aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL"

Transkript

1 ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo umaraızı yukarıya yazmayı uutmayıız. Cevap Kağıdıızda belirtile kitapçık kodu ile size verile soru kitapçığıı koduu ayı olup olmadığıı kotrol ediiz. GENEL AÇIKLAMA A BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL 1. Bu soru kitapçığıdaki testler şulardır: Testi Adı: Soru Sayısı Sayfa No İSTATİSTİK-II 0 0 SOSYAL MEDYA 0 06 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II 0 09 TÜRK DİLİ-II 0 1. Bu kitapçıkta yer ala her bir test içi cevaplama süresi 30 dakikadır. 3. Bu test kitapçığıda yer ala dersleri içerikleride basımda sora değişiklik yapılmış olabilir. Testteki soruları ders kitabıızda verile bilgilere göre cevaplayıız. Bir soruu cevabı soraki düzelemelerle değişmiş olsa bile, doğru ola cevabı kitaptaki bilgiye göre işaretleyiiz. 4. Cevaplamaya istediğiiz testi istediğiiz sorusuda başlayabilirsiiz. Yalız, cevaplarıızı cevap kağıdıda o test içi ayrılmış ola bölümdeki ayı umaralı cevap yerie işaretlemeyi uutmayıız. 5. Cevaplarıızı koyu siyah ve yumuşak bir kurşu kalemle işaretleyiiz. İşaretiizi cevap yerii dışıa taşırmayıız. Tükemez veya mürekkepli kalem kullamayıız. 6. Değiştirmek istediğiiz bir cevabı yumuşak bir silgi ile, cevap kağıdıı örselemede temizce siliiz ve doğru cevabıızı işaretlemeyi uutmayıız. 7. Cevap kağıdıızı buruşturmayıız, katlamayıız ve üzerie gereksiz hiç bir işaret koymayıız. 8. Bu kitapçıktaki her soruu bir tek doğru cevabı vardır. Bir soru içi birde çok cevap yeri işaretlemişse o soru yalış cevaplamış sayılacaktır. 9. Cevaplarıız pualaırke her doğru cevabııza bir pua verilecek, yalış cevaplarıız dikkate alımayacaktır. Bu edele kitapçıktaki tüm sorular içi size doğru görüle seçeeği işaretleyerek cevapsız soru bırakmamaız yararııza olabilir. 10. Kitapçığı sayfalarıdaki boş yerleri müsvedde içi kullaabilirsiiz. Aadolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı Aadolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

2 İSTATİSTİK-II A 013 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A 4. Bu testteki soruları cevaplamasıda gerekli olabilecek tablolar ve formüller kitapçığı souda verilmiştir. Tek yölü üst kuyruk testide öreklem istatistiğii ormal dağıldığı bilimektedir. Bua göre, %5 alamlılık düzeyide yapılacak testte kabul bölgesii orasal büyüklüğü kaçtır? 1. Tam sayım yapılamadığı durumda evre parametresiyle ilgili bir geelleme yapmak amacıyla bir grup birimi seçilmesi işlemie e ad verilir?. 0,95 0,5 0,5 0,05 0,05 Öreklem Tam sayım Örekleme Birimi Örekleme Gözlem Birimi 5. Taımlaa evrei birimleri araştırmaya kou ola değişke bakımıda heteroje olduğu durumda temsili öreklem oluşturma imkâı vere örekleme yötemi aşağıdakilerde hagisidir? Birlikte değişim gösterme eğilimideki değişkeler arasıdaki ilişkii derecesii temsil ede katsayıya e ad verilir? 6. Regresyo katsayısı Belirlilik katsayısı Değişim katsayısı Belirsizlik katsayısı Korelasyo katsayısı X : 1, 8, 10, 9, 11 Y : 7, 9, 6, 8, 5 Yukarıdaki bileşik seriye ait basit doğrusal regresyo deklemi aşağıdakilerde hagisidir? Tabakalı örekleme Basit rassal örekleme Tek aşamalı örekleme Çok aşamalı örekleme Kartopu öreklemesi Y =1,4 + 0,7X Y =14-0,7X Y =14+0,7X Y =35-1,4X Y =35+1,4X 3. Normal dağılıma sahip bir evrede rassal olarak seçile 5 birimlik öreklemi ortalaması 16 ve stadart sapması 4 olarak hesaplamıştır. 7. Bua göre, evre ortalaması %99 güvele hagi aralıkta yer alır? Gözlem sayısı 00 ola bir araştırmada kotejas katsayısı 0,10 olarak bulumuştur. Bua göre, istatistiğii değeri kaçtır? 14,0 16,7 14,8 17,7 15,8 17,76 15,30 16,69 15,36 16,74,0,5 3,5 4,3 4,58 İzleye sayfaya geçiiz.

3 013 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A A 8. Belirlilik katsayısıı değeri 0,90 ise, aşağıdaki ifadelerde hagisi doğrudur? Bağımlı değişkedeki değişimi 0,10 luk bölümü bağımsız değişke tarafıda açıklaır. Bağımlı değişkedeki değişikliği 0,81 lik bir bölümü bağımsız değişke tarafıda açıklaır. Bağımsız değişkedeki bir birimlik değişiklik bağımlı değişkede 0,90 lık bir değişime ede olacağıı belirtir. Değişkeler arasıda ayı yölü zayıf bir ilişki vardır. Bağımlı değişkedeki değişimi 0,90 lık bölümü bağımsız değişke tarafıda açıklaır. 9. Gelir ve harcama miktarı arasıdaki ilişkii icelediği bir araştırmada regresyo deklemi Ŷ=10+0,8X olarak kurulmuştur. Bu dekleme göre, geliri Türk Lirası ola bir kişii harcama miktarıı kaç Türk Lirası olması bekleir? 11. ˆ Yukarıdaki seri içi Y - Y = 7,1 ike, tahmileri stadart hatası kaça eşittir? 1,4 1,34 1,44 1,54 1,64 Yıllar Satışlar (kg) YILLAR SATIŞ (Türk Lirası) Aşağıdakilerde hagisi zama serisii etkileye temel faktörlerde biri değildir? Uzu devre eğilimi(tred) Kojoktürel dalgalamalar Mevsimsel dalgalamalar Rassal dalgalamalar Talep dalgalamaları Yukarıdaki zama serisi içi üçerli hareketli ortalama hesapladığıda 007 yılı tred değeri kaçtır? İzleye sayfaya geçiiz.

4 013 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A A 13. Yıllar İhracat (Milyo TL) Yukarıdaki zama serisii doğrusal tred deklemie göre 01 yılı içi ihracat ögörü değeri edir? Dört bilgisayar şirketii yıllara göre bilgisayar satış fiyatları (Bi Türk Lirası) ve satış miktarları zama serisi olarak aşağıdaki tabloda verilmiştir. K şirketi L Şirketi M şirketi N şirketi Yıllar i Fiyat Miktar Fiyat Miktar Fiyat Miktar Fiyat Miktar Bu bilgilere göre, 010 yılı Paasche fiyat ideksi yüzde kaçtır? 60,80 67,80 74,80 76,80 77, X malıı yıllık satış miktarlarıda (Adet) oluşa zama serisi aşağıdaki tabloda verilmiştir. Yıllar i X malı satış miktarı (Adet) Bu bilgilere göre, X malı içi 011 yılı Değişke Esaslı Miktar İdeksi yüzde kaçtır? 86,90 90,85 93,8 96,95 98, X malıı birim satış fiyatlarıda (Türk Lirası\kg) oluşa zama serisi aşağıdaki tabloda verilmiştir. Yıllar i X malı satış fiyatı (Türk Lirası/kg) Bu bilgilere göre, X malı içi 010 yılı Sabit Esaslı Fiyat İdeksi yüzde kaçtır? 83,33 93,33 111,11 116,67 16,67 4 İzleye sayfaya geçiiz.

5 013 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A A 17. Bir bakada alıa tüketici kredilerii büyük çoğuluğu ev ve otomobil almak içi kullaılmıştır. 009 ile 011 yılları arasıda bular içi alıa krediler zama serisi olarak aşağıdaki tabloda verilmiştir. Bu zama seriside 009 yılıda krediledirile ev sayısı adet ve otomobil ise adet olmuştur. Otomobil kredisi Yıllar i Ev kredisi kredi tutarı (Milyo Türk Lirası) kredi tutarı (Milyo Türk Lirası) Bu bilgilere göre, 010 yılı Laspeyres fiyat ideksi yüzde kaçtır? 13,48 131,36 143,48 53,48 63, Bir karar verme süreci soucuda kazaç yapılı bir problemde elde edile stratejiler aşağıdaki tabloda verilmiştir. Karar Alteratifleri Doğal Durumlar I II III Alteratif Alteratif Alteratif Alteratif Alteratif Bu tabloya göre, iyimserlik ölçütüe dayaarak e iyi karar alteratifi aşağıdakilerde hagisidir? Alteratif 1 Alteratif Alteratif 3 Alteratif 4 Alteratif Bir karar ağacıyla ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi doğrudur? Karar düğümü, karar ağacıı bitiş düğümüdür. Karar düğümü daire sembolü ile gösterilir. Karar alteratifleri şas düğümleri ile gösterilir. E iyi karar alteratifie bir ok işareti koulur. Bir karar ağacıda sadece tek bir karar verme söz kousudur. 0. Hurwicz i geelleştirilmiş iyimserlik ölçütüyle ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi kesilikle yalıştır? İyimserlik ve kötümserlik ölçütlerii bir arada kullaa bir ölçüttür. Karar vericii iyimserlik düzeyi 0 ise karar verici kötümserdir. Karar vericii iyimserlik düzeyi 1 ise karar verici iyimserdir. Karar vericii iyimserlik düzeyi -1 ile 1 arasıda değerler alır. Belirsizlik altıda karar verme durumuda kullaıla bir ölçüttür. 5 İzleye sayfaya geçiiz.

6 SOSYAL MEDYA A 013 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A 1. Basılı kültür döemi aşağıdaki olaylarda hagisi ile birlikte aılmaktadır?. Yazıı icadı Tipografii ortaya çıkması Tamtamları kullaılmaya başlaması Hiyeroglif yazı sistemii buluması Matbaaı icadı 6. Pazarlık gücü Yaptırım gücü Etkilik gücü Etkileşim gücü Bilgi asimetrisi Sosyal grafiği belirlemesi hagi amaca hizmet etmez? Ağ içide etki gücü yüksek ola üyeleri belirlemeye yarar. Marka hakkıda kouşulaları aaliz etmeyi sağlar. Etkili kişileri hagi sosyal medya platformlarıı kulladıkları görmeyi sağlar. Sosyal ağlar içide, içeriği hagi yolları izleyerek yayılacağıı görsel olarak ortaya koymayı sağlar. Belirli ilgi alaları çevreside toplamış gruplar belirleebilir. Kurumsallaşma aşaması Ticarileşme aşaması Durguluk aşaması Rekabet aşaması Yeilik aşaması Aşağıdaki Web 1.0 ile ilgili ifadelerde hagisi doğrudur? Web 1.0 da tüketicileri ve kullaıcıları büyük orada söz hakkı bulumaktadır. Web 1.0 etkileşimi olmadığı, tek taraflı bilgi aktarımıı olduğu bir ortamdır. Web 1.0 içide çift taraflı iletişim söz kousudur. Web 1.0 etkileşimli bir ortamı ifade etmektedir. Web 1.0 içide oluşturula web sayfaları diamik bir yapıya sahiptir. 4. Sosyal etkileşim içideki taraflarda birisii diğerlerie göre daha iyi ya da daha fazla bilgi sahibi olması durumu aşağıdaki kavramlarda hagisi ile ifade edilmektedir? Iteret i temel kavramlarıı oluşturulduğu, doaım ve yazılım usurlarıı hayata geçirildiği 1961 de 1974 yılıa kadarki süreyi kapsaya döeme e ad verilmektedir? Kazaılmış medyaı e öemli avatajı aşağıdakilerde hagisidir? Hashtag hagi sosyal medya platformuda kullaıla etiketlemedir? 8. Kotrollü olması Yaygı olması İtibarlı olması İsteğe bağlı olması Uzu ömürlü olması Aşağıdakilerde hagisi popüler bloggig araçlarıda biridir? 6 Saal düyalar Bloggig İceleme ve değerledirme siteleri Mikrobloggig Iteret forumları TypePad Twitter SlideShare Reddit Diigo İzleye sayfaya geçiiz.

7 A 013 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A 9. Bir medyayı yükleyei bilgilerii yer aldığı sayfaya e ad verilir? 13. Arama motoru pazarlaması aşağıdakilerde hagisie sahiptir? Lik sayfası Liste sayfası Medya sayfası Detay sayfası Profil sayfası E düşük yöledirme başıa maliyet e yüksek yatırım getirisi E yüksek yöledirme başıa maliyet e düşük yatırım getirisi E yüksek yöledirme başıa maliyet e yüksek yatırım getirisi Nötr yöledirme başıa maliyet e yüksek yatırım getirisi E düşük yöledirme başıa maliyet e düşük yatırım getirisi 10. Eğer müşterii deeyimleri saal düya içeriside maksimum seviyeye çıkarılabilir ise şirketler içi saal düyalar aşağıdakilerde hagi fırsatı suar? Oyu oyama Optimal test ve pazarlama platformu Avatar seçme Toplatı yürütme Mülakat gerçekleştirip işe alma 14. Sosyal medyaı halkla ilişkilere etkileriyle ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi yalıştır? Hedef kitle kapsamıa çevrimiçi topluluklar eklemiştir. Medya karması olarak kullaıcı tarafıda yaratıla içerik siteleri kullaılmaya başlamıştır. Çift yölü iletişim kurum itibarıı olumsuz yöde etkilemektedir. Saal ortamda etkiliklere katılım fırsatları yaratmak kolaylaşmıştır. Olumlu mesajları yayılması içi ağızda ağıza pazarlama tekikleri kullaılabilir hale gelmiştir. 11. QR kod e demektir? Beğei kodu Paylaşım kodu Yarışma kodu Hızlı yaıt kodu Süreç kodu 15. Aşağıdakilerde hagisi, sosyal medyaı kullaıldığı bir halkla ilişkiler kampayasıı aşamalarıda biri değildir? 1. Başka kullaıcıları karar vermesie yardımcı olmak içi kullaıcı iceleme ve değerledirmelerii yayımlaya sosyal medya platformua e ad verilir? Sosyal işaretleme siteleri Olie iceleme ve değerledirme siteleri Sosyal haber siteleri Mikrobloggig Medya paylaşım siteleri 7 Araştırma aşaması Plalama aşaması İletişim aşaması Bütüleştirme aşaması Değerledirme aşaması İzleye sayfaya geçiiz.

8 013 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A A 16. Facebook içideki etkilik uygulaması - evet applicatio sosyal ağları halkla ilişkiler açısıda hagi şekilde kullaımıa bir örektir? Kriz yöetimi Kurumsal itibarı izlemesi Rakip ve ilgili kuruluşları halkla ilişkiler kapsamıdaki eylemlerii takip etme İşletmeleri sposorluk yaptıkları spor, kültür, saat etkiliklerii tüketicilerie ve diğer hedef kitlelere duyurması Profil yaratma 17. I. Arama motorları ve sosyal ağlarda işletme ve marka ile ilgili tüm aahtar kelimeleri düzeli olarak takibi II. Techorati ve Feedster gibi blogları takip ede sistemleri düzeli izlemesi III. Hedef kitlelere sistematik ve doğru bilgi akışıı sağlaması Sosyal medya ortamıda itibarı izlemesi ve korumasıı sağlamak içi yukarıdakilerde hagisi ya da hagileri yapılabilir? I, II ve III Yalız I Yalız II I ve II II ve III 19. Yatırımı geri döüşü ile ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi doğrudur? Yatırımı geri döüşü hesaplaması kullaıla medyaya göre farklılık gösterir. Yatırımı geri döüşü hesaplamalarıda kullaıla birimleri ayı olmasıa gerek yoktur. Yatırımı geri döüşü bir işletme metriğidir. Sosyal medya projesi içi kullaıla tüm kayakları bir maliyeti yoktur. Yatırımı geri döüşü hesaplaması, yatırım başladığı ada itibare hesaplaabilir. 18. Sosyal medya ölçüm sürecii ilk adımıı oluştura ve bir amaç ile dilemek olarak da taımlaa adım aşağıdakilerde hagisidir? İzleme Ölçüm Aaliz Raporlama Gözlem 0. Aşağıdakilerde hagisi bir işletmei sosyal medya ölçümü açısıda buluabileceği durumlarda biri değildir? Tecrübesiz iyimserler Çıkmaz sokak Başarısız girişimciler Ölç ve düzelt Başarı içi tekrar et 8 İzleye sayfaya geçiiz.

9 013 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A 1. I. Halifeliği kaldırılması II. Medei Kau u kabulü III. Türk harflerii kabul edilmesi IV. Soyadı Kauu ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Yukarıdaki olayları kroolojik sıralaması aşağıdaki seçeeklerde hagiside birlikte ve doğru olarak verilmiştir? I-II-III-IV I-III-II-IV II-I-III-IV III-II-IV-I IV-I-III-II. Aşağıdaki devletlerde hagisi, 1930 lu yıllarda revizyoist (statükoyu değiştirme) bir politika izlemiştir? Yuaista Romaya Bulgarista Yugoslavya Türkiye 4. Osmalıcılık ve İslamcılık politikalarıı iceleyerek buları uygulamasıı olaaklı olmadığıı öe süre ve Türkçülük düşücesii savuulmasıı isteye ilk düşüür aşağıdakilerde hagisidir? Ziya Gökalp Ahmet Ağaoğlu Teki Alp Yusuf Akçura Fuat Köprülü 5. II. Düya Savaşı sırasıda ulusal ekoomi ve savuma koularıda düzeleme yapılması içi hükümete geiş yetkiler vere yasal düzeleme aşağıdakilerde hagisidir? Milli İktisat Kauu Varlık Vergisi Toprak Mahsulleri Kauu Yüksek İktisat Meclisi Kauu Milli Koruma Kauu 6. 4 Ocak 1980 de yürürlüğe koa İstikrar Programı ı e öemli özelliği aşağıdakilerde hagisidir? Gümrük duvarlarıı yükseltmesi Ati-eflasyoist politikaları ve dışa açılmayı özedirmesi Yabacı sermaye akışıa sıırlama getirmesi Gelir dağılımıdaki degesizliği azaltması Mal darlıklarıı artırarak devam ettirmesi A 3. Aşağıdakilerde hagisi, hilafeti kaldırılmasıı hızladıra gelişmelerde biri değildir? Halifei devlet başkaı gibi davraması Halifei bütçesii artırma isteğide buluması Halifei devrimlere karşı bir güç odağı halie gelme ihtimali Emir Ali ve Ağa Ha ı Başbaka İsmet İöü ye göderdikleri mektubu basıda yer alması Halifei ABD Başkaıa mektup yazması 7. Aşağıdakilerde hagisi, Demokrat Parti i kurulmasıa ede ola gelişmelerde biridir? Dörtlü Takriri reddedilmesi II. Düya Savaşı sırasıda izlee dege politikasıı yarattığı hoşutsuzluk Sovyetler Birliği i toprak talebide buluması Aayasa değişikliğii çok partili hayatı zorulu kılması Milli iktisat politikasıı iflas etmesi 9 İzleye sayfaya geçiiz.

10 A 013 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A da hükümete iktisadi ve sosyal koularda daışmalık yapmak üzere oluşturula kurum aşağıdakilerde hagisidir? ABD i II. Düya Savaşı edeiyle yıkıma uğraya Avrupa ülkelerie ekoomik yardımda bulumasıı ögöre ve Türkiye i de dâhil edildiği girişim aşağıdakilerde hagisidir? Âli İktisat Meclisi Ekoomik ve Sosyal Kosey Türk İş Koseyi Devlet Plalama Teşkilatı Plalama Kurulu Cumhuriyet i ilaıda sora, Türk Dış Politikasıa yö vere temel ilkeler aşağıdaki seçeeklerde hagiside birlikte ve doğru olarak verilmiştir? 13. Türkiye yi yılları arasıda tek başıa yöete parti aşağıdakilerde hagisidir? Revizyoizm ve Batıcılık Statükoculuk ve Batıcılık Patürkizm ve Barışçıl Batı karşıtlığı ve İçe kapama Barışçıl ve Eterasyoalizm 10. Türkiye i II. Düya Savaşı a girmesi kousuda, Ocak 1943 tarihide İsmet İöü ve Wisto Churchill arasıda gerçekleştirile görüşme aşağıdakilerde hagisidir? Doğru Yol Partisi Milliyetçi Demokrasi Partisi Aavata Partisi Büyük Türkiye Partisi Adalet Partisi 14. Aşağıdakilerde hagisi, 1 Eylül 1980 de öce kurula Milliyetçi Cephe Hükümetleri arasıda yer almaz? İstabul Görüşmesi Akara Görüşmesi Lodra Görüşmesi Adaa Görüşmesi Kazablaka Görüşmesi atlaşmalarda hagisiyle, 11. Aşağıdaki Türkiye bir Avrupa devleti tarafıda başlatıla savaşı Akdeiz e yayılması halide İgiltere ve Frasa ya yardım etme yükümlülüğü altıa girmiştir? Truma Doktrii Marshall Plaı Atlatik Atlaşması Ödüç ve Kiralama Kauu Eisehower Doktrii Cumhuriyetçi Güve Partisi Milli Selamet Partisi Adalet Partisi Milliyetçi Hareket Partisi Doğru Yol Partisi 15. II. Düya Savaşı da sora taımış bir saayici ola Nuri Demirağ ı liderliğide, birici meclis döemi muhalifleride bazı isimleri de katılımıyla kurula siyasi parti aşağıdakilerde hagisidir? Sadabad Paktı Karşılıklı Yardım Atlaşması Küçük Atat Briad-Kellogg Paktı Locaro Atlaşmaları 10 Millet Partisi Hürriyet Partisi Milli Kalkıma Partisi Liberal Demokrat Parti Türk Muhafazakâr Partisi İzleye sayfaya geçiiz.

11 013 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A A Mayıs 1960 askeri darbeside sora yöetimi elie ala güç aşağıdakilerde hagisidir? Milli Selamet Komitesi Milli Güvelik Koseyi Milli Birlik Komitesi Milli Müdafaa Komitesi Milli Güvelik Kurulu 17. Aşağıdakilerde hagisi, 1961 Aayasası ı temel özellikleride biri değildir? Kişi hak ve özgürlüklerii sıırlaması Yumuşak bir kuvvetler ayrılığıı beimsemesi Aayasa Mahkemesi i kurulmasıa karar verilmesi Cumhuriyet Seatosu a yer verilmesi İşçilere toplu sözleşme ve grev hakkı taıması 0. Aşağıdakilerde hagisi, Milli Nizam Partisi i savuduğu temel görüşlerde biridir? Ortak pazara karşı çıkması Liberal iktisat politikasıı katı bir şekilde savuması Batılılaşmada taviz vermemesi Küçük bir ordu kurulmasıı savuması Sosyalizmi esas alması 18. Türkiye de radyoya ilk kez tarafsız ve özerk bir statü kazadıra aayasa aşağıdakilerde hagisidir? 1876 Aayasası 191 Aayasası 194 Aayasası 1961 Aayasası 198 Aayasası yılları arasıda görev yapa Türkiye i beşici Cumhurbaşkaı aşağıdakilerde hagisidir? Celal Bayar Fahri Korutürk İhsa Sabri Çağlayagil Cemal Gürsel Cevdet Suay 11 İzleye sayfaya geçiiz.

12 TÜRK DİLİ-II A 013 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A 1. Sevdiğimiz bir isa bizim düyamızda ayrılıca gölümüze bir perişalıktır çöküverir, kedi kedimize: Bir daha göremeyeceğim o yüzü... Bir daha işitemeyeceğim o sesi... deyip deyip içleiriz. Öyle ki ölümde de öte kavuşmalar hayal ederek avusak bile durmuş bir kalbi tekrar vurmayacağıı düşüdüğümüz içi yaramızı oulmaz saırız. Bir süre sora her derdi devasıı bula güler ou da şifasıı getirir. Birdebire ölümü alamı gözümüzde kaybolur, o sevdiğimiz isa gerçek hayatta daha kuvvetli, saki daha gerçek bir hayatla aılarımızda yaşamaya başlar. Kısacası hiçbir şey kedide öce olmuşları büsbütü silemez, olmamış edemez. Ölüm de isaı yok edemez. 4. Yukarıdaki cümlede boş ayraçla gösterile yerlere koması gereke oktalama işaretleri aşağıdakileri hagiside sırasıyla ve doğru olarak verilmiştir? 5. Yukarıdaki parçada aşağıdakilerde hagisie değiilmemiştir? Bir kompozisyou giriş bölümüü etkili kılmak içi başvurula yötemler aşağıdakileri hagiside birlikte ve doğru olarak verilmiştir? 3. (.), (.), (?) (-), (?), (-) (;), (;), (,) ( ), (?), ( ) ( ), (?), ( ) Aşağıdaki cümleleri hagiside bir üsüz türemesi meydaa gelmiştir? Söyledikleride yüzde yüz haklı olduğuu düşüüyorum; acak haklı olma soucu değiştirmiyor ki Soğukta bütü bedeim buz kesilmişti; öyle ki artık e el e de ayak parmaklarımı hissedebiliyordum. Artık kedi köşeme çekildim. Şimdi bütü geçmişimi gözde geçiriyor, tıpkı bir film gibi dışarıda seyrediyorum. Eleştirdiğimiz, kızdığımız, kıadığımız kişileri de içimizde birisi veya bir başkasıı sevdiği, yakıı, dostu olduğuu göz ardı etmemeliyiz. Çiçeklerimle, sağ olsu, komşum ilgileecek. Kedisie aahtarımı bırakıyorum. Oları her gü sulayacak. Ölüm, mutlak bir sosuzluktur. Sevdiğimiz birii kaybettiğimizde ou bir daha göremeyeceğimiz duygusu caımızı çok acıtır. Ölüm sevdiklerimizi yok edemez. Hissedile ölüm acısı zama geçtikçe hafifler. Kaybettiğimiz sevdiklerimizi zamala daha bir gerçekmiş gibi aılarımızda yaşatırız.. Buu üzerie Arda: ( )Şimdi e yapmayı düşüüyorsu ( ) ( ) diye sordu. Soru sorma-alıtılama- Souca bağlama Öyküleme-Souca bağlama- Etkili yazım Souca bağlama-örekleme-alıtılama Öyküleme-Alıtılama-Soru sorma Etkili yazım-soru sorma-örekleme 6. Aşağıdaki cümleleri hagiside ek fiil kullaılmamıştır? Usta ile çırak hiç kouşmazlardı. Alaşmaları içi kouşmaı da hiç gereği yoktu. Hüseyi öle ağabeyimi adıymış, daha üç aylıkke ölmüş, sora be doğuca, baa ou adıı vermişler. Lise döemide, biz de arkadaşlarla duvar gazetesi çıkardık. O zamalar be de yazdım. Geçke yalızca bir kişiye âşık olmuştum. Bütü geçliğim boyuca tek kişiye vurgudum. Ne vardı beimle gelseydi? Çok güzel bir oyudu. Aşağıdaki cümleleri hagiside kesme işaretii kullaımıda bir yalışlık yapılmıştır? Malazgirt te asker bakımıda sayıca az ola Türk ordusuu Bizas karşısıdaki zaferi düyaı sayılı savaş başarılarıda biridir i alamı Aadolu u bir daha geri döülmez biçimde Türk leşmesi ve İslam laşması demekti. Eskide değil ceplerde, evlerde bile telefo yoktu. Şehirler arası veya ülkeler arası görüşmek içi isalar, saatlerce PTT i şubeleride bekleşirlerdi. Bu yaz İzmir e gitmeyeceğim, tatilimi Atalya da geçireceğim. Kur a da geçe Ashab-ı Kehf yai halk arasıdaki adıyla Yedi Uyurlar ı sakladığı iddia edile mağara, Mersi dedir. 7. Aşağıdaki yazarlarda hagisi Frasız edebiyatıda deeme türüü kurucusu olarak kabul edilir? 1 Molier Michel de Motaige Joha Wolfgag vo Goethe Victor Hugo Fyodor Mihailoviç Dostoyevski İzleye sayfaya geçiiz.

13 A 013 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A 8. Aşağıdakilerde hagisi gazete ya da dergi yazısı ola fıkra türüü özellikleride biri değildir? 13. I. II. III. IV. Kouu gücel ve ilgi çekici olması Kou hakkıda öemli oktalara okuru dikkatii çekilmesi ya da düşümesii sağlaması Düşüceleri ayrıtıya iilmede yalı ve etkili bir dille kaleme alıması Kouu belgelere dayadırılarak esel bir biçimde alatılması Giriş, gelişme ve souç bölümleride oluşması 9. İtalik Bold Altı çizgili Hem italik hem bold Bilimsel bir yazıda kayakça listesi oluştururke eser adı yukarıdakilerde hagileriyle gösterilemez? Yalız I Yalız III Yalız IV I ve IV I, II ve III Aşağıdakilerde hagisi roma türüü özellikleride biri değildir? Yaşamış ya da yaşaması olası olayları kurmacaya dayalı olarak alatılması İç içe geçmiş birçok öyküde oluşması Karmaşık bir olay örgüsüü olması Özel bir alatımıı olması Olayları geçtiği yeri ve zamaı dar bir pla içide işlemesi 10. Aşağıdakilerde hagisi özellikleride biridir? pastoral hagisi eleştirel 14. Aşağıdakilerde düşümei özellikleri arasıda yer almaz? şiiri Serim, düğüm ve çözüm bölümlerii olması İsalar arasıda geçe olayları diğer calılar arasıda geçiyormuş gibi alatılması Yalı bir dille çobaları yaşamlarıı, üzütülerii, aşklarıı alatılması Bir düşüceyi açıklama amacı güdülmesi Souda okura ahlak dersi verilmesi 15. Dileyicii sözlü tepkide bulumada, sessizce dileme etkiliğide buluduğu dileme türü aşağıdakilerde hagisidir? 11. Bazı resmî kuruluşları veya tüzel kişileri bir kou üzerie yaptıkları toplatı veya oturumlarda sora oluşa görüşlerii, komisyoları gerçekleştirdikleri çalışma ve araştırma souçlarıı oamış deftere yazılmasıa e ad verilir? Dikkat Biçimsellik Nesellik Yorumlama Geiş bir bakış açısı Aktif dileme Yaratıcı dileme Not alarak dileme Pasif dileme Grup halide dileme Dilekçe Tutaak Rapor Özgeçmiş Karar 1. Bilimsel bir araştırma kousu seçerke aşağıdakilerde hagisie dikkat edilmez? 16. Aşağıdakilerde hagisi dileme sürecii etkileye çevre temelli faktörlerde biri değildir? Popüler bir kou olmasıa Araştırmacıı yeteeğie ve ilgi alaıa Kouu araştırılabilirlik durumua Daha öce yapılmış bir çalışmaı tekrarı olmamasıa Kouu yei ve orijial olmasıa 13 Isı Ses İlgi Işık Fiziksel kofor İzleye sayfaya geçiiz.

14 013 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A A 17. Aşağıdaki kouşma türleride hagisii açıklaması yalış verilmiştir? İş görüşmesi; bir işe başvurma sürecide gerçekleşe kouşmalar içi olduğu gibi, bir kişii mevcut işi dolayısıyla başkalarıyla yaptığı görüşmelerdir. Nutuk; bir düşüceyi belirli bir topluluğa açıklamak veya aşılamak amacıyla açık veya kapalı alalarda yapıla topluluk kouşmalarıdır. Koferas; uzmalık gerektire bir kouda, bu içeriği alayabilecek ve sorular yöeltebilecek dileyici kitlesi karşısıda yapıla kouşmalardır. Açık oturum; öcede belirlee bir kouu, o kouda uzma 3 ya da 5 kouşmacı tarafıda tartışılarak ele alıdığı kouşmalardır. Sempozyum; kurum ve kuruluşları amaçları ve bekletileri çerçeveside belirledikleri temel kouları ele almak üzere seçile uzma kişileri ve katılımcıları, görüşlerii bu toplatılarda paylaştıkları kouşma türleridedir. 18. Aşağıdakilerde hagisi doğru, güzel ve iyi bir sesi sahip olması gereke temel fiziksel özelliklerde biri değildir? Serilik İşitilebilirlik Eseklik Akıcılık Hoşagiderlik 0. İş görüşmeleride dikkat edilmesi gereke hususlarla ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi yalıştır? Görüşmeye katılalar giyim kuşam, temizlik ve bakım koularıda kedilerii çok rahat hissetmeli, rahat ve spor kıyafetlerle görüşmeye gitmelidir. Görüşme her durumda bir programa, radevuya bağlı olarak gerçekleştirilmelidir. Görüşme içi ayrıla süre her iki taraf içi de e etki şekilde değerledirilmelidir. Taraflar yaptığı iş kousuda güve, işe hâkimiyet, ciddiyet gibi koularda birbirlerii tatmi etmeye yardımcı olacak şekilde gerekli bilgi, belgeyi yalarıda hazır buludurmalıdır. Görüşme öceside taraflar hem birbirleriyle hem de görüşme kousu ile ilgili gerekli bilgileri toplamış, hazırlıklarıı yapmış olmalıdır. 19. Aşağıdaki kouşmayı oluştura usurlarda hagisii açıklaması yalış verilmiştir? Boğumlama; ciğerlerde göderile havaı ağız ve buru yoludaki ses aygıtlarıı yardımıyla ağızda çıkarke kouşma sesi biçimlerii almasıdır. Tolama; titreşe, ses vere varlığı titreşim sayısıı az ya da çok oluşudur. Tıı; bir sesi başka seslerde ayırmamızı sağlaya iteliktir. Duraklama; özellikle vurgulaa bir yargıı, mesajı, yüksek tolu ifadei veya bir soruu ardıda gele kısa süreli sessizliktir. Sıklık/frekas; kouşma sesleri, akciğerlerde başlayıp ağız ve buruda soa ere soluum yollarıda sıralamış orgalara çarpıp veya sürtüüp seda halie geldikte sora e so olarak bir kalıpta, egelde geçip ağızda çıka titreşimlerdir. 14 TEST BİTTİ.

15 İSTATİSTİK-II SORULARININ CEVAPLANMASINDA GEREKLİ OLABİLECEK TABLOLAR Tablo 1.. Normal Eğri Alaları z 0,00 0,01 0,0 0,03 0,04 0,,05 0,06 0,07 0,08 0,09 0,0 0, ,0040 0,0080 0,010 0,0160 0,0199 0,039 0,079 0,0319 0,0359 0,1 0,0398 0,0438 0,0478 0,0517 0,0557 0,0596 0,0636 0,0675 0,0714 0,0753 0, 0,0793 0,083 0,0871 0,0910 0,0948 0,0987 0,106 0,1064 0,1103 0,1141 0,3 0,1179 0,117 0,155 0,193 0,1331 0,1368 0,1406 0,1443 0,1480 0,1517 0,4 0,1554 0,1591 0,168 0,1664 0,1700 0,1736 0,177 0,1808 0,1844 0,1879 0,5 0,1915 0,1950 0,1985 0,019 0,054 0,088 0,13 0,157 0,190 0,4 0,6 0,57 0,91 0,34 0,357 0,389 0,4 0,454 0,486 0,517 0,549 0,7 0,5800 0,611 0,64 0,673 0,704 0,734 0,764 0,794 0,83 0,85 0,8 0,881 0,910 0,939 0,967 0,995 0,303 0,3051 0,3078 0,3106 0,3133 0,9 0,3159 0,3186 0,31 0,338 0,364 0,389 0,3315 0,3340 0,3365 0,3389 1,0 0, ,3438 0,3461 0,3485 0,3508 0,3531 0,3554 0,3577 0,3599 0,361 1,1 0, ,3665 0,3686 0,3708 0,379 0,3749 0,3770 0,3790 0,3810 0,3830 1, 0,3849 0,3869 0,3888 0,3907 0,395 0,3944 0,396 0,3980 0,3997 0,4015 1,3 0,403 0,4049 0,4066 0,408 0,4099 0,4115 0,4131 0,4147 0,416 0,4177 1,4 0,419 0,407 0,4 0,436 0,451 0,465 0,479 0,49 0,4306 0,4319 1,5 0,433 0,4345 0,4357 0,4370 0,438 0,4394 0,4406 0,4418 0,449 0,4441 1,6 0,445 0,4463 0,4474 0,4484 0,4495 0,4505 0,4515 0,455 0,4535 0,4545 1,7 0, ,4564 0,4573 0,458 0,4591 0,4599 0,4608 0,4616 0,465 0,4633 1,8 0,4641 0,4649 0,4656 0,4664 0,4671 0,4678 0,4686 0,4693 0,4699 0,4706 1,9 0,4713 0,4719 0,476 0,473 0,4738 0,4744 0,4750 0,4756 0,4761 0,4767,0 0,477 0,4778 0,4783 0,4788 0,4793 0,4798 0,4803 0,4808 0,481 0,4817,1 0,481 0,486 0,4830 0,4834 0,4838 0,484 0,4846 0,4850 0,4854 0,4857, 0,4861 0,4864 0,4868 0,4871 0,4875 0,4878 0,4881 0,4884 0,4887 0,4890,3 0,4893 0,4896 0,4898 0,4901 0,4904 0,4906 0,4909 0,4911 0,4913 0,4916,4 0,4918 0,490 0,49 0,495 0,497 0,499 0,4931 0,493 0,4934 0,4936,5 0,4938 0,4940 0,4941 0,4943 0,4945 0,4946 0,4948 0,4949 0,4951 0,495,6 0,4953 0,4955 0,4956 0,4957 0,4959 0,4960 0,4961 0,496 0,4963 0,4964,7 0,4965 0,4966 0,4967 0,4968 0,4969 0,4970 0,4971 0,497 0,4973 0,4974,8 0, ,4975 0,4976 0,4977 0,4977 0,4978 0,4979 0,4979 0,4980 0,4981,9 0,4981 0,498 0,498 0,4983 0,4984 0,4984 0,4985 0,4985 0,4986 0,4986 3,0 0,4987 0,4987 0,4987 0,4988 0,4988 0,4989 0,4989 0,4989 0,4990 0,4990

16 0 Kritik Nokta Tablo. Kritik t Değerleri Tablosu Alamlılık Düzeyi sd 0,45 0,40 0,35 0,30 0,5 0,0 0,15 0,10 0,05 0,05 0,01 0, ,158 0,35 0,510 0,77 1,000 1,376 1,963 3,078 6,314 1,706 31,81 63,657 0,14 0,89 0,445 0,617 0,816 1,061 1,386 1,886,90 4,303 6,965 9,95 3 0,137 0,77 0,44 0,584 0,765 0,978 1,50 1,638,353 3,18 4,541 5, ,134 0,71 0,414 0,569 0,741 0,941 1,190 1,533,13,776 3,747 4, ,13 0,67 0,408 0,559 0,77 0,90 1,156 1,476,015,571 3,365 4,03 6 0,131 0,65 0,404 0,553 0,718 0,906 1,134 1,440 1,943,447 3,143 3, ,130 0,63 0,40 0,549 0,711 0,896 1,119 1,415 1,895,365,998 3, ,130 0,6 0,399 0,546 0,706 0,889 1,108 1,397 1,860,306,896 3, ,19 0,61 0,398 0,543 0,703 0,883 1,100 1,383 1,833,6,81 3, ,19 0,60 0,397 0,54 0,700 0,879 1,093 1,37 1,81,8,764 3, ,19 0,60 0,396 0,540 0,697 0,876 1,088 1,363 1,796,01,718 3, ,18 0,59 0,395 0,539 0,695 0,873 1,083 1,356 1,78,179,681 3, ,18 0,59 0,394 0,538 0,694 0,870 1,079 1,350 1,771,160,650 3, ,18 0,58 0,393 0,537 0,69 0,868 1,076 1,345 1,761,145,64, ,18 0,58 0,393 0,536 0,691 0,866 1,074 1,341 1,753,131,60, ,18 0,58 0,39 0,535 0,690 0,865 1,071 1,337 1,746,10,583, ,18 0,57 0,39 0,534 0,689 0,863 1,069 1,333 1,740,110,567, ,17 0,57 0,39 0,534 0,688 0,86 1,067 1,330 1,734,101,55, ,17 0,57 0,391 0,533 0,688 0,861 1,066 1,38 1,79,093,539, ,17 0,57 0,391 0,533 0,687 0,860 1,064 1,35 1,75,086,58, ,17 0,57 0,391 0,53 0,686 0,859 1,063 1,33 1,71,080,518,831 0,17 0,56 0,390 0,53 0,686 0,858 1,061 1,31 1,717,074,508, ,17 0,56 0,390 0,53 0,685 0,858 1,060 1,319 1,714,069,500, ,17 0,56 0,390 0,531 0,685 0,857 1,059 1,318 1,711,064,49, ,17 0,56 0,390 0,531 0,684 0,856 1,058 1,316 1,708,060,485, ,17 0,56 0,390 0,531 0,684 0,856 1,058 1,315 1,706,056,479, ,17 0,56 0,389 0,531 0,684 0,855 1,057 1,314 1,703,05,473, ,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,855 1,056 1,313 1,701,048,467, ,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,854 1,055 1,311 1,699,045,46, ,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,854 1,055 1,310 1,697,04,457,750 0,157 0,533 0,3853 0,544 0,6745 0,8416 1,0364 1,816 1,6449 1,9600,364,5759 sd; Serbestlik Derecesi

17 Tablo 3. Ki-kare Tablosu 0,995 0,990 0,975 0,950 0,050 0,05 0,010 0,005 0,001 sd 1 0, ,000 0,0010 0,0039 3,8415 5,039 6,6349 7, ,876 0,0100 0,001 0,0506 0,106 5,9915 7,3778 9,103 10, , ,0717 0,1148 0,158 0,3518 7,8147 9, ,3449 1,838 16,66 4 0,070 0,971 0,4844 0,7107 9, , ,767 14, , ,4117 0,5543 0,831 1, ,0705 1,835 15, ,7496 0, ,6757 0,871 1,373 1,6354 1, , , ,5476, ,9893 1,390 1,6899, , ,018 18,4753 0,777 4, ,3444 1,6465,1797,736 15, ,5345 0,090 1,9550 6, ,7349,0879,7004 3,351 16, ,08 1,6660 3,5894 7,877 10,1559,558 3,470 3, ,3070 0,483 3,093 5,188 9, ,603 3,0535 3,8157 4, ,6751 1,900 4,750 6, , ,0738 3,5706 4,4038 5,60 1,061 3,3367 6,170 8,995 3, ,5650 4,1069 5,0088 5,8919,360 4,7356 7,688 9, , ,0747 4,6604 5,687 6,5706 3,6848 6,1189 9,141 31, , ,6009 5,93 6,61 7,609 4,9958 7, ,5779 3, , ,14 5,81 6,9077 7,9616 6,96 8, , ,67 39, ,697 6,4078 7,564 8,6718 7, , , , , ,648 7,0149 8,307 9,3905 8, ,564 34, ,1565 4, ,8440 7,637 8, , ,1435 3,853 36, ,583 43,80 0 7,4338 8,604 9, , , , ,566 39, , ,0337 8,897 10,89 11,5913 3, , ,93 41, ,7970 8,647 9,545 10,983 1, ,944 36, ,894 4, , ,604 10, , , ,175 38, , , ,78 4 9,886 10,8564 1,401 13, , ,3641 4, , , , ,540 13, , ,655 40, , ,979 5, ,160 1, , ,379 38, ,93 45, ,899 54, ,8076 1, , , , , ,969 49, , , , , ,979 41, , ,78 50, , ,111 14,565 16, ,7084 4, ,73 49,5879 5, , , , , ,497 43, ,979 50,89 53,670 59, ,7065,1643 4,4330 6, , , , , , ,9907 9,7067 3, , , ,40 76, , , ,376 70, ,19 77,995 14,341 19, , , ,4493 sd; Serbestlik Derecesi ; Alam Düzeyi

18 Tablo 4. F Tablo Değerleri Serbestlik Derecesi Sd 1 Alamlılık düzeyi ( =0,05) H Red Bölgesi o Sd ,61 5,79 5,41 5,19 5,05 4,95 4,88 4,8 4,68 4,53 4,37 6 5,99 5,14 4,76 4,53 4,39 4,8 4,1 4,15 4,00 3,84 3,67 7 5,59 4,74 4,35 4,1 3,97 3,87 3,79 3,73 3,57 3,41 3,3 8 5,3 4,46 4,07 3,84 3,69 3,58 3,50 3,44 3,8 3,1,93 9 5,1 4,6 3,86 3,63 3,48 3,37 3,9 3,3 3,07,90, ,96 4,10 3,71 3,48 3,33 3, 3,14 3,07,91,74, ,84 3,98 3,59 3,36 3,0 3,09 3,01,95,79,61,40 1 4,75 3,89 3,49 3,6 3,11 3,00,91,85,69,51, ,67 3,81 3,41 3,18 3,03,9,83,77,60,4,1 14 4,60 3,74 3,34 3,11,96,85,76,70,53,35, ,54 3,68 3,9 3,06,90,79,71,64,48,9, ,49 3,63 3,4 3,01,85,74,66,59,4,4, ,45 3,59 3,0,96,81,70,61,55,38,19 1, ,41 3,55 3,16,93,77,66,58,51,34,15 1,9 19 4,38 3,5 3,13,90,74,63,54,48,31,11 1,88 0 4,35 3,49 3,10,87,71,60,51,45,8,08 1,84 1 4,3 3,47 3,07,84,68,57,49,4,5,05 1,81 4,30 3,44 3,05,8,66,55,46,40,3,03 1,78 3 4,8 3,4 3,03,80,64,53,44,37,0,01 1,76 4 4,6 3,40 3,01,78,6,51,4,36,18 1,98 1,73 5 4,4 3,39,99,76,60,49,40,34,16 1,96 1,71 6 4,3 3,37,98,74,59,47,39,3,15 1,95 1,69 7 4,1 3,35,96,73,57,46,37,31,13 1,93 1,67 8 4,0 3,34,95,71,56,45,36,9,1 1,91 1,65 9 4,18 3,33,93,70,55,43,35,8,10 1,90 1, ,17 3,3,9,69,53,4,33,7,09 1,89 1,6 40 4,08 3,3,84,61,45,34,5,18,00 1,79 1, ,00 3,15,76,53,37,5,17,10 1,9 1,70 1, ,96 3,11,7,49,33,1,13,06 1,88 1,65 1, ,94 3,09,70,46,31,19,10,03 1,85 1,63 1,8 10 3,9 3,07,68,45,9,18,09,0 1,83 1,61 1,5 3,84 3,00,61,37,1,10,01 1,94 1,75 1,5 1,01 F Sd 1 ; Gruplararası serbestlik derecesi Sd ; Gruplariçi serbestlik derecesi

19 Tablo 5. F Tablo Değerleri Alamlılık düzeyi ( =0,01) H Red Bölgesi o Serbestlik Derecesi Sd 1 Sd ,6 13,7 1,06 11,39 10,97 10,67 10,46 10,9 9,89 9,47 9,0 6 13,75 10,9 9,78 9,15 8,75 8,47 8,6 8,10 7,7 7,31 6,88 7 1,5 9,55 8,45 7,85 7,46 7,19 6,99 6,84 6,47 6,07 5, ,6 8,65 7,59 7,01 6,63 6,37 6,18 6,03 5,67 5,8 4, ,56 8,0 6,99 6,4 6,06 5,80 5,61 5,47 5,11 4,73 4, ,04 7,56 6,55 5,99 5,64 5,39 5,0 5,06 4,71 4,33 3, ,65 7,1 6, 5,67 5,3 5,07 4,89 4,74 4,40 4,0 3,60 1 9,33 6,93 5,95 5,41 5,06 4,8 4,64 4,50 4,16 3,78 3, ,07 6,70 5,74 5,1 4,86 4,6 4,44 4,30 3,96 3,59 3, ,86 6,51 5,56 5,04 4,69 4,46 4,8 4,14 3,80 3,43 3, ,68 6,36 5,4 4,89 4,56 4,3 4,14 4,00 3,67 3,9, ,53 6,3 5,9 4,77 4,44 4,0 4,03 3,89 3,55 3,18, ,40 6,11 5,18 4,67 4,34 4,10 3,93 3,79 3,46 3,08, ,9 6,01 5,09 4,58 4,5 4,01 3,84 3,71 3,37 3,00, ,18 5,93 5,01 4,50 4,17 3,94 3,77 3,63 3,30,9,49 0 8,10 5,85 4,94 4,43 4,10 3,87 3,70 3,56 3,3,86,4 1 8,0 5,78 4,87 4,37 4,04 3,81 3,64 3,51 3,17,80,36 7,95 5,7 4,8 4,31 3,99 3,76 3,59 3,45 3,1,75,31 3 7,88 5,66 4,76 4,6 3,94 3,71 3,54 3,41 3,07,70,6 4 7,8 5,61 4,7 4, 3,90 3,67 3,50 3,36 3,03,66,1 5 7,77 5,57 4,68 4,18 3,85 3,63 3,46 3,3,99,6,17 6 7,7 5,53 4,64 4,14 3,8 3,59 3,4 3,9,96,58,13 7 7,68 5,49 4,60 4,11 3,78 3,56 3,39 3,6,93,55,10 8 7,64 5,45 4,57 4,07 3,75 3,53 3,36 3,3,90,5,06 9 7,60 5,4 4,54 4,04 3,73 3,50 3,33 3,0,87,49, ,56 5,39 4,51 4,0 3,70 3,47 3,30 3,17,84,47, ,31 5,18 4,31 3,83 3,51 3,9 3,1,99,66,9 1, ,08 4,98 4,13 3,65 3,34 3,1,95,8,50,1 1, ,96 4,88 4,04 3,56 3,6 3,04,87,74,4,03 1, ,90 4,8 3,98 3,51 3,1,99,8,69,37 1,98 1, ,85 4,79 3,95 3,48 3,17,96,79,66,34 1,95 1,38 6,64 4,61 3,78 3,3 3,0,80,64,51,19 1,79 1,0 F Sd 1 ; Gruplararası serbestlik derecesi Sd ; Gruplariçi serbestlik derecesi

20 C N N! (N )!.! X z.s R N σ s x-x 1 p c x p z.s İSTATİSTİK-II SORULARININ CEVAPLANMASINDA GEREKLİ OLABİLECEK FORMÜLLER p Nh h. N X. N R Q 1 N σ 1 σ p1p 1 Y i Yı s x-x 1 X t s X 1 X1 X y x i i xy yi b = r t= 1 r N N1 r p s 1 s 1 N i1 N X i X C N X i i1 CN s N s. X N1 r q 1 p X i1 X Xi zi i X i X X s 1 x t s x s X s 1 1 s p1 p 1 s x1 x 1 sp 1 p 1 1 s s s p1 p p p z p1 p y i=a+bxi i i i i xy=a x+b x 1 X s a Xi X 1 p s x s p 1-p p 1-p G B HKT= Y i Yı s b X i X HKT HKO= -k b t h= s b B yx HKO r b.b xy r i1 (X X)(Y Y) i (Xi X) (Yi Y) i1 i1 i Y abx Y XY a b X Y Y S Y =, 30 Y Y S Y =, 30 X İ 100 i i i0 i0 X0 p0 p qi pi İ 100 İi0 100 İii1 100 q p 0 i1 qi İii1 100 q i1 İi0 İii1 100 İ i10 İ i0 İ İ ii1 i pl 0 0 pi q0 İ 100 p q ql 0 0 p0 qi İ 100 p q pp 0 i pi qi İ 100 p q qp i 0 pi qi İ 100 p q pi İ pl İ pp İ qi İ ql İ qp İ

21 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

22 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

23 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

24 SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Sıav süresice görevlilerle kouşmak ve soru sormak yasaktır. Ayı şekilde görevlileri de öğrecilerle yakıda ve alçak sesle kouşmaları yasaktır. Yaıda veya sırasıda kitap, ot vb. buludura, sıav sırasıda kopya çeke, çekmeye teşebbüs ede, kopya vere ya da kopya çekilmesie yardım edeleri kimlikleri, Bireysel Sıav İptal Tutaağıa yazılacak ve o oturumdaki sıavları geçersiz sayılacaktır. Görevliler sıava gire diğer öğrecileri rahatsız etmemek içi kopya çekmeye veya vermeye kalkışaları uyarmak zoruda değildir. Bu edele sorumluluk sıav kurallarıa uymaya öğrecilere aittir. Sıavda yetki verilmiş görevliler, bu salodaki sıavı kurallara uygu biçimde yapılmadığıı, toplu kopya girişimide buluulduğuu raporlarıda bildirdikleri veya üiversite sıav merkezice yapıla icelemeler soucu toplu kopya yapıldığı saptadığı takdirde, Aadolu Üiversitesi i yetkili orgalarıca bu saloda sıava gire öğrecileri tümüü o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır.. Öğreciler sıav sırasıda görevlileri her türlü uyarılarıa uymak zorudadır. Gerektiğide görevliler oturduğuuz yerleri değiştirebilir. Sıavıızı geçerli sayılması, her şeyde öce sıav kurallarıa uymaıza bağlıdır. Sıav görevlilerii talimatlarıa uymaya, sıav görevlilerie hakaret ede, fiili saldırıda bulua ve tehdit edelerle sıav huzuruu bozacak kadar yüksek sesle kouşa, sıav salouu terk etmesi yasaklaa zama içide terk ede, sıav yapılmasıı belli bir süre egelleyeleri kimlikleri Bireysel Sıav İptal Tutaağıa yazılır ve o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 3. Sıav sırasıda herhagi bir edele dışarı çıkmak yasaktır. Sıavı başlamasıı izleye ilk 30 dakika ve sıav süresii so 5 dakikası içide, sıavlarıı tamamlasalar bile hiçbir öğrecii saloda çıkmasıa izi verilmeyecektir. Sıavı başlamasıı izleye ilk 15 dakika geçtikte sora hiçbir öğreci sıava alıamaz. 4. Biraz sora soru kitapçıkları dağıtılacaktır. Cevaplamaya geçmede öce size verilecek soru kitapçığıı üzeride ayrıla yere, adıızı, soyadıızı, öğreci umaraızı ve bu salou umarasıı mutlaka yazıız. Sıav souda soru kitapçıkları toplaacak ve sıav merkezide tek tek iceleecektir. Soru Kitapçığıı bir tek sayfası bile eksik çıksa o oturumdaki sıavlarıız geçersiz sayılır. 5. Size verile cevap kağıdı üzerideki T.C. Kimlik No, ad ve soyadı size ait olup olmadığıı mutlaka kotrol ediiz. Cevap kağıdı size ait değilse görevlileri uyarıp size ait cevap kağıdıı alıız. Daha sora cevap kağıdı üzeride ayrılmış ola yerlere T.C. Kimlik umaraızı ve test grubuuzu mutlaka kodlayıız, adıızı soyadıızı yazıız ve ilgili yeri imzalayıız. Kedisie ait olmaya cevap kağıdıı kullaa öğrecileri o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdıa yazılacak her türlü yazı, rakam ve yapılacak işaretlemeler içi koyu yaza siyah kurşu kalem kullaılacaktır. Tükemez kalem veya dolmakalem kesilikle kullaılmayacaktır. Kullaıldığı taktirde cevap kağıdı optik okuyucuda okutulamadığıda öğrecii o oturumdaki sıavı geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdıızda belirtile kitapçık kodu ile size verile soru kitapçığıı koduu ayı olup olmadığıı kotrol ediiz. 8. CEVAPLARIN TÜMÜ CEVAP KAĞIDINA İŞARETLENECEKTİR. Soru kitapçıkları üzerie yapıla işaretlemeler kesilikle değerledirilmez. Her dersi cevabı, o dersi ismii yazılı olduğu sütua işaretlemelidir. Yalış sütua yapacağıız işaretlemeler kesilikle değerledirilmez. 9. Soru kitapçığıı sayfalarıdaki boş yerleri müsvedde yapmak içi kullaabilirsiiz. Başka bir kâğıdı müsvedde olarak kullamak yasaktır. Bu tür işlemleri yapaları o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 10. Öğrecileri soruları ve/veya sorulara verdikleri yaıtları cevap kağıdı dışıda herhagi bir yere yazmaları ve buu sıav salouda dışarıya çıkarmaları yasaktır. Bu kurala uymayaları o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 11. Sıav sırasıda öğrecileri birbirleride kalem, silgi vb. şeyleri istemeleri kesilikle yasaktır. Yasağa uymayaları o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 1. Sıav sırasıda hesap makiesi kullaılabilir. Acak üzeride program yapılmasıa, saklamasıa ve çalıştırılmasıa izi vere (EXE, STORE, RUN gibi tuşları bulua) hesap makieleri ile data bak vb. özel doaımlar kullaılamaz. Hesap makiesii sıav sırasıda ödüç alıması, verilmesi ve değiştirilmesi yasaktır. Bu tür davraışlarda buluaları o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 13. Öğreciler telsiz, cep telefou, çağrı cihazı, taşıabilir bilgisayar vb. iletişim araçları ile görütü kaydetmeye yaraya fotoğraf makiesi, kamera vb. araçları sıava gelirke getirmemeleri kousuda sıava giriş belgeleride uyarılmışlardır. Bu cihazları sıav salouda yalarıda buludura öğrecileri, cihazları kapalı olsa bile, o oturumdaki sıavı geçersiz sayılır. 14. Öğreciler ruhsatlı veya resmi amaçlı kullaılsa bile sıav biasıa silah ile gelmemelidir. Bu öğreciler kesilikle sıava ve biaya alımaz. Bir şekilde girmişlerse dışarı çıkartılıp o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 15. Kıtalarıda izili ola er-erbaşlar dışıda resmi kıyafetle sıava girmek yasaktır. Aksie davraa öğrecileri o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 16. Biraz sora dağıtılacak ola soru kitapçığıda test ile ilgili açıklamalar yazılıdır. Bu açıklamaları okumada ve size "SINAV BAŞLAMIŞTIR" demede soruları cevaplamaya başlamayıız. 17. Sıavıız bittiğide, cevap kâğıdıız ve soru kitapçığıızı salo görevlilerie şahse teslim ediiz. Teslim etmediğiiz evrak edeiyle o oturumdaki sıavlarıız geçersiz sayılır. SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 341 013 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 341 014 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 014 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 014 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI.

TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI. TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI Birici Bölüm DENEME-4 Bu sıav iki bölümde oluşmaktadır. * Çokta seçmeli

Detaylı

Öğrenci Numarası İmzası: Not Adı ve Soyadı

Öğrenci Numarası İmzası: Not Adı ve Soyadı Öğreci Numarası İmzası: Not Adı ve Soyadı SORU 1. a) Ekoomii taımıı yapıız, amaçlarıı yazıız. Tam istihdam ile ekoomik büyüme arasıdaki ilişkiyi açıklayıız. b) Arz-talep kauu edir? Arz ve talep asıl artar

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği Bölümü

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği Bölümü BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makie Mühedisliği Bölümü 1 STAJLAR: Makie Mühedisliği Bölümü öğrecileri, öğreim süreleri boyuca 3 ayrı staj yapmakla yükümlüdürler. Bularda ilki üiversite içide e fazla 10 iş güü süreli

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 341 014 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

4/16/2013. Ders 9: Kitle Ortalaması ve Varyansı için Tahmin

4/16/2013. Ders 9: Kitle Ortalaması ve Varyansı için Tahmin 4/16/013 Ders 9: Kitle Ortalaması ve Varyası içi Tahmi Kitle ve Öreklem Öreklem Dağılımı Nokta Tahmii Tahmi Edicileri Özellikleri Kitle ortalaması içi Aralık Tahmii Kitle Stadart Sapması içi Aralık Tahmii

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

HİPOTEZ TESTLERİ. İstatistikte hipotez testleri, karar teorisi olarak adlandırılır. Ortaya atılan doğru veya yanlış iddialara hipotez denir.

HİPOTEZ TESTLERİ. İstatistikte hipotez testleri, karar teorisi olarak adlandırılır. Ortaya atılan doğru veya yanlış iddialara hipotez denir. HİPOTEZ TETLERİ İstatistikte hipotez testleri, karar teorisi olarak adladırılır. Ortaya atıla doğru veya yalış iddialara hipotez deir. Öreği para hilesizdir deildiğide bu bir hipotezdir. Ortaya atıla iddiaya

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

BİYOİSTATİSTİK İstatistiksel Tahminleme ve Hipotez Testlerine Giriş Dr. Öğr. Üyesi Aslı SUNER KARAKÜLAH

BİYOİSTATİSTİK İstatistiksel Tahminleme ve Hipotez Testlerine Giriş Dr. Öğr. Üyesi Aslı SUNER KARAKÜLAH BİYOİSTATİSTİK İstatistiksel Tahmileme ve Hipotez Testlerie Giriş Dr. Öğr. Üyesi Aslı SUNER KARAKÜLAH Ege Üiversitesi, Tıp Fakültesi, Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim AD. Web: www.biyoistatistik.med.ege.edu.tr

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ. Doç.Dr. Suat ŞAHİNLER

BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ. Doç.Dr. Suat ŞAHİNLER BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ İkici bölümde verileri frekas tablolarıı hazırlaması ve grafikleri çizilmesideki esas amaç; gözlemleri doğal olarak ait oldukları populasyo dağılışıı belirlemek ve dağılışı geel özelliklerii

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3400 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 016-017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 016-017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - FEN BİLİMLERİ Adı ve Soyadı :... Sııfı

Detaylı

ÖRNEKLEME TEORİSİ VE TAHMİN TEORİSİ

ÖRNEKLEME TEORİSİ VE TAHMİN TEORİSİ İSTATİSTİKSEL TAHMİNLEME VE İSTATİSTİKSEL YORUMLAMA TAHMİNLEME SÜRECİ VE YORUMLAMA SÜRECİ ÖRNEKLEME TEORİSİ VE TAHMİN TEORİSİ ÖRNEKLEME VE ÖRNEKLEME ÖRNEKLEME DAĞILIMLARI VE ÖRNEKLEME DAĞILIMLARI Yorumlama

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Detaylı

8. SINIF FEN BİLİMLERİ TESTİ. 1. Aşağıdaki grafikte bir canlının hücre sayısının zamanla değişimi verilmiştir.

8. SINIF FEN BİLİMLERİ TESTİ. 1. Aşağıdaki grafikte bir canlının hücre sayısının zamanla değişimi verilmiştir. FEN BİLİMLERİ TESTİ 1. Aşağıdaki grafikte bir calıı hücre sayısıı zamala değişimi verilmiştir. Hücre sayısı. I. Bölüme II. Bölüme K L M Zama Bu grafiğe göre, I. K zama aralığıda bu calıı hücreleri belli

Detaylı

Kırsal Kalkınma için IPARD Programı ndan Sektöre BÜYÜK DESTEK

Kırsal Kalkınma için IPARD Programı ndan Sektöre BÜYÜK DESTEK KAPAK KONUSU Kırsal Kalkıma içi IPARD Programı da Sektöre BÜYÜK DESTEK Kırsal Kalkıma (IPARD) Programı Kırmızı Et Üretimi ve Et Ürülerii İşlemesi ve Pazarlaması alalarıda gerçekleştirilecek yatırımları

Detaylı

Ki- kare Bağımsızlık Testi

Ki- kare Bağımsızlık Testi PARAMETRİK OLMAYAN İSTATİSTİKSEL TEKNİKLER Prof. Dr. Ali ŞEN Ki- kare Bağımsızlık Testi Daha öceki bölümlerde ölçümler arasıdaki ilişkileri asıl iceleeceğii gördük. Acak sıklıkla ilgileile veriler ölçüm

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

YAPIM YÖNETİMİ - EKONOMİSİ 04

YAPIM YÖNETİMİ - EKONOMİSİ 04 İşaat projelerii içi fiasal ve ekoomik aaliz yötemleri İşaat projeleri içi temel maliyet kavramları Yaşam boyu maliyet: Projei kafamızda şekillemeye başladığı ada itibare başlayıp kullaım ömrüü tamamlayaa

Detaylı

İSTATİSTİK 2. Tahmin Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI. aysecagli@beykent.edu.tr

İSTATİSTİK 2. Tahmin Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI. aysecagli@beykent.edu.tr İSTATİSTİK 2 Tahmi Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI aysecagli@beyket.edu.tr İstatistik yötemler İstatistik yötemler Betimsel istatistik Çıkarımsal istatistik Tahmi Hipotez testleri Nokta tahmii Aralık

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ 113 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI 015-016 - GÜZ R - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

NİÇİN ÖRNEKLEME YAPILIR?

