Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz."

Transkript

1 NDOLU ÜNİVERSİTESİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ 113 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI GÜZ R - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdıızda belirtile kitapçık kodu ile size verile soru kitapçığıı koduu ayı olup olmadığıı kotrol ediiz. İMZ:. Sıavla ilgili tüm kuralları okudum, aladım, kabul ediyorum. SINV İÇERİĞİ 1. YRIYIL Testi dı Soru Sayısı Sayfa No İNSN NTOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ-I 0 0 MTEMTİK-I 0 0 TEMEL FİZİK 0 07 BİYOİSTTİSTİK-I 0 09 SINVD UYULMSI GEREKEN ÖZEL KURLLR 1. Sıavı ilk 30 dakikası ve so 5 dakikası içide sıavıızı tamamlasaız bile saloda çıkamazsıız. Herhagi bir edele saloda çıktığıız takdirde, tekrar sıava devam etmeize izi verilmeyecektir.. Soru kitapçığıdaki her bir testi cevaplamaız içi verile süre 30 dakikadır. 3. Yalış cevaplarıız dikkate alımayacaktır. Bu edele, cevapsız soru bırakmamaız yararııza olacaktır.. Sıavda hesap makiesi kullaabilirsiiz. cak, kullaacağıız makiede alfabetik tuş takımı (, B, C, ) ve program yapılmasıa, saklamasıa, çalıştırılmasıa imkâ vere EXE, STORE, RUN vb. tuşlar buluamaz. 5. Soruları ait olduğu dersleri içerikleride basımda sora değişiklik yapılmış olabilir. Bir soruu cevabı soraki düzelemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabıızda verile bilgileri dikkate alarak cevaplayıız Güz Döemi "Sıavda Uyulması Gereke Geel Kurallar" soru kitapçığıı arka sayfasıda yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyuuz. adolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı adolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması, yayımlaması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

2 016 GÜZ R 113- İNSN NTOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ-I I. Kalp kası II. İskelet kası III. Düz kas Yukarıdaki kaslarda hagileri isteğimize bağlı çalışır? Yalız I Yalız II I ve II I ve III II ve III Vücudu arka kısmıdaki aa boşluk aşağıdakilerde hagisidir? Dorsal boşluk İferior boşluk Superior boşluk Vetral boşluk Oblik boşluk Hücre zarı ile ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi yalıştır? Yapısıda fosfolipid buluur. Yapısıda proteiler buluur. Protei setezi yapar. Seçici geçirgeliğe sahiptir. Çift katlı yağ tabakasıda oluşur. şağıdakilerde hagisi iorgaik moleküllerde biri değildir? Kalsiyum Oksije Potasyum Sodyum Kerati Vücudumuzu eerji kullaarak çeşitli yapı ve birimleri oluşturmasıa e ad verilir? Farklılaşma abolizma Katabolizma Üreme Uyarılabilme Gırtlak ve kulak kepçeside bulua kıkırdak çeşidi aşağıdakilerde hagisidir? Myeli kıkırdak Fibröz kıkırdak Elastik kıkırdak Hyali kıkırdak Bazal kıkırdak Beyi aşağıdakilerde hagiside yerleşmiş olarak buluur? bdomial boşluk Torakal boşluk Perito boşluk Craial boşluk Vertebral boşluk Zarla çevrili, çok sayıda tübül ve keseciklerde oluşa ve hücre içide setezi yapılmış moleküllere so şekillerii vererek paketleyip hücre dışıa gödere hücre içi orgael aşağıdakilerde hagisidir? Golgi kompleksi Lizozom Mitokodri Ribozom Çekirdek Güz Döemi 5. Vücudu oluştura orga ve oluşumları yerii ve yapısıı iceleye bilim dalıa e ad verilir? 10. Systema respiratorium terimi aşağıdakilerde hagisii ifade eder? Mikrobiyoloji Osteoloji Farmakoloji atomi Fizyoloji Sidirim sistemi Edokri sistem Siir sistemi Soluum sistemi Hareket sistemi İzleye sayfaya geçiiz.

3 016 GÜZ R şağıdakilerde hagisi düz kasları özellikleride biri değildir? 16. şağıdakilerde hagisi derii görevleride biri değildir? İstem dışı kasılmaları Eie çizgileme göstermeleri İç orgaları yapısıda bulumaları Otoom siirler ile uyarılmaları Hücrelerii içide sadece bir adet çekirdek buluması 1. Kalbi kalp kası hücreleride oluşa tabakasıa e ad verilir? Edotel Siuatrial düğüm Edokard Perikard Myokard 13. şağıdakilerde hagisi Dermisi tabakalarıda biridir? Stratum lucidum Stratum graulosum Stratum basale Stratum spiosum Stratum reticulare 1. şağıdakilerde hagisi bir yarı-oyar eklemdir? Diz eklemi Çee eklemi Omurlar arasıdaki eklem Omuz eklemi Dirsek eklemi Vücudu zararlı ısı ve ışık etkeleride korumak D vitamii setezlemek Vücutta çeşitli maddeleri atılmasıı sağlamak Ka yapımıda rol almak Vücudu efeksiyolarda korumak 17. ğrı duyusuu algılaya reseptörlere e ad verilir? Kemoreseptör Nosiseptör Termoreseptör Effereseptör Mekaoreseptör 18. şağıdakilerde hagisi uzu kemik öreğidir? Kafatası kemiği Omurgalar Kol kemiği Çee kemiği Parmak kemikleri 19. şağıdaki bölgeleri hagiside pokri ter bezleri bulumaz? Göbek çevresi üs çevresi Göz kapak kearları Koltuk altı Sırt derisi Güz Döemi 15. şağıdakilerde hagisi omurgaı (columa vertebralis) kısımlarıda biri değildir? 0. şağıdakilerde hagisi deride bulua özel yapılarda biri değildir? Temporal kemik Kuyruk sokumu kemiği Bel omurları Kuyruk omurları Boyu omurları Ka damarları Kıl kökleri Ter bezleri Duyu cisimcikleri Yağ bezleri 3 İzleye sayfaya geçiiz.

4 016 GÜZ R 113- MTEMTİK-I 1. kesrii odalık gösterimi 5. veriliyor. aşağıdakilerde hagisidir? 0, Bua göre, f foksiyouu görütü kümesi aşağıdakilerde hagisidir? 0,3 0, {1,, 3, } 0,5 {3,, 5, 6} 0,7 {3,, 6, 10} {3,, 5, 6, 8, 10} {1,, 3,, 5, 6, 8, 10}. 3.. şağıdakilerde bir alt kümesi değildir? hagisi kümesii foksiyouu e geiş taım kümesi aşağıdakilerde hagisidir? I. II foksiyoları veriliyor. Bua göre, değeri kaçtır? Güz Döemi ve değeri kaçtır? foksiyou içi III. 8. işlemii soucu kaçtır? Yukarıdaki eşitliklerde hagileri doğrudur? Yalız I Yalız II I ve III II ve III I, II ve III İzleye sayfaya geçiiz.

5 016 GÜZ R işlemii soucu kaçtır? 13. olduğua göre, x kaçtır? ve 1. şağıdaki poliom foksiyolarda hagisii derecesi 3'tür? foksiyoları veriliyor. 11. Bua göre, doğrusu ile değeri kaçtır? doğrusuu kesiştiği okta aşağıdakilerde hagisidir? (1, ) (1, ) (3, 6) (1, ) (0, 3) 15. şağıdakilerde hagisi bir poliom foksiyo değildir? Güz Döemi 1. kaçtır? ve olduğua göre, 16. doğrusuu aşağıdakilerde hagisidir? eğimi x 5x 5 İzleye sayfaya geçiiz.

6 016 GÜZ R Yarılama ömrü 100 yıl ola bir radyoaktif maddede 500 gram vardır. 00 yıl sora bu maddede kaç gram kalır? sayısıı 10 tabaıa göre logaritması kaçtır? Güz Döemi parabolü y-ekseii aşağıdaki oktalarda hagiside keser? 0. Richter ölçeğie göre 8,1 büyüklüğüdeki bir depremi geliği, 6,1 büyüklüğüdeki depremi geliğide kaç kat büyüktür? (5,6) (0, 0) (6, 5) (0, 5) (0, 6) 6 İzleye sayfaya geçiiz.

7 016 GÜZ R 113- TEMEL FİZİK Kütlesi 0,7g ve yoğuluğu 0,7g/cm3 ola bir cismi hacmi kaç cm3 tür? 0,1 0,9 1,9 9 Kuvvet birimi aşağıdakilerde hagisidir? Newto Joule Watt.m Watt Pascal Eğik yüzeyi 15 m ve yüksekliği 9 m ola bir eğik düzlemi tabaı 1 m dir. Bu eğik düzlemi mekaik faydası aşağıdakilerde hagisidir? 5/3 3/5 1/ 5/1 1/5 ğırlığı 637 N ola bir kişii kütlesi kaç kg dır?(g=9,8 m/s ) Watt gücüdeki bir saç kurutucusu 1 dakika çalışıyor, yapıla işi kj ciside değeri aşağıdakilerde hagisidir? , Güz Döemi 1095 mm kaç metredir? Yere yatay bir kuvvetle, bir bloğu 36 m ite bir adam 86 joule lük iş yapmıştır. Bloğa uygulaa kuvvet kaç N dur? Celcius, aşağıdakilerde hagisii ölçüsüdür? la Yoğuluk ğırlık Sıcaklık Kütle Sürtümesiz yatay düzlemde bulua 5 kg lık cisme N luk yatay bir kuvvet uygulaırsa 7 s sora cismi hızı kaç m/s olur? Yerde 80 m yükseklikte serbest bırakıla bir top kaç saiyede yere ulaşır? (g=10 m/s) km/h hızla gide bir otomobil 5 saiye sora duruyor. Otomobili ivmesi kaç m/s dir? y daki 10 N ağırlığıdaki bir kimsei Düya ı yüzeyideki ağırlığı kaç N'dur? (yı çekim ivmesi yeri çekim ivmesii altıda biridir.) 0,1095 1,095 10,95 109, İzleye sayfaya geçiiz.

8 016 GÜZ R N luk bir kuvvetle 5 kg lık bir cisim sola doğru çekiliyor. Cismi ivmesi 6 m/s olduğua göre cisme etki ede sürtüme kuvveti kaç ewtodur? Ortalama hızı 70 km/h ola bir otobüsü 6 saatte aldığı yol kaç km dir? C sıcaklıktaki 500 g kütleli suya 3000 cal ısı eerjisi verilirse, so sıcaklığı kaç C olur? (suyu öz ısısı: c=1 cal /g Isı ve sıcaklık ile ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi yalıştır? Eerji iş yapabilme yeteeğidir. Maddei toplam iç eerjisidir. Isı alçak sıcak bölgeleride yüksek sıcaklık bölgelerie doğru akar. Sıcaklık, bir madde içideki parçacıkları ortalama kietik eerjilerii bir ölçüsüdür. Isı değişiklikleri bir kalorimetre ile ölçülür kg kütleli bir demir parçası 100 C de 5 C' ye soğutuluyor. Kaybedile ısı miktarı kaç kj'dür? (Demiri özgül ısısı 0,5 J/g C' dir) ,35 506,5 360,55 53,5 15, Güz Döemi Bir gazı alçak sıcaklıklarda soğutulduğuda sıvı hale döüşmesie e ad verilir? Bir kap, su ile doluyke 10 kg, gr/cm3 lük sıvı ile doluyke 18 kg gelmektedir. Bua göre kabı kütlesi kaç kg dır? gram kütleli bir alümiyum bloğu hacmi 00 cm3 tür. Bua göre alümiyumu yoğuluğu aşağıdakilerde hagisidir? Yoğuşma Buharlaşma Kristalleşme Kayama Doma,5,7,8 3, 3,3 8 İzleye sayfaya geçiiz.

9 016 GÜZ R 113- BİYOİSTTİSTİK-I Bu testteki soruları cevaplamasıda gerekli olabilecek tablolar ve formüller kitapçığı souda verilmiştir. İstatistiksel yötemleri, biyolojik ve sağlık olguları ile ilgili problemleri çözümüde kullaılmasıa e ad verilir? Ölçme Betimleme aliz Biyoistatistik Popülasyo adolu Üiversitesi çıköğretim Fakültesi de mezu ola kız öğrecileri mezu oldukta soraki iş bulma durumlarıa ilişki istatistiksel bir araştırma plalamaktadır. Bu araştırmada aa kütle aşağıdakilerde hagisi olabilir? adolu Üiversitesi çıköğretim Fakültesi de mezu ola kız öğrecilerde seçile alt grup adolu Üiversitesi çıköğretim Fakültesi de mezu ola her bir kız öğreci adolu Üiversitesi çıköğretim Fakültesi de mezu ola öğrecileri cisiyeti adolu Üiversitesi çıköğretim Fakültesi de mezu ola tüm öğrecileri oluşturduğu topluluk adolu Üiversitesi çıköğretim Fakültesi de mezu ola kız öğrecileri tamamıı oluşturduğu topluluk Öreklem seçme amacıyla uygulaa yötemler topluluğua ya da bu amaçla izlee süreci bütüüe e ad verilir? Biyoistatistik Ölçme Sıralama Örekleme Parametre Güz Döemi Orasal Ölçek ile ralıklı Ölçek arasıdaki e öemli fark aşağıdakilerde hagisidir? Birimleri sahip oldukları özelliklere ilişki olarak belli sııflara ayrılması Sabit bir başlagıç oktasıı buluması Ölçmei eşit olup olmama ile ilişkili olması Ölçmei üstü olup olmama ile ilişkili olması Birimleri sahip oldukları özellik sayısı ya da derecesi bakımıda sıraya dizilmesi şağıdakilerde hagisi sürekli değişkedir? Okulda çalışa öğretme sayısı Kitabı içerdiği üite adedi Sııftaki öğreci sayısı Öğrecii aldığı toplam ders sayısı Öğrecii testi tamamlama süresi Bir araştırmada hakkıda bilgi ediilmek isteile, üzeride özellikleri ile ilgili ölçüm, sayım ya da gözlemleri yapılabildiği calı, casız varlıklar veya olayları her birie e ad verilir? Veri Değişke Öreklem a kütle Birim a kütle aritmetik ortalaması aşağıdaki simgelerde hagisiyle gösterilir? μ σ s x Bir grupladırılmış frekas serisi içi histogram oluşturulmuştur. Bu histograma göre sııfıda yer ala birimleri toplam içideki oraı kaçtır? 0,117 0,183 0,06 0,5 0,57 9 İzleye sayfaya geçiiz.

10 016 GÜZ R Şehir Frekas Bilecik 13 Eskişehir 18 İstabul 5 Kayseri 90 Zoguldak 3 Verile frekas serisie göre bu frekas serisii düzelediği çalışmada kaç adet birim buluur? Bir araştırmada e büyük gözlem değeri 139, e küçük gözlem değeri ise 1 olarak tespit edilmiştir. Bu araştırmada 50 adet birim olması halide veri kümesi içi oluşturulabilecek bir grupladırılmış frekas serisii sııf aralığı kaç olur?(log 50=1,69) Öğreci sayısı Frekas Bir araştırmaya ilişki grupladırılmış frekas serisi oluşturulmuştur. Bu grupladırılmış frekas seriside faydalaılarak de çok serisi oluşturulursa, 1-30 sııfı içi hesaplaa de çok değeri kaç olur? Güz Döemi Herhagi bir araştırmada elde edile souçları, ilgileile değişkei aldığı birbiride farklı değerlerii tekrarlama sayılarıı da gösterecek şekilde düzelemiş halie e ad verilir? 13. Bir yemekhaede yıl boyuca çalışalara suula öğle yemek meüsüde yer ala meyvelere ilişki bilgi pasta grafiğide özetlemiştir. Bu pasta grafiğie göre e az suula meyve türü edir? Şeftali rmut Muz Üzüm Portakal 1. Grupladırılmış frekas serileride sııf aralığı tespitide aşağıdakilerde hagisi kullaılır? Sturges kuralı Kesikli olasılıklar Değişke sayısı ritmetik ortalama Varyas aalizi 15. Bir araştırmacı üzeride çalıştığı değişke içi veri toplamış ve veri kümesi içi aritmetik ortalamayı 60 ve değişkelik katsayısıı değerii de 0,86 olarak tespit etmiştir. Bu araştırmada ilgili değişkei varyası kaçtır? ,5 00,18 1,58 66, ,00 Sağa eğik frekas dağılımlarıda aritmetik ortalama, mod ve medya arasıdaki ilişki aşağıdakilerde hagiside doğru olarak verilmiştir? Frekas Serisi Histogram Serisi Sııf ralığı Kotejas Tablosu Sııflayıcı Ölçek Değişkei Mod < medya < aritmetik ortalama Medya < mod < aritmetik ortalama ritmetik ortalama < mod < medya ritmetik ortalama < medya < mod Medya < aritmetik ortalama < mod 10 İzleye sayfaya geçiiz.

11 016 GÜZ R Gözlem değerlerii 3, 3, 3, 3,,,,,, 5, 5, 5, 5, 5, 5, 5, 6, 6, 6, 7, 7, 8, 8, 9 olduğu bir araştırmada mod değeri kaçtır? Uzuluk Frekas Yukarıdaki tabloda grupladırılmış frekas serisii aritmetik ortalaması kaçtır? 5,70,5 8,5 3,15 5,1 0. Bir araştırmada değişkei dağılım şekli hakkıda herhagi bir bilgi yer almamaktadır. raştırmacı ilgilediği değişkei ortalamaya göre ±,50 stadart sapma uzaklığıda yer ala birimleri oraıı hesaplamak istemektedir. Bu amaç içi ilgili Chebyshev değeri kaçtır? 1,1 0,8 0,9 0,5 0, Güz Döemi 19. Gözlem değerlerii 3, 5,, 1, 3,, 5, 6, 7, 8, 9, 1,,, 9 olduğu bir araştırmada medya değeri kaçtır? TEST BİTTİ.

12 BİYOİSTTİSTİK-I SORULRININN CEVPLNMSIND GEREKLİ OLBİLECEK TBLOLR z 0,00 0,01 0,0 0,03 0,0 0, ,000 0,0080 0,010 0,1 0,0398 0,038 0,078 0,0517 0, 0,0793 0,083 0,0871 0,0910 0,3 0,1179 0,117 0,155 0,193 0, 0,155 0,1591 0,168 0,166 0,5 0,1915 0,1950 0,1985 0,019 0,6 0,57 0,91 0,3 0,357 0,7 0,5800 0,611 0,6 0,673 0,8 0,881 0,910 0,939 0,967 0,9 0,3159 0,3186 0,31 0,338 1,0 0,3133 0,338 0,361 0,385 1,1 0,3633 0,3665 0,3686 0,3708 1, 0,389 0,3869 0,3888 0,3907 1,3 0,03 0,09 0,066 0,08 1, 0,19 0,07 0, 0,36 1,5 0,33 0,35 0,357 0,370 1,6 0,5 0,63 0,7 0,8 1,7 0,55 0,56 0,573 0,58 1,8 0,61 0,69 0,656 0,66 1,9 0,713 0,719 0,76 0,73,0 0,77 0,778 0,783 0,788,1 0,81 0,86 0,830 0,83, 0,861 0,86 0,868 0,871,3 0,893 0,896 0,898 0,901, 0,918 0,90 0,9 0,95,5 0,938 0,90 0,91 0, Güz Döemi,6 0,953 0,955 0,956 0,957,7 0,965 0,966 0,967 0,968,8 0,97 0,975 0,976 0,977,9 0,981 0,98 0,98 0,983 3,0 0,987 0,987 0,987 0,988 Tablo 1.. Normal Eğri laları 0,0 0,,05 0,06 0,0160 0,0199 0,039 0,0557 0,0596 0,0636 0,098 0,0987 0,106 0,1331 0,1368 0,106 0,1700 0,1736 0,177 0,05 0,088 0,13 0,389 0, 0,5 0,70 0,73 0,76 0,995 0,303 0,3051 0,36 0,389 0,3315 0,3508 0,3531 0,355 0,379 0,379 0,3770 0,395 0,39 0,396 0,099 0,115 0,131 0,51 0,65 0,79 0,38 0,39 0,06 0,95 0,505 0,515 0,591 0,599 0,608 0,671 0,678 0,686 0,738 0,7 0,750 0,793 0,798 0,803 0,838 0,8 0,86 0,875 0,878 0,881 0,90 0,906 0,909 0,97 0,99 0,931 0,95 0,96 0,98 0,959 0,960 0,961 0,969 0,970 0,971 0,977 0,978 0,979 0,98 0,98 0,985 0,988 0,989 0,989 0,07 0,08 0,09 0,079 0,0319 0,0359 0,0675 0,071 0,0753 0,106 0,1103 0,111 0,13 0,180 0,1517 0,1808 0,18 0,1879 0,157 0,190 0, 0,86 0,517 0,59 0,79 0,83 0,85 0,3078 0,3106 0,3133 0,330 0,3365 0,3389 0,3577 0,3599 0,361 0,3790 0,3810 0,3830 0,3980 0,3997 0,015 0,17 0,16 0,177 0,9 0,306 0,319 0,18 0,9 0,1 0,55 0,535 0,55 0,616 0,65 0,633 0,693 0,699 0,706 0,756 0,761 0,767 0,808 0,81 0,817 0,850 0,85 0,857 0,88 0,887 0,890 0,911 0,913 0,916 0,93 0,93 0,936 0,99 0,951 0,95 0,96 0,963 0,96 0,97 0,973 0,97 0,979 0,980 0,981 0,985 0,986 0,986 0,989 0,990 0,990

13 Serbestlik Derecesi Tablo. Kritik t Değerleri Tablosu P=0,9 0,8 0,7 0,6 0,5 0, 0,3 0, 0,1 0,05 0,0 0,01 1 0,158 0,35 0,510 0,77 1,000 1,376 1,963 3,078 6,31 1,706 31,81 63,657 0,1 0,89 0,5 0,617 0,816 1,061 1,386 1,886,90,303 6,965 9,95 3 0,137 0,77 0, 0,58 0,765 0,978 1,50 1,638,353 3,18,51 5,81 0,13 0,71 0,1 0,569 0,71 0,91 1,190 1,533,13,776 3,77,60 5 0,13 0,67 0,08 0,559 0,77 0,90 1,156 1,76,015,571 3,365,03 6 0,131 0,65 0,0 0,553 0,718 0,906 1,13 1,0 1,93,7 3,13 3, ,130 0,63 0,0 0,59 0,711 0,896 1,119 1,15 1,895,365,998 3,99 8 0,130 0,6 0,399 0,56 0,706 0,889 1,108 1,397 1,860,306,896 3, ,19 0,61 0,398 0,53 0,703 0,883 1,100 1,383 1,833,6,81 3, ,19 0,60 0,397 0,5 0,700 0,879 1,093 1,37 1,81,8,76 3, ,19 0,60 0,396 0,50 0,697 0,876 1,088 1,363 1,796,01,718 3, ,18 0,59 0,395 0,539 0,695 0,873 1,083 1,356 1,78,179,681 3, ,18 0,59 0,39 0,538 0,69 0,870 1,079 1,350 1,771,160,650 3,01 1 0,18 0,58 0,393 0,537 0,69 0,868 1,076 1,35 1,761,15,6, ,18 0,58 0,393 0,536 0,691 0,866 1,07 1,31 1,753,131,60, ,18 0,58 0,39 0,535 0,690 0,865 1,071 1,337 1,76,10,583, ,18 0,57 0,39 0,53 0,689 0,863 1,069 1,333 1,70,110,567, ,17 0,57 0,39 0,53 0,688 0,86 1,067 1,330 1,73,101,55, ,17 0,57 0,391 0,533 0,688 0,861 1,066 1,38 1,79,093,539, ,17 0,57 0,391 0,533 0,687 0,860 1,06 1,35 1,75,086,58,85 1 0,17 0,57 0,391 0,53 0,686 0,859 1,063 1,33 1,71,080,518,831 0,17 0,56 0,390 0,53 0,686 0,858 1,061 1,31 1,717,07,508, ,17 0,56 0,390 0,53 0,685 0,858 1,060 1,319 1,71,069,500,807 0,17 0,56 0,390 0,531 0,685 0,857 1,059 1,318 1,711,06,9, ,17 0,56 0,390 0,531 0,68 0,856 1,058 1,316 1,708,060,85, ,17 0,56 0,390 0,531 0,68 0,856 1,058 1,315 1,706,056,79, ,17 0,56 0,389 0,531 0,68 0,855 1,057 1,31 1,703,05,73, ,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,855 1,056 1,313 1,701,08,67, Güz Döemi 9 0,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,85 1,055 1,311 1,699,05,6, ,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,85 1,055 1,310 1,697,0,57,750 α 0,157 0,533 0,3853 0,5 0,675 0,816 1,036 1,816 1,69 1,9600,36,5759

14 ν α Tablo 3. Ki-kare Tablosu 0,995 0,990 0,975 0,950 0,050 0,05 0,010 0,005 0, , ,000 0,0010 0,0039 3,815 5,039 6,639 7,879 10,876 0,0100 0,001 0,0506 0,106 5,9915 7,3778 9,103 10, , ,0717 0,118 0,158 0,3518 7,817 9,38 11,39 1,838 16,66 0,070 0,971 0,8 0,7107 9,877 11,133 13,767 1, , ,117 0,553 0,831 1,155 11,0705 1,835 15, ,796 0, ,6757 0,871 1,373 1,635 1,5916 1,9 16, ,576, ,9893 1,390 1,6899,1673 1, ,018 18,753 0,777, ,3 1,665,1797,736 15, ,535 0,090 1,9550 6,15 9 1,739,0879,700 3,351 16, ,08 1,6660 3,589 7,877 10,1559,558 3,70 3,903 18,3070 0,83 3,093 5,188 9, ,603 3,0535 3,8157,578 19,6751 1,900,750 6, ,61 1 3,0738 3,5706,038 5,60 1,061 3,3367 6,170 8,995 3, ,5650,1069 5,0088 5,8919,360,7356 7,688 9,8195 3,58 1,077,660 5,687 6,5706 3,688 6,1189 9,11 31, ,133 15,6009 5,93 6,61 7,609,9958 7,88 30,5779 3, , ,1 5,81 6,9077 7,9616 6,96 8,85 31,9999 3,67 39,5 17 5,697 6,078 7,56 8,6718 7, , ,087 35,7185 0, ,68 7,019 8,307 9,3905 8, ,56 3, ,1565, ,80 7,637 8, , ,135 3,853 36, ,583 3,80 0 7,338 8,60 9, , ,10 3, ,566 39,9968 5, ,0337 8,897 10,89 11,5913 3, ,789 38,93 1,011 6,7970 8,67 9,55 10,983 1, ,9 36,7807 0,89,7957 8, ,60 10, , , ,175 38,0756 1,638,1813 9,78 9,886 10,856 1,01 13,88 36,150 39,361,9798 5, , , ,50 13,1197 1,611 37,655 0,665,311 6,979 5, ,160 1, ,839 15,379 38,8851 1,93 5,617 8,899 5, ,8076 1,8785 1,573 16,151 0,1133 3,195 6,969 9,69 55, ,613 13,567 15, ,979 1,3371,608 8,78 50,993 56, ,111 1,565 16,071 17,708,5570 5,73 9,5879 5, , ,7867 1, , ,97 3,7730 6,979 50,89 53,670 59, Güz Döemi 0 0,7065,163,330 6, , ,317 63, , , ,9907 9,7067 3,357 3,763 67,508 71,0 76, ,900 86, ,376 70,069 7,19 77,995 1,31 19, , , ,93

15 BİYOİSTTİSTİK-I SORULRININ CEVPLNMSIND GEREKLİ OLBİLECEK FORMÜLLER e büyük gözlem değeri - e küçük gözlem değeri Sııf aralığı= 1 (3,33)logN f Mod=S + c s= i=1 alt (x -x) i -1 m-1 f m-1+f 1 m+1 σ= N i=1 fx i i i=1 μ= N G.O= x x... x logg.o = logx i i (x -μ) f N s= N i=1 Pearso eğiklik katsayısı 3 x-medya s x P(x)= C.p.q x -x t 1- C-c0 = d t pq p f= N = 1- c σ = p i i (x -x) f -1 1 i=1 s Değişkelik katsayısı= x x z N k= σ = x σ P( P(BI= P( fx i i i=1 x= c Medya=L+ -fk f Güz Döemi i Ort. sapma= P Nt σ t σ = d N-1 t σ i=1! (-k)! x-x k r i C σ= m N i=1 (x -μ) i N! r r!(-r)! P( =P(P(B =P(P( P( =P(+P(-P( = d Nt 1- = d N-1 t 1-

