olasılık İstatistik ve Olasılık Ders 3: MERKEZİ EĞİLİM VE DAĞILMA ÖLÇÜLERİ Prof. Dr. İrfa KAYMAZ Taım Araştırma souçlarıı açıklamasıda frekas tablosu ve poligou isteile bilgiyi her zama sağlamayabilir. Verileri

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

Öğrenci Numarası İmzası: Not Adı ve Soyadı

Öğrenci Numarası İmzası: Not Adı ve Soyadı Öğreci Numarası İmzası: Not Adı ve Soyadı SORU 1. a) Ekoomii taımıı yapıız, amaçlarıı yazıız. Tam istihdam ile ekoomik büyüme arasıdaki ilişkiyi açıklayıız. b) Arz-talep kauu edir? Arz ve talep asıl artar

Detaylı

4/16/2013. Ders 9: Kitle Ortalaması ve Varyansı için Tahmin

4/16/2013. Ders 9: Kitle Ortalaması ve Varyansı için Tahmin 4/16/013 Ders 9: Kitle Ortalaması ve Varyası içi Tahmi Kitle ve Öreklem Öreklem Dağılımı Nokta Tahmii Tahmi Edicileri Özellikleri Kitle ortalaması içi Aralık Tahmii Kitle Stadart Sapması içi Aralık Tahmii

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

SBE 601 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ, ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ

SBE 601 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ, ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ SBE 601 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ, ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ ÖRNEKLEM BÜYÜKLÜĞÜNÜN SAPTANMASI ÖRNEKLEME YÖNTEMLERİ Prof. Dr. Ergu Karaağaoğlu H.Ü. Tıp Fakültesi Biyoistatistik ABD ÖRNEKLEM BÜYÜKLÜĞÜNÜN SAPTANMASI

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

Ki- kare Bağımsızlık Testi

Ki- kare Bağımsızlık Testi PARAMETRİK OLMAYAN İSTATİSTİKSEL TEKNİKLER Prof. Dr. Ali ŞEN Ki- kare Bağımsızlık Testi Daha öceki bölümlerde ölçümler arasıdaki ilişkileri asıl iceleeceğii gördük. Acak sıklıkla ilgileile veriler ölçüm

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3422 2014 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI Bezetimi e öemli faydalarıda birisi, uygulamaya koymada öce alteratifleri karşılaştırmaı mümkü olmasıdır. Alteratifler; Fabrika yerleşim tasarımları Alteratif üretim

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI µ µ içi Güve Aralığı ALTERNATİF İTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMAI Bezetimi e öemli faydalarıda birisi, uygulamaya koymada öce alteratifleri karşılaştırmaı mümkü olmasıdır. Alteratifler; Fabrika yerleşim tasarımları

Detaylı

İstatistik ve Olasılık

İstatistik ve Olasılık İstatistik ve Olasılık Ders 3: MERKEZİ EĞİLİM VE DAĞILMA ÖLÇÜLERİ Prof. Dr. İrfa KAYMAZ Taım Araştırma souçlarıı açıklamasıda frekas tablosu ve poligou isteile bilgiyi her zama sağlamayabilir. Verileri

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İSTATİSTİKSEL TAHMİNLEME VE HİPOTEZ TESTİ

İSTATİSTİKSEL TAHMİNLEME VE HİPOTEZ TESTİ İSTATİSTİKSEL TAHMİNLEME VE HİPOTEZ TESTİ Bu bölümdeki yötemler, bilimeye POPULASYON PARAMETRE değeri hakkıda; TAHMİN yapmaya yöelik ve, KARAR vermekle ilgili, olmak üzere iki grupta icelemektedir. Parametre

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3476 2014 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

NİÇİN ÖRNEKLEME YAPILIR?

NİÇİN ÖRNEKLEME YAPILIR? İÇİ ÖREKEME YAPIIR? Zama Kısıdı Maliyeti Azaltma Hata Oraıı Azaltma Souca Ulaşma Hızı Doç.Dr. Ali Kemal ŞEHİRİOĞU Araş.Gör. Efe SARIBAY Örekleme Teorisi kousuu içide, Örekleme Tipleri populasyoda örek

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2018-2019 PFE GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI ÖGRENCİNİN ADI SOYADI : T.C. KİMLİK NO : OKULU / SINIFI : SINAVA GİRDİĞİ İLÇE: SINAVLAİLGİLİUYARILAR: İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 018 SINAVI Kategori: Lise Matematik Soru Kitapçık

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2018-2019 PFE GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ :... :... :... :... GENEL AÇIKLAMALAR

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ :... :... :... :... GENEL AÇIKLAMALAR 015CS4-015CS4- ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ADI SOYADI T.C. KİMLİK NO SALON NO SIRA NO Bu kitapçıkta İşletme Lisas Programıa ait dersler yer almaktadır. 1.Soru kitapçığıızı türü A dır. Kitapçık

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2018-2019 PFE GÜZ DÖNEMİ VİZE SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3412 2014 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3478 2014 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI İKİ ALANDA PERSONEL ALIM SINAVI

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

ˆp x p p(1 p)/n. Ancak anakütle oranı p bilinmediğinden bu ilişki doğrudan kullanılamaz.

ˆp x p p(1 p)/n. Ancak anakütle oranı p bilinmediğinden bu ilişki doğrudan kullanılamaz. YTÜ-İktisat İstatistik II Aralık Tahmii II 1 ANAKÜTLE ORANININ (p GÜVEN ARALIKLARI (BÜYÜK ÖRNEKLEMLERDE Her birii başarı olasılığı p ola birbiride bağımsız Beroulli deemeside öreklemdeki başarı oraıı ˆp

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo umaraızı

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı