Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo umaraızı yukarıya yazmayı uutmayıız. Cevap Kağıdıızda belirtile kitapçık kodu ile size verile soru kitapçığıı koduu ayı olup olmadığıı kotrol ediiz. GENEL AÇIKLAMA 4. YARIYIL 1. Bu soru kitapçığıdaki testler şulardır: Testi Adı: Soru Sayısı Sayfa No İSTATİSTİK-II 0 0 SOSYAL MEDYA 0 05 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II 0 08 TÜRK DİLİ-II Bu kitapçıkta yer ala her bir test içi cevaplama süresi 30 dakikadır. 3. Bu test kitapçığıda yer ala dersleri içerikleride basımda sora değişiklik yapılmış olabilir. Testteki soruları ders kitabıızda verile bilgilere göre cevaplayıız. Bir soruu cevabı soraki düzelemelerle değişmiş olsa bile, doğru ola cevabı kitaptaki bilgiye göre işaretleyiiz. 4. Cevaplamaya istediğiiz testi istediğiiz sorusuda başlayabilirsiiz. Yalız, cevaplarıızı cevap kağıdıda o test içi ayrılmış ola bölümdeki ayı umaralı cevap yerie işaretlemeyi uutmayıız. 5. Cevaplarıızı koyu siyah ve yumuşak bir kurşu kalemle işaretleyiiz. İşaretiizi cevap yerii dışıa taşırmayıız. Tükemez veya mürekkepli kalem kullamayıız. 6. Değiştirmek istediğiiz bir cevabı yumuşak bir silgi ile, cevap kağıdıı örselemede temizce siliiz ve doğru cevabıızı işaretlemeyi uutmayıız. 7. Cevap kağıdıızı buruşturmayıız, katlamayıız ve üzerie gereksiz hiç bir işaret koymayıız. 8. Bu kitapçıktaki her soruu bir tek doğru cevabı vardır. Bir soru içi birde çok cevap yeri işaretlemişse o soru yalış cevaplamış sayılacaktır. 9. Cevaplarıız pualaırke her doğru cevabııza bir pua verilecek, yalış cevaplarıız dikkate alımayacaktır. Bu edele kitapçıktaki tüm sorular içi size doğru görüle seçeeği işaretleyerek cevapsız soru bırakmamaız yararııza olabilir. 10. Kitapçığı sayfalarıdaki boş yerleri müsvedde içi kullaabilirsiiz. Aadolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı Aadolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

2 014 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A Bu testteki soruları cevaplamasıda gerekli olabilecek tablolar ve formüller kitapçığı souda verilmiştir. 1. Taımlaa evrede rassal olarak seçile 144 birimlik bir öreklemi ortalaması 56, ortalamaı stadart hatası 0,5 olarak hesaplamıştır. Bua göre, bu dağılımı stadart sapması kaçtır? A) 3 B) 5 C) 8 D) 1 E) 14. Kotejas katsayısıı 1 e çok yakı olması aşağıdakilerde hagisii ifade eder? A) İki değişke arasıda orta düzey bir ilişki olduğuu B) İki değişke arasıda alt düzey bir ilişki olduğuu C) İki değişke arasıda üst düzey bir ilişki olduğuu D) İki değişke arasıda bir ilişki olmadığıı E) Beklee frekasları gözlee frekaslarda daha büyük olduğuu 3. Birim kümelerii örekleme birimi olarak taımladığı ve rassal seçimi uyguladığı örekleme yötemie e ad verilir? A) Tabakalı örekleme B) Tek aşamalı örekleme C) Kota öreklemesi D) Basit rassal örekleme E) Sistematik örekleme İSTATİSTİK-II 4. Gerçekte doğru ola sıfır hipotezii hata ile reddedilmesi durumuda işlee hataya e ad verilir? A) I. tip hata B) II. tip hata C) Örekleme hatası D) Rassal hata E) Sistematik hata 5. Regresyo tahmi deklemide hesaplaa regresyo katsayısıı 0,05 alam düzeyide alamlılık testi yapılmak istemektedir. Hesaplaa katsayı değeri 3,46 ve stadart hatası da 1,14 ise, alamlılık testi içi hesaplaa test istatistiğii değeri kaçtır? A) 0,04 B) 0,33 C) 3,04 D),80 E) 69,0 6. Basit doğrusal regresyo aalizi yürütüle bir araştırmada korelasyo katsayısıı değeri 0,57 olarak tespit edilmiştir. Bu değerle ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi doğrudur? A) İki değişke arasıda çok yüksek ayı yölü ilişki vardır. B) İki değişke arasıda ilişki yoktur. C) İki değişke arasıda orta düzeyli ters yölü ilişki vardır. D) İki değişke arasıda tam mükemmel ilişki vardır. E) İki değişke arasıda orta düzeyli ayı yölü ilişki vardır. 7. Bir araştırmada bağımsız değişke X ve bağımlı değişke Y içi hesaplaa gözlem değerleri aşağıdaki tabloda verilmiştir. X Y Bu veri kümesi içi oluşturulacak regresyo tahmi deklemii eğim değeri kaçtır? A) 0,1 B) 0,43 C) 3,41 D) 4,5 E) 6,0 8. Bir araştırmada basit doğrusal regresyo modeli tahmi deklemi olarak Ŷ=14+5X hesaplamıştır. Bua göre, çizile regresyo doğrusuu Y ekseii kesim oktası eresidir? A) 5 B) 9 C) 1 D) 14 E) 19 A İzleye sayfaya geçiiz.

3 014 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A A 9. Tred aalizide "Hareketli ortalamalar tekiği" ile zama serisi üzerideki etkileri kaldırılmaya çalışıla iki faktör aşağıdakilerde hagiside birlikte ve doğru olarak verilmiştir? A) Tred - Mevsimsel dalgalamalar B) Tred - Kojoktürel dalgalamalar C) Tred - Rassal dalgalamalar D) Kojoktürel - Rassal dalgalamalar E) Kojoktürel - Mevsimsel dalgalamalar 10. ve 11. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. Yıllar Satışlar (kg) Yukarıdaki zama serisii doğrusal tred deklemi aşağıdakilerde hagisidir? A) Ŷ = ,6X B) Ŷ = ,4X C) Ŷ = ,6X D) Ŷ = ,4X E) Ŷ = ,6X 11. Yukarıdaki bilgilere göre, doğrusal tred deklemide 014 yılı içi satışları ögörü değeri (Ŷ14) kaça eşittir? A) 7,8 B) 80,8 C) 8,8 D) 90,8 E) 9,8 1. ve 13. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. Borsada işlem göre dört adet şirketi yıllara göre hisse seedi satış fiyatları (Bi TL) ve satış miktarları aşağıda tabloda zama serisi olarak verilmiştir. Yıllar i A-Şirketi B-Şirketi C-Şirketi Fiyat Mik. Fiyat Mik. Fiyat Mik Bu bilgilere göre, 013 yılı Laspeyres fiyat ideksi (I013) yüzde kaçtır? A) 9,68 B) 95,68 C) 101,68 D) 105,68 E) 108, Yukarıdaki bilgilere göre, 013 yılı Paasche fiyat ideksi (I013) yüzde kaçtır? A) 80 B) 81 C) 83 D) 85 E) Birde çok mal veya hizmeti zama içide fiyatıda meydaa gele orasal değişmeler aşağıdaki ideks türleride hagisi ile hesaplaır? A) Basit miktar ideksi B) Basit fiyat ideksi C) Bileşik miktar ideksi D) İdeal miktar ideksi E) Bileşik fiyat ideksi 15. Bir mal veya hizmeti zama içide miktarıda meydaa gele orasal değişmeler aşağıdaki ideks türleride hagisi ile hesaplaır? A) Basit miktar ideksi B) Basit fiyat ideksi C) Bileşik miktar ideksi D) Bileşik fiyat ideksi E) İdeal fiyat ideksi 3 İzleye sayfaya geçiiz.

4 014 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A A 16. Aşağıdakilerde hagiside toplaacak veriler "zama serisi" oluşturmaz? A) Boğaziçi köprüsüde her saat başı geçe araç sayıları B) Haelere göre gıda harcamaları C) Bir mağazaı gülere göre hasılatı D) Çimeto fabrikasıı aylara göre üretim miktarı E) Yıllara göre Türkiye ye ithal edile otomobil sayıları 17. Bir fabrika yöeticisi yei bir ürü içi kedisie öerile üç ambalaj tipide birii seçmek durumudadır. Farklı ambalaj tiplerii maliyetleri farklı olmaktadır. Ek olarak farklı ambalaj tipleri içi kullaıla hammaddeler uluslararası piyasalardaki oyamalarda da farklı etkilemektedir. Yöetici farklı piyasa koşulları içi yei ambalaj tiplerii maliyetlerii hesaplayarak aşağıdaki strateji tablosuda bir araya getirmiştir. Ambalaj Piyasalar iyi Piyasalar kötü 1 1,5 1,45 1,54 1,44 3 1,85 1,9 Bu yöetici e iyimser e de kötümser olmak istemektedir. Bu edele kedisie 0,40 iyimserlik düzeyi tespit etmiştir. Bu bilgilere ve iyimserlik düzeyie göre, Hurwicz i geelleştirilmiş iyimserlik ölçütüü kullaa bu yöeticii tespit ettiği e iyi karara ilişki souç değeri kaçtır? A) 1,5 B) 1,9 C),1 D),36 E) 3,0 18. Karar verme sürecide karar problemii zama içeriside oluşturacağı souçlarda etkilee sorumluya e ad verilir? A) Doğal durum sorumlusu B) Müşteri C) Karar ağacı D) Karar verici E) Temel değer hesaplayıcı 19. Bir karar problemide 3 adet karar alteratifi ve 4 adet doğal durum buluduğu tespit edilmiştir. İyimser bir yapıya sahip ola karar verici strateji tablosuu elde edebileceği kar değerlerii düşüerek aşağıda verildiği gibi oluşturmuştur. Karar Alteratifi I Karar Alteratifi II Karar Alteratifi III Doğal Durum 1 Doğal Durum Doğal Durum 3 Doğal Durum Bu bilgilere göre, iyimserlik ölçütü esas alıarak karar vericii her bir karar alteratifi içi seçmesi gereke souçları değeri karar sırasıa göre aşağıdakilerde hagiside doğru sırada verilmiştir? A) B) C) D) E) Karar verme durumu ile karşı karşıya kala, birde fazla karar alteratifi ile doğal duruma sahip ola bir karar vericii kullaabileceği grafiksel gösterime e ad verilir? A) Histogram B) Saçılım Grafiği C) Normal Dağılım D) Karar Ağacı E) Pasta Grafiği 4 İzleye sayfaya geçiiz.

5 014 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A 1. Amatör yazarları hazırladıkları yazıları, makaleleri, hikayeleri, romaları, şiirleri ya da haberleri kapsaya kullaıcılar tarafıda yaratıla içerik türü aşağıdakilerde hagisidir? A) Meti B) Fotoğraf C) Müzik D) Görütü E) Ses. Aşağıdakilerde hagisi tüketiciler tarafıda içeriği ortaya çıkışıı ve yayılmasıı kolaylaştıra sosyal faktörlerde biri değildir? A) Hard disk maliyetlerii düşmesi B) İsaları kedilerii ifade etme ve yaratma arzuları, daha fazla etkileşime girme isteklilikleri C) Toplulukları ve işbirlikli projeleri artışı D) Bilgi ve iletişim tekolojilerii daha iyi kullamayı becerebile geç üfusu ortaya çıkışı E) Kedii çevrimiçi ifade etme istekliliğie sahip ve kişisel bilgilerii çevrimiçi ortamlarda paylaşmak kousuda daha az çekimser ola geç üfusu ortaya çıkışı 3. Twitter daki takipçi sayısı, LikedI içide diğer kullaıcılarda alıa destek sayısı, YouTube içide izleme sayısı ve beğee sayısı, Facebook içide beğee sayısı aşağıdaki sosyal medya yapı taşlarıda hagisii bir göstergesidir? SOSYAL MEDYA A) İtibar B) Kimlik C) Koum D) Sohbet E) Paylaşım 4. Tüketicileri ya da kullaıcıları kedi yaşam deeyimlerii, fikirlerii ya da hatıralarıı saklamak üzere içerik yaratma isteğide olmaları aşağıdaki kullaıcı/tüketici motivasyolarıda hagisi içide yer alır? A) Ekoomik getiri elde etme bekletisi B) Kişisel arşiv C) Eğlece ve zama geçirme D) Bilgi yayma E) İletişim kurma 5. Arta bilgi sayeside pazarları daha şeffaf hale gelmesi tüketicii hagi tür gücüü arttırmaktadır? A) Uzmalık gücü B) Satış gücü C) Yaptırım gücü D) Pazarlama gücü E) Politik gücü 6. Aşağıdakilerde hagisi sahip olua medya örekleride biri değildir? A) Broşür B) Web sitesi C) Mobil uygulamalar D) Televizyo E) Mağaza 7. Sosyal medya stratejisii oluşturulması sırasıda işletmeleri ilk adımı aşağıdakilerde hagisidir? A) İçerik stratejisii oluşturulması B) Uygulama içi taktik plaı oluşturulması C) Sohbet ortamlarıa katılım D) Souçları izlemesi ve ölçümü E) Markaı sosyal grafiğii oluşturulması A 5 İzleye sayfaya geçiiz.

6 014 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A A 8. Aşağıdakilerde hagisi sosyal medya pazarlamasıı avatajlarıda biri değildir? A) Düşük maliyet B) Ölçüm araçlarıı çokluğu C) Marka işası ve farkıdalık yaratma D) Sadık izleyici kitlesi yaratma E) Güve oluşturma 9. Aşağıdakilerde hagisi yerel işletme iceleme sitesi örekleride biridir? A) Reviewcetre.com B) Epiios.com C) Citysearch D) RateMyTeachers E) Amazo 10. Twitter da # sembolü eyi ifade eder? A) Reklam tweeti B) Doğruda mesaj C) Takipçi D) Takip edileler E) Etiket 11. Bir forumda tek bir kouşma ya da göderiye e ad verilir? A) Double postig B) Avatar C) Thread D) Private Message E) Forum spam 1. Realite TV türüde bir yarışmaya ev sahipliği yapma aşağıdaki Facebook pazarlama stratejisi kategorileride hagisii kapsamıda yer alır? A) Falar B) Paylama C) Yarışmalar D) QR kodlar E) Etkilikler 13. Twitter pazarlama stratejisii ilk adımı aşağıdakilerde hagisidir? A) Hedef izleyicileri taımlaması B) Amaçları başarmak içi taktikleri tasarlaması C) Amaç ve hedefleri belirlemesi D) Bir Twitter hesabı oluşturmak E) İzleme ve ölçme 14. Aşağıdakilerde hagisi işletmeleri olie sosyal ağlarda olmaya gereksiim duyma edeleride biri değildir? A) Müşterileri olie sosyal ağlarda olması B) Gazetecileri olie sosyal ağları kullamaması C) Rakipleri olie sosyal ağlarda olması D) Müşterileri olie sosyal ağlarda işletmeleri araması E) Çalışaları olie sosyal ağlarda olması 15. Aşağıdakilerde hagisi etkili pazarlama videosu oluşturmada video türü seçimii etkileye faktörlerde biri değildir? A) İçerik B) İzleyiciler C) Amaç D) Kapasite E) Zama 6 İzleye sayfaya geçiiz.

7 014 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A A 16. Aşağıdakilerde hagisi Iteret i halkla ilişkilere sağladığı desteklerde biri değildir? A) Hedef kitle hakkıda bilgi toplamak B) Kurumsal kimliği güçledirmek C) Kriz yöetmek D) Ürü satışıı arttırmak E) İtibari güçledirmek 17. Sürekli gücellemeleri olduğu sitelerde, bilgii otomatik olarak düzeli bir yerlere ulaştırılmasıı sağlaya sisteme e ad verilir? A) Sosyal ağ B) Tweet C) VOD (Video o dema) D) HTML (HyperText Markup Laguage) E) RSS sistemi (Really Simple Sydificatio) 18. Aşağıdakilerde hagisi halkla ilişkiler kapsamıda kullaılabilecek görsel-işitsel araçlarda biridir? A) Broşürler B) Taıtım videoları C) Afişler D) Sergi ve fuarlar E) El ilaları 19. Sosyal medya ölçüm sürecide verii sayısallaştırıldığı aşama aşağıdakilerde hagisidir? A) İzleme B) Aaliz C) Ölçüm D) Raporlama E) Gözlem 0. Yöetici gösterdiği çabaları etkiliğii ölçememesie rağme, çabalarıı iyiye gittiğii ya da başarılı olduğuu düşüüyorsa sosyal medya ölçümü açısıda aşağıdaki bölgeleri hagiside yer alır? A) Başarısız girişimciler B) Çıkmaz sokak C) Ölç ve düzelt D) Başarı içi tekrar et E) Tecrübesiz iyimserler 7 İzleye sayfaya geçiiz.

8 014 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A 1. 1 Kasım 19 de Saltaatı kaldırma kararı ala TBMM, İstabul daki hükümet biçimii hagi tarihte itibare yok saymıştır? A) 30 Ekim 1918 B) 16 Mart 190 C) 3 Nisa 190 D) 0 Ocak 191 E) 30 Ağustos 19. Cumhuriyet i ilk yıllarıda yapıla eğitim hamlesideki hedefleri başıda gele kou aşağıdakilerde hagisidir? ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II A) Yabacı okulları işa edilmesi B) Kız çocuklarıı okutulması C) Öğretmeleri yurtdışıa eğitime göderilmesi D) Osmalı döemide yetişmiş öğretmeleri görevde alıması E) Özel eğitime öcelik verilmesi Aayasası ile ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi yalıştır? A) İlk maddeside devleti cumhuriyet vasfıı değiştirilemeyeceği yer almıştır. B) Milli egemeliği devleti ve sistemi temeli olarak kabul etmiştir. C) Kau karşısıda eşitlik ilkesii ö plada tutmuştur. D) Yasama yetkisii hükümete vermiştir. E) Yürütme yetkisii hükümete vermiştir te Darülfüu u kapatılarak İstabul Üiversitesi i açılmasıı e temel edei aşağıdakilerde hagisidir? A) Ülkedeki siyasi ve sosyal değişimi desteklememesi B) Öğretim üyesi sayısıı az olması C) Merkezi bir eğitim-öğretim politikasıı uygulama isteği D) Yükseköğretimi Frasız Akademisi e uygu yeide yapıladırılması E) İdari alada bozulmuş olması 5. Aşağıdaki ifadelerde hagisi Atatürk ü milliyetçilik alayışıa uymaz? A) Birleştiricidir. B) Akılcıdır. C) Barışçıdır. D) Demokratiktir. E) Sııfsaldır. 6. Laik alayışta egemeliği ve hukuku kayağı aşağıdakilerde hagisidir? A) Millet B) Hükümet C) Cumhurbaşkaı D) Meclis başkaı E) Bağımsız mahkemeler 7. Türkiye Litviov Protokolü e hagi yılda katılmıştır? A) 193 B) 195 C) 198 D) 199 E) 193 A 8 İzleye sayfaya geçiiz.

9 014 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A A 8. Atatürk ü dış politikada uyguladığı akılcılık esasıyla ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi yalıştır? A) Tarihi dostluk ve düşmalıklar devam ettirilmiştir. B) İdeolojik dogmalara yer verilmemiştir. C) Ö yargılı saplatılarda uzak durulmuştur. D) Değişe şartlar ve karşılıklı yarar ilişkileri esas alımıştır. E) Uluslararası hukuka bağlı kalımıştır de kurula, Düya Bakası ı tekik ve mali yardımlarıda yararlaa ve 1960 yılıa dek ithal ikamesi stratejisie uygu olarak çalışa baka aşağıdakilerde hagisidir? A) İş Bakası B) Merkez Bakası C) Emlak ve Eytam Bakası D) İtibar-ı Milli Bakası E) Türkiye Sıai Kalkıma Bakası 10. Aşağıdakilerde hagisi Mederes hükümetii döviz darboğazıı aşmak içi ithalatta liberasyoa so verdikte sora aldığı ölemlerde biri değildir? A) Gümrük vergiside değer esasıa geçilmesi B) Gümrük tarifelerii yükseltilmesi C) 4 Ocak kararlarıı yürürlüğe koması D) İthal malları fiyat kotrol dairesii kurulması E) Milli Koruma Kauu u uygulamaya koulması 11. Aşağıdakilerde hagisi Çiftçiyi Toprakladırma Kauu tartışmalarıda hükümeti ve hükümeti uygulamalarıı eleştire politikacılar arasıda yer almaz? A) Ada Mederes B) Emi Sazak C) Recep Peker D) Cavit Oral E) Fevzi Karaosmaoğlu 1. 0 Temmuz 1974 tarihide Kıbrıs Barış Harekâtı ı gerçekleştire koalisyo hükümetii parti geel başkaları aşağıdakileri hagiside doğru verilmiştir? A) Bület Ecevit - Süleyma Demirel B) Süleyma Demirel - Alparsla Türkeş C) Bület Ecevit - Necmeddi Erbaka D) İsmet İöü - Celal Bayar E) Nihat Erim - Sadi Irmak 13. Türkiye, Avrupa Koseyi e hagi yıl üye olmuştur? A) 1945 B) 1946 C) 1947 D) 1948 E) İzleye sayfaya geçiiz.

10 014 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A A 14. Atatürk ü Selaik te doğduğu eve Yualılar tarafıda bomba atıldığı haberii İstabul gazeteleride yayımlaması üzerie İstabul daki gayrimüslimlere ait dükkâları yağmalaması olayıa e ad verilir? A) 6-7 Eylül Olayları B) 5 Nisa Olayları C) Ticai Olayları D) Bursa Olayları E) Wago-Li Olayı 15. Aşağıdakilerde hagisi 1970 li yıllarda başbakalık yapmış liderlerde biri değildir? A) Nihat Erim B) Süleyma Demirel C) Sadi Irmak D) Bület Ulusu E) Naim Talu 16. Aşağıdakilerde hagisi yılları arasıda kurula Demokrat Parti hükümetlerii millete verdikleri vaatler arasıda yer almaz? A) Dış politikada değişiklik olmayacağı B) Ekoomide yabacı sermayeye imkâ taıacağı C) Üretimi artırılmasıa çalışılacağı D) Atidemokratik bütü kauları elde geçirileceği E) Ezaı Türkçe okumaya devam edeceği Aralık 1938 tarihide yapıla CHP Olağaüstü Kurultayı da İsmet İöü ye verile uva aşağıdakilerde hagisidir? A) Ebedi Şef B) Führer C) Ombudsma D) Milli Şef E) Tek Adam 18. Cumhuriyeti 50. yılıda 9 Ekim 1973 te açılışı yapıla ve proje aşamasıda Türk firmalarıı da katkı sağladığı işaat faaliyeti aşağıdakilerde hagisidir? A) TEM Otoyolu B) Boğaziçi Köprüsü C) Haliç Köprüsü D) Fatih Sulta Mehmet Köprüsü E) Akara-İstabul Çevre Yolu Nisa 1994 tarihide çıkarıla 3984 sayılı yasa ile bütü yayı alaıı kotrol etmek üzere oluşturula kurul aşağıdakilerde hagisidir? A) KGT B) TRT C) RTÜK D) DPT E) AGİK 0. Atatürk ü Koruma Kauu Demokrat Parti Hükümeti tarafıda hagi yıl kabul edilmiştir? A) 1950 B) 1951 C) 195 D) 1953 E) İzleye sayfaya geçiiz.

11 014 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A 1. Kou u tam ve doğru taımı aşağıdakilerde hagisidir? A) Geel yargılarda, ilkelerde özel yargılara, ilkelere ulaşmadır. B) Kouşmada, yazıda ya da eserde ele alıa düşüce, olay veya durumdur. C) Özel olay ve durumlarda geel yargılar elde etmedir. D) Yazarı iletmek istediği mesajı destekleye düşücedir. E) Yazarı bir bilgiyi, bir düşüceyi sorgulaması soucu ortaya çıka yaıttır.. Okumak ( ) isaı her yaşta kavrayabile seviçleri e dolguudur. Voltaire ( ) ( ) Okuma ( ) ruhu yüceltir. demiştir ( ) Yukarıdaki paragrafta yer ala boşluklara sırasıyla hagi oktalama işaretleri gelir? A) ( ; ) (, ) (. ) ( : ) (! ) B) ( ; ) (, ) (. ) ( ; ) (. ) C) (, ) ( ; ) ( ) (. ) (! ) D) (, ) ( : ) ( ) (, ) (. ) E) (, ) ( ; ) ( ) (. ) (? ) 3. Aşağıdakilerde hagisi eleştiri türüü özellikleride biri değildir? TÜRK DİLİ-II A) Saat eserii çeşitli yöleriyle iceleip açıklaması B) Olabildiğice özellikte kaçıılması C) Temel sorumluluğu eser hakkıda bilgiledirme olması D) Saat eserii toplumu değer yargılarıa göre icelemesi E) Eseri değerledirme yötemlerie göre farklı türlerii olması 4. Güümüzdeki şekliyle ilk röportaj öreklerii vere yazar aşağıdakilerde hagisidir? A) Fikret Otyam B) Mustafa Ekmekçi C) Leyla Umar D) Yaşar Kemal E) Ruşe Eşref Üaydı 5. Aşağıdakilerde hagisi 0. yüzyılda isaı yei bir bakış açısıyla değerledire yazarlarda biri değildir? A) Gide B) Sartre C) Auste D) Camus E) Proust 6. Aşağıdakilerde hagisi dramı özellikleride biri değildir? A) Yaşamı, her yöüyle ele alıması B) Sahede korkuç ve acı verici olayları gösterilebilmesi C) Kouları gülük hayatta seçilmesi D) Kahramaları her sııfta isa olabilmesi E) Üç birlik kuralıı ve beş perdede oluşma zorululuğuu olması 7. Aşağıdakilerde hagisi olay öyküsüü özellikleride biri değildir? A) Serim, düğüm, çözüm bölümlerii olması B) Kousuu tarihte, ulusal duygularda ya da toplumsal gerçeklerde alması C) Ömer Seyfetti i, Refik Halit Karay ı, Orha Kemal i bu türde eserler vermesi D) Kişileri belirgi ya da üstü özelliklerii olması E) Gözlemci ve betimleyici gerçekliği belirgi özellikleride olması A 11 İzleye sayfaya geçiiz.

12 014 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A A 8. Aşağıdakilerde hagisi Cumhuriyet i ilk yıllarıdaki romaları özellikleride biri değildir? A) Okuru aktif olarak yazıı içie çekmesi ve doaımlı okura ihtiyaç duyması B) Biçim ve içerikte çok seslilik görülmesi C) Geellikle Cumhuriyet ideolojisi çevreside şekillemesi D) Yei kurula devleti presiplerii destekleye romatik eserler yazılması E) Yakup Kadri Karaosmaoğlu u, Halide Edip Adıvar ı, Reşat Nuri Güteki i döemi öe çıka yazarlarıda olması 9. Aşağıdakilerde hagisi yazışma türleri arasıda yer almaz? A) Makale B) Dilekçe C) Özgeçmiş D) Tutaak E) Karar 10. Aşağıdakilerde hagisi resmî yazı türlerii özellikleride biri değildir? A) Yoruma veya kişisel görüşe yer verilmemesi B) Açık, alaşılır bir üslup tercih edilmesi C) Yalızca kou ile ilgili kişilere iletilmesi D) Yazıyı kaleme ala kişii adı, soyadı ve imzasıı mutlaka yer alması E) Edebîliği ö plada olması 11. Aşağıdakilerde hagisi akademik üslubu özellikleride biri değildir? A) Kişisel ifadeleri tercih edilmesi B) Dolaysız ve açık bir söylem tercih edilmesi C) Kelime ekoomisii yapılması D) Polemik üslubuda kaçıılması E) Sözcük tekrarıda kaçıılması 1. Aşağıdakilerde hagisi raporu özellikleride biridir? A) Olayı kaıtlarıyla birlikte yazılı hâle getirilmesi B) Giriş bölümüde güdem ya da kou belirlemesi C) Eskide arzuhâl olarak adladırılması D) Estetik kaygılar, üslup güzelliğii ö plada olması E) Daima bir üst makama yazılması 13. Aşağıdakilerde hagisii ardıda düzeleecek ola bir tutaak kesilikle olay tutaağı olacaktır? A) Mahkeme görüşmeleri B) Meclis çalışmaları C) Toplatı faaliyetleri D) Meydaa gelmiş iş kazaları E) Apartma toplatıları 14. Aşağıdakilerde hagisi okuduğuu alayabilmei başlıca şartlarıda biri değildir? A) Yoğu dikkat verme B) Bireysel etkeleri göz öüde buludurma C) Yeide yapıladırma D) Zihide caladırma E) Alamı kavrama 15. Aşağıdakilerde hagisi kurgulayıcı metilerde temel alıa ögelerde biri değildir? A) Olay örgüsü B) Şahıs kadrosu C) Nesellik D) Mekâ E) Zama 1 İzleye sayfaya geçiiz.

13 014 BAHAR DÖNEM SONU 3485-A A 16. Aşağıdakilerde hagisi okuma sırasıda kullaıla stratejileri amaçları arasıda yer almaz? A) Yöledirme ve sorular yoluyla metile etkileşimi sağlamak B) Meti yapı ve matıksal sırasıı kavramak C) Kouyla ilgili ö bilgileri harekete geçirmek D) Çıkarım ve yargıda bulumayı kolaylaştırmak E) Meti aa düşücesii çıkarmada kolaylık sağlamak 17. Aşağıdakilerde hagisi hazırlıklı kouşma türleride biri değildir? A) Söylev B) Açış kouşması C) İş görüşmesi D) Kurultay E) Bilgi şölei 18. Başka dillerde geçe bazı sözcükler Türkçede yalış telaffuz edilmekte ve yazılmaktadır. Öreği hafaka sözcüğü afaka olarak biliir. Yukarıdaki örekte olduğu gibi aşağıdakilerde hagisii yazımı yalıştır? A) adale B) ahbap C) alümiyum D) aksesuvar E) azami 19. Toplumu yakıda ilgiledire gücel bir kouu değişik görüşlerdeki uzma kişiler tarafıda seçki bir izleyici öüde tartışılmasıdır. Burada değişik görüşleri eşit orada temsil edilmesi temel ilkedir. Tartışmayı bir başka yöetir. Başka kouyu belirler, kouşmacıları taıtır, sora kouşmacılara sırasıyla söz verir. Başka geellikle yapıla kouşmaları oturumu souda toparlayıp özetler. Yukarıdaki paragrafta taıtıla sözlü alatım türü aşağıdakilerde hagisidir? A) Müazara B) Açık oturum C) Sempozyum D) Söylev E) Koferas 0. Aşağıdakilerde hagisi Türkçe karşılığı olmasıa rağme verici dildeki biçimiyle kullaıla sözcüklere örek değildir? A) sierji B) kıraat C) tred D) lokal E) kriter 13 TEST BİTTİ.

14 İSTATİSTİK-II SORULARININ CEVAPLANMASINDA GEREKLİ OLABİLECEK TABLOLAR z 0,00 0,01 0,0 0,03 0,0 0, ,0040 0,0080 0,010 0,1 0,0398 0,0438 0,0478 0,0517 0, 0,0793 0,083 0,0871 0,0910 0,3 0,1179 0,117 0,155 0,193 0,4 0,1554 0,1591 0,168 0,1664 0,5 0,1915 0,1950 0,1985 0,019 0,6 0,57 0,91 0,34 0,357 0,7 0,5800 0,611 0,64 0,673 0,8 0,881 0,910 0,939 0,967 0,9 0,3159 0,3186 0,31 0,338 1,0 0, ,3438 0,3461 0,3485 1,1 0, ,3665 0,3686 0,3708 1, 0,3849 0,3869 0,3888 0,3907 1,3 0,403 0,4049 0,4066 0,408 1,4 0,419 0,407 0,4 0,436 1,5 0,433 0,4345 0,4357 0,4370 1,6 0,445 0,4463 0,4474 0,4484 1,7 0, ,4564 0,4573 0,458 1,8 0,4641 0,4649 0,4656 0,4664 1,9 0,4713 0,4719 0,476 0,473,0 0,477 0,4778 0,4783 0,4788,1 0,481 0,486 0,4830 0,4834, 0,4861 0,4864 0,4868 0,4871,3 0,4893 0,4896 0,4898 0,4901,4 0,4918 0,490 0,49 0,495,5 0,4938 0,4940 0,4941 0,4943,6 0,4953 0,4955 0,4956 0,4957,7 0,4965 0,4966 0,4967 0,4968,8 0, ,4975 0,4976 0,4977,9 0,4981 0,498 0,498 0,4983 3,0 0,4987 0,4987 0,4987 0,4988 Tablo 1.. Normal Eğri Alaları 0,04 0,,05 0,06 0,0160 0,0199 0,039 0,0557 0,0596 0,0636 0,0948 0,0987 0,106 0,1331 0,1368 0,1406 0,1700 0,1736 0,177 0,054 0,088 0,13 0,389 0,4 0,454 0,704 0,734 0,764 0,995 0,303 0,3051 0,364 0,389 0,3315 0,3508 0,3531 0,3554 0,379 0,3749 0,3770 0,395 0,3944 0,396 0,4099 0,4115 0,4131 0,451 0,465 0,479 0,438 0,4394 0,4406 0,4495 0,4505 0,4515 0,4591 0,4599 0,4608 0,4671 0,4678 0,4686 0,4738 0,4744 0,4750 0,4793 0,4798 0,4803 0,4838 0,484 0,4846 0,4875 0,4878 0,4881 0,4904 0,4906 0,4909 0,497 0,499 0,4931 0,4945 0,4946 0,4948 0,4959 0,4960 0,4961 0,4969 0,4970 0,4971 0,4977 0,4978 0,4979 0,4984 0,4984 0,4985 0,4988 0,4989 0,4989 0,07 0,08 0,09 0,079 0,0319 0,0359 0,0675 0,0714 0,0753 0,1064 0,1103 0,1141 0,1443 0,1480 0,1517 0,1808 0,1844 0,1879 0,157 0,190 0,4 0,486 0,517 0,549 0,794 0,83 0,85 0,3078 0,3106 0,3133 0,3340 0,3365 0,3389 0,3577 0,3599 0,361 0,3790 0,3810 0,3830 0,3980 0,3997 0,4015 0,4147 0,416 0,4177 0,49 0,4306 0,4319 0,4418 0,449 0,4441 0,455 0,4535 0,4545 0,4616 0,465 0,4633 0,4693 0,4699 0,4706 0,4756 0,4761 0,4767 0,4808 0,481 0,4817 0,4850 0,4854 0,4857 0,4884 0,4887 0,4890 0,4911 0,4913 0,4916 0,493 0,4934 0,4936 0,4949 0,4951 0,495 0,496 0,4963 0,4964 0,497 0,4973 0,4974 0,4979 0,4980 0,4981 0,4985 0,4986 0,4986 0,4989 0,4990 0,4990

15 Tablo. Kritik t Değerleri Tablosu Alamlılık Düzeyi 0 Kritik Nokta sd 0,45 0,40 0,35 0,30 0,5 0,0 0,15 0,10 0,05 0,05 0,01 0, ,158 0,35 0,510 0,77 1,000 1,376 1,963 3,078 6,314 1,706 31,81 63,657 0,14 0,89 0,445 0,617 0,816 1,061 1,386 1,886,90 4,303 6,965 9,95 3 0,137 0,77 0,44 0,584 0,765 0,978 1,50 1,638,353 3,18 4,541 5, ,134 0,71 0,414 0,569 0,741 0,941 1,190 1,533,13,776 3,747 4, ,13 0,67 0,408 0,559 0,77 0,90 1,156 1,476,015,571 3,365 4,03 6 0,131 0,65 0,404 0,553 0,718 0,906 1,134 1,440 1,943,447 3,143 3, ,130 0,63 0,40 0,549 0,711 0,896 1,119 1,415 1,895,365,998 3, ,130 0,6 0,399 0,546 0,706 0,889 1,108 1,397 1,860,306,896 3, ,19 0,61 0,398 0,543 0,703 0,883 1,100 1,383 1,833,6,81 3, ,19 0,60 0,397 0,54 0,700 0,879 1,093 1,37 1,81,8,764 3, ,19 0,60 0,396 0,540 0,697 0,876 1,088 1,363 1,796,01,718 3, ,18 0,59 0,395 0,539 0,695 0,873 1,083 1,356 1,78,179,681 3, ,18 0,59 0,394 0,538 0,694 0,870 1,079 1,350 1,771,160,650 3, ,18 0,58 0,393 0,537 0,69 0,868 1,076 1,345 1,761,145,64, ,18 0,58 0,393 0,536 0,691 0,866 1,074 1,341 1,753,131,60, ,18 0,58 0,39 0,535 0,690 0,865 1,071 1,337 1,746,10,583, ,18 0,57 0,39 0,534 0,689 0,863 1,069 1,333 1,740,110,567, ,17 0,57 0,39 0,534 0,688 0,86 1,067 1,330 1,734,101,55, ,17 0,57 0,391 0,533 0,688 0,861 1,066 1,38 1,79,093,539, ,17 0,57 0,391 0,533 0,687 0,860 1,064 1,35 1,75,086,58, ,17 0,57 0,391 0,53 0,686 0,859 1,063 1,33 1,71,080,518,831 0,17 0,56 0,390 0,53 0,686 0,858 1,061 1,31 1,717,074,508, ,17 0,56 0,390 0,53 0,685 0,858 1,060 1,319 1,714,069,500, ,17 0,56 0,390 0,531 0,685 0,857 1,059 1,318 1,711,064,49, ,17 0,56 0,390 0,531 0,684 0,856 1,058 1,316 1,708,060,485, ,17 0,56 0,390 0,531 0,684 0,856 1,058 1,315 1,706,056,479, ,17 0,56 0,389 0,531 0,684 0,855 1,057 1,314 1,703,05,473, ,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,855 1,056 1,313 1,701,048,467, ,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,854 1,055 1,311 1,699,045,46, ,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,854 1,055 1,310 1,697,04,457,750 0,157 0,533 0,3853 0,544 0,6745 0,8416 1,0364 1,816 1,6449 1,9600,364,5759 sd; Serbestlik Derecesi

16 sd Tablo 3. Ki-kare Tablosu 0,995 0,990 0,975 0,950 0,050 0,05 0,010 0,005 0, , ,000 0,0010 0,0039 3,8415 5,039 6,6349 7, ,876 0,0100 0,001 0,0506 0,106 5,9915 7,3778 9,103 10, , ,0717 0,1148 0,158 0,3518 7,8147 9, ,3449 1,838 16,66 4 0,070 0,971 0,4844 0,7107 9, , ,767 14, , ,4117 0,5543 0,831 1, ,0705 1,835 15, ,7496 0, ,6757 0,871 1,373 1,6354 1, , , ,5476, ,9893 1,390 1,6899, , ,018 18,4753 0,777 4, ,3444 1,6465,1797,736 15, ,5345 0,090 1,9550 6, ,7349,0879,7004 3,351 16, ,08 1,6660 3,5894 7,877 10,1559,558 3,470 3, ,3070 0,483 3,093 5,188 9, ,603 3,0535 3,8157 4, ,6751 1,900 4,750 6, , ,0738 3,5706 4,4038 5,60 1,061 3,3367 6,170 8,995 3, ,5650 4,1069 5,0088 5,8919,360 4,7356 7,688 9, , ,0747 4,6604 5,687 6,5706 3,6848 6,1189 9,141 31, , ,6009 5,93 6,61 7,609 4,9958 7, ,5779 3, , ,14 5,81 6,9077 7,9616 6,96 8, , ,67 39, ,697 6,4078 7,564 8,6718 7, , , , , ,648 7,0149 8,307 9,3905 8, ,564 34, ,1565 4, ,8440 7,637 8, , ,1435 3,853 36, ,583 43,80 0 7,4338 8,604 9, , , , ,566 39, , ,0337 8,897 10,89 11,5913 3, , ,93 41, ,7970 8,647 9,545 10,983 1, ,944 36, ,894 4, , ,604 10, , , ,175 38, , , ,78 4 9,886 10,8564 1,401 13, , ,3641 4, , , , ,540 13, , ,655 40, , ,979 5, ,160 1, , ,379 38, ,93 45, ,899 54, ,8076 1, , , , , ,969 49, , , , , ,979 41, , ,78 50, , ,111 14,565 16, ,7084 4, ,73 49,5879 5, , , , , ,497 43, ,979 50,89 53,670 59, ,7065,1643 4,4330 6, , , , , , ,9907 9,7067 3, , , ,40 76, , , ,376 70, ,19 77,995 14,341 19, , , ,4493 sd; Serbestlik Derecesi ; Alam Düzeyi

17 Alamlılık düzeyi ( =0,05) Tablo 4. F Tablo Değerleri Serbestlik Derecesi Sd 1 H Red Bölgesi o Sd ,61 5,79 5,41 5,19 5,05 4,95 4,88 4,8 4,68 4,53 4,37 6 5,99 5,14 4,76 4,53 4,39 4,8 4,1 4,15 4,00 3,84 3,67 7 5,59 4,74 4,35 4,1 3,97 3,87 3,79 3,73 3,57 3,41 3,3 8 5,3 4,46 4,07 3,84 3,69 3,58 3,50 3,44 3,8 3,1,93 9 5,1 4,6 3,86 3,63 3,48 3,37 3,9 3,3 3,07,90, ,96 4,10 3,71 3,48 3,33 3, 3,14 3,07,91,74, ,84 3,98 3,59 3,36 3,0 3,09 3,01,95,79,61,40 1 4,75 3,89 3,49 3,6 3,11 3,00,91,85,69,51, ,67 3,81 3,41 3,18 3,03,9,83,77,60,4,1 14 4,60 3,74 3,34 3,11,96,85,76,70,53,35, ,54 3,68 3,9 3,06,90,79,71,64,48,9, ,49 3,63 3,4 3,01,85,74,66,59,4,4, ,45 3,59 3,0,96,81,70,61,55,38,19 1, ,41 3,55 3,16,93,77,66,58,51,34,15 1,9 19 4,38 3,5 3,13,90,74,63,54,48,31,11 1,88 0 4,35 3,49 3,10,87,71,60,51,45,8,08 1,84 1 4,3 3,47 3,07,84,68,57,49,4,5,05 1,81 4,30 3,44 3,05,8,66,55,46,40,3,03 1,78 3 4,8 3,4 3,03,80,64,53,44,37,0,01 1,76 4 4,6 3,40 3,01,78,6,51,4,36,18 1,98 1,73 5 4,4 3,39,99,76,60,49,40,34,16 1,96 1,71 6 4,3 3,37,98,74,59,47,39,3,15 1,95 1,69 7 4,1 3,35,96,73,57,46,37,31,13 1,93 1,67 8 4,0 3,34,95,71,56,45,36,9,1 1,91 1,65 9 4,18 3,33,93,70,55,43,35,8,10 1,90 1, ,17 3,3,9,69,53,4,33,7,09 1,89 1,6 40 4,08 3,3,84,61,45,34,5,18,00 1,79 1, ,00 3,15,76,53,37,5,17,10 1,9 1,70 1, ,96 3,11,7,49,33,1,13,06 1,88 1,65 1, ,94 3,09,70,46,31,19,10,03 1,85 1,63 1,8 10 3,9 3,07,68,45,9,18,09,0 1,83 1,61 1,5 3,84 3,00,61,37,1,10,01 1,94 1,75 1,5 1,01 F Sd 1 ; Gruplararası serbestlik derecesi Sd ; Gruplariçi serbestlik derecesi

18 Alamlılık düzeyi ( =0,01) Tablo 5. F Tablo Değerleri H Red Bölgesi o Serbestlik Derecesi Sd 1 Sd ,6 13,7 1,06 11,39 10,97 10,67 10,46 10,9 9,89 9,47 9,0 6 13,75 10,9 9,78 9,15 8,75 8,47 8,6 8,10 7,7 7,31 6,88 7 1,5 9,55 8,45 7,85 7,46 7,19 6,99 6,84 6,47 6,07 5, ,6 8,65 7,59 7,01 6,63 6,37 6,18 6,03 5,67 5,8 4, ,56 8,0 6,99 6,4 6,06 5,80 5,61 5,47 5,11 4,73 4, ,04 7,56 6,55 5,99 5,64 5,39 5,0 5,06 4,71 4,33 3, ,65 7,1 6, 5,67 5,3 5,07 4,89 4,74 4,40 4,0 3,60 1 9,33 6,93 5,95 5,41 5,06 4,8 4,64 4,50 4,16 3,78 3, ,07 6,70 5,74 5,1 4,86 4,6 4,44 4,30 3,96 3,59 3, ,86 6,51 5,56 5,04 4,69 4,46 4,8 4,14 3,80 3,43 3, ,68 6,36 5,4 4,89 4,56 4,3 4,14 4,00 3,67 3,9, ,53 6,3 5,9 4,77 4,44 4,0 4,03 3,89 3,55 3,18, ,40 6,11 5,18 4,67 4,34 4,10 3,93 3,79 3,46 3,08, ,9 6,01 5,09 4,58 4,5 4,01 3,84 3,71 3,37 3,00, ,18 5,93 5,01 4,50 4,17 3,94 3,77 3,63 3,30,9,49 0 8,10 5,85 4,94 4,43 4,10 3,87 3,70 3,56 3,3,86,4 1 8,0 5,78 4,87 4,37 4,04 3,81 3,64 3,51 3,17,80,36 7,95 5,7 4,8 4,31 3,99 3,76 3,59 3,45 3,1,75,31 3 7,88 5,66 4,76 4,6 3,94 3,71 3,54 3,41 3,07,70,6 4 7,8 5,61 4,7 4, 3,90 3,67 3,50 3,36 3,03,66,1 5 7,77 5,57 4,68 4,18 3,85 3,63 3,46 3,3,99,6,17 6 7,7 5,53 4,64 4,14 3,8 3,59 3,4 3,9,96,58,13 7 7,68 5,49 4,60 4,11 3,78 3,56 3,39 3,6,93,55,10 8 7,64 5,45 4,57 4,07 3,75 3,53 3,36 3,3,90,5,06 9 7,60 5,4 4,54 4,04 3,73 3,50 3,33 3,0,87,49, ,56 5,39 4,51 4,0 3,70 3,47 3,30 3,17,84,47, ,31 5,18 4,31 3,83 3,51 3,9 3,1,99,66,9 1, ,08 4,98 4,13 3,65 3,34 3,1,95,8,50,1 1, ,96 4,88 4,04 3,56 3,6 3,04,87,74,4,03 1, ,90 4,8 3,98 3,51 3,1,99,8,69,37 1,98 1, ,85 4,79 3,95 3,48 3,17,96,79,66,34 1,95 1,38 6,64 4,61 3,78 3,3 3,0,80,64,51,19 1,79 1,0 Sd 1 ; Gruplararası serbestlik derecesi Sd ; Gruplariçi serbestlik derecesi F

19 İSTATİSTİK-II SORULARININ CEVAPLANMASINDA GEREKLİ OLABİLECEK FORMÜLLER C N N! (N )!.! X z.s R N σ s x-x 1 p c r x p z.s p Nh h. N X. N R Q 1 N σ 1 σ p1p 1 Y i Yı s x-x 1 X t s X 1 X1 X y x i i xy yi b = (X X)(Y Y) r t= 1 r i i i1 (Xi X) (Yi Y) i1 i1 Y Y S Y =, 30 N N1 r p s 1 s 1 N i1 N X i X C N X i i1 CN s N s. X N1 r q 1 p qi İii1 100 q i1 pi qi İ 100 p q pp 0 i İi0 İii1 100 İ i10 X i1 X Xi zi i X i X X s 1 x t s x s X s 1 1 s p1 p 1 s x1 x 1 sp 1 p 1 1 s s s p1 p p p z p1 p y i=a+bxi i i i i xy=a x+b x 1 X s a Xi X Y abx X İ 100 i i i0 i0 X0 p0 İ i0 İ İ p s x s p 1-p p 1-p G B ii1 i10 pi qi İ 100 p q qp i 0 HKT= Y i Yı s b X Y XY a b X i X HKT HKO= -k B yx HKO r b.b xy Y Y S Y =, 30 p qi pi İ 100 İi0 100 İii1 100 q p pl 0 0 pi q0 İ 100 p q pi İ pl İ pp İ qi İ ql İ qp İ 0 ql b t h= s b 0 0 i1 p0 qi İ 100 p q