16 SINVD UYULMSI GEREKEN GENEL KURLLR 1. Sıav süresice görevlilerle kouşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. yı şekilde görevlileri de öğrecilerle yakıda ve alçak sesle kouşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yeriizi değiştirebilir.. Size verile cevap kâğıdıı üzerideki TCKN, ad, soyadı, bilgilerii kotrol ediiz, üzerideki ilgili alaları doldurarak imzalayıız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdıı isteyiiz. Başka öğreciye ait cevap kâğıdı kullaa öğrecileri o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 3. Cevap kâğıdı üzerie test grubuu (, B, C, kodlamaya veya birde fazla kodlama yapa öğrecileri sıavları geçersiz sayılır.. Kâğıt, kitap, defter, ot vb. dokümaları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefou, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerie geçebilecek eseler ile sıava girmek kesilikle yasaktır. 5. Cevap kâğıdııza yazacağıız her türlü yazı ve yapacağıız işaretlemeler içi koyu yaza siyah kurşu kalem kullamalısıız. Siyah kurşu kalem dışıda farklı bir kalem (tükemez, mürekkepli ya da rekli vb.) kullaa öğrecileri sıavları geçersiz sayılır. 6. şağıdaki durumlarda sıav görevlileri tarafıda Bireysel Sıav İptal Tutaağı düzeleir ve ilgili öğrecileri o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır: a) Sıav kurallarıa ve sıav görevlilerii uyarılarıa uymamak, sıav düzeii bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, ot vb. dokümaları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefou, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerie geçebilecek eseleri yaıda buludurmak, c) lfabetik tuş takımı (, B, C, ) ve program yapılmasıa, saklamasıa, çalıştırılmasıa imkâ vere EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulua hesap makieleri kullamak, d) Sıav sırasıda kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımıda bulumak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışıda bir yere yazmak ve sıav salouda dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarıda izili er ve erbaşlar haricide) sıava girmek, g) Sıava girebilmek içi gerekli belgeleri eksik olduğu halde sıava katılıp, cevap kâğıdıda işaretleme yapmak, h) Sıav görevlileri tarafıda öğrecii kimliğide şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdıı ve/veya soru kitapçığıı sıav görevlilerie eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sıav salou dışıa çıkarmak. 7. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesie yardımcı olmak vb. eylemlerde bulua öğreciler hakkıda Bireysel Sıav İptal Tutaağı düzeleir, o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır ve kopya olayıı gerçekleştiği sıav döemii izleye ilk sıav döemide hiçbir dersi sıavıa giremezler. 8. Cevap kâğıdıı ve/veya soru kitapçığıı yırtmak, başka bir öğrecii yerie sıava girmek ya da kedisi yerie başka birii sıava sokmak eylemleride herhagi birii gerçekleştire öğreciler hakkıda Bireysel Sıav İptal Tutaağı tutulur, o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır ve haklarıda ilgili Fakülte tarafıda disipli soruşturması açılır. 9. Sıav başlamada öce Sıav Giriş Belgeizi ve Fotoğraflı ve Oaylı Kimlik Belgeizi sıraızı üzerie bırakıız. 10. Soru kitapçığıızı aldığıızda sayfalarıa hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığıı kotrol ediiz. Hata/eksik olması durumuda kitapçığıızı değiştirilmesi içi derhâl Salo Başkaıa başvuruuz. Sıav görevlileri sıavı başladığıı belirtmede kitapçığıızı tekrar açmayıız. 11. Soru kitapçığıızdaki ilgili alalara ad, soyadı, TCKN, sıav salo o, sıra o bilgileriizi eksiksiz doldurarak imzaızı atıız. Soru kitapçığıızı sayfalarıdaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullaabilirsiiz. 1. Cevap kâğıdıızda belirtile kitapçık kodu ile soru kitapçığıızı koduu karşılaştırıız. yı değilse, sıav görevlilerie durumu bildirerek doğru kitapçığı verilmesii talep ediiz. 13. Cevaplarıızı, cevap kâğıdıda ilgili ders içi ayrılmış ola alaa, cevap yerii dışıa taşırmada işaretleyiiz. Soru kitapçığı üzeride yapıla işaretlemeler değerledirmeye alımayacaktır. 1. Cevap kâğıdı üzeride değişiklik yapmak istediğiizde, iz bırakmaya bir silgi kullaıız. Cevap kâğıdıızı buruşturmayıız, katlamayıız ve üzerie gereksiz hiçbir işaret koymayıız. 15. Her soruu tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru içi birde çok cevabı işaretlerseiz, o soruyu yalış cevaplamış sayılacaksıız. 16. Sıav bitimide, cevap kâğıdıızı ve soru kitapçığıızı salo görevlilerie eksiksiz biçimde teslim ediiz. Sıav bittikte sora göderile cevap kâğıtları dikkate alımayacaktır Güz Döemi SINV KURLLRIN UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINVINIZD BŞRILR DİLERİZ.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ 1188 015-016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :...

Detaylı

BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ. Doç.Dr. Suat ŞAHİNLER

BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ. Doç.Dr. Suat ŞAHİNLER BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ İkici bölümde verileri frekas tablolarıı hazırlaması ve grafikleri çizilmesideki esas amaç; gözlemleri doğal olarak ait oldukları populasyo dağılışıı belirlemek ve dağılışı geel özelliklerii

Detaylı

İstatistik ve Olasılık

İstatistik ve Olasılık İstatistik ve Olasılık Ders 3: MERKEZİ EĞİLİM VE DAĞILMA ÖLÇÜLERİ Prof. Dr. İrfa KAYMAZ Taım Araştırma souçlarıı açıklamasıda frekas tablosu ve poligou isteile bilgiyi her zama sağlamayabilir. Verileri

Detaylı

TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI.

TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI. TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI Birici Bölüm DENEME-4 Bu sıav iki bölümde oluşmaktadır. * Çokta seçmeli

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3400 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

İşlenmemiş veri: Sayılabilen yada ölçülebilen niceliklerin gözlemler sonucu elde edildiği hali ile derlendiği bilgiler.

İşlenmemiş veri: Sayılabilen yada ölçülebilen niceliklerin gözlemler sonucu elde edildiği hali ile derlendiği bilgiler. OLASILIK VE İSTATİSTİK DERSLERİ ÖZET NOTLARI İstatistik: verileri toplaması, aalizi, suulması ve yorumlaması ile ilgili ilkeleri ve yötemleri içere ve bu işlemleri souçlarıı probabilite ilkelerie göre

Detaylı

İstatistik ve Olasılık

İstatistik ve Olasılık İstatistik ve Olasılık Ders 3: MERKEZİ EĞİLİM VE DAĞILMA ÖLÇÜLERİ Prof. Dr. İrfa KAYMAZ Taım Araştırma souçlarıı açıklamasıda frekas tablosu ve poligou isteile bilgiyi her zama sağlamayabilir. Verileri

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 016-017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 016-017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - FEN BİLİMLERİ Adı ve Soyadı :... Sııfı

Detaylı

4/16/2013. Ders 9: Kitle Ortalaması ve Varyansı için Tahmin

4/16/2013. Ders 9: Kitle Ortalaması ve Varyansı için Tahmin 4/16/013 Ders 9: Kitle Ortalaması ve Varyası içi Tahmi Kitle ve Öreklem Öreklem Dağılımı Nokta Tahmii Tahmi Edicileri Özellikleri Kitle ortalaması içi Aralık Tahmii Kitle Stadart Sapması içi Aralık Tahmii

Detaylı

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI ÖGRENCİNİN ADI SOYADI : T.C. KİMLİK NO : OKULU / SINIFI : SINAVA GİRDİĞİ İLÇE: SINAVLAİLGİLİUYARILAR: İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 018 SINAVI Kategori: Lise Matematik Soru Kitapçık

Detaylı

Tümevarım_toplam_Çarpım_Dizi_Seri. n c = nc i= 1 n ca i. k 1. i= r n. Σ sembolü ile bilinmesi gerekli bazı formüller : 1) k =1+ 2 + 3+...

Tümevarım_toplam_Çarpım_Dizi_Seri. n c = nc i= 1 n ca i. k 1. i= r n. Σ sembolü ile bilinmesi gerekli bazı formüller : 1) k =1+ 2 + 3+... MC formülüü doğruluğuu tümevarım ilkesi ile gösterelim. www.matematikclub.com, 00 Cebir Notları Gökha DEMĐR, gdemir@yahoo.com.tr Tümevarım_toplam_Çarpım_Dizi_Seri Tümevarım Metodu : Matematikte kulladığımız

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Ön Söz Polinomlar II. ve III. Dereceden Denklemler Parabol II. Dereceden Eşitsizlikler...