NİÇİN ÖRNEKLEME YAPILIR? İÇİ ÖREKEME YAPIIR? Zama Kısıdı Maliyeti Azaltma Hata Oraıı Azaltma Souca Ulaşma Hızı Doç.Dr. Ali Kemal ŞEHİRİOĞU Araş.Gör. Efe SARIBAY Örekleme Teorisi kousuu içide, Örekleme Tipleri populasyoda örek

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

TOPLUMDA ERKEK HEMŞİRE ALGISI

TOPLUMDA ERKEK HEMŞİRE ALGISI TOPLUMDA ERKEK HEMŞİRE ALGISI Meryem Saatçı * Özet Amaç: Toplumu erkek hemşirelerle ilgili düşüce ve görüşlerii belirlemesi. Yötem: Kesitsel türde yapıla çalışma 100 kişi üzeride, yüz yüze görüşülerek

Detaylı

Gayrimenkul Değerleme Esasları Dönem Deneme Sınavı I

Gayrimenkul Değerleme Esasları Dönem Deneme Sınavı I 1) I. Bia türü II. Bia yaşı III. Bia sııfı IV. İşaat evi V. Yıprama oraı Türkiye de bia metrekare ormal işaat maliyet bedelleri yukarıdakilerde hagilerie göre belirleir? A) Yalız II B) Yalız III C) II

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

ÖzelKredi. İsteklerinize daha kolay ulaşmanız için

ÖzelKredi. İsteklerinize daha kolay ulaşmanız için ÖzelKredi İstekleriize daha kolay ulaşmaız içi Yei özgürlükler keşfedi. Sizi içi öemli olaları gerçekleştiri. Hayalleriizi süsleye yei bir arabaya yei mobilyalara kavuşmak mı istiyorsuuz? Veya özel güler

Detaylı

TAHMİNLEYİCİLERİN ÖZELLİKLERİ Sapmasızlık 3.2. Tutarlılık 3.3. Etkinlik minimum varyans 3.4. Aralık tahmini (güven aralığı)

TAHMİNLEYİCİLERİN ÖZELLİKLERİ Sapmasızlık 3.2. Tutarlılık 3.3. Etkinlik minimum varyans 3.4. Aralık tahmini (güven aralığı) 3 TAHMİNLEYİCİLERİN ÖZELLİKLERİ 3.1. Sapmasızlık 3.. Tutarlılık 3.3. Etkilik miimum varyas 3.4. Aralık tahmii (güve aralığı) İyi bir tahmi edici dağılımı tahmi edilecek populasyo parametresie yakı civarda

Detaylı

NOT: BU DERS NOTLARI TEMEL EKONOMETRİ-GUJARATİ KİTABINDAN DERLENMİŞTİR. HAFTA 1 İST 418 EKONOMETRİ

NOT: BU DERS NOTLARI TEMEL EKONOMETRİ-GUJARATİ KİTABINDAN DERLENMİŞTİR. HAFTA 1 İST 418 EKONOMETRİ NOT: BU DERS NOTLARI TEMEL EKONOMETRİ-GUJARATİ KİTABINDAN DERLENMİŞTİR. KULLANILAN ŞEKİLLERİN VE NOTLARIN TELİF HAKKI KİTABIN YAZARI VE BASIM EVİNE AİTTİR. HAFTA 1 İST 418 EKONOMETRİ Ekoometri: Sözcük

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL aofdersotlari.et aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:...

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ :... :... :... :... GENEL AÇIKLAMALAR

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ :... :... :... :... GENEL AÇIKLAMALAR 015CS4-015CS4- ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ADI SOYADI T.C. KİMLİK NO SALON NO SIRA NO Bu kitapçıkta İşletme Lisas Programıa ait dersler yer almaktadır. 1.Soru kitapçığıızı türü A dır. Kitapçık

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İşlenmemiş veri: Sayılabilen yada ölçülebilen niceliklerin gözlemler sonucu elde edildiği hali ile derlendiği bilgiler.

İşlenmemiş veri: Sayılabilen yada ölçülebilen niceliklerin gözlemler sonucu elde edildiği hali ile derlendiği bilgiler. OLASILIK VE İSTATİSTİK DERSLERİ ÖZET NOTLARI İstatistik: verileri toplaması, aalizi, suulması ve yorumlaması ile ilgili ilkeleri ve yötemleri içere ve bu işlemleri souçlarıı probabilite ilkelerie göre

Detaylı

İstatistik ve Olasılık

İstatistik ve Olasılık İstatistik ve Olasılık Ders 3: MERKEZİ EĞİLİM VE DAĞILMA ÖLÇÜLERİ Prof. Dr. İrfa KAYMAZ Taım Araştırma souçlarıı açıklamasıda frekas tablosu ve poligou isteile bilgiyi her zama sağlamayabilir. Verileri

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

OKUL ÖNCESİ DÖNEM İŞİTME ENGELLİLERDE MÜZİK EĞİTİMİ İLE ÇOCUKLARIN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE TERAPÖTİK BİR ÇALIŞMA

OKUL ÖNCESİ DÖNEM İŞİTME ENGELLİLERDE MÜZİK EĞİTİMİ İLE ÇOCUKLARIN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE TERAPÖTİK BİR ÇALIŞMA Joural of Research i Educatio ad Teachig OKUL ÖNCESİ DÖNEM İŞİTME ENGELLİLERDE MÜZİK EĞİTİMİ İLE ÇOCUKLARIN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE TERAPÖTİK BİR ÇALIŞMA Yard.Doç.Dr. Tüli Malkoç Marmara Üiversitesi

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI ÖGRENCİNİN ADI SOYADI : T.C. KİMLİK NO : OKULU / SINIFI : SINAVA GİRDİĞİ İLÇE: SINAVLAİLGİLİUYARILAR: İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 018 SINAVI Kategori: Lise Matematik Soru Kitapçık

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

İSTATİSTİKSEL TAHMİN. Prof. Dr. Levent ŞENYAY VIII - 1 İSTATİSTİK II

İSTATİSTİKSEL TAHMİN. Prof. Dr. Levent ŞENYAY VIII - 1 İSTATİSTİK II 8 İSTATİSTİKSEL TAHMİN 8.. İstatistiksel tahmileyiciler 8.. Tahmileyicileri Öellikleri 8... Sapmasılık 8... Miimum Varyaslılık 8..3. Etkilik 8.3. Aralık Tahmii 8.4. Tchebysheff teoremi Prof. Dr. Levet

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI İKİ ALANDA PERSONEL ALIM SINAVI

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

İSTATİSTİK DERS NOTLARI

İSTATİSTİK DERS NOTLARI Balıkesir Üiversitesi İşaat Mühedisliği Bölümü umutokka@balikesir.edu.tr İSTATİSTİK DERS NOTLARI Yrd. Doç. Dr. Umut OKKAN idrolik Aabilim Dalı Balıkesir Üiversitesi İşaat Mühedisliği Bölümü Bölüm 5 Örekleme

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

ˆp x p p(1 p)/n. Ancak anakütle oranı p bilinmediğinden bu ilişki doğrudan kullanılamaz.

ˆp x p p(1 p)/n. Ancak anakütle oranı p bilinmediğinden bu ilişki doğrudan kullanılamaz. YTÜ-İktisat İstatistik II Aralık Tahmii II 1 ANAKÜTLE ORANININ (p GÜVEN ARALIKLARI (BÜYÜK ÖRNEKLEMLERDE Her birii başarı olasılığı p ola birbiride bağımsız Beroulli deemeside öreklemdeki başarı oraıı ˆp

Detaylı

İstatistik ve Olasılık

İstatistik ve Olasılık İstatistik ve Olasılık Ders 3: MERKEZİ EĞİLİM VE DAĞILMA ÖLÇÜLERİ Prof. Dr. İrfa KAYMAZ Taım Araştırma souçlarıı açıklamasıda frekas tablosu ve poligou isteile bilgiyi her zama sağlamayabilir. Verileri

Detaylı

2016 YILI I.DÖNEM AKTÜERLİK SINAVLARI RİSK ANALİZİ VE AKTÜERYAL MODELLEME. aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? n exp 1.

2016 YILI I.DÖNEM AKTÜERLİK SINAVLARI RİSK ANALİZİ VE AKTÜERYAL MODELLEME. aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? n exp 1. 06 YILI I.DÖNEM AKTÜERLİK SINAVLARI Soru Toplam hasar miktarı S i olasılık ürete foksiyou X x i PS ( t) = E( t ) = exp λi( t ) ise P S(0) aşağıdaki seçeeklerde hagiside verilmiştir? A) 0 B) C) exp λ i

Detaylı

A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU KÜLTÜR VE TURİZM

Detaylı

İNTERNET SERVİS SAĞLAYICILIĞI HİZMETİ SUNAN İŞLETMECİLERE İLİŞKİN HİZMET KALİTESİ TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

İNTERNET SERVİS SAĞLAYICILIĞI HİZMETİ SUNAN İŞLETMECİLERE İLİŞKİN HİZMET KALİTESİ TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 17 Şubat 01 CUMA Resmî Gazete Sayı : 807 TEBLİĞ Bilgi Tekolojileri ve İletişim Kurumuda: İNTERNET SERVİS SAĞLAYICILIĞI HİZMETİ SUNAN İŞLETMECİLERE İLİŞKİN HİZMET KALİTESİ TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

Standart Formun Yapısı. Kanonik Form. DP nin Formları SİMPLEX YÖNTEMİ DP nin Düzenleniş Şekilleri. 1) Optimizasyonun anlamını değiştirme

Standart Formun Yapısı. Kanonik Form. DP nin Formları SİMPLEX YÖNTEMİ DP nin Düzenleniş Şekilleri. 1) Optimizasyonun anlamını değiştirme 5.0.06 DP i Düzeleiş Şekilleri DP i Formları SİMPLEX YÖNTEMİ ) Primal (özgü) form ) Kaoik form 3) Stadart form 4) Dual (ikiz) form Ayrı bir kou olarak işleecek Stadart formlar Simplex Yötemi içi daha elverişli

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

Sevdiğiniz her şey güvence altında

Sevdiğiniz her şey güvence altında HAKKINDA Sevdiğiiz her şey güvece altıda Baksaş Sigorta 1994 yılıda Türkiye i öemli saayi şirketleri arasıda yer ala Bakioğlu Holdig büyeside kurulmuştur. Bakioğlu Holdig; Ambalaj Grup Şirketleri yaıda;

Detaylı

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI Bezetimi e öemli faydalarıda birisi, uygulamaya koymada öce alteratifleri karşılaştırmaı mümkü olmasıdır. Alteratifler; Fabrika yerleşim tasarımları Alteratif üretim

Detaylı