20 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

21 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

22 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

23 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

24 SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Sıav süresice görevlilerle kouşmak ve soru sormak yasaktır. Ayı şekilde görevlileri de öğrecilerle yakıda ve alçak sesle kouşmaları yasaktır. Yaıda veya sırasıda kitap, ot vb. buludura, sıav sırasıda kopya çeke, çekmeye teşebbüs ede, kopya vere ya da kopya çekilmesie yardım edeleri kimlikleri, Bireysel Sıav İptal Tutaağıa yazılacak ve o oturumdaki sıavları geçersiz sayılacaktır. Ayı zamada bir soraki sıava katılamayacaklardır. Bu edele sorumluluk öğrecilere aittir. Sıavda yetki verilmiş görevliler, bu salodaki sıavı kurallara uygu biçimde yapılmadığıı, toplu kopya girişimide buluulduğuu raporlarıda bildirdikleri veya üiversite sıav merkezice yapıla icelemeler soucu toplu kopya yapıldığı saptadığı takdirde, Aadolu Üiversitesi i yetkili orgalarıca bu saloda sıava gire öğrecileri tümüü o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır.. Öğreciler sıav sırasıda görevlileri her türlü uyarılarıa uymak zorudadır. Gerektiğide görevliler oturduğuuz yerleri değiştirebilir. Sıavıızı geçerli sayılması, her şeyde öce sıav kurallarıa uymaıza bağlıdır. Sıav görevlilerii talimatlarıa uymaya, sıav görevlilerie hakaret ede, fiili saldırıda bulua ve tehdit edelerle sıav huzuruu bozacak kadar yüksek sesle kouşa, sıav salouu terk etmesi yasaklaa zama içide terk ede, sıav yapılmasıı belli bir süre egelleyeleri kimlikleri Bireysel Sıav İptal Tutaağıa yazılır ve o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 3. Sıav sırasıda herhagi bir edele dışarı çıkmak yasaktır. Sıavı başlamasıı izleye ilk 30 dakika ve sıav süresii so 5 dakikası içide, sıavlarıı tamamlasalar bile hiçbir öğrecii saloda çıkmasıa izi verilmeyecektir. Sıavı başlamasıı izleye ilk 15 dakika geçtikte sora hiçbir öğreci sıava alıamaz. 4. Biraz sora soru kitapçıkları dağıtılacaktır. Cevaplamaya geçmede öce size verilecek soru kitapçığıı üzeride ayrıla yere, adıızı, soyadıızı, öğreci umaraızı ve bu salou umarasıı mutlaka yazıız. Sıav souda soru kitapçıkları toplaacak ve sıav merkezide tek tek iceleecektir. Soru Kitapçığıı bir tek sayfası bile eksik çıksa o oturumdaki sıavlarıız geçersiz sayılır. 5. Size verile cevap kağıdı üzerideki T.C. Kimlik No, ad ve soyadı size ait olup olmadığıı mutlaka kotrol ediiz. Cevap kağıdı size ait değilse görevlileri uyarıp size ait cevap kağıdıı alıız. Daha sora cevap kağıdı üzeride ayrılmış ola yerlere T.C. Kimlik umaraızı ve test grubuuzu mutlaka kodlayıız, adıızı soyadıızı yazıız ve ilgili yeri imzalayıız. Kedisie ait olmaya cevap kağıdıı kullaa öğrecileri o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdıa yazılacak her türlü yazı, rakam ve yapılacak işaretlemeler içi koyu yaza siyah kurşu kalem kullaılacaktır. Tükemez kalem veya dolmakalem kesilikle kullaılmayacaktır. Kullaıldığı taktirde cevap kağıdı optik okuyucuda okutulamadığıda öğrecii o oturumdaki sıavı geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdıızda belirtile kitapçık kodu ile size verile soru kitapçığıı koduu ayı olup olmadığıı kotrol ediiz. 8. CEVAPLARIN TÜMÜ CEVAP KAĞIDINA İŞARETLENECEKTİR. Soru kitapçıkları üzerie yapıla işaretlemeler kesilikle değerledirilmez. Her dersi cevabı, o dersi ismii yazılı olduğu sütua işaretlemelidir. Yalış sütua yapacağıız işaretlemeler kesilikle değerledirilmez. 9. Soru kitapçığıı sayfalarıdaki boş yerleri müsvedde yapmak içi kullaabilirsiiz. Başka bir kâğıdı müsvedde olarak kullamak yasaktır. Bu tür işlemleri yapaları o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 10. Öğrecileri soruları ve/veya sorulara verdikleri yaıtları cevap kağıdı dışıda herhagi bir yere yazmaları ve buu sıav salouda dışarıya çıkarmaları yasaktır. Bu kurala uymayaları o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 11. Sıav sırasıda öğrecileri birbirleride kalem, silgi vb. şeyleri istemeleri kesilikle yasaktır. Yasağa uymayaları o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 1. Sıav sırasıda hesap makiesi kullaılabilir. Acak, alfabetik tuş takımı (a, b, c,.v, y, z) ola, üzeride program yapılmasıa, saklamasıa ve çalıştırılmasıa izi vere EXE, STORE, RUN gibi tuşları bulua hesap makieleri ile data bak vb. özel doaımlar kullaılamaz. Hesap makiesii sıav sırasıda ödüç alıması, verilmesi ve değiştirilmesi yasaktır. Bu tür davraışlarda buluaları o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 13. Öğreciler telsiz, cep telefou, çağrı cihazı, taşıabilir bilgisayar vb. iletişim araçları ile görütü kaydetmeye yaraya fotoğraf makiesi, kamera vb. araçları sıava gelirke getirmemeleri kousuda sıava giriş belgeleride uyarılmışlardır. Bu cihazları sıav salouda yalarıda buludura öğrecileri, cihazları kapalı olsa bile, o oturumdaki sıavı geçersiz sayılır. 14. Öğreciler ruhsatlı veya resmi amaçlı kullaılsa bile silah ile sıav biasıa gelmemelidir. Bu öğreciler kesilikle sıava ve biaya alımaz. Bir şekilde girmişlerse dışarı çıkartılıp o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 15. Kıtalarıda izili ola er-erbaşlar dışıda resmi kıyafetle sıava girmek yasaktır. Aksie davraa öğrecileri o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 16. Biraz sora dağıtılacak ola soru kitapçığıda test ile ilgili açıklamalar yazılıdır. Bu açıklamaları okumada ve size "SINAV BAŞLAMIŞTIR" demede soruları cevaplamaya başlamayıız. 17. Sıavıız bittiğide, cevap kâğıdıız ve soru kitapçığıızı salo görevlilerie şahse teslim ediiz. Teslim etmediğiiz evrak edeiyle o oturumdaki sıavlarıız geçersiz sayılır. SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 341 014 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 341 013 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo

Detaylı

TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI.

TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI. TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI Birici Bölüm DENEME-4 Bu sıav iki bölümde oluşmaktadır. * Çokta seçmeli

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 014 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3460 2014 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği Bölümü

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği Bölümü BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makie Mühedisliği Bölümü 1 STAJLAR: Makie Mühedisliği Bölümü öğrecileri, öğreim süreleri boyuca 3 ayrı staj yapmakla yükümlüdürler. Bularda ilki üiversite içide e fazla 10 iş güü süreli

Detaylı

Ki- kare Bağımsızlık Testi

Ki- kare Bağımsızlık Testi PARAMETRİK OLMAYAN İSTATİSTİKSEL TEKNİKLER Prof. Dr. Ali ŞEN Ki- kare Bağımsızlık Testi Daha öceki bölümlerde ölçümler arasıdaki ilişkileri asıl iceleeceğii gördük. Acak sıklıkla ilgileile veriler ölçüm

Detaylı

BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ. Doç.Dr. Suat ŞAHİNLER

BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ. Doç.Dr. Suat ŞAHİNLER BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ İkici bölümde verileri frekas tablolarıı hazırlaması ve grafikleri çizilmesideki esas amaç; gözlemleri doğal olarak ait oldukları populasyo dağılışıı belirlemek ve dağılışı geel özelliklerii

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3444 2014 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 016-017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 016-017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - FEN BİLİMLERİ Adı ve Soyadı :... Sııfı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 341 014 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ 113 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI 015-016 - GÜZ R - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO

Detaylı

Gayrimenkul Değerleme Esasları Dönem Deneme Sınavı I

Gayrimenkul Değerleme Esasları Dönem Deneme Sınavı I 1) I. Bia türü II. Bia yaşı III. Bia sııfı IV. İşaat evi V. Yıprama oraı Türkiye de bia metrekare ormal işaat maliyet bedelleri yukarıdakilerde hagilerie göre belirleir? A) Yalız II B) Yalız III C) II

Detaylı

Öğrenci Numarası İmzası: Not Adı ve Soyadı

Öğrenci Numarası İmzası: Not Adı ve Soyadı Öğreci Numarası İmzası: Not Adı ve Soyadı SORU 1. a) Ekoomii taımıı yapıız, amaçlarıı yazıız. Tam istihdam ile ekoomik büyüme arasıdaki ilişkiyi açıklayıız. b) Arz-talep kauu edir? Arz ve talep asıl artar

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

HİPOTEZ TESTLERİ. İstatistikte hipotez testleri, karar teorisi olarak adlandırılır. Ortaya atılan doğru veya yanlış iddialara hipotez denir.

HİPOTEZ TESTLERİ. İstatistikte hipotez testleri, karar teorisi olarak adlandırılır. Ortaya atılan doğru veya yanlış iddialara hipotez denir. HİPOTEZ TETLERİ İstatistikte hipotez testleri, karar teorisi olarak adladırılır. Ortaya atıla doğru veya yalış iddialara hipotez deir. Öreği para hilesizdir deildiğide bu bir hipotezdir. Ortaya atıla iddiaya

Detaylı

8. SINIF FEN BİLİMLERİ TESTİ. 1. Aşağıdaki grafikte bir canlının hücre sayısının zamanla değişimi verilmiştir.

8. SINIF FEN BİLİMLERİ TESTİ. 1. Aşağıdaki grafikte bir canlının hücre sayısının zamanla değişimi verilmiştir. FEN BİLİMLERİ TESTİ 1. Aşağıdaki grafikte bir calıı hücre sayısıı zamala değişimi verilmiştir. Hücre sayısı. I. Bölüme II. Bölüme K L M Zama Bu grafiğe göre, I. K zama aralığıda bu calıı hücreleri belli

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İSTATİSTİK 2. Tahmin Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI. aysecagli@beykent.edu.tr

İSTATİSTİK 2. Tahmin Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI. aysecagli@beykent.edu.tr İSTATİSTİK 2 Tahmi Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI aysecagli@beyket.edu.tr İstatistik yötemler İstatistik yötemler Betimsel istatistik Çıkarımsal istatistik Tahmi Hipotez testleri Nokta tahmii Aralık

Detaylı

İSTATİSTİK DERS NOTLARI

İSTATİSTİK DERS NOTLARI Balıkesir Üiversitesi İşaat Mühedisliği Bölümü umutokka@balikesir.edu.tr İSTATİSTİK DERS NOTLARI Yrd. Doç. Dr. Umut OKKAN idrolik Aabilim Dalı Balıkesir Üiversitesi İşaat Mühedisliği Bölümü Bölüm 5 Örekleme

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

4/16/2013. Ders 9: Kitle Ortalaması ve Varyansı için Tahmin

4/16/2013. Ders 9: Kitle Ortalaması ve Varyansı için Tahmin 4/16/013 Ders 9: Kitle Ortalaması ve Varyası içi Tahmi Kitle ve Öreklem Öreklem Dağılımı Nokta Tahmii Tahmi Edicileri Özellikleri Kitle ortalaması içi Aralık Tahmii Kitle Stadart Sapması içi Aralık Tahmii

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL aofdersotlari.et aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:...

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

ISF404 SERMAYE PİYASALARI VE MENKUL KIYMETYÖNETİMİ

ISF404 SERMAYE PİYASALARI VE MENKUL KIYMETYÖNETİMİ 8. HAFTA ISF404 SERMAYE PİYASALARI VE MENKUL KIYMETYÖNETİMİ PORTFÖY YÖNETİMİ II Doç.Dr. Murat YILDIRIM muratyildirim@karabuk.edu.tr Geleeksel Portföy Yaklaşımı, Bu yaklaşıma göre portföy bir bilim değil,

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3400 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI ÖGRENCİNİN ADI SOYADI : T.C. KİMLİK NO : OKULU / SINIFI : SINAVA GİRDİĞİ İLÇE: SINAVLAİLGİLİUYARILAR: İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 018 SINAVI Kategori: Lise Matematik Soru Kitapçık

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ :... :... :... :... GENEL AÇIKLAMALAR

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ :... :... :... :... GENEL AÇIKLAMALAR 015CS4-015CS4- ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ADI SOYADI T.C. KİMLİK NO SALON NO SIRA NO Bu kitapçıkta İşletme Lisas Programıa ait dersler yer almaktadır. 1.Soru kitapçığıızı türü A dır. Kitapçık

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

YAPIM YÖNETİMİ - EKONOMİSİ 04

YAPIM YÖNETİMİ - EKONOMİSİ 04 İşaat projelerii içi fiasal ve ekoomik aaliz yötemleri İşaat projeleri içi temel maliyet kavramları Yaşam boyu maliyet: Projei kafamızda şekillemeye başladığı ada itibare başlayıp kullaım ömrüü tamamlayaa

Detaylı

İstatistik ve Olasılık

İstatistik ve Olasılık İstatistik ve Olasılık Ders 3: MERKEZİ EĞİLİM VE DAĞILMA ÖLÇÜLERİ Prof. Dr. İrfa KAYMAZ Taım Araştırma souçlarıı açıklamasıda frekas tablosu ve poligou isteile bilgiyi her zama sağlamayabilir. Verileri

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

NOT: BU DERS NOTLARI TEMEL EKONOMETRİ-GUJARATİ KİTABINDAN DERLENMİŞTİR. HAFTA 1 İST 418 EKONOMETRİ

NOT: BU DERS NOTLARI TEMEL EKONOMETRİ-GUJARATİ KİTABINDAN DERLENMİŞTİR. HAFTA 1 İST 418 EKONOMETRİ NOT: BU DERS NOTLARI TEMEL EKONOMETRİ-GUJARATİ KİTABINDAN DERLENMİŞTİR. KULLANILAN ŞEKİLLERİN VE NOTLARIN TELİF HAKKI KİTABIN YAZARI VE BASIM EVİNE AİTTİR. HAFTA 1 İST 418 EKONOMETRİ Ekoometri: Sözcük

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2018-2019 PFE GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2018-2019 PFE GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

EME 3117 SİSTEM SIMÜLASYONU. Girdi Analizi Prosedürü. Dağılıma Uyum Testleri. Dağılıma Uyumun Kontrol Edilmesi. Girdi Analizi-II Ders 9

EME 3117 SİSTEM SIMÜLASYONU. Girdi Analizi Prosedürü. Dağılıma Uyum Testleri. Dağılıma Uyumun Kontrol Edilmesi. Girdi Analizi-II Ders 9 ..7 EME 37 Girdi Aalizi Prosedürü SİSTEM SIMÜLASYONU Modelleecek sistemi (prosesi) dokümate et Veri toplamak içi bir pla geliştir Veri topla Verileri grafiksel ve istatistiksel aalizii yap Girdi Aalizi-II

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3437 2014 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

ÖzelKredi. İsteklerinize daha kolay ulaşmanız için

ÖzelKredi. İsteklerinize daha kolay ulaşmanız için ÖzelKredi İstekleriize daha kolay ulaşmaız içi Yei özgürlükler keşfedi. Sizi içi öemli olaları gerçekleştiri. Hayalleriizi süsleye yei bir arabaya yei mobilyalara kavuşmak mı istiyorsuuz? Veya özel güler

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2018-2019 PFE GÜZ DÖNEMİ VİZE SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

ÖRNEKLEME TEORİSİ VE TAHMİN TEORİSİ

ÖRNEKLEME TEORİSİ VE TAHMİN TEORİSİ İSTATİSTİKSEL TAHMİNLEME VE İSTATİSTİKSEL YORUMLAMA TAHMİNLEME SÜRECİ VE YORUMLAMA SÜRECİ ÖRNEKLEME TEORİSİ VE TAHMİN TEORİSİ ÖRNEKLEME VE ÖRNEKLEME ÖRNEKLEME DAĞILIMLARI VE ÖRNEKLEME DAĞILIMLARI Yorumlama

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

(3) Eğer f karmaşık değerli bir fonksiyon ise gerçel kısmı Ref Lebesgue. Ref f. (4) Genel karmaşık değerli bir fonksiyon için. (6.

(3) Eğer f karmaşık değerli bir fonksiyon ise gerçel kısmı Ref Lebesgue. Ref f. (4) Genel karmaşık değerli bir fonksiyon için. (6. Problemler 3 i Çözümleri Problemler 3 i Çözümleri Aşağıdaki özellikleri kaıtlamaızı ve buu yaıda daha fazla soyut kaıt vermeizi isteyeceğiz. h.h. eşitliğii ölçümü sıfır ola bir kümei tümleyei üzeride eşit

Detaylı

Kırsal Kalkınma için IPARD Programı ndan Sektöre BÜYÜK DESTEK

Kırsal Kalkınma için IPARD Programı ndan Sektöre BÜYÜK DESTEK KAPAK KONUSU Kırsal Kalkıma içi IPARD Programı da Sektöre BÜYÜK DESTEK Kırsal Kalkıma (IPARD) Programı Kırmızı Et Üretimi ve Et Ürülerii İşlemesi ve Pazarlaması alalarıda gerçekleştirilecek yatırımları

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ .. MİLLÎ EĞİİM BKNLIĞI ÖLÇME, EĞERLENİRME VE SINV HİZMELERİ ENEL MÜÜRLÜĞÜ 2016-2017 8. SINIF EĞERLENİRME SINVI - 1 2016-2017 8. SINIF EĞERLENİRME SINVI - 1 FEN BİLİMLERİ dı ve Soyadı :... Sııfı :... Öğreci

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

İstatistik ve Olasılık

İstatistik ve Olasılık İstatistik ve Olasılık Ders 3: MERKEZİ EĞİLİM VE DAĞILMA ÖLÇÜLERİ Prof. Dr. İrfa KAYMAZ Taım Araştırma souçlarıı açıklamasıda frekas tablosu ve poligou isteile bilgiyi her zama sağlamayabilir. Verileri

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

Cebirsel Olarak Çözüme Gitmede Wegsteın Yöntemi

Cebirsel Olarak Çözüme Gitmede Wegsteın Yöntemi 3 Cebirsel Olarak Çözüme Gitmede Wegsteı Yötemi Bu yötem bir izdüşüm tekiğie dayaır ve yalış pozisyo olarak isimledirile matematiksel tekiğe yakıdır. Buradaki düşüce f() çizgisi üzerideki bilie iki oktada

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

TAHMİNLEYİCİLERİN ÖZELLİKLERİ Sapmasızlık 3.2. Tutarlılık 3.3. Etkinlik minimum varyans 3.4. Aralık tahmini (güven aralığı)

TAHMİNLEYİCİLERİN ÖZELLİKLERİ Sapmasızlık 3.2. Tutarlılık 3.3. Etkinlik minimum varyans 3.4. Aralık tahmini (güven aralığı) 3 TAHMİNLEYİCİLERİN ÖZELLİKLERİ 3.1. Sapmasızlık 3.. Tutarlılık 3.3. Etkilik miimum varyas 3.4. Aralık tahmii (güve aralığı) İyi bir tahmi edici dağılımı tahmi edilecek populasyo parametresie yakı civarda

Detaylı