İÇİNDEKİLER. Ön Söz Polinomlar II. ve III. Dereceden Denklemler Parabol II. Dereceden Eşitsizlikler... İÇİNDEKİLER Ö Söz... Poliomlar... II. ve III. Derecede Deklemler... Parabol... 9 II. Derecede Eşitsizlikler... 8 Trigoometri... 8 Logaritma... 59 Toplam ve Çarpım Sembolü... 7 Diziler... 79 Özel Taımlı

Detaylı

BASAMAK ATLAYARAK VEYA FARKLI ZIPLAYARAK İLERLEME DURUMLARININ SAYISI

BASAMAK ATLAYARAK VEYA FARKLI ZIPLAYARAK İLERLEME DURUMLARININ SAYISI Projesii Kousu: Bir çekirgei metre, metre veya 3 metre zıplayarak uzuluğu verile bir yolu kaç farklı şekilde gidebileceği ya da bir kişii veya (veya 3) basamak atlayarak basamak sayısı verile bir merdivei

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

8. SINIF FEN BİLİMLERİ TESTİ. 1. Aşağıdaki grafikte bir canlının hücre sayısının zamanla değişimi verilmiştir.

8. SINIF FEN BİLİMLERİ TESTİ. 1. Aşağıdaki grafikte bir canlının hücre sayısının zamanla değişimi verilmiştir. FEN BİLİMLERİ TESTİ 1. Aşağıdaki grafikte bir calıı hücre sayısıı zamala değişimi verilmiştir. Hücre sayısı. I. Bölüme II. Bölüme K L M Zama Bu grafiğe göre, I. K zama aralığıda bu calıı hücreleri belli

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

TÜME VARIM Bu bölümde öce,kısaca tümevarım yötemii, sorada ÖYS de karşılamakta olduğumuz sembolüü ve sembolüü ele alacağız. A. TÜME VARIM YÖNTEMİ Tümevarım yötemii ifade etmede öce, öerme ve doğruluk kümesi

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

HİPOTEZ TESTLERİ. İstatistikte hipotez testleri, karar teorisi olarak adlandırılır. Ortaya atılan doğru veya yanlış iddialara hipotez denir.

HİPOTEZ TESTLERİ. İstatistikte hipotez testleri, karar teorisi olarak adlandırılır. Ortaya atılan doğru veya yanlış iddialara hipotez denir. HİPOTEZ TETLERİ İstatistikte hipotez testleri, karar teorisi olarak adladırılır. Ortaya atıla doğru veya yalış iddialara hipotez deir. Öreği para hilesizdir deildiğide bu bir hipotezdir. Ortaya atıla iddiaya

Detaylı

n ile gösterilir. 0) + ( n 1) + ( n 2) + + ( n n) =2n Örnek...4 : ( 8 3) = ( 8 Örnek...5 : ( 7 5) + ( 7 6) + ( 8 7) + ( 9 8) + ( 10

n ile gösterilir. 0) + ( n 1) + ( n 2) + + ( n n) =2n Örnek...4 : ( 8 3) = ( 8 Örnek...5 : ( 7 5) + ( 7 6) + ( 8 7) + ( 9 8) + ( 10 KOMBİNASYON tae esei r taesii seçimie elemaı r li kombiasyoları deir ve C(,r) veya ( ile gösterilir. 1) ( ) = ( 0) =1 r) C(;r)= ( r) =! ( r)!.r! 2) ( 1) = ( 1) = 3) ( r) = ( r) 4) ( a) = ( b) (r ) ise

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ .. MİLLÎ EĞİİM BKNLIĞI ÖLÇME, EĞERLENİRME VE SINV HİZMELERİ ENEL MÜÜRLÜĞÜ 2016-2017 8. SINIF EĞERLENİRME SINVI - 1 2016-2017 8. SINIF EĞERLENİRME SINVI - 1 FEN BİLİMLERİ dı ve Soyadı :... Sııfı :... Öğreci

Detaylı

LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ PSK 106 İSTATİSTİK YÖNTEMLER I BAHAR DÖNEMİ ARASINAV SORULARI

LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ PSK 106 İSTATİSTİK YÖNTEMLER I BAHAR DÖNEMİ ARASINAV SORULARI LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ PSK 106 İSTATİSTİK YÖNTEMLER I 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ ARASINAV SORULARI Tarih: 22/04/2016 Istructor: Prof. Dr. Hüseyi Oğuz Saat: 11:00-12:30

Detaylı

İSTATİSTİK 2. Tahmin Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI. aysecagli@beykent.edu.tr

İSTATİSTİK 2. Tahmin Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI. aysecagli@beykent.edu.tr İSTATİSTİK 2 Tahmi Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI aysecagli@beyket.edu.tr İstatistik yötemler İstatistik yötemler Betimsel istatistik Çıkarımsal istatistik Tahmi Hipotez testleri Nokta tahmii Aralık

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

n ile gösterilir. 0) + ( n 1) + ( n 2) + + ( n n) =2n Örnek...4 : ( 8 3) = ( 8 Örnek...5 : ( 7 5) + ( 7 6) + ( 8 7) + ( 9 8) + ( 10

n ile gösterilir. 0) + ( n 1) + ( n 2) + + ( n n) =2n Örnek...4 : ( 8 3) = ( 8 Örnek...5 : ( 7 5) + ( 7 6) + ( 8 7) + ( 9 8) + ( 10 KOMBİNASYON tae esei r taesii seçimie elemaı r li kombiasyoları deir ve C(,r) veya ( ile gösterilir. 1) ( ) = ( 0) =1 r) C(;r)= ( r) =! ( r)!.r! 2) ( 1) = ( 1) = 3) ( r) = ( r) 4) ( a) = ( b) (r ) ise

Detaylı

4/4/2013. Ders 8: Verilerin Düzenlenmesi ve Analizi. Betimsel İstatistik Merkezsel Eğilim Ölçüleri Dağılım Ölçüleri Grafiksel Gösterimler

4/4/2013. Ders 8: Verilerin Düzenlenmesi ve Analizi. Betimsel İstatistik Merkezsel Eğilim Ölçüleri Dağılım Ölçüleri Grafiksel Gösterimler Ders 8: Verileri Düzelemesi ve Aalizi Betimsel İstatistik Merkezsel Eğilim Ölçüleri Dağılım Ölçüleri Grafiksel Gösterimler Bir kitlei tamamıı, ya da kitlede alıa bir öreklemi özetlemekle (betimlemekle)

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

6. BÖLÜM VEKTÖR UZAYI VEKTÖR UZAYI VEKTÖR UZAYLARI

6. BÖLÜM VEKTÖR UZAYI VEKTÖR UZAYI VEKTÖR UZAYLARI 6. BÖLÜM VEKTÖR LARI -BOYUTLU (ÖKLİT) I Taım: Eğer pozitif bir tam sayı ise sıralı -sayı, gerçel sayılar kümesideki adet sayıı (a 1, a 2,, a ) bir dizisidir. Tüm sıralı -sayılarıı kümesi -boyutlu uzay

Detaylı

(3) Eğer f karmaşık değerli bir fonksiyon ise gerçel kısmı Ref Lebesgue. Ref f. (4) Genel karmaşık değerli bir fonksiyon için. (6.

(3) Eğer f karmaşık değerli bir fonksiyon ise gerçel kısmı Ref Lebesgue. Ref f. (4) Genel karmaşık değerli bir fonksiyon için. (6. Problemler 3 i Çözümleri Problemler 3 i Çözümleri Aşağıdaki özellikleri kaıtlamaızı ve buu yaıda daha fazla soyut kaıt vermeizi isteyeceğiz. h.h. eşitliğii ölçümü sıfır ola bir kümei tümleyei üzeride eşit

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Ki- kare Bağımsızlık Testi

Ki- kare Bağımsızlık Testi PARAMETRİK OLMAYAN İSTATİSTİKSEL TEKNİKLER Prof. Dr. Ali ŞEN Ki- kare Bağımsızlık Testi Daha öceki bölümlerde ölçümler arasıdaki ilişkileri asıl iceleeceğii gördük. Acak sıklıkla ilgileile veriler ölçüm

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

POLİNOMLAR. reel sayılar ve n doğal sayı olmak üzere. n n. + polinomu kısaca ( ) 2 3 n. ifadeleri polinomun terimleri,

POLİNOMLAR. reel sayılar ve n doğal sayı olmak üzere. n n. + polinomu kısaca ( ) 2 3 n. ifadeleri polinomun terimleri, POLİNOMLAR Taım : a0, a, a,..., a, a reel sayılar ve doğal sayı olmak üzere P x = a x + a x +... + a x + a x + a biçimideki ifadelere x e bağlı reel katsayılı poliom (çok terimli) deir. 0 a 0 ax + a x

Detaylı

ÖRNEKLEME TEORİSİ VE TAHMİN TEORİSİ

ÖRNEKLEME TEORİSİ VE TAHMİN TEORİSİ İSTATİSTİKSEL TAHMİNLEME VE İSTATİSTİKSEL YORUMLAMA TAHMİNLEME SÜRECİ VE YORUMLAMA SÜRECİ ÖRNEKLEME TEORİSİ VE TAHMİN TEORİSİ ÖRNEKLEME VE ÖRNEKLEME ÖRNEKLEME DAĞILIMLARI VE ÖRNEKLEME DAĞILIMLARI Yorumlama

Detaylı

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 BU SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 LYS MATEMATİK

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 5-6 GÜZ DÖNEMİ - DÖNEM SONU -. OTURUM - Cumartesi : ÖĞRENCİNİN. YRIYIL MTEMTİK SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV

Detaylı

FEN BİLİMLERİ TESTİ. 1. Burak DNA modeli yapmak için nükleotitteki yapılara ait tabloda belirtilen sayıdaki gibi kartondan şekiller yapıyor.

FEN BİLİMLERİ TESTİ. 1. Burak DNA modeli yapmak için nükleotitteki yapılara ait tabloda belirtilen sayıdaki gibi kartondan şekiller yapıyor. FEN BİLİMLERİ ESİ 1. Burak N modeli yapmak içi ükleotitteki yapılara ait tabloda belirtile sayıdaki gibi kartoda şekiller yapıyor. 3. şağıda bir N molekülüü eşlemesi gösterilmiştir. Şekil emsil ettiği

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo umaraızı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

2016 YILI I.DÖNEM AKTÜERLİK SINAVLARI RİSK ANALİZİ VE AKTÜERYAL MODELLEME. aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? n exp 1.

2016 YILI I.DÖNEM AKTÜERLİK SINAVLARI RİSK ANALİZİ VE AKTÜERYAL MODELLEME. aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? n exp 1. 06 YILI I.DÖNEM AKTÜERLİK SINAVLARI Soru Toplam hasar miktarı S i olasılık ürete foksiyou X x i PS ( t) = E( t ) = exp λi( t ) ise P S(0) aşağıdaki seçeeklerde hagiside verilmiştir? A) 0 B) C) exp λ i

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Detaylı

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.. YÜKSKÖĞRTİM KURULU ÖĞRNİ SÇM V YRLŞTİRM MRKZİ LİSNS YRLŞTİRM SINVI MTMTİK SINVI GOMTRİ TSTİ SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 U SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 LYS GOMTRİ TSTİ SORULRINI İÇRMKTİR. u testlerin

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo umaraızı

Detaylı

Diziler ve Seriler ÜNİTE. Amaçlar. İçindekiler. Yazar Prof.Dr. Vakıf CAFEROV

Diziler ve Seriler ÜNİTE. Amaçlar. İçindekiler. Yazar Prof.Dr. Vakıf CAFEROV Diziler ve Seriler Yazar Prof.Dr. Vakıf CAFEROV ÜNİTE 7 Amaçlar Bu üiteyi çalıştıkta sora; dizi kavramıı taıyacak, dizileri yakısaklığıı araştırabilecek, sosuz toplamı alamıı bilecek, serileri yakısaklığıı

Detaylı

SAYISAL ÇÖZÜMLEME. Sayısal Çözümleme

SAYISAL ÇÖZÜMLEME. Sayısal Çözümleme SAYISAL ÇÖZÜMLEME Saısal Çözümleme SAYISAL ÇÖZÜMLEME 8. Hafta İNTERPOLASYON Saısal Çözümleme 2 İÇİNDEKİLER Ara Değer Hesabı İterpolaso Doğrusal Ara Değer Hesabı MATLAB ta İterpolaso Komutuu Kullaımı Lagrace

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği Bölümü

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği Bölümü BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makie Mühedisliği Bölümü 1 STAJLAR: Makie Mühedisliği Bölümü öğrecileri, öğreim süreleri boyuca 3 ayrı staj yapmakla yükümlüdürler. Bularda ilki üiversite içide e fazla 10 iş güü süreli

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 341 013 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

+ y ifadesinin en küçük değeri kaçtır?

+ y ifadesinin en küçük değeri kaçtır? PROBLEMLER: 9 Sıavı 5 a, a, a,..., a Z, 0 a k olmak üzere, 95 sayısı faktöriyel tabaıda 5. k 95 = a+ a.! + a.! +... + a.! biçimide yazılıyor. a kaçtır? (! =...( ) ) 0 ( B ) ( C ) ( D ) ( E ). Bir ABC üçgeide

Detaylı

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI Bezetimi e öemli faydalarıda birisi, uygulamaya koymada öce alteratifleri karşılaştırmaı mümkü olmasıdır. Alteratifler; Fabrika yerleşim tasarımları Alteratif üretim

Detaylı

İSTATİSTİKSEL TAHMİN. Prof. Dr. Levent ŞENYAY VIII - 1 İSTATİSTİK II

İSTATİSTİKSEL TAHMİN. Prof. Dr. Levent ŞENYAY VIII - 1 İSTATİSTİK II 8 İSTATİSTİKSEL TAHMİN 8.. İstatistiksel tahmileyiciler 8.. Tahmileyicileri Öellikleri 8... Sapmasılık 8... Miimum Varyaslılık 8..3. Etkilik 8.3. Aralık Tahmii 8.4. Tchebysheff teoremi Prof. Dr. Levet

Detaylı

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI µ µ içi Güve Aralığı ALTERNATİF İTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMAI Bezetimi e öemli faydalarıda birisi, uygulamaya koymada öce alteratifleri karşılaştırmaı mümkü olmasıdır. Alteratifler; Fabrika yerleşim tasarımları

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİNEER OLMAYAN DENKLEMLERİN SAYISAL ÇÖZÜM YÖNTEMLERİ-2

LİNEER OLMAYAN DENKLEMLERİN SAYISAL ÇÖZÜM YÖNTEMLERİ-2 LİNEER OLMAYAN DENKLEMLERİN SAYISAL ÇÖZÜM YÖNTEMLERİ SABİT NOKTA İTERASYONU YÖNTEMİ Bu yötemde çözüme gitmek içi f( olarak verile deklem =g( şeklie getirilir. Bir başlagıç değeri seçilir ve g ( ardışık

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

EME 3117 SİSTEM SIMÜLASYONU. Girdi Analizi Prosedürü. Dağılıma Uyum Testleri. Dağılıma Uyumun Kontrol Edilmesi. Girdi Analizi-II Ders 9

EME 3117 SİSTEM SIMÜLASYONU. Girdi Analizi Prosedürü. Dağılıma Uyum Testleri. Dağılıma Uyumun Kontrol Edilmesi. Girdi Analizi-II Ders 9 ..7 EME 37 Girdi Aalizi Prosedürü SİSTEM SIMÜLASYONU Modelleecek sistemi (prosesi) dokümate et Veri toplamak içi bir pla geliştir Veri topla Verileri grafiksel ve istatistiksel aalizii yap Girdi Aalizi-II

Detaylı

TG 12 ÖABT ORTAÖĞRETİM MATEMATİK

TG 12 ÖABT ORTAÖĞRETİM MATEMATİK KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ ORTAÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ TG ÖABT ORTAÖĞRETİM MATEMATİK Bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı vea

Detaylı

Problem 1. Problem 2. Problem 3. Problem 4. PURPLE COMET MATEMATİK BULUŞMASI Nisan 2010 LİSE - PROBLEMLERİ

Problem 1. Problem 2. Problem 3. Problem 4. PURPLE COMET MATEMATİK BULUŞMASI Nisan 2010 LİSE - PROBLEMLERİ PURPLE COMET MATEMATİK BULUŞMASI Nisa 2010 LİSE - PROBLEMLERİ c Copyright Titu Adreescu ad Joatha Kae Çeviri. Sibel Kılıçarsla Casu ve Fatih Kürşat Casu Problem 1 m ve aralarıda asal pozitif tam sayılar

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/11/2015-50328 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6L3D5CD* Sayı :65182052/100/ Konu :İmtihan Kuralları ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlköğretim

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

MÜHENDİSLİK MEKANİĞİ (STATİK)

MÜHENDİSLİK MEKANİĞİ (STATİK) MÜHENDİSLİK MEKANİĞİ (STATİK) Prof. Dr. Meti OLGUN Akara Üiversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, temel kavramlar, statiği temel ilkeleri 2-3 Düzlem kuvvetler

Detaylı

Bağımsızlık özelliğinden hareketle Ortak olasılık fonksiyonu (sürekli ise

Bağımsızlık özelliğinden hareketle Ortak olasılık fonksiyonu (sürekli ise YTÜ-İktisat İstatistik II Örekleme ve Öreklem Dağılımları BASİT RASSAL ÖRNEKLEME N tae ese arasıda taelik bir öreklem seçilmesii istediğii düşüelim. eseli olaaklı her öreklemi seçilme şasıı eşit kıla seçim

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

BİYOİSTATİSTİK İstatistiksel Tahminleme ve Hipotez Testlerine Giriş Dr. Öğr. Üyesi Aslı SUNER KARAKÜLAH

BİYOİSTATİSTİK İstatistiksel Tahminleme ve Hipotez Testlerine Giriş Dr. Öğr. Üyesi Aslı SUNER KARAKÜLAH BİYOİSTATİSTİK İstatistiksel Tahmileme ve Hipotez Testlerie Giriş Dr. Öğr. Üyesi Aslı SUNER KARAKÜLAH Ege Üiversitesi, Tıp Fakültesi, Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim AD. Web: www.biyoistatistik.med.ege.edu.tr

Detaylı

Cebirsel Olarak Çözüme Gitmede Wegsteın Yöntemi

Cebirsel Olarak Çözüme Gitmede Wegsteın Yöntemi 3 Cebirsel Olarak Çözüme Gitmede Wegsteı Yötemi Bu yötem bir izdüşüm tekiğie dayaır ve yalış pozisyo olarak isimledirile matematiksel tekiğe yakıdır. Buradaki düşüce f() çizgisi üzerideki bilie iki oktada

Detaylı

GÜMRÜK TARİFE UYGULAMALARI. İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

GÜMRÜK TARİFE UYGULAMALARI. İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü GÜMRÜK TARİFE UYGULAMALARI İstabul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü SINIFLANDIRMA Sııfladırma Türk Gümrük Tarife Cetvelide eşyaı yer aldığı Gümrük Tarife İstatistik Pozisyouu tespit edilme işlemi olarak

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 341 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

AKTÜERLK SINAVLARI OLASILIK VE STATSTK SINAVI ÖRNEK SORULARI. için. 01 olaslk younluk fonksiyonu aa daki seçeneklerden hangisinde yer.

AKTÜERLK SINAVLARI OLASILIK VE STATSTK SINAVI ÖRNEK SORULARI. için. 01 olaslk younluk fonksiyonu aa daki seçeneklerden hangisinde yer. SORU : AKTÜERLK SINAVLARI OLASILIK VE STATSTK SINAVI ÖRNEK SORULARI X raslat deikeii olas l k youluk foksiyou 8x, x f(x) = 0, ö.d olarak verilmitir. Bua göre 0< y içi Y = raslat deikeii X olaslk youluk

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

VII. OLİMPİYAT SINAVI. Sınava Katılan Tüm Talebe Arkadaşlara Başarılar Dileriz SORULAR k polinomu ( )

VII. OLİMPİYAT SINAVI. Sınava Katılan Tüm Talebe Arkadaşlara Başarılar Dileriz SORULAR k polinomu ( ) Sıava Katıla Tüm Talebe Arkadaşlara Başarılar Dileriz SORULAR 2 997. ( )( )( ) ( ) ( ) k x x x... k. x... 997. x poliomu ( ) a x a x... a x, a 0 ve k < k

Detaylı

OLİMPİYAT SINAVI. 9 x.sin x + 4 / x.sin x, 0 x π İfadesinin alabileceği en küçük tamsayı değeri kaçtır? A) 14 B) 13 C) 12 D) 11 E) 10

OLİMPİYAT SINAVI. 9 x.sin x + 4 / x.sin x, 0 x π İfadesinin alabileceği en küçük tamsayı değeri kaçtır? A) 14 B) 13 C) 12 D) 11 E) 10 . ( ) ( ) 9 x.si x + 4 / x.si x, 0 x π İfadesii alabileceği e küçük tamsayı değeri A) 4 B) 3 C) D) E) 0. Yuvarlak bir masa etrafıda otura 5 şövalye arasıda rasgele seçile 3 taeside e az ikisii ya yaa oturma

Detaylı

Dr. AKIN PALA. Damızlık Değeri, genotipik değer, allel frekansları. Damızlık değeri hesabı. Damızlık değeri hesabı. Damızlık değeri hesabı

Dr. AKIN PALA. Damızlık Değeri, genotipik değer, allel frekansları. Damızlık değeri hesabı. Damızlık değeri hesabı. Damızlık değeri hesabı Damızlık Değeri, geotipik değer, allel frekasları Aki Pala, aki@comu.edu.tr ttp://members.comu.edu.tr/aki/ Damızlık değeri esabı µ Ökkeş =800 gr gülük calı ağırlık Sürü A Sürü µ Döller µ 500gr 700 DD esabı

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

ˆp x p p(1 p)/n. Ancak anakütle oranı p bilinmediğinden bu ilişki doğrudan kullanılamaz.

ˆp x p p(1 p)/n. Ancak anakütle oranı p bilinmediğinden bu ilişki doğrudan kullanılamaz. YTÜ-İktisat İstatistik II Aralık Tahmii II 1 ANAKÜTLE ORANININ (p GÜVEN ARALIKLARI (BÜYÜK ÖRNEKLEMLERDE Her birii başarı olasılığı p ola birbiride bağımsız Beroulli deemeside öreklemdeki başarı oraıı ˆp

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı